Skip to content


       Szűrés lista

Úgy szavaztunk, hogy nem szavaztunk

Hát kérem szépen, az ország kellemesen beleszart az önkormányzati választás urnájába, ahonnan azért előtte kivették a gyereket.

A legkreatívabb kampánycsendsértést EVER a Terézvárosban követték el (különdíjat neki!), ahol egy kihangosított mobiltelefont dobtak be az urnába, ami Gyurcsány öszödi beszédet "sugározta" ...
 
Szintén különdíjas a Magyar Rádió vezetősége, aki a Legfelsőbb Bíróság döntése után kénytelen-kelettel leadta a Jobbik hirdetését, de a hirdetés előtt és után is beolvasták, hogy azért nem szerkesztették korábban adásba a hanganyagot, mert úgy gondolják”, hogy annak egyes állításai alkotmányos értékeket sértenek, így azokat a közszolgálati rádió jogszerűen nem sugározhatja. Felidézik, hogy előbb az OVB, majd az LB kötelezte a hirdetés sugárzására a rádiót, és „tiszteletben tartva a bíróság, mint a jogállam egyik elkülönült hatalmi ága jogerős döntését”, a rádió „nem tehet mást, mint sugározza” a Jobbik fizetett választási hirdetését. Az OVB egyhangúlag úgy döntött, hogy ez jogsértő volt .... de akkor mi van? Jogsértő volt, oszt' csókolom ... nincs semmilyen következménye. Mondjuk egy jogállamban egy ilyen tudatos jogsértés után semmilyen közszolgálati rádióban vagy tévében nem dolgozhatna, aki ezt kitalálta és engedélyezte ...

Este 17:30-ig a választók 41,7% ment el szavazni.

Úgy szavaztunk, hogy nem szavaztunk ...

Én sem mentem el szavazni, ez volt az első választás, népszavazás, amit kihagytam, pedig a NATO-népszavazáskor "kezdtem".


Az önkormányzat a legnagyobb mutyitelep a földön, velejéig rohadt az egész rendszer, senkiházi, képzetlen emberek kezébe túl nagy hatalom kerül, meg a milliárdos önkormányzati vagyon. Nem mindegy, hogy ki teszi el a 10%-ot? Kinek a haverjai jelentkeznek az alibi-pályázatokon? Jó szívvel a Fidesznek ennél több hatalmat nem adhat az ember, jó szívvel a Jobbiknak ennél több hatalmat nem adhat az ember, jó szívvel az MSZP-nek semmilyen hatalmat nem adhat az ember, LMP-vel meg maximum söröznék a Gödörben, de hatalmat nem adnék nekik.

Ai tényleg különös, hogy a mindig aktív Budapest sehol sincs ... Buda még hozza a 40% körüli részvételt, de Pest 40% alatt van ...

Szerencsére Szanyi Kapitány segít a megfejtésben, szerinte fővárosban a legnagyobb az „ébredés” az emberekben, az emberek „megrendültek, kiváró helyzetben vannak” a Fidesz által „fülkeforradalomnak” nevezett jelenség elmaradt.

Így Tibor, Budapest végre felébredt, és nem szavazott rátok, de úgy néz ki, hogy senkire sem ...
 

Megyei jogú városok és a kerületek polgármester-választási eredményei itt.
Egy szemem Miskolcon, Ózdon, Szegeden, Újbudán és Terézvároson ...

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr662342167

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Utánlövés 2010.10.04. 11:40:18

Még egy utolsó vicces plakát a kampányból, amit sajnos csak ma reggel vettem észre: Ami meg a valódi főpolgármester-jelölteket illeti, nem igazán úgy alakult a végeredmény, ahogy vártam. Persze nem az első helyezett okozott meglepetést. Tarlós győzel...

Trackback: A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában 2010.10.03. 21:47:26

A választók a Jobbikról beszéltek a legtöbbet a közösségi médiában augusztus-szeptemberben, a hírversenyt viszont Tarlós István nyerte. Az LMP jelentősen az előzetes elvárások alatt teljesített. A Brandmonitor az elmúlt két hónap (2010.07.31-2010.09.30...

Trackback: Hogyan gründol a "Superman-díjas" Botka Szegedből Vörös Erődöt? 2010.10.03. 21:43:46

Hiába kávézott hétfőn Orbán Viktor Szegeden, hiába van feltúrva  választási időszakban is polgárbosszantó módon minden, hiába csúsznak egyes nagyberuházások, hiába hagyják el a várost a munkát kereső fiatalok, hiába volt Botka a csúnyán megbukott ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Endrosz 2010.10.04. 00:51:15

Meggyest kitolta Esztergomban a sokak által megtámogatott független jelölt (MSZP, LMP, Jobbik, civilek). Apró öröm mára: VAN olyan pofátlanság, amit nem tűrnek a zemberek. :)

valasztas.hu/hu/onkval2010/471/471_0_index.html

Táskás Tóni 2010.10.04. 00:52:35

@ben2: Szerintem meg az a szokatlan ,hogy a kormány élén a miniszterelnökkel nyolc évi ellenzéki duma után ,hogy Ők készen állnak a kormányzásra semmit nem tudnak letenni az asztalra az egyetlen hétvégén összeállított hevenyészett 29 ponton kívül./5 ember aktív közremüködésének gyümolcse/. Úgy állítod be a kormány bénázását ,mint valami forradalmi tettet - A mozgástér bővítés pedig abból állt Orbán részéről ,hogy a hiányt akarta növelni ,ezért ment ki Brüsszelbe megalázkodni ,vissza is hőkölt Barroző maflásaitól. Amugy meg várd 2030-at Matolcsi akkorra ígért javulást.

Táskás Tóni 2010.10.04. 00:55:00

@Kicsit Karcos: Legalább lesz Csányi mellett egy okos ember végre az Oszkó. Akkor csak nem lehetett olyan rossz amikor kormányon volt, hiába ekézték a fideszesek

ben2 2010.10.04. 01:02:18

@Endrosz:

Ha jobban megnézed a választási eredményeket, a pofátlanságot általában nem díjazzák az emberek, pártállásra való tekintet nélkül. Pont Meggyes esete bizonyítja, hogy nem elvi-ideológiai alapon zajlott idén a választás (mint mondjuk 2006-ban). Ahol a fideszes volt pofátlan, ott az bukott, ahol meg mszp-s, ott meg az (lásd: BP.) Ehhez képest 2006-ban olyanok is nyertek, akikről mindenki tudta, hogy bűnözők és/vagy alkalmatlanok, mégis rájuk szavaztak, vidéken az öszödi beszéd és a vizitdíj, stb. miatt, Budapesten meg az autógyújtogatók miatt, de mindenképpen ideológiai megfontolásból. Most ez a szempont az áprilisi eredmények után lekerült a napirendről, így mindenki az alapján döntött, hogy ténylegesen, helyileg ki a legalkalmasabb az adott önkormányzat vezetésére.

Neo07 2010.10.04. 01:07:46

@Táskás Tóni: Sok mindenről nem tudsz. Nézz utána, miért kellett hamarjában B-tervet csinálnia a kormányzatnak, az Index is írt erről. Segítség: az alkalmas pillanat elmúlása, görög krízis, ezek után az EU rettegése a további államcsődöktől (dominó-effektus).

Táskás Tóni 2010.10.04. 01:08:45

@ben2: Na ne röhögtess! Ezt még el is hiszed? A szavazók 90%-a pártszimpátia alapján szavazott. Persze vannak még normális helyek-ezekhez Budapest Tarlós miatt nem sorolható- ahol tudtak protest szavazni PL Esztergom ,Felcsút

2010.10.04. 01:10:51

Fideszes polgármesterjelöltünk huszas évei derekán máris önkormányzati képviselő, főv. közgyűlési képviselő, országgyűlési képviselő, az országgyűlés jegyzője. Még egy igazi csorgó nyálú nyugger se hiheti el, hogy miközben egyszerre három ülésen nyomkodja a szavazógombokat, még polgármesterkedni is tud. :)
Amúgy meg mennyen minden politikus a fenébe! Régen, ha fel kellett vonulni május 1-én, legalább adtak sört meg virslit, és szólt a rezesbanda a teherautó platójáról. Ezek a geci pénzlopók magasról leszarnak minket négy évig (és még jó, ha csak leszarnak, és nem tesznek keresztbe meg nem kotornak a zsebünkbe), de utána persze én ne szarjam le őket, én rohanjak a szabadnapomon rájuk szavazni, oszt nem kapok érte még egy szar sört meg virslit sem, há normális???

parttalan 2010.10.04. 01:11:21

Itt nálam, Csongrád megyében. Szeged, Szentes, Makó a szocialistáké maradt. Vásárhelyen (mint ahogy az várható volt) maradt Lázár milliomos János, ill. Mórahalmon is a fideszes polgármester.

Tehát végeredményben itt a megyében nem volt leváltó hangulat sehol, az összes pártszínezetű polgármester megtartotta posztját városában, Aami sztem egyedülálló teljesítmény az országban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 01:17:20

Az alacsony részvétel zömében a Fidesznek kedvezett, mivel a jobboldal szavazói fegyelmezetten elvonulnak, és ikszelnek.

Én itthon maradtam, mert nem volt értelmes jelölt, hiteles induló.

Nézegettem az eredményeket, azért néhány nagyon nagy zakót kapott a Fidesz. A legjobban Gödöllő tetszik, ahova el fogok menni jövő hétvégén kirándulni, és megpróbálok rájönni, mit tud Gémesi György. Ha megnézem azt a várost, akkor tudni fogom, milyen egy település, amit egy sikeres polgármester irányít. Gémesinek ez lesz a hatodik ciklusa.

A veresegyházi volt tanácselnök is, aki 27 évesen, 45 évvel ezelőtt lett a település első embere, 60%-ot kapott. Mit tett, hogy demokratikusan is meg tudta őrizni a hatalmát?

Budaörsön Wittinghoff Tamásnak könnyű a dolga, mert az a leggazdagabb város. 60%-al nyert, ha jól tudom neki is hatodik ciklusa lesz.

Dunaharasztiban a 71%-os zakót a Fidesznél hogy emésztik meg? Ott áramszünet volt, mikor a fülkeforradalmat közvetítette a tévé?
Ugyanakkor pár kilométerrel arrébb Varsányban meg a Fidesz szedett be egy 70%-os győzelmet.

Pilisvörösváron a Fidesz jelöltje a harmadik helyen végzett. Mit tett a Fidesz Pilisvörösvár ellen?

Üröm, Laboda Gábor, volt MSZP-s OGY képviselő (tudtommal már nem az), 68%!

----------------
Ahol nem érvényesült az áprilisi 50% plusz még egy pár % pártszimpátia, ott a Fidesz vagy nagyon nyer, vagy nagyon kikapott. Miért?

Táskás Tóni 2010.10.04. 01:20:29

@Neo07: Tudok minderről csak Orbán ment úgy Brüsszelbe a fooradalmi győzelmével ,azt hitte mindenki seggre esik előtte.Ő úgy látszik figyelmen kívül hagyta a görög válságot és ment nyalizni ,hogy növelhesse a ktgvetési hiányt miközben itthon két - három vitéze Szijjártó Kósa és Varga csődot kiáltott miközben a haverjaik a ft-ra shortoltak. Végig ellenzékben azt mondták, hogy tudják mindenre a megoldást nem akarom most felsorolni a hülyeségeiket. A válság pedig nem a fidesz hatalomra jutásakor kezdődött, hanem a szocik idején. Persze a válság csakOrbánékat menti fel a szar kormányzásukból a szocikat nem .Legalábbis nálad így van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 01:23:52

@ben2:
"Tényleg megérte Gyurcsány országlásának egy évvel való meghosszabbításáért beáldozni a balos önkormányzati pozíció túlnyomó részét?"

Ha ezek sem tesznek semmit 4 évig, akkor meg, mert a Fidesz újra 8%-os párt lesz.

Ha azok sem tesznek semmit 4 évig, akkor meg , mert ezek legalább esélyt kaptak.

Ez a politikai váltógazdaság.

Táskás Tóni 2010.10.04. 01:23:53

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ne felejtsd el a felsorolást hiszen Felcsút is veszett nem a fidesz nyert. Gondolom ott aztán sok mindent tudnak Orbénékról

ben2 2010.10.04. 01:25:01

@Táskás Tóni:

Az elmúlt nyolc évben a kormány nem a lehetőségei határáig ment el, hanem elébe ment a külföldi üzleti körök igényeinek, azt remélve, hogy így piros pontokat szerezhet magának, amit politikai blablában meg is kapott, gazdasági szempontból viszont gyarmatosítóként bántak az országgal. Ehhez képest Orbánék legalább kűzdenek. Egyébként pedig attól, hogy néhány üzletileg és politikailag is ellenérdekelt elemző és sajtómunkás bénázásnak nevezi a kormány tevékenységét, még nem feltétlenül az.
Egy ország választott vezetőinek nem az a dolguk, hogy kivívják a külföldi üzletemberek és politikusok elismerését (ők nyilván azt ismerik el, aki az ő érdekeiket maradéktalanul kiszolgálja), hanem az, hogy az összes fronton eredményeket érjenek el az ország számára a külföldi üzleti körök érdekeivel szemben is. Ahogyan az amerikaiakat, németeket, franciákat, stb. sem érdekli, hogy mit gondolnak róluk mások, amíg a politikusaik az ő érdekeiket képviselik, addig nekünk sem kell másokhoz dörgölőznünk. Az elmúlt nyolc év egyik legabszurdabb idiotizmusa pontosan az volt, hogy megpróbálták elhitetni az emberekkel: a saját érdekeiknél vannak fontosabbak, mint például az IMF, a bankok, vagy a nemzetközi multik érdekei. Nos, ideje lenne talán kijózanodni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 01:30:49

@Táskás Tóni:
Nem néztem, csak Pest megyét, ott is csak azt, ahol valamelyest ismerős vagyok, és megdöbbentő eredmény született. Nem irányában, arányaiban.

Mert azt tudtam, hogy Gödöllőn Gémesi nyer, de nem gondoltam, hogy ennyivel.

Pilisvörösvár lakosságának ránézésre 60%-a Fideszes, mégis a Fidesz jelöltje csak harmadik..

Felcsúton tényleg sokat tudnak Orbánékról. Nekem mutatták a házukat, amiben laktak. Nem volt nagy, se értékes. Még jó helyen sem volt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 01:42:58

Bocs, de ebben sok igazság van!

Bíztunk a választók józanságában, mérlegelő képességében - és reméltük, hogy sikerül meglepetést okoznunk. Nekem ez már sikerült- nyilatkozta Seres Mária, a Civil Mozgalom vezetője - immáron Mátraverebély polgármestere.

Jelöltjeink saját pénzükön, idejüket, energiájukat nem kímélve dolgozták végig a kampányt. Az országos média nem segített bennünket, annak ellenére, hogy a jelöltállítás alapján az ötödik legjelentőseb b szervezet vagyunk – előttünk már csak a parlamenti pártok voltak. A leglelkesebb és legtisztességesebb választáson induló csapat a Civil Mozgalom közös sége volt – ezt ki merem jelenteni, - és büszke vagyok arra is, annak ellenére, hogy a Fidesz várható nagyarányú győzelme miatt sokan értelmetlennek gondolták az indulást, mi bebizonyítottuk, hogy van helyünk az önkormányzatokban is.
- A választókkal beszélgetve szembesültünk a közömbösséggel, a fásultsággal, és sajnos nagyon sokszor a félelmekkel. A részvételi eredmények ezért nem leptek meg bennünket.

Azokban az önkormányzatokban, ahol a Civil Mozgalom jelöltjei mandátumot kaptak, m egvalósulhat a civil kontroll, és erősödhet az együttmuködésre való hajlandóság. Erre igazán nagy szüksége van a megosztott magyar társadalom nak.

Ez a választás sajnos nem az esélyegyenlőségről és tisztességes feltételekről lesz emlékezetes.
Megtapasztaltuk, mi mindenre képesek a pártok, hogy megszerezzék a hatalmat, és milyen aljas módszereket használnak arra, hogy az embereket megtévesszék, megfélemlítsék vagy az ellenfeleket ellehetetlenítsék.

Hiányoljuk a törvényi korlátokat, melyek a hatalmon lévő polgármesterek eszközeit leredukálnák. Akkor a saját kampányuk nem olvadhatna össze a megbízatásukbó ;l adódó kötelezően ellátott feladatokkal. De jelenleg ez a helyzet: a polgármesterek ilyenkor példátlan adakozásba kezdenek – osztják amit lehet, a seg&eacut e;lyt, a tüzelőnek valót stb, de van aki libát ad, vagy épp az utolsó estére dínom-dánomot szervez – természetesen a település pénzén.

Nem lett minden jelöltünk befutó, de ők sem érzik magukat vesztesnek, hiszen a mi jelenlétünk nem a választásokra korlátozódik. A pártok által szított feszültséget és ellenséges viszonyulást szeretnénk tompítani, valamint megmutatni az országnak, hogy a problémákra nem a pártpolitizálás fog
megoldást jelenteni, hane m csakis az összetartó közösségek képesek azokat megoldani.

A pártok 20 éves ámokfutása a vége felé jár. Mi arra az időre kész& uuml;lünk, amikor az emberek azt fogják mondani: ELÉG VOLT! Ebben az országban emberek élnek, nem pedig pártok.
Ki tudja, mennyi idő van még addig. Szerintünk nagyon kevés…

ben2 2010.10.04. 01:46:57

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Duma szinten persze lehet magyarázgatni az eredményt, de ugyanezt meg lehetett volna tenni pl. 2002-ben is, amikor a Fidesz csúnyán kikapott az önkormányzati választásokon (Debrecen akkor kb. úgy maradt fideszes, ahogy most szeged szocialista). Ehhez képest az MSZP durván zakózott 2006-ban és most, négy évvel később mégdurvábban.

Fidesz-KDNP: 3 902 839 szavazat, 588 polgármester, összesen 2731 mandátum
Budapest: 19/23
Megyeszékhely: 18/19
MSZP: 1 452 982 szavazat, 48 polgármester, összesen 491 mandátum
Jobbik: 743 892 szavazat, 3 polgármester, összesen 273 mandátum
LMP: 156 813 szavazat, 1 polgármester, összesen 48 mandátum

A szocik tehát legfeljebb arra lehetnek büszkék, hogy az általuk nevetségesen alacsonyra tett lécet sikerült valahogy átugraniuk, bár azt sem mindenhol.
A neheze még csak most jön. Sok politikából (vagy a kapcsolataiból) élő szoci pártmunkás marad most állás nélkül. Ha ezek az emberek szakítanak a politikával, egész régiókat veszíthet el az MSZP a következő években. Jó példa erre az SZDSZ esete, ami 90-ben még az önkormányzati választások győztese volt, majd fokozatosan vesztett a pozícióiból és hiába ért el meglepően jó eredmény Budapesten 98-ban, vidékre nem volt képes visszaférkőzni, egyszerűen mert eltűnt a helyi utánpótlás.
Az MSZP-nek tehát ez a választás igen komoly csapás: gigantikus mennyiségű meló (és pénz) kell ahhoz, hogy fenntartsák a szervezeti hálózatukat olyan helyeken, ahol még önkormányzati képviselőjük sincs. Márpedig az áprilisi választás feketén-fehéren megmutatta, mennyi számít a helyi mozgósító erő. Szal lehet itt Felcsúttal viccelődni, meg éltetni Botka Lászlót, de az erőltetett sikerpropaganda könnyen visszájára sülhet el. Ha az emberek megszokják, hogy az MSZP-nek az a győzelem, hogy Horváth Csaba 29%-ot ér el Tarlós 53%-val szemben, helyileg meg nincs is képviselőjük, akkor egyszerűen leírják őket, mint a kormány alternatíváját.

Táskás Tóni 2010.10.04. 01:53:07

@ben2: Neked biztosan ,de szerintem hamar ki is fogsz. 2030-ra már jól is élhetünk megmondta Matolcsi , a nagy magyar kormányod egyik immáron megerősített minisztere. Szemellenzővel nehéz lesz tájékozódni a nagy világban.

Táskás Tóni 2010.10.04. 01:55:15

@ben2: Nem tudom milyen számokkal dolgozol ,de ennyi ember összesen nem ment el szavazni amennyit te itt hozol. Mondtam le a szemellenzővel.

Neo07 2010.10.04. 01:57:08

@Táskás Tóni: Szemléletmódbeli eltérések vannak, úgy látom. Miért kellene az alkut úgy kezdeni, hogy eleve a másik fél igényeit vesszük figyelembe? Nyilván nem középről kezdünk, hanem a szélekről, és úgy megyünk a közép, a megállapodás felé. A görög válság meg áprilisban, a hazai kampánnyal egyidőben vált nyilvánvalóvá, akkor már minden mindegy volt.

ben2 2010.10.04. 02:00:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

"Ebben az országban emberek élnek, nem pedig pártok."

Ez szép és jó, csakhogy a szervezeti formát okolni az emberi hülyeség helyett önbecsapás. Az LMP és a Jobbik a legjobb példa arra, hogy az outsider hozzáállás csak addig működik, amíg lehetőséget nem kapnak a bizonyításra.
A pártrendszer csak egy szisztéma a demokratikus rendszer működtetésére, ahogy a vállalkozás a gazdaságéra. Sok a kisstílű, pitiáner, önző vállalkozó? De még mennyire. Ennek ellenére senkinek sincs kedve eltörölni a vállalkozást, mint szervezeti formát, mert attól még a pitiáner, kisstílű alakok ugyanazok maradnának, mint előtte, csak más formában működnének. Ugyanez a helyzet a pártokkal. Azt kell megtanulniuk az embereknek, hogy egy párt sem több, mint emberek speciális szervezet. Lehet rájuk nyomást gyakorolni, be lehet épülni, vagy lehet újakat alapítani. Ebben az országban tényleg emberek élnek és nem pártok. Ezért aztán a pártok pontosan olyanok, amilyenné az emberek formálják őket.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 02:04:09

@ben2:
Én nem az MSZP eredményét magyarázom, mert azon egyrészt nincs mit, másrészt nincs eredmény.

Én azt vettem számba, ahol-amerre járok-ismerős vagyok, ott a Fidesz általában nagy zakót kapott, vagy nagyon nyert.
Ürömön, ami több cikluson keresztül G.Nagyné Maczó Ágnes erős vára volt, ma egy exszoci képviselő 68%-ot adott a Fidesznek.
Mivel? Hogyan? Mit tett, hogy a település lakói félredobva pártszimpátiájukat tódulnak a zászlaja elé, mint hídfoglalók Budaházy kiszabadítására?

A mai választás nem a pártokról, hanem a közösséget képviselő, azt jelképesen vezető, a köz tiszteletét elnyerő Emberről mint Egyénről szólt, megmutatta az Egyénnek, mennyire Ember.

ben2 2010.10.04. 02:07:24

@Táskás Tóni:

Véleményem szerint, akiből a nyers számadatok csak indulatokat képesek kiváltani, az jobb, ha nem okít szemellenzőről.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 02:10:49

@Táskás Tóni: Szerintem összeadta képviselői listás és a polgármesteri, valamint a megyei közgyűlési szavazatokat, úgy nagyjából kijön.

@ben2: Mivel csak idekanyarítottál egy talicska adatot, érdemi magyarázat vagy forrásmegjelölés nélkül, így ne csodálkozz, ha kritika ér!

ben2 2010.10.04. 02:16:37

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ebben egyetértünk.
Kettős mércét ugyanakkor ne alkalmazzunk. Ha elfogadjuk azt, hogy az egyik városban azért nyert szocialista, mert jól dolgozott a városáért, akkor fogadjuk el azt is, hogy a másikban meg azért vesztett, mert rosszul dolgozott.
Azt határozottan a mai nap pozitívumai közé sorolom, hogy csak azért, mert fideszes valaki, még nem jelentett bérelt helyet a polgármesteri székbe. Ez meglepő módon nem csak a többi jelöltnek jött jól, hanem a fidesznek is, mert így elmondhatja, hogy a jelöltjei megérdemelten, az eddig végzett munkájuknak, vagy a programjukba vetett bizalomnak és nem valamiféle országos indulatnak köszönhetik a győzelmüket.

ben2 2010.10.04. 02:21:31

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ugyanezen adatok néhány hozzászólással feljebb megtalálhatók. Mellesleg, ha valaki nem hisz az adatok valódiságában, nyugodtan linkelhet hitelesebb forrásból más adatokat. Számadatokra indulattal reagálni attól még öngól.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2010.10.04. 02:42:58

@ben2:
És ahol szarul teljesítettek, mint Meggyes, ott megkapták a zakót.

De Pilisvörösváron, ahol Gulyás Dénes áprilisban 565-al mandátumot szerzett, hogy tudott olyan szarul teljesíteni a Fidesz, hogy csak harmadik? Ezt egyszerűen nem értem.

Üröm. Mit tett Laboda? Amennyit hetente látok, semmit. Lenn a lámpánál reggelente ugyanúgy sor van, A Rókahegy felé ugyanúgy keskeny az út, a lámpa ami készült, csak félmegoldás, Borosjenő és KAlász fele az úthoz hozzá sem nyúltak, ahol aszfaltoztak, ott sok helyen létfontosságú szakaszokat kihagytak. Nullás ügyben meg csak az acsarkodás megy Borosjenővel, és mindenki mással.

2010.10.04. 02:46:39

@ben2: Öhöm, és hol vannak azok az eredmények, amiket a fidesz elért? Csak mert már lassan fél éve ők kormányoznak, oszt egy cselédtörvényen, a pályinkafőzés liberalizálásán meg néhány pitiáner tyúktolvaj lesittelésén kívűl nem sok eredményt látni.

Canis Lupus Libertas (törölt) 2010.10.04. 06:00:45

Végigolvastam a kommenteket és a kedvencem az, amelyik szerint Tarlós vesztett, mert a leadott szavazatok száma alapján blablabla... Milyen szomorú, hogy a választási eredmény szempontjából a választani tudó, de nem voksoló szavazó véleménye nem számít. Persze a szomorkodó baller bújdosók még vígasztalódhatnak azzal, hogy aki nem választ az velük van, csak akkor mit jelent pontosan az ismert szólás: "a hallgatás beleegyezés"? Hogy a nem szavazók a mindenkori győztes malmára hajtják a vizet? Akkor viszont a jól ismert MSzP-s képlet (támogatottságunk = MSzP-re adott voksok száma + le nem adott voksok száma + a vélt koalíciós partnerre adott voksok száma) bizony hibás... :-) Ez legklasszabul akkor jött ki, amikor az első EU parlamenti választás után Kovács bácsi kiszámolta, hogy az MSzP csak 1-gyel kevesebb képviselőt küldhet, mint a Fidesz. Számításaik szerint ugyanis 9+1=12...

Egyébként kis városunkban sajnos bedöglött a demokrácia tegnap. A részvétel ~45% volt. Két polgármester jelölt volt, 1 Fideszes és egy 4éve még szoci, most független (tegnapig alpolgi). Az eredmény 70:30. A 8 tagú képviselőtestületbe ~20-an pályáztak. 8 Fideszes, 8 exszoci jelenleg függetlent játszó és még 4 futottak még pártbeli és valódi független. Hát nagy viták nem lesznek a képviselő testületben, mert az összetétel nem lett vegyes. A szavazóköri adatok szerint az eredmény: Fidesz - Exszoci: 67:33. Helyi demokrácia, béke poraidra...

trojka 2010.10.04. 07:38:08

Nálunk ugy szavaztunk, hogy 1300 a szavazatra jogosult magyarok száma, 400 a cigányoké. / képviselöi helyre indult 14 magyar, 7 cigány. Magyar elment szavazni 800, a cigány majdnem mind. eredény: 3 magyar, 3 cigány képviselö. akkor felteszem a kérdést, mi a frászt sírunk mi, magyarok, amikor a saját jövönk sem érdekel bennunket, olyanok vagyunk, mint a birkák. Most majd jön a jajgatás, obégatás, hogy kirabolnak bennunket, megölnek a cigányok, csicskák vagyunk, stb. ez a nép tényleg megérdemli, hogy eltunjön ebböl az orszgbol, mert gyáva, alázatoskodo, még a saját sorsával szemben is közömbös, mindenbe belenyugvo nemzetté váltunk. Mi ássuk magunknak a sírt, nem mások. Ja, csak annyit, hogy ez a három cigány FIDESZ-KDMP-s, a három magyar fuggetlen...

2010.10.04. 07:46:29

@gauche caviar: igen , igy volt. Nekem is így tetszik jobban, de akkor ne rinyáljanak a maszoposak, a meg a szadi (mert azét nem halltak ki mint a dinok), hogy a fidesz kezében van minden: maguknak csináltak.

eszkep 2010.10.04. 07:59:47

@is: „volt egy világgazdasági válság, lehet itt elfelejteni, próbálni mindenért a vizes lepedőt megpróbálni ráhúzni az MSZP-re”
Amikor a válság „kitört” Gyurcsányék már egy éve „kiigazítottak”. Szelektív memória, mi?

„a hülyenépszavazás 2008-ban mekkorát ártott az országnak, és azt nem az MSZP csinálta”
Mekkorát ártott? Volt gazdaságpolitikai hatása?

„Hogy 2010 áprilisától mekkora gazdasági bukták voltak”
Mekkorák??? Ezt fejtsd ki legyél szíves! Egyébként azt is sződd bele a válaszodba, hogy „volt egy világgazdasági válság”. Megjegyzem: nem volt, van.

„ és ha ezt 2009 tavaszán kapjuk, amikor egyébként is éppen jöttek a spekulánsok, akkor mi lett volna. „
He? Mire akarsz kilyukadni?

Végső soron, az MSZP eredményét lehet magarázni, de ha összevetjük a 2006-os eredményükkel (ami már szintén nagy bukta volt), ezt kapjuk:
„A szervezeti támogatás nélkül indulók mellett az MSZP-s polgármesterek száma csökkent jelentősen, 147-ről 49-re. Eltűntek az SZDSZ-es és MDF-es polgármesterek (négy éve előbbi pártnak 46, utóbbiban 37 jelöltjét választották meg). A Jobbik és az LMP most először nyert polgármester-választáson, három, illetve egy helyet. Négy éve még csak 137 KDNP-s és 238 fideszes polgármester volt – a közös jelölteket mindkét pártnál számításba veszi az OVI –, most viszont 597 fideszes és 496 KDNP-s győztes volt.” (Indexről)

eszkep 2010.10.04. 08:02:04

@Canis Lupus Libertas: Szerintem abban kiegezhetünk, hogy a FIDESZ "veszítsen" ennyire, az MSZP meg "nyerjen ennyire" négy év múlva is :-)
Esetleg a Jobbik feljöhet az MSZP kárára.

ermi50 2010.10.04. 08:19:20

Itt nálunk egy eredménye volt a választásmak. Az ökormányzati vezetők kiestek a sorból, s azok akik négy évig nem csináltak semmit, csak azt nézték, hogy a polgi felnyújtja e a kezét, mert akkor én is. A valódi irányítói kör az maradt, s ezt nem a képviselőkre értem.

ermi50 2010.10.04. 08:23:50

Elmaradt bocs , helyesen : az önkormányzati intézmények vezetői.

dr. Aullah 2010.10.04. 08:25:44

@ermi50: Nálunk végre lecserélték a sikkasztó bűnöző páva zolit... ennyi jó volt a dologban.

Virág et. 2010.10.04. 08:35:03

Az egész választósdi kapcsán én leginkább a hazai blogoszférát sajnálom. Ami az MSZP idején harcos ellenzékiségnek indult (hiszen nemcsak a humor igényli az ellenzékiséget, de valahol az újságírói kommentár is), az most belesüllyedt a dögunalmas kormánypárti örömujjongásba. Az index címlapját kell csak megnézni: mandiner, véleményvezér (átnevezhetjük a Szeretem a Fideszt blogra is akár), de még Török Gábor is. Hol lesz itt számonkérés vagy akárcsak kritika is? A piroslapon, ahol még helyesen írni sem tud a szerző? Vagy Balogh Artúr? Ne vicceljünk.

ucsacsu 2010.10.04. 08:50:23

zerro fasza gyerek vagy, optimalizáltad a szavazatod számát,egyszerre szavaztál négy pártra ügyes,és még választási csalást se követtél el,ügyes.

eszkep 2010.10.04. 09:12:59

@Virág et.: "dögunalmas kormánypárti örömujjongásba"
He??? Te hol élsz?
Zero ha ezt meglátja, szívéhez kap?
Török Gábor posztja mellesleg nívósabb blog a nagy átlagnál, "sajnos" / szerencsére az MSZP után csak normálisabb kormány jöhetett.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2010.10.04. 09:17:08

@eszkep:
gyurcsányék a válság előtt 2 évvel elkezdtek kiigazítani....és kiváló érzékkel 2008 őszén kezdtek bele egy "túl vagyunk a nehezén" kampányba. Aztán pár hét múlva leültek az IMF-el tárgyalni...azt hiszem ez kb a no comment kategória.
Az utóbbi időben megfogalmazódott bennem egy dolog. Nem a lopás ami veszélyes, sokkal inkább a dilettantizmus, a szociknak volt rá 8 kemény évük hogy bebizonyítsák kibaszott hülyék. Sikerült.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.04. 09:26:39

@Schindler Pistája:

"...segítettem a pöcegödörbe rugdosni "

azért mert Téged anyádék valószínűleg ezzel a módszerrel neveltek , még nem feltétlenül kell követni az otthon elsajátított értékeket, mert akkor igen nehézkes lesz beilleszkedned az emberi társdalomba :)

eszkep 2010.10.04. 09:32:16

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Sajnos 1 millió embernek elég nehéz a felfogása. Az ilyen masszív szoci bázisokat nem értem, mint Szeged (XIII. kerületet értem...).

Virág et. 2010.10.04. 09:33:50

@eszkep: A Vastagbőr nincs a címlapon. Egyébként ez a blog is csak nagyon diszkréten kritikus a kormánypártokkal. Sok dolog átmegy az ingerküszöbön, ami 1-2 évvel ezelőtt még kiverte volna a biztosítékot, ha ugyanezt a szocik csinálják.
TG nívósabb, ezt nem is vitattam. A pártszimpátia azonban ott is érződik, bár küzd ellene, de azért érződik.

Vagy te esetleg láttál nívós ellenzéki blogot? Hol?

Homeoffice 2010.10.04. 09:44:56

@eszkep:

Úgy látszik jön nálunk a második kör.
itt a XIII. ban (Az utolsó komcsi erődben) úgy látszik nem a pártra szavaztak hanem az Angyalföldért ténykedő személyre.
Ezt nehéz felfogni?
Te megszavaznál egy jól ténykedő polgimester ellen egy... vakondot, vagy egy cseresznyefát ha fidesz szinben indulna?
Te mondtad asszem tavaszzal hogy ősszel a személyre kell szavazni nem a pártra.
A többi voteom jobbra ment:)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 09:50:31

'reggelt náczi csürhe.

kezdhettek irigykedni, ugyanis "REND", és "SZÁMONKÉRÉS" csak Zuglóban lesz. Ugye jól mondom Feri bácsi? :)))

mondjuk ha Weinek 'úr' különböző ügyeinek végre lenne valami - NEM csak politikai - következménye, azért az nem lenne rossz.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.10.04. 10:10:52

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Gémes megérdemelte, hogy viheti tovább a városát. Pont idén rakják rendbe a kastélynak (új termek, lovarda) és a környékének (alsó és felső kastélypark) egy újabb nagy részét. Már csak a királyi várót kéne felújítani, és utána a város megérdemelné, hogy olyan helyekkel lehessen egy napon említeni, mint Potsdam, Peterhof, Aranjuez, Sintra vagy Versailles - persze a megfelelő arányossággal.

A tegnapi eredményeket nézve amúgy két nagy örömöm volt: az egyik Szeged (mert ha a figyusz került volna hatalomra, akkor ugyanúgy befaszott volna a tömegközlekedés fejlesztése, mint a másik két villamosos városban) a másik pedig Esztergom (ezt a blog rendszeres olvasóinak nem kell magyarázni). De azért az se előnytelen, hogy holmi Verókokat meg Molnár Gyulákat is el sikerült takarítani, még ha nem fűzök az utódaikhoz se nagy reményeket...

...a főbogármester választása pedig tökmindegy volt, hisz a fő sátán végre eltűnt...

Tegnap egyébként részemről megint ment be a négy üres szavazólap a borítékba... még pöcsöt se volt kedvem rajzolni rájuk...

Marcellusca 2010.10.04. 10:36:05

@Kicsit Karcos: Ezt én is láttam/hallottam.
Csak, nem tudom, honnan jött ez neki? :(

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 10:45:36

@Marcellusca: az mind sámli, de mindegyik a saját "szája íze" szerinti kommentárt fűzte a távolmaradáshoz. Nem is tudtam, hogy ezek gondolatolvasók :)))

az meg gondolom végképp fel sem merült, hogy azért maradtak otthon ennyien, mert beleszarnak, és rühellik a politikusokat színtől függetlenül?

Marcellusca 2010.10.04. 11:01:33

@Seduxen: Hogy mondhatol illentet? :)))
Mijaz, hogy rühellik a prolimókusokat? :)))

Egyébként tényleg érdekes ez a magyarázósdi. :(
Kinek-kinek szájíze szerint.
Ha akarom ez, ha ő akarja, az.
És mindkettő hiszi a maga igazát.
Közben meg az a lényeg, amit Te is mondasz: elege van a magyar választópolgárnak a politikából.

arlequin 2010.10.04. 11:33:49

@Aullah: egész pontosan azt mondta a vezénylő tábornok úr, hogy "a szavazók felhatalmazást adtak, a távolmaradók engedélyt"
és igaza van! puszta engedélyt adtam nekik ;-DDD
ilyen jó szöveget is régen hallottam tőle. tisztára megnyugodtam.

arlequin 2010.10.04. 11:35:35

@Endrosz: ennek én is örültem. meggyes eftásat kimagozta egy hölgy...

arlequin 2010.10.04. 11:38:01

@arlequin: ja nem! nincs igaza. nem adtam neki semmiféle engedélyt! nem és nem!
vagy igen?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 11:48:52

@arlequin: nézd! meg ugye nem tiltottad neki, hogy a NER szellemiségében tovább építse a szocial... ööö, akarom mondani a nemzet egységét. és ugye tudjuk: amit nem tilos, azt szabad. :))))

arlequin 2010.10.04. 11:50:44

@Seduxen: pontyosan!
és úgy örülök, hogy azok a gaz szocik nem mutogathatnak csúf, lopásba göcsörtült ujjal a zorbánra, hogy ő a felelős, mert most végre, valaha már, TÉNYLEG ő a felelős!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 11:57:25

@arlequin: abbiza, ahogy a vezínylő tábornok úr is mondta a hosszúkés.... ööö izé a "nemzeti ébredés" éjszakáján még áprilisban: "A győztesnek nem igaza van, hanem feladata!".

bezony tábornok úr, pláne most, hogy már 8/6-os (gyk, azaz Marcell kedvéért: 4/3-os) felhatalmazásuk van, most már ideje elkúr... ööö na, szóval belekezdeni!

arlequin 2010.10.04. 12:01:42

@Seduxen: tényleg örülök annak, hogy tiszta helyzet teremtődött. most már nem lehet hátrafele mutogatni. hátrafele elszámoltatni kell, nem mutogatni.

Marcellusca 2010.10.04. 12:06:45

@arlequin:
@Seduxen: Hehe!
Majd leszen kifogás, ne aggóggyatok! :)))
Abban mindig jó vót a magyar. :D

Mán megkezdték a kifogásgyártást. Lásd: a hijány 4,4% leszen, mer' a szemét maszoposok titkolóztak, oszt' a csontvázfelelős még csak mostan tanátta meg azt a "Samut". :)))
Hogy Varga vót a fejes a bizoccságba' meg mán etelt - majd' - fél év, ugyanmán.

Szóval: "Gyerünk, húzzunk bele!" úúúúú, vazzzz, akarom mondani: Jó lenne mosmá valódi munkát is végezni, nemcsak látszat és bebetonozó intézkedéseket hozni!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 12:10:16

@arlequin: "most már nem lehet hátrafele mutogatni" - dehogynem lehet... még vagy 2-3 ÉVIG biztosan :))))

arlequin 2010.10.04. 12:16:56

@Seduxen: mondom máshogy mert beszedált agyad képtelen felfogni. ;-D
tehát a mostani munkát már nem gáncsolhatja az ásatag ázalagok vajmicske jelenlétele.
ó-ké?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.04. 12:21:49

@Marcellusca: @Seduxen: Szeintetek most olyan lesz a fityisz,mint a szobafestők,hogy:Jaj az még nem számoltam bele?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 12:32:14

@arlequin: ez alapvetően igaz, de idén még lehet a szocikra fogni, mert a kőőőcségvetés, meg a csontvázak. jövő évtől meg lehet arra, hogy az elcseszett gazdaságpolitika, meg imf-hitel, meg ilyenek miatt kényszerpálya van. vágod?

ez gyakorlatilag egy jollyjoker, erre BÁRMEDDIG lehet hivatkozni.

@Tigeri: így bizony, ahogy tetszik mondani. bár ne legyen igazam:)))

ermi50 2010.10.04. 12:39:07

Majd a jövőben tanulhatják unokáink történelemből a magyarr géniusz-című fejezetben, ily alcímmel: Élt és feláldozta magát a hazáért, s a népért, kinek neve dicsőségesen ragyog kis hazánk egén. Imába foglalják neved miniszterelnök Úr!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.04. 12:41:26

@Seduxen: Ebben tökigazad van.Az a baj,hogy a szocik annyira elszabták a dolgot,hogy nem lehet azt mondani,hogy semmi baj jövőre kipótoljuk a hiányt,mert ezek még az esélyt is elvették erre.:((

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.04. 12:43:17

Imádom amikor mondják a szocik,hogy érződik a Bajnai hatás.
Addig maradjanak csendben,amíg érződik a Gyurcsány hatás.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 12:49:29

@Tigeri: nekem a nap mondása tegnapelőttről származik. ki más, mint szanyikapitány kiabálta az éterbe:

"Egy miniszterelnök ne hazudjon!".

LOL, gondoltam, és mindezt egy maszopos szájából... nyehehehehe.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.10.04. 12:55:24

@Seduxen: Hát.Most már ne is!
Amúgy a cspataink "Remekeltek "a hétvégén.:((
Az új kedvenc Spanyol csapatom meg az a Hercules vagy mi.

Marcellusca 2010.10.04. 13:12:15

@Tigeri: Ja, ja.
"És azé' nem fed tökéletesen, mer' sz@r az előző festés." :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.04. 13:15:17

@Tigeri: nekem meg az új angol kedvencem a Blackpool (vagy mi a fasz a neve :)) ).

sebaj, legalább pénteken elkaptuk a libások grabancát :))) Gááá-gááá-gááá!

Kicsit Karcos 2010.10.04. 14:06:53

Orbán Viktor, a megosztó: Mától Budapest ismét a nemzet fővárosa

Budapest, 2010. október 4., hétfő (OS)

"Eddig nem volt az? Már megint megosztó lett a Viktátor. Már megint nem a nemzet része az, aki másként gondolkodik, mint a Nagy Vezér.

Az nem a nemzet tagja, aki ellent mond annak a szemléletnek, amit Orbán Viktor és pártja vall. Ez a legsötétebb diktatúrákat idéző kijelentés, melyre úgy látszik a Viktátornak erős hajlama van. Az MSZP gratulál Tarlós Istvánnak és a Fidesz-KDNP-nek a győzelméhez, de visszautasítja ezt a kirekesztő gondolkodást.

Kiadó: MSZP"

os.mti.hu/Pages/News.aspx?ni=64308

Töcsi...

2010.10.04. 15:11:41

én se voltam szavazni. helyette elmentünk ebédelni a kedvenc helyünkre, mert ki tudja, mikor eszünk ott újra...

Endrosz 2010.10.04. 15:27:46

Jé, ennyien válaszoltak Meggyes miatt?

Tegnap beíráskor már hulla voltam (delegált, vagyis fizetés nélküli SZSZB tagság, majd késő éjjeli kampányzáró ezmegaz után), de már akkor megfogant a fejemben a fenti örömködésem párja, az ürömködés. Csak akkor egyszerűen örülni akartam valaminek, és nem gondolni a holnap gondjával...

Ugyanis:
- Meggyes egyéni mandátumot szerzett, képviselő maradt (Az nem kérdés, hogy listáról bejutott volna, de hogy egyéniben? Még volt ilyen körzete 'gomnak? B+, ezt nem hiszem el...)
- A helyi közgyűlésben elsöprő narancs többség van (FIDESZ 9, mindenki más szumma 5, +1 a polgi), a polgi keze meg lesz kötve
- Továbbra is rendelkezésre áll Meggyes városbeli, megyei, stb. kapcsolati tőkéje
- Továbbra is pozícióban van rengeteg puhatestű csicskája

Végkövetkeztetés:
Meggyes ki fogja nyírni Tétényi Évát. Most ugyanis az általa mozgatott mutyizásokat, az önkoris projektek elgáncsolását, kiszipolyozását még ráadásul le is veretheti a szerencsétlen nulla mozgásterű polgármesteren. "Látjátok, ő se tudja jobban csinálni, mint én!". A meccs még csak most kezdődik, és didereg az új kihívó, nincs, aki melegítse. Persze, ne legyen igazam...

trojka 2010.10.04. 16:05:48

Nem ciganygyerek esett-e bele az urnába, mert akkor jobb lett volna hamvasztas után...

derelyegrádi szellem 2010.10.04. 18:21:54

@is:

Hát perzse hogy nem azt kell nézni. Igaz, a választás normálisan úgy megy., de persze ha a kommancsok ezzel a számítási metódussal oredenáré nagy szopóra állnak, akkor rögtön máshogy kell számolni....

Nincs ebben semmi új.

Akik nem mentek el szavazni, azokat most is az mszpéhez kell hozzáadni, mind eddig mindig? :-)

Horizont 2010.10.04. 20:25:27

@trojka:
Na te a gyerek az gyerek:( Nem viccelünk ilyennel!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.04. 20:30:21

@Horizont: nem tehet róla, jobbikos... vagy az alkoholista anyja vagy az alkoholista apja ( vagy mindkettő) verte gyerekkorában.
---------

ezt a videót viszont ajánlom mindenki. az eleje gigalol kabaré :))
index.hu/video/2010/10/04/kinlodott_az_mszp-frakcio_a_partelnok_beszede_alatt/

Horizont 2010.10.04. 20:43:30

@.Pierre Bezuhov.: Azért én ilyen véleményre nem ragadtatnám magam, mert akkor miben különböznék attól amit reklamáltam??

A videót megnézve ha én most Ausztriában vagy Ausztráliában élnék a térdemet csapkodva visítva teli szájjal harsányan röhögnék, a könnyem is folyna, azon, hogy milyen balfasz politikussal van tele ez a parlament. De mivel itt élek, csak sírok, de nem a röhögéstől! Az viszont igaz, hogy milyen balfaszok a politikusok:( Jól szórakoznak, jól el vannak. Hányinger MIND!
Bár annyi igaz, hogy a Jobbiknak kéne odaadni az elszámoltatást:))))

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.10.04. 20:54:53

@Horizont: eh, nem kell ezt ennyire komolyan venni :) én speciel azt sajnálom a legjobban, hogy nem az egyetemi éveim alatt kerültek be a jobbik mókabrigádja a Fővárosi Nagy Patkócirkuszba, mert akkor többet tudnám nézni a közvetítéseket. komlyan, jobb mint a showderklub.valaki feltölthetné őket torrentre =)

Horizont 2010.10.04. 21:19:48

@.Pierre Bezuhov.: Na de kedves Bezuhov ez nem móka kacagás ez az életedről szól!És a hazádról!

Kartal (rezervált) 2010.10.04. 23:25:27

@Horizont: egy hazátlan bitangnak ilyet hiába írsz...

2010.10.05. 10:22:09

@Horizont: a cigányok is óriási tekintettel voltak Szögi Lajos autóban ülő kislányaira.

trojka 2010.10.05. 12:45:26

@Horizont:
Igazad van. Csakhogy, ez a gyerek (ha cigánygyerek) még cseperedik kicsit, aztán tiz évesen megprobál majd az utcán kirabolni, ha lesznek társai, sikerul is neki...még tovább korosodik, 16-17 évesen talán meggyilkolja Mari nénit, vagy Jozsi bácsit pár nyomorult forintért, esetleg megeröszakolja valamelyik magyar gyerekét...a te adodbol felveszi a segílyt, amit elver kártyán, a játékgépen, elissza a kocsmában, elcigizi...tudom, hogy morbid volt, amit irtam, de nem irtam volna, ha mindaz nem lenne, amiket felsoroltam...

Horizont 2010.10.07. 17:48:44

@imperial:
Attól, hogy a másik barom nem kell nekünk is annak lenni.
Ez nem mentség. Vagy le akarsz alacsonyodni a szintjükre?

@trojka:
Most még akkor is kisgyerek. Honnan tudod biztosan hogy egy gyilkos lesz belőle?
Minden benne van a pakliban, de tudod NEM ÁLTALÁNOSÍTUNK!
Egy gyerek meg nem tehet arról, hová született.

fokabacsi 2010.10.07. 20:36:09

Egy dolgot nem értek : Mi az, hogy nem mentem el szavazni?!? Lusta mint a dög, utána nincs erkölcsi erkölcsi alapja , hogy bármibe belepofázzon. Aki négy évente arra nem képes, hogy 12 percet a sorsa alakítására ráfordítson azt minősíteni sem tudom. Nem akar szavazni?? Nincs olyan, hogy nem lehet , dobjon be érvénytelen szavazatot, az is sszavazat. De magyarázni a szart, hogy francia krémes ??!! Mert a 70-es mamika elmegy, és szavaz a bolsikra . A lusta tetű pedig les ki a fejéből. És még büszke is rá?! Pedig szerintem egy lusta szarházi !Ez a szavazás a népesség IQ tesztje ! Mint ahogy az is az volt , hogy egy Demszkit négyszer újraválasztottak az eszükre büszke pestiek?? Mint a "nem megyek szavazni" kategória ugyanaz az "értelmi szint"!

fokabacsi 2010.10.07. 20:40:15

@Seduxen: Idióta vastagbőrű hülye ez a Szanyi ! Éppen mint a másik debil, a Havas Szófia !Ezek azt hiszik, a népnek is annyi esze van mint nekik? Öt perces emlékezettel?

2010.10.07. 22:00:17

@fokabacsi: Én sem mentem el szavazni. Azért törjem magam, hogy utána egy rohadt viktátor vagy gyurcsótány gennyesre lophassa magát? Én meg nem kapok egy szar sört meg virslit sem, mint a régi május 1-éken, amikor menni kellett? Akkor basszák meg, csinálják nélkülem! Én majd akkor megyek el, ha kiszavazás lesz beszavazás helyett, vagyis ha nem arról kell szavazni, hogy ki csücsüljön be a főnökszékbe négy évre, hanem hogy ki kapjon négy év közügyektől való eltiltást. Szerintem egy ilyen rendszer sokkal jobban megfelelne a magyar politikai állapotoknak és választók motivációinak. Ja, és természetesen egy szavazólapon több jelöltre is lehessen szavazni! Aki a legkevesebb kiszavazatot kapja, azé a bársonyszék, a többiek meg menjenek csak wc-pucolónak, biztosítási ügynöknek, vagy vasesztergályosnak izlésük és képességeik szerint! Egyből lenne részvételi arány, ne félj!

arlequin 2010.10.07. 23:05:04

@csernaja obca:
megvallom. bizony. nem mentem el szavazni. mert amíg nem büntetik, ergo puszta jog és nem kötelesség, addig minek?
addig hazugság és színjáték az egész.
basszák meg.
elnézést a csúnyaságért...

guma 2010.10.07. 23:24:00

@arlequin: Pedig össze sem beszéltünk! (Te is otthon maradtál?)

De a csúnya szavakat már gyakoroljuk...

fokabacsi 2010.10.07. 23:47:06

@csernaja obca: ""megvallom. bizony. nem mentem el szavazni. mert amíg nem büntetik, ergo puszta jog és nem kötelesség, addig minek?""
Ez a baj ! A rabszolga mentalitás ! Minek menjek ha sorsom alakítása ügyében tenni kellene , jó a gazdám ,csak ritkán rúg oldalba,enyém az asztaláról lehulló csont, minek mozduljak?! Neked és a hasonlóan gondolkodóknak az kell, hogy AVH, drótkerítés kutyák, őrtornyok ! Kapu fölé kiírva:" A munka szabaddá tesz" !Ti ezt tudjátok díjazni, értékelni ! Ha a magatok akaratából kellene mozdulni neeeeem ! Inkább lustálkodok. A Pesti Srácoknak ég az arcuk a túlvilágon. Szégyen !

fokabacsi 2010.10.07. 23:50:36

@csernaja obca: Javaslom elolvasni : Petőfi Sándor : A kutyák dala!

arlequin 2010.10.08. 00:03:19

@fokabacsi: jaj de kis egyszerű vagy komám. nem fogod fel, hogy a rendszer így-avagy-úgy egyszerűen átver?
megteszem a magam dolgát. ne aggódj. "amit el kellett végezni, az el lett végezve"
és ez nem a szavazás. ha te a 4-évente megszavazott és leválthatatlan emberekbe helyezed az eszed... nos, akkor részvétem.
fiatal vagy még.
továbbá: "Ha a magatok akaratából kellene mozdulni neeeeem" ez egyszerű önhazugság. éppen hogy a magam akaratából mozdulok, nem pedig az állam és a rendszer akaratából... ha te csak ekkor tudsz mozdulni, nos, akkor vagy igazi kiszolgálója annak, ami ellen lázadsz.
én nem lázadok, csak szimplán nem engedek.

fokabacsi 2010.10.08. 08:24:48

@arlequin: ." ha te csak ekkor tudsz mozdulni, nos, akkor vagy igazi kiszolgálója annak, ami ellen lázadsz."
Kérdezd már meg a svájciakat, (több száz éves demokrácia) miért mennek 80% feletti számban, akár évente 3-4szer szavazni?!?! Aztán szállj magadba !

arlequin 2010.10.08. 09:18:57

@fokabacsi: ha te a mi kicsiny országunkat összehasonlítod a svájci rendszerrel, akkor, akkor vagy nem ismered a magyar történelmet, vagy pedig pedig a politikatudományt. de szerintem egyiket se.
magambaszálltam: BUMM!

guma 2010.10.08. 10:27:25

@fokabacsi: A svájciak?!. Ők gondolkodnak és úgy szavaznak!

fokabacsi 2010.10.08. 10:47:27

@arlequin: A magyar és az európai történelmet ismerem, ezért van összehasonlítási alapom, arról, hogy Svájcban nincsenek kivénhedt bolsevisták (lásd Kovács László)hogy a maszopot visszaszavazzák ! Még most is annyi szavazatot kapott, hogy a vereség ellenére a második párt ?!?! A politika tudományról itthon ne beszéljünk,ezt Gyurcsánynak és a többi dilettánsnak kellett volna írni !Néhány év alatt az adósságot 50-ről 80% fölé növelni, bármely félcédula meg tudta volna csinálni !

arlequin 2010.10.08. 11:49:30

@fokabacsi: na majd erről később. szépnapot.

süti beállítások módosítása