Skip to content


       Szűrés lista

Manipulálás az óvodásokkal

Az ilyesmire fogékonyak iszonyúan felháborodtak és büdöskomcsiztak a Magyar Hírlap cikkét olvasva. Már a címe is borzasztó: "A kormány tiltaná a papás-mamás játékot az óvodában"

Ó jaj, mi lesz most? Hogy ezek még erre is képesek, a szemetek! Az írást szó szerint átvette a Heti Válasz is, ők a még kedélyborzolóbb "Fiú vagy lány legyen? Majd eldönti a gyerek!" címet adták neki.

Nos, csak gratulálni tudok a hivatásos újságíróknak.

A hírlapos Sándor Csilla összehozott egy teátrális, csúsztató cikket az Óvodai nevelés országos alapprogramjának változásairól, a Heti Válasz pedig minden zokszó és utánanézés nélkül lehozta ugyanazt.

Akkor köpködés helyett nézzük meg, mi az igazság.

Tény és való, hogy az Oktatási Minisztérium megrendelt egy kutatást, hogy az óvodapedagógusok szerint szükséges-e az 1996-os (!!) Óvodai Alapprogram átdolgozása. Vágó Irén és Labáth Ferencné elvégezte a munkát, elkészült a jelentés. 2497 óvodát kérdeztek meg online, 997-en reagáltak. A kapott válaszokat pedig legjobban ez foglalja össze:

 

Tehát ez alapján (is) készítette el a Szakmai Bizottság az Óvodai Alapprogram módosítását, ami 2009. november 20-án megjelent a 164. számú Magyar Közlönyben. Előzmények részletesen és legfontosabb változások erre, de nézzük szépen sorban.

A kérdéses rész, amin megy most a szörnyülködés:

Ilyen volt:

"Az óvodai nevelés gyermekközpontú, ennek megfelelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik."

Ilyen lett:

"Az óvodai nevelés gyermekközpontú, befogadó, ennek meg felelően a gyermeki személyiség kibontakoztatására törekszik, biztosítva minden gyermek számára az egyenlő hozzáférést, tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását."

Persze fel lehet ezt így fogni:

 

Lehet rettegni, hogy ez következik:

Szóval lehet félni, de szerintem teljesen felesleges. Szó sincs arról, hogy nincs többé papás-mamás játék, hogy elzárják az óvónénik a szekrénybe a babákat és kisautókat, és csak fakockákkal fognak játszani a gyerekek, mert az olyan semleges......

Mit is jelent pontosan a nemi sztereotípia?

Nagyjából: a rögzült, megszokott elképzelések, társadalmi elvárások, szerepek. Például: a tipikus férfi erős, agresszív, célratörő; a tipikus nő gondoskodó, kedves, visszahúzódó. Vagy: a nő dolga a családi tűzhely őrzése, a férfié a vadászat.

Tehát csak gondolkodni kell, értelmezni a szavakat.

Ebből kiindulva csak arról van szó, hogy ezentúl még jobban hagyják a kisfiúkat is kibontakozni a kiskonyhában és babaringatásban, ugyanis megváltozott a világ, most már ilyenek a TÁRSADALMI ELVÁRÁSOK. A férfi keressen pénzt, de mellette segítsen be a háztartásba és gyereknevelésbe is. A nő a háztartás mellett fusson be karriert is, és ne jöjjön zavarba egy kis barkácsmunkától sem. Szóval valószínűleg ilyesmikre fognak még jobban ráerősíteni, hogy a gyerekek minél több helyzetben feltalálják magukat, még univerzálisabbak legyenek.

Szó sincs szexualitásról, vagy a társadalomban, családban betöltött nemi szerepek megmásításáról.

Értelmes ember amúgyis tudja, hogy a Természetet nem lehet rendeletekkel beszabályozni. Nem fog parancsszóra megváltozni az, ami örök.

De azért lehet aljasul manipulálni, ahogy a Magyar Hírlap teszi:

"Ez a gyakorlatban a teljes magyar népmesekincs mellőzését jelentheti, ugyanis ezekben az anya hamuban sült pogácsát ad a vándorútra induló fiúnak, és a nő, általában a király lánya az, akit meg kell mentenie a gonosztól küzdelem árán a férfinak."

Lehet így, csak felesleges. Ugyanis a kedves újságíró elfelejtett utánanézni az Alapprogram "Vers, mese" című fejezetének.

Ilyen volt:

"A mindennapos mesélés a kisgyermek mentális higiénéjének elmaradhatatlan eleme. Az óvodában a népi és az irodalmi műveknek egyaránt helye van."

Ilyen lett:

"A mindennapos mesélés, mondókázás és verselés a kisgyermek mentális higiénéjének elmaradhatatlan eleme. Az óvodában a népi, a klasszikus és a kortárs irodalmi műveknek egyaránt helye van."

Vagyis nem mellőzik a magyar népmesekincset, ellenkezőleg: ismét kihangsúlyozták a fontosságát. (Azon meg már nehogy fennakadjunk, hogy 2009/10-ben Babszem Jankó és Andersen mellett a kortárs műveket is megemlítik.)

Sőt, mégjobbat mondok: hazaszeretetre nevelnek! Igen, ezek!

Érintetlenül hagyták az "Ének, zene, énekes játék" fejezetének ezt a mondatát:

"A népdalok éneklése, a gyermek néptáncok és népi játékok a hagyományok megismerését, továbbélését segítik."

De "A külső világ tevékeny megismerése" című fejezetnek ezen részéhez sem nyúltak egy ujjal sem:

"A gyermek miközben felfedezi környezetét, olyan tapasztalatok birtokába jut, amelyek a környezetben való, életkorának megfelelõ biztos eligazodáshoz, tájékozódáshoz szükségesek. Megismeri a szülõföld, az ott élő emberek, a hazai táj, a helyi hagyományok és néphagyományok, szokások, a családi és a tárgyi kultúra értékeit, megtanulja ezek szeretetét, védelmét is."

Ezt vajon miért nem írta le a kedves újságíró? Nem olyan botrányos, mi? Semmi extra.

Persze ezt is fel lehet egysíkúan fogni:

Mindannyian emlékszünk még az oviban hurkapálcikából és rajzlapból készült, vízfestékkel festett, vagy színes papírból összeragasztott nemzetiszínű zászlókra, ugye?

Eddig is volt, ezután is lesz ilyen. Csak ennek nincs hírértéke.

Miről ír inkább a kedves újságíró? Erről:

"A nemiség semlegessé tételén kívül a nevelési alapprogram rögzíti a kívánatos óvodakép kialakításánál, hogy az óvodai nevelésben biztosítani kell a hazájukat elhagyni kényszerülő, vagyis migráns családok gyermekeinek az önazonosság megőrzését, ápolását, erősítését."

Skandallum!

Mondjak valami meglepőt? Ezt a részt azért tették bele a módosított Alapprogramba, mert az óvodapedagógusok kérték a már említett kutatásban. Ugyanis egyre többen találkoznak bevándorolt kisgyerekkel, és nem tudták, hogy bánjanak velük, merjék-e ugyanúgy nevelni őket, mint a többieket. Mondjuk ebben a jogvédős őrületben ezt nem is csodálom...

De nincs semmi baj a bevándorolt gyerekekkel, miért lenne?

Miért emeli ki Sándor Csilla azt is, hogy

"A kisgyermekekkel foglalkozó nevelőket kötelezi a jogszabály arra is, hogy a foglalkozások zenei anyagának összeállításánál vegyék figyelembe a nemzetiségi, etnikai, kisebbségi nevelés esetében a gyermekek hovatartozását."  ?

Ez van, ilyen világban élünk. Vannak kisebbségek, vannak önkormányzataik, miért ne énekelhetnék el akkor egy-két dalukat az óvodában?

Vagy ilyesmitől tart a kedves újságíró?

Nem hiszem, hogy ilyen ostoba lenne. Valószínűleg csak megírta az aktuális, profilbaillő, hangulatkeltő cikket, most épp az Óvodai Alapprogramról.

Napi feladat letudva, pipa.

Átvette más is, pipa.

Az olvasók felháborodtak és szidták a kormányt, pipa.

Korrekt tájékoztatás, pi..........csába, az nem jött össze.

Címkék: oktatás társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr81755217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.02.15. 11:08:50

Remek poszt, laspalmas!

A Heti Válasz online kiadását csak a vélemény rovatért és a néha kikerülő interjúkért érdemes olvasni. A "napi hírek" egy adag bulvárszar, valami hihetetlenül alacsony szinvonalú szerkesztővel. Megtévesztő, bulváros hírek és látszik hogy hülyének nézik az embert a kattintásért cserébe. Azért ezt nem kéne.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 11:09:02

@Rikki Harcos:

Nem hiszem, hogy jelentéktelen a téma.
Sokunknak van/lesz gyereke, tehát érint kvázi mindenkit.

Aztán meg a jobbos sajtó csúsztatása mellett sem lehet elmenni. Biztos én vagyok túl cinikus, de leginkább annak hiszek, amit a saját szememmel látok. Az eredeti doksi és az MH-cikk nem egészen egyezik...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 11:09:37

@BálnaUhr:

Persze hogy érdekel, küldd csak, köszi :)

latte · http://midterms.blog.hu 2010.02.15. 11:12:20

A kampány során nyilván minden fél igyekszik támadási felületeket találni. Ez most így sikerült.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 11:12:29

@Szekuriti Blogger:

Igen, anya vagyok, ez nem titok. Emiatt pláne nem tudtam elmenni a "hír" mellett. :)

Jurganov 2010.02.15. 11:12:40

mikor olvastam a cikket már tudtam, hogy laspalmas írta :) jó cikk, sok képpel meg minden, én speciel nagyon nem értek vele egyet, én megrögzött vaskalapos vagyok, az én fiam ne babázzon, a lányom inkább. az én gyerekem ne hallgasson cigányzenét az ovodában, pláne ne legyen az, hogy amikor megkérdezi az ovonénit, hogy ezek kik akkor jön a kormány által kiadott nézőpont ( a cigányok szépek-jók-becsületesek, stb és csak jót tesznek velünk, blablabla). Nyilván ne neveljük a gyerekeket arra, hogy büszkék legyenek a nemzetiségükre ( mint pl az amerikaiak teszik a gyermekeikkel, úgysem értenek semmit) inkább csak arra, hogy vannak nemzetiségek és milyen fontosak. Az is mekkora jó már, hogy "óvodai nevelésben biztosítani kell a hazájukat elhagyni kényszerülő, vagyis migráns családok gyermekeinek az önazonosság megőrzését, ápolását, erősítését." ezzel szöges ellentétben áll az, hogy ugyanezt a magyar családoknál el kell nyomni.

"Értelmes ember amúgyis tudja, hogy a Természetet nem lehet rendeletekkel beszabályozni. Nem fog parancsszóra megváltozni az, ami örök."- ez a mondat különösen tetszik. szerintem ugyan freud és néhány követője más véleményen lenne.

drkovax 2010.02.15. 11:16:27

@laspalmas: Az a baj, hogy bár lehet ugyan csúsztatás a bírált cikkben (sőt), de ismervén a "gender" ideológiához való kötődését a most kormányzó erőknek, félő, hogy innen már __az alapprogram szövegszerű változtatása nélkül___ is meg lehet tenni (a hatalom birtokában) azt, amit most csúsztatásnak látsz.

Mr. Acid 2010.02.15. 11:21:13

Kiváló poszt, gratulálok.
Akartam még valamit ide írni, de túl szentimentális lett, tehát -értelemszerűen- kitöröltem. Még sok-sok ilyen korrekt bejegyzést, ha szabad kérni!

Marcellusca 2010.02.15. 11:33:15

Jó a cikk.

Bár vannak fenntartásaim és ellenvéleményem, egy-két dologban.
Ha lesz időm (vagy valaki kíváncsi rá) majd kifejtem. :)

Részben egyetértek @Jurganov: -val.

guma 2010.02.15. 11:34:35

Na ezért kezdem tanulni 60 felett az internetet, hogy megköszönjem a józanságot.

(Szép és köszönöm, hogy itt a hozzászólások még egymásra is "hatnak".)

szmoker (Homo Trollicus) 2010.02.15. 11:36:13

@drkovax: egyrészt. Másrészt ezeknek már azt sem hisszük el, amit kérdeznek.
Szóval ja, csúnya dolog kiforgatni a szavukat, de sanszos hogy úgysem mondanak igazat efftársék.

@Jurganov: "Nyilván ne neveljük a gyerekeket arra, hogy büszkék legyenek a nemzetiségükre" nyilván miért is ne? Még a végén patrióta lenne az a büdös kölök?! KKK, masírozás, kirekesztés, nemzeti alapon? :)
Bár az is igaz, hogy a jelenlegi trendeket figyelembe véve egy körülmetélés jobb esélyekkel indítja a gyereket az életbe, mintha tudja a Nemzeti Dalt.

Jurganov 2010.02.15. 11:40:25

@szmoker /segílyes/: bár meglehetősen nehéz észrevenni, amire reagáltál az irónia ( tudod, ha értenéd is amit olvasol :P )

kuki123 2010.02.15. 11:40:44

@laspalmas:

:O
simán férfinek gondoltalak.... :D

(mint jómagam is férfi tipikus gondolkodásmódja alapján :D)

myOhmy 2010.02.15. 11:42:47

@Jurganov: Miért állna szöges ellentétben? Az ovinkban volt nemzetiségi nap (lévén van indiai kislány, több palesztin fiú, több vietnámi és afrikai gyerek is), ahol tanulhattak a gyerekek az adott kultúrkörökről dalok, mesék formájában, de ettől még ugyanúgy festettek magyar zászlót, csináltak kokárdát, ugyanúgy a magyar népmesekincsből olvasnak nekik az óvónők, ugyanúgy magyar népdalokat tanulnak, búsómaszkot készítenek, regölnek, stb.

reKorrekt 2010.02.15. 11:44:38

@volánrulz: 'mér, terryblekk is tök jó anya :P
én kérem mellnézést

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.02.15. 11:57:21

A pipálós részhez egy ksi kiegészítés: Laspalmas pipa. :)
Na de ennyit a humorról. Ez egy hivatásos újságíró lenne??? Hát kinek higgyen már az ember, ha egy országos napilapnak sem lehet?! Bár ha belegondolok: A TV-ben látottakat már régóta nem hiszem el. Már nem csak a kereskedelmi csatornák hírműsorait. Akkor miért bíznék meg egy újságban? Nyilván nekik is a példányszám növelése az elsődleges céljuk és nem a hiteles tájékoztatás. :(

CyberPunK 2010.02.15. 12:05:46

(Azon meg már nehogy fennakadjunk, hogy 2009/10-ben Babszem Jankó és Andersen mellett a kortárs műveket is megemlítik.)

Most erre (www.keptelenseg.hu/keptelenseg/kaki-konyv-1853) asszociáljak, vagy Tim Burton-re? :)

picur3ka 2010.02.15. 12:27:06

Otos, lyanyom, csak igy tovabb!

Disznó Úr 2010.02.15. 12:28:52

Sajnos meg kellett tanulnunk a sorok között olvasni.

Lehet hogy benne maradtak a korábbi fogalmak is, azonban az új fogalmak beemelése igenis irányváltást, értékváltozást jelent. Az ízlésterror szótár szerint a másság elfogadása, tolerancia egyenlő a nemzeti identitás mellőzésével, nevetségesség tételével és sajnos a hagyományos nemi szerepek lebontása is a gender elmélet előretörésére utal. Ezen nem változtat, hogy a korábbi fogalmak ott maradtak.

Azt a marhaságot, hogy lám, végre nem azt fogják oktatni az óvodásoknak, hogy az asszony verve jó és egyébként is a konyhában a helye, nem is tudom értelmezni. Lehet hogy a prolikocsmában ez elhangzik, azonban ez 500 éve sem volt nevelési elv. Úgy látszik hiányzik a malteroslány, traktoroslány, bányászlány idill. Meg is van az eredménye, az én szakmámban férfiak részéről nagyon ritkán, nők részéről gyakran tapasztalok agresszív, modortalan stílust.

Lehet hogy ez túlkompenzáció, vagy az elnyomó férfitársadalom elvárásaihoz való igazodás?:)

A hócipőm tele van azzal, hogy mindenki őrületesen el van nyomva a magyar heteroszexuális férfiak által. Hát igen, kicsit eltértem a tárgytól a végére....

molaris 2010.02.15. 12:30:57

Van azért némi veszély a fogalmazásban. A regnáló hatalomtól függ, hogy miként értelmezik.
Amit többféleképpen lehet értelmezni, jó már nem lehet. Az egyértelmű dolgokat is félreértelmezik, akkor egy ilyen szöveg esetén hatványozott az esély.

Jurganov 2010.02.15. 12:34:23

@myOhmy: azért érzed a különbséget: nemzetiségi NAP vs alaptanterv :) szvsz nincs azzal baj, hogy tanulnak a gyerekek idegen kultúrákról, de csak érintőlegesen. Ne erőltessük ezt az óvodában a gyerekre.
Én úgy gondolom, hogy a gyerekeket embernek-magyarnak kell tanítani, és az elmúlt években lerombolt nemzeti öntudatukat kellene erősíteni, hogy amikor a gyerek felnő és beszél egy másik országból származó valakivel akkor úgy tudjon tenni mint most pl egy amerikai, vagyis kihúzza magát és büszkén mondja, hogy hol született-ne pedig sírva, összehúzva magát vallja meg, hogy magyar. és bár elhiszem, hogy mondjuk egy vietnámi gyereknek fontos az, hogy tudjon az őseiről, de azt majd otthon. az óvodában/iskolában Magyarországról tanuljon( mint minden országban), hiszen itt él.

reKorrekt 2010.02.15. 12:47:26

Arról lesz poszt hogy a sportolók számához viszonyítva tőlünk ment a legtöbb "egyéb személy"* az olimpiára?
* a sporthoz nem köthető titulussal rendelkező személyek, pl.. diplomaták, politikusok...

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.02.15. 12:49:27

@reKorrekt: Mint 1956-ban. A sportoló jöjjön haza, és ne emigráljon. Vigyázni kell rájuk. Nemzeti érték.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.15. 12:53:05

@laspalmas:

Igen, csúsztatnak a hírek és ez a fajta előadásmód. Tényként adják elő azt ami potenciális valóság csupán.
Azonban ez a fajta módosítás megteremtette a törvényi lehetőségét annak, hogy megvalósuljon az, amiről írnak a csúsztatós cikkekben.
Igazából a pedagógusok értelmezési gyakorlatán múlik mi lesz belőle. Ha megfelelő pedagógusokat tudnak a megfelelő vezető pozíciókba passzírozni, akkor simán kivitelezhető már törvényesen amiről a cikkek írnak.
Ahogyan annál a bizonyos gyermekotthonnál is megtörtént, hogy az otthon igazgatója visszautasította a gyermekeknek szánt egész évre bőven elegendő ruhát és támogatást, mert azt a Jobbik gyűjtötte. Ahogyan az iskolaigazgató fegyelmivel jutalmazta és nem engedte be az iskolába az árpádsávos jelvényt viselőket, mert ugye az gárdistadolog, hiszen a tövény betiltotta a gárdistaruhát és jelképeket. (persze nem, de van hivatkozási alap a nem tetsző dolgok retorziójára)
Szóval megfelelő balliberális vezetés estén bármelyik óvodában törvényesen valósulhat meg a természetes szexuális viselkedés/értékrend felborítása, a nemzeti értékrend elnyomása és multikultisítása.

Igen, csúsztatnak a cikkekben. Igen, nem tényeket írnak. Ám mégis igazuk van.
Nézőpont kérdése. Ha elég mélyen (nagyon mélyen valójában nem szükséges) mögé nézel, ismerve a jellemző politikai/ideológiai vonalat, akkor meglátod a törvénymódosítás célját, lehetőségeit.
Mert ugye azt tudod, hogy minden törvénynek célja van. A módosításoknak még inkább.

( a törvényt tágabb értelemben nem mint jogszabályt írtam, ne tessék belekötni, hogy de ez nem is olyan törvény)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.02.15. 13:03:43

szomorú an olvasom, hogy a vastagbőr az mszp kampánylapjává szelidült. :o))

kevesebb tényszerű tájékoztatást! kampány van!

Nagy_Cthulhu 2010.02.15. 13:05:12

Köszi a post-ot, most vállon veregettem magam, hogy idejárok olvasni, és nem a kurucinfora. Lesz majd egyszer olyan média valahol (mármint hivatalos) ahol igazat írnak, és nem csak a pofnákat akarják átk.rni? Hányingerem van az összes (hivatásos) firkásztól. Na ezért nem nézek TV-t, nem olvasok újságot, nem hallgatok rádiót.
Meg mióta olvasom a V'bőrt, azóta a kávéról is kezdek leszokni.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.15. 13:30:07

"Akkor köpködés helyett nézzük meg, mi az igazság."

elsőre azt hittem, rossz helyen járok.
Btw. szívesen ide írnám, h "korrekt cikk", de tudom, h ez rossz színben tüntetné fel a szerzőt :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 13:33:54

@Jurganov:

"az én fiam ne babázzon, a lányom inkább"

Ugye tudod, hogy káros az elfojtás? Hogy amiatt fenyegeti jobban az infarktus a férfiakat?
Mert ugye "kisfiúk nem sírnak"
A mai 50-60 éves férfiak nagy része nem nagyon tudott mit kezdeni a gyerekeivel, főleg a fiaival. Ölelés, puszi, fúúúj, lányos...
A fiatalok szerencsére már érzelmesebbek, nem szégyellik kimutatni a szeretetüket.

"amikor megkérdezi az ovonénit, hogy ezek kik akkor jön a kormány által kiadott nézőpont"
Ne nézd hülyének az óvónéniket, se a gyerekeket. Hiába mondaNÁD egy 3-6 évesnek, hogy a kő az igazából csoki, nem fogja elhinni.

"szerintem ugyan freud és néhány követője más véleményen lenne. "
Miért, ha holnaptól kötelező tennék a homoszexualitást, te hipp-hopp átváltoznál, mint egy robot? Erőszakolni mindent lehet, de belül a lényeg nem változik.
Most is a heteroság az általánosan elterjedt, de akiben benne van a homóság, abból ki is bújik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 13:34:57

@drkovax:

Nehogymár a lehetőségektől rettegjünk.....
Ilyen alapon ne ülj kocsiba, mert lehet karambolod.

Jurganov 2010.02.15. 13:37:22

@.Pierre Bezuhov.: " mert az én szeretetem öl, butít és nyomorba dönt" (piszkos fred)

Azért laspalmas most eléggé a te stílusodat hozta, szal szerintem nyugodtan gratulálhatsz neki :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 13:41:51

@Disznó Úr:

A törtető, agresszív nők tényleg nem egy szép jelenség....ők túlzásba viszik az emancipációt. Van olyan, aki kikéri magának, ha egy férfi kinyitja neki az ajtót...mert az biztos egy rohadt hímsoviniszta :))
Arany középút kéne itt is, mint mindenhol.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 13:49:02

@Conv:

Áhá, összeesküvés-elmélet....
Akkor kérdezek:

Miért pont most hozták ezt a rendelkezést, mikor nagyon jól sejtik ők is, hogy pár hónap múlva útilapu, és nem lesz lehetőségük "megfelelő pedagógusokat a megfelelő vezető pozíciókba passzírozni", nem lesz idő, hogy megvalósuljon "a természetes szexuális viselkedés/értékrend felborítása, a nemzeti értékrend elnyomása és multikultisítása" ?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.15. 13:50:01

@Jurganov:

Ó, libsi még sosem voltam, felírom! xD

Jurganov 2010.02.15. 13:53:00

@laspalmas: mint írtam maradi gondolkodású vagyok. engem pl zavart amikor hallottam, hogy az ismerős lány a fickójával aludt és amikor zajt hallottak kintről az volt az első mondat, hogy: te lány, menj és nézd meg mi lehet az.( nem akarok nevet írni). engem ez zavar. természetesen értem én, hogy kell a kemény nő, aki tarol mindenütt, megmutatja a világnak, stb...csak azután akkor milyen jogon várja el, hogy kinyissák neki az ajtót? felsegítsék a kabátját? van az a mondás, hogy ha egy szobában van egy nő, és belép egy férfi akkor a szobába belépő férfi annyira férfi mint amennyire a nő nő. és ez így van jól.
kő és csoki...na igen, EZ a dolog szinte ugyanaz mint az, hogy jó-e az, hogy apu és anyu élnek együtt nem pedig 2 apu vagy 2 anyu...vagy mégsem? szerintem nem. és azt is elhiszem, hogy az óvónénik normálisak, de azok is azok lesznek akik ebben a szellemben tanulnak az iskolában? vagy azok is akiket azok helyére vesznek fel akiket kirúgnak mert nem a NAT szerint nevelte a gyereket?
és a végén a gyöngyszem. nyilván nem arra gondoltam, hogy kötelező lesz homonak lenni, mivel ezt okosabban oldanám meg még én is. egyszerűen csak az lesz a trend.

Marcellusca 2010.02.15. 13:59:52

@laspalmas: A legtöbb meg elvárja.
Pedig egyenjogúság van. Vagy mifene. :)

f.m.j. 2010.02.15. 14:00:38

Mivel kisember vagyok, és nem értem a világ folyását, különböző törvények mögöttes, vagy csak szimpla tartalmát, egyet tehetek: a saját értékrendemnek megfelelő ovit, iskolát (azt már nehezebb) választok, ahol tutira olyat kap a gyerek, amihez semmi köze a trendinek, vagy menőnek. A mi családunk nem menő :):)

Jurganov 2010.02.15. 14:03:04

@laspalmas: nem megsérteni akartalak, egyszerűen csak zavar, hogy te ( mivel eddigi írásaid alapján kimondottan szimpatikus voltál) gondolkodni szoktál, így zsigerből írsz egy olyan cikket amiben olyan dolgokat írsz le, hogy szerinted nem káros, ha egy gyerek nemi identitását befolyásolják, szerinted jó dolog, hogy az etnikai hovatartozást erősítik és ezzel még közelebb hozzák azt a pillanatot amikor már nem lesz magyar ember, csak cigány, vietnámi, avar meg ilyesmi.( ez nyilván sarkított példa, de ha körülnézel a történelemben mindenütt az olyan népek maradtak fenn és értek el valamit akik össze tudtak fogni, ez a változtatás pedig az ellen van.

Tündér_Lala 2010.02.15. 14:23:08

@laspalmas: Vegyes érzelmeim vannak. Kifejezetten toleráns és nyitott vagyok. De az irányultságokat és az eddigi törekvéseket ismerve elbizonytalanodok. Lépésről lépésre szorítanak vissza régi értékeket és hoznak be helyettük (és nem igazán melletük) újakat. Például egy egészséges magyarság tudattal rendelkező ember lehet toleráns, de enélkül a tolarencia csak érték nélküli bábbá teszi az illetőt.(viszony rendszer, ha érted mire gondolok).

A cikk nyilvánvaló baromság és csusztatás, de valószínűleg az sem igaz, hogy nincs miért aggodni. Úgy látom, hogy megpróbálják a német agymosást nálunk is megvalósítani visszaélve jóhiszeműségünkkel. Ez pedig nem kívánatos.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.15. 14:30:29

A poszt minden szavával egyetértek.

Az viszont mélységesen elszomorít, hogy az összefoglaló ábra alapján az óvodavezetők több, mint fele szerint nincs szükség a környezettudatosságra való nevelésre, pedig ha van valami, ami nem lehet elég korán elkezdeni, akkor ez az:

www.youtube.com/watch?v=1jXwoNjL8fQ

Rikki Harcos 2010.02.15. 15:01:28

csak egy idézet:

"Seszták Ágnes: Benézek a fiam szekrényébe. Fekete nadrágok, kikönyökölt fekete pulóverek, fekete cipők, fekete pólók, sámándobok, pálinkák, számítógépek, szintetizátorok, súlyzók, szertedobált zoknihadak. Aztán az elmúlt évek árnyai: a Tündék, Zsuzsák, Encsik, Lillák, Emesék. Sem egy Steiner Kristóf, sem egy öleb, sem néhány baba vagy legalább egy fodros szoknya. Elszúrtam, már az óvodában el lett rontva minden, amikor az óvónők nem kentek le egyet a sok mihaszna fiúnak, akik indiánost, rendőröst játszottak, vagy a homokpogácsák szétrugdalásával múlatták az időt. Azt évek óta és Szetey Gábor gerlicebúgása óta különösen tudjuk, hogy a kormány, ha nem is mindig nyíltan, de rejtve konok hadjáratot folytat a kétszülős családok felbomlásáért. A volt miniszterelnök és neje demonstratív részvétele a ízléstelen homoszexuális-felvonuláson, a heteroszexuálisok folytonos gúnyolása, a család ócsárlása mind jelezték azt, hogy ide modern, semleges nemű csecsemők kellenek, akik maguk döntik el a nemüket, férfiak vagy nők akarnak lenni. "

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.15. 15:12:42

Reméljük a Magyar Hírlap és a heti Válasz is leközli mint helyesbítést ...
Remekül összeszedett poszt, látszik, hogy sok munka van benne.

Az újságírókról pedig ....áh, felesleges egy betűt is rájuk vesztegetni.

arlequin 2010.02.15. 15:20:56

@zero: "Reméljük a Magyar Hírlap és a heti Válasz is leközli mint helyesbítést ..."
tudod a reményhal...

wadallat · http://wadallat.blog.hu 2010.02.15. 16:19:05

@Fedor: Valamit elnéztél, mert több mint 80% tartja szükségesnek...

molaris 2010.02.15. 16:29:47

@laspalmas:
Mi történt? Beverted a fejed? Fáj?
Ennyi hülyeséget nem hiszem, hogy össze lehet hordani másként!!
Csalódtam, nem kicsit, nagyon!!!

Makumba4 2010.02.15. 16:54:55

Üdv laspalmas! Ha a cikket a hazai újságírószakma színvonala miatt aggódó írásnak fogom fel, akkor, újságíróként mondom, egyetértek. Ha a gender mainstream-nek nevezett ideológia nyomulását bagatellizálni igyekvő fogalmazványt látok benne, akkor már keserű a szám íze. Mert szerintem ebben a rémisztően természetidegen kezdeményezésben (és mögötte) sokkal sötétebb tervek lapulnak, mint képzeljük. Egy barátom jó 10 évvel ezelőtt élt Kanadában - ott már akkor a DINK volt a marketingesek között a varázsszó. Ami azt jelenti: Double Income - No Kids! Nem hiszem, hogy kell magyaráznom az összefüggést.

Disznó Úr és mások felvetésére: ha nem értjük, miért mindig a hetero férfiak nyomnak el mindenkit, tegyük fel azt kérdést is, hogy a jó körülmények között élő, képzett és a férjeik által vélhetően agyonsztárolt feminista élharcosok miért mindig a beteg emberek életéből vett mintákkal hozakodnak elő? Mintha az lenne a bevett minta, hogy munka után elkalapálom az asszonyt, betegre iszom magam és megzúzom a kislányom...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.02.15. 20:33:42

@laspalmas:
a bögrét, a menórát és tiszteletbeli páholybérletet nyolc napon belül postázzuk ;))

Horizont 2010.02.15. 22:33:54

@laspalmas:
Szép munka volt!Ezt nagyon jól megírtad, ennyit az újságírás etikájáról.Én is bevettem amikor azt olvastam, hogy nem lesz mamás -papás:( De így most jobb, hogy elolvastam amit írtál!
Az óvodai neveléssel meg úgy általában a neveléssel kapcsolatosan vannak fenntartásaim. Nagyon örülök, hogy felneveltem a gyerekeimet, mert nem szeretnék most fiatal szülő lenni kisgyerekekkel. Nekem erről más a véleményem lehet "leöregezni", de nagyon sok mindent túlzásba visznek. Nem a gyerek javára. Először is ezek az ombudsmanok meg ilyeneknek nem kéne beleugatni. A fiatal szülőknek nem kéne azt gondolni, hogy csak az ő gyerekéről szól az élet. Az életre kell nevelni. (Igen a nehézségre is!) Otthon legfőképpen, aztán a bölcsiben, oviban, suliban, felsőoktatásban. Legfontosabb mit hozunk otthonról, milyen szülőket, nagyszülőket kaptunk, és milyen emberekkel találkozunk kiskorunktól a különböző intézményekben ahol egész nap ott kell lenni. Életünkre meghatározó lehet egy olyan óvónéni aki szakmailag és emberként is aminek kell lennie. Ez a lényeg: szakmailag+ emberként!
Minden kornak megvan a maga "divatja". Réges régen amikor a nők nem dolgoztak és 3 sőt 4 generáció is együtt élt más szerepek voltak kiosztva. És ma megint más a szereposztás. Csak meg kell találni az egészséges egyensúlyt. Egy kisfiú autózzon (és ne sírjon mindenen) a kislány meg babázzon. Attól még lehet rendes segítő, szerető családapa, és karrierjét (is) normálisan
építő anyuka.Sőt. Csak azt az egyet felejtik el a mai fiatal nők, hogy ha tetszik ha nem , ha helyes ha nem, egyenjogúság márpedig nincs és nem is lesz. Egészséges út az lehet, és egészséges lélek, család. Csak ezért ma szerintem százszor többet kell "dolgozni" mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt!
Ilyen barom újságcikkek csak rontanak mindenen!

elfelejtette 2010.02.15. 22:55:34

Szerintem ez csak a Magyar fele oktataspolitikai liberalbullshit korai tanrendbe beleeroszakolasa. Akar annyira liberalisak is lehettek volna, hogy semmi nem irnak bele, az mar maga a liberalmenyorszag, de ott meg nem tartunk fejlettsegben, bezzegnyugaton mar a nemiszervek sem nonek ki gyerekkorban.

elfelejtette 2010.02.15. 22:58:02

Egyebkent a tanitok elnoiesedese is ezt a folyamatot erositi, nem csoda, hogy a felsooktatasban mar tobb no tanul, mint ferfi. Ha meg azt a parat is puszinyusziva sikerul nevelni az ovodaban, akkor, nem is tudom, nem talalok ra szavakat, mennyire modernek leszunk.

shenk 2010.02.16. 11:44:31

Azért az szerintem szomorú, hogy a legelső ábrán a környezettudatosság kapta a "legkevesebb" szavazatot, vagyis azt tartják a legkevésbé szükségesnek az óvodapedagógusok. Szerintem mindegyik felsorolt témakör ugyanolyan fontosságú, és egyszerre, párhuzamosan kell beépíteni őket a kisgyerekek világnézetébe, már ha lehet ilyet mondani. Az sem lenne rossz, ha a (z óvoda) pedagógus-képzésben hangsúlyosabban megjelenne ennek fontossága.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.02.16. 12:28:19

@Rikki Harcos:

Seszták a radikálidiótáktól megszokott "nem tiltott, ezentúl engedett = kötelező lesz" orbitális faszságával operál, és a hozzád hasonlók be is szopják.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.16. 14:47:11

@Jurganov:

"szerinted nem káros, ha egy gyerek nemi identitását befolyásolják"

Ennek se az eleje, se a vége nem igaz.

1, szerintem ez káros dolog
2, viszont most szó sincs erről

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.02.16. 18:19:31

jó poszt,de azért ne jöjjenek be a bevándorlók csak úgy

Jurganov 2010.02.16. 19:16:03

@laspalmas:
"biztosítva minden gyermek számára az egyenlő hozzáférést, tudatosan kerüli a nemi sztereotípiák erősítését, elősegíti a nemek társadalmi egyenlőségével kapcsolatos előítéletek lebontását."
ezzel egyetértettél, vagy legalábbis azt a látszatot keltetted miszerint ezzel nincs baj.
vagyis:
1, ha szerinted is káros akkor hogyan nyilatkozhatsz úgy ahogy egy olyan dologról mely szerint befolyásolni kell a gyereket.( a nem befolyásolás is lehet eszköz, hiszen szüksége van példákra), sőt amennyiben elveszik a gyerektől a lehetőséget, hogy tanuljon a nemi szerepéről, akkor az kimondottan káros. szerintem.
2, nincs szó arról, hogy egy gyereknek befolyásolnák a helyét a nemek között azzal, hogy gyakorlatilag felcserélik a két nem helyzetét? lecseréljük a " nem puszillak meg mert az olyan lányos" dolgot arra, hogy "nem puszillak meg mert az olyan fiús"?

Elfelejtette egészen jól mondja,Horizonttal nagyon egyet tudok érteni, nincs és nem is lehet egyenjogúság a két nem között.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.16. 22:20:12

@Makumba4:

Szia!

Azért írtam a postot, mert szó nincs a papás-mamás betiltásáról, vagy a népmesekincs mellőzéséről, ahogy a Hírlap írja.
Ha majd ezeket netán bevezetik, akkor lehet majd szitkozódni.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.16. 22:23:16

@Horizont:

1, soha eszembe sem jutna Téged leöregezni :)
2, teljesen igazad van

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.16. 22:32:35

@Jurganov:

Ne haragudj, de ezt nem folytatom.
Komolyan azt hiszed, hogy az óvónénik a dajkákkal karöltve buzivá nevelik a kisfiúkat? A lányokat meg leszbinek?

alfa.orionis 2010.02.16. 23:35:30

@laspalmas:

Szia, első kommentem, de régen olvaslak benneteket(stb.stb)....:)

Én is elovastam a módosítást, és úgy látom, hogy igenis ad lehetőséget !A hangsúlyok áthelyezésével olyan határok feszegethetők, amelyet nem lenne tanácsos már az óvodákban átlépni. Az óvodapedagógusok is csak emberek, az óvodavezetők nem mennek szembe az önkormányzatok kívánságaival, mert könnyen az utcán találják magukat. Ergo, ha valami eszementnek, aki döntési helyzetben van, az a szíve vágya, hogy az ötéves Jancsika "kámingutoljon", lesz olyan szervilis óvoda, amelyik majd ráveszi....valami modern mesehőssel, kislányruhával, akármivel. (van óvónő barátnőm...amiket mesélni szokott...)

Jurganov 2010.02.17. 12:31:15

@laspalmas: nem, természetesen nem hiszem. mint ahogy azt sem hiszem, hogy ha valaminek megteremtik a törvényi lehetőségeit akkor azzal élnének. dehogy. biztosan csak azért változtattak a szövegen mert unatkoztak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.17. 12:54:16

@Jurganov:

Szerintem nem a gaz, nemzetellenes összeesküvők mennek óvónőnek, dajkának, hanem a gyerekszerető, birkatürelmű tyúkanyótípusok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.17. 12:56:45

@alfa.orionis:

Szia!
Ha...ha így....ha úgy....
Meglátjuk.
De ne rettegjünk már feleslegesen, lehetőségektől.

Amúgy meg írj gyakrabban :)

Jurganov 2010.02.17. 13:14:33

@laspalmas: bár nehéz lehet megérteni mert talán rosszul fogalmazok, de én nem a gonosz nemzetellenes dajkák miatt aggódok, hanem a gonosz nemzetellenes politikusok miatt akik befolyásolják(hatják) a birkatürelmű tyúkanyókat. talán legegyszerűbben a munkahelyük elvesztésével megfenyegetve őket. és nem azon aggódok, hogy marinéni üti majd pistikét, hogy "akkor is buzi leszel, akkor is" hanem azon, hogy pistike amikor példaképet választ magának akkor nem a szegénylegény lesz az ( okos,ügyes, stb és a végén elveszi a királylányt) hanem mondjuk Ádám és Béla, a két modern hős, akik a végén elnyerik egymást. elhiszem, hogy talán túl sokat aggódok olyan dolgokon amik csak lehetőségek, de talán a te "minden jó lesz, úgysem tennének semmi rosszat velünk a politikusok mert sosem tettek ilyet" hozzáállásod sem tökéletes.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2010.02.17. 13:27:14

@wadallat: Oké, én csak a kék sávot néztem, az pedig csak a "mindenképpen szükséges", a pirosat nem adtam hozzá :-)

Rikki Harcos 2010.02.17. 15:31:16

@mavo: azt hittem már örökre eltűntél, de megtisztelő, hogy pont nekem szóltál be először

Rikki Harcos 2010.02.17. 15:32:18

@mavo: ja, és faszkalap is vagy, de gondolom, nem most hallod először

Horizont 2010.02.17. 17:34:16

@laspalmas:
Látszik, hogy még nincs ez ügyben tapasztalatod. Meg fogsz lepődni. Sajnos nem csak a "gyerekszerető, birkatürelmű tyúkanyótípusok" mennek el óvónőnek, dadusnak, tanítónőnek. Sajnos! Nagyon szép lenne ha igazad lenne! Túl szép. Az én kb. 25 éves tapasztalatom másról szól. Nem akarom elkeseríteni a kisgyerekes szülőket, sőt a leendő szülőket pláne nem. Kevesen, és egyre kevesebben vannak a pályán akiknél minden találkozik, a szakma tudása, szeretete, emberség, a gyermekszeretet. A szakma elnőiesedett, ez is borzasztó, van olyan kisgyerek aki nem is találkozik felnőtt férfivel. Mert mire eszmélni kezd, anyukája már el is vált, nagymamái szintén (nagypapák kapuzárási pánikban szenvedve tovatűntek:D) Az "én időmben" még nagyon sok férfitanár volt. Egy ilyen kisgyerek ugyan honnan fogja megtanulni milyen egy normális férfi? Se a kisfiú, de a kislány sem. Gondoljatok bele ebbe is. És még azt a minimális szereptanulást se akarjátok? Egy kislány KÉSZÜLJÖN nőnek lenni, egy kisfiú meg férfinek! Lehet babát adni játszani a fiúnak és autót a kislánynak, nem ezen múlik. Hanem az egészséges normális keretek betartásán!! Na ez borult fel az utóbbi időkben. És itt van nagyon nagy felelőssége szülőnek, nagyszülőnek, testvérnek (jó lenne ha lenne) és mindennemű pedagógusnak akivel találkozik nap mint nap a gyerekünk......

Ja és Laspalmas köszönöm a soraidat:)) ( 22:23)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.02.17. 17:46:15

@laspalmas:

Nekem nagyon szimpatikus ez a fajta ártatlan naivitás. Látható, hogy nem vagy politikus és valószínűleg semmilyen vonalú stratégiai elemző sem.

ad1, nyugodt helyzetben ilyen módosítást felvetni, amikor csak ezzel lehetne foglalkozni, öngyilkosság az általad is látott reakciók miatt. Húzós, sűrű időszakban könyebben elsiklik a dolog felett a média, és a nép.
ad2, nem tudom mennyire vetted észre, de már elég régóta tart az oktatáspolitikában és a bölcsödeitől kezdve a felsőoktatási rendszerig a személyi hatalmi rend kialakítása, és a szociális liberalizmus erőszakolása. ez nem most kezdődött el az ominózus nyilvánosságra hozatallal.

goto ad1

de kérdezz meg bármely politikai, gazdasági, oktatási, bármelyféle stratégiával foglalkozó embert, miként működik a logisztikája és hogyan épül fel egy stratégia.

arlequin 2010.02.17. 17:49:48

@Conv: maximálisan egyetértek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.17. 18:08:53

@Jurganov:

"a te "minden jó lesz, úgysem tennének semmi rosszat velünk a politikusok mert sosem tettek ilyet" hozzáállásod"

Na én pont nem vagyok ilyen :)
Kinézek én ezekből mindent.De úgy ne írjunk már cikket országos lapba, hogy "lehet".......

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.17. 18:17:31

@Horizont:

"van olyan kisgyerek aki nem is találkozik felnőtt férfivel"

Ez tényleg nagy baj, de nem az óvónők, hanem elsősorban a szülők felelősek érte.
Mert
a) becsúszik a gyerek, aztán ők élnek tovább, járnak külön utakon, mintha mi sem történt volna
b) nulla erőfeszítést tesznek a kapcsolat/házasság megmentéséért egy hullámvölgyben
Mert minek? Arra nevelt a fogyasztói társadalom, hogy dobd el, cseréld ki, ezer más van helyette.
Pedig még te írtad, hogy férfiként és nőként el lehet válni, de szülőként soha. Persze vannak durva, szélsőséges esetek, de apróbb konfliktusok miatt egyből szétugrani nagy hülyeség. A gyereknek az apja és az anyja a kerek egész, a stabil háttér, amire építeni tud. Az ő viselkedésük, kapcsolatuk százszor példaértékűbb bármi másnál.
Ezt kéne először rendbetenni, a család szentségét, mert amíg az szanaszét van, addig hiába akarjuk az oktatás javítását.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.02.17. 18:20:18

@Conv:

Kéne egy átfogó elemzés "Szándék, tett, akarat" vagy hasonló címmel, akkor jobban átlátnánk az egészet.

Horizont 2010.02.17. 18:33:35

@laspalmas:
Család szentsége??? Na ebben 100% igazad van.
De ha már a szülők sincsenek jól nevelve? És ha a társadalom olyan amilyennek nap mint nap látjuk? 22-es csapdája. Minden összefügg mindennel. A legfontosabb: aki szereti a gyerekét az szeresse szívből, nagyon jól, legalább ez meglegyen szegénykémnek. A többi meg szerencse kérdése (is)!

elfelejtette 2010.02.19. 13:54:04

@Jurganov: "Elfelejtette egészen jól mondja,Horizonttal nagyon egyet tudok érteni, nincs és nem is lehet egyenjogúság a két nem között."

Tevedes, en nem azt mondom, hogy nem lehet egyenjogusag a ket nem kozott. Egyebkent nem lehet, nem is lesz, de torekedni kell ra, muszaj. Nekem az a problemam, hogy nevelesi alapelvnek teszik meg a nemi sztereotipiak "leepiteset". Ezzel nem ertek egyet, meghozza nagyon nem. Epp elegge identitaszavarosak mar most a fiatalok, nem kene meg ezt fokozni ezzel a liberalis szemettel. Ez epp akkora hulyeseg, mint amikor Bajnai also tagozatos tanuloknak tartott beszedet valsagkezelesrol. (idiota barom hulye ovodaskepu nyalgep, egy tehetsegtelen nimand, es meg finom voltam)

peches 2010.02.23. 10:33:17

Maximális elismerésem a cikkírónak. Így kell ezt csinálni : igazságosan, becsületesen, korrekten.
Ez a nagy bajom ma: hogy minden "balos" tájékoztatást korrektebbnek érzek, mint a jobbos, érzelemhajhász, ferdítő sajtót.
De 8 év ilyen kormányzás után egyszerűen öngyilkosság balra szavazni. Föl van adva a lecke.

Mindenesetre a Fidesz nőpolitikája annyira nulla ill. konzervatív, hogy még a jelenlegi arányok is romlani fognak.
Iszlám alá süllyedünk a nőképviseletben.

évuska 2010.02.24. 17:48:48

Régóta vitázunk ezen a témán egy babás fórumon, többek között keresztény anyukákkal. Elképesztő az az információhiány, paranoia, önigazolás, ítélkezés, ami ott (igehelyekkel is megtámogatva!) megy.

Nagyon jó volt ezt most olvasni.

Ajánlom a téma iránt érdeklődőknek a kapcsolódó, szintén rémisztően elfogult írást:
agytakaritas.igen.hu/852-a-szexualis-forradalomtol-a-gender-forradalomig.html

de inkább a kommenteket.

StPeter 2010.02.27. 20:24:07

Holnap Vasárnap 18.00 Keresztmetszet című műsorában erről lesz sző.
www.magyarkurir.hu/?m_op=view&id=31315

goumba 2010.03.02. 09:34:18

@volánrulz: jaja, a bunkóság sajnos határtalan. de a nlcafe.hu-n is vastagon ez megy, meg még másik ezer helyen. hogy a blogok ennyire sekélyesek és silányak, azt csak-csak megértem (személy szerint hányni tudok ettől a webkettős (ál-)újságíráskodásnak, ezért is MILLIÓ GRATULA VASTAGBŐRNEK ;-))) ), de hogy a "hivatásos" része is a szakmának ennyire sötét legyen, az azért meglep. a cocik pont elég bénaságot csináltak/nak, miért érzi bárki szükségét annak, hogy ennyire bénán támadjon??? erőst utálom ezt a jelenlegi bunkó kormányzó társaságot, de náluk már csak a figyuszék mélysötétnél is sötétebb sleppjét tudom rühellni...

goumba 2010.03.02. 09:40:03

@laspalmas: milliónyi gratula, asszem ezentúl figyelni fogok erre a blogra.
ritkaság (sajnos :-((( ), hogy valaki vegye a fáradtságot és picikét utánanézzen a dolgoknak. amúgy még ezer helyen megy a témában a szájtépés, de természetesen(!) mindenki csak a hetiválaszos-mhírlapos-mnemzetes "elemzéseket" csócsálja... ;-(((((((( ennyit a webkettőről, meg a demokratizálódó médiáról... mondjuk picikét értelmesebb emberek is kellenének hozzá...

goumba 2010.03.02. 09:47:28

Amúgy igazán nem akarok kötözködni, de az idézett jelentés (legalábbis belőle a 12. ábra) szerintem totál értelmetlen, mert a "nagyon szükséges + szükséges" minden egyes témánál/feladatnál több mint 80%-ot kapott. Tehát akkor nevelni is többet kell, játszani is többet kell, mozogni is többet kell, kompetenciálni is többet kell, ami szerény véleményem szerint a kicsit nonszensz kategóriába csúszik át...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.02. 19:53:40

@goumba:

Köszönöm, mindig igyekszünk. :)

A 12-es ábra meg arra vonatkozik (ha olvastad a kutatást), hogy mi legyen -akár egyáltalán, akár az eddiginél jobban- kihangsúlyozva az alapprogramban. Pl. a szabad játék fontosságát most, ebben az újban kiemelték.

goumba 2010.03.03. 10:21:26

@laspalmas: értem én, de az ábra úgy tűnik, hogy mindenre egyöntetűen azt mondták az ovónénik, hogy hangsúlyosabb legyen... ami szerintem tényleg nehezen realizálható...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.03. 11:27:33

@goumba:

Persze....sok óvónéni, sok vélemény. :)
De pl. a családdal való együttműködés eddig nem volt benne, és ugye mostanában sok gond van ezen a téren....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.04. 10:08:51

Azta.....az MNO is csúsztat, pánikoltat ezerrel
www.mno.hu/portal/698744

Tényleg olyan bonyolult rájönni, hogy nemi identitás =/=nemi sztereotípia ?

Kartal (rezervált) 2010.03.04. 10:19:29

@laspalmas: Nem csak ott. Barikád, Szentkorona Rádió... mindenki ráugrott a témára, mert lehet vele rugdalni a cocikat. A cél mondjuk nemes, de az eszköz amit használnak aljas...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.03.14. 20:31:49

ismerős most hívta fel a figyelmet az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával kiadott dvd-re. Már megkezdődött a magyar-cigány kultúra egybemosása.
Fura egy magyar gyermekdalt átültetni cigányzenébe, éjjeli kocsmai környezetbe.

www.youtube.com/watch?v=MxOEblYCzNM

gratulálok.

sajatnev (törölt) 2012.04.21. 11:16:26

Jellemző ez ma Magyarországon az "objekív tájékoztatás". Ha valami "rémhírt" vagy "sötét jövőt" vizionáló képet nem lehet levezetni egy sztoriból, akkor az már nem is sztori. Az, hogy az emberek megismerjék az igazságot egy témában nem szempont, gyakorlatilag felesleges luxusnak tekintik.
És még a Magyar Hírlapot ezek után tekintsük "mértékadó médiumnak". Klassz.

Ironfist 2012.04.22. 10:48:33

@errorsys:
De most komolyan. Mégis hogy a francba találtál rá erre a hírre több, mint két év után?

süti beállítások módosítása