Skip to content


       Szűrés lista

Egy rendőrgyilkosság margójára

Pénteken nem a szokásos útvonalon, a szokásos piros 7-es busszal mentem haza, pedig akár szemtanú is lehettem volna ...

A szörnyű eset:


"2010. július 23-án 14 óra 20 perc körüli időben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága 2 járőre a Budapest XIV., Nagy Lajos király útján ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót, melynek sofőrjét közlekedési szabálysértésen érték. 

A BMW a rendőri karjelzésre nem állt meg, menekülni kezdett a Kerepesi út irányába. A járőrök üldözőbe vették, közben rádión segítséget kértek a társaiktól, akik bekapcsolódtak a követésbe.

A Keleti Pályaudvarnál sikerült feltartóztatni a menekülő autóst, az egyik rendőrautó keresztben elállta a BMW útját, míg a BMW mögötti rendőrautóból kiszállt Radovics Dusán r. zászlós, intézkedés alá akarta vonni a sofőrt, aki ekkor hirtelen hátramenetbe kapcsolt és elütötte az intézkedő rendőrt, majd ismét menekülni kezdett. A sérült rendőr társa több lövést adott le a menekülő gépkocsira. A helyszínre érkező rendőrök tovább követték a BMW-t, egészen a IX. kerületig, ahol 15 óra után nem sokkal a Budapest IX., Gubacsi út és Kén utca kereszteződésénél feltartóztatták, a benne ülő fiatalembert és női utasát elfogták és előállították a IX. kerületi kapitányságra.

Radovics Dusán r. zászlós 30 éves kollégánk olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét a kiérkező Mentőszolgálat munkatársai már nem tudták megmenteni."


Több momentum még egyenlőre zavaros, és pár kérdés fel is merül az emberben: 

1. Népszabadság cím
"Rendőrgázolás: a büntetett előéletű sofőrnél jogsi sem volt".
Most van jogosítványa, de NEM volt nála, vagy egyáltalán nincs is jogosítványa? Mert nem ugyanaz a tényállás! A Népszabadság címe roppant félrevezető. és mint kiderült, egyáltlán nem volt jogosítványa.

2. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.
Magyar Hírlap, péntek: "Ügyészség folytat eljárást, egyelőre hivatalos személy elleni erőszak, halálos közúti baleset okozása és más bűntettek miatt."
Majd másnap már, HVG: "a gépkocsi vezetőjét hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként."
Elég nehezen alakult ki, hogy mivel gyanúsítják ...

3. "Hivatalos személy ellen elkövetett emberöléssel is meggyanúsíthatják azt a jelenleg is számtalan büntetőeljárásban érintett ..."
"A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jogosítványa sem volt, és még az sem tisztázott, kié volt a kocsi, amelyet vezetett."
Többszörösen büntetett.
Több büntetőeljárás folyik ellene.
Nincs jogosítványa.
De autókázik fényes nappal.
Milyen bűncselekmények miatt volt már büntetve? Milyen bűntetőeljárások folynak ellene? Ha ismert bűnöző, akkor miért volt szabadon?

4. Vér és vizelet vizsgálat történt?
Piás vagy/és drogos volt, miközben vezetett? Mert ha végigszáguldozok a fél városon és közben meggyilkolok egy rendőrt, akkor nem vízért jajongok, mikor kitépnek az autóból. Persze ha mocskos mód be vagyok tépve, akkor a víz roppant fontos ... És a rendőrök azért akarták igazoltatni, mert a szembe jövő sávban autózott a Nagy Lajos király úton.
És ilyen esetben az utast is ki kell szedni az autóból, le kell nyomni a földre, meg kell bilincselni, mert a rendőr nem tudhatja, hogy "csak" utas vagy tettestárs. Fegyver is lehetett volna nála és akkor máris több halott lenne.
Azonkívül a helyszínt biztosítani kell, nem pedig megengedni, hogy a járókelők pár méterről kamerázzanak, főleg hogy akkor már tudták, hogy rendőrgyilkosról van szó. Abszurdisztán a köbön, de a rendőrök hagyják, hogy a csaja megitassa vízzel. Képzeljük el, hogy Amerikában/Angliában/Franciaországban a rendőrség elfog egy veszélyes rendőrgyilkost, akit az elfogás közben a nője itat!

A srác egy igazai Transformers, 30 másodperc alatt lesz a kurva tökös raj csávóból jajveszékelő taknyos kölyök:

 

5. Sokkal kevesebbért is csuklyás kommandósok csőre töltött gépfegyverrel rabszíjon viszik a gyanúsítottat. Ez valami vicc? Vörös szőnyeg nem volt?



6. XIV. kerület, Nagy Lajos király útja -> Keleti pályaudvar -> IX. kerület, Gubacsi út. Szép nagy távolság. A rendőrség ki van képezve autós üldözésre, ki van képezve, hogy kell megállítani egy menekülő autót, tudják, hogy ilyen esetben milyen eszközöket lehet alkalmazni?

7. Sajnos a meggyilkolt rendőr rossz megoldást választott, mert sem előröl, sem hátulról nem szabad megközelíteni az autót, pont azért, hogy nehogy elüsse az embert.

8. Fegyverhasználat.
Nincs még egy ilyen ország, ahol ennyire gyámoltalanul merik használni a rendőrök a fegyvert. Ez az eset bármely másik nyugat-európai országban vagy az USA-ban rövid úton ért volna véget: két lövés a kerekekbe, ha tovább megy, akkor a többi lövés a sofőrbe.
Nem lehetséges, hogy a rendőrök, félve a következményektől, még a legnyilvánvalóbb esetekben is inkább szándékosan elkerülik a lőfegyver használatát? Mert nem akarják az aprólékos, elhúzódó, pepecselős, méricskélő vizsgálatot a fegyverhasználat jogosságáról?
A rendőrségtől kérdezem, ha használja a rendőr a fegyverét, akkor utána ez milyen következményekkel jár a számára?

9. Talán meg kellene nézni a rendőri vezetőknek, hogy zajlik egy közúti igazoltatás az Egyesült Államokban. És ott nem sír senki, mert a rendőr védelme az első!

10. Büntetés.
Kíváncsian várjuk, mit találnak ki.
"Ártatlan, csak megijedt a rendőröktől, és a pánikba került."
"Véletlen baleset, elsodorta a rendőrt."
"Rasszista rendőrök, csak azért állították meg, mert cigány."

Poór Zoltán rögtönzött sajtótájékoztatót tartott a bíróságon, hát ilyen színjátékot még nem pipáltam. Poór Zoltán simán elmehetne a Barátok Köztbe is a remek színészi teljesítménnyel. Profin vezényli a sajtót.
Megijedt a 2 pisztolyos rendőrtől.
Valóban nincs jogosítványa.
Ő csak kergetőzött a rendőrökkel, nem is tudta, hogy elütött egy embert.
Jogerős, másodfokú ítélet van ellene, és a napokban kell bevonulni a börtönbe.
Csak egy pohár sört ivott ebéd után.
Ő nem is akart menekülni, csak az élettársa biztatta, hogy ne álljon meg.




Ugye emlékszünk Elődre?
Császár Előd
:
"A vádirat szerint Császár 1998. december 17-én 95-100 kilométer per órás sebességgel haladt a XII. kerületi Szilágyi Erzsébet fasoron, amikor többször áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd egy hirtelen kormánymozdulata után összeütközött a vele szemben 50-55 kilométeres sebességgel haladó rendőrautóval.

A karambolban életét vesztette Sz. Tamás, 25 éves rendőrfőhadnagy. A nyomozás vezetői nem tudták bebizonyítani azon több ízben tett kijelentésüket, hogy Császár kábítószer befolyása alatt állt a tragédia idején, a jóval korábban történt fogyasztást azonban kimutatott az orvosszakértő, amiért a popsztárt ügyészi megrovásban részesítették."

A hosszas bírósági procedúrát követően jogerősen másfél év fegyházra ítélték, amelynek végrehajtását három évre felfüggesztették. Az énekest végül mindössze 100 ezer forint megfizetésére kötelezte a bíróság.

Vagyis mi várható?
Véletlen baleset, nem látta az autó mögé lépő rendőrt ... a büntetést ki lehet találni.

10. Radovic Dusán. Élt 30 évet.

"Radovic Dusán (született Ózd, 1980. május 21.), a miskolci rendészeti szakközépiskola elvégzése után 1999-ben került fel Budapestre és kezdte meg szolgálatát Zuglóban. Élt-halt a kerületért, szenvedéllyel végezte munkáját, elhivatott és rendkívül tehetséges fiatalembernek ismerték kollégái és barátai. Szorgalmasan látta el szolgálatát, a kapitányságon példaként állították a fiatal rendőrök elé. Számos ifjú rendőrt tanított meg a rendőri szakma ismereteire, a pályakezdő kollégák szívesen fordultak hozzá tanácsért.  Rendőri pályafutása során kiválóan megismerte a kerületet, melyet megszeretett. Sokat tett Zugló közbiztonságáért. 

Radovic Dusán szépen haladt a ranglétrán, amit kitartásának, bajtársiasságának és szorgalmának köszönhetett. Pályafutását mozgóőrként kezdte, majd 2004-ben járőrvezető lett, 2007-ben ügyeletesnek léptették elő, majd 2009-től szolgálatparancsnokká küzdötte fel magát. A diploma megszerzése után elvégezte azt az átképző iskolát, melynek eredményeként néhány napon belül tiszti kinevezést kaphatott volna. Megérdemelte és rászolgált. 

Közvetlen munkatársai és felettesei egy melegszívű, jókedélyű fiatalemberként ismerték meg. Felesége szintén a zuglói kapitányságon teljesít szolgálatot. 2 és fél éves kislányukat boldogságban és szeretetben nevelték, példás családi élete és munkája mellett jutott energiája arra, hogy folyamatosan továbbképezze magát. 

Fájdalommal búcsúztatják Dusánt közvetlen kollégái, barátai, elöljárói és mindazok az állampolgárok, akik elkötelezettek a rend, a becsület és törvényesség mellett. 

A rendőrség hősi halottként tiszteli az elhunyt zászlóst, saját halottjaként gondoskodik a végtisztesség megadásáról."

Címkék: rendőrség

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr92173815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapmancs 2010.07.26. 09:18:07

A kurucon van egy összehasonlítás arról hogy ezt a férget, meg Budaházy-t hogy kísérik a rend őrei. Óriási a különbség.
Életfogytiglani kényszermunka a kőbányában a tetűnek. Aztán jöhet a TASZ mega Helsinki bizottság.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 09:21:55

"Többszörösen büntetett.
Több büntetőeljárás folyik ellene.
Nincs jogosítványa.
De autókázik fényes nappal. "

Ilyen nálunk lehet ?! Várom a törvényeket szigorító intézkedéseket az "illetékes elvtársaktól". Vagy haljon meg még jó néhány dolgát végző rendőr ?!
Lógjanak akik ide züllesztették az országot !

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:24:35

"Elég nehezen alakult ki, hogy mivel gyanúsítják ..." - szerintem ebben semmi meglepő nincs. gondolom meghallgatják az összes tanút, megvizsgálják az eset körülményeit, és ez alapján gyanúsítják meg a faszit. Gondolom nem lesz könnyű annak bizonyítása, hogy SZÁNDÉKOSAN gázolta el a rendőrt, és nem csak menekülni akart, és maga a gázolás véletlen.

"Milyen bűncselekmények miatt volt már büntetve? Milyen bűntetőeljárások folynak ellene? Ha ismert bűnöző, akkor miért volt szabadon? " - a hírekben én azt hallottam, hogy lopásért kellene 10 hónapos börtönbüntetésre bevonulnia. De ha jól rémlik, akkor még nem kellett volna megkezdenie a büntetését, szóval akár szabadlábon is lehet.

"6. 14. kerület, Nagy Lajos király útja - Keleti pályaudvar - 9. kerület Gubacsi út. Szép nagy távolság. A rendőrség ki van képezve autós üldözésre, ki van képezve, hogy kell megállítani egy menekülő autót, tudják, hogy ilyen esetben milyen eszközöket lehet alkalmazni?
7. Sajnos a meggyilkolt rendőr rossz megoldást választott, mert sem előröl, sem hátulról nem szabad megközelíteni az autót, pont azért, hogy nehogy elüsse az embert." - figyi, nem kekeckedés, de TE kaptál kiképzést? Tudod, hogy mi a módja ennek? Mert én bevallom férfiasan nem tudom. Lehet, hogy pont úgy jártak el, ahogy a nagykönyvben meg van írva.

"8. Fegyverhasználat. " - na ja, ha telepumpálják az "úriembert" meg az asszonykát ólommal, akkor most azon menne a nyekegés, hogy gyilkos sünök.

"9. Talán meg kellene nézni a rendőri vezetőknek, hogy zajlik egy közúti igazoltatás az Egyesült Államokban. És ott nem sír senki, mert a rendőr védelme az első!" - ugyanaz, mint fent.

De a lényeg: sajnos az elmúlt jó pár év politikai játszmái miatt a rendőrségnek, és a rendőröknek NINCS semmi tekintélye. Most ez a szörnyűség, a hét első felében meg a cigicsempészek gázoltak majdnem el menekülés közben egy másik rendőrt.

Szerintem több ponton is mellément a post. Bocs, de így gondolom. Remélem, hogy nem csak üres szólamok voltak, hogy mind erkölcsileg, mind anyagilag támogatják majd a családot, mert ezt a tragédiát feldolgozni... Nem is tudom lehet -e egyáltalán?

eszkep 2010.07.26. 09:27:26

"Többszörösen büntetett.
Több büntetőeljárás folyik ellene.

Priuszos és szabadlábon védekezhet????????????????????????????? Agyamat eldobom...

Alapvető élelmiszer 2010.07.26. 09:28:17

@Tapmancs: Áh, egyszerűen csak be kell lökni a cellába, "ő egy rendőrgyilkos. Ja, és házkutatáskor 40 dvd-nyi gyerekpornót találtunk" Hamar meglenne a megoldás.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 09:30:11

@Seduxen:

Szerintem ebben az esetben teljesen mindegy hogy szándékosan gázolt e vagy sem. Azért mégsem egy bevásárló központ parkolójában "nézett el egy embert" parkolás közben. Itt már volt egy alaphelyzet, hogy egy többszörösen büntetett társadalmi hulladék nem állt meg a rendőrség kérésére. Hogy a kis magánakciója közben szándékosan vagy véletlenül gázolta halálra azt a szerencsétlen rendőrt AZ MÁR SZERINTEM TELJESEN MINDEGY ! (Legalább is egy ésszerű államban annak kéne lenni.)

CyberPunK 2010.07.26. 09:31:13

"Ez az eset bármely másik nyugat-európai országban vagy az USA-ban rövid úton ért volna véget: két lövés a kerekekbe, ha tovább megy, akkor a többi lövés a sofőrbe."

Ebben nem adok Neked igazat Zero, minden másban teljesen. Jártál már a Keleti fele néha? Valahogy nem örülnék neki, ha pár cowboy nekiállna ott lődözni, főleg, hogy tudjuk milyen jól kezelik a fegyverket a sima rendőrök. Ami inkább nagyobb baj azaz, hogy nem törték fossá a bömöst. Amcsi üldözésekben pont azt lehet látni, hogy a rendőrautókkal először satuba fogják a menekülőt több járőrautóval, aztán indulnak el felé fegyverrel.

Homeoffice 2010.07.26. 09:31:57

@Alapvető élelmiszer:

Ilyenkor nem kéne humorizálni, de sztem jobb megoldás lenne, ha a büntettet kiegészitenék a (Windows illegális használatáért) kiegészitéssel. Tuti a Tényleges életfogyt.
Egyébként fejlövés és meg van oldva a probléma.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:32:09

@csabapayne: én most itt minősítés miatt írtam. mert a faszi ügyvédje azzal védekezik, hogy nem látta, és nem akarta elütni. sajnos ennek ellenkezőjét majd az ügyészségnek kell bizonyítani, ami felteszem nem lesz könnyű.

félreértés ne legyen, nem akarom ezt a férget védeni, de remek jogállamiságunk - mint oly sokszor - most is a bűnöst védi.

nekem lett volna egy sokkal egyszerűbb megoldási javaslatom, de az nem eu-konform...

Énbagoly 2010.07.26. 09:32:18

Szerintem nem volt részeg, hanem valamilyen kábítószert használt. Azért volt szomjas nagyon.

De azt hiszem, a magyar rendőröknek nem ártana egy kicsit, ha tanulmányoznák az amerikai módszereket. Ezt jól írta zero.
Viszont az meg szégyen, hogyha valakit elítélnek jogerősen, akkor nem dugják azonnal börtönbe. Ideje lenne váltani.

eszkep 2010.07.26. 09:33:08

Így már érthető a a Népszabi mellébeszélése:

kuruc.info/r/35/63181/

guma 2010.07.26. 09:34:28

Végre egy összefoglaló (bár csak szőr mentén), ami kicsit rávilágít a rendőrök kiszolgáltatott helyzetére, melynek (ne tagadjuk) előzménye a korábbi ellenzék játékával csúcsosodott ki.

Bizony nem árt tudni, és "beleverni" az emberek fejébe :
"9. Talán meg kellene nézni a rendőri vezetőknek, hogy zajlik egy közúti igazoltatás az Egyesült Államokban. És ott nem sír senki, mert a rendőr védelme az első!" - NEM csak a közúti igazoltatásnál!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:34:51

@eszkep:

és levélben (!) értesítették, hogy mikor és hova kell bevonulnia megkezdeni az újabb börtönbüntetést....aztán vagy bevonul, vagy nem.
A videóban mondja is, hogy még nem körözték ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:35:31

@Seduxen:

azért KÉRDEZTEM, hogy az okos olvasók válaszoljanak..

eszkep 2010.07.26. 09:35:59

"De ha jól rémlik, akkor még nem kellett volna megkezdenie a büntetését, szóval akár szabadlábon is lehet."

Ez pont még ront is a helyzetén (elvileg), hisz ezek szerint jogerős ítélet hatálya alatt ál és közben újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg. Simán előzetesbe kellett volna rakni, majd amint megszületik az elsőfokú bírósági ítélet, megkezdheti előző (felfüggesztett) büntetésének letöltését.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:36:38

@CyberPunK:

Keletinél megyek el minden nap, oda ás vissza. Ahol megállították, az forgalomtól elzárt terület, se autók, se gyalogosok.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 09:37:00

@Seduxen: Tudom én,hogy nem akartad védeni. Én is csak pont erre az "apróságra" akartam rávilágítani. Hogy m ez még a védelem tárgyát se képezhetné.

Jurganov 2010.07.26. 09:37:53

megússza felfüggesztettel. gondolom.
@eszkep: de csak mert megriasztott kisebbségi, ha rásszistá mágyár vóna akkor már rég ülne. sajna ez a politika hibája.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:39:10

@gtigram:

na igen, ott lehetsz akár az atyaúristen is, kezed a kormányon, egy rossz vagy óvatlan mozdulat, és lőnek, ott nem szaroznak.

Homeoffice 2010.07.26. 09:40:36

@zero:

Az a legnagyobb probléma, hogy 2006-ban a rendőri túlkapások miatt, amikor is brutalitással próbálták heklyettesíteni a pontos és szakszerű munkát egyesek a rendőrségen belül + a politikai pártok + a randalírozókat HŐSNEk kikiáltó pártok meg médiumok, elérték azt, hogy a rendőrség egy lesajnált valami lett.
Most, hogy ez a sajnálatos eset történt, legalább azok ne pofázzanak, és ne kiálltsák ki nemzeti hősnek ezt a szegény rendőrt, akik lesünözték egy-két hónappal ezelőtt,

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 09:41:32

@zero: Hihetetlen, hogy az ilyen felelőtlen dolgok lassan dél-amerikai szintre züllesztik a közbiztonságot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:41:41

@zero: ha szellem erre jár, majd megerősíti, hogy alapesetben ez TÉNYLEG így megy. És nem egy gyilkosról van szó, hanem asszem LOPÁSÉRT ítélték 10 hónapra. Szóval ebben a részében szerintem senki sem hibázott, szerintem.

@gtigram: asszem lenne itt ájvékolás, ha a rendőr MINDEN közúti ellenőrzésnél úgy menne oda az autóshoz, hogy a pisztolytáska nyitva, és egyik keze a stukkeren. Megjegyzem ez engem spec KURVÁRA NEM zavarna, mert nem akartam SOHA elgázolni intézkedő rendőrt, sem elmenekülni. Érdekes, engem még soha sem rángattak ki az autóból.

CyberPunK 2010.07.26. 09:42:22

@zero: Belvárosban akkor se lődözzön, mondom amerikai eljárás bőven elég. Ha az elgázolt rendőr nem megáll mögötte, hanem belezúz a seggébe és ráhúzza a kéziféket, akkor ott vége a játéknál. Az a különbség köztünk és amerika között, hogy itt nincs bekalkulálva egy roncsderbi egy üldözésbe, és gondolom itt nagyon megbasznák a rendőröket érte.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 09:43:51

@zero:

Igen, nem is hal meg sok amerikai rendőr szolgálatteljesítés közben.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:44:44

@zero: összezámoljam, hogy hány pont NEM KÉRDŐ, hanem kijelentő mondat? :))))

én még mindig ott látom a problémát (ez az eset nagyon jól rávilágít erre), hogy 2010 Magyarországán sokan - joggal, teszem hozzá - gondolják azt, hogy nekik EZT IS lehet. Ugyan mit várhatunk mi átlag mandrók, ha már RENDŐRT is nyugodtan meg lehet támadni/meg lehet ölni?

ha az ilyen nagylegények bezsákolva végeznék a helyszínen, akkor talán idővel lenne közbiztonság.

guma 2010.07.26. 09:46:01

@zero:
Amikor az első csoport kiment tanulni Amerikába - akkor már a rendőröknek azt a kereszt kérdést tették fel : Kire kell egy akciónál a legjobban vigyázni?

Volt ott minden szokásos válasz : az emberre, stb....

Aztán megmagyarázták nekik : NEM!!!!!!!!
Saját magukra. Ők a legfontosabbak, mert qva sok pénzbe kerül a kiképzésük, fenntartásuk, oktatásuk és NINCS aki ilyen szinten HELYÜKBE lépne!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 09:46:58

@Gunther:
Érdekes... 2006-ban azért mehettek a túlkapások. :P Most pedig (és hasonló esetekben is) egy lövést alig mernek leadni a bűnözőre.

Ez azért nem az az eset, mikor 5 állig pajzsos majom agyonrugdos egy 65 kilós tüntetőt. Aki nem mellesleg pont az ellen a párt (rendszer) ellen tüntetett, ami miatt idáig fajultak a dolgok:

Egy bűnöző jogosítvány nélkül autókázhat a városban a börtönbüntetése előtt, mivan ha véletlenül külföldre autókázik? De most inkább halálra gázolt egy ténylegesen a dolgát végző rendőrt.

kacsa! 2010.07.26. 09:47:37

<fika>Némi fikázás ma belecsúszott a posztba, Zero...</fika>

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:47:42

@eszkep: gondolom nincs elég hely, hogy "apróságokért" előzetesben tartsanak mindenkit.

CyberPunK 2010.07.26. 09:48:06

@El Topo (Sgt. Elias): Miért, itt igen?

@Seduxen: Speciel engem kurvára zavarna az amerikai igazoltatási módi. Emlékezzünk a rendőrpalotában társa által meglőtt rendőrre, és azokra a hírekre, hogy több golyónyom is van a bejáratnál.

guma 2010.07.26. 09:49:31

@Seduxen:

Na látod ez a különbség !!!!!!!!!!!

Téged nem zavarna. Mit gondolsz miért zavar mást, ha egy kis rend lenne, legalább ezen a vonalon és nem a posztoló zsarura lehetne mindent zúdítani..........

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:50:34

@CyberPunK: ha nálunk is az lenne a módi, akkor biztos, hogy a rendőrök kapnának megfelelő kiképzést a fegyverhasználatra, és nem kellene attól tartani, hogy véletlenül lepuffantja az igazoltatni kívánt személyt, majd tökönlövi magát.

lomposfarkas 2010.07.26. 09:50:57

Emlékszem erre a kis buzigyerek császárra. Akkor naívan azt hittem "na most végre összefog a rendőrség, ügyészség és végre helyre teszik, mégiscsak rendőrgyilkos". Aztán semmi. Pedig még sehol nem voltunk akkor...
Milyen nyomorult érzés lehet nap mint nap egy tisztességes rendőrnek úgy dolgozni, hogy tudja: a testület ,mindenféle hatóság, a sajtó habozás nélkül a cigányokat fogja pártolni? Ahogy már most is.
Kommentelhetne egy "kis"rendőr is ide, mint ahogy az apehosok a múltkor.

eszkep 2010.07.26. 09:51:51

OFF
Sajnos újabb "Vastagbőr alapanyagot" kell említenem:

kuruc.info/r/26/63231/

CyberPunK 2010.07.26. 09:53:11

@Seduxen: Ebben az országban? :) Ki lenne adva parancsba, hogy így kell, majd a harmadik lepufantott ember után jönne a módosítás, hogy elég lefele fordítani a fegyvert, nem kell a célszemélyre.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:53:36

@gtigram: lehet, hogy azért, mert soha semmi félnivalóm nem volt egy közúti ellenőrzésnél? (na jó egyszer de: este 9-kor mentem haza apóséktól, és mea culpa de volt bennem 2 üveg sör. Amikor megkérdezte a yard, hogy megfújom -e a szondát, kapásból - angyali nyugalommal - mondtam, hogy persze, minden további nélkül. Végigmért, visszadta a papírokat, és jó utat kívánt. A következő sarokig bírtam egyenesen elautózni, és ott félreálltam, és remegő kézzel gyújtottam meg egy cigit. Na azóta SOHA EGY KORTOT sem, ha autóval vagyok.)

Homeoffice 2010.07.26. 09:53:38

@csabapayne:

Inkább ebbe ne menjünk bele.
Birom mikor szent lovagokként kezeljük a randalírozókat.
Én is jobboldali vagyok, DE Rendpárti!
Egyébként az USA rendszerét és rendőri felfogását ne hasonlítsukm ár össze a magyar helyzettel.
Először is ott simán elképzelhető hogy a kocsiban, legálisan egy komplett fegyverarzenál van.
Másodszor, mivel sok a fegyver, (főleg a nagykaliberűek... gépkarabélyok, shot-gunok) ezért az elfogás sokszor tűzharcba torkollik.

Szekuriti Blogger · http://szekuriti.blog.hu 2010.07.26. 09:53:39

Ez tipikus magyar történet: van a csóró vidéki, aki tanul, emellett dolgozik, szopik, dolgozik, szopik, tanul, és nagy nélkülözések után végre tiszt lehetne, havi 200000 nettóval, erre jön a büdös, tanulatlan, bűnöző, buta cigány, valószínűleg betépve, és tönkrebassza egy egész család életét.

De majd kap pár évet, aztán kijön, újból bűnözni fog, biztos az autója is bodzaszedésből van neki...

eszkep 2010.07.26. 09:54:00

@Seduxen: Az előzetes letartóztatást nem börtönben kell tölteni, hanem fogdában. Nem hiszem, hogy ott is helyhiány lenne.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:54:41

@CyberPunK: :)))))) nem tartod sokra Abszurdisztánt úgy látom :)))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 09:54:48

@CyberPunK:

Az egyesült államokban kurva sok rendőr hal meg és sebesül meg szolgálatteljesítés közben.
Az a baj, hogy megint fordítva ültök a lovon. Ilyen esetek mindig elő fognak fordulni, ez a konkrét dolog önmagában nem jellemzi a hazai közbiztonság állapotát. És lehet a büntetések szigorításáért, meg halálbüntetésért sírni, az nem fog megoldani semmit. Annak idején Soós Lajost sem akadályozta meg a rendőrgyilkosságban a halálos itélettel való fenyegetés, és az még sokkal durvább eset is volt, mint ez a mostani. Soóst felkötötték, de ettől még a többiek nem okultak a példájából.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 09:56:06

@eszkep: ezt már az előbb sem értettem, hogy miért kellene ELŐZETESBEN lennie? Asszem jogerősen kapott 10 hónapot lopásért, de még nem kellett megkezdenie a büntetését. Vagy lemaradtam még valamiről?

Jurganov 2010.07.26. 09:56:16

@Gunther: azért sokat ront rajtuk az is, hogy csak mari nénivel mernek kemények lenni, és ha kolompár éppen öl-rabol-erőszakol akkor szépen elsunnyognak. tudom én, hogy a vezetőik a hibásak, de akkor is..

@Seduxen: nem kell nagy közbiztonság, hiszen akkor a paraszt ráérne gondolkodni-ilyen állapotokban könnyebb őket irányítani és bevinni az erdőbe. úgyhogy annyira ne reménykedjünk benne, hogy javulás lesz ezen a fronton.
@El Topo (Sgt. Elias): dehogynem, csak azok nagy részét agyonlövik :)
@zero: de miért? mert be vannak szarva, hogy ha lassabbak akkor ők maradnak ott. azért ezt nem akarhatjuk.

ember a holdon? 2010.07.26. 09:57:24

@Seduxen:
Amerikai módszer - igazoltatáshoz pár szó: amcsik nem igazoltatnak minden ok nélkül mint itt nálunk; ott akkor állítják meg az autóst, ha valami miatt gyanússá válik - ergo kéz a pisztolyon. Nálunk sajnos, ha kell, ha nem igazoltatgatnak.. (nem erre az esetre gondolok)

amúgy véleményem a fentiről: bmw-s csókát ott helyben kellett volna lelőni.. nincs ügy, nincs tárgyalás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:57:33

@CyberPunK:

miért zavarna? ártatlan vagy, a rendőr teszi a dolgát, de a rendőr nem tudja, hog yet tényleg veszélytelen vagy.

Amikor megmotoznak a diszkóba menet, az nem zavar? mikor nincs nálad semmi veszélyes?

2010.07.26. 09:58:15

Elöször is részvétem az elhunyt rendör családjának. Ám rögtön egy kérdés merül fel bennem, meddig kell még az állam töketlenkedését látni, meddig kell még meghalni rendöröknek, azért mert nem tudnak egy tisztességes törvényt hozni, mindazok akiknek ez volna a dolguk? El kellene már dönteni, hogy kit véd az állam, a jogkövetö polgárait, a rendvédelmi szerveket vagy a jogokkal(?) is rendelkezö bünözöket, gyilkosokat.
Már Császár Elöd perénél is látszott, hogy a rendör, egy" beáldozható veszteség", akinek nincs joga, csak kötelessége. Ám Elödkének, aki ugye " hires elöadómüvész, énekes" neki voltak,vannak jogai. Másnak nincsenek.Jött a "sztárügyvéd" és máris az elhunyt rendör volt a hunyó. Elödke meg a mai napig is ugy jár kel, mint egy ártatlan, becsületes állampolgár, pedig egy rendörnek elvette az életét, azaz megölte. Ezt börtönbüntetéssel nem lehet jóvátenni!
Amit a videó bemutatott az egy szinjáték.A bünözönek fájt, hogy megfogták. De miért nem lötték le? Akkor most nem fájna semmi. Nem tették, és egy fiatal rendör meghalt, egy gyerek elvesztette édesapját, mert a büntetett elöéletü bünözönek jogai vannak. Már látni, hallani a sok idióta sajtó, tv , jogvédö szövegeit, akik mossák és mentegetik a gyilkost.Még a végén ártatlan lesz a visszaesö , éppen a börtönbüntetésre váró , jogositvány nélkül( mert az elözöt bevonták, most kellett volna szigoritott vizsgát tennie) autót vezetö és a rendört megölö bünözö. Ilyen a világon ott van, ahol a kormányok nem akarnak semmit tenni a rend és a jogbiztonságért. Ez most éppen Magyarországopn tapasztalható. Mert itt mindent megvizsgálnak, hány éves, hány kiló, kisebbség tagja-e, családi állapota, hányszoros halmozottan hátrányos helyzetü, pozitiv diszkriminált-e, hány gyermeke van, csak eggyet nem néznek--mit követett el, kit, hogyan ölt meg.Mert a bünözöknek, mindig joguk van. Vajon, nekem mint "sima, mezei" állampolgárnak, mikor adatik meg, az a megkülönböztetett jog és annak gyakorlása, mint a bünt elkövetöknek, gyilkosoknak? Vagy ezért netán, ölnöm kell?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:58:39

@Szekuriti Blogger:

"havi 200000 nettóval"

ez egy kissé túlbecsült, nem ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 09:59:52

@El Topo (Sgt. Elias):

az a baj, hogy rendőrre rá lehet támadni és semmi következménye sincs ...

te kezet mernél emelni egy rendőrre?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.26. 10:01:07

a csaja megitassa vízzel."

ezzel semmi probléma nincsen

amúgy, tudjuk. 2006, kínzások

amúgy kötél a gyilkos cigányra

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 10:01:16

@jános515:

az indexes cikkben máris "30 éves autószerelő, aki nem látta, hogy mögötte van egy rendőr"

Jurganov 2010.07.26. 10:01:29

@El Topo (Sgt. Elias): dehogynem. lehet itt pampogni, hogy nem fogja vissza a halálbüntetés a bűnözőket, de én úgy látom, hogy a 4 elemit végzett ostoba állat is fel tudja fogni, hogy a gyilkosságért kapott 2 év és a kötél között van egy kis különbség-főleg ha az orosz és nem az amerikai példát követjük, vagyis nem az ítélet után 50 évvel kötik fel az illetőt.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:01:39

@zero:

Ezt, hogy a rendőrre kezet lehet emelni és semmi következménye nincs, az ujjadból szoptad.
Nálam ez nem merés kérdése, egyszerűen nem kerültem még oyan szituációba. Ordítani már ordítottam rendőrrel.

Jurganov 2010.07.26. 10:03:17

@El Topo (Sgt. Elias): tudom, csak szóvá tettem mielőtt tényként kezelik azt, hogy jó dolog ha a rendőrök csoportosan, felfegyverezve igazoltatnak méghozzá reszkető ujjal az elsütő billentyűn.

CyberPunK 2010.07.26. 10:03:53

@zero: Azért zavarna, mert itthon, ezzel az állománnyal, ezzel a kiképzéssel, ennyi lőteres gyakorlással, ilyen vacak felszereléssel nagyon benne lenne a pakliban, hogy a rendőr agyonlő véletlenül. Diszkós motozás más, szoktam olyan helyre járni, ahol belépéskor motozás van biztonsági ork által, de ott nem fognak rám közben töltött fegyvert.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:04:16

@Jurganov:

Mutatnál valami anyagot arról, hogyan hat a halálbüntetés bevezetése, vagy eltörlése a halálbüntetéssel fenyegetett bűncselekmények csökkenésére/gyarapodására?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.26. 10:04:33

Sokkal kevesebbért is csuklyás kommandósok csőre töltött gépfegyverrel rabszíjon viszik a gyanúsítottat. Ez valami vicc? Vörös szőnyeg nem volt?"

mi ez a baromság?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:04:42

@ember a holdon?: "amúgy véleményem a fentiről: bmw-s csókát ott helyben kellett volna lelőni.. nincs ügy, nincs tárgyalás. " - na ezzel viszont maximálisan egyetértek :))))

Homeoffice 2010.07.26. 10:06:04

@tesz-vesz:

Semmi, sztem Zero már megint sok ami akciófilmet nézett a hétvégén:)

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:07:48

@Seduxen:

Brávó!
Én is olyan országban szeretnék élni, ahol a rendvédelmi szervek önbíráskodhatnak!
Nosza, rúgjuk ki az igazságügyet a picsába, és eresszünk az utcára megfelelő számú Dredd bírót!

guma 2010.07.26. 10:09:18

Bocsánat kérek és nem akarok senkit jobban feltüzelni, de rendőr államot sem akarok kívánok, amikor még bárhol,bármikor (séta közben, vagy egy kávé melletti beszélgetés alatt is bármikor kérték a személyim, ne sírom vissza!). Utáltam azt is, hogy az "egyesek" minden törvény felett állnak.

Viszont ami kialakult az utóbbi pár évben az mindannyiunk sara, hogy a helyenként csőcselék módjára viselkedő "szabadságharcosok" ellenzéki vezetők által is elfoglalt Kossut-tér "lakói" játékának odavetettük a rendet a rendőrt!!!!!!!!!!

Számomra ezért érdekes a mostani csönd egyik oldalról, míg a másiktól most politikailag akar változtatni, pénzt önteni viszont a koncként oda dobott sérült, leszázalékolt emberei érdekében nem lép fel és hajtja be kőkeményem az okozott kárt!!!!!!!!!!

Mi ez ha nem kettős mérce. Fizessünk mi mindenért a közöskalapból tovább..........

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.26. 10:10:39

ez nem is cigány, csak az első képeken tűik annak

guma 2010.07.26. 10:12:15

@Seduxen:

Tiszteletem! Nem csalódtam benned!

Tudod engem zavar, ez az ádáz csőlátás. Rendet akar mindenki de csak magának, akkor és ott amikor neki kell!

Különben menjenek a p...-ba, ha köreim zavarják!!!!!!!!!!!!!!

CyberPunK 2010.07.26. 10:12:42

@zero: kepek.origo.hu/galleriesdisplay/gdisplay?xml=/1007/_ld_z201072316560/gallery.xml&rovat=fotoriport 9-es kép, ez lehet, hogy forgalomtól elzárt terület, de ott van mellette a 20/30-as végállomása, így annyira nem kihalt környék...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 10:13:23

@Gunther: Megértelek, hogy rendpárti vagy. A "randalírozó szent lovagok" is csak egy komplex probléma tünetei. Amit valamiért nagyon is könnyen és hatékonyan tudnak kezelni a rendőrök. Ezek mellett védik a melegfelvonulást, az szdsz sártat és a szovjet emlékművet is ha kell.

De ilyen esetben, mint a mostani a rendőrség, ügyészség mégis csődöt mond. Kihangsúlyozom még egyszer: Egy bűnöző járt kelt szabadon, jogsi nélkül egy gyaníthatóan nem tiszta forrásból szerzett autóval. És minálunk nem lehet fegyverarzenál egy akármilyen autóban (illegálisan) ? Az USA-ban sem fenékig tejfel a közbiztonság. És szerintem pont amiatt, hogy már a problémák elburjánzásának elején nem voltak elég szigorúak.

Én teljesen normálisnak tartanám, ha Magyarországon egy ilyen esetben azonnal tüzet nyitnak rá. (Feltételezem eléggé képzettek ahhoz, hogy civil sérültjei ne legyenek az akciónak.) Mert ki tudja miért menekül? Lehet, hogy menekülés közben nem csak egy rendőrt, hanem akár 3-at is elgázol, lehet hogy a társa tüzet nyit a rendőrökre. Lehet, hogy civileket gázolnak el. Lehet, hogy bemenekül valahova, ahol túszokat is ejthet.

Mechanikai berendezéseknél is állandóan túlméretezik a szerkezetet, hogy csak egészen extrém esetekben történjen baleset. Pl.: egy egyszerű metrókocsinál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.07.26. 10:13:47

ez a császár előd és ügye a mai napig egy szégyen

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:14:24

@El Topo (Sgt. Elias): "Én is olyan országban szeretnék élni, ahol a rendvédelmi szervek önbíráskodhatnak!" - mert szerinted ebben az esetben önbíráskodás lett volna? Brávó! Meghalt egy társuk, a faszi nem állt meg, többször rálőttek. Pech, hogy eltalálta pár golyó a mókust, és kimúlt.

guma 2010.07.26. 10:15:12

@CyberPunK:

Kapnak egy kis kiképzést - de gyakorlatilag a hozzá való töltényt alig. Igy bizony előfordulhat, akármi.

Ez viszont nem a rendőr hanem politika hiányossága (több mint 20 éve)!

vomit 2010.07.26. 10:16:22

@CyberPunK: a rendorsegi gepereju jarmuvet jo esellyel lizingelik. nem a magyar allam tulajdona, hanem havonta ~90e-t fizetsz erte, plusz az uzemanyag.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:18:29

@gtigram: ezt kifejtenéd bővebben? érdekelne, hogy mire is gondoltál ennél a kommentnél!

guma 2010.07.26. 10:18:40

@Jurganov:

Ez általánosítás és ha nem vetted volna észre az idevezet ahol tartunk és nem a megoldáshoz.

Homeoffice 2010.07.26. 10:19:07

@csabapayne:

Az a baj, hogy a blog jelenlegi kommentjei emlékeztetnek a "kocsmatábornokokra" akik a háborúk esetén megmondják a tutit.
Van egy szolgálati szabályzat, ami megmondja mit kell ilyenkor csinálni.
OK nézzük,. Jogsi nélkül vezet, Mégis mi legyen? nyomkövető legyen rajta? LOL
Két géppityus őr kisérje nap mint nap? Megalol
Nem tudja a demokrácia igy visszatartani az ilyen eseteket.
Msá rendszert akartok? ÁMEN, de szólok hogy Ti is kerülhettek sz*póágra. Lehettek a pisztolycső rosszabbik felén.

guma 2010.07.26. 10:21:06

@El Topo (Sgt. Elias):

Az igazságszolgáltatás nincs kirúgva???? Valahogy és valahol pedig el kellene indulni! (Na jó nem a lelővésel azt nem pártolom!!!!!!!!!!!)

Sátán meg a Jocó 2010.07.26. 10:21:31

@Gunther: azért elég feketén-fehéren látod a dolgokat, nem gondolod?
Ha egész egszerűen semmit nem tudsz azokról az ítéletekről, melyek rendőri túlkapásokról szólnak? Egyetlen videót sem láttál? Vagy miért adod a tudatlant? Ha meg tényleg fogalmad sincs ezekről, miért szólsz bele?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.07.26. 10:21:37

@Gunther:

"Van egy szolgálati szabályzat, ami megmondja mit kell ilyenkor csinálni."

És mit kell ilyenkor csinálni?

Marcellusca 2010.07.26. 10:22:43

Nem is tudom, mit mondjak.
A hírek hallatán csak pislogtam.
Zero-nak sok igazsága van abban, amit leírt. A lényeg a részletekben rejlik. Azaz mi az előírás ilyen és ehhez hasonló szituációkban? Mert lehet példálózni az amcsikkal, csak lehet, hogy a magyar rendőr, ad1 - nincs (rendesen) kiképezve autós üldözésre, ad2 - évek alatt nem fordul vele elő ilyen, ad3 - lehet, hogy felelősségre vonják, ha ütközik a megfutamodóval (mások veszélyeztetése?), ad4 - neki kellene kifizetnie a "karcolást" a szolg. gjmű-vön.
Szóval nagyon összetett.
De, lehetne tanulni a nyugatiaktól, tengerentúliaktól!

A rendőrsrác - állítólag - valóban a normális, tenni akaró és nem a kivagyi zsaruk közé tartozott.
R.I.P.

Ez a ..., ez a ..... féreg, meg, amit előadott a kameráknak, hát az a felháborító!
Bezzeg a kocsi mellett fekve meg vonyított, mint a választási malac.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.07.26. 10:23:03

@tesz-vesz:
szerintem sem az, legalábbis származásilag, de ahogy előadta a performanszát a kameráknak -és láthatólag élvezte- az jutott eszembe hogy na ez egy tipikus magyarcigány. az életvitele a mentalitása a dolgokhoz való hozzáállása. lehet hogy ez egy rasszista dolognak tűnik, de nálam a cigány nem bőrszín kérdése.

CyberPunK 2010.07.26. 10:23:40

@vomit: Oszt biztosítás nincs rá? :)

Jurganov 2010.07.26. 10:24:24

@El Topo (Sgt. Elias): igazából nem, főként mert lehet, hogy neked van igazad és tényleg nem számít, hogy mi a büntetés mondjuk egy gyilkosságért. lehet, hogy valóban ugyanúgy és ugyanannyian ölnének mondjuk betörés/rablás közben akkor is ha ezzel az életüket kockáztatják és nem mondjuk 2 év szanatóriumot. de én akkor is így gondolom. amikor a tag belenéz a tükörbe, látja a rendőrt (ennél a példánál maradva) az fut át agyán, hogy " elcsapom, megér 2 évet, rajabb leszek a cimbik előtt" vagy az fut át az agyán, hogy " elütöm, és kivégeznek" szerintem nem mindegy, lehet meggondolja magát. lehet, hogy bizonyos emberek (akik nálam okosabbak, képzettebbek, stb) szerint ez nem így van, de szerintem igen.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:26:10

@Seduxen:

Megelőzni nem sikerült, hogy elgázolja a rendőrt, utána meg már önbíráskodás lett volna.
A lövöldözés nem tárgyalást kiváltó eszköz!

Homeoffice 2010.07.26. 10:27:21

@Sátán meg a Jocó:

LOL
Ha elolvastad volna az elős kommentemet, ("Az a legnagyobb probléma, hogy 2006-ban a rendőri túlkapások miatt, amikor is brutalitással próbálták heklyettesíteni a pontos és szakszerű munkát egyesek a rendőrségen belül")
Akkor rájössz hogy Én vagyok az aki nem feketén-fehéren látja a dolgokat.
Egyébként azt hiszem nem Te fogod eldönteni hogy mibe pofázok bele. (Tudod ez egy szabad ország még.)
Láttam videókat. Sőt kint voltam a blahán a második nap egy 10 percet, mellettem vágtattak el a lovasok.
Én a tüntetők elveivel egyetértettem. A megoldásaikkal nem.
@zero:

Őszintén szólva nem tuodm, de feltételezem azt, hogy pontos leírás van róla, hogy kell a helyzetet kezelni.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:27:45

@Gunther:

Riszpekt, ez gyakorlatilag az első értelmes komment, amit ezen a blogon olvasok.

Jurganov 2010.07.26. 10:28:53

@Gunther: tulajdonképpen akkor nincs értelme a jogsinak, sőt holmi szabályoknak sem, hiszen ha nem tartja be akkor ne tegyünk semmit, vagy ha kellene akkor a hozzád hasonló okosak beírják, hogy: lol, rofl, megagigalol, roflmao meg a többi faszságot.

greybull 2010.07.26. 10:29:06

Sajnos 2006 október 23-a óta én az EGÉSZ rendőrséggel szemben alapvetően bizalmatlan vagyok.
Természetesen sajnálom a rendőrt, mint embert, de az ember, mint rendőr iránt inkább úgy vagyok, hogy lehet, hogy ez a rendőr is ott volt akkor, és ütötte, verte a népet.
Az pedig biztos, hogy nem megfelelően járt el, amiért valószínűleg a kiképzés hiányosságai a felelősek.
Úgyhogy a vezetők felelőssége is felvethető.
Ha rajtam múlna, ezt a JELENLEGI rendőrséget egy-az -egyben feloszlatnám, és újjá szervezném: egyetlen régi rendszerbeli rendőr sem maradhatna, egyetlen egy sem, aki 2006.okt.23-án bevetésen volt, kemény fizikai és pszichológiai rosta, utána szakmai rosta, és újjászervezném csendőrségként. Természetesen kiváló fizetéssel.
Tanulhatnánk a kanadaiaktól - azaz visszatanulhatnánk, mivel a kanadai lovascsendőrséget magyar mintára magyar csendőrök útmutatásai alapján szervezték meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:29:34

@El Topo (Sgt. Elias): nézőpont kérdése. szerintem meg azt előzte volna meg, hogy TÖBB rendőrt is elgázoljon.

@Jurganov: nem akarlak elkeseríteni, de tudomásom szerint - sajnos linket nem találtam, de - a halálbüntetésnek statisztikailag is alátámasztott visszatartó ereje TÉNYLEG nincs. Szóval kevesebb gyilkosságot ne várj ettől. Viszont a társadalom jelentős része - biztos ösztön :)) - igen is elfogadó a halálbüntetéssel szemben, különösen ha ilyen esetekről van szó. Szóval egyfajta szimpátiát kivált, ebben biztos vagyok...

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:29:50

@Jurganov:

Elárulom neked, hogy az elkövető cselekménye KÖZBEN nem nagyon mérlegel ilyeneket. Nem a büntetés súlyossága a visszatartó erő, hanem az elkerülhetetlensége. De 100%-os visszatartó erő nincs! Ilyen esetek minden rendszerben, minden országban, mindenféle társadalmi berendezkedésnél előfordulnak.

guma 2010.07.26. 10:30:03

@csabapayne:

A 2006-os "túlkapásnak" azért volt egy kis előzménye a "szabadságharcosoktól", amiért az akkori ellenzék is vastagon sáros, mert maguk közé engedték, bátorították őket.

Bocsánat, de női szemmel, ez nekem utólag is törvénytelen.

Mert minden szervezet kötelessége az általa indított akcióért, demonstrációért FELELŐSSÉGET vállalni - ez ma is törvény, amit nem illik és nem kell figyelmen kívül hagyni!!!!!!!!!!!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:30:42

@El Topo (Sgt. Elias): "Riszpekt, ez gyakorlatilag az első értelmes komment, amit ezen a blogon olvasok. " - leszámítva ugye a sajátjaidat Mester :))))

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:31:16

@greybull:

Igen, az biztosan jót tenne, ha a cégtáblát lecserélnék.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:31:41

@greybull: és amíg ez meg nem történik, addig anarchia? Rendfenntartó erők hiányában...

guma 2010.07.26. 10:31:47

@Seduxen:
Ha jól tudom 10 töltényt kapnak gyakorolni havonta (már nem emlékszem de ezt egy időben több helyen olvastam)!

Jurganov 2010.07.26. 10:32:02

@Gunther: vagyis egyetértettél a tüntetőkkel , de tenni már nem mertél semmit. értem.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:33:40

@Seduxen:

Azokat nem olvasom, hanem írom.

Marcellusca 2010.07.26. 10:34:22

@Seduxen: Azért tegyük hozzá, hogy ott nincs olyan, hogy "sima" közúti ellenőrzés.
Ha megállítanak, annak oka van.

Mondjuk itt is volt és ugyanúgy el lehetett volna járni, mint az USA-ban.

eszkep 2010.07.26. 10:35:00

@gtigram: "A 2006-os "túlkapásnak" azért volt egy kis előzménye a "szabadságharcosoktól", amiért az akkori ellenzék is vastagon sáros, mert maguk közé engedték, bátorították őket."

Ne keverd össze a randalírozókat a tüntetőkkel, mégkevésbé az okt. 23-i ünneplőkkel. Ez a hülyeség a kapcsolat.hu-n elmegy, de itt nem!

Homeoffice 2010.07.26. 10:35:30

@Jurganov:

Figy, egyszerübb, ha azt hiszed hogy egy gyáva fasz vagyok, minthogy felfogd hogy hőzöngeni a városban nem megoldás.

guma 2010.07.26. 10:37:01

@Gunther:

Sok igazságot írtál, főleg a lehetséges fegyverarzenálról.

De, (mi és a bíróság valamint a jogvédőink) még soha nem léptek fel az alkalmazható törvényekkel a rendőrök védelmében KEMÉNYEN.

Koncként vetették, használták politikai szabadságharchoz. Ez számomra ijesztő!

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 10:37:56

@Gunther:

Azért más sara is volt ennek a jómadárnak, mintsem hogy jogsi nélkül vezetett. Bárkivel előfordulhat, hogy valahol ottfelejti. Ennek a csókának nem volt (bevonták). Jól látod én tényleg egy más (jobban működő) rendszert akarok, ahol az ilyenek eleve nem lehetnének szabadlábon. Történhetett volna durvább is mint egy rendőr halála.
Szerintem még most (időben) kéne az amerikai példát bevezetni. Ne csak a buzifelvonulás legyen követendő példa. És én (De még rajtam kívül marha sokan) egy hasonló esetben nem kockáztatnám, hogy elhajtok kergetőzőset játszva a rendőrséggel mert tudom, hogy súlyosbítja a helyzetemet. Az a kevés vadbarom, aki mégis ellenáll, menekül... az pedig megérdemli a golyót elsőnek az autó kerekébe, majd ha tovább menekül, akkor a lábába és így tovább...

Kerülhetünk mi is sz*póágra, de ha betartjuk a "játékszabályokat" akkor nehezen.

greybull 2010.07.26. 10:39:27

@Seduxen: egy átszervezés mindig egy folyamat. Amíg teljesen fel nem áll az új szervezet, addig a régi a helyén marad. Én is szívesen átcserélném a tartalékos honvéd századosi rendfokozatomat egy tényleges csendőrszázadosira...

Homeoffice 2010.07.26. 10:39:58

@gtigram:

:)
Azért nem ilyen egyszerű a helyzet.
Szakmailag rossz megoldásokat követve, sőt szándékosan a randalírozó csürhét összekeverték a békés tüntetőkkel.-

eszkep 2010.07.26. 10:40:05

@Gunther: "Van egy szolgálati szabályzat, ami megmondja mit kell ilyenkor csinálni."
Amit hablatyolsz, hangzatos marhaság:
Az NEM a rendőrségi szolgálati szabályzat kérdése, hogy egy visszaesőt előzetesbe kellett volna rakni amikor további bűncselekmények elkövetésével megvádolták!!! (Mert ügye a "fennáll a bűnismétlés veszélye"). Ez még csak nem is a rendőrség hatásköre, hanem az ügyészségé.

Jurganov 2010.07.26. 10:40:46

@El Topo (Sgt. Elias): elhiszem neked. amikor valaki megy betörni akkor nem gondolja végig, hogy megölöm és kirablom-vagy igyekszem nem bántani csak elviszem az értékeit. ebben nem értünk egyet. és persze nem arra gondolok, hogy amikor 2 részeg üti egymást az utcán akkor nem gondolnak a következményeire, hanem mondjuk amikor kirabolnak embereket. lehet azt mondani, hogy fog szúrni akkor is ha ezzel az életét kockáztatja-és nem előmenetelként fogja fel a gyilkosságot, de én nem hiszem.
azt tudom, hogy a büntetés elkerülhetetlensége sokkal nagyobb visszatartó erő, de mondjuk ha a gyereked összelopkod ezt-azt az iskolában és hazahordja, akkor (elvileg) te ezt látod és a büntetés elkerülhetetlen. DE ha annyi a következmény, hogy rászólsz, hogy ejnye-bejnye vagy nem kap este csokit akkor ez bizony neki megéri és nem fog leállni. amennyiben kap 2 pofont akkor nagyobb az esélye, hogy abbahagyja.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 10:41:06

@gtigram:

Jobbat mondok a megelőzés érdekében nem képesek a jogvédők megfelelően fellépni. Vagy az áldozatok és családjaik érdekében sem.

Én tartom magam ahhoz, hogy első legyen a testi és vagyoni biztonsághoz való jogom, azután jöhetnek talán az ilyen olyan emberi és kisebbségi jogok.

guma 2010.07.26. 10:41:38

@csabapayne:

Ez zömében nagyon jó összefoglaló, szintén (pár pici hibával, szerintem ami nem is olyan lényeges), de a túszejtés például nagyon is megjelent hazánkban is!

Homeoffice 2010.07.26. 10:42:51

@csabapayne:

Elég sok minenben egyetértünk csak máshonnét közelítjük mega problémát.
Az egészről nem a zászlósok tehetnek. 2006 óta a rendőrség megítélése tudjuk hol van. Ez felbátorítja a bűnözőket.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 10:43:15

@Jurganov:

Pontosan ezért léteznek a Btk-ban megállapított büntetési tételek.

arlequin 2010.07.26. 10:43:54

részvétem a családnak.

a "ha én rendőr lennék" kezdetű műdalt nem tisztem (most) megírni, de egy apró megjegyzést tennék. feltartott fegyverrel a kézben semmiképpen nem állnék egy bajor motorművek által gyártott böhömerősnek tűnő gép mögé, ráadásul úgy, hogy az azt vezető illető már bemutatta, hogy nem igazán érdeklik a 'törvényes' körülmények.

ez persze nem menti meg a gázolót a felelősségtől. de ez óriási hiba. ha egy kocsi előtt, vagy mögött vagyok és jár a motorja, akkor nem állok elé-mögé...

Jurganov 2010.07.26. 10:44:06

@Gunther: oké, ebben valahol egyetértünk. de a kérdés attól még megmarad: mi az amit lehet tenni? "nem a zsömle kicsi hanem a pofátok nagy" tartja a remek mondás. lehet leveleket küldözgetni a sosemolvasomel kukac kormánypárt pont hu-ra, de egészen kevés értelme van. vagyis akkor ha a nép valamit ki akarna kényszeríteni ( mondjuk, hogy az első éjszaka jogát töröljék el) akkor mi a megoldás?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:44:33

@El Topo (Sgt. Elias): olvasgasd az Rtv. 54. §-t, hogy mely esetekben használhat lőfegyvert. Mint ahogyan TÉNYLEGESEN a gázolás UTÁN lőttek csak rá a mandró autójára.

"Megelőzni nem sikerült, hogy elgázolja a rendőrt, utána meg már önbíráskodás lett volna."

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.26. 10:44:35

Remélem, ezek után észbekap a rendőrség, és nem hagyja szabadlábon rohangászni azokat, akiknek a börtönben lenne a helyük, ezt a barmot meg ki sem engedik onnét, majd csak lábbal előre! Csak az a szomorú, hogy ehhez ez jó embernek kellett meghalnia -- részvétem a családjának, és tisztelem a bátorságát, hogy megpróbálta megállítani az ámokfutót! (Na de egy pillanat: BMW-vel jár és lopásért kell börtönbe vonulnia... csak nem megélhetési bűnöző szegényke... nem kellene jobban a mélyére nézni ennek a dolognak?)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 10:45:25

@greybull: "Én is szívesen átcserélném a tartalékos honvéd századosi rendfokozatomat egy tényleges csendőrszázadosira... " - ugye nem baj, ha eddigi kommentjeid alapján én ennek nem feltétlenül örülnék? :)))))))))

Homeoffice 2010.07.26. 10:45:30

@eszkep:

Khmm.. én speciel a szerencsétlen esetről beszélek/írok. (Magára a k*cs*g elfogására stb) Azokra a kommentekre válaszoltam aki pergőtüzet követeltek a BMW-re.

Jurganov 2010.07.26. 10:47:27

@El Topo (Sgt. Elias): kivéve belőle azt ami a leginkább büntetés lenne-a maradékot pedig szándékosan rosszul alkalmazva... nyilván nem arra gondolok, hogy mindenkit kivégezni azonnal, de néhánynak bizony kellene.

guma 2010.07.26. 10:47:45

@Gunther:

Lehet, hogy szentségtörés, és egy kicsit háziasszonyos, vén tyúk duma de :

1./ a nagygyűlés szervezői rendőri bejárással egyeztettek mindent előzetesen.(dicsérték a rendőrséget - Dajcs)
2./kapcsolatban voltak a rendőrséggel a nagygyűlés alatt
3./a rendőrség kivárt, hogy elvonulhassanak a részvevők, rendezőkkel közölték, hol a másik csapat
4./ Miért nem közölték hangos bemondón merre menjenek vendégei, hogy elkerüljék az összeütközést.

Nem sorolom tovább! Összeesküvés elméleteket utálom.
De itt valami nagyon nem stimmel......
3./

guma 2010.07.26. 10:51:51

@eszkep:

Tőlen külön is bocsánat, mer tudom te nagyon elvhű vagy. De én csak egy háziasszony kapcsolat.hu nélkül is.

Ha meg gondolkodom és nagyon sok oldalt végig olvasok, lehet, hogy megingattak a véletlen összekeveredés elméletben!!!!!!!!!!!!!!

Talán megbocsátod ezt nekem?!

arlequin 2010.07.26. 10:52:30

@Seduxen:

pedig 'szürke bika' megyeri törzsfőnök kézben tartaná a körletét az biztos!

irigy vagyol és kész

arlequin 2010.07.26. 10:54:44

Kegyetlen
Bmws
Macsó!

Marcellusca 2010.07.26. 10:56:26

@greybull: Muhaha!

@El Topo (Sgt. Elias): Nem csak cégtáblát akar cserélni, hanem állományt is.

Kikre?
És minden 4 évben csere?
Nevetséges!
2006-ban is ugyanaz a rendszer volt mint most.

eszkep 2010.07.26. 10:58:18

@Gunther: Bocsánat, azt félreértettem. Ugyanakkor jelen esetben szerintem sem lehetne elmarasztalni (normális esetben) a rendőrt, ha lelőtte volna az elkövetőt.
- Tisztában volt azzal, hogy rendőri intézkedést akarnak foganatosítani vele szemben.
- Ez elől megpróbált kitérni (és nem egy rendőr próbálta megállítani), miközben ön és közveszélyes módon veszélyeztette többek életét. (Nem kevés vagyoni kárt is okozva mellesleg).
- Még amikor sarokba szorították, akkor is a rendőrautót felöklelve próbált menekülni.

Elfogadhatatlan érvelés, hogy mindezt "nem vette észre", "véletlenül".

Megjegyzendő: a "demokrácia fellegvárában", ha rendőr megállít, "illik" bent ülni a kocsiban és a lehajtott ablakon kirakni a két kezed. Ellenkező esetben a rendőr kicsit morcos lesz. Erre gépkocsikölcsönzéskor fel is hívják a külföldiek figyelmét.

Marcellusca 2010.07.26. 10:59:37

@eszkep: Miért?
Pedig igaza van!!!!!!!!!!!!!!!!!

Homeoffice 2010.07.26. 11:00:54

@eszkep:

Igen erről én is hallottam az USA-ba kinéő ismerőstől. Ő barom módjára ki is szállt... Nah volt nagy balhé belőle.
Egyébként semmi baj. :)

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.07.26. 11:02:49

@Gunther: Pirinyot demagognak tetszik ma lenni. Ilyen siman osszemosni kavehazbol kisetalo vagy villamosmegalloban acsorgo embert viperaval husz az egy ellen rongyavero falkat egy rendorgyilkos babusgatasaval nem semmi igy ehgyomorra.

Ha ott voltal a Blahan, akkor konkretan lathattad, hogy nemigen voltak "rendbontok". Csak tuntetok, akik tovabb akartak tuntetni, es rendorok, akik szo szerint barmi aron szet akartak oket kergetni. Kijelenthetem, hogy sehol nem a tuntetok kezdtek az eroszak alkalmazasat, vagy a megallapodasok felrugasat. Ha valahol volt is valami targyalas, a rendorok szemrebbenes nelkul megszegtek, aztan letagadtak.

Ult haver elozetesben melleny viseleseert. Egy szal margaretat sem tepett le torvenyellenesen, csak partidegen volt az oltozeke. De egy tobbszorosen buntetett, mi tobb, eppen frissen elitelt raj csavo meregdraga BMW-t vezet betepve jogositvany nelkul a belvarosban, es meg akkor sem karikara kotozve suvasztjak be a koterba, amikor rendort gyilkol menekules kozben. Ha az ordito aranytalansag tovabbra sem erzekelheto szamodra, akkor ugorj el Tibihez a muhelybe, es igazittasd meg a mercedet!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:02:54

@eszkep: "Ugyanakkor jelen esetben szerintem sem lehetne elmarasztalni (normális esetben) a rendőrt, ha lelőtte volna az elkövetőt." - egy aprósággal kijavítanálak: EGYIK rendőrt sem lehetne elmarasztalni, ha ebben a helyzetben lelövi a mandrót. Az eset alapján - már amennyi infóval rendelkezünk - azt gondolom, ha nem történik tragédia, akkor is helytálló lett volna a fegyverhasználat.

"Megjegyzendő: a "demokrácia fellegvárában", ha rendőr megállít, "illik" bent ülni a kocsiban és a lehajtott ablakon kirakni a két kezed. Ellenkező esetben a rendőr kicsit morcos lesz. Erre gépkocsikölcsönzéskor fel is hívják a külföldiek figyelmét. " - kövezz meg, de ha itthon ez lenne a kötelező magatartási forma, személy szerint akkor sem rohangálnék ombudsmanhoz. Elfogadnám hogy ez van, már csak azért is, mert ez valahol az ÉN ÉRDEKEMET is szolgálja. vagy rosszul gondolom?

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.07.26. 11:04:00

@Gunther:
Jobboldali, de rendpárti... Ne szépítsd, nyugodtan mondd ki: fotelforradalmár.
A hozzád hasonlók miatt tartunk ma itt, köszönjük szépen.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 11:06:46

@Marcellusca:

Igen, mondjuk lehetne a lakosság fele rendőr, a másik fele meg sitten! És kormányváltáskor csere!
A harmadik fele meg dolgozna... izé, nem jön ki matematikailag...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 11:06:54

@Gunther:

Sajnos már 2006 előtt is elég bátrak voltak a bűnözők. Pl.: a megélhetési bűnözés fogalma. Azóta csak romlott a helyzet úgy kb.: a '90-es évek közepétől kezdve. 2006-ban egy elég súlyos törés volt az ország életében. Amikor is jól látszódott, hogy ki melyik oldalán áll a barikádnak és a nép szinte egyedül maradt.
Kussolt a tasz, a helsinki bizottság, és mág 60 másik demokráciát féltő szervezetecske. Kussoltak a szakszervezetek, pedig akkor jól jött volna egy általános sztrájk. csak az utcán az emberek voltak hangosak, akik jogosan érezték magukat becsapva, szembeköpve, megalázva. (Rájuk meg könnyen rájuk lehetett fogni, hogy ők csak az utcán hőbörgő csőcselék.)

És még 2006.október 26-ról még szó sincs. csak az őszödi beszédről. Szerintem rengetegen vannak akik fel sem fogták, hogy mennyire durva volt maga a beszéd.

guma 2010.07.26. 11:07:58

@eszkep:

Az előbb egy lényeges pontom kimaradt amit hihetetlen sok helyen sok formában, sok országban ugyan úgy alkalmaznak és az jelenti az igazodási pontot :

Az oszlatásra felszólítás (és most ne gyere a kapcsolat.hu-val, hanem magyarázd meg mi a békés változat?!) amit a világban (EU-ban is) nagyon komolyan vesznek.

@csabapayne:

10 pont. A jognak ez alfája és omegája kellene, hogy legyen. Nálunk a politika ezt ürítette ki, a maga hasznára fordítva...

eszkep 2010.07.26. 11:08:37

@gtigram: Most nem azért, de ezen a

"A 2006-os "túlkapásnak" azért volt egy kis előzménye a "szabadságharcosoktól", amiért az akkori ellenzék is vastagon sáros, mert maguk közé engedték, bátorították őket."

retardált dumán, már az Index is túljutott, úgy 3 éve (!). meglepően korrekt módon cikkeztek azóta, mi történt, hogyan történt. Nem csak Népszavát kellene ám olvasni!

Homeoffice 2010.07.26. 11:11:02

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Nu, akkor számodra is magyaráznom kell véleményemet..
Blahára olyan f1 kor értem ki és láttam, ahogy gyüjtögetik szépen kis halémokbana kockaköveket. (4-6os vonala a Wesselényi felé.)
Szóval..., mint ahogyírtam fent is a rendőri vezetés totális csődje volt ott jellemző. Ez világos. Erőszakkal próbáltak rendet tenni.
Egyesek (portálok, pártok ) az egész rendőri testületet tették felelőssé a jogos BŰNÖKÉRT.
Emiatt azonban a valódi bűnözők is vérszemet kaptak arendőrökkel szemben.

CyberPunK 2010.07.26. 11:11:11

@Seduxen: A most elütött rendőrt megmentette volna ez az eljárás? Divat nálunk agyonlőni kocsiból az igazoltató rendőrt? Szabad fegyvertartás van nálunk? Akkor mi indokolná ezt az eljárást?

Meleardil Eressea Iluvadan 2010.07.26. 11:12:20

@Seduxen: Nem kell az ablakon kirakni a kezedet, csak lathato helyen tartani. Hogy a kormanyt fogod, vagy arnyeknyuszikat vetitesz a szelvedore a mogotted jovok reflektoraival, az mar mindegy. A masik, hogy nem kapkodunk sehova, amig a rendor oda nem er, es meg nem ker, hogy vegyunk elo ezt azt. Akkor sem tigrisugrassal vetjuk magunkat a kesztyutartora, hanem szepen nyugisan odanyulunk. Nem egy bonyolult szabaly. Aki ennyit sem tud megtartani, annak hogyan nott jogsija? Soha senkivel nem talalkoztam Amerikaban, aki ezt kifogasolta volna, mert mindenki tudja, hogy baromi draga am felevente uj rendort kepezni a kilottek helyere. Ja, es ha barmilyen fegyver van nalad, de meg nem hasznaltad, akkor is lohet a rendor az elso felszolitas utan. Ha meg mar hasznaltad, akkor nem kell szobaelegyednie veled, siman lohet. Teljesen ertheto. Ettol nem lesz egy orszag rendorallam. Legfeljebb attol, ha a rendor nem azt uyldozi, aki rabol es gyilkol, hanem azt, akire a Nagy Vezer ramutat. Demagog vagyok e en is? :)

eszkep 2010.07.26. 11:12:37

@gtigram: na most az Astoriánál ott voltam, úgyhogy ne gyere nekem ilyen "mesével fiacskám, hogy "oszlatásra felszólítás". Muhaha...ilyen a népszabis újságírók fejében volt maximum. Mint ahogy egyébként az Index-es cikkekben is volt erről szó (hogy ti. nem volt felszólítás) Megjegyzendő, a rengeteg felvételen, és rendőrök ellen indított eljárásokban sincs "oszlatásra felszólítás", amiket te is megnézhetnél a youtube-on többek között.

FGSuperman 2010.07.26. 11:13:54

@greybull: gratulálok
múltkor nem kaptam elég jeget a kólámba a mekiben - pedig kértem
azóta bizalmatlan vagyok az összes meki dolgozóval szemben
ki kellene rúgni az összeset és nulláról újra kellene építeni a rendszert, senki nem maradhatna a régiek közül

Homeoffice 2010.07.26. 11:14:38

@xanax:

Nem hinném, hogy a valódi jobboldali (Segítek, konzervativ) megoldások körébe tartozik az ilyenfajta véleménynyilvánítás:).
De ha tévedek, akkor elnézést mindenkitől.

eszkep 2010.07.26. 11:16:28

@Seduxen: Én biztosan nem "köveznélek meg" emiatt.
Azért emlékezzünk meg egy sajnálatos esetről is: egy igazoltatásnál (USA) a nő nem közölte a rendőrrel, hogy fegyvere van (mint kiderült csak gázpisztoly volt), és amikor belenyúlt a táskába a rendőr azt hitte azt akarja elővenni, lelőtte.

2010.07.26. 11:18:34

@zero: Tudod , ezt akkor hinném el, ha nem láttam volna autót, vagy nem vezettem volna. Aki vezet, az tudja, hogy a visszapillantóban látni, söt a belsö tükörben is.Ez már csak mosakodás és duma, hogy kimossa magát, mert most döbbent rá, hogy elkurta a fejszenyelet és ezért életfogytig jár.De miért nem állt meg? Érdekes, engem soha sehol nem üldöztek, nem akartak megbilincselni, nem szoritottak a földre és nem térdeltek a hátamba. Hogy miért? Mert ha int a rendör, akkor nem az jut eszembe, hogy meglógjak, hanem hogy megálljak, mert ö is csak a munkáját végzi. Javaslom, a Belügyminiszternek és apparátusának, hogy nem a Gárdával kellene foglalkozni, oly sokat, hanem a bünözöket kellene már végre helyretenni. Ha löni kell a rendörnek, mert az élete veszélyben van, akkor löjjön. De ne mindig magyarázkodjanak, mint most is, amikor egy rendör meghalt! Hogy miért? Mert gyenge a törvény, gyenge a jogalkalmazó és gyenge a rendöri vezetés.Két hetet igértek és rend lesz! Hát ezt mindennek lehet nevezni, csak rendnek nem!

Marcellusca 2010.07.26. 11:18:37

Húúúúúú, basszátok meg!
Mennyetek ki megint a zuccára, oszt jáccátok le megint 2006-ot!

IDIÓTA BANDA!!!!!!!

Szevasztok!

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 11:18:39

1. Ezen nincs mit csodálkozni.
2. Ilyen esetekben mindig először a tutival (aminek az alapos gyanúja egyből, nehézség nélkül megállapítható, és ami fontos: igazolható) gyanúsítják meg. Aztán a nyomozás pont arra van, hogy a tényállást egészen pontosan megállapítsák, és a vele közölt alapos gyanút megváltoztassák, vagy módosítsák, ha erre szükség mutatkozik. Megszokott eset. Gondolj a gyerekét agyonverőre. Amikor őrizetbe vették egy életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsították (ez teljesen biztos volt), meglett az előzetes boncolási jegyzőkönyv, és az előzetes orvosszakértői jelentés, egy másodperc alatt 14 életévét be nem töltött sértett sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés lett a tét. (ez könnyen kiköphet a csávónak egy valós életfogytot is)
3./ Azért autókázik szabadon egy többszörösen büntett előélető ember, mert nagy valószínűséggel az előző büntetéseit már kiállta (leülte, ha le kellett), és azokból szabadult. Ez is normális és természetes. Több büntőeljárás folyik ellene. Valószínűleg nem voltak olyan súlyúak amiért előzetesben kéne ülnie (mondjuk egy többszörösen büntetett előéletű embernél a bűnismétlés veszélye fennállhat piti bűncselekmények esetén is, de nem ismerjük a pedigrét, így nem tudok véleményt nyilvánítani). Lopásokért volt egyébként büntetve.

4. "Szónoklatát" végighallgatva és ezirányú tapasztalataimait segítségül hívva, szerintem még akkor is be volt állva, fű-kokó kombónak tűnik a szimptóma.

Nem az baj, hogy a nője itat, hanem az, hogy benyúlhat a kocsiba, és előveheti a vizet. Mi van ha nem vizet vesz elő, hanem egy Glockot, és tüzel? Ettől függetlenül a két rendőr aki utolérte megcsinálta, amit ketten megcsinálhattak ( a faszit a földön is le kellett fogni), ha többen lettek volna tudják biuztoisítani a helyszínt is, satöbbi. Jól csinálták, ennyit tehettek ketten, egy hiba történt, a gádzsi nem kerül megfektetésre (nem úgy :-) ), mert ilyenkor aki a kocsiban ül ,mindekit intézkedés (megfekteteés, megbilincselés) alá kell vonni. Ettől függetlenül a két rendőrnek előléptetés, jutalom. Bátrak voltak, közelharcban is jól teljesítettek, le is lőhették volna, mégsem tették.

A hősi halált halt rendőrnek előléptetés, állami dísztemetés, árváinak életjáradék.

Ezek itt igazi RENDŐRÖK voltak.

A csávónak, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan ütötte el a rendőrt, tschibo.

Sííva 2010.07.26. 11:19:00

@csabapayne: Te gondolat olvasó vagy!!! Épp ma reggel az eset kapcsán gondoltam rá, hogy a hazám már olyan mint egy dél-amerikai ország, ahol a bűnözők az urak! Azért nem változtatnak ezen a rendszeren, hogy az emberek ezekkel foglalkozzanak és ne azt figyeljék, hogy a tisztelhetetlen politikus urak mikor és mivel vezetik félre a polgárokat!

guma 2010.07.26. 11:19:49

@El Topo (Sgt. Elias):

Főleg így, hogy magán rendőrség sec-perc alatt magas rendfokozatú állománnyá válik. Még akkor is fura ez nekem, ha nagyon okos, jól képzett volt rendőrökről van szó.

Vagy megint csak a háziasszonynak furcsa az ilyen lejárató eljárás az állománnyal szemben?

guma 2010.07.26. 11:21:53

@eszkep:

Bocs vidékiként, TV-n néztem és ott hallani lehetett a háttérből (HIR TV) a hangos beszélőt !

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:22:17

@CyberPunK: feltehetően nem mentette volna meg speciel az ő életét. de ha ez lenne a szabály, akkor a rendőrök is eszerint lennének kiképezve, nem? értsd fel lennének rendesen készülve/készítve az esetleges fegyverhasználatra. ez nem azt jelenti, hogy "ész nélkül" lövöldözzenek, de igen is legyen felkészülve fejben is arra, hogy mi van, ha fegyvert kell használjak.

visszakérdezek: mi NE indokolná? vége lenne csodás demokráciánknak, ha ez lenne a rendőri eljárás? arról adott esetben lehet vitázni, hogy jó -e az "indok nélkül" leállíthat gyakorlat (nekem még sosem okozott gondot az a 2-3 perc kiesés), de az, hogy ezzel is VÉDENI PRÓBÁLJÁK a rendőrt, engem nem zavarna különösebben, és nem is értem, hogy mást miért zavarna? Ha az lenne a KÖTELEZŐ, hogy kezek a kormányon, vagy ki az ablakon, amíg oda nem ér a rendőr, és nem ugrálunk ki a kocsiból, akkor én ezt tartanám be. Ezáltal sérülne valamilyen jogom szerinted?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:25:09

@derelyegrádi szellem: na, köszönöm. ez valahol egyezik azzal, amit első kommentjeimben valahol laikusként írtam!

"A csávónak, ha bebizonyosodik, hogy szándékosan ütötte el a rendőrt, tschibo. " - ma ezen meg besírtam :)))

jut eszembe: esetében a tschibo az az életfogyt?

guma 2010.07.26. 11:25:09

@Marcellusca:

Ne húzd fel magad!
Ne is hagyd, hogy a férfias harcmodor, szöveg kibillentsen. Valószínű, nem akarják az utcán folytatni, szerintem mert néha az erdőben járva a fát sem látják!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.07.26. 11:25:27

@Seduxen: És? Ha kivégzik a bűnöst, legalább a közérzetem jobb lesz...

arlequin 2010.07.26. 11:28:37

@Seduxen:

tschibo = 'a legtöbb, ami adható'

félezer éves reklám

Marcellusca 2010.07.26. 11:28:44

@gtigram: Nem érted. :)))
Lehet, hogy Te a tévében és a jutyúbos sz@rokon hallod, de nem mentek oda személyesen és nem közölték vele hangosan, érthetően, valamint írásban, hogy: "eszkep efftárs, mennyen haza, mer' ...".

guma 2010.07.26. 11:29:19

@eszkep:

Látod téged olvaslak, de néha a népszavára is odanézek, még a mandirer is látogatja, de ha az összefüggésekből kiveszed a történteket becsapod magad.

Miért tűnt el a fidesz honlapról a rendőri egyeztetés, inkább ennek járj utána,

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:29:44

@molnibalage: erre céloztam magam is. ez lehet, hogy sokunknál valamilyen állatias ösztön, vagy nem tudom, de ha az ilyenekt kivégzik... hát na bumm neki.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:30:33

@arlequin: áááá, ne magyarázd meg bazze!!! ezt értettem! csak azt nem tudom, hogy a mandrónak kinéz -e a tschibo keretében egy életfogyt.

guma 2010.07.26. 11:31:23

@Gunther:

Hiába magyarázod. Az már összefüggés .............

CyberPunK 2010.07.26. 11:33:35

@Seduxen: A mi nem indokolná pont az, hogy hiányzik a rendes kiképzés, a gyakorlatozás, a rendes, megbízható fegyverek. Most én leszek nagyon demagóg, mi a tökért nincsenek most se kiképezve, ha már fegyverrel küldik ki őket az utcára? Valahogy az az érzése az embernek, hogy itt a rendőr a készenlétis és a kommandós, a többi csak paprikajancsi.

guma 2010.07.26. 11:35:06

@Gunther:

Hiába magyarázod. Az már összefüggés .............

@jános515:

Mert se munkásőrség, se gárda de még a magán rendőrség állományba suvasztása sem vezet jó megoldáshoz.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:35:42

@CyberPunK: "mi a tökért nincsenek most se kiképezve, ha már fegyverrel küldik ki őket az utcára?" - ez nem demagógia, ez költői kérdés...

CyberPunK 2010.07.26. 11:37:09

@Seduxen: Azért hozzátenném, hogy picit más a megítélése egy amerikai és egy magyar rendőrnek/sünnek, ott valahogy jobban étzik az emberek, hogy a rendőr értük van.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:37:24

@jános515: "Érdekes, engem soha sehol nem üldöztek, nem akartak megbilincselni, nem szoritottak a földre és nem térdeltek a hátamba. Hogy miért? Mert ha int a rendör, akkor nem az jut eszembe, hogy meglógjak, hanem hogy megálljak, mert ö is csak a munkáját végzi." - 10 pont. Érdekes, hogy ezek szerint már legalább ketten vagyunk, akik még nem feküdtek az aszfalton, miközben a rendőr a hátukban térdelt...

arlequin 2010.07.26. 11:37:32

@CyberPunK: mert nem érdeke a hatalomnak a kiképzett jól felkészült szakmailag rendbenlévő rendőrség. nebazzmá', hogy ezt nem követted le idáig?!

guma 2010.07.26. 11:39:10

@derelyegrádi szellem:

Szeretem a higgadt elemzéseid (máshol is!) hozzászólásaid.

Ha valakit nem indulat és oldal fűt, sőt veszi a fáradságot még a JÓ kiemelésére is az minden tiszteletem kiérdemelte.

CyberPunK 2010.07.26. 11:39:34

@arlequin: Jó, ezt értem, ezzel tisztában vagyok, de akkor meg minek nekik fegyver? Elég a gumibot és a spray.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 11:41:28

@Seduxen:

Igen. Hivatalos személy (a szolgálatban lévő rendőr az) sérelmére elkövett emberölés az minősített eset, így büntetési tétele 10-15-ig, vagy életfogytig megy. A többszörösen büntett előélet, büntetőeljárások hatálya alatti elkövetés, a többszörös bűnhalmazat egyesével is nyomatékos súlyósító körülmény, így együtt meg első ránézésre "végzetesnek" tűnik.

Ha bebizonyosodik a szándékos gázolás (akkor az nem közúti vezsélyeztetés halálos eredménnyel, hanem emberölés, ott az autó csak eszköz, pont úgy mint egy pisztoly, vagy kés) akkor nagyon valószínű, hogy lepereg néhány évtized, mire kijön. Ha egyáltalán.

Peetee 2010.07.26. 11:42:59

A bűnősséget nem vitatom. A jogrendszer hiányosságait sem.
De sztárt, hősi halottat ne csináljunk azért Dusánból. Ezeknek tekintetében vállalta ezt a hivatást. Szomorú, hogy kisgyermekek maradnak árván, és megkérdőjelezhetetlen az ócska BMW-vel száguldozó roma kinézetű állampolgár devianciája. De a közrend védelme esetenként sajnálatos halálesetekkel jár együtt. Ez van, ettől még nem kell most 6 napig az egekbe magasztalni a rendőrt. Ha nem halt volna meg, akkor is ezek lennének az érdemei de senki nem beszélne róla. Van most még 200 ugyanilyen korú-családi állapotú-előmenetelű rendőr az országban; ők is hősök????

Gonosz Repülőmókus 2010.07.26. 11:44:09

A rendőrök gerinctelen férgek. Meghalt egy? Így járt. Ez a dolga. Ez most durván hangzik, de így van és csak maguknak "köszönhetik". A cigányok megtámadják és megverik őket, vagy meg is ölik néhányukat. Semmi baj, a dühüket majd levezetik néhány gárdistán és rendben van minden.
Igen, 2006 óta, amikor bebizonyosodott, hogy az ún. rendőrök durvábban viselkednek mint a legutolsó csőcselék, azóta nincs tisztelet a velük szemben. És sajnos egyelőre nem tettek szinte semmit annak érdekében, hogy ez jó irányba változzon. Sőt, azóta csak rátettek néhány lapáttal. Hányan áltak fel, és mondták a főnöküknek, hogy kapjátok be, ezt nem csinálom, mert ez egy gerinctelen, szar dolog, amire rá akartok kényszeríteni. Nem igazán tudok róla. Lehet persze, hogy volt, de a legtöbb félti a szaros 120e Ft-os fizuját, és azért inkább bármire hajlandó. Sőt, szerintem a legtöbb élvezi is.

Homeoffice 2010.07.26. 11:44:42

@Peetee:

Tudod mit? Ha Jól végzik a munkájukat azért a kevés pénzért, akkor IGEN!

Homeoffice 2010.07.26. 11:45:20

@Peetee:

Tudod mit? Ha Jól végzik a munkájukat azért a kevés pénzért, akkor IGEN!

guma 2010.07.26. 11:46:58

@El Topo (Sgt. Elias):

Nagyon buta vagyok : Kérdésed nem értem, mi ez a Wíe bitte? (De nagyon hiányos műveltségemmel dicsekedve a LOL meg a többi hasonló is magas nekem még. Összeállíthatnátok a kezdőknek egy értelmező szótárt!)

@Marcellusca:

Ez jó. Eszembe sem jutott, hogy az oszlatás személyes beszélgetés is lehet. Hát hiába begyöpösődttem............ezért járok ide tanulni, felvilágosításért!

Homeoffice 2010.07.26. 11:47:06

@Gonosz repülőmókus:

Figy, öreg, majd ha bajba kerülsz akkor meg bazze ettől a gerinctelen féreg bandához mész szűkölve ugye?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2010.07.26. 11:47:25

Tudom, hogy kukacoskodás, de a következőt olvastam:
"ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót" Szerintem egy 7-es BMW volt. Nem terepjáró.
R.I.P. az elhunytnak.

El Topo (Sgt. Elias) 2010.07.26. 11:47:53

@Peetee:

Radovics Dusán a legtöbbet adta a hivatásáért, amit ember adhat.

LiberGon 2010.07.26. 11:51:36

23-án rengeteg hibát követett el a rendőrség, ezek közül talán a legnagyobb az volt, hogy nem éles lőszert használtak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 11:52:40

@El Topo (Sgt. Elias): "Radovics Dusán a legtöbbet adta a hivatásáért, amit ember adhat" - na ilyet sem mondtam talán még neked, de egyetértek.

Homeoffice 2010.07.26. 11:54:31

@LiberGon:

Köszönjük a véleményedet. Legalább olyan szélsőséges, mint amit azok mondtak, hogy a rendőröket kellett volna felkoncolni

Solmenir 2010.07.26. 11:54:59

Hát, amennyire hallottam, Amerikában a rendőrgyilkosokat ritkán kapják el, mert ilyenkor a rendőrök "úgy látják", hogy fegyver ránt, és agyonlövik. Itt se lenne rossz gyakorlat :p

Gonosz Repülőmókus 2010.07.26. 11:56:05

@Gunther: Nem. Nem állítom, hogy nálunk a közbiztonság olyan lenne, amelyen ne lehetne még rontani (mint ahogy azt látjuk is nap mint nap) és azt, hogy nem rosszabb az azért a jelenlegi rendszernek és rendőröknek köszönhető, ennek ellenére továbbra sem becsülöm őket főleg azért amit leírtam.
Egyébként volt már dolgod a rendőrséggel? Mármint sértettként. Hát kb. pont leszarják a bajodat.

Gonosz Repülőmókus 2010.07.26. 11:57:16

@El Topo (Sgt. Elias): Ez néha nekem is eszembe ötlik néhány hozzászólásoddal kapcsolatban. De mégis mit kellett volna mondania?

LiberGon 2010.07.26. 11:57:17

@Gunther: Legalább végre túl lennénk ezen a marhaságon, kommunista diktatúra lenne és nyugalom és béke honolna az országban. Tök király lenne szerintem. ☺

guma 2010.07.26. 11:58:24

@Peetee:

Már pedig a tisztelet adást vissza kellene állítani, ha most ez a szomorú esemény lesz az oka, akkor most.

És ez vonatkozzon minden munkára, minden munkásra, ne csak a sport és művész kapjon ilyent.
Kapjon az összedőlt állvány alá temetett munkás a temetést, családja járadékot. És nem sorolom, mert az gondoljátok demagóg vagyok.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 12:02:11

na a mosdatás megindult:

index.hu/bulvar/2010/07/25/nem_is_latta_hogy_halalra_gazolta_a_rendort/

"Azt is elmondta, hogy élettársa biztatására menekült a rendőrök elől." - helyes, remélem ez alapján a kedves élettársat legközelebb már NEM tanúként hallgatják meg...

Homeoffice 2010.07.26. 12:02:21

@Gonosz repülőmókus:

Volt. kétszer is. Rablás. + focimeccsen is láttam hogy végzik munkájukat.
Te figy, amikor a csőcselék (Norvégok stb) simán megverhetik őket, mert ha lőnek akár egyet is a levegőbe akkor fél napig állnak a különböző jogvédők keresztüzében ..nos akkor mit csinálnál?
Szerinted, ha EGy kicsit is elengednék a láncot egyesek, akkor néhány faluból mi lenne?
T

Avatar 2010.07.26. 12:04:36

Biztos volt már, aki jelezte, hogy városban nem nagyon ajánlott a rendőröknek lövöldözni, én hozzá tenném a legutóbbi kormányőri fegyverhasználat hova vezetett:
index.hu/bulvar/2010/04/19/vadat_emeltek_a_taxis_utan_lovo_kormanyor_ellen/

guma 2010.07.26. 12:04:36

@El Topo (Sgt. Elias):

Ma a második 10 pont nálad landolt.

jozicsenko 2010.07.26. 12:05:42

láttatok már cigányt tanuló autóvezetőként?

nincsenek

nekiki az autó terem: itt van, vegyed, vigyed

liberálisék meg ajvékoltak pár hete, mert 8 általános felett lehet beülni az autóba (mert a rasszista kormány többszázezer embert kizárt!)

a srácot sajnálom, kár érte (az áldozatért, aki itt a RENDŐR)

az elkövető (a cigány) meg a börtönben rohadjon meg: remélem rá már érvényes lesz a 3 csapás: az életfogytig is kevés egy gyilkosnak...

jozicsenko 2010.07.26. 12:07:18

@LiberGon: hibát apád követett el, amkor elfelejtett gumit húzni...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 12:08:05

@LiberGon:
Na pont az ilyenekről beszéltem mint te! Lőjünk agyon mindenkit! Irtsuk ki a patkányt mert felzabálja a terményt, lőjük le a tolvajt mert ellopja a terményt, de végezzük ki az embert is mert a saját maga által megtermelt terményt akarja elfogyasztani.
Minden mindegy csak a terményt védjük... tényleg nem esik le senkinek, hogy 2006 őszén miért is voltak a balhék?

Ha tényleg korrekt akarsz lenni akkor tedd hozzá, hogy az éles lőszerből a politikusoknak is kijárt volna egy adag.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 12:08:58

@Peetee:

"A bűnősséget nem vitatom. A jogrendszer hiányosságait sem."

A jogrendszerünknek alapvető hiányosságai nincsenek (de javítható, mint minden az életben). Az alkamazásának már több. Ez esetben is minden szükséges és elégséges jogszabályi keret rendelkezésre áll. Csak alkalmazni kell.

"De sztárt, hősi halottat ne csináljunk azért Dusánból. "

Senki nem kíván "sztárt" csinálni belőle. Hősi halottat se, mert azt nem kell csinálni, ugyanis AZ.

"Ezeknek tekintetében vállalta ezt a hivatást."

Így van. Ez a legfőbb oka, akkor hogy hősi halottnak számít. Ha egy tűzoltó mások életének mentése közben meghal, akkor az se az? Hisz ő is ezt vállalta.

"De a közrend védelme esetenként sajnálatos halálesetekkel jár együtt."

Ez így van, csak ha ez bekövetkezik, az, aki kötelessége teljesítése közben meghalt, az hősi halott, mert ez a fogalom ezt jelenti. Aki katonaként a harcmezőn elesik, az is az.

"Ez van, ettől még nem kell most 6 napig az egekbe magasztalni a rendőrt. "

Nem kell bazmeg, csak meg kell neki adni, ami JÁR.

"Van most még 200 ugyanilyen korú-családi állapotú-előmenetelű rendőr az országban; ők is hősök???? "

Nem, egyelőre ők "csak" rendőrök, de ha a szolgálatuk úgy hozza, és bátran, férfi módjára, szolgálati kötelességét még az élete árán is teljesíti, és e közben életét veszti, akkor ő is hősi halott lesz, mindennel, ami ezért neki JÁR. A tisztelet, az elismerés, és a főhajtás pedig e körben a minimum.

@Gonosz repülőmókus:

na ez az a szint, ahova én semmiképp nem kívánnék lesüllyedni. Még annyira se, hogy egyetlen szavára reagálok.

Homeoffice 2010.07.26. 12:10:30

@derelyegrádi szellem:

Nem akarok segget nyalni , de irigylem ilyenkor a mértéktartásodat:)

Avatar 2010.07.26. 12:12:29

@Avatar: Kiegészíteném annyival, hogy ha a közvetlenül az ember elől elhajtó kocsira kilőtt golyók ilyen veszélyesek, akkor a forgalomban cikázó, menekülő kocsit vajon mennyire lehet könnyű eltalálni... Pláne, ha a lövést leadó se két lábbal a földön áll éppen, hanem mondjuk egy üldöző kocsiban hánykolódva próbál célozni... Nemcsak az utcai járókelők lennének veszélyben a golyóktól, de a környékbeli otthonok akármelyikébe berepülhet az ablakon át egy (esetleg gellert kapott) lövedék.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 12:12:32

@LiberGon: HEHE :D Vicces gyerek vagy te :)

Ám legyen kommunista diktatúra, de ha nem leszel vele minden egyes legapróbb részletében elégedett akkor ugye tudod, hogy várni fognak a táborok...

eszkep 2010.07.26. 12:13:36

OFF
A bankadó, IMF tárgyalások kapcsán az Index végigszemezgette a liberális orgánumokat külföldi sajtószemléjében. Költői kérdés: vajon megemlítik-e ezt:
mno.hu/portal/727015

Héttörpe (törölt) 2010.07.26. 12:13:45

Bocsánat, disznó módra nem olvasom el a kommenteket, lusta vagyok, de:
- Biztos, hogy szükségesek a városi üldözések? Ha elveszti az uralmát az autó felett akár az üldöző, akár az üldözött, hányan halhatnak meg mondjuk egy buszmegállóban, járdaszigeten? Azonosítani lehet az autót az esetek nagy részében, utána pici nyomozati munka (elő kell állítani a sofőrt, illetve a tulajt), és nem történik haláleset.
- Amerikában az üldözést úgy kezelik, hogy azzal az üldözött életveszélyes helyzetbe hozza az őt üldöző rendőröket, ezért azok akár le is lőhetik önvédelem címén.
-rendőröknél nem divat már szarrá verni az ilyen tetveket egyébként? Nem gondoltam volna, hogy a saját lábán állva tud majd tolni egy sztendapot az autószerelő úr!

Nem mellesleg nyugodjon békében RD.

LiberGon 2010.07.26. 12:13:50

@csabapayne: Ironizáltam, arra célzok, hogy micsoda ribillió van ha valaki mondjuk a 23-ai események kapcsán a rendőrök és a "hatalom" oldalán foglal állást. Ha viszont azt írom, hogy irtsunk ki minden cigányt, zsidót, buzit akkor valószínűleg még helyeseltek is volna néhányan. Ha belegondolsz a radikalizmus lehet két oldalú is és a radikális jobbos vélemény sokaknak lehet éppoly fájó mint "nektek" a balos.

*Szerintem fejezzük be ezt a hangnemet.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.07.26. 12:17:36

Ez már a második eset az elmúlt egy hónapban,hogy olyan követ el súlyos bűncselekményt aki letöltendőt kapott,csak még nem vonult be a börtönbe,hivatalosan.Ideje lenne levonni a megfelelő következtetést.Más;meg kellett nyitni a korábban bezárt solti börtönt,még jó ,hogy csökken(t) a bűnözés,mocskos szemétládák.

guma 2010.07.26. 12:19:31

@derelyegrádi szellem:

Nem ez volt a közlésem szándéka, csak tény közlés. Adsz valami bátorítást, még az ilyen bénázó "szűk" látókörű embernek is, mint én.

Volt, hogy még kérdést tettem volna fel mert olyan hihetetlen törvényekkel találkoztam az elmúlt pár évben amin szűk és tág környezetem padlót fogott (a mai napig rágjuk) és az egyszerű ember ma még kérdezni sem igen mer, nem hogy pereskedni.
Na de ez más téma.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 12:19:48

@Seduxen:

Ez nem azon fog eldőlni, hogy ő mit mond.

Nem akarok elévágni a vizsgálatnak, de az a rendőr a hírek szerint lőtt is a kerekekre. Azt hallania kellett, ha nem süket, és azt is érzékelnie kellett, hogy honnan jött a lövés hangja. És ha lőttek onnan, akkor ott kell is lennie valakinek....

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 12:20:52

@Gonosz repülőmókus:

2006-ban csak annyi bizonyosodott be, hogy ha "melegebb a helyzet", akkor a rendőrséget politikai eszközként (pajzsként) is használhatja az aktuális hatalom. Ebben semmi meglepő nem volt. A mostani eset is csak arra világított rá újfent, hogy a rendőrség ennek ellenére mennyire nincs megbecsülve.
De én még hiszek abban, hogy vannak olyan rendőrök, akik azért választják ezt a hivatást mert valami jót szeretnének tenni, bűnözőket elkapni, rendet teremteni. Még annak árán is, hogy kevsebb eszközük (jogi és fizikai) van saját életük megvédésére, mint egy bűnözőnek.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 12:22:58

@derelyegrádi szellem: ezt nem is tudtam! ha ez igaz, akkor a "nem is tudtam, hogy ott áll a rendőr" védekezés menthetetlennek tűnik...

guma 2010.07.26. 12:30:28

@eszkep:

Valahogy "eltűnt" a válaszod úgy mint a tények a fidesz honlapról. Kezdesz furcsa lenni nekem.

És szomorú vagyok, ha csak mno -val jössz és nincs mellette még egy mértékadó hivatkozás, mert az a lap aki a legtöbb pert vesztette (ha jól tudom) hazánkban, nekem már csak ellenőrzés mellett adhat hírt! (Olvasólevél, vélemény rovat is érdekes volt néha.)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.07.26. 12:31:33

Ahogyan a Stohl Bucit sem fogják sittre vágni, úgy ezt a csávót sem. Előbbit azért nem, mert híres, utóbbit mert cigány. Figyeld csak meg.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 12:34:04

@Seduxen:

..de legalábbis könnyen süket fülekre találhat...

2010.07.26. 12:37:44

@gtigram: Ki beszélt itt beolvasztásról? De azt látom hogy megy a szöveg a Gárdáról--jelzem, semmi közöm hozzájuk, mert ehhez már kissé öreg vagyok--de most és itt , ebben a helyzetben ez a legfontosabb? Van törvény, ami bünteti öket és kész. De halkan kérdem, hány embert ölt meg a Gárda? Egyet sem. Mégis ez a legföbb és legnagyobb baj.Talán inkább a bünözökkel kellene olyan hevesen, nagy elánnal foglalkozni, akkor nagyobb eredmény lenne. Ugyanakkor csak szintén halkan megjegyzem, hogy mikor az árviz volt, akkor nem volt baj, ha valaki gárdista volt? Az nem volt baj, hogy ott rakta a zsákot a rendörrel, a vámossal, a tüzoltóval, az egyetemistával, a külföldivel, a normális cigánnyal, a vizügyessel és a civilekkel? Most már betiltották öket és kész. Akkor legyen ám valami látszata annak, hogy rendet szeretnének az országban. Ám eddig csak a duma volt és az utólagos magyarázkodás mint jelen esetben a fiatal rendör halálakor is.Ugy érzem, ez nem nagy elvárás a kormánytól, hogy legyen jó a közbiztonság és védjék meg a tisztességes, jogkövetö állampolgárokat és azokat akik a munkájukat végzik. Ez azt hiszem nem nagy elvárás, vagy igen?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 12:39:36

@LiberGon:

Ez már tényleg megy elfele az eredeti témától... De amivel ironizáltál, az pont egy másik súlyos magyar társadalmi probléma: "egymás meg nem értése."
Meg lehet érteni, hogy sokan vannak, akik békét, rendet és jólétet szeretnének csak ebben az országban. És ugyanúgy meg lehet érteni azokat is akik kint az utcán hőbörögtek. A probléma inkább az, hogy a mögöttük álló szervezetek, pártok, mozgalmak inkább a másik erőltetett meggyőzésére minél hangosabb leugatására törekednek.
Pl.: A zsidó téma.
Ebben a kérdéskörben én a párbeszéd teljes hiányát látom. Látom, hogy sok sok izraeli építi plázáit, akarja állami mutyik segítséggel kaszinóit ideépíteni. (Persze az építtetőt is meg lehet érteni, ő bepróbálkozik az annál állambácsinál, aki viszont jó pénzért még az anyját is képes lenne eladni.)
Sok embernek ebből a "mocskos honfoglaló zsidó" jön le, megtámogatva a megfelelő háttérrel. (hírportálok, szervezetek...stb.)
A másik oldalról "a zsidó" pedig csak azzal reagál vissza: "szemét fasiszta nácik, pokolra az összessel!"
De egyik sem akarja még véletlenül sem megérteni a másik félelmeit, megbeszélni ezt higgadtan egymással. Esetleg egészen véletlenül, de nagyon kurvára véletlenül valami közös megoldást kitalálni a problémákra.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 12:44:43

@Seduxen:
Na de ezaz, hogy egy ilyen helyzetben, mikor már elhajt a rendőr elől, onnantól kezdve tökmindegy mi a fenét csinált és hogyan. Még ha az autójáról "kergetőzés" közben felverődő kavics is találta volna fejbe az egyik rendőrt, civilt, pánsípos indiánt...stb. Akkor is gyilkosságnak kell minősíteni innentől kezdve! És ne firtassa egyetlen újságíró sem, egyetlen jogvédő szervezet sem a körülményeket.

guma 2010.07.26. 12:44:54

@jános515:

Helyes! Hasonlóan gondolom. A beolvasztás - más téma, ami a rendőrséget zilálja most (szerintem).

Tehát azt gondolom, ha a politika olyan jogszabályokat hoz, ami a jelenlegi bírósági alkalmazásukat lehetővé teszi (mert állítólag a törvények jók) akkor nagy baj van!

Ha a rendőrséget pofára alakítja át minden párt - ott még nagyobb baj van. Talán nincs is nagy vita köztünk. Ugye?

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 12:47:07

@gtigram:

Ebben nem feltétlenül van igazad. A MN "irányultsága" vitathatatlan, pont úgy mint a Népszabié, vagy a 168 óráé, ez eddig így van.

Az MN-ban a helyreigazítások túlnyomó többsége olyan, hogy nem 40 milliós volt a kifogásol tanácsadói szerződés, hanem 32+Áfa.

És egy példa is szemléltetésként. Amikor kirobbant a Kulcsár-ügy, abban érintett volt Endrényi Éva is, akit az MN mint Kovács László szeretőjét (finomabb kifejezéssel élve) aposztrofálta. Helyreigazítási per indult, meg is nyerte Endrényi, hogy neki semmi köze Kovács Laci bácsihoz. A helyreigazítás megtörtént. Majd egy év múlva maga Endrényi panaszkodott a Blikkben címlapon Laci bá nála maradt alsógatyáját mutogatva, hogy megcsalta őt a Laci bá, mert rútul félrekúrt. Közben egy éve még azért perelt, hogy nekik semmi közük egymáshoz.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 12:51:06

@Imre Laci:

Ilyesmiket mondtak már nekem a Szögi ügyben (úgyis csak enyhe büntetések lesznek), meg a "nem létező" Zuschlag ügyben (úgyis kimossák őket, nem lesz belőle semmi), de az empírikus tapasztalat aztán némiképp nem ezt támasztotta alá. Nagyon súlyos büntetések lettek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.26. 12:52:01

Na látom egymásnak esett a sok náci,és még topo is itt volt.
Egyébként nem szabad szegény bűnözőt bántani.Mostanában nyert pert a másik rendőrgyilkos,mert vele milyen csúnyán bántak a rendőrbácsik.Az is lehetne Vastagbőrös cikk.
Asszem a straszburgi bírósághoz fordult és megítéltek neki 3,5 milliót.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 12:53:35

@csabapayne: megint csak azt tudom mondani, hogy laikus vagyok eléggé - pláne büntető - jogi dolgokban, de ha nem szándékosan ütötte el a rendőrt, akkor nincs az a bíró, aki "gyilkosságnak" minősíti. Erre jó hivatkozás lehetett volna a nem láttam/hallottam. De ha tényleg először dördült lövés, és UTÁNA gázolt, akkor ez szopóág lesz.

2010.07.26. 12:56:54

@Seduxen: Köszönöm megerösitö és egyetértö véleményed, mert szerintem is, ez a normális viselkedés, ha megállit a rendör. Láttam és megtanultam, a külföldi példákon keresztül, hogy a rendör, bárhol is vagy a nagyvilág civilizált részén, nem ártani, hanem segiteni fog,-- ha nem flegmán, bunkó stilusban megyek hozzá, nem ellenségesen viselkedem és nem játszom az "okostónit" vele szemben.

Psychopit 2010.07.26. 12:57:26

Üdv mindenkinek!

Próbálom összefoglalni a véleményemet (nem lesz könnyű, mert most néztem meg a videót, oszt' nem bírom a türelem erényét gyakorolni)
Luxusautót emlegetnek...hol má' ????
Ez egy szakadt BMW, piti cigány szarok járnak ilyennel, kétszázezer forintot nem adnék érte...
A sajtó előtti szereplés?????
Megengedhetetlen!!!! Ebben a stílusban egy gyilkos????????? Miheztartás végett szarrá verni, utána lehet nyilatkozgatni ilyen büszkén.
A bíró helyében egyáltalán nem mérlegelnék, hogy látta a rendőrt, vagy nem. Ha azt mondja, nem látta, attól lesz édesapja a két és fél éves lányának????
Megállt a rendőröknek?
Nem.
Meghalt egy rendőr?
Meg.
Ennyi kérdésből, illetve válaszból már el is készülhet az ítélet. NEM A VÁDIRAT! AZ ÍTÉLET.
Életfogyt, feltételes szabadlábra helyezés esélye nélkül.
Pont.

Marcellusca 2010.07.26. 12:58:50

@csabapayne: Ez nemcsak erre a témára igaz.
Szinte mindenre.
És mindenki csak a maga igazát hajtogatja, bezárt fülekkel és elmével.
Még véletlen sem hajlandó meghallani a másikat.
Sajnos.
Pedig mennyivel könnyebb/jobb lenne, ha - legalább - meghallgatnánk a másikat, aztán a hallottakon elgondolkodni.
Arról nem is beszélve, hogy ezzel - ha részben is - megismerhetnénk a másik álláspontját és - esetlegesen - meg is érthetnénk.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 13:01:24

@jános515: "ha nem flegmán, bunkó stilusban megyek hozzá" - mi tagadás, eddig én is azt tapasztaltam, hogy amilyen az adjon Isten...

eddig túlnyomórészt közlekedési dolgok miatt kerültem kapcsolatba rendőrökkel - igaz, az egyenruhának járó tiszteletet /hiába ilyen hülyén neveltek/ igyekeztem mindig megadni, még ha nem is értettem egyet velük - és nem is volt komolyabb konfliktusom egyikkel sem.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.07.26. 13:09:17

@Seduxen: Igen igen.Komolyan sajnálom szegényt,hogy milyen rossz lehetett neki.
Azért van bőr a képén.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 13:09:48

@Seduxen: Ezért is látszik, hogy nálunk inkább jogszolgáltatás van, mintsem igazságszolgáltatás. És a szigor nagymértékű hiánya.
Hasraütök: a társadalom kb.: 80%-a jogkövető. Ők az életben nem találkoznának azzal a mértékű szigorral, ami igazságos lenne a bűncselekmények elkövetésekor.
Legyen kb.: 3% akik "eltévedtek", valamilyen lelki probléma miatt vagy egyszerűen csak "betegek". A több 17% viszont jól tudja mit csinál ezért ne sajnálja senki, azért amit kiérdemelne. (Ide most mindenki fantáziája szerinti büntetési tételeket képzelhet).

A baj tényleg a jogszolgáltatásban van.

guma 2010.07.26. 13:13:54

@derelyegrádi szellem:

Elfogadom a kritikát!

Akkor így fogalmazok : elfordultam szinte minden újságtól (én a betű faló) és ezért próbálom tanulni az nettezést (több-kevesebb sikerrel), mert több ablakot nyit.
Viszont a sározás minden formáját megvetem, és keresem az adatokat, ezt sem sok sikerrel.

2010.07.26. 13:14:37

@Seduxen: Egyetértek. Igazad van, mert ez csupán nevelés és a tisztelet kérdése. Van akit igy neveltek, van akit sehogy. Na ök azok akiknek a rendör, csendör, vámnyomozó ellenség, meg hülye. De ha baj van, akkor ezek orditanak és ajvékolnak a rendörért, a csendörért, a vámnyomozóért, és habzó szájjal orditják, hogy nekik joguk van ám. Pedig elöször a kötelesség jön és utána a jog. Remélem, egyszer ez lesz a sorrend.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 13:14:39

@Seduxen:

Erről beszélek, akik kockáztat, az utána ne picsoghasson az emberi jogaiért! Aki bűnözésre adja a pici fejét az igen is tegye kockára ezzel az "idióta emberi jogait" is.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.26. 13:18:05

@Marcellusca: Ehhez még annyit fűznék, hogy az egymás meghallgatása általában csak az egymáshoz vágott szitkokban merül ki.
És ha valaki egy picit is közeledni mer a másik fél felé, az mocskos áruló lesz.

Homeoffice 2010.07.26. 13:18:58

@csabapayne:

Az a baj, hogy mindenki magából indul ki. Mi normális állampolgárok egy erkölcsi rendszer szerint élünk. Viszont akik a köz ellen vétettek, azok nem fognak úriemberekként viselkedni. Kihasználnak mindent.
Ezek az old school bűnözők már kihaltak.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 13:23:51

@jános515: "Pedig elöször a kötelesség jön és utána a jog. Remélem, egyszer ez lesz a sorrend. " - milyen igaz...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.26. 13:25:30

@csabapayne: na például ezért gondolom azt, hogy egy - a mainál lényegesen - keményebb rendőrség - amelyiknek tényleg a rend fenntartása a célja - az átlagpolgár életében kb SEMMILYEN negatív változást nem eredményezne.

guma 2010.07.26. 13:31:53

@Marcellusca:

Jogos! Nem zavarunk senkit más oldalra - hanem beszéltetjük, mert megtudjuk esetleg mi kerülte el a figyelmünket, és mi zavarja a másikat.

Ha áruló aki másra is kíváncsi, akkor nekünk régen rossz!

@Seduxen: @jános515:

A kötelesség valahogy sosem szempont, de a joga az tarol mindent!

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 13:35:35

@Gunther:

Süssön neki a nap, és szeresse őt az Isten!

Virág et. 2010.07.26. 13:55:43

@derelyegrádi szellem: Neked jót tett a kormányváltás. :) Teljesen egyetértek.

Nem gondolom, hogy sokkal többet megtehettek volna a rendőrök - Amerikában is előfordul, hogy elütnek egy igazoltatáshoz kiszálló rendőrt, hiába van a keze a pisztolytáskán. Ez veszélyes hivatás.

Nem lesz viszont egyszerű a szándékosságot bizonyítani.

Kartal (rezervált) 2010.07.26. 13:56:24

Remélem rendőrök is olvassák ezt: ha ezt a faszit nem alázzák agyon, nem kap tényleges életfogytot, akkor kedves rendőrök, lehet venni a koszorúkat, lehet készülni a temetésekre, mert LE FOGNAK VADÁSZNI TITEKET! Csak idő kérdése volt, mikor következik be egy ilyen eset, és ha most az elkövető megússza valami alibi büntivel, akkor nektek végetek.

@jozicsenko: ne bosszants! Egy haver oktató, tavaly többször is kint voltam vele rutinpályán. Kurva sok cigány tanulóvezető van, rengeteg, a kölykök több mint a fele cigány volt. Nézz utána, mielőtt bedőlsz a városi legendáknak!

@derelyegrádi szellem: ha én lettem volna ott rendőr, valószínűleg simán agyonlövöm a mocskot.

Marcellusca 2010.07.26. 13:56:42

@Tigeri: A vizilovakkal, vaze! :))))

Na, most látom csak, Günther tuggya. :D

Jurganov 2010.07.26. 14:02:24

@csabapayne: hehe, ez jóóó, tetszett. de azért te sem gondolod komolyan, hogy akad a világon (és főleg ebben az országban) akár 100 rendőr is aki az " igazságszérum" hatása alatt is azt mondaná, hogy : világot jobbá tenni, bűnözőket elfogni, stb. a valóság az, hogy ez is csak egy munka, aminek olyan előnyei vannak mint pl: átlagember felett állsz, rövidebb munkaviszony, biztos állás ( ha valamit nem kúrsz el), nem megerőltető, és ilyenek. és persze vannak hátrányai is, de azért annyira nem xar ez a munka.

Homeoffice 2010.07.26. 14:03:38

@Marcellusca:

Hajjaj.. látom megcsapott az Asszony illata:))))))))))))))))

Jurganov 2010.07.26. 14:05:04

@Kartal (jogsértő fekete mellényben): szerinted a rendőröket nem frusztrálja, hogy a főnökeik őket dobják oda koncként a kátrányos helyzetűeknek? és még az egyszerű ember sem tiszteli őket már annyira mert a saját főnökeik járatják le őket? dehogynem.

Homeoffice 2010.07.26. 14:07:52

@TCrown:

Köszi elérzékenyültem....:).

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 14:19:46

@Virág et.:

Szia! Régen láttunk. De ugye nem "akadályoztatva" voltál? :-)

"Neked jót tett a kormányváltás. :)

Nekem az tett jót, hogy kiderült, vannak olyanok is, akik fogadnak, vesztenek, DE MEG IS ADJÁK! (ez a számodra példaként szolgáló kartárs seduxen volt, kérdezd meg tőle, hogy kell ezt csinálni!) ;-)

TCrown 2010.07.26. 14:21:13

@Gunther: Liked that? Gonna love this:
www.mentalzero.com/Cop-Slams-Black-Kid-Onto-Cruiser-Hood-Like-He-s-A-Toy-1737.html
Sweet home Alabama...

És azt is érdemes megfigyelni, mekkora respectje van a rendőrbácsiknak. Pampogni mernek, de hozzájuk nyúlni egy ujjal sem. Ez itthon sem ártana...
Na, befejeztem, millió ilyen video van a neten, van miből tanulni.

grupi 2010.07.26. 14:23:22

A rendőrök csak védőfelszerelésben, azonosító nélkül, csoportban és az ártatlan emberekkel szemben nagy legények. Egy toplák cigány, egy jobb erőben levő, tetovált alja féreg, egy visszaeső bűnöző már kifog rajtuk. Nem mernek hozzányúlni, félnek tőle, és tiszteletben tartják.
Bár a normálisan dolgozó, a tisztességesen adózó békés állampolgárokat is megbecsülnék, tisztelnék a rendőrék. (És most a szemkilövő szolgálatosokról, vagy pont a rendőrre támadó cigányokról szót sem ejtettem. A két véglet között mindig a normális polgár szív.)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.26. 14:23:45

Borzalmasan megrázó. És mocskosul előtérbe helyezi, hogy ma Magyarországon hol tart az igazságszolgáltatás: milyen a felszerelésük, mit engednek nekik a jogszabályok, hogy egy adott bűnesetet megakadályozzanak vagy az elkövetést szabotálják. Csak remélni tudom, hogy ezen a mocskon fognak példát statuálni.

Lenne amúgy egy kérdésem: állítólag a tettes "élettársa"=utasa buzdította a sofőrt a továbbhajtásra. Ez már kimeríti a bűnrészességet, esetleg a felbujtást? /utóbbit kérdőjelesen írom, mert csak félmondatban hallottam/

Mélységes részvétem a rendőrzászlós családjának.

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 14:30:42

@grupi:

Igazságtalan vagy velük. Most kifejezetten bátrak, és valódi rendőrök voltak, és egyikük ezért még az életével is fizetett. Ezért sem az alkalom, sem a hely nem alkalmas a 2006-os események megtárgyalására, vagy különösen azzal bármi párhuzam vonására. A mai nap és ez a poszt - rendőrök vonatkozásában - a tiszteleté, és a részvété. Megilleti őket.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.07.26. 14:44:45

@zero:
Flancos egy autószerelő, ha 30 évesen már ilyen BMWre futja. Nem beszélve a szájszárazságot okozó mókabogyóról. :/

Jason Bourne 2010.07.26. 14:46:16

"Nagy Lajos király útján ellenőrzés alá akart vonni egy fekete színű BMW típusú terepjárót"

ráadásul a tudósítás sem helytálló, mert ez nem terepjáró, hanem egy ezeréves 5-ös limó.

Passzivista 2010.07.26. 14:55:41

Elaltatni csendben, es/vagy elasni...

Psychopit 2010.07.26. 15:01:36

@neccharisnyás útonálló: Nézd meg a hosszászólásom autóra vonatkozó részét :)
Kb. reális az összeg.

Gerolsteiner 2010.07.26. 15:39:40

@El Topo (Sgt. Elias): "És lehet a büntetések szigorításáért, meg halálbüntetésért sírni, az nem fog megoldani semmit. Annak idején Soós Lajost sem akadályozta meg a rendőrgyilkosságban a halálos itélettel való fenyegetés, és az még sokkal durvább eset is volt, mint ez a mostani. Soóst felkötötték, de ettől még a többiek nem okultak a példájából
" Csak egy kérdés: hány embert is ölt meg Soós miután felkötötték? Ha megválaszoltad, még mindig úgy gondolod, hogy nem volt értelme felkötni?

Bahama Mama 2010.07.26. 15:42:26

Őszinte részvétem Dusán családjának, nagyon megrázott, ami történt.

Nagyon megrázott a gyilkos "sajtótájékoztatója" konkrétan a mérhetetlen sötétség és a felelősségtudat teljes hiánya, illetve az, hogy a saját "karrier"-jének megakadását Dusán családjának az általa okozott tragédiájához hasonlítja.

Úgy tudom, menekülés közben több balesetet okozott, így azok cserbenhagyása miatt is felelnie kell, nem lehet semmilyen ürüggyel felmenteni, sokáig fog börtönben rohadni, és megérdemli.

Amit viszont nem értek: ez az ember mitől cigány? (Több helyen olvastam, hogy az.) Nekem vannak cigány barátaim, ismerőseim, iskolatársaim, ez az ember "nem úgy néz ki" minhta az lenne... vagy nyilatkozta, hogy az?

Szerintem egyszerűen csak egy sötét "magyar" (mert mi is bűnözünk...), amilyenből sajnos még rohangászik pár az országban...

guma 2010.07.26. 15:52:07

@grupi:

Nem véletlen, ha végig olvasod az oldalt, itt az emberek 99%-t megrázta az eset.

Most csak részvétnek és súlyos ítéletnek van helye, aki teljesítette feladatát ezért meghalt!

tavaszi fingok érkeznek a széllel 2010.07.26. 15:53:08

Nem vizet adni neki, hanem két nagy TOCKOST!!!!!
Meg azt a rinyáló kurvát is le kellett volna nyomni a földre, nem megengedni, hogy ott föl-alá sétáljon.

Kartal (rezervált) 2010.07.26. 16:18:20

@Jurganov: nem erről beszélek. megértem én azt az oldalt is, van rendőr haverom, nem egy. arról beszélek, hogy ha nem történik változás, akkor a rendőrök is a nyugdíjasokkal lesznek egy kategória. meg lehet nézni, a cigányok legalább hetente egy nyugdíjast összevernek, kirabolnak, meggyilkolnak. ha a rendőrök nem ütnek vissza, nem vernek a pofájukra, hogy fájjon, akkor a következő áldozati csoport ők lesznek. utána pedig elszabadul a pokol, mert ha szabad rendőrt gyilkolni komolyabb retorzió nélkül, akkor akárkit szabad meggyilkolni... ez pedig már az anarchia és a polgárháború kezdete. aztán lesz sikítozás, amikor a falusi magyarság fegyverre kap, és végig megy a putrisoron.
csak egy példa:
www.szoljon.hu/jasz-nagykun-szolnok/kozelet/megalljt-a-tolvajoknak-318799
szerinted meddig lehet ezt még tűrni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 16:23:44

@Gunther:

na pont ezért fordult fel a gyomrom kurucék cikkcímét olvasva. Képmutatásból ötös.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 16:26:31

@Seduxen:

"asszem lenne itt ájvékolás, ..."

Erre mondják, hogy az kiabál legjobban, akinek a háza ég. Engem sem zavarna, sőt.

Virág et. 2010.07.26. 16:48:23

@derelyegrádi szellem: Nem, csak gondoltam megvárom a választások végét, hogy újra érdemes legyen blogot olvasni.

Még mindig fenntartom, amit akkor is mondtam: adj egy címet és küldöm a nyereményed. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 16:56:49

@Szekuriti Blogger:

Mennyire jól összefoglaltad.....hogy rohadna meg az összes ilyen mocsok

kyncza 2010.07.26. 16:57:24

Érdekes módon a füvön ülésért márt járt a gázspray, meg a bilincs, meg a gyorskötegelő a csuklóra. Valamint nem emlékszem, hogy a fejet is eltakarták volna személyiségjogi védelemből.

Dehát nyilván egy gárdista az egész országra veszélyes, ez meg scak egy fiatalember-csíny volt!

Majd csak megtanulják a rendőrök is, hogy az elmúlt(meg sajnos a mostani) rendszer hova vezet...

hatesz 2010.07.26. 17:15:50

Megboldogult Hofi mondta jól. Elösször bumm egyet a rohadékba, aztán kettöt a levegöbe, mint figyelmeztetö lövés. A szakértö meg döntse el melyik volt elöbb...
Radovic Dusán, nyugodjék békében...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 17:17:08

@Jurganov:

Az átlag, normál embernél szerintem is működik.
Viszont ők sokkal kisebb eséllyel kerülnek ilyen helyzetbe, hogy ezen kelljen filózniuk.

tudi 2010.07.26. 17:52:11

Szép kis eset. és jogos kérdések, mikor az öreg kint melózott Németországban és az autópályán megállította a rendőr alapból úgy ment oda hozzá, hogy a pisztoly táskát kinyitotta. Nem tudom milyen töltényt hasznának rendőrök, de szerintem 9 mm-est, az meg játékpiszolyokba való, amerikában 45-ös az alap na azzal meg lehet állítani egy autót+minden rendőrnél van sokkoló. Ja és ha azt akarjuk, hogy rend legyen, akkor már az első felszólítás után lőni kell, hogy a bűnözők megértsék.

tudi 2010.07.26. 17:56:15

"A rendőrség ki van képezve autós üldözésre, ki van képezve, hogy kell megállítani egy menekülő autót, tudják, hogy ilyen esetben milyen eszközöket lehet alkalmazni?" ez is igaz, de mondjuk én octáviával, focussal, vagy mondeoval nem állítanék meg menekülőt, amerikában ezért használnak böhöm nagy min. V6-os motorral hajtott autókat, amiket speciálisan rendőrségi célra gyártanak és nem csak átalakítanak.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 17:56:51

@Peetee:

Nőijárőr ismerősöm mindenképp, aki két mellékállásban melózik, hogy megéljenek a kisgyerekével. Mert mint mondta, inkább ez, mint a korrupció.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.26. 18:00:06

@derelyegrádi szellem:

A kérdés csak az, hogy mindezeket az érzékelés mellett fel is fogta-e...
Nyugtass meg, hogy nem lesz enyhítő körülmény, hogy "nem volt tudatánál" vagy hasonló.

hoplita 2010.07.26. 18:02:14

@tudi:
Nyugodj meg, a 9 millis is megállít, főleg a félköpenyes, üreges hegyű...igaz, itt a teljes rézköpenyest használják a P9-esekbe.
A .45-ös kaliber már nem igazán használatos, az amik is a .38-asokat preferálják, az automaták meg kilencesek túlnyomórészt......45-öst már csak a Colt gyárt, és inkább csak hagyományból, mint praktikus okokból.

tudi 2010.07.26. 18:12:58

@hoplita: Igaz, bár ha rajtam állna a rendőrség már minimum IMI Desert Eagle-el 0,50-el lenne felszerelve. A nagyobb azért mégis jobb:)

trojka 2010.07.26. 18:13:59

@laspalmas:
ne aggodj...egy ev mulva hösként fogják a bulvárlapok emlegetni a ezt a mocskot...a rendör meg biztosan agyalágyult öngyilkosként lesz emlegetve...hajra Pintér urrrr...

derelyegrádi szellem 2010.07.26. 18:32:17

@laspalmas:

A közhidelemmel ellentétben az önhibából eredő ittas állapot kifejezett súlyosító körülmény általánosságban is.

Mivel autót vezetett ráadásul újabb bűncselekmény is, ha tényleg ivott. A kábítószertől befolyásolt állapot, mivel a kábszer fogyasztás önmagában is Bcs, szintén, + így vezetett, ez megint újabb bcs.

Nagyon meglepne, ha ezek enyhítenének a büntetésen :-)

@Virág et.:

Azt ugye te sem gondoltad és gondolod komolyan, hogy megadom a címemet? Vagy egy üveg borért csinálok valami kamu címet, és erre rászervezek? Személyesen, anonimitás mellett átveszem.

@trojka:

ezzel a mai hülyeségi versenyt szerintem megnyerted. Már próbálkozni sem érdemes.. :-)

trojka 2010.07.26. 18:47:34

@derelyegrádi szellem:
kös tezsvir...csokolom kezsed labad...

Virág et. 2010.07.26. 18:47:57

@derelyegrádi szellem: A személyes átvét már nem lenne anonim. Nekem az is jó, ha semleges harmadik félnek elküldöm. Pl. akár zeronak, neki úgyis nemsokára regisztrálnia kell magát, mint blogger - hála a szavazófülkés forradalomnak. :)

guma 2010.07.26. 18:51:36

@laspalmas:

Sokan meg a céget hagyták ott, mert nem tudták családjukat (+lakásukat) fenntartani. Fiatal, többszörösen kitüntet emberek nincsenek megbecsülve csak célkeresztbe állítva. Hogy kinek jó ez azt ki lehet találni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.26. 18:53:46

Gratulálunk rendőri vezetőinknek, meg a libsiknek, hogy eddig engedték zülleni a yardot.
Már csak arra jók, hogy sokezrekre büntessenek az elsősegélydoboz hiányáért.
És ezt rendőrök élete bánja, amikor tényleg gáz van.

Meg a kibaszott bíróságoknak is a kurva anyját, hogy ennyire töketlenek! VAgy amikor engem kell vegzálni, akkor meg hihetetlen határozottan hiszik el a kenőpénzt adó alperes hazugságát. Gratulálok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.07.26. 18:54:47

@derelyegrádi szellem: Á, ha a bíró is tőle veszi a füvet, akkor nem lesz baj...

Nzoltan 2010.07.26. 19:09:12

Emlékszik még valaki arra a videóra, amin egy nőt sokkolóval szednek ki a kocsiból? Na az tuti volt. Itt is így kéne.

tükörfúró 2010.07.26. 19:25:17

@hoplita: a .45 sehol nem indokoltabb, mint nálunk, ahol sem önvédelemre, sem rendvédelemre nem engedélyezett --vagy rendszeresített-- az expanzív, üreges hegyű

a teljesköpenyes 9milis makarov stophatása csekély, kb direkt fejlövés vagy több rádupla ami megállitja az ellent
viszont az átütőképessége tulzott, ami rendvédelmi szerepkörben még tovább növeli az alig hatásos fegyver használatának veszélyeit, tegyük fel eltalálják akit kell, a lövedék átmegy a rosszfiún, egy gurulat, majd becsapódik a 20méterre tökmás irányban békésen sátélgató vétlen állampolgárba

greybull 2010.07.26. 19:29:48

Két csendőr ballag a falu utcáján. Egy cigány megjegyzést tesz rájuk. A két csendőr bikacsökkel jól elveri. Odagyűlik néhány kigyűrt roma. Erősítést kérnek a csendőrök. Egy csendőrszázad megszállja a falut - az összes romát "elegyengetik" - az "erős fiúk" kezeit-lábait eltörik, tökön rúgással körítve. Nem bezárás, nem elzárás - majd el lesznek a gipszbe zárva hónapokra. Aki ezek után csak csúnyán rá mer nézni a csendőrre, azt a falu közepén az összes roma előtt agyonverik - nincs bíróság, ügyvéd, anyjuk picsája!
Hát kb. ez lenne egy hatásos pedagógia egy: Realisztánban.
Mo.azonban Abszurdisztán, úgyhogy az előbbiek TERMÉSZETESEN nem Mo-ra vonatkoztak!

Hungaro Sapiens 2010.07.26. 20:29:34

Az esetből is látszik, hogy az ember alapvetően JÓ. Ha elkövet valami rosszat és elkapják MINDIG előjön a jobbik énje, és ŐSZINTÉN MEGBÁNJA bűneit.

Teljesen életszerű, hogy jogosítvány nélküli vezetés miatt menekülőre fogta, de ha tudta volna, hogy egy sokkal súlyosabb bűncselekményt, rendőrgyilkosságot követett el, akkor megállt volna és nem próbálta volna megúszni a büntetést.

Avatar 2010.07.26. 21:38:19

@greybull: Mondjuk ha azt meri mondani nekik, hogy "SÜN!", az már elég ok, ahhoz, hogy összeverjék? És csak a cigányokat szabad ilyenért összeverni, vagy árpádsávos zászlót lóbáló "forradalmárokat" is?

Daihelyon 2010.07.26. 22:40:35

@Avatar:

Szerintem beléd is lehetne némi értelmet verni. Ha meg nem, nem lenne kár érted.

vizsla_barat 2010.07.27. 00:46:42

az amcsi rendorauto nem skoda octavia. az egy 30 eves ford-design,amivel igenis le lehet szoritani eleg sokmindent az utrol (sulya is van meg loereje is,meg a kasztnija se muanyagbol).
Bar a ford megszuntette a crown vic gyartasat,meg sokaig itt lesz velunk az ipar eme remeke.

belzebubó 2010.07.27. 07:04:29

Ahogy a bűnbánót alakitja ez a mocsok, mint aki először csinálta ezt és most aztán nagyon magába néz.
"Nem ez volt az első eset, hogy a rendőrökkel macska-egér játékot játszott Poór Zoltán. Az RTL Klub információi szerint tavaly az M5-ös autópályán vették üldözőbe a férfit, akkor kilőtték a kocsija kerekét. Idén áprilisban lopás miatt vitték be az egyik kapitányságra, ahol megfenyegette a rendőröket, törni-zúzni kezdett, nyugtatót követelt, így mentőt kellett hozzá hívni. A RTL Klub úgy tudja: a férfi autójában most kábítószert találtak."
@Hungaro Sapiens: ostoba

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.07.27. 07:33:06

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=332338

És ezek után egyáltalán életben volt... nemhogy szabadlábon ?!

Marcellusca 2010.07.27. 09:38:49

@belzebubó: Nem volt az bűnbánó.
Azon is felhúztam volna magam, de ahogy - arrogánsan - előadta a modókáját, az aztán volt a bicskanyitogató.

greybull 2010.07.27. 09:43:16

@Avatar: teoretikus felvetés. A jelenleg árpádsávos lobogót lóbáló forradalmárok lesznek ugyanis a csendőrök.
Egyébként a helyzet megértése végett javaslom, hogy költözz el két hónapra valahova a keleti végekre (Borsod, Szabolcs), persze kisebbségiek által többségében lakott faluba, és meglátod, milyen hatalmas szemléletváltozáson fogsz átmenni - ha megéred élve!.......
Kis történetem egyébként nem másról szól, mint a gyerekkori nevelés, illetve félrenevelődés pótlásáról Puschkatusch tanítónéni, és Bikatschöckk tanítóbácsi képében.
"Csendőrököl vasököl - odasújt, ahova köll!"

greybull 2010.07.27. 09:45:59

@hatesz: állítólag el lehet dönteni szakértőileg, hogy melyik lövés volt az első és melyik a második. De nem gond, felé kell célozni, gyorsan egymás után lőni háromszor, és vagy eltalálod, vagy nem - úgyis azt mondod, hogy csak elriasztani akartad először, és bocs, de MELLÉ MENT....

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 10:32:05

@Virág et.:

Akár hiszed akár nem, nem találkozunk midnen nap zeroval, oly annyira, hogy még soha nem találkoztunk. Nekem nem azzal van bajom, hogy NEKED nem adom meg a címemet (ahhoz kell egyébként név is) hanem SENKINEK, így ha tehetem, zeronak se.

A bloggereknek meg nem nálam kell regisztráltatnia, bár ezt már úgysem hiszed el.. :-)

A személyes talákozás meg anonim, hiszen legfeljebb nem mondod meg a neved (én se fogom), azt meg hogy találkoztunk, bármelyikünk simán letagadja.

Én egyébként is letagadnám, hogy veled valaha is találkoztam, vagy hogy egyáltalán ismerlek. :-))

Avatar 2010.07.27. 10:41:28

@Daihelyon: Mi is a bajod? 2006-ban az Astoriánál pont az valósult meg, amit greybull álmodik, csak éppen nem cigányok álltak a fasz rossz végén.
A rendőrök többször is felszólították az embereket, hogy távozzanak, egyesek viszont távozás helyett köveket dobáltak a zsarukra, míg más bátor forradalmárok hátulról biztatták őket. Erre a rendfenntartók az összes "forradalmárt", és akit ők annak néztek, azt elegyengették. Nem bezárás, nem elzárás, hanem tökön rúgás, viperával megdolgozás, épp mint greybull elvárja.
Gondolom akkor is ékes fennhangon dicsérte a rendőrök határozott és tekintélyt teremtő fellépését...

Odáig azért nem jutott el a dolog, hogy aki ezek után csak csúnyán rá mer nézni a rendőrre, azt a tér közepén az összes forradalmár előtt agyonverik, bár pl. Révész Máriusz kapott rendesen.
"nincs bíróság, ügyvéd, anyjuk picsája!" - Na az meg külön szerencse, hogy nem tartunk itt. Érdekes, hogy rögtön a máskor lehazaárulózótt libsi jogvédőkhöz szaladtak jogi segítségért a kemény fiúk, ahelyett, hogy elkönyvelték volna magukban, hogy hát így jár, aki rendőrökkel kötekedik...

@greybull:
"A jelenleg árpádsávos lobogót lóbáló forradalmárok lesznek ugyanis a csendőrök."
Álmaikban esetleg.
Egyébként jelzem, hogy ismerek elég sok cigányt, a többségük becsületes. Ezért zavar az, ha a cigányt a bűnöző szinonimájaként használják.
A gyerekkori nevelés, illetve félrenevelődés pótlásáról a "munkásököl vasököl" is igyekezett gondoskodni, azt se szeretném vissza, meg a csendőrökölt se.

Homeoffice 2010.07.27. 11:03:20

@greybull:

" A jelenleg árpádsávos lobogót lóbáló forradalmárok lesznek ugyanis a csendőrök."

Te figy nemakarlak megbántani de ahhoz alkat is kell. Nem egy forradalmár 60 kilós, vagy sörhasú.
A csendőröknek alkatilag is megfélemlítőnek kell lennie. (Minimum 180-185 cent és minimum 85-90 kiló)
A régi MG fele (több mint a fele) használhatatlan ilyen szempontból.

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 11:06:59

@Avatar:

Sajnos te egy újabb agybeteg vagy, aki nem tud különbséget tenni az állampolgári jogaiaval (ezt az Alkotmányban is garantálják) békésen élők keretlegények általi - politikai utasításra történő - összeverése, és a bűnözőkkel szembeni elvárt bánásmód között. Az Astoriánál senki nem dobált kővel, egy békés és törvényesen bejeletett tüntetésről próbáltak távozni, te ökör.

De nem baj, remélem anyádat is meg téged is majd megbilincselnek az utcán, és eltörögetik az ujjaitokat egyesével, anyádat meg mellbe is rúgják vagy háromszor-négyszer, és utána még a keretlegények hamis vallomásai alapján előzetesben is vágnak, egy 12 órás térdepeltetés után. Ha ezen túlvagytok, majd akkor pofázz kiscsíra.

Mert ti addig szoktatok "minek ment odázni", mint pl Horn Gabi, amíg nem titeteket pofoznak meg, mert akkor nem az van, minek mentem oda, hanem körrberohangáljátok a pofátokat mutatgatva a médiát. Ti vagytok ennek a társadalaomnak a csőcseléke, a legalja, és mocska.

De most előveszik ezeket a keretlegényeket (ezek ugyanis nem rendőrök), és bevarraják őket. És tudod, bent szeretik rendőröket....Ezt a jó hugyos Vágót is várják már....

Homeoffice 2010.07.27. 11:12:28

@derelyegrádi szellem:

:))))
Látom oda a tegnap nyugalmad,
Viszont azt elfogadod sztem Te is, hogy az Erzsébet-hídnál nem ártott volna egy frontális roham és jól megruházni ott pár arcot:))
(Huh ezért mit fogk kapni..)
Persze miután a politikai felelősöket is fellógatták volna:)

Marcellusca 2010.07.27. 11:30:47

@derelyegrádi szellem: Bazzeg, mért pont egy jogásznak kell elmagyarázni, hogy a rendőri intézkedésnek eleget kell tenni!
Utána lehet menni panaszra, de nem az az elintézési mód, hogy nem tetszik/szerintem jogtalan az intézkedés és elkezdek hőbörögni.
Aztán senki ne menjen sírni, hogy pofán b@sztak a rendőrök!

Bezzeg az már tök fain, ha hőbörgő cigányokat csapnak pofán.
Pedig a kettő közt nem sok különbség van.

Kettős mérce-é-e, Tisztelt Jogász Úr?

Homeoffice 2010.07.27. 11:39:40

@Marcellusca:

Bazzeg Tudod, Viktorék komcsijai vs Fletóék komcsijai...

Érted?:))))

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 11:46:42

@Gunther:

Most is nyugodt vagyok.

Különbséget kell tudni tenni alkotmányos jogaival élő polgárok (fiatal lányok, nagymamák, nyugdíjas túristák, az utcán sem lévő Blaha sörözöben tartózkodó vendégek, stb.) minden ok nélküli, Übü király utasítására történő módszeres, pogrom-szerű összeverése (ezt keretlegények csinálják) és rendőrök bűnözökkel szembeni bátor, szakszerű és hatásos fellépése (ezt valódi rendőrök csinálják) között.

Ez így ennyi.

Egy-két véglény, mint ez az avatar is (meg kuncze, stb) még örül is annak, hogy azokat akikkel ő nem ért egyet, összeverték, megkínozták. Ami tényleg a legalja. Csak szadeszes és néhány komcsi lényről tudok ilyet egyáltalán elképzelni is. Ők a társadalom szemete, mocska. De úgy tűnik, most egyszer és mindenkorra megszabadulunk tőlük, ami a rendszerváltás óta legjobb hír, ami csak létezhet.

Aki elfoglalja az Erzsébet-hidat, és arra nem volt engedélye, azzal szemben fel kell lépni, a rendőrségnek ezt meg kell akdályozni, a szükésesség és az arányosság követelményét (Rendőrségről szóló törvény rendelkezései) szem előtt tartva. Ez meg ennyi.

De másik oldalt is meg kell nézni. Az a döntéshozó, aki tüntetésre nem adja meg az egedélyt, és ez később a bíróságon jogtalannak bizonyul, annak meg azonnali állásvesztés jár. Aki törvényes tüntetés feloszlatására (ez is megtörtént szociék alatt, pl Gesztenyés kert) ad ki utasítást, azt egyből eltávolítani rendőrség kötelékéből, és hivatali visszaélésért azonnal eljárás alá vonni, és megbüntetni.

És már kész is a REND, de mindkét oldalon. Minden jogszabály rendelkezésre áll, csak alkalmazni kell.

Homeoffice 2010.07.27. 11:52:58

@derelyegrádi szellem:

Így van. Viszont az törvényi szabályozás egy-két dolgot nem vesz tudomásul. A szocializációs problémákra gondolok.
Vegyük mondjuk a cigányság egy részét. Olyan életkörülmények között élnek, hogy a börtönbüntetés nem visszatartó tényező (egyedül a családból való kiragadás miatt).
Ezenfelül csak az erőszakból értenek.

Marcellusca 2010.07.27. 12:00:19

@derelyegrádi szellem: Abszolút igazad van.

Mindenhonnan a renitenseket (keretlegények - törő-zúzó zavargók) ki kellene b@szni és szinte minden könnyebb lenne.

Az alkalmatlan, (szándékosan?) rossz döntést hozót/kiadót meg p.csán kell rúgni!
Mindegy, hogy az "csak" egy egyszerű rendőri vezető vagy politikus.

Ha ezek meglennének, látnák, hogy a szabályoknak, törvényeknek nem megfelelő intézkedések következményekkel jár, akkor elindulunk egy jó irányba.

És igazad van akkor is, mikor azt mondod, hogy vannak törvényeink, csak alkalmazni kell(ene).
Én is ezt mondom jó ideje.
De - sajnos - mindig, minden rendszerben vannak törvények felett állók.
Ezt is meg kell(ene) szűntetni.

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 12:08:14

@Marcellusca:

Szerintem ne foglalkozz olyan dolgokkal amihez nem értesz.

Az Astoriánál semmiféle rendőri felszólítás nem hangzott el, hogy a tömeg oszoljon fel és hagyja el helyszínt, ennek több oka is volt, az egyik, hogy már vége volt a rendezvénynek, és már oszlott a tömeg. Ebből az alábbiak következnek: nem volt parancs (de erre egyébként jog sem, hisze bejelentett törvényes rendezvényről volt szó) a tömeg feloszlatására, így nem volt utasítás sem, amit az ott tartózkodóknak végre kellett volna hajtani, és amivel szemben engedetlenséget tanúsíthatott volna bárki, vagy "hőböroghetett" volna. Ezt érted?

A rendőrségnek ott pont az lett volna a vonatkozó jogszabályok szerint a dolga, hogy a törvényes, bejelentett rendezvényt biztosítsa (mint pl a buzifelvonulást mintegy 100 milliót elköltve erre), hogy megkadályozza a randalírozó tömeg odamenetelét, ezzel szemben nem megakadályozták, hanem pont ráhajtották az Alkotmány utca felől a randalírozókat a Astoriánál távozóban lévő tömegre, így aztán őket is össze lehett verni, meg lelovasrohamozni Übü király perverz örömére. (ezt ne gondljuk már, hogy mindezt a rendőri vezetők a saját szakállunkra csinálták)

Az a baj veled bazmeg, hogy nem tájékozódsz, így nem is értesz semmit, csak magyarázol.

"Bezzeg az már tök fain, ha hőbörgő cigányokat csapnak pofán.
Pedig a kettő közt nem sok különbség van."

Különbséget tudsz-e tenni rendőrökre támadó felfegyverkezett cigányok (egyébként velük szemben eddig legdurvább az volt, hogy elegedték a szolgálati kutyát) és tövényesen ott tartózkodó békés megemlékezők között, akiket minden ok nélkül (ezt jogerős bírósági ítéletek tucatjai állapítják meg, de nyilván a bírók is hülyék Hozzád képest) több esetben nyomorékra, vagy félholtra vertek, lőtték ki a szemüket?

Most vettelek le a szűrőről, de úgy tűnik hiba volt. Geci fárasztó egy figura vagy.

Homeoffice 2010.07.27. 12:18:46

@derelyegrádi szellem:

Figy egy kérdés..
Szerinted miért nem lehet végre egy ilyen huligán tömeget végre körbezárni és szépen egyesével kiengedni (Vagy szabadon, vagy a a teherautókra?)
Erzsébet-hídnál simán megléphették volna, és az astoriánál is. (Annyi kellett volna hogy egy kettős sorfalat húznak a fideszesek és a balhésok közé, majd oldalzárakkal együtt elindul a két fal egymás felé...)
Nem érdekel hanyan volt, nem érdekel hogy jogos vagy jogtalan követeléseik voltak. Ne legyen több ilyen. Budapest eleget szenvedett már, ne leygen csatatér...

Avatar 2010.07.27. 12:20:27

@derelyegrádi szellem: "Az Astoriánál senki nem dobált kővel, egy békés és törvényesen bejeletett tüntetésről próbáltak távozni, te ökör."
Kicsit homályosnak tűnnek az emlékeid. Az Astoriánál a feloszlóban lévő fideszes nagygyűlés résztvevőihez csatlakoztak a nyugati felől érkező vandál faszok, akik dobáltak mindent, amit találtak.
A rendőrség többször is felszólította az embereket, hogy távozzanak a helyszínről és elég hosszan kivárt, mielőtt a támadást megindították. Aki nem távozott az a rendőri eljárásnak szegült ellen, akadályozta a rendőrség munkáját. Cigánynak ilyen esetben hány pofon jár?

"Aki elfoglalja az Erzsébet-hidat, és arra nem volt engedélye, azzal szemben fel kell lépni, a rendőrségnek ezt meg kell akdályozni, a szükésesség és az arányosság követelményét (Rendőrségről szóló törvény rendelkezései) szem előtt tartva."

De ha egy cigány követ el valamit pl greybullt idézve "megjegyzést tesz rájuk" (hú de súlyos bűn!), akkor már az se baj, ha aránytalan és teljesen szükségtelen brutalitással, valamint bikacsökkel lépnek fel ellene, ugye? "nincs bíróság, ügyvéd, anyjuk picsája"?

Szövegértési nehézségeid lehetnek, ha azt hiszed, hogy én annak örülök, ha összeverik azokat, akikkel nem értek egyet. Nekem inkább úgy tűnik te örülsz annak, ha egy cigányt vernek össze, függetlenül attól, hogy valójában bűnözőről van-e szó. A "De nem baj, remélem anyádat is meg téged is.." kezdetű rész is azt igazolja, hogy te vagy aki a veled egyet nem értők összeverésének örülne.

"De másik oldalt is meg kell nézni. Az a döntéshozó, aki tüntetésre nem adja meg az egedélyt, és ez később a bíróságon jogtalannak bizonyul, annak meg azonnali állásvesztés jár."

Majd azért kíváncsi leszek, ha pl a melegfelvonulástól tagadják meg az engedélyt, amit bíróságon jogtalannak találnak, akkor is követeled-e az azonnali állásvesztést...

Marcellusca 2010.07.27. 12:28:44

@derelyegrádi szellem: Te meg arronáns, beképzelt, faszkalap jogász!!!!!!!!!!!

Csavarjad csak a szavakat!

Ahhoz aztán értesz.

Marcellusca 2010.07.27. 12:35:29

@Avatar: Ne erőlködj! Nem érti.

Jogász, saját szavait kiforgatja, ha úgy kívánja a szitu, csak hogy neki legyen igaz.

Leírja, hogy a hőbörgőket rávezették az astoriás megelmékezőkre (ez valóban nagy hiba, illetve nem véletlen lehetett /bár nem hiszek az összeseküvés elméletekben/ ), onnantól megpróbálták feloszlatni a tömeget, de a megemlékezők "csatlakoztak" a hőzöngőkhöz, hátulról bíztatták őket (felbújtó, mint jogi fogalom?), nem tettek eleget a rendőri felszólításnak.

Asszem ebben a kérdésben nem kell vele vitatkozni, mert olyan szemellenzője van az ügyvédúrnek, mint a mezőhegyesi tenyész ménnek!

Homeoffice 2010.07.27. 13:04:49

@Marcellusca: @derelyegrádi szellem:

Fegyvereket Tesséééékkk!!! Olcsók a fegverek !!! Ákcióósss Baseball ütő!!! egyet fizet Kettőt kap!!!
:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.27. 13:07:18

@Gunther: na minnyá kapsz a pofádra te is, te barom! :)))))

a geci fárasztó figura, és az arronáns, beképzelt, faszkalap jogász majd megtanít kesztyűbe dudálni! Te BAROM :))))))

Homeoffice 2010.07.27. 13:08:51

@Seduxen:

WTF?
Most mér? jah értem
Ákccccióóóóósssssssss a törvéééénnnnyyy !!! Ákciósssssss!!!:)))))

Marcellusca 2010.07.27. 13:09:19

@Gunther:
@Seduxen:
Mi van? Mi van? Mi van? :DDDDDDDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.27. 13:10:56

@Marcellusca: mi lenne geci fárasztó figura? :))))

Homeoffice 2010.07.27. 13:12:15

@Seduxen: @Marcellusca:

Szerintem megnyithatnánk az OVI tagozatot! (Nem a nagyvezír tisztelőinek tagozata)...

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 13:12:34

@Avatar:

"Kicsit homályosnak tűnnek az emlékeid. Az Astoriánál a feloszlóban lévő fideszes nagygyűlés résztvevőihez csatlakoztak a nyugati felől érkező vandál faszok, akik dobáltak mindent, amit találtak."

Nem "csatlakoztak", hanem rászorították őkat a rendőrök. A rendőrség szolgálati szabályzatát ismered?

Figyelj:

68. § (4) A felszólításban közölni kell a helyszínről való eltávozás irányát, és arra a szükséges időt biztosítani kell. A felszólítást a rendőri fellépés megkezdésével egyidejűleg kell foganatosítani, ha a csapaterőt a tömeg részéről közvetlen támadás éri.

Az Alkotmány utcában valóban volt felszólítás a tömegoszlatásra, miből (és az idézett jogszabályhelyből) egyértelműen következik, ha a randalírozó tömeg az Alkotmány utcából az Astoria felé ment, az csak és kizárólag a rendőrség utasítására tehette. Ez - gondolom - világos mint a nap.

"De ha egy cigány követ el valamit pl greybullt idézve "megjegyzést tesz rájuk" (hú de súlyos bűn!), akkor már az se baj, ha aránytalan és teljesen szükségtelen brutalitással, valamint bikacsökkel lépnek fel ellene, ugye? "nincs bíróság, ügyvéd, anyjuk picsája"?"

Hol írtam én ilyet, tedd már meg nekem, hogy megmutatod. Köszi.

"A rendőrség többször is felszólította az embereket, hogy távozzanak a helyszínről és elég hosszan kivárt, mielőtt a támadást megindították. Aki nem távozott az a rendőri eljárásnak szegült ellen, akadályozta a rendőrség munkáját."

Ilyen (felszólítás tömeg felsozlására) nem történt, egyrészt ott voltam (de én süket is lehetek), másrészt a most vizsgálat allatt lévő rendőrségi jegyzőkönyvek (belső forgalmazás) sem tartalamaznak ilyet. Másrészt az időbeli események sem támasztják alá, hogy elég idő lett volna távozásra (de oszlatási parancs hiányában ok se), mert az ünnepség vége után kerek három perccel (több tízezer ember volt ott) vezényelték az első lovasrohanot. Megkérnélek mutasd meg nekem, hogg kell nem egész 3 perc alatt egy térről több tízezer embert evakuálni. Köszi. De megosztok veled még valamit: A Síp utca sarkán már délután öt (!) órakor egy rendőr százados (jevényszáma is meg van, de nem akarok neki kellemetlenséget) figyelmeztetett minket, hogy menjünk innen, mert a randalírozók erre fognak jönni, és nagyon kemény világ lesz. Ezen akkor meglepődtünk, így utólag már nem.

"Nekem inkább úgy tűnik te örülsz annak, ha egy cigányt vernek össze, függetlenül attól, hogy valójában bűnözőről van-e szó."

Egy idézetet tőlem, ami ezt legalább valószínűsítené! Könyörgöm, csak egyet!

"Majd azért kíváncsi leszek, ha pl a melegfelvonulástól tagadják meg az engedélyt, amit bíróságon jogtalannak találnak, akkor is követeled-e az azonnali állásvesztést... "

Nincs kivétel. De annyit megkérdeznék, hogy eddig Budapesten hány melegfelvonulást nem egedélyeztek, és hány pl szoci elleneset tiltottak be a bírsóságok szerint jogatlanul? Csak gergényi alatt vagy 4-5-re emlékszem. Ja meg teljesen törvénytelenül le is kordonozta a "műveleti terület" Kossuth teret. Ezt is jogtalanul. És az addig "utasítottam rendőrséget" Feri hirtelen "én nem adhatok utasítást" a rendőrségnek dumára váltott :-)))

De mindezetől függetlenül, ha valaki ugyanígy jár el most, akkor annak távoznia kell szerintem.

@Marcellusca:

Jó, majd elmegyek biztonsági őrnek, és akkor tágul kicsit a látóterem, és talán ezt az okfejtést is megértem, és rájövök, hol forgatom ki a saját szavaimat:

"Leírja, hogy a hőbörgőket rávezették az astoriás megelmékezőkre (ez valóban nagy hiba, illetve nem véletlen lehetett /bár nem hiszek az összeseküvés elméletekben/ ), onnantól megpróbálták feloszlatni a tömeget, de a megemlékezők "csatlakoztak" a hőzöngőkhöz, hátulról bíztatták őket (felbújtó, mint jogi fogalom?), nem tettek eleget a rendőri felszólításnak."

És ebben a témában még annyit, hogy itt te az egyik legnagyobb lámpavasazó, cigányozó voltál, most meg hirtelen....

Marcellusca 2010.07.27. 13:16:45

@derelyegrádi szellem: Most meg hirtelen ... mi?
Ugyanúgy lámpavason látnám az összes bűnözőt, függetlenül attól, hogy fehér galléros vagy cigány.

Homeoffice 2010.07.27. 13:17:59

@derelyegrádi szellem:

Mondom hogy kettőzött fal kellett volna a két tábor közé.
Csak akkor lett volna gond, ha a fidesz tábor radikálisabb része (mert volt köztük sztem ha nem is sokan) megindul a fal ellen és két tűz közé szorulnak...

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 13:27:18

@Gunther:

Hogy a normálisakra is jusson idő.

Azért mert nem volt rá akarat, sőt az ellenkezőjére volt. Mint a fentebb idézett jogszabályhelyből is kitűnik, az Alkotmány utcánál feloszlatott tömeg csak rendőrségi utasításra mehetett arra, amerre ment. Az Alkotmány u. és az Astória majdnem egy kilóméter, sőt több, így ha simán hiba történt volna,akkor annak korrigálására bővel lett volna hely és idő. A Bajcsyn (ez a felvételeken is látszik, a Papp jelentésben is benne van) a kivezető mellékutcákat rendőrsorfal zárta le. Csak a Bajcsy volt a folyósó, pont az Astória felé. Ezt egyébként elismerte a műveleti parancsnok is az OGY bizottsága előtt. Ez annyira egyértelmű, hoyg vitatkozni sem érdemes rajta.

"(Annyi kellett volna hogy egy kettős sorfalat húznak a fideszesek és a balhésok közé, majd oldalzárakkal együtt elindul a két fal egymás felé...)"

Például, Vagy az Alkotmány utcánál nem Belváros felé (így keresztül az egész városon) küldik őket, hanem kifele a nyugati irányába, mint 100 ból 100 rendőrség tette volna. Mondom, szándékos volt, mert rá akarták tolni a randalírozókat az Astóriánál ünneplő tömegre, amire két ok volt, egyrész őket meg lehessen "leckéztetni", másrész majd össze lehessen mosni a békés ünneplőket ("fideszesek") a dobálózókkal.

Mikrobi 2010.07.27. 13:45:54

A 2006-is rendőrbűnözés-sorozat óta először érzek igazi együttérzést a rendőrséggel Radovic zászlós halála miatt. Ez a rendőr egy közveszélyes bűnöző miatt halt meg. És még többen mások is meghalhattak volna miatta! Igyekszem uralkodni az indulataimon, de azért remélem, hogy párszor szét fogják verni ezt a rohadékot az elkövetkezendő 25 év börtönbüntetése alatt. De felőlem lehet életfogyt is.

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 13:48:53

@Gunther:

Ott voltam. Nem akart senki semmit a rendőröktől. Nem dobált senki, egyszerűen kezdett hazamenni mindenki, mert vége volt, ekkor hátrált arra pár randalírozó (nem voltak többen 2-3 tucatnál, de "tömeget" biztos nem alkottak) és tőlük egy olyan 100 méterre jöttek a rendőrök. Aztán egyszer csak lovasroham, majd könnygáz gránátok, majd jött a gumibotozás, rugdalás, viperázás (az se volt senkinél Gergényi szerint). A Révész azért ment oda, hogy álljanak meg a rendőrök, amíg az emberek el tudnak menni onnan, erre agyonverték őt is, amiről még jelentést sem készítettek, és persze mindenki a második sorban állt. Ha jogos (ok- és jogszerű) volt miért nem állt ki bármelyik, hogy én voltam ezért meg ezért? Miért? Az sem volt véletlen, hogy kámzsa volt rajtuk (ez tilos tömegoszlatásnál, pont ilyenek miatt, nyilván ezt többszáz rendőrtiszt közül egy se tudta, vagy nem vette észre a beosztottjain meg saját magán a maszkot) azonosító meg nem (ez meg kötelező, Gergényi szerint másnap még volt rajtuk, csak leeshetett /ja 2500 azonosító fetrengett Bp utcáin/, két nap múlva nem is kellett rajtuk lenni.)

Ez annyira egyértelmű, hogy nem is értem rajta a vitát. remélem gergényi is megindul a börtön felé, és akkor kínjában majd megmondja kitől kapott erre utasítást, ugyanis ezt a rendőri vezetők maguktól meg nem merték volna tenni.

Homeoffice 2010.07.27. 13:52:23

@derelyegrádi szellem:

Ne haragudj de Gergényi nem fog börtönbe menni... Sintér úr haverja...

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 14:16:14

@Gunther:

Az egy teljesen másik történet. Ott az a vizsgálandó (a kinek volt az érdeke feltárásával együtt) hogy minként történhetett meg, hogy vidéki irodisták felszerelés nélkül (volt amenyiknek sem pajzsa, sem sisakja nem volt) próbálták védeni a székházat, minközben a környező utcákban (pl a Nádor utcában, a székház mögött is!!!!) majd 600 rohamrendőr volt, akik egyszerűen nem kaptak paracsot a a beavatkozásra. Könnyen kitalálható, de ez nem találgatás kérdése.

Háááát, Sanyi bácsi nem arról híres, hogy ha az érdekei és a haverjai között kell választania, akkor a haver mellé teszi a voksot, ha érted mire gondolok..:-)

Homeoffice 2010.07.27. 14:21:27

@derelyegrádi szellem:

Egyes infók szerint néhány alegység szinte könyörgött, hogy hadd mehessenek felmenteni a bent szorultakat.
Viszont Gergényi túl sokat tud(hat) ezért nem kerül majd dutyiba,

SimiTomi 2010.07.27. 14:37:58

MOndjuk azért:

2. Egy nap alatt miért ne változhatna a tényállás? Kifejezetten örülök, ha kicsit elgondolkodnak az ügyészek-nyomozók és nem hirtelen felindulásból döntenek, mondjuk a médiában megjelent híradások alapján, hanem a szemtanúk vallomásai alapján. Még ha egyébként annyira nyilvánvaló is a dolog, mint jelen esetben.

3. Kíváncsi lennék, hány embert kapnak el havonta jogosítvány nélkül. Az meg hogy büntetett előéletű - hát elég sokan vannak ezzel így nálunk, s elég sokan közülük szabadlábon is vannak, s szaladgálnak az utakon.

4-6-7-8. Kiképezték őket valamikor valamire. Azóta viszont nem használta szinte egyikük sem a tudását (ha volt egyáltalán). Ebből kifolyólag nem is biztos, hogy jó lenne az, ha jelen állapotukban elkezdenének lövöldözni egy olyan forgalmas hely környékén, mint a Keleti. Mint ahogy a szerencsétlen rendőr is rossz megoldást választott, mert nincsenek felkészülve az ilyen helyzetekre.

9. És ezzel el is jutottunk ide. Szerintem az Egyesült Államokban annak is van kultúrája, hogy hogyan ne éljen vissza a hatalmával egy rendőr - nálunk ilyen még nincs. Nincsenek felkészülve ezekre a dolgokra - s arra sincs szükségünk, hogy a rendőrök folyton fegyvert rántsanak, ha valaki nem száll ki a kocsiból felszólításra.

Ezt a seggfejt meg a maga helyén kell kezelni, valami rendes kis börtönben, s ott is hagyni vagy egy évszázadra, hogy nehogy kijöhessen még egyszer. Magánzárkába vele egy életre, ne tévézzen meg olvasson meg lazázzon odabent.

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 14:39:11

@Gunther:

erről konkrét belső rendőrségi forgalmazás áll rendelkezésre legjobb tudomásom szerint.

meglátjuk.

mnandy 2010.07.27. 14:49:10

"Irgalmad, oh Isten, ne légyen övé,
Ki miatt lõn ily kora veszte!"

Avatar 2010.07.27. 16:22:15

@derelyegrádi szellem:
Hogy a rendőrök terelték arra a tüntetőket, vagy azok maguktól mentek arra, hátha beáll hozzájuk pár radikálisabb fideszes, arra az általad is emlegetett Papp jelentésből ez a rész utal:
"Október 23-án 16.14 órakor a *** szolgálati rádión utasítást adott a tömegoszlató
kötelék irányába, hogy az oszlatás alatt lévő tömeg nem mehet oda az Astoriához, nem
zavarhatja meg a FIDESZ-MPSZ rendezvényét. Ezt az utasítást a *** több alkalommal is
megismétli."

"Megkérnélek mutasd meg nekem, hogg kell nem egész 3 perc alatt egy térről több tízezer embert evakuálni."
Újra a Papp bizottság jelentéséből:
"Október 23-án 17.48 órakor a lovas alcsoport a tömeg irányába a Károly körúton
lovasrohamot hajt végre a Dohány utca torkolatáig, majd visszafordul, és újra beáll a
tömegoszlató kötelék mögé." "A vizsgálat során nem sikerült tisztázni, hogy a lovas alcsoport részére a lovasroham elrendelésére ki adott utasítást."
„A FIDESZ-MPSZ rendezvény befejezését követően két percen belül a tömegoszlatás a Deák térről az Astoria irányába tovább lett folytatva. Ugyanakkor a tömegoszlató kötelék előremozgásának üteme lehetővé tette, hogy az Astoriánál lévő tömeg a rendezvény helyszínét több irányba is biztonságosan elhagyhassa. A tömegoszlató kötelék 43 perc alatt 368 métert mozgott előre, (a Deák tér és az Astoria közötti távolság 532 méter)”

Ez alapján a lovasroham nem a nagygyűlés résztvevőit támadta, hanem azokat, akik a Deákon és a Károly körúton tüntettek, vagy azok közé vegyültek. Csak jelzem, hogy pár perccel ezen események előtt a tüntetők ugyanitt tankot is használtak!
A gyűlés ideje alatt már bőven ment a deákon a tömegoszlatás, robbantak a könnygázgránátok, ami elég feltűnő. A rendőrség hibája _mellett_ felvetném a fideszes szervezők felelősségét is, hogy nem tájékoztatták megfelelően a gyűlés azon résztvevőit, akik maguktól nem vették észre, hogy miért nem a Deák felé kéne elindulni.
Én is vettem már részt olyan demonstráción, aminek a biztonságát nem tudta tovább garantálni a rendőrség, ott a szervezők a rendezvény tervezett idő előtti befejezése mellett döntöttek.

"Hol írtam én ilyet, tedd már meg nekem, hogy megmutatod. Köszi."
"Egy idézetet tőlem, ami ezt legalább valószínűsítené! Könyörgöm, csak egyet!"

Mint oda is írtam, greybullt idéztem. Te meg az ő fogadatlan prókátoraként szálltál be a vitába, agybetegnek bélyegezve engem, és bűnözőkkel szembeni elvárt bánásmódról papolva, amikor arról volt szó, hogy a "cigány megjegyzést tesz" a rendfenntartókra. Légyszi, mutasd már meg, melyik törvény tiltja azt, hogy bárki megjegyzést tegyen, ha már ennyire nagy jogász vagy!

Egyébként én éppen arra akartam felhívni a figyelmet, hogy szerintem a rendőrtől nem elfogadható viselkedés az, hogy ok nélkül (a "megjegyzést tett" nálam még nem számít elfogadható oknak) összeveri az embert, se akkor ha cigány az áldozat, se akkor ha szélsőjobbos.
Erre válaszoltad te, hogy "De nem baj, remélem anyádat is meg téged is majd megbilincselnek az utcán, és eltörögetik az ujjaitokat egyesével, anyádat meg mellbe is rúgják vagy háromszor-négyszer, és utána még a keretlegények hamis vallomásai alapján előzetesben is vágnak, egy 12 órás térdepeltetés után." És én még ekkor se agybetegeztelek le, pedig gondoltam rólad még cifrábbakat is.

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 16:46:52

@Avatar:

Ott a jogszabályi hivatkozás, azzal kéne vitakozni, de azt nem nagoyn lehet, én belátom. De tegyük fel igazad van, és a randalírozók mentek arra maguktól, hogy hátha beáll közéjük egy -két fideszes. Na akkor bizony már csak emiatt is meg kellett volna kadályozni, hogy arra menjenek, hiszen az eszkalálja a helyzetet, és ha egy több tízezres tömeg indul meg, abból nagy baj van.

Ugye te is érzed?

A Papp jelentést vagy ötször iratták át szegénnyel, mire leadhatta. :-) Amit abban olvasol, ne vedd kézpénznak, csak részmozzanatok rekonstruálására alakalmas. Most feosrolhatnám, mi maradt ki belőle, és miért,d de hely és idő hiányában nem teszem.

"Egyébként én éppen arra akartam felhívni a figyelmet, hogy szerintem a rendőrtől nem elfogadható viselkedés az, hogy ok nélkül (a "megjegyzést tett" nálam még nem számít elfogadható oknak) összeveri az embert, se akkor ha cigány az áldozat, se akkor ha szélsőjobbos."

Ezzel egyetértek, a hatóság megsértése kikerült a Btk-ból, nem bcs, sem joga, sem lehetősége nincs pusztán ezért intézkedni a rendőrnek.

Nem erre írtam, hanem erre:

"Odáig azért nem jutott el a dolog, hogy aki ezek után csak csúnyán rá mer nézni a rendőrre, azt a tér közepén az összes forradalmár előtt agyonverik, bár pl. Révész Máriusz kapott rendesen."

meg erre:

"Mi is a bajod? 2006-ban az Astoriánál pont az valósult meg, amit greybull álmodik, csak éppen nem cigányok álltak a fasz rossz végén.
A rendőrök többször is felszólították az embereket, hogy távozzanak, egyesek viszont távozás helyett köveket dobáltak a zsarukra, míg más bátor forradalmárok hátulról biztatták őket. Erre a rendfenntartók az összes "forradalmárt", és akit ők annak néztek, azt elegyengették. Nem bezárás, nem elzárás, hanem tökön rúgás, viperával megdolgozás, épp mint greybull elvárja."

Továbbá:

"Ez alapján a lovasroham nem a nagygyűlés résztvevőit támadta, hanem azokat, akik a Deákon és a Károly körúton tüntettek, vagy azok közé vegyültek. Csak jelzem, hogy pár perccel ezen események előtt a tüntetők ugyanitt tankot is használtak!"

Biztos így van, a Deák téren tüntetők közé kívánták a gránátokat is lőni, csak véletlenül az Astóriáig sikerült, meg a Deákon lévők garázdát kívánta fejbe is rúgni, csak kicsit hosszúra sikerült a rúgás, így valakit a Astórián, meg Dohánv sarkán talált el. M?eg azt gránátot is deákra célozták ami a Kiskörút és a Dohány utca sarkán sérültet ellátó mentőben landolt. Persze, nyilván. Nyilván révész máriusz vezette a tankot, azért kellett őt agyonverni. Értem amit mondasz, bár semmi értelme nincs.

"Én is vettem már részt olyan demonstráción, aminek a biztonságát nem tudta tovább garantálni a rendőrség, ott a szervezők a rendezvény tervezett idő előtti befejezése mellett döntöttek."

És agyonvertek, kilőtték a szemed, agyonrugdostak a "rendőrök", csak azért mert ŐK nem tudták biztosítani helyszínt? Ugye nem.

Részemről ennyi.

Avatar 2010.07.27. 17:50:20

@derelyegrádi szellem: "De tegyük fel igazad van, és a randalírozók mentek arra maguktól, hogy hátha beáll közéjük egy -két fideszes. Na akkor bizony már csak emiatt is meg kellett volna kadályozni, hogy arra menjenek, hiszen az eszkalálja a helyzetet, és ha egy több tízezres tömeg indul meg, abból nagy baj van. "

Ha most az lett a vita tárgya, hogy hibáztak-e a rendőrök, akkor felesleges vitáznunk, mert szerintem is hibáztak. Ha engem valamilyen politikai skatulyába akarsz gyömöszölni, hogy a véleményem értelmezni tudd, akkor leginkább abba a skatulyádba kerülhetnék, ahol a TASZ is van.
Az eredeti vita arról szólt, hogy jó-e ha a rendőrök (greybullnál csendőrök) bárkit összeverhetnek úgy, hogy aztán még bíróság se vizsgálhassa, hogy jogos volt-e. Szerintem nem, greybull szerint igen, akkor lesz igazi tekintélyük... Felhoztam példaként, hogy akkor esetleg a számára szimpatikus csoportok elleni támadást is le kéne nyelnie, és azt se lehetne vizsgálni. Pont arra akartam rávilágítani, hogy ez rossz gyakorlat lenne, így a cigányokkal szemben se tartom alkalmazhatónak.
Erre megkaptam a sok szépet és jót amit anyámnak és nekem kívánsz, meg hogy a "társadalaomnak a csőcseléke, a legalja, és mocska" vagyok.

"Ezzel egyetértek, a hatóság megsértése kikerült a Btk-ból, nem bcs, sem joga, sem lehetősége nincs pusztán ezért intézkedni a rendőrnek. "

Akkor milyen "bűnözőkkel szembeni elvárt bánásmódról" osztottad az észt?
Legalább próbáld meg értelmezni amit elolvasol, mielőtt valami egészen másra válaszolsz, mint amiről szó van...

"Nem erre írtam, hanem erre: " "meg erre:"
Mint láthatod, mindkét esetben greybull felvetésébe helyettesítettem be a cigányok helyére jobboldali szereplőket.

"Továbbá:"
Ezeket meg később írtam, szóval nehéz feltételezni, hogy a korábbi válaszod erre vonatkozna...

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 18:50:38

@Avatar:

Tényleg felesleges.

Csak a pontosítás kedvéért: a "továbbá" után új témarész kezdődik, így nem a felette lévő folytatása, pont ezért válazstottam el egy továbbával, hogy ne csússzon össze a két dolog, úgy tűnik nem sikerült.

A TASZ-szal nekem semmi bajom. Legfeljebb sok kérdésben nem értek velük egyet, de nem olyan "liberálisoknak" tűnnek, mint pl a szadesz akiket valóban a társadalom mocskának tartok, mivel magukat liberálisnak álítják be, majd amikor rendőrök összevernek ártatlan embereket, azt azzal intézik el, minek ment oda, és még röhögnek is rajta, ez végtelenül dühít.

Ha te eredeti bejegyyzésed nem ezt célozta A (most hogy ezt vagy azt lehet belőle kiolvasni az irreleváns, mert a szándék a fontos), és ebben félreértésben voltam, akkor elnézésedet kell kérnem, amit haladéktalanul meg is teszek: Ne haragudj!

Magyarázatként csak azt tudom felhozni, hogy itt és máshol tömegével talákoztam ilyen embrekkel, és faszom kivan tőlük, és emiatt lehet jobban és talán hamarabb ugrok erre, mint kéne.

A lényeg: ha te nem ezzel a szándékkal tetted a bejegyzést, akkor tévedtem, és megkövetlek.

A nézetkülönbség maradt, de ez nem baj. Nem élünk Észak-Kóreában, hogy mindenkinek mindenben ugyanazt kelljen gondolnia.

További szép estét!

hoplita 2010.07.27. 18:53:10

@derelyegrádi szellem:

Háááát....szorították, szorították, de elmondok neked, csak itt és csak most egy titkot.
A téharmincnégyes leállítása és pár sikertelen akciózgatás után azok a "zavargók" tudatosan húzódtak a Károly körút-Astoria felé.
Én csak tudom...valami oknál fogva...:)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.27. 19:22:15

@derelyegrádi szellem

Persze, csak beugrott a "zavart tudatállapot" nevű aduász, meg hogy mennyi mocskos gerinctelen ügyvéd van, akik bármivel előhozakodnak, amit aztán szétkürtöl a bulvársajtó.
Ja meg az az eset, mikor az ügyvéd szülési sokkal magyarázta, hogy védence, az 'anyuka' a mosóporos dobozba pólyálta újszülöttjét.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.27. 19:26:33

@derelyegrádi szellem:

Seduval hogy volt a randi? Jelet beszéltetek meg? Vörös rózsa, sárga kalap? :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.07.27. 19:49:26

Na tessék, vélhetően a sanyarú gyerekkor (esetleg fogantatás) utóhatása:

"Nem fogta fel, hogy mi történt, mit követett el, mert akkor másként viselkedne – vélekedett Bilkei Pál kriminálpszichológus a pénteken egy rendőrt halálra gázoló P. Zoltánról. A rendőrségnél a korábban az alkalmassági vizsgálatokat vezető pszichológus szerint a férfi a sajtónak adott nyilatkozata alapján éppen olyan, mint egy gyerek, aki dicsekszik a tettével.

„Teljesen infantilis, extrovertált. Elmondja, hogyan kergetőzött a rendőrökkel, miközben nem volt jogosítványa. Menekülni akart, már csak azért is, mert öt-hat ügy miatt körözték is. Amikor közrefogták, menekülni akart.” Ez határozta meg a szakember szerint a magatartását. A pánikreakció eluralkodott rajta, s körültekintés nélkül gázt adva, kipörgő kerékkel tolatni kezdett.

Miután P. Zoltánt elfogták és elrendelték az előzetes letartóztatását, a kamerák elé állt – ami Bilkei szerint azt jelzi, hogy meg akarta mutatni magát. „Ez pedig gyerekes, amit erősítenek szavai: kergetőztem a rendőrökkel. Megbánás nincs benne, véletlennek tulajdonítja a történteket és hárít minden felelősséget.”"

derelyegrádi szellem 2010.07.27. 19:51:48

@laspalmas:

A bulvársajtó mocskait ne varrjuk az ügyvédekre, van ott elég (jóval kevesebb, mint azt a "közvélemény" gondolja, de ez már csak így marad) saját jogon is, nem kell plusz. :-)

Titok! :-)

Horizont 2010.07.27. 20:03:39

@laspalmas: Ja aki agyonverte a 11 éves kisfiát az se fogta fel mit tett. Ez a szemét is infantilis, gyerekes?? Érdekes az eddigi életét nem éppen gyerekes módon élte. Mi a francnak kell keresni mindenféle mentséget és miért kell megmagyarázni a lehetetlent.???Ez az ember egy velejéig rohadt életet élt, a legalapvetőbb emberi normákat képtelen betartani, teljesen alkalmatlan arra, hogy köztünk éljen. Adjuk meg az ördögnek és a pokolnak ami jár....

guma 2010.07.27. 21:26:53

@laspalmas:

Arra is kíváncsi lennék, hogy miért nem kérhetünk felmentést egy időre a börtönökre vonatkozó EU előírások alól, ha az ország teherbíró képessége ezt nem bírja (föld moratórium pl.van).

Ha jól emlékszem 3x vagy 4x több az idefordítható napi rezsi pl a kórházakhoz viszonyítva. Ezzel fizetjük a nem adózó, kárt okozó réteget szociálisan?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.07.28. 10:40:22

hvg.hu/itthon/20100728_radovics_dusan_meggyilkolt_rendor_bucsuzt

milyen igaza van az öregnek...

"Megkérdezi: minek kell még történnie ebben az országban, hogy a jogalkotók a többség számára elvárható törvényeket hozzanak?"

Homeoffice 2010.07.28. 10:47:25

@derelyegrádi szellem:

Titok mi? Fogadjunk Te lepedőbe burkolózva álltál valahol Sedu meg egy levél gyógyszert lobogtatott:))))))))))

ORGASMUSFORSCHER 2010.07.28. 15:21:32

"Császár - Anyukám BM-es ôskövület -Elôdke" ügye óta azt gondolom, hogy Magyarországon mindent meg lehet büntetlenül csinálni mindenkivel. A rendôrök szinte semmit sem érnek, semmire sem jók. A legúajabb eset újra megerôsíti ezt.

Ez az eset egy normál állampolgár szemszögébôl ez azt jelenti, hogy az állam továbbra sem képes arra, hogy ellássa a feladatát, ami itt konkrétan azt jelenti, hogy fenntartsa a rendet, a közbiztonságot.

Az ilyen P.Z. olyan szinten veszélyes a társadalomra, hogy az életben nem volna szabad kiengedni a börtönbôl. A magyar igazságszolg. jelen állapota szerint az is kétséges, hogy majd letöltendôt kap-----nem egy ilyen ügy volt már s az eredmény=itélet nagyon kedvezô volt az elkövetô számára.

A fô probléma, hogy az ilyen példák alapjaiban rengetik meg az emberek bizalmát az egész rendszerben s ôszintén szólva félelmetesnek tartom, hogy a társadalom ezeket az ügyeket milyen lazán kezeli. Aki autót vezet, az egybôl ISTEN s mindent megtehet, mert autót vezetni kell. Kész. Mindegy, hogy ki, hol hal meg, leginkább persze ártatlanul, mert rossz helyen volt rossz idôben.

Kíváncsi lennék, hogy emberi jogi szempontból mit lehetne egy ilyen üggyel elérni Strasbourgban, pl. ha egy véletlenül a környéken lévô magánszemély is meghalt volna azért, mert a rendôrök szarakodnak s nem lônek egybôl, ahogy kellene.

trojka 2010.07.28. 19:30:34

Tessek már megmondani, az a mocsok Csaszar Elöd mi a fenet csinált. Kinyirt egy fiatal rendört, részegen, bedrogozva. Na, ha öt megvedtek az illetékesek, miböl gondoljuk, hogy ezt az állatot nem fogják megvedeni. Más: ma hallottam, hogy a két kisgyerek kulfoldi elgázolojának ismét elnapolták a tárgyalását. Elözöleg három évet szabott ki rá a magyar "fuggetlen" biroság. Emberek, legközelebb össze kell jönni 30-an, és meg kell az ilyent lincselni. Az amerikai törvények szerint, ha ennyien lincselnek, nem történt buncselekmény. De a jogosságot bizonyitani kell. Ennél a baromnál még az sem kellene.

Kicsit Karcos 2010.08.04. 09:11:17

A Veszprém megyei Alsóörsön az éjféli órákban a közúti ellenőrzési szolgálatot teljesítő 29 éves G. J. r. főtörzsőrmester eddig tisztázatlan körülmények között halálos lövést kapott és a helyszínen elhunyt. A főtörzsőrmestert az általa megállított jármű ellenőrzése során érte a lövés.

Szintén meghalt az ellenőrzött gépjárműben utazó 19 éves N. Á. utas is. A lövöldözésben megsérült a személyautóban utazó még egy férfi, a 25 éves Sz. J. L. A rendőrség lezárta a környéket és nagy erőkkel keresi az elkövetőt.

www.police.hu/nyitooldal/cikkek/ves_20100804_01.html

süti beállítások módosítása