Skip to content


       Szűrés lista

Népegészségügyi termékdíj a népnek, a népért

A jobbikosok mellett a kormány is egészségünkért dolgozik: Nagy Anna kormányszóvivő kedden jelentette be, hogy az aznapi kormányülésen döntöttek a népegészségügyi termékadóról, amit az egészségtelen élelmiszerekre vet ki a kabinet szeptembertől.

Nézzük csak, hova jutottunk a kezdeti hamburgeradótól:

"Nem elég az adópolitikai ösztönző, a sportra, népegészségügyi felvilágosításra, a tudatos életmód népszerűsítésére is nagyon sok energiát kell fordítani - húzta alá a kormányszóvivő.

A fokozott egészségügyi kockázatokkal járó élelmiszerek fogyasztására kivetett termékdíj egyértelmű jelzés arra, hogy az állam nem szeretné tétlenül végignézni azt, hogy egészséges emberek hogyan lesznek beteggé azért, mert nem egészségesen élnek. Ez nem csak magánügy, hiszen ha több tíz vagy százezer ember gyógyszereit, kezelését, ápolását kell fizetni, akkor már társadalmi szintű problémáról beszélünk - fogalmazott a kormányszóvivő.

Amennyiben az Országgyűlés is megszavazza, szeptember elsejétől adót kell fizetni a bizonyítottan egészségkárosító élelmiszerek után. Adókötelessé válnak a magas cukor, só, szénhidrát vagy koffein tartalmú ételek és italok, mint például az energiaitalok, chipsek, előregyártott és csomagolt sütemények, sós snack-ek és levesporok. Nagy Anna hangsúlyozta, hogy ez még nem végleges lista, hanem egy előzetes javaslat, az egyeztetések és a parlamenti vita során még változhat.

Az adót a termék gyártójának, importáru esetén az első forgalomba hozó személynek kell fizetnie. Az új adónem teljes bevétele népegészségügyi célokat szolgál - tájékoztatott."

Ugye egyrészt a hamburgernek híre-nyoma sincs benne, mivel Lázár frakcióvezető úr külön törvényben regulázza meg a gyorséttermeket, és talán egyszer majd a mintegy 1,6 millió óvodás+diák napi többszöri étkezését biztosító menzákra, és a dolgozóknak 500-1.000,-Ft közti összegért ebédmenüt kínáló kifőzdék jobb minőségére is gondot fordítanak majd.

Másrészt a képmutatás iskolapéldája, hogy az egészségtelen termékek forgalmának csökkenését remélik a termékdíj bevezetésétől, de kiadást alapoznak az abból tervezett nem kevés bevételre. (Anno Veres Jani írta így a költségvetéseket, ugye emlékszünk.) A Világgazdaság információ szerint 20-30 milliárd bevételt várnak a termékdíjból, és Szócska Miklós egészségügyi államtitkár már két hete elkottyantotta a Hírszerzőnek, hogy részben ebből fedeznék az orvosok béremelését. (Vajon mit találnak ki, ha nem lesz meg a 30 milliárd adóbevétel? Akkor mi lesz az orvosok béremelésével?)

Sajnos az Annácska kezében lévő papírok nem nyilvánosak, de azért már egy ideje kiszivárogtak a részletek, és azok megegyeznek a szóvivő által elmondottakkal.

Az adó mértéke az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) információi szerint így fog kinézni:

"üdítőital esetében 10 forint/liter, 2012. január 1-jétől 15 forint/liter, ha cukortartalma meghaladja az 5g cukor/100 ml mennyiséget,
energiaital esetében 300 forint/liter, ha koffeintartalma meghaladja a 20 mg koffein/100 ml mennyiséget,
csomagolt édességek esetében 200 forint/kilogramm, 2012. január 1-jétől 250 forint/kilogramm, ha a
hozzáadott cukrot tartalmazó csokoládé, csokoládé- és kakaótartalmú más élelmiszeripari készítmény, keksz, cukorkaáru, lekvár, kandírozott gyümölcs, vagy zöldség, cukrászati termék cukortartalma meghaladja a 25 g cukor/100 g mennyiséget,
jégkrémek esetében 100 forint/kilogramm, ha cukortartalma meghaladja az 5 g cukor/100 g mennyiséget,
sós snackek esetében 400 forint/kilogramm, ha a gabona, burgonya vagy olajos magvak felhasználásával készült, sütött vagy pörkölt, ízesített termék sótartalma meghaladja az 1g só/100g mennyiséget,
étkezési porok esetében 500 forint/kilogramm, ha a levesek, mártások, ételalapok készítésére szolgál, sótartalma pedig meghaladja az 5 g só/100g termék határértéket."

Zero osztott-szorzott, leugrott a boltba körülnézni, majd csinált egy szép kis táblázatot. Népegészségügyi termékdíj vs. jövedéki adó.

 

Igen, egy doboz sörnél egy Bomba, egy olcsóbb csoki, és egy mogyoró után is több adót kell majd fizetni. :-)

Az is elég szembetűnő, hogy mivel az adó kilóra, literre vonatkozik, az olcsóbb termékek nagyobb mértékben fognak drágulni. 100 forinthoz képest a 25 már komoly tétel, míg 300 Ft-nál szinte elenyésző. Vagyis elvileg ezzel is a kispénzűek szívják meg.

A gyakorlatban viszont sokkal valószínűbb, hogy felfut a bevásárlóturizmus, a határ mellett élők szépen átjárnak majd a szomszédos országokba vásárolni, és persze a csempészet is szépen beindul.

Az aktuális osztrák Spar kínálatából. A magyar 444 forintos ár (369+75) biztos nagyon versenyképes lesz az osztrák 0,99 eurós árral. Red Bull csempészek, tietek a jövő!

De ettől majd biztos egészségesebbek leszünk! A sportpálya- és uszodaépítés, céges sportbérlet állami támogatással, 5%-os élelmiszeráfa csak a csúnyakapitalistanyugati világ fatális tévedése, mi magyarok nem dőlünk be ilyen kamumódszereknek! Nekünk népegészségügyi termékdíjunk lesz, a népért! Előre!

...

Vagyis ismét az Abszurdisztánban megszokott ügymenetet láthatjuk: jó szándék, elcseszett kivitelezés.

De a jó hír, hogy a Fidesz ezt a törvényt nem visszamenőleges hatállyal hozta! :)

Címkék: gazdaság fidesz egészségügy abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr863004938

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Buszbalesetek: Miért öl a magyar út? 2011.06.24. 14:43:21

A hétnek még nincs vége, mégis megvonhatjuk a megdöbbentő mérleget: hétfő óta a magyar országutakon három súlyos buszbaleset történt, amelyekben összesen kilencen haltak meg, és több tucatnyian súlyosan megsérültek. A balesetek mindegyikében nem menetr...

Trackback: Papírja van róla! 2011.06.24. 13:55:18

Papíron már megvan az egymillió új munkahelyNapi GazdaságLehet, hogy ön még nem is tud róla, de papíron már dolgozik?Azt szeretném megtudni, hogy kaphatnék-e valamiféle munkáltatói igazolást arról, hogy papíron már van munkahelyem, és ha igen akkor ezt...

Trackback: humbugeradó 2011.06.24. 13:21:18

A kormány kitalálta, hogy megneveli a kificamodott ízlésű polgárt és egyúttal még az egészségügyet is támogatja. Orbán Viktor megmondta, hogy „aki a saját egészsége ellen játszik, az járuljon hozzá jobban a rendszer fenntartásához‟. Ez a gondola...

Trackback: Döglött Béka: Dolce Vita fagylalt közgazdász kehelyben 2011.06.24. 12:32:03

Mottó: Ha semmi sem lehetetlen és minden lehetséges, akkor mégiscsak lehetséges, hogy van, ami lehetetlen.Az Elvarázsolt Kastély exkluzív éttermében paradoxonokat szolgálok fel, melyeket a legfrissebb és szigorúan ellenőrzött alapanyagokból, a kulinári...

Trackback: Para-Kovács Imre: Mártír a láthatáron 2011.06.24. 12:07:59

Sohasem szenvedtünk hiányt bolond politikusokban....

Trackback: Statárium 2011.06.23. 15:12:22

Úgy látszik hungarikumaink egyike, hogy az elmúlt 10 évben országunk vezetői eredeti szakmájukban teljesítettek a legrosszabbul. Ha közgazdászt választottunk miniszterelnöknek, akkor a gazdaság kezdett gyorsításba a lejtőn, ha meg jogászt, akkor a joga...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

demagofób 2011.06.24. 13:44:00

Ez egy nagyon jó törvény!
Már várom, a hatásait is!

safranek 2011.06.24. 13:44:00

Vajon a "CUKOR" alatt mit értenek? Nád/répacukor/szöllőcukor? Esetleg kukoricából készült glükóz szirup? Netán juharszirup?

" A cukor a cukorgyárak cukorrépából előállított szacharóztartalmú (répacukor) kereskedelmi cukorfajtái. Cukorgyártás: Nyersanyag = cukorrépa répatest mosás – szeletekre vágás – kioldás (80 C fok) – tisztítás – bepárlás – kikristályosítás – centrifugálás = kristálycukor Melléktermék: melasz, préselt vagy szárított répaszelet, mésziszap.

Glükóz-fruktóz szirup kukoricából készül, annak keményítőtartalmát enzimes bontással konvertálva. Tipikus készétel-édesítő."

safranek 2011.06.24. 13:46:07

Egyébként, meg ha a limit pl 5gr/kg akkor az előállító lemegy 4,9g/kr-ra oszt kész!

2011.06.24. 13:50:06

@kovi1970:

"Hazug, ostoba banda! Ha valóban a jó szándék vezette volna őket, akkor az egészséges élelmiszerek 25%-os(noormális???!!!!!) ÁFA-ját csökkentették volna. Ugyanis hiába emelik az élelmiszerek árát, az embereknek ettől még nem lesz több pénze."

Komolyan mondom így a partvonalról beszólva, mert nem vagyok élelmiszeripari mérnök.
Nem lenne egyszerűbb meghatározni a maximum só/cukor/koffein stb. tartalmat a helyett, hogy adót vetünk ki rá, ha meghaladja egy bizonyos értéket az arányuk az adott termékben?

lobaszopiatej 2011.06.24. 13:53:09

Fizessen is a sok dagadt hájfej, phee !!!

dr yetee 69 2011.06.24. 13:53:31

Idióták egytől egyig,a felcsuti csodafocistával az élen!

Grigorij Pantyelejevics 2011.06.24. 13:53:52

@eszkep: Látom szorgosan bólogatsz az újabb intézkedésre is. Ismerős ...

"Kiderült, hogy hálatüntetéseket rendeztek Nagy Testvérnek a csokoládé-fejadag heti húsz grammra való emeléséért is. Pedig csak tegnap jelentették be, gondolta, hogy az adagot heti húsz grammra csökkentették. Lehetséges volna, hogy ezt is beveszik az emberek, alig huszon¬négy óra múlva? Igen, bevették. Parsons könnyen bevette, egy állat ostobaságával. A másik asztalnál ülő szem nélküli teremtmény fanatikusan és szenvedélyesen vette be, égve a dühös vágytól, hogy kinyomozzon, feljelentsen és elgőzösíttessen mindenkit, aki meg merné említeni, hogy a múlt héten harminc gramm volt a fejadag. Syme - valamivel bonyolultabb módon, amelyben a duplagondol is benne foglaltatott - szintén bevette." ...

kuckucmadar 2011.06.24. 14:00:35

Az egészséges ételek árát folytonosan emelik (hús, húsfélék, zöldségfélék, gyümölcsök, tej, tejtermékek), az egészségtelenek magas AFA-t kapnak, béreket, juttatásokat nem növelik - milyen élelmiszert tud megvenni egy csóró átlag keresetű polgár, ha még lakni is akar valahol, télen nem akar megfagyni, esetleg gyereke is van? Zsíros kenyeret eszik reggel-délben-este! Na, akkor igazán egészségesek leszünk! Haszon: kevesebb nyugdíjas...

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:01:28

Én kiegészíteném ezt a következővel:

Akin van 10 kg felesleg átlagos BMI-n felül, 2%+ÁFA minden kajára, -2%ÁFA sportra, tanácsadásra
Akin 20 kg annak 5%
Akin 30 kg annak 10%
Lehet testzsír százalék alapján kellene. Nem valószínü hogy bárki veszítene, mert brit tudósok szerint a vékonyak jobban érzik magukat és jobban keresnek.
Díjak és babérkoszorú azoknak, akik ebben a választási ciklusban életmódot váltanak...
Lehet hogy fura tvjavaslat de szerintem nem hülyeség, a dagadékok többe vannak az államnak.

főboszorka45 2011.06.24. 14:03:19

Ami jó az életben, vagy tilos, vagy erkölcstelen, vagy hizlal.
Továbbá rákot okoz kisérleti állatokban és kiméletlenül megadóztatják.....

Impalané 2011.06.24. 14:08:33

Nem baj, hogy ezekre rámegy az adó! Szerintem a tudatos vásárló, ezeket eddig sem vette meg... De akkor az egészséges termékek árát ugyanilyen mértékben csökkenteni kéne! Pl.: Fél kiló magvas rozskenyér NE 300-400 Ft-ba kerüljön!!

Pretoryan 2011.06.24. 14:09:48

@Secnir: Gyártónak aztán hulla mindegy hogy mennyi adó van a termékén, az úgysem hozzá kerül!

leone007 2011.06.24. 14:10:54

@Secnir: És még kfogása is lesz kormánynak, miért nem tudja emelni az orvosok fzetését :)

2011.06.24. 14:13:55

@s:

Fölösleges Lázárt szidnod az ügyben.
Nem hiszem, hogy lenne önálló gondolata ezen a téren.
Elég neki az, hogy egyáltalán megértse legalább alapszinten azt amit elé raknak és be kell terjesztenie mint törvényjavaslatot. Van belőle rendesen.....

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:14:23

@Pretoryan: Hát nem egészen, mert a vevő a végösszeget nézi, és ha túl drága, akkor nem veszi. Akkor semmi sem kerül a kereskedőhöz....

Devil 2011.06.24. 14:18:08

Hat ugye ez eloszor is kettos merce, mert egy rakas tenyleg egeszsegtelen dolgot nem buntetnek. Azutan meg kurva nagy kepmutatas, mert ennyi erovel a kockacukrot is meg kell adoztatni mert mi van ha valaki 12 cukorral issza a kavejat? Harmadik oldalrol a gazdasag, a fogyasztas visszafogasa, megsarcolasa, bujtatott megszoritas mert ebbol fedeznek az orvosok beremeleset- tehat kepmutatas es dupla hazugsag is egyben.
Ha az allami beavatkozas olyan jol mukodne, a szocializmus nem omlott volna ossze.

Róóbert 2011.06.24. 14:19:55

Legalább elmondhatjuk, hogy egészséges ételeket veszünk, mert már nem drágábbak a szarnál.

Lev Menachem 2011.06.24. 14:20:09

ennyi egysíkú demagóg picsogást is rég láttam már egy rakáson

pénzbeszedés? most kapaszkodj meg, IGEN, minden adónem pénzbeszedésről szól, bármilyen meglepő!

ráadásul IGAZSÁGOS mert azt terheli jobban aki többet fogyaszt. én pl szeretem a sokak által csak lónyálnak hívott üdítőt, iszok egy hónapban max 2 litert. hát leszarom azt a pár plusz forintot, aki viszont egész álló nap cukorral sóval meg egyéb szarral tömi magát mint a hízó malac, az vagy változtat az életmódján, vagy annyival többet perkál.

2, azt hogy mi mennyivel drágul nem az állam dönti el, hanem a kereskedő/forgalmazó, mivel bármilyen hihetelen piacgazdaságban élünk, ha nem tud a redbull 400 forintért eladni 2,5 dl tuttifrutti szart, akkor vagy enged az árból, vagy romlik a piaci részesedése.

3, rengeteg pénzt emészt fel az elhízással szoros összefüggésben lévő népbetegségek kezelése, ha már azt sikerül elérni hogy a tendencia ne romoljon, az már félsiker és nem kevés megtakarítás

4, lehet persze mást is adóztatni, 300 forintos vizitdíj biztos igazságosabb, főleg ha lakosság 30% a azért nem megy időben orvoshoz mert nem volt aprója, azt később amikor már súlyos a baj lehet kezelni 15-szörös költségen

ez csak pár érv , én sem ujjongok semmilyen drágulásért de az éremnek mindig 2 oldala van (ez esetben sokkal több)

Kivancsi 2011.06.24. 14:20:30

nos ezek miatt is kell tobbet fizetnunk ezeket az uj adokat es egyeb sarcokat:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/24/ujabb_4_5_milliardot_kap_a_malev

A légitársaság a 2007-es privatizáció óta összesen már mintegy 80-100 milliárd forintnyi támogatást kapott az államtól...

aztan ott van meg a MAV, a BKV, stb..

csak azert mert mindenhol partkatonak a vezetok es lapatoljak haza piiizt, kotik a kulonbozo zsiros szerzodeseket a partkozeli cegekkel, szakertokkel, tanacsadokkal, orzo-vedo tarsasagokkal..

merem ezt allitani.. annak ellenere hogy budos lofaszt nem ertek hozza es ZERO ralatasom van...

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:23:56

@Devil: Ha az allami beavatkozas olyan jol mukodne, a szocializmus nem omlott volna ossze.

Nem feltétlenül gond azállami beavaatkozás. Ha nem lett volna állami beavatkozás, nem tünt volna el egy évtized alatt a dohányzás az USAban pl. Ma alig-alig cigizik valaki, pedig valamikor ők nyomták a legnagyobb dohány-propagandát. Ugyanígy eltüntethetnék 10 év alatt a nagyseggü amerikaiakat is, csak ez mindig népszerütlen....

MetálFater (törölt) 2011.06.24. 14:24:58

Gyakorlatilag minden élelmiszerben van só. Akár hiszitek, akár nem, még a csokoládéban is!
Ebből következik, hogy minden tartós élelmiszerre ki lehetne vetni az extra adót.

De én továbbmegyek.

Kíváncsi vagyok, mikor vezetik be a fingadót? Köztudott, hogy a fing metánt (is) tartalmaz.
Az is köztudott, hogy a metán - széndioxid mellett - környezetkárosító ún. üveghatást növelő gáz.
Jelenleg 7 milliárd ember él a földön. Napi átlag 5 fingást számolva, 2 és fél köbdeci fing metántartalma kb. 2%, azaz 5 köbcenti. 7 milliárd szorozva 5 köbcentivel, az 35 milliárd köbcenti!

Na erre lehet aztán kivetni extrahiperszuper adót!

És akkor még a széndioxidot nem is számoltam.
Esetleg szóba jöhet még a hülyeségadó is. Na abból igazi Svájc lehetne kis hazánk....

2011.06.24. 14:29:06

@MetálFater:

Az ilyeneket inkább tartogasd bolondok napjára.... omg

Peetee 2011.06.24. 14:31:11

Még lehet visszamenőleges!
Szépen mindenki befizeti az életkorának megfelelően eddig elfogyasztott egészségtelen ételek után az adót.

Persze ettől még ugyanúgy 1evőkanál étolaj megy otthon a palacsinta alá, és a kétszer megsózott rántott hús is kap még e kis sót a tányéron....A pacalról meg a zsírszalonnáról már ne is beszéljünk...

lobster thermidor 2011.06.24. 14:32:20

Nem probléma!
A pénzem Ausztriában,
a vásárlásaimat megoldom Ausztriában,
lassan elköltözöm egy jobb éghajlatú országba,
ők meg szórakoztassák magukat, meg aki vevő a baromságaikra.

AB1000 · http://hirmezo.blog.hu 2011.06.24. 14:34:27

Vicces, rögtön mindenki azon gondolkodik, hogy Ausztriából szerzi be a cukros löttyöket, meg hogy a tejen spórolna, hogy a chipsét megvehesse. Az fel sem merül, hogy ezeket a szemeteket nem kötelező fogyasztani? Tudom én, hogy a cukor függőséget okoz, de néhány hónap alatt le lehet róla jönni, szóval hajrá!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:36:06

Egyébként ebből az adóból és még 10 ilyenből már bejön az, amit pl. csak ezen bukunk:

index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/24/ttobbet_visz_az_m6-os_mint_amennyit_hoz/

Köszönjétek a maszopnak. Igen, megcsinálták.

lobster thermidor 2011.06.24. 14:36:49

Ja, és arra még befizetek, hogy ebből az extra adóból az orvosok egy huncut kanyilót nem fognak látni.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 14:37:22

@KopaszMercis: az nem járulékból épül, és nem a járulékfizetőknek, hanem adóból Debrecennek.

Más.

Mi lenne, ha sztárszakácsok összeállítanák Az Egészséges Étrendet, és ezentúl mindenkinek azt kellene enni, és semmi mást nem lehetne kapni, nehogy megkísértse a zembereket? Szépen kiszállítanák címre nagy platós Ifákkal, persze a havidíjat meg kellene fizetni.

Rögtön végetérne az a vircsaft, hogy felelőtlen, lumpen elemek a dolgozó nép számlájára vesznek maguknak pacalt meg csülköt kávéval, és azzal okoznak kárt a TB-nek.

Egészségügyi mintaország lehetnénk, fellendülne a gasztroturizmus, csökkenne az államadósság, és kifogná a szelet mindenkinek a vitorlájából.

Dr Kangörény 2011.06.24. 14:37:32

1. Majd ha kevés lesz a bevétel, akkor kötelezővé teszik, hogy mindenki csipszet zabáljon.
2. Az érrendszeri és agyi betegségek miatti halálozásokban hatalmas szerepe van a stressznek. Kedves pártunk és kormányunk, élén a szeretett vezérrel, miért nem a stressz csökknetésében buzgólkodik, pl. lézerjani és arogántóni eltakarításával, garantáltan csökkennének az értelmes emberek stresszes időszakai.
3. Határ közelében élek, pont leszarom ezeket a barmokat, eddig csak a benzin miatt, vagy csak a mosópor miatt nem mentem ki bevásárolni, de ha mindent egyszerre vásárolok (benzin, mosópor, "káros" élelmiszer, ruházat, elektronikai cikkek, stb.) akkor bőven megéri újra kijárni.

Tiszta deja vu, egyre inkább úgy érzem, visszajött a kommunizmus.

(Mellékesen: ti is úgy látjátok, ha orbán viktor fingana egyet, akkor eszkep örülne, hogy végre jó szag van az országban?)

Devil 2011.06.24. 14:41:50

@Bathory: A kettos merces reszre is irj valamit... ha az allam ugy avatkozik be hogy a kicsit rosszat megbunteti, a nagyon rosszat buntetlenul hagyja - akkor ez az iskolapeldaja a rossz beavatkozasnak.
De a kedvedert finomitom azt a mondatomat, amit felre lehet magyarazni:
Ha TULZOTT, FELESLEGES, HATASTALAN, SZAKMAIATLAN es EGY PART, NEM PEDIG A CIVILEK VALOS EDEKEIT SZOLGALO allami beavatkozas olyan jol mukodne, akkor a szocializmus nem omlott volna ossze.

Es igen, szerintem ez tulzott, felesleges, szakmaiatlan, es csak a fidesz politikai erdekeit szolgalo beavatkozas. A civilek erdeke pld a TB-jarulekbol leirhato sport-koltsegek, a dohanyzas tiltasa es a dohanyzas elleni kampanyolas, az alkohol elleni kampanyolas, a kozetkeztetes egeszsegesebbe tetele lenne. A termek-dragitasok semmivel sem fogjak javitani a szivinfarktus vagy a tudorak statisztikajat, viszont a fiatalok 66%-a dohanyzik!!!

lobster thermidor 2011.06.24. 14:41:50

@Bathory:

Ja...!
Te mekkora paraszt vagy!
Azok a piszok komcsik nem használják kicseszésből az autópályát.
Tessék holnap egyéni indítványt benyújtani arról, hogy minden magyar állampolgárnak havonta egyszer kötelező azon az autópályán közlekedni. Ha pedig nem, akkor kötelező napi két redbullba áztatott sósmogyorót fogyasztani, nehogy állambácsi (Orbáncsalád) ráfizessen.

egy maréknyi dollár 2011.06.24. 14:43:42

Carte D'or jégkrém akciós(799 ft) áron,szinte mindenhol!
Nagyon finom és a sótartalma minimális.

Cr 2011.06.24. 14:44:09

Már majdnem háromszázadikként csak annyit mondanék... hogy amikor egy boltnál álltam, egy kisboltnál, néztem, hogy miket vesznek az emberek... durva volt.
Mindegyik valamilyen addiktív cuccot vásárolt. Nem tejet, gyümölcslevet, kaját, akármit.... az emberek 80%-a vagy koffeint, vagy nikotint, vagy alkoholt vásárolni ment a boltba. Egy másfél óra után kezdtem kétségbe esni, de mondta a boltos hölgy, hogy ő már a tulajnak javasolta is, hogy igazából nem kellene ide se péksüti, se joghurtok, se semmi, csak megromlanak, csak a baj van velük. Kellene cigi meg pia meg persze kávé. Isteni ötlet volt kitalálni, hogy sok boltban lehessen venni kész kávét, amit rögtön lehet fogyasztani. Viszik, mint a cukrot.
Elképesztő ezt látni. Tény, hogy kell a pénz is és mindent meg kell adóztatni, ami csak létezik, de azért abban is van valami, hogy ezzel a jelenséggel kezdeni kell valamit. Ez semmiképpen nem normális...

Devil 2011.06.24. 14:46:37

@laspalmas: En sem ertem hogy a szegenyeket miert nem IGY tamogatjak. Na meg a banzin adoja is csak addig volt sok ameddig ellenzekben voltak, most hogy rekordokat dont, bezzeg nem kovetelik az ado csokkenteset... ezt mar nem is lehet kulturaltan minositeni.

lobster thermidor 2011.06.24. 14:49:49

@Cr:

Erre mondaná a nagyanyám. - Hagyd csak, egye az a gyerek, legyen egy kis öröme...

Persze ha tudsz valami okosan biztatót mondani a népesség nagyobbik részét érintő pozitív intézkedésekről, és a várható jó kilátásokról akkor egészen más.

Devil 2011.06.24. 14:49:53

@Cr: Nem a kisboltban intezik a nagybevasarlasokat. Nezd meg mit vesznek a Tescoban. Egyebkent a szex is addiktiv, szoktassuk le errol is az embereket! Tobben haltak mar bele!!!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:50:10

@lobster thermidor: Egy autópályát általában úgy szoktak felépíteni, hogy előre kalkulálnak hogy adott nyomvonalon egyáltalán kell-e pálya. Láthatjuk a zseniális számolás eredményét, persze a síksági alagút után mit várjon az ember?

Iridium 2011.06.24. 14:50:54

Az is érdekes lenne, ha az egészségtelen ételek/italok adóztatása helyett az egészségesek után fizetendő adót csökkentenék (azaz öszönöznének: talán több paradicsomot enne az ember, ha pár forinttal olcsóbb lenne?!). A legnagyobb baj ugyanis a kormány arrogáns fellépése. Tiltással mindennek csak az ellenkezőjét lehet elérni, az ilyen termékek slágerré válhatnak, ami jelentősen fel fogja élénkíteni a feketepiacot, tovább rontva az állam adóbevételhez jutását, ez tény, lásd az emlegetett alkoholtilalom Amerikában.

Persze én tudom, hogy az egyetlen cél az új források megszerzése az adó által, elvégre a Széll terv kissé billegősre sikeredett, de sajnos vannak, akik szerint ezzel a népnek segítenek az elhízás, szívbetegség stb. elleni küzdelemben. El kell keserítsem az ilyen véleményen lévőket: nem, ez butaság. Aki ezt hiszi, azt megvezették.

dr robin hood · http://robinhoodelemez.blog.hu 2011.06.24. 14:51:35

@Cr: miért álltál másfél órán keresztül egy boltnál? teknokolrapidba léptél pont?
ja és szerinted most akkor mindenki olivaolajas rukkolát fog enni ebédre meg paradicsomot meg kis pármai sonkát? mert nem, hanem beszerzik ugyanazt a szart máshonnan, és semmilyen adót nem fognak befizetni. de ezt is leírták már vagy hetvenhárman.

Devil 2011.06.24. 14:51:58

Ja, es tudjatok mi a legkevesbe egeszseges? A TUL SOK MUNKA! Ezt is adoztassak meg!!!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 14:52:00

@Devil: banzin adoja is csak addig volt sok ameddig ellenzekben voltak, most hogy rekordokat dont - csúsztatsz, a benzin adója nem dönt rekordokat

Az ára igen, de az is kevesebb mint Ausztriában v. Szlovákiában, vagy a legtöbb NyeU országban.

egy maréknyi dollár 2011.06.24. 14:54:29

@Cr: Ezek szerint az emberek 80%-a kávén,pián, cigin megél.
Tényleg érdekes jelenség.

lobaszopiatej 2011.06.24. 14:54:47

@MetálFater: a marhahúsra lehetne is kivetni ilyet, rengeteget finganak a marhák

Devil 2011.06.24. 14:55:46

@Bathory: Jo pelda arra miert nem szabad az allam kezebe tul sok penzt adni! Es miert kell a civil kontroll!

Devil 2011.06.24. 14:58:42

@Bathory: Igen, nem az adoja dontoget rekordokat hanem az ara. Ezt a mondatot igy kell ertelmezni.

Devil 2011.06.24. 14:59:59

@Devil: Termeszetesen ez sokmilliardos pluszbevetelhez juttatja az allamot - a mi zssebunkbol. A lenyeg a fidesz kepmutatasan volt, fogta mindenki? Erre tud valaki valamit mondani?

zsoltix 2011.06.24. 15:01:01

Aki soha nem nasizik az 135 evig el, brit tudosok bizonyitottak be.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 15:02:46

@Devil: Teljesen mindegy milyen a fidesz amig nincs alternativája.

Mszp: növekedés le, adósság fel
Fidesz: adósság le, növ. fel

Nem tudom miről beszélünk, ha le is váltják a fideszt most nem úgy néz ki hogy az mszp fogja.

Iridium 2011.06.24. 15:08:44

@Cr: Mekkora bolt előtt ácsorogtál? Csak azért, mert sokan pont a cigi meg a sör miatt ugranak le a kisebb boltokba, a heti kaját az olcsóbb, nagyobb üzletekből szerzik be vagonszámra, ahelyett, hogy másfél-kétszer annyiért venné meg a sarki közértből a frisset minden egyes nap.

Én is csak ilyen apróságok miatt megyek kisebb boltba, feltölteni a bérletet, telefont, venni egy lottót, ilyesmik. Kajáért meg utazok egy 10 percet busszal a legközelebbi nagyba, aztán gurulós bőrönddel meg hátizsákkal hazaviszem a következő hétre valót, és spóroltam egy rakás pénzt.

Gondolom ez utóbbi fontosabb szempont a magyarnak, minthogy minden nap egyen 5 különböző zöldséget-gyümölcsöt. Ezért is lenne jobb az egészséges kaják utáni adók csökkentése, amivel tényleg a népnek kedveznének a nevetséges indokok mögé bújtatott adóemeléssel szemben. Szerintem így lehetne (részben) javítani a rossz étkezési szokásokon, nem izomból adóemeléssel...

Devil 2011.06.24. 15:13:35

@Bathory: Fidesz: Allamhatalom fol, jogallam le. Es a novekedes is csak Orban egojaban kovetkezik majd be.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 15:21:56

@Devil: Ja, 98-02ben is megsemmisült a jogállam és a növekedés is csak az én egómban következett be. De az hogy eladod az országodat és szar feltételekkel visszabérled, nem sérti a jogállamot, a demokráciát, süsü?

s 2011.06.24. 15:23:03

@Devil: Konkrétan a sex halálos. Aki baszott valaha, előbb utóbb meghalt. Mondjuk aki nem az is, ráadásul annak szarabb is volt, bár ki tudja. :-D

s 2011.06.24. 15:29:31

@MikeBoy: Ha nincs önálló gondolata, akkor csak egy alkoholt szén-dioxiddá és törvényjavaslattá átalakító biorobot. Szerintem a stress enyhítése érdekében javasolni kellene, hogy a közterületeken helyezzenek el életnagyságú festett hungarocelből készített orbán, lázár, rogán figurákat és baseball ütőket. Ezzel jelentős mértékben hozzájárulnának népünk egészségének megóvásához, a figurák pótlását pedig végezhetnék nyugállományból visszahívott közmunkásként foglalkoztatott rendőrők. Néha üthethnének is.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 15:40:29

@s: jó ötlet, Fa testápolóval kell elverni a seggét annak, aki egészségtelenül zabál. Fő az egészség.

lobster thermidor 2011.06.24. 15:42:16

@Bathory:

Kérdezd meg Páva Zsoltot, Pécs polgármesterét, aki színtiszta fideszes, mennyire érdeklik ezek a marhaságok.
Egyébként teljesen nyilvánvaló hogy készült hatástanulmány, még akkor is, ha te éppen most máshogy szeretnéd látni.
Ne mosd össze a dolgokat, autópálya kellett, a síksági alagút az persze más tészta.

lobster thermidor 2011.06.24. 15:47:56

@Bathory:

Egyébként M.országon nincs egy olyan autópálya, aminek az építését ne kísérték volna botrányok. Tök mindegy ki kormányoz, a megbízást baráti cégek kapják, a pénzt a csókosok teszik zsebre, a minőség pedig konstans szar.
Kár egy éppen index címlapon lévő cikkel bizonygatni vélt igazságokat. tessék kotorászni az archívumban, lesz ott írás a másik bagázs autópályás ügyleteiről bőven.

Cr 2011.06.24. 15:49:29

@lobster thermidor: Hát ki vagyok én? Kormányszóvivő? Kormányzati jósda? :D

@Devil: Nem is mondtam, hogy nagybevásárlás esetén van ez. Ez egy kisbolt volt, kisboltban való vásárlási szokásokkal. De azért mégis elég sokat elmond. Legalábbis nekem.

@dr robin hood: Beszerezni máshonnan... ezt már hallottam sokszor, nem is reagáltam rá, nem véletlenül. Létezett és létezik ukrán olcsó import okoscigi. Mégse azt veszia többség, hanem a méregdrága bolti, adózott cigit. Ugyanígy a többivel... (pedig már lehet pálinkát főzni odahaza!) :)

@egy maréknyi dollár: Ugye? :)

@Iridium: Én annak ellenére, hogy értem és elismerem, amit mondasz, mégiscsak levonok következtetést abból, hogy egy kisbolt, ahol van x száz féle termék, az emberek 80-90%-a csak és kizárólag cigit-piát-kávét vesz.
Nem értem, miért kell kézzel-lábbal tiltakozni. Meg a nagybevásárlást fölhozni, elmondtam, hogy ez kisbolt. Amúgy a teszkós nagybevásárlási szokások is megérnének egy misét...

banana republic 2011.06.24. 15:59:51

@Cr: szia, pedig elhiheted, az emberek döntő többsége nem fogja 30-40% -al drágábban megvenni az élelmiszereket. Legalábbis nálunk a kisboltos annyival drágább mint a metró. Az alapvető élelmiszerekre gondolok.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 16:03:11

@lobster thermidor: ha az egyik is lop, meg a másik is, akkor mindkettő meglop. Nálad ez így nullára jön ki? Csak nem? Vagy miért ajánlasz archívumban kotrást annak, aki megpendítette az egyik lopást?

Iridium 2011.06.24. 16:05:59

@Cr: jaj, én nem tiltakoztam, mondjuk inkább úgy, hogy hozzáfűztem csak egy gondolatot. A kisbolt szó felett tényleg elsiklottam, mea culpa.

Szerintem csak azért fogy több ilyen termék a kicsikben, mert ezek nagyrésze majdnem ugyanannyiba kerül, akárhol is vegye az ember (tekintsünk el a néhai akcióktól). Így hétvégén megcsinálja az ember a nagybevásárlást, hétközben meg leugrik a karton sörért meg egy kis piros szimfiért a sarokra. Egyszerűbbnek tűnik talán.

bandika gazdája 2011.06.24. 16:39:59

@zsoltix: A birt tudósok hány évig élnek?! :-)

bandika gazdája 2011.06.24. 16:43:47

Most a szezonlejárta táján 750 ft-ért vettem egy kiló epret. Meggy 475 ft/kg. Nekem ne ugassanak egészségről, meg zöldségről gyümölcsről!

lobster thermidor 2011.06.24. 17:05:27

@Cr:

Mi szeretnél lenni?
Csak szólj, és azonnal ki vagy nevezve.:)

lobster thermidor 2011.06.24. 17:08:48

@Kicsit Karcos:

Olvass vissza, és megtudod!
Igaz az kissé melósabb, mint marhaságokat kérdezni, vagy állítani.

ATSIPKOPI 2011.06.24. 20:02:03

A MOSTANI KORMÁNY ROSSZ HATÁSSAL VAN AZ EGÉSZSÉGEMRE! MEGADÓZTATNI, LEVÁLTANI, MEGBÜNTETNI,

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.06.24. 21:55:50

A sok tej fogyasztása is egészségtelen.Megadóztatni! Ja hogy már meg van...
A sok E betűs termék miatt meg ne aggódjatok,mert az tele van E vitaminnal.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.06.24. 21:56:40

Asszem egy másik poszthoz írtam de ide is illik.
Nálunk mindig mindenre az a megoldás,hogy megszorítunk meg adóztatunk.

Overdream 2011.06.24. 22:16:10

@MikeBoy:
Mit vársz eszképtelenség bajtárstól? Szerencsére én nem olvasom egy ideje, amit ír, de míg tettem, kifejezetten jól lehetett bárki által érzékelni, hogy kissé többnek képzeli magát, mint aki.

Amúgy némileg érdekes, de olvasgatva a hozzászólásokat, senki nem vetette fel azt a tételt, hogy lényegében véve ez a törvény tökéletesen kimeríti a kettős adóztatás tényállását. Persze, tudom, kétharmad.. (Tudjuk, eszkep, vidéki, kik mindig mindenhez jobban értetek, mint mások, hogy szerintetek ez nem így van, pedig de...más kérdés, hogy szövegeléseitek kurvára, de nem érdekel, no meg úgy sem látom)

Persze, amit a kormány egészségesnek tart, nem biztos, hogy az, és vica versa. Egyáltalán, ne akarjanak beleszólni, ki mivel károsítja/nem károsítja magát. Nem szól ez másról, mint a pénzbeszedésről.
Ha valaki be is venné azt a maszlagot, hogy ez az egész az emberek egészséges életmódra nevelése miatt történik, az gondolkodjon már el azon, miért is nem a zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok, halak ÁFA-ját vitték lejjebb? Vagy esetleg miért nem a sportcentrumok, pályák könnyebb elérését szorgalmazzák (értve itt a belépőjegyek árának csökkentését, újak építését - és most ne arra gondoljunk, hogy új focistadionokat építenek, miközben pl egyetlen normális kajak-kenu pálya leledzik idehaza, a szegedi Maty-ér, igaz, ez világhírű). No ugye...

Overdream 2011.06.24. 22:21:11

@Tigeri: Persze, ez alap. Te is tudod, mint itt majd mindenki, hogy hőn imádott politikusaink csupán ezt a megoldást ismerik egy-egy adott problémára. Az, hogy ez nem old meg semmit, nem érdekli őket...legalábbis addig, míg ezzel a politikusok külföldi bankszámláit gyarapítjuk...

Kicsit Karcos 2011.06.24. 22:47:09

@Tigeri: a megszorítás és a túladóztatás ejrópai norma. Olyan az EU, mint a kommunista blokk volt, azt hitték, rajtuk kívül nincs élet, oszt csodálkoznak, mitől pörögnek jobban a vetélytársak a hanyatlás helyett. Tegyük még hozzá harmadiknak a túlszabályozást. Amerikában félpénzből vehetsz bármilyen, akár európai(!) autót, mint nálunk. Biztos nem elég biztonságosak, ja. Jellemző, hogy az USA-ban a sokmillió illegális bevándorló sem okoz semmilyen problémát, ellátást úgyse kapnak, ha nem fizetnek biztosítást, személyi igazolvány nincs és nem is kell sehol, rutinellenőrizgetés sincs sehol, aki meg nem dolgozik, az mehet a lakókocsiparkba, mit érdekli az ottaniakat, illegálisan van-e ott valaki. Mi meg még a legális dolgozókkal is csak küszködünk. Onnan kéne tanulni, nem Ejrópából.

zsoltix 2011.06.24. 22:57:14

Ez volt mar? Ujabb verzio: ''A cukrozott és huszonöt százaléknál kevesebb gyümölcsöt tartalmazó üdítőitalok
adója literenként öt forint, a

cukrot és koffeint is tartalmazó
energiaitalok literenkénti adója viszont
250 forint lenne a javaslat szerint,
amelyet Font Sándor és Kovács József
fideszes képviselő nyújtott be a
parlamentnek péntek délután. A most benyújtott javaslat szerint a szilárd

termékek közül az előre csomagolt
sütemények adója kilogrammonként száz
forint, a sós snackeké kétszáz, míg az
ételízesítőké ötszáz forint - szintén
kilogrammonként.
Az adót - az áfához - az eladó szedi be,
aki az adóhivatalnál önadózással számol
el. Ugyanakkor nem kell adót fizetnie
annak a boltosnak, aki az adóköteles
termékből ötven liternél vagy ötven
kilogrammnál kisebb mennyiséget
értékesít egy év alatt. A javaslatot
benyújtó képviselők indoklása szerint a
mentesség indoka az, hogy "a piacra csak kis mennyiségben értékesítőt ne terhelje az adóhatóság számára az adóból származó bevétellel szinte azonos
adminisztrációs költséggel járó
adókötelezettség". A külföldre eladott termékekre sem vonatkozik ez az adó. Az indoklás szerint ugyanis ilyenkor biztos, hogy a terméket nem Magyarországon fogyasztják el, "így
ez a fogyasztás Magyarországon

népegészségügyi kockázatot nem jelent". origo.hu/uzletinegyed/20110624-parlament-elott-a-nepegeszsegugyi-termekado.html

Overdream 2011.06.24. 22:57:46

@Kicsit Karcos: Azért abban nem feltétlen lészen igazságod, hogy az USA-t nem foglalkoztatják az illegális bevándorlók. Nézd meg, mennyi határőr lészen az USA - Mexikó határon, és ezen szervek mikkel vannak felszerelkezve. Baszki, olyan fegyverarzenált bármely európai hadsereg megirigyelhetne.
Azon országban amúgy is 2001 óta egyre inkább bizonytalanabbak a külföldiekkel szemben. Nem véletlen született egy olyan törvény, hogy minden nem amerikait jelenteni kell, aki repülőleckéket vesz (abba most ne menjünk bele, mit értenek ott "nem amerikainak", én sem pontosan értem).
Persze, tény, ott a dolgozó középosztály valóban úgy él, ahogy a filmeken látjuk: takaros kis házikó, két kocsi...ellenben kissé drágább is. De többet is keresnek ott, ez kétségtelen.

zsoltix 2011.06.24. 22:59:33

@bandika gazdája: Ok a Meklod klan tagjai. :)

Overdream 2011.06.24. 23:00:52

@zsoltix: Azaz létrehozták a kivételek kivételének a kivételét? Jól értelmezem?

Viktus 2011.06.24. 23:02:31

Na innen is felszabadul majd a törvény után 1500 közmunkás jelölt ... yeah.

zsoltix 2011.06.24. 23:32:17

@Overdream: Ez valoban kivetel. Meg egy kisbolt is elad 50 kilot/litert x termekbol egy ev alatt, kulonben nem tart olyat, ha a kutyanak se kell. Egyre abszurdabb otletekkel allnak elo.

Viktus 2011.06.25. 01:39:00

Hátrál a Fidesz: kisebb lesz a hamburgeradó
Néhány nap alatt csökkentette a Fidesz az új adó mértékét.

hirszerzo.hu/profit/20110624_hamburgerad_torvenyjavaslat

Viktus 2011.06.25. 01:40:12

A CBA-ban adja el az állam az olcsó cukrát
Az állami készletből történő értékesítéséről néhány hete született döntés.

:D

Kicsit Karcos 2011.06.25. 02:57:36

@Overdream: az igaz, hogy a határon nagy a szűrés, de aki már bejutott, azt leszarják, az egész életüket leélhetik ott svarcban az illegálisok, és ez azért van így, mert aki nem dolgozik, az nem is eszik, de aki fizet, azt rendesen kiszolgálják. Olyanról sem nagyon hallottam, hogy az illegálisokat foglalkoztatókat baszogatta volna bárki is, gondolom, az a szisztéma, hogy a munkáltató kifizeti a dolgozót, a dolgozó meg eldönti, hogy adót fizet, vagy adót csal, meg a biztosításáról is maga gondoskodik, kivéve, ha a cég fizeti.

Egy kis stat:

"Az Európai Unióban az állami szervek által beszedett adók és társadalombiztosítási hozzájárulások összege 2008-ban a tagországok összesített GDPjének 39,3%-át tette ki. Megállapítható, hogy a jövedelem-centralizáció az unióban magasabb, mint a világ más fejlett térségeiben: az Egyesült Államokban az adóbevétel a bruttó hazai termék 26,9%-ának, Japánban pedig 28,3%-ának felelt meg 2008-ban."

www.adko.hu/01_files/adattar/ksh-eu-ado.pdf

Viktus 2011.06.25. 12:21:37

Gyárakat zárhatnak be
a chipsadó miatt

Évi 30 milliárdos terhet jelent az évi 150 milliárdos forgalmú szektornak az új adó. A piaci szereplők szerint a főleg a magyar cégeket sújtó törvény miatt idén kétezren veszíthetik el állásukat.

Kicsit Karcos 2011.06.25. 13:54:23

@Viktus: na és? Nem a gyárban terem a chips, hanem a teszkóban. Különben is lesz majd a mérnökök meg a munkások helyett sok új adórendőr, pályázatíró és egyéb szakértő, amire sokkal nagyobb szüksége van a hazának, mint a termelésre.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2011.06.25. 14:22:18

Elvehetik a magánnyugdíjamat. Csökkenthetik a nettó bért. De ha a kávémat megadóztatják, én kurvára fegyvert fogok!

fokabacsi 2011.06.25. 14:33:26

Nagyobb arányban adózunk mint a németek, és még mindig nem elég!? Miért nem elég ? Még mi az édesanyjuk csipájából akarnak pénzt beszedni? Kevés a pénz a "segíjjre" ?

bandika gazdája 2011.06.25. 18:44:17

@zsoltix: Wáó! Megvan a kicsiny kapu!

trojka 2011.06.25. 19:11:35

Ciklongázt ennek a hulye magyarnak, ha nem érti meg, hogy követ törni és kapálni nem szalonnával és kenyérrel kell, hanem tejföllel és MIZO tejjel! (Na, majd Recsken a köbányában megérti, vagy a Hortobágyon!)

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.26. 09:17:26

Óriási tervek és elképzelések! :)

Cr 2011.06.26. 14:30:57

@banana republic: Szerintem nem érted, amit mondok. Nem vagy egyedül.

2011.06.26. 20:27:24

@Kicsit Karcos: El lehet lapítani, az igaz. De elég egy névtelen telefon, és a kezedet a lábadhoz bilincselve tesznek fel az első Magyarországra tartó repülőre, az összes cuccod meg ott marad ebek harmincadjára. Ez mint demoklész kardja, ott lóg az illegálisak feje fölött. Egy hátizsákos hobót persze nem nagyon érdekel, de aki le akar telepedni, házat, bútort, autót venni, szóval konzum-életet élni, az jobb, ha inkább az eu-ba megy legálisan - vagy legalábbis névházasságot köt valami lepattant amerikai nővel.

Kicsit Karcos 2011.06.26. 21:41:10

@Hajszás Láncos: utánanéztem, igazad van, tényleg nem túl jók a kilátások. Ha elkapnak, akkor 1-3 hónapra (ha illegális munkán kapnak, még többre) megvendégel pár nagyfaszú nigger a böriben, mielőtt kibasznának a hóra. Mostanában sokat szigorodott a rendszer. Az érdekházasság sem olyan egyszerű, több éven át tart a folyamat, és keményen ellenőriznek közben. Jobb ötlet venni vgy építeni egy szigetet a nemzetközi vizeken, ott biztos nem baszogat senki, igaz, segíjke sincs. Ihun e egy, sőt mindjárt hat:

falanszter.blog.hu/2010/12/29/vilagok_harca_a_temze_torkolatanal_a_maunsell_erodok_es_a_hippi_hercegsege

Hogy ON is legyek: termékdíj sincs:)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.06.26. 22:10:05

@Overdream: Hát ez az ,kurva anyjukat.
@Kicsit Karcos: Ezt neked kerestem meg:
haromnegyzet.blog.hu/2011/03/17/nehez_a_dontes
Úgyhogy ez inkább már majdnem Hungarikum.
A múltkor valaki írta,hogy Angliában egy rokona vett fel hitelt,ő meg idehaza.Ott a válság miatt egy időre csökkent a tölesztő míg idehaza persze pont ezért emelkedett. Itt minden máshogy működik......

Kicsit Karcos 2011.06.26. 22:34:52

@Tigeri: nem merem megnézni, mert ha olyan blogot látogatok, amit a Sajtószabadság Hatóság által kiadott bloggerigazolvánnyal nem rendelkező szerző írt, azzal 5-10 éves börtönt kockáztatok:)

Vicc OFF, túladóztatásból, túlszabályozásból még soha semmi jó nem származott, én nem is értem, hogy lehetünk ilyen puhapöcsűek, hogy hagyjuk ezt (vö.: majd az EU segít stb.). Elég megnézni az Index fórumát, sokan még egy kibaszott nicket sem mernek beáldozni az igazság oltárán. Gyáva népnek nincs hazája, és megtört derékkal, kézcsókkal köszöni meg, hogy szolgálhatja a kúrmányt (ld. 70% körüli adóterhelés, aminek legalább a fele a semmire megy el: pályázatok, uzsora, nyuggerpénz + segíjke 38 éves obsitos katonazenészeknek és cigánybűnözőknek, TEK, NAV, AVH, Tom Lantos Központ stb. hosszú a sor, és ha az egyik véletlen megszűnik, lesz helyette három másik).

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.06.27. 15:42:17

Na, kijött a törvénytervezet www.parlament.hu/irom39/03652/03652.pdf , a cikkben írt számokhoz képest egy fokkal barátságosabb mennyiséggel (bár a sós snack-ét még így is sokallom):
"Az adó mértéke
a) üdítőital esetében 5 forint/liter ,
b) energiaital esetében 250 forint/liter ,
c) előrecsomagolt cukrozott készítmény esetében 100 forint/kilogramm ,
d) sós snack esetében 200 forint/kilogramm ,
e) ételízesítő esetében 500 forint/kilogramm"

Ami viszont kérdés: a fagyi meg a vásári cukortermékek (pl. kakasnyalóka) ezek szerint nem tartozik ez alá?

seahawks 2011.06.29. 12:25:34

egészségtelen élet büntetése? pont mi magyarok csináljuk meg? akkor kezdjük a gulyással, csülkös bablevessel, pörköltekkel, lecsóval, lángossal, sült kolbásszal valamint az összes cukrászdát kötelezzük arra, hogy édesítőszerrel süssenek.

szaktatar 2011.07.03. 10:59:07

@Bockó:
"Számos okból lesz jobb az emberek egészsége a magasabb fizuk hatására. Valójában ez az alapja az egésznek. "

aha... még véletlenül sem az elegendő orvos, nővér, ápoló, gyógyszer, eszköz, pihenő idő az alapja.
MUHAHAHAHA!!!!

Bockó · https://muslimstatistics.wordpress.com/ 2011.07.03. 11:22:36

@szaktatar: A nagyobb fizetés több és elégedettebb orvost eredményez, és kifejezi azt a tiszteletet és megbecsülést, ami talán a legjobb motiváció az összes közül. Tényleg nem látod az összefüggést az orvosok száma, elvándorlása, és a fizetés között?

Nyilván, a gyógyszer- és eszközfejlesztést, illetve gyártást nem lenne szabad piaci alapra helyezni, a kórházi helyek számát nem lenne szabad csökkenteni, de az orvosok fizetése a legfontosabb faktor.

AngusY 2011.08.21. 10:48:01

Igaza van Bathory -nak! Ezt mondtam én is az ismerőseimnek a kamionosoknak már kitalálták KPM ellenőrzést.
Aki dagadt fizessen!!!
Egyébként meg sztem valaki nagyon haragszik a magyar cukrász kiscégekre ,mert már hosszú évek óta szívatnak mindenkit.

AngusY 2011.08.21. 10:57:08

A másik.
Megint a termelőknek/előállítóknak kell az adót fizetni.
De hogy ezt hogyan fogja bármelyik is áthárítani a kereskedőkre ,mert honnan máshonnan fizetné ki azt nem tudom.
Valamint ez az egész megint olyan bürokratikus hercehurca lesz ,mint bármi ebben az országban. Aki tudja miről beszélek pl. HACCP,Csomagolási termékdíj és hasonlók.
Megint lehet büntetni...
Előre a Kis és Középvállalkozások támogatásának hosszú és rögös útján !
Amíg még vannak olyanok....

süti beállítások módosítása