Skip to content


       Szűrés lista

A környezetvédelmi hatóság lefeküdt az Auchannak

Dunakeszin van valami, ami különleges. Egy "láthatatlan" láp. A madaras bolt üzleti érdeke tette azzá, mert ugye pénz beszél, a fák, bokrok, bogarak, madarak meg olyan idejétmúlt izék.

A Dunakeszi-tőzegtavakat Újpest északi határában találjuk, a Dunakeszi-alsó vasútállomással egyvonalban. Korábban a Mogyoródi-pataktól majdnem Dunakesziig húzódott az a mocsaras, lápos terület, amelyek sűrű vegetációját apró tavacskák tarkították. Az eredetileg nagy kiterjedésű nedves területen buja növényzet élt, amely gazdag állatvilágot tartott el. Az ingoványos terület és a nyáron tömeges szúnyogfajok távol tartották az embereket, így a terület élővilága a 90-es évek előtt érintetlen maradt, az idelátogató horgászokon és kirándulókon kívül mások nem zavarták meg a természet csendjét.

 

Aztán jött az EMBER. 1998 első félévében az M0-ás autópálya káposztásmegyeri szakaszának építése miatt a terület bokorfüzeseit és fűz- nyárligeteit kivágták, a növényzetet az itt élő állatokkal együtt felégették, az apró tavacskákat pedig feltöltötték. Persze furfangosan: várták a környezetvédelmi engedélyt, de közben építkeztek. Így mire megjött a hatóság levele, hogy NEM SZABAD építeni, már szinte elkészült az út. A pármilliós bírságot meg valószínűleg röhögve kifizették. (Ha volt egyáltalán.)

 

A lápból mindössze egy kis rész, két apró -bokorfüzesekkel és fűz-nyár ligeterdőkkel szegélyezett- tó maradt mementóba, ezt viszont most az Auchan szemelte ki parkolónak. Ehhez azonban be kell bizonyítani, hogy az adott helyen nincs láp, ellenkező esetben ugyanis a terület védettnek számít, oda parkoló nem építhető.

1996. évi természetvédelmi törvény:

23.§ (1) Természeti érték és terület kiemelt oltalma a védetté nyilvánítással jön létre.
(2) E törvény erejénél fogva védelem alatt áll valamennyi forrás, láp, barlang, víznyelő, szikes tő, kunhalom, földvár. Az e bekezdés alapján védett természeti területek országos jelentőségűnek [24.§ (1) bekezdés] minősülnek.

 

Sakk-matt. Illetve mégsem, óriási bunda!

Ugyanis az Országos Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Hatósági Főosztálya által felkért(!) igazságügyi szakértő talajmintákkal "igazolta", hogy a szóban forgó élőhely teljesen száraz, nem minősül lápnak.

Kriska György 2009.10.18-án készült fotói a "nemláp"-ról:

(forrás: NOL, Greenfo, dr.Kriska honlapja)

 

Frissítés: Holnap, december 12-én tüntetés lesz a láp mellett. Bővebb infók itt.

 

 

Címkék: környezetvédelem abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr551493004

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dunakeszi Tőzegtavak 3 - Teregessünk, van minek száradnia 2009.11.03. 17:25:57

Hogy még mik ki nem derülnek. Korrupt egy ügy, de hogy ennyire mélyen rohad, nem gondoltam volna. Köszönjük Zöldfül 2009 hozzászálását az ügyhöz, ő egy helyi érintett, aki kitálal még néhány dolgot. Vastagbőr blog kommentjei közül vettem ki, utólagos e...

Trackback: Dunakeszi Tőzegtavak 2 - Kiderült, hogy honnan vették a téves talajmintát! 2009.11.03. 01:25:13

Kiderült, hogy honnan vették a téves talajmintát! Egy 3 méterrel magasabban fekvő területről, ami már nem vizes! Az 1-es terület a láp, a mintát a 2-esről vették a "szakemberek"!Kiderült, hogy a terület a Nemzeti Ökológiai Hálózat része: a Ma...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.11.03. 09:46:14

Meg valami: irtam, hogy akinek nem inge.... Egy MAR kialakult helyzetben eloallhat a muszaly kategoria. Amirol en beszelek, az az a folyamat, amivel IDAIG jutottunk. "Az onok segitsege nelkul ez nem johetet volna letre...koszonjuk!" Az elso hozzaszolast azzal kezdtem, hogy a dolog azert meg nem teljesen elveszett Oda egyenlore meg nem sullyedtunk, hogy fegyverrel kenyszeritsenek a vasarlasra.

Soha nem tapsikoltam az ugyenevezett "fejlodes" lattan. Mert ez nem az! Ez pusztitas. Nem tolt el orgazmikus, kitoro orommel, hogy fel oraval hamarabb erek oda valahova, ha azert valami szep es potolhatatlan elpusztult. Aki tud tapsikolni egy autopalya miatt kiirtott termeszetvedelmi erdo lattan, az nalam a besullyedt a parazita kategoriaba.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 10:03:25

BTW, köszönés nélkül esek be az ajtón, elnézést mindekitől. Jó reggelt, rossz hírek helyett illatos, olasz kávét:-)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 10:14:42

@Marcellusca: Nem, nem vagyok idősebb, épp 52 vagyok, de az a 2 év ide vagy oda már nem számít. Csak nem akartam, hogy Horizontot, még jóindulattal is lemamikázzák. Lehet, hogy nem így néz ki, ahogy leírtam, sőt biztosan nem, valamilyen más stílus illik hozzá, tudom, de ez csak egy parány fricska volt, mert nézhet ki nagyon is fiatalosan. Amúgy engem reggel 11-ig az arcomra vakart vakolat tart össze, a testemet meg a ruha:-(((((((
Persze azért csípem Tigerit, de mamikázás nélkül:-))))

snorbi 2009.11.03. 10:18:28

@laspalmas: "Mint egy pedofil gyámügyes.... "

Ez nagyon találó hasonlat!
Az egész országot tönkreteszik a szemét korrupt politikusok és hivatalnokok. És nem csak gazdaságilag, hanem a tényleg pótolhatatlan természeti értékeket is.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 10:18:55

@Tigeri: OK, Tigeri, nem gondolom, hogy sértő szándékkal mamikázol le bennünket, "középkorú vászoncselédeket":-D A legtöbb nőnek viszont ez nem esik túl jól. Találj ki más szót ami hízelgőbb, vagy te olyan leleményes :-DDDDDD Kösz!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 10:21:45

@Talon Karrde: No, ez igen, ez már valami, nem csak beszélsz a levegőbe!

snorbi 2009.11.03. 10:21:46

"az Országos Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség Hatósági Főosztálya által felkért(!) igazságügyi szakértő "

Neveket akarok, aztán mindannyiuknak törött kezeket, lábakat, lmpvs-at!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 10:26:44

@Horizont: Naná, hogy megvédjük egymást, mi fiatal 50-esek! Ki tartson össze, ha nem mi, nők?! Adjunk példát, miképpen lehet egymással szolidaritást vállalni (és ezt csak félig gondoltam tréfának - itt most komoly, szigorú arcot vágnék, de nem ismerem, milyen ennek az érzelemnek a jele:-(
Reggel én is úgy kaparom össze magam, a 4 adagos kávéfőző tartalmát egy félóra leforgása alatt megiszom, hátha az segít, de általában nem segít:-(

CyberPunK 2009.11.03. 11:01:43

Azért azt tegyük hozzá, hogy ha az Auchan nem tölti fel, akkor majd más fogja. Ha más nem, akkor lakóparkok/telepek. A városok terjeszkednek, tetszik nem tetszik ez van. Aki érintetlen mocsarat akar látni, az nézzen ki Ócsára.

Az meg egy vicc, hogy az óbudai Auchan régéseti területre épült. Egész Óbuda arra épült. :D:D:D

Az meg aki káposztásmegyeriként sír, hogy épitik be a környéket, az gondolkozzon el, hogy az ő háza miatt mit túrtak fel...

Homeoffice 2009.11.03. 11:05:54

Egyébként nem csak a tőzegtavakról van szó.
Budapest északi határa egyre jobban kitolódik. (Múltkor ledöbbentem hány raktárépület van oda felhúzva)
ÉS
kivágják a fákat, helyette megcsenevéasz kis kórókat tesznek a PARKOLÓBA!
Amiket persze visszavágnak ha egyáltalán képesek megnőni.
Káp 1-2 őt elválasztó erdőnek is kb a negyede maradt meg.
ÉS a maradék zöld, ami a Dunaparton van nos.... a híd mellett már árulják a telkeket.
A K**** Büdös Annyukat!
Isten bizony Budapestre egy nukleáris csapás kéne.
Biztos a sok befektető örülne.....:)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 11:14:01

@pecs2010: Mér', szted Ausztriában nem ismerik az aútópálya fogalmát? Lovasfogaton közlekednek erdei utakon? Akkor miért vannak erdők, sípályák, forgalom alól elzárt területek? Azért, mert nincs autópályájuk? Hát te min mész mondjuk Graz fele? Makadámon?

llll5 (törölt) 2009.11.03. 11:29:06

@Kartal (a dühös): az ismerősöket meg már ismerjük:D

llll5 (törölt) 2009.11.03. 11:34:19

@pecs2010: "Autópálya kell"-egyetértek!Főleg az életveszélyes 6-os út helyett.Az mszp egyetlen pozitiv tette, hogy legalább autópályákat épitett.És most lehet engem is szidni...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 11:51:10

@pecs2010: Amúgy tudod, miért nem épül még 20 év után se autópálya? Azért, mert szeretett kenyéradó kormányod Kecskemét és Cegléd között völgyhidat építene, a kunsági homokbuckákba meg alagutat fúr. Meg mert levajazzátok, hogy Strabag avagy Strabag legyen a nyertes a tenderen. Na, ezért.

llll5 (törölt) 2009.11.03. 12:07:55

@Doña ¡Cara(mba)!: figyelj, mindegyik kormány lop/lopott/lopni fog, ezért nekem tök mindegy hogy épitik, csak épitsék..Egyébként épül az autópálya és végre nemsokára azon lehet eljutni Pécsre.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 12:45:52

@llll5: Ez a szememben nem érv! A horvátoknál se perc alatt olyan pályahálózat épült, hogy hmmmm....A románok meg hol álltak még 3-4 éve is? Tehenek, bivalyok vontatta szekerek gödrös utaknak nevezett valamin. (Én persze így is szerettem Erdélyt, mert szülőföldem). Ma meg pályán jutsz el Bákóig, olyan mint a tükör az út. Keresd meg Bákót a térképen és akkor rádöbbensz, mi hol tartunk. Pedig a románok se vetik meg a kenőpénzt...Csak csináltak is valamit az EU-s meg egyéb pénzekből. Nem csak villákban fekszik az ISPA-pénz.

llll5 (törölt) 2009.11.03. 12:57:34

@Doña ¡Cara(mba)!: a horvát példa azért nem jó, mert ott mások a jogszabályok.Nem lehet pl. kisajátitási perekkel húzni az időt.Romániáról nem tudok nyilatkozni, butaságot meg nem akarok írni.

abandi 2009.11.03. 13:56:03

Jó sok lámpavassal kell beültetni a placcot.

Zöldfül 2009 2009.11.03. 15:06:39

Sziasztok. Mint uj belépő....remélem nem küldtök el a francba....
De hát én csak egy zöldfülű vagyok...egy dunakeszi zöldfülű.
Kicsit visszatérnék a Tőzegláphoz. Igazából nem a mostani parkolót kell az Auchannak bővítenie, hanem magát az áruházat bővítené legalább akkora alapterületű épülettel, és - mondani sem kell hogy azok az átkozott rossz nyelvek... - azt eladná az IKEÁNAK; ahhoz kell 2800 parkolóhely. Zsíros, kövér üzlet... Aki ismeri a területet, tudja, hogy abban az ipari-kereskedelmi övezetben még van bőven hely; akár olyan is, ami a régi 2-es útról megközelíthető. Ha nem ismered, a Google Earth szépen megmutatja. De van egy bibi... ha oda épít valaki, annak az emblémája nem látszik a körgyűrűről; nem biztosít állandó ingyen reklámot.... Hisz az általatok "madarasteszkónak" becézett áruház eredeti helye sem itt lett volna, hanem az akkor még 2/a jelű M 2 mellett...de akkor az ingyenreklám elmarad... Az önkormi - merő szívjóságból, hisz a miénknek az is van ám...!!! - gyorsan átminősítgetett; területeket cserélt... Az egyik képviselő a döntés birtokában "véletlenül" felvásároltatta a rokonsággal a tulajoktól a területet...s tőle kellett megvenni azt az önkormányzatnak... a saját zseb csekély 24 millával lett nehezebb... S nem a már említett Asztalos Armand volt az... sőt!
Visszatérve... az önkormi szívjósáságára...az továbbra is megvan.
Azt nem olvastátok el, vagy nem ragadta meg a figyelmeteket, hogy ezzel együtt az Óceán-árkot a jelenlegi bővítés során át akarják helyezni, nyílt felszíni vezetéssel. Azt tudni kell, hogy ennek a saját vize igen csekély, de befogadja a dunakeszi szennyvíztisztító tisztított vizét; amely előírásos működés esetén is tartalmaz a biológiai tisztítás után jelentős mennyiségű szerves anyagot. És még nitrogént, meg foszfort, mert - mint az itthon megszokott - azt még nem vonják ki. Ha a működés nem előírás szerinti, netán havária van...akkor tisztítatlanul, kerülő vezetéken belekerül Dunakeszi, Fót, Mogyoród, Göd (ugye, milyen szép nagy terület?) szennyvize, naponta kb 5000 köbméter.Nos, ezt a lápra akarják vezetni... Ja, és ezt a láp végén le kell vezetni... "Megműtrágyázzuk" a jelenlegi tiszta vizet, meg el is szennyezzük, meg le is csapoljuk... Így max. 12-15 év alatt teljesen eltűnik.... De lehet, hogy jóval hamarabb!
De ha már szennyvíz... csak be kellene vezetni az Északpesti szennyvíztisztítóba, amely napi 223 ezer köbméteres kapacitásával ezt úgy tudná befogadni, hogy a saját mérési pontatlansága nagyobb ennél. De a pesti lakosok tiltakoznak: nehogy má' idehozzák más szennyét!!! De a budapesti szemét egy részét vigyék csak ki Dunakeszire...
Hát nem szemét ügyek????

abandi 2009.11.03. 15:22:14

@Zöldfül 2009:
Heló!
Ez szép, kerek volt így elsőnek!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 16:35:59

@Zöldfül 2009: Hát isten hozott minálunk. Bár nem tudom, én már mondhatom-e így, hogy "minálunk", mert én sem rég jelentem meg a blogon.
Tájékozott vagy és ahogy abandi mondja, szépen, kereken, értelmesen fogalmazol. Örülök neked. Írj sokat.

Horizont 2009.11.03. 17:18:33

@Zöldfül 2009:
Üdv neked! Mindjárt meg is kell, hogy cáfoljalak! Ma már Magyarországon nagyon szigorú szabályozás van szennyvíztisztításban is. Lehet, hogy sok helyen nehezen tudják tartani a határértéket, de annak milliós büntetés az ára. Ma már kötelező a foszforeltávolítás is ( 2 mg/l lehet). Minden nagyobb cégnek aki közcsatornába bocsájt és a kisebb szennyvíztisztító telepeknek kötelező előírás minden hónapban az önellenőrzés akkreditált laboratórium által.Nagyon szigorú szankciók vannak., és még van ugyan mit tenni, de már sokkal jobb a helyzet mint pár éve volt! Pesten még nagyon átmeneti minden, majd ha teljesen átadják Csepelt, biztos jobb lesz a helyzet ez ügyben!

Horizont 2009.11.03. 17:20:33

@Tigeri:
Ezt a diszkriminációt! Donának van mínusz 3 éve velem szemben és ő kislány?? :)))

PPJ · http://greenr.blog.hu 2009.11.03. 17:28:01

@Zöldfül 2009:

Kitettelek, mert sok adalékot adsz az ügyhöz! Helyi civilek: lázadjatok fel!

abandi 2009.11.03. 17:36:13

@Horizont:
Nekem is a szennyvíz kibocsátási részben voltak fenntartásaim.
De:
Pont ellenkezőleg!
Lehet, hogy ez a láp az eddigi biológiai szennyvíztísztitást végezte el?
Egyébként:
A mai szennyvíz-csatorna építési hullám egyenértékű az autópálya-építési projekttel:
-felesleges
-drága
-többlet költséget jelent a lakosságnak
Mert:
A Kárpát-medence földtani sajátosságai nem tenné szükségessé!
(Kivéve a nagyobb városokat. De mára falvakat is csatornáztatnak!)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.03. 17:41:02

Nálunk Újpalotán 1-2 hónapja vágták ki az Erdőkerülő és Rákospalotai határút között az erdőt.
Mindent. Az egészet. Egy kibaszott kóró sem maradt.

Jönnek a zsidók lakóparkot építeni.

A Zsókavár utcát meghosszabbítják, a végén a szelektív hulladékgyűjtőt gondolom ledózerolják, és a 40 éves, tizedekkora forgalomra tervezett, lakótelepi úton fog randalírozni a sok fasz.

Tök jó, itt laktunk újpalota legvégén, pont ahogy Marcellusca, napi 1-2-3-4 órát sétáltam a kutyákkal úgy, hogy embert sem láttam. Ennek vége, itt a civilizáció.

Vajon Hajdú Laci elvtárs (MSZP) mennyit kapott ezért?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 17:42:01

@Tigeri: Na, erre vártam:-D Széles vigyorra húztam szájamat örömömbe! Csak kiprovokáltam:-D (nehogy azt mondd, milyenek ezek az asszonynépek..., mire nem képesek egy bókért)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 17:44:36

@Tigeri: Na, basszus, mindig így járok! nem olvasom végig a kommenteket, mindjárt reagálok, aztán máris vonhatom vissza, amit írtam. Elhatárolódok tőled. Méghogy csak az egyik felem kislány? Má' meg mér'? A másik fiú? :-DDDDD

abandi 2009.11.03. 17:47:25

@szmoker:
Meg lesz építve a 4-es metro addig a pontig..., ne félj! Lesz munkád.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 17:47:46

@Horizont: Képzeld, volt képe elfelezni a bókot, amire úgy áhitottam! Került neki ez valamibe is? És mégis, képes volt a kiprovokált kislány elnevezést visszavonni. Na, ilyenek a férfiak. Mind. Tigeri se jobb a többinél:D

Horizont 2009.11.03. 17:48:12

@abandi: Vitatkoznék veled. Nem felesleges a szennyvízcsatornázás. Amiről te beszélsz, hogy a Kárpát-medence földtani sajátosságai nem teszi szükségessé, ahhoz talán 100 évet kéne visszamenned időben. Akkor biztos, hogy olyan szennyvíz keletkezett amihez elég volt egy láp. De ma már? Ne viccelj! Olyan szennyeződésű a szennyvíz, hogy muszáj tisztítani, mivel minden szennyvíztisztító telep természetes befogadóba (patakba) engedi a tisztított szennyvizet. Ráadásul a keletkezett több tonna szennyvíziszapot is el kell helyezni, és a tisztítatlan szennyvízben lévő szemetet is ki kell vonni. Lehet, hogy drága, lehet, hogy többletköltséget jelent a lakosságnak, de egyáltalán NEM felesleges, hanem nagyon fontos, pláne ha azt akarjuk, hogy unokáinknak is legyen még földjük:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.11.03. 17:55:54

@Doña ¡Cara(mba)!: Miiicsodaaa ?Kérdezd meg a barátnőmet!Amikor épp nem haragszik rám akkor az egekig magasztal.:))

abandi 2009.11.03. 18:25:15

@Horizont:
A felhasznált vegyi és egyéb szennyeződést, csak a lassú fizikai (homokrétegen történő átszivárgás) és a lassú biológiai (láposok ) bontják le hatékonyan.
Ezzel lehet vitatkozni, de mivel túl sok nőihormonos gyorstisztítású csapvizet iszom...
Velem felesleges.

Horizont 2009.11.03. 18:35:15

@abandi:
Nincs idő a lassúra, ezért meg kell gyorsítani!
Miért mit csinál veled egy női hormonos gyors tisztítású csapvíz??:))

abandi 2009.11.03. 18:41:38

@Horizont:
"Nincs idő a lassúra, ezért meg kell gyorsítani!"
Ja! Állítsátok meg a Föld forgását, mert ki akarok szállni!
"Miért mit csinál veled egy női hormonos gyors tisztítású csapvíz??:))"
Hagyom, hogy itt picsogj...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 18:52:58

@Tigeri: Egye fene, ha kislányak szólítasz, ígérem, én is az egekig magasztallak, ingyér' :-D

Horizont 2009.11.03. 19:02:47

@abandi:
Gratulálok a stílusodhoz, most jobban érzed magad? Picsogni te szoktál, csak te lehet, hogy magadban! Bántottalak én???

Marcellusca 2009.11.03. 19:25:50

@Doña ¡Cara(mba)!: Na, na!
Nem szövetkezünk ám, Nénikék! :DDDD

abandi 2009.11.03. 19:37:51

@Horizont:
Nem!
De igyekszem felvértezni a nőnemű harcostársakat a várható "szeretetre"!
Egyébként nyolc gyerek mellet én sem itt hinteném a tudásport...

Zöldfül 2009 2009.11.03. 19:45:25

@Horizont: Igen, a szigorú előírások... az 1996 évi LIII törvény a Természet Védelméről is szigorúan fogalmaz, amikor a lápot törvény erejénél fogva védetté teszi... s mégis mi történik? De be kell vallanom, hogy nem teljesen ismeretlen a terület, mert az északpesti szennyvíztisztítót üzemeltettem, és most is foglalkozom környezetvédelemmel, biológiailag bontható hulladékokkal ártalmatlanításával. Így van személyes tapasztalatom, hogy a hatóságok hogyan tartják be az előírásokat..
De a család "elkötelezett" (bár ésszerűen...) Egyetemista lányom természetvédelmet tanul...

Zöldfül 2009 2009.11.03. 19:46:34

@Horizont: Ha jól gondolom, donna 52, Te 55...mint én.

abandi 2009.11.03. 19:56:37

@Zöldfül 2009:
Hajrá fiúk, lányok!
Éljen a ...!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.03. 19:59:23

@Marcellusca: De még mennyire: Öregecskedő, de még jó karban lévő Hölgyek/Dámák Véd- és Dacszövetsége, sztem ez jó név lenne! Aztán jaj minden egyes yx kromoszómásnak! Amúgy is csak az xx kromoszóma a valódi, az yx csak egy véletlen mutáció:-D

Perfectname 2009.11.03. 20:03:29

@szmoker: ez az az erdő rész ami pár éve valahogy leégett, nem?

abandi 2009.11.03. 20:05:06

@Perfectname:
Nem, nem! az csak vmi tábortűz volt...

Horizont 2009.11.03. 20:28:49

@Zöldfül 2009:
Nagyon örülök a velem egykorú kommentelőtársaknak, nehogy azt higgyék már a fiatalok, hogy teljesen övéké a világ (itt is)!!
(Csak mindig kicsit belehalok ha bántanak ok nélkül, ugye @abandi: ??)
Én is szennyvíztisztításban "utazom" mindennap. Egy akkreditált laboratóriumban.

f.m.j. 2009.11.03. 21:52:41

@Doña ¡Cara(mba)!:

Az ártatlan és fényes tekintetetű, hótiszta lelkű jelzőket lehagytad, és akkor én is csatlakozom :):):)

Zöldfül 2009 2009.11.03. 22:13:18

@Doña ¡Cara(mba)!: Köszönöm! És én is fogalmazhatok úgy, hogy... "kislány"???

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 06:54:19

@mókusfüles bukósisak: Ok, igazad van. Átgondolom a szövetség nevét. Ma éppen Budapestre megyünk a férjemmel biznic ügyben (hja, a vigéc élet!), útközben ráérek ezen ábrándozni (Pécs és Budapest fényévnyire van egymástól a mai magyar útviszonyok közepette). Szép napot nektek, fényes tekintetű leánykák, ma nem tudok itt lenni, de holnap folyt. köv.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 06:55:55

@Zöldfül 2009: Hát persze. De te is az vagy, nem? Mi, 50-esek mind jó karban lévő, fényes, ábrándos tekintető, macskapuhaságú ártatlan leanykák vagyunk. Ugye? A pasikat meg egye meg a fene:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.04. 21:24:50

@Marcellusca: Most értem haza a bűnos Babilonból, azaz Pestről. Szval: Sziasztok, benézek kicsit hozzátok, aztán megyek a pihe-puhába. Sajnos, a húzat nem piros/ezűst csíkos:(
De azért adósod hadd ne maradjak. Az ÖTYE az Öreg Tyúkok Egylete lenne? Ezt magyarázd meg, mert erre érzékeny vagyok és ha így van, akkor örökre kivetlek a virtuális szivemből:(

Zöldfül 2009 2009.11.05. 11:36:12

@Doña ¡Cara(mba)!:
"Mi, 50-esek mind jó karban lévő, fényes, ábrándos tekintető, macskapuhaságú ártatlan"... idáig stimmel. De hát én pasiból vagyok.... Miből gondoltátok, hogy nem? Úgyhogy mégse vesszenek azok a pasik....hisz akkor ki méltányolna Titeket? Még ha állítólag az xy csak véletlen mutáció is...
Mit is csináltok Ti nők, ha kihalnak a férfiak? Megszelíditetek egy újabb állatfajt? (Vaviven alapján...)

Zöldfül 2009 2009.11.05. 11:47:48

@abandi:
Nem tudom, láttál-e már szennyvizet a tisztítóra folyni... mert azon szemmel is látható, hogy ezt a természet igen nehezen és hosszú idő alatt tisztítaná... Ami meg benne van, azt nem is biztos. Egyébként a biológiai tisztító fokozat is alapjában véve a természetben végbemenő folyamatot másolja, csak sokkal gyorsabban.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 12:11:15

Tegyük fel, hogy kérdéseket tehettek fel a környezetvédelmi miniszternek. Mit kérdeznétek tőle a poszt témájával kapcsolatban?

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 14:04:06

@Zöldfül 2009: Hát, pofára estem veled kapcsolatban...Ez igazi leégés, Elbújodokolok kicsit, rendben?
Jól van na, ha már kialakult az a fránya XY kromoszóma, hát hadd éljenek! Nem vagyok én evolúció-ellenes:-) Pláne ilyen téren (egy könyv jut eszembe erről, a témáról, meg is filmesítették:, a szerzője Robert Merle, de a regény címe sajnos most nem jut eszembe). Jó kis ironikus írás, milyen is lenne a világ, ha nem lennének nők és férfiak, csak nők. Még rágondolni is rossz. Sokszor szoktam hülyeségeket beszélni, megérdemelném a büntit. De ha van a szívedben egy harmatnyi irgalom - akkor megígérem, jó leszek:-D, mindent de mindent jóvá teszek:)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 14:10:19

@Talon Karrde: Azt kérdezném: Hát Ön még a helyén van? Van képe az irodájában üldögélni, a temetők meg üresek és csödbe mennek a temetési vállalkozások, pedig jelentősen hozzájárulhatnának így választások előtt az ország egy főre jutő a GDP növekedéséhez. Aztán megkérném szépen a takarítónénit, hozza a partfist, és söpörje ki a elfajzott bitangját. Az ilyen ugyanis magától, szép szóra nem távozik. Minimum kell egy partfis, egyébb hadászati eszközökkel megtámogatva a Gizi néni partfisát. Akkor megnyugodnék, egy időre...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.05. 14:41:48

@Doña ¡Cara(mba)!: jó kérdés :) És ha komolyra vesszük a stílust?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.05. 16:00:06

@Perfectname: de. Leégett egy kb. 0,5x1km-es rész, azt újratelepítették (már 1 méteresek a gazok!!! még 20 év, és olyan lesz mint korábban), cserébe kivágtak 2x3 kilométernyi erdőt (fenyő, sima erdő, miazmás).

Itt-e:
maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=r%C3%A1kospalotai+hat%C3%A1r+%C3%BAt&sll=37.0625,-95.677068&sspn=36.042042,69.873047&ie=UTF8&hq=r%C3%A1kospalotai+hat%C3%A1r+%C3%BAt&hnear=&radius=15000&ll=47.535689,19.154062&spn=0.015008,0.034118&t=h&z=15

A Szentmihályi / Határ út / Késmár utca között nem maradt semmi. A fenti világos sáv az, ahol kiégett. 10x annyit meg kivágtak.

Flames 2009.11.05. 17:11:14

Új vagyok itt és őszintén, nem is volt időm, visszaolvasni az egészet...DE:
Én Tőzegtavi lakos vagyok. A Ponty utcában lakom. Most akkor mi a helyzet ezzel az egésszel? Veszélyben van az a 350 ház, amelyek közül egyre több az állandó ott lakóként fenntartot? Vagy nem azokról a tavakról van szó? Most építettem 3 év alatt újjá a házat, nagyon sok pénzért és nem is kívánok megválni tőle. Szóval ha valaki tud info-val szolgálni nekem, kérem tegye meg, mert engem aztán tényleg érint ez a téma.
Thanx
Flames

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 17:11:40

@Talon Karrde: Húha, adj kis gondolkodási időt, nem működik már úgy az én agyam mint a tied. Különben is, én csak egy vászoncseléd vagyok:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 17:28:47

@Flames: Infoval szolgálni nem tudok, de légy üdvözölve nálunk! Örülök neked!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.05. 18:36:15

@Talon Karrde: @Talon Karrde: Ha komolyra fordítjuk a szót, akkor én nem is tudok kérdést feltenni környezetvédelem kapcsán, mert ez gyakorlatilag csak papíron létezik M-on. Több példát is fel tudnék hozni, hogy alátámasszam állításomat: Pécsen vagy egy szép hely, amit Donátusnak hívnak. Eredetileg nem engedélyezték, csak családi házak építését itt, mivel a Mecsek oldalt már sikerült "betonizálni" még anno. Meg volt szabva, mekkora lehet egy telek minimális területe, hogy telekké lehessen minősíteni és építési engedélyt adjanak rá. Aztán meghatározták azt is, mekkora lehet egy telek beépítettsége. Még vagy 3 éve tényleg csak családi porták voltak errefele, de aztán az építőipari biznic lobbi kiharcolta, hogy társasházakat is építhessenek. (megjegyzem ez a terület valaha híres szőlő-ültetvényekkel és régi villákkal volt beépítve, a régi villákat lebontották, a szőlőket kivágták, - volt szép mandulás is, itt-ott van még belőle - már ez is nagy balfácánság volt, mert egyedül ezen a helyen termett a híres pécsi cirfandli. Mára a pécsi cirfandli Pécsen megszűnt létezni. Később, a társasházak gyarapodásával (mondjuk beszéljünk csak egy négylakásos társasról), már a közlekedés is szinte lehetetlenné vált mind autóval, mind gyalogosan a buszmegállóig, mert az út eredetileg a szőlőben meglévő, régen talán lovasfogatokra méretezett, egy járműre tervezett út maradt, nem sajátitottak ki egy centit se útnak. El lehet képzelni, mikor reggel vagy késő délután megindul egy kocsiáradat ezeken a dűlőkön! Tolatás, káromkodás. Két kocsi nem fér el egymás mellett, és az igény nagy az infrastruktúrára, mert ma általában nem ritka a két autó egy családban, van ahol 3 is van. Vagyis egy 4 lakásos társas "kitermel" 8 autónyi forgalmat minden nap, mindkét irányban legalább egyszer, ugyanennyi szénmonoxiddal gazdagítva a hegy levegőjét. Ezt csinálta a pécsi önkörmányzat és a főépítész.
De haladjunk tovább. Pécs, mint köztudott, 2010-ben Európa Kulturális fővárosa lesz, és egyetlen igazi zöldfelület nem lesz, szürke betonkockákkal (még csak nem is színesekkel) lerakott terek. Mint régen, a szocializmusban! Ami épül, az mind beton-palota. Hogyan is beszéljünk komolyan környezetvédelemről, mikor még egy ilyen esemény kapcsán egy városképet sem bírnak se megóvni, sem feljavítani! Fáj a lelkem a gyönyörű "napsugaras" mintájú régi kapukért, sehol lefestve a belvárosban, újságpapírral lezárt kirakatok a sétáló utcán, bezár a legrégebbib cukrászda, a még meglévő cégére szerint valamikor 1780 tájékán épült és nyitott ki. Na, ez az a pont, ahol megállok. Ha se várost, se természetet nem óvok, minek minisztériumok, százféle hivatalok? Minek? Tök-vakarónak jó pénzért?
A környezetvédelmet onnan kezdeném, hogy a minisztertől le a százféle kapcsolódó hatóságig, naplopó irodáig kiküldeném őket télen a Hortobágyra (gyönyörű egyébként az a nagy hómező), aztán egy nyáron át a Gyimesekbe egy hátizsákkal, utána a Fogarasokba szintén egy hátizsákkal. Biciklizzék körbe vagy gyalogolják körbe Magyarországot az országos kéktúra útvonalon (Rockenbauer Pál nyomán), télen, ősszel, tavasszal, nyáron, éljenek a lakosság adakozásából túrájuk közben. Na, ebből már kapizsgálnák, mi az, hogy: természet. Ebből pedig már egyenest következne a természet megkedvelése, és innentől ők ragaszkodnának annak megóvásához. De addig én nem tudok értelmes és érdemi kérdést feltenni se illetékes, se kevésbé illetékes miniszternek,
Húúú, ennyit egy szuszra.
Ui. Ne feledjük, mi importőrök fizetünk környzetvédelmi díjat, ami elfolyik a magánzsebekben, mert nem az állam szedi be a pénzt, hanem e jogkört kiadja magáncégeknek - tehát forrás lenne. Szándék nincs, és egy seggén üldögélő bürokratából soha nem lesz környezetvédő, mégha száz oskolát is jár ki a tárgyban! Ehhez JÁRNI KELL A TERMÉSZETET!

Flames 2009.11.06. 09:13:20

Én itt lakom (a kép közepén ahová az "S" alakú földút balra befut):
maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=hu&geocode=&q=r%C3%A1kospalotai+hat%C3%A1r+%C3%BAt&sll=37.0625,-95.677068&sspn=36.042042,69.873047&ie=UTF8&radius=15000&t=h&hq=r%C3%A1kospalotai+hat%C3%A1r+%C3%BAt&hnear=&ll=47.613476,19.127074&spn=0.002734,0.006968&z=18

Szóval, ha kicsit ki-zoomoltok, akkor látni, hogy mennyire van az Auchan-tól. Remélem nem ezeket a házakat és tavakat akarják felszámolni, mert nehéz dolguk lesz 350 házat kivásárolni.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.06. 15:40:17

@Talon Karrde: Na, erre majd reagálok, ha ismét lesz netem. Most indulok haza, otthon meg süket a telefon. Addig is jó hétvégét és üdv. Erdélynek!!!!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.06. 20:10:38

@Talon Karrde:
OFF
No, akár kissé (vagy nem is kissé) ironikusan fogalmaztál hírhedt bőbeszédúségemre célozva (jogosan), jutalmul mégis küldök egy zenét, neked, csakis neked, elbitangolt partiumi egy Erdélyben megmaradt erdélyinek. Szívből remélem, örülni fogsz neki, még ha a P. Mobil nem is a korosztályodnak szól. De a képek pazarak! És majd' minden helyen jártunk a férjemmel! Gyönyörködjél bennük!

www.youtube.com/watch?v=9AhvHihDdR8

Üdvözöl:
Donna

ON

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.06. 23:54:19

@Doña ¡Cara(mba)!: OFF
Tényleg szép a zene, képek is jól. A turulról jutott eszembe hogy milyen érdekes hogy a ROMÁNOKNAK nem szúrja a szemét a mádéfalvi TURUL. Na ezt magyarázza meg valaki valahogy majd ha PC vagy non-PC értelmes választ talál rá.
u.i. kösz a linket, majd egyszer egy kommentbe beteszek valami jó kis videót én is.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.07. 00:01:02

@Talon Karrde: Kösz! Nem is emlékeztem látod, hogy a madéfalvi emlékművön turul van. Pedig jártam ott. Nem is volt könnyű megtalálni, mert jó kanyargós a falu utcája. Persze fotóztam is. Majd újból megnézem a régi fotókat....
A viedót meg várom türelmesen!
Jó éjt!

Zöldfül 2009 2009.11.07. 18:08:37

@Doña ¡Cara(mba)!:
Na jóóóóó... most az egyster megbocsátok.....
A könyv, amire gondolsz, talán a Védett férfiak. Merle-t én is nagyon szeretem; nem is tudom miért jutott eszembe a másik cím: Állati elmék....

Zöldfül 2009 2009.11.07. 18:11:51

@Flames:
Üdv Neked!
Nem arról a területről van szó (egyelőre... Egyelőre???)hanem a tó déli végétől a körgyűrű felé eső területről, meg az Auchan melletti területről. Meg az Óceán-árok áthelyezéséről.....egyelőre... de minden kajálás után egy idővel ujra éhes... az ember. Hát még az Auchan?

Zöldfül 2009 2009.11.07. 18:13:30

@Doña ¡Cara(mba)!:
szóval pécsi vagy.. ott végeztem a Pollackon...valamikor anno...mint épületgépész.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.07. 20:39:30

@Zöldfül 2009:
OFF
Igen, telitalálat. Kösz, Gingko Bilobát kellene szednem de ilyen fiatalon? Na nehogy már....Mi az, 52 esztendő? Semmicske, egy villanás, és alig látszok 72-nek, 20-at bőven letagadhatok a koromból:-D A könyv szerzője Robert Merle, a címe pedig tényleg Védett férfiak. Mulatságos könyv, ugye? Még egy könyvet olvastam Merle-től, a Derriere les vitres (asszem az Üvegfalak mögött volt a magyar fordítása, de nem is ez a lényeg, a franciaországi 68-as diáklázadásokról írt). Akkoriban (vagy 20 évvel ezelőtt) kedveltem a szerzőt, ma már nem. De a Védett férfiak az jó szatíra a modernkori matriarchátusról:-D
Bocs, de a nicknevek nem mindig árulják el viselője nemét, bár a Zöldfül, most, hogy belegondolok, mégis inkább férfias jellegű.
Jó, legyetek ti védettek, ó, termetés koronái! De a koronátokban mi vagyunk az ékkő és a cizelláltság:-DDDDDDD Így már OK?
ON

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.07. 20:41:44

@Zöldfül 2009: Szuper! Te sem vagy tüke, én sem vagyok tüke, tehát még jobban értjük egymást. Te is tudod akkor, mi az a pécsi tüke. De én még itt élek, akarom mondani vegetálok:-(

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.12. 14:34:22

BREAKING NEWS! UPDATE! BREAKING NEWS! UPDATE!

greenr.blog.hu/2009/11/11/dunakeszi_tozegtavak_5

Új infók a "szakértő"-ről aki szerint a láp nem láp + letölthető rádióintrejú.

BREAKING NEWS! UPDATE! BREAKING NEWS! UPDATE!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.01. 11:18:47

Update:
barikad.hu/node/41676
www.hunhir.hu/index.php?pid=hirek&id=25090

A dunakeszi Jobbik nyílt levele az Auchan vezetőségéhez

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a dunakeszi Auchan újabb parkolót kíván építeni a dunakeszi tőzegláp területén.

A dunakeszi Jobbik tiltakozik az ellen a korrupció-gyanús módszer ellen, ahogyan – több nemzeti park szakértői véleménye ellenére – kiveszik ezt a területet a védettség alól, hogy ily módon beépíthető legyen. A Jobbik dunakeszi szervezete mindig is kiállt megmaradt környezeti értékeink védelméért, és ez a jövőben is így lesz! Éppen ezért felhívjuk az Auchan vezetőségének figyelmét, hogy amennyiben nem állnak el a dunakeszi tőzegláp beépítésének tervétől, és tovább károsítják városunk környezetét, úgy az alábbi következményekkel kell számot vetniük:

-Kampány a lakosság körében, melynek keretében felhívjuk Dunakeszi, és a környező települések lakóinak figyelmét a környezettudatos vásárlásra, és az olyan áruházláncok elkerülésére, melyek környezetpusztító tevékenységet folytatnak.

-A területileg illetékes ÁNTSZ rendszeres és széleskörű tájékoztatása az áruházban tapasztalható tisztasági- és egészségügyi állapotokról, élelmiszer-mintavétel és fényképes dokumentációk segítségével.

-Mindezeken túl a 2010-es önkormányzati választások után számolniuk kell a jobbikos önkormányzati képviselők fokozott figyelmével is, mellyel az Önök működését követik nyomon.

Vegyék tudomásul, hogy Önök vendégek ebben a városban, ezért kötelesek tekintettel lenni a város lakosságára, környezeti értékeinkre, és bizonyos íratlan, erkölcsi normákra is!

Hát ehhez tartsák magukat!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom

Dunakeszi Szervezete

JÓ REGGELT VIETNAM!

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.01. 13:03:21

A vastagbőr-linket levették az oldalról, mert az LMP-sek pattogtak, hogy sérti őket.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.01. 14:12:04

@laspalmas: Rajta vagyok a levelezőlistájukon és mióta a Jobbik felébredt, azóta dúl a vita.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.01. 14:18:18

@laspalmas: Kriska úr új weboldaláról levette a linket (sajnálom, nagyon, esetleg írj neki te is):
www.tozegto.freeweb.hu/

A mentőprojekt másik oldalán fent sem volt: www.tozeglap.neobase.hu/ (vigyázat malware)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.01. 21:16:24

@Talon Karrde:

Nem írok én, nem a reklám érdekel, hanem ez az LMP-s dolog.

"az LMP-sek pattogtak, hogy sérti őket. " Ezt egyáltalán nem értem...

Meg ezt se nagyon:
"mióta a Jobbik felébredt, azóta dúl a vita. "

Van a láp, amit meg kell menteni, a pártok meg egymást fúrják? Hátezhihetetlen...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.01. 21:17:21

@laspalmas: Pedig sajnos ez van. Hihetetlen mennyire bunkók az LMP-sek.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.10. 22:02:37

lehetmas.blog.hu/2009/12/10/mentsuk_meg_a_dunakeszi_tozeglapot
LMP felébredt.

"Demonstráció a helyszínen: december 12. szombat, 11 óra

Az LMP fontosnak tartja maradék természetes területeink megőrzését és a hatályos törvények betartását. Kérek mindenkit, aki hasonlóan vélekedik, jöjjön el szombaton 11 órától Dunakeszi alsó vasútállomás felől gyalogosan is megközelíthető, a 322. számú út körforgalmától észak felé kiágazó, forgalomnak át nem adott útszakaszhoz.

Akadályozzuk meg közösen a törvények kijátszását és az értelmetlen természetpusztítást!"

Természetesen nem az csak LMP szervezi , az egész akciócsoport szervezi, Kriska György & Co.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.10. 22:38:58

iwiw.hu/pages/community/comdata.jsp?cID=2722925
IWIW-klub, amibe be lehet lépni, ha támogatod a láp megmentését.

mokas_gizi 2009.12.11. 17:45:45

Ha valakinek van pénze, kapcsolatai akkor szinte bármit megtehet ebben az ordzágban...
Még ha tele van valamivel a sajtó és kiderül a dolog még akkor sem biztos hogy bármi lesz a dologból...
Lásd RIO és Zöld Pardon terület foglalását...ez sem 1-2 éves ügy, sajtóban is benne volt, de változás még nem volt semmiben sem..

StopSzmog 2009.12.11. 19:18:16

Demonstráció 2009. december 12-én 11 órától a láp mellett.

greenfo.hu/hirek/hirek_item.php?hir=23112

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.11. 22:49:13

Ha erről a Jobbik tudomást szerez (és szerintem tudják, mert szét van plakátolva) akkor ott lesz a Gárda is.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.12.11. 23:29:33

@Talon Karrde: Akkor legalább tuti hozzák a médiumok a hírt, mert ha a Jobbik ott lesz, a Gárdából is lesznek ott, akkor lesz ott annyi rendőr, meg készültség, hogy totál besüpped a láp:-D
Legalább a hír hír lesz:))))) Hadd szóljon:))))))))

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.12. 17:58:03

bazzz!!!!!
nem is tudtam hogy erről volt KURUC hír:
kuruc.info/r/20/49905/
2009-11-06. 14:59

vissza fogok szokni olvasni kurucot

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.12. 17:58:46

és volt előző rész is:
kuruc.info/r/6/24980/
2008-05-18. 14:06

hihetetlenek ezek a kurucok!!!

digitime 2009.12.18. 14:15:16

Várjuk meg, mit mond a vizsgálat és az ombudsman erről az egészről. Egyébként meg egyet tudok érteni
@CyberPunK: véleményével

süti beállítások módosítása