Skip to content


       Szűrés lista

Budapestnek új díszpolgárai lesznek

Tarlós meglepő gesztust tett az ellenzék felé, amikor a március 15-i ünnepség kapcsán azt mondta, hogy főpolgármesterként meg akarja szüntetni a fővárosban a pártok közötti ellenségeskedést, ezért minden nagy nemzeti ünnepen (március 15.; október 23.) más-más ellenzéki párt képviselőjét kéri fel beszéd megtartására a főváros ünnepi megemlékezésén. Korrekt húzás volt, így Tarlós mellett Kaltenbach Jenő (LMP) is elmondhatta a beszédét.

A szerdai közgyűlési napra megint bedobtak egy gumicsontot, amin el lehet rágódni: kik legyenek Budapest új díszpolgárai.

Hasonlóan fajsúlyos, égető probléma, mint a terek és utcák átnevezése volt ...
 
Díszpolgári cím annak adományozható, aki Budapest főváros és polgárai számára a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett. A Díszpolgári cím erkölcsi elismerés, amely a főváros tiszteletét és háláját fejezi ki a kitüntetett személynek.

A díszpolgári címre a fővárosi frakciók javasoltak arra érdemes személyeket, kivéve a Jobbikot, mivel "ők nem tudtak a lehetőségről". Vajon miket nem tudhatnak még?

A Fidesz jelöltjei:
Balczó András öttusázó, Egerszegi Krisztina úszó, Eperjes Károly színművész, Prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Prof. dr. Kopp Mária, a SOTE Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese, Kovács Kati énekes, Dr. Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Makovecz Imre építész, Dr. Papp Lajos szívsebész,
Elvis Presley amerikai énekes, Sánta Ferenc író, Dr. Skrabski Árpád demográfus-szociológus, Szervátiusz Tibor szobrászművész, Lech Walesa volt lengyel államfő.

Az MSZP jelöltjei:
Szirtes Ági, Hernádi Judit, Gálvölgyi János színművész, Kaján Tibor grafikus-karikaturista.

LMP jelöltjei:
Kürti Gábor, a Critical Mass hazai meghonosítója, Psota Irén színművész, Tarr Béla és Palásthy György filmrendező, Csukás István író.

A szavazáshoz a végleges listát a főváros vezetése állította össze, íme, róluk fog szavazni a Fővárosi Közgyűlés. (Nagy meglepetés nem várható a szerdán a szavazásnál.)
Balczó András öttusázó, Egerszegi Krisztina úszó, Eperjes Károly színművész, Prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója, Prof. dr. Kopp Mária, a SOTE Magatartástudományi Intézetének főigazgató-helyettese, Kovács Kati énekes, Dr. Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, Makovecz Imre építész, Dr. Papp Lajos szívsebész,
Elvis Presley amerikai énekes, Sánta Ferenc író, Dr. Skrabski Árpád demográfus-szociológus, Szervátiusz Tibor szobrászművész, Lech Walesa volt lengyel államfő.

Ellenzéki politikus mondhat beszédet fővárosi ünnepségen, de díszpolgári címre nem javasolhat ... tényleg nem értem Tarlóst, elég jól nyomja a kacskaringós politikáját az erős kerületi fideszes kiskirályok között, tragédia lett volna, ha mondjuk például Csukás István rákerül a listára? Roppant ellenszenves ez a "mindenben csak mi dönthetünk" hozzáállás, ráadásul egy ilyen, amúgy elég marginális ügyben.

Díszpolgári cím annak adományozható, aki Budapest főváros és polgárai számára a város fejlődése, gyarapodása és hírnevének öregbítése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett. A Díszpolgári cím erkölcsi elismerés, amely a főváros tiszteletét és háláját fejezi ki a kitüntetett személynek.

Elvis meg Walesa, mi? :-)

Legközelebbre javaslok egy sokkal egyszerűbb megoldást: vegyenek elő egy fotót egy Fideszes rendezvényről, mégpedig az Orbán Viktor mögött álló élő színpadképről. Az első évben megkapja az első sor a díszpolgári címet, második évben a második sor és így tovább.

A módszer tökéletesen alkalmazható mindenféle állami kitüntetés kiosztására is.

Címkék: budapest tarlós

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr142927594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jövő Városa saját jövőjét éli fel 2011.05.25. 08:36:44

Soha ilyen szigorú figyelmeztetéseket nem tett még az önkormányzat könyvvizsgálója az V. kerület költségvetési rendeletét véleményező jelentésében. A szakértői anyag egyenesen vagyonfelélésről ír, és a működési költségek lefaragását sürgeti. Ráa...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asmodean 2011.05.24. 10:31:17

Én nem értem mi ez a nagy Elvis mánia náluk, kezd kórós lenni :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.24. 10:33:38

@asmodean:

Jackot hiányolom, de mióta Mesterházy táncolt rá, biztos kegyvesztett lett a Fidesznél ...:-))

Marcellusca 2011.05.24. 10:35:51

Hát, ezek nem normálisak! :(((

De az ellenzék (Jobbikot kivéve) nem mondhatja, hogy meg sem kérdezték őket. :)))

Komolyan nem értem:
1.) mi bajuk Csukás Istvánnal, Psota Irénnel?
2.) mi ez az Elvis-mánia???

Szamóca nem kapott már tőlök Kossuth-díjat?

jozicsenko 2011.05.24. 10:39:09

@Marcellusca: nézd meg a képet a subbán, megválaszol mindet :-))

(képzeld el 30 év múlva, amikor MarylinManson lesz a nosztalgiasláger...)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.24. 10:40:48

Alig várom az én generációmat 60 pluszosként képmutatóra hülyülve...mekkorát fogok bólogatni Lukács Laci és Kiss Tibi díszpolgárságára miután a csontkovács helyrerántott a legutóbbi 30y 25. jubileumi búcsúbulija után...

reKorrekt 2011.05.24. 10:45:54

Presley-t ne fikázzátok, '56-ban mikor mindenki szart a fejünkre, koncertjein összességében több milliós tömegnek hívta fel a figyelmét az akkori helyzetünkre (és ezáltal gyűjtött adományokat).

Kurt S. Earp 2011.05.24. 10:51:15

Csukás István egy mocskos áruló!
Há' milyen meséket írt má', baszod? Süsü a sárkány? Konzervatív, igaz, magyar sárkány nem lehet Süsü! Meg az a geci Gombóc Arthur, azzal a gyanúsan nagy orrával! Az a rohadt Sajdik is megéri a pénzét! És a Szomorú Szamovár? Orosz felhangok, itt Európa szívében?
Madárvédő Golyókapkodó, mi, baszdmeg? Semjén "Lőjük le a védett énekesmadarakat is" Zsolt és az olasz-magyar vadászlobbi, mit szólna ehhez? Hát hol élünk?
Szerencsére a Párt ébersége nem lankad!
Csukás! Te sötétben bujkáló fülkeellenforradalmár! Ellenfülkeforradalmár!

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.24. 11:03:31

@reKorrekt: Mondjuk ez tényleg korrekt.

@zero: Szvsz inkább javítsd a posztot, ezek után tényleg megérdemli a díszpolgári címet. (Már csak azért is, mert úgy látszik egyikünk sem tudta, miért is kapta, tehát nem árt így felhívni a nagyérdemű figyelmét...)

dr. Aullah 2011.05.24. 11:05:01

Hát igen... ez tényleg egy kibaxot fontos kérdés... A jobbiknak meg gondolom nem mertek szólni... még hogy béke a pártok között... kamu.

Kurt S. Earp 2011.05.24. 11:14:43

@TaTa86.: "...Már csak azért is, mert úgy látszik egyikünk sem tudta, miért is kapta,"
Tiltakozom. Gyanítom nem egyedül.

Elvissel semmi baj.
A fíúk politikai csőlátása röhejes. Gyanítom, ha az MSZP Orbán Viktort jelölte volna díszpolgárnak, akkor őt is elutasították volna. A hivatalos indoklásban meg az szerepelne: Mer' nem épíccsünk személyi kultusztot mink, azé', és még véletlenül sem a zsigeri "nyaljátok ki a seggünket, komcsik!" mentalítás miatt.

Kurt S. Earp 2011.05.24. 11:21:49

@Kurt S. Earp: Már eleve szégyen, hogy a kedvenc mesehősöm nevét( Gombóc Artúr) urizáltam ezzel az "Arthur"-ral, de gyanítom, hogy egy ilyen rövid hozzászólásban, két "gyanítom", az túl sok.

Vittore. 2011.05.24. 11:24:48

Már most borítékolom, hogy Makovecz megkapja...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.24. 11:30:52

Demszky miért nincs rajta egyik listán sem? :-)

Marcellusca 2011.05.24. 11:48:05

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Na, ma mivel bántottunk, hogy ezzel bűntetsz? :D

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.24. 11:52:09

Bocs az OFF-ért, többet nem lesz ilyen, de érdemes ezt elolvasni, szerintem:
hirszerzo.hu/publicisztika/20110523_tokfalvi_gyongyospata?FullComment=true#comments
ON

Remélem, Papp Lajos szívsebész megkapja! Olyan szépen imádkozott a Duna-parton az új alkotmányért! :-DDDD

Zigi 2011.05.24. 11:57:15

@Kurt S. Earp: Ha lett volna esze az emeszpének, akkor tényleg orbán viktort javasolta volna. Az egészet nevetségessé tehették volna ezzel, tarlósnak meg főhetne a feje, hogyan utasítsa el úgy, hogy nem haragítja magára a felcsúti cigánygyereket.:))

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.05.24. 11:58:20

Vajon mit tud Makovecz orbánról?...

Énbagoly 2011.05.24. 11:58:27

Már megint egy gumicsont.
Kit érdekelnek egyáltalán a budapesti díszpolgárok?
Azt se tudom, nálunk ki van, de nem is érdekel.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.24. 12:05:08

@Droli: szívből remélem, hogy Sky kapitány valami egészen más listán van rajta :DDD

off, de a maszop listáról - teljesen érthetetlen módon - lemaradt (ha már gálvölgyi, meg hernádi rajta van) a humor további pár nagyágyúja: bajor, verebes, havas henrik, fajkasházitivadaj, etc)

ja, a fideszéről - többek között - kovácskokóistván, nagy tímea, mészöly papa, csak akik hirtelen eszembe jutnak, mint vérfideszesek.

molaris 2011.05.24. 12:18:39

Javaslatom, posztumusz Cseh Tamás kapja meg a címet.
Az élők közül pedig Wichmann Tamást javaslom!
Többet tettek a város hírnevéért, mint a felsoroltak közül némelyek párban.

molaris 2011.05.24. 12:25:44

Ps.: nálam Wichmann legalább olyan fontos, mint Balczó Bandi!!
Hatalmas héroszai a sportnak, hazánknak.
Cseh Tamás pedig külön kategória. Már akkor harcban állt a rendszerrel, amikor a rendszerváltók még boldogan nyalták Kádár és sleppje seggét!

molaris 2011.05.24. 12:28:03

Ps. II.:
Persze akkor kell még egy hely Csapó Gézának is!!

molaris 2011.05.24. 12:29:25

Makovecz helyére javaslom bármelyiküket!!!!!

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.24. 12:32:29

@molaris: Makoveczet meg megbízzák az új parlament megtervezésének és felépítésének munkálataival. Szigorúan a NER szellemében. (meg mert még nem kapott munkát a csapata. Eleget.)

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2011.05.24. 12:40:55

@Seduxen: Visszahívott rendőrökkel felügyelt közmunkaprogramban?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.24. 12:53:34

@Ásó[Mosó]maci: a komisszár megnevezés talán pontosabb lenne, de alapvetően igen, ahogy tetszik mondani :DD Ja, és mondanom sem kell, hogy kik lennének a "kivitelezők" :DDD valahogy úgy, mint ahogy a Volga-csatornát építtették anno az elvtársak...

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.05.24. 13:15:08

@Kurt S. Earp: Úgy értettem, kettőnk közül egyikünk.
Egyébként igen, röhejes hogy ennyire képtelenek önálló értékítéletre.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.24. 13:24:53

@Ásó[Mosó]maci: igen, ebben egészen biztos vagyok :( asszem 14 évet "húzott le" az "üdülőközpontban".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.24. 14:03:32

"Elvis meg Walesa, mi? :-) "
Hát de nekik keeeeeelll :D

Amúgy meg síszpolgárok? Miért csak Budapesté?
Javasolnám az "Ország díszpintyei" megnevezést a jövőben, hiszen a politikus mindenkié! (Ezért kell feldarabolni.)

Egyébként belevették, hogy csak létező párt jelölhet? DemSky hol marad? És Hagyó?

lyken 2011.05.24. 14:12:08

@reKorrekt: Ezt a magyarok nagy része nem is tudja. Aki meg tudja annak is kb tök indiferens.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.24. 14:17:41

Öles léptekkel haladunk a nyugat nyomában!
Még pár kitüntetés és meglátjátok szümtükkel, a GDP kínai magasságokban fog repkedni!

Már csak a szopatást kell betiltani, hogy felvirágozzon kicsiny hazánk!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.24. 14:19:26

@reKorrekt: Erre szarnék is mondjuk... Nem is annyira azzal van a gond, hogy díszpolgárokat választunk, csak megint az öntömjénezés.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.24. 14:21:59

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: "Már csak a szopatást kell betiltani" - most miért kellett beoffolni ebbe a postba Alföldit? :DDDD

Amúgy meg a szopatást csak ne akard te betiltatni, jó? :DDD

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.24. 14:52:19

@Seduxen: Erős párhuzamot éreztem. Alföldi nem szopathat, engem meg díszpolgárokkal szopatnak.
Közben az egész ország szopik.
Szopjanak le! Nagyon unom már. :(

jani888 2011.05.24. 14:56:16

Hernádi Judit ,Gálvölgyi János.Eszem,f... meg áll.

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2011.05.24. 14:59:00

az utolso ket bekezdes nagggyon rendben van, de kb. ez ment itt eddig is...

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2011.05.24. 15:03:47

A biciklis bajkeverőn kívül bárki megkaphatja a fenti jelöltek közül. Nagy húzás lenne, ha az összes jelölt díszpolgár lehetne. Elvis is.

2011.05.24. 15:06:32

Én Ciccolina-t és Rózsa Sándort javaslom. Mert ugyis k.rva betyár világ következik.

MekkMester 2011.05.24. 15:27:02

Nem lehet legalább egy kicsi Maunika tér?
Olyan sokat tett a fogtündér értelmiségiek tv-s megjelenéséért!

Valandil 2011.05.24. 15:31:47

Azért nem biztos, hogy Tarlósnak a saját zenei ízlését kellene lenyomni az emberek torkán! A következő csapat majd Rolling Stones sugárutat avat, vagy miafasz (mármint ha azoknak majd az tetszik)?

Marcellusca 2011.05.24. 15:45:40

OFF

Vajh, miből finanszírozták?
És mennyibe "fáj" ez nekünk?

hirszerzo.hu/profit/20110524_orban_viktor_bejelentese

ON

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.24. 15:52:56

@ingenium rusticus /Csellók és gordonkák vegyesen.: olyan ez, mint a régi mondás:

"Semmi baj a munkahelyi szexuális életemmel: egész nap baszogatnak, és szopok!"

@jános515: na ez viszont a hónap kommentje :DDDD

Kurt S. Earp 2011.05.24. 16:00:56

@TaTa86.: Ja, akkor bocsánat, Tata úr kérem, azt hittem a blog felhasználóira érti, általánosan.

MELLesleg javaslom Budapest díszpolgárának Scarlett Johansson-t és Monica Bellucci-t.
SZÁJilag, SZEMileg és ARCilag és TESTileg is javaslom.

Kabbe (törölt) 2011.05.24. 16:13:17

jujjjjjj, de izgulok....kik lesznek azok:)

(ja közben a gyereket külföldre zavarom, nehogy elbassza az életetét itthon a sok-nobeldíjas-országában)

Undertaker 2011.05.24. 17:36:06

Arról is kellene beszélni, hogy Faludyt, Heller Ágnest, Kertész Imrét és a többi pondrót mikor fosztják meg díszpolgári címüktől Tarlósék...

Kartal (rezervált) 2011.05.24. 18:00:03

Ennyire nem értitek a lényeget? A Parlamentben összesen két párt van. Az egyik a Jobbik, "aki nem tudott róla". A másik meg az összes többi, még az LMP is. Itt soha nem volt többpártrendszer, csak átbaszták a fejünket vele.

@'taker: bocs, ezen most nevetnem kell. Miért fosztanák meg őket? Egy brancsban vannak, nem? Akkor meg?

Halál Bika 2011.05.25. 02:41:52

Well, it's one for the money,
Two for the show...

is 2011.05.25. 04:53:25

@'taker: rögtön azután, hogy téged, pondró, eltapostak

yxcvbnma 2011.05.25. 06:03:14

hehe, a cikk olvasása közben az az érzésem volt végig, hogy a hírcsárdát olvasom, vagy hogy onnan vettétek át ezt a cikket.

Hernádi, Kürti, Elvis... no comment

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.05.25. 06:07:44

Kovi és Michelle Wild is sokat tett a főváros népszerűsítéséért, jönnek is csodájára az angol legénybúcsúzóktól a német biztosítási ügynök buligruppéig!

MACISAJT 2011.05.25. 06:33:02

Én csak az elmúlt 20 év , Demszky ( MSZP-SZDSZ) díszpolgárainak névsorát , és az akkori hörgéseket hiányolom.

Öreg Sam 2011.05.25. 06:44:35

Valami lé jár ezzel a pógársággal?
Ha igen,akkor ajánlom magam.

KolompárRómeó 2011.05.25. 07:08:26

Nem értem, mi a probléma.

- A gazdaság rendben van, dübörög, növekedési pályán van
- Az egészségügy rendben van
- Az oktatási rendszer olyan változásokon ment keresztül, hogy pár év múlva csak jó és szükséges szakembereket fog ontani magából

Ezek után kicsit megpihenhetünk és már el lehet szutyakolni olyanokkal, hogy utcák átnevezése és díszpolgárok kinevezése.

Pretoryan 2011.05.25. 07:24:16

Jelölném az összes fent nevezett embert Elvis Presley-nek!!

Hefe 2011.05.25. 07:48:57

"Dr. Papp Lajos szívsebész"
azert van itt kakukktojas boven. Ha mondjuk Pecs vagy Zalaegerszeg diszpolgara lenne, az meg ertheto lenne. Szekesfehervare nem nagyon lehet, mert o volt az, aki Ocskay Gabort alkalmasnak talalta a sport folytatasara...

igényes 2011.05.25. 08:08:42

Legyenek Pápákról elnevezett utcák, minden magyar településen!
I. Orbán út
II. Orbán utca
III. Orbán tér
IV. Orbán körtér
V. Orbán sugárút
VI. Orbán körönd
VII. Orbán sétány
VIII. Orbán liget
I.Viktor út
II. Viktor körút
III. Viktor tér
IV. Viktor körtér

Különben nem nyugszik Orbán Viktor.

igényes 2011.05.25. 08:10:23

@commando: Dénes egy becsületes szakember, na meg kiérdemelte.

Monçada bíboros 2011.05.25. 08:12:46

Fogadjunk, hogy köv. megválasztott közgyűlés azért nem fog tudni majd érdemi dolgokkal foglalkozni, meg el lesz foglalva a tér visszanevezésekkel, és a fideszers díszpolgári címek visszavételével:)

bástya · http://magyarcitrom.postr.hu 2011.05.25. 08:26:18

Ha már külföldi és az '56-os forradalom melletti kiállást kell díjazni, akkor Camus. Bár ő elég kevés lemezt adott el, ez igaz. Meg táncolni sem lehet rá.

zolika78 2011.05.25. 08:27:34

Oké, hogy van ilyen díszpolgárrá avatás, mert néha kell ilyen szimbolikus dolognak is történnie.
A legtöbb jelölttel még egyet is értek.
De azt magyarázza el nekem valaki, mi a fene ez az Elvis Presley imádat hirtelen? Miért lenne Elvis Budapest díszpolgára? Lehetne Michael Jackson is, ő legalább koncertezett Budapesten...

Terézágyú 2011.05.25. 08:47:09

Bocs, de az, hogy Elvis mondott két mondatot rólunk a tévében, amiatt kapta a teret... Úgy látszik kevésnek tartják ezt, külön kell neki egy díszpolgárság is ugyanezért...

Rókakoma 2011.05.25. 08:55:38

Szerintem Jackie Channak kellene adni egyet. Sosem votl köze Budapesthez, de sok magyarnak okozott örmteli perceket... :)

fehéregér 2011.05.25. 08:58:16

@bástya: szerintem akik javasolnak/szavaznak talán azt sem tudják ki volt Camus....vagy, ha tudják is, akkor túl baloldalinak tartják. Megjegyzem, nekem az egész lista, beleértve az ellenzéki ajánlásokat is rettenetesen ciki, szánalmas kis pitlák ország, szánalmas címekkel, rangokkal jelölésekkel.

Szelid sunmalac 2011.05.25. 09:12:15

Nagyon durva ez a mai fiatalsag! Bachtol elveszik a cimet, csak hogy Elvisnek adhassak! Negy ev mulva ki jon majd? A Scooter?

walter77 2011.05.25. 09:55:08

@Kurt S. Earp:
Gyanítom, hogy igazad lehet, nem beszélve arról, hogy a Süsüben az öreg király helyét a vándor király veszi át, aki idegenföldről érkezik, és fondorlatos csellel egy paktum eredményeképpen a tradíciókat kijátszva szerzi meg a trónt, különös tekintettel arra, hogy a cselszövésben a sárkányfűárus is benne van, akinek elég csak megnézni az orrát...
Pfúj idegenszívű népség...

Peetee 2011.05.25. 10:00:45

Legyen pesti díszpolgár Viktor jó kurv@ anyja is!

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.05.25. 10:04:13

Tényleg nem emlékszem.

Ez az első kritikád a díszpolgárokat illetően, avagy máskor is kifogásoltad már, hogy le szarták Demszkyék meg Hagyóék az ellenzék jelölteit 20 éven keresztül ?

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.05.25. 10:07:02

Nézzük meg 2009-ben kik kapták meg teszem azt:

Bálint György kertészmérnök, Esterházy Péter író, Ferge Zsuzsa szociológus, Finta József építész, Fischer Ádám karmester, Glatz Ferenc történész, Gyurkó Henrik bábművész, Irk Ferenc tudományos tanácsadó, kriminológus, Méray Tibor író és Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója.

Ferge az kb olyan mintha Bayer kapná, Zoltai meg olyan mintha Semjén kapná kb.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.25. 10:14:06

@Trompf:

Aki nem emlékszik, annak van az archívum a jobb hasábban.

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.05.25. 10:23:27

@laspalmas: Köszi.. Használtam.. Tehát egész eddig pont leszartátok, hogy Demszky 20 éven keresztül kit választ díszpolgárnak és kit nem.

arabs 2011.05.25. 10:55:27

Sánta Ferenc hegedűművész, zenekarvezető, nem az író!

nick-probieren 2011.05.25. 11:28:51

Állítólag rákerült Szirtes Ági és Csukás István is a végleges listára...
index.hu/belfold/budapest/2011/05/25/16_uj_diszpolgara_van_iden_budapestnek/

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.25. 16:33:31

@Trompf:

"Tarlós meglepő gesztust tett az ellenzék felé, amikor a március 15-i ünnepség kapcsán azt mondta, hogy főpolgármesterként meg akarja szüntetni a fővárosban a pártok közötti ellenségeskedést"

persze csak a szavak szintjén

"Ellenzéki politikus mondhat beszédet fővárosi ünnepségen, de díszpolgári címre nem javasolhat ... tényleg nem értem Tarlóst, elég jól nyomja a kacskaringós politikáját az erős kerületi fideszes kiskirályok között, tragédia lett volna, ha mondjuk például Csukás István rákerül a listára? Roppant ellenszenves ez a "mindenben csak mi dönthetünk" hozzáállás, ráadásul egy ilyen, amúgy elég marginális ügyben."

süti beállítások módosítása