Skip to content


       Szűrés lista

Ha kötelező, akkor kötelező


"Az Európai Unió külön rendeletekben, kötelezően előírt tevékenységként követeli meg a tagállamok lakóinak tájékoztatását az ún. Kohéziós Alapból és a Strukturális Alapokból kifizetett uniós fejlesztési források felhasználásáról. Ehhez az unió a kommunikációs költségek túlnyomó részét, közel 92%-át biztosítja. Ha egy tagország nem tesz maradéktalanul eleget a kommunikációs kötelezettségeknek, akár egyéb, tartalmi fejlesztési projektek finanszírozása is veszélybe kerülhet.
(...)
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség következő lakossági tájékoztató sorozata várhatóan februárban indul, és a megszokott módon néhány hétig tart majd.
(...)
Ahogy korábban, úgy a mostani tájékoztató kampány is politikailag semleges, az eddig megvalósult eredményekre koncentráló sorozat lesz. A hirdetések felületein – mint ahogy az eddigiekben mindenkor – egyértelmű módon látható lesz a hirdetések megrendelője, tehát az Európai Unió, ezért nem moshatók és keverhetők össze semmiféle más, gazdasági, társadalmi, vagy politikai népszerűsítő akcióval." - nfu.hu
 


Februárban, ti kis huncutok? Csak nem pont a választásokig tart az a "néhány hét"?

De még mielőtt elindul a következő sorozat, mert ugye olvastuk, hogy muszájból megy az egész, azért a mostani sorozatban is akad hirdetni való.

Biztos nagy volt a brainstorming, hogy Budapestről milyen plakátot lehetne kiadni. 

Tessék, íme ... "Budapest, az eredmények városa" ... mu-ha-ha, azért valljuk be, van humorérzékük!

Telefonnal fotóztam a Kosztolányin:



Ugyanez óriásplakátformában a a tumbrl-ról:



A Műjégpálya:
Demszky már júniusban ünnepélyen letette az alapkövet ("Demszky Gábor főpolgármester és Steiner Pál, a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke (LOL!) szerdán letette a megújuló városligeti műjégpálya alapkövét"), és beszámolt róla, hogy a 4,7 milliárdos felújítás szeptember 1-én indul. A 4,7 milliárdból 3,2 milliárdot ad az EU, a hiányzó összeget úgy teremtik elő, hogy eladják a Zágrábi úti lőteret, az esztergom-sipolóhegyi kempinget, a Tusculanum Szállót és a Hajógyári-szigeti evezősházat...

De mivel ez szintén egy igazi Demszky-féle sikersztori, ahogy a Szabadság-híd felújítása (több hónapos csúszás, megnőtt költségék, foghíjas díszkivilágítás, összekoccanó villamostükrök, emlékeztető bögre), így a jelenlegi helyzet: "az egyik pályázó még augusztusban kifogást tett a júliusban kiírt, több mint 3,6 milliárd forintos közbeszerzési eljárás ellen, mert szerinte az sértette az esélyegyenlőséget. Ezután a fővárosi önkormányzat pénzügyi és közbeszerzési bizottsága új közbeszerzési eljárást írt ki." A várható átadás így kitolódott 2010 december 31-re .. amiből ugye 2011 lesz.

Jelenleg egy ideiglenes műjégpályán lehet korizni. Ki tudja meddig, de szerintem szeressük meg, jó lesz ez nekünk még pár évig ...

Budapest, az eredmények városa:

 
(fotó: origo.hu)

A Havanna lakótelepen nem tudom hogy mi történt, hogy plakáton kell hirdetni, én csak azt találtam, hogy van egy 1,2 milliárdos projekt, melynek feléből három (!) panelépület külső hőszigetelését elvégzik, a többi pénz pedig elmegy a Mi Havannánk” projektre, melynek deklarált célja a közösségkovácsolás (kamasz-felnőtt játszótér, családi szabadidőpark és játszóház, térzene). Igazi sikersztorinak tűnik ...

Ti milyen "eredményeket" tennétek a plakátra?

Címkék: budapest kampány választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr551681368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.18. 10:17:17

@volánrulz:

szerintem még nem is adták el ...

CyberPunK 2010.01.18. 10:22:54

Javítás alatt álló új metrók? :)

Pozitív példa: faluház. Az tudtommal részben EU-s támogatásból lett meg.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2010.01.18. 10:27:02

Én a Szabadság hidat kicserélném a Megyeri híd fényképével. Az hitelesebb..

kuki123 2010.01.18. 10:29:26

arra a jégpályára ha 20-an elférnek sokat mondok normálisan ha 10-en elférnek...egy 2 milliós városban LOL

miket raknék a plakátra:
cigó késelős
képet a BKV sztákról ahogy várnak vagy ezren a villamosra
budapesti utakról ,gettókról
kutyaszar a járdán
egy szennyezettlevegőjű ködös város képet
lestrapált bkv járművekről képet
erzsébet híd rohadó részei
4-es metró

az a baj hogy az egész egy nagy szar így igazán nehéz kiemelni a legszarabb dolgokat

esetleg fogjuk meg a jobbik oldalát
eladott(LOL) akarom mondani ellopott erzsébetvárosi ingatlanok
milliós végkielégítésű emberek fényképei
bkv jogi igazgató éppen átadja a táskát egy parkolóházban kép
esetleg oszkó épülő háza meg hasonló kaliberű politikusok házai
hirtelen ennyi

nyugatioldal 2010.01.18. 10:30:29

Most mit izéltsz zero? Az egyik csapat a lejmolt pénzből finanszírozza a kampányát (legalábbis arra alapoz), a másik meg az eus pénzt (illetve amit mi befizetünk az eunak és az visszaad) használja fel a kampányra.
Nekünk ez jutott, így van ez jól.

Marcellusca 2010.01.18. 10:32:34

@volánrulz: Nekem is ez jutott eszembe.

Gúgli örsz, felülről, nagytotál, teljes Butapest.

Ennyi. Kérem, kaccsolja ki!

Krikri 2010.01.18. 10:33:58

"olcsó" metróépítés?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 10:34:33

Szemét náczik!

Sikertörténetek? Abból akad bőven: Combino-sztori, éjszakai közlekedés kibővítése, Megyeri-híd, több, mint 100 km kerékpárút, Világhírű Fesztiválok Budapesten.

Soroljam még aljas náczifaschiszták!?

(Halkan jegyzem meg, hogy eme "sikersztorikhoz" tartozik egy-egy szaftos botrány, és/vagy a dilletantizmus örömüneppe, de erről most elegánsan nem beszélünk :)))) ).

Krikri 2010.01.18. 10:35:29

4-es metró sikerszlogen: Lehet, hogy a világon a legdrágább metró, lehet, hogy a leghosszabb ideig építik, lehet hogy rekordmennyiségű pénzt lopnak ki belőle - de a miénk.....

eszkep 2010.01.18. 10:35:40

A BKV pl. igazi "demszkys" sikersztori.
www.hirszerzo.hu/cikk.patthelyzet_folytatodik_a_bkv-mizeria_-_kovesse_nalunk.137164.html
Ma reggel a rádióból megtudhattuk, hogy az egész magyar politikai elit, ezen kívül a tatárok, a napszél, , és a bálnavadászat felelős a kialakult helyzetért...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 10:36:23

@Seduxen: dobtak be a postaládánkba ilyen öntömjénezős fost, de sajnos lusta voltam beszkennelni, és hááát, sajnos a gyerek "elolvasta"...

krtek 2010.01.18. 10:39:10

Valaki mutasson már egy olyan baromállatot a fővárosban aki a demszkájra vagy a haverjaira szavaz. Persze a prostituált korrupt drága édessannyukon kívül.

Ez a kampány arról fog szólni melyik genegsztercsapat tud több ostoba, manipulálható, általában egy forint adót nem fizető embert átvágni. Sztenderd kérdésem: mi a faroknak szavazazati jog annak aki egy fillér adót sem fizet? (tanuló, nyugdíjas, munkanélkülifeketemelós). Abba kell belepofázni amihez köze is van a zembernek.

Kartal (rezervált) 2010.01.18. 10:41:09

Szerintem inkább a leültetetteket kellene felrakni, rácsok mögött, bilincsben, vezetőszíjon... neveket már inkább nem is mondok, annyian vannak... a szöveg: harcolunk a korrupció ellen. Hátha ő győz, nem?

z666 2010.01.18. 10:41:14

"politikailag semleges, az eddig megvalósult eredményekre koncentráló"

Ez önmagában hatalmas ellentmondás...

Stoney Hill Billy 2010.01.18. 10:45:24

a sikersztorit (gy.k.: BKV) biztos nem hagynám ki

Villy 2010.01.18. 10:52:16

@volánrulz: A sípolóhegyi kemping nem ér egy fillért se, mert a város nem engedi belterületbe vonni, mondván, hogy túl magasan fekszik, rontja a rálátást a Vaskapura, kempingként meg nem ér sokat, évek óta semmi mozgás nincs a területen.

2010.01.18. 10:58:13

@Krikri:
"4-es metró sikerszlogen: Lehet, hogy a világon a legdrágább metró, lehet, hogy a leghosszabb ideig építik, lehet hogy rekordmennyiségű pénzt lopnak ki belőle - de soha nem fog elkészülni......"

Tapmancs 2010.01.18. 11:00:39

Ugyan nem speciálisan budapesti, de a Cuslág-ügy is szerepelhetne. Bár arról meg azt nyilatkozták hogy "nincs Cuslág-ügy".

Meg persze az ingatlanpanamák viszik a prímet.

kuki123 2010.01.18. 11:02:07

@Villy: mivel nem ismerem ezeket az ingatlanokat én csak tippeltem...
de fogadni mernék hogy eladják és azonnal belterületbe fogják vonni :D

SzZsoel 2010.01.18. 11:02:58

Eredmények kellenek? Legyen.
Budapestet sikerült egy hatalmas, fizikai, erkölcsi és társadalmi értelemben is vett szemétdombbá, Magyarország kloákájává változtatni, ahonnét minden épeszű vidéki (de sok helyi lakos is), amint teheti, menekül. 8 év alatt, ha lehet, még élhetetlenebbé vált, mint azelőtt. Kosz, mocsok, szemét, kutyaszar, benzingőz, füstköd, lerobbant, kifosztott épületek, málló vakolat, szétzúzott ajtók, betört ablakok. Akadozó tömegközlekedés, állandó forgalmi dugók (ebből következően dudálás, ordibálás), életveszélyes közúti körülmények a nem személygépkocsival közlekedők számára (a gyalogosokat is beleértve). Rengeteg deviáns cigány (mind a szakadt, mint a kimosakodott fajtából sok van, csak éppen normális akad alig), erőszakos kéregető, zenész koldus, hajléktalan, alkalmi árus, zsebtolvaj, valamint a Lipótmező bezárása óta nagyon sok diliflepnis. Az említett körülmények miatt az aluljárók, pályaudvarok és hasonló forgalmas helyek veszélyessé váltak, Budapesten gyalog közlekedni, pláne egyedül, már nappal sem életbiztosítás. A fent említett körülmények miatt az emberek ingerlékenyek, idegesek, hajlamosak a másikkal ordibálni, anyázni a legkisebb nézeteltérések miatt is. A higgadt szó, a mosoly, az elnézéskérés gyakorlatilag eltűnt, a frusztráltság mindenkin lecsapódik, a buszvezetőtől, BKV-ellenőrtől kezdve a bolti eladón át a biciklistákig.
Budapest világvárossá vált, és ez lett a veszte.
Budapest beteg, nagyon beteg.
Ez az igazi eredmény, nem a Szabadság híd.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 11:03:10

Ez igen! Tényleg szépek és sokatmondóak ezek a plakátok:-) Olyan hihető, olyan dicsősség az elvtársaknak ott a magasban sítlusúak:( Húúúú, de tudom utálni ezt a stílust....
Igaz, én még az élő fába is belekötök:-(
Talán az én fejemmel, szememmel van a baj, de ezek a napsugarak, vagy mittoménmifene sugarak olyan szoc.-reálosak, hogy Rákosi-pajtás-elvtárs is megnyalintaná a szájaszegletét:-)

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.01.18. 11:08:16

@Doña ¡Cara(mba)!: Hú de eltaláltad ezt a Rákosi-s stílust. Tényleg ua feeling. :(
Hisz visszatértünk oda.

szabogyula 2010.01.18. 11:09:25

Én egy rózsadombi ház fényképét tenném ki , kovácsoltvas keritéssel , elötte áll egy-két terepjáró , a kertész meg pont söpri a havat .....
Mosmér ?
Vannak itt eredmények .

Kartal (rezervált) 2010.01.18. 11:11:42

@Doña ¡Cara(mba)!: téééényleg! Onnan volt ismerős! "Harcolunk a munka frontján elvtársak..." szocreál plakát, ezek ötven év alatt nem tanultak semmit. De a Fidesz sem kutya a WordArt plakátjával...

órarugógerincű felpattanó 2010.01.18. 11:13:59

Malacfejű néni,
Az kéne a képre,
Amint nyugdíjához,
Száz milliót épp le,
Nyúl a békávétól,
Kilélegzik bőszen,
Ej, be nagy a hajtás
De megfizetik szépen.

Marcellusca 2010.01.18. 11:15:14

@Doña ¡Cara(mba)!: Hát, kérem, a szocializáció és a hosszú évek tapasztalai beleívódnak az emberbe. :D

Egyébként: ja!
Hirtelen én sem tudtam eldönteni, hogy miért, de valahogy olyan ismerősnek tűnt a kép. Illetve a hangulata.
Már csak a csillag és a búzakalász hiányzik. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:16:15

@ostoba 8o: pofád befogod! Ő csak eszik, alszik, dolgozik, vagy hogy is volt?

Áááá, meg van:

"Negyven év munkaviszonnyal a hátam mögött, 56 évesen, építkezek, élek, eladok, veszek, táplálkozom, alszom."

index.hu/belfold/budapest/2009/10/20/draga_villa_epult_lakos_imre_telken/

Úgyhogy kussóóójááá, és gyerünk vissza dolgozni :)))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:16:22

Szóval a büszkeségünk a Havanna lakótelep, A Szabadság híd meg a Műjégpálya. Csupa csupa új dolog. Bazzeg ha ezeket valamilyen borzalmas végzett miatt Demszky alatt kellett volna felépíteni, akkor max egy ponton-híd lenne a Duna felett, a Műjég pálya helyett egy kiásott gödör amit feltöltenek vízzel télvíz idején néhány bungalóval, amiben átöltöznek. Talán a Havanna lakótelep lenne kb. ugyanilyen....

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:17:17

@Marcellusca: avagy "Bort, vodkát, édességet; leszarjuk a Rendőrséget" :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:18:08

@DexterMorgan78/Séfbácsi: "max egy ponton-híd "

Tényleg, a 'majdnem megvalósuló' Hagyó Miki-híd is maszopos "sikertörténet". Kőkeményen....

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:18:52

@Seduxen:
Úgy érted hogy a "felépített" bicikliutak , a felhasznált sárga festék és a gyalogosok által használt járda felület csökkenése között egyenes arányosság figyelhető meg??

Homeoffice 2010.01.18. 11:22:52

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Hallottad hogy rákos? :( Egy kis off..

On:
Budapest gazdasági erejét mutatja, hogy még mindig folyik víz a csapból.
Nah én ezt raktam volna ki a plakátra.
Meg működnek a közlekedési lámpák, van közvilágítás.

Ezzel a szöveggel:
Mi lopunk amennyit tudunk, de EZ MÉG AKKOR is működik!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:23:10

@DexterMorgan78/Séfbácsi: ilyet csak a magadfajta náczifaschiszta gondol/mond... :)))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:25:29

@Seduxen:
:) Szlovákia és Románia nagyon nagy:)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:26:33

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Azért a "Druids", meg a "Figo" sem rossz. De ami mindent visz: Dörner Kebab :))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:27:34

@Seduxen:
Hehe döner kebab:) Tegnap azt ettem:)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 11:28:40

@SzZsoel: Azt írod: Budapest világvárossá lett.
Ezt nem vitatom.
De amiket felsoroltál - és amik sajnos mind igazak - feltétlenül kellékei egy világvárosnak?
Én kétszer jártam Hong-Kongban. Az se falu éppen. Egyszerűen elképesztő volt, hogy azonnal otthon éreztem magam a sárgáknál, mert már a reptéri váróban érzékeltem: itt nem lehet elveszni, itt a reptéri várótól, a metrókon át - itt figyeltek rád emberek, akiknek az volt a munkakörük, hogy eligazítsák a kóválygó külföldit-belföldit, de az utasok, ha látták nem boldogulsz valamivel, rohantak oda segíteni, ha kellet apró akkor azzal segítettek ki, egyszerűen lehetetlen elképzelni, hogy elvesszél a 10 milliós tömegben.
Nem akarok ennél az élménynél sokat időzni, de nekem végig tátva maradt a szám a hihetetlen szerevezettség láttán, a buszon nem tolonganak és lihegnek az arcodba, ott tényleg megvárják a másik buszt, eldobott csikket egyszerűen nem lehet látni keresve sem - ilyet én sehol elképzelni se tudtam addig. Hogy valaki megtámadjon? Ilyen ott talán nincs is! Eszedbe nem jutan ilyen. Senki nem néz rád csúnyán, senki nem mászkál koszos, lógó, tépett öltözékben, a munkások se. Az emberek fegyelmezettek, koldus nincs, mert nem engedik.
Mindennek megvan a helye. Mindenkinek megvan a kötelessége, állampolgárként is.

Nappal alig lézengenek a nagy városban helybeliek, mert a munka-tanítás már reggel 8-kor kezdődik, és tart este 6-ig. Az iskolákból kijövő gyerekek mind más-más egyenruhában vannak - kifejezetten csinos, dizájnos kis Colledge-style egyenruhák - vagyis ha rendetlenkedne a gyerek, azonnal tudják valszeg az ottaniak, melyik iskolából is való. De rendetlenkedésre talán már nem is gondolnak, én nem tudom....

Magas házak tetején sportpályák, ahol már reggel 6-kor úsznak, futnak, sportolnak azok, akik majd hamarosan mennek munkába.
Mikor hazaérkeztünk a férjemmel és beszálltunk a parkolóban hagyott kocsiba, hogy a budapesti körgyűrűn induljunk le vidékre, ahol lakunk, egyszerűen mellbevágó volt látni a szemetet, a tesze-toszaságot, az idétlenkedést, az egymást-szivatást - a férjem már 1 kilométer után ordibált, neeeem, ez nem leheeet!
Rendetlennek és lealázóaknak tűntek a hazai viszonyok. Pedig egyikőnk sem szeretne Hong-Kongban élni, inkább csak onnan nézve volt nagyon furcsa, milyen rendetlenek és fegyelmezetlenek vagyunk/lettünk.

Szeretem Budapestet, szép lenne a város, hiszen olyan épületei vannak, mint valami ékszerdobozok - igen nagy területen fekszik a még bőven történelminek nevezhető városrész, és nagyon fáj, hogy a vezetése csak lezülleszteni meg kiprivatizálni tudta ezt a gyönyörű várost!

Kár érte!
Annyi mindenért kár...

szabogyula 2010.01.18. 11:33:40

@Seduxen: Vaze , ráhibáztál !! Pont erre , " a négyes metró egy részére " gondoltam !

Ez a műjég kép hatalmas ! Nálunk az utcában nagyobb a jég , ha nem jön a sószóró !! De ezt csak halkan mondom , mermég a végén felkerül az " eredményeink " listára . " Több tizezer négyzetméter jégpályát csináltunk a sportolni vágyó budapestiek részére !
Köszönjük !

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:42:53

@Doña ¡Cara(mba)!:
Én a belvárosban lakok és imádom. Gyakran van az hogy elmegyek veszek valahol elvitelre egy kávét és csak sétálok egy órácskát mint egy turista. A belváros (V. kerület) olyan lehetne mint egy ékszerdoboz az épületek gyönyörűek ha az ember nem az utcaszintet nézi észrevehet olyan építészeti megoldásokat, díszítéseket amik tényleg egyediek és marha ötletesek. Persze itt is ront néhol az összhatáson a 60-as 70-es években épült, a régi klasszicista stílust megerőszakoló szocreál borzalom. De nem kell messzire menni az V. kerülettől. A Palotanegyed szintén csodaszép lehetne, de sajnos az jóval lepusztultabb. Budapestnek olyan értékei vannak amik parlagon hevernek, sőt valahogy úgy látom, hogy sokszor mintha csak a rossz arcát akarná mutatni. Egyben reménykedem, hogy hátha új vezetése lesz új szellemiséggel, és nem melegfővárost, pornófővárost akarnak csinálni, hanem csak simán Magyarország fővárosát szeretnék újra a régi helyére, vagy annak közelébe helyezni.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 11:43:27

@Gunther:
jaja tudom, valamilyen limphomája volt, azzal kezelték.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:44:36

@DexterMorgan78/Séfbácsi: amiket te óhajtanál, azok viszont NEM részei egy multikulti világvárosnak, úgyhogy rábasztál... :))))

szabogyula 2010.01.18. 11:52:58

@Seduxen:
Kedves Naplóm !
Napok óta álmatlanul alszom itt , a gyorskocsiban , a hatosban .
Annyira nyugtalan vagyok , hogy majdnem lelöktem Gyurit a priccsről , pedig már úgy megszoktuk egymás illatát ....már rutinosan egyszerre fordulunk ....mintha évtizedek óta ismernénk egymást !
A viharfellegek akkor jelentek meg , mikor Gyuri is ártatlannak vallotta magát , a pajtások meg mentelmi jogra , meg államtitokra hivatkozva nem vallottak rá Azt hittem kiszabadul , és elveszitem !
De nem ! A Jóisten ránk mosolygott !:)
nol.hu/belfold/hunvald_ujabb_buneire_derult_feny
Gyuri marad !!!
Most a boldogságtól nem tudok többet irni .....
Üdv : Márlonbrándó

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 11:57:06

@ostoba 8o: te figyi, már többször meg akartam kérdezni: te valami szadomazoizmusból olvasod a népszabót? :)))

on: szegéééény gyuri. Remélem "hasonló" eljárásban részesül(t), mint Pándy András....

www.borsonline.hu/news.php?op&hid=26617

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.18. 11:57:49

Lehetne még kiírni, hogy Újbudán rengeteg új "galária" nyílt köszönhetően Molnár Gyula kocsmabetiltásának.

ketroot 2010.01.18. 11:58:00

Banyek, aszittemmá' a plakátra először, hogy az eredeti plakát paródiája... Ez jó!:D

Csak nekem jut eszembe a fenti szlogenről a BKV-s "sikersztori"?

SzZsoel 2010.01.18. 12:04:01

@Doña ¡Cara(mba)!: Nem, egyáltalán nem kellene, sőt. Azt, hogy Pest világváros lett, szándékosan írtam negatív környezetbe - csak hogy rávilágítsak arra, hogy Demszky Gábor már 20 éve ezzel kampányol, és sikeresen le is züllesztette pöcegödörré a fővárost. Teljesen egyetértek azzal, amit leírtál. Szerintem Budapest Európa legszebb fővárosai közé tartozik, mind fekvése, mind városképe szempontjából, ezért nekem (pedig vidéki vagyok) duplán szívfájdalmam, hogy ez a tetű banda nemhogy nem használta ki a benne rejlő lehetőségeket, de inkább tovább rontotta a pesti közállapotokat (aminek köszönhetően már a turisták sem nagyon kívánkoznak ide, mennek inkább Csehországba, Horvátországba, Lengyelországba várost nézni). Mindig is azt mondtam, hogy egy várost nem szabad liberális kézbe adni, én Demszkyék bandájára még egy tyúkfarm vezetését sem bíztam volna rá. :(

szabogyula 2010.01.18. 12:06:11

@Seduxen: Van bennem némi karitatív lélek , és egy-két eltévedtet agyban szeretném az értelem fényét felgyújtani . Ezért néha ott kommentelek , de vaze egy fekete lyukban ....
Vagy a másik variáció , hogy egy profi jól szervezett kommentbrigád melózik ott , több névvel , aztán hol ebbe kötnek bele , hol abba ...

Kartal (rezervált) 2010.01.18. 12:07:42

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Dex, ne adj ötleteket, amíg EZEK vannak hatalmon...

Kartal (rezervált) 2010.01.18. 12:10:31

@Seduxen: Én is olvasom. De olvasok vagy 30 online lapot ideértve minden megyei portált is. De nekem "munkaköri kötelesség"... :DD
@ostoba 8o: szerintem inkább az a verzió áll, mert amit ott művelnek, az néha az én képzeletem is felül/alul múlja, pedig fantáziával meg vagyok áldva.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 12:11:29

@Kartal (aki beleszól): "De nekem "munkaköri kötelesség"

Értettem Ezredes Úr, ígérem többé nem kekeckedek! :)))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 12:23:52

@Seduxen:
nem az csak egy kulti város lenne. A multi részét meg hoznák a turisták. Egyébként azt sem értem hogy mi abba a jó hogy ha túl van dimenzionálva valaminek a multikulturalitása, én legalábbis ha külföldre megyek mindig az ottani eredeti dolgok érdekelnek, nem az amit itthon is megkapok nemdebár.

Lake 2010.01.18. 12:25:52

Javaslataim:
D. Gábor 87 foga
egy nagy fekete esernyőn egy sárga tojásfolt
Összehugyozott aluljáróban a földről árusított (sic!) paprika
BKV-ellenőr 3 számmal nagyobb egyenruhájában
Buszsofőr műanyag ingje

....amikor a gyermekeim ovisok lettek és először mentünk Pestre innen "határontúlról"...sírtam a meghatottságtól, amikro beértünk a Fővárosba...mert HAZAhoztam őket....most meg 20onévesen ők "sírnak" szégyenükben ha ott járunk, mert a lelki dolgokon túl, látják a szutykot a lepukkant szart, a folyamatosan feltúrt várost....Budapest és így szeretlek ,,,?

Más:
www.bumm.sk/37810/fico-januarban-komaromba-erkezik.html

...a rohadékja. Harce lesz. Készüljetek!

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 12:29:52

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
hehe Görögországban kérjél egy jó pohár vörösbort meg egy kis kólát hozzá, hogy jobban csússzon a gulyásleves:)

szabogyula 2010.01.18. 12:32:20

@Kartal (aki beleszól): Hehe ! Ezt olvastad ? Ebből jó kis balhé lesz ....
nol.hu/belfold/ombudsman__bizonytalan_ertesitesi_mod_a__mikulascsomag__kihelyezese
Még a végén pár embernek vissza kell jönni Zanzibárról ....

Fényhajú 2010.01.18. 12:32:29

Nekem a majdnem Casino városunk hiányzik,de az nagyon..az égig érő paszujt is várom,remélem felmászik 1-2 nagyokos,magasból lehet nagyot esni..Persze ezek nem Pesthez tartoznak,de business:D

szabogyula 2010.01.18. 12:44:43

" Oszkó Péter szerint nem kell lehivni az IMF hitel újabb részletét "
Már várom a nagy médiafelhajtást , hogy ez a kormány milyen jól csinálja , nem kell lehívni azt pár / tiz- száz- / millió eurót ....
Nem vesznek fel újabb kölcsönt !
Erre büszkék .
Ész megáll .

Marcellusca 2010.01.18. 12:49:20

@ostoba 8o: LOL
Én mindig monstam, hogy ez így nem kóser.
Pontosan arra gondoltam, amire az ombusmanus is hivatkozik.

És hány olyan esetről keringenek pletykák, hogy a parkolóőr kiteszi a "mikuláscsomagot", lefotózza, majd szépen le is szedi. Így több pénz folyik be a kasszába.

Egyébként, amikor ott olvasgatsz, akkor hirtelen 10 évet fiatalodsz? :)
Gyanús vagy Te nekem! Nem-e pont ide jársz lázítani. :D

arlequin 2010.01.18. 12:52:01

@órarugógerincű felpattanó:
égigérő demszkáj
röhög a képedbe
nem lesz soha pézed
ebbe a zéletbe
hüje bunkó magyar
szavazzál vagy savazz
vadkandisznó agyar
seggedbe te paraszt

szabogyula 2010.01.18. 12:52:27

@Seduxen:
Ja , Te meg csitujjá !!
Ki volt az , aki a multkor a kapcsolat.hu-n kétségbe vonta a párt reformeredményeit ?? Na ki ?
Úgyhogy 30 percen belül jelentkezni a legközelebbi rendőrörsön ! a vincsesztereddel együtt !! :)

szabogyula 2010.01.18. 13:00:12

@Marcellusca: Az nem a korom , csak egy szám ....
Szóval , remélem ebből balhé lesz , eszembe jut , mikor a rendőrségre tömegével érkeztek a fellebezések : " az autót közeli hozzátartozóm vezette , de erről nem vagyok köteles tanuskodni ... ". vagy valami ilyesmi .
A módszer nem volt etikus , ....de... JOGSZERÜ volt !!
Akkor most egyék meg amit főztek !

arlequin 2010.01.18. 13:00:39

@DexterMorgan78/Séfbácsi: nagyon hejes. a zemberfia csak legyen jóba saját magával. hukk.
de igazán. mellesleg tényleg nagyon nehéz magunkat szeretni. inkább a kutyát, vagy a patásördögöt... aztat tuggyuk. de magunkat... csakazése
nekem is meg kellett bolonduljak ebbe

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.18. 13:08:39

"Februárban, ti kis huncutok? Csak nem pont a választásokig tart az a "néhány hét"?"
Ejnye! Hát nem olvastad, hogy politkalilag semleges? :P

arlequin 2010.01.18. 13:10:59

@Seduxen:
"Nagyjából hány lövést adott le aznap?

Hét doboz lőszert lőttem el, 25 lőszer van egy dobozban. Ebből szerintem körülbelül ötvenszer el is találtam a rendbontókat."

na kész. ez paff. 175 (!) rohadt lövésből 50x talált. ezt nem hiszem el. és ez egy lövész?!
egyébként nagyjából korrekt emberkének tűnik. kicsit vasbádogos, de korrekt.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 13:12:49

@arlequin: igen, az nekem is feltűnt, hogy nem egy Igaly Dia...

"nagyjából korrekt emberkének tűnik"

Még korrektebb lenne, ha nem az események után bő 3 évvel szólal meg... Na de valahol megértem.

arlequin 2010.01.18. 13:13:20

ON
ezekkel a plakátokkal csak mélyebbre ássák magukat.
OFF

Marcellusca 2010.01.18. 13:27:51

@Seduxen: Elolvastam, amit itt linkeskedtél. :)
Szerintem korrekt a fickó. Csak ő kishal. Viszont elmondja, hogy mit tapasztalt, érzett az ecceri rendőr. Félrevezették, felhasználták őket más, politikai célok érdekében.
Én már akkor ezt mondtam.
A nagy probléma ott van, hogy az akkori vezetők közül sokaknál nem volt felelősségre vonás és még mindig (lehet, hogy magasabb) pozícióban vannak.

Villy 2010.01.18. 13:35:51

@volánrulz: Lehet, az egomi önkormányzat helyében én is így csináltam volna, lenyomom a telekárat azzal, hogy tengerszint felett 180 méter fölé nem lehet építeni, megveszem többek közt a kempinget fillérekért. Amúgy a pesti önkormányzat már többször is próbálta eladni ha jól emlékszem 250 millióért. Sikertelenül.

z666 2010.01.18. 13:38:42

@Seduxen: Korrekt emberke, de ne lepődjön meg ha alkalomadtán meglincselik...

ermi50xn6j2 (törölt) 2010.01.18. 13:51:14

Seduxen! Hány éves a gyerek? A lélekbúvárok szerint a gyerekkorban ért hatások, meghatározóak lesznek felnőttkorban. Úgyhogy beszélgess el a gyerekkel kérlek.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2010.01.18. 13:58:59

na kérem, pont ilyen volt az EU képviselőválasztás idején is - biztosan akkor is véletlenül.
a metroban lévő plakátok felén az EU - szabvány szerinti - reklámja volt a sok megvalósult/megvalósuló projektről és a kapott milliárdokról.
a másik felén Göncz Kinga MSZP vigyorgott, aki az aláírás szerint a magyarok (magyar nők) érdekeit képviseli brüsszelben.

mindenki adja össze.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 14:00:52

@Marcellusca: "az akkori vezetők közül sokaknál nem volt felelősségre vonás "

kijavítanálak: EGYIKNÉL SEM volt felelősségre vonás...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 14:04:28

@z666: ha már lincselősdi, akkor nem vele kellene kezdeni.

sokkal inkább a vezetőikkel, akik szerintem elsősorban felelősek az egész okt.23-ért. Persze egy ekkora testületben vannak alkalmatlan "talpasok" is, de ne vegyük egy kalap alá az egész testületet.

mondom még 1X, én az egészben azt "sérelmezem", hogy miért ennyivel később, és miért "csak" így. Bár utóbbit valahol megértem. Ha X közrendőr kiállna a nyilvánosság elé, és elkezdene beszélni, csak ők szívnák meg...

Rikki Harcos 2010.01.18. 14:47:40

régebben azonnal ugrottam, ha valami sürgős ügyiratot (floppyt...) fel kellett vinni Budapestre, most ha menni kell valamiért, akkor azt nézem, hogy mikor indul a legkorábbi vonat visszafelé

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 15:09:51

@DexterMorgan78/Séfbácsi: De mennyire egyetértünk, Séf!
Nem akarok nagyképüsködni, én ezt a két hong-kongi és egy shangai utat (mindkettő vigéc út volt:-(((, szal tanulságosnak tartottam, de én ezen kívül ilyen messzi világban nem jártam:-( DE: jártam a jó öreg kontinensünket, és én Budapestet már régóta páratlannak találom, de úgy általában imádom ezt a monarchiabeli , Közép-európai stílust. Ez látszik mindenhol Bécstől Brassóig (bár ott inkább zordonabb, szászosabb a légkör), Krakkótól le Eszékig, Zágrábig, de még megkockáztatom, némely vonatkozásában talán Szarajevoban is fellelni a hajdani nagy impérium "stigmáját".
Budapestről épitészetileg én is csak ódákat tudnék zengeni, mert tényleg egy klasszis. A fiam is az ötkerben lakik albérletben, ha nagyritkán felmegyünk meglátogatni és van időnk (nem vigéc úton vagyunk:-(((( - akkor nem bírnék én se betelni mindazzal, amiről írsz. Hangulatos utcák, valami pompázatos építészeti megoldások - rengeteg ilyen épület van Budapesten nem csak az ötkerben, csak itt tömören árad a városiasság, a jóírzű városiasság. Tényleg nem kell semmi, csak egy forralt bor vagy kávé a kezedbe, hogy legalább 3 órán át szivesen bolyongjon az ember gyermeke. (A fiam és barátnője szerint az ötker ilyenné válása Rogán érdeme. De ki tudhatja azt pontosan? Ők rá esküsznek meg Tarrósra. A fiam barátnője óbudai, és ott volt gyakornok még egyetemei évei alatt a Tarrós-féle önkormányzatnál, és nagyon tetszett neki, amikbe belevágta és amiket terveztek, meg a mód, ahogy dolgoztak. Mivel nekem ott nem kell választanom, ezért a "gyerekekre hagyom" azt, hogy te kit választanál:)
És egy ilyen várost akarnak minden erővel hazavágni. Mert a város műszmájli urának csak két megoldás lehetséges: vagy az enyém a történelmi belváros összes épülete és én döntöm el, kinek hogyért adom, vagy az enyém a történelmi belváros összes épülete és én döntöm el, kinek hogyért adom;-)))))))))))))
Hát ezért is nyílik a gyöngyháznyelű bugyli ki még a jámbor asszonynépség zsebében is:-DDDD - akik amúgy nem hordanak ilyen alkalmatosságot maguknál, lévén embör kezibe való szerszám:-)

De akkor is, Budapest ki fog virulni, nem hagyjuk.
Nanáhogynem.

z666 2010.01.18. 15:12:47

@Seduxen: Egyetértünk, hogy nem a kishalakat kell elsősorban megbüntetni, de azért ne lepődjön meg egy ilyen, ha mégis beleesik a szórásba...
És volt jó pár ilyen kishal, aki élvezettel kínozta a hazafiakat (és a véletlenül arra járókat)...

Bicskas 2010.01.18. 15:14:22

"kamasz-felnőtt játszótér" lesz külön szívós játszó?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 15:25:02

@z666: ez tény, de akkor keressék meg azokat, és vonják felelősségre. nem hiszem, hogy az lenne a megoldás, hogy xy törzsőrmestert - családostul - kiívégezzük...

ha őszintén így gondolja a manus, akkor szerintem rá sem szolgált különösebben. Miután neki az volt akkor a munkája, hogy oszlassa a tömeget, próbálta korrektül. Tudom, hogy unalmas ez a "parancsot kapott", de ettől még ő akkor egy fegyveres testület tagja volt. Ha nem teszi, akkor viszontlátásra...

inkább azokat kellene kurva hosszú időre lesittelni, aki - lehet, hogy szándékosan - dezinformálta a "sorállományt", aminek ez lett a vége. Meg azokat, akik TÉNYLEG szadisták, és élvezték, hogy embereket nyomorítanak meg.

egyik kolléganő mesélte, hogy van rendőr ismerős - akivel azóta nem nagyon beszél -, aki KIFEJEZETTEN kérte, hogy okt.23-n kint lehessen az utcán... talán mondanom sem kell, hogy miért kérte...

A muskátlis 2010.01.18. 15:25:05

az a Havanna-lakótelep a képen, az is nem az...
Az a szomszéd ahol élek. Azt, hogy ezt sem tudják rendesen megcsinálni az mindent elmond... :(

tudi 2010.01.18. 15:42:15

"Ti milyen "eredményeket" tennétek a plakátra?"
Az összes megbilincselt szoci, szadesz politikusról készült "stárfotókat".

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 15:43:58

@tudi: jó gondolat, de az egy plakátra nem férne fel. ahhoz már légifotó kellene :)))

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 15:54:33

@Seduxen: Na, ezt az aranymondást is örökítsük meg a Vbőrőn:

de az egy plakátra nem férne fel. ahhoz már légifotó kellene :)))

mármint reagálás Tudi kérdésére és válaszára: "Ti milyen "eredményeket" tennétek a plakátra?"
Az összes megbilincselt szoci, szadesz politikusról készült "stárfotókat".

Valakinek a blogról gyújtnie kellene ezeket a spontán népi szellemességeket!:-)
Ma én ezt tenném el a gyűjteménybe, Sedu bemondását: ahhoz má' légifotó kellene:-DDDDDD

derelyegrádi szellem 2010.01.18. 16:09:07

"Brutális kegyetlenséggel meggyilkoltak egy idős férfit Oroszlányban. A tettesek között egy gyermek is van – értesült a HavariaPress.

A gyilkosság az elmúlt hétvégén történt a Komárom-Esztergom megyei városban. Az áldozat egy idős férfi volt, akit - a rendőrség által eddig közölt információk szerint - különös kegyetlenséggel, nyereségvágyból gyilkoltak meg. A tettesek közt egy gyermekkorú is van. A rendőrség további részleteket - a nyomozás érdekében - egyelőre nem árul el az ügyről. Az esettel kapcsolatban kedden nyilatkozik a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság."

Mivel tuti gárdisták voltak (az ilyesmik mindig az ő számlájukra írható, az áldozat idős, védtelen ember, meg még gyereket is visznek magukkal rablógyilkolni, tííípppppikusss gárdistatempó), ezeket tenném fel a plakátra, lássa mindenki, mi újság van itt.

tudi 2010.01.18. 16:56:20

@Seduxen: Nem léne ahhoz légifotó, elég lenne ilyen Feszty-körkép stilusúra megcsináli, de az elején mindenképpen a Zuschlag Jani állna, a végén meg a mi drága "igazmondó" Ferencünk.

Zsiráfovics Zsiráf 2010.01.18. 18:04:31

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
"simán Magyarország fővárosát szeretnék újra a régi helyére, vagy annak közelébe helyezni. "
Ehhez arra lenne szükség, hogy megszabadítsák mindazon terhektől, melyek jelenleg nem fővárossá, hanem az ország vízfejévé teszik.

Auris 2010.01.18. 19:10:49

Eredmények a plakátra:

egy zsák pénz
egy bőrönd pénz
egy talicska pénz
egy raklap pénz......

egy svájci bankszámla... Mind mind kenőanyag.

Nem gondolhatjátok, hogy ezeket más eredmények érdekelték!!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.18. 19:22:48

@tudi: "Feszty-körkép stilusúra "

wehehehehe, ez 10 pontos volt. elképzeltem :))))

@derelyegrádi szellem: szemét náczik... hogy ezek mindig ezt csinálják - két progra... ööö, akarom mondani pogrom megírása közben -, döbbenet.

na megyek dúdolgatni a Bikini klasszikust /"Részegen, ki visz majd haza?" - még jó, hogy itthon vagyok :))) /

Roxvox 2010.01.18. 21:02:46

Minden baj okozója a Fidesz meg a Jobbik, mert ha nem volnának az Mszp nyugodtan "kormányozhatna". :)

szabogyula 2010.01.18. 21:23:14

@Roxvox: Hehe ! Ebben benne volt a lényeg !
A ciprusi adóhivatal meg hogy örülne !

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.01.18. 22:19:11

@Doña ¡Cara(mba)!:
Nem akarok reklámozni semmilyen céget, de van egy Costa Caffe a Bajcsy Zs. út - Andrássy út sarkán, a bejárattal szemben van egy majdnem egész falas 1,5 emeltnyi kép arról a helyről ahol a kávézó áll, csak a XIX .sz. végén XX. sz. elején készülhetett. Az egész hihetetlenül jól néz ki, az épületek, a sugárút szélessége tök jól látszik, a földalatti kovácsoltvas megállója, hatalmas fák lombjai végig az Andrássy úton. Komolyan, valahogy annyira otthonosan néz ki.
Hát hogy Tarlós mit és hogyan tett, nem tudom, bár Óbuda látképét totálisan tönkretette a szocialista realizmus, egyszerűen borzasztó hely panel panel hátán. Rogán alatt sok minden ki lett alakítva, úgy tűnik hogy van egy városkép koncepciója amit nagyjából mindenki tud támogatni, sétálóvá alakítottak nagyon sok kis utcát (az autósok nem hiszem hogy annyira örülnek), de két éve lakok itt lassan és előnyére változik a kerület ez tény. De nagyon messze van még attól amilyen lehetne.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 22:52:43

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Köszi, Séf! Megnézem, ha járok Pesten. Vigéc vagyok, ezért sűrűn kell mennem.
Mindenben imádom az inyencségeket. Torkosnak, locsogónak és kíváncsinak teremtett az Úr!
Egy korábbi életemben macska lehettem, csak akkor sokat nyávogtam locsogás helyett.
A többi minden maradt jelen inkarnációban is:-)))))))))))))))))

Valóban nagyon szeretek barangolni ódon hangulatú utcákon, de a sok látszólag jelentéktelen épületen is kiszúrom a szépet, a hangulatosat.

Jó szemed van a különleges értékekhez, kedves Séf. Mik derülnek ki rólad?
Nem gondoltam volna, de nagyon örülök neki, hogy ilyen szemlélődő-látó kis génecske is van benned. Add tovább;-), ha ideje lesz. Mert sok jól vegyitett, hozzád hasonló séf kellene ebbe az országba! Mindjárt jobban állnánk kultúrával, és "emberképpel" is, nem csak városképpel;)

süti beállítások módosítása