Skip to content


       Szűrés lista

Új Alkotmány, független kinevezettek

No, az álomfő ellopta a Húsvétot, a kölnit alig találtam meg a reggeli gyomorgörcs közepette, a mondókák kihullottak a fejemből, állandóan az órára sandítottam, hogy mikor írja már alá ... és minden feles után felnéztem az ég felé, hogy "add Uram, hogy ne bakizzon már megint ..."

Délben aztán lecsapott a Nemzet Tolla, így pont került eme csodálatos történet végére. Talán most már lesz idő olyan, apró dolgokkal foglalkozni, hogy Pintér Sanyi megint kapott egy pofont (most az egri bíróságon), vagy hogy a kormány éppen azon dolgozik, hogy "védje meg" azt a szerencsétlen 3 millió bérből és fizetésből élő dolgozót, akik ezt az egész kócerájt tartják a hátukon, meg fizetik a számlát.
 
Az új Alkotmányt sok kritika érte, a húsvét hétfő legviccesebb pillanata kétségkívül az volt, amikor Mesterházy Attila kinevezte magát a Demokratikus Ellenzék Vezetőjévé és a Magyar Köztársaság Megmentőjévé, a fő céljának kitűzte "az új alaptörvény megváltoztatása" ... kétharmadról álmodozik Atis, hát nem édes?

A kritikák egyik része a választott vezetők bebetonozására vonatkozik, szerencsére Szájer "Ipad" József segít tisztázni eme félreértést, szó sincs fideszes emberek bebetonozásáráról ...


 ... Divatos ezt úgy értelmezni, hogy a Fidesz be akarja betonozni a saját politikusait ezekbe a funkciókba, pedig bizonyos garanciális jelentőségű intézményeknek igenis túl kell nyúlniuk ciklusokon, nem szabad kitenni őket a mindennapi pártpolitikai csatáknak.

- Függetlenségről beszél, de van ennek egy olyan olvasata, hogy most, a kétharmaddal rendelkező fideszes többség megválaszt egy tisztségviselőt kilenc évre, aki 2020-ban is ott fog ülni, pedig ki tudja, hogy milyen politikai viszonyok lesznek akkor.

- De az az ember még nem feltétlenül fideszes attól, hogy a Fidesz választja meg. Az az ember onnantól kezdve független lesz. 2020-ban is tudja majd érvényesíteni az alkotmányos szempontokat, amelyek neki fontosak, és nyilvánvalóan nem a Fidesz 2011-es politikáját fogja képviselni. Független vezető lesz, aki nincs kiszolgáltatva a napi politikának. Akármelyik alkotmányjogi tankönyvet kinyitja, azt olvashatja, hogy minél hosszabb egy mandátum, annál inkább garantálható a függetlensége.


Szalai Annamária, Polt Péter, Schmitt Pál, Domokos László, Stumpf István, csupa-csupa - már - független ember. És még jön az AB elnökének, az AB 5 új tagjának, a Kúria elnökének a Magyar Nemzeti Bank elnökének a kinevezése ...

Szájer önkritikusan elismerte, hogy "mint minden szöveg, ez a nagy vállalkozás is biztosan tele lehet hibával. Biztosan vannak olyan hibák, amelyek korrigálandók akár már rövid távon is."

Kolláth György szerint
máris lenne mit javítani, szerinte az új Alkotmányból kifelejtették, hogy a jelenlegi alkotmányt hatályon kívül helyezik az új Alkotmány 2012. január elsejei hatályba lépésével egy időben, és így formailag két alkotmány lenne hatályban januárban.

De ezt máris cáfolták, Kolláth úr "megalapozatlan" és "zavarba ejtő" ... ezzel el leszünk még egy darabig, és Lázár János már be is dobta az újabb gumicsontot: szavazati jog a határon túli magyaroknak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr752855815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem elégséges alkotmánykritika 2011.05.02. 13:19:04

Az ellenzék, a baloldal, a demokratikus jobb nem adott megfelelő kritikát az orbáni alkotmányra. Sajnálatos módon egyrészt  gumicsontokra sikerült ráugrani(gyerekszavazat), másrészt pedig értelmetlen ideológiai vitákba sétáltak bele. Márpedig ezze...

Trackback: Húsvéti Schmitt 2011.04.27. 08:39:47

A Nemzeti Hírcsárda Iroda az NHI, a rossz emlékű ruszki alkotmányt leváltó, még rosszabb hírű Vatikán szellemű alkotmány aláírási időpontja és celebabrálása kapcsán vetett fel néhány fontos kérdést, amelyet az óvónők és az óvodások sem értettek. Most m...

Trackback: A golyóstoll születésnapján írta alá Schmitt az alkotmányt! 2011.04.26. 23:22:03

Ha nem egy Schmitthez hasonlóan kifinomult műveltségű államfőről lenne szó, akár véletlennek is gondolhatnánk az egybeesést. De így mi egy finom önreflexióra gyanakszunk. A saját aláíró szerepe így még jobban kiemelődik, hiszen éppen hetvenhárom éve, 1...

Trackback: Schmitt helyett inkább ebédeltek a magyarok 2011.04.26. 22:09:58

Az államfő bámulása helyett a kulináris kalandokat választották a magyarok....

Trackback: Fájront 2011.04.26. 21:44:46

Kolláth doktor tegnap annak a véleményének adott hangot, hogy jövőre két Alkotmányunk lesz. Ez az üde húsvéti és az a használt sztálini. Álláspontját arra alapozta, hogy az üde húsvéti alaptörvény 2012. január elsejével ugyan hatályba lép, de mert ugy...

Trackback: Levendel Júlia - VIRTUÁLIS ÉLŐKÉP 2011.04.26. 12:35:19

A kultúráért felelős államtitkár ajánlotta, hogy az alkotmány aláírásának napján, húsvét hétfőn, fanfárok és díszőrségi ceremóniák után, a „magyar újjászületés”-t jelképező esemény megkoronázásaként több helyszínen egy időben rendezzenek ha...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kej 2011.04.26. 12:20:08

@eszkep: ezt gondold át még egyszer. a 62 éves nyugdíjhatár főként a magasabb beosztásban lévő, másodfokú bírákat érinti. én nem vagyok arról meggyőződve, hogy egy konzervatívnak mondható jogi pályán - még - a hatvanasok között is sok lenne a kommunista. de nektek van listátok:)

DArchAngel 2011.04.26. 12:25:24

Mindig jön a következő gumicsont, amin lehet csámcsogni, ahelyett, hogy észrevegyük, hogy semmi hasznosat sem csinálnak, legfeljebb véletlenül.
Röhej, de sokan még beveszik ezeket a maszlagokat, de egyre kevesebben. Kezd tele lenni a töke a zembereknek...

kacsa! 2011.04.26. 12:29:53

Nem tudok kommentelni. Még három év ezekkel?!?!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 12:40:33

@Gunther: ez a lényeg, hogy a mondanivalója aktuális szerintem. Az Edda dolgaival nem kell feltétlenül egyetérteni, hogy az ember szeresse a zenéjüket. Na de off vége, ez nem valami rock-blog :DD

Virág et. 2011.04.26. 12:58:51

@CD-R80: És ez a lényeg. Ha 49-es alkotmány érvénytelen, akkor az azt jelenti, hogy az azóta, azon az alkotmányon alapuló összes jogszabály érvénytelen. Az érvénytelen az =/= hatálytalan. Az érvénytelen azt jelenti, hogy már a megalkotásakor sem volt érvényes, tehát olyan, mintha nem is lett volna.

Érdekes, hogy akkor milyen alapon gyakorolja a hatalmat a Fidesz, milyen alapon alakult meg az országgyűlés, vagy egyáltalán milyen jogszabályi alapon működik az egész ország, veszünk ingatlant, alapítunk céget. Itt nem lehet arra hivatkozni, hogy a preambulum nem része az alkotmány szövegének (mint a korábbi alkotmányban), mivel kifejezetten leírják, hogy azt figyelembe véve kell az alkotmányt értelmezni.

Gondolom a fiúk összekeverték az érvénytelen szót a hatálytalannal. Végül is, elsős jogi egyetemi tananyag. A 100 pontos ÉS cikket ajánlom a témában, különösen eszkepnek, talán kevésbé fog pörögni utána.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.04.26. 13:00:59

@eszkep:

Tehát Szájer vagy hazudik vagy hülye, esetleg mindkettő. Ugye?
Végre valamiben egyetértünk! :)))))

Secnir 2011.04.26. 13:23:59

@eszkep:
"nem hiszem, hogy egy Alkotmánynak kellene átmeneti rendelkezéseket tartalmaznia, pláne nem az előző Alkotmány hatályon kívül helyezését. (Hisz egy Alkotmányt hosszú távra írnak, legalábbis a hatályát tekintve).
Arról volt is szó már az elfogadás előtt, hogy számos átmeneti rendelkezésre lesz szükség., Ezt bármikor megteheti az Országgyűlés."

errr....naaaa....
ennek fussál neki még egyszer. nézz meg egy módosító törvényt, mindegyikben benne van (kell) szerepelnie, hogy az előző passzust hatályon kívül helyezi.
a Kotmány esetében az a helyzet, hogy definiálták benne, hogy nem ismerik el az előző Alkotmányt. Ilyet lehet mondani ofkörsz. Viszont szerpel benne, hogy az új mikortól lép érvénybe! Ergo szerepelnie kell benne, hogy a régi pontosan attól a perctúl kezdve hatályon kívül esik.
amit Szájer Honatya motyog, hogy nem baj, majd az országgyűlés később itt-ott módosítgatja (belefaragja az ásónyelet a kapába), az meg pontosan azért nem működik, mivel a Kotmány kimondja, hogy kell ennek ÉS a következő parlamentnek a 2/3-os jóváhagyása.
Sszáajer szeretné majd az Alkotmányt parlamentálisan hatályon kívül helyezni - de azt nem teheti, míg nincs Kotmány.

ez engem mindig arra emlékeztet, hogy amikor a rendszergazda megvonja a root jogait a chpwd-túl, és elfelejti a jelszavát. gyk. rókafogta csuka.
tetszettek volna előbb gondolkodni, megterveztetni jogászokkal, és csak utána megszavazni.
Persze van még megoldás: pl. Shcmdt nemtomhogyírják Pál január elsejével NEM hirdeti ki a Kotmányt. Vagy az AB-t megkéri, hogy nyilvánítson véleményt, azok meg pont ilyenek miatt visszadobják.

arról már ne is beszéljünk, hogy a Kotmány sarkalatos törvényekre hivatkozik. Szép, csak a jog nem ismeri ezt a fogalmat. a Btk, Ptk, Mt, egyike sem kezdődik így. ráadásul a Kotmányban NEM említik,hogy ezeket jogfolytonosan átvennék.
Akkor mi lesz Jan. 1.-től?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.04.26. 13:31:29

@eszkep:

Khmm ... mi köze a Legfőbb Ügyésznek a bíróhoz?
És ha jól emlékszem, az ÁSZ nem akarta nyilvánosságra hozni a jelentést Esztergomról, csak többek között az LMP egy picit megnyomta az ügyet ...

Virág et. 2011.04.26. 13:31:31

@Secnir: "ráadásul a Kotmányban NEM említik,hogy ezeket jogfolytonosan átvennék."

Ennél rosszabb a helyzet: pont az ellenkezőjét említik. Azaz, hogy a 49-es alkotmány (mely módosítva bár, de a mai napig hatályos) nem jogfolytonos és érvénytelen. Tehát minden, a 49-es alkotmány által felállt szerv is érvénytelenül állt fel, így az országgyűlés is, azaz nem voltak jogosultak törvényalkotásra sem - nem jobban, mint a sarki kofa. A Ptk. 1959-ben, a Btk 1978-ban stb. mind-mind a 49-es alkotmány által felhatalmazott "népképviseleti" (kommunista) szervek keze munkája, tehát az új alkotmány alapján nem érvényesek. Egy érvénytelen jogszabályt pedig nem lehet módosítani semi.

Érdekes helyzet. Szerintem aludni kellett volna még erre egyet a Szájeréknek. A szöveg ezen felül is tele van szakmaiatlan butaságokkal. És akkor még az érdemi problémákra rá sem tértünk.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 13:32:19

@Secnir: "Persze van még megoldás: pl. Shcmdt nemtomhogyírják Pál január elsejével NEM hirdeti ki a Kotmányt. " - erről lekéstünk, lévén, hogy a Nemzett Tolla aláírta, és a tegnapi dátummal megjelenő Magyar Közlönyben ki is hirdették.

"ennek fussál neki még egyszer. nézz meg egy módosító törvényt, mindegyikben benne van (kell) szerepelnie, hogy az előző passzust hatályon kívül helyezi." - az Alaptörvény viszont NEM "módosító törvény", szóval én továbbra is azt mondom, hogy nagyon helyesen nem helyezte hatályon kívül a "régi alkotmányt", azt majd egy KÜLÖN törvény megteszi. (ha csak ennyi baja lenne az új tákolmánynak, az nagyon nagy bódottá lenne).

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 13:33:52

@Virág et.: "Azaz, hogy a 49-es alkotmány (mely módosítva bár, de a mai napig hatályos) nem jogfolytonos és érvénytelen. " - ezt csak én gondolom laikusként, hogy a dilettáns agyhalottság netovábbja? még politikustól is - de az b*meg, hogy nem volt "kéznél" egy jogász végzettségű, aki felhívja a figyelmet, hogy "ezt azé' má' nem kééééne' " na az mindennek a legalja.

Marcellusca 2011.04.26. 13:35:56

@Secnir: @Virág et.:
Tehát, akkor, ha érvényteleníti a '49-es Alkotmányt és ezzel az összes, abból levezethető, arra vonatkozó jogszabályt, akkor a választójogi törvényt is, ergo semmissé teszi a parlamentet is jelen formájában?
Azaz, jan. 1 utánra új választásokat is ki kell írniuk?

Csak úgy kérdezem. :DDD

minimalista 2011.04.26. 13:42:58

Brékin' OFF!

A Vastagbőr újra a Parlamentbe!
Schiering Gábor Kartal (rezervált) disputa résztvevő alábbi hozzászólását olvasta fel szó szerint az imént:

"Most komolyan, amikor a pótlékok csökkentését megláttam, kiment az erő a lábamból. Mi abból élünk, hogy hétvégén dolgozunk és éjjel dolgozunk. Ha nem, akkor a fizu alig több, mint minimálbér. Ha ezt elveszik, megdöglünk. És ezt kérem szó szerint érteni."

Nagy gratula Kartal, mégis csak működik a népképviseleti démokrácia!!! :)

readonly 2011.04.26. 14:31:54

Mikor kezd el végre kormányozni a kormány? Mondjuk leverni a cigánybűnözőket? Meg a fehérgallérosokat is, mert nem csak a tyúktolvajok, de Demszky, Gyurcsány stb. is szabadlábon vannak, s mind ez, mind az érthetetlen. Nem tud mit felmutatni a kormány egy év alatt, csak szimbólumokat. Elég már ebből, TETTEK kellenek, csapjanak már oda, s ne a lakosságtól vegyék el az önvédelem jogát. Elég már a kávéházi kormányzásból!

kej 2011.04.26. 14:56:33

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: azt nem írták, hogy jobbkezes létére bal kézzel lőtte magát fejbe? a belinkelt első cikk alatt a csekély számú komment egyébként elég érdekesek

dr. Aullah 2011.04.26. 15:06:00

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Engem az ilyenekben igazából az taszít, hogy még aznap, a rendőrség kijelenti, hogy kétséget kizáróan ő maga tette... Szóval nem firtatják, pár óra alatt elintézik... milyen felületes munka az ilyen?

Emiksz 2011.04.26. 15:10:44

@eszkep:
"- hazánk új Alkotmányának elfogadásáig - "

Jupppi!
Akkor most év végéig NINCS alkotmányunk (se régi, se új), hiszen az elfogadás megtörtént.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.04.26. 15:10:55

@Aullah: én azt olvastam, hogy az elsődleges megállapítás szerint kizárták az idegenkezűséget. Egyelőre nincs több információ. Ez még szerintem változhat. Engem jobban érdekelne az öngyilkosság háttere. Lévén az újvárosi fideszes gittegyletben elég sok turpisság van. meg hát nem magától mondott le a gazdasági alpolgármester.

Secnir 2011.04.26. 15:26:37

@Seduxen:
"továbbra is azt mondom, hogy nagyon helyesen nem helyezte hatályon kívül a "régi alkotmányt", azt majd egy KÜLÖN törvény megteszi."

pont ez az izgalmas benne, nehogymá' egy hétköznapi törvény (jogszabály, egészségügyi csomag módosító indítványa stb.) hatályon tudjon helyezni egy Alkotmányt!!!

kej 2011.04.26. 15:30:05

comment.blog.hu/2011/04/26/a_teveujsag_tudta_hogy_schmitt_alairja_az_alkotmanyt

meglehetős magabiztosak voltak a fiúk. azt hiszem, hogy két, de lehet, hogy három hét a tévéújság átfutási ideje:) hát így az apró morzsákat összerakva végképp érthető, hogy az ellenzéki pártok nem vettek részt a vitában/nem szavazták meg

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 15:37:06

@Secnir: miért ne? 2/3-os többséggel elfogadnak egy módosító jsz-t, ami hatályon kívül helyezi az alkotmányt, és annyi. megjegyzem elképzelhető, hogy az alkotmány hatályon kívül helyezésével egyidejűleg "szabadulnak meg" jó pár "idejétmúlt" jogszabálytól, és valami olyan néven futó "salátatörvény" lesz, ami kb azt a címet viseli majd, hogy: "Az 1949. évi XX. törvény, és a kapcsolódó törvények hatályon kívül helyezéséről", vagy ilyesmi.

B) terv: fanfárok, és csilivili külsőségek közepette elfogadnak egy 2 soros törvényt, ami hatályon kívül helyezi a "régi" alkotmányt, ezt még ott helyben alá is firkantja a zemberek zembere, az álamfői álomások álomása; a nemzet tolla, és mindenki happy lesz :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 15:38:32

@kej: mekkora show lett volna, ha élő adásban intett volna be palibácsi, és jelenti be, hogy visszaküldi megfontolásra az OGY-nek az alkotmányt :)))))) /tudom, ez maga lett volna a sci-fi, gerinc nélkül ilyet nem tesz az ember, még ha álamfő is).

kej 2011.04.26. 15:44:50

@Seduxen: gondold el.

az alá nem írás annyiban sci-fi, hogy ha megtette volna, biztos, hogy repül. :) lehet, hogy még azt is élő adásban.

mindenesetre ezek az apró morzsák, mint például az rtv újság, jól jelzik, hogy mik a nemzeti együttműködés keretei. ők együttműködnek, mindenki másnak kuss. ráadásul még csak nem is a parlamenti képviselők, hanem az alig egy tucat bibó-kollégista adja ki a nemzeti együttműködés rendszerét

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.04.26. 15:49:10

Figyelj eszkep!Nem érzed úgy,hogy már öreg vagy bohócnak?
Ilyenkor szokták mondani:ez hülye,vagy minket néz hülyének.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 15:49:39

@kej: most őszintén: te akár egy percig is kételkedtél abban, hogy csigapalibácsi szolgai módon aláírja -e a tákolmányt?

szerinted ténykedése alatt hány törvényt küldött vissza az OGY-nek, vagy küldött meg az AB-nak?

kej 2011.04.26. 15:55:43

@Seduxen: félreértettél. egy pillanatig nem volt kétségem afelől, hogy aláírja. sőt szerintem már egy aláírt példány volt előtte (persze szamárvezetővel), nehogy elcsessze. mintahogy öt szót nem volt képes belőle megjegyezni:) a sci-fi csak a repülésre vonatkozott. szerintem a négy év alatt nem fog egyet sem visszaküldeni.

de nézd meg, nem csak az otromba bohócpál a szánalom a sándor-palotában, hanem a teljes brigád, akivel körülvette magát. emlékezz rá, hogy kumin, aki tanácsadóként volt sólyom melllett hányszor indokolta meglehetősen alaposan és érthetően sólyom egyes döntéseit. a mostani szerencsétlen balek (aki úgy alkotmányjogász, mint ahogy én tálib lázadó) Cservák Csaba eccer nem mert a köz elé állni bohócpál döntéseit megindokolni. mindegy. meg lett a haszna a hugyos forradalom idején adott interjúinak. (érdemes őket visszakeresni. szerintem valódi, konzervatív alkotmányjogászok még ma is fogják a hasukat a röhögéstől.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.26. 16:06:13

@kej: mondjuk az is igaz, hogy palibácsi a megválasztásakor megmondta, hogy ő a törvényhozás motorja lesz, és nem a gátja. hihetetlen, hogy nála vállalhatóbb bólogatójánost nem tudtak volna találni? mert az egyértelmű, hogy egy bábot akartak odaültetni, de akkor legalább olyat kerestek volna, aki egyrészt a saját nevét le tudja írni (nem beszélve a titulusáról), másrészt viselkedni is tud.

legutóbbi prágai látogatása során szűrtem ezt le, ahol fingja sem volt, hogy mikor, mit, és hogyan. áááh, mindegy.

kej 2011.04.26. 16:09:23

@Seduxen: hát nem tudom, hogy lehetett volna-e. a kérdés inkább úgy merül fel, hogy van-e egyáltalán abban a pártban a legbelsőbb körben tanult, viselkedni tudó bólogatójános. szerintem nincs. aki meg eséllyel pályázhatna az - vélhetően - mindent nem nyelt volna le

Roxvox 2011.04.26. 16:48:30

"Álmodozás az élet megrontója..........." , hát hülye ez az Atis, rosszul akar élni?

Dendrobatidae 2011.04.26. 17:03:08

"... Szájer "Ipad" József segít tisztázni eme félreértést..."
Szájer, bazmeg, aki motoros sthilfűrésszel akarta kivágni az alumínium(!) útjelzőtáblát?!!

www.youtube.com/watch?v=x6weV-E4noc

Ez az agynélküli tajgetosszökevény akar tisztázni valamit?

Marcellusca 2011.04.26. 17:43:06

Na, mégeccer:

Ha annyira törvényesen cselekedtek, miként lehetséges, hogy felmentették az aláírásgyűjtőket???

hirszerzo.hu/belfold/20110426_jobbik_hajduhadhaz_kapitany#rss

"Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt: a rendőrség mind Hajdúhadházon, mind Gyöngyöspatán helyesen és törvényesen járt el."

fokabacsi 2011.04.26. 18:03:10

"Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára úgy válaszolt: a rendőrség mind Hajdúhadházon, mind Gyöngyöspatán helyesen és törvényesen járt el."
Pedig IGAZSÁGOSAN KELLETT VOLNA!!
Te meg kontrát károly nevű haszontalan az adónkból élősködő parazita rohadj meg!

Avatar 2011.04.26. 18:03:32

"a jelenlegi alkotmány is kimondja, hogy a hatálya a végleges alaptörvény elfogadásáig tart, azaz meghatározta a saját ideiglenességét."

Tévedés: "hazánk új Alkotmányának elfogadásáig" határozta meg saját ideiglenességét.
Ez 2 értelmezést adhat:
1, Alkotmány <> Alaptörvény esete: Hatályban marad a régi Alkotmány is és hatályos lesz az új Alaptörvény is, ha a régi alkotmányt külön nem helyezik hatályon kívül.
2, Alkotmány = Alaptörvény esete: A régi Alkotmány már hatályát vesztette mikor az álamfő (sic) aláírta, ezzel elfogadta az új Alaptörvényt és január 1-ig alkotmányos interregnum állapota áll fenn.

Egyébként vicces önellentmondás az új Alaptörvényben, hogy deklarálja, hogy nem ismerjük el a régi Alkotmányt, majd a dokumentum végén jelezzük, hogy a régi alkotmány szerinti felhatalmazásból készült az új jogszabály. :)

Az új alkotmány, elnézést, helyesebben az új alaptörvény tehát jövő év elején lép hatályba, ezzel a jogrendszerünk részévé válik az "Isten, áld meg a magyart!" felszólítás is. Sőt, ez lesz az egésznek az alapja, hiszen ezzel kezdődik az alaptörvény, megelőzve még a nemzeti hitvallást is.
Az lenne a kérdésem, hogy Isten milyen módon kötelezhető engedelmeskedni az alaptörvényben megfogalmazott felszólításnak, milyen retorziókkal élhetünk vele szemben, ha mégsem áldaná meg a magyart, illetve pontosan milyen esetekben lehet arról beszélni, hogy egyértelműen elmulasztotta teljesíteni az alaptörvényben megfogalmazott kötelességét?
Ha mondjuk a 2012-es londoni olimpiai játékokon nem nyer minden magyar induló aranyérmet, az már egyértelműen jelzi-e az áldás elmaradását, vagy meg kell-e elégednünk egyéb dobogós helyekkel is?

De ha már a Fidesz uralomra jutásának 1 éves évfordulója ilyen jeles ünnep lett, nézzük meg mit is értünk el 1 év alatt...
pl ezt:
Az államadósság (nominálisan) _magasabb, mint korábban bármikor_, az utóbbi egy évben kb 1500 Mrd Ft értékkel növekedett. Miközben a devizában eladósodást ócsárolja a kormány, közben dollár alapú kötvénykibocsátást hajt végre, a kötvények hozamai pedig valamivel magasabbak (számunkra rosszabbak), mint egy évvel ezelőtt ilyenkor.
www.mfor.hu/cikkek/Sosem_latott_csucsra_lokte_hazank_adossagat_az_uj_dollarkotveny.html

Avatar 2011.04.26. 18:23:51

@Dendrobatidae: Bazz... ezen a videón besírtam! (a kommentek viszont primitívek)
Nem indul a láncfűrész... Még letakarni sem sikerült megfelelően a táblát elsőre... Aztán meg nem tudják visszarakni a helyére... Mintha egy börleszk filmet néznék...
Aztán a végén otthagyják a táblát elfektetve... Vajon ha én, mentelmi jog nélküli átlagember döntenék ki KRESZ táblát szórakozásból a TV nyilvánossága előtt, akkor milyen retorziók lennének?

Remélem a százfejű hidra ellen nem ezzel a láncfűrésszel megy majd a Matolcsy! Bár lehet, hogy jobb lenne, ha mégis, mert a Hidrának ha levágják egy fejét kettő nő a helyére (és ez a bürokráciával is így van, lásd: Az egyszerűbb, egykulcsos adórendszer mellé felállítunk egy bérmonitoring bizottságot).

lyken 2011.04.26. 18:28:59

@Seduxen: "na erre ne vegyél mérget! kérik a kiadatásodat, és nézhetsz, mint hal a szatyorban :)))"

Őőőő... Én minden körülmények közt az Operában voltam!
A zalkotmányozó gálaesten vettem részt természetesen.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.04.26. 21:02:21

@Dendrobatidae: Wazzzz... Ez király! Ekkora kretén "képviselő elvtársat"... :)))

huttinger 2011.04.26. 21:15:32

Mivel egy idős vagyok Szájer Józseffel, így nem hiszem el, hogy ő ne tudná, hogy mi volt az MSZMP közvetlen és közvetett pártirányításának elve.

A közvetlen amit közvetlenül az MSZMP mint kormányzó hatalom irányított. A közvetett pártirányítást pedig tagjain keresztül valósította meg.

Ennyit azon kinevezettekről akikről Szájer beszélt.
Pont egy volt szoci országban próbálják ezt elsütni, hogy függetelenek?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.04.26. 21:17:57

@Avatar: Sosem látott csúcsra lökte hazánk adósságát az új dollárkötvény

20 812 milliárd forint volt március végén a központi költségvetés adóssága, ennél magasabb összeggel még soha nem tartozott Magyarország a hitelezőinek. Az év első három hónapjában már 770 milliárd forinttal növeltük adósságunkat, amiben közrejátszott a márciusi dollárkötvény-kibocsátás is. Mfor.hu-háttér.

A februári 20 221,4 milliárd forintról március végére 20 812 milliárdra nőtt a központi költségvetés teljes adóssága, ami elsősorban a 3,75 milliárd dollárnyi devizakötvénynek (circa 700 milliárd forint) volt köszönhető - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtökön. (A márciusi sikeres dollárkötvény kibocsátást követő 500 millió dolláros (92,5 milliárd forint) rábocsátás majd csak az áprilisi statisztikát fogja rontani.) Az év eleje óta 770 milliárddal nőtt a hitelünk, de egyre inkább eltolódik az arány a forintkölcsönök javára. Még sosem volt ennyi!
A március végi 20 812 milliárdos hitelállomány 9097 milliárd forintnyi devizaadósságból és 11 581,6 milliárdnyi forintadósságból állt össze, valamint volt 133,4 milliárd forint egyéb kötelezettség is - olvasható az ÁKK összesítésében. Az elmúlt három hónapban eltolódás figyelhető meg a forinthitelek javára, hiszen 54,8 százalékról 55,6 százalékra emelkedett a hazai devizában felvett adósság aránya.

A devizaadósság három hónap alatt 254,2 milliárd forinttal nőtt, ezen belül a márciusi dollárkötvény-kibocsátás 706,5 milliárd forintot jelentett. A három hónap alatt 10,6 milliárd adósságot visszafizettünk, míg az árfolyamhatás az erős forintnak köszönhetően 441,9 milliárdos csökkenést eredményezett.

A forintadósságunk március végéig 603,4 milliárd forinttal nőtt, ez teljes egészében a forintban kibocsátott állampapírok állományában mutatkozott meg. Három hónap alatt 292,4 milliárddal nőtt a forintkötvények állománya és 299,2 milliárddal a diszkont kincstárjegyek összege. Emellett a lakossági állampapírokból 12,6 milliárddal van több, mint január elején.

A kibocsátásokat tekintve a diszkont kincstárjegyek vitték a prímet az első negyedévben, 1266,6 milliárd forint értékben dobtunk a piacra ezekből. Ezt követte a már említett 706,5 milliárdos devizakötvény-kibocsátás és az 525,7 milliárdos forintkötvény-aukciók. Mindez azt jelenti, hogy időarányosan nagyon jól áll az adósságfinanszírozás, hiszen három hónap alatt 600 milliárddal többet bocsátottunk ki, mint amennyi a lejáró adósság volt még a dollárkötvények nélkül is!

A külföldnek bejön a taktikánk

A külföldi befektetők állampapír-állománya márciusban 184 milliárd forinttal emelkedett. A hó végi 2966,7 milliárd forintos állampapír-állomány 434 milliárd forinttal volt magasabb a 2010. december végi állománynál - derül ki az ÁKK által közölt adatokból. A külföldi állomány 6,2 százaléka, 183,7 milliárd forint diszkontkincstárjegy, 93,8 százaléka, 2783 milliárd forint államkötvény. A külföldi állomány átlagos hátralévő futamideje március végén 4,47 év volt.

A rövid hozamok stagnáltak márciusban: a 3 hónapos diszkont kincstárjegyek 5,95 százalékos és a 12 hónaposok 5,96 százalékos átlaghozama is gyakorlatilag megegyezett a februári utolsó aukción tapasztalttal. A 3 éves kötvényaukción a hozam 31 bázisponttal, 6,68 százalékra csökkent az utolsó, februári aukción kialakult átlaghozamhoz képest, az 5 éves kötvény márciusi aukcióján az átlaghozam 7,03 százalékot ért el, ami 36 bázispontos esést jelent a februári aukcióhoz képest, a 10 éves kötvény 7,20 százalékos átlaghozama 31 bázisponttal marad el a februári aukción kialakult átlaghozamnál.

A másodlagos piacon az időszak egészét tekintve a 3, 6 és 12 hónapos, valamint az 5 éves lejáratokon 2-4 bázisponttal, a 3, valamint a 10 és 15 éves lejáratokon 6–10 bázisponttal csökkentek a benchmark hozamok.

Pszt! 2011.04.26. 21:24:30

A magyarnál hülyébb állat nincs!
Hiába pofáztam, hogy a vikinek nem szabad hatalmat adni, ezek a barmok nemhogy kormányra segítették, még 2/3-ot is adtak ennek az elmebeteg állatnak. Most meg óbégat az ország a példátlan mértékű megszorításokat nyögve. Pedig még csak most jön a java!

pereszke 2011.04.26. 21:29:57

@GGG77: a második verzió lesz a jó megoldás

Senkifia 2011.04.26. 21:30:54

@bucbuc: majd aug.20.án. Felmenekülnek buszokkal Pestre, egy napra, a Gundelben ebéddel, várlátogatás, VIP státuszban Országház- látogatás, este tűzijáték, majd vacsora a Hiltonban, aztán hazamenekülnek. Persze a Field (LMP pénzembere),meg a vöröskereszt pénzén.... A nyugati sajtóban meg megjelenik,hogy a cigánysor melletti mezőn náci alföldi magyar marhákat legeltetett egy nyilvánvalóan náci magyar pásztor, és feldöféssel fenyegette a helyi romákokat, ezért kellett egy napra felmenekíteni őket Pestre. Mert estére visszamehetnek,mivel a szarvasmarha köztudottan éjjel alszik, és csak nappal támad....

gyilkos fűegér 2011.04.26. 21:46:06

"és minden feles után felnéztem az ég felé, hogy "add Uram, hogy ne bakizzon már megint ..."

J. A. mindig aktuális:

"És megint felnéztem az égre
Álmaim gőze alól
S láttam a törvény szövedéke
Mindig felfeslik valahol”

Mesterházyról annyit, ő annyira béna, hogy az áramot se tudná vezetni, nemhogy az Ellenállást. Ahhoz ember kell.

gyilkos fűegér 2011.04.26. 21:50:04

@Boli:

Pártunk és Kormányunk igen sajátos módját választotta az államadósság elleni küzdelemnek. Persze Selmeczi és a nyugdíjak megvédése után nem tudom mi a faszra számítottunk. Nem baj, majd kimegyünk a kormány MELLETT tüntetni (Sz. Droid Petike szíves közlése.).

gyilkos fűegér 2011.04.26. 21:53:04

@Avatar: "Remélem a százfejű hidra ellen nem ezzel a láncfűrésszel megy majd a Matolcsy!"

Az a szép, az a szép, kinek szeme szanaszét...

vomit 2011.04.26. 22:05:22

@Virág et.: tehat kikapcsoltak az oprendszert, amin a torvenyek eddig ertelmezhetoek voltak. szep munka.

Dendrobatidae 2011.04.26. 22:11:38

Egyébként nem is értem ezt a "bebetonozás" dolgot! Az első fityesz kormány is bebetonozta a sáskáit, de a kommancsok rájöttek, hogy ha szép végkielégítésben részesítik őket, azonnal, önként elhúznak a vérbe, sőt még ők tolják a segge alá a széket a frissen kinevezett kommenyista sáskának. A fideszes pártapparatcsikokról köztudott, hogy Viktornál csak egy dolgot szeretnek jobban, a pénzt. Amiért az anyjukat is megbasznák az apjuk sírján. Ezek ilyen srácok.

Ez a kérdés egy álprobléma. Úgyhogy oszoljanak elvtársak, nincs itt semmi érdekes.:))))

Neve Cohn-Bendit, foglalkozása pedofil zsidó 2011.04.26. 22:26:53

A kohn nevű libbant díszmajom mit szól az alkotmányhoz? Az LMP-s fajtikák kikérték már a véleményét?

Bergeroth 2011.04.26. 22:29:29

Kibaszott unalmas már ez a gumicsont dobálás. Eltelt 1 év és ló**t nem csináltak még, a saját hatalmuk és egójuk növelésén kívül. Kezdjék már el az érdemi munkát!!

ermi71 2011.04.26. 22:33:41

@Neve Cohn-Bendit, foglalkozása pedofil zsidó: Hogyne kérték volna ki, már kritizálta is. Mi az hogy isten áld meg a magyart,miért került ez be meg ilyen kis nyalánkságok. De gyerekek őszintén kit fog az alkotmány érdekelni 2 hét múlva mondjuk? Jön a nyár, jön új ügy, új gond, ki a fa.... mat fog érdekelni az alkotmány téma? Hamvába holt dolog ez.

billy reed 2011.04.26. 22:33:56

Ezt ajánlom droidok figyelmébe.
Ne tévesszen meg, hogy a HVG közli.
A Die Welt német jobboldali napilap cikke a jelenlegi magyarországi helyzetről.

hvg.hu/vilag/20110426_lesujto_kritika_alaptorveny_die_welt

Részlet: "A történelem labirintusából éppen egy olyan, a történelemre vak cinikus akarja kivezetni a magyarokat, mint Orbán Viktor"
Még egyszer mondom: német jobboldali napilap...
Gondolom ők is liberálbolsevikok, ugye, fideszfanok???
Meg ugyan már, kik azok a németek? Kb. annyi a szavuk, mint Luxemburgnak...vagy mégsem?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.26. 22:44:59

@billy reed:

én rühellem a fityiszt legalább annyira mint a maszopot, de ezen a cikken én kurva jókat röhögtem :)
annyi köze van a valósághoz, hogy van benne pár helyesen írt főnév.
és rajtad is jót röhögtem, ahogy bizonygatod, hogy német JOBBOLDALI napilap írja :)

Aztek68 2011.04.26. 22:48:05

Nagyon gyenge balos okoskodások...Te jó ég, gyengébb mint a ma esti BL meccs..

Alamio 2011.04.26. 23:21:01

A Welt mint jobboldali magyar mércével? Ez jó...
Amúgy: oldalfüggetlenül nekünk az a jó, ha a határainkon túl gyenge érdekképviselettel bíró kormányok vannak, hiszen akkor jobban érvényesülünk.
Részben ezért is örül a külföld az MSZP-nek. Megbízhatóan impotens a külpolitikája, és rossz a piacvédelme. Most más a divat, ennek logikus, hogy nem fog ujjongani az, aki innen pénzt akar látni, hiszen nem biztos, hogy megszabhatja a játékszabályokat.
Hatályon kívül amúgy kb. bármikor lehet, azt nem is kell az alkotmányba tenni.
@Conv: a cikkel kapcsolatban egyetértek. Van, aki egy ilyent elhisz? Sajnos tudom, hogy van.

burt lancaster 2011.04.26. 23:23:22

@billy reed: DIE WELT JOBBOLDALI napilap, MUHAHAHAHA

Azért idézi be folyton a 168 óra, a népszava és a hvg.

Meg a német újságírókról úgy általában elmondható, hogy a két világháború miatt annyira frusztráltak, hogy több a párhuzam közöttük és a magyarországi libsibolsi megélhetési rettegőkkel, mint az objektív igazsággal.

burt lancaster 2011.04.26. 23:25:09

@billy reed: különben meg nyugodtan fideszdroidozzál ám, de csak azután, hogy becsületesen leírtad ide, hogy kire/kikre szavaztál az utolsó 3 országgyűlési képviselőválasztáson

Goompah 2011.04.26. 23:26:46

@huttinger: Ez természetesen nem volt érvényes az MSZP-SZDSZ által kinevezettekre, igaz? Hiszen pl. Göncz Árpád is kilépett az SZDSZ-ből a kinevezése után, innentől pedig nyilván semmi kapcsolata nem volt az SZDSZ-szel.

huttinger 2011.04.26. 23:30:47

@Goompah:

Nekem ilyenre mondjál példát.

Főügyész,, főbíró, MNB elnök, ÁSZ elnök, APEH elnök. ORTT elnök. ombudsman.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.04.26. 23:40:07

@Alamio: tudom, tudom, wikit idézni nem egy fényes érv, :) de a német oldalt önmaguk készítették.

en.wikipedia.org/wiki/Die_Welt
""Die Welt" is also the name of a weekly publication founded in 1897 by Theodor Herzl in Vienna as organ of the Zionist movement."
ugye ehhez nem kell sokat hozzátenni :)

"The modern paper takes a self-described "liberal cosmopolitan" position in editing, but Die Welt is generally considered to be conservative."
Én ezt valahogy úgy fordítom, hogy a saját meghatározásuk szeront liberális kozmopolitának nevezik magukat, de mások konzervatívnak sorolják be.

de.wikipedia.org/wiki/Die_Welt
"Wirtschaftspolitisch ist sie deutlich wirtschaftsliberal eingestellt."

Goompah 2011.04.27. 00:45:01

@huttinger: Miért, ezen posztok viselői 1-2 éve nem MSZP-SZDSZ-hez közeli emberek voltak?

Goompah 2011.04.27. 01:15:56

@huttinger:

Én az előbb azt állítottam, hogy:

"Ez természetesen nem volt érvényes az MSZP-SZDSZ által kinevezettekre, igaz?"

Ha nem értesz egyet, akkor sorold fel őket te.

molaris 2011.04.27. 05:08:35

Ezek után mondja valaki, hogy kihalt a pesti politikai humor. Mert az vicc ami itt politika címszó alatt zajlik.

p.a.r.t.i.z.a.n 2011.04.27. 07:06:02

A köztudottan meleg Szájernek hogy van gyomra támogatni az új Orbotmányt, mikor korlátozzák benne a melegek jogait? Jah, és ki beszél itt kétharmadról mikor egy egyszerű népszavazással el lehet fogadni bármikor egy új alkotmányt. Ha nem is Mesterházynak, de egy fidesz-ellenes koalíciónak simán lesz esélye a kétharmadra ha így folytatják.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2011.04.27. 07:37:21

nekem az volt a vicces, hogy olvasta súgógépről az egészet a köztársasági elnők úr, és nem fejből mondta. ha nem az ő gondolata, akkor meg miért mondja el? ha az ő gondolata, akkor miért nem tudja fejből?

Tíz:59 2011.04.27. 08:28:05

Csak a hülye nem látja, hogy a Fidesz mivel tereli el a figyelmet az alkotmányozásról.
Gyöngyöspata,cigány-jobbik háború,és társai.
Úgy látszik tanultak külföldről,és igazak a wiki iratok,hogy a fidesz hívta életre azt a szélsőjobbos bagázst.

Virág et. 2011.04.27. 08:33:52

@Marcellusca: Elméletileg igen, gyakorlatilag kizárt. Nincs következménye a pongyola megfogalmazásnak ebben az országban és Orbán nem fog elbukni egy 2/3-ot még akkor sem, ha szimpla többséggel ma még feltehetően nyerné a választásokat.

@Tíz:59: Ez nekem is feltűnt. Furcsa, hogy pont az új alkotmány elfogadásakor lett ez a botrány.

Kalmár 2011.04.27. 08:39:07

Nem értem ezt Kolláth Györgyöt. Először is a régi Alkotmányban benne van, hogy ideiglenes és addig van hatályban, míg az újat el nem fogadják.
Másodszor az új alkotmány előszavában azt írja, hogy a 49-es alkotmánynak kinyílvánítják az érvénytelenségét.

Hallom a többi kritikát:
Istent erőlteti rá mindenkire........
A Himnusz első során kívűl nem említi a szövegben Istent.

A kereszténységet erőlteti.
Benne van, hogy becsüljük az országunkban lévő lévő különböző vallási hagyományokat.

Nacionalista
Magyarország közreműködik az európai egység megteremtésében.
A Magyarorzágon élő nemzetiségek államalkotó tényezők.
Joguk van a anyanyelvhasználathoz, kúltúra ápolásához, anyanyelvi oktatáshoz stbstb

Bebetonozza a Fideszeseket.
Ez külön jó vicc. Egy ilyen törvényt nem 5-10 évre hoznak. Azok a poziciók amelyek túlnyúlnak a parlament mandátumán éppen azért jók, mert esélyt adnak a függetlenségre. Nem könnyű kirúgni őket, kormányváltáskor nem cserélhetőek. Védettségük van.
Tényleg jobb lenne minden kormányt ellenőrző posztra 4 évre kinevezni valakit? Az sokkal demokratikusabb és tuti függetlenek lennének. Aki képes letenni a pártkötődését az tudja, hogy minden párt a saját embereit ülteti be.

Olvastam, nekem tetszik.

Virág et. 2011.04.27. 09:02:28

@Kalmár: Akkor sorjában.

1. A jelenleg hatályos Alkotmány preambuluma, amely tartalmazza annak ideiglenességét, NEM képezi a normaszöveg részét, azaz nincs joghatálya. Ezt az AB egyértelműen kimondta.
Érvénytelen =/= hatályon kívül helyezett. Az érvénytelen azt jelenti, hogy már a megalkotása is jogellenes volt. Lásd a fenti hozzászólásomat a témában. Kész agyrém.

Egyébként a megoldás az lesz, hogy majd hoznak egy hatályba léptető jogszabályt az év végén és azzal helyezik hatályon kívül a jelenlegi Alkotmányt.

2. Bebetonozás. Nem a függetlenségre van esély, hanem arra hogy az én embereim kerüljenek a pozícióba és ne lehessen őket eltávolítani akkor sem, ha nem én vagyok hatalmon. A független nem azt jelenti, hogy fideszes. Egyáltalán honnan jött ez az érvelés?

Vannak olyan pozíciók, ahol teljesen normális, hogy a kormány a saját embereit ülteti. Ezzel nincs is vita. Más pozíciókhoz meg inkább szakmai szempontok illenének. Ez az alkotmány az elkövetkező kormányok kezét köti meg azzal, hogy - amennyiben nincs 2/3-uk persze - a kulcspozíciókat helyettük is feltöltik. A politikai döntésekért elvileg a kormány fogja a felelősséget viselni, de a tényleges mozgástere (nemcsak a pozíciókba ültetett fideszes káderek miatt, hanem a sok sarkalatos törvény miatt is) korlátozott lesz.

"Tényleg jobb lenne minden kormányt ellenőrző posztra 4 évre kinevezni valakit? Az sokkal demokratikusabb és tuti függetlenek lennének. Aki képes letenni a pártkötődését az tudja, hogy minden párt a saját embereit ülteti be."

És ennél a helyzetnél mennyivel jobb, hogy az ilyen pozíciókra a fidesz embereit ültetjük? A pártkötődés csak addig baj, amíg az nem fideszes?

Virág et. 2011.04.27. 09:05:05

Ez az alaptörvény arról szól, hogy de facto akkor is a fidesz kormányozzon, ha a választást nem ők nyerték meg. Lényegében ott blokkolják a kormányzat munkáját, ahol akarják. Ha valakit irritál Simor és a kormány permanens harca, akkor képzelje ezt el az ÖSSZES olyan szervnél, ahová most ültetnek 9-12 évre kádereket. Érdekesen fog működni ez az ország 2014 (azaz egy új kormány) után.

Kotkodus 2011.04.27. 09:09:32

@Kalmár: szerencsére a fidesz már a választások előtt jelezte, hogy ilyen alkotmányt fog készíteni és nyilván erre kapott felhatalmazást, amit egy népszavazásnál is erősebb kérdőív akcióval meg is erősített... ergo ez az alkotmány nyilvánvalóan az ország véleményét tükrözi... nem megosztó, sőt még a demokratikusnak nevezett országok is kifejezetten dícsérik (persze ők nem értenek hozzá, semmi közük hozzá és különben is jobban tennék ha megtanulnák tőlünk a demokrácia új szabályait...)

Kotkodus 2011.04.27. 09:14:59

@Kalmár: szerintem akkor jó egy alkotmány, ha azt mindenki magáénak érzi...
én akkor sem örültem volna, ha hasonlót az mszp-szdsz alkot 94-98 között.

te elfogadnád ugyanezt az alkotmányt 9-12 évre mszp-szdsz káderekkel feltöltve?
gondolom ugyanúgy rajonganál érte, ugye?

Kalmár 2011.04.27. 09:31:46

@Kotkodus: Igen, elfogadnám. Eddig szocikka voltak feltöltve és nem tiltakoztam. Egyébként, mint írtam nem 9 évre írták ezt az alkotmányt 15 év múlva nem lesz jó, hogy védett hosszú mandátumú emberek ellenőrzik a kormányt? Tényleg jobb 4 évente feltölteni pártemberekkel? Nem látom a szuper alternatívákat.
Olyan alkotmány amit mindenki magának érez????
Ne hülyítsük egymást. A címen és a dátumon kívül, nem lenne benne semmi.

Kotkodus 2011.04.27. 09:38:32

@Kalmár: „Alkotmányos rendszerünk messze van attól, hogy tökéletesnek tekinthetnénk. Hogyan is lehetne az, amikor az ellenzéki kerekasztal tárgyalásain néhány hét alatt kellett összeütnünk egy lényegében új alkotmányt. De ez az alkotmány még ebben az állapotában is alkalmas arra, hogy a siker reményében lehessen védekezni a tekintélyelvű tendenciákkal szemben – szigorúan – alkotmányos alapokon. Márpedig ez egyedülálló helyzet a magyar történelemben.”

picurka viktorka 1992 pécs
úgy tűnik van akinek bejött az előző is... pedig arra is csak néhány hét volt... mint a mostanira...
érdekes...

Kalmár 2011.04.27. 09:40:17

@Virág et.: Hiába erőlteted ezt a Fidesz által feltöltött pozíciózást. Ki a fenével töltse fel, komcsikkal? Komolyan hülyének nézed az embereket ezzel a független, demokratikus szakember fantáziával. Mindenki valamelyik oldal embere.
Ezekre a posztokra a parlament 2/3 többséggel, hosszú időre választ embereket.
Ettől demokratukisabb módszer NINCS A VILÁGON.
Most ez a 2/3-ad a Fidesz kezében van. Ez van. Kapták a választóktól el kellene fogadnod.
Később ha nem lesz, akkor jól jön majd a védett 2/3os pozició igaz?
Nagyon képmutató dolog úgy csinálni, mintha ez antidemokratikusabb lenne olyan országokénál ahol egy média testület elnökét a kormány, vagy a kormányfő személyesen vagy egy kormány által létrehozott és ellenőrzött testület nevezi ki.
Itt a parlamnet 2/3 kell. Most a fideszé? Ja, bocs.

Kotkodus 2011.04.27. 09:42:26

@Kalmár: gondolom te még a shcmitt palira is azt mondod, hogy jól végzi a dolgát...

kívánok országunknak több egyéniséget és kevesebb seggnyalót... (rád bízom, hogy te hova sorolod magad)

Kotkodus 2011.04.27. 09:46:05

@Kalmár: gondolom akkor a médiafelügyelet is 2/3-os, ugye?
szerencsére a fidesz mindig ügyel a demokrácia látszatára... (a béna külföldiek meg nem is értenek az igazi demokráciához.... jöjjenek hozzánk tanulni!)

büszke lehetsz a kormányodra...

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.27. 09:52:20

@Kalmár: nem akarok a magasröptű beszélgetésetekbe beleszólni, de azt írod, hogy:

"Hiába erőlteted ezt a Fidesz által feltöltött pozíciózást. Ki a fenével töltse fel, komcsikkal?" - ezzel nincs is gond, mert tény, hogy mindegyik ezt csinálja, DE! Ha ehhez hozzávesszük Szájer orbitális-bullshit magyarázatát, miszerint:

"De az az ember még nem feltétlenül fideszes attól, hogy a Fidesz választja meg. Az az ember onnantól kezdve független lesz. "

akkor joggal merül fel bennem a kérdés, hogy ez az ember (Szájer) a komplett idióta, vagy engem néz annak? személy szerint elfogadom, hogy a saját kádereiket ültetik pozícióba, mert tény, hogy mindegyik ezt csinálja, de akkor minek jön az idióta független dumájával? Schmitt az? Stumpf az? Szalai az? Polt az? Domokos az? Ne nézzen már gyereknek...

Kotkodus 2011.04.27. 10:12:20

@Seduxen: az anyósom ősfideszes és ő elhiszi... :)

múltkor azzal jött, hogy az mszp meg akarja öletni picurka viktorkát!...

utána meg azzal, hogy nem az utcán kell az ország dolgait lerendezni (4-5 éve rendszeres tüntető volt)...

hát ilyen a fidesz "politikailag korrekt" szavazóbázisa...

erre már fel lehet építeni egy országot... isten mentsd meg a magyart!

Virág et. 2011.04.27. 10:17:31

@Kalmár: "Hiába erőlteted ezt a Fidesz által feltöltött pozíciózást. Ki a fenével töltse fel, komcsikkal?"

Már ennél pontnál be kéne fejeznünk a társalgást, mert teljesen értelmetlen. A te pici fejedben van a Fidesz meg a komcsik és nincs senki más. Az az apró tény sem zavar, hogy ma Magyarországon kommunista (Thürmeréket és néhány szenilis nyugdíjast leszámítva) nincsen.

A 9+ éves pozíciók eddig kifejezetten nem a pártemberekre vonatkoztak. Lásd alkotmánybírák, nehéz lenne őket balos beállítottsággal vádolni (szociális népszavazás stb), de jobbosnak sem, különben Nagy Vezéred nem herélte volna ki őket. Igenis vannak pártfüggetlen szakemberek, és egy szakhatóság élére vagy nem pártembert teszek, vagy nem 9 éves mandátumot adok neki. A kettő együtt nem megy.

"Most ez a 2/3-ad a Fidesz kezében van. Ez van. Kapták a választóktól el kellene fogadnod.
Később ha nem lesz, akkor jól jön majd a védett 2/3os pozició igaz?"

Nem, nem jön jól. Nyilván rövid az emlékezeted, de volt itt egy másik 2/3-od koalíció is nem is olyan régen. Valahogy ők nem érezték szükségét a teljes pályás lerohanásnak és Orbánék nyugodtan tudtak kormányozni utánuk. Sokkoló, tudom. Lényegében ez a tény maga az egész érvelésedet oda helyezi, ahová az új alkotmány való - szemeteskosárba.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.27. 10:19:18

@Kotkodus: Duplán részvétem (az sem egy leányálom, ha az embernek anyósa van, de ha még naribari is...)

hiába no, örök igazság: "Feleségnek néma lányt az árvaházból: se anyós, se duma!" :))))))

Kotkodus 2011.04.27. 10:22:16

@Seduxen: :))
ami érdekes az az, hogy schmitt palit még az anyósom is vállalhatatlannak tartja... ez azért már egy szint!

Seduxen (már NEM dr.) 2011.04.27. 10:24:09

@Kotkodus: na, akkor palibácsi lehetne az etalon a naribariknak. akit még a "nyáj" palibácsinál is vállalhatatlanabbnak tart, annak mennie kell :DDD

Kalmár 2011.04.27. 10:59:24

@Virág et.: Tényleg befejezhetted volna. Kár volt hülyeségekre pazarolni az időd.
A 9+ év nem pártemberekre tlálták ki. Tényleg? Szeretem az álnaív kamu dumát.
Az alkotmánybíróság kiváló példa volt. Arra, hogy nem gondolkodsz. Nem rémlik, hogy feltöltötték volna az alkotmány bíróságot Fideszesekkel. 2005 óta van a legtöbbjük ott.

Külön vicces, hogy a komcsik 2/3 kormányzása példa számodra.
Ja fasza volt. 65%ra tornázták az adósságot, folyamatosan marakodtak a koalícióban. Könnyen felejtesz, ők is alkotmányozni kezdtek, de nem bírtak zöldágra vergődni egymással.

Magyarországon nincsen komcsi?
Aha. Jó.
Tényleg fejezzük be.

Virág et. 2011.04.27. 11:06:29

@Kalmár: Szerinted az AB balos? Várnám a példákat, amikor az AB kifejezetten a baloldalnak kedvező döntéseket hozott az elmúlt nyolc évben.

"Külön vicces, hogy a komcsik 2/3 kormányzása példa számodra."

Az MSZP-SZDSZ kormány (neked és egyéb egyszerűeknek komcsik) ugyanúgy feltölthették volna a saját embereikkel ezeket a pozíciókat alkotmánymódosítás nélkül is. Meg sem próbálták, erre törekvés sem volt. Alkotmányozásra azért nem került sor, mert bár felmerült, az volt az érv, hogy nincs alkotmányozási kényszer, ami igaz is volt. Konkrét törvényjavaslat nem is került a parlament elé ezügyben.
Gondolom arról sem hallottál, hogy a Horn-kormány javaslata volt a 2/3-os törvények mellett a 3/4-es törvények bevezetése is - pontosan az önkontroll növelése érdekében. Szelektív memória?

"Magyarországon nincsen komcsi?"

Tudod, mi a kommunizmus? Ki a kommunista? Nem, mi? Megnevezel egy kommunista erőt ma Magyarországon az általam említetteken kívül?

Vagy Pozsgayra meg Schmittre gondolsz? Az a VOLT kommunista barátom, nem a kommunista. Tudod, őket ma már szeretjük. Feltéve, ha jobbra dörgölőznek, ha nem, akkor bolsevik szekértolók egytől egyig.

Virág et. 2011.04.27. 11:07:31

@Kalmár:

"Ja fasza volt. 65%ra tornázták az adósságot, "

Ez mégis hogy a búbánatos fenébe jön a témához? Terelünk meg csúsztatunk, ha már érvünk nincs?

Blogger Géza 2011.04.27. 12:05:27

@billy reed: Hát ha valaki Ungváryval, Radnótival, Esterházyval készít interjút, és abból akarja megtudni, mi van Magyarországon, akkor ez minimum, amit egy újságírónak le kell írnia, hacsak nem akar a szakmai átlagnál is nagyobbat hazudni. :)

Amúgy a die Welt kb. annyira jobboldali, mint az SZDSZ volt, gazdaságilag liberális, kozmopolita irányultságú, akárcsak a neki otthont adó Berlin, mint azt itt már mások is leírták, és mint az abból is látható, kiket keres meg Mo-ról hogy nyilatkozzanak neki.

Egyébkén meg abba kéne már hagyni azt a várakozást, hogy egy német újságírótól várjuk azt, hogy eldöntse, mi a jó Magyarországnak és mi nem. Amióta kicsit jobban megadóztatjuk az itteni német cégeket, látványosan rosszabb az ottani sajtónk, nyilván teljesen véletlenül. :) Az ottani SZDSZ (FDP) államtitkára is állandóan minket cseszeget, ez lett az új hobbija.

Elathderon 2011.04.27. 14:15:56

A legviccesebb pillanat az volt amikor aláírta:

Shcmitt Paál :D :D :D

Halyrá Magyarórszágg! Halyrá Magyjarok!

okuliar 2011.04.27. 23:21:34

Mondjuk nagy tudatlanság ezt az elvet nem ismerni. Miért teljesíteni egy 9 évre kinevezett személy bárkinek is a kéréseit, ha egyszer az állása biztos, nem politikai széljárás kényétől kedvétől függ.

A vastagbőr bloggerei is beleestek abba a hibába amibe a 1949-es alkotmány alkotói és később 89-ben a módosítói is beleestek. Gondoljunk csak a rendszerváltás idejére, jajj de jó is lesz ha a parlament közvetlenül választja az elnököt, hisz pillanatnyi politikai zsákmányszerzésünknek (az SZDSZ-es pártkatona, ügyvivő, parlamenti elnök Göncz) most pont az felel meg. Aztán majd sírunk rívunk toporzékolunk, blogokban gyalázkodunk, ha PONTOSAN EMIATT A SZABÁLY MIATT Schmitt Pál lesz a köztársasági elnök. No ez az ami nem megy.

Ezért nem lehet a pillanatnyi helyzet tükrében értelmezni egy alkotmány és gyűlölködni a hosszú mandátomú személyekre, hogy jajj jajj a Fidesz nevezte ki őket, jóreggelt a Fidesz szerzett kétharmadot a választáson az MSZP-SZDSZ 8 éve nélkül ez soha nem jöhetett volna létre, náluk kell reklamálni. Természetes, hogy nem a 4%-nyi parlamenti mandátumot bitorló LMP fogja kinevezni ezeket a személyeket, vagy beleszólni hogy kik lehetnek azok.

huttinger 2011.04.28. 06:02:26

@Goompah:

1998-2002

Apeh elnök:Simicska Lajos--kell magyarázat?
Legfőbb ügyész: Polt Péter 1994 fidesz képviselő jelölt
KSH elnök: Mellár Tamás 1998 MDF képviselő jelölt
MNB elnök. Járai Zsigmond--ugye a volt pm. elkötelezettsége nem kétséges.

Most Te jösz.

Állíts szembe ezzel hasonló embereket 1994-1998 2002-2010 közt.

Mondjuk pl. APEH elnök: Boldvai László.........

lüke 2011.04.28. 07:37:27

hajrá önjelöltek
ön jelölt?
lesz még önkinevezett is

Faszerkezet 2011.04.29. 14:20:53

@Elathderon:

Tényleg ezt írta? ezt nem olvastam, a kis helyesíróbajnoktól.:D

süti beállítások módosítása