Skip to content


       Szűrés lista

OMG, Semjén is zéróra vizsgázott!

Kicsit tanácstalan vagyok, hogy mi szükség volt erre Szigetváron, elvégre tavasszal 58,75%-ot kapott a Fidesz-KDNP jelöltje, 24,25-öt az MSZP-é, és csak 14,42-öt a Jobbiké. Persze nem pont a helyszín számít, mert végülis országos kampány van, valószínűleg a zösszes választópolgárhoz beszélt Semjén tegnap, mikor ilyen vonagáboros mondatokat olvasott fel a kesztyűs kezében szalvétával fogott papírról:

"A volt gyárigazgatók, téesz elnökök ma az új burzsoázia tagjai, akiknek talán könnybe lábad a szeme az Internacionálé hallatán, de aligha van bennük szociális érzékenység"

(a multik) "külföldi szeméttel etetik a magyarokat"

"a romákkal szembeni aljasság volt eltörölni az iskolalátogatási kötelezettséget a családtámogatáshoz, azért, hogy pár tízezer szavazatot szerezzenek a szocialisták"

"a szocialisták és a szabad demokraták tehetnek arról, hogy a katolikus és református püspökkel egy szinten áll a boszorkány egyház fő boszorkánya, ami a jövőben megengedhetetlen"

"megengedhetetlen, hogy az egyneműek házasodjanak, pláne hogy gyereket fogadjanak örökbe"

"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány"

Persze az utolsó mondatra mindenki rárepült.

MSZP-közlemény:


"
Megdöbbenéssel hallottuk, hogy Semjén Zsolt, a Magyar Köztársaság nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettese egy szigetvári kampányrendezvényen homofób, globalizációellenes kijelentései után azt mondta, "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány".

Azon már meg sem lepődünk, hogy Orbán Viktor valamelyik pártkatonája alpári stílusban kriminalizálja a Fidesz politikai ellenfeleit. Azonban szerintünk egy XXI századi európai demokráciában megengedhetetlen, hogy az egyik legmagasabb rangú állami tisztviselő rasszista kijelentéssel bélyegezzen bármely kisebbséget.

Ezek után jogosan teheti fel a kérdést minden magyar ember: Semjén Zsolt szerint a cigány szó szinonimája a bűnözés kifejezésnek? A kérdés úgy is feltehető: ki diktál Semjén Zsoltnak Orbán Viktor vagy Vona Gábor?

Hiszen nyilvánvaló, hogy a KDNP elnöke Szigetváron a Jobbik vitorlájából próbálta kifogni a szelet, az effajta kijelentéseket ugyanis minden európai szélsőjobboldali párt vezetője elégedetten hallaná. Szomorú, hogy a magyar emberek csupán ilyen elszólásokból ismerhetik meg a Fidesz-KDNP valódi arcát.

Orbán Viktor a kormány első száz napjának parlamenti értékelésekor határozottan bírálta a cigánybűnözés kifejezés használatát és használóit, azt mondta, emberi méltóságában mindenki egyenlő.

Az MSZP ez alapján azt követeli, hogy Orbán Viktor azonnal mentse fel a miniszterelnök-helyettesi tisztségre méltatlanná vált Semjén Zsoltot.

Kormos Kata
szóvivő"

 

Ehhez így hirtelenjében csak annyit fűznék hozzá, hogy ha ez a Fidesz-KDNP valódi arca, akkor nagyon örülünk neki, szeretjük a tiszta vizet a pohárban.

Semjén se nagyon zavartatta magát az óriási felháborodás miatt, szerinte csak "Az egyik jelentős cigány származású politikus közismert kijelentését idézte", ami körülbelül igaz is. Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár mondta egy interjúban, hogy: "Varga József képviselőtársam – aki tudvalevően cigány – egyszer odakiáltott a szocialista frakciónak: mit dumáltok, a ti miniszterelnökötök többet lopott, mint az összes roma együtt."

Persze volt még egy elmaradhatatlan felszólaló Semjénnel kapcsolatban.

Na ki?

Vajon?

Igen, a TASZ-ra tippelő Kedves Olvasóink nyertek!

"– Nagyon ártalmasak és veszélyesek ezek a szavak – mondta megdöbbenve Juhász Péter, a Társaság a Szabadságjogokért nevű civil szervezet romaprogramjának munkatársa. – Egyszerűen szánalmas, hogy egy vezető politikus, az ország miniszterelnök-helyettese nem tudja, hogy vannak bűnözők, vannak cigány emberek, magyar emberek, német emberek, de olyan, hogy cigánybűnözés, nincsen. Egyébként az alkotmány kifejezetten tiltja az effajta megkülönböztetést, ilyet egyszerűen tilos csinálni – mondta."

Nos, ehhez meg gyorsan annyit, hogy lopni is tilos, bár ezt nem mindenki tudja....

"A lopás tényét aligha tagadhatta az a Jászapáti határában kedden tetten ért újszászi banda, amelynek tagjai elfogásukkor már közel két és fél mázsa paradicsomot takarítottak be. Ugyanakkor állították: nem tudták, hogy a határból nem lehet paradicsomot szedni."

Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr902338935

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kedvetlenítő kérdések 2010.10.09. 10:52:18

Vajon mi az aranyos kis faszomat kellene gondolnom arról az országról, ahol az országgyűlési választásokon az összes szavazópolgár körülbelül egyharmadának támogatását, mely az országgyűlésben kétharmad fölötti jelenlétet eredményez, a kormányzó erő el...

Trackback: Csak egy polgármester jelölt van - Mit tegyek, ha nem tetszik? 2010.10.02. 19:20:23

Azzal a fura helyzettel szembesültem az imént, hogy a vasárnapi választáson mindössze egyetlen (független) polgármester jelölt – aki jelenleg is polgármester - indul lakhelyemen. Mielőtt valaki azt hinné, nem egy isten háta mögötti kétszáz fős telepü...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

reccs 2010.10.02. 17:07:48

@TaTa86.: Két megjegyzés:
1. A történelemfelfogásod helyenként kifejezettem marxista, csak nem tudsz róla. A technológiából vezeted le a társadalmi rendet, holott ez ennyire nem egyértelmű..
2. A történelmi progresszió keresztény találmány (Hegel), nem marxista. Marx is Hegeltől tanulta.

Lehet, hogy nem csak szidnod kellene pl. Marxot, hanem olvasni is, akkor tudnád, hogy miről beszélsz.

agentT 2010.10.02. 17:14:26

Nézzük Semlyént tételesen:

"A volt gyárigazgatók, téesz elnökök ma az új burzsoázia tagjai, akiknek talán könnybe lábad a szeme az Internacionálé hallatán, de aligha van bennük szociális érzékenység" - Ezzel kapcsolatban nincs releváns információm, a krónikus könnyezés valami allergia lehet, parlagfűirtás javasolt. Vagy zárt, ritkán szellőztetett légtér, például börtön.

(a multik) "külföldi szeméttel etetik a magyarokat" - A Lidl és a Tesco polcait, a McDonalds és a Burger King kínálatát megszemlélve ezt nem vitatnám.

"a romákkal szembeni aljasság volt eltörölni az iskolalátogatási kötelezettséget a családtámogatáshoz, azért, hogy pár tízezer szavazatot szerezzenek a szocialisták" - Szerintem az iskoláztatási kötelezettség az aljasság. Valami egyszerűbb és számukra kevésbé fájdalmas domesztikációs módszert kellene bevezetni.

"a szocialisták és a szabad demokraták tehetnek arról, hogy a katolikus és református püspökkel egy szinten áll a boszorkány egyház fő boszorkánya, ami a jövőben megengedhetetlen" - Ehhez nincs mit hozzáfűzni, bár a szcientológiát kár volt név szerint nem említeni.

"megengedhetetlen, hogy az egyneműek házasodjanak, pláne hogy gyereket fogadjanak örökbe" - Ezt nem hiszem, mert ha az örökbefogadott gyerekek nem tanulják el azonos nemű nevelőszüleiktől a mintát, akkor lehet, hogy húsz év múlva nem lesz elég buzi. Akkor meg nem lesz melegfelvonulás, és honnan tudhatja meg a világ, hogy elég toleránsak vagyunk?

"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" - Ezt nem tudom megítélni, de alig hiszem, hogy az előző két kormány ennyire tehetséges és szakavatott lett volna a lopás terén.

ermi50 2010.10.02. 17:19:10

TaTa.86.
Ne keverd a dolgokat! Az egyház középkori hatalmáról volt szó. Hogy jönnek ide a mai királyságok, ahol a királynak nincs is tevőleges hatalma. Kevered a dolgokat barátom, tudod mit, apúpnak kellene a hátamra egy magyar király, hogy még a civillistájukat is a mi pénzünből fizessék?Sír az angol királynő, hogy nem tud kijönni az állam által adott támogatásból,aikor hatalmas magánvagyona van, de azt nem költi. Csak nem kurtanemesek voltak az őseid, s a régi címekre vágyódsz?

Trejo 2010.10.02. 17:19:41

"A volt gyárigazgatók, téesz elnökök ma az új burzsoázia tagjai, akiknek talán könnybe lábad a szeme az Internacionálé hallatán, de aligha van bennük szociális érzékenység"
Orbán Viktor helyében ezért a mondatért alaposan képen törölném Tömjén Zsoltit. Hogyan jön ez a senkiházi szentfazék ahhoz, hogy a mindenható miniszterelnökünk édesapját pocskondiázza?
Köztudott, hogy Orbán apuka párttitkár volt és "bejött" neki a rendszerváltás.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 17:27:59

@AnnaKarenina: Marx már nyíltan hirdette, hogy azokat a fajokat osztályokat ki kell irtani, akik nem elég erősek az új társadalmi rend elviseléséhez. Ehhez képest annyira cuki, mikor megpróbálják bemagyarázni, hogy a tömegmészárlás és a terror csak amolyan baleset volt.

Hát nem: Marx és Engels nagyon is tisztában volt vele, hogy a kommunizmus ellentétes az alapvető emberi természettel. Ezért kellett a proletárdiktatúra, hogy a többséget terrorral térítsék meg, aki meg végképp csökönyös, azokat meg megsemmisítse.

"Te nem hiszel abban, hogy az egyénnek joga van a normális, emberinek, sőt alkotónak mondható mondható élethez, a tanuláshoz, olyan munkához, amiből nem csak egyik napról a másikra él és utódai felemelkedéséhez."
Én abban, hiszek, hogy az egyének jogai és KÖTELESSÉGEI vannak. Ha nem teljesíti a kötelességeit nincsen semmihez joga. Már csak azért sem mert a gyakorlatban egy egyén jogának kiteljesítése egy másik egyén vagy közösség jogának csorbítása.

"Nem hiszel az egyéni tehetségben, ami a születési helyzetet felülírhatja, de hát ezért is vagy monarchista."
...ugyanis tudvalevő, hogy monarchiában képtelenség felemelkedni, a tehetségeket direkt elnyomták a genyók. Ne beszélj már hülyeségeket. Ez színtiszta történelemhamisítás.

"Amit a jobbágyságról írsz, az is csak azt az elméletet igazolja, hogy a (köz)gazdasági viszonyok megváltoztatják a társadalmat."
Igen így van. Ha változnak a viszonyok változik a társadalmi berendezkedés. De hogy a halálba tudod te ezt rangsorba állítani, hogy tudsz te itt egy fejlődést kimutatni?
És például mi van akkor ha a történelem ismétli önmagát? Pl vegyük Athént. Ott ugye demokrácia volt. (Messze nem olyan mint a mostani, de mégis ezt tartjuk az elődének.) De Athén megbukott. Ugyanez igaz Rómára is. Akkor most a demokráciát meghaladta a történelmi progresszió?

"Ha silány, amit a média ad, az nektek csak jó. "
He? Miért is? Miért jó nekünk, hogy a médiamágnások irányítják az alsóbb rétegeinket, és így ha kell bármikor szembe fordíthatják velünk?

"Nem is akarnátok jó könyveket adni az emberek kezébe, vagy ingyenes tanulást. "
Mi van? Ezt honnan veszed?

"Jöjjön helyette az egyház, az majd megmondja, mit szabad, mit nem. "
Bazze! Az egyház akkor volt tényleges hatalmi tényező, amikor az ország második legnagyobb földbirtokosa és egyben legvagyonosabb szereplője volt a király után. (Ha az egyházi feudumokat összeadjuk, akkor pedig Európa legnagyobb vagyonával rendelkezett a pápa.)
Most ez nem fog bekövetkezni. Ahhoz oda kéne adni a bankokat Vatikánnak. De a bankok más kezében vannak.

"Hadd tudja csak úgy az a nyomorult, a földi élet csak siralomvölgy, jó csak a mennyek országában lesz. "
Igen, ezt pont így volt régen. MINDEN ember szomorú volt, elnyomott, és utálták, hogy csak a mennyországban lehetnek majd boldogok. Aztán jött a felvilágosult zseni és megmondta, hogy nem. Erre minden ember boldog lett.
Ezért van az, hogy ma már nincs bűntudat, nincsenek önértékelészavaros emberek, nincsenek elmebetegek, depressziósak.

Neo07 2010.10.02. 17:37:00

@TaTa86.: Nagyjából igazad van, a valáás kivételével. Miből gondolod, hogy van mennyország és ott majd boldog leszel? Mert valaki mondta? Nincs mennyország, ami a bibliában szerepel, a mennyek országa, az egy egész más fogalom volt... (mondjuk egy űrállomás-szerűség lehetett. Mennyei Jeruzsálem - egy űrállomás leírása.) Az a baj, hogy a papokkal nem lehet vitatkozni, mert őszerintük az úgy van és kész! Pedig valószínűségek alapján az ellenkezőjét kellene belátni... :-)
És örülni a mostani életünknek, mert élhetnénk (és valószínüleg fogunk is) rosszabbul is; mondjuk , lehetnénk börtönben (ketrecben) sínylődő állatkák is...

Meridian74 2010.10.02. 17:38:58

ROFL! :D

ez amúyg tök jó volt...

mert mi is a bajuk a komcsiknak, libsiknek ezzel?
mert a cigányok nem lopnak? A magyarok is lopnak, akkor pont majd a cigányok nem, mi??! Én még élénken emlékszem arra, hogy az osztrákoknál kinn volt a tábla a határszéli üzletekbe "Magyar, ne lopj!"
Szóval csak kussoljanak, főleg ők aik amúyg télleg sokat loptak.

Meg mellesleg magyarázza már el nekem valaki, hogy ez a kijelentés: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" - ez MIÉRT RASSZISTA!??

Ez nem a cigányokra nézve hátrányos kijelentésű, hanem a kúrcsány pislajnai ószkó-foskó féle hazug rabló kormány tagjaira. Nem a cigányokra.

agentT 2010.10.02. 17:39:38

Űrállomás. Aztakurvaéletbe. Na ez a kemény, barátom. Egyéb ötletek, mondjuk a fényevés vagy ilyesmi?

Meridian74 2010.10.02. 17:41:30

Jah, és az MSZP az összes levélpapírjaira már jó előre sablonkánt rárajzolhatja ezt a szöveget:
Az MSZP ez alapján azt követeli, hogy Orbán Viktor azonnal mentse fel a ........... (pozíció) tisztségre méltatlanná vált ............. (XY-t)."
Nyugodtan, már a nyomdából így kérhetik eleve, mert sokszor kell még majd ezt leírniuk, persze eredménytelenül, ahogyan kormányoztak is.

Protestant 2010.10.02. 17:47:01

@TaTa86.: "Én abban, hiszek, hogy az egyének jogai és KÖTELESSÉGEI vannak. Ha nem teljesíti a kötelességeit nincsen semmihez joga."

Ez ugyebár egy kapitális méretű baromság. A jogok és kötelezettségek egymástól függetlenül léteznek, és ahogy a kötelezettség megszegését is büntetni rendeli az állam, úgy a jogok csorbítása sem megengedett, csak bizonyos esetekben. Különben eljuthatnánk oda, hogy aki mondjuk nem járatja iskolába a gyerekét, annak nincs élethez és emberi méltósághoz való joga, ergo mondjuk szabadon megölhető.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 17:47:11

@Neo07: Én még azt sem mondtam, hogy vallásos vagyok... :o)

agentT 2010.10.02. 17:48:34

Na mindegy, én nem érek rá tovább olvasgatni a sok közel-keleti gyökerű liberális baromságait itt a kommentek között, elmegyek a csajommal vacsorázni, de hangsúlyozni szeretném, hogy megint kellemesen csalódtam benne, mármint a Zsoltiban, és innen üdvözlöm. :)

Trejo 2010.10.02. 17:48:35

@Meridian74: "Meg mellesleg magyarázza már el nekem valaki, hogy ez a kijelentés: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" - ez MIÉRT RASSZISTA!?? "
Szimpla szövegértelmezés: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" magában hordozza, hogy minden cigány lop. Ez már rasszizmus, bár ezt Zsoltika sem fogta fel valószínűleg, amikor kimondta. Azt sem fogta fel, hogy a kereszténység erkölcsével takarózni, miközben az ember egy undorító rohadt féreg nem etikus dolog.

Neo07 2010.10.02. 17:49:53

@agentT: Nézz utána,nagyon logikus és egyszerű magyarázat lenne ez. A biblia szövege nehezen érthető, sok lástzólag értelmetlen dolog, cselekvés leírása szerepel abban. Nem véletlen, hogy évszázadokon keresztül a szövegmagyarázok csak bonyolult és bukfenceket tartalamzó értelmezésekkel tudtak csak értelmet adni a szövegnek... Itt viszont Sloszár csak egyetlenegy alapfeltevésből indul ki, és mindent megmagyaráz! Minden érthetővé válik, mégha tényleg túl fantasztkusnak is tűnik... (nekem is, de nincs más jó magyarázat.) Világos, logikus, ma is megtehető (lepróbálható) magyarázatokat ad a vízenjárásra, a Vörös-tengeren való átkelésre, és még sok-sok mindenre. Igen, hihetetlen, de ez van...
www.2000ad.uz.ua/
Olvasd el, és utána próbáld megcáfolni. Egyébklnt a fényevésben és a többi marhaságban én sem hiszek :)

Neo07 2010.10.02. 17:53:53

@TaTa86.: Bocs, akkor félreértettem valamit.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 17:55:02

@Protestant: "Különben eljuthatnánk oda, hogy aki mondjuk nem járatja iskolába a gyerekét, annak nincs élethez és emberi méltósághoz való joga, ergo mondjuk szabadon megölhető."

Nem, ez hülyeség amit írsz.

Te két teljesen független jogot és kötelességet állítasz párhuzamba.
Az iskolába járás kötelessége, nincs egy szinten az élethez való joggal.

Az iskolába járás kötelessége, a versenyképesség jogával van párhuzamban.
Az élethez való jog, pedig az élet tiszteletének kötelességével. Más kérdés, hogy itt a jog pontos tükörképe a kötelességnek.

Azt pedig tényleg jó lenne felfogni: ingyenleves, ingyenjog nincs. Ha valami mellé nem párosul kötelesség, az a jog de facto nem létezik. Papíron lehet, hogy jól mutat leírva, de a valóságban vagy mást jelent, vagy semmit.

Többet keresek, mint amennyit el tudsz költeni! 2010.10.02. 17:56:46

Zsótinak ezt kellett mondani, hiszen I. Mihály is cigány!

Többet keresek, mint amennyit el tudsz költeni! 2010.10.02. 17:58:23

I. Mihályt a világ urának, hiszen mindent megold!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.02. 17:58:45

@Neo07: Te ugye nem olvastál ezelőtt Daniken-t például?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 18:00:45

@Neo07: Lehet. Én csupán arra akartam kilyukadni, hogy az ember ember volt már 500 évvel ezelőtt is, sőt még 5000 évvel ezelőtt is.
Ebből következik, hogy fals úgy elképzelni egy stabil, prosperáló, fejlődő, terjeszkedő rendszert, hogy abban egy mostani ember nem tudná magát jól érezni.

bubba2010 2010.10.02. 18:02:13

"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány"

A JÓISTEN A TÖRTÉNELEM URA, Ő AKARTA ÍGY!
KI VAGY TE, HOGY VELE VITATKOZOl?

Neo07 2010.10.02. 18:03:19

@Trejo: Miért lenne rasszizmus? Azért mert ki merjük mondani a tényeket? Egyébként pont az mondja, hogy MÉG a cigányok SEM loptak annyit, azaz, a nemcigányok, azaz a magyar kormányok és körei loptak nagyon sokat... Igen, vannak becsületes, dolgozó cigányok is, de tény, hogy most már túl sok lopás köthető hozzájuk, méghozzá tipikus eset:fémlopás,kábellopás. Igen, ördögi kör, mert azért lopnak, hogy fenntartsák magukat, mert sehová sem veszik fel őket dolgozni - emiatt újból lopniuk kell. De ezt az ördögi kört közösen meg kell szakítanunk, vagyis beszélni kell erről, tabukat kell döntögetnünk. Hiszem, hogy pár évtized alatt beilleszthetők a társadalomba, de ehhez nekik is lépniuk kell. Tanulni és a közbizalmat megszerezni - ezt kell csinálniuk. És akkor lesz munkájuk is.

Protestant 2010.10.02. 18:04:41

@TaTa86.: "Az iskolába járás kötelessége, nincs egy szinten az élethez való joggal."
Pont erre akartam kilyukadni, merthogy arra reagáltam amit írtál és abból ez simán levezethető volna. Csakhogy ki dönti el, hogy melyik kötelesség melyik joggal van "párhuzamban"? Mert a versenyképesség az minden, csak nem jog.

Szóval csínján azzal a "semmihez se legyen joga"-val.

Neo07 2010.10.02. 18:10:43

@Conv: De, olvastam. Ő is hasonlókról beszél, de Sloszár jobb :-)

Sola Scriptura 2010.10.02. 18:10:58

@Neo07: Ezt a fantazmagórát már Däniken és Nemere István is elővette, csak épp az egésznek a fantázián túlmenően semmi alapja nincs. A Biblia nem úgy keletkezett hogy egyszer csak a semmiből előbukkant és elkezdték magyarázni, hanem több évszázad vallásos irodalmát tartalmazza, mégpedig úgy, hogy az értelmezéséhez kapcsolódó hagyomány is vele együtt fejlődött. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni, és a semmiből elővenni egy elméletet, akármilyen jól is néz ki a felületes szemlélő számára.

vakvarju 2010.10.02. 18:12:28

@ermi50: Na persze! Ezért égtek a máglyák 200 évig.
@nemsiker_s: Az a gond, hogy Semjén nem demokrata és nem keresztény, mert különben tudná, hogy a kereszténység legnagyobb erénye a mindenki iránti szeretet és megbocsátás.
@Schindler Pistája:Igaz magyar vagy. Megfelelsz a narancsbőrös társaságban.
@Meridian74: Komcsiknak, libsiknek semmi bajuk ezzel. Én sajnálom ezekért e jelzőkért a Fideszt. De tényleg! Nem kell ilyen csúnyán beszélni róluk!
@Trejo: Most megint visszakerülnek a hatalomba azok, akik '90 előtt is ott voltak. Hát jól bebetonozták magukat az biztos. Ismét lehet jampizni a "piros könyvvel". Köszönjük 2/3-ad.
@Neo07: Trianont is az akkor jobb oldali, keresztény kormánynak köszönhetjük. Béna társaság!
@bolhabetu: A nép sok véráldozatot hozott azért, hogy Istvánt szentté avathassák.
@agentT: Jézusom, van Kereszténydemokrata Néppárt? És hány szavazattal jutott be a parlamentbe?

igényes 2010.10.02. 18:12:58

Semjén Zsolt nyilatkozta: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány".

Szeretném tudni a FIDESZ, KDNP kinek a költségére járja hazánkat. Orbán Viktor, vagy Semjén kormányunk költségére, adófizetők költségére kampányolnak. Micsoda dolog ez. Esetleg jogszabály írja elő, hogy az egyébként függetlenek pénzéből, de legyen az akár ellenzéki az országot járják és saját pártjuk érdekeit képviseljék. Miért nem adtak a Jobiknak, LMP-nek, MSZP-nek szintén ingyenes gépjárműhasználatot, napidíjat stb.

Diké. · http://harykozig.blog.hu 2010.10.02. 18:22:09

@TaTa86.:
"Nézd már meg a "véreskezű" uralkodókat MA Spanyolországban, Nagy-Britanniában..."
A mai spanyol királynak mi köze a magyar királyság sikertörténetéhez?

"Nézd meg egyrészt a modern monarchiák működését, másrészt a dualizmust és a Horthy-érát.
A király nem önkényuralkodó, aminek te elképzeled. De igenis van, hogy beleszól a dolgokba, akkor is ha a nép nem úgy akarja"
Szóval ha Gyurcsány nem tetszik neki az a nép érdekében hozott döntés, ha Viktor nem tetszne képzeletbeli királyunknak az már önkény lenne. Aha, értem. Ezzel magad demonstrálod a problémámat ezzel a király dologgal. Mert senkinek nincsen ám a zsebében a bölcsek köve, és a világ nem fekete meg fehér. Úgyanúgy annak a királynak is lenne egyfajta politikai és egyéb nézete. Épp olyan elvakult is lehetne, mint te. Miért kellene az egész országnak elfogadni egy ember akaratát? És ez mitől nem lenne önkény? A modern demokráciákban, mint például az említett Nagy-Brittaniában, a királynő nem válthat le senkit a nép döntésével szemben pusztán saját politikai szimpátiját követve. Ezek a királyságok már csak névleg azok. Nem az a kérdés, hogy király vagy köztársasági elnök áll egy ország élén. Anglia és Magyarország is demokrácia. Azt egyébként honnan tudod, hogy mit gondolok a királyságról? Én a te általad vázolt királysággal nem értk egyet.

"Lásd Horthy és a nyilasok esete 38ban. Utólag azt hiszem igazat adhatunk neki"
Arra gondolsz, hogy Horthy lefújta a kiugrási kísérletet, amikor elkapták a fiát. Így míg Románia sikeresn kilépett a háborúból , nálunk még nyilas uralom következett? Ezek után persze még Erdély magyarlakta részeit sem volt esélyünk visszaszrezni, és mégtöbbet szenvedett az ország. Te igazat adsz neki, gondolom egy teáltalad elképzelt király is, sokan mások meg nem. Megint itt a probléma, hogy mindenki saját szemszögéből lát dolgokat, hogyan adhatnánk hát egyetlen személy kezébe olyan jogokat, amit te javasolsz?

"Mégis mit csináljon a király, hogy a parasztoknak ne kelljen annyit dolgoznia? Szüljön 100ezer traktort benzinnel plusz műtrágyát ..."
Ezt a traktorszülést nem igazán értem? Mi köze a traktornak ahhoz, hogy ingyen munkára kényszerítettek embereket? A mi "sikeres" királyságunkban jóval tovább, mint általában Európában. Jó, tudom ez megint egy "kommunista pamfletekről való érv" szerinted. Az a baj, hogy te egyáltalán nem tudsz mit kezdeni az érvkkel, csak kommunistázol. Ha egy kicsit próbálsz figyelni, akkor arról kérdeztelek, hogy mit értesz az alatt, hogy sikeres az ország. Másutt már a 14! században bomlott a feudalizmus, én nem tekintem sikernek, hogy nálunk csak a 19. században. (Ezt nem kommunisták találták ki, hanem pl. több korabeli író írt arról, hogyan élt a magyar paraszt) És ennek nincs köze a traktorokhoz. Vagy nem tudom az ország sikerének értékelni a török és a habsburg elnyomást sem. De áruld már el végre, hogy te miben méred a sikerességét az országnak, ha nem ezekben.

"Mégis mivel tudsz egy királyt presszionálni?"
Úgyan azzal mint bárki mást. Minden embernek van, aki szimpatikusabb, van aki kevésbé például. Ez már eleve befolyásolhatja a döntésünket. Vegyük Nérót. Állítólag nagy hatásal voltak rá a hízelgő talpnyalói. (Amíg ki nem estek a kegyből, és ettől el nem vesztették a fejüket) Aztán ott voltak visszataszító hajlamai. Kérlek ne kend ezt is a kommunistákra, mert Tacitus 2000 évvel előttük élt.
Vagy vegyük a Kádár-rendszrt. Attól, hogy valakit királynak hívnak, nem pártfőtitkárnak, mivel lenne kevésbé befolyásolható? Szerintem addig kommunistáztál, amíg bele nem szerettél Kádár rendszrébe, ahol a buta kis népet, irányítja a sokkal okosabb Káder bácsi, és a népnek nem is kell foglalkoznia az ország ügyeivel, mert szerencsére van egy ember fölöttük, aki megmondja a frankót. Tényleg nem értem, hogy a tefajta királyságod mivel lenne másabb ennél. Magyarázd el légyszi. De ne azzal érvelj, hogy én biztos kommunista vagyok.

És tévedsz, nem a királyságot gyűlölöm. Az angollal pl. semmi bajom. Hanem a minden korlát nélküli önkényt. Én erről szerzett élményeimről írok blogot fél éve. Arról, hogyan változtat meg embereket a korlátlan hatalom. Fél éve nem tudtam túltenni magamat azon, amit egy kéjenc kis közigazgatási vezető, a főnököm művelt velem. Büntetlenül. Ezért nem támogatok semmiféle korlátlan hatalmat, sem királyságot, sem más zsarnok, diktatórikus rendszert. Kommunistát sem!!!

kvadrillio 2010.10.02. 18:27:35

Ez a selymes fiú már megint össze-vissznyah beszél...

bezzeg erről egy szót sem ejt...

atv.hu - Pénzmosás miatt vizsgálódik a rendőrség a Vatikán Banknál
2010. szept. 21. ... Az olasz gazdasági rendőrség elkobzott 23 millió eurót (körülbelül 6,4 milliárd forint) a Vatikán Bank egyik számlájáról, a pénzintézetnél ...

nu, kik is..mennyit is loptak ??? :)

AnnaKarenina 2010.10.02. 18:28:29

@TaTa86.: Szerintem Marx a szerves fejlődésben gondolkodott, mivel első lépésként olyan társadalmat vizionált, amelyben mindenki dolgozik, a termelőeszközök köztulajdonban vannak (ezt lehet, hogy erőszakkal kell elvenni a kapitalistáktól), és mindenki úgy részesül a javakból, ahogyan azok létrehozásához hozzájárult. A következő lépcső lenne a kommunizmus (közkedvelt szitokszó, de inkább gondoljunk a kommunára), amikor a termelőeszközök olyan fejlettséget érnek el, hogy nem szükségszerűen kell dolgoznia mindenkinek, és a javak bősége megengedi, hogy szükségletei szerint részesüljön. Az emberi természetet ismerve, ez utópia. De mondhatnánk azt is, lehetőség. Hiszen látjuk, hogy nagyjából megvalósult a technikai fejlettségnek az a szintje, amikor mindenhol van munkanélküliség, mert már nem szükséges annyi munkaerő, mint amennyi van, ugyanakkor a kapitalizmus fenntartja és növeli az egyenlőtlenségeket, és az ebből keletkezhető konfliktusokat. A proletárdiktatúra fogalma valóban Marxtól ered, de a megvalósítás a "leggyengébb láncszem"-elmélet alapján már lenini találmány.
Athéni demokrácia: az a demokrácia kezdete, csak annyit jelentett, hogy bizonyos kérdésekben szavazással dönthettek, de a nép egy része ebből ki volt zárva. Az ókori görög demokrácia meghaladása nem jelent egyet a demokrácia sikertelenségével. Azt sem mondanám, hogy a jelenlegi demokrácia a demokrácia csúcsa lenne.
Mindenesetre ez -szerintem- az önrendelkezés jogának erősségével függ össze, és ilyen szempontból mindegy, hogy ezt egy jobbágyi röghöz kötöttség, vagy a szegénység korlátozza. Azt sem mondtam, hogy kifejezetten elnyomták volna a tehetségeket, de valakinek alsóbb társadalmi osztályból felküzdenie magát mindig sokkalta nehezebb volt, vagy korlátozott.
Azt sem mondtam, hogy vallásos hit nélkül boldogabbak az emberek, de legalább a valóságot látják és ha vannak jogaik, küzdhetnek az érdekeikért.

Neo07 2010.10.02. 18:29:12

@Sola Scriptura: Számomra Sloszár elmélete semmivel sem rosszabb magyarázat, mint az, hogy Isten hatalma tette mindezt lehetővé. Mégegyszer: Nem tudom elhinni azt, hogy Jézus isten akaratából és kegyéből tudott vízen menni, ellenben az, hogy egy mozgó járműről lógatták le kötéllel, és így utazott a hullámok felett, azért is hihető, mert ugyan a szövegben nincs így leírva, de a körülmények, a mellékesnek tűnő, de nagyon fontos apróságok (nyomok) nagyon is nyomravezetnek! Pl. a fenti eset leírása tökéletesen paszzol, a szelek leírása, az enyhe ruhavizesedés, és a többi... A későbbi századok emberei nem is érthették, persze, hogy isten hatalmát kellett feltételezni, de ma már lehetnénk okosabbak is...
Igen, több évszazadról van szó, ezt nem is vitattam. El kell olvasni a könyvet, és akkor úgy tesszük le , hogy jééé, tényleg... Nekem is hihetetlen a végkövetkeztetés, de mégeygszer, semmivel sem butább, mint isten hatalmának feltételezése. (aki egyébként létező személy volt, és a akkori emberek számára tényleg földöntúli hatalma volt.) De ma már ugyanezeket a földöntúli hatalmakat birtokoljuk: elektromosság, repülés,űrhajózás, stb)
Ha nagyon offtopik, akkor bocs és hagyjuk abba.

Id. Lencsés István 2010.10.02. 18:29:16

@igényes:

Hát igen egy ilyen állami pénzen, de pártot szolgáló kampány bekerülési költsége nem olcsó!
Csak a Miniszterelnök mozgatása, kisérése biztosítása vagy 100 millióba kerülhetet alaphangon egy hét alatt. Nem számítva a rendőri biztosítás költségeit és a bünözés elleni harc ezidőre történő szüneteltetését. A kersztény erkölcs nem engedi az ilyesmit. A jogszabályok sem engedhetik meg szerintem. Jól jött volna tényleg,ha a nemzeti egység megteremtése érdekében a Miniszterelnök meglátogatja Miskolcon udvariasságból a Jobbik rendezvényét, utána, LMP, majd MSZP és végül a FIDESZ rendezvényét. Egységre szólítva fel a potenciális választókat. Így tényleg nem lehetne szóvá tenni, miért is a kormány költségére, az adófizetők pénzéből utazngatnak a sleppel. Ez is egyfajta "túlköltekezés", mást ne mondjak!

Neo07 2010.10.02. 18:32:32

@vakvarju: Nagy tévedés! Nézz utána mégegyszer: kikhez is tartozott Károlyi Mihály... És kinek a paracsára tették le a fegyvert a katonák... (A fegyverletétel után özönöttek be az országba a külföldi katonák. A trianoni diktaátum csak ezután született.)

dr. Erika Zangolna 2010.10.02. 18:38:07

Semjén minden humánum mélypontja. Jellemzően szemforgató álszent köntösben szeretnek tetszelegni a hozzá hasonló aljadék csirkefogók. Ha az egyháza arról szólna, amiről szólnia kellene, kivetné magából az ilyen opportunista, minden krisztusi tanítással szemben haladó, de kifordult szemmel vallásoskodó férgeket.

Id. Lencsés István 2010.10.02. 18:43:52

@Schindler Pistája:
Kedves Schindler Pistája!
Független vagyok, mielőtt engem is elítélnél. Miként lehet nemzeti egységet teremteni, amennyiben biboldót és komcsit kiáltasz?

Az a bajom, hogy néhány embernek rossz a zsidó, szerb, horváth, székely, tót, sokác, német (vagy sváb), román, bolgár, arab, kínai, vietnami, afrikai fekete, stb.

Fehér vagyok, nem zsidó, de magyar sem lehetek? Ki lehet magyar?

Horizont 2010.10.02. 18:45:56

Kerestem azt a részt ahol felháborodik az MSZP azon, hogy Semjén azt állította, hogy ők többet loptak "mindegyiskiknél"! De ezen nem is dühöngtek. Csak a cigányozáson. Bravó csak gratulálni tudok. Ezek olyan barmok, hogy még megvédeni se tudják saját magukat.
Az a baj, hogy Semjén sincs a TOP lista első tíz helyezettje közt:)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.02. 18:51:37

Ki a fasz ez a Semjén? Ha egyedül indulna a KDNP mennyit kapna? Mennyit tesznek ezek hozzá aFidesz eredményéhez? 1%-ot?

Neo07 2010.10.02. 18:52:17

@Horizont: Valóban, ez nagy öngól a szociknak...

Id. Lencsés István 2010.10.02. 18:53:22

@Horizont:
Szerintem is az első tíz között a helye! Mi ez a TOP lista ( Teljesen Orbán Párti)? Csak vicc!

W Joe 2010.10.02. 18:55:47

Akik szerint a királyság jópofa dolog, képelje el, hogy pl. milyen lenne, ha Gyurcsány lenne a király :) (vagy bárki aki neki nem szimpatikus)

Id. Lencsés István 2010.10.02. 18:56:59

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Nem szabad így írni (csúnya szavakat használni). Egyébként nem az a kérdés mennyit tesznek hozzá (1%). A kérdés mennyit vesznek ki?

Diké. · http://harykozig.blog.hu 2010.10.02. 18:57:17

@TaTa86.:

"Legalább megpróbálta. "
Gyurcsi is megpróbálta legalább. Legyen ő a király, hiszen próbálkozott?

"A király a dinasztiája, és az országa jó hírnevét őrzi, nincs érdeke egyiknek sem betenni."
Jó esetben a miniszterelnök is, sőt mindannyiunk. És mi van rossz esetben? Kapcsold be a tévét, és nézd meg. Pl elkezdnek a hatalmonlevők hatalmaskodni, lenyúlni, visszaélni stb.

Horizont 2010.10.02. 19:06:47

@sikerpenz: Szerinted lehet ingyen reklámozni egy ilyen nagy látogatottságú oldalon????

@hunocska: Ez egy politikai EMBERI házi toplista:) Vannak kiadó helyek, mert az első tízet se tudtam betöltetni:DDDDD Ez viszont nem vicc!

Fell Bandi 2010.10.02. 19:07:39

@Kell a kontroll, az ellenőrzés, szavazz az LMP-re!: ne haragudj, de Szakasits Árpád unokája nálam szóba sem jöhet. A kérdés ennél a pontnál lezárva.

Tidal Wave 2010.10.02. 19:07:50

Az a neve az MSZP szóvivőjének, hogy Kormos Kata?

Hát akkor persze, hogy kormosékat védi!

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2010.10.02. 19:10:31

Nini, a végén még igaza lesz a Vonának, hogy az ország 2/3-ada Jobbikos, csak még nem tud róla. Úgy tűnik Semjén is benne van a 2/3-adban.

Id. Lencsés István 2010.10.02. 19:11:24

@Horizont: Hát nem csodállak! Sajnos igazad van!!!!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 19:15:43

@AnnaKarenina: "Azt sem mondtam, hogy vallásos hit nélkül boldogabbak az emberek, de legalább a valóságot látják és ha vannak jogaik, küzdhetnek az érdekeikért. "
Mert a vallásos ember tudvalevőleg nem küzd az érdekeiért, jogaik sincsenek. Erre a legjobb érv Svájc. Lehajtott fejű, megvezetett parasztok mind, gondolkodok egyáltalán, hogy kiérdemlik-e az ember jelzőt... Esetleg Izrael, bizony távol áll tőlük jogaik érvényesítése! Nem úgy mint az öntudatos kádárproli! Az bezzeg látja a valóságot, vannak jogai ("Joga van csöndben maradni."), és küzd az érdekeiért (munkás ököl, vasököl!)!

@Protestant: "Szóval csínján azzal a "semmihez se legyen joga"-val. "
Én azt mondom, hogy default semmihez nincs joga. Más kérdés, hogy bizonyos alapjogokat, alapkötelességek teljesítésével el lehet érni. De mindennek ára van, legfeljebb sok esetben a tranzakció automatikusan megy, észre sem vesszük.

fokabacsi 2010.10.02. 19:18:12

Ez a Kormos Kata, vajon rendesen ki volt-e kormolva az idén? Vagy csak az agg KovácsLászló próbálta megszuszogni??

Beer Ninja 2010.10.02. 19:18:31

Csak egyet tudok érteni Semjénnel. Hogy az ő szájából mennyire hiteles, az más kérdés. De legalább igaza van. A végén még jó irányba fog indulni a fityisz. :9

Id. Lencsés István 2010.10.02. 19:19:54

@Horizont: Tudod mi jutott eszembe? A Politikusok mondtákvolt néha: Szakértői kormány kellene. Nos az nem lesz soha, senki nem szorgalmazza, mert akkor a tehetségtelen szimpatizánsoknak nem lenne helyük. Hol van sok olyan okos volt képviselő, aki magát szakmája kiválóságának tekintette? Nem ment vissza az orvos sem a műtőbe, hogy a többit ne is említsem.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.02. 19:23:43

@Diké.: Horthy-t szerintem bűn megítélni csak a világháború alatt nyújtott teljesítményéért. Ehhez, az kéne, hogy valakihez viszonyítani tudjuk, ez sajnos azonban képtelenség, így maradnak a teóriák.
Európában egyébként a világháborúból a Spanyol királyság, a Svájci köztársaság, és a Svéd királyság tudott kimaradni. Azt is ide vehetjük, hogy ha Németország császárság marad, soha az életben nem lesz Führer egy jöttment bécsi csövesből... De mondom, nincs igazi viszonyítási alap...

"Jó esetben a miniszterelnök is"
A miniszterelnök sajnos első sorban a pártjáért felel. Már csak azért is mert ők támogatják a kormánytöbbséget, ami nélkül semmi hatalma nincs. Ld: "Nem csináltunk semmit, semmit! Azon kívül, hogy a szarból is visszahoztuk a kormányzást."

Long R3 IGF-1 2010.10.02. 19:25:13

Mi mást várhatnánk egy kereszténytől? Legfeljebb meggyónja...

Meridian74 2010.10.02. 19:25:48

@Trejo: ez így hülyeség... az, hogy a cigány lopni szokott az közismert, aki találkozott velük annak volt már rá lehetősége h megtapasztalja. melyik cigány nem lopott életében akárcsak 5 ft-ot sem, na az tegye fel a kezét? És szavakkal is lehet lopni, ahogy az értelmiséginek nevezett példányok csinálják.

De ezt kijelenteni még nem rasszizmus, hanem legrosszabb esetben is csak előítélet lehet - de azelőítéelt miből származik? A gyakorlatból, a megtörtént eseményekből. Meg nem arról van szó, hogy az összes cigány takarodjon, vagy dögöljön meg. Akkor lenne rasszista a kijelentése ha azt mondta volna hogy a tolvaj cigány népség takarodjon, halál rájuk ha nem...!

Azt hogy a cigányok nem lopósak, azt csak úgy tudnák lemosni magukról, ha legalább 50 évig soha egyetlen egy cigány sem lopna, mert az ezt megelőző időszakokban annyira jellemző volt és jellemző most is rájuk, hogy kurva sok időnek kellene eltelnie hogy ennek ellenkező megítélése elévüljön.

Id. Lencsés István 2010.10.02. 19:30:42

@Meridian74: Csak egyetlen szót írtam át. Kiváncsi vagyok mit szólsz? Csak finoman válaszolj kérlek!

"50 évig soha egyetlen egy politikus sem lopna, mert az ezt megelőző időszakokban annyira jellemző volt és jellemző most is rájuk, hogy kurva sok időnek kellene eltelnie hogy ennek ellenkező megítélése elévüljön."

ketroot 2010.10.02. 19:31:03

@Tidal Wave:

Látom a neve nem csak nekem tűnt fel:D

Egyszer kellett kimennem a városi cigány kisebbségi központhoz számítógépet szervizelni. Mondta az ügyintéző kolegina, hogy majd egy Fehér Mónika nevezetű nőt keressek... Elhiheted, milyen volt, amikor bementem az irodába...:D

trojka 2010.10.02. 19:32:40

Tévedés...a cigányok nem lopnak...csak valamelyik hulye bebeszélte nekik, hogy eljött a kommonizmus...(...és a böség kosarábol mindenki egyaránt vehet...).

Meridian74 2010.10.02. 19:49:07

@hunocska: a politikusok nem lopnak? dehogyisnem... egyik sem szent. Az utóbbi 8 évben nem volt olyan hét hogy ne valami botránytól lett volna hangos a média, és ez csak a kipattant ügyek, vajon mennyit tusoltak el? És ehhez képest hányan kerültek börtönbe? Csak néhányan.

Ha esetleg azzal jössz majd, hogy Vona Gábor is politikus, igazából ők saját bevallásuk szerint kényszerből csináljak azt amit, hisz előtte megvolt a saját életük, vállalkozásuk, csak időközben annyira telel lett a tökük az egész rendszer faszságaival, hogy megpróbálják saját kezükbe venni az irányítást és éppen ezért vannak a radikalizmus mellett, mert ténylegesen megoldásra csak ez vezethet. semmi más.

Id. Lencsés István 2010.10.02. 19:50:36

Én most is nagy várakozással tekintek az önkormányzati választások elé!
A Polgármesterem valószínűleg elmondja majd, tájékoztat bizonyosan: Kedves választó, én 35% kedvezménnyel kapom a gépjárművet kapcsolati rendszerem alapján, jelenleg feleannyit fizetek, mint Te a mobil beszélgetéseimért, melyet magáncélra használok. Kedvezményes üzemanyagkártyához juttatlak, stb., persze ha igényled. Közös büfés rendezvényeinkre a polgármesteri hívtalba elvárlak.

Trejo 2010.10.02. 19:59:16

@Meridian74: A Tömjén által képviselt KERESZTÉNYDEMOKRATA párt nevében előítéletekkel viseltetni a felebarátok iránt a saját maga által hangoztatott eszmék leköpésével egyenlő.
Egy népről kollektíve rosszindulatú tulajdonságot kijelenteni rasszizmus.
@TaTa86.: Horthyt a világháborúban nyújtott szégyenletes teljesítménye mellett mi alapján lehet még megítélni? Fehér terror? Vadászatok? Arisztokrácia seggének kölcsönös kinyalása? Másfél millió éhező országa? A magyar zsidók megalázásának végigasszisztálása?
Mit nyújtott az a briganti amire olyan büszkék vagytok?

Diké. · http://harykozig.blog.hu 2010.10.02. 20:00:41

@TaTa86.: Az a baj, hogy mindig elfelejted, hogy mi volt az eredti téma. Nem az volt a kérdés, hogy Horthy úgy általában f@sza csávó volt-e. A háború alatti szereplését te ítélted meg (ne tedd, ha ezt bűnnek tartod, az ember legalább a saját értékrendjét ne köpködje meg), mondván igaza volt. Emlékeztetőül: "Lásd Horthy és a nyilasok esete 38ban. Utólag azt hiszem igazat adhatunk neki." Én meg erre írtam, hogy én nem tartom jónak, amit tett. Nem Horthyt ítéltem meg, hanem azt, hogy odadobta a fiáért az országot. Ez egyébként nagyon jó példa arra, hogy igenis lehet bármelyik vezetőt befolyásolni, ha nincs semmi kontroll felette.

Még mindig kiváncsian várom, hogy miben méred egy ország sikerességét. És miért gondolod, hogy attól ha valakit királynak hívnak, rögtön megszünne esendő embernek lenni? Miért nem érdekelné többé mondjuk a pénz, az élvezetek, a hízelgés, vagy hogyan tud egy ember túllépni saját nézetein pusztán mert királynak hívják. Én azt mondom, hogy a dinasztia és az ország jóhírneve erre nem elég. Például Nérót sem nagyon izgatták ezek. És miért gondolod, hogy egy királynak nem lenne egy favorizált pártja vagy olyan párt, akit egyáltalán nem látna szívesen a hatalomban? Neked is van ilyen. Hidd el, ha király lennél, akkor is lenne, és nem kelnél fel a koronázás reggelén úgy, hogy mától egyformán ítélem meg Ferit és Vikit, kizárólag a cselekedeteik alapján. Szerintem a TaTa név nem a korodra utal, mert túl naív vagy és semmit nem tudsz az emberi gyarlóságról vagy a hatalom természetéről.

Egyébként nagyon érdekelne, hogy szerinted mi alapján kellene kiválasztani a királyt. Mer szerintem akkó mán legyek én. Akkó benne vagyok.

gulasZuppe 2010.10.02. 20:03:52

elöször is nektek is addig jó amig nincsenek mecsetek, masodszor is, ez nem megy liberóval
semjen egy robot, több gomb van rajta, es most ezt a programot lökte a gép
néha időbe meg térbe keverednek az információk
de azért mondjátok, meg melyik az a rész amelyik nem tetszik?
mert hülyeségeket beszelt, de ilyen jókat már rég mondott :)

Sola Scriptura 2010.10.02. 20:10:24

@Neo07: Végigolvastam mindhárom verziót Jézus vízen járásáról (Máté, Márk és János szerint) és egyikben sincs szó arról, hogy Jézus ruhája száraz maradt volna. Márpedig Sloszár egyetlen "bizonyítéka" ez. A többi merő kitaláció. Ilyen történeteket én is ki tudnék ötleni pár óra alatt. De ez a csodálatos Jézus Krisztusban: ha most itt állna Sloszárral szemben és ugyanezeket tenné, Sloszár akkor is elméleteket gyártana, hogy milyen bűvésztrükkel sikerülhetett neki. Mert hite csak annak van, aki Istentől megkapja azt. Sloszárnak üzenem a Jn 10,26-ot :)

Kartal (rezervált) 2010.10.02. 20:14:26

Jeeeee! Index címlap, legalábbis a hülyék számából ítélve... :DDD
És tényleg :D

Id. Lencsés István 2010.10.02. 20:20:04

@Meridian74:

Akkor lennék nyugodt, ha láthatnám milyen elszámolása van egy-egy politikusnak. Nem megyek messzire, csak a napídíjakra lennék kiváncsi, szálloda és költségelszámolásokra. Nem véletlen, hogy a nemzeti összefogás ezen a téren már a váltás óta létezik. Ki beszél itt üvegzsebről, ma már senki. Elképzelhető-e az, hogy egy politikus nem veszi fel a napidíját? Mondjuk arra hívatkozva: Brüsszelbe mentem, de a szállodai számlámban belefoglaltatott a kötelező reggeli, majd ebédre hívott a Nagykövet, este pedig résztvevő lehettem az unios fogadáson, taxit nem vettem igénybe, mert a követség szállított egyik helyszínről a másikra.

Diké. · http://harykozig.blog.hu 2010.10.02. 20:22:54

@Kartal (fekete mellényben): Isten hozott közöttünk. Könnyű lesz beilleszkedned közénk. :)

shwarcz bácsi 2010.10.02. 20:31:13

@Schindler Pistája: figyelj te kiherélt árja nyugdíjas!te magyarnak vallod magad?mert ha igen,ezt a gusztustalan stílust amit itt nyomsz ne reklámozd,mert lehet ez hogy te egy meggyőződéses hülye vagy,de nem minden magyar ember ilyen.vannak ebben az országban,zsidó,cigány,erdélyi ,stb stb magyarok is.nem kell a fasiszta reklám az országnak.erre sehol nem vevők.ez már mindenhol ciki.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2010.10.02. 20:33:52

Egy fasiszta törpepárt vezetőjének valószínüleg nem utolsó rasszista kijelentése. Sajnos már alig-alig éri el az ingerküszöbömet...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.02. 20:43:19

@shwarcz:
Jelen pillanatban ebben az országban ugyanolyan ciki antifának is lenni :)
@Niterider:
Imádom az ilyen rasszistázós, fasisztázós jelzőaggatást, általánosítást. Még! A más irányú gondolkodás elfogadó toleranciája mentén, előre! :)

Meridian74 2010.10.02. 21:01:46

@hunocska: írigykedni a politikus fizetésére nem érdemes. Csányira is lehet írigykedni, de ez semmit nem változtat.
Inkább az a kérdés: mit tesz az érdekünkben ezért a pénzért?

shwarcz bácsi 2010.10.02. 21:03:09

@Conv: arra gondolsz hogy a fidesz kormányzása alatt ciki ha vki nem jobbos?netán a fidesz béli volt mszmpseket,meg ügynököket,is megkérdezhetnéd erről.. tudod ők azok akik most masszívan marketingelnek a konzervatív keresztény polgári demokrácia érdekében....

shwarcz bácsi 2010.10.02. 21:05:47

@Meridian74: ez komoly kérdés?mit tesznek az érdekünkbe?hát semmit és soha nem is fognak!soha!

val 2010.10.02. 21:08:03

@Diké.: Nálunk a király != Isten. FYKI Isten -> SzK -> király

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.02. 21:16:10

@shwarcz:
nem.
arra gondolok, hogy pártállástól függetlenül ciki antifának lenni és folyamatosan barnaesőtől rettegni, fasisztázni, nácizni.

De ezt kérdezd meg az szdsz-től és az mszp-től, mennyit ér, mennyire megbecsült a társadalom szemében a dolog :)

agentT 2010.10.02. 21:42:29

Komolyan, ez még az Index címlapján van? - OMG

Beléptem ide délután, éppen sírtatok, hogy miket mondott Semlyén Zsolt. Pedig Semlyén Zsolt semmit nem hazudott, mert tényleg szemetet árulnak a Tescoban, a bolsi kormányok tényleg többet loptak mint a cigányok, ami rohadtul nagy szó, és tényleg nem szép dolog kényszeríteni a cigányokat hogy járjanak iskolába, mikor biztos lehetne másképp is domesztikálni őket.

Aztán elmentem a csjommal vacsorázni, hazajöttem, és mit látok, még mindig itt zokogtok, mint ha legalábbis létrejött volna itt egy virtuális siratófal.
Közben kiegészült a repertoár a "ki legyen a király" című toposszal, meg a tőletek elvárható ordenáré Horthy-gyalázással. Pedig a hazátok (?) alapítója, Menáhem Begin ezerszer bűnösebb mocskos rohadt népirtó terrorista volt, mint a mi kormányzónk (aki ugye nem is volt az).

Az a nagy szerencse, hogy elég jól el vagytok már szeparálva. Itt irkáltok magatoknak vagy tízen, frusztráltan, felháborodva, ami a legjobb jele annak, hogy végre jó irányba haladnak a dolgok. Remélem, hogy Semlyén beszéde is csak egy mérföldkövet jelent az úton, és amikor majd azt az egész rohadt, mocskos, haramia világrendszert, az egész pénzlufitokat elpusztítja a vihar, akkor kaffoghattok összevissza a hülyeségeitekkel kapcsolatban.
El lehet kezdeni engem most jó lelkesen nácizni, lehet ugatni európaiságról, toleranciáról, liberalizmusról, PC-ről meg a többi agyhalott szarról, amivel eddig átbasztátok a világot, de minden vergődésetek csak annyit jelent, hogy végetek, nyomorultak.

El kéne hagyni a süllyedő hajót. Irány a reptér. Csak azért szólok, már a svédeknél is bejutott egy nemzeti (a ti elmebajos szóhasználatotokban: náci) párt a parlamentbe, a franciák éppen deportálják a cigánybűnözőket (nincs cigánybűnözés, mi?) a németeknél meg nemrég látott napvilágot egy felmérés, a mélydemokraták beszartak, mert a megkérdezettek hetvenöt százaléka szerint elhúzhatna a vérbe az összes tetves bevándorló. Tehát csökken az igény rátok, a világ minden pontján.

Szóval ennyi srácoklányok.

Ja, de persze itt a legrosszabb, mert itt vannak a bunkó magyarok, akik csak a parasztgatyát meg a fütyülős barackot adták az emberiségnek (Az a Leisztinger nevű geciláda, aki ezt mondta, egyszer unalmában átlapozhatná a technikatörténeti lexikont mondjuk), bunkók, mucsaiak, műveletlenek, lábszagúak vagyunk, bakancsok csattognak... csak azt nem értem, ha itt ilyen szörnyű, akkor miért nem húztok el az anyátokba a béke térségébe, a Földközi-tenger keleti medencéjébe, ahol a testvéri szeretet, a tolerancia és az emberi jogok uralkodnak.

Nem olvasom el az ejvékolásotokat, kár erőlködni. Helló.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.02. 21:48:17

@agentT:
Gratulálok, felismerted, hogy a vbőr egy liberális, baloldali blog, amit a zsidók irányítanak.

szerintem te okos vagy, ne látogasd meg a naczivadasz.com-ot :)

Fuzzy Logic 2010.10.02. 22:23:09

Basszus, egész odáig hogy "Az MSZP ez alapján azt követeli, ..." azt hittem TASZ nyilatkozat. Ezek biztos összejárnak lufit hámozni.
Volt már "Szabadítsuk ki Hagyó Mikit" mozgalom a TASZ gondozásában? Szegény politikai fogoly, pedig csak telefonos dobozokat gyűjt. oO

Neo07 2010.10.02. 22:47:06

@Trejo: Ahhoz hogy ezt megtudd, nem a kommunisták által írt hazug könyveket kellene olvasgatni...
Tudod: "Hazudtunk reggel, hazudtunk délben és este"...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.03. 01:34:41

@Trejo: "Horthyt a világháborúban nyújtott szégyenletes teljesítménye mellett mi alapján lehet még megítélni?"
Volt ott több mint 20 év, már ha a tengerészmúltját nem számítjuk...

"Fehér terror?"
A fehér terrort ő állította le, ő csinált rendet.

"Vadászatok?"
Most Derenkről beszélsz vagy mi? Milyen vadászatok?

"Arisztokrácia seggének kölcsönös kinyalása?"
Nem volt az annyira kölcsönös, és nem is volt seggnyalás. De gondolom úgysem a műveltségedre támaszkodva írod ezeket. :)

"Másfél millió éhező országa?"
Pont másfél millió halott vagy rokkant áldozata volna az I. világháborúnak, mikor Horthy odaült. Erre jött még rá fél millió menekül. A jóvátétel, a hadigazdaság és a hadikommunizmus okozta károk, hogy a csonkaországot teljesen újra kellett gazdaságilag is szervezni, és hogy a románok konkrétan lecsupaszították a Tiszántúlt.
Ehhez képest 1940re elértük az osztrák életszínvonal 60%-át!!!!
Most 20%-on vagyunk. Na erre varrjál gombot!

Egyébként Neo07nak igaza van. :)

John Preston · http://johnpreston.blog.hu 2010.10.03. 03:31:18

@cyberlolita400001: te is ilyen okos, vagy mint az "antifaszista" Rafael László? :D

Valandil 2010.10.03. 08:11:47

"Egyszerűen szánalmas, hogy egy vezető politikus, az ország miniszterelnök-helyettese nem tudja, hogy vannak bűnözők, vannak cigány emberek, magyar emberek, német emberek, de olyan, hogy cigánybűnözés, nincsen." Nos, akkor megyek, és visszaadom a diplomámat. Anno ugyanis a cigánybűnözésről írtam a diplomamunkámat az RTF-en, akkor még nem tudtam, hogy ez nemlétező fogalom...
Egyébként de: létezik. Kriminológiai kategória, csak gondolom a TASZ-os faszok ilyenről még nem hallottak, vagy símán hazudnak - ami rosszabb a tudatlanságnál, mert rosszindulatot feltételez.
Az is érdekelne, hogy miért kezelik a cigányokat egységesen, amikor a legritkábban kedveli egymást egy romungro és egy pl. oláhcigány. Vagy pl. egy beás kikéri magának, ha romának nevezed: ő saját bevallása szerint is cigány...

Kartal (rezervált) 2010.10.03. 08:40:09

@Valandil: Vééééégre egy értelmes ember! Köszi, hogy leírtad, ez pontosan így van. Egy alkalommal cigány származású főnökömmel beszélgettünk a cigányságról, és szépen leírta a környéken lakó cigányok eltéréseit. Azt mondja, a faluban két cigánytelep is van, az egyik csoport megérti a román beszédet is, de a lovárit nem, ezek a normálisabbak, dolgozni járnak, kevés köztük a naplopó. A másik csoport bőrének színe jóformán fekete, inkább néznek ki indiainak mint magyarnak, és teljesen más nyelven beszélnek, meg sem értik a falu másik végén lakókat. Na ezek túlnyomó többsége bűnöző, munkakerülő. Ez a két népcsoport nem keveredik egymással, nem haverkodnak, nem házasodnak. Szóval abszolút nem mindegy melyik népcsoportról beszélünk, de a liberális közbeszéd a rengeteg szociológussal úgy tűnik erről nem sokat tud.

A "cigánybűnözésről" pedig nem is vitázom. Ahogy a "rasszista" szónak sincs köze a cigányellenességhez - mégis mindig azzal dobálóznak -, úgy a cigánybűnözés szó sem jelenti azt, hogy minden cigány bűnöző lenne, csak egy, a bűnelkövetési módszerek alapján jól körülírható csoport gyűjtőfogalma. De ha rosszul mondom, javíts ki.

Kartal (rezervált) 2010.10.03. 08:48:02

@Diké.: én már évekkel ezelőtt beilleszkedtem ide :)))
Meg is látszik, mi? :DDD

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.03. 14:47:31

Simán látszik, mikor index címlap egy poszt... ekkor ugyanis lehet olvasni értelmes gondolatokat a belterj gyötrelmesen unalmas picsogása mellett :)
Bár azt nagyon nem értem, hogy miért a keresztények szégyene, azaz Semjén Zsóti vagyon ekézve a posztban... a törzskommentelő tökéletes megtestesítője

picur3ka 2010.10.03. 15:08:38

@Neo07:

Haha.Tudod, Jezus sokkal okosabb volt, mint te meg a Sloszar egyuttveve. Uszkaltal te mar nagyon sos vizben?

Elmondom, mi tortenik. Leulsz, oszt olvasod az ujsagot. Semmit nem nagyon kell csinalni, lebegsz es kesz.

Kartal (rezervált) 2010.10.03. 16:50:27

@.Pierre Bezuhov.: ha ennyire nem tetszik, el lehet innen menni. A főnököd is megmondta, nem?
Tudod ki nyavalyog itt legtöbbet? Te. Ilyen belterjes meg olyan picsogás... mintha egy hetven éves aggszűzet hallgatnék, akit már csak az irigység és rosszindulat éltet, mert soha nem dugták meg rendesen. Ilyen egy kibaszott nyavalygást eddig csak cigánytól hallottam, amikor a munkáját kellett ellenőriznem, és be volt szarva, mert túrót sem dolgozott egész műszakban. Jájj ugye átveszed, jájj ugye jó lesz, jájj nehogy má selejt legyen ám... közben egész műszakban a mobiljával játszott és vihogott munka helyett. Hát ilyen vagy te is. A másik köpködése, cinikus beszólogatás, siránkozás, nyavalygás az megy, de egy konstruktív hozzászólásodat nem olvastam eddig, úgyhogy elmehetsz te a fenébe, ahogy azt gyurcsány apád javasolta.

Bocs az OFFért.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.03. 20:21:01

@Kartal (fekete mellényben): jól van bubi :) ma is elküldtél a fenébe, és ma is cigányoztál egyet. szólok majd a gondozódnak, hogy plusz banánt érdemelsz, okés? :)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.03. 21:09:28

@Kartal (fekete mellényben): Hagyd!Ő ilyen utóvéd harcos.Mindent belead a végére.Én már nem akarom elküldeni,mert sajnálom.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.03. 21:36:32

@Trejo: "Trejo 2010.10.02. 17:48:35
@Meridian74: "Meg mellesleg magyarázza már el nekem valaki, hogy ez a kijelentés: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" - ez MIÉRT RASSZISTA!?? "
Szimpla szövegértelmezés: "az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" magában hordozza, hogy minden cigány lop. Ez már rasszizmus, bár ezt Zsoltika sem fogta fel valószínűleg, amikor kimondta. Azt sem fogta fel, hogy a kereszténység erkölcsével takarózni, miközben az ember egy undorító rohadt féreg nem etikus dolog."

semmilyen szempontból nem volt rasszizmus semlyén szövegében. csak ugye megint a szimpla (értsd egyszerű, mint ostoba, bárgyú) szövegértelmezést produkálták egyesek. kedves debiliberálisok! észre sem veszitek, hogy éppen ti mondjátok ki a cigányokról, hogy lopnak ezzel a "semmlyén rasszista!" blődséggel.. tényleg ennyire nem értetek magyarul?

"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány"

ennek a mondatnak az értelmezésébe (nem egy bonyolult folyamat, ezért is érthetetlen, hogy ennyire nem értitek) simán belefér, hogy a cigányok lopási együtthatója: 0 (nulla, zéró, ahogy tetszik).. az előző két kormány lopösszege eszerint pedig 'csupán' nagyobb nullánnál.. ez egy lehetséges értelmezés! de ti mégis egy olyan (félre)értelmezést alkalmaztatok, aminek következtében lehet megint álságosan rasszistázni (butának védendőnek nézve a cigányokat - összemosva bűnözőt és becsületest); és az is kiderült ismét, hogy a cigányok lopási együtthatója szerintetek (!) is nagyobb nullánál.. úgyhogy mielőtt valaki jogosan hatalmasat rá nem ver a ki kezeitekre a hülyeségeitekért, be kéne fejeznetek az észosztást. nemigen van nektek miből.. annak a gőgnek, ami süt a hozzászólásaitokból, még akkor sem lenne létjogosultsága ha véletlenül igazatok lenne. de megint rossz lyukra futottatok.. hülyék..

semlyén pedig - hogy is szokták mondani a kedves, toleráns vallásos emberek.. megvan! - hobbikeresztény. vagy méginkább megélhetési.. amit pedig ember mond (Isten nevében), azt minimum kritikusan kell értelmezni.

a kereszténység kapcsán pedig: mindenki, aki ma él európában (és sokan más kontinenseken és szubkontinenseken) akármilyen volt a múltban vagy akármilyen a jelenben az egyház (ami a biblia szerint nem is szabadna létezzen!), az ennek a szervezetnek köszönheti (nem kell tényleg megköszönni), hogy ma az lehet aki akar! hetero, vagy homo, .., brian (és a neje is akár). ha ez nem tetszik, van még pár vallás a közelben.. némileg kevésbé tűrik el a vallástalanságot, lévén ott nem igazán harcoltak, szenvedtek nekünk természetesnek tűnő szabadságjogokért.. érdeklődve fogják hallgatni a a mozliomok az imámok ellen felhozott vádjaitokat, hogy mind bűnöző, pedofil, alkoholista. :-D

trojka 2010.10.04. 08:03:43

@Kartal (fekete mellényben):
Totál igazad van. Nem tudom, ismeri-e valaki azt a történetet, Jézust miért csak három szöggel fuggesztették fel a keresztre...azért, mert a negyediket a cigány ellopta...azota szeretik annyira a vasat...(bocs, ez részemröl nem szemtseg, semmi köze a valláshoz)...

Kartal (rezervált) 2010.10.04. 09:09:14

>>"az összes cigány nem lopott annyit, mint a két előző kormány" magában hordozza, hogy minden cigány lop.<< - bocs, ez marhaság. Ez a mondat, ha lebontjuk az alapjaira, a következőt jelenti: ha az cigányok összességét vesszük, mint halmazt, és megnézzük, hogy ők így együtt, mint cigányság mennyit loptak, akkor az kevesebb, mint az összes mszp lopás. sehol nincs benne a mondatban, hogy az összes cigány tolvaj lenne, bár ez a mondat így tényleg sértő a becsületesen dolgozó cigányokra nézve, ami amúgy kiválóan példázza Tarlós kommunikációs - és gyaníthatóan szellemi - képességeit.

@.Pierre Bezuhov.: hát aki a sok seggnyalással elérte, hogy a gondozók szóba álljanak vele, az könnyen van... egyébként nem fog menni, ha nem tűnt volna fel, az éjjel lecserélték az egész gárdát :DDD

cyberlolita400001 2010.10.05. 14:40:47

Na most magyarázza már meg valaki, ti hypercizellált nyelvtani guruk, hogy Semjénnek valójában igaza van és semmi gond nincs azzal, amit mondott. Aki ezt vallja, az - szerintem - legkevésbé magyar és legkevésbé sem hithű keresztény. Számoljatok el magatokkal, s mikor majd mindenki szépen megrohad a földben, az előtt egy percen fusson át még egyszer a dolgokon, játszd újra, Semjén!

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.05. 16:35:12

@cyberlolita400001:
valóban igaza van.

persze nem mindenben, az egyház államirányítási szerepét baromságnak tartom, de a többi az kóser :)

trojka 2010.10.05. 18:45:19

"Az Egyház államirányitási szerepe" ...ez kisértetiesen hasonlit egy régi idöszakra..."hé, te szoknyás, itt a prédikácio szövege, nehogy mást merj mondani"...az Anyaszentegyház feje a pápa, aki Romában székel...meg kell kérdeni Pali bácsit, ö most tett tisztelgö látogatást...de az is lehet, hogy Moszkvába indult, csak eltéritették a gépét...

cyberlolita400001 2010.10.06. 13:28:45

@Conv:
De mi? Mi kóser? Egyébként az mennyi? Összes roma + szocik? Mennyi az annyi Semjén Zsolti?? Hogy poshadna meg a mélykeresztényvagyok a kamerába Zsoltika... Szégyen, sőt SZÉGYEN, hogy egy ilyen talpnyaló bürokrata álvallásos miniszter lehet ebben az országban. Szégyen! Mert csináljon mindenki, amit akar, legyen akármilyen vallású, mindegy, de akkor tartsa be vallásának előírásait és megérdemli a tiszteletet. De így? Akkor vagyok keresztény, amikor akarok- stílus egy igazi templomba járó embert szerintem el kell, hogy gondolkodtasson. Egyébként kriminalizál és végletekig cigányellenes. És még mindig nem tudjuk mennyi az annyi.

süti beállítások módosítása