Skip to content


       Szűrés lista

Botka tovább építkezne Szegeden

A lengyelek tiszteletére tartott nemzeti gyásznapon sem pihent a szegedi MSZP, Botka László polgármester és Ujhelyi István államtitkár képviselőjelöltek átadták a REÖK-palota előtti teret, ami kiemelt uniós fejlesztésként újulhatott meg.

Vagyis nem az MSZP-kormány érdeme, de sebaj, Botkáék az avatóbeszédbe beleszőtték a kampányt is.


"Meg akarják változtatni a polgármester megválasztásának feltételeit. Azt szeretnék, hogyha ismét egy párt központja dönthetné el, hogy ki legyen például Szeged polgármestere. Hogy ne a lakosság válassza közvetlenül a polgármestereket a városokban, hanem a testületek többsége, azaz a párt frakciói, és ahogy ismerjük egyes politikai erők működését, annak országos központja" – közölte Ujhelyi István.

 
"
Ez egy olyan választási kampány, ahol nem tudhatjuk, hogy mit akarnak. Azt mondják, szavazzanak rájuk, majd akkor meg fogják mondani. Úgy gondolom, hogy 20 évvel a rendszerváltás után, 20 év demokratikus tapasztalattal ne kockáztassunk. Ne kockáztassuk Szeged jövőjét, ne engedjünk teret a politikai kalandoroknak.mondta Botka László.

 

Ugyanezt a sémát követik a polgármester szórólapjai is:

 

Vagyis előre Szegedért, állítsuk meg Orbán Viktort! Ne foglalkozzunk a gyanús PR-szerződésekkel, a felsült cukrászda-biznisszel, a Fidesz az ellenség!

Azt nem értem csak, hogy ha múlt szombaton már úgyis felvették az urak az ünneplőst, akkor miért nem adták át nagy csinnadrattával ezt a nemrég elkészült, és egész egyszerűen csodálatos körültekintéssel megtervezett és kivitelezett bicikliutat is:

(forrás: Délmadár, aki NÉGYmadár szegedi identitása)

 

 

Címkék: kampány mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr701933097

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kónya-Pető vita az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a rendszerváltáskor 2010.04.24. 11:52:44

Kónya-Pető vita: az igazságtételről, a kommunizmus bűneiről a "rendszerváltáskor"   "legyél Fiú, a tanácsokat fogadd és bólogass sokat. Fogd a maszkot köss nyakkendőt menj a bálba, liberálba"   ""ha mi 56-oso...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reKorrekt 2010.04.23. 15:06:01

"Demokrataként..." Anyád.

Homeoffice 2010.04.23. 15:14:06

Szégyen ez is.
Mondjuk a Spaller-záróbuli is szombaton volt azt hiszem. Rogánka is ott volt.:)
Nah ezeket szépen összekötözném és bele a a Dunába!

Beer Ninja 2010.04.23. 15:40:39

Szegediként mondhatom, hogy Botka ugyanúgy elkúrta a várost kicsiben, mint Gyurcsány az országot nagyban... Nem fogom fel, hogy ép ésszel ki szavazhat ezekre?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.23. 15:42:43

Várom, hogy jöjjön egy mérnök vagy ilyesmi, és megmagyarázza, hogy tulajdonképpen fantasztikus ez a bicikliút.

Egyenesen tovább egy padkán át, illetve balra kanyarodás a parkoló autók közé/rá...idióták

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.04.23. 15:45:48

A koronás narancs kegyetlen ... ilyenkor azt kívánom, hogy tényleg koronázzák Orbánt, és ez a sok megélhetési rettegő takarodjon el mindörökre.Ámen.

devisionhun 2010.04.23. 15:56:13

Azért MSZP felirat vagy logó ezen sem volt... büszke demokrata! muhaha
mocskosgecikpfejj

arlequin 2010.04.23. 16:06:04

OFF
kiforditott.blog.hu/2010/04/23/rettenthetetlen_viktor
LOL
ON

@zero: koronás narancson maradva. nem ártana az országnak egy látható vezető, akié a felelősség és aki mögé fel lehet sorakozni, akár birkaként. ennél a mostani rendszernél még az is jobb lenne.

kispista 2010.04.23. 16:23:06

@laspalmas:
Nem lesz értelmes magyarázat.

Elfért volna egy kerékpársáv az úton, bőven lett volna hely. Még parkolóhelyek is maradtak volna. Ehelyett a járdán vezették végig iskolák előtt, ahol így a megmaradt járdarészen nem férnek el a gyalogosok így a kerékpárúton sétálnak.

drkovax 2010.04.23. 16:25:06

Áh, a Kossuth L. sgt.-n átadott villamos se jár, mert a harmadik körút kereszteződésében csak nyomokban van kész a körforgalom, de legalább a villamos kedvéért úgy vágták ketté a betoncicikkel a várost, hogy a sugárút egyik oldaláról a másikra majdnem olyan nehéz átjutni, mint a Tiszán.
De az igazi még lebeg, mert a csatornázás ügye EU vizsgálat tárgyát képezi és 3 mrd Ft visszafizetése néz ki (amit persze nem Botka pajti fog visszafizetni, hanem a város).

LakatosWinnetou 2010.04.23. 16:28:47

@laspalmas:
Tudok ennél ügyesebb megoldást mutatni bicikliútra:
Gibárt és Encs között megcsinálták a kerékpárutat (sacc 2-3km), és az áthidalóknál szépen a bickiutat rávezetik vissza az útra. Bár némelyik kerékpárosnak mindegy, ha egy külön M7-est húznának neki, akkor is csak az autóúton halad. Pedig a KRESZ kimondja, hogy: "Ha az út mellett van kerékpárút, akkor csak itt szabad kerékpározni, kivéve, ha az úttesten kerékpáros nyom (piktogram) van felfestve, ugyanis ebben az esetben az úttesten is szabad kerékpározni. A megengedett sebesség kerékpárúton 30 km/h."
UFF.

FradiDani 2010.04.23. 16:35:34

Mekkora féreg ez is...
És a függő körzetek összes szocija ilyen aljadék tetű! Egyik sem vállalja már a nyilvános közösséget azzal a szervezettel amiből ők és sleppjük 65 éve jól él. Ennyire nincsen gerincük.
Nem baj, legalább kényelmesebben alszanak majd priccsen.
remélem hamarosan új filmek lesznek a mozikban: Így került az mszp a venyigébe/markóba/csillagba :)
Vesszenek!

kovego 2010.04.23. 16:36:29

@zero: és ha megkoronázzák, akkor készítsenek ország narancsot is!

kovego 2010.04.23. 16:40:51

"Szegednek sem adni, sem tőlünk elvenni nem tud az új kormány beruházásainkat továbbra is európai uniós pályázatokból valósítjuk meg"...ahogy ezt tettük az elmúlt 8 évben is!
szóval szegediek bárkire is szavaztok egy kanyit sem kaptok, amit eddig építettek nektek, az mind eu-s pénzből van!

kovego 2010.04.23. 16:42:18

OFF: szurkoljatok este 8-tól! (div1-es hoki döntő)
HAJRÁ MAGYAROK!!!

parttitkar 2010.04.23. 16:50:57

Olyan vicces, hogy a demokrácia mindig az arról beszélő párt hatalmáról szól, semmi másról... :D

Persze, nyilván nem fogják azt mondani: elszúrtuk, megérdemeltük... De azt hiszem, a kettő között azért van valami. Mondjuk nem beszélni demokráciáról, és úgy kampányolni.

Mert az is demokrácia, hogy ha kőkeményen elszúrjátok, akkor kőkeményen leszavaznak.

kispista 2010.04.23. 17:06:12

@LakatosWinnetou:
": "Ha az út mellett van kerékpárút, akkor csak itt szabad kerékpározni,"
Leggyakrabban a járdán vezetik a kerékpárutat.

És gyakran az úttest biztonságosabb, mint a nehezen belátható külön vezetett kerékpárjárda, ahol a kanyarodó autós nem látja a bringást.

tudi 2010.04.23. 17:07:51

Ezek a beszédek nagyon ütősek, a szórólapok úgyszintén, a kerékpárút, meg űberbrutál.

kispista 2010.04.23. 17:14:57

És pontosan miért lenne baj, ha a közalkalmazottak egy elveszítené a munkáját? Őket a magánszektor tudná alkalmazni, abból a pénzből amit az értelmetlen adókon meg bürokrácián megspórolnak.

A közvetett polgármesterválasztás sem lenne hülyeség, akkor elmaradnának a többéves háborúzások a polgi és a képviselők között, amiknek a települések isszák meg a levét.

martonx 2010.04.23. 17:27:58

Én küldtem a bescannelt szóróanyagokat. Nem szoktam nektek ilyeneket küldeni, de ezeken fetrengtem a röhögéstől. Muszáj volt továbbítanom az "illetékeseknek".

Mint télen-nyáron rendszeres biciklis én nagyon örülnék a szegedi bicikliút fejlesztéseknek. Nade, és itt jön a lényeg, és erre pont ma reggel jöttem rá, mikor majdnem elütött egy autó.

Szegeden úgy építenek bicikliutat EU-s forrásokból súlyos milliókból, hogy Pista bácsit kiküldik este egy bödön sárga festékkel és húznak egy csíkot az út szélére, ahol eddig is közlekedtek a biciklisek. De ez még hagyján nem ebbe haltam bele kis híján.
Hanem a kereszteződésekbe kihelyeznek kicsi, bicikliseknek szánt táblákat (bár van ahova még ilyen sincs kihelyezve), miszerint elősbségadás kötelező, meg stop meg ilyesmi.

Finoman kérdem én, ez esetben mi a fasz értelme van a bicikliútnak???
Ez olyan mintha olyan zebrákat festenének a gyalagosoknak, ahol a gyalogosnak kell elsőbbséget adni az autósoknak.

És még ezek a Botka féle, mindent szétkúrók mondják magukat biciklibarátnak??? Pfej mocskos gecik.

u.i: Ha a sárga szaggatott vonallal jelzett bicikliút keresztez egy főutat, és nincs biciklis elősbbségadás kötelező (érdekes ám, mert a szembe iránynál van erre külön biciklis elsőbbségadás kötelező tábla), akkor ott a biciklisnek vagy az autósnak van elsőbbsége?

kispista 2010.04.23. 17:29:48

@martonx: ha nincs tábla akkor jobbkéz.
Ha kerékpársáv van akkor meg a normál tábla az érvényes.

arlequin 2010.04.23. 17:31:38

@drkovax: maga szögedi betyár? nekem már csak a táv.szögediség jutott. na megyek elbúslakodom magam.

Fejlődő Szervezet 2010.04.23. 18:24:24

@laspalmas:
Azért van onnantól az úttestre vezetve, mert iskolák következnek. A kocsik meg szabálytalanul parkolnak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.04.23. 18:59:18

@Fejlődő Szervezet:

És csinálnak velük valamit, vagy artistáskodjanak a biciklisek?

kispista 2010.04.23. 19:16:12

@laspalmas: A kerékpárosklub már az építés előtt jelezte a problémákat, a városvezetés leszarta. Az úton végig vezetett kerékpársávot javasolták részben megmaradó parkolókkal. Már előre mondták hogy a járdán a kerékpárút problémás lesz főleg az iskola előtt. Erre rájött a városvezetés, miután megépült jó pénzért az út, és ezért is vezetik le a forgalmat az iskola előtt.
Létrejött egy drága, de használhatatlan és balesetveszélyes kerékpárjárda. Közben jóval kevesebből lett volna egy mindenki számára biztonságos megoldás (kerékpársáv)

Fejlődő Szervezet 2010.04.23. 20:29:30

@laspalmas:
Sajnos utóbbi. De ez csak a reggeli sulibavivős negyedórában van, a nap többi részében normális a helyzet.

martonx 2010.04.23. 20:47:55

Egyébként mitől lesz biciklis barát egy önkormányzat? Attól, hogy papíron (értsd. csíkot húznak oda, ahol eddig is jártak biciklisek) bicikliutakat építenek biztosan nem.

Véleményem szerint bicikliútnak egyedül a belváros - elővárosok között, illetve a nagy forgalmú autóutak mentén van értelme. Amit Szegeden művelnek biciklis barát önkormányzat címen az egy rossz vicc.

Amúgy ki tud Szegeden olyan fejlesztést mondani, aminek az utóbbi 8 évben volt értelme? Talán egyedül az új Fürdő, bár a 4000Ft/fő (plusz fizető parkoló) jegyárával vélhetően nem fognak családok tolongani a kasszánál, turisták meg nem tolonganak Szegeden...

Egy kicsit karcos 2010.04.23. 21:13:14

@martonx: "Amúgy ki tud Szegeden olyan fejlesztést mondani, aminek az utóbbi 8 évben volt értelme?"

Nem tudom, mikor fejlesztették a fehér falra fekete sprével a lovasszobor árnyékát a Dóm tér mögött, de az klassz lett. Meg Gergőék a Kétfarkú Kutya Párt színeiben is kiváló fejlesztéseket valósítottak meg a város hangulatán:) Több nem jut eszembe hirtelen, igaz, nem is szegedi vagyok.

drkovax 2010.04.23. 21:57:01

@Egy kicsit karcos: Az az árnyék graffiti még a '70-es évek végének terméke, már-már történelmi távlat.

jozicsenko 2010.04.23. 22:24:46

azért tegyünk hozzá pár tipikusan mszp-s trükköt a képhez

1. szeptember 1-én két fontos sugárutat lezártak: csókolom, mész ahova akarsz
- közben 3 hétig ember nem volt ott! senki!
2. uniós pénzeket vettek fel, de sokat, mert az jó -ráadásul ugye uniós pénzből építeni könnyen lehet: énem baj, ha X%kal drágább lesz
3. nade: az alvállalkozók, a tényleges munkások lóf.szt nem kaptak, nemhogy pénzt
4. decemberre már villamosnak kellene ott járnia

szumma: töketlen lepkevadászok mind, akik a szemünket is kilopják...

(aki meg fejlesztésről mer beszélni, nézze meg, mi lett a terhelések miatt a környező kis utcákkal...)

Valandil 2010.04.23. 23:12:48

@dr. dodó: Sajnos a helyi Fidesz nem tett semmit, hogy az emberek tudjanak Botka és Újhüje stiklijeiről. Pontosabban a helyi Fidesz megtiltotta izgága tagjainak, hogy békétlenséget szítsanak.
Üzenem a helyi Fidesznek (Kohári Nándi kivétel - ő továbbra is izgága): A qrva kollaboráns anyátokat!

arlequin 2010.04.23. 23:17:49

@Valandil: na de a nándi kérem kisgazdaként indult annakidején és egy rendes, tisztességes ember. a 'helyi' fidesz pedig tehetségtelen törtető barmok gyülekezete. vagy nem?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.04.24. 10:14:06

És a belvárosi hídon átmenő kerékpársáv sem rossz :-D Mindenesetre azt se feledjük el, hogy azért kap ilyen "megbecsülést" a Botka már nyolc éve, mert volt előtte egy Fityiszes Barta is, aki aztán mindent szétkúrt.

Lee Fo Sho 2010.04.24. 19:27:37

Ezt egy szegedi portálon találtam:
www.webradio.hu/index.php?option=com_zoom&Itemid=100&catid=1712
Csak azért, hogy tudjátok, hogy mit is adtak át!

Roxvox 2010.04.24. 19:58:36

Kedves Laci elmehetnél már nyugdíjba, bár nem tudom vagy-e már 36 éves.

Pógár 2010.04.24. 20:17:19

@Roxvox:
Hát azt azért ne, a mi adónk és járulékunk terhére! Végülis szakvizsgázott jogász, nem? Adjuk meg neki azt a boldogságot, hogy sikerül neki hibátlanul kitölteni egy fmh-t!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.04.26. 10:20:54

Tegnap jártunk újra a kedvenc vidéki városomban a Lautrec-kiállítás miatt. Amellett, hogy itt legalább valóban haladnak a tömegközlekedés fejlesztésével, azért elég szomorú, hogy még mindig nem tudtak elindulni sem az 1-es villamossal, sem a meghosszabbított 8-as trolival. A tuját mikorra is igérték, decemberre?

Az új élményfürdővel is nagyban büszkélkednek a szocik a belvárosi irodájuk kirakatában, ami valóban nem is lenne rossz... ha nemcsak egy darabja készült volna el. A kinti medence szomszédságában most is ott dolgozott a brazil gépsor, és a nagydobra verés is elmaradt valamilyen oknál fogva...

Szóval ha jobban megnézzük azt, amivel a politikusok büszkélkedni szoktak, kiderül, hogy nem minden arany, ami hörcsög...

Kicsit Karcos 2010.04.26. 13:37:54

Diktatúra Szegeden: Horthy kapta a legtöbb szavazatot, mégsem az ő nevét viseli az új híd

barikad.hu/node/51845

Demokrácia MSZP módra.

Nagyezüst 2010.05.01. 20:56:31

@Kicsit Karcos:
Azért ez btényleg botrányos. Trianon után tényleg a Kormányzó Úr Őfőméltósága és báró Klebelsberg Kúnó vallás- és közoktatási miniszter úr tett legtöbbet Szegedért. A város ma is ebből él!

süti beállítások módosítása