Skip to content


       Szűrés lista

"Megalázó környezet kialakítása"

Az Egyenlő Bánásmód Hatóságot még nem legyintette meg a kormányváltás szele, ők folytatják tovább küzdelmüket. (Az Egyenlő Bánásmód Hatóság központi hivatal. A hatóságot a szociális és munkaügyi miniszter irányítja. Illetve most az a csúcsminisztérium, ahová ez a terület tartozik.)


A 132/2010-es eset:

"Kérelmező - az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértő Intézet 100%-os munkaképesség csökkenést megállapító határozata kézhezvételét követően - baleseti járadék igénybevételéhez szükséges orvosi papírok beszerzése végett kereste fel az eljárás alá vont gazdasági társaság beltag orvosát, aki a kérelmezőt nem vizsgálta meg, ennek ellenére orvosi véleményt adott ki a kérelmezőről, melyben roma kisebbséghez tartozása és alsószentmártoni származása miatt irracionális és az adott társadalmi csoport egészét és őt magát is sértő kifejezéseket használt. Az orvos álláspontja szerint a kérelmezőt korábbi munkahelyén porhatás nem érte, nem is érhette, egészsége nem a munkavégzésével összefüggésben károsodott, a kérelmező lakóhelyén minden második-harmadik hasonló korú embernek tüdőbetegsége van, így az az egymással házasodás következményeként genetikus megbetegedésnek mondható. A kérelmező kérte az egyenlő bánásmód követelménye megsértése, nevezetesen zaklatás ténye megállapítását.

Az eljárás alá vont érdemi nyilatkozatában tagadta a jogsértés megtörténtét, álláspontja szerint ÁNTSZ felmérések és szakmai tapasztalata, valamint az orvosi irodalom alapján rögzítette kérelmező megbetegedésének genetikai valószínűségét, orvosi vizsgálat elvégzésére köteles nem volt.

A hatóság belföldi jogsegély keretében megkereste az ÁNTSZ illetékes tisztiorvosát a kérelmező által előadottak bizonyítása végett. A tájékoztatás rámutatott, hogy mivel lakóhelyi környezetben sem genetikai, sem epidemiológiai vizsgálat annak bizonyítására nem történt, hogy a tüdőbetegségek halmozódnak-e és ennek oka az életmódi, környezeti hatásokon kívül genetikai okokra visszavezethető-e, sem a vérfertőzés, sem a megbetegedés halmozódásának ténye, az eljárás alá vont nyilatkozatával ellentétben, nem bizonyított.

A védett tulajdonság tekintetében a hatóság megállapította, hogy a térségben minden kétséget kizáróan köztudomású tény, hogy az adott településen jelentős a roma népesség aránya, így a származás egyéb helyzetként értékelhető. A hatóság megállapította, hogy önmagában az olyan orvosi vélemény, amely egy betegség mögött genetikai okokat sejtet még nem sérti az egyenlő bánásmód követelményét, azonban annak olyan módon történő megfogalmazása, amely még ha nem is szándékosan, de megszégyenítő és megalázó környezet kialakítására alkalmas, a zaklatás tényállását megvalósítja.

Mindezek alapján a hatóság megállapította, hogy az eljárás alá vont a kérelmezővel szemben etnikai hovatartozásával és egyéb helyzetével összefüggésben zaklatást alkalmazott, ezért a jogsértést megállapító határozat 60 napra történő nyilvánosságra hozatala mellett az eljárás alá vont gazdasági társaságot 200.000,- Ft bírság megfizetésére kötelezte."


Az orvos amúgy ezt írta a jelentésben:
"1998-ban, majd 2002-ben kezdődött, illetve ismétlődött bronchitis obstructiva megbetegedése, amely Alsószentmártonban genetikusnak számító, egymás közt házasodnak, felpasszálódnak a fulladásos légzési és keringési megbetegedések. A faluban minden 2-3. hasonló korú ilyen betegséggel van nyilvántartva. Nem foglalkozási betegség, nem is dolgozott tartósan expozícióban."

Alsószentmártonban
amúgy 1172-en laknak, de ezek szerint az senkit sem érdekel, hogy miért van 400-500-600 tüdőbeteg egy faluban.

Ja, és csak érdekesség: 2001-ben 54% vallotta magát romának, de a wikin alatta egy sorral azt olvashatjuk, hogy "a település egyetlen mai nem cigány származású lakója - a helybeliek által csak "Tiszi"-ként ismert - Lankó József plébános."

Az alsószentmártoni korfa még 2001-ből ... nem is írok semmit.
Welcome to the future!

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr992303544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vontod75 2010.09.17. 16:44:08

Marhára nem értem egyébként a döntést. Sok olyan településről tudunk ahol az egymás közötti házasodás (ne kerüljön ki a kis fődecske) genetikai degenerációkat okozott. Ebben semmi új nincs. Ennek orvosi zárójelentésben történő rögzítése egyáltalán nem egyedi eset.

abandi 2010.09.17. 16:44:23

Ezbazmeg, nem akármi...!

xi00 2010.09.17. 16:46:13

na ezt az egyenlőtlen bántásmód sóhivatalt, az összes léhűtő hülyével együtt, aki ott dolgozik, elég gyorsan fel kéne számolni, a rájuk költött pénzt pedig sebtiben lélegeztetőgépek beszerzésére kell fordítani, ami a demagógián túl rendkívül frappáns utalás részemről az egymás közti házasodás mián felpasszálódó fulladásos légzési megbetegedésekre...

xi00 2010.09.17. 16:48:15

az se gyenge, hogy minden hozzászólás alatt ott van, hogy Szűrés :)

asszem ez lesz a végkövetkeztetés is

abandi 2010.09.17. 16:48:30

@abandi:
Tehát:
A cigány megkapja a 100-as munkaképtelenséget, de még tovább srófolná a húgyosrongyot:
- baleseti tökömtudja pluszért...
Doki elhajtja a faszba, erre a cionistáknál landol a história....
Megjegyeztem.

Kicsit Karcos 2010.09.17. 16:50:31

Jaj, de vártam ezt a posztot:)

Igazi csemege, a rajvédelem ékköve az eset. Minden van benne, aminek egy állatorvosi lóban lennie kell:

- nem cigányozó doktornő, akinek a szakmai álláspontját cigányozásnak fordítva maga a fajvédő hatóság kezdett el cigányozni
- orvos genetikázással vádolása, ill. erre való célzás
- köztudomású tény pofátlan letagadása
- az EBH-nál ugye fordított bizonyítási kényszer van, vagyis ártatlanság véLelme helyett a bűnösség vélelme az irányadó elv
- gondolatbűn miatti meghurcolás
- segíjke megszerzésére irányuló előkészület khmm, valótlannak tűnő esetleírással
- betegség hatóság általi leszarása, munkáját végző orvos zaklatása zaklatás vádjával

Ehh, nem is folytatom. Bezárni!

Marcellusca 2010.09.17. 16:57:43

Őőőőő, asszem tiszta, világos:

"Leírás Population pyramid of Alsószentmárton.png
English: Population pyramid of Alsószentmárton, Hungary (Full Romany/Gipsy-inhabited village)
Magyar: Alsószentmárton korfája (közel 100%-ban cigány lakosságú falu)" by Wiki

jozicsenko 2010.09.17. 17:02:53

??? ehh, legyintek, az szdsz még él, itt van közöttünk...

drávan mente, súlyosan munkanélküli környék, talán egy fokkal jobb, mint borsod...

talán

ez tipikusan a nembeszélünkróla tehát nincsilyenbaj esete: ha megszólalsz, náci vagy!

8 évig ment ez, itt az ideje az EBM-t megszüntetni a p.csába

mittu_domain · http://mittu-domain.blog.hu 2010.09.17. 17:03:44

Tipikus: "Azé', mer' én cigány vagyok?!"

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.09.17. 17:06:01

1.Rasszista poszt.
2.Miért ne szerezhetne munka közben károsodást?Mert cigány?
3.Lesz e index címlap?

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 17:20:07

Történetesen nem régen magyarázta Balogh Telekinek elég éles hangon, hogy mekkora marhaság a szegregált iskolák számának növekedésével való kampányolás, mikor például Alsószentmártonnak egyetlen nem cigány származású lakója van... és mivel növekszik az ilyen összetételű falvak száma, hát növekszik a "szegregált" - értsd: csak cigány tanulókkal működő - iskolák száma is. Ez természetesen az EBH-t, vagy a mohácsivészcigány testvéreket nem hatja meg, tovább sikoltoznak nácizmusról és szegregációról.
Idióták.
Magyarországnak nyakában a kötél, már csak a sámlit kell kirúgni a lába alól, ez a nemes feladat pedig a cigányoknak fog jutni.

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 17:28:56

és eszembe jutott egy vicc, bár most inkább síni kéne: Jézus feltámad, megy az emberek között, és akire ráveté pillantását, az meggyógyul... aztán elér a cigányig, aki rémülten fut el: hozzám ne érjél bazzeg, most százalékoltak le!...

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 17:38:03

és félig off:
www.youtube.com/watch?v=q_kRPEB-12c
0.55-nél hegyezzétek a fületek!

ketroot 2010.09.17. 17:48:20

Rasszista féreg leszek: de nem fogom sajnálni, ha itt majd eltörik a mécses...

khmm... 2010.09.17. 18:09:38

Az a szánalmas ebben az egész műmájer EBH eljárásban, hogy ha ugyanezt mondjuk - tudom, sci-fi - de színmagyar faluval kapcsolatban írta volna le, el sem jutott volna a hírgyárakig.
Pedig ott van Ivád, ahol a lakosság 70%-a Ivádi nevű (a polgármester is!), ők is régebben családon belül házasodhattak.
Azt már nem kezdem el fejtegetni, hogy ott miért nincs ilyen degenerált lakosság, mert akkor engem támad be az EBH. :-DDD

xi00 2010.09.17. 18:12:11

már 35-nél becsúszik egy "antifaszisták" és utána megint :)... beszélni nem annyira tud, de legalább valamit akar... nem tudom, hogy mit, de valamit biztosan

és egyáltalán látszik rajta, hogy fogalma sincs, hogy mit mond... nagyon kellemetlen az egész

mintha kiszel tünde szemelvényezne az idő rövid történetének zorálabb fejezeteiből...

súlyos, minél tovább hallgatom, annál keservesebb

Rwindx 2010.09.17. 18:17:18

Mondjuk azért arra is kiváncsi leszek hogy milyen hagulatú lesz a poszt ha ennek a Hatóságnak vezetését is kirúgják a fenébe, és ki tudja kiket ültetnek a helyükre. :P

@Tigeri:
2. Mert lehet megkérdezte mit dolgozik és a munkaköréből adódóan nincs a veszélyeztetettek között? (és itt a lehetséges munkakörére vonatkozólag poénokat nem szórnék el... :) )

Kicsit Karcos 2010.09.17. 18:47:22

@Rwindx: én szomorú lennék, ha fejcserével próbálnák megoldani ennek az évente 200 millió forintért kútmérgező bandának a kérdését. Fel kell oszlatni őket, semmi szükség nincs rájuk. Egyenlő bánásmód majd akkor legyen, ha mindenki egyenlő lesz, addig viszont, amíg különböznek az emberek (pl. az egyiknek ez a betegsége, a másiknak az), addig ne bánjanak velük egyenlően, csak törvényesen, és a deklarált célokkal összhangban.

Rwindx 2010.09.17. 18:59:06

@Kicsit Karcos:
A kérdésem teljesen teoretikus/ironikus volt.
Egyébként ha feloszlatják, akkor megint megy majd a sírás, illetve a külföldi sajtó spamelése a magyarországi diktatúra kiteljesedéséről. Hozzáteszem nem biztos hogy rossz ha van ilyen hatóság (valószínűleg ennek végiggondolása több utánanézést, információt igényel), de a preferenciáit át kell állítani, a társadalmi és etnikai kisebbségvédelemről, az egyének védelmére. Persze ettől még lehet felesleges, de ezt most nem állt szándékomban végiggondolni.

trojka 2010.09.17. 19:02:31

Most akkor mi van...csak a Habsburgok és egyéb kékvéruek házasodhattak a csaladban (kérdöjel)...kulönben meg, a tudöbetegseget (TBC) ebben az országban, hála Istennek, az amerikai pennicilin segitsegevel a 60-as evekre legyözték...de visszajött...a ciganyokkal egyutt...

Anti Anyag (törölt) 2010.09.17. 19:11:05

Jókora sóhivatal lehet. Akolmeleg megmaradt szadeszosoknak, amit ideje lenne felszámolni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 19:13:29

" Nem foglalkozási betegség, nem is dolgozott tartósan expozícióban."
Ebből szerintem az "expozícióban" elhagyható :D

Amúgy az egymás közt házasodásnak, semmi köze (és a szövegben sincs említve) ahhoz, hogy zigó vagy nem. Viszont elég meredek, hogy ennyi tüdőbeteg egy faluban, és simán leoltják az orvost, hogy hülyeség.
Vagy akkor lehetne kérni egy vizsgálatot? És az mit hozna ki? Mert egy ennyire fertőzött falu meg nem tréfa, járvány szempontjából.

Wise Lady · http://www.wiselady.hu/ 2010.09.17. 19:29:02

200000 az nagyon nagy bírság! És ezt egy orvos kapja, aki csak becsülettel végezte a munkáját. Az a legszebb, hogy extrém orvoshiány van, a jövőben ez még rosszabb lesz. Fogja magát az orvos és kimegy külföldre havi félmilláért (alsó hangon) dolgozni, mert itt ha dolgozik még ő fizeti 2 havi nettó bérét. Aztán azt végiggondolták-e, hogy majd nem lesz, aki leszázalékolja őket?

nyos 2010.09.17. 19:43:38

Szerintem siman lehet foglalkozasi betegseg az egesz falu nepessegere nezve.
Ha minden ejszakat azzal toltenek, hogy a lopott kabelrol leegetik a szigetelest, az igencsak egeszsegtelen tud lenni.

Kartal (rezervált) 2010.09.17. 19:44:58

@Wise Lady: G O N D O L N I ? Mivel? Ne legyenek túlzó követeléseid ezekkel szemben...

@ColT: mondjuk igen, ezt meg kellene gondolni. OTT FÖNT!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.17. 20:03:48

@Kartal (fekete mellényben): Áhh az mindegy, őket a Kútvölgyiben kezelik, és nem BKV-znak.

@Wise Lady: Hát ha simány csak orvos, akkor OK. Az üzemorvosokról mondjuk nem sok jó tapasztalatom van, a miénk semmit nem csinál (értsd, ha allergiás panaszod van, vagy nem bírja a gyár száraz levegőjét a szemed, elvileg kérhetsz szemcseppet... ...vagy ad, vagy nem... ...meg a faszán tisztított köpenyekből elkapott bőrbajomat se nagyon akarta elismerni, csak amikor a kamarával fenyegetőztem...).

Énbagoly 2010.09.18. 08:22:52

Kellett nekem ezt így reggelre elolvasni...
Viszont @ColT: , szerintem igazad van. Ha tényleg ennyi ott a tüdőbeteg, miért nem vizsgálják ki a dolgot? Ja, mert egy hatóság sem mer bemenni a faluba, mert jön a rokonság, és körülállja?
Mind az 1171?

Bableves 2010.09.18. 09:00:31

Itt a fő gondja a "zaklatottnak" az volt, hogy megvonták a rokkant nyugdíját, gondolom.

Ha az üzemorvos v. háziorvos azt a valótlan tényt igazolta volna, hogy munkahelyi ártalom v. munkavégzés következtében történt illetőnél egészségromlás, munkaképesség csökkenés, akkor őt veszik elő, bírságolják meg, vagy citálják bíróság elé. A valóságért meg csak 200 ezret kell fizetni, tiszta haszon ez amúgy...

Horizont 2010.09.18. 09:44:43

Úristen mennyi ilyen semmire se használható, semmit se produkáló, semmi hasznot nem hozó, ingyenélő cég lóghat az állam csecsén mint ez a EBH is!!! Az átlagemberről meg a bőr alatti bőrt is lehúzzák!!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.09.18. 10:34:20

Addig van tasz,helsinki bizottság meg ez a szar amíg meg nem nyerem a lottót :) ,imádkozzatok kicsiny kecsegék :))) .

lyken 2010.09.18. 12:54:31

Csak hogy jól látom-e az orvos lehetőségeit:
1. Leírja a valóságot, hogy munkaköréből kifolyólag nem szenvedhetett károsodást, egyébként a tünete általános jelenség(általános iskolai tananyagvolt bioszból az öröklődési degeneráció mindenkinek). Eredmény: 200.000 Ft bírság az EBH-tól.

2. Leírja a kamut, hogy a tisztelt páciens egészségkárosodást szenvedett.
Eredmény: 3 év múlva egy ellenőrzés keretében kiderül, hogy az eltelt időben 1-2 milliót jogosultság nélkül folyósítotak, ezért hatósági eljárás alá vonják. Bíróság, pénzbüntetés, börtönbüntetés, lehet találgatni.

3. Orvos nem kér a fentiekből és nem vizsgálja meg.
Eredmény: Jön az EBH és megbírságolja párszázezerre.

Van rajta sapka, nincs rajta sapka esete.
De ugye az emberek akarjanak orvosok lenni és akarjanak itthon maradni. Mert marhára megéri éhbérért az egészségügyben dolgozni, aztán remegni, hogy a sors összehozza egy kissebbségivel. Aztán vagy az EBH-nak tejel most, vagy 3 év múlva bevonul a sittre.
Nice.

Kicsit Karcos 2010.09.18. 13:12:01

@lyken:

4. Az orvos a saját pénzéből fizeti a segílykét a páciensnek.

törökszultán 2010.09.18. 14:39:31

@Kartal (fekete mellényben): Meg mertem volne esküdni rá, hogy kommunikáció szakra jár...

abandi 2010.09.18. 14:59:59

Hajrá, hajrá Volner János!!!
kuruc.info/r/34/66319/
Sokkal keménsebb fickó, mint a Vona!

qbr 2010.09.18. 15:27:13

@trojka, @ColT, @Énbagoly
Obstruktív bronchitis a diagnózis, ez nem fertőző, nem TBC: krónikus hörgőgyulladás, ami elzárja a légutakat. Egyébként ezt valószínűleg COPD-t jelent, a fél falu ebben szenvedhet. Ez kialakulhat munkahelyi ártalom miatt is: pl. szénbányászok, tehát ahol sok a belélegzett szálló részecske, de a magyar COPD-sek 90-95%-a a cigi miatt beteg. Genetikai hajlam is általában közrejátszik a betegség kialakulásában: akinek hajlama van rá, azok 10-100x valószínűbben lesznek COPD-sek.
A valószínű szituáció: a falu lakosságának nagy része genetikailag ki van téve a betegségnek, füstölnek mint a gyárkémény, télen fával fűtenek, nyáron porosak az utcák -> minden 2-3. ember megbetegszik.
Egyébként szar betegség, úgyhogy ne dohányozzatok

abandi 2010.09.18. 15:52:30

@qbr:
"A valószínű szituáció: a falu lakosságának nagy része genetikailag ki van téve a betegségnek, füstölnek mint a gyárkémény, télen fával fűtenek, nyáron porosak az utcák -> minden 2-3. ember megbetegszik."

A "tárgyi" doki kimondottan genetikai okokat említett.
Bár, te is ezzel kezdted a mondatodat, de mintha félresiklottál volna....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 15:59:05

@Énbagoly: Ez sem rossz gondolat... vagy mert magasról senkit nem érdekel egy kis falu.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 16:00:30

@qbr: Nyugi, alapból nem dohányzom.
Mindenesetre OK, ha nem fertőző, de a lakosság fele beteg, az már alapos indok lenne egy ÁNTSZ vizsgálatra!

abandi 2010.09.18. 16:05:06

@ColT:
Karantén és utána több tíz milliókért kideríteni, a mineket, majd ennek sokszorosáért gyógyítani -ha lehet egyáltalán- hogy utána nyugodtan bagózzanak kátrányégetés közben...
Fasza!

2010.09.18. 16:19:43

szerintem itt a büntetés hatása fordítva fog elsülni: nagyon jó, hogy nyilvánosságra kell hozni a határozatot, legalább megtudhatja az aki akarja, hogy van egy ilyen sóhivatal - közpénzbő - és meg tudhatja azt is hogy van egy normálisan godnolkodó orvosuk is.

A büntit, szerintem összedobnák neki ezek után szives örömest.

órás-mester (törölt) 2010.09.18. 17:55:12

"de megszégyenítő és megalázó környezet kialakítására alkalmas, a zaklatás tényállását megvalósítja.

Mindezek alapján a hatóság megállapította, hogy az eljárás alá vont a kérelmezővel szemben etnikai hovatartozásával és egyéb helyzetével összefüggésben zaklatást alkalmazott"

kicsit megszaporodtak nálunk az önkényes jogértelmezések, és az erre lehetőséget adó törvények (ez pedig alkotmányellenes)

Zaklatás

176/A. § (1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

(2) Aki félelemkeltés céljából

a) mást vagy rá tekintettel hozzátartozóját személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó büntetendő cselekmény elkövetésével megfenyeget, vagy

b) annak a látszatnak a keltésére törekszik, hogy a sértett vagy hozzátartozója életét, testi épségét vagy egészségét sértő vagy veszélyeztető esemény következik be, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.

melyik tényállást is valósította meg?

Kicsit Karcos 2010.09.18. 18:02:56

@órás-mester: természetesen egyiket sem, de ha így is lenne, akkor sem a Fajvédő Hatóság lenne az illetékes a számonkérésre. Ha valaki itt háborgatott, zaklatott, mindennapi életébe vagy munkájába tolakodó módon beavatkozott, akkor az az EBH volt az orvosnővel szemben.

Arról fogalmam nincs, milyen szabályokat kér számon az évi 200 millió forintból élősködő EBH bárkin is, hol vannak megfogalmazva ezek a szabályok, ki fogalmazta meg ezeket, és melyik bíróság illetékes felsőbb fokon.

abandi 2010.09.18. 18:03:46

@órás-mester:
Ízlelgessük tovább a "Megalázó környezet kialakítása" című kiragadott részt:
Tán csak nem a csicskáztatásra, vagy a bérrabszolgaságra gondolt a t.hivatal?
Ezek a tudjukkikféle jogvédők nagyon kacifántosan fogalmaznak, ha a jiddisből váltanak magorira....

Kicsit Karcos 2010.09.18. 18:13:02

@órás-mester: @Kicsit Karcos:

Na megvan. Az "egyenlő bánásmód"-nak van egy külön büntető törvénykönyve, ahol a zaklatás is mást jelent, mint a hagyományos Btk.-ban:

2003. évi CXXV. törvény

az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról

Zaklatás, jogellenes elkülönítés, megtorlás

10. § (1) Zaklatásnak minősül az az emberi méltóságot sértő, szexuális vagy egyéb természetű magatartás, amely az érintett személynek a 8. §-ban meghatározott tulajdonságával függ össze, és célja vagy hatása valamely személlyel szemben megfélemlítő, ellenséges, megalázó, megszégyenítő vagy támadó környezet kialakítása.

www.complex.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A0300125.TV

órás-mester (törölt) 2010.09.18. 19:17:35

@Kicsit Karcos: jah bocs, nekem ez ugrott be, ugyanis ellenem a btk 176/A 2b alapján folyik koncepciós eljárás, mert állítólag tavaly valaki az én nevemen lévő netről (wifivel megosztva 4 gép között - akkor még kódolatlanul) egy kommentben azt merészelte írni vmely közéleti szereplőről, hogy "le kéne lőni" vagy vmi ilyesmi. ezzel szerintük életveszélyesen megfenyegettem, erőszakra szólítottam fel (óhajtó/feltételes módban felszólítani?) és félelemkeltési célzattal zaklattam az illetőt.

miért én? há mer az én nevemen van a net. és ez miért elég a gyanúsításhoz?

-hány számítógép van maguknál?
-4
-nééééégy? úristen mi azt hittük 1 lesz.

hogy se nem tartósan, se nem a sértett magánszférájába behatolva, nem is általam, az nem számít. az sem, hogy ami történt, az eleve nem bűncselekmény, amivel nekik is tisztában kell lenniük. egyszer már meg is szüntették az eljárást bűncselekmény hiányában, anélkül hogy én az egészről tudtam volna, csak vmilyen okból kifolyólag megtalálták ezt a másik jogszabályt, és gombhoz a kabátot elv alapján újraindították a nyomozást. hiába, ha virágelvtárs már megírta az ítéletet, akkor csak kell találni vmit, ami alapján meg lehet gyanúsítani...
bűncselekmény, bizonyíték nem kell, elkövető meg az lesz, aki kéznél van. jelen esetben én.

ilyen országban élünk vazzeg. ahogy jogerősen lezárták ezt a szart és az utána indított kártérítési peremet, húzok is az országból örökre...

jah és így kommenteljetek: egy gyurcsányt/orbánt stb-t "le kéne lőni" véleményért ezt kockáztatjátok ebben a jogállamban...

hogy az alkotmány biztosítja a szabad véleménynyilvánításhoz való jogot? hogy 3 AB határozat van arról, hogy ennek büntetőjogi korlátja csakis az olyan tevőleges gyűlöletre uszítás lehet, ahol a társadalmi béke veszélyeztetése konkrét, nem elvont, az nem számít.

abandi 2010.09.18. 19:24:23

@órás-mester:
Ez megérne egy Vastagbőr cikket....
Miért nem lámpavasaztál dunaúsztatással...?!

órás-mester (törölt) 2010.09.18. 19:40:02

@abandi: hogy is mondják az okosok: folyamatban lévő ügyről érdemben nem...
majd ha jogerősen vége.

de a fenti esetből és az én ügyemből is látszik, hogy ez a félelemkeltés, meg zaklatás ma Magyarországon úgy megy, hogy az illetékes kisebbségi bemondása alapján eljárás indulhat.
benne ez vagy az félelmet keltett.

"a doktor leírta az igazságot,és ez annyira felzaklatott, hogy etnikai hovatartozásomból kifolyólag zaklatott"
"xy felhívott, hogy a z blog 83. hozzászólásában azt írták, hogy le kéne lőni, ezzel engem megfenyegettek. felzaklattak"

abandi 2010.09.18. 20:30:33

@órás-mester:
Nem értek egyet az álláspontoddal!
Ez az eset precedens értékű (a magyar jogrend-helyesen!- nem ismer ilyet) ,és több nyilvánosságot érdemelne!
Ráadásul dikk mán...

trojka 2010.09.18. 20:45:43

@qbr:
Bocsáss meg, de én nem igazán értem...az én gyerekkoromban még fustöltek a faluban a kémények, mindenki fával futött...egészségesek voltunk, mint a makk...ma már gázzal, szénnel futenek, de kezdenek visszatérni a fatuzelésre is, mert ez még aranylag olcso...sokan azonban szeméttel, gumival, döglött állattal és egyéb olyan futöanyaggal tuzelnek, ami ártalmas az emberi egeszsegnek...föleg akkor, ha az adott telepulés völgyben fekszik, s a széljárás nem tudja kitisztitani a káros anyagokat..egyebkent, már 6 éve nem dohányzom, nem ugatok reggel, mint a halal kutyája, s nem köpködöm tele slejmmel az udvart...ugy veszem eszre, te szakember vagy...adj tanacsot...telepulesunktöl 4 km-re, egy gombauzem letezik...sajnos, a szeljárás olyan, hogy ha komposztalnak, (legalább négyszeres ammonia felhasználással) a buz állandoan a falu felé örvénylik. Nyáron lehetetlen az ablakok nyitva tartasa, igy majdnem felfordulunk a höségtöl. Ha kinyitjuk az ablakot, a buz öl meg bennunket. Már tiltakoztunk, de semmi hatasa nem volt...magasabb érdekek...ugy nez ki, hogy nem a buzröl van szo elsösorban, hanem ennek következményéröl...sokkal több a rákos megbetegedés a faluban, mint máshol...szerinted, mit lehetne tennunk...vagy, bárki más szerint, aki ezt olvassa...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 21:13:34

@órás-mester: Ezek idióták b+
Érdekes, ha valaki kirabol egy lakást, azt általában nem lehet elkapni.
Faszszopó banda.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 21:15:06

@abandi: Hátha kiderülne ott pár dolog közben...
Meg akkor azt mondanám, hogy ha azzal zárul a vizsgálat, hogy semmi gáz, akkor OK hogy baszogatják az orvost. Addig nem.

bunko_jobbos 2010.09.18. 21:20:00

1. Mindig sejtettem, de most bebizonyosodott: az ártatlanság vélelme nem EU-s és nem is alkotmányos kötelesség. Akor be lehetne vezetni a sima bíróságokon is ... :-)
2. "azonban annak olyan módon történő megfogalmazása, ...(amely) megszégyenítő és megalázó környezet kialakítására alkalmas, a zaklatás tényállását megvalósítja. " . Megszégyenítő környezet kialakítására alkalmas???? Mi a fasz van??? Anyátok. Nem is értelmes az ítélet kulcsmondata. (Ez olyan ítélet lehetett, mint a Tanúban :-) )
3. Bazdmeg, ezek a cigányok kinyírják a lány csecsemőket???? A rendszerváltás óta sokkal több fiú születik, mint lány???? (lásd: alsószentmártoni korfa). Pl. a 0-4 évesek 78%-a fiú, és csak 58%-a lány!!!! Beszarok, behugyozok!!!! Hol van ilyenkor a rendőrség?? Vajon a többi cigányfaluban is így van??? Ez megérne egy külön posztot!

abandi 2010.09.18. 21:29:45

@ColT:
A karantén azért nem rosz ötlet....nem?!

órás-mester (törölt) 2010.09.18. 22:08:40

@ColT: persze, hogy azok. azt sem tduták, hogy mi az a wifi. nekem kellett elmagyaráznom a kihallgatásomon bazmeg. utána meg olyanokat kérdeztek, hogy mekkora a hatótávolsága :D

rabosítottak (én voltam az egyetlen fehérember a rendőrökön kívül), házkutatás egyből utána, HDD lefoglalás. az eset után hónapokkal beköltözött lakótársam, és az öcsém tavaly decemberben vásárolt gépét is el akarták vinni, azt csak az exrendőr ügyvédem közbenjárására nem tették meg. azt mindenesetre elérték, hogy a srác egyből elköltözött, ami anyagilag érzékenyen érintett. az ügyvédemet nem tudom mi a lófaszból fogom kifizetni.

@abandi: az ominózus hozzászólás tényleg nem vmi finom stílusban íródott. a rendőr megmutatta a kinyomtatott weblapot. ami még vicces: ügyvédem kérdezi, meg lehet tekinteni ezt a hozzászólást. nem, már törölték az adott oldalról :)) tehát egy kimoderált hsz miatt indult az eljárás.

"A véleménynyilvánítás szabadsága minden közlés szabadságát magában foglalja, mégpedig függetlenül annak módjától, értékétől, erkölcsi minőségétől és legtöbbször valóságtartalmától is. A véleménynyilvánítási szabadság határainak megvonásánál indokolt különbséget tenni értékítélet és tényközlés között. Értékítéletre, egyén személyes véleményére a véleménynyilvánítás szabadsága minden esetben kiterjed függetlenül attól, hogy az értékes vagy értéktelen, igaz vagy hamis, érzelmen vagy észérveken alapul."

Kicsit Karcos 2010.09.18. 22:34:01

@bunko_jobbos:

"az ártatlanság vélelme nem EU-s és nem is alkotmányos kötelesség"

Fajvédelmi és adóhatósági ügyekben fordított bizonyítási kényszer van, vagyis annak kell bizonyítania az ártatlanságát, akit megvádolnak. Ld. 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról 19. § www.complex.hu/kzldat/t0300125.htm/t0300125_3.htm

A törvényhozás szégyene mindkettő.

abandi 2010.09.18. 22:35:28

@órás-mester:
Ez a história engem nagyon érdekel!
Nem lehet erről többet tudni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.18. 22:48:36

@abandi: Wehehehehehehehehe :D

@órás-mester: Hát ez kész :D Ilyenkor hol marad a szakértői vélemény? Vagy ilyenkor nem kell kérni?

órás-mester (törölt) 2010.09.18. 22:51:03

@ColT: @abandi:

szerintetek ebben az országban egy fideszes elismerné, hogy a maszopnyiknak is joga van a fenti alapján a véleményéhez?akár a gyalázkodáshoz is? és a maszopnyik, hogy a fideszesnek?
a svédek és a 'tudjukkik', hogy a mélymagyaroknak? a szélsőjobbantaknak, hogy a magyargyűlölőknek? (bár ez utóbbiaknak eddig is szabad volt mindenféle korlát nélkül)

ez a probléma ebben az országban: a jogegyenlőség és a jogbiztonság is aszerint jár másoknak, hogy egy oldalon áll-e velünk vagy sem. ezért lehet az, hogy a mi oligarchánk jócsávó, az ő oligarchájuk nemzetrontó offshore-lovag. budaházy rohadjon csak a sitten, mert megérdemli, az sem baj, ha nincs vád, bizonyíték, bűncselekmény, nem tetszik a pofája, tehát neki nem jár egyenlő bánásmód.
tátrai rohadjon a sitten, mert MSZP-s, de a petykó-lotyó igenis megérdemelten lett költségvetési főosztályvezető, meragyurcsány.
a drágalátos TASZ addig nyekergett, míg sickratmant harmadfokon felmentették, mert az orbánt,kövért,pokornit,lovast,bencsiket,csurkát, grespiket rúgni,szúrni,felakasztani,agyonverni, az szabadságjog, de u.ezt mondjuk a liberókra mondva már gyűlöletbeszéd, amit nagyon kár, hogy nem büntetnek.

ezért is nem írom le részletesebben: csak vita lenne belőle. egyik oldal köpködne, a másik meg egyetértene.
olyan nálunk nem fordulhat elő, hogy ha esetleg valakit sérelem érne a véleménye miatt, akkor midnenki egyemberként azt mondja, hogy ááááácsi!! elképzelhetetlen, hogy egy ellenoldali valaki úgy foglaljon állást, hogy bár kurvára nem értek egyet azzal, amit xy megfogalmazott, sőt amúgy fel is háborít, de hogy ennek kinyilvánításáért ezért őt büntetőjogi szankció érje, az számomra elfogadhatatlan.

és itt kezdődik a baj. még a közös ügyeinkért, a mindenkit megillető alapjogokért, sőt az egyenlőségért sem vagyunk képesek együtt kiállni. a sok maszopos-szadeszes geci ott örömködött az emberek szétverésén, és a válasz az volt, hogy nem kell odamenni. vicc. de amikor őket ütnék, akkor lenne jajongás meg diktatúrázás.

lehet itt NER-t kikiáltani, meg NENYI-t függeszteni a lónak a faszára is, soha a büdös életben nem lesz itt se nemzeti együttműködés, se rendszer.

ahogy 2-3 poszttal ezelőtt megfogalmaztam:. nekem ebből elegem van, lépek. bár most egyelőre csak innen mára :)

2010.09.18. 22:53:13

@Kicsit Karcos: Fordított bizonyítás? Akkor ha egy goj netán megvádolná Schwartzer Józsi bácsit, hogy keresztény kislány vérével főzte a pászkát, akkor neki kéne bizonyítania, hogy de nem is? 8-o Ilyen igazságtalanság a középkor óta nem érte a kiválasztott népet!

qbr 2010.09.18. 23:43:04

@trojka: hali, nem vagyok szakember, de a fatüzelés tényleg nem a legjobb a levegőminőség szempontjából. Az a füst, ami a kéményen kijön, az bizony meg tud ülni ködös-szélcsendes napokon a településeken, mindegy, mi ég el - bár az tuti, hogy ha mindenféle szart eltüzelnek, az csak ront a helyzeten.
A gombaüzem: elvileg az sem senkiföldjén fekszik, ha a ti településetekhez tartozik, így választások előtt lehet, hogy az esélyes polgármesterrel érdemes beszélni. Egyébként az ügy szerintem az ÁNTSZ-re tartozik elvileg, ott próbálkozzatok beadvánnyal, vagy személyesen beszélni egy illetékessel. Az üzem tulajával is beszélnetek kéne, hogy esetleg nem tudtok-e valami viszonylag egyszerű, kevéssé költséges megoldást találni. Elképzelhető, hogy nincs is teljesen tisztában a probléma súlyosságával.
Azt, hogy magasabb-e a daganatos betegségek aránya a településen, mint az országos átlag, csak akkor tudjátok érvként felhasználni, ha erről konkrét számaitok vannak. Bár ebben a háziorvos tud némileg segíteni, de az adatvédelmi szabályok nagyon megnehezítik az ilyen jellegű kimutatások készítését.

abandi 2010.09.18. 23:44:02

@órás-mester:
Érdekes.
Te vmi faszjóska névreszóló blogján emberkedtél?
(Mert engem az ilyen-olyan blogokról max kibasztak, mint macskát szarni...)

abandi 2010.09.18. 23:52:05

@abandi:
Egyébként, persze nem menthető a lelövéssel történő fenyegetés, egy parlamentáris jogállami demokráciában.
A belezőkarmolós batz papuccsal történő befenyítést már nem biztos, hogy tudták volna szankcionálni...
Egyébként: módosítsd a gondolataidat! Lsd.: sztojkaiván és tsai "urak"...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.09.19. 00:10:55

@órás-mester: Hát szerintem ez a világ bármelyik országában így van sajnos. Csak Kínában meg É.-Koreában kissé durvábban, USA-ban meg finomabban hatnak az emberre, mint itthon.

"akkor midnenki egyemberként azt mondja, hogy ááááácsi!! elképzelhetetlen, hogy egy ellenoldali valaki úgy foglaljon állást, hogy bár kurvára nem értek egyet azzal, amit xy megfogalmazott, sőt amúgy fel is háborít, de hogy ennek kinyilvánításáért ezért őt büntetőjogi szankció érje, az számomra elfogadhatatlan"
Okos ember így gondolkodik, de sajnos abból itthon kevés van. Mondjuk én is Fidesz-győzelmet akartam, meg tudtam, hogy ezek sem angyalok, de pillanatnyilag kezdem őket furcsán nézni, mert nem nagyon látszik a sok pozitív változás kezdeményezése részükről.

trojka 2010.09.19. 07:17:35

@qbr:
Kösz, de amit Te leirtál, már mindet megtettuk. a gombauzem a szomszéd telepulés határában van, de nagyon közel hozzánk. A szél itt északrol jön, a gombauzem felol...az ANTSZ mindig olyankor jön ki, amikor nincs szél (milyen érdekes)...már demonstráltunk, beszéltunk a gombauzem vezetojével...a félpályás utlezárás olyan szenzácio volt, hogy a médiák egymás sarkát taposták...egy honap mulva megjelent az ujságban, hogy oké minden, megszunt a buz...most nyáron választhattunk: vagy a melegtöl döglunk meg éjszaka, mert nem nyitjuk ki az ablakot, vagy a hihetetlen budöstöl...na, igy megy ez Magyarországon...

qbr 2010.09.19. 11:38:53

@trojka:
Hm, értem. Úgy tudom, az ÁNTSZ-nél szerkezet-átalakítás lesz, elvileg ugyan az emberek ugyanazok maradnak, de változnak a hatáskörök, szóval lehet, hogy érdemes lenne futnotok még egy kört feléjük. Ha jól értem, a bűz nem állandó, hanem bizonyos időközönként jelentkezik, tehát azt kellene elérnetek, hogy ne csak mérni jöjjenek ki az ÁNTSZ-esek, hanem ki is telepítsék a műszerüket egy adott időszakra. OGY-i képviselőtökkel beszéltetek már? Lehet, hogy ő oda tudna erre hatni.
De inkább nem offolom tovább ezt a témát.

drkovax 2010.09.19. 12:16:46

Az a korfa rettentően érdekes. A tíz év alatti gyerekek között kb. 25%-kal több a fiú.
Ez úgy nagyjából meg is oldja hosszútávon a cigány népesedési problémát (pont mint Kínában és India egy részén). De fel kell készülni a frusztrált, nőhöz nem jutó, ifjak lehiggasztására is az addig terjedő időben....

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.09.19. 15:05:22

naczivadasz.com
Riport a Zóswicc-823 közrendvédelmi telepről, 2016

Emlékezetes, hogy hiába küzdöttek a demokraták vállt-vállvetve, a Jobbik megnyerte a 2014-es választásokat. Pedig tényleg mindent megtettek! A Mazsihisz folyamatosan vásárolta a szavazatokat. A plakátok is nagyon ott voltak, "Magyarországon még ilyen színvilágban soha meg nem jelenített plakátokon, óriásplakátokon és a buszok meg villamosok oldalain". Mesterházi Attila és Horvát Csaba házhoz hívható zenés szado-mazó műsorral próbálta javítani a demokrácia esélyeit. Hiába.

A Jobbik még abban az évben megvalósította a közrendvédelmi telepek felállításáról szóló kampányígéretét, amellyel az általuk ún. "cigánykérdést" akarták megoldani.
Interjúnk vendége Rézműves Puporka Hoszé Ármáni, a Zóswicc-823 számú közrendvédelmi telep lakója.

Rézmíjjes

Riporter: Kedves hallgatóink, itt álluk a Zóswicc-283 számú közrendvédelmi telepet körbevevő kettős aknasáv belső oldalánál, ahol interjút készítünk Rézműves Puporka Hoszé Ármánival. Rézműves úr sajnos nem kapott engedélyt a telep elhagyására, ezért összeköttetéseinket felhasználva kérvényeztük Zagyva Gyulánál, hogy bejuthassunk a telepre. Még most is sajog tőle a seggem.Rézműves úr! Megkérdezhetem, hogy miért nem kapott engedélyt a telep elhagyására?

Rézműves: Aaannyemáá, de sukár kamerád van, a devla dikkházza meg a mutyulódat! Agyad ide mer bajlesz!

Riporter: ...a köteg rézkábel. Amiben megállapodtunk. Ha nem válaszol a kérdésekre, akkor nem kapja meg. Tehát, kedves Rézműves úr! Miért nem kapott engedélyt a telep elhagyására?

Rézműves: Há vót valami papír. Aszonták asztat tőccsük kifele, ha ki akarunk menni pár napra megnészni mijjen a kinti világ. Csakhotyám itten senki se nem tud írni, így asztán az unokatesóm, a Lujcsi beletörölte a seggét. Mer ő ijjen különc, hogy kitöröli.

Riporter: Érdekes. Ha már itt tartunk, ön miért került be a telepre?

Rézműves: Honnantuttyam? Dika, eccercsak gyöttek aszt behoztak. Csákázémee,mer ezek nácziak.

Riporter: Kérem, biztos tudja. Gondolom bűncselekményt követett el, zaklatta a szomszédait, rendszeresen szétverte a helyi kocsmát, és nyilván priusza is van.

Rézműves: Jaaa, hát persze. De hát ezeket régen is csináátuk, enné még cifrábbakat is, aszt mégse szót érte a kutya se. A sok csicska paraszt magyar csak azóta nem húzza be fülét-farkát, amióta ezek a nácziak vannak! Mentünk a tesókkaa az uccán, jött szembe a paraszt. Körbevettük, elkértük a pénzét meg a mobilját, ahogy aszt kell. De ez nem kussolt, mint a régi szép időkbe, hanem segítségért kiáltott. Fél perc alatt körbevett minket a sok paraszt. Negyed óra múlva már a meseautóban ültünk. Egy héten belül lefolyt a eljárás és behoztak minket ide.

Riporter: Milyen az élet a telepen? Hogy telnek a hétköznapjai? A körülmények szemmel láthatóan borzalmasak!
Rajkó

Rézműves: Ja 'azze, a körülmények. Mongyuk az elején nem volt olyan rossz, gyorsan belaktuk a házakat, jól éreztük magunkat. Pont, mint otthon a putrisoron. Mongyuk a vajdának meg a családjának nagyon hiányzott a plazmatévé meg a jakuzzi, de most már nagyobb gondok is akadnak. Kezdenek elromlani a dolgok, és nincs aki megjavítsa őket. Az első pár alkalommal még megjavították az őrök, meg magyaráztak mindenfélét, hogy ne szarjunk a szoba közepére, ne tüzeljük el a parkettát. Aztán egy idő után már nem törődtek vele. Az éhség is nagyon rossz.

Riporter: Nem kapnak enni?

Ő itt ebéd, a kiskutyámRézműves: Egyáltalán nem kapunk élelmiszert. A tábor elméletileg önfenntartó, mer aszt mondták, hogy ők ugyan nem fogják etetni a büdös cigányokat. Viszont itt alig van gádzsó, és azoktól is alig van mit ellopni. Ha a kóborkutyák és macskák nem lennének ilyen szaporák már éhenhaltunk volna.

Riporter: Nincs művelhető föld a tábor területén?

Rézműves: Akiket először hosztak be ide, azok mesélték, hogy régen rendszeresen vitték a rabokat dolgozni. A földekre zöldségeket termeszteni, az utakat, tereket takarítani, meg hasonlókat. De állítólag a rabok több kárt csináltak, mint hasznot, aztán az őrök itthagytak pár zsák krumplit, kukoricát, meg mindenféle magokat, és nem jöttek többet. Mongyuk a kapákkal, ásókkal néha jól elverjük egymást, azokat is jó hogy itt hagyták.

Riporter: Látok valami jelet a csuklóján, több emberen is láttam ilyet. Megjelölték magukat, mint az állatokat?

Rézműves: Jaaa, neem.Ez asztat jelenti, hogy a Dolcsegabona bandába tartozok, vagy másnéven a bicskázókhoz.Mi vagyunk a legsukárabbak. A Lakatos Huan csináta a tetkót, csak nem ismeri olyan jól a betűket.

Riporter: Öhm. Ezt majd kivágjuk. Milyen várakozásokkal tekint a jövőbe?

Rézműves: Hát a téltől kicsit félünk, mer má minden éghetőt eltüzeltünk, lassan az összes fát kivágtuk.Majd összebújunk az unokahúgommal meg az anyámmal ha fázunk, úgyis megcsappant a család létszáma a legutolsó keresztelőkor. Volt egy kis náspángolás, az Orsósék nagyon rajoskodtak. Elkentük vóna a szájukat, csak a csattanó maszlagtól kicsit fáradtak vótunk. Szegény apám is, aki egyben a bátyám meg az unokatesóm is vót, ott haat meg, a devla nyugosztajja. Amúgy elvagyunk, kutyaviadalokat tartunk, ütögetjük a kannát, énekelünk, táncolunk. Pár évig még csináljuk, de rebesgetik, hogy már többen vagyunk mint a gádzsók. Van aki azt mondja, hogy a paraszt magyarok odakint tovább fogynak. Ha így van, akkor egy-két év múlva kimegyünk, és senki nem fog megállítani minket.

Riporter: Köszönöm, hogy válaszolt kérdéseinkre, és sok szerencsét kívánok az elkövetkező időkre.

2010.09.19. 15:23:00

@qbr: azért 30.000 évig egész jól elvoltunk a fatüzeléssel... ;-) A szénbányászatnak alig párszáz éves múltja van, az olaj meg a földgáz még ennyitvel sem dicsekedhet.

órás-mester (törölt) 2010.09.19. 18:02:55

@abandi: nem figyelsz? pont az a lényeg, hogy én egyiken sem. lehetett családtag, lakótárs(vagy ismerőseik), nálam netező haverok (előfordul ilyen is) vagy wifit használó szomszéd.

nem, a blog anoním, és az iratok alapján semmi köze az állítólagos sértetthez. gondolom a blogger, mint hódolója, minden követ megmozgatott, hogy a tudomására hozza, ő meg egyből fenyegetve érezte magát a zaklatástól. olyan, mintha a piroslap blog odaszólna gyurcsánynak, hogy fletóapánk, xy rosszat írt rólad az egyik kommentben, intézkedni kéne. de gyurcsány akármekkora féreg, ennyire nem hülye.

oylan virágelvtársosan szánalmas az egész...

trojka 2010.09.20. 07:58:28

@qbr:
szerintem is hagyjuk...jopár OGY képviselö erdekelt ebben a bizniszben, söt...

trojka 2010.09.20. 08:00:24

@Conv:
ez nagyon jo, csak a nevek...reggel hallottam a rádioban, azt hittem, eldobom az agyam: lakatos nintendo...

Kartal (rezervált) 2010.09.20. 08:45:17

@órás-mester: ez bazmeg!... Nagyon durva. Tehát ha leírom, hogy yx-t véleményem szerint le kellene lőni, mert egy mocsok bűnöző, aztán öt perc múlva törlik a kommentet, de van róla képernyőmentés, akkor ennyi elég a feljelentéshez és nyomozáshoz? Fasza kis országban élünk ám.
Egyébként régóta vártam, mikor történik valami hasonló, a pakliban nagyon benne van.

Ha jól emlékszem Voltaire mondott valami olyasmit, hogy "Nem értek egyet a véleményével, de az életemet is feláldoznám azért, hogy elmondhassa." No igen, ő még IGAZI liberális volt, nem olyan, mint a mostani banda...

Agyalap 2010.09.20. 12:15:33

Nincs ezzel semmi gond - ha ilyen fordítva működik a EBH logikája, akkor orvosunk szépen feljelentést tesz a hivatalnál. Egy rózsadombi orvos visszab@szhatja a delivense papírját, ő meg nem? Ez nem egyenlő bánásmód.
Ezen az alapon meg is kell nyernie a pert.
Amennyire agyment az ország, lehet, hogy utána rózsadombi kollégák is fizetik a 200eFt-okat...

süti beállítások módosítása