Skip to content


       Szűrés lista

Hány ikszet hoz vajon a primitívség?

Egy hónapja írt Sebők János a hvg.hu-n egy nagyon jó cikket "Puha vagy Vona! - avagy csapdahelyzetben a Jobbik" címmel.

Jól rávilágít arra, hogy mekkora utat járt be a párt a kampánytól napjainkig, mennyivel kisebb már a hangjuk, jelentőségük, önbizalmuk.

"Kétségtelen, a Jobbik korábbinál visszafogottabb politizálása, eddigi parlamenti szereplése meglepetés a politikai közvélemény és csalódás a pártra szavazók egy tekintélyes része számára. Az emlékezetes „mellényes” bevonulás után a párt ultrái azt várták, hogy a Jobbik majd nekiront a kormánypárti koalíciónak, és a parlamenti patkóban, a bizottságokban is folytatja a párt imázsával összekapcsolódott, radikális, botrányos akciózást.

A Jobbik azonban a Parlamentbe kerülve gyorsan harcmodort, politikai gyakorlatot, s ennek nyomán arculatot váltott, amiben nagy szerepe van annak, hogy Orbán nem reagált a teátrális provokációkra, a nagyhangú nyilatkozatokra, hanem szimbolikus politizálással, a Jobbik népszerű követeléseinek adoptálásával ellopta a show-t, megnyerte, leszerelte a szélsőjobb szavazóinak, szimpatizánsainak jelentős részét. Közben a pártot és annak vezetőit továbbra is kellő távolságtartással kezelte, s jobboldali riválisát is gyakorlatilag kiszorította a politikai játéktérről.

Így, egy-két hét elteltével, a Jobbik már válaszút elé került: vagy folytatja a harsány, média-és botránypolitizálást, vagy beilleszkedik az Orbán vezérelte új közéletbe, parlamenti rendbe. A Jobbik az utóbbit választotta. Abbahagyta a keménykedést, néhány próbálkozástól eltekintve visszavett az utcai-kocsmai hangvételből, alkalmazkodott a Fidesz-KDNP által bevezetett törvényhozási munkához.

(...)

Vona – akárcsak a pártja – egyelőre keresi a helyét az új helyzetben, s mindinkább olyan reálpolitikusként jelenik meg, aki kerüli a durva konfrontálódást, óvakodik a szélsőséges megnyilvánulásoktól, hiszen ha „szalonképes” politikus akar maradni, ha hosszú távon akar karriert építeni, ha meg akar szabadulni a pártjával összekapcsolódó újfasiszta imázstól, akkor másként nem is tehet. Ez a bűvészmutatvány azonban nem könnyű. Pedig az önkormányzati választásokig a pártvezérnek egybe kell  tartania, meg kell  őriznie a mögötte felsorakozott, meglehetősen heterogén tábort. Vona ezért mostanság óvatoskodva lavíroz egy kettős arculatú párt élén, s megpróbálja a csapdahelyzeteket kikerülni.  (...) "

Vagyis meg kell felelni a rájuk szavazó radikálisok elvárásainak, ugyanakkor be kell illeszkedni a parlamenti politizálás mérsékelt hangvételébe is. Kemény diónak tűnik, de úgy tűnik ki, megoldják simán. Egy erőtlen akcióra jut egy erősebb: Múlt héten írta a Hetek, hogy két újságírójuk kiment a Zagyva Gyula által szervezett Magyar Szigetre, és roppant kellemetlen fogadtatásban volt részük, Zagyva karikás ostorral a kezében anális erőszakkal fenyegette őket. A szocik elfelejtették a "Minek mentek oda?" mondatot, és az emberjogi bizottság összehívását szorgalmazzák. A Jobbik meg tulajdonképpen csak legyint az egészre.

"A Jobbik elnöksége hétfői ülésén napirendre vette Zagyva György Gyula ügyét, de érdemben nem foglalkozott vele, mert azt „kocsmai színvonalú beszélgetésnek minősítették” – mondta Dúró Dóra, a párt szóvivője."

És hogy zajlott vajon ez az ülés a színfalak mögött? Valószínűleg ahhoz hasonlóan, ahogy Vona vasárnap, a Magyar Sziget Nemzeti Kerekasztal elnevezésű fórumának közönsége előtt hozta szóba a történteket, Zagyva társaságában.

"Egy dolgot nem tudok magamban tartani - most a hölgyek és a gyengébb idegzetűk ne figyeljenek -, az volt a cím, hogy anális erőszakkal fenyegettél. Lehet, hogy az volt a baj, hogy nem váltottad be az igényt." (taps, térdcsapkodós röhögés)

 

 

Egy apró konc a szavazóknak, elvégre megint kampány van.

 

 

Címkék: politika jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr352216453

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Sziget: ügyésszel vizsgálódna az LMP 2010.08.15. 13:48:01

A legfőbb ügyészhez fordult az LMP a Magyar Szigeten történtek miatt. Dorosz Dávid, a párt országgyűlési képviselője szerint a sajtó néhány, a fesztiválra látogató képviselőjét mind fizikailag, mind lelkileg súlyosan megsértették, amit ki kell vizsgálni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

groggil 2010.08.12. 13:50:08

Szerintem a Jobbik nem rontott (még) el semmit. A Jobbikra szavazó ismerőseim közül még senkitől sem hallottam, hogy csalódott volna. Be kell látni: mit lehet radikalizmus alatt érteni a Parlamentben, ráadásul egy 2/3-al szemben? A bútorok összetörését? A túloldal megdobálását paradicsommal? Ezek nyilván szóba sem jöhetnek.
Az idő annyiban nekik dolgozik (ha nem szúrják el tényleg), hogy a Fidesz is bele fog bukni a cigánykérdésbe. Ha még egy béby-boom lesz a cigányoknál (gyakorlatilag 10-15 év, amikor a ma 6-8-10-12 éves elképesztő cigánygyerek-tömeg szintén nekiáll hatosával szülni), akkor Mo.-ra olyan kőkemény közbiztonsági és szociális állapot vár (Dél-Afrika, konkrétan), amivel a Fidesz bukni fog (mint idén az Mszp...válság ide, válság oda, 80%-ban ebbe buktak bele...maradék 20 a korrupció és a bankpártiság)...nem biztos, hogy 4 év múlva, lehet, hogy 12-16 év múlva. És nem az Mszp és az Lmp fogja váltani... De borítékolható...mert ha a szavazatokért alányal a deviánsoknak, akkor a magyarok ott fogják hagyni...addigra nagyjából mindenkinek lesz a családjában, rokonságában valaki, akit min. megvertek, kiraboltak vagy megszúrkáltak...lásd a mai bükkszentkereszti polgárőr-lincselést és csoportos rommá-verést...ilyen minden nap lesz (van?), több is.
Amit a Jobbiktól hiányolok, az pont a cigánykérdés, és annak konkrét demográfiai vetületének a napirenden tartása. Ebben többet kéne...az egy dolog, hogy 1-2 borsodi képviselőjük feláll éjjel kettőkor és egy kétpercesben elmondja ezeket, amit utána meg lehet nézni a kurucon...ez kevés, mivel még mindig alig jut el valakihez....ezeket napirend előtt kéne nyoni, és médiaérzékenyen...igen, legyen kiszámolva (biztosan vannak jobbikos demográfusok), hogy hányan lesznek 10-20-50 év múlva, aztán ezeket egy nagy táblára, molinóra, pólóra felírva felmutatni, pl....táblát tartani felszólalás közben asszem talán nem házszabály-ellenes. De ez csak egy ötlet volt, lehetne még többet, jobbat kitalálni.
Mo.-on 20éven belül minden probléma, minden kérdés a cigánykérdés (közbiztonság) körül fog forogni, annak rendelők majd alá. Ez lesz "a" kérdés. Erre a Jobbiknak fel kell készülnie...ebbe fog a Fidesz (is) belebukni, majd egyszer.
Egyébként a Jobbiknak még a Fidesz 2/3 sem feltétlenül hátrányos: ha úgy alakult volna, hogy a Jobbik kellett volna a kormányzáshoz (vagy a 2/3-os törvényekhez), na akkor indulhatott volna be a "nesze, egy felügyelőbizottsági tagság a segítségért cserébe" történet, ami viszont biztosan a lejtőre tette volna őket...így ilyen kísértés nincs. Tehát -szigorúan jobbikos nézőpontból-, nem akkora baj ez a 2/3-ad.

Kicsit Karcos 2010.08.12. 13:52:03

Amennyire átlátom, szerintem vérprofi országgyűlési munkát végez a Jobbik, és jópár olyan képviselőjük van, aki hosszú távon az ország meghatározó politikusává válhat: Gaudi, Novák, Apáti, Volner, és még sorolhatnám.

Az, hogy kevésbé hallani a hangjukat, két dolognak köszönhető szerintem. Az egyik, hogy szakszerű politizálásukat látva kifogyott a muníció a rasszistázós-fasisztázós óbégatókból, valószínűleg ezt a pavlovi reflexet próbálja alkalmanként fel-feléleszteni az agyafúrt Novák és a nyers Zagyva.

A másik ok lehet, hogy a választások óta nem törtek át semmilyen frontot a maguk elsöprő módján, pedig lenne legalább két terep, ahol ez célszerű lenne: az egyik, hogy legalább egy TV-műsort, de még inkább egy 7/7 24/24 online TV-t el kellene indítaniuk; a másik, hogy meg kellene szervezniük a Jobbik Felvidékért, Jobbik Erdélyért, Jobbik Délvidékért stb. mozgalmakat, aminek az előrelátó Szegedi Csanád már megágyazott, de a párt nem állt teljes erővel mögé.

Inspiráló lehetne a számukra egy újabb radikális nemzeti erő pályára lépése, de erre a közeljövőben nem sok esélyt látok. A Nemzeti Munkáspárt nem hiszem, hogy akár csak Győrött jelentősen meg tudna erősödni, a HVIM betagozódik a Jobbikba (ez a HVIM végét fogja jelenteni), a MIÉP már tulajdonképpen megszűnt, több ló mostanában nem indul.

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 14:06:48

A Jobbik, vegyük máris úgy, hogy megszűnt. Még ugyan kalimpál kicsit,, cirkuszol imitt-amott a beépített tégláival, aztán ámen.
Kihúzták alóluk a talajt, talán még csak nem is látják. A Fidesz - ahogy itt többen írták - lightosabban ígéri meglépni, mindazt, ami a Jobbik létrejöttének, bázisának növekedési alapja volt. A Fidesznek most már vannak hatalmi eszközei is, gyakorlatilag korlátlanok. Lesz bankadó, majd valamikor, valahogy, megcsipkedték kicsit a Tescot, földek külföldiekáltal történő vásárlási tilalma/nehezítése, szimbolikus gesztusként: Trianon-emléknap, kirándulás a határokon túli magyarlakta területekre, stb.

Mi, emberek legtöbben úgy vagyunk megszerkesztve, hogy a középet szeretjük. Olyan ez, mint a kishalak raja a tengermélyben: az egyetlen védekezési módjuk és túlélési esélyük, hogy nem szakadnak le a többségtől, jól benne vannak a raj közepében: ebben az esetben sokkal biztonságosabb az életkilátásuk.

Sok embernek jó ez így most ahogy van. És még sokáig jó lesz így. Csak semmi komoly felfordulás. Kibírható a jelenlegi állapot. Valamivel kevésbé nyírnak, mint Gyurcsány idején, és ez már valamiféle fellélegzést ígér az emberek tömegeinek.

A Jobbik a mostani önkormányzati választásokon elveszíti totálisan jelenlétének, elveinek fontosságát.

Orbán okos Putyin. Hogy valami jusson Ma.o-nak is, megígérte azokat a kiútakat, kompromisszumokat a világ nagy piaci szereplőinek, akik cserébe "beáldoztak" egy-két potentátot. Sztem a nagyobbak közül azokat is csak látszólagosan. Akire Orbán "vadászati" engedélyt kapott, azt levadászta/levadássza, akire nem, azt szőrmentén szelíditgeti.
Orbán pillanatnyilag a legjobb politikusunk. Én őt már rég nem kedvelem, de ettől ez még igaz.

Meg kellett ígérnie, hogy minden körülmények között kinyírja a radikális jobboldalt. A téglák és a féltéglák már rég bent voltak a Jobbikban, hogy adott jelre ezt meg lehessen tenni.

Jobbik: konyec. Ennyi volt.
Minden ezután születendő radikális magyar párt: előre konyec. Ennyi a mozgásterünk mostantól. És ennek is örülnünk kell:(

groggil 2010.08.12. 14:08:49

Még annyit kifelejtettem: vegyük már észre, hogy az ilyen típusú népszavás, nol-os, stb. írások, hogy aszongya: "a parlamenti konszolidáltabb viselkedés majd erodálni fogja a tábort, elveszti a szavazóit, lemegy 5% alá, stb....", ezek csak egy vágyat, egy óhajt fejeznek ki, csak ügyes trükkel ezt úgy írják meg, mint egy valós eseményt, ezzel akarván "önbeteljesítő jóslatot" megvalósítani, amihez még jön 1-2 abszolút hiteles közvélemény-kutatás...hát ez blöff, legalábbis mostanáig. Lehet persze, hogy néhány embernek valóban csalódás (akik tényleg repülő tojásokat és verekedést akart látni a Parlamentben), de ez szerintem max. pár 100 fő lehet...azok, akik már annyira radikálisok, hogy már az óvodában is kisbajusz volt a jelük.

kuki123 2010.08.12. 14:13:42

valójában a jobban belegondolunk most nagyobb esélye van a Jobbiknak mint a 3-4 hónappal ezelőt:

a fiesz ugyan meglépett 1-2 döntést (konkrétan a Jobbik kikényszerÍtette) de a fidesz az fidesz marad...és 1-2 hónap elég arra hogy a Jobbik rávilgáítson jó pár olyan lépésre hogy miért is nem a fideszre kell szavazni

lásd a 2 hetes pintér górét...azóta sem változott semmi..hiba a 3 csapás törvény is..azóta is a gárdistákat vegzálják nem a cigány hordákat...

Smith kinevezése meg aztán a jogállamiság csődje...elgé érdekes 2/3-ados forradalaom.
a törlesztőrészlet csak nőt a hiteleseknek..
szóval hozott ugyan 1-2 lájtos döntést a fidesz de hogyez nem elgé az embereknek az tuti...

és a Jobbik pont erre hajt hogy ne lehessen most ráhúzni a nácizást, ellenben a fideszt hagyják hogy saját magát nyírja ki(pontosabban orbán és bandája) így szereznek majd szavazókat.

groggil 2010.08.12. 14:15:37

@Donna (Cara)mba:

Véleményed akkor lenne igaz, ha nem ketyegne a cigánybomba Mo.-on...akkor maradéktalanul egyet is értenék vele...viszont ketyeg, sőt -demográfiai értelemben- fel is fog robbanni, ami olyan horderejű lesz a magyar társadalomra nézve (közbiztonság, szociális terület, ebből fakadó nyugdíjjárulék- befizetésének elmaradásai problémák, oktatás, ...de főleg: közbiztonság!!!!!) mint egy meteorit-becsapódás...az pedig, mint tudjuk: eddig mindig minden alkalommal borította a szilárdnak hitt, addig kialakult rendet (lásd.: dínók :) ).

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 14:19:14

@volánrulz: Nos, nem tudom, hogy a Jobbik érik-e? Én kétlem, de kiderülhet ősszel, hogy neked van igazad...
Az európai tendenciákat nézve inkább egyelőre egy szélsőjobb és szélsőbal előretörés látszik, együttesen az már komoly nagytőkeellenes bázis. Ha megérjük, meglátjuk ez merre vezet...

trojka 2010.08.12. 14:41:38

@ma-a-tegnap-holnapja:
csak fejet tudok hajtani nagyságod elött...leirtad, amit én is gondoltam...

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 14:43:54

@groggil: Igen, kifelejtettem ezt a szempontot, igazad van. Alig van ország Európában, ahol eddig a mértékig jutott volna ennek a várható demográfiai apokalipszisnek a félrekezelése.
Itt szavazó, politikai eszközként használta az elmúlt 8 éves hatalom a cigányságot. Más kelet-európai országokban azért ezt a kérdést természetesen és a helyén kezelték (de attól még ott is ketyeg a bomba, csak a társadalom a törvények betartatásával több ráfutási időt hagyott magának, hogy valahogy kezelje az integrációt). Ott a cigányságnak nem ígértek menyországot itt a földön, munka és minden törvényi kötelesség nélkül. Magyarországon pedig a leváltott hatalom de iure és de facto ezt tette.
Ne haragudj, csak a homokba tudom dugni a fejem:(
Nekem, mint egyénnek, már nem maradt eszközöm. Előbb-utóbb csak be látja valamely kormány, hogy tényleges lépésekre van szükség a társadalom stabilitása érdekében és Európa is megérti: amennyiben bármely ezirányú célravezető lépéseinket megtorpedózza, rá is ez a horda vár.
Mondd, mi másban reménykedjek?

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 14:45:05

@groggil: Bocs, a blogmotor, ezért az ismétlés....

@groggil: Igen, kifelejtettem ezt a szempontot, igazad van. Alig van ország Európában, ahol eddig a mértékig jutott volna ennek a várható demográfiai apokalipszisnek a félrekezelése.
Itt szavazó, politikai eszközként használta az elmúlt 8 éves hatalom a cigányságot. Más kelet-európai országokban azért ezt a kérdést természetesen és a helyén kezelték (de attól még ott is ketyeg a bomba, csak a társadalom a törvények betartatásával több ráfutási időt hagyott magának, hogy valahogy kezelje az integrációt). Ott a cigányságnak nem ígértek menyországot itt a földön, munka és minden törvényi kötelesség nélkül. Magyarországon pedig a leváltott hatalom de iure és de facto ezt tette.
Ne haragudj, csak a homokba tudom dugni a fejem:(
Nekem, mint egyénnek, már nem maradt eszközöm. Előbb-utóbb csak be látja valamely kormány, hogy tényleges lépésekre van szükség a társadalom stabilitása érdekében és Európa is megérti: amennyiben bármely ezirányú célravezető lépéseinket megtorpedózza, rá is ez a horda vár.
Mondd, mi másban reménykedjek?

Marcellusca 2010.08.12. 14:45:15

@ma-a-tegnap-holnapja: Egész jól összefoglaltad. Köszi.

Szóval: van rajta sapka, nincs rajta sapka? :D

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 14:52:04

@Donna (Cara)mba: Nyugat-Európa a muzulmánok miatt van hasonló kakiban. Bár ahhoz ott kellene élni, hogy pontosan lássa az ember, mekkorában.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 14:55:38

@Krapulax_:

Elnézést, nem vagyok Barikád-előfizető. Amúgy csípem a jósokat.

Marcellusca 2010.08.12. 15:01:05

@Donna (Cara)mba: Asszem @volánrulz: -nak igaza lehet.
Egyelőre hagyják saját levében főni a Fityiszt, aztán a kampány hajrájában előjönnek a farbával.
Lehet, hogy ez 4 év múlva lesz, de vastagon lehet majd mutogatni: mi ezt kínáltuk, a Fidesz meg azt, és, mi lett belőle.

A Fityiszfan naridroidokkal meg ne foglalkozz! :DDD

Michael Scott Paper co. inc. 2010.08.12. 15:11:33

Szerintem meg siman csak beleultek amibe kellet. Ugy ahogy az szokas a jo magyar parlamentben. Bent vagyunk, fizunk az jo, nehany bizottsagi tagsagot megcsipunk nemi extra penzert -persze a vizsgalat nehogy hozzon eredmenyt mert a vegen meg veget erne -, nyaron legkondi, telen futes, partpenz.

En vasvillaval es faklyaval kergetnem el Vonastul, Viktorostul, -most eppen - Mesterhazystul az egesz bandat! Pont megfeleloek lennenek mindannyian autopalya epitesen aso legenyeknek.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 15:14:18

@ma-a-tegnap-holnapja:

"A cikk (HVG) a tipikus semmilyen szerintem. Gyenge vagy, vagy paraszt vagy. A sorok mögött ezt az egyetlen utat ajánlja két leágazással."
Nem-nem. Arról ír, hogy az új, konszolidált stílusa miatt gyengének tart(hat)ják az ökölrázó szavazói, a korábbi miatt meg parasztnak mindenki más.

"bármit nyújtanak be azt nem veszik napirendre, de ha a fidesznek tetszik, akkor másnap saját ötletként benyújtják és elfogadják. Így nehéz."
Ez az ellenzék sorsa, pláne most a kiéhezett kétharmaddal.

"ha a hetek emberei, egyértelmű provokációs céllal, elmennek oda ahova nem kéne"
Ez már Kunczétól se volt jó duma.

"Sukoró, Páty, ..."
Ez feljogosítja őket a minősíthetetlen viselkedésre? Mellényezést, pólózást kitárgyaltuk már itt, nem kell bemutatni. De akkor is van egy szint, ami alá ne.

"azzal hogy kulturáltak lettek, azzal is bajunk van"
Nekem ugyan nem, ezt hol olvastad? Csupán konstatáltam, hogy ezzel talán sokaknak csalódást okoznak.

"Erre persze azt lehetne mondani, hogy de a Jobbik nem egy baráti társaság, hanem egy politikai akármi, ami igaz is lenne, ha a jobbik politikája pont nem ennek az ellenkezője lett volna végig."
Slota is ilyen 'közvetlen' stílusban nyomja, és az jut eszedbe ha ránézel, hogy egy frusztrált, idegbeteg idióta, aki nem tud magán uralkodni.

"Vagy ha nagyon utáljuk őket és fúj, ( azt is lehet természetesen )"
Kb annyira érdekelnek, mint az ausztrál szélviszonyok
"akkor nem kell a HVG-hez menni, én onnan hozni cikket, akkor le lehet írni azt saját főből is. "
Itt mindig összegyűjtjük, amit máshol olvasunk, ha nagyon jó, akkor szó szerint hozzuk. A Hvg-elemzés jó. A múltkori Nol-cikk is, csak az másképp.

arlequin 2010.08.12. 15:14:29

@Donna (Cara)mba: nem kell még temetni a dzsobbikot...

@laspalmas: ezt a posztot benézted palmikám. de nem baj. ilyen is kell. kellene nézni a dzsobbik munkáját a parlamentben. nagyot hökkennél. én is azt tettem. jelenleg a legprofibb frakció. én sem vagyok benne biztos, hogy ez jó. de magasan a legjobb munkát végzik...

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 15:15:26

@neccharisnyás útonálló: Így van, csak ott nem toltak a seggük alá kisebbségi önkorit! Amit ott (főleg Franciaországban és Németországban) a muzulmánok megtettek, azt önmaguktól és önmaguk pénzéből tették meg gyakorlatilag. Legalábbis régebben még így volt. Az állam váltig harcolt a fejkendő ellen, stb. Vagyis alapjaiban épp az ellenkezőjét tették mint mi, mégis van gondjuk bőven! Akkor mit szóljunk mi? Nálunk alig kiálltották ki a Magyar Köztársaságot (úgy emléxem, mintha ma lett volna, mert majd megfulladtam kétségbeesett dühömben), az első törvények között a NEMZETISÉGI törvény volt.
Na nézzük csak a számok világát (bocs, én most nem guglizom ki, de ellenőrizze, aki szeretné): Románia NEMZETÁLLAMNAK tartja magát, holott még most is van vagy 3-4 millió nemzetisége, etnikuma a magyarral együtt.

Nálunk itt, a városban ahol lakom, még lengyel önkormányzat is van. A lengyeleket nagyon szeretem, de könyörgöm: nem abszurdum? Mit gondolsz, hányan lehetnek itt belőlük a déli végeken? Talán egy vajdaságnyi? És van bolgár önkorink is. Ők is a törzsnépességet alkotják:) Untubuntu önkorink még nincs, de csak idő kérdése:))))

Franciaország, Olaszország deklaráltan NEMZETÁLLAM. Mi meg nemzetiségi államnak tekintjük magunkat! Erre a röhejre nincs szó az én szótáramban....

Könyörgöm, nálunk talán van egy nagyobb sváb kisebbség (de az sem nagyobb, mint Romániában, meg sem közelíti a romániai svábság és szászság számát), az a néhány tót atyafink, és a szépen gyarapodó, talán még etnikumnak sem mondható cigányság - hisz közös nyelvük sincs! - ezért létre kellett hozni a kisebbségi önkormányzat intézményét, amikor a kutya se forszírozta még 1989-ben?
Szted mikor lesz a tótoknál vagy az oláhoknál cigány önkormányzat? Hisz még magyar sincs!!! Az őslakosság, amely felépítette nekik városaikat, a tótoknak fővárost, nyelvi törvényből is csak negatívat kapott.
És hol vala Ajrópa?

Persze a muzulmánság demográfiai probléma és a muzulmánok az egy istennek (Allahnak) se akarnak beilleszkedni a BEFOGADÓ országba. Úgyhogy igen jól tenné az a széplelkű Ajrópa, ha a maga etnikumával foglalkozna. Lenne neki is dolga, hál Allahnak, nem kellene folyton a magyarokat pellengére állítani. Hú, de dühös lettem!
Na, ennek okából emitt abbahagyom a retorikát:(

jpmjpm 2010.08.12. 15:16:24

Már eddig is sokat hozott nekik.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 15:16:58

@denever:

Ok, máris xDDD
(fogalmam sincs miről beszélsz)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 15:18:06

@Sátán meg a Jocó:

Utána megsértődött volna Zagyva a lebuzizáson?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 15:20:16

@arlequin:

Fogalmazzunk inkább úgy, hogy nem egyezik a véleményünk. A munka meg hiába jó, ha súlytalan.

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 15:20:25

@arlequin: Ne legyen nekem igazam! Nem ragaszkodom én hozzá! Csak Orbán mögött nagy erők állank és rafkós lett vénségére:) És nekem különben is mindegy, hogy egy radikális, nemzeti pártot így vagy majd amúgy hívnak. Eddig is odavoksoltam, ezután is odaszavazok, ahol a magyar érdekek elsőbbségét vélem képviselni. Ha a Fidesz nem kurvul, akkor legyen a Zorbán, ha kurvul, akkor legyen arra, jobbra....

Ui. Bocsánat a kurvul szóért, de az elébb felhúztam magam és kivetkeztem dámás mivoltomból:(((

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.12. 15:31:26

@Donna (Cara)mba: "Szted mikor lesz a tótoknál vagy az oláhoknál cigány önkormányzat?"
Majd ha megkapják a terveik szerint egész Borsod+Tiszántúl térséget. Mert hogy ez őket állítólag megilleti. Röhögtünk már ezen egyszer, hogy halvány gőzük sincs, mit vennének a nyakukba. És amilyen mocskok lennénk, meg se mondanánk.

De valóban ez a ciki és a bazi nagy hátránya a volt keleti blokknak. Építsen demokráciát úgy, ahogy tud, de közben döntse el, hogy kikre is kell hallgatni és kikre nem, magától, mert útmutatás az juszt se. Hát nálunk bele is szaladtak a nagy elnyomás utáni nagy szabadságba. Mellesleg ÁBH sem frankón úgy értelmezte a dolgot '89-ben, hogy most akkor megszűnik az egész berendezkedés cakk-um-pakk. Átszervezések, átcsoportosítások, hogy a szervezet ultimate túlélő legyen, jöjjön szélvihar vagy delelő napsütés.

feknelkul 2010.08.12. 15:35:07

Előre is bocsánat az offért. Indítottam egy hasonló blogot, ha van kedvetek olvassatok bele:
tudat2010.freeblog.hu/

arlequin 2010.08.12. 15:40:31

@laspalmas: egy dolog a vélemény és más az értelmes ember következetes gondolkozása, annak, aki utána is megy a dolgoknak. mert annak a jó munka 'súlyos'. ámbátor persze biztosan akár lehetségesen, nevezetesen tévedhetek mert nem emberből vagyok. hanem. de ez nekem nagyon kevés hölgyem, ráadásul nem is korrekt és abszolúte érzelmi alapú. mármint a véleménye. s remélem nem bántom meg vele.

@Donna (Cara)mba: senkinek nincs igaza, legfeljebb elfogadja az igazságot. mondjuk rá: én el se fogok menni szavazni. mert ezt a rendszert nem legitimizálom.

groggil 2010.08.12. 15:42:10

@Donna (Cara)mba: "Igen, kifelejtettem ezt a szempontot, igazad van. Alig van ország Európában, ahol eddig a mértékig jutott volna ennek a várható demográfiai apokalipszisnek a félrekezelése."

Hát nem tudlak reményekkel kecsegtetni...asszem, a folyamat már önjáróvá vált. Egy Heti Válaszos cikk szerint a 8 év alattiak kb. 40% már cigány...ebből hatalmas bukta lesz, egy etnikai háború borítékolva, kódolva van ebben...kb. 20éven belül...ennyire eltérő "kultúrák", életvitelek és szocializációs különbségeknél, mint ami feszül a magyar és a cigány között...sajnos ez fix. Szomorú, de ha nem változik gyökeresen meg a demográfiai trend (ezzel kapcsolatban a Fidesz jól láthatóan nem fog semmit sem tenni), ez várható. Mindenkinek az lenne az érdeke (az "örök béke" záloga), hogy a mai kb. 10%-ot (reálisan: 15-öt, mert 10-nél már semmiképpen sem fognak megállni) ne haladják túl, mert abból egyszerűen bukta lesz...ezt már a 90-es évek elején ki kellett volna tűzni, sajnos pont ekkor élte virágkorát ez az ostoba PC politikai irányvonal, de a hajó az elmúlt 8-10 évben ment el igazán. Én a magam részéről semmi reményt nem látok...a Fidesz 4-8-12 éves kormányzati idejével szerintem Mo. az utolsó "boldog békeéveit" fogja élni, mert azért a Fidesz minimálszigorításai azért hoznak majd némi eredményt...talán. Ezek azonban csak pár évvel tolják ki a "békét".Ettől függetlenül azonban a folyamatok zajlanak a mélyben, és a hajó szép lassan távolodik.
Nincs miben bízni...ebbe fog a Fidesz (is) belebukni.

arlequin 2010.08.12. 15:43:03

@feknelkul:

éljen a pia. az legalább biztos, őszinte és azt kapod amit tudhatsz. messze jobb az alkoholizmus mindenféle szavazásnál vagy politikusnál. legalább is a kisfröccs nem ver át.

jelentkezzen az aki szerint ez nem igaz.

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 15:51:39

@arlequin: Na, ezt se gondoltam volna, hogy belelátsz a fejembe;-DDDDDDDDD
Először életemben NEM megyek el szavazni. Én ezt a bagázst, aki itt nálunk regnál, ezt felkötve szeretném látni, mert ezek még csak nem is narancsok:(

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 15:54:19

@neccharisnyás útonálló: Teccik a mondásod. És az igazságtartalma 100% (mármint hogy akkor lesz a tótoknál és oláhoknál cigány önkormányzat, amikor elveszik Borosodot Tiszántulostul...)

k.o.d.i. 2010.08.12. 15:55:40

nem mondhatnám, hogy valami magasröptű a hivatkozott cikk (mellesleg hemzseg a magyartalanságoktól...de ne kukacoskodjunk)
A Jobbik nyilván újrapozícionálja magát, ugyanis semmi értelme az utcán vonulni fel s alá, ha nincs miért. Meg valahogy nekem vicces, amikor egy ilyen újságíró számonkéri a Jobbikon a nem eléggé radikális politikát. Röhej! Az is nyilvánvaló volt mindenki számára (ja persze...kivétel ugye a sok farok liberális megélhetési rettegő), hogy a Jobbik nem fog világuralomra törni és nem lesz nyilasuralom kis országunkban. Ez a kérdés fel sem vetődött volna a durván elfogult balos médiagépezet nélkül. (aminek azért a HVG is fogaskereke)
Hirtelen az a gond, hogy Jobbik megpróbál "európai-módon" politizálni a parlamentben. Szörnyű! Hogy fognak így jajongani ezek az "újságírók" azon, hogy a Jobbik már megint mekkora paraszt volt a Tisztelt Házban és hogy leégetik az országot ezek a mucsaiak??? Ahogy fogynak a vitatható megnyilvánulások, úgy fogy a balos média muníciója....ez tényleg félelmetes. Micsoda leépítések lesznek így a Népszavánál. Jáááj!
A másik részről meg igaz, hogy a szavazóik nagy részét átbasszák. Ennyi! Ez akkora kurva nagy meglepetés? Amúgy sem túl nagy az átbaszás, mert a Fidesz lazán lenyúlta a kampányigéreteik kétharmadát. Ráadásul (bár lehet, hogy csak látszólag) el is kezdte beváltani őket. Akkor meg nem átbaszás ez, csak épp más lépi meg, amit neki meg lehet.
Szal sztem gyenge ez a Vastagbőrre!

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 16:03:23

@groggil: Mintha csak a keserű epémből szóltál volna:(
Ez a hajó elment, és pontosan úgy reagálunk erre a kérdésre, pont azzal a tehetetlenséggel, mint anno a 67-es kiegyezés után a magyar kérdéssel. Csak az jó drága Magyarok Istene ne adta volna azt pár aranyévet, mert belevakultunk a viszonylagos jóllétünkbe, aztán már vitt a sors hajója úgymond uralkodó társként egy háborúba, maihez semmi közünk nem volt (kutya Szerbiához), hogy aztán társvesztese legyünk egy birodalomnak, amely ellen még 48-ban harcoltunk.

És hol vagyunk már azoktól a békeidőktől! Akkor legalább még paloták épültek a légváraink mellé, ma már csak romvárakat és homokvárakat építünk a még nagyobb légváraink mellé:(

Daihelyon 2010.08.12. 16:06:00

@laspalmas:

Hogy lehet "súlyos" munkát végezni úgy, hogy ha a Fidesz benyújt egy törvényjavaslatot, akkor megkérdezik a Fideszt, az MSZP-t és az LMP-t és ennyi? Hogy lehet úgy, hogy érdemben semmit nem hoznak le róluk? Hogy lehet úgy, hogy ha Vona gárda ruhában megy a parlamentben az hír, de ha értelmes megmozdulásuk (amiből több van) van akkor az nem hír? Hogy lehet úgy, hogy ha az LMP törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy 5 évig terjedő szabadság vesztést érjen, ha valaki egy macska farkát rángatja, de nem hír egy Jobbikos javaslat sem?

Hogy lehet úgy, hogy egy Vastagbőr is csak azon megmozdulásokkal foglalkozik, amiket a vezető média fel kap?

Írd le, hogy lehet így?

A Jobbikkal kapcsolatban a teljes média összezár és nagyban hallgat.

ma-a-tegnap-holnapja 2010.08.12. 16:15:37

@tkgabor: @Sátán meg a Jocó: @trojka: @Marcellusca:
: )) és köszi
@laspalmas:
"Ez az ellenzék sorsa, pláne most a kiéhezett kétharmaddal." - nem is vitatom, csak a cikkből az derül ki, hogy ilyenről szó sincs( mivel erről senki sem ír), és már az asztalra sem sz@rnak.

"Ez már Kunczétól se volt jó duma." - lehet hogy nem jó duma, de azért lássuk be, lehet tudósítani úgy hogy veszek jegyet és körbe megyek, meg lehet úgy, hogy hello, itt vagyok, a hetektől, ugye tudjátok ki a hetek, na tőlük vagyok, és most nagyon megírjuk ha el van dobva egy zsebkendő... azért szerintem van különbség

"Slota is ilyen 'közvetlen' stílusban nyomja, és az jut eszedbe ha ránézel, hogy egy frusztrált, idegbeteg idióta, aki nem tud magán uralkodni." - azért remélem hogy a kisembert vagy egy kicsivel több tisztaságot képviselni akaró csoport még lehet őszinte közvetlen elme baj nélkül is. :))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.12. 16:58:45

@Donna (Cara)mba:
& az aggódóknak és a temetőknek:

amíg a világgazdaság szarban van, addig bérelt helye van egy radikális/szélsőjobb pártnak.
+
amíg magyarország nem virágzék, addig is bérelt helye van.

szóval a fidesz darálógépezete vs világhelyzet
ez itt a lényegi összecsapás...

világhelyzet erősebb egy akár 85 %-os fidesznél is ....

/
ld: Beavis and Butthead Do America
...Do ...megb@ssza/dugja stb .. blokkolja
...ld Erősebb kutya baszik
/

fidesz do jobbik
world do fidesz(mo.)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.12. 17:11:18

ééés nem ill nemcsak az IMF-et és a világbankot és az óriásgeciket hívom világnak, hanem a világot hívom világnak, cakkpakk
..
a nemzetközi helyzet fokozódik
v csak
épp összeomlik (a világgazdaság)

tudi 2010.08.12. 17:20:25

Jó cikk elolvastam, lehet, hogy a párt egyes szimpatizánsainak ez a tempó lassú, de azért a parlament nem éppen egy népgyűlés, vagy egy lakossági fórum valahol. Ezen a Hetek ügyön én konkréten akkorát röhögtem, lehet, hogy Zagyva egy tahó, de ezt jól tette.

delano 2010.08.12. 17:24:08

@Michael Scott Paper co. inc.: "Szerintem meg siman csak beleultek amibe kellet. Ugy ahogy az szokas a jo magyar parlamentben. Bent vagyunk, fizunk az jo, nehany bizottsagi tagsagot megcsipunk nemi extra penzert -persze a vizsgalat nehogy hozzon eredmenyt mert a vegen meg veget erne -, nyaron legkondi, telen futes, partpenz. "

Teljesen egyetértek. Morvai Hisztikénél is teljesen biztos voltam benne, hogy az a kb 150-200 millió forint érdekli kizárólag, amit egy 5 éves EU képviselőséggel félre lehet tenni. A sok birka meg elhitte neki, hogy komolyan érdekli bármi is ezen kívül. Mióta bejutott az EU parlamentbe mélyen kussol, és spórol a budai villára.

Jobbik dettó. Mostmár az sem zavarja őket, h számla nélkül lehet felvenni a sok zsetont. Szerintem ez egy jó kis üzleti vállalkozás volt. Ez persze nem baj, csak akkor nem kéne más pártokat zsidózni :)

Marcellusca 2010.08.12. 17:54:20

@laspalmas: Hűűűűhaaa, ezt jól kivesézted. :)

Csak nem sok értelme. :D

anchor 2010.08.12. 19:21:34

@feknelkul: Köszönöm szépen, megláttam azt a két kori gyönyörű sört és elkezdett csorogni a nyálam.

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.12. 20:21:06

bénák vagytok, nem kicsit, nagyon.
itt az atv-s vidi, feltöltöttem tecsőre, embeddelhetitek, ha akarjátok:
www.youtube.com/watch?v=-shhI10GWZM

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 21:30:18

@arlequin:

Szélmalomharcot folytatnak a parlamentben, amire egy idő után senki nem fog emlékezni, mert nem hagy nyomot, nincs következménye. Akárcsak az MSZP, LMP. Ők most dísznek vannak bent.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 21:32:36

@k.o.d.i.:

Ez a jó a blogban, hogy ütköznek a vélemények :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.08.12. 21:35:03

@Daihelyon:

Sehogy. Ahogy itt mondta múltkor valaki: először meg kell nyerned a játékot, hogy megváltoztathasd a szabályait. Ez van, és tudták, sejtették ezt nagyon jól Vonáék, mikor belevágtak.

Donna (Cara)mba 2010.08.12. 21:52:27

@szorokin: Ez óriási:

"fidesz do jobbik
world do fidesz(mo.) "

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.12. 22:04:34

@Donna (Cara)mba:

óóó köszönömmmmmm
naddon szípen. és keziccsókolommm !

:DDDDD

abszint86 2010.08.12. 22:37:22

Azért ki lehet tűnni az ellenzékből is, pl Schiffer András - felszólalásait elég gyakran hallom a médiából. Bár lehet csak a ballib média hozza fel...(akkor az mszpés felszólalásokat miért nem hallom)

abszint86 2010.08.12. 22:38:40

lásd előző poszt :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.12. 23:01:54

@abszint86:

pl itt is hallhattad, hisz hivatalosan ő kérdezte meg V-t az Sukorós emberrűl...
(amié egyébként egy pirospontot adok Sch-nek, - kérdezzen csak)

vastagbor.blog.hu/2010/08/12/orban_viktor_valaszolt#c10715425

turcsány karcsi elvtárs 2010.08.13. 02:22:23

@laspalmas: replay media catcher, szinte mindent leszed (eddig csak védett pornostream-mel gyűlt meg a baja)

Kitartó 2010.08.13. 03:11:00

@szorokin: Azért ezt a Lauder nevűt ne nevezzük már embernek, ha kérhetem...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.13. 09:56:17

@Kitartó:

jogos :DD , de V látja és tudja h Lauder lesz az új magyar arisztokrácia és nemesi rendek zsinórmértéke....

lyken 2010.08.13. 10:15:48

@Kitartó: Ja, az anális penetráció preferáló potentátokat meg ne nevezzük ugye simán homokosnak? (Tudjuk, csak kutattak a bibliaszakkör mellett...)

szkeptikus vagyok 2010.08.13. 10:22:28

Sokan megírták már fenn, de szerintem egyáltalán nem hibázott a Jobbik. Egyrészt ugye nem mindegyik képviselő egyforma (műveltségű, vérmérsékletű, humorú) és így sok színt tudnak egyszerre képviselni. Vona poénja szerintem bőven humoros kategória és nem a nyilvánosságnak szánta, hanem az egybegyűlteknek (, igaz Zagyva helyében én biztosan nem ezzel példálózok az interjún...). De nem mennék el a Jobbik több kiváló képviselője mellett, mint Volner, Gaudi, stb, akiknek meghallgatva a felszólalásait le kell döbbenjek, hogy papír nélkül milyen intelligensen és tisztán képesek beszélni. Szóval sokféle arc, és személyiség, akik bejárnak és teszik, amit tehetnek a 2/3-dal szemben. Amit hiányolok, hogy pl. Sukoró kapcsán a biboldó Schiffernek hagyják a magas labdák leütését. Szóval aktívabban rá kellene cuppanniuk ilyen témákra, mert a sajtó amúgy is csak az akcióik töredékéről ad számot, míg az új SZDSZ-t ahol lehet "lájkolják."
Eddig a Jobbikról. De ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy más pártokhoz hasonlítjuk őket, akkor szerintem iszonyúan nincs más alternatíva. Ott a 263 birka akinek egyszerre mozdul a keze a vezénylő tábornok szavára (már ha benn vannak az ülésteremben), és zokszó nélkül minden baromságot benyelnek, csak mert akkora "egyéniségek" és "gondolkodók". A többi pártról szerintem itt nem kell elmélkedni...
Az meg nem a jobbik szégyene, hogy a Fidesz minden valamire való törvényjavaslata a Jobbik programjából került ki (persze tegyük fel, hogy a Fidesz a nagy semmitmondásai közepett is pont azokra gondolt a "programjában".
A jövő meg egyértelmű, hogy nyitva áll a Jobbik előtt. Elég csak a demográfiai mutatókat nézni, és a Fidesz puhaságát, Pintér személyét, az Orbánról kiszivárgó kínos részleteket, az egyre gyakoribb korrupciós ügyeiket.
Ismerőseim körében nem Jobbiktól való elfordulást látok, hanem a politikától és Fidesztől való elfordulást. Persze az eredményt megfordítani most biztosan nem tudja a Jobbik, de aki végképp nem naridroid, az már lassan kapcsol.

szkeptikus vagyok 2010.08.13. 10:23:32

Sokan megírták már fenn, de szerintem egyáltalán nem hibázott a Jobbik. Egyrészt ugye nem mindegyik képviselő egyforma (műveltségű, vérmérsékletű, humorú) és így sok színt tudnak egyszerre képviselni. Vona poénja szerintem bőven humoros kategória és nem a nyilvánosságnak szánta, hanem az egybegyűlteknek (, igaz Zagyva helyében én biztosan nem ezzel példálózok az interjún...). De nem mennék el a Jobbik több kiváló képviselője mellett, mint Volner, Gaudi, stb, akiknek meghallgatva a felszólalásait le kell döbbenjek, hogy papír nélkül milyen intelligensen és tisztán képesek beszélni. Szóval sokféle arc, és személyiség, akik bejárnak és teszik, amit tehetnek a 2/3-dal szemben. Amit hiányolok, hogy pl. Sukoró kapcsán a biboldó Schiffernek hagyják a magas labdák leütését. Szóval aktívabban rá kellene cuppanniuk ilyen témákra, mert a sajtó amúgy is csak az akcióik töredékéről ad számot, míg az új SZDSZ-t ahol lehet "lájkolják."
Eddig a Jobbikról. De ha úgy tesszük fel a kérdést, hogy más pártokhoz hasonlítjuk őket, akkor szerintem iszonyúan nincs más alternatíva. Ott a 263 birka akinek egyszerre mozdul a keze a vezénylő tábornok szavára (már ha benn vannak az ülésteremben), és zokszó nélkül minden baromságot benyelnek, csak mert akkora "egyéniségek" és "gondolkodók". A többi pártról szerintem itt nem kell elmélkedni...
Az meg nem a jobbik szégyene, hogy a Fidesz minden valamire való törvényjavaslata a Jobbik programjából került ki (persze tegyük fel, hogy a Fidesz a nagy semmitmondásai közepett is pont azokra gondolt a "programjában".
A jövő meg egyértelmű, hogy nyitva áll a Jobbik előtt. Elég csak a demográfiai mutatókat nézni, és a Fidesz puhaságát, Pintér személyét, az Orbánról kiszivárgó kínos részleteket, az egyre gyakoribb korrupciós ügyeiket.
Ismerőseim körében nem Jobbiktól való elfordulást látok, hanem a politikától és Fidesztől való elfordulást. Persze az eredményt megfordítani most biztosan nem tudja a Jobbik, de aki végképp nem naridroid, az már lassan kapcsol.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.13. 10:39:24

@lyken:

:DDD

a kutatás + fejlesztésre áldozni kell !
..
research & development

szkeptikus vagyok 2010.08.13. 10:56:39

@arlequin: Szerintem nem megoldás, hogy az ember nem megy el szavazni, mert annak nincs hírértéke. Lásd: lassan ott tartunk, hogy az ország 2/3-a Fideszes (A Fidesz kommunikációja szerint), holott a szavazásra jogosultak X %-nak kb. 54%-a szavazott rájuk. És miért írom az "x"-et? Mert a fene se foglalkozik vele. Néhány MSZP-s matekpéldában felbukkan bizonyítékként, de nem ettől visít a nemzetközi sajtó (l. Szlovákia, ahol ha jól tudom a lakosság kb. 20% ment el EUs választásra).
A politikusok szemét az nyitja fel, ha olyan erőre szavaznak sokan, akik nem részei a rendszernek. Eddig ez a Jobbik volt (számomra mondjuk maradt is). De ha te markánsabb véleményt képviselsz, akkor próbálj meg neki hangot adni. Fel lehet futtatni új pártokat, Jobbikot belülről szakítani, de egyelőre a rendszer EZ (mint írták fenn, nyerni kell, hogy átalakíthassad). A lényeg, hogy érezzék, hogy a langyosvizük nem jön be neked. Mert szerintem pont az otthonmaradás a leginkább beletörődés a rendszerbe, hisz így akkor sem mondasz véleményt, amikor 4 évente úgy tesznek, mintha kíváncsiak lennének a véleményedre....

lyken 2010.08.13. 11:08:20

@szkeptikus vagyok: "Szerintem nem megoldás, hogy az ember nem megy el szavazni"
Most hogy a kétfarkú kutya is szavazólapra jutott, már van értelme elmenni szavazni.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.13. 13:25:58

@Donna (Cara)mba:

"Persze a muzulmánság demográfiai probléma.."
bizaa.
Spiró szerint ma lényegileg ugyanaz a helyzet, mint 2000 éve volt.
azaz h az akkori civilizált világba beszivárgott és elkezdett terjedni egy szekta és híveik szaporodtak és sokasodtak...
és
h ma meg az iszlámmal vagyunk ugyanígy.
/ báááár
az iszlám nem szekta, és van erős muszlim népesség, mint bázis /

[ ...ZÁRÓJELBEN ...
Nem tudom, ill Nem ÉRTEEEM h Spirót miért gyűlölik, utálják a jobb oldalon
legyenek akár fideszesek, akár kurucosak, stb
Spiró soha nem paktált le a pártállammal, senkivel se paktált le.
Ballib megmondóember se volt sose.

mondom: Nem ÉRTEM.

???
]

==T== 2010.08.13. 19:07:18

@volánrulz: Ez így igaz, jelenleg ez a helyzet, de 2014 még messze vasn. Addigra kiderül mennyireeredményes a valóságban a Fidesz rendészeti/gazdasági/pénzügyi és munkaügyi politikája. És jól mondta Losonczi, hogy gründolniuk kell valahonnan egy tévét, vagy legalább egy rádiót, bár szvsz 2014-re az internet még nagyobb zserepet játszik majd.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.13. 19:40:46

emberek, igazi Jobberek (fidesznyikok, kurucok, szittyák) !

van egy kérdésem:

Nem tudom, ill Nem ÉRTEEEM h Spirót miért gyűlölik, utálják a jobb oldalon
legyenek akár fideszesek, akár kurucosak, stb
Spiró soha nem paktált le a pártállammal, senkivel se paktált le.
Ballib megmondóember se volt sose.

mondom: Nem ÉRTEM.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.13. 20:31:57

@szorokin:
"Spiró szerint ma lényegileg ugyanaz a helyzet, mint 2000 éve volt.
azaz h az akkori civilizált világba beszivárgott és elkezdett terjedni egy szekta és híveik szaporodtak és sokasodtak...
és
h ma meg az iszlámmal vagyunk ugyanígy.
/ báááár
az iszlám nem szekta, és van erős muszlim népesség, mint bázis /"

talán a Karcos által írton kívül még közrejátszik az is, hogy ilyen nyilatkozatai vannak melyet nagyon helyes meglátással kommentáltál megvilágítva annak torz valótlanságát.
a gond, hogy nem ez az egy ilyen beköpése van, hanem túlnyomórészt ilyen a véleménye és ezen vélemények vonalán (valótlan és hangzatos, de szart nem érő állítások) ítél meg dolgokat és embereket, leveket.
Talán a liberális gondolkodás legalján sem találni ilyen torzszülött filozófiai vonalakat mint amiket képes előadni.

Mindemellett vannak jó novellái, regényei, írásai, melyeknek az ízét éppen ez a torzult gondolkodás adja, amit az irodalom fantáziaszintjén kellene megtartania, azonban sajnos közéleti kérdésekre is kivetíti. Összességében, egy baromnak tartom. Összességében, szeretem olvasni.
No de attól nagyon messze van, hogy kötelező olvasmánnyá kelljen tenni, sőt magyar érettségi tétel legyen.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 00:52:43

@Kicsit Karcos: @Conv: + többiek

# Az ominózus vers:

SPIRÓ GYÖRGY: JÖNNEK...

Jönnek a dúlt-keblü mélymagyarok megint,
füzfapoéták, füzfarajongók, jönnek a szarból,
csönd van. Senki se pisszen. Alantról
kevéske hűlt költő csontujja int.
Ó, ha gyilkolni szabadna újra,
csámcsogva, hersegve szívnák a vért -
miért is? ki tudja. Trianonért? -
mered pár utcanév pici csontujja.
Ez olyan klima: itt folyton beborul,
ez rendben van, de szégyen, szégyen, szégyen,
hogy mindenki kussol, hogy mindenki fél,
és nekünk kell jönnünk, pár csenevésznek,
hogy bebizonyitsuk:
nemcsak a szemetek tudnak magyarul.

(1984)

# Spiró a verséről:

"Szó sincs a versben a magyarokról: az üresen magyarkodó fűzfapoétákról van szó, ma már nem tudják, ez a szó mit jelent, amiként a mélymagyar szó eredeti jelentésével sincsenek tisztában (a kifejezést Németh László használta először Kisebbségben című, 1939-ben írt tanulmányában, elsősorban kulturális-szellemtörténeti értelemben - a szerk.). A verset félreértelmező felháborodottak szerint aki Magyarországon a nácik ellen szól, az a magyarság egészét gyalázza. Ezzel azonban - nyilván öntudatlanul - azt az abszurdumot állítják, hogy Magyarország egésze náci. Ezt Rákosi Mátyásék gondolták így utoljára, ők hirdették azt a háború után, hogy a magyar mint olyan fasiszta nemzet. Hogy lehet egy népről ilyet mondani, ilyet gondolni egyáltalán? Ilyen mérhetetlen hazugságot állítani egy egész népről?! Ez ellen az állítás ellen én, mint magyar, felháborodva és a leghatározottabban tiltakozom."

www.origo.hu/programajanlo/20090525-spiro-gyorgy-feltem-magyarorszagot-interju-a-fogsag-irojaval.html

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 00:56:17

háát nem tudom, nekem tényleg beugrik ady hangja ...
adyé, akit anno az akkori hazafiak és igaz magyarok egyértelműen hazaárulónak és nemzetellenesnek bélyegeztek ...
ez tény.

és csak késöbb változott meg ez a helyzet
ez is tény.

hmmmm.

én ez alapján nem tartom magyarellenesnek Spirót.
és szerintem amit mond a verséről, az korrekt.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 00:59:08

@Conv:

"Összességében, egy baromnak tartom.
Összességében, szeretem olvasni."

hihihi

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 01:06:25

háát emberek, népek !

Minden Tudás Egyeteme előadását meg lehet nézni
(én anno láttam, és azt tapasztaltam, h minden amit mond tényekkel van alátámasztva)
háát nézzétek, meg és döntsétek el, h ti h látjátok:

www.mindentudas.hu/spirogyorgy/20060321spiro2.html

+ szöveges vázlatos összefoglaló:
www.mindentudas.hu/spirogyorgy/20060321spiro.html

nem tudom, lehet h műveletlen vagyok (történelmileg), de én nemcsak h megettem, hanem
le is nyűgözött az előadása.

....
Szóval, hogy látjátok ezt a MTE előadást ?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 01:08:22

@szorokin:
nem magyarellenesnek tartom, hanem egy baromnak :)

persze az "igazi Jobberek (fidesznyikok, kurucok, szittyák)" megszólítás mondjuk nem is rám vonatkozott érzésem szerint... talán az emberek sem :)))))

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 01:20:57

@Conv: akkó UFÓ vagy ? :DDDD

"hanem egy baromnak :)" ..ez nem ollan vészes dolog, ez alapján pl te szerintem nem is utálod ill utálhatod :)).

a fogság című könyvéhez egyébként kibaszott sokat kutatott (több mint 5 év kutatása) ... és
ölég faszán rekonstruálta az akkori világot, életet.

+ Conv, van kedved, nézd meg a MTE előadását, és írd meg az véleményedet !
v csak azt pl h tévedtem, stb ....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 01:27:52

@szorokin:

mint embert nem kedvelem, az írásai szórakoztatnak.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 01:29:05

@szorokin:

jah, többek szerint egy állat vagyok.

az ökör a leggyakoribb definíció :)

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.14. 01:41:47

@Conv:

neked is elkellne egy pozitívabb önkép :))))

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 01:44:22

@szorokin:

nem tudom , lehet, hogy valóban át kellene gondolnom a dolgot, már valóban megalázó néha félistenként tekintenem magamra :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 01:53:21

@Conv: Ökör is, félisten is - csak tán nem az Ápisz-bika reinkarnációja személyesen?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 01:58:39

nos, ha ebből a szempontból nézzük kontextusában az egészet, akkor igen...

bár ő nem fél hanem egész termékenység isten volt ha jól emlékszem, sőt magának ozirisznek a jelképe vagy tán megtestesüléseként kezelve a későbbi korokban

a görögöknél pedig magának zeusznak volt a fia?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 02:00:52

@Conv: Most ne mondd már, hogy a Minotaurusz jobban tetszik.... csak azt ne. Milyen fogyatékos volt már szegény.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 02:02:20

@Conv: Babiloni szárnyasbikák? Azok tudtak repülni is.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 02:11:17

@neccharisnyás útonálló:

minotaurosz nem félisten volt csak egy félig ökör félig ember
a lamasszuk pedig jelképek voltak csupán, az emberi jellem jelképei és valójában a nemük is kétséges :)

azt hiszem igaza van szorokinnak, tudományos alapossággal, minden mást kizártunk, tehát valóban isten vagyok, nem félisten :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 02:23:13

minek?
mert jól érzem így magam :))))

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.14. 02:28:48

@Conv: Gondooltam!
De most akkor mit véssek a plecsnire, mikor bekerülsz a panteonba?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.08.14. 02:34:10

Nem vagyok nagyravágyó, nem kívánom elbitorolni más istenek szakterületét, nem szeretném köreiket sem megzavarni, legyen egyszerűen annyi rajta:

AZ EGYETLEN

:)

Dengezik85 2010.08.14. 20:45:55

Hatalmas marhaság ez a cikk. A Jobbik nem találja a helyét? Miről beszélnek?

Multik adóztatása, Trianon emléknap, határon túli kirándulás, komcsi nyugdíjak minimalizálása, kelet felé fordulás stb stb. Ezek mind a Jobbik által felvetett dolgok, nem egyről a Jobbik nyújtotta be a törvénytervezetet is. Nem egy olyan van ezek között (Trianon emléknap, kelet felé fordulás, multik adóztatása) amit a fidesz vagy a kampányban, vagy már kormányon egyenesen ellenzett! Mégis meg KELLETT lépniük. Emlékezetes pl a trianon emléknap keresztül vitele, hiszen semjén még ellenezte, majd Zagyva kirohanása után másnap ő maga nyújtotta be azt. Persze a hír tv-ben ez nem hír, sem a magyar hírlapban vagy a hvg-ben.
Igenis, ez a 47 tagú frakció kőkeményen rákényszeríti, főleg nemzeti kérdésekben az akaratát a Fideszre! És a szavazók, akik az elmúlt években Jobbikosok lettek, azok látják is ezt, hiszen minden közvélemény kutatás szerint ma ugyanannyian szavaznának a Jobbikra, mint áprilisban. Írhat bármekkora marhaságokat a hvg.

De a statisztikák is a cikket cáfolják. A fidesz után a Jobbik nyújtotta be a legtöbb javaslatot, más kérdés, hogy a fidesz mégcsak napirendre sem vett egyet sem (hogy aztán párat ők maguk nyújtsanak be gerinctelenül). A legtöbbet felszólaló képviselők között Gaudi vezet és Novák is a dobogón van.

A Jobbik nagyon is tudja mi a dolga, mi a feladata, és következetesen végig is csinálja, a programja jelentős részét rákényszerítve a fideszre.

Dengezik85 2010.08.14. 20:49:13

@Marcellusca:
Nem vettek vissza, csak amennyire kell. Aki nézi a közvetítéseket, tudja jól ezt.

hihetetlen, hogy a fideszes média már már kényszert érez, hogy bizonygassa, milyen szar a Jobbik. Már már betegesen bizonygatja. ez pedig elgondolkodtató.

Dengezik85 2010.08.14. 20:50:50

@Donna (Cara)mba:
Éppen ez biznytja, hogy a Jobbik erős és életképes. Ugyanis 47 fővel irányítja a 2/3-adot... ez mindennél többet elmond!

Endrosz 2010.08.14. 22:45:52

A lényeget már sokan elmondták előttem, én is alapvetően elégedett vagyok a Jobbik-frakció működésével. A HVG-cikk egy kedves kicsi vicc: csak SZERETNÉK ők azt, hogy ilyen kiélezett legyen a helyzet a párt támogatói körében. Nem az első, és nem is az utolsó szalámizós cikk, amit olvasni fogok, ilyesmiben a narancsmédiumok is előszeretettel utaznak.

Ahogy én látom, van egy kijelölt jancsibohóc, Novák Előd, és ő nyomja a beszólogatós vonalat (Címszavakban: 1. "Alföldi Roberta" -- "neeem, az félrehallás volt" 2. "Lógjon!" -- "a mentelmi jog felfüggesztésére értettem" 3. "Kufárok, kifelé!"). Nekem ennyi kábé elég is a provokatív hangnemből, és örömmel látom, hogy nem csak ennyit tud, érdemi munkát végez a törvényjavaslatok kapcsán is (lásd pl. médiatörvény, lex Class).

Volner, Gaudi, Gyöngyösi, és még sokan mások pedig kiválóak. Kiemelés: Volner engem is lenyűgöz a sokrétű tapasztalatával és kiváló kommunikációjával. Jó a frakció emberanyaga, soha rosszabb ne legyen. Tavaly nyáron-ősszel kezdődött meg a szakpolitikai kabinetek összeterelése, és a választásokra rengeteg jó szakember állt melléjük, közöttük sok eddig ismeretlen, illetve a mutyi-mentessége miatt mellőzött. Lesznek még ilyen felfedezettjei a Jobbiknak.

hoplita 2010.08.17. 19:51:39

Bassza meg a ....izé....:(((
Dógozok reggeltől estig és nem nagyon van időm még a posztokat sem végigolvasni, nemhogy a kommenteket...
De ez most megütötte a szememet, kedves laspalmas és van egy tanácsom a számodra.
Ha nem akarsz olyan pályát befutni, mint szegény tamásmacska a próféciálgatást és egyebeket tekintve, akkor tartózkodj az ilyetén direkt politizálástól - főleg hávégé háttérrel - mert könnyen nevetségessé válsz, mint az imént említett nagy "vátesz".....
Írjál inkább valami kevésbé megosztó témáról.....esetleg valami ordító disznóságról - mer' hogy abban jó vagy, de ódzkodj a direkte pártpolitizálástól, mert az egy kemény műfaj..
Hidd el ezt nekem, csinálom már egy ideje..:)))

Ui; ......jól esik látni, ahogy begyűlnek a nagyonfityiszes f@szfejek.
Akinek nem inge......:)))))))))

Endrosz 2010.08.17. 22:24:32

@szorokin:

barikad.hu/node/59737

"A mai napon az a téves hírt jelent meg különböző sajtómédiumokban, hogy a Jobbik olyan független polgármesterjelöltet támogat Nagykőrösön, akit a helyi MSZP és SZDSZ is segít. "

Még mindig nem esett le, hogy egy Jobbikról szóló hírt kampányidőszakban -- most már az van -- csakis erős fenntartással szabad kezelni?

Hiába makacsok azok a tények, ha kevesen tudnak róluk... :(

Donna (Cara)mba 2010.08.17. 22:38:34

Off
Itt is üdvözlet mindenkinek! Nemrég érkeztem haza, 4 napig nem voltam, nem is tom, hogy bírtam nélkületek:))))
Na, most hogy így beköszöntem, ki/el is köszönök:))))

Megyek alunni!
On
Szép jóccakát minden Vbőrösnek!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.18. 00:12:28

@Donna (Cara)mba:

jó éjt !
vadd inkháább jó reggelt :))

arlequin 2010.08.18. 21:55:37

na látom szépen lefutott a poszt.

de fenntartatnak megjegyzéseim.

üdv a hölgyeknek, fröccs az uraknak.

éljen az éljen! köpünk a pártpolitikára!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.18. 22:17:45

@arlequin:

van/vót ed vita,
szerintem érdekelhet: ateizmus & istenhit & co:

modoros.blog.hu/2010/08/17/az_egyhazellenes

[ hellenkint ögísz szint vonalas vuót :)) ]

arlequin 2010.08.18. 23:34:07

@szorokin:

ez olan faszagányos fingborotválás. néha érdes, néha szaglik, de semmi értelme a világon, se innen, se túl.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2010.08.19. 08:29:30

@arlequin:

bizaa
az álláspontok nemnaddon közeledtek, csak feladták az népek ......

süti beállítások módosítása