Skip to content


       Szűrés lista

Jogerős: Tomcat se nem terrorista, se nem bombagyáros

No, egy újabb, 3 éves ügyre került ma pont.

2007. május 9.
Néhány órával az MSZP dunaparti felvonulása előtt közölte a rendőrség, hogy kedden különböző robbanószerkezeteket találtak egy csepeli panellakásban. Közveszélyokozás előkészülete miatt két férfit és egy nőt vett őrizetbe a rendőrség Budapest XXI. kerületében, a Nap utca egyik panelházában kedd este. A letartóztatottak a gyanú szerint robbantásra készültek, lakásukban bombagyártáshoz használt alapanyagokat foglaltak le.

Később már "közveszélyokozás helyett terrorcselekmény előkészületével és robbanóanyaggal való visszaéléssel" gyanúsították meg Polgár Tamást (Tomcat). Az ügyvéd szerint a bűncselekmény átminősítésére azért került sor, mert a rendőrség szerint Tomcat meg akarta félemlíteni a lakosságot, és a szakvélemény szerint a lakásban tárolt keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, vagyis alkalmasak voltak közveszély okozására.

Aztán az ügyészségen rájöttek, hogy ez így nem igazán fog megállni a bíróság előtt, így az ügyet közveszély okozásnak minősítették, ezzel a váddal került Tomcat a bíróság elé.

Az ügyben amúgy szakértők egész sora tanúskodott: 4 szakértő szólalt meg, jelentéseik alapján nem robbanóanyagok voltak a lakásban, sőt, ha a talált anyagokat összekeverik, még az sem robbanószerkezet.

2009. május 4-én bűncselekmény hiányában első fokon felmentette Tomcatet a Pesti Központi Kerületi Bíróság a bombagyártás, a robbanóanyaggal való visszaélés vádja alól, de szabálysértésért 100 ezer forint rendbírságot rótt ki rá.
 
Ma megszületett a jogerős ítélet: felmentette Tomcatet a közveszélyokozás előkészületének vádja alól.

A bíróság indoklásában hangsúlyozta: a vádlott lehúzta a rezsóról a lábast és elzárta a tűzhelyet, így a közveszély lehetősége nem állt fenn. A bíróság az elsőfokú ítélettel egyezően azt állapította meg: Polgár Tamás pirotechnikai kísérleteket folytatott a lakásban, különböző anyagokból elegyet készített. Ez azonban nem volt képes pusztító, romboló hatás kiváltására, nem minősül robbanóanyagnak, így általa a robbanóanyaggal való visszaélés bűntettét sem lehetett megvalósítani.

No, ennyit a félelmetes bombagyáros terrorista legendájáról ... 

Ügy lezárva.

Jöhet a következő!

 

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr982032451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.26. 13:29:10

@zero:
Látványosan szartak a rendőrök meg a bíróság a "normál" ügymenetre tomcat esetében. Anno bombagyáron olvasgattam a bejegyzéseit (amik mondjuk lehettek elfogultak, és nem kissé sarkítottak) de azért az vicces volt, amikor minden háztartásban megtalálható dologra (kristálycukor)mutattak rá hogy ez bizony bomba alapanyag, nem vették figyelembe először a független szakértő véleményét stb. Az utóbbi időben mondjuk nem hallottam róla.

Spiritmonger 2010.05.26. 13:30:44

végre egy helyes ítélet!

már csak az kellene, hogy az ügyben kamuzó szakértőket, a vád tanúit kb 2 év letöltőre ítéljék

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.05.26. 13:41:46

@Spiritmonger:
No igen. Az elkövetkező években az is a "megújulás" mércéje lesz, hogy azok akik bármilyen szinten segédkeztek bizonyítékok ferdítésében, elhallgatásában, netán gyártásában azok felelősségre lesznek-e vonva. Felelősségre lesz-e vonva az a bíró aki nagy ívben szarik arra hogy emberi életekről dönt, ilyen esetben nincs valamilyen jellegű veszélyeztetés??? A bírói felelősséggel azért párhuzamot lehet vonni 2006-os események utáni, futószalagon gyártott ítéletekkel. Azokat a bírókat vajon megkérdezik, számon kérik valaha is??

Rwindx 2010.05.26. 13:44:04

Azért van pár szép cucc amibe jól jön a cukor, és nem sütire gondolok, bár emlékeim szerint füstbombákhoz kellett jobban. Annak idején amikor Tomcat már "aktív" volt, a 90-es években terjengett egy "terroristák kézikönyve" nevű terjedelmes szösszenet tele "süti" receptekkel, amelyek jó része háztartásbeli anyagokkal dolgozott, abból lehetett csemegezni. Szinte biztos hogy megvan még neki.
Egyébként bennem még akkoriban alakult ki az a vélemény erről az emberről, hogy egy marék szemetet sem bíznék rá.

Kicsit Karcos 2010.05.26. 13:49:17

@Rwindx:

Tomcat spiclivé lett:

kuruc.info/galeriaN/hir/tcbeadvany.gif

de ettől még nem volt terrorista. Nem sokkal veszélyesebb az államrendre meg a köznyugalomra, mint a Kétfarkú Kutya Párt.

Gonosz Repülőmókus 2010.05.26. 13:51:02

Tomcatnek megvan a maga problémája, mármint a fejében, de elvileg nem veszélyes. Az viszont a történeti hűséghez tartozik, hogy egyrészt nem az ő lakása volt, még csak ott sem lakott, és amikor a rendőrök rajtuk ütöttek, akkor nem is tartózkodott a lakásban, hanem már majdnem az utcán volt. Ennek ellenére csak őt sittelték le a lakásban tartózkodó tulajékat pedig elengedték.

Kicsit Karcos 2010.05.26. 13:51:06

@Kicsit Karcos: valójában éppen ez a bombagyáros őrizetbevétel volt az apropója a beszervezésének. Igaz, nem járt eredménnyel. Egy jó nagy verést érdemel azoktól, akikbe belegázolt, nem börtönt.

Rwindx 2010.05.26. 13:54:59

@Kicsit Karcos:
Nem is állítottam hogy terrorista, de aki ma született báránykának vagy hősnek vagy akárminek állítaná be az is téved. Amit linkeltél azt pedig ismerem.
Mint mondtam az én véleményem elsősorban a 90-es évek közepéből származik, és nem változott meg azóta sem, főleg a TN lemezújságra támaszkodik, saját írásaira, és mások írásaira. Akit érdekel még fent vannak a neten, bár a mai hardverekkel elég macerás futtatni egy részüket.

Gonosz Repülőmókus 2010.05.26. 13:56:04

Én egyébként abban az időben azon "nevettem" nagyokat, amikor a rendőrök idézem: -Molotov koktél előállítására alkalmas anyagokat talált.
Bazze: üres üveg, rongy, benzin.
Ebből legalább 2 minden háztartásban van. Akkor mindenki terrorista?

==T== 2010.05.26. 13:57:24

Jöhet Budaházy...

Kicsit Karcos 2010.05.26. 14:03:54

Támadás: rálőttek a HírTV oknyomozó riporterének házára + Képriport

Kisberk Szabolcs a Célpont mellett a Riasztásnak is készített anyagokat
2010. május 26. 13:50

MNO - PL

Ismeretlenek rálőttek a hírTV egyik riporterének fővárosi házára kedd éjszaka. Az elkövetők egy földszinti és egy emeleti ablakon lőttek be kis kaliberű fegyverrel, miközben Kisberk Szabolcs és családja az épületben aludt. Kisberk abban bízik, hogy gyermekcsíny áll csak a háttérben.

www.mno.hu/portal/715300#

RAF?

f.m.j. 2010.05.26. 14:07:58

off, egy kérdés:
és az milyen már, hogy Vona Gábor elfelejtette, hogy ma volt a szavazás a kettős állampolgárságról a parlamentben??? enyhén szólva is felemás üzenete van a dolognak...
on

molaris 2010.05.26. 14:08:15

@minimalista:
Nekem a 233- as jobban tetszik. Azt jobban Drazsé testére szabták.XDXD

f.m.j. 2010.05.26. 14:10:30

@Kicsit Karcos:

asszem azt komolyabban kell vanni, mint a lábtörlőgyújtogatásokat a szarpolitikusok házainál...

tudi 2010.05.26. 14:40:49

Jól van látom azért az ügyészség is belátta, hogy ezzel az üggyel csak magukat röhögtetnék ki a világ előtt. amikor apám meghallotta, hogy milyen "veszélyes" anyagokból akartak bombát készíteni neki is az volt a véleménye, hogy ennyi erővel akár még mi is lehetünk "terroristák".

Hoppázó Beléndek 2010.05.26. 14:43:11

@Kicsit Karcos: ez vicces papír! idiótatomketet megfenyegették, sőt akár még meg is verhetik a kurucinfós debilek. nahááááát.. sosem gondoltam volna,hogy a kurucinfó ilyen.. ezek nem ilyen nagyonhazafiak meg nagyonmagyarok, te kiscica?

Mourinho már nem a király 2010.05.26. 14:50:29

Nem emlékszem már pontosan, hogy volt a Tomcat ügy, de azért kiváncsi lennék, hogy mégis mit kotyvasztott, és milyen céllal? Mert biztosan nem húslevest készített...

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.26. 15:00:21

tomcat egyszeruen csak ferfi, s mint ilyen, tok mindegy terrorista-e, vagy bombagyaros: ferfibunozo. a hirdetett igembe teljesen beleillo. mindjart gyartok is rola egy posztot:-)

molaris 2010.05.26. 15:09:56

@Marcellusca: @Anthony (kick-ass): @egogegó:

Mivel mindőtöket az izgat, mit is főzött Tomkat, - elárulom:

Szóval ez úgy történt, hogy hétvégére húsleves, rántott szelet lett volna párolt rizzsel és ubi salival, utána cukrozott földieperrel.
Csakhogy: közben megérkezett Gordon Ramsey, és mérgében dúlt- fúlt, így keveredtek össze, az oda elkészített alkotórészek.
Így a legolcsóbb és legegyszerűbb egy állami takarítás megrendelése volt.
Sőt!!- most még kötbért is fognak fizetni, hogy mindenki elégedett legyen.

emzperx 2010.05.26. 15:16:58

Tomcat bombagyára mellett az elmúlt években az alábbi olyan esetek (amire emlékszem) ahol az ügyésszég/rendőrség/bíróság kombó valamely tagja nyilvánvaló törénysértést követett el állampogár sérelmére - mindmáig bármiféle következmény nélkül:

Pusoma Dénes ügy
Kaiser Ede, Mór ügy
Szebenyi István Móri gyilkosság nyomravezetõjének ügye
Táncos Gábor ügy
Kruchina Károly és Kruchina Vince ügye
Zsanett ügy visszásságai
Bodor Imre ügy: az egyik szolnoki általános iskola kerítésénél megakadályozta, hogy megverjenek egy alsós kisdiákot
Polgár Géza oknyomozó RTL Klub riporterének rabosítása a hamísított mozgássérült parkoló igazolványokkal kapcsolatos riportja miatt
Olajügyekben nyomozó Sándor István ügye: A volt KBI-tisztet többek között azzal vádolják, hogy bizonyos bűnözőknek kedvezett, az ellenük folyó nyomozást lassította, és engedély nélkül, saját belátása szerint kötött vádalkukat. Az ügy valamennyi részletét 85 évre államtitoknak minősítették.
Barcs Miklós HVG munkatársának előállítása
Angel Mendoza perui állampolgár
Fábián Gábor ujjának eltörése
Fidesz képviselők kordonbontása és az itélet indoklása
Elírta a Fővárosi Bíróság bírája, a móri ügyben is eljáró Varga Zoltán a vesztegetésért elítélt Székely Zoltán egykori kisgazda képviselő kegyelmi kérvényét: a fölterjesztésben Székely úgy szerepel, mintha emberölés bűntettében marasztalták volna el - írta a keddi Népszabadság.
Szarka Péter Trafó Klubban előállítva a rendőrség által útlevelébe csempészett kábítószerrel
Szlávy-gyilkosság Wappler László
Epreskert ügy
Balla Irma egykori debreceni fideszes önkormányzati képviselő megvádolt fia Schönstein Sándor

kuruc.info/r/26/57142/
Három évet ült ártatlanul, nem lehet többet gyereke - most húszmillióval szúrják ki a szemét
Drogkereskedelemmel vádolták Ritát, pedig ártatlan volt. Szívinfarktuson esett át, petefészek-gyulladásai miatt nem tud teherbe esni a meghurcolt nő.

S. Zsolt ügy:
Hamis szakvélemény alapján vádolták pedofíliával a törökbálinti lelkészt

Sehova, az égvilágon sehova nem fog jutni ez az ország.

emzperx 2010.05.26. 15:17:38

Ja, elfelejtettem Tomcat nem bombagyárral kapcsolatos többi ügyét.

emzperx 2010.05.26. 15:22:38

Vigyázó szemeteket ajánlom Budaházi ügyére vessétek:

A valóban megtörtént (lábtörlőfelgyújtás, molotovos jegyiroda, Csintalan elverése) - vagyis nem Drazsé-Scifi jellegű - bűncselekményekről még ha be is bizonyosodik, hogy B.Gy követte el, már akkor is hosszabb ideig ült előzetesben mint amit ezekért max ki lehet szabni.

SiKom 2010.05.26. 15:34:38

Azért ez nagyon gáz, amit művel a magyar rendőrség. Itt már tényleg semmiféle gátlás nincs, semmi félelem a következményektől.

Tomcat sok szempontból nem szimpatikus, de nem terrorista. Füstbombát akart csinálni, és mégis mindig robbanószerről van szó, és robbantásról. Azért ez nem ugyanaz!

Az pedig, hogy egy ilyen kamu ügyet ilyen hosszan el lehetett húzni, szintén vicc.

Most akkor valaki vagy terrorista, vagy nem, de ez nem játszik, hogy terrorista, de jól eldugjuk, hátha mindenki elfelejtkezik róla. Ha terrorista, akkor főműsoridőben kellett volna mennie az összes tárgyalásnak, gyorsított eljárásban!

SiKom 2010.05.26. 15:36:05

@emzperx:
"Csintalan elverése"

Csintalan elverése is egy vicc. A 8ker-ben is sokkal komolyabban megkéselnek 50 Forintért, mint az állítólagos csintalan-féle megveretés. Valakit vagy megvernek, és akkor 1-2 hétig fel nem áll, vagy nem, akkor bemegy másnap a TV-be.

megmondtam?megmondtam 2010.05.26. 16:04:37

Budaházy is kb ennyire terrorista

Kukettó (törölt) 2010.05.26. 16:06:54

@Sir Kommentor:

Megverhetlek annyira, hogy holnap azért bárhová el tudsz majd menni?
Lesz pár mokkád, meg felszakadt fejsebed, de nyugodtan mászkálhatsz majd.
Hülyeséget ne hangoztassál, ha kérhetlek.
Megverték.
Nem szarrá, de meg.

Walter Melone (törölt) 2010.05.26. 16:09:40

És akkor most mit is főzött tomcica, és milyen célból?
Csak nem a vacsoráját nézték robbanószernek azok a butus rendőrök?

erdészpista 2010.05.26. 16:12:09

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: Most, hogy az APEH és a VPOP összeáll, ez még nagyobb fun lesz!

erdészpista 2010.05.26. 16:16:01

@Meleardil Eressea Iluvadan: Haha, azért ne essünk ilyen nagy túlzásokba. Tomcatet nem ítélték el, és nem ücsörgött 3 évig előzetesben, mint ahogy sokan, szal annyira nem kéne itt sírni.

Art Mooney 2010.05.26. 16:19:21

megemlíti majd valaki a kommentekben tomcat állítólagos nbh-s beszervezését, amikor megtört a börtönben, az nbh pedig beszervezte egy alkuval? és azt h tomcat állítólag leadta a bombagyár radikális közönségének személyes adatait az nbh-nak?

és azt h ez h lehet összefüggésben azzal h az eddig véresen komolyan vett (amúgy részben nevetséges) vádakat hirtelen lemossák, de úgy hogy a vád meg se jelenik a tárgyaláson?

wait. wut

SiKom 2010.05.26. 16:21:31

@Kukettó:
"Megverték. Nem szarrá, de meg. "

Lószart. Ha valakit vascsővel vernek meg, az nem úgy néz ki, mint Csintalan. Az össze lesz törve, de komolyan.

Akit vascsővel úgy vernek meg, hogy csak horzsolások lettek rajta, az gyanús.

Art Mooney 2010.05.26. 16:21:50

(ja, amúgy nyilván nem töltött káposztát főztek, ezért vmi ejnyebejnye járhatott volna neki, ehhez képest viszont nevetséges lufit fújtak az ügyből -- ettől még, ha igaz az nbh-s vonal, elég szégyen h ennyi idő alatt megtört a börtönben, máshol a politikai foglyok éveket-évtizedeket húznak le rács mögött, neki a kormányváltásig azért nem volt annyira sok hátra)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 16:31:20

@erdészpista: Mondtam ilyesmit, pityu ba'?
Epp azt mondtam, hogy ellentmondasokba keveredtek a hazudozo hatosagok, es Tomcat meg az ugyvedj is esznel voltak. CSAK ezert van szabadlabon, kulonben lehet, hogy mar a 8 ev fegyhazat toltene.

"Haha, azért ne essünk ilyen nagy túlzásokba. "

Konkretan milyenekbe? Hol tuloztam es hol allitottam valotlant? Bokj ra kerlek, mert lehet, hogy felre vagyok tajekoztatva, es nem szeretek marhasagokat terjeszteni.

ZöldszemM2 2010.05.26. 16:32:59

Azért én 55 éve (jó régen volt 13 évesen ) ) csináltam robbanó anyagot.
Sárga anyag - kén + faszén, + kalisó - műtrágya kávédarálón megőrölve összekeverve és kész volt a füstös lőpor Sajnos a folytás megoldani nem tudtuk. Azután anyánk megelégelte és szegény hovátette volna ű hát a tűzhely hamúzojába. Egy perc és iszonyatos füsz és majd 3 fakanál a fejünkön összetörve. És minő véletelen pont akkor indult meg a palatetőn aegy hócsuszamlás.
Tehát a fiatalok mindig is kisérleteztek !!

Penya666 2010.05.26. 16:48:35

@Rwindx:

Off:
Terror News Rulez!

SiKom 2010.05.26. 16:49:01

@Meleardil Eressea Iluvadan:
"CSAK ezert van szabadlabon, kulonben lehet, hogy mar a 8 ev fegyhazat toltene."

Szerintem azért van szabadlábon Tomcat, mert kitalált egy poént (füstöt csinálni + csontokat dobálni a tömeg elé), ami ugyan már önmagában is elég elszállt volt, és túl az ízlés határain, de nem akart senkinek se sérülést okozni... és nem is okozott volna.

Ezért nem jár terrorizmus vád és ítélet.

Melchi Zadok 2010.05.26. 16:50:45

jaja tök nyilvánvaló, O.J. is ártatlan volt, hisz felmentették.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2010.05.26. 16:57:31

következő?
budaházy gy.
ő már tényleg terrorista, ha ő nem, akkor senki

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:05:27

@dr. dodó: persze, az állami költségvetésből kap jóvátételt. amit Te és én, és még néhány dolgozó, adózó állampolgár dob össze évente. (pont most volt az adóbevallás ideje)

Te annyira biztos vagy a dolgodban - és az ő patyolat tisztaságában, hogy ha a zsebedből kellene, nem adók útján kifizetned, akkor is kifizetnéd a jóvátétel rád eső részét?

Biztos, hogy Tomcat ártatlan? vagy csak ártatlannak bizonyult egy ügyben?
Tisztában vagy vele, hogy hány maffiafőnököt ültettek le csip-csup ügyért, mert mást nem lehetett rábizonyítani...

És persze a bíróság elfogulatlanságával is tisztába vagy.

Akik itt ünneplitek Tomcat ártatlanságát a következőt lehet összefoglalni:
1.lépés: politikai utasításra (vagy mondjuk belső elhárításira, ami - ki kell hogy ábrándítsak mindekit, most és mindörökké létezik, lásd fidesz alatt is) megvádolták, fenygetett helyzetbe hozták
2. lépés: időhúzás
3. lépés: politikai utasításra, kitűnő indoklással: tűzről lehúzott lábassal felmentik.

nincs rendszerváltás. MÁV-os hasonlat következik:
most zajlik a pénzmozgások váltóinak átálláítása.
és esetleg egy két pénzvonat le lesz állítva (bkv) másokba meg gyorsan tesznek még egy lapát szenet (parkolási törvény, rogán által benyújtva - vajon ez a kitűnő politikus miért vesz részt a nép parkolási díjjal való sanyargatásában ilyen aktívan...)

tényleg ennyire nehéz felfogni, hogy az egyik szemét éppen most vájja a másik szemét?

Valaki1 (törölt) 2010.05.26. 17:06:51

butaházival mi lesz?
az kivár a sitten 3 évet?

egotastic (törölt) 2010.05.26. 17:08:17

Tompika megúszta ezt az ügyet, de vannak még ellene büntetőeljárások (pl.: hvg.hu/itthon/20090625_feljelentes_tomcat ). Na meg ott az APEH-ügy is, ugye, tompika?:)

veny 2010.05.26. 17:08:33

A sok okos commentelőnek kevergessen foszfort lábosban az alsó szomszédja.

A hír mindössze annyiról szól, amit már régen tud mindenki: amíg konkrétan ki nem irtasz egy fél utcát, a magyar bíróság szerint mindent lehet.

lutria 2010.05.26. 17:08:48

Remélem azért a biró megkérdezte milyen pirotechnikai kisérletet végzett,nem?Vajon mit válaszolt?
Az egy dolog hogy nem volt működőképes a katyvasz de az csak a rossz recepten múlt.Egyébként én is lehúzom a tűzről és kikapcsolom a gázt ha úgy gondolom elkészült a paprikáskrumpli.
Ha csak egy 2 dkg-os petárdát vagy tűzijátékot gyártok/használok azért is megbüntetnek.

Devil 2010.05.26. 17:11:39

@emzperx: Es ez meg csak a jeghegy csucsa. Szerintem nem tudsz 2 olyan birosagott alalni aki ugyanabban az ugyben ugyanolyan iteletet hozna. Minden per evekig tart, millios osszeg alatt nincs is ertelme pereskedni. Es ez mar a jogbiztonsagot, jogallamisagot is alaassa.

egotastic (törölt) 2010.05.26. 17:12:34

lutria 2010.05.26. 17:08:48

Benne volt a hírekben, hogy a pirotechnikai szabálysértést elkövette, mert nem volt engedélye arra amit csinált.

Átvitel honvéd 2010.05.26. 17:14:50

Szemelvényként, mindenkinek javaslom az erről szóló, némileg személyes hangvételű cikket a Bombahíren.

bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=3195:felmentettek-tomcatet-a-nevetseges-bombavad-alol&catid=98:rovat-belfold-hirek&Itemid=480

Ebből az is kiderül, hogy valójában nem változott semmi (az ítélet annak jegyében született, hogy a rendőrséget-szakértőket-ügyészséget a lehető legteljesebb módon védje a kártérítési per következményei ellen -- azaz a bíróság ugyanolyan hazug és manipulatív, mint TC lesittelése idején), csak ebben az egy konkrét esetben a háló nem volt elég sűrű és pontos. Bár a részleteket megnézve továbbra sem vagyok nyugodt, mert látszik, hogy ez a "nem volt elég sűrű" (nem volt elég sűrű, hogy TC mondjuk két évig előzetesben ücsörögjön), az azt jelenti, hogy akkora mellényúlásokat kellett elkövetni, hogy pl. hivatalosan robbanóanyagnak nevezzenek valamit, ami konkrétan nem volt az. Azaz a rendszer "túl jól" működik -- megkockáztatom, hogy ma is.

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:17:40

b+ milyen országot élünk mi itt meg.

Itt valami nincsen nagyon rendben, ha nekünk csak olyan maffiavezér jutott mint Zuschlag (lásd: bűnszervezetben elkövetett 70 MHUF sikkasztás), de a Tomcat meg csak főzeléket melegített.

apám, mennyi itt a hülye? amellett érvelni, hogy Tomcat patyolat?! (persze a poltika is tett Tomcat ellen...)

mert ezek elhiszik. már a főzeléket.
rágódnak rajta.
majd csak eszükbejut, hogy koncot marcangolnak. a politikának nevezett _valódi_ szervezett bűnözés meg ezerrel tolja hátulról a méretes lőcsöt a seggünkbe.
néha helyet cserélnek azok, akik tolják. most éppen helyet cserélnek.

persze olyanok is vannak szép számmal, akik a fidesztől jobban élvezik, mint az LMP-től, vagy Jobbiktól, vagy éppen az MSZP-től. Vagy vica versa.
De ezzel lehet hogy a tisztelt közönség feje fölé lőttem már...

fülzsír 2010.05.26. 17:31:57

@solesz: Tomcat füstbombát akart csinálni. Te is készíthetsz, vagy ha lústa vagy akkor vehetsz is. Ezért csak akkor kerülhetsz két hónapra börtönbe (Tomcat-et eddig tartották bent) ha olyan politikusok vannak hatalom, akik ezt megrendelik a "szakértőtől" és a bírótól.
Sajnos ilyen világ volt itt 8 évig. Bizonyítja ezt az NBH politikai célokra való felhasználása (UD Zrt "ügy") A Fideszes árnyékkormány estimese egy elhallott MeH - Mac szó kapcsán. (GIGALOL)
Vagy az, hogy Zuschlágnak leszóltak, hogy mikortól hallgatják le.
A diktatúra szép lassan kezdett visszaszivárogni az életünkbe. Hálistennek a komcsik repültek... és a Fidesz is repülni fog, ha megtetszik nekik az MSZP módszere.

Tibike15 2010.05.26. 17:33:24

Mi van a Tomcattal? Nagyon elkussolt az elmult évben.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 17:33:50

@egotastic: A szoveged indexes, de a gogicselesed kurucos. Mifele hibrid troll vagy te? Mindig mondtam, hogy ennek a sok genmanipulalasi baromsagnak nem lesz jo vege!

Marcellusca 2010.05.26. 17:40:01

@molaris: Óóóóó, most már megvilágosodtam. :)
Ha megjelent ez a f@szkalap Gordon Ramsey, akkor mindent értek. :D

Pediglen jó lett vón az a menü. :D

Kapitány_1 2010.05.26. 17:40:14

Tomcat, ja. Pirotechnikai kísérletek, ja. Öveges professzor és a kisdobosok, ja. Életszerű, ja.
Magyar. Ja.
Politikusok. Ja.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 17:47:33

@Tibike15: bombahir.hu/
Ezt szerkeszti, meg a felezer fuggo ugyet (birosagi es magan) probalja szaz ala redukalni.

nlite! 2010.05.26. 17:48:04

ja hogy ez ilyen jobbikos blog..

solesz · www.index.hu 2010.05.26. 17:51:52

@fülzsír: úgy-úgy.
annyiban vélemény különbésget látok, hogy a a fidesz és a módszer megtetszése nem jövő idő. hanem múlt, jelen és jövő. pont, mint a szociké.
és még annyit, hogy Orbán, a mai képeségeivel sokkal jobb szónok lett volna 25 éve május elsején, mint az akkoriak.

martonx 2010.05.26. 17:55:23

@solesz: Akkor gondolom Te a baráti Szlovákiában adózol.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 18:02:33

@nlite!: Indexes poronty vagy? Ami nem szoc-bal-liberal, az naczi, vagy csak jobbikos, tehat naczi. Ha ez neked toxikus, tenyleg ne idozz itt soka, mert beledivodik a naczibuz, es nem turnek meg tobbet az indexes jaszolban. Ugyanis az itt napi szinten omlesztett TENYEK eddig meg mindenkibol fojtott duhvel fujtato radikalist csinaltak. Kiveve azt a ket-harom trollt, akik az itteni virtualis reten legelesznek, es belekotnek az elso szembejovobe. Ok mindennel szemben immunisak, amihez egy rozsomak indulatvilaganal osszetettebb erzelmi reakciot kellene felmutatni. Ha nem vagy troll, netan megelhetesi rettego, akkor itt elobb utobb naczi leszel.
(Elnezesedet kerem, amennyiben nem a nyaj idetevedt hofeher baranya vagy.)

golyófejűpampam 2010.05.26. 18:02:47

"A bíróság indoklásában hangsúlyozta: a vádlott lehúzta a rezsóról a lábast és elzárta a tűzhelyet, így a közveszély lehetősége nem állt fenn."

Ezexerint, aki a pincében vadkendert termel, az nem bűnös, mivel nem szüretelte le a kendert, így a "kábitószer termelés lehetősége nem állt fenn." .

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.05.26. 18:06:54

Ne feledjük, hogy Tomcat - azaz Ártány - csak azért, mert egy béna vád alól felmentést nyert, még nem lesz automatikusan jófiú. "Attól mert paranoid vagy,még nem biztos,hogy nem követnek" - Kurt Cobain. Ne feledjük, hogy a kurucra (amíg volt írásjoga) és a saját blogjára hány ember személyes adatait rakta ki és uszította rá a csőcseléket mindenféle következmények nélkül. A hosszú elnyújtott zsidózó, cigányozó, fröcsögő írásait, a hanuka megzavarását légvédelmi szirénával, és a többi teljesen debil, személyiségzavaros és szánalmas cselekedetét se feledjük. Vagy hogy legutóbb megvert egy tanárnőt egy indexes fórumról és aztán emiatt az egész fórum törölve lett. Vagy hogy mennyi pénzt "adományt" gyűjtött be elszámolatlanul szerencsétlen tizenévesektől, és aztán tapsolt el a saját szórakozására. Kispályás bűnöző és szélhámos, az igaz, de attól még egy visszataszító személyiség, ahogy a nagy halak is azok. Ő is azok közé akart tartozni, csak aztán a jobbik, Novák Előddel az élén, kitörölte Ártánnyal a seggét, például amikor csúfosan bebukott a 13 hamisított kopogtatócédulával választási csalóként.

tomcateladta.blogspot.com/

tomcateladta.ning.com/

www.youtube.com/watch?v=uCLsEWELdPU

www.youtube.com/watch?v=RgCJB5kUR5g

kvadrillio 2010.05.26. 18:10:29

Kijött, ok.
Csak azt ne gondolja bárki, hogy a bombagyártáshoz alkalmas alapanyagokat a rendőrségi bombaszagértők nem ismerik föl.Fel.
Ugye...annyira azért nem lehetnek hülyék.

hoplita 2010.05.26. 18:20:43

@veny: @lutria:

Faszok vagytok mindketten, nem kicsit, nagyon.
A candy egy teljesen veszélytelen anyag....égni sem igen tud, csak füstölni.
A jelenlegi, meglehetősen kretén jogszabályok szerint SEM robbanóanyag.
Pedig az már a szimpla, jó öreg lőport oda sorolja, mégpedig a LE kategóriába....pedig az sem veszélyesebb, mint a lekapargatott gyufaméreg.

Őszintén, ha valamihez fingotok sincs, minek dumáltok bele...?
Én komolyan nem érte...:(

molaris 2010.05.26. 18:38:46

@Marcellusca:
Hát kb. olyan volt a szakértelme a nyomozóknak, mintha a konyhai terméket, mint élelmet zsürizték volna.XD

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 18:44:37

@Bölcs Lázadó: Te akkora farok vagy, hogy brontoszauruszokat tudnal hatosikrekkel megtermekenyiteni. Gondolom mar a kozertbe lemenni is egy adrenalinban tocsogo kalandtura. Legalabbis a tajekozottsagod alapjan annal messzebb sosem jutottal. Pitianer ragalmakat es szardobalast szajkozol, gyakorlatilag szorol szora. Neked nagyon mindegy lehet, mit olvasol, mert ha megrezdul ra a farkad, akkor azonnal elhiszed, es ragatlanul tovabboklendezed mashova. Azt is ketlem persze, hogy ilyen osszetett informaciokat lenne mivel feldolgoznod.

A "nagy ugyekrol", amiket itt soroltal, nagyreszt szemelyes tapasztalatbol tudok. A 90%-a sima hazugsag, a maradek pedig olyan ferdites, hogy meg a liberalis media is elismeroen biccent a hallatan. A szemelyisege nem mindig a legszimpatikusabb, de fenyevekre van attol, hogy bunozo legyen.

Roviden: egy tudatlan sotet bunko vagy, aki abbol nyeri a kielegulest, hogy beall a szardobalok koze. S mikozben annak orul, hogy valakit sikerult eltalalnia egy adaggal, a nagy kacagasban fel sem tunik neki, hogy derekig all benne.

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.05.26. 19:58:32

@Bölcs Lázadó: Mondom, hogy egy kirivoan imbecilis antropomorf fospumpa vagy. Ha gondolod, kerkedj meg egy keveset a tudatlansagoddal, had szorakozzanak a torzstagok. En mar ugysem fogom latni.

hoplita 2010.05.26. 20:43:14

@Bölcs Lázadó:
Na komám, téged sem az eszedért fognak körözni...:))

acsub 2010.05.26. 21:44:12

@greybull: Sejtjük ám, hogy ezen hatalmi ágak se függetlenek a politikától és a pénztől.
Miért ők lennének, amikor ilyen az ország?

Spiritmonger 2010.05.26. 23:23:22

@wmiki: nyomorultkám, Budaházy azért ül, mert ú volt az, aki sukoróról és a békési földügyekről először bezsélt nyilvánosan

órarugógerincű felpattanó 2010.05.27. 00:00:26

@solesz: 70 millával bukott meg. A valóságban valószínűleg több száz milllás lenne a tétel.

órarugógerincű felpattanó 2010.05.27. 00:03:38

@Bölcs Lázadó: Őszinte legyek? Nem különösebben zavar senkinek a hite, sem annak gyakorlása, de konkrétan a szirénázáson k***a jót röhögtem.

Bölcs Lázadó · http://bolcslazado.blogspot.com 2010.05.27. 06:29:18

@órarugógerincű felpattanó: Mert egy proli retardék vagy, mint Ártány. Proliknak pedig proli "vicc" dukál.

Nzoltan 2010.05.27. 08:36:09

@tkgabor: Most a permetezős fazonról érdemes olvasni az indexen. Aztán gondolni az ellenkezőjére.

greybull 2010.05.27. 09:41:14

@acsub: nem bizony! Ezért kell minél jobban társadalmasítani ezeket a rendszereket. Tényleg választott bírákkal, sheriff rendszerrel - azaz önkormányzati rendőrséggel, a vádképviselet valódi ellenőrzésének megteremtésével, esküdtbíróságokkal, a választottbíráskodás (ez nem azonos az előbb írt bírák választásával) kiterjesztésével, a helyi bíráskodás hatáskörének kiterjesztésével stb.

Sííva 2010.05.27. 10:16:23

@egogegó: Lecsót kotyvasztott kolbásszal, paprikás krumplit nokedlivel! Tiszta közösség elleni merénylet!
Talán a név alapján kitűnik, hogy nő vagyok, és ezt nem illik, de tele van a f.szom ezzel a kib....tt mellébeszélésel, a mondva csinált vádakkal. Miért nem a tényleges bűnözőket tartják már börtönben. Az ercsi férfi sem halt volna meg, ha a kormány és a bűnüldözés nem ilyen módon áll hozzá a bűnözőkhöz! Halló emberek letelt a két hét! Végre tényleg rendet akarunk!!!!!!

S.O.A. 2010.05.27. 10:58:26

Tomcat vs. kuruc vitáról részemről annyit, hogy én anno regeltem a Bombagyárra, mert tetszettek az írások, jónak találtam stb. Erre a megszűnése után hallom, hogy a kurucék fletörték a felhasználói adatbázist, és megszerezték az összes személyes adatot. Pusztán, mert Tomcat, Blogin írásai, videói tetszettek és érdekeltek, én is a büdös hazaáruló kommunista Ártány bérenc mappába kerültem a kuruc szerveren. Ja, meg zsidó is lettem időközben.
Most ezek után lehet bármit is komolyan venni ezektől? Amikor a Mandiner blog ország világ előtt bemutatta, hogy mekkora "igazság" van 1-1 kuruc hírben, már meg sem lepődtem...

mandiner.blog.hu/2009/10/26/hulyeseg_kuruc_info_a_neved

Most megyek jelentést írni Pintérnek a kommentekről.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:18:07

@Rettegő {készenlétes Kubatov-szavazó}: és konkrétan mi a baj ezzel a kuruc-cikkel, mit is szoptak be rajta? Mert az nem derült ki a mandiner cikkéből. Vagy a kaftáncsillagon kell nevetni? Szerintem vicces szójáték. Ettől lenne hiteltelen a kuruc? Vagy hogy kijavították a mandineresek helyesírási hibáit?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 11:21:10

"a kurucék fletörték a felhasználói adatbázist, és megszerezték az összes személyes adatot"

Nem kizárt, hogy ez is megtörtént, az viszont biztos, hogy TC maga adta át az ávh-nak a felhasználói adatbázist.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 11:23:21

@Kicsit Karcos:

Nem, a mandíneresek saját maguk gyártották a dolgot, kitalált adatokkal, összefüggésekkel, és ezt a kuruc veretes zsidózással kiegészítve mint tényt közölte le, anélkül, hogy akár csak egy guglis keresést megejtettek volna, amiből kiderült volna, hogy kamu.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:27:53

@Conv: nem vágom, most van ilyen hotel vagy nincs? Ott van, ahol a mandineresek megírták, tele kaftáncsillaggal? Mert ha igen, akkor miért ne lenne leközölhető olvasói levélként az anyag?

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:33:44

@Conv:

Utánagugliztam:

www.hotelpresident.hu/utcai_latkep?kep=epuletegyuttesunk_a_hold_utcaban_3_jpg_2010011512271951463.jpg

Ott figyel a csillag, azt is látom, hogy 5. kerület, én is simán leközölném olvasói levélként. Az olvasói levelek igazságtartalmáért semelyik szerkesztőség nem szokott felelősséget vállalni, ha nem nyilvánvaló baromság, és illeszkedik a honlap profiljába, nem látom okát, hogy miért ne lehetett volna publikálni.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 11:33:59

@Kicsit Karcos:

igen, ott van, de nem a sok kaftáncsillag volt a cikk tartalmi része :)

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:37:24

@Conv: hát? Magyarázd már el kérlek, mert ezek szerint nem értem a tréfát. A zsidózástól kellene elhatárolódni, vagy az összeesküvés-"elméletektől", vagy miről van itt nagyba szó?

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:40:46

@Kicsit Karcos:

www.168ora.hu/itthon/magyar-nemzet-helikopterleszallo-a-belvarosban-42643.html akkor most rajtuk is nevetni kell _a cikk miatt_? Vagy rajtuk nem, mert nem zsidóztak?

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:42:42

@Kicsit Karcos:

index.hu/belfold/budapest/2009/08/31/helikopterleszallo_a_belvarosban/?rnd=730

Vagy éppen rajtuk? Ez alapján saját név alatt is közölhető a cikk, nemhogy olvasói levélként. Minek kellett volna még utánaguglizniuk a kurucoknak?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 11:43:59

@Kicsit Karcos:

Igen, úgy nagyjából ez a cikk az a kategória, mint a táborfalvai izraeli megszállás.

Persze leközölhető olvasói levélként, miként az is leközölhető lenne, olvasói levélként, hogy a zsidók értesüléseim szerint arra készülnek, és már megy a kivitelezése is (teljes titokban, és ezt az bizonyítja, hogy sehol nem adnak hírt róla), hogy alagutat ásnak Magyarország alá, hogy elszivattyúzzák a vízkincseket.

A humor rovatban elférne, de nem a zsidóbűnözés rovatba, ahova felkerült eredetileg, címlapos sztoriként :)

Én kedvelem a kurucot, de néha tényleg olyanok mintha nem lenne ki a négy kereke úgy összesen a szerkesztőknek. Ami meglepő, mert más területeken teljesen tényszerűen és logikusan tudnak gondolkodni.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:47:39

@Conv: de valami konkrétumot mondj légyszíves. Nem igaz, hogy nem szokás helikopterleszállókat építeni Bp. belvárosában? Nem igaz, hogy a zsidók mégis építhettek? Konkrétan mi akkora faszság a leközölt _olvasói levélben_, ami a kuruc hitelességét akár csak egy kicsit is megkoptatta volna?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 11:47:57

@Kicsit Karcos:

Nem vitázok veled, ha nem látod a dolgot, én nem akarlak meggyőzni.
Legyen, én tudtam első pillantásra jót röhögni a cikken, még mandineres leleplezés előtt, Te nem, van aki még háborogni is tudott.
Különbözőek vagyunk, ez engem nem zavar az adott téma kontextusában, inkább szórakoztat.

Kicsit Karcos 2010.05.27. 11:52:57

@Conv: nem akartam vitázni, azért kérdeztem, hoztam forrásokat is a levélben szereplő tényadatokra, azt hittem, beszoptak valamit, közben egy közepes intenzitású guglizás sem cáfolt benne semmilyen tényt, a vélemény meg ugye szabad, pláne az olvasóké. De ha nem, hát nem. Én sem hiszek el mindent vakon a kurucnak, ennek is utánanéztem, mert valaki kételkedett benne, és arra jutottam, még az olvasói levélben közölt tények is megfeleltek a valóságnak, ezek alapján pedig a következtetések sem voltak légbőlkapottak. Persze, a Hetek nyilván más következtetésre jutott volna. Szokásos mandineres pitiánerkedésnek tűnik a dolog nekem. Részemről is lezárhatjuk.

S.O.A. 2010.05.27. 11:58:50

Írok egy hülyeséget a kurucnak, ők meg lehozzák címlapon, mint olvasói levél, HA van benne kellő mennyiségű zsidózás, összeesküvés, ármánykodás, magyarellenesség. Ha igazság csak kb 5% van benne, az nem baj, mert senki soha nem néz utána, miből is meríti az infókat a kedves levélíró...

Kicsit Karcos 2010.05.27. 12:06:01

@Rettegő {készenlétes Kubatov-szavazó}:

Írod: "Amikor a Mandiner blog ország világ előtt bemutatta, hogy mekkora "igazság" van 1-1 kuruc hírben, már meg sem lepődtem"

Azt hittem, valami hazugságnak biztosítottak nyilvánosságot. Utánanéztem a cikkben szereplő összes lényegi adatnak, és "megnyugodtam", hogy mind igaz, több független forrás szerint is. Nagyot akart pukizni a mandiner, és túlcsordult, van ez így...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.05.27. 12:10:11

@Kicsit Karcos:

az ha egy cikkben tények vannak nem jelenti azt, hogy a tényekre alapozottan a valóságnak megfelelő hangulatú és tartalmú a cikk.

Teszem azt ha a kuruc ír három emberről, egy cigányról, egy zsidóról, és egy komcsiról, hogy együtt látták őket félrehúzódva beszélgetni, bár tényekről van szó, valóban ott és akkor az a három ember beszélgetett félrehúzódva. A tény ennyi. A tálalás formáján múlik, lehet a konteon post, lehet a hvg-n, lehet az indexen, lehet a vastagbőrön, lehet a kurucon, lehet a c-pressen, mind másról fog szólni.

Az adott cikkben is tények voltak, viszont tény, hogy nem azért kaptak helikopter leszállóra engedélyt, mert zsidók voltak, hanem esetünkben a régóta esedékes hiánypótlást (helikopterleszálló létesítése a körzetben /már régen meg volt a légügyi hatóság engedélyezési feltételének és követelményeinek kiírása, csak nem volt aki megvalósítsa a dolgot/) zsidók prezentálták. Bárki, még akár palesztin vállalkozó is megkapta volna az engedélyt, ha ezt a projektet ő valósítja meg.
Nem mondom, hogy adott esetben a presztízs és az ismeretség nem predesztinálta, hogy zsidó legyen a megvalósító, de nem azért kapta meg az engedélyt mert zsidó.
Szerintem, ha Széles Gábor, vagy Makovetz Imre akarta volna a szállót a belvárosi légitranzittal megvalósítani, ő is ugyanúgy megkapta volna a lehetőséget.

A piaccsarnokos baromság meg végképp elmeroggyanás :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.05.28. 06:58:48

a vádlott lehúzta a rezsóról a lábast és elzárta a tűzhelyet, így a közveszély lehetősége nem állt fenn. "

:D

a terrorista lecsó

az ügyészség a komcsik óvodája

Fulib 2010.05.28. 18:14:24

Azért vicces és egyben szánalmas, hogy a nol kommentelői szerint ugyanaz az igazságszolgáltatás ami a magyar gárdát betiltotta, akkor korrekt ítéletet hozott; most pedig elfogult Fidesz-irányítású.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2010.05.28. 22:53:37

@greybull: Ezt '990-ben kellett volna meglépni, a rákosista "alkotmány" eltörlésével. Második lépésként a pártállam kiszolgálóit egységesen kizárni minden politikai közéleti tevékenységből, és kényszernyugdíjazni (minimálnyugdíjjal).

Egyik sem történt meg. Nézz körül országunkban. Itt tartunk most.

süti beállítások módosítása