Skip to content


       Szűrés lista

Mindenképp megszabadulunk Janitól

A Balközép tavaly júniusi számának megszellőztetője most nagyon boldog lehet, bejött a számítása: Veres János nem lesz EU-biztos.

Hiába készült, nyelvvizsgázott, és üzent ("az MSZP elnöksége rangsorolásos szavazással sorolt az uniós biztosjelöltek első helyére, s nem látok ma olyan erőt, amely ezt a döntést akarná és képes is lenne felülbírálni") a felesége által elmondottak rossz fényt vetnek rá. Az Unió a PC fellegvára, ott nem szeretik az ilyen nyilatkozatokat, mégha csak a Nyakó Pisti szerinti "aggodalom" is szülte őket.

Szóval Jani marad. De csak egyelőre, mert egy ekkora géniuszt nem lehet sokáig parlagoltatni.

Bajnai leszögezte: Veres János pénzügyminiszterként hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen stabilabb lett az ország helyzete 2006 óta, csökkent a költségvetési hiány, és a politikus ezzel lehetővé tette, hogy Magyarország eredményes válságkezelést folytasson a gazdasági válság alatt. És ezt meg kell hálálni valahogy: Bajnai Andor jelölésével egyidőben bejelentette, hogy szeretné felkérni Veres Jánost az "elmúlt időszakban szerzett tapasztalatainak megfelelő, jelentős nemzetközi feladatra".

Felröppent a hír, hogy ez a fontos poszt az Andor László EU-biztossá válásával felszabaduló EBRD (Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank ) alelnöki tisztsége lenne.

"A Népszabadság információi szerint Veres igazából nem is Brüsszelbe, hanem az EBRD-be tart. Veresnek már a pénzügyi tárcától való távozásakor megígérték az EBRD egyik posztját, Andor jelölése esetén pedig fel is szabadulna egy. Hozzá kell tenni azonban, hogy az EBRD igazgatósági tanácsába való delegálás kormányhatáskör, vagyis semmi sem garantálja, hogy – ha valóban Veres kapja a megbízást – a jövő évi választások után hivatalba lépő kabinet nem hívja haza rövid időn belül.

Úgy tudjuk, ezért Veres inkább az EBRD egyik alelnöki posztjára számít, amit régiós alapon kap Magyarország, és nem kormányhatáskörben."

Fifikás a Jani, nem?

Címkék: politika mszp eu

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr561506576

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi a közös a Jobbikban és a Magyar Dolgozók Pártjában 2009.11.07. 19:41:00

Szociológiai karakterükben, retorikájukban és a keleti Nagy Medvéhez fűződő viszonyukban is megegyeznek. A Jobbik szociológiai karakterét hasonlítom össze a bolsevik típusú kommunista pártokéval.   A Jobbik és a bolsevik típusú pártok k...

Trackback: Elnök úr, voltak költségeink 2009.11.07. 12:00:07

A jobboldali médiacsászárok harca már most megkezdődött. Egyfajta szépségverseny ez. Ki tud jobban tetszeni a nagy kassza leendő őreinek. Tegyék meg tétjeiket. Hiába erőszakolják be minden héten több mint egy millió postaládába a Helyi Théma tendencióz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Grünwald Ottó · http://zikkajl.inda.hu 2009.11.07. 13:49:25

Bajnai leszögezte: Veres János pénzügyminiszterként hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen stabilabb lett az ország helyzete 2006 óta, csökkent a költségvetési hiány, és a politikus ezzel lehetővé tette, hogy Magyarország eredményes válságkezelést folytasson a gazdasági válság alatt.

NA ez egy vicc. Veres János hozzájárult ahhoz, hogy trükkök százaival eltitkolják az ország valós helyzetét 2006-ban, hozzájárult adatok százainak meghamisításához, továbbá hozzájárult ahhoz is, hogy mióta EU tagok vagyunk egyszer se sikerült hiteles és valós adatokat tartalmazó költségvetést benyújtani az EU-hoz. (és ezzel mi vagyunk az egyetlen ilyen ország, akinek véletlenül se sikerült még igazat mondani.)

mind2 (törölt) 2009.11.07. 14:38:33

Csak halkan kérdezem, hogy az EBRD- nél elég egy középfokú angol nyelvvizsga is ? ....mondjuk, mikor igazgatósági ülés van, és mindenki keni a nyelvet a kerekasztal körül, akkor Janinak tolmács kell majd ? Hihihehe... ráadásul nem tudom, milyen nyelvvizsgát tett le, gondolom nem szak- nyelvvizsgázott ( pénzügyi terület ).
Ismét egy ember aki hazánk hírnevét öregbíti. Végül is, könyvelőből alelnök... tiszta Amerika :)))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.07. 14:43:29

@mind2:

Még egy ilyen kekec alakot! :)) Megmondta Jani, hogy nem tolmácsot keresnek, hanem szakembert.
www.mno.hu/portal/669733?searchtext=veres%20j%C3%A1nos

dr. Grünwald Ottó · http://zikkajl.inda.hu 2009.11.07. 14:49:13

@mind2: azt mondta a jani, hogy az eredménytől függ, hogy milyen nyelvvizsgát kap majd (közép v. felső). Érdekes, mert amikor leraktam a 95%-os üzleti középfokot, nekem senki nem szólt, hogy átválthatom egy felsőre. lehet be kellene lépnem a pártba...

zsoltix 2009.11.07. 14:50:30

Koszonjuk a jancsibohocnak, hogy a regioban egyedul nekunk kellett IMF hitelt felvenni. Micsoda szakember!

Kartal (rezervált) 2009.11.07. 15:04:26

@Roxvox: pedig nem kéne hordja. a nyomott képén látszik hová tartozik.

nyugatioldal 2009.11.07. 15:05:56

@Roxvox: Egy kis versike jutott eszembe erről a szép piros figyelemvonzó mellényről:

Távcsövön néztem az anyosóm,
Ahogy várja a tavaszt,
Aztán a távcső alatt
Meghúztam a ravaszt.

Vagy mi...

Roxvox 2009.11.07. 15:13:53

@nyugatioldal:
Jani néni az anyósod. :D

mind2 (törölt) 2009.11.07. 15:14:56

@dr. Grünwald Ottó: én csak a lányom példáját látom. Általános iskola negyedik óta angol külön tanárhoz jár. Letette a legkeményebb angol felsőfokot, 90 %-os eredménnyel. Aztán letett egy osztályozóvizsgát a gimiben - egy év anyagából - hogy ne kelljen bejárnia órákra, szintén nagyon jó eredménnyel. Aztán most elment emelt angol érettségire, írásbeli megvan, 90 %, és még jön a szóbeli. Mindezt azért, hogy pluszpontokat szerezzen az egyetemi felvételijéhez. És fél. Mondjuk ha léteznének még téeszek, én beíratnám egy könyvelő gyorstalpalóra, meg beléptetném - ahogy Te mondod - egy pártba. Még lehetne belőle valami. Valaki nem biztos. A lehetőségek száma végtelen. Ha az ötvenes években egy tanyasi parasztfiú a 6 elemivel el tudott vezetni egy nehézipari óriást, akkor még belőle is lehet asszisztens Brüsszelben. Vagy nagyreményű munkanélküli itthon. Az apja mindig mondja :vagy maffiózóhoz, vagy politikushoz menj férjhez. Előbb utóbb mindegyiket lelövik :))))))

Roxvox 2009.11.07. 15:18:11

A választások után meg majd ha lesz elszámoltatás, láthatatlansági mellényt fognak hordani. :(((((

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.07. 15:27:05

piros mellényt cserélni narancssárgára!

zsoltix 2009.11.07. 15:29:40

Elszamoltatas? Ugyan mar. Nem lesz itt olyan, csak harsogjak ezerrel. Puszipajtasok ezek mind, a szinfalak mogott.

mind2 (törölt) 2009.11.07. 15:31:53

@Roxvox: A Szilvási mint Jolly Joker annyit utazott külföldre az elmúlt évek alatt, hogy láthatatlansági mellényre nincs szükség. Járt az Arab-félszigeten és Kelet- Ázsiában.
Vajon miért ? Híznak ott úgy a bankszámlák, mint az állat. Minden et. kapott egy számlaszámot, kész a kecó Thaiföldön, talán a személyzet is glédában áll. Láttál Te már titkosszolgálati minisztert gyerekekkel ( csecsemővel ráadásul !!!!! ) csak úgy flangálni a világban ? Megcsípte a vándorbogár szerinted ? Ugyan már ! A számlák dagadnak, a menekülési útvonalak lezsírozva.
Itthon meg - ahogy olvasom - Apeh dolgozók ellen indul kilakoltatás, mert bebukták a kölcsöneiket, és se prémium, se karácsonyi lé. Ezek már arra sem figyelnek, hogy a talpasaik ne haljanak éhen. Ahogy az országot cserben hagyják, úgy hű fegyverhordozóikat is.
Hanem amit ma hallottam, az kiverte nálam a biztosítékot. Bakonyalja, tiszta- rendezett település, 3 gyermekes család, 3 milliós hiteltartozás, anyós eladja a lakását, hogy kisegítse őket, de a lakás/hitel/bankmaffia gyorsabb. Kilakoltatás. Családfőnél idegösszeroppanás, öngyilkossági kísérlet, pszichiátria, lakhatás nuku, raktárban minden egy jóakaró- segítő ismerős által, hogy legalább ne a szabad ég alatt ázzanak a gyerekek ágyai. És kik költöznek a szép, alig néhány éve épített házba ? Hát a kisebbségiek, 8 gyerekkel, akik közül 5 darab azóta végigrabolta a település negyedét. És a több más házra is ez a sors vár.
Hát ez megütött, nem kicsit. Nagyon.

mind2 (törölt) 2009.11.07. 15:47:04

@vero: hány százalékban vagy ebben biztos ? Mert a közelmúlt egyik legnagyobb dilemmája a számomra :((

dr. Grünwald Ottó · http://zikkajl.inda.hu 2009.11.07. 16:03:19

@mind2: no ehhez csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy a szomszéd felesége is TSZ könyvelő volt. amikor meglátom mindig a janika jut eszembe és hangosan felröhögök.

tudi 2009.11.07. 16:11:32

Miért gondolom én azt, hogy jani, amiért valaki kiszúrt vele az eltársak közül, szépen megkérte őket, hogy találjanek neki valami zsíros állást, mert kitálal a pártról.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.11.07. 16:23:34

Ez a tetű éppen bebiztosítja pár évre a jövedelmét? Itthon szar a helyzet, kikerülnek a zsírosbödön mellől, most menekülnek a patkányok?
Hogy dögölne meg az összes rohadék országlopó mocsok szemétláda.
És gondolom, érdemei elismeréseképp távozásakor még felmarkol néhány milliárdot, csak hogy legyen lóvé az ingjeire, amiről tudjuk, sokba kerülnek, mondta nekünk egy képviselő felesége.
Veres jani, a sikeres pénzügyminiszter, aki hagyta hogy csődbe menjen az ország..a jó anyjukat..már nem tudok elég csúnyát írni..

Horizont 2009.11.07. 16:23:37

Érdekes egy ország ez a miénk. Kapálás? Bodzaszedés? Milyen jól meg lehet élni belőlük. A tejesgazdák meg levágott marhafejeket vittek a parlament elé:)) Más fejeket kéne beáldozni:)
Az is eszembe jutott, hogy több politikus volt már,hogy a házastársa miatt szívott!
Olvasgattam és élőben is hallottam, Veres Janink önelégült beképzelt mondatait önmagáról.
Úgy beszélt mint aki teljesen biztos, hogy csak ő lehet a kiválasztott. Tényleg elképesztő ami nálunk itt folyik politikusi szinten. Mindegy alkalmas-e vagy sem, hálálkodnak el nem végzett eredményekért!!
Elképzelem ahogy Janink toporzékolva üvöltözött Gordonnal, hogy: én vagyok a legjobb, nekem ígértétek, saját pénzemen nyelvtanfolyamot végeztem, és akkor jön egy Andor???Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni? Gordonka belilult a félelemtől, megsimogatta Janika fejecskéjét: na ne rinyálj már, kiküldünk egy olyan helyre ahol ezek a piszkok (akik jönnek) se tudnak majd kimozdítani.Bebetonozunk! Közben azt gondolta, jobb lenne ez a betonozás maffia módra:)) Kovács Lacus is megállta a helyét, pedig micsoda kanyarral kezdett. Nem is tudott szakmailag és még egy alsógatya is a fejébe lett húzva. Mégis kihúzta!!
Kihúzzák ők a választásig és utána is jól lesznek, mert ez egy következmények nélküli ország.
Egy bizonyos szint felett.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.11.07. 16:26:35

Veres János pénzügyminiszterként hozzájárult ahhoz, hogy jelentősen stabilabb lett az ország helyzete 2006 óta, csökkent a költségvetési hiány, és a politikus ezzel lehetővé tette, hogy Magyarország eredményes válságkezelést folytasson a gazdasági válság alatt. És ezt meg kell hálálni valahogy:

Ez meg külön tetszik, mi a faszé kell meghálálni? hát bazdmeg, nem ez a munkája, amiért milliókat keres? ajóéletbemáááá

Tündér_Lala 2009.11.07. 16:32:34

Mennyi sunyi maffiózó lehet az EU-ban és az EBRD-ben ha ez másütt is így megy ?

TD223 2009.11.07. 17:48:01

"Úgy tudjuk, ezért Veres inkább az EBRD egyik alelnöki posztjára számít, amit régiós alapon kap Magyarország, és nem kormányhatáskörben"

Remélhetőleg kirúgják, ha börtönbe kerül.

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.11.07. 17:50:12

Mikor fog leesni a szarházi Bajnainak, hogy ez a tróger nímand Veres az MSZP-n kívül a világon mindenhol vállalhatatlan?

nyugatioldal 2009.11.07. 18:03:52

@Roxvox: Eh be jó is lenne, 18 éves koromra úgy eltanultam volna a fortélyokat, hogy összekapáltam volna magamnak egy új A6-ost, felnikkel meg miegymással.
Én hüle meg továbbtanultam, ráadásul messze nem audi áll a ház előtt.

Horizont 2009.11.07. 20:26:09

@Laibach:
Mi a fene???
Ez a dolog csak akkor lesz helyretéve ha meghal mindenki aki az előző rendszerben élt.
Addig....

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.07. 20:54:35

@Horizont: MSZP-seknek dicsőség ez, másoknak hiba...

Villabarat 2009.11.07. 20:55:02

Biztosan az EBRD-nek is trükkök százaira van szüksége. Annak a Janika nagy szakértője!

Laibach 2009.11.07. 21:15:17

@Horizont: Én is meglepődtem rendesen rajta.

reKorrekt 2009.11.07. 21:21:00

@vero: Nem mellény kell ezeknek, az drága. Elég lenne egy seriff csillag...

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.11.07. 21:47:44

"Bajnai Andor jelölésével"

Hová jelölték Bajnai Andort? És egyáltalán: ki az a Bajnai Andor?
;o)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.08. 00:22:12

Jójcakát, szép álmokat mindőtöknek! Ja, az őrző angyalotokra vigyázzatok, ott legyen a fejetek felett, míg szenderegtek:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.08. 05:27:03

Veres Janinak igazi szent missziót kéne adni, hisz úgy megérdemelte. Például javaslom, hogy Anettka leszbikus tengerimalacával együtt lőjék ki az űrbe. Szkafander nem szükséges, amúgy is, csak oda. Tömören ennyit arról, milyen bölcs és ügyes a Veres nevű tapsifüles.

Marcellusca 2009.11.08. 06:31:24

UFF!

Ez, milyen "szép"!

nol.hu/kulfold/_a_szelsojobboldal_es_az_antiszemitak_uralkodnak_

Főleg, ha hozzá vesszük "vakablak" kommentjét!

Én is majdnem bedőltem.

De, mit várhatunk a NOL-tól. Elvégre közvetítenie kell, hogy itten mekkora nagy szélsőjobbos és fasiszta veszély van. Még a Berlinben élő, Nobel-díjas magyar író is látja.
Áááááááááá!!!!!

Horizont 2009.11.08. 07:29:43

@Marcellusca: Szép jó reggelt:)) (bár be beborult, mint én én is ahogy ezt elolvastam)
"Egy nagyvárosi ember nem budapestinek vallja magát. A város ugyanis teljes mértékben balkanizálódott. Egy nagyvárosi ember Berlinhez kötődik."
Egy igaz magyar hazaszerető ember. Nobel-díjas író. Igaz 80 éves,beszámítom egy kicsit. De jobb lenne ha már inkább csak írna (ha tud) és nem beszélne.
"vakablak" kommentje nem semmi, csak megerősített abban (ugye sajnos nem tudok nyelveket), hogy fenntartással kell fogadni mindent ami a médiával kapcsolatos. Még hitelesen fordítani se képesek, tudnak, akarnak!

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.11.08. 08:29:38

Az elszámoltatásról: el kell olvasni Pokorninak az MTI-nek adott interjúját. Veres meg világosodjon ki.

Marcellusca 2009.11.08. 08:46:31

@Horizont:
Reggelt, Neked is!
Én senem tudok fritzül, úgyhogy az értőkre kell hagyatkoznom. :)

Jó lenne, ha valamelyik tisztaszívű náczitezsvírem megmondaná, hogy kinek van igaza!
A firkásznak vagy a kommentelőnek?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.08. 08:57:33

@Marcellusca:
@Horizont:

Az eredeti szöveg, amit Vakablak is említ:

"Kertész: :Ich bin ein Produkt der europäischen Kultur, ein Décadent, wenn Sie so wollen, ein Entwurzelter, stempeln Sie mich nicht zum Ungarn. Es reicht, dass Ihre Landsleute mich zum Juden gemacht haben. Rassische, nationale Zugehörigkeiten gelten nicht für mich."
www.welt.de/die-welt/kultur/literatur/article5116030/Ich-schreibe-keine-Holocaust-Literatur-ich-schreibe-Romane.html

Bizony, fordítani nem szó szerint kell, hanem bele kell élni magunkat az adott nyelvbe. Kertész valóban arra akart kilyukadni, hogy számára a származás másodlagos, egy szabad szellemnek tartja magát. Tehát ne skatulyázza be senki, neki az európai kultúra, az írás az első, nem a magyarsága vagy zsidósága.

2009.11.08. 09:28:04

Jaj nekem! Miután elmenekültem Magyarországról, most már Európában sem leszünk biztonságban!

jozicsenko 2009.11.08. 10:52:46

@TD223: reggelt!

korábban olvastam (talán HVG-ben, Gondolán?), hogy Veres e.t. eleve az EBRD posztra céloz és azért lő fölé, mert hátha még oda befér: ott ugyanis hosszu évekre eltünhet itthonról: a párt már a kutyáké, a fejeseket (talán) elszámoltatják

a magam részéről már annak is örülnék, ha a fő-fő-fő kolomposokat nem bántanák (GyF, Lendvai), de a második vonaltól kezdve mindenki mást igen: Drazsé, Veres, Szilvásy)

bár az EU-t nem kell sajnálni az ilyen emberek miatt: tényleges döntése nem lesz, max ha szavazáskor kell dönteni az EBRD éves beszámolójának az elfogadásakor -azt meg az öreganyám is megtudja tenni: igen kell nyomni, csokolom

Horizont 2009.11.08. 13:47:15

@laspalmas: Köszi. Újabb oldaladról ismerhetünk meg? Ma legtöbben az angolra hajtanak:)))
Kertészről csak annyit, hogy lehet, hogy neki másodlagos a származása, én meg finnyás vagyok ha valaki a hazámat becsmérli messziről . Ha nagyon fennkölt akarok lenni, akkor azt mondom, hogy én egy hazáját nagyon szerető ember vagyok, és igen utálom ami itt folyik napi szinten, de ez nem veti ki a szívemből azt, hogy ez az én hazám, ide születtem, itt élek, itt halok meg (majd) és akármilyen is, nem tűröm, hogy pocskondiázzák, balkánozzák. Ez egy szerelem, és a hibáival együtt is szeretem. Kertészt viszont nem!

Roxvox 2009.11.08. 14:21:22

@malac69 demokrata felébredt!:
Bajnai Andor, Bajnai Gordon féltestvére apai ágon. :))))

Tündér_Lala 2009.11.08. 15:16:40

@Horizont: Kertész amikor megkapta a díjat sietett közölni, hogy semmi köze hozzánk. Innentől kezdve szégyenlem magam, amikor hozsannázzák. Ha neki nem kellünk mi (mikor épp fenn van) akkor nekem sem kell ő (legyen már ennyi gerincünk). Ráadásul olvashatatlannak találtam a könyveit.

Horizont 2009.11.08. 15:22:08

@Tündér_Lala:
Hát hozzánk ne is legyen köze, de a francba ez a szülőhazája:(((
Inkább legyen csendben, mit balkánozik itt! Nagyon utálom az ilyeneket!

Tündér_Lala 2009.11.08. 15:34:38

A "hozzánk" alatt Magyarországot értettem. Szó szerint nem tudom idézni, de ez volt az értelme.

Roxvox 2009.11.08. 15:45:56

A holokauszt nem csak nálunk fontos, hiszen nem az irodalmi értéke miatt lett Nobel-díjas ez a "mű". Ami mégszörnyűbb, hogy meglovagolva a dicsőséget, rögtön meg is filmesítették, hátha kinéz majd egy Oscar is. :(((((

Roxvox 2009.11.08. 15:54:57

Ami még hab a tortán, hogy a Nobel utáni évben érettségi tételt csináltak belőle. :((((((
Hála istennek amilyen gyorsan "népszerű" lett, olyan gyorsan el is tűnt.

2009.11.08. 16:24:26

@jozicsenko: én a magamrészéről annak örülnék, hogy ha valaki törvénytelenséget tett, megbüntessék, föggetlenül attól, hogy melyik vonalban áll, de ha nem csinált semmit, csak simán hülye, hagyják békén.

mind2 (törölt) 2009.11.08. 16:26:34

@Tündér_Lala: csak neked, csak most : leemeltem a könyvespolcról és elsőre megtaláltam pár sort a Sorstalanság - ból, ugyanis ceruzával bejelöltem annak idején - most begépelem :
" Már viszont ennek a túlzásnak az egész mértékéről, no meg főként a már ebből adódó következtetésről is azonban nem mindjárt adtam - nem mindjárt adhattam, elvégre - magamnak teljes pontossággal is számot, s megint csak ugyanúgy, ahogy ezt másokon, bátran mondhatom : mindenki máson, táborunknak úgy hozzávetőleg mind a kétezer többi foglyán is észleltem, az öngyilkosok kivételével, természetesen. "
Nos, amikor ezt a könyvet olvastam, ennél a résznél megakadtam ( máshol is sajnos ) és többször újraolvastam, gondolván arra, valami gond van nálam az emeleten, és már egy szövegértelmezésre is képtelen vagyok. Aztán odaadtam a családnak, hátha nekik megy, ami nekem nem. Nem vagyok irodalmár / nyelvész, de elúszó mondatok tucatjai, tobzódó rokonértelmű szavak ( néha 6-8 ) egy körbetekeredő mondatban...nekem olvashatatlan volt, szégyen ide vagy oda, meg Nobel-díj ide vagy oda.

abandi 2009.11.08. 17:30:08

@mind2:
Teljesen igaz amit írsz!
Jiddisből lett ez eszperantóból magyarra fordítva...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.08. 17:33:33

@mind2: Hát Joyce ezt azért jobban csinálta, mondat körbe-körbetekeredik, könyv terjedelme a végtelen felé tendál (súlyra Ulisszesz kb. 10-15 kilót is kitesz).
Nade: Ha már a német nyelvnél tartunk, a németeknek volt egy Goethejük. Némelyek őt sem tartják a legrosszabbak közül valónak :), pedig Goethe sokat korholta ahogy ő mondta "németjeimet" provincializmusuk és szentimentalizmusuk miatt, de azt nem gondolta magáról, hogy ő lenne a megtestesült szellem, bár sokra tartotta magát, de idáig nem jutott ő sem. Aztán volt itt Európában még néhány alkotó, Dürenmatt, Heinrich Böll, Franz Kaffka, Thomas Mann - akik szintén nem vallották tudtommal magukat a földi dolgok (mint például identitás) fölött állónak magukat. Földiek voltak a tapasztalásaik és embernek, identitással, kötődéssel született emberként élték mindennapi és művészi életüket. De lehet, hogy Kertésznél ez maga a felfedezés, hogy a földi, emberi események függetlenek környezettől, mindentől mi földhöz kötné szereplőjét vagy önmagát. Mondhatnánk, Kertész maga a kinyilatkoztatás, a teremtő maga, az IGE, mely nem származik földitől és nem is kell visszatérnie a színtiszta éteri SZELLEMBE, mert ő maga a szellem, azaz: maga az istenség vagy megistenülés. Hát, így is lehet látni a világot. Talán Olvasta Dürenmatt Fizikusok művét, innen az isteni teremtő ihlet.

Viktus 2009.11.08. 18:00:41

@Marcellusca:

Sok meglepetés nincsen benne az antimagyar népség volt elájulva a vén hülyétől meg a gyenge könyveitől.

Cutbertus 2009.11.08. 18:09:39

kertész egy köcsög, hazudozó zsidó ( és a zsidó szó, megfelel a hazudik szinonimájának is!)
ez a veres majom segg szintén, én is kapálok oszt mégse sikerült összekapálnom 30év alatt ennyi hasznot.. csak annyira elég, hogy nem döglök éhen (ha mellékesen még dolgozom máshol is). bár.. láthatóan igen eresek, kidolgozottak a kezei és persze kérges a tenyere is a kapanyéltől. vagy nem is a tenyere? lehet, ennek a szarnak a pofáján vastagszik a bőr a kapálástól!

Cutbertus 2009.11.08. 18:13:08

ráadásul mostanában minden reggel 4 és 5óra között a Kossuth rádióban is erről a retkes "gyökértelenről" bár inkább gyökérről szól a műsor. nem is kell kávét innom ébredéshez!

Cutbertus 2009.11.08. 18:22:24

a mai története az volt, hogy az a "koszos vámos" elvette tőle a 4000 schillingjét (igaz, ebből ő csak 1000-et vallott be mikor kérdezte tőle, hogy mennyit is visz magával) mindez akkor mikor még valami meghatározottat lehetett kivinni (80as évek eleje). de az a szemét átlátott rajta és elvette mindet, följelentette és nem utazhatott tovább mert visszazavarták a határról.
micsoda fasiszta mocskos alak az ilyen! nem engedi szegény zsidónak, hogy lopjon és törvényt szegjen még akkor se ha kerticsigatakony az illető neve! már akkor is üldözték a zsidókat :(

abandi 2009.11.08. 18:23:24

@Cutbertus:
Höhöhö...
Du 1-től "élőben" hallhatod uazt!

Cutbertus 2009.11.08. 18:25:50

ja, igen! és a vonaton ekkor rájött, hogy "benne nincs szeretet"! de nem is akarja, hogy legyen és ezen vekengett pesttől-hegyeshalomig. a rádióban meg 1órát (amit nem teljesen bírtam ki).
na? ilyen ember ez a senkiházi.

Cutbertus 2009.11.08. 18:26:56

@abandi:
öröm ez nekem, hogy nem csak az én idegeimen táncol az a szar!
:)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.11.08. 18:33:41

Azért a Veres Janitól eljutni a Kertész Imre mocskoszsidózásáig...

Fujj, rossz nácziakok! :)

abandi 2009.11.08. 19:05:09

@Cutbertus:
Műsorterv:
11.30-tól: Vackarádió
12.00 Krónika
12.30 Nap aktuális beszélgetés a kisebbséggel
13.00 Irodalmi zsidajaink
13.30 Halld Izrael...
(14.00: Megszakítjuk adásunkat....)

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.08. 19:09:45

@Marcellusca: Marcellusca, miért büntetsz? Olyan bosszuálló vagy mint Jahve: hetedkommentig büntetsz:-D. Hát nem szánod társaidat a lapon és bemásolsz egy ilyen linket, este, amikor kávé sem kell?
Tedd szépen jóvá légyszi, linkelj be valami szépet, gyönyörködtetőt! Kééééérrrrrleeeeeek!!!!!!!!!!!!!

tlac 2009.11.08. 19:13:06

börtön helyett nem rossz egy EBRD poszt..

Cutbertus 2009.11.08. 19:25:59

@abandi:
ne tedd ezt velem! :(
elég baj az, hogy egyetlen normális adó sincs ezen a nyavalyás rádión.
a slágeren sírnak-rínak, hogy jaj miért kell.. közben meg csak a szaros állásukat siratják és nagy ívben tesznek a sok hülyére aki sms-ezik meg telefonálgat nekik.
a Kossuth-on zsidók jönnek elő mindenhonnan a "rendszerváltókkal" egyetemben! valamelyiken meg a közgazdászok meg statisztikusok folynak ki folyamatosan.
ez mondjuk tetszik :( annyira tudják mit kell tenni.. és az eredmény meg itt van!
jut eszembe! minek kellenek közgazdászok mikor közgazdasága sincs egy gyarmatnak?

Viktus 2009.11.08. 19:29:37

@Cutbertus:

A hivatalnokok mindig az adott nép köréből kerültek ki :P

mind2 (törölt) 2009.11.08. 19:44:04

Na akkor én K.Imre stílusában elbúcsúzom tőletek ( még a végén lenyomok pár olyan sort, mint egy Nobel-díjas :D

.... és akkor azon végett - minekutána rájöttem arra, mit azonnal nem igazán értettem meg volna - nos akkor úgy éreztem, eljöve az est,- s bár valahogyan is, de bárhogyan is gondolkodtam volna még ,- akkor megértettem, amit mások is érthettek volna, ha gondolkodnak, de nem tették, sem helyettem, sem más ember helyett, hogy ezt már hallottam Kínában - mert ott is jártam gondolatban, - hogy akkor Mao azt mondta : ha felkel a Nap, világos lesz, hát ez járt a fejemben és végül is igaza volt , mert most meg lement a Nap, és lám-lám sötét van.....

sziasztok :)

Cutbertus 2009.11.08. 19:58:34

akkor én mára és holnapra egy idézettel búcsúzom ;)
''Ezékiel 25. 17.:

Az igaz ember járta ösvényt mindkét oldalról szegélyezi az önző emberek igazságtalansága és a gonoszok zsarnoksága. Áldott legyen az ki az irgalmasság és a jóakarat nevében átvezeti a gyöngéket a sötétség völgyén, mert Ő valóban testvérének őrizője és az elveszett gyermekek meglelője. Én pedig lesújtok majd Tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal. És amazokra is akik testvéreim ármányos elpusztítására törnek és majd megtudjátok, hogy az Én nevem az Úr amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok! ''

Viktus 2009.11.08. 21:18:10

Pediglen van jobb írónk is ...

"Örvendezzetek hát magyarok, bármit is lát szemetek a ma sötétjében: a szabadulás perce közeledik! Ne várjátok azonban, s ne keressétek se ágyúk dörgésében , se hangzatos politikai jelszavakban: az Úr igazsága halkan jár és békesség kíséri. Az Õ akarata rendelkezett már minden dolgotokban, s az Õ rendelkezését nem idõ méri, hanem tudás, lelki tudás. Gondozzátok csak a mustármagvakat s egyébbel ne törõdjetek."

Wass Albert

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.08. 21:20:16

@mind2: Te született író vagy! Álmodd meg további pályádat:) Ez nagyon megy neked. Nekifogsz, leveszel egy könyvet a polcról, idézel pár mondatot, és te is máris kész író vagy:-D Ne add fel!
Jó éjt!

dr. Grünwald Ottó · http://zikkajl.inda.hu 2009.11.08. 22:22:19

@mind2: zseniális! barvo! komolyan mondom, ha megpróbálnál valami kis holokauszt sztorit is beleszőni a történetbe lehetnél a következő irodalmi nobeldíjasunk ;)

szabogyula 2009.11.08. 23:15:07

@mind2: Lement az est , lebukott a nap , bár reggel felkel, elkezdi égi pályáját , arrébtaszajtva a csermelyléptü időt , odébb nógatva az égi vekkert , megpöccentve a mindenséget ....
Nem olvastam Kertészt :((( de valami ilyesmi ? :))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.08. 23:59:27

@Marcellusca: elég jó a vérnyomásom, úgyhogy kávé helyett jó lesz, kösz >.<

Látom az öreg kicsit másik bolygón él, sebaj, lehet kicsit neki is ideje lenne a JELENNEL szembenézni.

"I prefer to remember the Temple as it used to be; not the abomination it has become." - Akama

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.09. 00:10:51

amúgy, olvasgatva az interjút, nem lennék rá büszke a helyében, hogy nem is ismeri azt, amit kritizál. egyrészt egy tíznapos látogatás után lefasisztázza az országot, a kortársait egyáltalán nem ismeri, mert nem vette a fáradtságot hogy egyszer végigolvasson akár egy könyvet is, valahogy vicces számomra.

Marcellusca 2009.11.09. 06:48:23

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: Ja, ja!
Én sem tudom hova tenni.
Ez pont olyan, mint, ha azt mondanám, hogy az olaszok egy csónakos nép.
Mer' vótam 10 napot nyaralni és azt láttam, hogy a tengerparton meg a Garda tavon sokan csónakáztak. Velencéről nem is beszélve.
Nem ÉLTEM köztük, nem beszéltem szinte senkivel, nem jártam bizonyos helyeken, nem ismerem közelebről a politikai berendezkedésüket, de van egy (nagyon hülye) általánosító véleményem.

Szinte még büszke is arra, hogy nem olvasta a kortárs irodalmat.
Na, "szép"!
Akkor honnan van róla véleménye?
Mások mesélték?
Ezek alapján nekem is van véleményem az USA-ról, Kanadáról, mert sokat mesélnek róla.
Ja, hogy az nem a teljes valóság? Kit érdekel! Bennem megfogalmazódott egy tejjel-mézzel folyó Kánaán kép, oszt', jóvan.

Européer, meg nagyvárosi ember?
Berlini, osz', annyi.
Évekig, évtizedekig haza sem látogatott. Csak ami infót innen-onnan leszedett, abból alakult ki a véleménye Mo-ról.
Az meg tudjuk, hogy mit jelent, ha csak egyoldalúan tájékozódsz. Az nem a teljes kép. Csak valami darabkák.

És "mi" milyen büszkék voltunk, hogy van egy MAGYAR Nobel-díjasunk.
Már akkor kérdeztem, hogy WTF?
Jóformán senki nem hallott róla, nem is itt él, itthon nem is publikál!
Akkor az USA-nak meg van egy (ha jól tévedek) nigériai elnöke?

Zigi 2009.11.09. 07:30:13

Na, hamarosan csak meg lesz az a 4,99%. Csornai időközi ( bár érvénytelen, de valamiért nem hiszem, hogy pont a szocialista szavazótömegek maradtak volna otthon):
1. FIDESZ 73%
2. JOBBIK 13%
3. MSZP 8%

Alakul ez, mint púpos a prés alatt.

mind2 (törölt) 2009.11.09. 08:28:36

@Doña ¡Cara(mba)!: @dr. Grünwald Ottó: köszi, de max egy "így írtok Ti "-t tudnék összehozni ;)
@ostoba 8o: áááá, amit Te írtál : szép.:) Nála a szépség sem lelki, egymás után rakja őket, a mennyiség miatt nem jössz rá arra, hogy tulajdonképpen egy középszer az egész :(

mind2 (törölt) 2009.11.09. 08:30:07

Kíváncsian várom, ma ki lopott többet, ki írt át másokat, és ki hazudta a Megváltót :)

mind2 (törölt) 2009.11.09. 09:02:34

@ostoba 8o: na a válaszom fele lemaradt, így aztán értelmetlen lett az egész mondat :(
még1x :) : nála a szépség se nem lelki, se nem irodalmi kategória, szavak tobzódása, egymás után rakja őket, a mennyiség miatt nem jössz rá arra, hogy egy középszer az egész :(
Egyébként Kertész Imre erkölcsi "szintjét " jól jelzi a Csacsifogat c. mű körül kialakult polémia.
Csak kicsi porszem került a gépezetbe : nem ő írta :))
"
November 26-án este Bán Pál a Magyar Narancs főszerkesztőjével folytatott kollegiális hangvételű telefonbeszélgetést. Válaszcikkét azonban, amelyet Szőnyei Tamás Kertész Imrével készült internetes interjújára írt, Bojtár B. Endre nem közölte.

„Kertész szálljon ki a Csacsifogatból!
Még egyetlen tolvaj se állította, hogy becsvágyból lopott volna, inkább azért, mert pénzre volt szüksége. Valóban elképzelhető, hogy Kertész Imre a Csacsifogat című darabomat nem becsvágyból lopta el, hanem mert pénzre volt szüksége. Holott az ő esetében a becsvágy sem kizárt, hiszen neve a magyar színpadi világban addig teljességgel ismeretlen volt.
Nagyszerűen kalkulált, ezt el kell ismerni. Én disszidens voltam, így jogaimat nem tudtam érvényesíteni. Ő sok pénzt keresett a darabbal és jó nevet szerzett magának a színházi körökben. (Ki ismerte Kertészt a Csacsifogat előtt?) Habár a Magyar Narancsban megemlíti, hogy buta zenés vígjátékokat is írt, melyekhez az ötleteket szívbéli jóbartája szállította, valószínű a Maszek Ötletkészítők Kisipari Szövetkezetéből, hogy aztán Kertész hipp-hopp, csináljon belőle egy sikeres színdarabot. A zseni, mint egy fél évszázaddal később kiderült, már akkoriban is »csak undorral foglalkozott az olcsó színművekkel, ezeknek semmi közük az ő kreatív világához«. Őt a megélhetés érdekelte, ezt pedig bőségesen biztosította számára a több mint kétezerszer bemutatott Csacsifogat. Ugyanis – ahogy ő ezt a Mancsban megemlíti, »az 50-es és a 60-as években állásba kellett volna mennie, vagy be kellett volna lépnie az irodalmi iparvilágba«, mint sok más írónak: novellákat, cikkeket írni, mint mondjuk ezt Illyés Gyula, Németh László, Karinthy Ferenc, Örkény István, Moldova György, Konrád György s sokan mások tették, de ettől ő irtózott. Disszidált barátjának otthon maradt Csacsifogat című »hülye« színdarabját ellopni nem irtózott.
Igazat mond Kertész a Mancsban adott interjújában, hogy a »hülye darabokban nagyon kell vigyáznom arra, hogy ne untassam a közönséget«. Bizony, Imre! Ezt viszont a prózáiddal megengedheted magadnak.
Morcsányi Géza, a Magvető kiadója arra hivatkozik, hogy a Csacsifogat nem szerepel a kertészi életműben. Ez így van rendjén. Mert hogyan is kerülhetne egy lopott darab, a még néhány hónappal ezelőtti ismeretlen zseni »csillagok magasságában tündöklő« prózája közé (Morcsányi).
Engem, a Csacsifogat szerzőjét mélységesen felháborít, hogy a plágiumbotrány kirobbanása előtt Kertész vadul dicsekedett ezzel a darabbal (darabommal, pl. Nap TV), most pedig lekicsinylően »durva gyalupadon készült kisipari terméknek« nevezi (MaNcs).
Tény, hogy a Csacsifogat nem sorolható a világirodalom vagy a magyar színpadi irodalom legjobb darabjai közé. A szerző, Bán Pál huszonötéves korában írta, és ez volt második három felvonásos színdarabja. (Az elsőt, Feleség kis hibával, mutatták be és játszották több százszor az ország számos színpadán.) Bán Pál olyan korszakban (az 50-es években) akart darabjaival néhány vidám órát szerezni a magyar közönségnek, amikor a jókedv hiánycikk volt az országban. Ez sikerült neki, és ez a tény, ennyi év elmúltával is örömet okoz számára. Kertész, amikor lekicsinylően, lenézően nyilatkozik a műfajról, elfelejti, vagy talán nem is tudja, hogy ennek az úgynevezett könnyű műfajnak kiváló művelői voltak az egész világon és Magyarországon. Azt se tudja, hogy amíg egy színdarab eljut a bemutatásáig, mennyi elszánt, lelkes ember dolgozik a színfalak mögött. Dramaturgok, rendezők, díszletezők, színészek és színésznők, világosítók és még ide sorolhatnám azt a sok-sok embert, akinek egy színpadi szerző hálával tartozik, nem pedig fölényeskedő és lekicsinylő jelzőkkel.
A MaNcsban elmondja, hogy találkozott a színházi világgal is, de ez őt abszolút nem érdekelte, be kellett mutatkozni a színészeknek, természetesen, de nem volt viszonya színésznőkkel és így tovább.
Igen, igen. Ő már akkor is tündöklő csillagnak hihette magát a világirodalom égboltján, bár erről a csillagról rajta kívül senki nem tudott, s így a legerősebb teleszkóppal sem volt felfedezhető. Talán elbújt a Csacsifogat kocsisának széles háta mögé.
Nekem, a darab szerzőjének nincs oka se bujkálni, se megtagadni a Csacsifogatot. Éppen ellenkezőleg. Ez úton szeretnék köszönetet mondani mindazoknak, akik odaadó munkájukkal hozzájárultak a darab sikeréhez. Köszönetet szeretnék mondani továbbá a magyar nézőknek, akik ugyan a szerzőt illetően félre voltak vezetve, de a több mint kétezer előadás bizonyítja, hogy egy jó darabhoz váltották meg jegyeiket.”
Bán Pál

"

Laibach 2009.11.09. 09:41:37

Bocsi az off-ért! Láttátok már??

Sszerintem Tomcat-ék csináltak egy jó híroldalt.

www.bombahir.hu/

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.11.09. 09:42:16

Nagy szerepe van a válság kezelésében?!??!! Talán inkább az eszkalálódásában. Édes istenem, miért kell minden idióta, haszontalan politikust egyik bársonyszékből a másikba pakolni? És ahhoz hogyan állnak majd az EBRD-nél, hogy a trükköző, bcs-ekkel gyanúsított volt PM-ünket akarjuk oda beültetni? Csak úgy lenyelik a békát?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 09:48:02

@Laibach: Impresszum
Itt majd egyszer lesz valami komoly is, de most még béta állapotban vagyunk.

XY e-mail címmel
felelős szerkesztő
Józsi1
Józsi2
Józsi3
főszerkesztő-helyettesek

O., a mi istenünk
lapigazgató

Főmunkatársak
Béla1
Béla2
Béla3
Nyelv Ész
olvasószerkesztő

Fotó
Itt lesz a neve.
Belföld
Belföld Sándor
rovatvezető
Imre1
Imre2
Imre3
Külföld
Külföld Eleonóra
rovatvezető
Zerge1
Zerge2
Zerge3
Kultúra
Az mi az?
rovatvezető
Géza1
Géza2
Géza3
Informatika
Valaki
rovatvezető

Benjámin1
Benjámin2
Benjámin3
Sport
Valaki
rovatvezető

Rómeó1
Rómeó2
Rómeó3
További munkatársak
Nincsenek, szegények vagyunk.

Technikai háttér
Ricsi Rics!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.11.09. 10:25:25

@mind2: @reKorrekt: a mellénycserénél nem fideszesre, hanem a kukásra gondoltam. :o))

frmn 2009.11.09. 10:30:40

Én nagyon nem örülnék neki, ha kimenekítenék külföldre és ezzel megúszná a beígért számonkérést. Nagyon nem.

eszkep 2009.11.09. 10:47:30

@vastudo: Ha olyan pozícióba tolják be, ahol nem illeti meg mentelmi jog, akkor nyugodtak lehetünk.

Viktus 2009.11.09. 11:16:07

@eszkep:

Miért gondolod lecsuknák? :P

"- De az elszámoltatás, meg a többi?
- Na, igen. Azzal megizzadtunk rendesen. Ha jól emlékszem, azt is Kövér Laci hozta fel először, majdnem küldtem is neki egy szivecskés e-mailt, amiért végre eszébe jutott.
- Miért? Nem lesz?
- Dehogynem lesz! Portástól lefelé mindenkit el fognak számoltatni. Olyan kirakatperek lesznek ellenünk, hogy az ország negyede érzékenyen fog nosztalgiázni. Csak éppen mi rendezzük a kirakatot. Kurva jó, nem, mi?"

holdrablo.blog.hu/2009/11/09/kaszablanka_1 :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.09. 20:27:00

@Marcellusca: Kenyai, hamár :) ugyanis tudtommal Obama apuci kőkeményen ottani csődör.

ja és második fejezet, szintén nocomment: index.hu/kultur/klassz/2009/11/09/kertesz_imre_hazaja_magyarorszag/

szerinte építő kritika lefasisztázni az országot, köszönjük. Imre bácsi, bár ne szólalt volna meg.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 20:33:16

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország: most vitatkoznék, ugyanis
"Kertész Imre Nobel-díjas író szerint meghamisították, amit Magyarországhoz fűződő viszonyáról mondott a Die Welt című lapnak – jelentette ki az író a Duna Televízió Híradójának adott interjújában."

Nos, úgylátszik, csak rászóltak, hogy ez így egy kicsit erős volt . )

index.hu/kultur/klassz/2009/11/09/kertesz_imre_hazaja_magyarorszag/

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.11.10. 01:58:48

@Talon Karrde: vagy az is lehet. csak nekem az első után volt kicsit erős azt építő kritikának nevezni :)

Hannibal22 2009.11.10. 19:38:31

Olvasom az indexen az újabb Kertész beszélgetést,hát hihetetlen ez a faszi!"Az újságíró megkérdezte, hogy a Kertész által megfogalmazott bírálatra adott dühödt reagálás összefügg-e azzal is, hogy érzékeny pontot érint? „Igen, természetesen – válaszolta Kertész. – Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy Magyarországon van egy olyan hű közönségem is, amelyik érti ezt az iróniát. Ez a közönség azonban nem rendelkezik a nagy internetplatformokkal.”

"Kertész igennel válaszolt arra a kérdésére, vajon az a gúny, amellyel újra és újra kollektív identitásokról beszél, egy tabu megsértését jelenti-e honfitársainak? „A magyarok nem ismerik az iróniát – a képzetteket kivéve.”

Abba nem mennék bele,hogy a magyarok értik e az iróniát(szerintem nagyon is),de basszus ez az ember ezzel azt akarja mondani,hogy az előző interjúban ő ironikus volt??? Író ember lenne,egyem a szívét,és nincs tisztában,hogy ez mit takar?! Vagy én voltam hülye és eddig tévedésben éltem az irónia mibenlétét illetően?

Marcellusca 2009.11.11. 07:40:43

@ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország:
Nigériai, kenyai, nem mindegy? :)
Fekete-afrika, oszt' jóvan! :D

fokabacsi 2009.11.11. 07:48:15

Hagyni kell ezt a vén majmot. Meszesedik! Ilyeneket normális ember nem mond!

süti beállítások módosítása