Skip to content


       Szűrés lista

Képíró, Biszku, emberiesség

Tegnap megkezdődött Képíró Sándor pere (egy különösen ízléstelen sárgacsillagos performansszal az elején, jót nevetgéltek a fiatalok), akit az ügyészég háborús bűntett elkövetésével vádol, mégpedig az 1942. január 23-i újvidéki események miatt. Érdekes egy tárgyalás lesz, vajon milyen bizonyítékok alapján fog a bíróság ítéletet hozni a 69 évvel ezelőtt történt eseményekről? 

Eközben ugye a volt kommunista belügyminiszter, Biszku Béla még mindig a Rózsadombon lakik, még mindig megkapja minden hónapban a nem kevés nyugdíját ... pedig már 1 éve a kétharmados Fidesz kormány van, de egy tapodtat sem sikerült előrelépni a kommunista bűnök felderítésének és a bűnösök elítélésének irányába. Biszku-ügyben az ügyészség nem üldözi a hivatalból tudomására jutott nemzetközi bűncselekményt, elutasított minden beadványt és fellebbezést.

Sok mindent elárul, hogy ezzel az üggyel (=kommunizmus bűnei) csak egy fiatal nemzetközi jogász, Gellért Ádám "szívózik" ...

Gellért Ádám hosszabban nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, ebből egy részlet:

"Egy fél évet szántam eddig az ügyre, de csak „szerelemből” és elképesztő „csöndben”, nem lehet a végtelenségig húzni a dolgot. Erőt ad, hogy rengeteg országban látok arra példát, hogy az ilyen ügyekben a média és a társadalmi nyomás egyszerűen belehajszolja a döntéshozót a változtatásba. Most a törvényalkotón a sor. Pontosan tudom, hogy az ország óriási kihívásokkal néz szembe, s ez messziről sem a legfontosabb probléma. Mégis, már eddig is rengeteg úgymond szimbolikus döntés született. Ez egy lehetne a sorban. Az alaptörvény Nemzeti hitvallás része kimondja, „hogy tagadjuk a magyar nemzet és polgárai ellen a nemzetiszocialista és kommunista diktatúrák uralma alatt elkövetett embertelen bűnök elévülését”. Úgy gondolom, hogy a szavakat tetteknek is követniük kell. Ha ilyen szimbolikus ügyekben nem tesz meg mindent az állam, akkor bízhat-e az állampolgár apró-cseprő ügyei korrekt elintézésében?"

Gellért talán egyik utolsó lépéseként kidolgozott egy 13 oldalas törvényjavaslatot az  emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről, melyet elküldött a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. 


"Tisztelt Frakcióvezető Úr,

Az 1956-os forradalmat és szabadságharcot követő megtorlások elkövetőivel szemben egyetlen büntetőeljárás sem indult. A főbenjáró bűncselekmények még élő kitervelői, végrehajtói mind a mai napig büntetlenséget élveznek.

Az eljárások megindításának nemzetközi jogon alapuló lehetősége fennáll. Sőt, a magyar államot negyven éve nemzetközi jogi kötelezettség is terheli az ilyen jellegű cselekmények elévülhetetlenné nyilvánítására. A mindenkori magyar jogalkotó azonban 1971 óta nem nyilvánította elévülhetetlenné az 1971. évi 1. törvényerejű rendelettel kihirdetett New-York-i egyezményben található crimes against humanity-nek (emberiesség elleni bűncselekmény) nevezett nemzetközi bűncselekményt.

A magyar állam elsőrendű alkotmányos kötelezettsége, hogy felhasználja a rendelkezésére álló összes lehetséges jogi eszközt az 1956-os megtorlások felelőseinek megbüntetéséhez. A jogi felelősségre vonás mellett azonban erkölcsi kötelesség is annak állami szintű kinyilvánítása, hogy a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetői nem élveznek büntetlenséget, bármilyen rég is követték el tettüket. A törvényjavaslat és szakmai anyag célja e jogi keretek megteremtésének előmozdítása.

A csatolt 13 oldalas szakmai anyag és törvényjavaslat figyelembevételével kérem, hogy fontolja meg az emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló javaslat parlamenti előterjesztését.

Tájékoztatom, hogy hasonló tartalmú levelet küldtem ki a többi parlamenti párt frakcióvezetőjének is.

A törvényjavaslat letölthető innen is: http://www.mediafire.com/?23gosi1q9syh16g

Szívélyes üdvözlettel,
 
Gellért Ádám,
Budapest-Hága"


Sosem fogjuk lezárni a múltat, szélmalomharc az egész ... nincs meg rá a politikai akarat. Ez egy újabb nagy fekete pont a Fidesznek, mivel tőlük azért nem ezt vártuk. Ennyit a 89-es harcos antikommunista hozzáállásról.

A törvényjavaslat szövege:


 

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr132881196

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagyszüleink gyilkosai 2011.05.06. 11:19:06

Megkezdődött a per, Képiró Sándor pere, a vád ellen háborús bűn, civilek kivégzésében játszott szerep, zsidók, cigányok és szerbek meggyilkolása. Megkezdődőt a per, egy 92 éves bácsi ellen, aki anno a írásba kérte a parancsot amikor civilek meggyilkol...

Trackback: Az utolsó csatlós utolsó vádlottja 2011.05.06. 11:10:43

Már dél-afrikai lap is foglalkozik a háborús bűnökért elítélt Képíróval....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:32:08

@Béla Bácsi: Bocs! "valamit sugall" nem elgépelve, helyesen.

Béla Bácsi 2011.05.08. 20:51:37

Lehet, hogy türelmetlen vagyok csak, de olyan kuss van a Goldman&Sachsról írt "fröcsögésem"-re írt explanáció után! Csak nem igazat mondtam és most automatikusan életbelépett a kettes számú változat, hogy "antiszemitával nem tárgyalunk"? Meg szép csendben kisomfordálunk?
Nincs már mit oktatni nekünk? Szegény törkölypálinkás, bőgatyás szarmagyaroknak?

petimegmondja 2011.05.08. 21:04:05

@Béla Bácsi:

Akkor kezdjük az alapoknál:

Commodity Exchange Act
Chapter 1, §1a (4):
"(4) Commodity
The term “commodity” means wheat, cotton, rice, corn, oats, barley, rye, flaxseed, grain sorghums, mill feeds, butter, eggs, Solanum tuberosum (Irish potatoes), wool, wool tops, fats and oils (including lard, tallow, cottonseed oil, peanut oil, soybean oil, and all other fats and oils), cottonseed meal, cottonseed, peanuts, soybeans, soybean meal, livestock, livestock products, and frozen concentrated orange juice, and all other goods and articles, except onions (as provided by section 13–1 of this title) and motion picture box office receipts (or any index, measure, value, or data related to such receipts), and all services, rights, and interests (except motion picture box office receipts, or any index, measure, value or data related to such receipts) in which contracts for future delivery are presently or in the future dealt in."

(www.law.cornell.edu/uscode/7/usc_sec_07_00000001---a000-.html)

Kőolajról nincs benne szó.

Talán, ha megbízható forrásokra támaszkodnál, akkor tudnád, hogy 1929-ben semmilyen "Commodity Act"-et nem hagyott jóvá a kongresszus, ellenben 1936-ban készült egy "Commodity Exchange Act", amely az 1922-es "Grain Futures Act"-et váltotta fel.

Most nem mennék mélyebben bele, hogy ezek a jogszabályok pontosan mit is szabályoznak, de semmi közük ahhoz, ami hetet-havat föntebb összehordtál.

(Egyébként minimális józan paraszti ésszel is átgondolva, ha már 51%-ban tulajdonosa vagy egy kitermelő, vagy feldolgozó cégnek, akkor logikusan kereskedni akarsz a termékeddel és ebben max. a bolsevikok találhatnak kivetni valót. Megint sikerült egy logikai bukfencedbe belegabalyodnod, hiszen, ha többségi tulajdonosa vagy egy termelő egységnek, már nem lehetsz spekuláns, aki az ár esésére vagy növekedésére shortol. neked egyértelműen az árnövekedés áll kizárólag érdekedben.
De ez mindegy is, mert semmi ilyesmi megkötés nem volt az amerikai szabályozásban. Vélhetően alkotmányellenesség címén rövid úton elkaszálná az első szövetségi bíró, akinek az asztalára kerülne.)

El nem tudom képzelni, hogy valakivel, aki csak minimálisan használja az agyát, hogyan lehet ezekkel a baromságokkal megetetni. Ha elmész egy olajkitermelőhöz közvetlenül vásárolni, akkor sem fogod a világpiaci ár alatt megkapni az olajat, mert hülye lesz olcsóbban adni. Tök mindegy, hogy mennyiért termeli ki. Azért fektette bele az opcióba és a termelőberendezésbe a pénzét, mert pénzt akar vele keresni. lehetőleg sok pénzt. Mivel nagyobb a kereslet a kínálatnál és a kitermelők az OPEC nevű kartellben egyesülve kvótákat határoznak meg, hogy ez folyamatosan így is maradjon, az olaj ára nem csökkenhet jelentősen. Ha csökken az ár, visszafogják a termelést. Üdvözöllek a kapitalista világban! A spekulánsok néhány százalékot húznak az árból, Feltéve, hogy az amerikai elnök nem csörög oda szaudi haverjának, hogy ugyan dobjon már fel a parkettre pár milló hordót, ami seperc alatt le tudja törni az árakat... De mi köze ehhez a zsidóknak?

petimegmondja 2011.05.08. 21:10:26

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:

"A középkort illető mesedélutánt inkább hagyjuk."

Csak az újkori cionista világösszeesküvésről szóló mesedélután maradhat?

petimegmondja 2011.05.08. 21:29:01

@fokabacsi:
"Miért van az, hogy ezekkel egyszer csak mindenkinek tele lesz a tarisznyája, pár ezer éve?"

Pont ugyan azért, amiért az Ibériai-félszigetről kiűzték az arabokat, akik azokat a csodás épületeket emelték, amiket most büszkén mutogatnak, mint kultúrális örökséget, vagy amiért máglyán égették meg a másképp gondolkodókat, a másképp kinézőket, a más vallásuakat, vagy amiért Mayflower elindult Amerikába, vagy amiért manapság kiközösítik a bevándorlókat.
Amíg elengedhetetlenül szükség van rájuk jöjjenek, maradjanak, de ha már megy nélkülük is, akkor húzzanak a p***ába...

petimegmondja 2011.05.08. 21:33:31

@Béla Bácsi:

Kevesebb törköly-pálinka - több ész. Akár magyarként is...

fokabacsi 2011.05.09. 06:52:45

@Béla Bácsi: Azóta sem tanultak belőle cseppet sem.

fokabacsi 2011.05.09. 07:00:03

@petimegmondja: Mert Európában csak az arabok hoztak létre "csodálatos építészeti alkotásokat"? Menj le Pulába, még mindig áll az amfiteátrum! És nem az arabok építették!
"Amíg elengedhetetlenül szükség van rájuk jöjjenek, maradjanak, de ha már megy nélkülük is, akkor húzzanak a p***ába..." Ha nem képesek beilleszkedni , mint a cigányok nagy része, akkor mégis mit kellene tenni?!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:37:34

@petimegmondja: "Kőolajról nincs benne szó." - mondod te..

biztos csak véletlen akkor a következő:
http://translate.google.hu/translate_t?q=oil&rls=com.microsoft:hu:IE-SearchBox&oe=&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=hu&tab=wT#iw|hu|oilCommodity%20Exchange%20Act%0D%0AChapter%201%2C%20%C2%A71a%20(4)%3A%0D%0A%22(4)%20Commodity%0D%0AThe%20term%20%E2%80%9Ccommodity%E2%80%9D%20means%20wheat%2C%20cotton%2C%20rice%2C%20corn%2C%20oats%2C%20barley%2C%20rye%2C%20flaxseed%2C%20grain%20sorghums%2C%20mill%20feeds%2C%20butter%2C%20eggs%2C%20Solanum%20tuberosum%20(Irish%20potatoes)%2C%20wool%2C%20wool%20tops%2C%20fats%20and%20oils%20(including%20lard%2C%20tallow%2C%20cottonseed%20oil%2C%20peanut%20oil%2C%20soybean%20oil%2C%20and%20all%20other%20fats%20and%20oils)%2C%20cottonseed%20meal%2C%20cottonseed%2C%20peanuts%2C%20soybeans%2C%20soybean%20meal%2C%20livestock%2C%20livestock%20products%2C%20and%20frozen%20concentrated%20orange%20juice%2C%20and%20all%20other%20goods%20and%20articles%2C%20except%20onions%20(as%20provided%20by%20section%2013%E2%80%931%20of%20this%20title)%20and%20motion%20picture%20box%20office%20receipts%20(or%20any%20index%2C%20measure%2C%20value%2C%20or%20data%20related%20to%20such%20receipts)%2C%20and%20all%20services%2C%20rights%2C%20and%20interests%20(except%20motion%20picture%20box%20office%20receipts%2C%20or%20any%20index%2C%20measure%2C%20value%20or%20data%20related%20to%20such%20receipts)%20in%20which%20contracts%20for%20future%20delivery%20are%20presently%20or%20in%20the%20future%20dealt%20in.%22 (ahogy talán megérted)
szotar.sztaki.hu/dict_search.php?O=HUN&F=0&T=1&E=1&C=1&A=1&L=HUN%3AENG%3AEngHunDict&W=k%F5olaj (kereshetsz oil-ra is az angol-magyarban..)

"fats and oils (including lard, tallow, cottonseed oil, peanut oil, soybean oil, and all other fats and oils)" valamint "all other goods and articles, except" /és a kivételekben már tényleg nincs semmilyen olaj/. mivel a crude oil akárhogyan is keresel ill. kutatsz ellenkező tartalmú információra szintén a "commodity" körébe esik és így a commodity exchange act rendelkezik róla - éppenséggel te vagy az aki hülyeségeket beszél és nem Béla Bácsi..

az 51%-ról meg szintén nagyon fals információid vannak.. kőolajkitermelő nagyvállalat alapvetően kevés van és 1. eléggé le voltak kötve jogszabályilag (kifejezetten az usa-ban) 2. kevesen szakítottak sokat és az ár még ettől önmagában nem (de mással együtt sem) szökött a csillagos égig.

ahogyan Béla Bácsi írta ebbe a kialakult leszabályozott folyamatba avatkoztak bele a spekulánsok. (felőlem lehettek volna bantu négerek is, vagy harmadik világbeli nyomorultak; ám valamiért nem azok voltak..) hogy lásd, miért is jelentős kártétel ez az "51%-kal teljes joggal rendelkezhetnek az egész felett" dolog, üzletet ajánlok: a te 1000 forintodba beszállok 510 forinttal (mikor szarul áll a forint), de aztán én mondom meg, hogy mire költjük el az 510 forintodon felüli részt! magyarán rendelkezek 1000 forintról miközben alig a felét "fizettem" ki, sőt ha deflálódik a forint a "nyereség" és "kamatai" felett is én fogok rendelkezni! na melyikünknek érné meg a business? ..

ugyanez kőolajban azt jelenti, hogyha sikerül a korábbi, kivásárláskori alacsony árat magasabbra feltornászni, akkor a spekuláció eredményeként iszonyat pénz szakítható le, miközben az eredeti, az eladó részvényes kereskedő csak fixen alacsony összeget kap kézhez (ha ugyan kézhez kapja, valószínűbb, hogy csak egy részét, elvégre az 51% már rendelkezik a mindenkori emelt 100%-ról). és mindehhez csak pénz kell, nem is irdatlan sok! a kitermelést és egyéb huncutságokat meg ugyanaz végzi, mint a kivásárlás előtt (mert ez valójában ellenséges szándékú kivásárlás semmi egyéb).

lényegében bagatell összegért eladtak az amerikai politikusok egy korábban is hatalmas vagyonokat lehetővé tevő "üzletágat" a spekuláns lobbistáknak, akik a korábbi önszabályozó mechanizmusokat sem restek sutba dobni, ha az extraprofitjukról van szó..

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:40:19

nohát-nohát nincs tinyurl kedves blogmotor? kapjad be.. :-p

h és aztán:
ttp://tinyurl.com/heb-raw
ttp://tinyurl.com/teangolzsenite

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 07:56:15

@petimegmondja: Isten szavát, amit egy ember leírt a saját szavaival és felfogási képességeinek megfelelően, aztán egy másik is leírta, aztán megint.. végül egy lett a hivatalos változat és ezt is a szöveghűséghez azért igencsak ragaszkodva minden mást blaszfémiának kikiáltva is "másolták " és másolták valamint oda-vissza fordították évszázadokon sőt évezredeken keresztül. és el ne felejtsük ehhez mindenkor értelmezéseket és értelmezések értelmezéseit fűzték illetve vonták vissza..

de a zsidók egyedül a világon Isten szavát eredetiben olvassák.. hát biztos. ;-)

egyébként azt a kevés arámi szöveget is ugyanolyan kedvvel olvassák mint a hébert a jiddisül tudók? ;-)

Noname Watanabe 2011.05.09. 10:44:48

Éljen-éljen-éljen! A VII. kerületi - nemmmondommilyenvallású - fiatalok sárga csillaggal röhincsélnek, Biszku él és virul, Képírót lecsukják -

Már csak azt kérdem halkan, hogy Tito '44-'45-ös magyarirtó partizánjait mikor vonják felelősségre???????????????????????????????????

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.09. 12:11:21

@fogsunder:

előrebocsájtom, hogy csak egy keveset tudok héberül, egy kicsivel többet jiddisül. eladni nem lehet, a jiddist "jól" olvasom.

valóban, az ószövetség eredeti nyelve nagyrészt héber. kis része arámi. azonban vannak részei a hébernek is, melyeket egy korábbi, nem sémi nyelvű szent iratból vettek át.
az a héber amin a biblia eredetileg íródott az úgynevezett bibliai héber.
mind a héber, mind az arámi nyelv a sziropalesztinai, szokásosabb nevén északnyugati csoportba tartozik. a héber ezen a csoporton belül a kánaáni nyelvek között helyezkedik el.
A bibliai héberen belül bizonyos eltérések mutatkoznak, melyek esetenként a szövegek korbeli különbségét, másrészt dialektusbeli változatot jelentenek. Az arámi elnevezés sem egy térben és időben egységes nyelvet jelöl. A bibliai arámi részletek részben a birodalmi arámihoz, részben pedig a középarámihoz tartoznak.
a teljesség kedvéért érdemes megemlíteni, hogy az úgynevezett deuterokanonikus, vagy más néven apokrif könyvek, melyek a zsidó kánonnak !!!nem részei!!!, de a septuaginta (görög fordítás) alapján a keresztyén bibliafordításokban megtalálhatók, görög nyelven maradtak ránk. közülük azonban csak a makkabeusok második, illetve a bölcsesség könyve az, amelyeket eredetileg is görögül írták. a többi könyv eredeti héber szövegei közül eddig csak a jézus, sirák fia, judit és tóbit részletei kerültek elő a régészeti feltárások során.

a héber nyelvre utaló feljegyzés ézsaiás próféta könyvében található (19:18): kánaáni nyelv. a megnevezés találó, mert a héber a legjobban dokumentált és legismertebb formája a kánaáninak.
egy másik elnevezés is ismert az ószövetségből: júdai (2Kir 18:26.28 = Ézs 36:11.13 = 2Krón 32:18; Neh 13:24). a héber (’ibrí) szó az ószövetségben csak etnikai meghatározásként ismeretes.
nyelvre történő alkalmazása elsőként a jézus, sirák fia könyve prológusában (21. vers) tűnik fel, és később a rabbinikus irodalomban is használatos marad (pl. genesis rabba 42). ugyanakkor megjelenik a „szent nyelv” (lásón haqqódäs) elnevezés is. mindkét elnevezés hallható a mai izraelben, az első ’ivrít formában az állam hivatalos nyelvét, a második a bibliai hébert jelöli.

a bibliai héber nyelv azóta olyan sok módosuláson ment át mind írásmódjában mind kiejtésében és szó, szókapcsolat, fogalmi értelmezésében, használatában, hogy nemcsak azok akik a jiddist beszélik és olvassák, de a héberül író olvasó emberek 99%-a sem érti konkrétan az eredeti leiratokat:
az ósémi, vagy tudományos néven paleo-héber írás egészen a makkabeus-korig használatban volt, sőt a samaritánus pentateuchos, bár kicsit torzult formában, a mai napig őrzi. az arámi nyelv terjedésével az ún. kvadrát-írás válik általánossá, kr. e. 3–2. századtól
a legrégebbi írott emlékekkel bizonyítható nagy átalakuláskor a kr. e. 2. század végén, kialakul egy új formája a nyelvnek, mely átmenetet képez a bibliai héber és a misnai héber között. írott emlékei csak töredékekben maradtak fenn (rabin, 1987:1016). ez lehetett a domináns beszélt nyelv 70-ig júdeában.

a fő fejlődési szakaszai a hébernek amelyek jól elkülöníthető jellegzetességeket, értelmezési és megjelenési változásokat hoztak, a bibliai, misnai, rabbinikus, középkori; és a modern.
a héber írásban nincs külön nagy- és kisbetű, nincs magánhangzó sem, a csak mássalhangzóból álló szógyökök jelölnek egy-egy fogalomkört. a magánhangzók jelölésére csak az i. sz. vi. századtól alakult ki az ún. punktációs (pont-) rendszer, amely pontokat és vonalkákat alkalmaz a betűk alatt, felett és közepében.
a tiberiási punktációs rendszer lett a legelterjedtebb. ezt követik a héber bibliák és az újhéber nyelv is.

ma a magánhangzók kiejtésére nézve 9 féle hagyomány létezik: a jemeni, a perzsa, a dagesztáni, az askenázi (délnémet, lengyel és litván), a babilóniai, a samaritánus, a szefárd (a spanyol zsidóké), a marokkói és a portugál.
az askenázi és a szefárd a legelterjedtebb ezek közül. ma az élő héber nyelvben és a bibliai szöveg olvasásánál, valamint a tudományos nyelvtanoknál a szefárdot követik.

tehát aki arra hivatkozik, hogy a zsidók ma az eredeti hébert olvassák, annak vagy lófasz köze sincs a dologhoz, vagy egyszerűen pofátlanul hazudni próbál.
olvasni éppen olvashatják, azonban egy büdös szót sem értenek belőle.
érdekességként, eleve kr. u. 70-ben a jamniai zsinat egy szelektálást végzett az eredeti szövegek közt, (hogy mi a szent és mi nem :)) aztán a harmadik században ismét történt egy szelektálás amitől fogva él a mai héber kánon a bibliát illetően.
emellett még van a görögre fordított, az alexandiai kánon műfaja, amely szerinti a felosztása a keresztény ószövetségi bibliának, azonban a héber szövegek alapján lett fordítva (pl a magyar bibliafordítások)

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 13:49:19

@Conv: hú ilyen részletes kifejtésre nem számítottam. köszi!

én ezt a melyik vallás volt előbb és ki a kiválasztott nép ha van olyan egyáltalán és kinek van igaza vitát azzal a kérdéssel szoktam rövidrezárni, hogy:

Isten milyen nyelven szólalt meg?

aki csípőből mondja is: nem nyert. aki lassan.. nos azt meg nem várom meg, hanem otthagyom. hehe :-D

petimegmondja 2011.05.09. 14:42:22

@fogsunder:

Hülyeségeket beszélsz.

Ha beleolvasnál a törvénybe, akkor értenéd, hogy az említett olajok alatt kizárólag soft commodity-ket ért. A felsorolásban egyébként is agrártermékekről, olajos magvakból nyert olajokról van szó. Az angolszász kodifikációban mindig petroleum vagy crude oil néven nevezik a kőolajat, pont a megkülönböztethetőség érdekében.

" kőolajkitermelő nagyvállalat alapvetően kevés van és 1. eléggé le voltak kötve jogszabályilag (kifejezetten az usa-ban) "

Ja. Pont az USA-ban. Ahol még a föld kincsei sem közkincsek, hanem a föld tulajdonosát illetik meg. Ahol százezerszámra vannak kitermelő cégek csak Texasban.
Pontosan melyik törvény "kötötte le" ezeket "jogszabályilag"? Kérlek gyújts már világot ebben a kérdésben! Elég lesz a törvény neve és az évszám!

"51%-kal teljes joggal rendelkezhetnek az egész felett"

Képzeld, és ez az egész világon így van. Képzeld, még a választójogban is. A szavazók 51%-a megválaszt egy kormányt és a rohadék az egész ország felett hozza a döntéseket, nem csak az 51%-a felett.
Ha neked 51%-od van egy cégben, akkor az egész cég fölött Te rendelkezel. Ezt ma már általános iskola alsó tagozatban tanítják. Annyi a lehetősége a 49% tulajdonosának, hogy ha ki akar szállni, akkor a bejelentés pillanatában érvényes áron köteles a többségi tulajdonos a kisebbségi pakettet átvenni. Ezt nagyjából minden ország cégjoga tartalmazza.
Igen, és a bevételek, így a nyereség felett is Te rendelkezel. Teljesen jogszerűen. Ha ki akarod venni, akkor osztalékot fizetsz, de akkor a nyereségből részesül a kisebbségi tulajdonos is. Ha át akarod verni, akkor kifizeted a managementnek prémiumban, meg kamu dolgokra költöd, de akkor valószínűleg seggberúg a tőzsdefelügyelet, vagy a bíróság.
Üdv a kapitalizmusban!

Na tehát: az amerikai politikusok nem adhatták el bagatel pénzért az iparágat, mert sosem volt az övék, tekintettel, hogy az amerikai állam nem rendelkezik a földben lévő kőolaj felett..
Mindemelett az olaj legnagyobb része nem is az amerikaiak kezében van. Ha nem így lenne, nem lehetett volna olajválság '74-ben. De azt is biztos a zsidók csinálták maguk ellen azzal, hogy összefogták az arabokat... (Egyébként tényleg, de valószínütlen, hogy akarattal... :)

Kérném, hogy a következő hozzászóló jelölje meg a törvényeket is amikre hivatkozik, de lehetőleg létezőkre hivatkozzon!

A tények makacs dolgok, függetlenül attól, hogy az ember bibsi vagy goj antiszemita. Gondolom Béla Bá' is azért fújt visszavonulót, mert hadilábon áll a tényekkel, noha elötte harsányan követelte a válaszomat...

petimegmondja 2011.05.09. 14:48:30

@Conv:

Köszönjük az etimológiai kiselőadást!

Mi köze van mindennek ahhoz, hogy a zsidókat nem fenyegette a saját egyházuk, hogy máglyán égeti meg őket, ha kamatra kölcsönöznek pénzt, a katolikusokat viszont igen?

petimegmondja 2011.05.09. 14:56:04

@fogsunder: @Béla Bácsi:

BTW, ki volt az a közgazdász zseni, aki ezzel a "zsidó spekuláció miatt drága a benzin" elmélettel előrukkolt? Gondolom ugyan az, aki előző nap még a "kannibál zsidók csecsemőket esznek" témájú köremailt szerkesztette...

Béla Bácsi 2011.05.09. 14:57:31

@petimegmondja: Nem-nem. Elmentem egy bulira. Ne haragudj. Most fogok hozzá a terepszemléhez.

Béla Bácsi 2011.05.09. 15:27:52

@petimegmondja:
"All oil and commodities are regulated by the Commodity Futures Trading Commission (CFTC) under the Commodity Exchange Act

“The Commodity Futures Trading Commission (CFTC) is an independent agency of the United States Government.

The Commodity Exchange Act (CEA), 7 U.S.C. § 1 et seq., prohibits fraudulent conduct in the trading of futures contracts. In 1974, Congress amended the Act to create a more comprehensive regulatory framework for the trading of futures contracts and created the Commodity Futures Trading Commission, replacing the Commodity Exchange Authority.

The stated ‘mission’ of the CFTC is to protect market users and the public from fraud, manipulation, and abusive practices related to the sale of commodity and financial futures and options, and to foster open, competitive, and financially sound futures and option markets.”

en.wikipedia.org/wiki/Commodity_Futures_Trading_Commission

CFTC Law and Regulation

http://www.cftc.gov/lawandregulation/index.htm"
"
One way to attempt to constrain these volatile mini-bubbles is for the Commodities Futures Trading Commission to impose “position limits,” essentially limits on the size of the bets that speculators can make. The New Deal–era Commodities Exchange Act gives the CFTC power to curb “excessive speculation,” and the just-passed Dodd-Frank bill explicitly calls for the CFTC to promulgate position limits.

Not surprisingly, the big Wall Street banks like Goldman Sachs don’t want this, and the two Republican members of the commission don’t favor any position limits rules with real teeth. To his great credit, CFTC Chairman Gary Gensler (a former Goldman banker I was quite critical of when nominated to the position) has taken a strong leadership position in advocating strong limits, and Democratic commissioner Bart Chilton has been supportive as well. That leaves the deciding vote in the hands of Democratic Commissioner Michael Dunn, who’s expressed misgivings.

Now, it just so happens Dunn’s term is up in June and last night MSNBC’s Ed Show reported that the White House has begun vetting his replacement. This may seem obscure and technical, but given the precariousness of the recovery and political explosiveness of gas prices, nominating a replacement enthusiastic about reigning in excessive speculation may be the single most important decision the White House makes between now and Election Day."
Na bajzeg!
Back in business!
Erről beszéltem tegnap, hogy ha valamit nem értesz, kérdezz meg szépen és én válaszolok. (Egészen biztos most már, hogy nem pénzes zsidó vagy, valszeg bölcsész végzettségű valaki. Ha jobban belegondolok: Az arroganciád, a vitastílusod...Karsai úr, magához van szerencsénk?)
Akkor még egy kicsit folytatom az okítást, mert a jelek szerint nem ismered a "future trade" fogalmát.
A future trade az az, hogy te odamégy az arabhoz ma és azt mondod neki: "Szeretnék venni olajat!" "Mennyi kéne, bipsikém?" kérdi vissza az arab. "Az attól függ, mennyiért adod!" "Most $100 az ára hordónként és le is van kötve a kapacitásom." Add el nekem a jövő évi termésedet $70-ért "lábon" és én viselem a kockázatát az árfluktuációknak, meg a dollár árfolyamváltozásainak!" "Deal!" mondja az arab és te várhatsz jövőig, hogy valyon mennyit fog adni érte az olajfinomítós vállalat... Jajj, de várjunk csak! Majd elfelejtettem, basszus, nincs baj, hiszen te vagy az olajfinomító vállalat is (legalábbis papíron).
Namármost, vagy te vagy buta és nem is tudsz arról, hogy az ámerikai fajtikáid mennyire dörzsöltek, vagy arrogánsan kötöd magad ahhoz, hogy a buta gojok úgysem értik ezt, tagadni, tagadni, tagadi!

Béla Bácsi 2011.05.09. 16:01:04

@petimegmondja:
Tegnap elküldtem azt a linket a Rolling Stone Magazine-ból a Goldman&Sachs manipulációiról. Kár, hogy nem olvastad el!
Ez most tényleg olyan kezd lenni, mint egy igazi zsidó-revizionista vita:
revizionista: " Kérem, fizikailag nem lehet bezsúfolni tízezer embert egy ötször ötös "gázkamrába"!
zsidó: " Piszkos, buta, tudatlan, barbár szarmagyar, antiszemita! Kétségbe vonnád a meghalt szemtanúk vallomástevéseit?!" Törvényt! Törvényt!
Egy aranyos anekdota jut eszembe a belekavarodásodról a tőzsde világába:
Vagy huszonöt évvel ezelőtt barátaim nyári munkára jelentkeztek kubikosnak Dunaújvárosba. Többek közt egymás mellé volt beosztva a brigádjuk egy cigány kubikos brigádnak. Egy idő után rivalitás miatt kisebb villongások alakultak ki a fiatalok közt és a brigádvezetők elhatározták, hogy egy versennyel kell egyszersmindenkorra lezárni a rangsor kérdését.
A felek megegyeztek a párbaj fegyverében: egy "kézi talicskát" (kerék nélküli, egyszerű, lapos asztalszerű lap, aminek elöl, hátul két fogója van, hogy két ember -egy elöl, egy hátul- megfoghassa és vihesse) az ellenfél megpakolhat, amennyire csak akar, ill. tud, míg a másik csapat kiválaszthatja a két legerősebb emberét, hogy vigyék át a földrakást két deszkapallón át egy mély árok felett. (megjegyzem: nem olyan egyszerű feladat, mert a két palló függetlenül rugódzik a lépések alatt, nagyon kell ügyelni a lépések ritmikájára).
Na a cigányok kezdtek, megrakták istenesen a kézi talicskát, a két legerősebb magyar legény meg átvitte az árok felett sikeresen. Ekkor jöttek a magyarok! Összenéztek, vigyorogtak és nem is nagyon rakták meg a raklapot, viszont "féloldalasan" rakták meg. A két legerősebb cigánynak nem okozott gondot a súly felemelése, viszont az egyensúlyozása igen! Egyik kezükkel erősebben kellett tartani a súlyt, így egyre kevésbbé tudtak koncentrálni a lépések "koreográfiájára", így az árok közepén már elvétették a ritmust, félrerántotta őket a súly és fejjel az árokba estek, a föld meg a fejükre borult. A brigádvezetőjük -aki egyben a vajda is volt- eddig lapátja nyelére támaszkodva, csendesen csibukozva szemlélte az eseményeket. Most kivette a pipát a szájából és csak annyit mondott cigányainak:
"Megmondtam ugye, varnyúgyerekek, hogy ne kezdjetek ki magyar gyerekekel!"
Hát te is így jársz, Lacikám, ha továbbra is kötöd magad ahhoz, hogy bebizonyítod, hogy buta goj vagyok és nem is érthetek semmihez és neked az semmi lesöpörni engem az asztalról. Felejtsd el az amerikai tőzsdét, váltsunk témát: Holokauszttagadáshoz mit szólnál?

Béla Bácsi 2011.05.09. 16:14:04

@petimegmondja: "
1936
After the stock market crash of 1929, the public supported stock market regulation. The Commodities Exchange Act of 1936 registered brokers, allowed the Grain Futures Commission to limit trade on any day on any exchange and required brokers to maintain customer accounts separate from the brokerage's cash flow. This law eliminated "options," the purchase of the right, but not the obligation, to purchase at an agreed price at a future date. Before reform, options had destabilized commodities prices.

Read more: The History of the Commodities Market | eHow.com www.ehow.com/about_5234742_history-commodities-market.html#ixzz1Lrf7aWBh

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 16:17:39

@petimegmondja: csak akkor beszélnék hülyeségeket, ha szóról szóra visszamondanám amit nyekeregtél legutóbb is. tudtam, hogy az zavart meg téged, hogy csupa mezőgazdasági termék volt felsorolva, de nyugodj bele a crude oil is commodity ennélfogva a CEA alkotásától vonatkozott rá a kereskedését illetően néhány "korlát". amit sikeresen kijátszottak mostanra.

nem is tudom dobjam-e így ezt a linket. na itt van tessék: oilgeopolitics.net/Financial_Tsunami/Oil_Speculation/oil_speculation.HTM

nagyon vices, hogy ahogy az 51%-ról terelsz, de az elvileg csak a döntésekben lehet "döntő" többség. egy 51%-ban "tulajdonos" a vagyonnak legfeljebb (sőt egyértelműen sokkal kevesebb mint) 51 százalékával való rendelkezhet (szigorú megkötések mellett). normál esetben. amiről itt szó van, hogy 51%-kal 100% vagyon felett dönt kizárólagosan (még az sem gond ha "befuccsol" az alap amiből finanszírozták az egész bulit, elvégre sokszorosát nyeril li a befektetésüknek, és végig ők irányítanak). ez benne az olcsó trükk. mondom van 1000 forintod én kifizetlek 510 forinttal (amit eltehetsz és akkor jársz még a legjobban) de aztán én költöm el az 1000 forintot.. ha annyire nem érted, mint amennyire mutatod; akkor azt hiszem szívesen üzletel veled bárki. ;-)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.05.09. 16:27:35

@petimegmondja:
semmi. ha jól olvasom, a zsidók héber eredetiben olvassák a bibliát témát világítottam meg miért baromság, persze csak annak aki érti azt amit olvas.
számodra akár a pénzkölcsönzés vallásetikájáról is szólhatott. tökmindegy.

egyébként a tóra azt tanítja, a gojnak pénzt csak akkor adj, ha azzal ő rosszul jár.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2011.05.09. 16:45:16

@petimegmondja: hát azt mégsem lehet mondani rájuk, hogy inkák.. vagy igen? egyébként tőled akarjuk hallani. mondd szépen: egyetlen zsidó származású sincs a spekuláns "üzletemberek" között..

ami magyarországot illeti, ezt is szívesen hallanánk: a soros pedig kizárólag a saját erejéből gazdagodott meg, és saját elhatározásából csupa olyan tettet visz véghez, csakis olyan embereket és szervezeteket támogat amelyek révén ezen országot segíti, vagy legalábbis nem árt neki..

még egy nagyon elvetemült és szemkötős illetőnek is gombóc lenne a torkában, és görcs az ujjaiban, ha ilyet kéne mondania/írnia.

amúgy tökmindegy bárkinek is a származása.* az már csak azután számít, hogy valamiben "nem értünk egyet" valakivel. megölni és feldarabolni ártatlan időseket alig semmiért elfogadhatatlan nekünk, minél jobban el akarunk határolódni ilyenektől és erre a legkönnyebb mindenki részére elérhető eszköz a különbségtétel. ha van ami megkülönböztet akkor az alapján lesz a különbségtétel. ha mi rasszisták, meg csúnya, előítéletes nácik vagyunk ezért, akkor ti is, mert bizony az előbbi leírás következtében nem az inuitokra gondoltatok. így megy ez. azt mondom soros, azt mondom rockefeller, azt mondom rotschild, mire gondolsz te is elsőre? naugye.. (és hoooooosszan lehet a sort folytatni itt magyarországon is.)

a zsidóság a mai napig nem rendezte le magával (mivel az államfejlődés évezredes nyűgjén sehol nem ment keresztül, mindenütt idegen test volt, de akart is lenni), hogy zsidó-e a zsidó, ha nem követi a vallást. amelyikük nem követi az beleolvad az országba, de megmarad zsidónak, hiszen nem lesz keresztény. amikor hátrány, vagy előny éri előkerül a zsidóság. senki nem figyeli árgus szemekkel lombroso alapján, hogy ki zsidó és ki nem. egyszerűen felkapja rá az ember a fejét, ha átkozódik valaki az ország és népe ellen (nemcsak nálunk). ezt a zsidó "művészek" és művészek közül is sokan nem értik. tőlük egy magyar által soha ki nem mondott ország és jelképgyalázás vagy egy zavaros vádló népítélet nem önkritikaként hangzik! (sehol nem tűrték ezt, ezért kergették el mindenhonnan a zsidóságot. egy népes nagyhangú, gyűlölködő rétege miatt. és nem is ők voltak a kárvallottjai a nyomukban pusztító pogromoknak.)

na ennyit a zsidó témáról.

petimegmondja 2011.05.09. 17:00:53

@Béla Bácsi:

Nagyszerű! Megérkeztünk a CFTC-hez, ha már kamunak bizonyult az "1929-es Commodity Act", meg hülyeségnek az "51%".

A világon mindenhol korlátok közé szorítják a spekuláció nevű szerencsejátékot, bár az USA-ban ezt csak nagyon óvatosan teszik. Már a kezdetektől az élelmiszerellátás biztonságára hivatkoztak, ha kicsit szabályozni akarták a piacot. A kőolaj kereskedelmét nem korlátozták soha. A határidős kereskedés az amerikai gazdasági rendszer egyik legfontosabb alapintézménye.
Lehet, hogy neked ez csípi a szemed, de nem értem mi bajod vele. Van konkurencia. Nem kevés. Mindenkinek az olaját nem tudja a bibsi megvenni, mert ha megpróbálja, akkor ugyan-úgy, ahogy a jelenleg kitermelt, a jövőbeni kínálatnak is van határa, tehát ha nő a kereslet érte, akkor a szűkülő kínálattal nő vételi ár is. Ezek alapvető törvényszerűségek és az általad démonizált szcenárió csak akkor működne, ha a világon csak egy kitermelő és egy feldolgozó (finomító) lenne, de sok ezer van mindkettőből.

Ezért kérdeztem, hogy ki volt az a közgazdasági zseni aki ezt a marhaságot kitalálta.

Izmozhatunk tovább, hogy a kőolaj commodity-e, de a lényeg inkább az, hogy melyik árutőzsdén kereskednek vele, márpedig az olaj árát nem a Chicago-i árutőzsde határozza meg, mint az összes többi dologét, hanem több helyen, pl. Londonban is kereskednek vele, márpedig ott a Commodity Exchange Act-nek vagy a CFTC-nek nincs fennhatósága a kereskedés felett.

BTW, az általad idézettek is csak arról szólnak, hogy a CFTC-nek extrém esetben joga volt limitálni egy-egy ajánlat méretét, nem mintha sok példa lett volna rá, hogy ezt meg is tette.

Az, hogy a GS nem ért ezzel egyet, az nem sidó összeesküvés, hanem az amerikaiak általános hozzáállása az állami korlátozásokhoz.

Ha nem google fordító segítségével próbálnál eligazodni az amerikai jogszabályokban, hanem értenél angolul, akkor mindez számodra is világos lenne.

BTW2: Nagyokos, szerinted miért "petimegmondja" a nickem? Súgok: a keresztnevemből következik...

Na akkor fussunk neki a holokausztnak is... (Node mióta vagyok én pszichiáter?)

" Kérem, fizikailag nem lehet bezsúfolni tízezer embert egy ötször ötös "gázkamrába"!

De igen. Szép sorjában, akár napi 24 órában. Egyébként meg hogy fér el tízezer ember egy vonaton és hol volt egyetlen 5x5-os gázkamra, ahová tízezer embert vittek egyszerre?

Tudom, a hullahegyeket is csak úgy rajzolták a filmekre a zsidók...

Már vártam, hogy legyen e romás anekdótád, amelyben kiderül, hogy a "barátaid" már láttak cigányt közelről, persze az is kiderült, hogy magyarként okosabbak a debil cigányoknál, akiknek nem tűnt fel, hogy az amúgy 25 évvel ezelött játszódó történetben a már a századelőn sem használt "kézitalicskát" féloldalasan pakolták meg a fifkásan tökös magyar legények. Sőt, még azt is megtudhatjuk, hogy a kubikosok között ott volt a vajda (sic!) is, aki maga is kubikos! Ez vajda ráadásul eleve szólt, elismerve a magyarok sokszorosan magasabb inteligenciáját, hogy "buta cigányok, ne kezdjetek a szuperintelligens magyarokkal, mert csak veszíthettek!".

Kis híján bealudtam az esti mesétől... Pedig még csak délután van...

petimegmondja 2011.05.09. 17:23:41

@fogsunder:

Magyar-e a magyar, ha nem jár templomba és nem szeret árpádsávos, nyilaskeresztes zászló alatt gyülekezni? Ha mai szemmel barbárnak tekinti a Szent István korában még általános kerékbetörést, karóba húzást, máglyán égetést, a jobbágyok elnyomását, az abszolutista feudalizmust, a nemesi kiváltságokat és/vagy modern világnézete alapján nem feltétlenül a nemzetállamot látja az egyetlen lehetséges jó megoldásnak?

Rosszabb-e a bankár ha zsidó, mintha arab, kínai, japán, angol, india, orosz vagy magyar lenne?
Te szentéletű ferences-rendi szerzetes vagy-é, hogy megveted a gazdagokat és deklarálod, hogy, ha te lennél gazdag, azonnal elosztogatnád minden vagyonodat jótékonysági célokra?

Kommunista vagy-e, hogy elhiszed, működik a világ úgy is, ha nem akarsz profitot termelni? Akarnál-e hirtelen a kőkorszakban élni és lemondani mindenről, ami a csúnya pénzéhes bácsik és nénik pénzéhségéből keletkezett, mint pl. iható víz, széles élelmiszerválaszték, utak, közlekedés, telekommunikáció, energiaellátás, a szórakozás számtalan formája, stb, stb...

Béla Bácsi 2011.05.09. 17:32:20

@petimegmondja: Lacikám, a jóisten áldjon már meg!
Hát mit küldjek még át, hogy ledugulj erről az olajtémáról? Nem én "fedeztem fel" hidd el, két féldeci törkölypálinka közt, en nem vagyok kiválasztott! Én csak fújom, amit látok magam körül...
Itt van még egyszer rövidítve, sajnos angolul és semmi kedvem lefordítani, te meg gondolom arra játszol, hogy soka nem tudnak annyire angolul, hogy megértsék, így továbbra is söprögetsz itt a süket dumával, hogy a "piac szabadsága" meg ilyenek, meg bedobsz itt egy-két terminus technicust parasztvakításnak, hogy lássák a todományt! BTW mi a fene az GS? Csak nem a GOP-re gondolsz? (Nagyon emlékeztet a stílusod szegény megboldogult fajtársad, Faludi György újságírói technikájához: az öreg minden cikkét egy látszólag oda nem illő anekdotával, kultúrtörténeti ritkasággal kezdte, majd egy hirtelen svédcsavarral előjött a farbával. Sajnos egytől-egyik, kivétel nélkül megrendelésre írt cionista marhaságok voltak: magyarország jobbrafordulása (értsd: náculása), a környezetvédelem!, zsidó művészek kiemelkedősége, stb... Mind-mind verejtékszagú és pénzért összefércelt művek, DE a technika zseniális: dobj csillogó ezüstport a nézők szemébe, hogy káprázódjanak és addig elő lehet húzni a nyulat a kalap alól!
Na utoljára, basszus! Olvasd el ezeket (elvégre állítólag amerikai egyetemen voltál fellow student, nem?) és legyél okosabb! Nem sajnálom tőled, de már kezdesz fárasztani az értetlenségeddel.
Tudod a zsidó mondást a Bölcsességek könyvéből: "Verd meg a bolondot és csak a bolond lesz okosabb!"
Study Argues C.F.T.C. Missed Oil Speculation
By DEALBOOK
A new academic study contends that speculation by financial players like banks, hedge funds and index funds was behind the steep rise in oil prices last year and says that the Commodity Futures Trading Commission used models that were “not adequate” when it argued that speculation was not a major factor in the oil price spike.

The authors of the study, Kenneth Medlock and Amy Myers Jaffe, from the Baker Institute for Public Policy at Rice University, write that the commission looked at models that measured volatility just in a couple of months to base their conclusion that financial speculation was not behind oil’s meteoric rise last year to $147 a barrel, from $80.

The authors argued that the commission should have been looking at the rise in the number of speculators in the market, most which were betting on higher oil prices, in order to gauge the effects that speculation was having.

“Shifting aggregate expectations due to relatively tight short-term fundamentals and changing composition of market participants are not aspects the C.F.T.C. normally examines, and these factors are indeed essential to the proper analysis of the question of the role of speculators in price formation,” the two said in the study. “Thus, it can be argued that the models employed were not adequate to answer the types of questions being asked.”

Ms. Jaffe told DealBook that the commission’s decision to play down the role of speculators was “politically motivated,” because the agency “didn’t want to be blamed for not having proper oversight of the markets.”

Last month, Gary Gensler, the chairman of the commission, reversed the agency’s opinion on the matter and said at a hearing that excessive speculation by commodity traders might have played a major role in the swings in energy prices over the last few years.

The agency is now considering new rules to curb excessive speculation in the market by putting into effect limits on the number of positions a trader can hold at any one time. This could have a major effect on profits of financial institutions, including Morgan Stanley and Goldman Sachs, which derive large profits from their big energy-trading arms.

– Cyrus Sanati

Béla Bácsi 2011.05.09. 17:39:28

@petimegmondja: "Nagyszerű! Megérkeztünk a CFTC-hez, ha már kamunak bizonyult az "1929-es Commodity Act", meg hülyeségnek az "51%"."
Ezzel egy picit "megfogtál", mea culpa! egy kicsit egyszerűsítettem, az "Act" 1936-ban lett elfogadva, de az 1929-es válság kényszerítette ki (olvasd el Goldman úrék szerepét ennek a létrejöttében, csodát fogsz látni, "fellow"kám!) A 36-ban elfogadott törvénymódosítás ígyis-úgyis a 29-es "krach"-hoz köthető, ezért egyszerűsítettem, de most bebizonyítottad: hülyeségeket beszéltem egyfolytában egész idő alatt! Basszusgitár!

trojka 2011.05.09. 17:43:09

Vissza kéne térni a témához...mondjuk Képírohoz...

egyenlítő 2011.05.09. 17:43:48

Úgy látom, a Moszad garázdálkodik itt. A "kesztyűbábjainak" az a feladata, hogy fenntartsák a hitet a világban, hogy Magyarországon erős, akcióra kész antiszemita szervezet működik, amely csak az alkalmat várja az erőszakos fellépésekre.

- Nagymama! Miért ilyen nagy a szemed?
- Hogy jobban lássam a Führert!
- Nagymama! Miért ilyen nagy a füled?
- Hogy jobban halljam a Führert!
- Nagymama! Miért ilyen nagy az orrod?
- Pssszt!

petimegmondja 2011.05.09. 17:53:02

@Béla Bácsi:

És ez mit bizonyít? Hogy volt egy tanulmány, amely szerint a spekuláció volt a fő oka az olajár növekedésének? Most jöhetne, hogy bedobok húsz linket olyan tanulmányokról, amelyek mást mondanak és globálisabb okokat sorolnak fel, de mivel úgysem győzne meg, hiszen nincs bennü zsidó összeesküvés, így nem fárasztom magam.

GS=Goldmann-Sachs

Azzal meg tényleg nem tudok mit kezdeni, hogy noha a nickemből egyértelműen levehető, hogy Péternek hívnak, Te azért "Lacikám"-ozol, mintha ebben az országban csak egyetlen embernek, "Lacikának" lehetne az a véleménye, ami nekem... Hát, csak gratulálni tudok...

petimegmondja 2011.05.09. 17:55:57

BTW, semmi cigányos vagy zsidós anekdóta? Most picit csalódtam...

Béla Bácsi 2011.05.09. 18:03:55

@petimegmondja: "Ezek alapvető törvényszerűségek és az általad démonizált szcenárió csak akkor működne, ha a világon csak egy kitermelő és egy feldolgozó (finomító) lenne, de sok ezer van mindkettőből."
Erről az egészről a kövér komédiás, Dom DeLuise (híres alakítása volt a Robin Hood: Men in tights c. Mel Brooks filmben) mikor egyszer egy TV interjúban a jobboldal demagóg szócsővéről, Rush Limbaughról kérdezték. A kövér szinész sziszegve vihogni kezdett: "He's teaching self-restraint." (Önmegtartóztatást prédikál) Vihogás. " He's making it so easy..." ( Nagyon könnyűvé teszi a helyzetemet) Még hosszabb őszinte vihogás. "Stop eating, you fat idiot!" (Hagyd abba a zabálást, te kövér barom!)
Na Lacikám, vagy Eszterházy úrhoz van személyesen szerencsénk? (Nem az azért mégse. Ő tud azért írni.) Szóval, Laci: az USA-ban mindössze hat óriás olajfinomító cég létezik. Tekintve, hogy még mindig a világ legnagyobb benzinfogyasztója, ezt nem nevezném versenyorientáltnak!
Csókol anyád, Kolompár Rozál!

Béla Bácsi 2011.05.09. 18:07:13

@trojka: Tessék, itt van, egyenlítő visszament hozzá egy korrekt kijelentéssel:
"Úgy látom, a Moszad garázdálkodik itt. A "kesztyűbábjainak" az a feladata, hogy fenntartsák a hitet a világban, hogy Magyarországon erős, akcióra kész antiszemita szervezet működik, amely csak az alkalmat várja az erőszakos fellépésekre."
Erről van itt nagybaszó.

egyenlítő 2011.05.09. 18:21:13

@Béla Bácsi: Bizony, Béla Bácsi, trojka, fókabácsi és a többiek :-)))

Béla Bácsi 2011.05.09. 18:24:18

@petimegmondja: "És ez mit bizonyít? Hogy volt egy tanulmány, amely szerint a spekuláció volt a fő oka az olajár növekedésének? Most jöhetne, hogy bedobok húsz linket olyan tanulmányokról, amelyek mást mondanak és globálisabb okokat sorolnak fel, de mivel úgysem győzne meg, hiszen nincs bennü zsidó összeesküvés, így nem fárasztom magam."
Én sem akarom tovább fárasztani magam a győzködéseddel. De nagyon hasonlít a "tudományos objektivizmusod", vagy még inkább "agnoszticizmusod" a témában: "Itt fogok a kezemben egy hengeres, barna színű, rúdszerű, képlékeny halmazállapotú, erősen jellegzetes illatú tárgyat. Mi lehet ez?" Pistike: "Szerintem szar!" Válasz: " Bunkó vagy Pistike, ez előitéletesség! Honnan tudod, hogy nem francia krémes? Rémesek ezek a bunkó magyarok!"
Viccen kívül: ha nem bölcsész lennél, hanem gazdasági ember, akkor tudnád, hogy "DzsíEsz" már jó pár éve garázdálkodik a területen és a dolog odáig eszkalálódott, hogy az OPEC saját maga akarja összeroppantani a lappföldről indult üzleti vállalkozást, mert az olajipar összeroppanása körül járunk per pinanyalat, a légiszállításról és bármilyen szállítmányozási vállalatokról már ne is beszéljek, vagy esetleg a közigazgatási szervek gondjairól (benzin a rendőrautóba, tömegközlekedési járművekbe, stb...)
A rövid cikkekkel próbáltalak tömören és röviden folvilágosítani téged a témában, de te hülyegyerek módjára minden áron cáfolni akarod ezeket a tényeket, mert akkor ezek után világos lesz, hogy hülye, bunkó, irredenta, holokauszttagadó, műveletlen, barbár magyar vagyok, akinek a szavára adni képtelenség!
Szájbarágós: 1.Nem növekedett a világ kőolaj felhasználása (nem vihette fel az árakat),
2.az OPEC nem szűkíti mesterségesen a kitermelést (sőt fölajánlotta a napi 200 hordós kitermelésnövekedést megoldásnak)
3. Az amerikai olajfinomítók kapacitásuk 80%-án futnak mindössze (magyarul nincs kiemelkedő kereslet a benzinre)
4. Mindez véletlenül azután, hogy Dzsíesz és tsaik betették pici lábukat a marketre.
Mecsoda összeesküvéselmélet!

Béla Bácsi 2011.05.09. 18:27:41

@egyenlítő: Látod-látod! Lassan megjön az eszed közöttünk!

Béla Bácsi 2011.05.09. 18:36:24

@petimegmondja: "Most jöhetne, hogy bedobok húsz linket olyan tanulmányokról, amelyek mást mondanak és globálisabb okokat sorolnak fel..."
Dobjál, vazze! Én nem félek a "másságtól"! :))

petimegmondja 2011.05.09. 19:12:27

@Béla Bácsi:

"az USA-ban mindössze hat óriás olajfinomító cég létezik."

Kérdés persze, hogy mi számít "óriás" cégnek, a mellékelt linken azért találsz még pár konkurenciát annak a hatnak...

en.wikipedia.org/wiki/List_of_oil_refineries#United_States

petimegmondja 2011.05.09. 19:22:27

@Béla Bácsi:

" 1.Nem növekedett a világ kőolaj felhasználása (nem vihette fel az árakat),"

Nem. Tényleg. Az utóbbi 10 évben 5000-ről 90 millósra növekedett kínai melett tovább növekedett fejlett országok beli gépjárműállomány már mind fűvel megy. Mi?

Az évi 10+%-os kínai gazdasági növekedéshez sem kell energia. Főleg nem kőolaj. A levegőből fröccsöntik a gumikacsákat meg az LCD tévék kereteit, ugye?

Nem. Továbbra is csak petroleumlámpában égetjük. Se vegyiparnak, se a közlekedésnek nem kell egy cseppel sem több.

Vedd már le a szemed elől a pálinkás poharat, oszt mindjárt ellátsz az orrodnál tovább is!

petimegmondja 2011.05.09. 19:39:33

@Béla Bácsi:

Most pár órára magatokra hagylak, de elötte kicsit folytatom a párbeszédet:

BB - Nem kell senkinek se több olaj mint húsz éve!
P - Hát, a kínaiaknak mostanában elég sok kell.
BB - Jó! A kínaiaknak, de másnak nem, tehát nem magyarázza az árnövekedést!
P - Ott vannak még a Brazilok. Ott is 8+% a növekedés és már nem csak cukornádpálinkával hajtják a kocsikat.
BB - Jó! A kínaiak és a Brazilok, de senki más!
P - Hát, azért már indiában sem lábbal hajtott riksával közlekedik mindenki...
BB - Legyen! Kína, Brazília, India. De beszálltak a kitermelésbe a ruszkik.
P - Ja, de olajat nemigen exportálnak. Elviszi a belső felhasználás. Inkább csak fölgázt. Szóval a felhasználás szignifikánsan nőtt, de a kitermelés éppen csak lekövette ezt a növekedést és az árak olyankor ugrottak meg, mikor valahol csökkent a kitermelés, ami nem annyira támasztja alá a spekulációs teoriát.
BB - Erre nem tudok mit mondani, viszont íme egy anekdóta, aminek semmi köze a témához és különben is, rohadt zsidók!

Béla Bácsi 2011.05.09. 21:47:56

@petimegmondja: Levettem a pálinkás poharat és ezt találtam. Nézd meg de vedd el a szemed elől a maceszgombócokat a Kis katicában, hogy láthasd is! Amúgy figyu: én már unom. Tekeregsz itt, mint a kígyó, jobbra-balra, mindenképp be akarod bizonyítani, hogy én előitéletes antiszemita vagyok, akinek nincsenek érvei.
1. A lista, amit lehoztál, az a fizikailag létező olajfinomítóüzemek listája. Ennyi HELYEN finomítanak olajat. Ha mögötte megnézed az üzembentartók nevét (BP, Exxon, Philips-Conoco, stb...) már kisebb számhoz jutsz. Ha ezeknek a cégeknek megguglizod a tulajdonosát, akkor eljutsz az általam mondott számhoz. (Megint ez a görcsös bizonyítani akarás, hogy lejárassál, holott nagyon jól tudod, hogy csak vaktában keresgetsz és minden hülyeségnek megörülsz a kutatkodás közben és gondolkodás nélkül előszaladsz vele! Nem te vagy az igazi előitéletes? Eldöntötted, ha már magyar vagyok, csaki hülye, inferior lehetek!)
2. Itt az angolnyelvű cikk a világ csökkenő tendenciákat mutató olajfogyasztásáról:

"As countries develop, industry and higher living standards drive up energy use, most often of oil. Thriving economies such as China and India are quickly becoming large oil consumers.[21] China has seen oil consumption grow by 8% yearly since 2002, doubling from 1996-2006.[19] In 2008, auto sales in China were expected to grow by as much as 15-20%, resulting in part from economic growth rates of over 10% for 5 years in a row.[22]

Although swift continued growth in China is often predicted, others predict that China's export dominated economy will not continue such growth trends due to wage and price inflation and reduced demand from the United States.[23] India's oil imports are expected to more than triple from 2005 levels by 2020, rising to 5 million barrels per day (790×10^3 m3/d).[24]

The International Energy Agency estimated in January 2009 that oil demand fell in 2008 by 0.3%, and that it would fall by 0.6% in 2009. Oil consumption had not fallen for two years in a row since 1982-1983.[25]

The Energy Information Administration (EIA) estimated that the United States' demand for petroleum-based transportation fuels fell 7.1% in 2008, which is "the steepest one-year decline since at least 1950." The agency stated that gasoline usage in the United States may have peaked in 2007, in part due to increasing interest in and mandates for use of biofuels and energy efficiency.[26][27]
OK. Amit ez itt mond, az az, hogy bár köhögősen, de növekszik az olajfölhasználás a világban (semmiképp sem a korábbi borúlátó tendenciák szerinti mértékben. Kínáról azt írják itt, hogy valószínű előbb stagnálni fog a fogyasztása, majd csökkenhet is. India jelentős, de csak statisztikailag, hiszen a magas növekedésszám ellenére a valós fogyasztás még mindig relatíve kicsi.
Ha vissza tetszel emlékezni, én végig az USA-ról beszéltem, nem kevertem bele hetet-havat, kínát, Oroszországot, stb... Az utolsó cikkely 7.1%-os meredek zuhanásról beszél az USA-ban. Ez az amiről én beszéltem. Meg az itteni hedgefund bankok egyik legnotóriusabbjáról, a Goldman&Schs-ról. Javarészt sk. ők a felelősek a magas üzemanyagárakért az USA-ban, ezt rajtad kívül a világon senki se vitatja (esetleg ők!) Erre itt nekiálltál nácizmust vizionálni, föltetted a sárga csillagot és azonnali elhatárolódás mellett elkezdtél a szokásos módszerrel nevetségessé tenni, tudatlan baromnak bemutatni, amit fajtikáid a "magyar" televízióban is művelnek minden "nácival".
Kicsit korábban valaki felvetette, hogy nem furcsa-e, hogy az egész világon senki se szeret benneteket (hogy finoman fogalmazzak). Nem gondolod, hogy ez a fajta hozzáállás, amit itt prezentáltál nem segíti elő a népszerűségeteket, Lacikám?

Béla Bácsi 2011.05.09. 22:01:33

@petimegmondja: Ez mutatja itt, hogy Brazíliáért sem kell aggódjál olyan nagyon!

"This is not a problem for us. If that implies more control going forward, I don't see any issues. The important thing is to know which measures will actually promote the growth of the industry," Jank said. "What we can't have are measures that scare investors."

He added that three mills were expected to come online in the near term. Until 2020, there will be a deficit of 400 million mt of sugarcane to keep up with fuel demand from a growing flex-fuel car fleet.

"That will require 133 new mills -- 15 a year," Jank said. "What is the plan for that to happen? I still don't know."

ANP's working group, which involves multiple departments in the agency, will start immediately, ANP said.

The April 29 decree also reduced the mandatory threshold for ethanol blending to gasoline to a minimum of 18% from 20%.

Brazil is the largest exporter and the second largest producer of ethanol in the world, just behind the United States.

In 2010, Brazil produced 25.37 billion liters of ethanol."

trojka 2011.05.10. 06:57:59

@egyenlítő: Nem értem, mi a frászt emlegetsz Te itt engem Csak azt írtam, hogy annyira belefeledkeztetek a zsidogyulöletbe, hogy az eredti témátol teljesen elkanyarodtatok. Pedig az sokkal érdekesebb, mint Kohnék konyhája...

petimegmondja 2011.05.10. 14:10:53

@Béla Bácsi:

Szerintem inkább arról van szó, hogy Te próbálsz meg engem folyamatosan a libsi-bibsi kategóriába bepaszírozni, noha nem is ismersz, de aki az általad képviselt "a-nemzetellenes-hazátlan-zsidóbankár-bűnözők-megrontják-a-világot" összeesküvéselmélettől eltérő véleményen van, csak büdös horgasorrú, vagy szemét zsidóbérenc lehet.

Most nekikezdhetnék szétszedni a fenti idézetedet, mert atól, hogy egyes adatokat kiragadod és véres corpus delicti-ként mutogatod körbe még messze nem bizonyítja az igazadat. Az olajfogyasztás nem csak a közlekedésből áll és az üzemanyagárakat még az USÁban is (sőt ott aztán csak igazán) a világpiaci árak határozzák meg. Tehát nincs olyan, hogy csak az USA-ban emelkednek az üzemanyagárak, mert azok bizony globálisan emelkednek.

Egyébként nem hiszem, hogy náci lennél. Az érvelésed inkább egy munkásőr-szemináriumon megtartott kiselőadásra hasonlít, csak az "imperialisták", "karvalytőke" és még néhány hasonló terminus hiányzik, de a "rohadt spekulánsok", meg a "zsidóbankárok" már megvolt.

Béla Bácsi 2011.05.10. 15:29:29

@petimegmondja: Lacikám!
Hosszú utat tettünk meg mindketten! (Most már biztos, hogy te kell hogy legyél a nagy történész, mert Jürgen Gráffal szemben is a "lekomcsizást" vetetted be, amikor az inkompetencia bizonygatásból, majd ezt követően az elfogult nácizásból kifogytál.)
Unalmas lehetett/lehet egy csomó embernek a magánvitánk, mert túl sok adat, statisztika van benne. A dolog úgy kezdődött, hogy le akartál söpörni az asztalról mint bunkó, előitéletes magyart, aki "hallott valamit egyszer valahol". Kiderült, hogy nem igazán vagy nagy sárkány se az olajiparban, sem a bankár világban. (He-he. Egyszerű gojok hamarabb felfogták az "irányító tőkerészesedés fogalmat", mint te!) Ezek után nagyképű (fajtajellegű) fordulatot veszel, hogy "Hja kéwem, ilyen a kápitalizmus, de neked ezt hiába magyaráznám!"
Nem cicám, éppen a legnagyobb baj az, hogy megszűntek működni a kőolajiparban a piac önszabályozó erői éppen a bankok fondorkodásai miatt. (Egyébként is unalmas ez a növekvő kereslet csakis növekvő árakkal párosulhat duma! Mi van akkor pl. az általad felhozott -kőolajból készülő keretű- LCD TV-kel? Azokra is exponenciálisan növekszik a kereslet és zuhan az áruk napról-napra? Akkor, hogy is van ez, kis szabadkapitalistám? Tehát, ha ugyanazzal a "rig"-gel (olajfúrókút) 24 órában, teljes kapacitással exkaválok, ugyanazzal a "crew"-val (személyzet), akkor emelni kell az árakat? Hirtelen négyszeresébe kerül az olajat fölhozni a föld felszinére, mert ciriburi van Kaddhafiéknál? Ne tessék már altatni ezzel a (tipikus zsidó kalmár) süket dumával! Évek óta folyamatosan húzzák föl az olaj árát ( a bipsik!), mert nem az előállítási költség a fontos, hanem hogy mennyit lehet kifacsarni a kezéből annak, akinek szüksége van rá! Ugyanúgy, mint a kurvák: nagyon gyorsan fel kell mérni a ruháját az ipsének (mennyi lóvéja lehet!) és felmérni a jeleket, mennyire akar dugni és úgy kell az árat igazítani! Csak egy "dobás" van erre, a többi már csak "delivery".
Még hogy én vagyok a munkásőrségben továbbképzett kis marxista! Az az apukád volt, hogy legyen segg előtte, amit nyalni tudott, hogy cserébe aztán lehessen neki is egy-két alattvalója, hogy ő is azért törölhesse néha valakibe a lábát. Meg a fia is bejusson az egyetemre (hogy neki se kelljen dolgozni) Holokauszt-szakra.
Magyarországnak vannak még esetleg részei (gyöngyöspatai cigánysor) ahol a hozzád hasonlók eltartott kisujjal, "áraszthatják a kultúrát", de a világ nyugati felén (ahogy egy kis ízelítőt is kaptál belőle) már nagyobb a konkurrencia -ahogy volt szerencséd felismerni- már nem megy el ez a bölcsészkari, "pestigyerek aura" bullshit!
Odáig megértem, hogy beszálltál a ringbe nácit hirigelni (pont mint a pattanásos képű, kétes szexualitású, röhögcsélő sárgacsillagos fiúcska barátaid a Képíró-, bocsánat Capiro-perben), de ami nem megy, az nem megy! Itt az idő: add fel!
Befejezésül:
"Összeveszik a zsidó a paraszttal a vásárban. Addig-addig, hogy végül a paraszt lakasztja a lőcsöt a kocsiról és jól fejbevágja vele a zajos zsidót. A zsidót lepedőben viszik haza és hetekig nincs magánál. Mikor végre visszaszerzi az eszméletét, fölragyog az arca és így szól a feleségéhez: "Jól megadtam a parasztnak, Sára!" Az asszony szomorúan mosolyog vissza rá: "Hogy érted ezt, édes uram?" Büszkén felel a zsidó: "Én huszat is rávágtam a kalappal, míg ő csak egyet a lőccsel!"
Lacikám! Ezzel búcsuzom tőled! It was fun!

Kartal (rezervált) 2011.05.10. 20:57:37

@Béla Bácsi: Karsai Lacira gondolsz? Hát nem esett messze az alma...

petimegmondja 2011.05.10. 21:08:46

@Béla Bácsi:

Kisebbik fiam itt röhögcsél mellettem a kettőnk által produkált kommentfolyamot olvasva és azt kérdezi, hogy hülyékkel miért állok le vitatkozni?

Be kell látnom, hogy igaza van, hiszen észérvekkel Téged soha semmiről nem foglak tudni meggyőzni. Utólag persze, Te sosem azt mondtad, hanem amazt, ha emez nem igaz, akkor te nem is arról beszéltél. Ha rámutatok, hogy téves az érvelésed a kőolajjal kapcsolatban, mert lokális amerikai spekulációval nem lehet a világpiac egészét markánsan befolyásolni, akkor Te "csak" üzemanyag árról beszéltél, "csak" Amerikában. Diadalittasan mutogatod az adatot, mely szerint 2008-ban 7,1% százalékra becsülte egy intézet az amerikai _közlekedési_üzemanyag (transportation fuel) fogyasztás csökkenését, de egy szó sem esik az erőművi, vegyipari, fűtőolaj és egyéb fogyasztásról, ami mellett ráadásul az idézett szövegben ott van, hogy Kína olajfogyasztása a duplájára nőtt 1996-2006 között, valamint 15 év alatt háromszoros növekedést jósol India esetében. Tekintve, hogy a világ lakosságának több, mint egyharmad él ezekben az országokban és Kína már most a világ második legnagyobb gazdasága, a világpiacra gyakorolt hatásukat nem gondolom jelentéktelennek.

Kedves, hogy még a végére is bedobtál egy ekkor baromságot, mint az LCD-TV - kőolaj összehasonlítás, de figyu, elmesélem:
Szóval, amikor el kezdenek gyártani egy vadi új terméket egy épp csak kifejlesztett technológiával, akkor azt először kis szériában gyártják egy baromi drága, vadi új gyártósoron, a legeslegképzettebb munkások, akiknek a legmagasabb a bére a munkások között a cégben. Az első vásárlók azok lesznek, akinél nem számít a pénz, megőrülnek az újdonságokért és meg akarják mutatni, hogy már ilyenük is van. Ők fizetik meg az új technológia kifejlesztésébe ölt csillagászati összegeket is.
Azután jönnek a konkurensek, akik némi másolással felgyorsították a saját kutatásaikat. Az árak a konkurenciaharc miatt picit lejjebb csúsznak, így már felkelti a termék a felső-középosztály érdeklődését is, ami elég széles ahhoz, hogy nagyobb gyártósoron kezdjék gyártani a terméket. Itt elindul az árspirál lefelé, mert egyre többet gyártanak, egyre olcsóbb lesz, egyre többen engedhetik meg maguknak, tehát egyre nagyobb lesz rá az igény, tehát még több helyen kezdik gyártani, még többet, stb, stb, és így tovább. Ezzel együtt a termékek életciklusa is rövidül és én még emlékszem, hogy a ColorStarunk, (nekünk nem robbant fel) 20 évig szolgált, az utána következő Videoton már csak 7-et, majd a JVC 5-öt, utána a Sharpot két év után eladtam és azóta tavaly vettem a harmadik Sony-t, ezúttal LCD-t.

Ja, csak mellékesen említeném, hogy az utolsó ötöt ide is kellett szállítani a távol-keletről, tehát ezzel is növelve az olaj iránti keresletet.

Úgy látom, hogy Te az a típus vagy, aki, ha azt mondja valamire, hogy fekete, de bebizonyosodik róla, hogy fehér, akkor abban is a saját igazának igazolását látja.
Nem vagyok se Laci, se történész, se bibsi, de gondolom ezt Te is sejted, viszont nem kicsit primitív módon, abban reménykedsz, hogy ettől majd begurulok, csakhogy engem nem zavar, ha zsidónak, cigánynak, értelmiséginek, vagy hasonlónak nevezel, mert nálam ezek nem dehonesztáló kategóriák. Ellentétben Veled, aki rosszul viseli, ha nácizzák.
Akkor most kettőnk közül kinek van identitás-zavara?

petimegmondja 2011.05.10. 21:20:54

@Béla Bácsi:

BTW, én is köszönöm, én is élveztem! További jó gyűlölködést, és jó szórakozást mások hibáztatásához saját elbaszott életed miatt!

Csak még annyit, hogy apám villamosmérnök végzettséggel az '50-es, '60-as években rádióműszerész alkalmazott volt egy kisszövetkezetben, majd NC szerszámgépek elektronikáit szervizelte egy nagyvállalatnál. Nem voltak beosztottjai. Én magam az általános iskola után először szakmunkás-bizonyítványt szereztem, csak azután tanultam tovább... Az előítéletek ritkán stimmelnek...

Béla Bácsi 2011.05.10. 22:14:02

@petimegmondja: És mindez a porfelhő abból lett, hogy szerinted pattanásos nyakú hülyegyerekeknek, sárga csillagot viselve rötyörögni egy 97 éves aggastyán vérvádja alatt "szabad véleménnyilvánítás", míg nekem ez ellen szólni az "gyűlölködés".
Köszi mégegyszer, Lacikám!

Béla Bácsi 2011.05.10. 22:16:35

@petimegmondja: Ha tényleg nem vagy zsidó és ilyeneket összeírsz, akkor jó szívvel ajánlom, hogy komolyan vizsgáltasd ki magad!

Béla Bácsi 2011.05.10. 23:20:24

@Kartal (rezervált): Nem. Olyannyira nem, hogy szerintem magával a "fával" volt szerencsénk személyesen "eszmét cserélni". Mindenesetre tipikus, mint az "állatorvosi ló".
Levonta a konzekvenciát, hogy "elbaszott életem van".
Mit gondolsz, számoljam össze neki a TV-imet?

petimegmondja 2011.05.11. 00:23:46

@Béla Bácsi:

"szerinted pattanásos nyakú hülyegyerekeknek, sárga csillagot viselve rötyörögni egy 97 éves aggastyán vérvádja alatt "szabad véleménnyilvánítás", míg nekem ez ellen szólni az "gyűlölködés""

Na, ha meg tudod mutatni, hogy én hol írtam ilyesmit, akkor önként bevallom, hogy én vagyok ez a Te démonod, ez a Karsai! (Kigugliztam a csókát. Történész Szegeden. Gondolom az EchoTV-n ő az ügyeletes főgonosz patás-ördög, csak hát én nem nézek EchoTV-t... Az viszont még rejtély, hogy mitől kellene rosszul éreznem magam amiért ővele azonosítasz..?)

Szegény mártír, Te csak a csúnya, illetlen kölkök ellen emelted fel a szavad és ezek a szemét, nemzetgyilkos árulók rögtön "gyűlölködőnek" bélyegeztek. Meghasad a szívem érted. A Goldmann-Sachs & Co. bankárbűnöző rohadt spekulánsokat kimondottan a kebledre öleled az ősmagyar keresztényi megbocsájtás jegyében. Te soha, egy rossz szót se! Pedig volna miért, de te soha..!

Na jó, most már ne ó'togassá' IQ-harcos barátom, mer' má' úgy bevagyok ó'tva, hogy totál immúnis leszek rád! ;)

---

"Mit gondolsz, számoljam össze neki a TV-imet?"

Mi vagy te? Hightech guberáló? Ez egyre jobb...

prendick 2011.05.11. 10:47:45

Na, hogy a témáról is legyen szó: Úgy néz ki, rendesen megbukott a vád, ezért megpróbálják utolsó esélyként bolonddá nyilvánítani az öreget, mert akkor nem kell beismerni.
Knut Hamsun ügy újratöltve.

Béla Bácsi 2011.05.11. 15:22:20

@petimegmondja: Na ide figyelj utoljára, te önerejéből kiművelődött szakmunkástanuló!
Így kezdődött a dolog:
Megkérdeztem "egyenlítőtől" (aki vagy lelécelt időben, vagy valószínűbb, hogy te vagy az és csak kígyóbőrt cseréltél.) ezt:
"Hogyan alakulhatott ki az a helyzet, hogy egyesek szerint természetes az, hogy Eli Wiesel (remélem, jól írtam le a nevét) idejöhet Magyarországra (ezzel még semmi baj idáig!) és a Dohány utcai zsinagóga helyett a magyar parlamentbe egyenesen besétál és szó szerint parancsot ad Feriéknek, hogy milyen törvényt kell Magyarországnak nagyon sürgősen meghoznia?"
Erre te beugrottál "herceg fehér lovon módjára", hogy:
"Mégis milyen kérdéseidre lehetne válaszolni, Te szerencsétlen?"
Erre jegyeztem meg én:
"Nekem pl. egyetlen kérdésemre sem válaszolt, ill. velem a "hülyével nem lehet tárgyalni" módszert alkalmazta és "cionista-világösszeesküvés elmélet" megszállottként söpört le. Tipikus fegyver: ha kellemetlen a kérdés, ill. húsbavágó, akkor el kell nevetni magukat: "Hát ezt meg hogy találtad ki?"
Nagyon fontos, hogy egészen idáig még kisérletet se tettél, hogy érdemben válaszoljál bármire is, amit felvetettem hiszen (magasabbrendű) szakmunkástanuló létedre, eleve eldöntötted, hogy én csakis alacsonyabbrendű segédmunkás lehetek, plusz a véderős egyenruha rajtam, darutollas kalap a fejemen, zsidó- és cigányvértől csöpögő desznyóölőkés a kezemben, pályinka fejemben! Az okosságod bizonyítandó beleböfögésedre írtam, hogy mielőtt beleszónál a nagyok dolgába, előtte tájékozódj a dologról, íme a segítség:
www.rollingstone.com/politics/news/the-great-american-bubble-machine-20100405
Ha tanítottak volna angolt az inasiskolában, akkor el tudtad volna olvasni ezt és -ha egy csöpp eszed lett volna- bekussoltál volna a témáról. De nem! Először is nem tudsz angolul, a fordítóprogram meg nehézkes és annyira nem pontos, így maradtál az eredeti verziódnál, hogy csak sulykolni kell, hogy az nem igaz, amit én állítok! Bár többen is jószándéktól vezérelve -akkor még nem felismervén, hogy vagy "agenda"-d van, vagy mongolidióta vagy, próbálták elmagyarázni az egyébként pofoneccerű dolgot, hogy "haladhassunk tovább". De miután minden magyarázatot és segítséget átküldtünk, de levontad a zseniális konzekvenciát:
"Nagyszerű! Megérkeztünk a CFTC-hez, ha már kamunak bizonyult az "1929-es Commodity Act", meg hülyeségnek az "51%"."
Innentől levontam a konzekvenciát és rájöttem, hogy valójában te csak zsidó vicceket jöttél ide hallani meg ajvékolva köveket dobálni be a feketemellényes nácikokra be a rácson és dicsekedni este Sárának, hogy hányszor rá is vertél a kalappal a parasztra...
Pimasz, tisztességtudatlan, rosszindulatú, mocskosszájú ember vagy Lacikám! Nem tudom, hogy mi adja a feljogsultságot neked, hogy előtted ismeretlen embereket "élből" lehülyézzél, tudatlan fővel szentenciákat hozzál kérdésekről, ami neked magas, mint disznónak a stelázsi!
Ellenem felhasznált "érvelésrendszered" folyamán (sorrendben) voltam: antiszemita hőbörgő, félművelt okoska, műveletlen munkásőr szeminarsta, "elbaszott életű", majd beszélni helyesen nem tudó paraszt és (koronaként) végül: otthontalan guberáló.
Hát öcsém, ha te "real" vagy, akkor én dombon ülő, holdra vonyító juhászkutya!
A hablatyolásodból, meg a tiszteletlenségedből egyre inkább jeges bizonyossággal tölt el a felismerés, hogy a tárgyalóteremben röhincsélő homokos fiúcskák egyikére fecséreltem itt az időmet!

Kartal (rezervált) 2011.05.11. 18:55:02

@Béla Bácsi: minek mész be az utcájába? Ott ő van otthon. Vagy hiszi is amit mond, és akkor fölösleges vele vitázni, vagy érdekből képviseli az álláspontot - pl. azért fizetik -, és akkor is fölösleges vele vitázni.

Föntebb a családfára gondoltam, Lacika apjára, Karasi Elekre, aki "szocialista szellemiségű történész" volt. Pffff....

Béla Bácsi 2011.05.11. 19:13:54

@Kartal (rezervált): Tudom én azt. Csak olyan jó baszogatni őket! Meg miért mindig az övéké legyen az utolsó szó?
U.I. Ő nem érti, miért kéne szégyelni magát a (vélt vagy valódi) személyisége miatt...Ez is jó! :)))

petimegmondja 2011.05.11. 22:37:08

@petimegmondja: @Béla Bácsi:

Tényleg annyira nincsenek már érveid, hogy most már azzal próbálsz dehonesztálni, hogy a diplomám mellett szakmám is van? Ez tényleg iszonyúan szégyelni való!

Béla Bácsi 2011.05.07. 18:40:20
"Eli Wiesel (remélem, jól írtam le a nevét) idejöhet Magyarországra (ezzel még semmi baj idáig!) és a Dohány utcai zsinagóga helyett a magyar parlamentbe egyenesen besétál és szó szerint parancsot ad Feriéknek, hogy milyen törvényt kell Magyarországnak nagyon sürgősen meghoznia"

Veszel egy jegyet koronanézésre, és a Szt. István bazilika helyett, Te is besétálhatsz a magyar parlamentbe és szó szerint parancsot adhatsz Viktonak, hogy Magyarországnak nagyon sürgősen milyen törvényeket kell meghoznia.
Ha Viktorban lesz rá fogadókészség, talán hallgat rád. Ha nem, a kormányőrök fognak kivezetni.
Mindenki oda sétál be parancsolgatni, ahol nem rugják páros lábbal p***án. Tehát nem az a kérdés, hogy E.W. honnan vette a bátorságot, ahhoz hogy parancsolgasson Ferinek, hanem, hogy Feri & Co. miért hagyta (ha hagyta egyáltalán), hogy BÁRKI parancsolgasson neki.

Ennyit az első kérdésedre.

Namost az, hogy valami a hippi Rolling Stone magazinban megjelenik, még messze nem jelenti, hogy perdöntő bizonyítékként tekint rá a világ.
Tekintve, hogy Floridában szereztem a diplomámat, megkockáztatom, hogy jobban értem az általad belinkelt cikket, mint Te.
A hülyéket mindig is kifosztották. Darwin óta tudjuk, hogy ez a természet rendje.
A populisták persze, a "hülyék" halmazát összemossák az "átlagemberek" halmazával, pedig a "hülyék" csak egy metszete az "átlagembereknek".
A "hülyék" azok, akik a nagy kaszálás reményében összes összekuporgatott pénzüket mindenféle kozkázatos és nehezen ellenőrizhető alapokba, részjegyekbe, meg szövetkezeti tagi részjegy-be fektetik, vagy anélkül, hogy fingjuk lenne róla részvényeket vásárolnak.
Amerikában, ahogy Magyarországon is, a bankoknál vannak betétek, amik ugyan keveset kamatoznak, viszont többszörös garancia védi őket. Ezekből persze sem a bank, sem a betétes nem fog meggazdagodni. Ezért, van ott "befeketési tanácsadó" is, aki semmivel sem jobb egy autóneppernél, csak nincs rajta annyi fuchs.
Rengeteg "átlagembert" ismerek, akik sosem nyúlnának részvényhez vagy befektetési alapokhoz, ezért egy büdös vasat sem veszítettek a hitelválságon. Ismerek viszont néhány "hülyét" is, akik vakon hittek a "befektetési tanácsadónak" és a nyugdíjalapjukat bukták a Lehmann Bros. bukása miatt.
Mikor kiköltöztem, vettem egy házat kp-ért. Onnantól hetente szekálltak különböző bankok call-centeréből, hogy vegyek fel rá jelzálog-hitelt, mert az milyen jó lesz nekem. Befeketethetem mindenféle alapokba és mivel többet kamatozik, mint amennyit a hitelért fizetek, nettoban hozza a pénzt. LFT. Bukott a piramisjáték és pár millió amerikai a "hülyék" nevű halmazból bukta a házát.

Ha nincs 9 hülye, hogy 9x megvegye azt a részjegyet, amire csak egyszer van fedezet, akkor a GS-nek sincs spekulációs tőkéje, amivel _állítólag_ felhajtotta - többek között - az olajárakat is.

A cikk valamiért mindent a GS nyakába varr, részben azon az alapon, hogy nagy számban vannak/voltak a pénzügyi kormányzatban olyanok, akik valaha dolgoztak a GS-nél. Nem kicsit tendenciózus. Méghogy az emberek nem tudták, hogy az techboom idején NyRt-k tözsdére vitelében lazult a korábbi konzervatív gyakorlat... A fenét. Le se sz@rták! Egymást taposták, hogy az izé.com cégben részvényt vehessenek, hátha az lesz a következő Microsoft!

Mindez persze csak szócséplés, mert nem azzal van bajom, hogy lázadsz az önző, pénzhajhász világrend ellen, hanem avval, hogy mindezt egy nagyszabású zsidó összeesküvés részeként képzeled el, mert elhiszed a mesét, hogy a Wall Street-en mindenki zsidó.

Béla Bácsi 2011.05.11. 15:22:20
"[...] így maradtál az eredeti verziódnál, hogy csak sulykolni kell, hogy az nem igaz, amit én állítok!"

Tényleg minden hülyeségedet _tételesen_ megcáfoltam, ha másképp emlékszel, csak olvasd vissza a kommenteket. Nem tünt el semmi. Minden egyes leírt szó ott van feljebb, csak egy kattintásra. (Vagy lehet, hogy túl szofisztikáltak voltak a válaszaim és nem értetted őket?)

"Ellenem felhasznált "érvelésrendszered" folyamán (sorrendben) voltam: antiszemita hőbörgő(1), félművelt okoska(2), műveletlen munkásőr szeminarsta(3), "elbaszott életű"(4), majd beszélni helyesen nem tudó paraszt(5) és (koronaként) végül: otthontalan guberáló(6)."

(1) Ez tényleg áll.
(2) A félművelt enyhe túlzás.
(3) Ez az érvrendszeredre vonatkozott. Feltételeztem, hogy ott tanulhattad.
(4) Nekem ez jött le az itt vázolt világnézetedből.
(5) Ezt nem tudom honnét veszed.
(6) Na akkor futtasd át mégegyszer a "hightech"-et a google fordítón, mert nem "otthontalant" jelent!

"A hablatyolásodból, meg a tiszteletlenségedből egyre inkább jeges bizonyossággal tölt el a felismerés, hogy a tárgyalóteremben röhincsélő homokos fiúcskák egyikére fecséreltem itt az időmet!"

Honnét tudod, hogy homokosok? Valamelyik "megvolt" már közülük? Beleegyezési korhatár alatt vagy fölött? (Te dobálod a labdákat ilyen magasra...) Egyébként mivel véled kivívni a tiszteletem? Csak, ha már felróvod, hogy "tiszteletlen" vagyok. Azt kérlek alássan, ki kell érdemelni!

Na csókoltatlak. Isten áldjon!

Béla Bácsi 2011.05.12. 00:24:56

@petimegmondja:
"Mikor kiköltöztem, vettem egy házat kp-ért."
Hol? Mennyiért? Trailer-parkban? Vagy Floridában? A dzsumbujban $80-100e-ért vagy a tengerparton $1-2 milláért? Költöztem? Mit adtál el otthon? A papa mérőműszerét? Vagy "cash"-ben fizettek a nagy eszedért?
Rengeteg magyart ismerek kinn és egy se vett (magával hozott!) kp.-ért itt "élből" házat. (Bocs, hazudok, volt itt egy darabig Tampában egy pesti cigány, aki ezt tette, de ő becsületesebb volt nálad, ő hazament is "kiváltotta" a börtönből a helyette lesittelt feleségét!)
Szóval, romantikus és gazdasági sikerekben bővelkedő életed kezdetén inasként kezdted, majd aszkéta módjára -minden jel szerint- még a (férfi)középkor hajnalán sok-sok egyetem elvégzése után a kádári magyar iparban egy kis pénzmagot takarítottál meg, "kijöttél" (hogy kaptál zöld kártyát?) "cash"-re vettél egy kérót és nem hagytad magad leszaggatni holmi "mortgage"-okkal és azóta is élsz boldogan, míg meg nem halsz!
Mindemellett akkora bölcsességre tettél szert, hogy azóta is "itélsz eleveneket és holtakat", egyből leveszed ki a köcsög, ki a náci!
De most mellényúltál, Lacikám! Te vagy az előitéletes:
Én egy szegény fekete család kilencedik gyereke vagyok. édesapám a falu varázslója volt N'dzumbiban. A forradalom után engem a szegedi orvostudományi egyetemre küldtek hazámból, hogy a forradalmat építő népemet segíthessem. Sajnos(?) közbeszólt a szerelem! Halálosan beleszerettem nejembe, K. Eszmeraldába, aki egy kunsági település vajdájának a legkisebb lánya volt. Bár családom először idegenkedett tőlem egy kicsit, azért mostanra elfogadtak. A jóisten 13 gyermekkel áldotta meg szerelmünket, akik mind vagy egyetemet végeztek vagy éppen most végzik. Feleségem családja jól jövedelmező libafarmot tart fenn és a jövedelemből futja lapostévére és még évenkénti bali nyaralásra is. Nem dicsekvésből mondom ezt, inkább, hogy felnyissam a szemed: ne itélj sztereotípiák alapján!
Azt viszont továbbra is fenntartom Lacikám, hogy maradj csak a kaptafánál (akarom mondani: holokausztnál!). Nem megy neked ez a biznic hadova olyan jól!
(Meg az angol se! Tudod: "Nóván vóz torcsör! Nóván vóz sat!) :)))

petimegmondja 2011.05.12. 01:26:36

@Béla Bácsi:

Boca Raton NW 4th Ave. Semmi közöd hozzá miből vettem. Tisztességes munkával, több év alatt kerestem meg a rávalót, az év nagyrészében hidegben, sötétben.

Most USA "kinn", vagy "itt" van? Azt se tudod már, hogy hol vagy, mi? Adod a bankot, de nagyon...

G4-es vízumom volt. Nem kellett zöldkártya.

Az esti mesére nem válaszolok.

Béla Bácsi 2011.05.12. 15:43:01

@petimegmondja: Isten az atyám, hogy te vagy az Lacikám! Hiába szélhámoskodsz itt, meg rígatod a népet a munkásszármazásoddal, úgy hazudozol itt is, mint a katedrán vagy a tévében!
Először is senki "amerikás magyar", aki "tisztességes munkával" készpénzre meg tudott venni egy házat, aki tényleg "hidegben sötétben" dolgozott a pénzért, nem állna a magyarokat gyilkolók (cigányok) vagy kifosztók (komcsiivadék bipsik) oldalára.
Nem mellesleg: a sztorid folyamatosan változik, mint az Einsatzgruppék szerepe a "keleti holokausztban" (hamár a nyugatiról lassan lekopik a máz, nosza hazudjunk egy új, egzotikus területet, ami még egy kis idő, mire feltérképezhető lesz).
Szép volt látni, hogy nem tagadtad meg a módszereidet az állítólagos válaszod folyamán! Nekem nagyon tetszett az, hogy a kérdésemet úgy másoltad be, hogy épp a kérdés maradt le belőle, a maradékból kijelentést csináltál (hogy egy bolond "rant"-jének tűnjön), majd mikor úgy érezted, hogy a kakas kellően kifeszült, meghúztad a ravaszt egy hülye válasszal, hogy még inkább kidomborodjék a "nagy igazság", hogy "hülye kérdésre hülye válasz jár". Ebben a legszebb csak, hogy mind a hülye kérdést (az én normális kérdésemből), mind a hülye választ te fabrikáltad.
Az amerikás dumáról meg jobb, ha leszakadsz Lacikám, mert a Kuruc.infoban is szívattak már vele! Csak azért, mert egyszer-kétszer a fajtikáid meghívtak Jew Yorkba egy kis holokauszt-potyatúrára, meg ettél egy igazi McDonaldsben egy igazi néger mellett, még nem vagy amerikai. (A bank- és pénzvilágról szóló zavaros "rambling"-jeiden is nevetne még egy segédmunkás is.)
Szerintem -a hollókoszt sztorikhoz hasonlóan- időnként csillogó "tényeket" dobsz be a nagyérdeműnek, hogy mindenki lássa, "te nem kamuzol".
Nem lehetsz te semmi csávó, ha csak úgy élből le tudtál perkálni a boca ratoni házadért 3 és 6 százezer közötti dollárt! (Persze ezek mostani, nyomott árban értendők! Amikor te vetted készpénzben, akkor az árak legalább 40%-al voltak magasabbak ott, különösen egy ilyen keresett helyen, mint Boca Raton, ahol az összes hires médiaszemélyiség vagy ott lakik egész évben, vagy van ott nyaralója!) Részletfizetés nélkül! (Te dicsekedtél vele!). "az év nagyrészében hidegben, sötétben" szerzett keresményből! Boca Ratonben nincs "hideg" és "sötét" "az év nagyrészében". Találkoztál már véletlenül Rush Limbaughval valahol? Az öreg is ott héderezik!
Én asszem, komám, hogy ti -"a kisebbik fiad" aktív segítségével- próbáltok itt összehadoválni egy kis realista amerikai képet, hogy alátámasszátok a kompetenciádat a témában. Ott a Dohány utcában, vagy a szegedi Tarján-telepen.
Ha tényleg Amerikában élnél, tudnád, amiről az olajpiaci ármachinációkról beszéltem, ill. tudnád, hogy a Rolling Stone magazinnek komoly politikai rovata van és nem csak ráböktél volna a térképre, hogy "itt vettem házat készpénzért". Vagy mégis igaz minden és több évig hidegben és sötétben Magyarországon kerested össze a 400 rongyot dolcsiban? Hogy nem tudok én ilyen "tisztességes" munkahelyekről?
Sanyi bátyám, maga lenne az? (Nem ő nem lehet, hiszen ő lejárkál Gyöngyöspatára rendet tenni az elszaporodott nácikok közt...) Akkor maradsz csak te, Szegeden Lacikám!

Béla Bácsi 2011.05.12. 16:04:46

@petimegmondja: Most láttam csak meg, hogy az eddigi összes hadoválásodra van egy frappáns válasz a (hippi magazin) Rolling Stones legújabb számában Matt Taibbi (nemtom Szegeden ismert-e) tollából. A cím már sokat sugall: "The People vs Goldman Sachs", alcím: "Why top executives should stand trial".
Fordíttasd le a diákjaiddal Lacikám, ki tudja még kiokosodsz belőle és tényleg veszel "cash"-ért házat Boca Ratonben Rush szomszédságában!

petimegmondja 2011.05.12. 16:56:22

@Béla Bácsi:

"senki "amerikás magyar", aki "tisztességes munkával" készpénzre meg tudott venni egy házat, aki tényleg "hidegben sötétben" dolgozott a pénzért, nem állna a magyarokat gyilkolók (cigányok) vagy kifosztók (komcsiivadék bipsik) oldalára.senki "amerikás magyar", aki "tisztességes munkával" készpénzre meg tudott venni egy házat, aki tényleg "hidegben sötétben" dolgozott a pénzért, nem állna a magyarokat gyilkolók (cigányok) vagy kifosztók (komcsiivadék bipsik) oldalára."

Te minden egyes "amerikás magyart" ismersz? Na ne máá'!

Kicsit korlátolt vagy barátom. Ha leszakadnál a személyemet érintő prekoncepciódról, akkor bevillanhatna, hogy nem csak Kádár alatt, nem csak Magyarországon és nem csak tisztességtelenül lehet pénzt keresni. Ennél jobban nem fogom szádba rágni. Adtam egy hintet az "év nagy részében sötét és hideggel", de a Te IQ-dal nem vágod, hogy ez a föld mely részén lehet... Nem Boca Raton-ban. Ott párás meleg van.

Kicsit falsok az elképzeléseid Amerikáról. Nem csak gettók, lakókocsi-telepek vagy luxusvillák vannak. Ennél azért jóval szélesebb a választék.Még Boca Raton-ban is van bőven jó vétel, megfizethető áron. Volt is. Nem kell hozzá 400K.
Most már nem kell vízum, így talán téged is beengednek. Menj el egyszer és nézz körül. Ajánlom figyelmedbe a Steak-Out-ot Miamiban. közel van a repülőtérhez (NW 12th St.). Isteni a 12 unciás rib-eye...

Nem is értem mi a fenének válaszolok ezekre kapálódzásaidra. Semmi köze sem a tárgyhoz, sem a hitelességemhez. A francot nem érdekeli, hogy egy névtelen senki a netről elhiszi-e vagy sem, amit én a másik névtelen senki írók.

petimegmondja 2011.05.12. 17:00:38

@Béla Bácsi:

"Matt Taibbi (nemtom Szegeden ismert-e)"

Én sem. Nem jártam Szegeden vagy tíz éve. De hagyjuk...

trojka 2011.05.12. 17:22:58

Képíro lehet, hogy elélt volna még nyugalomban vagy két évet, esetleg hármat. Ezután a meghurcolás után talán él még fél-egy évet. Na mit gondoltok, hogy lesz halála tálalva?: "a halálba menekult az igazságszolgáltatás keze elöl a náci tömeggyilkos!" Szégyelld magad, Magyarország! (azért merem leírni, hogy Magyarország, mert Gönc papa anno az ORSZÁG nevében kért bocsánatot a zsidoktol! na, ugyan miért is?...

petimegmondja 2011.05.12. 17:31:18

Csak még valami:

Mielött teljesen belelovagolod magad, hogy mindenben az ellenkezőjét gondolom annak, amit Te, olvasd vissza azt, amit a kommentfolyam elején írtam (nem Neked).

Személy szerint, úgy gondolom, hogy mind a magyar, mind a többi nemzet hatóságainak elég idejük volt az elmúlt hatvanx évből az első harmincban, hogy mindenkit megkeressenek és megbüntessenek, aki büntetést érdemel a holokauszt ügyében. Ezzel szemben, csak a főbúnősókét ítélték el. A résztvevők nagy részét futni hagyták. Demjancsuk, Képíró vagy Zenthai felettesei és társai anélkül élték le életüket, hogy bíróság elé álltak volna.
Most a Wiesenthal intézet - érezvén feleslegessé válását - az utolsó szalmaszálba is belekapaszkodva az utolsó élő senkiket, ma már 90 fölött járó öregembereket hurcoltat meg propaganda célokból.
Néhány éven belül az utolsó holokauszt-túlélő is kihal és 15-20 év múlva az ő gyerekeik is. Az unokák meg már túl szeretnének lépni az ügyön.
Rosszul gondolod. Ez nem biznisz. Sok holokauszt-túlélő zsidó örült annak, hogy a holokauszt miatt az antiszemitizmus a vh. után nem volt szalonképes és most rettegnek attól, hogy újra azzá válik. Kétségbeesetten próbálják minden eszközzel fenntartani az emberek (és főleg a következő nemzedékek) emlékezetében fenntartani a holokauszt emlékét.
Szerintem totál gáz módszereket választanak, de a motivációjukban van ráció.

Béla Bácsi 2011.05.12. 18:31:36

@petimegmondja: "Nem is értem mi a fenének válaszolok ezekre kapálódzásaidra. Semmi köze sem a tárgyhoz, sem a hitelességemhez. A francot nem érdekeli, hogy egy névtelen senki a netről elhiszi-e vagy sem, amit én a másik névtelen senki írók. "
Először is: megint nem válaszoltál egy kérdésre se. Másodszor: igen is sok köze van a "hitelességedhez", mert hazudozol. Az általad megadott utcában, ahol te anno csikzsebből vettél egy házat és visszautasítottad a "pushy" brókereket a mortgage-ajánlatokkal, ennyiért mennek a kérók. (Azt már nem is akarom feszegetni, hogy a cash-re vett házadnak csak az adója és a biztosítása 8 rongy körül van azon a tájon!) Fene jól fizetik arra a rettegést!
Egyébként látom, kezdesz takarodót fújni és egy kicsit normálisabb hangnemben beszélni, de az elején nem volt ilyen okfejtegető a beszólásod: egyszerűen leszerencsétleneztél, lehülyéztél és le akartál söpörni az asztalról, mint egy (az általad beképzelt sztereotípiának megfelelő) bakancsos, proli jobbikost, aki semmit sem ért a ti pénzhez közeli világotokból. Lassan beégsz a sztorijaiddal is (kár volt belekezdeni, ismered a magyar mondást: "Hamarabb utolérik a hazug embert, mint a sánta kutyát!) és csendben el akarsz somfordálni tőle. Semmi közöd Amerikához, meg a "tisztességes munkához", egyszerű kis "agent provocateur" vagy a neten, Magyarországon, aki egy kicsit nagyobb arccal bír, mint amivel elbír.
Lassan hangnemet változtatsz és a tisztességes magyar zsidók álláspontját kezded hangoztatni, akik nem örülnek a teféléd hangos rikácsolásának, mert ők azok, akik mindig is tartották a hátukat a hozzád hasonló, profi szarkeverők miatt és elvitték a balhét. Ők elhiszem, hogy őszintén félnek az izgatásod miatt, mert nem akarnak még egyszer a népharag tüzében lenni.
Megdolgoztál a pénzedért (a sötét hidegben), menj egy más fórumra, új nickkel uszítani. Ez most itt nem jött be.

Béla Bácsi 2011.05.12. 18:34:29

@trojka: Teljesen igazad van! Kár, hogy nem erre koncentráltunk itt végig, de jött egy nagy ember, aki megest be akarta bizonyítani, hogy hőbörgő, köcsög magyarok vagyunk, azt se tudjuk, mi az élet és hogy miről beszélünk. Hál istennek, beégette magát és lassan elmegy.

Béla Bácsi 2011.05.12. 18:40:42

@petimegmondja: " A résztvevők nagy részét futni hagyták. Demjancsuk, Képíró vagy Zenthai felettesei és társai anélkül élték le életüket, hogy bíróság elé álltak volna."
Nem igaz. Azokat már azonnal felakasztgatták a "magyar" "népbíróságok". Már legyilkoltak mindenkit, csak az ilyen Képíró-félék maradtak meg és hát "könyörgöm, akasszuk fel", már olyan rég volt valami komoly hirig! Kell a vér a zsidónak!

petimegmondja 2011.05.12. 20:04:50

@Béla Bácsi:

Te tényleg elhiszed, hogy ha 25x leírod, hogy "hazudok", meg "beégek", meg "azt sem tudom mit beszélek", akkor az a fenti x kommentet kiradírozza? Szerintem az utolsó 20-30 kommentet kettőnkön kívül senki sem olvasta, tehát teljesen felesleges a színház, amit a közönségnek csinálsz. A padsorok üresek. Csak nekem csinálsz paprikajancsit magadból.
Ki a franccal akarod elhitetni, hogy te az USA összes településén utcára megmondod, hogy _akkor, amikor_ én vettem ott lakást (és aminek az időpontjára még csak nem is utaltam) mennyibe kerültek ott a házak? Minden egyes ház.

Nem válaszoltam a kérdéseidre? Milyen kérdéseidre Te szerencsétlen? (Nr.2.)

Három mondat után volt kérdőjel a "Béla Bácsi 2011.05.12. 15:43:01" kommentedben.

1.) "Vagy mégis igaz minden és több évig hidegben és sötétben Magyarországon kerested össze a 400 rongyot dolcsiban?"

Válaszoltam rá. Ha nem értetted, arról nem én tehetek.

2.) "Hogy nem tudok én ilyen "tisztességes" munkahelyekről?"

Gondolom nem ott hirdetik őket, ahol a "törkölypálinkát" osztják...

3.) "Sanyi bátyám, maga lenne az?"

Nem, nem vagyok a "Sanyi bátyád".

Elég akkurátusan megválaszoltam? Bárcsak Te is ilyen akkurátusan válaszoltál volna a felvetéseimre. Kevésbé látszanál fröcsögő tahónak...

Béla Bácsi 2011.05.12. 20:09:10

@petimegmondja: "Menj el egyszer és nézz körül. Ajánlom figyelmedbe a Steak-Out-ot Miamiban. közel van a repülőtérhez (NW 12th St.). Isteni a 12 unciás rib-eye... "
Elhiszem. Jómagam is szeretem a jó steaket, bár a floridairól megvan a véleményem. Ettél már Utahban? Park Cityben a Chimayoban? Vagy Arizonában? A Sonoita-innben? Vagy Alpharettában? A Stoney Riverben?
Meg mért steaket ajánlasz? Meg Miamiban? (Ráadásul a reptér mellett.) Ott van nem messze tőled Ben's Kosher Delije, nem is drága $10-12-ért lehet kajolni és a kovászos uborkájuk egyszerűen fenomenális! Próbáld ki egyszer a Pastrami-burgerükkel együtt ryebreaden!
(Felizgultam! Megyek is enni!)

petimegmondja 2011.05.12. 20:11:58

@Béla Bácsi:

LFT. A különböző országokban összességében sok százezren nem kerültek bíróság elé.

petimegmondja 2011.05.12. 20:17:25

@Béla Bácsi:

Nem, de a Steak-Out-ot én nem a netről gugliztam össze. Még weboldala sincs.
Egyébként azért ott, azért azt, mert jó. A pastramit annyira nem szeretem.

Béla Bácsi 2011.05.12. 20:28:22

@petimegmondja: "Ki a franccal akarod elhitetni, hogy te az USA összes településén utcára megmondod, hogy _akkor, amikor_ én vettem ott lakást (és aminek az időpontjára még csak nem is utaltam) mennyibe kerültek ott a házak? Minden egyes ház."
Hááát....veled nem, mert te nem jártál/éltél sokat Amerikában, ahogy kamuzod. Ha itt éltél volna (és zsebből házat vettél volna), akkor tudnád, mi az a Google Map, meg mi az, hogy "real estate agents". Basszus! Virtuálisan még sétáltam is az "utcátokban"! (Ha persze igaz lenne!) Ja, és itt tudtam meg, hogy a házak, amiket most per pillanat árulnak ott, az $300-$600k körül mozognak. Ezek a "szabadkapitalista" amcsik nem csípják, ha az utcájukban van egy "roma család"! Főleg nem 300k and up(!). No sirrie, oda be se tudja magát csóró vásárolni, aki meg be tudja, az meg nem hülye, hogy lefelé nyomná az árakat! (Neked ezt nem kell magyarázzam, mert te vagyonokra tettél szert azzal az egyszerű és zseniális pénzügyi húzással, hogy nem ugrottál be annak a trükknek, hogy eljelzálogosítsd a házadat és a kapott tőket a tőzsdén fijaztasd! Józan, magyar paraszti eszeddel nem hittél a csábításnak, hogy ha egy összegért 6% kamatot fizetek, én meg 9%-ot kapok érte, akkor a maradék 3% a hasznom egy olyan pénzen, ami nem is az enyém. Te ilyesmibe nem mentél bele, szimplán megelégedtél a milliókkal, amit "tisztességes munkával" "javarészt sötétben és hidegben" megkerestél magadnak. Így távol maradtál az "ostobáktól", akik a kipukikor épp szék nélkül maradtak!) Most képzeld magad elé Dom DeLuiset vihogni: Bazzeg, te neveztél engem munkásőr szemináriumi szajkónak?!

Béla Bácsi 2011.05.12. 20:32:21

@petimegmondja: "Kevésbé látszanál fröcsögő tahónak... "
Istenem. Pedig becsszóra eltartom a kisujjam, ahogy gépelek!

Béla Bácsi 2011.05.12. 20:43:32

@petimegmondja: "Egyébként azért ott, azért azt, mert jó."
Nem kételkedem benne, bár a repülőterek közelébe ritkán tesznek jó vendéglőket, köpésnyire az autópályától. Már csak a zaj meg a bűz miatt is (Miami meg -de te ezt tudod!- notórius arról, hogy az autópályák mellett "szegények" laknak. Oda ritkán megy ki "dine out"-olni a Mercedes convertible-lel járó nép (esély van rá, hogy nem lenne rajta kerék a kajálás végére) Hogy szereted Miami Beachet? A kaja nem bombázó, de a muffok megérik! (Hej! Ez válaszol a kérdésedre, hogy nekem tetszenek-e a pattanásos nyakú libsi-bipsi fiúcskák! Sophisticated answer, just like all yours.) Te biztos értékeled az art deco-t is!
Különben, ha ledugulsz, szivesen vakerolok veled tábi ügyben, mert az a kedvencem!

Béla Bácsi 2011.05.12. 20:54:08

@petimegmondja: "Egyébként azért ott, azért azt, mert jó."
Öcsém! Milliomos létedre elég szerény igényű vagy! Megnéztem a besorolását Miami legjobb staek-házának és csak ezt az egy véleményt találtam róla:
(305) 592-4444
7975 Nw 12th St, Miami, FL
www.steakout.com
Average Rating: 1 out of 5 stars (2) Greg - "I wish they let you rate under 1 star. Save your money..."
Itt ez a Greg nevű ember azon kesereg, hogy "bárcsak lehetne egy csillag alatt is osztályozni!" Meg hogy "mentsd a pénzedet!"
Lacikám! Boca Raton? Miami fosvendéglő lenyomva, mint a kozmopolitizmusod bizonyítéka? Meddig vergődsz még?

petimegmondja 2011.05.12. 20:55:39

@Béla Bácsi:

A NW 12th nem autópálya és csak "relativ" van közel a reptérhez. Ha nappal érkezem, kocsibérlés után egyenesen oda szoktam menni. Nem étterem, hanem házhoz szállítás. Azért van két asztal is. Faszénen sütik, héjában sült krumplit, kukoricás molnárkát, meg LT-t adnak hozzá. Isteni és olcsó. A környéken főleg irodaházak és raktárak vannak.

petimegmondja 2011.05.12. 20:59:55

@Béla Bácsi:

Nem tudom mikori a rating. Neki valamiért nem jött be. Mit evett? Én mindig rib-eye-t eszem. Rare. nekem 5/5. Egy vélemény egy db másik ellen.

petimegmondja 2011.05.12. 21:06:12

Akkor most szegedi történész vagyok, vagy amerikai milliomos? Találd már ki!
Azt is, hogy Te most "törkölyös magyarországi", vagy "amerikás magyar" vagy, illetve, hogy az itt, az most Amerikában, vagy Magyarországon van! Vagy az egyik kommentet innét, a másikat onnét írod? Sőt, néha itt kezded el és ott fejezed be? Mi vagy te? Szputnyik?

Béla Bácsi 2011.05.12. 21:35:10

@petimegmondja: "Mi vagy te? Szputnyik?"
Hát nem. "De jó helyen kapizsgál az elvtárs, ha meg nem sértem."
Kicsit azért rosszul esik, hogy egy catering servive sarokban letett két kis hokkedlijára méltatsz, mint alföldi, bumburnyák magyart én meg itt a Chimayot meg a Stoney Rivert ajánlgatom a kozmopolita úrnak ( A Blind Dogot csak azért nem mertem, mert oda min. három héttel előbb kell asztalt foglalni!)
Azt én is tudom, hogy a 12.-ik utca az nem autópálya, de a Dolphin Expressway igen és az csak egy blokkra van tőle délre.
"Akkor most szegedi történész vagyok, vagy amerikai milliomos?"
Jó kérdés. Talán végre válaszolnál rá? (Hogy legyen hitele a sztorijaidnak!) Meg nem értem, miért nem ennél a lakóhelyedhez közeli jewish deliben? (Én szoktam. Akkor én most nem vagyok antiszemita vagy szemita vagyok?)

petimegmondja 2011.05.12. 21:35:48

@Béla Bácsi:

"Ezek a "szabadkapitalista" amcsik nem csípják, ha az utcájukban van egy "roma család"!"

Most akkor már nem is bibsi vagyok, hanem cigány? Mi az, lebarnultam?

BTW, amikor én vettem ott a házat, még nem volt StreetView. Sőt, még akkor se, amikor eladtam...
Gondolom, bepattantál a Delorean-be és visszaugrottál egy általad ismeretlen időbe, hogy megkérdezd a "Real Estate Agentet", hogy akkor ott a NW 4th déli oldalán 3-600e $-ba kerültek a házak... Hát nem. Az nem az a környék. Ma sem az. Ne tévesszenek meg a pálmafák. Arra felé a gettóban is aznő a házak elött...

petimegmondja 2011.05.12. 21:41:29

@Béla Bácsi:

"Kicsit azért rosszul esik, hogy egy catering servive sarokban letett két kis hokkedlijára méltatsz, mint alföldi, bumburnyák magyart én meg itt a Chimayot meg a Stoney Rivert ajánlgatom a kozmopolita úrnak"

Most akkor ki a sznob? Te vagy én?

Béla Bácsi 2011.05.12. 22:04:11

@petimegmondja: Alakul a sztori! A cash-ért vett kégliről kiderül lassan, hogy a dzsumbujban volt (én nem láttam ott dzsumbujt, Boca Raton nem is arról híres) és most "conveniently" már el is adtad, hogy erről is duguljunk le!
"Most akkor ki a sznob? Te vagy én?"
Megintcsak jó kérdés: döntsd el te! Én tényleg ettem ezekben a vendéglőkben, jó szívvel ajánlottam őket, nem hogy fitogtassak valamit.
(Valószínűleg jártál egyszer Miamiban, vagy mint látogató vagy mint egy szökött magyar, aki illegálisan poolokat tisztított, vagy handyman volt. Vagy a rokonod volt az, aki vett valahol észak-Miamiben valami kis putrit és teleszájjal döngette a mellét, amit te később beépítettél a nagy imázsodba, akit te meglátogattál és elvitt egyszer "igazi" steak-helyre, ahol a "legjobb steaket" ettétek. (A jövőbeli jampizásodhoz megsúgom $60-70 alatt nincs "igazi" steak!) De ez olyan snassz, hogy előjöttél ide nagy rongyrázással, hogy te vagy itt az éj hercege, meg vágod az egész kapitalizmust, meg a tőzsde a kisujjadban van, most meg itt lassan "hidegben" medencékből leveleket kihalászgató, egy catering service parlorjában sámlin 3.-ad osztályú steaket majszolgató kis emberke leszel, aki már megint lesznoboz valakit, aki mert, meg tudott jobb helyeken "decent" kaját enni, nem szart.

"

petimegmondja 2011.05.12. 22:46:13

@Béla Bácsi:

Jaj szívem,

Ajánlottam neked bugrisnak egy helyet, amit meg tudsz fizetni, ha egyszer az összekuporgatott pénzecskédből veszel majd magadnak egy repjegyet és visa waiver ide vagy oda, beenged a határőr. Nem ez a "legjobb steak", de jó. A "legjobb" relatív fogalom. Nagyon jót ettem NYC-ben. Ott, amit Heston Blumenthal sorozatában is bemutatott. Tokióban a yusu nekem jobban bejött, mint a wanyu. Egy apró büfé szerű helyen ettem. Ha már steakről diskurálunk. Lövésed sincs netokos.

Minden áron "győzni" akarsz, bármiről is legyen szó, de jól ebből az egészből már nem fogsz kijönni.

Én nem hencegek, hogy milyen fancy helyeken ettem és mit. Ez nem az a fórum. Minden infó, amit itt közöltem, a Te felvetéseidre adott válasz volt. Tény. Te "kombináltál" belőle hülyeségeket.
Semmilyen jelzőt nem adtam se a házamra, se a környékre. Decens, kellemes környék volt közel az egyetemhez. Se nem gettó, se nem a Coral Gables Miamiban. Nem pénzt keresni mentem oda. Ezt a G4-es vízumból is érthetted volna, ha lenne fingod is a témáról.
Ezt engedhettem meg magamnak, de ezt meg is engedhettem magamnak. Nem voltam/vagyok milliomos. Talán nem is akarok az lenni.
A ház ára azóta is ingatlanban van. Már nem is az utána következett elsőben.

Béla Bácsi 2011.05.12. 23:44:09

@petimegmondja: "Menj el egyszer és nézz körül. Ajánlom figyelmedbe a Steak-Out-ot Miamiban. közel van a repülőtérhez (NW 12th St.). Isteni a 12 unciás rib-eye... "
"Egyébként azért ott, azért azt, mert jó."
"Ajánlottam neked bugrisnak egy helyet, amit meg tudsz fizetni, ha egyszer az összekuporgatott pénzecskédből veszel majd magadnak egy repjegyet és visa waiver ide vagy oda, beenged a határőr. Nem ez a "legjobb steak", de jó."
Most melyik a helyes verzió, bipsikém?
Összeszámoltad, hányszor aggattál pejoratív jelzóket rám?
Belekeverdetél a hazuzodásodba is a házvétellel kapcsolatban is . A tőzsdecsászárság sztori is bekussolt. "Sötétben, hidegben" megszerzett vagyonod sincs már az előtérben...
"A ház ára azóta is ingatlanban van."
Ez valszeg igaz: egy békásmegyeri 8-ik emeleti panelkéróban.
A sztorid hihetetlen gyorsan erodált le egy homokhalmazzá, nagyképűkém! Lassan a sűrű tekergésed, fetrengésed közben lekopott rólad az ünneplő bőröd és egy kis mitugrász, hazudozó, csóringer szájhős maradt meg belőle.
Ne folytasd a hencegést, nincs kedvem itt veled "pissing contest"-be kezdeni, főleg nem úgy, hogy egy kis vakarással mindig kiderül, hogy hazudozol az utazásaidról, befektetéseidről, nagyvilági életedről. Meg ezzel nem is nősz a szememben, csak még nevetségesebbé teszed magad. (Most kezdjek hozzá kipiszkálni, hogy valójában egy szomszédod járt egyszerJapánban, evett valami olcsó szart a reptéren, aztán hazajövetel után a hozzád hasonló csumpikat kábította kannás bor mellett a tutiról?) Nincs nekem erre időm... Te engem nem tudsz megfogni, mert én egy becsületes magyar vagyok, aki amit állít, az igaz is, te meg egy kis hazudozó, éhenkórász, bölcsészkart végzett kis zsidó vagy zsidóbérenc firkászka vagy, aki feljött ide a netre nácikokat hirigelni és belegabalyodott a hazudozásaiba.
Nem erről indult a vita, de jónak láttam egy kicsit megrázni a fát és néhány levél lehullta után elő is tűnt a majom.
Ne terelgess az állítólagos házaddal sem! Nem általában beszéltél róla, nagyképűen megadtál egy utcanevet és egy várost. Mikor meglett az utca, akkor nekiálltál itt púderozni, hogy nem is ott volt, de kellemes volt.
Aki tényleg töltött időt munkával és tanulással Amerikában (holokauszt-intézet nem számít!) annak hihetelen respekciója van az emberi munka, a megszerzett értékek, az emberi méltóság iránt! Az nem fog rablógyilkos cigányokkal, simlis, haszonleső, korrupt, lenyúlós zsidókkal egy zászló alá állni. Nézd csak meg a baloldal korábbi "poster child"-ját, Wachot Imrét, egy-két év vidéken neki is meghozta az eszét.
Végig kevertél, hazudoztál, nagyképűsködtél és most beégtél. Ha tovább cibálod, csak egyre kormosabb és nevetségesebb leszel!
(Jó ajánlat: ne hencegj nekem nemlétező utazásaiddal, mert én tényleg jártam az általad felsorolt helyeken, meg összeszámlálhatalanul több helyen, itt nem jön be parasztvakításod! Velem emberedre akadtál, talán próbálkozz a sztorijaiddal a gyöngyöspatai cigánysoron legközelebb, amikor a Fielddel meg Ferivel az ingyenlevest méritek a rettegő roma testvéreiteknek!)

trojka 2011.05.13. 06:24:56

Amikor Édesapám (és még sokan mások) hazajött a hadifogságbol (nyugati) nem ám egyenesen haza mehetett, hanem bedugták (és még sokan másokat) egy gyűjtötáborba, és arrol faggatták, miért ment harcolni a dicsö Szovjetunio ellen. Hiába bizonygatta (és még sokan mások), hogy mert volna nem menni, parancsmegtagadásért, hazaárulásért helyben "felkoncolták" volna. Na mármost, gondolom az lesz a következö nagy alakítás, hogy Joapámat (és még sokan másokat) posztomusz el fogják ítélni, mert katona volt. Ugy veszem észre, most hordozzák körbe a kétélu véres kardot: jobbra suhintás-a háboru elötti gyanusak, balra suhintás-a háboru utáni gyanusak. Igy lehet majd tetszelegni az "igazságtevö"szerepében és eltuntetni mindenkit, aki nem tetszik. Csakhogy, mi van, ha az a kard háromélu?

petimegmondja 2011.05.13. 13:35:10

@Béla Bácsi:

1.) "Most melyik a helyes verzió, bipsikém?"

Mindegyik, tökfej. "Isteni", "jó", "jó". Egyik sem zárja ki a többit. Diszlexiás vagy-é?

3.) "Összeszámoltad, hányszor aggattál pejoratív jelzóket rám?"

Ahányszor csak szükségét éreztem.

4.) "Belekeverdetél a hazuzodásodba is a házvétellel kapcsolatban is"

Pontosan melyik ponton is keveredtem bele a "hazudozásba"? Melyik állításom is mond ellent a korábbinak? Gondolom, erre nem fogsz válaszolni. Eddig egyszer sem fejtetted ki ezt a "hazudozás" vádat. Most is ködben fog maradni. Ismerem ezt a játékot: Ha sokat mondjuk, valakiről, hogy "hazudozik", akkor előbb-utóbb ráragad, hogy "hazudós". Függetlenül attól, hogy hazudott-e életében.

5.) "A tőzsdecsászárság sztori is bekussolt."

Milyen "tőzsdesászárság sztori"?

6.) "A sztorid hihetetlen gyorsan erodált le egy homokhalmazzá, nagyképűkém! Lassan a sűrű tekergésed, fetrengésed közben lekopott rólad az ünneplő bőröd és egy kis mitugrász, hazudozó, csóringer szájhős maradt meg belőle."

Ez egy üres, semmitmondó hablaty.

7.) "Most kezdjek hozzá kipiszkálni..."

Igazán várnám. Főleg, hogy hogyan tennéd? Megint bedobnál pár buta feltételezést, amit semmi nem támaszt alá? Ha szemtől szemben gyanúsítgatnál ilyen primitív módon lódítással, akkor adott esetben megmutatnám a fényképeket, a régi útlevelembe ragasztott vízumot a belépést igazoló pecsétekkel, a ház papírjait, stb. Már ha kényszert éreznék rá, hogy egy ilyen buta kis trollnak bármit is bizonyítsak. De nem. Azt gondolsz, amit akarsz. Nem is azért közöltem ezeket az infókat, mert releváns, hogy elhiszi-e egy senki a netről vagy sem. Már korábban írtam, hogy lesz@rom.

8.) "én egy becsületes magyar vagyok, aki amit állít, az igaz is"

Na, ez még nem nagyon jött át a kommentjeidből.

9,) "Mikor meglett az utca, akkor nekiálltál itt púderozni, hogy nem is ott volt, de kellemes volt."

:D Ez már tényleg komikus. Mondom, diszlexiás vagy!

"Béla Bácsi 2011.05.12. 00:24:56
Hol? Mennyiért?"

"petimegmondja 2011.05.12. 01:26:36
Boca Raton NW 4th Ave."

"Béla Bácsi 2011.05.12. 20:28:22
Ha itt éltél volna (és zsebből házat vettél volna), akkor tudnád, mi az a Google Map, meg mi az, hogy "real estate agents". Basszus! Virtuálisan még sétáltam is az "utcátokban"! (Ha persze igaz lenne!) Ja, és itt tudtam meg, hogy a házak, amiket most per pillanat árulnak ott, az $300-$600k körül mozognak."

"petimegmondja 2011.05.12. 21:35:48
amikor én vettem ott a házat, még nem volt StreetView. Sőt, még akkor se, amikor eladtam...
Gondolom, bepattantál a Delorean-be és visszaugrottál egy általad ismeretlen időbe, hogy megkérdezd a "Real Estate Agentet", hogy akkor ott a NW 4th déli oldalán 3-600e $-ba kerültek a házak... Hát nem. Az nem az a környék. Ma sem az. Ne tévesszenek meg a pálmafák. Arra felé a gettóban is az nő a házak elött..."

"Béla Bácsi 2011.05.12. 22:04:11
A cash-ért vett kégliről kiderül lassan, hogy a dzsumbujban volt"

"petimegmondja 2011.05.12. 22:46:13
Semmilyen jelzőt nem adtam se a házamra, se a környékre. Decens, kellemes környék volt közel az egyetemhez. Se nem gettó, se nem a Coral Gables Miamiban."

Olvasd át párszor, próbáld értelmezni!
A NW 4th Ave Spanish River Blvd-tól északra eső része az északi része, a délre eső a déli része. Hihetetlen ellentmondásba keveredtem, hogy megmondtam, hogy a ház a déli részen állt...

Az inda profilod szerint:

"Kertész Béla

Magyarország"

Ez sok mindent megmagyaráz. Béla, aki nő... Béla, akinek lakhelye Magyarország, de azt írja "itt" (Béla Bácsi 2011.05.12. 20:28:22), és az "itt" Amerikában van. Béla, aki steak ügyben felsorolja a trip advisor első nyolc ajánlott helyét, ahol ő mindenhol volt Kaliforniától Arizonán át egészen Massachusetts-ig szana-széjjel az USÁ-ban. Béla, aki "becsületes magyar" és "aki amit állít, az igaz is". Béla, akinek jele már az oviban is vetítőgép volt...

egyenlítő 2011.05.13. 13:35:19

@Béla Bácsi: Az a helyzet, hogy a Moszad kesztyűbábjaival nem vitatkozom.

Béla Bácsi 2011.05.13. 21:35:55

@petimegmondja: Jó. No problemu. Adj egy kis időt és kikeresem a Palm Beach County public recordsben, hogy valaha vett-e ott magyar nevű ember házat. (Most jön a hétvége, blues festival, a jövő hétre bejött egy meló, de megkérem a CPA-met, hogy ráér-e? Ő semmi perc alatt kizongorázza a magyar neveket. Gondolom, húsz évre elég visszamenni? Akkor szaladtak szét a világba a zsidók, hogy mostanra visszaszivárogjanak segíteni az AI-nek.)
A valódi nevemmel mi a bajod? Csak nem vagy antiszemita? Apám (nóbeldíjas író) házasságonkívüli, ún. szerelemgyerek voltam. Bár Bélának kereszteltek, egy idő után éreztem, hogy valójában nő vagyok, férfitestbe zárva. Most már szabad szemlesütés nélkül vállalni a másságomat, így élek is vele! Vagy talán férfisoviniszta vagy?
Asszem ti ketten Karsaival összejátszotok, és átpasszolta neked az amcsi oldalt. Te lehetsz a "világhírű professzor" a jew yorki megaegyetemen, aki (csudák csudája!) holokausztot tanít. És valszeg te hívtad meg a "világszerte ismert, neves tudóst" egy kis amerikai potyatúrára, meg potyalóvéra. Dicsekedett vele Laci a Kuruc.infon sokat!
Sokat aggódsz. Igaz, ahogy írtam, Afrikában születtem, de jól ki tudom magam fejezni magyarul (legalábbis hajazom a Pákót!) és tényleg Cibakházán élek népes családommal, libatartásból szerényen, de elégségesen megélve. Mint korábban is említettem, sokat utazunk, főleg üzleti ügyben (toll, sínvas, bodza) és hellyel-közzel elkeveredünk Amerikába is. A sok döghús után üdítő a génkezelt, vízzel puffasztott amerikai marhahús, így nem hagyunk ki egy alkalmat sem, hogy az iszonyatos fizikai megpróbáltatást jelentő síncsavar-felszedés után egy "juicy steak"-kel jutalmazzuk meg az otthoni rettegésbe belesoványodott kiscsaládunkat.
Egyenlítőt is csókoltatom! Kesztytűbábozzatok egymás anus-ába. Nagyon szórakoztató!

Béla Bácsi 2011.05.13. 22:13:58

@trojka: "Csakhogy, mi van, ha az a kard háromélu?"
Bár az lenne! De sajnos, ezeknek a szaralakoknak mindent lehet! Sokszor komolyan fontolgatom, hogy a holokamu ellenére, ha az igazi, valós adatokat vesszük figyelembe, akkor a szemétládáknak nem jön ki az átlag magyar, orosz, német, amerikai elhalálozási ráta egyfőre. Így bekkelték ki a háborút, hogy hajuk szála se görbüljön.
Az amerikai nagykovet gondolod, hogy hülye: Vagy nem látott még cigányt? Vagy a hírszerzésük annyira gyatra, hogy leülnek este egy kólára egy pattanásos LMP-s fiúcskával, aki kitálal nekik Gyöngyöspatáról és ők meg szaladnak jelenteni?
Nem-nem! A görög muffnak is parancsolnak, ugyanazok a kampósorrúak, akik az elnökének, Obamának mondják meg, hányas a kabát! Ennyi az egész!
Nagyon kell vigyáznunk, mert ez a parazita banda csak arra az országra koncentrál, ami valamiért fontos neki. Nézd meg Dél-Afrikát, bődületes ott is a közbiztonság, gyilkolják a fehéreket, de a korrupt néger vezetőkkel jobban lehet üzletelni gyémántügyben!

petimegmondja 2011.05.13. 22:44:56

@Béla Bácsi:

OK. Majd nézd meg azt is, hogy mennyiért vettem! Nem hiszem, hogy leszel olyan gerinces, hogy utána nyilvánosan mea culpázol majd...

Mondjuk a korábbi még aránylag kevésbé útszéli cigányozásod és zsidózásod után, amit itt az utolsó két kommentben levágtál, az alapján nem hiszem, hogy a karámodon kívüli, jóérzésű ember még szóba fog veled állni.

Nagy isten állatkertje és téged a majomházban is a legrandább falkában lehet megtalálni.

Fűzz még hozzá ide a végére valami "okosat", hogy tied lehessen az utolsó szó és majd ne felejts el eldicsekedni a kocsmában a hasonlóan intelligens cimboráidnak, hogy "hogy megadtad a bibsinek", hátha fizetnek egy kört neked.

Na, Isten áldjon!

Béla Bácsi 2011.05.13. 23:59:16

@petimegmondja: Nyugodj meg, semmi bajom nem lesz belőle, ha (véletlenül) igazat szóltál!
Azt mondtad, Pétert kell keresni, nem?
Ha bárki követte volna a tegnapi levelezésünket, elcsodálkozna a kacskaringós fordulatokon, amiket vettél közben. Kiindulásnak kijelentetted, hogy válaszra se méltó, elfogult gárdista vagyok, akinek nem lehet válaszolni a kérdésére, mert elfogult, ostoba. (Csak azt nem értem, melyik része elfogult annak a kérdésnek, hogyaszongya: (ez most parafraizálva) Hogyan lehetséges, hogy egy CIVIL SZERVEZET képviselője parancsokat osztogathat a magyar KORMÁNYNAK?) MI ebben az elfogult, fröcsögő, tudatlan? (Csak nem az a módosító tényező, Lacikám, hogy véletlenül egy zsidó jött Magyarországra és mondta meg mit kell tenni a bűnös népnek? Mert mi tudtommal egyetlen kurva országba se mentünk el észt osztani, arról meg ne is beszéljek, hogy még Szerbiának se kötöttük ki, hogy legyen egy magyar holokauszt tagadó törvény, ami szerint az a szerb, aki tagadja, hogy kb.30 ezer magyar PARASZT (nem katona), nők, gyerekek öregek, fiatalok lettek a Délvidéken lemészárolva, háború végeztével, békekötés után, hihetetlenül aljas módon fegyvertelenül (mármint a magyarok voltak fegyvertelenek, Lacikám). Erre kérdeztem "szicsaszosan", hogy az örmények miért nem fogadtatnak el velünk egy hasonló törvényt? (Tudom, ezek mind-mind barbárságom, tudatlanságom kinyilvánításai, már ismerem az arzenálotokat!)
Mellesleg belekötöttél egy amerikai vonatkozású bankár svindlibe heves zsidóvédelmed közepette. Amerikában még az óvodások is ismerik az esetet, a TV naponta beszél róla, én is átküldtem egy-két linket, ami egyszerűbb angollal, gyengébbek kedvéért van megírva. Ezt természetesen nem olvastad el, hanem folytattad fajtajellegű lejáratós módszeredet: először ignorálni valakit, majd diszkreditálni, végül lesöpörni.
Hányingerem van a nagyüzemileg kidolgozott "meleghengersor" műveleitektől, ezért vettem fel a kesztyűt és bizonyítottam be, hogy az én diszkreditálásomra összehadovált amerikai tőzsdekirály, meg szuperkapitalista dumád valójában egy békásmegyeri lakótelepi lakás vizeletszagú kisszobájában izzadod ki magadból.
A dolog lényege az az lett volna, hogy a bipsik mindenütt és minden szinten manipulálják az életünket azzal, hogy beférkőznek kormányokba és befektetőházakba, ahol is nem ippeg a köznép érdekében hoznak döntéseket. (Nyugodj meg, imádott Amerikában ült már Martha Stewart, Madoff és volt Enron per, remélem, nem kell sokat várni az "aranyemberek" lesittelésére se!) Nagyon fontos!!! Megjegyzem: ezeket az embereket nem Einsatzgruppék sittelik le és nem a bűvös antiszemitizmus miatt, hanem mert egyszerűen KÖZTÖRVÉNYES BŰNÖZŐK (csakúgy, mint itteni kollégáik akik bebújtak a médiába, a parlamentbe, csak őket MÉG nem sikerült elkapni!)
Na ezeket a gazembereket kezdted te el védelmezni a "gárdistától" persze zsidó non-chalance-al lebunkókommunistamunkásőrszemináriumihallgatóztál. Kinyílik az ember zsebében a bicska, hogy mindez egy olyan senkiházitól, aki valószínű, hogy a KISZ KB-ben egyengette a karrierjét a "múlt"rendszerben és valószínű ugyanilyen fennsőbbrendű, sokat sejtető félmosollyal jegyezte meg, hogy nem érted az "aktuálpolitikai helyzetet, elvtársam!
A kapitalizmus aranyérmes bajnokából közben leredukálódtál "becsületes munkássá", aki éjjel, hidegben kuporgatta össze egzisztenciáját, ami (a korábbi rockstar attitude-del ellentétben) szerénységet, tisztességet igyekezett árasztani.
Erre mondom én, hogy valójában csak bűzt árasztasz: nagyképű, gonosz provokátor!

Béla Bácsi 2011.05.14. 02:29:04

@petimegmondja: Lacikám! Elnézést kell kérjek tőled, de ma (azon kívül, hogy péntek 13-a volt) még egy-két üzleti "disappointment" is ért. Ezért voltam olyan nyers veled. Mindenkinek lehet rossz napja. Még egy gojnak is.
Az igazság az, hogy őszintén megbántottál, hogy nekem semmit se hiszel el, hiába írom meg neked őszintén a dolgokat. ellenben te elvárod, hogy én mindent elhiggyek feltétel nélkül neked. Honnan tudhatnám, hogy te mindig igazat mondasz, ha te cserébe azt állítod, hogy én valótlanságokat állítok és egy szavamnak sincs értelme? "Now, how does that make me feel?" (Adams Family movie)
Alapvetően nem hiszel gonosz náciknak, én meg óvatosan bánok "művelt, fennsőbbrendű" zsidókkal. Most mit csináljunk, szivem?
Maradt volna egy csomó közös dolog, -a megbékélés érdekében, tudod, ahogy nekünk kell erőltetni vonakodó magunkat, hogy megértsük roma testvéreinket- pl. jó steakekről beszélgetni, de te nem bízol már megint bennem! Pedig, ha meggugliznád, mindről kiderülne, hogy egy iciripiciri gázkamra sincs egyben sem. (Hiába kopírozgatod a módszeremet óvodás módjára, hogy "az mind te vagy, de én mi vagyok,") én nem kikerestem ezeket a vendéglőket, hanem érdemben akartam hozzászólni a témához, úgymint az elejétől fogva, prekoncepciók nélkül (pl. a Chimayot nem nézhettem ki steaklistáról, mert "Southwestern food", van benne steak, de inkább fajita, amit ők csinálnak. Nem mondtam pl. a sanibeli Steakhouset, ami a Periwinkle Roadon van és az tényleg rajta volt az Amerika 10 legjobb steakhouse-listáján, mert nagy kiábrándulás volt, amikor ettünk benne egy filet mignont. Már a dekoráció is egy jew yorki tipikus bipsi nagyi nappali berendezésre emlékeztetett a nejlonnal bevont barokkos székekkel meg a giccses képekkel a falon. De folytathatnám! Nemcsak Kaliforniától Jersey-ig jártam, kihagytad Kalifornia felett Washingtont (tudod, aminek a fővárosa Seattle) na ott viszont besszarábia a frissen fogott vad lazac (grillezve), vagy Oregont, ahol baró az oriental kaja. Annyi mindenről beszélhettünk volna, Lacám és a legközelebbi holokausztkonferencián pl. kipróbálhattad volna őket.
Ha hallgattál volna a sztorimra a fejlettebb fajtikról az olajbiznicben, megest tanulhattál volna valamit, de te lesöpörted, hogy egy kommunista-náci hagymázas képzelgései! Pedig a Rolling Stonesba is csakis fajtik írnak, hidd el, nem gojok! Nincs mit támadni rajtuk és nincs kit védeni ellenük! Senkit nem akarnak elholokausztizálni, csak nem vakok és hülyék és megírják az igazságot! Szemben azokkal, akik faji alapon prekoncepcióznak (néha egész elmerülnek benne és lásd, szegény Rajk Laci bácsit fel is akasztották a játék hevében!) és lesöpörnek mindent, ami nem kosher.
Nem kár mindezért Lacikám? Velem nem akarsz azonosulni, mert néger, náci nő vagyok? Hogy tehetsz különbséget cigány, zsidó vagy néger náci nő között? Hol itt az intelligens megértés és magához ölelő, kitárilkozó karnyújtás? Rasszista lennél? Prekoncepcióid lennének a körülötted levő világról? Haragszol a 90 éves, agyonvert, magyar nénikre? Rám? Mi megérdemeljük a halált, Lacikám? Gaskammerbe velünk Lacikám? De akkor ki süti a jó sóskiflit a pesti (bipsi) újságíró uraknak? Ki lesz a siksze szobalány, hogy a tőzsdésné nagysága elmehessen fejfájását enyhíteni egy kis "casual sex"-el egy jóvágású, magyar parasztlegényből lett teniszedzővel? Mi lesz, ha tietek lesz az ország és egy ne adj isten egy adandó szépségversenyen csupa nagyorrú, fekete göndör, kócosfogú hiszterika indul? (Gondolj csak Balázs Fecóra!)
Jaj! Át kell ezt még gondolnotok, Lacikám!
Jóéjt egyetlenem!

petimegmondja 2011.05.14. 03:35:57

@Béla Bácsi:

No comment. Legyen a tiéd a nagyobbik rakás...

egyenlítő 2011.05.14. 10:39:28

Tisztára, mint a telefonos reklámfilm: ki tegye le előbb. Megadom nektek a lehetőséget: letehetitek egyszerre :-)

Béla Bácsi 2011.05.14. 14:06:03

@egyenlítő: Őszintén köszönöm! Az az igazság, hogy már untam, de nagyon. Tipikus "magyar" történet: értelmes párbeszéd, érvelő vita helyett egymást kezdtük el bombázni. Kár. Mindenkinek kár.

süti beállítások módosítása