Skip to content


       Szűrés lista

Három apró kis szösszenet: Deutsch-Kendermag-Káel

Péntek van végre, süt a nap, nem szeretnélek Titeket nagyon megterhelni a csodálatos kis országunk egyre bámulatosabb híreivel, úgyhogy most kaptok egy csokornyit, röviden-velősen, aztán majd lehet ízlelgetni, emésztgetni ...

1. Deutsch Tamás (!!!) lesz az MTK (!!!) elnöke Hunvald György (!!!) helyett ....
Tehát a pinabubus Tompika, aki mellesleg EP képviselő Brüsszelben, fogja az MTK-t irányítani, aminek amúgy idáig az a Hunvald volt az elnöke, aki 2009. februárjától előzetesben van. De gyönyörű ...

Erősen töröm a fejem, hogy van-e Deutschnál semmirekellőbb, haszontalanabb politikus ebben az ország ... egyenlőre nem jut az eszembe. Ez az ember 21 éve (!) abból él, hogy egy ember 1986-ban a koliban véletlenül Orbán szobájába osztotta be...

Az MTK-nál látom továbbra is megy a seggnyalás, csak gyorsan most cserélik a segget ...

2. Kendermag Egyesület május 9-én vasárnap délután négytől a margitszigeti Nagyréten hirdeti meg a Globális Marihuána Menet nevű nemzetközi rendezvénysorozat idei magyarországi eseményét, amelynek célja a kannabisz-tilalom elleni tiltakozás.

"A megoldás kulcsa ugyanis az okos állami szabályozásban és a megelőzésben van. Az idők változnak, és a változás Magyarországot sem kerülheti el: ki kell venni a fűkereskedelmet a bűnszervezetek kezéből! Fogyasztóvédelmet és adókat akarunk!"
 
Zárjegyes füvet szeretnének, és kijelölt árusítóhelyeket, coffee-shopokat.

Úgy látszik, az SZDSZ ment, a Kendermag maradt ...

3. Káel "Bánk bán" Csaba (csekkoljuk az össze filmjét az IMDB-n) rendezi a legdrágább magyar filmet. A Munkácsy Mihály 19. századi festő életéről szóló film 3,4 milliárd forintba kerül, és ezt az összeget állami támogatásból, szponzoroktól és európai koproducerektől szedik össze.

Nem lényegtelen, hogy Káel Csaba volt a Fidesz kampányát 1994-ben és 1998-ban szervező Happy End Kft. és az Orbán Viktor külföldi útjait dokumentáló Ezüsthajó Kft. alapítója.

Hiába, nincs nála jobb rendező az országban ...
Vajon mit szólnánk, ha azt hallanánk a szoci választási győzelem után 2 héttel, hogy a szocik kampánycégének vezetője fog méregdrága filmet rendezni?

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr941981168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsit Karcos 2010.05.07. 14:07:24

Ja bocs, ez lemaradt a végéről: ؟ (iróniajel:)

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.07. 14:13:31

@Bicskas: Na ja. A legális drogok azért legálisak, mert hagyományuk van Európában. Legalábbis mindig ez az indok. Legális drogok: dohány, alkohol, kávé, tea.

@Kicsit Karcos: Juuj, ez tetszik! Használhatom? Hogyan lehet előhívni? :DD

@zero: " Kéál Csaba, aki idáig 1, azaz EGYETELEGY filmet rendezett kapja meg ezta szíros koncot, 3,4 milliárdosat. "

3,4 milliárd?!
De hát az pontosan 0,77 Mazsihisz-kárpótlás!
(új mértékegység, a Nokiásdoboz és a BKV-támogatás után :D)

Grafithuszar 2010.05.07. 14:18:08

Nos van egy olyan érzésem hogy a Fidesz népszerűsége exponenciálisan fog csökkenni az idő haladtával.
Anno 1998-2002 között még nem voltak blogok, így csak az Ezüsthajós ügy derült ki. Most viszont minden nagyon hamar bele fog kerülni a köztudatba, és ezt egy olyan valaki aki az e-mailt sem tudja megkülönböztetni a faxtól nem érti meg.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.05.07. 14:20:11

1. Hiába, a magyar politikusok komoly százaléka megélhetési. Senki nem gondolta, hogy a Fideszben ilyenek nincsenek... UGYE?

2. Ez nem feltétlenül ördögtől való dolog, tulajdonképp nem károsabb, mint a dohányzás meg az alkohol, tehát ha azokat lehet legalizálni, szabályozni meg adóztatni, akkor akár a füvet is lehetne. Gazdasági szempontból pedig mindenképp jó lenne, hiszen egy kis extra adóbevétel lenne belőle. Csak hát egy Fidesz-KDNP kormánnyal ez tényleg esélytelen. Ha elkúrják a dolgokat és 2014-ben egy MSZP-utód+LMP kormány lesz 10-12%-os LMP-vel, akkor talán.

3. A választások előtt még én is egy kicsit hülyének néztem azokat a szocifanokat, akik az Ezüsthajóval meg a Happyenddel riogattak, mert úgy gondoltam, Orbánnak lesz annyi esze, hogy ezeket elkerüli. Tévedtem. Még jó, hogy a korona azóta is a Parlamentben van, nincs hova úsztatni... :P Vajon lesz hamburgeres tűzijáték 20-án? :D

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.07. 14:23:50

@Gerusz: Mi az,hogy nincs hova úsztatni?Visszaviszik,újra úsztatják,Viki fejére teszik.Mai árakon potom 500 millió.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.07. 14:26:07

@Gerusz: "Ha elkúrják a dolgokat és 2014-ben egy MSZP-utód+LMP kormány lesz 10-12%-os LMP-vel, akkor talán." - ha legalizálják, akkor meg 2014-re olyan 25-30%-os lmp lesz :))) a sok betépett bölcsész majd megy szavazni a "zöldekre" :))))))

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2010.05.07. 14:32:40

@Seduxen: Még egy indok, hogy az LMP ezt miért fogja meglépni, amint kormányra kerül (ha kerül...) :)

@Tigeri: Jogos, igen kreatívak ezek, ha a haver hajós cégének kell pénzt juttatni. SŐT! Leúsztatják a határig, onnan hintóval átviszik a Tiszára, ott felúsztatják a határig, megint hintóval átviszik a Dunára és vissza! Egész éves korona-körmenet, potom tízmilliárd forintért! Vagy csak ne adjak nekik ötleteket?... Na jó, ezennel az ötlet (C), ha megcsinálják, 10%-ot kérek! :P

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.07. 14:33:05

@Seduxen: Ha elkúrják,lesz három nagypárt,és senkinek nem lesz abszolút többsége.
Amúgy direkt kapott ki a cspatod,hogy ne legyen bajnok a MU?:))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.05.07. 14:38:20

@Tigeri: nem bazze! ennyire szar a 'pool!

@Gerusz: max úgy "kerül" kormányra, hogy "belebeg" a Parlamentbe :)))))

Bicskas 2010.05.07. 14:39:17

@Gerusz: 2 : nem a pártok számítanak hanem az évszám, egyszerűen ki kell halnia egy generációnak ahhoz, hogy itt akár csak gondolkodni is elkezdjenek a dolgon. A vicc az, hogy sokkal finomabb fokozatok is vannak a legalizációnál. Pl egy ösztöndíjas egyetemistának ne a börtöntől kelljen már rettegnie mert elgyújt néha egy szálat. Nyomjanak a kezébe egy 50ezer forintos csekket azt jónapot. Ez korrekt de kellőképp visszatartó lenne.

szmoker (Homo Trollicus) 2010.05.07. 14:43:20

2. Meglepetés: támogatom :) Legalize. Mondjuk Zorbánék biztos bekeményítenek, mostanában felesleges ezen izmozni.

kamasuka 2010.05.07. 14:44:02

Már bocs Zéró, de még nem alakult meg a kormány. Ezt gondolom nem most döntötték el Káel ügyében, mert azért többmilliárd egy filmre azért egy hosszabb procedúra. Szerintem, még simán a Jobbikos kétharmad előtt kezdődhettek a tárgyalások, közvetlenül a többen vagyunk, mint bárki gondolná kampány között. :D

kamasuka 2010.05.07. 14:46:46

@Kicsit Karcos:
"Ebből a pénzből legalább rendes színészeket meg tud majd fizetni az ország, Jean Renótól Whoopi Goldbergig, és ha valami természetvédelmi parkban lesz majd a forgatás, akkor a díszletek szinte ingyen lesznek. "

Jean Reno már játszott magyar rendező filmjében. Jó szar is volt ...

Kicsit Karcos 2010.05.07. 14:51:52

@kamasuka: Közelít a 0-hoz az éves filmfogyasztásom, de ezek szerint sikerült jó példákkal fűszereznem ironikus hozzászólásomat:)

Geza 2010.05.07. 14:54:11

@Bicskas:
Nem rossz ötlet, az 50e egész jó becslés: még nem megy bele tönkre családostól, de meggondolja, hogy még egyszer megpróbálja-e.

Kicsit radikálisabb megoldás lenne, miszerint ha elárulja, hogy kitől szerezte, akkor 50e Ft-os csekk és ennyi, ha nem, akkor 15 év letöltendő. Ennek egyrészt meglenne a te megoldásodnak az eltántorító hatása, másrészt meglenne a dealer is. Na, azt viszont nyugodtan ki lehetne tömni a saját anyagával, aztán ha belehal, akkor így járt, és ez megoldaná a 'nagy mennyiség' és a 'saját fogyasztásra' megkülönböztetésének a problémáját is.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.07. 15:01:12

Kérdezném, hogy mariska meneten is lesz izraeli zászló-vonszolás? Mert akkor remélem Árpádházi Szt. Margit szelleme feltámad a kolostor romjai közül, és a Dunába riogatja a betépett hadat, amolyan Blair witch-esen.

Scarlet Crusader 2010.05.07. 15:08:30

Csak azt tudnam, mi a halal fasza bajod van a fuvesekkel posztiro.
Ha ertelmesen kezelnek a kerdest+a felvilagositasra+megelozesre forditott penzeket nem lopnak el folyamatosan (tudom, ez csak vicc Mo-n), mar reg nem itt tartanank.
Hate the game, not the player.

Avatar 2010.05.07. 15:10:58

A Kendermag minden évben megtartja a kenderszármazékok dekriminalizációjáért szóló demonstrációját. Talán az első az volt, amit a Vörösmarty téren tartottak 2003-ban, ahol az ellentüntetők kulturált módon sörösüvegekkel dobálták a színpadon megjelenőket.
index.hu/belfold/kender0504/

A hasonló atrocitások elkerülése érdekében már évek óta a Margit sziget ad otthont az eseménynek, amit szélsőjobbosok továbbra is minden évben igyekeznek megzavarni, balhét provokálni (pedig sajátjaik között is vannak fogyasztók, pl Király András Jobbik ex-szóvivő, de Meggyes Tomiról is előkerült egy régi videó, amiről azt hazudta, hogy rendes cigit szívtak bong-ból... hát persze).

Egyébként felhívnám a figyelmet az alábbiakra:
"Számos ország a közelmúltban dekriminalizálta a drogfogyasztást, többek között Portugália vagy Csehország. Novemberben Kaliforniában népszavazást tartanak, amely megnyithatja az utat a legális szabályozás felé. A dohányzást ugyanebben az államban úgy sikerült visszaszorítani, hogy közben egyetlen embert sem zártak börtönbe: a megoldás kulcsa ugyanis az okos állami szabályozásban és a megelőzésben van."

Mellesleg Kaliforniában a republikánus színekben indult Swarzenegger a kormányzó, mégis képesek túllépni "a drog rossz, értem" érvelési szinten...
Bizony, a kendert fogyasztók nem attól lettek nálunk sem, hogy az SZDSZ azt állította, hogy vannak. Érdemes elolvasni az EU-s jelentéseket a drogot kipróbáló fiatalok számáról! Most kb minden 3.-4.-5. gimnazistát, egyetemistát börtönbe kéne zárni, ha komolyan venné a társadalom a jelenlegi törvényt.
Hejj, micsoda fényes jövő várna a magyar társadalomra!

Ja, és ha már a melegfelvonulást is ide száműznék egyesek, akkor esetleg a Szent Jobb körmenet útvonalát is átrakhatnák a Margit szigeti futókörre, hogy az autósok tudjanak közlekedni, hisz az mindennél fontosabb, és a vonulók bokáját is kíméli a betonhoz képest, ugye?

Rwindx 2010.05.07. 15:18:24

"Ez az ember 21 éve (!) abból él, hogy egy ember 1986-ban a koliban véletlenül Orbán szobájába osztotta be..."
Ezen nagyon jót röhögtem :D

1. Nagyon gáz. Mondjuk ami infóm van egyes klubokról az alapján ilyenen nem lepődök meg.
2. Nem érdekel. Csinálják.
3. Ezt most nem kéne ismert okokból (azaz nem kéne két kézzel szórnia pénzt), és főleg nem így.

ketroot 2010.05.07. 15:20:03

OFF

stop.hu/articles/article.php?id=661009

1-2 bírót felhúznék egy fára, bizonyos ítéletek után...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.05.07. 15:22:08

Ennyi sok mocskos drogost egy rakáson!Hol vannak ilyenkor a rendes hazafiak?Ja éppen bepiálva verik az asszonyt.:))

Kicsit Karcos 2010.05.07. 15:24:55

@Avatar: nácifasiszta létemre ésszerűnek tartanám a fűvel kapcsolatban, ha a saját fogyasztására valót mindenki megtermelhetné, és otthon elszívhatná. A kereskedelmét, reklámozását tiltanám, akit meg elkapnak a lakásán kívül fűvel, az kapjon egy csekket ötven rugóról, ahogy fentebb is elhangzott. A drogrosszértemnek semmi értelme nincs, a fű ugyanolyan élvezeti szer, mint a cigi, rossz, persze hogy rossz, de nem büntetőjogi kategória, ennyi, hogy legyenek tekintettel a használói azokra, akik viszont nem használják vagy ellenszenvet kelt bennük a fogyasztása, esetleg a gyerekeiket féltik tőle.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.05.07. 15:26:08

"van-e Deutschnál semmirekellőbb, haszontalanabb politikus ebben az ország ... "
Van, de attól még szép példány :D

Káel Csabáról meg nem jut valakinek eszébe az EKF nyitóünnepség Pécsett? Ugyan jó volt, de nem hinném, hogy valóban ő álmodta volna össze.
Amúgy tök mindegy kinek dolgozik, én már nem nagyon reménykedek ha magyar történelmi filmről van szó.
Lásd még a Géniusz c. ... ...valamit.

Roxvox 2010.05.07. 15:42:16

A nagy Magyar seggnek van bal meg jobb oldala, középen meg a szar. :(

Roxvox 2010.05.07. 15:46:38

Miért is kell egyáltalán füvezni, csak nem hogy több legyen a zöldterület?

wlakos 2010.05.07. 16:14:29

@CyberPunK: Mi lehet a baj, hogy ilyen hírek láttán gyilkos hangulatba kerülök?

Roxvox 2010.05.07. 16:28:24

A Sorstalanságból csak azért lett film, mert ezek a hülyék azt hitték, hogy a Nobel után rögtön jön majd az Oscar is.

pause 2010.05.07. 16:55:58

ha egy halandonak annyi allasa lett volna mint ahanya helyen mar "dolgozott " a dojcs,egy munkaado se venne fel,mert tul "mozgekony"

suski 2010.05.07. 16:57:37

@zero: "amelynek költségvetését részben közvetett magyar állami támogatásból, részben szponzorációkból, részben európai - jelenleg úgy néz ki, francia, német és angol - koproducerek bevonásával szeretnék előteremteni."

1. nem fognak 3.4 milliárdos koncot kapni
2. majd akkor jogos az ekézés, ha döntés volt, még kormány sincs

órarugógerincű felpattanó 2010.05.07. 16:58:55

@zero: Lehet, hogy meg kellene mégiscsak fontolnunk egy Vastagbőr Magazin kiadását papíralapon :-)

Avatar 2010.05.07. 17:19:12

@misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott]: Sajnálom, ha téged bántott amit írtam, másokat meg a melegek, füvesek demonstrációinak jogosságát kétségbe vonó beszólások bántanak. (Nem akarom áthelyeztetni a körmenetet, csak kérdeztem, hogy más vonulások is ennyire zavarják-e!)
Olyanról sosem hallottam, hogy valakit fizikailag bántalmaztak volna a Szent Jobb körmeneten való részvételért, vagy akár bekiabálásokkal zavarták volna a menetet, pedig itt hú de el voltak nyomva a keresztények az utóbbi 8 évben. Viszont tapasztaltam, hogy a Kendermag rendezvények és a meleg felvonulás résztvevőit megverték, megdobálták, szidalmazták, és úgy általában tönkre akarták tenni a rendezvényüket. Mindezt a szeresd felebarátod jegyében.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.07. 17:29:29

Azért annak örülök, hogy a film főszereplője "ígérem, nem Franco Nero lesz" Káel szerint.

Avatar 2010.05.07. 17:34:10

@laspalmas: Hát ha Szamóca lesz, azzal se járunk jobban. A régi filmjeit szerettem, de Hídemberben igencsak felejthető volt az alakítása (meg az egész film is), ha meg a magánvéleményét kezdi el kifejteni valamiről, akkor nehéz eldönteni, hogy viccel, vagy komolyan gondolja, akkora álbölcsességeket mond...

FradiDani 2010.05.07. 17:37:28

Mtk szánalmas, mint az aki ilyen felkérést elfogad.
Drogosok? Kinek kellenek?
Csabi meg még nem kapott pénzt, remélem nem is fog :)

Horizont 2010.05.07. 17:53:34

Csak nehogy a végén Deutsch legyen a főszereplő a filmben!:)
Jó helyre kell bevackolni a kollégiumban és egy életre megoldódik a megélhetésed!
Ha még közben jobbra, balra kefélgetsz is akkor már itt is van a kánaán! :)

Biztos, hogy 3.4 milliárdért kell egy film? Félelmeim vannak. Munkácsy egy olyan ezer fokkal égő ember volt, nem hiszem, hogy "belőle" sikerülne egy igazi filmet csinálni. Majd megint kevesebbek leszünk egy illúzióval!
Ezüsthajó, Happy End ? Hol van az már? Azóta volt itt már minden ocsmányság Kulcsártól kezdve Zuschlagon át a Nokiás dobozig bezárólag.
Valaki írta, hogy az előző Orbán kormány óta bejött az internet, most minden előbb kiderül. Vajon gondolnak erre ott a Fideszben?

Már bocs de mindig jót röhögök ezen a Kendermagon, nekem mindig a kendermagos tyúk jut eszembe! Még jobban akartok kábulni? Nem elég ami van? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.07. 18:15:44

@Horizont:

"Munkácsy egy olyan ezer fokkal égő ember volt, nem hiszem, hogy "belőle" sikerülne egy igazi filmet csinálni. Majd megint kevesebbek leszünk egy illúzióval! "

Na pont így jártam, mikor elolvastam nonstop egymás után 3* a Rettenthetetlent, aztán megnéztem a belőle készült filmet :(
Érzéseket, gondolatokat, hangulatokat remekül le lehet írni, de a film sose adja vissza 100%-osan. Szinte idő sincs, hogy beleéld magad igazán, mert a könyvet bármikor félreteheted későbbre, a mozifilmet viszont egyben kell végignézni, és ha hosszabb 1,5 óránál, az embernek viszkethetnékje támad, így aztán összesürítik benne a dolgokat.

Félre ne értsen senki, vannak nagyon jó filmek, de vannak olyan sztorik, amik egyszerűen nem valók vászonra, mert túl "bonyolultak". Nem történésileg, hanem képzelet, érzések terén.
Fable könyveit pl hogy lehetne megfilmesíteni? Úgy, hogy pont a lényeg, a zamatuk veszne el. Így inkább neki se állnak. Illetve azt hiszem szerettek volna már, de ő nem engedi, hogy "megbecstelenítsék" őket.

Pocócicó 2010.05.07. 18:28:24

Anno gyerekkoromban a szovjet filmekhez vezényeltek ki minket.
Amíg a gyerekeim iskolások voltak, őket is kivezényelték a magyar "sikerfilmekhez".

Könnyű így bevételt, statisztikát gyártani.

martonx 2010.05.07. 18:48:56

"van-e Deutschnál semmirekellőbb, haszontalanabb politikus"

Bárki az elmúlt 8 év garnitúrájából. Ettől függetlenül a Fityisz úgy tűnik megint elfog jópár bakit követni, aztán meg 4 év múlva le lesznek döbbenve, hogy kihúzták az országot a szarból, a nép mégis vissza szavazza a komcsikat.
A hülye fityiszesek még mindig nem tanulták meg, hogy a nép leszarja, hogy szarban van-e, sőt szeret ott lenni, viszont ugranak minden Deutch Tompikás, meg film forgatásos hírre.

Zuzu Petals 2010.05.07. 18:51:59

Én tényleg nem értem, mi a baj a kendermagosokkal. Lealizációval sokmilliárd forint kerülne az államkasszába, amiért nem kell még többet dolgozni. Márpedig itt (is) mindenki azért sír,h nem akar másokat eltartani, de az ingyen zsé az nem kéne? A legtöbb pénz amúgy a turizmusból jönne be, mert Hollandiába sem a szélmalmok miatt járnak az emberek, hanem kurvázni meg füvezni.
De ez persze csak álom, amilyen itt a környezet, még 100 év múlva is "kapudrogoznak" majd, amikor már mindenhol máshol vmi új növényszármazék lesz a menő illegál...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.05.07. 19:02:08

@Zuzu Petals:

Pedig én azt hittem, a tulipánokra gerjednek a turistok :))

emzperx 2010.05.07. 19:10:34

Zero, lehet, hogy kognitív disszonanciát fogok neked okozni de elárulom, ott leszek a Kendermagos eksönön mint pártoló tag mindamellett, hogy jobbik szavazó vagyok (legalábbis legutóbb még az voltam). Na, ezt most hova teszed?)

Horizont 2010.05.07. 19:27:24

@laspalmas: Igen ez így van, igazad van! Ha olvastad a könyvet amiből a filmet készítették, nagy az esélye, hogy csalódni fogsz, mert az olvasásban az a jó, hogy te magadnak úgy képzeled el ahogy szeretnéd. Voltak régen nagy filmek amik nem veszítettek a regény adta "gyönyörökből" ! Ilyen volt (nekem) a Kőszívű ember fiai. De ehhez kellett egy olyan rendező mint Várkonyi Zoltán és nagy színészek! De nagyon sok regény van ami csak olvasva jó.
Ilyen Dallos Sándor műve Munkácsyról. Aranyecset és a Nap szerelmese:)

ucsacsu 2010.05.07. 19:28:53

káel a mi kutyánk kölke nem tudjátok,hát most megtudjátok.tompika az más egy álláshalmozó, még három hét és ő lesz az ILLETÉKES elvtárs.Aztán mondhatja,hogy JÖVÖK,MEGYEK INTÉZKEDEK,ALÁÍRÓK,PECSÉTELEK . Tényleg MI LESZ A RÉGI PECSÉTEKKEL, most jó pecsétgyártónak lenni! Sok a kopott báró a Fideszbe is,mindig mondtam.

Zuzu Petals 2010.05.07. 19:34:05

@laspalmas: Rosszul hitted. :) Bár kétségtelen,h a a négy legfontosabb turisztikai vonzerejükből 2 növény. Az egyik szép (de szép az ugye mindenhol van), amásik meg szívható, és csak náluk.
Amúgy a hollandok eléggé lenézik a füves túristákat, amióta szabad, ők nem akarnak szívni. Érdekes azért az emberi természet...

Zuzu Petals 2010.05.07. 19:35:59

@ucsacsu: Minden magyarnak az a mániája,h elküldje a vérbe azokat, akik nem értenek vele egyet?

gudmen 2010.05.07. 19:49:18

szerintem Viktor rendet vág majd köztük, ugyanugy mint Pintér esetében..
várjuk meg a végét..

Kicsit Karcos 2010.05.07. 19:56:18

@gudmen: hát, Bayert mindenesetre elég keményen leszidták, hogy életveszélyesen megfenyegett a nyilvánosság előtt, az 5ös számú tagkönyvére hivatkozva valami Kovács nevű valakit, mert csak most ment el Fidesz-rendezvényre...

gyika 50 2010.05.07. 20:50:43

@Avatar: a körmenet intézménye - a katolikus vallásban- a templomhoz kötődik.Egyébként izléstelen, pofátlan dolog egy lapon emliteni buzidrogosantifasiszta hőzöngésekkel.

dr. Aullah 2010.05.07. 20:52:08

@CyberPunK: Baszki, ez nagyon durva. A k*rva anyjukat!!!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.05.07. 21:04:57

@Avatar:
Dehogy, szerintem zárjegyes, ellenőrzött "fűterjesztés" kellene. Ismerek olyan "mélymagyart", aki a tanyáján megtermeli a kukorica közt :)

Háát, a kendermag és a buzzerfelvonulás van mikor "lebssza a zótómatát" nálam. De azért 1000 év vs. néhány évtized, államiság kontra jogokat fűnek-fának (vs a közösséggel kapcsolatos kötelességek, ugye) imho nem összehasonlítható. Régen ISten nevében hódítottak, most Mammonéban. Melyik rosszabb?
Meg ilyenkor nekem -az ostoba sároslábú pórnak- igen rosszul esik, hogy a sajátján kívűl még "n" kölköt el kell tartania. Ebből fakadó elégedetlenségemet pedig néha kevésbé civilizál ill. cizellált módon juttatom kifejezésre. pl mschnngwhr, lmpvs, esetleg CH3(CH2)2COOH szabadföldi szórása, stb :)

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2010.05.07. 21:09:02

@Avatar:
btw, el vannak nyomva, le vannak sajnálva, nevetség tárgyává vannak téve.
Csak hogy szépen, magyarosan írjak, Kazinczyhoz méltó módon.

2010.05.07. 23:15:46

Fos fideszesek ott akarják folytatni, ahol a maszop abbahagyta.

de murányi 2010.05.07. 23:22:01

na biztos jó lesz a film gecosz, mint a hídember,azóta is nyeri az aranymedvéket

szabidoki 2010.05.07. 23:55:37

1. No comment
2. orvosi szempontbol a marihuana semmivel sem rosszabb, mint a szesz es a dohany, csak errefele igen eros a dohany es szeszlobbi, igy elkaszalnak minden legalizalasi kiserletet.
3. Azt senki ne gondolja, hogy a haveri ceg most veletlenul kap nagy osszegu allami tamogatast, reg le van ez zsirozva...

Rwindx 2010.05.07. 23:56:25

@Kicsit Karcos:
Hmm, ebben a formában ez nem igaz :) Én olvastam, ugyan elég gáz amit összeszedett, de azért nem olyan durva.
Ha érdekel: www.magyarhirlap.hu/velemeny/maganugy_20100504.html

Kicsit Karcos 2010.05.08. 00:19:08

@Rwindx:

"S te már most, a legelején jó, ha tudod, mostantól fogva a legszemélyesebb magánügyem, hogy veled leszámoljak. Ezt a kis cikket vedd selyemzsinórnak. Mert az. (...) S mondom neked, még egyszer, hogy megértsd: immáron személyes ügyem, hogy te ne legyél köztünk. "

Azért ez szerintem nem egy ártalmatlan köteles beszéd, amit Gyurcsányi és az oldalra hajtott fejű Szili kiforgatott. Ez inkább olyan, amit "meg lehet magyarázni"...

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.08. 02:35:23

@Kicsit Karcos: Danke! Ez a jel úgy hiányzott már nekem, mint galambnak a fozlós kalács! :DDD

@szabidoki:
1. Dojcstomit már rég el kellett volna küldeni valami párt-backoffice feladatra kapálni. Ritka ratyi egy figura, leginkább semmilyen.
2. Mélységesen egyetértek.
3. Mondom én: csak őrségváltás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.08. 07:16:24

a bánk bán az jó volt

tetszett

dajcs meg egy mallyom

neevous 2010.05.08. 07:30:57

Deutsch a Fidesz kormány idején sportminiszterként intézte a stadionok beléptetőkapujainak ügyét. Csupán 5milliárba került és azóta is egy raktárban porosodik, rohad szét az összes.
"Na és?"

Marcellusca 2010.05.08. 07:41:01

@laspalmas: Pedig vannak "filmek", amik visszaadják a gondolatokat, érzéseket. :)
Nézzé brazil szappanoperákat! Ottan még a gondolat is hangos. :DDDDD

De komolyra fordítva: Igazad van.
Sok filmben csalódtam, melyek alapját könyvben olvastam. Sok, apró részletet nem tud visszaadni a film. Meg csonkítják a történetet, hogy beleférjen abba a másfél-két órába. Ilyen nagy csalódás volt számomra a Pillangó. Iszonyat jó könyv és oltári moslék filmet sikerült csinálni belőle.

Viszont van ami egész jó film/sorozat (volt) és utána elolvasva a könyvet, azt mondtam, hogy szuper a könyv. Nem is lehetett volna visszaadni azt, ami le volt írva. Ilyen a Sógun, illetve a Tajpan. A könyvben részletesebben le vannak írva a gondolatok, az összefüggések és a történelmi háttér, hagyományok.

Szóval, lutri a könyv alapján készült film. :)

Marcellusca 2010.05.08. 07:41:37

A p.csába! Korán reggel KBM?!

f.m.j. 2010.05.08. 08:19:22

@Marcellusca: mindig ezen parázol, és mindig ott van a szöveged :) -elöbb-utóbb:)

Nekem az egyik kedvenc filmem A remény rabjai. A könyvet nem olvastam, de ha csak olyan "szart" sikerült belőle csinálni, akkor is kicsit dőlni látszik az elmélet. Amúgy nagy általánosságban egyetértek, hogy a könyv mindig gazdagabb (lásd: A Gyűrűk Ura) mint a film. A filmet néha feláldozzák a pénz, meg a könnyen emészthetőség oltárán.

eszkep 2010.05.08. 08:26:37

@Kicsit Karcos: Örülök, hogy valaki azért túllát Zero szűklátókörűségén.
A 3,4 milliárd egyébként az össz. költség, úgy olvasom. A gyerekekre meg legalább más is ragad a koszon és a cigarettafüstön kívül. Kíváncsi vagyok, hányan tudnának felsorolni legalább 12 nem kortárs, híres magyar festőt?

Horizont 2010.05.08. 08:42:46

@Rwindx:
Atyavilág! Ez szerintem nagyon durva Bayertól!
Ezt a stílust, még a régi énjét is túl teljesítette!
Elkábította a 2/3?És az 5.sz. párttagkönyv? Ennyire?
Akármilyen az a Kovács.......

picur3ka 2010.05.08. 08:49:14

Uborkaszezon van, ugy latom.

Horizont 2010.05.08. 08:51:13

@picur3ka/beleallos kampany: Tudod még nem tették le az esküt :)))

Marcellusca 2010.05.08. 08:55:25

@f.m.j.: Jártam már úgy, hogy letettem a könyvet, mert szerintem annyira rossz volt.
Vagy csak nekem nincs elég fantáziám. :)
Asszem az egyik ilyen pont a Gyűrük ura volt.
Pedig a filmtrilógia a kedvenceim közé tartozik.

Jó, nem kell, hogy minden könyv úgy kezdődjön, mint A szakasz. :)
Ha jól emlékszem első mondatok egyike:
"- Mi a f@sz volt ez?"
xD

Horizont 2010.05.08. 09:01:06

@Marcellusca:
A Pillangó tényleg hatalmas csalódás volt!!
Pedig Steve McQueen nagy színész volt!

Marcellusca 2010.05.08. 09:38:14

@Horizont: Én alig bírtam véginézni.
Csak a kíváncsiság miatt, hogy mit hagynak ki és mi lesz a vége. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.08. 09:58:09

@Marcellusca: "Pedig vannak "filmek", amik visszaadják a gondolatokat, érzéseket. :)
Nézzé brazil szappanoperákat! Ottan még a gondolat is hangos."

Kifeküdtem! XD

Marcellusca 2010.05.08. 11:11:37

@neccharisnyás útonálló: Mé', nem így van? :)))

Hébe-hóba odatévedek valami szappanoperára, szinte mindig valami (egyébként dugnám kategóriájú :D) csajszi néz bambán előre, a szája nem mozog és mégis "mond" valamit. :DDDD

Marcellusca 2010.05.08. 11:17:45

@f.m.j.: Na, most írtam választ @neccharisnyás útonálló: -nak és hiába frissítek nem jelenik meg a kommentem. :)
Írni kell valamit, hogy az előző is megjelenjen. :)))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.05.08. 11:34:18

@Marcellusca: Nekem az tetszik, hogy a fele banda mehetne a dühöngőbe, olyan szintű érzelmi kitöréseket produkálnak. Nem mondom, szenvedélyes ember vagyok jómagam is, de amikor a csóka úgy üvölt (tulajdonképpen monologizál) hogy pulykamód vörösödik a nyaka, az már picit sok. Síkvölgyön a sárgaház lakói kedves, nyugodt emberek ezekhez képest.

Blogmotort pucerálni én "..." kommentekkel szoktam.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.05.08. 14:13:35

@eszkep:
Barátom a Hídember egy kalap fos volt erről nincs vita.
Komolyan kivettem a DVD lejátszóból a filmet mert azt hittem hogy rossz filmet nézek.
Tudod Széchenyi a magyar történelemnek egy olyan alakja akit még a szocialista időszakban is tiszteltek és követendő példaként tanítottak történelem órákon.
Így aztán aki 90 előtt járt iskolába és meghallja a Széchenyi nevet olyan dolgok ugranak be neki hogy: "Lánchíd, Magyar Tudományos Akadémia , Hazai lóverseny sport, Folyamszabályzás, stb"
Ezzel szemben a filmen egy dilinyós seggfejet látok aki egymás után próbálja fel a grófnőket és a diliházban mászkál.
Azok a dolgok amelyek miatt méltán rászolgált a "legnagyobb magyar" jelzőre csak úgy szőrmentén voltak megemlítve.
Tudod ez pont olyan mintha az Egri csillagok arról szólna hogy Dobó kapitány hogyan keféli a markotányos nőket és nem arról hogy hogyan védték meg a várat a töröktől.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.05.08. 14:25:08

@Avatar:
Hát a szabócával egy bajom van csak :
Szerintem nem jó színész.
Én már láttam pár szerepben és midíg ugyanolyan volt, ugyanazok a mozdulatok gesztusok, hanghorozás, mimika stb.
Szóval kicsit fura volt ugyanazt a karaktert látni dilinyós munkásőrnek (Csapd le Csacsi),
Gróf Széchenyi (Hídember), Szabó Bakter (Indul a bakterház színházi előadás).

nyg 2010.05.08. 15:43:17

zero
Káel Csaba ne rendezhessen filmet, csak azért mert Önnek nem tetszik? A Munkácsy-film angol és német magánpénzből készülne, a magánbefektetők meg hadd döntsék el, kivel készíttetnek filmet! Amúgy a Bánk bán film jó volt, a nyitó pécsi rendezvény szintén, tehát szakmailag rendben van a fickó.

Rwindx 2010.05.08. 16:09:38

@Kicsit Karcos: @Horizont:
Engem nem zaklatott fel túlzottan :)
El tudom képzelni hogy felkúrta magát, jó eséllyel én is így tennék, egy ilyen görénytől. Én inkább csak azt nem értem mit keres egy ilyen magánügy bármilyen újságban vagy írott anyagban. Nem odavaló. Beszélje meg vele, négyszemközt, senkinek semmi köze hozzá. Én legfőképpen ezért tartom gáznak a dolgot, illetve a választott környezetben a stílust. Ha szembe mondja neki, a nyilvánosság nélkül, akkor nem látok benne problémát.
Ilyen az élet.

Avatar 2010.05.08. 18:18:37

@prostatikus vogon jeltz:
Nekem a Csapd le csacsiban és a Legényanyában tetszett, meg azok a filmek egyébként is jók.
De valóban kicsit ugyanolyan minden alkalommal, ezt nagyon jól elkapja Kálmánczhelyi a Legkisebb film a legnagyobb magyarrólban.
film.indavideo.hu/video/f_legkisebb_film_a_legnagyobb_magyarrol
kb 19:30-nál kezdődik, nekem a kedvenc részem a filmben, bár van még pár ütős poén. Sajnos némelyik vicc már aktualitását vesztette, de 2-3 év múlva újra érteni fogjuk azokat is...

kuki123 2010.05.08. 20:05:01

Köszönjük kedves agymosott fidesz fanok :)

minden ott folyatódik ahol 2002-ben abbahagyták....

de tényleg köszönjük.... köcsögök

továbbá érdekes hogy az eddig balos média úgy kussol mint egy néma
KURVA ÉRDEKES NEM? költői a kérdés...hogy rohadna meg mind

mi Jobbikosok megmondtuk

Rwindx 2010.05.08. 20:32:07

@volánrulz:
Mi van, nem jött meg a barátnődnek?

Off:
Ezt érdemes elolvasni ha valaki röhögni akar az emberi hülyeségen mno.hu/portal/712072
Persze lehet szemezgetni máshonnan is...

Kicsit Karcos 2010.05.08. 23:10:58

@Rwindx: ezért írtam én is, hogy (országos) nyilvánosság előtt fenyegette meg (az országos ügyekkel semmilyen kapcsolatban nem álló polgármestert).

Ez a hangnem a Szabad Nép '47-es számaiból lehet ismerős; a 2/3-os győzelem után az 5.-ös sorszámú párttagkönyvre hivatkozva selyemzsinórt küldeni egy helyi érdekű sérelem miatt - nem menő.

Deutschnak selyemzsinórt küldeni, aki felkéreti magát az MTK elnökének, és jól el is fogadja, az sem lenne menő ebben a formában, de az már legalább a puhapöcsűségét nem domborítaná ki ennyire (hogy képzavarral éljek). (Vagy a négyszemközti megoldás, amit írtál.)

f.m.j. 2010.05.09. 08:35:55

index.hu/kultur/klassz/2010/05/09/budapest_protokoll/

na, és ez pl. miért kell? Rohadjon ez is meg, ahol van...

f.m.j. 2010.05.09. 08:43:32

részlet az interjúból, aki nem akarja ezt a szemétésget elolvasni:

""Budapestet próbáltam sokkal sötétebbnek és fenyegetőbbnek ábrázolni: a politikai hangulat is sokkal extrémebb, a kocsmák érdekesebbek, a lányok szexisebbek, amit a valóságot figyelembe véve elég nehéz volt megoldani. A történet egy nagy, vészjósló európai összeesküvésről szól, ami a második világháború utolsó napjaiban kezdődik." Fontos, hogy Lebor olyan borzalmakról akart írni, amelyek elképzelhetetlenek, például hogy gyógyszerekkel akadályozzák meg a romák szaporodását. "De nem tudtam elképzelni azt se, hogy bombát dobjanak egy roma család házára, vagy megtámadják őket, és megöljék az apát és a fiút, amikor menekülnek a lángok között. Tatárszentgyörgyön megtörtént.""

Nekem kávé helyett pont elég volt, kávéval egy hét pörgés :)

Sííva 2010.05.09. 11:10:08

@eszkep: 1. Madarász Viktor, 2. Szinyei Merse Pál, 3. Paál László, 4. Than Mór, 5. Barabás Miklós, 6. Orlay Petrich Soma, 7. Székely Bertalan, 8. Benczúr Gyula, 9. Lotz Károly, 10. Hollósy Simon, 12. Csontváry Kosztka Tivadar
Talán azért mert szeretem ezt a művészeti ágat, bár magam nem művelem! A nézetem az, ha valaki nem tud a kiváló teljesítményt nyújtani bármilyen művészeti ágban, ne is tegye.
Nem kellene most a közös kasszából szórni a pénzt haszontalan dolgokra. Évek óta nem sikerült maradandó magyar filmet alkotni szerintem. Most sem kell próbálkozni, mert hatalmas bukás lesz. Nincs ma olyan magyar színész vagy rendező aki visszaadná a könyv hangúlatát és Munkácsy teljes jellemét hűen eljátszaná!

Rwindx 2010.05.09. 12:32:25

@Kicsit Karcos: Ok, akkor egyre gondoltunk.

kuki123 2010.05.10. 18:45:05

Pintér Sanyika cége, jövőbeni belügyminszter, isten király méltóságos uram Orbánka nagy haverja. fasza 4 év lesz
totalcar.hu/magazin/hirek/2010/05/10/figyelmeztetes_az_apeh-nek/

varanus.blog.hu/2010/05/10/oligarchanak_valo_videk

index.hu/belfold/2010/05/10/ket_orban-miniszter_kimaradt_a_leggazdagabb_100-bol/

egyik kutya másik eb..köszönjük agymosott Fidesz fanok a 2/3-adot

mi megmondtuk, hogy a Jobbikra kellett volna szavazni :)

Spiritmonger 2010.05.11. 17:15:45

@Avatar: ha megverték őket, akkor jól tették
de sajnos ez nem történt meg

az, hogy valakit megvernek, nem egyenéő azzal, hogy kiabálnak neki csúnyákat

lásd 2006.10.23. vagy bármelyik buziparádé

Avatar 2010.05.11. 19:53:34

@Spiritmonger: És még kit szabad összeverni csak úgy heccből? Csak szexuális orientáció alapján lehet áldozatot választani, vagy vallási és bőrszín alapon is, esetleg bárkit össze szabad szabad verni, aki valamiért nem szimpi (pl nincs rajta sapka)? Ahhoz mit szólnál, ha éppen téged vernének össze valami hülye ürügy alapján, amiről nem tehetsz és nem tudsz változtatni rajta?

Az utcakővel, sörösüveggel, molotov koktéllal megdobálás messze nem a csúnyákat kiabálás kategóriája. A véresre verés sem, merthogy ilyen is történt. Ha szerinted ez helyes, akkor szerintem nem fogunk közös nevezőre jutni a társadalmi problémák rendezésének módjait illetően.

süti beállítások módosítása