Skip to content


       Szűrés lista

Gyere haza - hazahívnak az ifjú kereszténydemokraták

A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a magyar fiatalokat, akik bár jelenleg kinn élnek, de hazatérnének Magyarországra."

Persze a "gyere haza lécci, lécci" elég kevés, nézzük, az IKSZ-nek milyen érvei vannak a hazatérés mellett. (Amúgy a 23 milliós Romániából 2 millió ember vándorolt ki (8,6%), nálunk még pontos számot sem tudnak mondani.)
"Szabad verseny" van az Európai Unióban a fiatal munkavállalók iránt, ahogy a vállalatok között is, ha egy ország "jobb feltételeket" kínál, akkor miért ne menne ki az illető?




"Hosszútávon a jó gazdaságpolitika, a munkahelyteremtés, a stabil jövőkép segítheti a fiatalok itthon maradását. Mi, fiatal kereszténydemokraták olyan Magyarországot szeretnénk, ahol fiatalnak lenni jó. Ahonnan nem elvágyódnak a fiatalok, hanem ahol megtalálják számításaikat. Ahol bátran és biztonsággal lehet családot alapítani, gyermekeket vállalni, és ahol a munka a tisztességes megélhetést biztosítja.
(...)A
honlap egyik legfontosabb célja azonban, hogy személyes példákkal, interjúkkal mutassa be azt, hogy milyen próbatételekkel és sikerélményekkel járhat a hazatérés, ezen túl pedig közösségi programot kínáljon a visszatérőknek az akklimatizáció időszakában és azután.
Személyes tapasztalatunk, hogy az „élet nevű játékot”, bár néha kalandos itthon játszani, de végső soron megéri. Hiszünk benne, hogy 2010 májusa óta új szelek fújnak Magyarországon.
"

A szöveg egyik aláírója Azbej Tristan IKSZ alelnök, az oldal főszerkesztője, aki megosztja velünk egy csodálatos kis szösszenetben, hogy ő miért jött haza. Arról nem ír, hogy IKSZ alelnök is lett ...

"Ha kint maradtam volna, akkor, most valószínűleg egy álmos külvárosban élnék, egy kellemes családi házban és a kényelmes életmódtól plusz öt kiló lenne rajtam. Kedvenc sportom a baseball lenne és a lányom "daddy"-nek szólítana. Most Budapesten -az egyik legszebb városban- élek, az irodámból látom a Halászbástyát, a lányom "apának" fog szólítani... de ami a legfontosabb az az, hogy nyomot tudok hagyni az engem körbevevő világon. A plusz öt kiló így is megvan, de a sok disznóvágástól..."

Nos, a cél nagyon nemes, de ha ez egy normális ország lenne, akkor nem is mennének el külföldre a fiatalok, de abban már nem vagyok biztos, tudnak-e olyat "kínálni" nekik, hogy haza is jönnének.

Mivel szép számmal olvastok bennünket külföldről (elmúlt 24 órában ezekben az országokban olvastak), nyugodtan írjátok el, hogy minek kell annak megváltozni, hogy hazagyertek...

A gyerehaza.org 10 érvet hoz fel Magyarország mellett, lássuk, hogy rátok milyen hatással van, hátha meggyőz valakit.

"10. Versenyképes, egykulcsos adó
2011. január 1.-től Magyarországon 16% a személyi jövödelemadó kulcsa. Ez még Európai Uniós viszonylatban is nagyon alacsony adókulcs.

9. A “magyar álom” - szabad pálya az új ötleteknek
Az “amerikai álom” korszaka végetért. Az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában a piacok beteltek, és nagy ritkán, egy-két új cégnek sikerül betörni a nagyok közé. Míg Magyarországon érdemes az ötleteidet saját vállalkozással kamatoztatni, addig nyugaton nincs más lehetőséged mint multiknál elhelyezkedni.

8. Túró Rudi
Mondj egy másik országot, ahol rájöttek arra, hogy milyen finom a tehéntúró csokoládéborítással...

7. Budapest - multikultibb mint gondolnád
A hazatérők közül többen felfedezték már, hogy a nyugatabbi országok szokásai, ételei (miegymás) kis keresés után mind megtalálhatóak Magyarország fővárosában. Ugyanez nem mondható el fordítva.

6. Aranyat érő nyelvtudás
A magyarok sajnos nem gyakran beszélnek felsőfokon idegen nyelveket. A te külföldön megszerzett nyelvtudásod ezért aranyat érhet, ha el szeretnél helyezkedni.

5. Olcsóbb egészségügyi ellátás
OK, nincs minden kórházban plazmatévé. Viszont az orvosok értik a dolgukat, és egy rendelés nem kerül 80 euróba.

4. Pörkölt nokedlivel, ropogós parasztkenyérrel és csalamádéval.
 ...és egy kancsó Egri Bikavérrel.

3. Szép lányok, helyes srácok, igazi barátok
Magyarországot még nem érintette meg a nemeket összemosó filozófiák szele. Egy baráti beszélgetés során is sokkal jobban megértesz valakit, akivel egy kultúrkörből jöttél.

2. Családbarát szociális rendszer
Csak egy példa: Magyarországon 3 év a GYES. Az Egyesült Államokban pár hét...és az idén bevezetett családi adózásról még nem is beszéltünk.

1. Az érzés...
amit akkor érzel, amikor a repülőablakból meglátod a kivilágított Budapestet, amit akkor érzel amikor az olimpián meghallod a magyar himnuszt, amit akkor érzel, amikor a Balaton fölött nézed a tűzijátékot."

Meggyőztek? Maradsz itthon? Vagy hazajössz? :)

Friss:
Éppen erről lesz ma szó a Házon kívülben, 23:20-kor az RTL-en.

Címkék: kdnp iksz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr582765347

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hónapokon át vett fel törvénytelenül közpénzt KDNP-s politikus 2011.03.23. 21:18:54

Földi László ceglédi polgármester június és december között vette fel egyszerre az önkormányzati költségtérítését és teljes összegű választókerületi pótlékát az Országgyűlésben....

Trackback: Önkormányzatok a világban 2011.03.23. 20:50:53

Ténytár Mára valamennyi demokratikus állam elismeri a helyi közösségek önkormányzáshoz való jogát. Annak a lehetőségé

Trackback: A kétharmad „kirúglak, ha ellentmondasz” ámokfutása elérte Esztergomot is 2011.03.23. 17:30:47

   Történt ugyanis, hogy miközben Tétényi Éva Gödöllőn részt vett egy konferencián, távollétében Baloghné Mezei (Ágacska, mert a Tuskó Hopkins név már egy világhírű klasszikus regény hőseként foglalt, a bunkó titulus még túl korai lenne ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fokabacsi 2011.03.25. 14:07:48

@ZF2: Írod, hogy a franciák és az ő nyitott gazdaságuk?! Ébredj fel! A "nacionalista francia paraszt felborogatta a magyar libamájas kamionokat ! Tönkretette a német és olasz felvásárló a magyar cukoripart ! Tönkretették a húsiparunkat is mert nekünk, a mi vezetőinknek mindig kell egy nagy segg, amibe tunkolni lehet ! Nem ellenállni kell ! Ésszel, és kompromisszumokkal lépni! Több bort hozunk be, mint amennyit megiszunk. Első feladata volt a "dicső" EU-nak a szőlőinket kivágatni ! utálok gépelni, de sorolhatnám! Munkanélküliekből nem lesz gazdag állam! tessék tudomásul venni, hogy kell egy egészséges nacionalizmus különben a fejünkre szarnak! Eladtuk a vízszolgáltatókat?! Külföldi állami cégnek?! Nekünk nem érte meg?! Európai átlag DUPLÁJA A VÍZDÍJ NÁLUNK !! ADÓ az meg kéne?? Ennyi hülye ami a politikában összejött nálunk egyedül ebben vagyunk bajnokok !
Mikor lesz rájuk kérdezve, ki tette és miért ?

Donna (Cara)mba 2011.03.25. 14:56:46

@Ironfist: Á, velem az a gond, hogy bármikor, bármelyik eddigi felállásban beverhették volna konkrétan is a pofámat:(

Ez sajnos a jövőben is így lesz.

Gondolod, nem jegyezték meg, hogy egy évvel ezelőtt még itt a Jobbikra való voksolásra buzdítottam? (Nem, nem vagyok sem tagja, sem aktivistája a Jobbiknak:) Csak amolyan kéretlen prókátor voltam világéletemben:(
Hogy a hajam égnek állt akkor a lehetséges 2/3-adtól?

Szóval nem néz ki rám szebb jövő 2012-ben sem, tartok tőle:(

Pedig de jó volna csöndben megmaradni...

Vagy jó bérért furton-furt rettegni. Az még egy jó főfoglalkozás;)

Globetrotter2014 2011.03.25. 15:37:21

@fokabacsi: ember vedd már észre az általad agyonfetisizált mezőgazdság egy nagy nulla az egészben? Libamáj? Ki a faxt érdekel? Haaz egész mezőgazdaság eltűnne egyik napról a másikra a franciáktól nem ütne akkorát mintha mondjuka Renault menne csődbe. Az egész francia mezőgazdaság egy kormámyzati munkaélkuliségcsökkentő intézkedés. He bemész a franciáknál egy közértbe ugyanúgy tele lesz külföldi áruval a polc, ahogy a németeknél is. Azt hogy milyen egy zárt gazdaság meglnzheted a Svájciaknál, a közértjeik köröhej számba mennek, xhetik az 5 db nemzeti terrméküket, nincs választék árak a csillagos égben. Ami a magyar mezőgazdaságnak kellene végre az a rendes verseny (persze megfelelő segítség mellett), de megint olyan viharról beszélünk ami egy fürdpkdban megy végre, Ha mondjuk bejelentené az Audi hogy holnap elmegy az kb akkora zuhanás lenne a magyar GDPben mint ha eltűnne mezőgazdaság nagy része... Erre itt jösz a libamájal. Szeritned mennyire meghatározó a franicák életében (vagy a rancia politkában)?

bandika gazdája 2011.03.25. 15:54:24

@Tigeri: Szívesen angyalkám! A "kislány"-ért külön köszönet! Valószínűleg többet nem fordul elő velem! :-)

bandika gazdája 2011.03.25. 16:19:40

@ZF2: Nincs igazad sajnos! Ha tudnálak, meghívnálak egy tejpartira abból a tejből, amit a piacon veszek 150 Ft/l.-ért! A gazdától 60-ért veszik, aztán tönkreteszik, kiherélik, oszt ami marad belőle azt megkapod 240-ért. Ha megkóstolnád nem hinnél magadnak! Ha megaltatod, egy literen fél deci tejszín van a tetején, az alja meg nem keserű büdös trutyi, hanem sűrű vastag aludttej, megfőzheted vele a tökfőzeléket! (3,8%-os) Kinek az érdeke, hogy ez ne kelljen? Nem a gazdáé, nem a tiéd, és nem az enyém! Fókabácsinak sajnos igaza van.

Donna (Cara)mba 2011.03.25. 17:15:30

@ZF2: Tudod hány főt foglalkoztat az Audi?

Kapaszkodj meg: 1500 főt!!!

És hamarosan leáll, vagy már le is állt, mert egy csomó "hozzávalót" Japánból meg egyéb Távol-keleti országokból importálunk hozzá!

Hány lélegeztető, akarom mondani Audis összeszerelő gyár kellene ahhoz, hogy felszippantson 1 milliónyi munkaerőt?;)

Megsúgom: annyi Audit a világ összes országában nem lehetne eladni, még ha más autó nem is lenne, csak Audiból állna a világ:)

A Hankook kirángatott bennünket a válságból? Presztizs-beruházás volt, tudjuk mindnyájan.
Persze, nem vagyok én ellene az Audinak, de a magyar gazdasági-mezőgazdaság-foglalkoztatottság háromszögében ez egy kis kiterjedés nélküli pontocska:)
Annyit ér.

A franciák a Renault-t már réges rég Törökországban gyártják.
Nem tudtad???

A franciák mezőgazdaságukat akkor is fenn fogják tartani, ha a fene fenét eszik. Mert munkát ad és mert az ÉLELMISZER, a VÍZ FEGYVER!!!
A franczúzok azzé nem hülyék;)

Stratégiai árú mindegyik. A FÖLD is:)

Kurtz ezredes · http://gyuloltellensegeink.blog.hu 2011.03.25. 17:20:11

@Réka ‎
ez mondjuk szerintem is faszság, amikor ott van mellette dánia hollandia meg svédország
bár szerintem akinek magyarként nincs 6 óra után honvágya egy germán, és különösen angol anyanyelvű országban, az nagyon súlyos önértékelési zavarokkal küszködik

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.25. 17:25:08

@Réka ‎: kinek mi jön be. Helyben szerzett tapasztalat, bár lehet, hogy Izlandon jártam, mindig összekeverem ezeket. A Vigeland-szoborpark, a meseszép városháza, a délelőtt 11 körüli pirkadó ég alja mind felejthetetlen.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.25. 17:29:48

@Modor Tibi: ha összekevered, akkor valóban kár volt beléd-
A délelőtt 11 körül pirkadó ég aljáról pedig annyit, hogy Magyarországon és Svalbardon is másodpercre ugyanannyi a világos és a sötét órák száma, ergo nyáron egész éjjel világosság van, csak erről hajlamos elfelejtkezni az, aki csak egy-egy napra szabadul ki és ejsze nem is tudja, melyik országban jár.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.03.25. 17:36:58

@Réka ‎: hát Oslóban voltam (így s-sel kiejtve), az Norvégia asszem. De megdumáltál, már indulok is vissza :) a holmenkolleni síugrósánc meg páratlan!

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.03.25. 17:44:57

@Modor Tibi: csak szólj és bármikor szívesen megyek helyetted, igaz, nem Oslóba, mert az tényleg egy tré hely, de Norvégia nem is a városokról szól :)

fokabacsi 2011.03.25. 17:48:31

@ZF2: Nem vitázom veled, mert butaságot írogatsz ! A mezőgazdaság simán létrehozhatna egymillió munkahelyet ! De te ezt nem érted. Te azt hiszed a tarhonya a szántáson terem. és lenne magyar tej tejföl túró hús hal zöldség.

bandika gazdája 2011.03.25. 18:05:55

@fokabacsi: Az normális, hogy Makó oszágában német hagymát árul egy olyan élalmiszerbolt, ami mégcsak nem is egy Tesco vagy Aushan (azt sem tudom hogy kell írni)?! Jaj, hagyjatok már! (Majd kapok megint apofámba, hogy tocsogok a posványban az Avas lakótelepen!)

Globetrotter2014 2011.03.25. 18:11:20

@Donna (Cara)mba: amit írsz az annyira sötét hogy nem kéne kommentelnem. fr.wikipedia.org/wiki/Renault#Les_sites_du_constructeur "Les sites du constructeur", itt látod hogy melyik modell hol készül. Lepődj meg félmúvelt. A magyar mezőgazdaság foglakozztaásának növelése pedig kb annyit jelent miontha munkanélküli segélyt adnál nekik. Észre kéne venni, egy félszavannás déli ország vagyunk, nem Ukrajna. A magyar termőföld finoman szólva sem a versneyképessgé alapja, és a klímaváltozással ez nem fog javulni. Aki a mezőgazdasági termlésben látja a jövőt annak elgurult a gyógyszere...

bandika gazdája 2011.03.25. 18:35:40

@ZF2: Hacsak nem vagy fényevő! De ha neked jó a kínai, költözz oda! Itt úgyis most az a menő!

Globetrotter2014 2011.03.25. 18:38:17

@bandika gazdája: magyarországon kívül is van élet. A németek vagy az angolok is egészen jól eléldegélnek úgy hogy élelmiszert exportálnak. Szerintem inkább van oka panaszkodni mondjuk a lenygeleknek, ukránoknak vagy a görögöknek... Ugyanígy észak és délolasz régiók, de még sorolhatnám...

Globetrotter2014 2011.03.25. 18:41:33

"magyarországon kívül is van élet.", meilőtt bárki politikai üzenetet magyarázna bele, most a gazdaságra gondolok. Ugyebár kereskedsz, ha értékesebb (többynire ipari) úrut álíltasz elő abból több mezőgazdasági terméket tudsz eszerezni mintha magad állítanád elő. EZ eddgi rendesen bejött a németeknek. Persze van mezőgazdaságuk is, csak nem azt tartja el az orszgágot. RÉgen rossz ha arra leszel ráutalva...

bandika gazdája 2011.03.25. 18:42:52

@ZF2: Tudom, már ki vagyok oktatva! Gondolom exportálás helyett importálást akartál írni! Csak ha mindenki importál, akkor talán mégis érdemes exportálni nem?! (Tudom, én vagyok a hülye!)

bandika gazdája 2011.03.25. 18:45:18

@ZF2: Ja, és ha guárgumi meg dioxin izé van, edd meg nyugodtan! Én nem szeretem!

Globetrotter2014 2011.03.25. 18:54:32

@bandika gazdája: igen. Ezt elrontottam, de a kommenteből ítélve így is kilehet venni a mondanivalót.

Szeritnem megint kicsit túlfetisizálid a magyra mezőgazdaságot és élelmiszeipart. Szerinted az magyar ipar az valami bioüzem? Ammellett hogy milyen szerekkel permeteznek vagy látva a sokévtizedes műtrűgyázást? A magyar mezőgazdaságban azért nem deült ki ennyi botrány mert nálunk annyi ellenőrzés sincs. Ne legyenek illúzióid.

bandika gazdája 2011.03.25. 19:02:12

@ZF2: Nincsenek! De legalább legyen min javítani!

bandika gazdája 2011.03.25. 19:10:26

@ZF2: Most tényleg! Szerinted az normális, hogy ha egy országnak minden adottsága megvan, hogy ellássa magát kajával, akkor veszi?! És miből veszi könyörgöm? A munkahelyek többsége sóhivatal! Abból szerinted megél egy ország? Nézz ránk! Hát nem szánalmas ahogy kinézünk? Termeljük legalább a kajánkat könyörgöm! Föld van, víz van, miért kell behozni barackbefőttet meg az almát az ég áldjon meg? Esküszöm nem kötekedni akarok! Gondolkozz! Te is látod, hogy igazam van.

Globetrotter2014 2011.03.25. 19:13:56

@bandika gazdája: valahogy minden fejlett (s jóléti ) ország elvan ezzel a sóhivatal struktrűval. Az összes nyugati demokrácban a fő ágazat a szolgáltatás és nem az ipar. A mezőgazdaságot meg inkább hagyjuk (5% alatti foglakoztaottság, 1-2% a GDPből).
Versneyképesen nem tudnánk ellátni magunkat mindenből. És addig jó nekünk amíg nem vagyunk rászorulva...

bandika gazdája 2011.03.25. 19:21:42

@ZF2: De mit akarsz enni könyörgöm?! Hát enni csak kell! Akkor meg miért ne a MI munkahelyünk termelje meg a mi kajánkat?!

fokabacsi 2011.03.25. 19:24:32

@ZF2: Ne haragudj de te hol tanultad mi van a gazdaságban, hogy kell irányítani ? Tudod te mekkora gazdaságok vannak családok kezében németeknél? Mert én voltam ott! érdekes nekik megéri, még úgy is , hogy töredékáron adják el? Csak nekünk nem? Miből fogjuk megtermelni az élelemre valót? Fodrászatból? szállodaláncokból? Turistákból? Vagy menjünk el kurvának? pár százezer abból is sok! Én már öreg is vagyok, meg randa is hozzá !! Milyen szolgáltatásból:? Mit akarsz "szolgáltatni" ? Valami konkrét?
"És addig jó nekünk amíg nem vagyunk rászorulva..."
Ezt mondjad a nyócosztályos egymillió munkanélkülinek!

Globetrotter2014 2011.03.25. 19:35:13

@fokabacsi: a szolgáltatás nem csak fodrászokat jelent, de a németek szeretnek ezzel ilyesztgetni, ha a népek nem szereplnek jól valameilyen versneyképességi felmérésben. Egyébbként a Svájciak pont abból élnek hogy egymás haját nyírják, csak kell melléje még pár tucat birka (komparatív előnyökkel )
tudasbazis.org.hu/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=115

fokabacsi 2011.03.25. 19:54:22

@ZF2: Nem a kérdésre válaszoltál: Milyen szolgáltatásból akarsz egymillió embert eltartani, dolgoztatni?

bandika gazdája 2011.03.25. 20:01:56

@ZF2: Belőled még közt. elnök lesz meglátod! IJESZTGET pontos "j"!

prendick 2011.03.25. 20:11:17

Ez a szolgáltatás dolog tetszik. Ez leginkább azt jelenti, hogy én kipucolom a cipődet, te megeteted az aranyhalaimat. Aztán mindketten számlázunk és fizetünk. Ez zárt kör. Viszont azt még a legfurmányosabb közgazdász sem tudta megnyugtatóan kimutatni, honnan kerül be a pénz a rendszerbe. Bárhonnan vizsgálják, valahogy mindig egy piramisjáték alapelemei bukkannak elő. Ilyenkor növelik a szótagszámot a szakkifejezésekben és ott vagyunk, ahol voltunk. :)

bandika gazdája 2011.03.25. 20:31:03

@prendick: A cipőd már ki van pucolva, de még mindig nem tudom mit eszel! Csak nem aranyhalat?

prendick 2011.03.25. 21:19:16

@bandika gazdája: Szó sem lehet aranyhalról. Nem hazai termék. Tőkehalat eszem. Mert én elhiszem annak a becsületes multinak, aki ráteszi a dobozra a "Magyar termék" feliratot, hogy engem nem csaphat be. A közgazdászoknak meg azt, hogy az országnak teszek jót, ha német kereskedőknek és norvég halászoknak fizetek miközben rágom a fentiek szerint ugyebár magyar tőkehalat. Ez csak természetes. Mint ahogy az is, hogy egy ország, ami fennállása óta mezőgazdaságból él, olyan szolgáltató lesz, hogy attól koldulunk. Ja. Attól, ettől, amattól, akitől csak lehet.

Közben attól a Lengyelországtól vesszük a mezőgazdasági termékeket, amiben a gyümölcs nem is olyan régen a kovászos uborka volt /saját szememmel láttam ötven méteres sorokat érte/, a húst úgy mérték a töküres boltban, hogy a város végéig tartó sorbanállóknak, érkezési sorrendben vágtak le egy szeletet a fél disznóból, kinek ami jutott, az orrától a farkáig.

Náluk hirtelen megjavult a föld, itt meg mint olvasom, szavanna lett. És még zebrát sem tenyészthetünk rajta, mert az EU zebrakvótája ezt nem teszi lehetővé, ugyanis a német zebratenyésztőknek is meg kell élni valamiből és különben is, náluk nincs szavanna, ezért minden euro ráfordításukra kapnak kettőt, szavannapótlék címén, és szinte ingyen tudják nekünk adni a zebrahúst. Aztán ebből a közgazdászok kimutatják, hogy nálunk nem gazdaságos a zebratartás.
Hogyne hinnék nekik is. Szakemberek, nem?

Az ég zöld, a fű kék, mi meg etessük, szolgáltatói alapokon, az aranyhalat, amig egyszer meg nem kell ennünk azt is. Aztán jöhet a cipőnk. Ha lesz.

Donna (Cara)mba 2011.03.25. 21:21:24

@ZF2: Merci, Monsieur!

J'y ai trouvée mon modele fabriqué en Turquie:) J'en suis hereuse;)))

J'ai aussi remarqué, que les part principales d'un vehicule sont produit a l"étranger , surtout dans des pays non.communautaires (boite de vitesse, fabrication d'un certain model, etc.), vois ci-dessous:

Asie :

* Usine Renault de Bursa (Turquie) fabrication de Clio, Mégane, moteurs et boîtes de vitesses
* Usine Renault de Moscou (Russie) filiale Avtoframos, fabrication de Logan
* Usine Renault de Téhéran (Iran) filiale Renault Pars, 2 usines, fabrication de Logan
* Usine Renault Samsung Motors de Busan (Corée du Sud) filiale Renault Samsung Motors, fabrication de SM3 (pour RSM et pour Nissan), SM5 et SM7 et Renault Koleos.

Amérique du Sud :

* Usine Renault de Cordoba (Santa Isabel) (Argentine) fabrication de Mégane, Clio et Kangoo
* Usine Renault de Envigado (Colombie) filiale Sofasa, fabrication de Twingo, Clio, Mégane et Logan
* Usine Renault de Curitiba (Brésil) fabrication de Clio, Mégane, Logan, Scénic, Master, Nissan Frontier, Nissan Xterra et moteurs
* Usine Renault de Los Andes (Chili) fabrication de boîtes de vitesses

Afrique :

* Usine Renault de Casablanca (Maroc) filiale Somaca, fabrication de Logan et Kangoo

Autant que les designs, les tests sont achevés en France, par exemple:

# Technocentre de Guyancourt (Yvelines, France) conception des véhicules, et diverses directions centrales
# Renault - Centre Technique de Rueil (Hauts-de-Seine, France) conception GMP
# Centre Technique de Lardy (Essonne, France) essais GMP, et crash tests véhicules
# Centre Technique d'Aubevoye (Eure, France) essais véhicules

Mai en tous cas, je n'ai jamais cru, que l'agriculture soit plus important qu'aucun branche de l'industrie:)

Enfin, les francais sont fier de leurs produit agraires...

Je ne sais pas pourquoi;DDD

Donna (Cara)mba 2011.03.25. 21:42:42

@prendick: Jaja:)

Megesszük az aranytojást tojó aranyhalat, oszt' nézhetünk körül a szavannánkon;D

Sebaj, majd visszacsapó nyíllal vadászunk antilopra meg gazellára:)

És mi leszünk az EU- Birodalom száműzetési telepe;D

Donna (Cara)mba 2011.03.25. 21:44:49

@bandika gazdája: Eséjjes rá:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ironfist 2011.03.25. 23:04:03

@Kurtz ezredes:
Na né'dd már, az ezredes úr :D Most már egészen biztos vagyok benne, hogy ez az egész csak gyűlöletkeltés :P

Globetrotter2014 2011.03.25. 23:17:07

@bandika gazdája: híííjnye, (ill hííílynye), asszem ezt benéztem. Mondjuk szeretem a vaníliás karikát... :)
@prendick: nem, ennél azért szerintem összetettebb a szolgáltatás. És elég szerteágazó ahhoz hogy eltartsa a fejlett nyugati társadalmakat...
fű kék, lépd át az osztrák-magyar határt júliusban és győződj meg róla hogy mi a két táj meghatározó színe. Az alföld egyszerűen nem azt a növényzetet hozza mint a legtöbb közép-európai ország.
@Donna (Cara)mba: Je ne suis pas d'accord avec toi. Moi je trouve plus probable que les sites indiquées (aussi pour les parts principales) sont établis pour le production locale. En France ily'a des production des Moteurs et boite de vitesses. L'usine de Bursa est responsable pour CERTAIN version de Mégane est Clio (avec destination pays moins riche) e.g. Berline / estate. Egyébbként minden elismerésem, jobb a francia tusásod mint az én magyarom :)

2011.03.25. 23:35:27

@fokabacsi: A turizmusból azért egész jól megélnek országok. Példul Tunéziában nincs sem ipar, sem mezőgazdaság, csak a túristákból élnek, de azért az utolsó sivatagi putriban is ott a vezetékes víz meg az áram, tetején a parabola és bent megy az al dzsazira a tévében. Igaz, egy szaros villanykörtét már a Tungsramtól rendelnek hozzá, mert még azt sem tudják megcsinálni maguknak, de azért ehhez képest egész jól megélnek.

Azbej Tristan · http://kerdem.blog.hu/ 2011.03.25. 23:36:55

@fincsi_a_kumisz:

Nagyon büszkék vagyunk az elért szakmai sikereidre. Köszönjük, hogy külföldön öregbíted Hazánk jóhírét. Remélem az "echtemagyar" mindent lehúzó cinizmus csak hazafelé szól, és nem exportáltad ezt a magyar ugaros hozzáállást a befogadó országba. A kezdeményezésünk elsősorban nem hozzád szól, hanem deklaráltan azokhoz a karrierjük elején tartó fiatalokhoz(!), akik nyitott kérdésként tekintenek arra, hogy hol folytatják az életüket.

Aki a kalandos utat választja és hazatér az megéri, hogy ebben támogassák. Ezért vagyunk mi, és ehhez várjuk azoknak a segítségét is, akik hasonló élethelyzetben vannak mint te.

Üdv: a "fiatal magyar kereszténydemokraták"

prendick 2011.03.25. 23:45:40

@ZF2: "Az alföld egyszerűen nem azt a növényzetet hozza mint a legtöbb közép-európai ország."
No igen. Például többek között ezért esett meg az, hogy oly sokáig mi etettük őket és nem ők minket. ;)
A szolgáltatás pont az a mesterséges munkaerőfelszívó iparág, amit a hazai mezőgazdaságra akartál ráhúzni. Lehet bonyolítani, de rém egyszerűen redukálható. A szolgáltatás ugyebár nem termel számottevő exportot, inkább az import újraosztását végzi és az említett zárt rendszerben kölcsönös szolgálatokat végez. Ha egy országnak van exportképes ipara vagy mezőgazdasága, akkor elegendő bevétele van importra és szolgáltatásokra.

Ha ez nincs, akkor a kifelé passzívnak tekinthető szolgáltatói szféra fenntartást csak államadósság-növeléssel, vagy a banki szféra általi, fiktív pénzmennyiség-növeléssel lehet megtenni. Ez annak az arányában működik, amennyi az adott ország gazdasági tartaléka volt. A feljett nyugati országokban ez a tartalék magas, nálunk már negatív.

A szolgáltatói szféra importigényes ezért nálunk éppen a csökkentésével lehetne javítani az egyensúlyon. A csökkenő szolgáltatások és a meglévő munkanélküliség által elérhető munkaerőt épp amiatt kellene visszairányítani a mezőgazdaságba, mert ezáltal a egyszerre csökkenthetjük a szolgáltatás és a mezőgazdaság importigényét viszonylag szerényebb képzési és innovációs költségek mellett. Itt már bizonyított tény, hogy az ország bármennyire félszavanna /:)/, képes arra, hogy óvatos becslések szerint is a hazai fogyasztás 60-70%-át megtermelje a jelenlegi kb. 15% helyett.

Közben a export-import olló záródása és az innovációs megtakarítások lehetővé tennének némi iparfejlesztést is.
Másnak lehet más a véleménye, de én magam nem igazán látok más utat.

bandika gazdája 2011.03.26. 06:34:18

@Trisztán: Remélem a többit is elolvastátok, mert ha igen, akkor láthatjátok, hogy a baj ezen a téren (is) elég nagy, és akkor lehet tudni, hogy mi a teendő! Szóljatok az "idősebbeknek"! Üdv. Egy nem "demokrata" keresztény

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2011.03.26. 06:35:35

@Trisztán: Ti melyik párhuzamos univerzumban éltek mégis? Milyen cuccot toltok, amitől ilyen beteg az egész bagázs? Ki az, aki pénzt ad ilyen baromságra? Nem kellene néha kikirándulni a valóságba az iroda ablaka mögül? Álljatok le a cuccról! Teljesen elveszett a realitásérzéketek.

fokabacsi 2011.03.26. 06:55:46

@Hajszás Láncos: Mégis szerinted Magyarországon hová telepítsünk oroszlánokat elefántokat , zebrákat ? Hogy a turistának legyen miért idejönni? Mert arra a 10 gyógyfürdőre bajos lesz idehozni százmillió turistát ,aki majd eltartja az országot?! Hol éltek ti? Milyen iskolátok van, hogy a hülyeséget nyomatjátok? Azért, hogy billentyűzet van előttetek , még nem kötelező fórumozni. Gondoljátok, hogy hozzáértők vagytok ? Közben bődületes miket képzeltek?! Ez nem úgy megy : adott az isten gépet, majd észt is ad hozzá?!

kaqkkfioka 2011.03.26. 07:43:45

@fokabacsi:
Azért a lehetőségeket nem ártana minél előbb áttekinteni minden területen (szakértőknek) hátha lesz belőle valami. Vagy ez csak álomvilág?

2011.03.26. 08:59:37

@fokabacsi: Elég nagy a Hortobágy, bőven lehetne helyet szorítani egy szafari parknak. ;-) De a lovas turizmusban én több lehetőséget látok. Gyönyörű szép kirándulóerdeink, nemzeti parkjaink vannak, ahol akár több napos túrákat is lehetne csinálni a nélkül, hogy kerítésbe vagy autópályába ütközne a vendég, ilyen azért nem sok nyugat-európai országban van. És van rengeteg istálló, panzió, bérló, szóval minden de minden megvan hozzá, csak ide kéne hozni a vendéget. De a magyar kisvállalkozótól, aki bele van ragadva a takarmánybeszerzés lóápolás és -idomítás napi nyűgjeibe, nem lehet elvárni, hogy külföldi utazási irodákkal építsen ki kapcsolatot. Ezt kéne központilag (államilag) koordinálni. Mint ahogy minden sikeres túristaparadicsomban így is van. A külföldi mikrovállalkozó utazási irodák franchise-ban megkapnak mindent a sajtófotóktól a szállodacímeken át a Tuniszair charter járatokig, a helyi szállodáknak meg a kapu elé hozzák a vendégeket, annyi csak a dolguk, hogy a seggüket fényesre nyalják. És a dolog működik: a túristák viszik, és bolgogan ott hagyják a pénzüket, mert egy hétre az évben még a német meg a holland sem garasoskodik.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.26. 12:22:53

@Hajszás Láncos: @fokabacsi:

"Elég nagy a Hortobágy, bőven lehetne helyet szorítani egy szafari parknak. ;-) De a lovas turizmusban én több lehetőséget látok. "

nemnem. Viktor és így az egész fidesz is mondta: Merjünk nagyot álmodni !

sokkal nagyobb lehetőségek maradtak/nak kiaknázatlanul.
pl mert Demszky leváltatott ...
és mert előtte Demszky nem lépte meg azt, amivel beírhatta volna magát a történelemkönyvekbe; -
Demszky Budapest újraálmodója és újraalapítója, rebudapestizálója

annyit kellett vóna a tolvajok hercegének tennie csupán:
h újrakonfigurálja budapest vonzási jellemzőit:

Budapest a gödrök városa.
Budapestre jönni, gödröt látni és meghalni !

új turizmus iparágat lehetett volna létesíteni, amivel Demszky az összes Manager évkönyvbe ill best of évtized ill all time legkirályabb managerek kódexébe BEKERÜLT VOLNA ARANYKERETTEL

ÖNGYILKOS TURIZMUS: jönnek a túristák és mint a lemmingek, egymás után követnek el öngyilkosságot valamelyik nemesb kultúrájú gödörbe ugorván
- közben az egyik nemzetközileg legelismertebb és legismertebb magyar sláger szól:
Szomorú vasárnap, akár épp egy nyugati feldolgozásban
hu.wikipedia.org/wiki/Seress_Rezs%C5%91
en.wikipedia.org/wiki/Gloomy_Sunday
persze egyúttal a járulékos katasztrófaturizmus is fellendülhetne,
a városnak végre lenne karaktere, Eiffel torony; montmarte ... kutak, trevi kút, ...
a 4-es metró végre funkcionálhatna, volt miért milliárdokat önteni a gödrökbe ...
szóval végre minden a helyére kerülhetne,
mindennek lenne itt értelme, funkciójaa

a város a turizmus által újra virágozhatnék, és a városon keresztül az ország jóhíre, hírö
is messzeszállnék ...
szóval többjóság lenne

Demszky meg valahol Zeusz egyik (nem létező) vállán helyet foglalhatna az olymposzon az istenek közt.

szybilla 2011.03.26. 13:23:58

@Jack/rendetteremt/: kedves Jack/rendetteremt: a realitás érzéke (pontosabban pesszimista látásmódja) látom elég sok embernek kifejlett de cselekedni már mindenki elfelejt, hát ugye az nagyobb munka. A panaszáradaton túl ez a kezdeményezés segíthetné a külföldön szerencsét próbált fiatalokat a magyar hazatérésben, legalább annyiban hogy nem felejtették el őket. Igen vannak problémák Magyarországon (nyilván a gazdasági-társadalmi fejlődés nem egyik pillanatról a másikra történik, akár évtizedekbe is telhet, és könnyebb beleugrani egy már jól megoldott társadalomba.) de ha véletlen valami ötlet felmerül akkor a segítség helyett első kézből csak sajnos sokszor durva vádaskodás kerül előtérbe blogokon is. A diplomák honosításának egyszerűbbé tételére vonatkozó kezdeményezésük pedig csak egy a lehetséges ezernyi apró mozaikokból amivel lehetne segíteni. Ha van bármilyen kézzelfogható ötleted akkor viszont legalább tudni fogják melyik fórumra írjanak, ha jól tudom ilyen még nem volt

Donna (Cara)mba 2011.03.26. 13:28:03

@szorokin: Végre valaki mer nagyot vizionálni!;)

Igen-igen, merjük, ássuk, mélyítjük:)

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Ássunk gödröt a jövőnek!

Zseniááááál:) Kulturáááál:) Lokáááál:) Minimáááál:) Disztingvááál:)

ésatöbbiésatöbbi....

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.26. 14:36:32

@Donna (Cara)mba:

XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

citius altius fortius helyett mi:
"merjük, ássuk, mélyítjük:)"

biz aaaa. és a haza fényre derűűűl.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.03.26. 15:09:21

@Donna (Cara)mba:

addig ássunk, amíg nem kezd el fényleni ...
kitartás elvtársak;
hamarosan jön a fényesség !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.26. 15:39:28

@Trisztán:
"A kezdeményezésünk elsősorban nem hozzád szól, hanem deklaráltan azokhoz a karrierjük elején tartó fiatalokhoz(!), akik nyitott kérdésként tekintenek arra, hogy hol folytatják az életüket. "

hát ja. a karrierjük elején tartó fiatalokat, (vagy bárkit) akik a reménytelenséget látják csak a jelen bérviszonyok és "sógorkomajóbaráthamarabbmintbárkiakihozzáértő" viszonyok mellett az országban és a gazdasági életben, valóban sikeres és ösztönző megszólítani a túrórudival és a csiripörivel nokival.
Persze sokat számít az is, valóban ösztönző , ha azt mondod, hogy 16% adó (és lefelejted, hogy szupperbruttó és a világ legmagasabb, vagy csak itt létező járulékos adó és egyéb terhei jönnek mellé) és a 10 pont többi ferdítéseit hozzávéve egyszerűen hazudsz.
szerintem is, normális ember ezektől szinte ellenállhatatlan vágyat érez, hogy ne menjen el/hazajöjjön.
de lehet, hogy nem?

@szybilla:

"A diplomák honosításának egyszerűbbé tételére vonatkozó kezdeményezésük pedig csak egy a lehetséges ezernyi apró mozaikokból... "

A diplomák honosításának egyszerűbbé tételére vonatkozó kezdeményezésük pedig csak egy a lehetséges ezernyi apró mozaikokból ami alapvetően évtizedek óta minden európai államban evidencia.
itt viszont a kompetens és hozzáértő (a fentebb írt "sógorkomajóbaráthamarabbmintbárkiakihozzáértő" jellegű kormányzati tevékenység miatt értelemszerűen ez irónia volt) még nem jutott eszébe ez senkinek :)

persze lehet, hogy más oka van, hogy miért nem történt sem ebben sem az ezernyi apró mozaikdarab megvalósításából semmi.
és hát nem is fog, amikor ezeknél sokkal fontosabb dolgokkal kell törődnie a kormányzásért, törvénykezésért felelős szakmai és erkölcsi, etikai kompetenciával bőven megáldott képviselőinknek, példának okáért említsem; az elvis presley teret avagy a ferihegy földrajzi elnevezés kitörlését, és hasonló nagy kaliberű, heteken át tárgyalt, bizottságokat felemésztő, kemény küzdelmek és emberveszteségek során keresztül vitt nemzetépítő, gazdaságélénkítő tevékenységüket.

R2 D2 2011.03.27. 17:52:41

@JulWCZar: Nagyon sok jó hozzászólást olvastam, és nagyon sokat nevettem a turbomagyarok, avagy fizetettdroidok, hozzászólásán.
De ez a lényeg.

"Mivel az angolok jobban bánnak egy bevándorlóval mint a magyarok a saját fajtájukkal"
Na amíg az így marad, addig én is maradok

trojka 2011.03.27. 18:01:44

Miért jönnének haza? Hazaszeretetböl? Hulyeség. "Ahol jol élek, ott a hazám!"

HenteSS88 2011.03.27. 22:59:23

10: inkább leadózók 40%-ot a 4000 EUR ból, köszi
9: Magyarországon kisvállalkozni ma? Öngyilkosság...
8: Külön hűtős furgon hozza hetente a túró rudit gyűjtőforgalomban a családnak
7: Hát igen, egyre több a cigány, néger, kínai
6: Otthon nem kellettem 4 nyelvvel, utólag ne sírjanak utánam
5: De nem is öl meg az orvos! Otthon meg jattolsz vagy meghalsz
4: Utálom a pörköltet meg a csalamádét. A mediterrán ízeket kedvelem.
3: Jó pina van mindenütt.
2: Erre inkább nem reagálnék... hazugság.
1: Autóval közlekedem, és a tengeri sós párát nem vagyok hajlandó itt hagyni.

Szóval majd hülye leszek hazamenni, én a bitang

HenteSS88 2011.03.27. 23:08:36

@ZF2: Baszod én járok hipermarketba is, meg kis boltba is, meg piacra is, de meg kell mondjam nem nagyon látok mást, csak francia árut.
Mondjuk a datolya nem az. hoppá.

HenteSS88 2011.03.27. 23:29:34

“Azokat a fiatalokat, akik még itthon vannak, itthon kell tartanunk, akik pedig elmentek, vissza kell hívnunk." Baljós mondat Orsós Hozé szájából. Vajon hogy oldja meg? erővel. Csináltatok valami Bantu útlevelet, mert képes hazatoloncoltatni mindenkit. Ez komoly

Gerry. 2011.03.28. 02:36:13

@Conv: Jaja, a diplomak automatikus elismerese evidencia..lenne. De ez is egy olyan kis magyaros dolog. Ti. meg gyakorlatilag az osszes nyugati allam elismeri a magyar diplomakat (az mar mas kerdes, hogy azokat helyiertekukon kezelve, le sem szarjak), magyaroroszagon mindent honositani kell: ha valaki hozza a Harvard-on, Yale-n, Cambridge-ben vagy Oxford-ban megszerzett barmilyen diplomajat, doktorijat, akkor a tudos gremium majd megallapitja, hogy ez megfelel-e a magyar minosege standardoknak. Ha visszamennek nekem is ezt kene tennem. Namost ez a matodus pontosan ugyan olyan, mint mikor 89 elott a Nyugatrol behozott kocsikat minosegi vizsgalatnak vetettek ala, megfelelnek-e a rendkivul komoly magyar minosegi kovetelmenyeknek. Jott a Merci, es Bela ba aldasa kellett hozza, hogy kielegito minoseguna talaltassek. Kozrohely volt az is, ez is, hogy adott orszagok (EU, plussz az evidens USA, Kanada, Ausztralia, stb) honpolgarainak is szepen el kell battyogniuk, varniuk, fizetniuk, hogy megkapjak a plecsnit, megfelelo a diplomajuk a hipereros magyar felsooktatas standardjai szerint.

fokabacsi 2011.03.28. 06:30:55

@Gerry.: Nem értitek ! Nem az a lényeg ! A LÉnyeg a LÉ ! El lehet szedni újabb pénzeket a túlduzzasztott szarházi állami alkalmazotti réteg zsebének a tömésére !Különösebb befektetés és erőfeszítés nélkül. Meg a sok százezer segíjjes cigány pénzelésére !

Vövöjaja 2011.03.28. 10:03:49

Most mit kell itt érvelni meg lécci-léccizni? Ki kell adni a nemzetközi elfogatóparancsot a renitenskedők - külföldön munkát vállalók - ellen, oszt jónapot. A lista összeállításában a titkosszolgálat nagy segítségére lehet az iksz, egy hivatalos, mindenki számára elérhető feljelentőlap megszövegezésével, amely akár így is kezdődhetne:
"Tisztelt honfitársunk! Amennyiben ismer közvetlen környezetében (szomszédok, barátok, ismerősök), esetleg hozzátartozóinak körében olyan (természetes) személyt, aki alap/közép/felsőfokú tanulmányait a Magyarországon, államilag finanszírozott képzés keretében végezte, majd ezt követően karrierjét külföldön építő...
... kérjük, haladéktalanul jelentse bármelyik ********* szervnél. Adatait bizalmasan kezeljük."

trojka 2011.03.28. 10:46:48

@HenteSS88: Nehogy haza gyere (HAZA?), mert bedugnak egy átnevelö táborba!

fincsi_a_kumisz 2011.03.28. 11:12:34

@Trisztán:
Tehat a nokedli hadmuvelettel csak a fiatalokat vagonirozzatok haza. Tamogatom! Nagyon racionalis allaspont, hiszen a 40 ev feletti mernokok, orvosok, egyetemi tanarok a hazatelepules eseten feltetelezhetoen a szakmai elomentelukkel aranyban allo szaktudast, penzt es kapcsolatokat is haza vinnenek – ez pedig erthetoen nem illeszkedik Semjen Zsolti fele fevilagosult vilagkepbe, sem pedig Semjen fiatal kereszteny vitezeinek nemzetmento programjaba.

Koszonom szepen a magyar ugarra szemuzted a velemenyem! Elegge megnyugtato, hogy a fiatal kereszteny elit, a nemzetet a buziktol, liberalisoktol, hamburger zabaloktol es minden egyebb devianciatol megtisztito magyar-fajvedo-brigad nem ert egyet velem.

Udv
A magyar ugaros

PS:
Lattam az ATV honlapjan Kalman Olga musoraban egy fiatal keresztenyt , aki be volt szarva mint falusi gyerek a metro mozgolepcso elott es ugy ossze volt zavarodva mint a vasorru baba a magneses viharban. Te voltal az?

Globetrotter2014 2011.03.28. 11:28:51

@HenteSS88: spc én magyar bort vettem francia Auchanban. Vagy Cora vagy osanban Müller tejtermékek csak pár példa. @prendick: te szedsz valamit tudás ellen? Még egyszer: a mezőgazdaság kevés embert foglakoztat és kevés pénzt hoz. Ugyanakkor vastag állami támogatást igényel. Ezt akarod megerősíteni? Nézz körül, hol hangsúlyos a mezőgadaság? Kb ameyol orsugákbanrégióban nincs rendes ipar, sem szolgátatás.
@Hajszás Láncos: A turizmushoz javaslom menj el nyaralni valamely ny- v k-európai helyre (hagyjuk a mediterrán tengerparti helyeket mert annak úgysem helyettesítője) aztán nézd meg mivel bír Magyarország, és a lehetőségek hiánya milyen hozzáállással párosul.

HenteSS88 2011.03.28. 17:26:29

@ZF2: Régen én is vettem még Egri Bikavért, meg Tokaji Ófurmintot, mert otthon az volt a kedvencem, de már annyira agyon van kénezve, hogy megfosatott. Úgy hogy kénytelen vagyok vagy venni palackozott Cotes De Corse-t, vagy elmegyek venni termelőtől a régi jó tsz demizsonba amit nagyszüleim házából mentettem meg.

HenteSS88 2011.03.28. 17:27:05

Sajnos Keceli Kannám nincsen, pedig ha azt meglátnák a franciák, azt hiszem beszarnának rajta.

2011.03.28. 17:33:04

@ZF2: Mondjuk Tirol megfelel példának? Nincs ott sem több, sem jobb, mint idehaza, mégis minden második ház panzió, és van bennük vendég is. A bugaci puszta is van olyan, igaz, más jellegű, de hát pont az a lényeg!

Globetrotter2014 2011.03.28. 17:53:18

@Hajszás Láncos: nem, mivel Tirol ott van a téliszezon, ami a turizms alapját adja. Az erdei túrákra épített nyári turizmus csak arra van hogy ne álljon a sok szállás üresen. Egyébbként éredemes megnzéni mennyi a mezőgazdaság aránya: 1.2% a wiki szerint. Egyébbként a környékre szoktunk járni (4-5 évente), amellett hogy odafigyelnek a környék hangulatára, hihetelen, hogy mennyivel vendégszeretőbbek a rideg osztrákok, mint a magyarok.

Globetrotter2014 2011.03.28. 17:55:01

@Hajszás Láncos: korrekt összehaonslítás a Bodani tó VS Balaton, bár a "magyar tenger" is fejlődik, valahogy pont az emberekben van a legnygaobb elmaradás. Ezért lenne jó ha minden magyarnak ki kellene mennie egy félévre boldogulni, világot látni és ötleteket gyűjteni....

2011.03.28. 19:21:11

@ZF2: Tirolban sielni lehet télen, idehaza meg lovagolni nyáron. Én nem érzek itt semmi problémát. Egyetlen egy dolog hiányzik hozzá: a szervezés. Egy holland vagy egy bergengóciai labanc teljes extázisban van egy többnapos, erdélyházban alvós túrától (már amelyik bírja seggel :)), ez működik, ez egy turisztikai vonzerő lehetne, ha központilag megszerveznék. Nem is feltétlenül a tőke hiányzik hozzá (az is), hanem egyszerűen ideje meg energiája nincs rá a csóringer falusi vendéglátónak, hogy külföldi magazinokban megjelenő hirdetéset intézzen.

Globetrotter2014 2011.03.28. 19:39:42

@Hajszás Láncos: csakhogy emberek tízezrei mennek síelni évente európa minden országában, míg én még nem hallottam olyanról,, hogy bárki lovagolni metn volna. Iskaloában létezik síszünet. Lovaglósznetről még nem hallottam. Ez ezért érezteti a két piac méretét ugye? Ezen felül elég kevés olyan szép erdei környezet van nálunk mint tirolban. Nem véetlen hogy a kopár olasz hegyekre nem építenek önálló tursiztikai stratégiát (ok nekik ott van a tengerpart meg a gyönyörű épített környezet). Sajna amgyar falu nem renlkezik azzal a tájképpel amelyet sokezer francia falu tudatosan épít ki (menjen az eber bármerre a franciáknál, Normandia Bretagne, Elzász, Vogézek Magas-Alpok vagy Dordogne). Persze ez a németekre sem jellemző de ők nem is akarnak falusi turizmussal pénzt keresni...

2011.03.28. 20:56:10

@ZF2: Az, hogy te miről hallottál, nem egy reprezentatív minta. Egy igazi reprezentatív mintán alapuló felmérés szerint minden 10. magyar életében egyszer volt lovagolni. Egész nyáron lovaglószünet van, rengeteg helyen lehet táborozni. Most tavasszal példul éppen itt: www.lovasok.hu/index.php?i=2051 ...és akkor ez még egy szegény ország. Azt meg inkább hagyjuk, hogy a Bakony vagy a Mátra vagy a Pilisi Parkerdő vagy a Kiskunsági Nemzeti Park vagy akármi ne lenne szép. A faluképet sajnos legtöbb helyen csakugyan a szocreál kockaházak határozzák meg, kérdés, hogy vajon pont oda kell-e vinni a túristát, vagy mégis inkább Hollókőre...? Amúgy meg mi a francot kötekedsz? Síturizmust itt nem lehet csinálni, ahhoz tényleg nincsenek meg az adottságaink. Lovasturizmust lehet csinálni, ahhoz megvan minden: vannak szabadon belovagolható földutak (ha voltál már Hollandiában, akkor tudod csak igazán értékelni), vannak szakemberek, állatok, létesítmények. Az egész rendszerből egyetlen egy dolog hiányzik: a vendég. Külföldön egyszerűen nem is tudnak róla, hogy itt micsoda lehetőségek vannak. Az a néhány lakóautós idióta meg, aki néha-néha véletlenül betéved a telepekre, turisztikai propagandának még akkor is kevés, ha minden ismerősének elmondja otthon, mit látott.

Globetrotter2014 2011.03.29. 09:51:30

@Hajszás Láncos: csak diszkréten utalnék rá, hogy aki lovaglás miatt utazna az a lovat is vinné magával. És ezért nincs lovaglóturizmus igazán. Ez nem olyan, hogy felcsatolod a sílécet a kocsira és mész. Lovat tartani pedig igencsak drága, pláne átutazni vele fél európát. Persze minden 10. magyar ült már lovon. Még a 2 éces fiam is. Attól még egyikünk sem tud lovagolni, és nem is kiemelkedő szempont egy nyaralás kiválasztásánál. KB annyi a hozzáadott értéke mint egy játszótérnek. Még egyszer, beutaztam pár középeurópai nyaralóhelyet, annak alapján amit láttam azt mondanám, ne a turizmust gondoljuk elsődleges kiugrási lehetőségnek.

fokabacsi 2011.03.29. 11:52:45

Hiába írogatjátok, hogy a "turizmus-turizmus " ha a kutya nem jön ide! Jelenleg szerintem van legalább másfél millió munkanélküli az országban. Ebből 4-600 000 képzettség, iskola, szakma,kulturáltság, és emberi viselkedés nélküli cigány!
Egy lónak az évi takarmány és gondozási szükséglethez, alkalmazottak fizetéséhez , kellene legalább napi 5-8 vendég akit etetni lovagoltatni kellene! honnan a búbánatból fog idejönni 30 000 000 azaz harmincmillió vendég, hogy legyen munkája egymillió embernek !?
Szálljatok már le a földre!
Ami megoldás lehet: élelmiszer, és zöldség termelés feldolgozás. saját értékesítő szövetkezetekkel , ne a tecso, és társai húzza le a hasznot, és vigye ki az országból!
De nem én vagyok döntési helyzetben.

Globetrotter2014 2011.03.29. 13:20:03

@fokabacsi: sajna ez kb annyira reális javaslat mint a turizmus volt...

Agyalap 2011.03.29. 14:33:11

@ZF2: 20-30 éven belül a víz és élelmiszer lesz hiánycikk. Most kellene elkezdeni készülni a termelésre, mert termőföldünk azért több van mint Ausztriának...

Globetrotter2014 2011.03.29. 14:50:16

@Agyalap: Nocsak, és miért is lenne az?

Agyalap 2011.03.29. 19:13:57

@ZF2: Biztos nem tűnt még fel. de a Föld népessége egyre nő...

Globetrotter2014 2011.03.29. 20:20:22

@Agyalap: ahol a föld népessége nő ott már most is hiánycikk a víz. Európában ettől nem kell tartani, itt épp az előregedő társadalommal van a gond.

2011.03.29. 20:46:31

@fokabacsi: Számításod akkor igaz, ha a vendég semmi mást nem csinál, csak lovagol. De ezen kívűl még azért szoktak mást is csinálni. Példul megszállnak, zabálnak, taxiba ülnek, belépti díjakat fizetnek, szuveníreket vesznek, mittudomén. A lovaglás lehet a mágnes, ami idevonzza a vendéget, épp úgy, mint Tirolba a síelés meg a hegymászás, vagy Mallorcára a tengerpart, de utána még ezer pióca akaszkodhat beléjük!

@ZF2: Ez butaság. A bérlovaglásra épp úgy van kereslet, mint ahogy a síléckölcsönzőkre is. Sőt, még inkább, mert lovat tartani macerás és helyigényes dolog, ráadásul a ló fokozott társasigényű állat. Persze van, aki ennek ellenére tart otthon sajátot, ők nyilvánvalóan semmilyen turizmusnak nem célcsoportja, mert hiszen nekik a hét hét napján naponta 3x etetniük, itatniuk, járatniuk kell az állataikat. De nem ez az általános. Sok úrlovas külföldön is, belföldön is csak bérelnek, ha kedvük szottyan. Lovasturizmus pedig igenis van, és különösebb lovaglótudás sem kell hozzá, a bérlovardákban ugyanis nem a legtemperamentumosabb darabokat teszik a vendég alá (hacsak nem külön kérésre.) A dolog teljesen működik.

@Agyalap: A gond az éghajlattal van itt. Hol az aszály viszi el a termést, hol a belvíz. Az osztrákoknál sokkal kiegyensúlyozottabb a csapadékeloszlás, nem véletlenül nő ott az égig a lucerna. Ja, és a szocializmusban eléggé hazavágták a földet is a rosszul adagolt műtrágyákkal, azóta betiltott növényvédő szerekkel, no meg persze az erőltetett mennyiségi termeléssel.

2011.03.30. 03:08:35

Tenyleg jo, de ahhoz, hogy en hazajojjek, ennel tobb kell. A 16 % ado jpofa, de ha vallalkzom, vagy bejelentve dolgozom, akkor ennel joval nagyobb elvonassal jar. Az ottgoni cegemnel a minimalber koltsege kb 100%, azaz az a 60k tobb mint 120-ba kerul. Es ebben meg nincs szja.... Ha formalisan kivennem a penzt a cegbol, inkabb 50-70%. Angliaban meg ennel magasabb osszegre is 21% a gyakorlatbn evont osszeg. Csak annyit kellene valtoztatni, hogy itthon nem hndabandazassal es katszattevekenyseggel kezeljek a probkemakat... Komolyan van, aki elhiszi, hogy Magyarorszagon mukodokepes a legalis adorendszer?
Ami Budapestet illeti, a Halaszbastyara szep kilatas van , ami jo, bar honpolgarainknak fizetni kell, ha meg akarjak nezni, viszont Budapest ugyanakkor az egyik legkoszosabb varos Europaban. Vagy senki nem emlekszik ra, hogy alig tiz eve meg nem volt ilyen?

lyken 2011.03.30. 10:58:07

Vajon mennyibe került ez a honlap?
Azt ugye tudjuk, hogy ingyenes CMS lett testreszabva. Kissé amatőr, hogy fentmaradt: www.gyerehaza.org/CHANGELOG.txt

És jééééé... El se hinné az ember, de az install.php is elérhető. (Gy.k: ezen keresztül intézhető a telepítés, majd ezt követően el kell távolítani, különben _bárki_ hazavágja, feltöri, módosítja az oldalt.)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.03.30. 13:29:29

@lyken: A kormányzati honlapkifizetéseket figyelembe véve 170 millió körülire taksálom :)

trojka 2011.03.30. 15:30:47

Valaki szolhatna az ifju kereszténydemokratáknak, hogy a Hanságot már lecsapolták, a Keleti Föcsatorna régen készen van, a Kisbalatont is elintézték-akkor mi a fenének kéne hazajönniük?

Buzgómócsing 2011.04.09. 15:28:17

@Joe.UK: Kicsit későn reagálok, de ha esetleg még olvasod/olvassa valaki: eleve Kelenföldtől nyugatabbra élek. :) Nem hiszem, hogy szükség van rá felsorolni merre jártam nyugaton (vagy keleten), de ha nem jártam volna, az sem változtatna annak igazságtartalmán, amit írtam.

csoko20 2011.04.15. 07:39:31

@Trisztán: Tanácsadás, mi?
Akik kimentek, azok már nyilván nem fognak éhen dögleni. Nem inkább a sok százezer itthon maradottnak kellene előbb segíteni? Tudod, akik tényleg csak havi 30ezer Ft segélyből vegetálnak. De mivel ezeknek sem tudtok egy nyomorult nettó 80E Ft-os állást felmutatni, akkor mit akartak azzal aki havi félmilliót is megkeres?! Jöjjön haza és vegye el a testvére, barátja nyomorult kis állását???

Attól, hogy hülyének néztek valakit, még nem biztos hogy hülye.....

Ameddig az 1.000.000 új munkahelyből legalább százezret nem tudtok felmutatni /új csókos, állami alkalmazott nem ér/, ADDIG HOGY VAN POFÁTOK ILYESMIT KÉRNI VAGY TANÁCSOKAT OSZTOGATNI???

Faraway 2011.04.16. 11:18:34

A rengeteg kommentből (amit végig sem bírtam olvasni) nekem az jön le, hogy ez a sete suta kezdeményezés azért nagyon sokakat érint, és rengeteg ember szeretné elmondani, hogy miért igen, és miért nem Magyarország. Szerintem jó, hogy ez a beszélgetés elindult, még ha nem is tudjuk hova fog fajulni. (Bár, ha jó magyar szokás szerint, keselyűként szedjük szét, akkor sehova.)
Olvasva a sok sok kommentet nekem, olyan érzésem támadt, hogy itt rengeteg ember úgy van, mint mikor olyan emberbe vagy szerelmes, aki mondjuk egy totálisan önpusztító életet él. Szereted, de nem tudsz vele élni, mert téged is a sírba tesz. Kénytelen vagy távolságot tartani.
Nagyon szívszorító olvasni, azt a sok dühöt, elkeseredettséget, cinizmust, gyűlöletet, ami mögött az van( megint csak érzéseim szerint), hogy a legtöbb utálkozó szívesen élne otthon a saját hazájában, de nem egy olyan országban, ahol esélye sincs becsületesen egy normális élethez, közben meg az a hazája. Ezt, aki megéli, megélte tudja, hogy milyen tudathasadásos állapot.
Nekem sokszor van iszonyatos honvágyam, meghallom Brahms Magyar táncát a rádióban és a sírás kerülget.
Én hazaszeretnék menni, mert nem tudok igy élni sokáig, de csak valóban azután ha valahogyan független tudok lenni minden hazug, csaló, korrupt politikával átszőtt rendszertől. (Ábránd? Ne válaszoljatok inkább.)
Az érvek tényleg nem a legjobbak. Sőt. De nekem nem kellenek érvek. Beteg világ az, ahol az ember nem tudja hol a helye és hova tartozik, vagy még rosszabb: nincs is helye a világban.
Tudjátok, én ha író lennék biztos erről írnék. Ezekről a sorsokról. Vagy készülhetne szociográfia, vagy nem tudom, mi, hogy hogyan is történt velünk az élet.

kiskutyauto 2012.10.30. 18:48:34

Hát vazeg ehhez télleg vastag bőr kell... Hihetetlen hogy a keresztényi értékeik álszent hörgése közben szinte folyamatosan pofátlanul hazudoznak... MIATTUK MENEKÜLNEK A FIATALOK EL... és van pofájuk azt hazudni, hogy 2002 és 2010 közti időszak miatt... gyomorforgató...

picur3ka 2012.10.31. 00:42:30

@kiskutyauto:

Loszart, meg esetleg haza is akarna is jonni az ember, amiilyen kellemes polgartarsakkal a magyar blogoszferaban lehet tarsalogni, nem fog. Meg tarsalogni se, nem hogy hazajonni.

picur3ka 2012.10.31. 00:43:39

@kiskutyauto:

Nem most menekultek el mellesleg, teged is a kommunistak hulyitnek.

picur3ka 2012.10.31. 00:54:05

"Nos, a cél nagyon nemes, de ha ez egy normális ország lenne, akkor nem is mennének el külföldre a fiatalok, de abban már nem vagyok biztos, tudnak-e olyat "kínálni" nekik, hogy haza is jönnének."

Teljesen egyetertek.

"Mivel szép számmal olvastok bennünket külföldről (elmúlt 24 órában ezekben az országokban olvastak), nyugodtan írjátok el, hogy minek kell annak megváltozni, hogy hazagyertek..."

Cigany es zsido politika. Semmi befektetest nem erdemes futtatni ennyi kriminalis tevekenyseg mellett, veszteseges leszel, akarmit csinalsz. Az eletveszely
rol nem is beszelve. ( En szabolcsi vagyok, mondjuk.)

"A gyerehaza.org 10 érvet hoz fel Magyarország mellett, lássuk, hogy rátok milyen hatással van, hátha meggyőz valakit."

Ezeket valami gyagyas zsido irta, nyilvanvaloan.

picur3ka 2012.10.31. 01:12:57

@Faraway:

"Én hazaszeretnék menni, mert nem tudok igy élni sokáig, de csak valóban azután ha valahogyan független tudok lenni minden hazug, csaló, korrupt politikával átszőtt rendszertől. (Ábránd? Ne válaszoljatok inkább.)"

A politika nem magyar, vagy 70 eve.

Es kivel peldalodzik ez az sok okossag megint?

"Azbej Tristan IKSZ elnok"

Gyere haza, magyar, normalisak ezek? Kijafaszom, mifele nemzetseg az az Orbej Tristan, vagy kinekhijjak? Es mijaturo az az IKSZ meg az elnokje? Magyar tagok vannak benne esetleg?

picur3ka 2012.10.31. 02:47:27

@Budapesti Brigaderos:

Jaja, es ellopjak a rendszamtabladat, ha megallsz egy percre, barhol.

picur3ka 2012.10.31. 02:55:25

@Hajszás Láncos:

"A bérlovaglásra épp úgy van kereslet, mint ahogy a síléckölcsönzőkre is. Sőt, még inkább, mert lovat tartani macerás és helyigényes dolog"

Hegyet tartani viszont konnyu. Nem maceras, abban igazad van. Elvan maganak.

@Agyalap: A gond az éghajlattal van itt. Hol az aszály viszi el a termést, hol a belvíz.

Nem a belviz viszi el a termist, ha'ver!

picur3ka 2012.10.31. 03:44:19

@Azbej Tristan:

Ezt a kanadai romaknak irtak?

"Szakértőink szívesen válaszolnak az olyan fontos kérdésekre, mint:

Hogyan működik a magyar munkaerőpiac?
Hol és hogyan keressünk állást?
Milyen fizetések vannak Magyarországon?
Hogyan működik a magyar adórendszer?
Milyen munkavállalási formák vannak? Mire figyeljünk oda egy szerződés aláírásakor?
Milyen jogai vannak egy munkavállalónak, és ki védi meg azokat?
Hogyan használhatjuk ki optimálisan külföldön szerzett tapasztalatunkat vagy végzettségünket?
Hogyan készüljünk fel egy magyar állásinterjúra?
Milyen a magyar vállalati kultúra?"

Sandra is ott van, latom... meg Azbej, meg Szergej es Romeo....

Es ezek "rálátással bírnak a hazai munkaerőpiacra". Csabito.

tököltyű 2017.07.18. 18:30:10

@Tokány: kint maradhattál volna ,a fasznak nem hiányoztál !

süti beállítások módosítása