Skip to content


       Szűrés lista

Nincs fogás a reformcsomagon

A kedvenc mókamesterünk megszólalt!!!
Reggel az M1-en mindent megmagyarázott. Engem teljesen meggyőzött, hajrá Széll Kálmán, hajrá Orbán Viktor!

Elképesztő ez az ember ...

"A reformcsomag lezárásaként felsoroltak egy 26 pontos akciótervet, amelyek konkrét intézkedéseket, felelősöket és határidőket tartalmaznak. Ezt a 26 pontot a kormánypárton belül mindenki támogatja.

Az intézkedéseknek három céljuk van: az államadósság csökkentése, az újbóli eladósodás meggátolása és a gazdaság fellendítése. Utóbbit szolgálja a munkahelyteremtés, aminek egyaránt kedvez a Széchenyi Terv és a Széll Kálmán Terv. Közel 300 milliárdot szánnak az egészségügy átalakítására és 516 milliárdot a vállalkozások fejlesztésére. Összesen
közel 2000 milliárd jut a fejlesztésekre, amelyek az államadósság csökkentését szolgálják.

A gyógyszerkassza idáig csupán magánérdekeket szolgált, átláthatatlan és korrupt volt. A kormány szerint nem a betegek érdekeit szolgálta, így ezen változtatni szeretnének. Nem fognak emelkedni az árak, és a reformok után kevesebb pénzt kell az egészségügybe fektetni. Nincs szó megszorításokról, mert ez az elv nem fér bele az Orbán-kormány elképzeléseibe. A szocialisták idejében már megbukott a megszorítások politikája, így most másra van szükség: az újraszervezésre.

A tegnap bejelentett szerkezeti reformok nem a megszorításokról szólnak.

Semmi nem lehetne konkrétabb egy 26 pontot felvonultató tervnél. A kritika ("Széll Kálmán Terv nem tartalmaz konkrétumokat") csupán az ellenzék meglepettségét tükrözte, hogy nem találtak fogást a reformcsomagon.

A Széll Kálmán Terv feszes, de ez elengedhetetlen. Az előző kormány hihetetlen mértékben növelte az államadósságot, az egykori vezető milliárdosok kiszolgáltatottá tették Magyarországot. Az elveszett milliárdokat vissza kell fizetni és el kell számoltatni a felelősöket. A reformcsomag konkrét megvalósítása áprilisban veszi kezdetét, és az első lépéseket már tavasszal érezheti az ország.
"

 
Nincs fogás rajta, mi? 

Íme, a teljes államapparátus elmúlt 10 hónapnyi megfeszített munkájának a gyümölcse, amely a Fidesz ellenzékben töltött 4 éve alatt részletesen kidolgozott strukturális átalakításokon alapult.

Én nem mertem volna előállni egy "ki mit fog mikorra talán átnézni" listával, meg egy Powerpoint-kezdő pps-el, de hát a kormány nem én vagyok ...


Mondjuk nem is értem, miért kukacoskodunk, hiszen már a Magyar Nemzet is megírta: "Óriási többség támogatja a Széll Kálmán-tervet". 

Na, kezdenek jönni a konkrétumok: "A MÁV nagyjából 300 milliárd forintos adósságállományát az államosított nyugdíjvagyonból rendezné a kormány."

Címkék: fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr792703744

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éhség, lázadás 2011.03.03. 01:38:58

Az éhséglázadások egzotikumból valósággá válhatnak. Egy társadalom számára döntő kérdés, hogy mi a célja a mindenkori eliteknek: integrált, nem csak intézményein keresztül egységes társadalom kialakulása, fönntartható, mindenki által elérhető életminős...

Trackback: Strukturális Reformok Havannából - Castro VS Matolcsy 2011.03.02. 15:19:46

 Kubában az év elején könnyítettek a kisvállalkozások működtetését szabályozó rendeleteken. Az új program keretein belül rövid idő alatt 75000 új vállalkozói engedélyt adtak ki a kommunizmus egyik utolsó bástyájának elkönyvelt szigetországban. Per...

Trackback: Széll Kálmán Terv egészségügyet érintő részei 2011.03.02. 15:09:10

Forrás:MTIA kormány 2011 április elsejétől kezdi meg a konzultációkat egy új gyógyszer-finanszírozási rendszer kialakításáról, majd megalkotják az ehhez szükséges jogszabályokat, és 2011 július elsejétől életbe lép az új rendszer - mondta Navracsics...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roltii 2011.03.02. 13:43:41

@minimalista: nem csak a MÁVba, a BKV is megkapja...

minimalista 2011.03.02. 13:45:14

@Marcellusca (I'm happy):
Az "oligarchák" kifejezés negatív éle a narancsforradalom óta kicsorbult, mi több, a szó pozitív értelmet nyert, lásd nemzetmentő csáji sándor és barátai!

James T. Kirk (törölt) 2011.03.02. 13:46:51

4. Elektronikus útdíj az autópályák mellett az egyszámjegyű FŐUTAKRA is. Mindez arra utal, hogy a kormány komolyan gondolja az e-útdíj európai gyakorlatban szinte egyedülálló kiterjesztését a személyautókra is, a teherforgalmat ugyanis egyszerűen, súlykorlátozó táblákkal rákényszeríthetnék a gyorsforgalmi úthálózatra.

azt hallottam, hogy a forgalmihoz fognak egy számlaszámot rendelni, és azt terhelik az útdíjjal, és az esetleges bírságokkal is, reklamációnak helye nincs.

guma 2011.03.02. 13:48:32

oszkopeter.blog.vg.hu/2011/03/02/gyorsertekeles/

"Az viszont mindenképp dicséretes, hogy majd egy év után s eltávolodva korábbi elvi kinyilatkoztatásaitól a kormány belátta, hogy sikeres adósságkezelés nélkül nincs sikeres gazdaságpolitika, pláne nem olyan eddig látott intézkedésekkel, amelyek az adósságot hosszabb távon még növelnék is. Már csak azért is nagy eredmény ez, mert ha a hitelből finanszírozott gazdaságpolitikának és az élénkítésnek álcázott népszerűségi intézkedéseknek - melynek elmúlt évtizedbeli csúfos kudarcáért fizet az ország ma is magas eladósodottsággal - a 2002-ben alakult szocialista kormány volt a bajnoka, ezt az irányt valójában 2000-től már a korábbi Orbán kormány felvette, ...............

Persze ne legyen kétségünk afelől, hogy ezzel a munka éppen csak megkezdődött, de legalább esélyei mutatkoznak egy irányában támogatható és fenntartható gazdaságpolitikai kialakulásának, melynek mostanra arról talán már formálódni kezdtek elképzelései, hogy az államháztartás éves egyenlegét összegében milyen mértékben kellene javítani és az államadósságot milyen mértékben kell ezáltal csökkenteni, ha az országot stabil pénzügyi pályán kívánná tartani. S nagyvonalúan ne részletezzük hosszan, hogy mindez beismerése annak, miszerint a magánnyugdíjpénztári számlákon felhalmozott megtakarítások államosítása céltalan és értelmetlen volt, ahogy a különadók bevezetése is legfeljebb halogatásra és időnyerése volt alkalmas, de annak eredményeként az adósságprobléma megoldása nem csak későbbre tolódott, de valamivel nehezebbé és fájdalmasabbá is vált."

Marcellusca 2011.03.02. 13:58:47

@guma: Mást vártál Budaitól?

szárny 2011.03.02. 13:59:23

Na, látom, összegyűlt a zacc maradéka... Toljátok csak, toljátok. Még csak négy Fidesz-szavazó esik egy libsybolsira, kellene egy kis arányjavulás... :-)) Szegény agyhalottak...

Marcellusca 2011.03.02. 14:02:04

@guma: Ez a Montalto is hüjjje. :)
Vagy csak nem hallotta reggel szarrágópetike nyalatkozatást. :D

Mögmonták, hogy nem megszorítás. Akko' meg mirő' beszé'? :)))

guma 2011.03.02. 14:03:20

@Marcellusca (I'm happy): :)
várni??? - rég nem várok senkitől semmit...
de titokban reménykedtem, hogy most nem lesznek ennyire ...:(((((((((((((

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.03.02. 14:03:45

@guma: Offshore Pétert olvasgatsz? Jujj! :-)
Nagyon átlendültünk a paci másik oldalára :-))))

Secnir 2011.03.02. 14:04:30

@zero:
1. A MÁV nagyjából 300 milliárd forintos adósságállományát az államosított nyugdíjvagyonból rendezné a kormány
[és jövőre ilyenkor is 300 mrd lesz az adóssághalmaz, mert amit beleöntenek, az alul ki is fog folyni azonnal. (értsd: ott állnak alatta a politikusok nyitott szütyőkkel)]

2. tovább mérsékli a táppénz összegét,
[megvalósítják az "amennyit befizetsz a TB-be, maximum annyit kaphatsz vissza" elvet. Ezt később a nyugdíjakra is kiterejsztik, ez csak a főpróba lesz]
valamint az álláskeresési járadék maximális folyósítási idejét is csökkenti
[elégedj meg az első állásajánlattal paraszt, nehogymá' szakmádhoz illő munkát keress! Mennyé' dógozni kötsög!]

3. a családtámogatási ellátások szintjének befagyasztása. Ez utóbbi csoportba tartozik egyebek mellett a családi pótlék, a gyed, a gyes, gyet és az anyasági támogatás.
[most gondolkodtunk a 2. -MÁSODIK- babán. Nem gondolkodunk. Nem lesz. Így gyarapodjon a magyar...]

4. Elektronikus útdíj az autópályák mellett az egyszámjegyű FŐUTAKRA is.
[ne álljunk meg a változás útján! két-három számjegyűekre is!]
Mindez arra utal, hogy a kormány komolyan gondolja az e-útdíj európai gyakorlatban szinte egyedülálló kiterjesztését a személyautókra is, a teherforgalmat ugyanis egyszerűen, súlykorlátozó táblákkal rákényszeríthetnék a gyorsforgalmi úthálózatra.
[eddig is az volt a véleményem, hogy az országot az autósokkal tartatják el, most már biztos vagyok benne...]

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 14:06:05

@zero:
Van erre egy örökbecsű Viktortól - A hídon akkor kell átmenni, mikor odaértünk...
Holnapra sincs tervük.
Még alszunk rá egyet...

Marcellusca 2011.03.02. 14:06:35

@guma: Reménykedni????
Naiv-e vagy-e? :P

szárny 2011.03.02. 14:08:48

www.portfolio.hu/gazdasag/megszolalt_az_eu_a_magyar_csomagrol_helyes_iranyba_tett_lepes.146146.html

"A helyes irányba tett lépésnek nevezte szerdán Olli Rehn biztos szóvivője az előző nap bejelentett magyar fiskális reformintézkedéseket. A Bizottság ugyanakkor a konkrét intézkedések ismeretének hiányában jelenleg nem tudja megítélni, hogy a tervből következő hiánycsökkentés magától értetődő és valóban biztosítja a fenntartható költségvetési pozíciót - írja a BruxInfo. "

Tik meg csak csúszkáljatok itten Gyurcsány taknyán...

ketroot 2011.03.02. 14:09:22

"A MÁV nagyjából 300 milliárd forintos adósságállományát az államosított nyugdíjvagyonból rendezné a kormány."

Ez szép és jó. És aztán...?!

dr. Aullah 2011.03.02. 14:10:06

OFF:

Na megjött a levelem a kormánytól. Orbán alá sem írta WTF? Nem meri a nevét adni, vagy mi?
Ahogy látom szép spórolósan csináltak. Dupla SZÍNES A4es papír... így tuti olcsóbb.
Na rajzolok rá 13 faxt és visszaküldöm nekik.

guma 2011.03.02. 14:12:15

@Ásó[Mosó]maci: mindenkit muszáj, hogy valamit lássál is ebben a katyvaszban!:)

(mellesleg ő ki merte tenni mindig az összes adatot számot - miből, mit, mennyit, miért - a nettre és ezt havonta meg merte csinálni, sőt kérdezhették...
most meg az összegyűlt segélyt sem merték pontosan közölni és azt sem tudjuk mennyi a kamat rá...
na ma megint befejeztem!)

guma 2011.03.02. 14:13:19

@Marcellusca (I'm happy): ja! :)
meg hüje!!!!!!
nem tudok leszokni erről....

guma 2011.03.02. 14:16:18

@szárny: ezt mondja mindenki itt is! OLVASSSSSSSS :(((((

irány jó (csak kérdés az, hogy így és ilyen áron!), csak munka semmi!!!!!!!! :(
8 hónapja semmi!
ÉRTED??????????

sgabes 2011.03.02. 14:16:46

és még volt aki sajnálta tőle azt a picikével több mint 2 milliót havonta... egy ilyen után én havi 6-8 milkát is kipengetnék neki...

szárny 2011.03.02. 14:19:13

@guma: Ezt mondaná mindenki? Jajjj, ezexerint én nem tudok magyarul? :-)))
Legelább veszíteni tudnátok. De ez nem jellemző a liberálbolsevikráciára...

guma 2011.03.02. 14:20:40

@simonmondja.: csak addig legyen elég a bezsebelt magánnyugdíjpénz...

guma 2011.03.02. 14:22:48

@szárny: :))))
aha!
legalább tudom, hogy gondolkodni és érteni sem kell semmit, mert megmagyarázod!

jössz holnap is? :(

zrobasé 2011.03.02. 14:23:11

@szárny: wehehe...aki nem tapsol, az liberálbolsevik...muhaha...ne magadból indulj ki...attól mert te szeretsz seggeket fényesre nyalni, más nem biztos :)

szárny 2011.03.02. 14:25:13

@guma: Szépek alinkjeid. De vajh' ezt miért nem linkeled?

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/ledolgozta_tegnapi_veszteseget_a_forint.146147.html
"Reggel óta látványos erősödést mutat a forint, az euróval szembeni árfolyama visszaereszkedett a 271-es szint közelébe. A hazai fizetőeszköz kurzusa így jelenleg már ott tartózkodik, ahol a tegnapi kormányzati intézkedéscsomag bejelentése előtt mozgott, vagyis a forint szinte teljes egészében ledolgozta tegnap elszenvedett leértékelődését. (...) A forint egyébként kiváló teljesítményt mutat a szerdai kereskedésben a többi régiós devizához képest. A lengyel zloty ugyanis érzékelhető eséssel reagált az alapkamat mai szinten tartására, eközben a cseh korona mérsékeltebb erősödést mutat."...

Lehet, hogy tényleg nincs fogás ezen a csomagon? :-))

szárny 2011.03.02. 14:26:55

@zrobasé: Kívánjam neked azt, hogy annyi napig élj még, ahány fideszes segget én kinyaltam? Na? Kívánjam?

zrobasé 2011.03.02. 14:28:49

@szárny: "Lehet, hogy tényleg nincs fogás ezen a csomagon?"
nincs...csak az a túl sok konkrétum, az ne lenne...:D

NYJetsTD 2011.03.02. 14:29:35

@szárny: Te vagy a válasz arra miért jó a vastagbőr...
Hol a fenébe veszi a fidesz ezeket a droidokat?

zrobasé 2011.03.02. 14:30:43

@szárny: látatlanba 100-200 közé teszem...mint ahogy te is jól megtippelted, hogy ez egy gyurcsányista fészek :D

NYJetsTD 2011.03.02. 14:31:33

@zrobasé: Basszus, most ajánlottak neked örök életet... fogadd el azonnal!

zrobasé 2011.03.02. 14:34:19

@NYJetsTD: jólvagy ? és miattam omoljon össze a TB-kassza ?! :)

Sz.M. 2011.03.02. 14:35:25

Szerintem összeülnénk haverokkal, vagy az ide rendszeresen kommentelőkkel sörözni, akkor egy hasonló listát sörözés közben-után mi is össze tudnánk állítani. Talán még egy ilyen bemutatót is.:) Vannak benne értelmes pontok, de ez a baj, csak pontok, egy felsorolás. Esetleg elképzelés, hogy hogyan valósítják meg. Pl: a rokkantak felülvizsgálatát (főleg a, szóval kényes országrészekben). Munka honnan lesz nekik (rendes munka, nem közmunka éhbérért, ami mellesleg ugyanúgy az államkasszát terheli) Stb, stb.
Tudom, komcsi-liberálbolsevik vagyok, és ez egyébként is triviális: )

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 14:35:28

@guma:
A manyuppénznek a seggére verhetnek... Azt jószívvel adták a jóemberek.
Jattos csávók voltak.
Mégcsak nem is tüntettek.
Ahol ennyi volt, lesz ott több is.
A mi Vityánk vérszemet fog kapni tőle.

NYJetsTD 2011.03.02. 14:36:03

@zrobasé: beleadom a magánnyugdíjamat... ja, azt már nem : DDDDDD

guma 2011.03.02. 14:37:26

@szárny: mert a belső eladósodás drasztikusan nőni fog, és remény sincs az időhúzó intézkedések miatt a megfékezésére!
Kérdezd meg a kilakoltatásra váró embereket, kiknek végrehajtóhoz már kiadták a munkát, és árvereznek!
Kérdezd meg a KKV-kat és a 200 ezer alatti bérből, fizetésből élőket, mi vár rájuk strukturális változás nélkül ebben az időhúzásban...
vagyis sok összetevője van annak, hogy itt nem a te szád íze szerint beszélnek. Valahogy már konkrét intézkedést várnak(nem terveket!!!)! :(

meg ezért : www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso_cimoldal%20&nID=475516

www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=475476&place=kepnelkulivezeto1

global001 2011.03.02. 14:38:46

És még azt mondják, hogy Magyarország nem a lehetőségek országa!
Nézz rá erre a majomra. Mit látsz ???
Hülye mint a f*szom, idióta, cinikus, nagypofájú és több mint 2 milliót keres!!!!!!!!!!
Kár, hogy az anyja nem nyelte le, mikor csinálták ezt a Petike féle korcsot.
De akkor ki lenne az udvari bohóc ???? Selmeczi Kósa Lézer Jani Deutch Tomász Rogán Budai Gyulu ???? Vagy ki van még ekkora állat a Fideszben ???? Ja Meggyes.........

guma 2011.03.02. 14:39:33

@simonmondja.: na ettől félek! :)

ötletben hiány nincs!
a meló meg büdös!

szárny 2011.03.02. 14:40:05

@zrobasé: @guma: és a többi, toljátok csak. Hajrá. A Nyugatnak már a kétharmad is sok, de ti majd megmutatjátok, hogy kilectizeddel is lehet itt győzni a libsybolsik felett...

Androidus · http://d-ketto.blog.hu 2011.03.02. 14:42:32

Most jön majd az, hogy amikor a 90%-os szívgyógyszert átteszik 67%-osba rendeletileg, amitől ezer forint helyett gyönge 3300-ba fog kerülni, akkor a mocsok szemétgetzi kommunistabérenc gyógyszergyártók megsértik a megállapodást. Hiszen a kormány megmondta, hogy nem fognak emelkedni a gyógyszerárak, tehát akkor nem is fognak.

zrobasé 2011.03.02. 14:44:21

@szárny: te még mindig ott tartassz, hogy harc, grrr, harc , wörgh,hörgh ?!
menj el szépen egy mérnökhöz, és kérdezd már meg, hogy mi a különbség a terv és kulcsrakész hát között...mert úgy látszik, nem érted...

szárny 2011.03.02. 14:45:56

@guma: írod: "Kérdezd meg a kilakoltatásra váró embereket, kiknek végrehajtóhoz már kiadták a munkát, és árvereznek! Kérdezd meg a KKV-kat és a 200 ezer alatti bérből, fizetésből élőket, mi vár rájuk strukturális változás nélkül ebben az időhúzásban..."
Na most légy erős: a háromból két kategóriában benne vagyok. Több gyerekkel. Az elmúlt nyolc évnek köszönhetően. Te melyikben vagy benne? hogy itt téped a pofádat és Magyarország veszténekl szurkolsz ezerrel? Mér' nem mégy el innen az anyádba, ha olyan rossz neked?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 14:48:46

@guma:
A mi Viktorunk mindenből tanul.

Ha könnyen ment a hirigelés, akkor vérszemet kap tőle,
ha koppan a kis feje, akkor meg csákánnyal megy legközelebb.

guma 2011.03.02. 14:53:04

@simonmondja.: jaja... (szerinted mi mikor fogunk?!)
ezért tetszett a svédeknél felvett videó!
mindent elárult a testbeszéd!

zrobasé 2011.03.02. 14:54:08

@szárny: a határidőnaplószerű, tovább halogatott, konkrétumok nélküli valami ellen felemelni a hangot, és azonnali cselekvést óhajtani számodra egyenlő a Magyarország vesztét kivánással ?!
A logikád elég furcsa...

guma 2011.03.02. 14:54:35

@simonmondja.: (ja és nagyon rég írtál!
fekete pont!!!)

Énbagoly 2011.03.02. 14:58:06

Reménytelen faszok.
Ennyire hülyének néznek mindenkit?
Ja, a végére nem kellett volna a kérdőjel.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 14:59:26

Mit akartok?
Választások után a nyári szünet előtt rohamtempóban megalkották a kettős állampolgárságról szóló törvényt, meg Trianon emléknapot jelöltek ki. Aztán meg a vezír kijelentette, hogy két hét alatt többet tettünk, mint a szocialisták két év alatt. Oszt punktum. Ez nektek nem elég?

guma 2011.03.02. 15:00:20

@szárny: kevered a fogalmakat!:(

nem a hazámmal van bajom!
a vezetőinkkel annál inkább!

szárny 2011.03.02. 15:00:38

@guma: Belső eladósodás? Szeretett táncoslábú Pinokkiótok, a zsidóktól zabrált rózsadombi villa pubija 52 százalékról nyolcvanra vitte föl az államadósságot, miközben az útolsó vasúti féksaruig kiárusította az országot. Miről pofáztok itt, fiúk?
Hogy van az, hogy nyolc év országlás után a 176 közvetlenül választott parlamenti képviselőből 1 azaz egy darabot bírtatok véres verejtékkel a maga lábán begyilkolni az országházba? Miközben szerintetek titeket mindenki szeret?

zrobasé 2011.03.02. 15:03:32

@szárny: ehh...te most egyenlőségjelet tettél az itt kommentelők és az mszp között ? hú,ba, nagyobb tévedésed ne legyen az életbe...tehát vagy valaki fideszes, ha meg nem, akkor mszplibsinemzetárulószemét...muhaha

guma 2011.03.02. 15:06:14

@szárny: na itt fejeztük be!

menj orvoshoz, mert nem csak szövegértési de színtévesztési problémád is van, valamint eltévedtél!
fogalmad sincs szerintem hol vagy...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 15:08:41

@zrobasé: Miért kell szégyellnünk, ha inkább MSZP-sek vagyunk? A Fidesz nagyobb szégyen!

Amivel teleköpködték a sajtót, annak nézzük csak meg, hogy hány százaléka volt igaz?

Érdemes rákeresni a Magyar Nemzet helyreigazításokra a gugliban. Nagggyon tanulságos.

hoplita 2011.03.02. 15:09:14

@szárny:
Te be vagy rúgva, vagy tényleg ilyen hülye vagy.....????

Asszem eltévesztetted a házszámot haver...:))))

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.03.02. 15:10:06

Ez a máv konszolidálás jóóóóóóóóóó!!! :DD
Olyan, mint az Állatkert - fogadj örökbe egy állatot programja.
Követelem, hogy holnaptól a Kárász intercity az én nevemet viselje! Ha már én szponzorálom őket..

A mávból sokkal többet kiloptak, mint 300 milliárd. Az kéne visszaszerezni a sok szalainé pozitívtól kedves elszámoltatók..

szárny 2011.03.02. 15:10:29

Fikázzátok az Orbán-kormány intézkedéseit ezerrel. HOVÁ VEZETETT NYOLC ÉV HÁROM LIBSYBOLSI ÉRÁJA? Csak nem - ide? mert akkor kinek is köszönhetitek az Orbán-kormányt?

Ahogy föntebb írtam, ne m kívánom egyikteknek se, hogy addig éljen, amíg éb Fidesz-fan vagyok. Mert akkor ezt a kommentet sem olvasná végig. De az biztos, hogy a Gyurcsánytól Hunvaldig meg Zuschlagig, meg Horváth Mackó Mengelicáig terjedő söpredéknél csak jobb jöhetett. Olyannyira, hogy ezt már a "proletárok" funkcionális analfabéta, elbutított, osztogatással fénetartott milliói is észrevették.
Úgyhogy nyolc hónap után ti ne osszátok itt az észt, fiúk. Vagy ne sírjatok, ha feldugják az orrotokon a vezéreitek viselt dolgait...

ketroot 2011.03.02. 15:11:10

@Jack/rendetteremt/:

"Fogadj örökbe egy kalauzt!" (esetleg vasúti kocsit/masinisztát, kinek, mi!)

Marcellusca 2011.03.02. 15:12:06

@szárny: Tudod, az a baj, hogy ennek a hülyeségnek már tavaly májusban el kellett volna hangoznia, úgy, hogy a benne foglalt évszámok egyel kevesebbet mutatnak.
Azaz már ezév januárjában be kellett volna vezetni a változásokat.
De semmi.
Főleg konkrétum.
Ha már 2006 óta az szajkózzák, hogy felkészültek a kormányzásra, és azonnali, radikális változásokra/változtatásokra van szükség, akkor mi ez az ötletelgetés, hogy majd kidolgozzuk, majd megvitatjuk, majd, majd, majd ... ???

Ja, vannak konkrétumok, amik fontosabbak, sürgősebbek, úgyhogy azt gyorsan megcsinálják, mint pl a monetáris tanács tagjainak visszaemelik a fizetését. :(((

index.hu/gazdasag/2011/03/02/monetaristanacs-tagok_fizetese/

Ezt biztos qrva gyorsan elintézik.

hoplita 2011.03.02. 15:12:43

@d-evike:
Nana, kisanyám...
Maszopósnak lenni felér egy szellemi vérfertőzéssel.
Én nem sokba nézem a fideszt sem, de nem egy a szőr a selyemmel, bogaram.
Úgyhogy csak a magad nevében csicseregj....

UNara 2011.03.02. 15:12:48

Egyre több hasonlóságot vélek felfedezni Viktor és Chuck Norris között. Sokan tulajdonítanak nagy tetteket mindkettőnek, de én már tudom, hogy valójában Norris barátunk nem hajtott végre túszszabadítást és más dicső tetteket, az egész csak trükk volt! Úgy ám!

ketroot 2011.03.02. 15:13:48

@szárny:

"Úgyhogy nyolc hónap után ti ne osszátok itt az észt, fiúk."

Írod ezt a Vastagbőrön...? xD

Úgy beszélsz, mint ha az ide írogatók egy része tevékenyen kivette volna a részét az elmúlt 8 évben. (Mondjuk azt senkit se zavarjon, hogy az előtte lévő kormányok teljesítménye is egyenlő a kupac szarral.)

zrobasé 2011.03.02. 15:15:24

@szárny: ez már fáj...gondolom neked 5milliószor le lehet irni, hogy itt senkinek sincs vezére, főleg nem Gyurcsány, de te csak mantrázd, hátha attól igaz lesz...
és többedszerre : pont hogy azt fikázzuk, hogy semmi intézkedést nem csinálnak, csak határidőket neveznek ki, meg majd megbeszéljük, konzultáljuk, kidolgozzuk, etc. valamikor később...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.03.02. 15:15:51

Csak így tovább kedves kormányunk egyébként. Tessék csak rálépni az egyenruhások faszára is (most megtörtént), tovább sanyargatni a betegeket meg a munkanélkülieket. Szurkolok, hogy végre haljon éhen a népesség 10%-a (évek óta mondom, hogy az igazi változások eléréséhez ebben az országban ez kell), mert akkor végre talán a sok bénult birka végre feláll és úgy cselekszik, ahogy 2006-ban nem tette.

Vagy egy kibaszott nagy sírgödör lesz a mi országunk.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 15:20:27

@Márinéni: Rendben. Én felvállalom, hogy szocialista érzelmű vagyok, inkább a gazdagokon legyen a teher.
Korrupció mindenhol van, nyilván az MSZP-n belül is, meg nyilván a Fidesznél is. (és a világon mindenütt)
A kettő között ez az egyezőség. A különbség pedig az, hogy az MSZP kevésbé engedte leszakadni a szegényeket.

minimalista 2011.03.02. 15:22:02

Ha már MÁV konszolidáció: nagyon kíváncsi lennék a MÁV adósság-összetételére, ki finanszírozta eddig ezt a haldokló monstrumot? Csak az állam felé van eladósodva, netán magán befektetők is láttak fantáziát a később biztosan megtérülő hitelezésben?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.03.02. 15:22:32

@guma: Ez lenne a video ?
sved.nolblog.hu/archives/2010/12/07/Orban_Stockholmban/

Olyan, mint egy felelő kisdiák.
A tanár kérdése alatt lehajtott fejjel jegyzetel,
aztán minden makogása végén ránéz a tanárra, aki erősen bíztatja...

guma 2011.03.02. 15:25:13

@simonmondja.: ez az! :)
meg ahogy szemét, fülét, orrát piszkálja...
valami döbbenet!

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.02. 15:28:10

Komolyan mondom én kezdem csodálni ezt a hülyegyerekfejű kormányzati papagájt. Nem tudom mennyi lóvé/intravénás drog/fenyegetés/stb. után tudnék kiállni és ezt a sz.rkupacot amit strukturális reformként meglóbált Forrest Gump védeni meg így megmagyarázni.

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 15:28:10

A tévévezér és felesége Felleginek ír beszédeket
Áfával együtt 2 187 500 forintot kap az év első öt hónapjára beszédírásra Ókovács Szilveszter Duna TV-s vezérigazgató felesége, Máthé Zsuzsa. Fellegi Tamás miniszterrel szerződtek.

Jaj, de bírom az ilyen híreket. A vérfideszesek azt hiszik, hogy ilyen a fidesznél nem fordulhat elő!!
Mert az annyira tisztességes, igazmondó csillagszemű...

sz4sz4 2011.03.02. 15:30:55

@szárny:

"Úgyhogy nyolc hónap után ti ne osszátok itt az észt, fiúk. Vagy ne sírjatok, ha feldugják az orrotokon a vezéreitek viselt dolgait..."

Keresd fel az orvosodat te gyökér, de előtte nézz rá a régebbi VB posztokra.

havi 2011.03.02. 15:31:57

fovaros.blogter.hu/281738/bp_top_100_-_a_bkv_remalma
ezért fontos a BKV megmentése
Bp top 100 - A BKV rémálma

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.02. 15:37:39

@laspalmas:

Hát, azért sejteni lehetett, hogy nem tegnap délután készítették a felmérést :-)))

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.02. 15:39:54

... és én még azt hittem, hogy unalmas lesz itt az élet eszkeptelenül.

örömmel látom, hogy tévedteeeeeeem :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.02. 15:40:17

@szárny:

Hát nem tudom, én úgy látom, a Fidesz több témát szolgáltat a blognak, mint a lúzer-lopós-balfasz MSZP+SZDSZ együtt 2010-ig ...

Amúgy meg mind a 2 párt egykutya, nem tökmindegy, hogy ki nyúlja le a 3%-ot, Puch vagy Simicska?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 15:40:22

@havi:

Hát persze.
Csak 1 kérdést engedj meg: Mióta van BKV és mióta van ott Vitézy? Vagy gondolod, hogy nem futja neki autóra/sofőrre, és csak miatta járatják a villamosokat?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.02. 15:40:52

@Seduxen:

Miért, van van eszkep mesterrel?

UNara 2011.03.02. 15:41:06

@d-evike: Huhh, ettől mindig felmegy a vérnyomásom, hogy a gazdagokon legyen a teher... Ha munkával és tehetséggel lett gazdag, én progresszíven CSÖKKENTENÉM az adókulcsát, mert valószínűleg képes munkát adni, és sokat költ stb. Ha tisztességtelenül szerezte a vagyonát, akkor erőspaprikás wc papírra ítélném életfogytiglan...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.02. 15:42:20

@minimalista:

amúgy ha kifizetik a MÁV adósságát, attól az ugyanúgy újratermelődik minden évben ...szarnak egy pofon tipikus esete

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.02. 15:45:20

@zero: mostanában nem túl aktív, erre gondoltam.

de sebaj, itt van nekünk helyette eszkep 2.0 :))))

"Vagy ne sírjatok, ha feldugják az orrotokon a vezéreitek viselt dolgait..." - például ekkora faszságot eszkep sosem írna le.

bruhahaha, a 'bőr, mint maszopos szekértoló, háááá hogyapiiiiiccccsáááába ne. Az volt az elmúlt években is persze, elég visszaolvasni a régebbi postokat.

ja nem, az a tótaw. mind1 :)))))

Marcellusca 2011.03.02. 15:52:10

@laspalmas: MUHAHA!

De hol vannak még azok a reformok. :DDDD

zrobasé 2011.03.02. 16:03:01

mit csinál eszkep ? tuti az új pps-eket, meg excel táblákat illesztegeti be, és gyárt szép új képeket is powerpointtal, amiben benne lesz, hogy tuti növekszik a magyar gazdaság évi 4-6-8-10%-al...ha sokszor leirja , úgy is lesz ! triviális
:)

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 16:08:02

@Márinéni:

Hát ebben úgy látom nem fogunk egyetérteni, viszont nyugi:-) Ezért nem érdemes agyvérzést kapni...

d-evike-a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.03.02. 16:08:50

@zrobasé: Pedig tegnap azt mondták, hogy már meggyógyult a keze...:-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 16:23:09

@zero:

De hogy pont az a Nézőpont, akinek nem Intézet, hanem Fidesz a második neve......micsoda véletlen! :))))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 16:31:51

@zrobasé:

Újat?! Minek?! Ezeket sokszorosítja, hogy minél többen megismerjék a csodát :)

zrobasé 2011.03.02. 16:35:23

@laspalmas: de ha már febr. 7-10 között ezekről a pontokról szondázták az embereket, akkor mi a '"+!"!%%ját kellett vele várni márc.1-ig ? Bezzeg a manyup nyilatkozatra volt 1,5 hónap...maguknak meg adnak fél-egy-két évet...csak az ország döglik bele, de úgy látszik ez senkit se érdekel :(

zrobasé 2011.03.02. 16:44:49

kitekinto.hu/europa/2011/03/02/bolgar_euro_a_lathataron/
béna bolgárok...még egy rendes határidő presentjük sincs...szánalom...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 16:46:37

@zrobasé:

Két lehetőség van.
1, a felmérés egy nagy kamu, mint általában a közvéleménykutatások
2, az emberek bőszen bólogattak az elképzelt !! csomagra "Igen.....csináljanak valamit a segélyesekkel.....Igen....vegyék el a >65 ingyenutazását.....igen....legyen könnyebb a kisgyerekes dolgozóknak...igen! "

zrobasé 2011.03.02. 16:53:24

@laspalmas:
1.igen, benne van a pakliban, nem elképzelhetetlen
2. ez is okés....
de akkor ha ez már febr. elején meg volt, mégis miért kellett eddig várni ezzel az izével ?! mert ezt kb. márc 1-ig 40x elmondhatták volna...és mondjuk minden határidőt egy hónappal előbre is hozhattak volna, és ez még mindig kevés, de a mostaninál több...megy itt a nagy töketlenkedés, de a lovak közé csapni nem nagyon akaródzik senkinek...az lesz a vége, hogy a sok vaciláló tényleg feláll, és go west...ugye jön május 1, ausztria, ném.o. nyitja a kapuit, itt már nyugat-mo-n nagy a mozgolódás...lesz még itt meglepődés...

spontan · http://erdekessegek.info 2011.03.02. 17:05:00

Ha Szíjjártó füstölgő romokon állva adna sajtótájékoztatót, azt is tudná úgy tálalni, mintha az is a nagy terv része lenne.

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.02. 18:15:54

Én Szíjjártónál találtam fogást - mert olyan kis édi a fiú, ahogy tudja mondani (mondani? tekerni a verklit) "az egykori vezető milliárdosok kiszolgáltatottá tették Magyarországot. Az elveszett milliárdokat vissza kell fizetni és el kell számoltatni a felelősöket. " - és akkor várom, hogy sorolja az egykori vezető milliárdosok nevét, mint: Csányi , Demján, a lovasos boltos, és hát sajnos én tényleg nem ismerek egyet sem közülük... de a FIDESZ, A FIDESZ, A DRÁGA! ha megtenné és elszámoltatná már őket - végre valahára.... és azokat a nagyon nagy pénzeket, ha betenné az adósságot visszafizetni kívánó kasszába.... HA MEGTENNE A FIDESZ .... csak ennyi kicsinykét.... de tegye már meg , basszus! Ehhez értenek a legjobban... addig meg majd eltolja az 16%-os adózó nyertes banda az ország szekerét .... mi meg szépen elleszünk az alamizsnákon - az utcákon, mert az .... csudijó!

dr. pretender 2011.03.02. 18:24:17

a foglalkoztatás problémáira a válasz: közmunkában belvízcsatornákat ásatni...
a 21. században.

gratulálok.

dr. pretender 2011.03.02. 18:28:22

@laspalmas: amikor részt vettem ilyen közvélemény-kutatásban, akkor a "támogassa-e jobban az állam a szegényeket?" kérdésre mindenki beböfögte, hogy persze, majd amikor a következő kérdés az volt, hogy ennek érdekében hajlandóak lennének-e több adót fizetni, hirtelen eltűnt a lelkesedés :DD

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.03.02. 18:40:19

@pretender:

Nos, én valamikor csináltam közvéleménykutatásokat. Előtte az öreg rókák megmutatták a trükköt: a családi/ismeretségi körük fix listáját, akiknek a nevében random ikszelgettek, majd szóltak nekik, hogy "ha véletlenül felhívnak, akkor kitöltötted ám, és nem, nem ismerjük egymást"

2011.03.02. 20:03:45

@Márinéni: Munkával és tehetséggel meggazdagodni? Itt??? Mese habbal! Bárkit nyugodtan a falhoz lehet állítani, akinek 100 milliónál nagyobb vagyona van, mert az legjobb esetben is spekulációból van, de mégiinkább köztörvényes ügyekből (olajszőkítés, több rendbeli hűtlen kezelés stb)

süti beállítások módosítása