Skip to content


       Szűrés lista

Amikor a Párt kitüntet: a Szalai Pál Emlékdíj

Mivel a mazochista vágyaimat már csak az mszp.hu rendszeres olvasgatása eléígti ki, nézzük, mibe is futhatunk bele.

"Az MSZP elnöke a Baloldali Feminista Hálózat konferenciáján pénteken Budapesten közölte: tisztességes pártnak kell rendelkeznie nőpolitikai mondanivalóval, és ő arra törekszik, hogy az MSZP ilyen párt legyen."

"A Nőtagozat tudja, hogy az országban ki él igazán nehéz körülmények között, és az embereknek mire van szükségük. Mi, baloldali nők határozottak és következetesek voltunk a válság során is. A szolidaritás a baloldali értékrendünk része. Nehéz időszakban még fontosabb, hogy szolidárisabbak legyünk. (...)
Még a mögöttünk lévő, nagyon nehéz évben is mi, baloldaliak kemények voltunk a válsággal szemben, de szolidárisak azokkal, akik támogatásra, a közösség védelmére szorulnak. Az elmúlt húsz évben két nagy pénzügyi-gazdasági válsággal kellett szembenéznie Magyarországnak. Mindkét krízishelyzetben ugyanaz a párt volt kész arra, hogy ütőképes, a saját szempontjait az ország érdekei mögé helyező programmal álljon elő: a Magyar Szocialista Párt. " -Gurmai Zita és Lendvai Ildikó.

Nyakó Pistának sikerült a múltkori szóviccét is "felülmúlnia" ... :
" ... nem is tudtam, hogy Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője néha "rátámad saját főnökére", hiszen amikor a múlt embereiről beszél, akkor Orbán Viktort, a Fidesz elnökét kritizálja.
A mai magyar politikában ugyanis a Fidesz elnöke olyan régi motoros, hogy már súlyadót sem kell utána fizetni."

És a hétvége csúcspontja:

A Táncsics Alapítvány díjátadója után most az "MSZP Emberjogi és Gyermek Tagozata" adta át a Szalai Pál Emlékdíjakat.

Ez egész egyszerűen kegyetlen ... vajon ha nem lennének ezek a kamu-konferenciák, kamu-díjkiosztók, kamu-sajtótájékoztatók, hogyan, mivel tudnák bizonyítani, hogy léteznek, és csinálnak "valamit" ... ?

"A Tagozat immár hatodik alkalommal tüntette ki azon személyiségeket és szervezeteket - idén nyolc díjazottat -, akik/amelyek kiemelkedő szerepet vállalnak, vállaltak a demokratikus eszmék terjesztésében és gyakorlati megvalósításában, illetve elismerésre méltó tevékenységet végeznek, vagy végeztek az emberi jogok érvényesülése és a gyermekügy területén. 

A tagozat a 2004-ben alapított emlékdíjjal minden évben azok munkáját ismeri el, akik méltón vállalják a szociáldemokrácia egyik legelkötelezettebb hazai képviselőjének, a 2003 decemberében 68 éves korábban elhunyt Szalai Pálnak az erkölcsi és szellemi hagyatékát. A tagozat úgy emlékszik a még szamizdat folyóiratként megjelenő "Beszélő" egykori munkatársára, mint az emberi jogok igaz képviselőjére, a szociáldemokrácia erősítéséért küzdő, a baloldali értékek látókörében tevékenykedő, igaz humanistára.

A díjakat átadta: Lendvai Ildikó, MSZP elnök,Hanti Vilmos, elnök és Devánszkiné Dr. Molnár Katalin, fővárosi képviselő, tagozati alelnök.

Idén Szalai Pál Emlékdíjat kap:

Balogh Ilona: a csepeli Ember- és Gyermekjogi tagozat elnökségi tagja, az MSZP országos emberjogi és gyermek tagozata tagjának áldozatos munkájáért a szociálisan rászorultakért folytatott harcban és az emberjogok területén végzett munkájáért;

Bernáth László: újságíró, több évtizedes áldozatos munkájáért a szociáldemokrácia és egyenlőség nevében, az üldözöttek és kirekesztettek mellett szóló írott és íratlan mondataiért, tetteiért;

Szili-Darók Ildikó: szociális munkás, a Józsefvárosi Családsegítő Szolgálat korábbi intézményvezetője - sok éves alázatos munkájáért a gyermekjogokért, hátrányos helyzetű fiatalok társadalomba vezetéséért, a roma kisebbség fiataljainak tevőleges támogatásáért;

Feitl István: XVIII. kerületi önkormányzati képviselő - a demokratikus eszmék széles körben, történeti úton való megismertetéséért, a szociáldemokratizmus helyes beágyazódásához való hozzájárulásáért, valamint a XVIII. kerületben az oktatás, gyermekjogok területén végzett áldozatos munkájáért;

Földes György: Politikatörténeti Intézet főigazgatója, a határon innen és azon túl élők közötti párbeszéd érdekében folytatott munkájáért, mellyel felhívja a társadalom figyelmét az alapvető emberjogi kötelezettségekre;

Szenes Iván: a Nácizmus Üldözöttei Bizottság elnöke, holokauszt túlélő részére a nácizmus üldözötteinek érdekében kifejtett áldozatos munkájáért;

Török Zsolt: Heves megyei képviselő részére, aki több esetben kiállt, s különböző platformokon hangoztatta az antidemokratikus és fasiszta kezdeményezések elleni gondolatait."

Saját embereinket kitüntetni mindig is egy ocsmány dolog volt, de bakker Zsolti, ilyen kevéssel is be lehetett futni a Szalai Pál díjazottak közé ...

Címkék: mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr41597115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

minimalista 2009.12.14. 13:12:48

Hehehe...

Mellesleg a "ma reggelben" régi nagy kedvencem, Hiller "hiperkultúr" Isztván tett újabb tanúbizonyságot arról, hogy nem érdemtelenül lett anno oktatási miniszter: hihetetlen hogy ez az ember még egy egyszeresen összetett mondatot sem tud értelmesen elmondani - természetesen a semmiről - nyelvhasználata botrányos, nem ismeri a ragokat, keveri a jelzős szerkezeteket és úgy egészében semmiféle kohézió sem fedezhető fel nyökögve makogós mondandójában.
Az hogy beszédhibás, már el sem tűnik, meg hát ugye vele született fizikai tulajdonságáért ne ítéljünk meg senkit.
Csak ez a mérhetetlen, öntelt idiotizmus ne lenne...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.12.14. 13:15:37

@minimalista:

Nekem tanárom volt, a legjobb sztorikat mesélte a XVII. sz-i Magyarországról ..

modellmaker 2009.12.14. 13:17:26

Szenes Ivánnál felnevettem :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.12.14. 13:19:49

@modellmaker: "Szenes Ivánnál felnevettem "

Miért baszdmeg? "Nem csak a húszéveseké a viláááááág" :))))))

minimalista 2009.12.14. 13:25:21

@zero:
Ezek szerint a felületes szemlélő elítélendő, első hallásra ítélkező hibájába estem volna?
Azért ilyen szinten a magyar nyelv (!) átlagos színvonalú használata minimum elvárható lenne, legalábbis szerintem. Ráadásul egyetemi tanár - és nem a progmat. tanszéken! Ez azért sokat nem javít helyzeten azt hiszem...
Ha már sztori akkor én inkább maradok Móricznál és Mikszáthnál. :D

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2009.12.14. 13:31:47

Ez az a különösen irritáló és csökkent képességű Török "felgyújtják a hazámat" Zsolt?

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2009.12.14. 13:38:02

"akik/amelyek kiemelkedő szerepet vállalnak, vállaltak a demokratikus eszmék terjesztésében és gyakorlati megvalósításában"
Szóljon már nekik valaki hogy a nevük is Magyar SZOCIALISTA Párt, közük sincsa demokráciához.

drkovax 2009.12.14. 13:52:50

@zero: Azon kívül, hogy a sztorik jók voltak, a valósághoz mennyi közük volt ? (Mert, ha ez nem követelmény, én még piftinél is jobb sztorikat tudok ;-). )

Kodomo 2009.12.14. 13:53:45

Lendvai Ildikó - díjátadó, "szellemi hagyatékos" - hivatalból tudja milyen az ideológiailag hasznos figyelemfelhívás, írás, gondolat.

Taktikai Atompingvin 2009.12.14. 14:01:09

Ez mondjuk nem kerül állami pénzbe, de azért jellemző, hogy ezek azok az emberek akikről az Mszp azt mondja: "Akikre büszkék vagyunk"

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.12.14. 14:01:33

Török Zsolt. ha diplomája nincs legalább erről legyen papírja. LoL

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.14. 14:04:44

Földes György hű az apja munkásságához, de a testvérével mintha nem is lennének rokonok. Ritka, hogy két testvér ennyire más legyen kívül-belül. Nekem nagyon fura.

reKorrekt 2009.12.14. 14:04:44

@zero: voltak jó sztorik a török megszállás alatt? Vagy a fennmaradó 14 évről mesélt? :)

reKorrekt 2009.12.14. 14:07:45

@Hülyegyerek: Nehezen tudom elképzelni hogy a Táncsics alapítvány ne kapna valamilyen úton-módon a közös kalapból...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.14. 14:09:13

@Ásómaci:

Tulajdonképpen örülhetünk. Nem 30, "csak" 23.
Cserébe etikai kódex. Sálálálá...:)

Potyoló 2009.12.14. 14:18:07

@laspalmas:
Etikai kódexe van a BKV-nek évek óta. Az az angol-orosz szakos tanár volt a felelős az elkészítéséért, aki a marketing részleg vezetője volt a cégnél. Az etikához nagyon értett: a jelenleg a rendőrség által vizsgált szerződések jelentős részét ő írta alá. A saját vejét is kinevezte vezető beosztásba. Hamár etika. Idén tavasszal huszonsok milliós végkielégítéssel kirúgták.

Az EREDETI 2009.12.14. 14:28:22

@Ásómaci: Uramisten! Lyukas vödörbe vizet tölteni. Mennyi eszük van ezeknek (ide nem tudom, hogy kijelentő, vagy kérdő jelet tegyek)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.12.14. 14:37:35

@Potyoló:

De érted, nem azt várják cserébe, hogy mondjuk
- 10% tök felesleges főirodistát rúgjanak ki +
- a járműpark x%-t azonnal, a többit 5 éven belül cseréljék ki+
- a szervezeti, szerződéses átláthatóság miatt hozzanak létre, vagy hagyják, hogy a nyakukba ültessenek egy nagyon-nagyon komoly ellenőrző, vétójogú testületet stb stb

Nem, etikai kódex. Majd mindenki elolvassa meg aláírja, hogy "nem szabad lopni", és ettől egyből minden rendben is lesz.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2009.12.14. 14:45:53

@laspalmas: Jövő májusig el lehet lopni ezt a 23 milliárd ft-ot is. Utánna meg mindenki széttárja a kezét, hogy ez azért történt, mert a takarító-személyzet 5 %-os béremelést kapott. És különben is, örüljenek a pestiek (no meg a vidékiek is), hogy mehetnek az új combino-val, no meg lesz majd 4-es metro, stb...
Utána pedig Indonéziában röhögnek rajtunk, hogy az idióták megint megszopták.

Marcellusca 2009.12.14. 14:57:51

@Seduxen:
MegaLOL, vazze!
És milyen igaz! :DDDD

kuki123 2009.12.14. 15:26:27

mennyit is kapott az alapítvány közpénzből? 1 milliárd?

majd a március 15-ei kitüntetéseket nézzétek...99% msz(m)p közeli emberke lesz

érdektelen 2009.12.14. 15:34:57

Ez nem vastagbőr, hanem képmutató. Elég megnézni a listájukat, hány nő és hol van rajta. Ildikó nénit említeni nem ér.

Petrow 2009.12.14. 16:27:41

Sic transit gloria mundi:

1949: a szovjetúnió hőse - átadta a SZKP Központi Bizottságának főtitkára
1979: a munka hőse - átadta az MSZMP főtitkára
2009: a szociáldemokrácia hőse - átadta az MSZP Emberjogi és Gyermek Tagozata

f1rst 2009.12.14. 17:27:55

Ha majd emgint csak eltelt 4 év,vajon mivel fognak a balliberális kampányolni? Lehet hogy ez is elhangzik majd?: Kormányozni nem tudtunk,de nézzétek,mennyi szép,csillogó díjat osztottunk ki!

Auris 2009.12.14. 21:29:27

Ugyanaz a párt, amelynek a kormánya emberek szemét lövette ki, emberi jogi díjakat osztogat...?

Hmmmm......

andreasue (törölt) 2009.12.15. 09:45:59

Ki a faxom az a Szalai Pál? Valami ávós?
Ki fizeti a Táncsics Alapítványt? Nyilván én, az adómból? Ezek a tetvek meg egymásközt osztogatják.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.12.15. 16:49:58

@minimalista: Miért, a progmat tanszéken nem kell magyarul tudni?
A helyesírás alap lenne egy egyetemi tanárnál.
Képviselőnél.
Kultúrembernél.
Elvileg ez mind kultúrember.
De valójában aljanép, főleg a képviselők.

snorbi 2009.12.16. 09:21:58

"tisztességes pártnak kell rendelkeznie nőpolitikai mondanivalóval, és ő arra törekszik, hogy az MSZP ilyen párt legyen"

Tehát elismeri, hogy nem tisztességes... :)

süti beállítások módosítása