Skip to content


       Szűrés lista

Mindenki pályázatban utazik

Júniusban bezárt a kiskunhalasi Levi's gyár, 600 dolgozó veszítette el az állását. Szeptember elején a Levi Strauss Alapítvány rendkívüli közösségi alapot hozott létre a megsegítésükre, 215.000,-dollár értékben. Bács-Kiskun Megyei Civil Szolgáltató Központtal (CISZOK) karöltve pályázatot írtak ki:

"1.      A pályázat célja

A pályázat célja civil szervezetek (társadalmi szervezetek, alapítványok) támogatása, amelyek azokon a településeken működnek (székhellyel vagy telephellyel rendelkeznek), ahol a Levi Strauss kiskunhalasi gyárának dolgozói, a gyár júniusi bezárásakor laktak. (A kedvezményezett települések listája a lábjegyzet (1) pontjában található.)

 

Továbbá pályázhatnak azok a Bács-Kiskun megyében bejegyzett civil szervezetek is, amelyek a projektben tervezett tevékenységüket a kedvezményezett településeken valósítják meg és van helyben kapcsolatuk.

2, Támogatható tevékenységek

Olyan projektek kerülnek támogatásra, amelyek a civil közösségek, szervezetek eddigi tevékenységeire, tapasztalataira építve, egyedi megoldást keresnek a megnövekedett munkanélküliségből adódó családi, szociális, megélhetési, iskoláztatási, átképzési, eladósodási, lakhatási és bármilyen egyéb helyi társadalmi problémákra.

Elsőbbséget élveznek azok a projektek, amelyek tervezik, hogy bevonják, támogatják, segítik a Levi’s volt kiskunhalasi dolgozóit és/vagy családtagjait is, valamint tágabb vagy szűkebb közösségüket.

3, Támogatási összeg

Egy pályázó legkevesebb 500.000 Ft, legfeljebb 3.000.000 Ft támogatást kaphat. Ha a pályázati keretösszeg az első beszámolási időszakig nem kerül teljes mértékben lekötésre, akkor a beszámoló és a helyszíni monitoring alapján, a közreműködő szervezet a kiemelkedő projekteket további legfeljebb 2.000.000 Ft támogatásban részesítheti, egyedi döntéssel, új pályázat benyújtása nélkül. Tehát egy szervezet összesen legfeljebb 5 millió forint támogatást kaphat."

 

A nyertes pályázatok listája:

 

Cím Szerző Dátum
Baxtale Rom Független Érdekvédelmi Cigány Szervezet LSF pályázata   2009. október 15.
Erdélyi Hagyományokért Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Esély Cigány Módszertani Központ LSF pályázata   2009. október 15.
Fogadj el! Alapítvány LSF pályázata   2009. október 15.
Halas és Környéke Méhészeti Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Kiskunhalasi Önvédelmi és Bűnmegelőző Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Mélykúti Cigány Érdekképviseleti Szervezet LSF pályázata   2009. október 15.
Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesülete LSF pályázata   2009. október 15.
Nagycsaládosok Tompai Egyesülete LSF pályázata   2009. október 15.
Német Hagyományőrző Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Országos Pszichohygiénés Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Ölelő Kéz Ápolási és Hospice Alapítvány LSF pályázata   2009. október 15.
Pásztorkodó Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Szélkiáltó Természetvédelmi Egyesület LSF pályázata   2009. október 15.
Szociális Alapítvány, Kisszállás LSF pályázata   2009. október 15.

 

Érdekesek már a nevek is, nem? Hát még az anyagok.... Jöttek is a panaszok rendesen a CISZOK-hoz, többen egy számítógépes tanfolyamot emlegetnek, ami nem kapott támogatást, pedig -sok mással ellentétben- valódi segítség lett volna az álláskeresésben. De minden hiába, a döntés megszületett:

Határozat

A nyilvánosság számára biztosított véleményezési időszakban érkezett 9 észrevétel érkezett. Ebből egy névtelen és három ugyanazon személytől jött. A megvizsgált 6 lényegi észrevétel nem tartalmazott a támogatásra javasolt pályázati programokra és pályázó szervezetekre vonatkozó konkrét, kivizsgálandó tényeket, ezért a támogatásra javasolt szervezetekkel a szerződések megköthetők.

Tóth István, a Bíráló bizottság elnöke

 

 És a támogatási szerződések meg is köttettek. Lesz például "utcák közti főzőverseny"....

Címkék: társadalom abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr301510922

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyorshírek 2009.11.09. 11:40:26

Irak a suméroké!   A Jobbik megtalálta a módot Magyarország energiafüggőségének enyhítésére - jelentette be Vona Gábor, pártja és a Magyarok Világszervezete közös sajtótájékoztatóján. A Magyar Gárda Nabu-Kudurri-Uszur századának parancsnoka, Apát...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.09. 11:21:43

tamogassuk a ciganyainkat ujfent.
nem is tudom, mi lesz ezzel az orszaggal.
meg hogy kinek eri meg, hogy a nyakara omlassza az egeszet...
remelem majd surun kiraboljak a cigany hordak 30 ev mulva, ha idos lesz.

Tapmancs 2009.11.09. 11:23:30

Itt az a kérdés hogy ezek az egyesületek konkréten mire fordítják a pénzt. Nem néztem meg az összes pályázatot, csak egyet, ahol megint éppen szegínromák panaszkodnak hogy mennyire kátrányosak meg minden... Aki ráér ezekt olvasgatni majd mesélje el mire megy a pénz. Ne legyen igazam, hogy megint a cigányok nyúlják le a lóvét és a szpkásos módon "hasznosítják".

Taktikai Atompingvin 2009.11.09. 11:23:50

Mindjárt az első jelentkező a Baxtale Rom:
"- Hogyan mérte fel a helyi igényeket, miről kérdezte meg a helyi embereket és partnereket? Tudott-e volt Levi Strauss dolgozókkal is beszélni?
A Kiskőrösi Munkaügyi Központtal már több éve működünk sikeresen együtt ezáltal már kialakult az évek során a különböző felmérések alapján az, hogy pontosan milyen igényei vannak a munkanélküli embereknek. Sajnos eddig nem sikerült Levi Strauss dolgozóval beszélnünk."
Baszki, semmi közük a Levi Strausshoz és még ezt a pénzt is lenyúlják. Annyi eszük az L.S.-nél is lehetett volna, hogy felmérjék, hogy ez átb@szás

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.11.09. 11:32:02

"A vádakkal kapcsolatban megkerestük Tóth Istvánt, a CISZOK Igazgatóját: – Elkeserítőnek és felháborítónak tartom, hogy éppen olyan pályázat végeredményét támadják meg, amely mindvégig a teljes nyilvánosság előtt zajlott. A honlapunkon a kezdetektől látható volt minden, a regisztrációs lapok, a beérkezett pályázati anyagok, sőt még a megkötött szerződések kivonatai is. Bárki nyomon követhette az elbírálási folyamatot. Úgy érzem, néhány emberből most a sértettség beszél. Azok támadnak bennünket, akik nem jutottak pénzhez, mert pályázatukban nem a helyi közösségek támogatását célozták meg."
www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/gerjesztett-vihar-a-levis-palyazat-korul-268073

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.11.09. 11:40:08

Na majd ha lesz időm átbogarászom a pályázatokat, de eléggé kilóg a lóláb aztat' kell mondjam...

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.11.09. 11:55:11

tok egyertelmu lenyulas ez. odaadjak a penzt ezeknek, akik el tudjak sumakolni, fele vissza zsebbe es maris nincsen tamogatas.

szomoru, hogy ilyen nyilvanvalo a korrupcio...

mind2 (törölt) 2009.11.09. 12:08:24

Adott volt egy lehetőség 600 elbocsátott dolgozó újbóli esélyhez juttatásához. Kiírják a pályázatot,hogy arról a környékről pályázhatnak szervezetek, ahol ezek a munkanélküli emberek laknak. Aztán olvasom a listát, az odaítélt összegeket...önvédelmi, hagyományőrző, roma meg ilyenek. Ezek szerint az elbocsátott dolgozók nagy része cigány, szeret polgárőrösködni, haldoklókat ápolni, másik részük mozgáskorlátozott sváb, akinek hobbija a méhészkedés, lehet pszichés higiéniájukat tekintve kicsit terheltek is, de a stressz ellen a környező természetvédelmi területen harcolnak, mikor a cigány polgárőrökkel együtt szedik a szemetet.
Nagy családban élnek, őseik pásztorok. És az állam ölelő kezében bízva csak néznek ki a fejükből, hogy a végén nekik se lé, se meló nem jutott, ellenben a pofájukat befoghatják.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.09. 12:10:39

LSF! az... akarom mondani LFS! :))

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.11.09. 12:11:00

EZ LENYÚLÁS SZÓ SE RÓLA. CSAK ARRA LENNÉK KÍVÁNCSI MI A FA@OM AZ A PÁSZTORKODÓ EGYESÜLET?

mind2 (törölt) 2009.11.09. 12:18:31

@ermi50xn6j2: biztos pásztorkutyákat tenyésztenek:) Mondjuk a pásztorkodás nyugis szakma. Szívinfarktust biztos nem kap egy pásztor sem. Vesznek állatokat, és a volt dolgozók fele pásztornak áll. A maradék egynegyed önvédelmi és bűnmegelőző egyesületbe tömörül, hogy a még maradékabb egynegyed el ne lopja az állatokat. Így mindenkinek lesz munkája.
Közben meg már Kínában varrják a léviszeket. Miután itt felvette a munkahely megtartó állami támogatást, amit egy magyar cég sem kap meg ( legalábbis még sose hallottam. ) Lásd Tungsram eset. Erre mondta a német tartományi miniszter, hogy ha a GM sokat cicózik az Opellel, fizetheti vissza a német államtól kapott 1 millió eurós állami támogatást. Mi meg még pakolni is segítünk a multiknak:(

DArchAngel 2009.11.09. 12:21:39

Ajánlom figyelmetekben az Esély Cigány Módszertani (wtf?) Központ dologi kiadásait:

Mikulás ünnepség 100.000. 100 x 1.000.ft-os csomag
Kisebbségek Napja 300.000. terembérlet és 100 fő étkeztetése, kulturális bemutatók
Budapesti kirándulás 200.000. 30 fő utiköltség, belépők, étkezés
Családi Majális 200.000. utiköltség, étkezés költsége
Gyermeknap 150.000. ügyességi játékok kellékei, étkezés költsége
Nyári gyermektábor 900.000. szállás- és utiköltség, étkezés és programok költsége
Cigányfesztivál 800.000. terembérlet, együttesek fellépési díja, utcák közti főzőverseny alapanyaga

Utazás Bp.-re, ugyebár Kolor óta tudjuk ez mit jelent: pár díszcigány felruccan a székesfővárosba ingyér'. Nyári gyermektábor: ez olyan magas labda, hogy inkább nem is csapom le. Cigány fesztivál (mert így, külön kell írni!), értitek, szerencsétlen nyomorgó embereknek legyen valami öröm az életükben. Nem lehetett volna inkább még egy alkalmazottat foglalkoztatni ebből a pénzből? Vagy akkor a "tezstvírek" megharagudnának rájuk? 300000 Forintból mondjuk marad 200000 étkezésre, az 2000 fejenként! Kis mulatozás a haveroknak! Ennyi pénzből jobb étteremben is lehet enni! 1000 Forintos mikuláscsomag? Azért kíváncsi lennék, hogy a purdék mit kapnak, és kinek a zsebébe megy a különbözet?!
Mindezek aztán kurvára munkahelyteremtő és megtartó programok, az anyját neki!
Ki engedte ezt meg? Hogy mernek így bánni azzal a pénzzel, amit - azért valljuk be - nagyvonalúságból kaptak a Levi's -től, mert feléjük megszokott, hogy nem úgy bánnak az alkalmazottakkal, mint a rabszolgákkal??
Ismét bebizonyosodott, hogy az egész kurva államapparátus töketlen, pénzéhes, korrupt banda. Hogy a fenébe várhatják el, hogy valami is normálisan menjen az országban, és az emberek ne zúgolódjanak, radikalizálódjanak, ha lépten-nyomon ilyen ügyekbe botlanak?

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.11.09. 12:28:44

az "Országos Pszichohygiénés Egyesület" nem valami szcientológus csürhe?

reKorrekt 2009.11.09. 12:34:15

@DArchAngel: "marad 200000 étkezésre, az 2000 fejenként"

Ki tudja mennyi ma egy kiló tőgy. Mert mint tudjuk a cigányok kedvelt eledele a tőgypörkölt. Bár most hogy a tejes gazdák le kényszerülnek vágni teheneiket, valszeg nem még alacsonyabb lesz e csemege ára...

mind2 (törölt) 2009.11.09. 12:34:51

@DArchAngel: itt már nincs olyan pénz, amit el ne lopnának. Lassan pályázati maffiáról beszélhetünk. Mindegy honnan jön. Eu, magáncég, magyar állam, volt, nincs.
Viszont a pályázat író cégek megszedik magukat.

One Bad Habit 2009.11.09. 12:34:54

@ermi50xn6j2: Elolvastam a Pásztorkodók pályázatát.
60 főnyi elbocsátott szülő gyerekének egyhetes kézműves tábort szerveznek 3 millióért.

Egyébként ez a pályázatosdi már egy külön iparág.

nyugatioldal 2009.11.09. 12:38:21

Magam is az első pályázatot szemeltem ki: ctrlF-el gyorsan megkerestem hányszor szerepel a "Levi" szó benne. Hát magában a pályázatba egyszer: ott hogy beszéltek e volt Levi-ses dolgozóval. Hát nem. De a gyerekek biztos remekül fogják magukat érezni.
Azért jó lenne, ha nem a Sztojka család gyarapodna más nyomorúságán (tök jó, hogy 3-an is benne vannak). :-(

mind2 (törölt) 2009.11.09. 12:59:42

@Lecso (F*ck the Shit): www.nca.hu/download.php?fil_id=7911 -
12. oldal lent !
Egyébként egy nagyon aktív alapítvány, sok pályázatot nyernek, szakmai továbbképzéssel és önismereti kurzusokkal foglalkoznak.

kuki123 2009.11.09. 13:06:13

Állati a cikk.
Vastagbőr a javából, persze semmilyen jogkövetkezménye nem lesz.
DE állítólag van valami problema mert már a pályázat lezárása előtt meg volt kötve a szerződés...

Kedves blog írók lesz szlovák határzárásos írás is ...főleg hogy már Bulgáriában is országos a járvány...bakker megvárják míg itt is beüt a krahh hogy el tudják adni a vakcinákat...és lehessen megint magukat fényezni...hogy milyen jól felkészültünk az akcióra

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.09. 13:15:16

www.origo.hu/itthon/20091109-kertesz-imre-interjuja-a-welt-ujsagban.html

egy gyöngyszem a cikkből:
"magyarok régi káros szenvedélyei - a hazugság, a dolgok elfojtására való hajlam - jobban jellemzők, mint valaha."

ezzel mondjuk egyet tudok érteni. "nem kicsit, nagyon"...

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.11.09. 13:16:08

@mind2: akkor egy pályázatíró manufaktúra lenne? vagy pénzmosoda? mindegy. nekem csak a nevük volt fura. olyan szcientológusos hangzású.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.11.09. 13:18:32

Különben mit nyekegtek? kaptak a "náczik" is egy kis pénzt:

"Német Hagyományőrző Egyesület"

napersze, egyértelmű, hogy MILYEN hagyományokat őriznek...

DArchAngel 2009.11.09. 14:11:13

Esély alapítvány, még egy érdekesség:
A támogatási összeg fogadására használt bankszámla felett rendelkezésre jogosult személy(ek)
Rostás László elnök rostasla@t-online.hu 77/528-064
Dujmov Anikó elnökségi tag rostasla@t-online.hu 77/528-064
Csak nekem tűnik furcsának, hogy a számlát kezelő két ember ugyanazon a telefonszámon és e-mail-en érhető el?
Amúgy azért 14 ember éves foglalkoztatására is igényelték a pénzt, csak a dínom-dánon helyett legalább egyel többet is foglalkoztathatnának.

A németek meg gyakorlatilag németországi ápolói munkára képezik és viszik ki az embereket ebből a pénzből. No comment.

OrulunkVincent? · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/marketing-es-reklamugyintezo.php 2009.11.09. 15:04:47

hát ez tényleg egy elég nagy baromság... ennyi pénzből amúgy lehetett volna összeszedni néhány embert és tényleg valami képzést biztosítani a dolgozóknak amivel később tudnak valami munkát találni esetleg...

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 16:40:55

@Seduxen: Kedves Seduxen! De lehet, doktor úrnak kell szólítanom téged, ha ilyen járatos vagy elfojtás, főképp a kollektív tudattalatti tartalmak elfojtását illetőleg. A hazugságot , mint egy a magyarok közül, kikérem a magam nevében (kollektíve nem tehetem, bár kollektíven vádoljátok a magyarságot, kollektív tulajdonságokkal ruháztok fel egy népet, nem furcsa ez, mondd? Nem súrolja, vagy ténylegesen érinti is a rasszizmus témakörét?) Magyar vagyok, és mivel életem során még apró füllentéseimet is jól megfontoltam, és csak szorongatott helyzetben, nem túl jó lelkiismerettel tettem, ezért ne általánosíts! Az általánosításból vonj ki szépen engem! Ez az egyik.
A másik: elfojtásaimról nem tudok, nem tudhatok, mivel az elfojtás természete olyan, hogy arról pont annak nincs tudomása (hiszen azért elfojtott tudattalan tartalom, mert nem talál utat a tudathoz). Elfojtásaim lehetnek. Ilyen a tudomány jelenlegi állása szerint MINDEN EMBER PSZICHÉJE! Érted, MINDEN emberé! Elfojtásaid neked is lehetnek bőven, Kertésszel egyetemben. Vagy te és Kertész nem emberből vagytok, a ti pszichikai felépítésetek színtiszta tudatból áll? Ha így gondolod, nem csak a Seduxenedet keresd meg, a baj sokkal súlyosabb...Vannak szakemberek, akik enyhítenek az efféle nyomoron és vannak erős pszichotikus betegségekre alkalmazandó gyógyszerek, sokat fejlődött a gyógyszeripar Freud papa óta:-)

tibor2 · http://e-karpatalja.blog.hu 2009.11.09. 16:43:54

Utcák közti főzőverseny? Na ez igen! :)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.11.09. 16:44:00

@Doña ¡Cara(mba)!: hubazz, te tudsz ILYEN kemény is lenni? nem irigylem a férjedet... :)

Kartal (rezervált) 2009.11.09. 16:47:19

Na, összefoglalva: mindenki szakított magának egy kicsit, főleg a cigók, de a volt Levis dolgozók hírét hallották csak ennek a pénznek, forintot nem láttak belőle...

Kerteszről meg annyit, hogy fején találta a szöget. Ő nem magyar, és nálunk szélsőjobb és antiszemiták uralkodnak; mondja ezt több mint hét év mszp-szdsz uralkodás után...

Kartal (rezervált) 2009.11.09. 16:51:28

@Doña ¡Cara(mba)!: Bocs, hogy belepofázok, de szerintem Seduxen a "politikai" "elitünkre" gondolt a hazugság kapcsán. Főleg a "nem kicsit, nagyon" idézet árulkodik erről...

tudi 2009.11.09. 17:11:58

Ez igen és még mondják, hogy kis Hazánk nem a lehetőségek országa, legalábbis nem az átlagembereknek, ilyen semmitérő fasságokon folyik el a pénz, mikor sokkal értelmesebbre és jobbra is lehet fordítani. Na ebből a pénzből is jó sok cigány vezetőnek lesz új merdzsója és kéglije.

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 17:22:35

@Kartal (a dühös): Gondolod, félre értettem? Akkor elnézést kérek tőle izibe! Csodálkoztam is, mert nem ilyennek ismertem meg a korábbi kommentjeiből!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 17:25:27

@Seduxen: Sedu, asszem félreértettelek! Ne haragudj meg érte, ha lehet...Ez a Kertész engem totál kikészít, a Seduxen (vagy valami erősebb) nekem kell ezek szerint.
Szóval, ha félrement a kommentem, bocs, bocs, bocs és szorri a hüleségemért:-(

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 17:33:02

@Talon Karrde: Melléfogtam, úgy néz ki:-(((((((
Rühellem magam, ha ez így igaz és ilyeneket írtam Sedunak! Remélem elfogadja mea culpa-mat! Egyébként hirtelen természetű vagyok, ez tény.
Szegény férjem? Na, azért ne essünk túlzásunkban a paripa másik oldalára! Talán bizony szegény én!?!? Semmit se tudsz rólam (na, ez nem olyan nagy probléma), én egy szelíd bárányka vagyok, és mivel ezt én állítom magamról, ezért az információ forrás is objektív és megbízható:-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 17:35:53

@Doña ¡Cara(mba)!: Szedux, még egyszer kérem, ne haragudj! Olyan hülye vagyok! Elkezdem előlről tanulni a szövegértelemzést, jó? csak ne haragudj!

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 17:37:03

@Kartal (a dühös): Kösz, hogy figyelmeztettél melléfogásomra.

Marcellusca 2009.11.09. 17:50:43

@Doña ¡Cara(mba)!: Hehe!
Erről a nagy "magyarázkodásról" csak egy bölcsesség jut eszembe, amit ilyenkor szoktam mondani:

Amit magyaráznak, az már büdös! :D

"információ forrás is objektív és megbízható:-D " - hehe!
Magas labda, úgyhogy előre bocs!
Akkora mérettel rendelkezel, hogy mán ojjektum vagyol? :DDDD
Megbízható, Ja, csak annyira, mint minden nő. :DDDD

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 18:33:15

@Marcellusca: Na, nincs nálad semmi hiba! Megnyugodtam - szüvemről kőnek zuhanása az esti méla csöndben messze hallik:-)
De ha egyszer tévedtem! Ez még velem is előfordul - egyszer mondjuk. És vállalom is.
A méreteim: hú, aztaték le nem írom:-D Titok. Ojjektumnyi nem vagyok:-D
Maradjunk annyiban: nem ojjektum vagyok hanem pródzsekt. Így jó? Tudod, vidék jány vagyok:-DDDDD , nem vagyok képbe' a mai szólásmondásokkal:-)
Igen, abszolut megbízható vagyok, mint minden nő 3 éves kortól felfelé, egészen 100 éves korig:)))))))

Mr. Acid 2009.11.09. 21:10:10

@ermi50xn6j2: Pásztorkodó egyesület: reggel kimegy juh nélkül, estére meg hazaterel egy nyájat. :-D

Doña ¡Cara(mba)! 2009.11.09. 21:34:06

Én szépen elballagok (legalábbis mára, aztán meglátom, érdemes vagyok-e még arra, hogy itt észt osztogassak, mikor magamnak volna szükségem jókora adag szürke, erősen redőzött felületű anyagra, amit agyvelőnek is lehet titulálni). Piszkosul égek és szégyellem magam a Seduxnak írtak miatt.
Jójcakát nektek. Őszintén sajnálom, hogy ilyen hülye szöveg-nem-értési bizonyítványt állítottam ki magamról. Mind1, már nem lehet kiradírozni.

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.11.10. 00:47:09

215 ezer dollar elosztva a 600 dolgozora az cirka 360 dollar fejenkent, ami nagyjabol 65 ezer forint... egyhavi netto minimalber. Hogy meg ezt is ellopjak, az mar jocskan kilog a vastagbor kategoriabol. HAMAR egyszer LS alapitvany a 600 dolgozoert, nem tok logikus kikotni, hogy CSAK rajuk lehet kolteni? Vagy netan ok kapjak a mikulascsomagot? Nem tudom olyan szogbol nezni, hogy ez ne legyen csalassal fuszerezett egyertelmu lopas.

"Továbbá pályázhatnak azok a Bács-Kiskun megyében bejegyzett civil szervezetek is, amelyek a projektben tervezett tevékenységüket a kedvezményezett településeken valósítják meg és van helyben kapcsolatuk."

Na EZT nem ertem!!! Ezt ki irta bele, es mennyit kapott erte?? Mi a balra ferdult tevef*sz koze van az elbocsajtott dolgozokhoz a Bács-Kiskun megyében bejegyzett civil szervezeteknek?

Nos, azt hiszem ennek is kijar a bronzfokozatu lampavas dij!

süti beállítások módosítása