Skip to content


       Szűrés lista

Megint hülyének néznek

A Jobbik kritikáját elviselni nem képes olvasóinkat kérem, hogy lépjenek ide egyből, nem kell a "tovább" gombra kattintani.

A Jobbik 2003 őszi párttá alakulása óta egyszer sem közölte mérlegét, holott ez évente kötelező. A törvény szerint. Az Állami Számvevőszék tavaly őszi jelentésében felszólította Vona Gábor elnököt, intézkedjék a könyvvezetési hibák kijavítására a teljesség és a valódiság elvének érvényesülése érdekében, illetve készíttesse el és tegye közzé a beszámolókat a párttörvény előírásának megfelelően. Semmi sem történt, így idén már odáig jutott az ügy, hogy már Legfőbb Ügyészség két csapata, a magánjogi főosztály és a kiemelt ügyek főosztálya is elkezdte vizsgálni a párt pénzügyi beszámolójával kapcsolatos mulasztásokat.

Ez megtette a hatását, a Jobbik közzétette az Állami Számvevőszéki vizsgálat eredménye alapján módosított éves beszámolóját.

De vajon kit néztek hülyének?

A teljes Jobbiknak minden évben kevesebb volt a bevétele és a kiadása, mint egy havi nettó 250 ezer forintot kereső embernek?! És ezt pofátlanul ki is rakják?  1 db A/4-es oldalon?

Egy párt összes kiadása-bevétele < egy ember összes kiadása-bevétele ?
 



Minden Jobbikos vezető ingyen csinálja a pártvezetést? Mert nem nagyon látom a bérüket a papíron.
Vona Gábor is egész nap szoftvereket árul, hogy meg tudja venni a tejet, kenyeret, munka után pedig irányítja a pártot, ingyér?

A rengeteg helyi szervezet, irodák, rendezvények, terembérlés, hangtechnika, plakátok, videók, a honlap mind-mind  ingyen van, ugye?

Az egész pártfinanszírozás kérdése a magyar politikai egyik legmocskosabb oldal, itt lett volna a lehetőség egy becsületes beszámolót közzétenni, vállalva a következményeket, és rámutatva, hogy az összes többi párt hasonló beszámolója egy kibaszott nagy kamu. 376 millió forintból kihozni egy komplett választást, mi? Ujjgyakorlat a kampányszámla, megmondták.

Vagy tényleg minden kiadást kihoztak 2008-ban 1 225 000 forintból? Mert akkor a pénzügyi tárcát villámgyorsan dobják a Jobbikhoz, mert a kis tejfelesszájúak pénzügyi zsenik ...
 

Címkék: jobbik pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr351692247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.24. 14:33:17

@laspalmas:

mert kitiltottátok :) honnan tudod hogy liberté nem feri volt? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.24. 14:44:57

@Conv:

Nem, nekem személy szerint nem hiányzik, és bármilyen hanyagságukat hibának tartok, ami nem mellesleg hiteltelenné teszi őket, vagy ahogy itt páran fogalmaztak "Megingatja/eltántorítja a bizonytalanokat." Persze ez nekem mindegy, csak szóba hoztam.

Szerintem @picur3ka/beleallos kampany: is valami ilyesmire utalt:
"Igen, iszonyu nagy hiba es hatalmas tamadasi felulet. Ostobasag volt. Nem nagyon voltak ekkora nepszeruseg ugrasra felkeszulve, szerintem.

Azt azert gondolhatnak, hogy mindenutt meg fogjak oket kapirgalni a valsztasok elott. "

Az összezárásról meg annyit, hogy nyilván nem fogunk itt nyílt színen egymásnak esni Zeroval, ha abszolút nem érdekel/ nem értünk egyet egymás írásával, akkor nem szólunk hozzá, lásd a vasutas cikkek pro és kontra.
Komolyan gondolod, hogy terelésből kommentelek most?
Zero írta, vállalja is, kész. Máskor engem anyáztak, de együtt tudunk ezzel élni.

picur3ka 2010.01.24. 14:49:03

@laspalmas:

Nem Zerora mondtam, nyilvan. Egyebkent a vagyon bevallas is egy kulon dolog. A mellekletben itten van a formai ko vetelmeny:

www.mako.hu/files/1989eviXXXIII.pdf

Politika, idojaras, foci, gyerekneveles - mindenki szakerto ezekben.

Sok aa jogasz is, bunugyekhez mar hozza se merek szolni lassan...

Rwindx 2010.01.24. 15:27:07

@picur3ka/beleallos kampany:

"Ja, ha elfelejtettem volna egyertelmuen kimondani: TE EGY HULYE FASZ VAGY."
Ezek szerint te kultúráltabban "érvelsz" mint én :D

"Nagyjabol, senki nem kivancsi rad itten, ok? "
Jah, a csendes többség :D Valahol ezt a logikát már hallottam, hol is... ?
Mi a fasznak szóltál hozzám? Mert ugye én addig tehozzád semmit, te erőszakoskodtál végig az ostobaságoddal. Még most is. :)

Marcellusca 2010.01.24. 15:30:48

@Conv: Most már dafke! :)

@picur3ka/beleallos kampany: Ezzel most nagyon odab@sztál zero-nak. :D

@laspalmas: Mivel elég heterogén összetételű a kommenter banda, ezért érezheted, hogy mindenki ért mindenhez.
De, ha jobban megnézed, akkor egy-egy témában csak néhányan kommentelnek komolyabban.
A többiek csak bele vau-vau. :) Mint én a pénzügyi posztokba. :D
Miért is ne tennék meg, hamár ez egy nyílt blog, valamint vélemény- és szólásszabadság van?
Vagy nem az? :DDDD

ZioN 2010.01.24. 15:47:37

Minden bizonnyal rendesen meg lesz kapirgálva a Jobbiknak még a tavaly kidobott szemete is,és biztos vagyok benne,hogy találnak majd muníciót a szardobáláshoz.
Szerintem viszont nem igazán lesz mérhető mennyiségű a többi pártéhoz képest.Ez a lényeg,ha már sokan úgy vannak vele,hogy a kisebbik rosszat akarják?
Szerintem aki kicsit nyitott szemmel jár a világban,és néha a szabad levegőre is kijut,az tisztában van vele,hogy teljesen tiszta,"fehér mint a szűz hó" senki nem lehet.Legalábbis nekem bárki próbálhatja akárkiről mondani hogy tiszta ember,aki életében még csak jót tett,nem fogom elhinni.Az lehetetlen.Mindenki csinál kisebb-nagyobb stikliket életében szvsz.
Való igaz,nem mindegy hogy elkúrunk egy országot,vagy megbüntetnek önbíráskodásért,esetleg marihuánát szívunk.Mindenhol,mindig van valami amit lehet a szardobáláshoz muníciónak használni.
Ha pszihológus lennék(nem vagyok az) érdekes témának tartanám ezt a lelkületet amit néhányan tükröznek ma,hogy képtelenek elhinni,ha valaki tényleg szívből jót akar tenni és azt keresik,kutatják ez az illetőnek miért jó,mi haszna származik majd belőle.
Pedig még nem vesztek ki azok az emberek teljesen,akik szívből,hitből teszik amit tesznek.De ezzel a mentalitással őket bántjuk,ami tovább ritkítja soraikat.
Sajnos túl sok a negatív ember ma Magyarországon,aki úgy áll hozzá a politikához,hogy itt már semmi nem segít,és mindenki csak a húsosfazékhoz akar kerülni.Megértem őket,mert ma valóban az süt a nagy részükről,hogy még a saját anyjukat is anal izálnák azért,hogy bennmaradjanak a hatalomban.De vannak kivételek.Nekem nem tisztem megállapítani ki a kivétel.Én csak azt tudom elmondani nektek,biztosak lehettek benne,vannak még ilyen kivételek.

picur3ka 2010.01.24. 16:34:31

@Rwindx:

Utoljara: egy napja nem szoltam mar hozzad, megint el kezdtel idezgetni, s begurultam. Elnezesedet kerem.

Ket napja ezen rugozol, hogy teged idezni mertek olyanok, akiket te nem ideztel. Semmi ertelme.

fokabacsi 2010.01.24. 16:48:07

@picur3ka/""Egy szadeszes hazafi aggodva utalt erre a parlamentben is. "". ez lehetetlen. A szadesz és a hazafiság teljesen kizárja egymást !!

Rwindx 2010.01.24. 16:54:11

@picur3ka/beleallos kampany:
Mivel nem lógok a nap 24 órájában a vastagbőrön, ezért akkor olvastam amivel ez előtt utoljára kedveskedtél nekem.

Az utolsó két mondatodat meg nem abszolút nem értem. Elküldtem a k. anyjukba azokat akik Zerot a poszt miatt gerincetelennek tartották. Majd beszóltál. Engem nem idézett senki, legalábbis nem észleltem, értelme sem lett volna, azért nem látod te sem az értelmét, de ilyen nem is történt. Szerintem egyszerű, a dolog, nyugtázd egy ok-val a dolgot és azzal befejeztük, de ha kívánod folytathatjuk, néha benézek.

picur3ka 2010.01.24. 16:55:45

@fokabacsi:

Pontatlan voltam. Most mar fuggetlen...

Horizont 2010.01.24. 17:13:36

@ZioN:
"Sajnos túl sok a negatív ember ma Magyarországon"
Végignézve Magyarországon és az elmúlt 20 évünkön, ezen semmi csodálkozni való nincs.Szomorkodni való annál több.

Rózsaszín_Lajhár 2010.01.24. 17:33:38

Az emberek -engem is beleértve- nagyon szeretnének, akarnak hinni a Jobbikban. Ha ezek után kiderül róluk, hogy korántsem annyira feddhetetlenek, amennyire állítják magukról... hát. az a kegyelemdöfés volna a közhangulatnak.

Várkonyi 2010.01.24. 17:39:48

@laspalmas: nem azt kérdezte, hogy hö? hanem megvádolta a Jobbikot, hogy hülyének nézik ŐT, a nagy zérót, a nagy nullát. Jellemzően csak Ő a nagy nulla vette észre, hogy őt hülyének nézik, senki más Magyarországon, dehát ő már csak ilyen zseniális detektív.

Vagy csak egy mindenbe beleugató kis senki.

Jaj azoknak, akik botrányokat okoznak... jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakukba, és a tengerbe ugranának..

Úgy látszik, itt olyan senkivel van dolgunk, aki botrányokozással akar valaki lenni.

Nem lesz valaki. Senki marad.

Tündér_Lala 2010.01.24. 17:45:16

@ZioN: Ez tetszett és így van. Ugyanakkor igaz az is, hogy a figyelem és a kételkedés jogát fenn kell tartani, mert vakon nem bízunk senkiben. Ha odafigyeltél én is és többiek is hangsúlyoztuk, hogy szimpatizálunk a jobbik és a gárda körül tapasztalható önzetlen emberi magatartással. Éppen ezért fontos a figyelem és a kétkedés, mert ha disznóság történik, ezeket az embereket és jószándékukat végérvényesen elveszíti a nemzet. Ezt pedig nem engedhetjük meg magunknak. Végezetül pedig tévedés mindenképp támadásnak tekinteni bármely kétkedést vagy kritikát (az igaz, hogy a hangnem sokat számít).
Szebb jövőt !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.24. 17:57:24

@Várkonyi:

ajánlom @Tündér_Lala: sorait, főként ezt a részt:
"Végezetül pedig tévedés mindenképp támadásnak tekinteni bármely kétkedést vagy kritikát (az igaz, hogy a hangnem sokat számít)."

Én nem gondolom, hogy zero támadott vagy botrányt okozni akart.
Egyszerűen első meglepetésében "tollat" ragadott és mindennemű előkészület nélkül megírta a postot. Valószínűleg várta már a közzétételt, s mivel nem tudta miként kell annak kinéznie, egészen mást várt. (én nem zárom ki, hogy nem-e azért várta, mert egy kicsit aggódott a jobbik "presztízséért", s mellbevágásként élte meg a formát. Aki nem tudja mit várjon annak tényleg szájba szarásnak tűnhet egy párttal kapcsolatban egy A/4 oldalon pár sor, meglepően lacsony összegekkel, amikor a pártok kapcsán közszájon milliárdos lenyúlások, és pénzforgalom forog.)
A posttal nem az a hiba, hogy kérdez,(avagy akinek jobban tetszik: "támad", megkérdőjelez) hanem ahogyan.
A jelen hozzászólásod és a többi, hasonló tartalmú hozzászólás kb. ugyanúgy kifogásolható, miként zero postja.
Ugyanazon az okból és logikai menet mentén.

Várkonyi 2010.01.24. 18:59:32

@Conv: : "Én nem gondolom, hogy zero támadott vagy botrányt okozni akart. "

Én meg igenis gondolom. Amellett meg Jézus nem azt mondta, hogy csak az fog rosszul járni, aki akaratlanul okoz botrányt, hanem mindenki.
Különben is zérókánk nemhogy nem kért elnézést vaqy bocsánatot, amikor megtudta, hogy tényleg nagy valószínűséggel tévedett, amikor (MÁR a címben) azt állította hülyének nézik , hanem még tovább morgott, hogy "azért valami közleményt kirakhattatok volna", vagyis tovább próbálta védni a védhetetlent.

Mit gondolsz, egy ilyen címmel, hogy "már megint hülyének néznek", utána elismeri hogy másképp van, de azért még védi a nemlétező mundér becsületét, mire gondoljon az ember?
Ha a a cím mellé egy kérdőjelet, csak_egy_kérdőjelet_odarakott volna, már nem támadás lett volna a dolog. Egy ilyen cím után nem bocsánatot kérni, vagy beismerni, hogy tévedett, hát az egy önmagától elszállt kis senki ugatása.

Sajnos a társadalmunk futószalagon gyártja az ilyeneket, a szél is az "önmegvalósítóknak" fúj, a blog közönsége pedig csorgó nyállal várja, miről kell leszedni a húst legközelebb. Ettől a botrány még botrány marad, a malomkő pedig malomkő.

Valószínűleg okos, ügyes gyerek vagy, de ne süketelj nekem. Különben is: ha nulla bácsi akar valamit, hát valószínűleg megvannak az ujjai, hát válaszolni is tud.

"A jelen hozzászólásod és a többi, hasonló tartalmú hozzászólás kb. ugyanúgy kifogásolható, miként zero postja.
Ugyanazon az okból és logikai menet mentén."

Gondolom a fenti soraimat olvasva napnál világosabb hogy miért... a dolog logikai részére egyrészt már reagáltam, logikus érveket hozva, másfelől pedig mások, nálam sokkal jobban, szintén logikusan kifejtették, hogy ez miért álprobléma teljesen.

Marcellusca 2010.01.24. 19:03:29

@picur3ka/beleallos kampany:

Csak arra céloztam, hogy bemutattad, hogy miért csak 1db A/4-es "sajtpapíron" és miért ilyen formában tették közre az elszámolásukat.

asmodean 2010.01.24. 19:04:12

@Conv:

Mondjuk azért a címben kijelenti, hogy hülyének nézik, ez nem annyira kérdés vagy kételkedés, hanem megállapítás. :)
Így érezte, leírta, ehhez mindenkinek joga van.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 19:12:46

Saját definíció következik:
DROID: Kommentelő aki bravúrosan, már-már akadémiai szinten képes VÉLT vagy VALÓS politikai ellenfeleit (elsősorban más kommentelőket) kigúnyolni, lejáratni, elküldeni melegebb éghajlatra de abban a pillanatban, hogy saját pártjáról megjelenik egy kritikaszerűség, izibe átalakul egy maximum tizenéves kamasz intelligenciájával rendelkező fröcsögő állattá.
Akinek nem inge...

szabogyula 2010.01.24. 19:15:32

Nem a vitát akarom más irányba elvinni , csak eszembe jutott , hogy mia a faszért hivjuk mi rendszerváltásnak ezt , mikor még a LÉNYEG , a " titkosszolgálati mánestekercsek " titkositva vannak ...
Ez is megérne egy posztot ...
Csodálkozna-e valaki mondjuk pl. azon hogy a hirtelen , valamiért , pl. varázsütésre nyilvánosságra került offshore cégtulajdonosok , és a listán szereplők, vagy esetleg gyerekeik , unokáik között lenne átfedés ...
Én biztosan nem .
Szögezzük le : Magyarországon nem történt rendszerváltás .

szabogyula 2010.01.24. 19:18:25

Úgyhogy nem nagy bátorság azt innentől kezdve kijelenteni : ha 1 éven belül ez nem nyilvános , akkor Vastagbőr ide , Vastagbőr oda ... itt minden folytatódik .

Várkonyi 2010.01.24. 19:19:15

@asmodean: Igen, bármilyen hülyeséget le lehet írni... most akkor mi van?

Attól még ha tévedek, akkor elismerem ha tévedek, sőt, kis előrelátással eleve elkerülöm, hogy ilyen helyzetbe hozzam magamat.

Attól hogy manapság valaki bármely baromságot leírhat, még nem teszi ezt a dolgot elfogadhatóvá, mivel - legalábbis a férfiak világában- _a _szavaknak_súlyuk _van_.
Tehát ha tévedett, ismerje el, hogy tévedett. Kész.

Ha ezt elmulasztod megérteni, akkor sajnos így jártál.

szabogyula 2010.01.24. 19:42:17

@ostoba 8o: Persze természetesen a lényeg már meg van semmisitve .
www.gondola.hu/cikkek/61689

Várkonyi 2010.01.24. 19:58:18

@ostoba 8o: A Jobbik, ha kormányra kerül, kisöpri a szemetet.

Hiába semmisültek meg a szalagok, a főbűnösökről mindenki tudja, kicsodák...

Még a közép-strómanokról is.

Mindenki sorra kerül.

asmodean 2010.01.24. 20:19:39

@Várkonyi:

Na most van valami alapvető probléma, ami mellett elsiklasz.
Az A4-es oldal méltatása csupán egy része a dolognak és a cím szempontjából nem a legerősebb megállapítás, csupán egy olyan dolog, ami a vastagbőr faktort megerősíteni látszik.
Nyílván nem tudta zero, hogy ennek igen, így kell kinéznie.

A kritikus dolog a cím szempontjából:
"A teljes Jobbiknak minden évben kevesebb volt a bevétele és a kiadása, mint egy havi nettó 250 ezer forintot kereső embernek?! "

Ez az, ami adja a "vastagbőrség" alapját. A kommentelők leírták, hogy igen ez így van, mert a Jobbikosok saját pénzükből csinálják a dolgot, valamint olyan önzetlen segítségek seregével, amire más pártoknál egyszerűen nincs példa ilyen méretekben. (Sőt gyanítom egyéb területeken sem.)
DE, ezt nehéz, (megkockáztatom lehetetlen) bizonyítani, mert egyszerűen hogyan bizonyítod be, hogy nem, nincsennek a háttérben iráni, moszkvai, antarktiszi meg mit tudom én milyen pénzek a háttérben.
Valójában ezt nem is a Jobbiknak kellene bizonyítani, hanem aki ezt állítja. Ekkor lép a képbe, az eddig pártok áldásos tevékenységének eredménye, hogy amit nem tudnak rájuk bizonyítani, az csak annyit jelent, hogy ezt a disznóságot is megúszták.
Na most aki minden párthoz szkeptikusan áll hozzá, annak nem fogod megmagyarázni, hogy de a Jobbik nem is. Azaz egy általános negatív benyomással kell megküzdeni, ami nem konkrétan a Jobbikra irányul, hanem összeségében a mai politika résztvevőire.

Ha zero, azt mondja, hogy hiszi a piszi, hogy ennyi pénz folyt át a párton, akkor nem hiszi el és kész, ez nem érv, nem adat, nem tény, ezért kurva nehéz vele bármit is csinálni.

System failure. :) 2010.01.24. 20:22:41

Én INGYEN tolom a Jobbik szekerét.
Mert hiszek bennük...

Ralph Cifaretto 2010.01.24. 20:43:03

Le a kalappal vastagbőr előtt!!!

picur3ka 2010.01.24. 20:43:23

En meg ingyen tolom ezt a topikot es Zero tutira nem fizet erte. Akar hiheto, akar nem.

Ezt bizonyitani nem tudom, hiszen mely szamlakkal bizonyitanam a nem fizetest.

Trefan kivul, valahol olvastam mult evben, hogy kb 1 millio a havi beveteluk, ez 2009, nem tudom, hogy igaz-e, de tamogatottsaguk tobbszorosere nott, sxzoval, hogy korabban kevesebb penzuk volt az valoszinusitheto...

Egyebkent en probaltam osszehasonlitaskeppen megnezni mas parlamenten kivuli partok nagysagrendjet, nos, meg mai napig varok egy talalatra a koltsegvetesukrol... Nem, nem, hulyeskedem, csak azok kozt kerestem, akikrol az ASZ azt irta, hogy kozzetettek a beszamolot.

Várkonyi 2010.01.24. 21:10:27

@asmodean:
"Ha zero, azt mondja, hogy hiszi a piszi, hogy ennyi pénz folyt át a párton, akkor nem hiszi el és kész, ez nem érv, nem adat, nem tény, ezért kurva nehéz vele bármit is csinálni."

Abszolút teljesen másról beszélek. Ha valaki már a nyamvadt kis cikkecskéjének CÍMÉBEN azt állítja, hogy őt hülyének nézik, akkor az nem érv, nem tény, az VÁD.

Mint már említettem, de úgy látszik te siklottál el fölötte: ha egy kérdőjelet odatesz a "hülyének néznek" után, akkor már NEM VÁD, hanem "csak" gyanúsítgatás a, mindenesetre nem lettem volna fölháborodva, és gyanítom, hogy esetleg 700valahány hozzászólás (botrány) sem születik a témában.
Gondolkozz, ember. Logikusan, tudod.

Lényeg: Erkölcsileg tiszta maradt volna. Hogy miért kérem ezt számon? Hát mert ő is számon kéri, sőt ez az egész blog erről szól, hogy hibákat keresünk (és találunk). Amennyiben az erkölcsiség, tisztaság hiányával vádoljuk a pártot (=akik hülyének néznek minket), és TÉVEDÜNK, akkor bizony be kell ezt ismernünk, különben hiteltelen senkik leszünk.

Erre mit reagált nulla barátunk? JÓ, MINDENESETRE....bla, bla, bla. Nézz utána.
Tehát elismerte, hogy tévedett, de próbálván megőrizni az arcocskáját, odahányta, hogy a hozzá hasonlók kedvéért a Jobbiknak külön nyilatkozatot (!) kéne csinálnia. Magyarul: még neki állt feljebb.

Amit gondolok, az biztos csak számomra ennyire nyilvánvaló, és nem veszem észre, hogy ebben a szelíd, toleráns, emberközpontú, stb.- világban nincs jogom számonkérni az erkölcsi minőséget egy emberen, aki a Jobbik Magyarország Mozgalmat ok nélkül vádolta meg a tisztaság hiányával. Hadd tenyésszen az ilyen, és szórja tovább rágalmait, ahol csak akarja.
MERT NEKI LEHET.

És ennek semmi köze a "demokráciához", "jogállamhoz" és egyéb hamubasült pogácsához. Én most az erkölcsről beszélek.
Verstanden?

picur3ka 2010.01.24. 21:16:31

@Rwindx:

Szerintem - vicc, ha erted -, tedd oda a nicked utan, hogy 'engemsenkineidezzen'. Ezt egyebkent egy kulfoldi forumon, amit latogatok, a moderatorok csinaljak ugy, hogy levakarhatatlan. Rettenes segitseg uj forumozoknak, hogy mast ne mondjak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.24. 21:18:12

@picur3ka/beleallos kampany:

Van még:
vallalkozokpartja.hu/beszamolo2008.html

Hogy lehet többet költeni, mint amennyi bejön? El nem tudom képzelni.

picur3ka 2010.01.24. 21:18:14

@laspalmas:

Ja, ekezettel konnyebb, ezert is emlitettem, csak lusta voltam odairni.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 21:23:57

@Várkonyi: Neked is idéznék a posztból:
"A Jobbik kritikáját elviselni nem képes olvasóinkat kérem, hogy lépjenek ide egyből, nem kell a "tovább" gombra kattintani."
DROID-e vagy?

"Nincs jogom számonkérni az erkölcsi minőséget egy emberen, aki a Jobbik Magyarország Mozgalmat ok nélkül vádolta meg a tisztaság hiányával?"
Íme CSAK egyetlen ok szintén a posztból:
"A Jobbik 2003 őszi párttá alakulása óta egyszer sem közölte mérlegét, holott ez évente kötelező. A törvény szerint."

NOS?

picur3ka 2010.01.24. 21:26:29

@laspalmas:

Na a Jobbik is, ha jol megnezed, kemeny 3000 Huffal tobbet koltott, mint amije vot...

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 21:26:39

@picur3ka/beleallos kampany:
"Rettenes segitseg uj forumozoknak, hogy mast ne mondjak. "
Pfff. magamra ismerek, mint ÚJ FÓRUMOZÓ, én már voltam MASZOP-droid, Jobbik-droid, internetproli és ez csak a kevésbé szaftos amit kaptam. Nem értelek, kattanj már le Rwindx-ről, mi fáj neked vele kapcsolatban?

Rwindx 2010.01.24. 21:36:56

@picur3ka/beleallos kampany:
Nehéz téged követni. Mikor mondtan ne idézzen engem akárki? Miért ne lehetne engem idézni? Idézz :DD

Te, medve...

picur3ka 2010.01.24. 21:37:09

@Talon Karrde:

Nem erzem jol magam, ha megsertek embereket, fuggetlenul attol, hogy miert. Csak igy vagyok beallitva.

Rwindx 2010.01.24. 21:39:44

@Rwindx:
akarom mondani:
Te, vadász ... :D:D

Várkonyi 2010.01.24. 21:42:31

@Talon Karrde: persze hogy ezt írta, mert érezte, hogy bizony "gyengécske" (finoman kifejezve) a mondanivalója.
Egyébként kösz, hogy szóltál, most már tudom, hogy mi a dörgés, nem is szólok bele a naccságos urak dolgába, alászolgája.

Egyéb "értelmes" megjegyzés?

picur3ka 2010.01.24. 21:56:22

@laspalmas:

5,500 Ft eves koltsegvetes, szoval, a 2. valami millio irrealis vicc? Komolyan, hol koltettek, mire?

Volt egy online kampany filmjuk meg plakatjaik. Amint emlekszem, a legnagyobb reklamjuk a szadesz kampany volt.

arlequin 2010.01.24. 22:58:26

@laspalmas:
"laspalmas · vastagbor.blog.hu 2010.01.24. 11:39:54
@.Pierre Bezuhov.:

Gyönyörű avatar! xD "

kikérem magadnak!!!
pfuj.
és a többi már egy fejsimogatást se kap, csak a móricka?
ez kérem pálmátlan. teljességgel.

arlequin 2010.01.24. 23:03:10

@Conv: nem támadják, hanem kritizálják. vitáznak vele. az talán nem ugyanaz.

Daihelyon 2010.01.24. 23:44:07

@Talon Karrde:

Megint "start" mező. Hihetetlen. Az ennyire idióta, gondolkodásra és értelmes vitára képtelen emberektől, mint amilyen te vagy, meg kéne fosztani a szavazati jogot.
Te és a hozzád hasonlók az elmúlt 700 kommentnél az érdemi hozzászólásokat, érdemi kritikákat, tényeket kegyes egyszerűséggel ignoráltátok, és csak azt szajkózzátok, hogy akinek nem tetszik a cikk az jobbikos droid. Ez a fajta emberi idiotizmus engem kegyetlenül felboszant. Nem azzal lenne baj, hogy a cikk szerzője jogos kritikát formál meg egy párt ellen (mint ahogy pl tette a Jobbik programjával kapcsolatban, bár azt még jobban szét lehetett volna szedni), hanem amikor kiböfög valamit, aminek nulla valóság alapja van és amikor felhívják a figyelmét arra, hogy hibázott, akkor csak köti az ebet a karóhoz.
De erről is írtam már hosszaban.

Tudod mit segítek:
Írod te:
"Íme CSAK egyetlen ok szintén a posztból:
"A Jobbik 2003 őszi párttá alakulása óta egyszer sem közölte mérlegét, holott ez évente kötelező. A törvény szerint."

NOS?"

Válasz jó sok poszttal feletted:

@Conv:
"3, eddig a törvény szerint nem is rakhatták ki, merthogy ugye nem volt nekik választmányi bizottságuk, melynek az elfogadása kell! a közzétételhez. (parlamenten kívüli pártnak nem tudok róla, hogy kell! lennie választmányi bizottságának)"

És hogy tőled is idézzek:
"Saját definíció következik:
DROID: Kommentelő aki bravúrosan, már-már akadémiai szinten képes VÉLT vagy VALÓS politikai ellenfeleit (elsősorban más kommentelőket) kigúnyolni, lejáratni, elküldeni melegebb éghajlatra de abban a pillanatban, hogy saját pártjáról megjelenik egy kritikaszerűség, izibe átalakul egy maximum tizenéves kamasz intelligenciájával rendelkező fröcsögő állattá.
Akinek nem inge..."

Aztán a közeledben van-e tükör?

De erről (és hozzád hasonlókról) már fentebb írtam. És csak azért sem fogtok érdemben hozzászólni, az érvekkel és tényekkel vitatkozni.
Tudom, rohadt pártkatona/náziköcsög/droid/stb vagyok.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.24. 23:49:25

@Daihelyon:
"Aztán a közeledben van-e tükör?"
Több is.

"De erről (és hozzád hasonlókról) már fentebb írtam. És csak azért sem fogtok érdemben hozzászólni, az érvekkel és tényekkel vitatkozni.
Tudom, rohadt pártkatona/náziköcsög/droid/stb vagyok."
Igen.

"Az ennyire idióta, gondolkodásra és értelmes vitára képtelen emberektől, mint amilyen te vagy, meg kéne fosztani a szavazati jogot."
Miért akarsz kibaszni az RMDSZ-szel???

asmodean 2010.01.25. 00:17:58

@Várkonyi:
Először idézel tőlem:
""Ha zero, azt mondja, hogy hiszi a piszi, hogy ennyi pénz folyt át a párton, akkor nem hiszi el és kész, ez nem érv, nem adat, nem tény, ezért kurva nehéz vele bármit is csinálni."

Aztán ezt írod:
"Abszolút teljesen másról beszélek. Ha valaki már a nyamvadt kis cikkecskéjének CÍMÉBEN azt állítja, hogy őt hülyének nézik, akkor az nem érv, nem tény, az VÁD."

Megnézve a 2 mondatot majd logikusan (tudod) végig gondolva, hol látod ebben azt, hogy "abszolút teljesen" másról beszélsz?

A többit nem velem, hanem zero-val rendezd.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 00:41:44

@arlequin:

Új (frissített),
ötletes,
(ön)ironikus, ezért hát a taps az örök ellenzéknek.

A vízfejű csecsemőkre nem bukok, elnézést.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 00:43:54

@picur3ka/beleallos kampany:

Mittudomén. Szerintem sokan úgy képzelik el, hogy van egy nagy központi iroda 3 titkárnővel, nagy rezsivel, meg szolgálati autó, benzinpénz, telefon a góréknak. Vagy ilyesmi.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.25. 00:47:17

@Várkonyi:

"Jaj azoknak, akik botrányokat okoznak... jobb lenne, ha malomkövet kötnének a nyakukba, és a tengerbe ugranának.."

Ez a nemzeti arculat? Fenyegetni az unszimpatikusokat, kérdést feltevőket?
Marha szép jövő lesz itt így......gratulálok, és csak így tovább!

Rwindx 2010.01.25. 01:01:27

@laspalmas:
Lesz még dolgotok bőven, csak győzzétek.
Egyébként én már letettem róla jóideje hogy nemzetieknek tartsam őket. Egy lófaszt. Egy valódi nemzetinek eszébe nem jutna a "keleti nyitás" azok felé akik 40 évig megszállva tartották az országunkat a közelmúltban, ahol exKGB-sek uralkodnak még jelenleg is, olyanok akik a jelenlegi kommerekkel dolgoztak együtt a mi elnyomásunkon.
Én inkább úgy érzem ezek a jelenlegi általános elkeseredettséget meglovagló valakik nemzeti máz alatt, sajnos valódi nemzeti érzelműeket is megvezetve, kihasználva őket. Meglátjuk mit hoz a jövő.

Várkonyi 2010.01.25. 01:16:46

@laspalmas:
1)nem unszimpatikus, hanem antipatikus.

2)Nem én találtam ezt ki, idéztem... na vajh kitől?

Bár végülis rosszul idéztem, a helyes idézet így szól:
"Jaj a világnak a botrányok miatt! Elkerülhetetlen ugyan, hogy botrányok ne forduljanak elő, mégis jaj annak, aki botrányt okoz!"
A malomköves sztori a kisgyerekek megrontására vonatkozik, ez igaz, csak hát közvetlenül előtte szerepel az Írásban, az emlékezetem összemosta a kettőt, de egyébként teljesen mindegy, mert ugyanúgy a kárhozat a büntetése ennek is... kivéve persze ha az illető megbánja amit csinált, aminek esélyét jelen helyzetre vonatkoztatva perpill. 1 és 2 % közé teszem.

"Ez a nemzeti arculat?"
Ez az erkölcsi arculat.

Még valami?

f.m.j. 2010.01.25. 08:17:56

www.civilhir.hu/

elindult, szerintem ügyesek, lehet, hogy olyan, mint a másikon az LMP
talán valami alternatíva, ha valaki nem akar fideszre, vagy jobbikra, kdnp-re, mdf-re (pláne)

Krikri 2010.01.25. 09:33:42

@f.m.j.: a kopogtatóm tuti az övék, aztán meglátjuk mire jutnak (média nagyon alulhallgat róluk)

Geza 2010.01.25. 09:39:26

@Rózsaszín_Lajhár:
"Ha ezek után kiderül róluk, hogy korántsem annyira feddhetetlenek, amennyire állítják magukról... hát. az a kegyelemdöfés volna a közhangulatnak."
Ott a pont. Volt már amúgy ilyen a történelemben (Argentína, '89, Carlos Menem), bár én még remélem, hogy a Jobbik tesz még valamit a szavahihetőségének a helyreállítására.
Az ugyanis, hogy 'a többi párt is ezt csinálja', az nem indok, hiszen többek között pont ezért akarjuk eltanácsolni őket a politikától, ugyebár.

Természetesen nem lehet tudni, hogy a 2.5 milla reális-e, de ha azt nézzük, hogy ez kb. havi 200e, amiből úgy nagyjából megáll 10 iroda rezsije (csak a rezsi!), azaz kb. két megyére jut egy iroda. Hát, mit mondjak? Lehetséges, ha tényleg mindenki önszorgalomból támogatja a pártot.
Ez mondjuk dícséretes lenne, csak akkor azt is vegyük már bele a kormányprogramba is, hogy Géza hadd terelgesse a cég szervereit legelni önszorgalomból, Gézát is önszorgalomból támogathassa a munkaadója, majd a helyi kocsmáros is, akinek a végtelen jóságától meghatódva Géza is önkéntesen támogathassa tovább őt, és így azokat a csúnya fogalmakat, hogy 'jövedelem-' ill. 'forgalmi adó', azokat felejtsük el teljesen, jó?

Nonszensz. És mivel az egész alján Vona aláírása van, (aki ugye nem egy portás, aki 'nem tudta, mit ír alá',) ezért neki kell vállalnia a dolgot, és vagy lemondania, vagy valami igencsak jó indokkal előjönnie, de ritka gyorsan.

Eddig úgy voltam, hogy 90%, hogy rájuk szavazok, 10%-hogy senkire, most meg úgy, hogy 95%, hogy elmegyek és pöcsöt rajzolok a szavazólapra a 'csalók vagytok mind' felirat mellé. (5% meg az, hogy beszavazom a munkáspártot az evolúciós nyomás növelése érdekében :)...)

No mindegy, messze még a választás, úgyhogy kíváncsian várom, hogy Vonáék szükségét látják-e, hogy lépjenek a dolog kapcsán, és ha igen, akkor mit tesznek. Nálam biztos jobban értenek a politikához, úgyhogy ebben nem akarok okosabb lenni náluk, a privát véleményem viszont megvan, és ez eddig nem tett jót az irántuk való megítélésemnek.

asmodean 2010.01.25. 10:01:15

@Geza:
Sikerült egy nagyon szar analógiát hozni, vagy szándékosan, vagy meg sem karcoltad, hogyan működik a dolog.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.25. 10:12:29

@Geza:

Ugye neked sem sikerült elolvasnod a hozzászólásokból semmit, de legalább az utolsó oldalt ? :)

Geza 2010.01.25. 10:29:38

@asmodean:
Az analógia tényleg nem túl jó, de sajnos a lényegét továbbra is látom:
- vagy vannak pénzügyei a Jobbiknak, csak ez nem szerepel a nyilatkozatában (remélem, nem ez a helyzet)
- vagy nincsenek, hanem önkéntességi alapon megy a dolog, ez esetben meg az a visszás, hogy nyomtalanul, láthatatlanul, mondhatni suttyomban zajlik az egész.

Mielőtt félreértenéd, nem a plakátozókra, a rendezvények szervezőire, a nemzeti öntudat terjesztőire húzom a számat! De egy ekkora párt fenntartása, üzemeltetése, a sajtójelenlét biztosítása, a technikai háttér, stb. mind-mind kőkeményen pénz, amit valakik adnak. Nem az 1000-1500 Ft-os adományokra gondolok, hanem a kisvárosi szinten 100-200e Ft nagyságrendű 'segítségekre' ill. az országos szinten milliós (elég alacsony számokat mondok?) nagyságrendű 'önkéntes szívességekre'.
Elhiszem én, hogy a jobbikosok nagyrészt tényleg becsületesek, de hidd el, a gazdag emberek nagyrészt nem azok (már csak mert jelen körülmények között becsületesnek lenni csak a pénz szempontjából nem érné meg), és szerinted ha/amikor a Jobbik döntési pozícióban lesz, nem suttognak ki a függöny mögül ezek az 'önzetlenül támogató üzletemberek', hogy pl.
- Figyelj csak, barátom. Emlékszel amikor 2009-ben kellett négy busz, mert mentetek vidéket járni, és másnapra ott voltak? Vagy amikor 2008-ban egy kisteherautóból pislogtatok kifele mint a hotdogárus, aztán szereztem nektek egy lakást? Vagy amikor egy nyomda se akarta kinyomni a plakátjaitokat, aztán kaptatok egy telefonszámot, aki mégis? Ugye, én mindig szívemen viseltem a sorsotokat! Most hogy bekerültetek az önkormányzatba, most is szeretnék segíteni, hogy jobban megvethessétek a lábatokat. Gondoltatok rá, hogy ide is lehetne egy megyére szóló majálist csinálni, mint fenn Pesten? Tudod, ott az a régi kemping, a vén szocik csak ülnek rajta, én még rendbe is hozatnám, na oda bármikor jöhetnétek! Hogy? Nem, nem az enyém, hiszen tudod: vízpart, nem adható magánkézbe, a törvény az törvény, pedig hidd el, már hónapok óta ezen agyalok, már teljesen ki vagyok tőle, még a jövő heti ünnepségetekre se hiszem hogy le tudok menni a céggel. Hogyan? Utánanéznél, hogy hátha lehet tenni valamit? Hát ez nagyon rendes tőled, nem is tudom, hogy köszönjem meg!

Őszintén remélem, hogy ez az analógia se jó, bár azt tudom, hogy ha már mindenképp tartoznom kell gazdag embernek, hát inkább pénzzel tartozzak, mint szívességgel, mert az utólag gyakran többe kerül, mint amit pénzen meg lehetne venni.

És félek attól a csapattól, aki előre lekötelezi magát olyasvalakiknek, akikről semmit sem tudok. (Ha a tisztességükben nem is kételkedek, a bölcsességükben igen.)

Ui.:Kis disztópia: szerinted mit lépne a Jobbik vezetése, ha egy megnyert választás után a támogatóik nagy részéről kibukna, hogy a jordán mellől hozta a pénzt, és előáll olyan 'kérésekkel', ami a Jobbikból csak egy álarcot hagy az ő céljaik takarására?

Geza 2010.01.25. 10:31:27

@Conv:
Az utolsó kb. 100-at, plusz beleszemezgetve vagy ötöt-hatot a közepéről.
Amennyi ismételt rágását láttam különböző gumicsontoknak, kérlek nézd el nekem, ha egyikre-másikra én is haraptam még egyet :).

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.25. 10:33:35

@Geza:

ezekre a kérdésekre már érkeztek válaszok, vagy hatszor lett válaszolva ugyanezekre a kérdésekre, felvetésekre :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.25. 10:37:54

@Geza:
"Figyelj csak, barátom. Emlékszel ...
...lehet tenni valamit? Hát ez nagyon rendes tőled, nem is tudom, hogy köszönjem meg!"

Egészen konkrét ellenőrizhető válasz van erre a témára :)
Már le lett írva :)
Ettől ne félj. Adományt a jobbik csak akkor fogad el, ha ellenszolgáltatás néllül adja valaki.
Ellenkező esetben együttműködési szerződés van, visszakövethető, ellenőrizhető és számon kérhető a dolog.

Remélem ez azért megnyugtat egy kicsit, és nem teszed fel ismét az összes már megválaszolt kérdést :)

asmodean 2010.01.25. 10:43:56

@Geza:
Magyarán akkor neked eszedbe sem jutott, hogy a Jobbik az becsületes párt is lehet, mert a variációk közt ez nincs ott.
És mindezt ez a beszámoló hozta ki belőled, mert eddig 90%-ban Jobbik szavazó voltál. Eddig akkor úgy gondoltad, hogy a pénz az egy párhuzamos dimenzión keresztül termelődik oda?
Már kérdeztem mástól, de mennyi az az összeg amitől egy párt becsületesnek tűnik szerinted?

Igen a jordán mellől nyomják száz milliókkal a Jobbikot, hogy a hatalomra került Jobbikon keresztül leigázzák a világot LOL.

Agyalap 2010.01.25. 11:07:33

@Conv: @asmodean: Kezdik már kidolgozni az adományokon alapuló gazdasági modellt?
Tudom hogy szép magyar fordulattal "már le volt írva", de azért csak nem tudtatok meggyőzni...

asmodean 2010.01.25. 11:19:00

@Agyalap:
Azaz a te értelmezésedben egy olyan párt aki nem kap állami támogatást, kizárólag csakis simlisen érhet el eredményeket. A Jobbik felmarta a nagy lét mert a háttérben settenkedő óriási multik úgy gondolták, hogy 1% -os támogatottságú pártból majd ők jól kifaragják a választásokra a 15%-ot. Logikus gondolatmenet, csak nem tudom melyik párhuzamos világban.

Nem tudtunk meggyőzni? Pont leszarom.

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2010.01.25. 11:23:21

@asmodean: "a háttérben settenkedő óriási multik"
Miért pont a multik?
Magyarországon hány pszihopata milliomos van?
Elég csak 1 amelyik nagy pénzeket ad és aztán majd elvárja hogy a szájíze szerint szavazzanak majd a Jobbikosok a parlamentben, nem?

picur3ka 2010.01.25. 11:32:20

@Talon Karrde:
'Magyarországon hány pszihopata milliomos van?'

Kormanyon vagy egyebkent?

asmodean 2010.01.25. 11:35:51

@Talon Karrde:

Ez máris hihetőbb verzió, mint amit a Jobbik vezetői mondtak igen, megfejtetted. És hova is adja a nagy pénzeket? A párt kasszába, vagy minden Jobbikos vezetővel az éjaszaka leple alatt boríték csúsztató rendezvényeket tartanak (utalni nem illik, mert az könnyen lenyomozható vagyonosodási vizsgálatnál esetleg)? És aztán az így kapott pénzből (mintha az sajátja lenne) fizeti a számlákat a párt helységeiért. Azonban amint a Jobbik bekerül a parlamentbe, akkor kényszeríti őket, a pénzátadásáról szóló rejtett kamerás felvételekkel, hogy úgy szavazzanak, ahogy neki tetszik.

Ez bizony sokkal hihetőbb verzió igen.

Rikki Harcos 2010.01.25. 11:54:47

az teljesen természetes, hogy egy ilyen jellegű szervezet sokkal többől gazdálkodik

az önkéntesek munkája is mind forintosítható pénz, stb.

itt az elszámolásban csak a papíron is befolyt pénzekkel szembeállítható költségek vannak, és illik az évvégére nullára zárni

ami inkább érdekes, az az, hogy most robbant ki a botrány

Geza 2010.01.25. 12:16:54

@asmodean:
"Eddig akkor úgy gondoltad, hogy a pénz az egy párhuzamos dimenzión keresztül termelődik oda?"
(Nem, a szíriuszról hozzák a merkabák, ezt mindenki tudja.)
Komolyra fordítva: ha azt írják, hogy pl. 2007:bevétel 123millió, kiadás 124millió, 2008:bevétel 220millió, kiadás 230millió, stb., akkor azt elhiszem, de ez így olyan, mintha én írnám az adóbevallásomra, hogy a jövedelmem 20Ft/hó, üveg- és bozdagyűjtésből élek, és abból futotta kocsira meg telefonra.
Tudom, hogy van ilyen a világon (mármint aki ilyet ír be), de attól valahogy nem lenne hiteles a 'tiszta vizet a pohárba' hirdetése.

asmodean 2010.01.25. 12:22:09

@Geza:
Nem, akkor meg az lenne a baj, hogy honnan volt neki annyi pénze, mikor 1%-on áll a párt állami támogatást meg nem kap.
A van rajta sapka, nincs rajta sapka esete.

Agyalap 2010.01.25. 13:02:09

@asmodean: Látom észrevetted a fától az erdőt.
Egy országos párt ne mutyizzon már, a támogatói jóindulatával... Feltaláltak már nem egy szervezeti formát, amelyet támogatni lehet akár pénzzel is. Az hogy Juli néni süteményt süt az alapszervezeti gyűlésre nem egyenértékű azzal, hogy Nagyongazdagtámogatóbácsi kibérli nekik a Nagyalföldet. A párt nem évi három millióból működik, mert annyiból nem lehet. Miért nem vállalja a Jobbik, hogy igenis nekik is van tömegbázisuk - évi ennyi százmilliót tudnak költeni. Az nem lenne szégyen, ez a mutyizás szerintem az.
Azt szeretem az érvelésedben, hogy "nekem úgyis igazam van, aki meg nem ezt gondolja az hülye".

Geza 2010.01.25. 13:05:54

@asmodean:
Csak egy baj van itt, barátom: az, hogy jelen helyzetben a Jobbik vagy hazudott, vagy trükköket alkalmazva kozmetikázza a jelentését.
Eddig a leginkább a szavahihetőség, a megbízhatóság képével fordította maga felé az embereket, most ennek vágott alá szépen, de nem baj, kedves vagy, hogy aggódsz a pártért, kell ilyen is.
A maszopnak ott vannak a meszes agyú nyuggerek, akik 'öszöd után is odaszavaznak, a fityisznek a narancsagyú viktoriták, akik akkor is odaszavaznak, ha kedvenc bálványuk épp szembemegy a saját szavával, úgyhogy pont ideje lesz annak is, hogy megjelenjen a jobbik hasonló rétege, aki meg elhiszi, hogy aki egyszer hazudott, az még egyszer nem fog.
(Amúgy nem is rossz taktika: ha végképp le akarnám járatni a jobbikot, pont ugyanígy kezdenék 'érvelni' mellette, mint te. Hmm, csak a maszopos netkummantó rá ne jöjjön a trükkre...)

Agyalap 2010.01.25. 13:08:36

@asmodean: "akkor meg az lenne a baj, hogy honnan volt neki annyi pénze, mikor 1%-on áll a párt állami támogatást meg nem kap"
Hát ezt a kérdést kerülik ki huszáros vágással, amikor névtelenül bújtatják a párt költségeit.
Most azt sem látjuk ki adja, így nem tudjuk megkérdezni honnan veszi rá a pénzt.
Ne gondold, hogy ez direkte a Jobbik ellen történő kirohanásom, rohadtul bosszant az összes párt költekezése a kampány idején, valamint az is, hogy a pártok fenntartása szinte teljesen adóforintokból történik.

asmodean 2010.01.25. 13:27:33

@Agyalap: @Geza:
Azért jó, hogy ott vagy ti, akik így aggódnak a Jobbik szavahihetőségéért, akik szerint vagy mutyizás van, vagy trükkök százai, de tisztesség az biztos nincs. Biztos áthatja őket ezen aggodalmatok és teljesen elérzékenyülnek attól, hogy élből tolvajoknak állítjátok be őket, csak is kizárólag az ő érdekeiket nézve. Ez olayn megható.

"valamint az is, hogy a pártok fenntartása szinte teljesen adóforintokból történik."

Igen látszik is a nyiltkozatokon, hogy milyen rengeteg támogatást kapott a Jobbik az államtól.

Döntsétek el végre, hogy akkor mszp bértollnok vagyok, vagy jobbikos párt katona. Ez a kettős állapot gyötör. Addig megyek megnézem, hogy az utalás megjött-e már iránból, mert kell a lézershowra.

Agyalap 2010.01.25. 13:38:29

@asmodean: Nem veszed észre a szemellenzőt magadon?
Az, hogy a pártok fenntartása - az nem csak a Jobbikot jelenti. Vannak élet azon túl is. Ráadásul azt gondolod, hogy ez így rendben van? Ha jogosult rá, miért nem veszi fel a Jobbik is a pénzt? Költse el, számoljon el vele. Hol itt a hiba?
Azt meg hallottad már, hogy nem elég tisztességesnek lenni - annak is kell látszani?
Nem adok pénzt a sarki részeg koldusnak, mert bizisten vonatjegyre kell...

Agyalap 2010.01.25. 13:40:06

@Agyalap: Ami kimaradt - végképp elárul mindent valakiről, ha szerinte csak kétféle ember van: "mszp bértollnok vagyok, vagy jobbikos párt katona"...

asmodean 2010.01.25. 14:05:54

@Agyalap:
"végképp elárul mindent valakiről, ha szerinte csak kétféle ember van: "mszp bértollnok vagyok, vagy jobbikos párt katona"..."

Géza beszólt neked az Agyalap.

A beszámolók készítése idején a Jobbik nem volt jogosult állami pénzekre (ezredjére leírva).

A többiről meg már el lett mondva, hogyan működik a Jobbik, ha azt gondolod, hogy hazudnak, akkor azt gondolod.

Agyalap 2010.01.25. 14:11:35

@asmodean: Hát igen...
Végre leírnád egyszer a költségvetésről alkotott homályos fogalmaidat?
- Béla bácsi rendbeteszi az egészségügyet - nagy a rokonsága, összedobják.
- Gizike megszünteti a korrupciót - becsületes lány, megígérte

Ne viccelj már...

asmodean 2010.01.25. 14:34:45

@Agyalap:
Hogyan jön ide az állami költségvetés??

Agyalap 2010.01.25. 15:20:34

@asmodean: Nehéz az asszociáció, de segítek.
Ha egy párt két sornyi szinten képes kezelni a saját költségvetését, akkor kb a fenti két sort várom tőle a Parlamentben.

asmodean 2010.01.25. 15:46:10

@Agyalap:

És mi a fasz köze van annak, hogy mik az én fogalmaim a költségvetésről, ha azután a Jobbik párt költségvetéséből asszociálasz?
Másrészt meg, de jó lett volna, ha elolvasod a többi kommentet is, akkor esetleg fény derülhetett volna pár dolgora még számodra is, hogy mi ez a 2 sor, de ugrálj még rajta nyugodtan.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.25. 16:02:08

@Agyalap:

"Miért nem vállalja a Jobbik, hogy igenis nekik is van tömegbázisuk - évi ennyi százmilliót tudnak költeni"

Mondd hiányt nevében hordozó barátom, milyen nagy összegű költekezésre gondolsz, mely szerint nem lehet egy pártot ennyi pénzből fenntartani, ami alapján azt mondod, százmilliókat költöttek? :)

@Geza:

"Csak egy baj van itt, barátom: az, hogy jelen helyzetben a Jobbik vagy hazudott, vagy trükköket alkalmazva kozmetikázza a jelentését."
mutass rá a trükkre, illetve, hogy hol a kozmetikázás?

@ agyalap
"Most azt sem látjuk ki adja, így nem tudjuk megkérdezni honnan veszi rá a pénzt."

miből nem látod?

@agyalap
"Ha jogosult rá, miért nem veszi fel a Jobbik is a pénzt?"
Állami, adóforintokat ahogyan fogalmaztál nem kaphatnak.

@agyalap
bazzeg nézz már szét, így kell kinéznie egy beszámolónak, ennyit kell tarttalmaznia, ez a törvényben előírt formája.
A részletezését meg az ÁSZ megvizsgálta

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.25. 22:05:51

@Rwindx: Bocs de szerintem nekünk az USA-val, Oroszokkal,Indiával Kínával jóban kéne lennünk.A Németek például egész jóban vannak az Oroszokkal pedig ők se szerették egymást.

Rwindx 2010.01.25. 23:28:12

@Tigeri:
Az egy alaptézis hogy kb 2000 óta a oroszok vissza akarják szerezni a korábbi érdekszférájukat, sőt ha lehet bővíteni kívánják. Ezt Ázsiában különösebb nehézségek nélkül megtették, viszont itt van Európa ami azért valamivel keményebb dió.
Az eszközök mostanság inkább titkosszolgálatokat, gazdasági nyomásgyakorlást jelentenek mintsem katonai jellegükben nyilvánulnak meg. Van egy durva fegyverük a rendelkezésükre álló fosszilis energiahordozók bősége és Európa (ezen belül főleg Kelet és Közép) ezirányú kiszolgáltatottsága.
Ezt ki is használják rendesen. Nem véletlenek a lassan szokványossá váló "ukrán tranzitgondok". Mint ahogyan az sem amikor Németország és még 1-2 ország bejelentette hogy csökkenti a gázfelhasználását és ezzel az orosz gázimportját, megfenyegették a németeket. Mivel mi a teljes gázfelhasználásunk közel 80%-át az oroszoktól fedezzük vajon mit szólnának azon törekvésekhez hogy jelentősen csökkentsük a gázfelhasználást az alternatív energiák felhasználásának javára? Vajon miért volt az hogy a szélerőművi telepítéseket a Mavir hatáskörében korlátozták, illetve a geotermikus energiafelhasználás (iszonyat jó adottságaink lennének erre) széles körben való elterjedését szinte lehetetlenné tették nálunk a kiválló orosz kapcsolatokat ápoló mszp-s elvtársak által delegált kormány? Miért van az hogy amikor már a sarki fűszeres is tudta hogy mi vagyunk Európában a leggázfüggőbb ország és ez már nemzetbiztonsági kockázatokat jelent nálunk még elkezdtek építeni újabb gázerőműveket?

A németek azért annyira nincsenek jóban az oroszokkal, inkább akkor javul a viszony ha a szocdemek kormányoznak, érdekes módon valahogy kissé egysíkú a dolog, mert szeretnének belépni a német piacra, addig az euból jövőket ellehetetlenítik.

Aztán nézzük meg a külföldi-orosz vegyesvállalatok sorsát (köztük magyarokat) a meglehetősen furcsa oroszországi jogi állapotok miatt a legtöbből kiszorították a társtulajdonost, zsarolással, fenyegetéssel, ellehetetlenítéssel, a beleölt pénzeket technológiát, befektetéseket megtartva. (lásd pl nemrég BP) Mégis ki akar így velük üzletelni?

Nézzük meg a történelmi hátterünket, mondj egy időszakot amikor "jóban" voltunk velük és éppen nem levertek valamit nálunk, vagy nem megszálltak és magyarokat elhurcoltak. A történelemben nekünk akkor volt jó ha minnél többet meg tudtunk ölni, különben ők öltek meg minket.

Mi kell nekünk az oroszoktól a gázon kívül? Szerintem semmi.
Milyen termék kell az oroszoknak tőlünk? Élelmiszer? Gabona?
Szoktam hallani pár agyamenttől hogy az oroszok megvennék a jó magyar búzát, csak azt felejtik el hogy India után Oroszország a világ 2. legnagyobb búzatermelője, nem mellesleg nálunk nagyobb versenytársunk a búzapiacon.

Mi kell nekünk a kínaiaktól? A szar minőségű termékek dömpingje? A múltkor azon basztam fel magam hogy a Spárban is kínai fokhagymát árulnak. Már minden kínai, híába fizetnék többet akár csak egy nyomorult lámpáért is csak ne kínai legyen, szinte lehetetlen nem kínait venni. Múltkor kellett nekem egy tésztagép, bejártam fél Budapestet hogy egy eredeti olasz gépet kapjak, de csak kínait találtam. Végül közvetlenül Olaszországból hozattam... Szerintem semmi sem kell tőlük.
Mi kell tőlünk a kínaiaknak? Sok minden nem. De lásd a Túró Kitty botrányt... te is én is beszálltunk az adónk révén a kínai maffia boldogulásába...
Indiával sok vizet nem zavartunk eddig sem, és gyanítom ezek után sem fogunk.
USA az érdekes és vegyes dolog, én erre általában azt mondom Mi az EU vagyunk, nem kell senki seggén lógjunk.

Nem azt mondom hogy az általad említett országokat utálnunk kell, törekedjünk jó kapcsolatokra, de csak akkor ha az a kapcsolat két egyenrangú félről szól és nem a másik kijátszásáról, vagy alárendeltségéről.

Bocs, kicsit hosszú lett, sok minden belekerült.

asmodean 2010.01.25. 23:42:50

@Rwindx:
"Nézzük meg a történelmi hátterünket, mondj egy időszakot amikor "jóban" voltunk velük és éppen nem levertek valamit nálunk, vagy nem megszálltak és magyarokat elhurcoltak."

6. koalíció

Nem kötözködésként, de akkor például "jóban" voltunk velük.
Amúgy a lényegi résszel egyetértek.

Rwindx 2010.01.25. 23:59:30

@asmodean:
Hááát.... fogjuk rá, de azért némiképpen túlzásnak érzem. Az oroszok inkább a Habsburg birodalommal voltak jóban mint velünk, aminek 36 évvel később tanujelét is adták... Tény, hogy akkor éppen hivatalosan egy oldalon harcoltunk, de azért mintha a Grande Armée-ben is lettek volna magyarok.

asmodean 2010.01.26. 00:08:13

@Rwindx:
Voltak, de akkor éppen más szelek fújtak. Napóleon idejében gyorsan változott a "széljárás". :)

Rwindx 2010.01.26. 00:18:33

@asmodean:
Igaz. Közben utánanéztem és rájöttem hogy amit te mondasz akkor már nem volt Grande Armée, mert ugye addigra azt is kicsinálták az oroszok, és utána "kerültünk jóba velük". (Na tessék a Grande Armée magyarjait is megölték)
Utána alkult meg a koalíció. Kicsit öszekevertem az időrendet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.26. 11:47:24

@Rwindx: Az utolsó mondataidhoz: Igen én is így gondoltam,hogy jóban lenni velük. Nem az egyoldalú seggnyalás a részünkről hanem hogy mindkét fél jól jár.

Agyalap 2010.01.26. 16:38:10

@Conv: Úgy látom elkötelezett barátom, hogy otthon nem te kezeled a költségvetést...
Ahogy már fentebb leírtátok, az irodák rezsijét, a bérleti díjakat, a rendezvények költségeit mind nagyvonalú támogatók fizetik ki. Mivel ezek nem Józsi bácsi életéhez szükséges kiadások hanem a párt fenntartását és működését hivatottak támogatni, a Jobbik költségvetésében ezeknek benne kellene lenniük.
Most nincsenek, mert baráti adományként adja valaki...
Ezért aztán fogalmunk sincs mennyi pénzt fordítanak valakik a Jobbikra - hát ezért nem látom.
Az egészből az a szomorú számomra, hogy egy társaság amelyik a rendszer megváltoztatását ígérte az elején (talán még most is), ezzel etet be sok embert - de nem képes egy tiszta helyzetet létrehozni, ilyen pöcs mutyizós képet fest magáról a kampány elindulása pillanatában.
Ha csak meg akarták fricskázni a hatalom orrát ezzel a sajtpapírral, sikerült. Pont akkora sikert sejtet, mint a Fidesz parádés nyilatkozatai a 2002-es finisben.

picur3ka 2010.01.26. 17:20:51

@Agyalap:

Most azt akarod, hogy beirjak a koltsegvetesbe, hogy Alsozsolca, Csapos kocsma, ingyen terem - 0 Ft ? A kozzetetelezett beszamoloban pedig csak szazezres nagysagrendu teteleket kell felsorolni es nincsenek nevesitve.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.26. 19:48:29

@Agyalap:

Mivel picur3ka rávilágított a dolgok lényegére, nekem csak annyi a dolgom hiánynevű barátom, hogy annyit mondjak:
- Kérek mégy egy sört és egy pattogatott kukoricát a freakshow-hoz.

Agyalap 2010.01.26. 23:38:07

@picur3ka/beleallos kampany: @Conv: Nagyon setét barátaim! Ingyen terem nincs, ezt verjétek már ki a fejetekből... Az a terem Alsózsolcán Feri bácsi a tulaj adománya a Jobbik számára, ami költség lenne az istenáldotta pártjának.
Amúgy meg mint másik poszton látom csak Győrben fél millió forintot kapott a helyi lelkes csapat a párttól. Gondolom az sem lesz költség...
Hagyjuk gyerekek, ne nézzetek madárnak...

picur3ka 2010.01.27. 01:08:19

@Agyalap:
'Nagyon setét barátaim!'
Kedves, okos Baratom!
' Ingyen terem nincs,'
De van.
'ezt verjétek már ki a fejetekből...'
Verd ki te!

'Az a terem Alsózsolcán Feri bácsi a tulaj adománya a Jobbik számára, ami költség lenne az istenáldotta pártjának.'

Nem koltseg neki, ha adomany. Inkabb valami termeszetbeli juttatas. Ilyenre nem emlekszem a parttorvenybol, idezd, hol kell az ilyesmit feltuntetni.

'Amúgy meg mint másik poszton látom csak Győrben fél millió forintot kapott a helyi lelkes csapat a párttól. Gondolom az sem lesz költség...'

Nem. Nem Gyor szerint bontjak le. Hanem: ilyen-olyen eszkozkoltseg. Ez nem Jobbik sajatossag. Az a mente, meg mi egyeb...

'Hagyjuk gyerekek, ne nézzetek madárnak... '

Ezt a magas labdat nem kellett volna.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.27. 01:10:52

@Agyalap:

Megvilágosult hiánynevű barátom, nem zavar, hogy tavaly kapott a Jobbik majd 30 millió állami támogatást, de tavaly előtt még nem? 2008-as témát feszegetsz, amikor még 1%-on sem állt a jobbik, a taglétszám huszada sem volt a mostaninak, stb :)

...de azért taps, és egy bögre fényképe a lelkesedésedért :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.01.27. 01:24:28

@Agyalap:

Nevess hát velünk szárnyaló szellemű, hiánynevű barátom. :)

süti beállítások módosítása