Skip to content


       Szűrés lista

Magyar Munka Terv: munkahelyteremtés = közmunka

Két hónapos csúszással a minisztérium kiizzadta magából a Magyar Munka Tervet, ezt a 86 oldalas csodát (pdf vagy word). Nem kevesebbet vártunk a doksitól, mint azt, hogy kiderül belőle, hogyan is lesz 10 év alatt 1 millió új munkahely ... (spoiler: nem derül ki).

Mivel a problémák nagy részének az oka az alacsony foglalkoztatottság (kevés munkahely, kevés adóbevétel, több eltartott), így lehet, hogy ez lesz a kormány legfontosabb programja.

Röviden összefoglalva, mindenféle számítások alapján kijött- milyen csoda!-, hogy 300 ezer munkahely lesz itt kérem szépen 2014-ig. Kicsit persze elbizonytalanít, hogy ugyanez a csapat nem tudta kiszámolni a 16%-os adókulcs hatását, illetve a költségvetést sem sikerült rendesen kiszámolni, pedig csak 6 hónap telt el ...



Magyarul a Fidesz úgy számol, hogy 2011-2014 között 76 ezer új munkahely jön létre a versenyszférában. A többi pedig mind közmunka lesz. Ennyi a magic, a nagy Fidesz-trükk. Erre kellette 13 hónapot várni.

A Fidesz szerint nem elég rugalmas a munkaerőpiac és nem elég versenyképes a munkaerő, így a jelenleg dolgozó 3,7 millió ember kap egy új Munka Törvénykönyvet (44-53. oldal a tervben): sok szép dolog vár a dolgos magyar népre, például "egyszerűsíteni kell a bérpótlékok rendszerét, az éjszakai pótlék és a rendkívüli munkavégzés ellenértékeként megállapított pótlékokon kívül egyéb pótlékokat jogszabályban megállapítani nem indokolt."
A délutáni és a vasárnapi pótlék máris ugrott ... a fene sem gondolta volna, hogy a bérpótlék miatt nem vagyunk versenyképesek.

Az is nagyon tetszik, hogy nem szaroznak, ha az elbocsájtásról van szó: "a munkaviszony a munkáltatói felmondás szerinti időpontban megszűnik és a munkavállalót a munkáltató által bizonytalan ideig fizetendő elmaradt munkabér helyett a törvényben meghatározott mértékű (átalány)kártérítés illeti meg. E megoldás egyúttal az eddigieknél hatékonyabban ösztönzi a munkavállalót a munkaerő-piacra való visszatérésre. (...) Munkáltatói rendes felmondás esetén indokolatlan a végkielégítés megfizetése, ha a felmondás indoka a munkavállaló magatartásával függ össze."

A közmunkaprogram nagyjából ugyanaz, mint amit kedden összegyűjtöttünk.
"A „megújuló Magyarország” program részeként olyan közfoglalkoztatási programok megvalósítására van szükség, amelyek értéket teremtenek, kézenfekvők, folyamatos munkavégzést tesznek lehetővé, az ország minden területén megvalósíthatók és több célcsoportot is elérnek."

Az is kiderül, hogy valóban megcsinálják a közmunkaerő-kölcsönzést:
"Megteremtjük annak lehetőségét a közfoglalkoztatottakat közhasznú kölcsönzők munkavégzésére kikölcsönözzék.
Közhasznú kölcsönző lehet és nyilvántartásba vetethetik magát: civil szervezet, egyház, helyi vagy kisebbségi önkormányzat, illetve ezek társulása által alapított alapítvány, közalapítvány, nonprofit gazdasági társaság, valamint közhasznú szervezet. A közhasznú kölcsönzésnél a piaci alapú munkaerő kölcsönzésnél szigorúbb feltételek érvényesülnek. A közhasznú kölcsönzőnek vállalnia kell a munkaügyi központ által kiközvetített álláskeresők foglalkoztatását saját közcélú feladataikban, emellett képzést és mentori szolgáltatást is biztosítanak. Ehhez támogatást igényelhetnek a közfoglalkoztatási minimálbér arányában. A közhasznú kölcsönzőknek lehetőségük van piaci vállalkozásoknak kölcsönbe adni a közfoglalkoztatottat."

Vagyis a helyi vagy kisebbségi önkormányzat kölcsönöz az államtól közmunkásokat. Őket "közcélú" feladatokra használják, majd ha végeztek, akkor a polgármester vagy kisebbségi vezető a haveri cégnek továbbkölcsönzi a közmunkásokat. A közfoglalkoztatottsági minimálbér jóval a normál minimálbér alatt lesz, így egy mozdulattal csináltak több százezer jóárasított munkaerőt.

A minisztérium egy másik dokumentumban végigveszi az európai országokat, hogy hol milyen közmunkaprogramok vannak.

- Svédország: közérdekű munkára csak a bíróság által bűncselekmény miatt elítélt személyeket kötelezhetnek kisebb súlyú bűncselekmények elkövetése miatt. A közmunka/közfoglalkoztatás Magyarországon ismert formája nem létezik Svédországban
- Dániában munkabértámogatási rendszer van, a munkáltatók támogatott módon alkalmazhatnak munkakeresőket, azaz olcsóbb munkaerőhöz jutnak. A min. fizetés hetente 3114 dán korona, vagyis 113 ezer forint. Hetente.
- Norvégia: A norvég munkaügyi és szociális szervek nem szerveznek közmunka programokat
- Finnországban nincs olyan fajta közmunka rendszer, amelyet Magyarországon alkalmaznak.
- Belgium: A közmunka programokban résztvevő cégek elsősorban továbbképzési központként működnek .
- Franciaország: A közmunkaprogram a kisebb súlyú bűncselekményekért rövid időtartamú elzárással sújtott köztörvényes elítéltek börtönbüntetésének kiváltása.
- Írország: Heti előírt munkaidő 19,5 óra, az állami támogatás havi 832 euró, 1 eltartott gyermeknél havi 951 euró.
- Hollandiában jelenleg nem létezik a központi kormányzat által támogatott közmunka program.

Végigfutva Európán, a kormány saját maga bizonyítja be, hogy sehol sincs olyan közmunkaprogram, amit ők terveznek, ahol mégis van közmunkaprogram, ott is javarészt az elítéltek számára, ahol pedig munkanélkülieknek van, ott azt meg is fizetik.

Sehol sem viszik el az embereket stadiont építeni barakkfalvára, rendőri felügyelet alatt.

Na, majd a magyar modell odabasz, egész Európát elkápráztatjuk, hogy miket lehet felépíteni állami közmunkaprogram keretében havi 125 euró közmunkabér ellenében.

Ha már minden fideszes város focicsapata megkapta az új stadiont, én csak annyit kérek, hogy merjünk nagyot álmodni!
300 ezer dolgos kézpár hegyeket tud elmozgatni!

Címkék: fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr643010044

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 2012 Magyarország államformája: Népköztársaság 2011.06.26. 17:46:32

Persze ehhez előbb még alkotmányt kell módosítanunk, de ez nálunk néhány nap alatt lezajlik. Majd benyújt Szijjártó Péter vagy Lázár János esetleg Rogán Antal egy módosító indítványt hétfőn és szerdán már alá is írja Schmitt Pál.Hogy erre miért van szü...

Trackback: A tibetiek álnoksága 2011.06.25. 20:47:04

A Fidesz frakciójának emberi jogi munkacsoportja megdöbbenését fejezi ki a Kínában történtek miatt, s fölszólítja a magyar kormányt, hogy befolyását latba vetve lépjen föl az Európai Unió megfelelő fórumain annak érdekében, hogy Kínában megszűnjön az e...

Trackback: Nem 21. századi technológiával 2011.06.24. 20:00:56

Némiképp szakítva a blog stílusával most egy idézet következik egy tegnapi indexes cikkből, mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja:Nem 21. századi technológiávalOrbán Viktor a következő évről azt mondta: a gazdasági fordulat megtörtént, ezután iparfej...

Trackback: Tényleg a közmunka Orbánék csodafegyvere 2011.06.24. 20:00:46

 A fasztarisznya kormány Európa egyik legrugalmasabb munkaerejévé tenné a magyart és a kkv-k előnyére differenciálná a Munka "Oktondi" Törvénykönyvét - derül ki a punnyadt Nemzetgazdasági "Xavér" Minisztérium által ma közzét...

Trackback: Papírja van róla! 2011.06.24. 19:57:13

Papíron már megvan az egymillió új munkahelyNapi GazdaságLehet, hogy ön még nem is tud róla, de papíron már dolgozik?Azt szeretném megtudni, hogy kaphatnék-e valamiféle munkáltatói igazolást arról, hogy papíron már van munkahelyem, és ha igen akkor ezt...

Trackback: Kósa Lajos megvádolta a kormányt 2011.06.24. 19:05:28

Mert nézzük csak mit mondott Kósa Forintbedöntő Lajos:Az esztergomi önkormányzat helyzetéről Kósa Lajos azt mondta: „Ott, bár nagy az adósság, az önkormányzatot a jelenlegi vezetés vitte csődbe abban az értelemben, hogy bár helyt tudtak volna áll...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.24. 18:10:11

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Trackback: Adható-vehető beszélő szerszám lesz a közmunkás? 2011.06.24. 17:56:33

Az állam a közmunkások bérbeadásával száll be a munkaerő-kölcsönző bizniszbe. A Széll Kálmán terv szerint ezzel kialakítják a munkaerő-kölcsönzés új rendszerét.Bízzunk benne, hogy ez nem azt fogja jelenteni, hogy az államtól kölcsönzött munkaerőre és a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2011.06.24. 09:36:24

első mesterem erre azt mondaná:
-Parasztvakítás fiam, parasztvakítás...

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2011.06.24. 09:49:55

Egy kép még kellett oda: német autópálya...

A közhasznú kölcsönzés és a kisebbségi önkormányzat egy mondatban való szerepeltetése nem kis mértékben képzavar... ezzel szerintem csak a csorrókák létét fogják legalizálni...

Az meg miért ösztönöz jobban a visszatérésre, hogy a kirúgásoknál a munkáltató javára megy minden? Nagy Bandó is megmondta: "A hülye állam (...) harcol a feketegazdaság ellen, amit ő csinált magának..."

Virág et. 2011.06.24. 09:50:06

Jól érzékelem, hogy a képzetlen munkaerő tekintetében lényegében burkolt minimálbércsökkentés történt? Azaz megfelezték a minimálbért?

A "kiskapu" (kb. mint a Brandenburgi kapu) annyira nyilvánvaló és kijátszható, hogy az érthetetlen. Azokban a szektorokban, ahol képzetlen munkaerő is elégséges (nem kevés ilyen van), ott innentől értelmetlen minimálbérért foglalkoztatni bárkit is - majd megoldják kölcsönzött közmunkásokkal. A 4 óra munkaidőt, ha gondot jelent egyáltalán, meg magyar szokás szerint lepapírozzák 4-re és a munkás dolgozik 8-at, aztán kap havonta plusz 5000-et zsebbe a kölcsönzőtől közvetlenül és örülhet.

Apafarkas 2011.06.24. 09:53:03

föl-föl, ti rabjai a földnek
föl-föl, te éhes kispolgár.
a győzelem napjai jönnek
s rabságodnak vége már!

gyakorlatilag 76.000 munkahelyet teremtenek, a többi ugyanúgy az én adómból fogják eltartani. Miért nem képesek egyszer a kibaszott sápokat értelmes, megtérülő dolgokra fordítani? Pl valós adócsökkentésre, amitől jellemzően minden téren nő az elkölthető jövedelem?
Mi a faszért stadiont építenek, miért nem gyárat, amit aztán dolgozói részvények formájában privatizálnak? Vagy 80%-os közkézhányaddal?

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.06.24. 09:55:49

"Ha már minden fideszes város focicsapata megkapta az új stadiont, én csak annyit kérek, hogy merjünk nagyot álmodni!
300 ezer dolgos kézpár hegyeket tud elmozgatni!"

Ne adj ötleteket ezeknek a barmokban bazmeg', mert idehozzák a Téli Olimpiát. IS!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 09:56:33

"Munkáltatói rendes felmondás esetén indokolatlan a végkielégítés megfizetése, ha a felmondás indoka a munkavállaló magatartásával függ össze."'

Tehát ezentúl mindenki azért fognak kirúgni, mert rosszul viselkedett.

Komolyan mondom, ennél nagyobb baromságokat, honnan szedik?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 09:57:21

Ja meg hát már az előző postnál eszembe jutott a cégeknél dolgozó közmunkások rémképe.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.06.24. 10:00:10

A megoldás ott van a képen. Piramis, tövében egy stadionnal. Emlékezhetünk, hogy a Portugál rendezésű Eb-n, hogy leste mindenki a bragai sziklafalba vésett stadiont. No, ideje megmutatni luzitánéknak, hogy itt 2010-ben forradalom volt ám.

"A közhasznú kölcsönzőknek lehetőségük van piaci vállalkozásoknak kölcsönbe adni a közfoglalkoztatottat."

A lényegi dolog el is hangzott. Kíváncsi vagyok lesz-e szelektálás és lesznek-e előnyösebb helyzetbe hozott cégek, amikor államilag finanszírozott munkaerőt kölcsönöznek. Ha pedig lesz, akkor kikhez közeli cégek kapnak ócsóér rabszolgát.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.24. 10:04:41

A közhasznú kölcsönző-dolog azért megérintett.
Képzés, mentori szolgáltatás, miegymás...ha kicsit barnábbra sikerülök és akad bennem némi hajlam stricinek lenni micsoda pénzt szakíthatnák...fogom a lányokat és közhasznú munkára kikölcsönzöm, szabott áron, Munka Törvénykönyve alá nem tartozik a feladat és a jogviszony, kapnak havi 36ot, továbbképzést, mentoruk leszek és Audi A8 tulajdonos...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 10:04:44

@Virág et.:

Még nem tudjuk mennyi lesz a közhasznú minimálbér, a segélynél (26 ezer) több, a minimálbérnél (77 ezer) kevesebb.
Amúgy igen.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.24. 10:06:33

@ColT: Engem az hogy az orvoskivándorlás havi 36 ezerből orvosolható, ma belgyógyászat, sebészet, ortopédia helyett Kolompár Alehándró érhető el, népi gyógyászat szakon...

Virág et. 2011.06.24. 10:07:42

Vannak itt még gyöngyszemek:

"A jelentősen csökkentett körben érvényesülő felmondási tilalmak új szabályai szerint a tilalmi időszakban közölhető lesz a megszüntető nyilatkozat azzal, hogy a felmondási idő a tilalmi (védelmi) helyzet megszűnését követően kezdődhet el."

Kismamákat az utcára! Ez kell a rugalmassághoz Magyarországon. Biztosan növelni fogja a gyermekvállalási kedvet.

"a munkavállalót a munkáltató által bizonytalan ideig fizetendő elmaradt munkabér helyett a törvényben meghatározott mértékű (átalány)kártérítés illeti meg"

Ez a jogellenes munkáltatói munkaviszony-megszüntetésnél van. Igazi gyöngyszem. Azt mondja, a munkáltatónak nem róható fel az eljárás elhúzódása, ezért ne kaphasson a munkavállaló arra az időszakra (pernyertesség esetén) átlagbért. Nyilván az eljárás elhúzódása nem a munkáltató hibája, de a jogellenes megszüntetés igen! Azt is elfelejti a jogalkotó, hogy a jogellenes munkaviszony-megszüntetésnél elsődlegesen a munkaviszony helyreállítása a cél. Ha a munkaviszony minden esetben megszűnik, a felmondás jogszerűségétől függetlenül, amikor a munkáltató mondja, akkor a munkavállalói jogok olyan mértékben sérülnek, hogy az emberek napi megélhetését hozza veszélybe.

Az egész ötletelés ott hibázik, hogy aki írta a) nem ért a munkajoghoz, b) végletekig cinikus. A munkajogban nincsenek egyenrangú felek, van a munkáltató, aki jóval erősebb a munkavállalónál és van a munkavállaló, akinek az élete múlik a munkaviszonyon. A kártérítés polgári jogi általános szabályokhoz való igazítása is ezt a szemléletet tükrözi.

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 10:08:58

Ez bakker a legalizált rabszolgaság. Egyrészt ahelyett, hogy valóban munkahelyeket teremtenének, megadják az alapját annak, hogy még egy csomó-, jelenleg munkahellyel rendelkező embert kibasszanak, és helyükbe féláron bérrabszolgákat foglalkoztassanak. Akik persze lehet, hogy ugyanazok lesznek, mint akiket korábban kivágtak.
Mi jöhet még. Az iskolakötelezettséget szépen leszállítják még tovább, majd meg is szűntetik. Ezután már 6 éves kortól dolgozhatnak gyerekek a bányákban is. Fele annyiért mint egy felnőtt.
Magyar ipari forradalom 2. Csak pár száz évet csúsztunk...

Noname Watanabe 2011.06.24. 10:11:18

Rizsteraszokat a Gellért-hegyre! Közös japán-magyar határt!
Addig nem nyugszunk, míg közmunkásaink lábát három tenger nem mossa!
Pántlikát az Ebruszra!

Virág et. 2011.06.24. 10:13:29

Ennek az egésznek a célja a multik becsalogatása Magyarországra. Viktorék most fekszenek le a karvatlytőkének eddig példátlan szinten. Alighanem nálunk lesznek a "legrugalmasabb" munkajogi szabályok az egész EU-ban, ehhez kapcsolódik az egyik legolcsóbb munkaerő - szabad a pálya a fillérekért dolgoztató befektetőknek.

Mert azt ember ne gondolja, hogy csak mert könnyebb lesz valakit kirúgni, azért majd több megrendelése lesz a magyar kkv-nak. Piac nélkül nem lesz több bevétel, azaz pénz munkahelyre.

global001 2011.06.24. 10:13:41

Már látom szemeim előtt, amikor a jövőben a orbán személyes faszszopója, péter kiáll és azt mondja:
" A 2010-es választásokon a nemzeti ügyek kormánya megígérte az 1 millió új munkahelyet, és meg is csinálta. A nemzeti felemelkedés megtörtént..."

Még 1-2 helyen csinosítgatnak a statisztikákon és kiderül, hogy jobban élünk mint a németek.

Virág et. 2011.06.24. 10:16:17

@zero: Nem azt a 46 800-at fogják kapni, mint a rendes közmunkások? Nyilván lesz ezen némi haszon (kölcsönzési díj) az önkormányzatnak, de az nem hiszem, hogy munkavállalónként 10%-nál jobban megdobná a kölcsönző költségeit, ami még így is nagyon megéri neki.

mim 2011.06.24. 10:17:00

Félve írom, hogy igazából öntöző rendszert lehetne csinálni. Habár a nagy példa (CCCP) már megmutatta, hogy milyen béna a közmunka eredménye:
en.wikipedia.org/wiki/Qaraqum_Canal
Akit utaztatnak, az mikor fog munkát keresni? Szerintem ez csak állandósítja a munkanélküliséget. Az a papírtologatás, hogy a közmunkást nem számítják munkanélkülinek egyszerű szemfényvesztés - ha nem munkanélüli, akkor mi is ösztönözné, hogy munkát találjon? Hiszen van munkája!

Számomra az sem világos, hogy a kirugás olcsóbbá tétele miképpen szívja fel a munkaerőt. Drága ember kirúgva és 2-t felvenni helyette? Ez egy naív elképzelés. Ez inkább azt fogja eredményezni, hogy az öregek minden újat szabotálnak, ami végül a munkaadónak fog fájni. Persze ki lehet rugni őket is, de csak óvatosan és részletekben, mert a tapasztalat még a gyártósoron is értékes!

Az kívánom, hogy ne legyen igazam.

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 10:17:02

@global001: Azt már tegnap este is láttam a híradóban, hogy a fityesz szerint már kezdünk kurva jól élni, már mindenki megtapasztalhatta a hihetetlen reálbér növekedést.

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 10:23:30

A kirúgásokat valahol a parlament meg a pártházak környékén kellene kezdeni. A sok "okos" megmondóember (rohadt, szar, tolvaj, léhűtő) aztán megmutathatná, hogy mennyit is ér a "versenyszféfában". Már most megmondom: szart sem.
Egy országot elbaszni, felelősségre vonás nélkül meglehetősen könnyű. Ott viszont tényleg az életük, megélhetésük lenne a tét. Fel is fordulnának gyorsan, mint a csótányok.

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 10:23:44

@Virág et.: lesz majd Minimálbérvédelmi miniszteri biztos és máris lőttek a kiskapunak.

Steve the Great 2011.06.24. 10:27:38

@EÖ: Pl. Selmeczi Gabika a nyugdíjakat már megvédte, ez lehetne az új feladata.

Viktus 2011.06.24. 10:28:39

@ColT:

Szerintem pl. a Samsungban a koreaiak már behűtik a pezsgőket , mert ezért milyen jó kis jutalmat fognak kapni van egy európai ország, ahol majd kínai béreken lehet foglalkoztatni :D

Marcellusca 2011.06.24. 10:29:46

Én azt nem értem (még) ma sem, hogy a kényszermun....őőőő, izé, közmunkát miért veszi bele a foglalkoztatottak körébe?
Ha foglalkoztat, fizessen BÉRt!
Ne alamizsnát/éhbért.

És gondolom jól megtervezték, kiszámolták (remélem Matolcsy-nét is megkérdezték!) és a versenyszféra véleményét is kikérték, hogy valóban növelni akarja a foglalkoztatottak számát!
Ha mégsem, akkor majd kormányrendeletben szabályozzák, előírják?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.24. 10:33:40

@Marcellusca: Az új szlogen: mindenki vegyen fel még egy embert!

Viktus 2011.06.24. 10:34:18

- Belgium: A közmunka programokban résztvevő cégek elsősorban továbbképzési központként működnek .
-

Ezt kellene itthon is, és a munkáltatókkal egyeztetni a piaci igényekről ... bár azzal munka is lenne meg nem lehetne csak a magas lóról mondani pl. a bosch képviselőjének - neked márpedig ezer virágkötő kell.

Marcellusca 2011.06.24. 10:36:29

@no-night: Úúúúúú, előttem a kép, amint a közmunkások kis csapata megjelenik Bivalybasznádon, a kisebbségi (mondjuk ki: roma!) önkormányzat előtt, mert éppen ők kölcsönözték ki.
És egyetlen czigány sincsen a közmunkások között! :)))
Szvsz, nem kis felháborodást váltana ki!

Jack Torrance 2011.06.24. 10:36:59

Megmondta régen, Kínával versenyzünk. Nálunk még olcsóbb lesz a munkaerő. És a rendőri módszerek is Mao korszakát idézik.

Jack Torrance 2011.06.24. 10:37:45

Már várom a Népi Kohó programot...

Virág et. 2011.06.24. 10:38:33

Minden sora igazi remekmű ennek a tervnek.
Felmondásokról:

- megvizsgálják az indokolás nélküli felmondás bevezetésének lehetőségét
- leszűkül a védettségek köre (pl terhesség, betegszabadság), részleteket még nem tudunk
- a védettség csak haladékot jelent majd a felmondás hatálybalépése vonatkozásában, a felmondás ettől még nem lesz jogellenes
- amikor valami miatt mégis jogellenes a felmondás, attól még a munkaviszony megszűnik
- viszont ilyenkor a per idejére nem jár a munkavállalónak semmi (ez is ösztönzi a munkába való visszatérésre - nem kicsit cinikus) és a végén is csak egy átalánykártérítést kap (ez eddig is volt, 2-12 hónapnyi átlagbér, tehát nem valami belép a másik helyett, hanem ennyivel kevesebbet kap a vétlen és jogellenesen kirúgott munkavállaló)
- abban az esetben, ha a munkáltató a munkavállaló magatartása miatt szüntet meg rendes felmondással a munkaviszonyt, nem járna végkielégítés (mielőtt valaki belekezd: a rendkívüli felmondás ezt a kört eddig jól rendezte, ha a munkavállaló súlyosan megszegi a munkavégzés szabályait, akkor neki ugyanúgy nem járt végkielégítés, indokolatlan ennek az ilyen mértékű és ennyire szubjektív kiterjesztése)

Reggelig sorolhatnám...

Viktus 2011.06.24. 10:39:07

@Jack Torrance:

Az már működik egy ideje szabadban nem sok fém tárgyat találhatsz :D

Viktus 2011.06.24. 10:41:24

@Virág et.:

Terhes nő sem lesz védett? :O na ezt azért nem hiszem , mert ez még a szűkülő tábor számára sem hinném elfogadható lenne, mert eddig legalább megvárták míg a kismama visszatér, de így már rögtön bejelentés után kivághatják a munkahelyről? .O Na ez igazán ösztönözné a középosztály gyermekvállalási kedvét ...

Marcellusca 2011.06.24. 10:41:46

@ColT: Na, emmeg a másik. :(
Ki fogja megmondani, hogy ki/mikor/hogyan viselkedett rosszúl? És azért már kirúgás jár vagy csak egy szóbeli ejnye-bejnye (mint nekem tegnap :D)???
És mennyit fog számítani az elvégzett munka????

Kussolsz, nem pofázol, dolgozol!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 10:41:47

Egy nagy igazság van a doksiban:

"Uniós csatlakozásunk óta soha nem látott mértékű támogatás állt Magyarország
rendelkezésére a gazdaság élénkítésére, beruházások támogatására és egyéb fejlesztésekre.
Ugyanakkor az uniós forrásokból megvalósuló beruházások és egyéb konstrukciók nem
jártak érzékelhető pozitív foglalkoztatási hatással."

Az EU-tól bejött vagy 14 ezer milliárd forint, de a foglalkoztatottság ugyanúgy 55%-on áll, mint 6 évvel ezelőtt.
Nagyon szép, hogy kórházakat, iskolálakat, utakat, vasútvonalat újítanak fel, de ettől nem lesz több embernek munkája.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 10:46:41

@Virág et.:

Megmondták, hogy kelet felé kell nyitni, ezért járt Orbán Kínába.
Az olcsó Ukrajnát le kell körözni, mi leszünk Európa Kínája ... óccsó munkaerő, lófasz jogokkal.

Csak ez az egész ott hibádzik, hogy míg a bérek keletiek, és egyre keletiebbek, addig az árak nyugatiak.
Ugyanannyi a rezsi, mint Nyugaton, annyiba kerül az élelmiszer is, a benzin is ...

Nem lehet ilyen durva különbség a bérszínvonal és az fogyasztói árak között, mert ebből tényleg lázadás lesz.

Virág et. 2011.06.24. 10:47:32

@Viktus: Csak annyit írnak, hogy lényegesen szűkül majd ezek köre, részleteket nem tudunk. Ami viszont már biztos: terhesnek is fel lehet mondani, csak az majd akkor lép hatályba, ha a védettség lejár.

Eddig erre nem volt lehetőség. Biztos jót tesz majd a gyermekvállalási kedvnek, ha a kismama a szülés előtt azért még megtudja, hogy nem lesz hová visszamennie. Gondolom a kolléganők ezek után kétszeres kedvvel vágnak bele a gyermekvállalásba.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.24. 10:48:56

@zero: Miért lenne? Amíg az élőmunka ekkora járulékteherrel van megrakva, amíg a mutyizás/lopás/csalás miatti büntetés simán behozható 6-8 hónapnyi elcsalt járulék összegével, esetleg revizor megkenésével, amíg 30-40 éves emberek vígan legyintenek a bejelentésre hogy ugyan minek, mert pontosan tudják, nyugdíj nem lesz, eü ellátás kijárható egy napnyi alkalmival is addig semmi sem fog változni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 10:49:44

@Virág et.:

"Minden sora igazi remekmű ennek a tervnek."

Hát igen, több posztot is lehetne belőle írni, és a legszomorúbb, hogy sok ember, szakértő és politikus is ezen dolgozott vagy fél évig, és ezt tudták összehozni. Nagyon-nagyon szomorú ez ....

Virág et. 2011.06.24. 10:51:25

@zero: Kínának viszont világelső termelőipara van. Nem közmunkásokból, hanem olyan gyártók piaci munkásaiból, mint a Huawei pl, vagy a sok ezer névtelen alkatrészgyártó, amiből a nyugaton vásárolt berendezések összeállnak.

Nekünk meg lesz sok focipályánk. Remek.

Virág et. 2011.06.24. 10:54:36

Nem tudok ezen a jogellenes megszüntetésen túllépni. Azt mondja a Terv, hogy azért nem jár majd a jogellenesen kirúgott munkavállalónak a per idejére átlagmunkabér, mert ez is ösztönzi majd a munkavállalót, hogy visszatérjen a munka világába. Szerencsétlenek. Az a pénz eddig is utólag járt, az összes jogellenesen kirúgott munkavállaló (hacsak nem rendelkezett akkora megtakarítással) eddig is azonnal munkahelyet keresett, mert amíg a per zajlott valamiből csak meg kellett élni.

Gyáván nem merik az emberek szemébe mondani, hogy azért csökkentik a munkavállalói jogokat, hogy a magyar munkavállalókat még jobban kihasználhassák a munkáltatók és itt főként nyilván a becsaolgatni szándékozott nemzetközi befektetők a fontosak.

2011.06.24. 10:55:32

az megvan, hogy már most ha felvennél dolgozni egy regisztrált munkanélkülit, akkor felajánlják neked, hogy támogatják a foglalkoztatását.

Valami 3 hónapig fizetik a bérének a felét, cserébe mindössze olyan apróságot kell csak aláírnod, hogy 1 évig dolgoztatni fogod (ez még korrekt)
Illetve, korlátlanul inkasszózhatják a bankszámlád ???!!! WTF? se határidő, se összeg , csak ennyi. Az ok, hogy szeretnék visszaszorítani a visszaéléseket, de bazz...

Meg még vannak egyéb nyalánk apró betűs részek...

golyóstroll 2011.06.24. 10:56:16

@zero: viszont az is nagyon szomorú, hogy bármit csinál a fidesz, az már nálatok elve szar. Mert nagy része valóban szar, de ti már a nagyritkán előbukkanó jó ötleteket is élből fikázzátok.

Donkihóte 2011.06.24. 11:02:12

Úgy látom a többség azon kesereg, mert szegény kiszolgáltatott munkavállalót könnyebb lesz elküldeni. Igen, ez sok esetben tényleg komoly gondot okozhat a munkavállalónak, de azért a másik oldalt is érdemes megvizsgálni. Korábban munkaadóként volt szerencsém? látni a másik oldalt is. Léhűtő, semmit nem termelő emberek kirúgása kész művészet, mert a munkaügyi bíróság szinte mindig nekik ad igazat.. Arról nem is beszélve, ha a kirúgásánál elfelejtetted leírni, hogy lopott, csalt, hazudott és rongált, akkor utólag hozhatsz 100 tanút, vagy bármilyen valós, helytálló bizonyítékot, nem fogadják el. Ha nem akarod kitenni rendkívüli felmondással, hogy legyen esélye elhelyezkedni vagy munkanélküli segélyre, egyszer csak kapod az idézést a munkaügyi bíróságra.
Volt aki a cég telephelye melletti járdán csúszott el, amikor késve érkezett dolgozni, és beperelte a céget kártérítést követelve. De volt olyan is, aki háromszor ütközött targoncával, és amikor mondtam, hogy elküldöm, akkor mosolyogva kérdezte: kapok végkielégítést vagy munkaügyi bíróság legyen? Ha nem is ítélik meg, egy csomó idő, ügyvédi költség stb. Szóval csak annyit akartam mondani, hogy a másik oldalt is érdemes megnézni.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.06.24. 11:02:24

Az EU összehasonlításhoz annyit, hogy oké, hogy a dánoknál meg az íreknél forintba átszámolva nagyobb a kereset, csak azért azt se felejtsük el, hogy ott nem a magyar árak vannak (de ez általában az össze külföldi összehasonlításnál így van). Főleg, ha valaki házbérletben lakik (ami arra fele elterjedt) s havi több száz €-t kifizet csak azért, hogy lakjon valahol.

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.06.24. 11:03:00

@bulvármédiás =>: Javítás: de ez általában az össze külföldi összehasonlításnál elfelejtik hozzátenni...

bulvármédiás => · http://kepviselo.blog.hu 2011.06.24. 11:05:10

@Apafarkas: "Mi a faszért stadiont építenek, miért nem gyárat,"

Azért azt se felejtsd el, hogy a foci is hatalmas üzlet tud lenni, igaz, kevesebb embernek ad munkát, mint egy ugyanakkora gyár.

turoczi 2011.06.24. 11:05:18

Ehhez nem kellett szakértelem! Adósságunk már van rendesen, jöhet a rabszolgaság. Tőkés bácsi azt mondta, Kínában is egy marék rizsért dolgoznak!
Miért nem kezdi a sok gyógyszerfüggő a spórolást magán a kormányon! Fogadjanak fel egy igazmondó juhászt végre, mert ez 85 oldal mákony. 2014-ig 300 ezer az össz. munkahely, ebből 100 ezer négus?

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 11:07:37

@Donkihóte: így van, egyszerűen nem lehet megszabadulni az alkoholista-tolvaj kollégáktól
nálunk lopják a gázolajat és még rajtakapáskor is nekik áll feljebb.
a munkaügyi bíróság meg egy vicc.

Viktus 2011.06.24. 11:09:03

@bulvármédiás =>:

Régen jártál a nyugati féltekén ... igaz nem magyar árak vannak, mert a magyar fogyasztói árak már sokszorta magasabbak arrafelé a szolgáltató szektor igénybevétele drágább, de kocsmába nem kötelező járni ...
A házbérletről pedig annyit itthon felénk a lakásbérlet 40-től indul na az arányokat kinézve a 36 nettóból még fedél sincsen ... nemhogy rezsi meg a mondjuk olyasmi luxus, hogy nem ártana v.mit enni is ...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.06.24. 11:11:03

@zero: A költségvetéshez és Matolcsyhoz annyit, hogy mi (plusz bárki aki látott már excelt) ezt már tavaly vágtuk és hirdettük ügyfeleknek, most a 2010es beszámolónál kell minden felhalmozott, eredménytartalékba nyüstölt profitot és ki nem fizetett osztalékot kiszedni a cégből ez az adókulcs mellett és huss, ahol biztos, hátra sem nézni...nálunk nagyon durva számok repkedtek, ha máshol is, felbecsülhetetlen vagyonok lettek kimozdítva a magánszektorból. És szinte semmi nem lett belőle IDE visszaforgatva, ami egyenesen rémületes a jövőre nézve...de fényes szelek fújnak...

rolika 2011.06.24. 11:16:49

Aki BÁRMIFÉLE fehéredést vár mostanság, az nem itt él... Erről ennyit.

Az egész egy szélmalomharc. A zuniós pályázatok mind eszközbeszerzéseket támogatnak, de könyörgöm, ha gépeket veszünk, miért lesz több munkahely? Ellentmondás van! Ha veszek egy vakológépet, elküldhetek hat embert. Most vettünk egy szórógépet, amivel akár egyedül is tudok hőszigetelni. Minek ide jómunkásember? Veszekedni vele?

Amikor 2008 végén a válságon hüledeztünk, szóba került, hogy az annyira súlyos is lehet, hogy felszámolja a demokratikus viszonyokat. Hát kérem szépen, annyira súlyos.
Valakinek egy szép napon majd fel kell állnia, és el kell mondania, hogy sajnos tévedés történt, nem lehet mindenkinek autója, telefonja, számítógépe, mindennap áram, távfűtés, gáz stb. Nem likviditási gondok vannak, hanem szerkezetileg rogyadozik az egész.
Építhetnek száz autógyárat, ezeret, egyszer rájönnek a népek, hogy nincs szükség négyévente újradizájnolt audira meg mercire, amikor már az előző (és az azt megelőző is) mindent tudott, meg aztán nem lehet ezeket megenni.

ketroot 2011.06.24. 11:18:33

@Azreel:

Nekem "megvan", mert így vettek fel, vagyis csak szerettek volna (hivatalosan), csak aztán kiderült, hogy nem kap a cég semmit, mert túl rég óta vagyok álláskereső (?!). Így most mehettem az önkormányzathoz kuncsorogni... kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, ha kapok valami juttatást. Akkor a zsebbe menő bért csökkentik a szoc.támmal? Így megint csak a munkáltatóm jár jól... Ha meg nem kapom meg a támogatást, akkor mi lesz...?:D

Viktus 2011.06.24. 11:20:02

@bulvármédiás =>:

Megosztok veled egy nagy titkot hiába építesz egy Nou Camp-ot pl. a puszta közepére az nem fog pénzt hozni .... a Debrecen lényegében a jelenlegi létesítményét is nehézkesen tartja el ... de ez igaz az összes többi focicsapatra kishazánkban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 11:21:57

@golyóstroll:

Mint például?
Mondjuk arról nem fog poszt születni, hogy ha valamit jól csináltak, azt olvasd el a pártsajtóban.

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 11:22:25

@bulvármédiás =>: Miért, Mo-n ingyen osztogatják a lakásokat? Akkor valamiről lemaradtam.

Viktus 2011.06.24. 11:23:42

@rolika:

Mondjuk éppen a merci, audi, bmw döntöget csúcsokat ... Magyarországon is több audit adtak el , mint suzukit idén :P

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 11:30:43

@golyóstroll: Az a baj, hogy ezt, mármint egy országot vezetni, nem lehet úgy csinálni, hogy "azért vannak jó ötletek is". Ez kb. olyan mintha felépül egy ház, a tető mondjuk tökéletesre sikerül, viszont a fal ócska lett, és összedől az egész.
Vagy az autós: "Nem értem, hogy miért csak azzal foglalkoznak, hogy elütöttem három gyalogost, mikor utána olyan szépen meg tudtam állni a lámpaoszlop előtt?"
Vagy esetleg nézzük úgy mint a horgász, akinek ronda, dagadt, igénytelen, öreg, büdös felesége van, de legalább orbitális gilisztákat sz@rik?
Mindenben meg lehet találni a jót. Annó, asszem Gyurcsány mondott valami hasonlót, hogy mit sírunk, még sehol sem vagyunk Szomáliához képest (tudom, hogy nem így hangzott el, de a lényeg ez volt).

Gonosz Repülőmókus 2011.06.24. 11:34:00

@Viktus: Hát ezt nem csodálom. Az efftásak szeretik ezt a márkát, másnak meg már egyre kevesebb pénze van autót venni (meg kaját).

NYJetsTD 2011.06.24. 11:37:28

A megoldás egyszerű. Csináljunk minden faluba, városba több száz focicsapatot. Kedves Vezérünk azt mégsem engedheti hogy tönkre menjen bármelyik is. Jöhet a lóvé, nincs munkanélküliség, viktátorunk bármelyik osztályban levezethet a seniorban, Matolcsyné újra titokban beléptetheti urát valamelyik egyesületbe, tomika vehet beléptetőket, de szép is az élet...
Hallom, költözik a kormány. Újra nyitják az OPNI-t?

valójábannemberci 2011.06.24. 11:39:15

Szerintem meg Kína hozza majd ide a saját gyártását - otthon ugyanis már egyre drágábbnak minősül. Már több kínai vállalat is kihelyezte a termelést Vietnamba, mert ott olcsóbb. Innen viszont könnyebb lesz betörni az európai piacra. Is.

golyóstroll 2011.06.24. 11:40:33

@zero: te bizots jobban tudod, mint én, de van pár poszt, ahol a posztolók 97%-a nem ért veled egyet
amit csinálsz, arra hasonlít, mint amikor bekiabálnak a pálya széléről, hogy nem így kell focizni
sokszor azt sem tudod, hogy mi van a rendelkezés mögött, de már eleve szar
a közmunkaprogram révén is néhányan már itt náci haláltábort vizionálnak, holott nyilván nem arról lesz szó
és hiába arcoskodsz a pártsajtóval, leszarom a pártokat, jobbról balról

Viktus 2011.06.24. 11:46:22

44 milliárdos bukás eddig az M6-os
Az autópálya tavaly átadott két szakasza huszonhatszor annyit visz, mint amennyit hoz.
-

Na van itt pénz ...

golyóstroll 2011.06.24. 11:47:12

@Gonosz Repülőmókus: ezt nem is mondta senki, ha ezt olvasod ki belőle, akkor az téged minősít.
Annyit mondtam, hogy válogatás nélkül köpködni = NEM MENŐ!
vannak nagyon jó ötletei a kormánynak (elvenni a korkedvezményes nyugdíjat, munkát adni az otthon f.szukat verőknek, rokkantnyugdíjakat felülvizsgálni), csak nem bír jól nekiállni
vagy jól is áll neki, akkor szarul kommunikálja
meg van egy csomó olyan is (bruttó bér emelés előírása, stb stb.), amitől feláll a szőr a hátamon
de válogatás nélkül fikázni az már nagyon nagyon szánalmas

golyóstroll 2011.06.24. 11:49:01

@Viktus: ezt mondjuk nem értem! mitől lesz nyereséges egy autópálya?
ha pedig szar szerződést kötöttek, akkor Budai úr csapjon oda

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.24. 11:54:03

@golyóstroll:

szerintem zeroék nem az az alap ötleteket szokták kritizálni, hanem a kivitelezést illetve az arra irányuló terveket.
pl a közmunkaprogramnál is. maga az ötlet nem rossz, a cél sem, csakhát ahogyan akarják és ami dumát ellejtenek mellé, az bizony egy kalap szar.

az pedig, hogy zero vagy laspalmas hogyan ítél meg egy dolgot, az ő dolguk. az ítélet mindig szubjektív, hogy helyes-e ezeken a területeken amikben véleményt mondanak zeroék. elmondja/leírja a véleményét és kész. ez egy blog. erre van.
a többeiek pedig elmondják a saját véleményüket. ez egy blog erre van.

az hogy az olvasók mit vizionálnak az meg végképp nem a post írójának a felelőssége. sem joga sem kötelessége, de még csak szerintem szándéka sincs sem zeronak sem laspalmasnak arra, hogy rászóljon a vizionálókra legyenek pro vagy kontra a vízióik.
legfeljebb véleményt mond róla, de ez tudod olyan mint a segg, mindenkinek van, semmire nem jogsít fel, semmit nem befolyásol.

ez a blog erre van. az aktuális kormányzat vastagbőrös dolgait, pofátlanságait, balfaszságait kommentálni. és pont.
(értelemszerűen nem pártállás miatt, hanem mert mindig az aktuális kormánynak van jogosultsága/lehetősége égre kiáltó balfaszságokat csinálni, az ellenzék kevesebb szerepet kap ezen produktumok terén, bár valóban igyekeznek nem lemaradni nagyon )

ketroot 2011.06.24. 11:54:33

@golyóstroll:

Gondolom nem bonyolít akkora forgalmat, viszont vannak a fenntartásának járulékos költségei.

rolika 2011.06.24. 11:54:48

@Viktus: Magyarországra minden hatványozottan igaz :-)
Ja, és használhatják a tök üres autópályákat is...

Viktus 2011.06.24. 11:55:34

@golyóstroll:

Mondjuk, ha van rajta forgalom attól :P

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.24. 11:56:29

@golyóstroll:
ez a blog erről szól. itt ne mást keress.
arról szól, hogy ami szar azt fikázza, kibeszéli.
ha nem tetszik, hogy nem találsz a postok közt pozitívumot, akkor menj át a cukkermukker blogra és töltődj fel olyankor:)

Birkesz 2011.06.24. 11:56:54

@golyóstroll: "te bizots jobban tudod, mint én, de van pár poszt, ahol a posztolók 97%-a nem ért veled egyet"
Gratula, felfedezted a blogok legértékesebb tulajdonságát: senki sem mondta, hogy Zero a mindentudó. Ha egy olyan posztot ír, ahol benéz valamit csúnyán, akkor a többiek kijavítják / nevetik. Ezért ne csak a posztot olvassad el, hanem a kommenteket is. Ez a lényeg: feldob egy labdát, mi pedig kivesézzük.

Birkesz 2011.06.24. 11:59:58

@golyóstroll: "vélogatás nélkül fikázni"
Mondjuk konkrétan, ha erre a cikkre válaszoltál, magyarázd légyszi el, mitől lett ez zsigerből fikázás? Hol látsz jó megoldásokat a belinkelt tervezetben?

golyóstroll 2011.06.24. 12:00:00

@ketroot: @Viktus: aki ott lakik, annak jó,
nyilván ez ilyen dolog, ennek pont nem kell nyereségesnek lenni

@Conv: ez így igaz, de ez a posztkényszer elsivárosítja őket, pont mint a Hónaljmirigyet, akik addig voltak jók, amíg nem futószalagon gyártották a tévének a műsort
nekem eleve nem szimpatikus az a fajta hozzáállás, hogy adott egy dolog és akkor jól megköpködjük, meg megmondjuk a tutit, hogy miért nem jó
és ez egyre inkább így van itt
lásd még: zöldek (nem jó így, de nem tudjuk, hogy lenne jó)

Viktus 2011.06.24. 12:01:16

@Birkesz:

Mondjuk érdekelne melyiknél volt ez a 97%-os elégedetlen közönségarány :P

one_away 2011.06.24. 12:01:27

rákerestem, és Kínában az átlagfizetés 2-300 USD körül van. Ha rossz forrást találtam, javítsatok ki, a new york times egy tavalyi cikkében volt így.

golyóstroll 2011.06.24. 12:01:51

@Birkesz: erről szólna a blog? ezt nem tudtam. köszönöm, hogy segítettél

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 12:02:19

@Donkihóte: A targoncást nem lehetett volna az okozozz kárért kirúgni? Végkiegből levonva?
Amúgy ezért jók a biztonsági kamerák.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 12:03:14

@golyóstroll: Igen, vannak jók. Ezek közül sajnos elég sokat viszont szarul valósítanak meg.
És elég sok ötletük meg nem jó, hanem ilyen, mint ez.

ketroot 2011.06.24. 12:03:31

@golyóstroll:

Azért nem árt, ha termel is valamit. :D

golyóstroll 2011.06.24. 12:03:44

@Viktus: most volt kb. egy hete, ha akarod előkeresem
a kommentek 97,6%-a ez volt: "zero, ezt benézted" a maradék pár százalék eszkep és te voltál, mint két etalon hülye
:P

ketroot 2011.06.24. 12:04:09

Amúgy, hogy a 'csába tűnt el az avatarom...? Indan meg ott vigyorog.

Viktus 2011.06.24. 12:04:51

@golyóstroll:

Elárulok egy titkot autópályát arrafelé építenek amerre várható forgalom, vagy különböző egyéb fejlesztések, amelyek oda csalogatnak cégeket ... ez eddig nem valósult meg. A lakosság igényeire olcsóbb a 8000 autónak egy főútvonalat építeni.

Virág et. 2011.06.24. 12:05:51

@Donkihóte:
"Léhűtő, semmit nem termelő emberek kirúgása kész művészet, mert a munkaügyi bíróság szinte mindig nekik ad igazat."

Mert a munkáltató az ügyvéden spórol, jó lesz munkaszerződésnek a féloldalas zsírpapír is, a felmondás meg megy sms-ben vagy wc-papírra írva. Aztán csodálkoznak a bíróságon és kifizetik az ügyvéd munkadíját a munkavállalónak.

"Volt aki a cég telephelye melletti járdán csúszott el, amikor késve érkezett dolgozni, és beperelte a céget kártérítést követelve."

A munkába utazás közbeni baleset munkahelyi balesetnek minősül. Egyelőre ezen a téren nem látok változást.

@EÖ: "nálunk lopják a gázolajat és még rajtakapáskor is nekik áll feljebb.
a munkaügyi bíróság meg egy vicc. "

Ez rendkívüli felmondási ok. Ha rajtakapod, jelentsd fel. Azonnal ki is rúghatod.

Én rendszerint munkáltatót képviselek munkaügyi bíróságon és nagyon szépen szoktuk nyerni a pereket. Általában már az első tárgyalás előtt sejteni lehet, hogy mi lesz a döntés. A vesztes perek 99%-a már a felmondás pillanatában eleve erre a sorsa rendeltetett.
Ez nem a munkaügyi bíróság hibája. Az, hogy sokszor pártos, az szándékos. A munkaügyi per, az nem polgári jogi per. Nincsenek egyenlő felek. Van a munkáltató, akinek az egész egy gazdasági döntés és van a munkavállaló, akinek a megélhetése függ ettől. Nem mindegy.

golyóstroll 2011.06.24. 12:06:21

@ketroot: hogy termel egy autópálya hasznot, magyarázd már el?!
a matricák nem adott pályára szólnak, bár nyilván a közösbe több megy
Mátraszentimrére is alig mennek, az az út is alig termel hasznot
tekerjük fel és tegyük át máshová?
a pécsieknek jó az autópálya, a szekszárdiaknak is, a dunaújvárosiaknak is, a paksiaknak is
nem csak pesti van ebben a kurva országban (de ebbe most ne menjünk bele)

golyóstroll 2011.06.24. 12:07:25

@Viktus: és te már most tudod, hogy az M6-os mindig is ilyen lesz?

Viktus 2011.06.24. 12:12:08

@EÖ:

Mondjuk érdekes nálam nem lopja egyik emberem sem ... egyébként roppant egyszerű kivédeni gps jeladóval vagy leülsz, és szépen kiszámolgatod a normákat (azt alapban is kellene művelned), és akinél nem stimmel bérlevonás.

@Virág et.:

Mondjuk nem tudom milyen gépekkel dolgoznak, de mondjuk nem olyan egyszerű a B kategória felett embert találni ....

Viktus 2011.06.24. 12:15:20

@golyóstroll:

Sanszos a presztízs beruházásnál az m3-ason sincsen nagy tolongás Debrecen felé évek óta ...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.06.24. 12:17:55

Én még mindig nem értem, miért nem lehetne ezzel párhuzamban profitit termelő állami cégeket indítani. Gyorséttermek, áruházláncok...stb.
Elég rizikós lesz motiválatlan cigányokkal gátakat, stadionokat építtetni. 2014-ig alig lesznek új munkahelyek a versenyszférában, ahova szakképzett pályakezdők mehetnének.

minimalista 2011.06.24. 12:23:33

Valamiért nem küldi el a hozzászólásaimat...

minimalista 2011.06.24. 12:26:01

Ezek szerint csak a kritikai észrevételeket cenzúrázza...

Virág et. 2011.06.24. 12:26:23

@csabapayne: Mert nincs piac. Ahhoz pedig, hogy olyan vállalkozást indítsunk be, amelyre lesz piac és amely tartós munkahelyeket fog teremteni, ahhoz kevés az szellemi termék, amit a 0 percet a piacon dolgozó kormányzati szakértők ki tudnak magukból izzadni.

Könnyebb az ilyen gányolás, ami számszakilag és statisztikailag az Orbán-kormányt igazolja, de valós gazdasági hatása 0 lesz.

ketroot 2011.06.24. 12:31:40

@golyóstroll:

Hogy-hogy hogy? Szerinted, hogy döntik el, hogy milyen utat, autópályát merre visznek?

Viktus 2011.06.24. 12:36:24

@Virág et.:

Na igen azt kellene piacot szerezni viszont, ha v.mit elakarsz adni lobbizva ahhoz lekell szállni a magas lóról, és körbenyalni pl. az arab olajosokat, ruszkikat, kínaiakat ...

Marcellusca 2011.06.24. 12:37:20

Egyébként, mijeza Magyar Munka Terv?

Talán NEMZETI vagy fif@sz? :D

Csumpitáz Alfréd 2011.06.24. 12:47:29

Csak egyet nem értek. Ezek az okos politikusok sosem lesznek munkanélküliek? Vagy ha ők nem is, de a hülye gyerekeik? Egyszer minden dal véget ér... Szemétládák.

Viktus 2011.06.24. 12:55:58

Hitleres párhuzammal ekézte Orbánt Vona Gábor
"Ami Hitlernek a csodafegyver volt, az Orbán Viktornak a Széll Kálmán Terv" - bírálta a gazdaságpolitikát a Jobbik elnöke.

:D

Viktus 2011.06.24. 12:56:42

@Csumpitáz Alfréd:

Nem , mert a nagy elszámoltatósok vígan lapátolják ki ugyanúgy a pénzt még az unokáknak is meglesz a jó ...

keri5353 2011.06.24. 12:58:39

Úgy tudom, hogy a világ első közhasznú munkája a MINISZTER munkája. Orbán mondta: ha fordítva ülsz a miniszteri székben, akkor megdöglött a lovad. (ősi felcsúti közmondás)

Transylvanianmixedgrill 2011.06.24. 13:15:37

Az eggyel előző témában már leírtam mindent. Amit itt még érdemesnek tartok elmondani, hogy ha ezt egy Európai Uniós és NATO országban meg lehet tenni, azaz igaz hogy lesz hőbörgés, de mégis csak beindul ez a rendszer (lásd. médiatörvény, alkotmány). akkor aszem ez az Európai Unió tényleg nem ér semmit, holnap ki is léphetünk, értelme nincs ebben a gittegyletben, sóhivatalban benn lenni, és az állampolgároknak magunk kezébe kell vennünk a sorsukat, hogy ezt a két évszázaddal ezelőtti latin-amerikai kormányt leállítsák.

valójábannemberci 2011.06.24. 13:38:29

@keri5353: Még nem láttam őt lovon munkába menni, tehát ló nélkül érvényét veszti a bölcsesség. És ezt ő is tudja.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 13:53:25

El kell törölni MINDEN munkát terhelő adót és járulékot, az áfát le kell vinni 15%-ra, és vagyonadót kell bevezetni.

Aztán össze kell olvasni, mennyi a bevétel, és hozzászabni a kiadási oldalt.

Az milyen, hogy az egész kibaszott EU-ban egyetlen ország sincs (legfeljebb statisztikai hibaként), amelyiknek az elmúlt 20 évben csak egy évben is szufficites, vagy legalább nullszaldós lett volna a költségvetése? Ebből nem lesz így adósságlerázás. Meg munka sem hosszú távon, ha kamatokra basszuk ki a pénzt.

Első lépésként nem az államadósságot kellene csökkenteni, hanem előírni a költségvetési hiány tilalmát. Ez lenne a munka alapja is. Minden más bullshit.

Nem lesz itt semmiféle munkahelyteremtés ilyen adószint mellett, nagyarányú 20,32%-os SZJA ide vagy oda, ha egy x forintos számlából a végén jó, ha 0,2x forint elkölthető pénz marad, de ha nem fizetik ki, akkor egyenesen -0,2x.

Kartal (rezervált) 2011.06.24. 13:59:11

csak ismételni tudom magam: politikusok, a jó kurva anyátokat!

@Virág et.: és akkor még örüljünk neki, hogy nem mínusz...

trojka 2011.06.24. 14:05:12

@Wilbur Nárcisz-11 Swain: Arrol, hogy kitegyuk a pántlikát, lekéstunk. Oda már a német hadsereg (nem a mostani) egy válogatott hegyivadász szakasza felmászott, anno.

trojka 2011.06.24. 14:11:38

Emberek! Valaki mondja már meg nekem hogy az a nö, aki 1953-ban szuletett, az idén hogyan lehet 59 éves?!

Harcimaci 2011.06.24. 14:13:05

A nagyvezír feltalálta az időgépet. Isten hozott mindenkit az 50-es években.
Még egy ötlet az ország imázshoz: táblákat a határátkelőkre,hogy isten hozta Fortressben!

Viktus 2011.06.24. 14:17:44

@Harcimaci:

Mondjuk lehet lesz szögesdrót első hullámban a menekülő orvosokat megakadályozni a diszidálásban :D:D:D:D:D

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.06.24. 14:22:31

@golyóstroll: "Mert nagy része valóban szar, de ti már a nagyritkán előbukkanó jó ötleteket is élből fikázzátok."

Hol itt a jó ötlet?????????? Kimondtad az igazat "nagy része valóban szar". Tudod mennyi jó ötlete volta fiúknak kb ha 2-3 és erre jutott vagy 100-200 ordító baromság, pofátlanság, sima pénzlopás.

Mert nem az a baj itt mosta fiúknak, hogy az államadósság 80% mellékesen ez erőteljes középmezőny, vagy még annál is jobb itt Európában. Nem! A baj az, hogy üres a kassza, nincs mit lopni. Azért kell a sok plusz pénz, mert nem kormányzás az ha per fő, nem lehet legalább pár 10 milliárdot zsebre tenni. Tolvaj gennyes banda ez a FIDESZ is, akik meg még szimpatizálnak ezekkel azok meg IQ hiányos barmok, vagy ők is kapnak a lopott pénzből.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.06.24. 14:32:14

@golyóstroll: Nem halál tábor nem. Rabszolgatábor, munkatábor, fogtad, hogy a közmunkás a termelő piacra kikölcsönözhető lesz. Azaz multi majd kiveszi, csak elég verőember kell majd akik ha nem dolgozik majd félholtra verhetik a delikvenst aztán majd az lesz, hogy hát megbotlott egy faágba.

Minek Magyarországon munkajog, minek a munkásnak bármi is. Legyen újra jobbágyság, minden a Viktoré, meg a hűbéresei. A többi baromarcú meg az Ő jobbágyaik lesznek, aztán ha kegyelmes úr majd azt gondolja kapunk fejenként egy szelet száraz kenyeret és egy korsó poshadt vizet.

Catilina 2011.06.24. 14:35:34

Mocsarakat lecsapolni, stadionokat építeni! De nem ám szomorúan! A jó hangulatról és a csasztuskákról a vidám barakkok kultúrfelelősei és kápói… akarom mondani: pribékei… francba, na: munkafelügyelői – végre! – gondoskodnak! ;)

Nem tudom miből következik, hogy a 16%-osra leszállított adó miatt megmaradt pénzt a vállalkozók munkahelyteremtésre fogják költeni. A vállalkozó akkor fektet be fejlesztésbe, ha piacot szimatol. A piacot fellendíteni képes vevőkör viszont valószínűleg csökkenni fog, ergo a vállalkozónak esze ágában sem lesz felvenni embereket, sőt, a meglévőket is elküldheti, ugyanis vannak és lesznek szakképzett, sőt diplomás munkanélküliek is. Mennyivel jobban megéri mondjuk hatvanezerért foglalkoztatni két diplomás könyvelőt a nyolcórás munkára, mint mondjuk egyet, teszem azt kétszázért. (Remélem, én nem tudok jól valamit, és mégiscsak vannak szabályok ez ellen.)
Az, hogy magyar vállalkozó nemzetközi mamutcéget csináljon, nem nagyon valószínű, de ha csinál is, a munkahelyeket még a mienknél is olcsóbb helyekről tölti fel, már ha lesz ilyen egyáltalán (nem szívesen gondolok arra, hogy ez a koncepció a magyar munkabérek ilyen mértékű esésére alapulna).

Most az egyszer drukkolok, hogy ne legyen igazam, és valóban pozitív dolog süljön ki ebből, különben nem tudom, mi lesz.

Igazán nem a közmunkaprogram és a nyugdíjreform az, ami böki a szememet, nem is annyira a munka törvénykönyvének átdolgozása. Sokkal inkább a bizonytalanság aggaszt. Az, hogy fogalmam nincs, merre tartunk, mert bármikor kipattanhat egy zseniális vagy egy ostoba ötlet valaki fejéből, és egyáltalán nem biztos, hogy ebből a zseniálisat valósítják meg, ugyanis elveszett a kontroll. Az ember nem alapozhat meg nyugodt jövőt, mert egyik percről a másikra megváltozhat bármi a törvénybe, és még csak választ sem kapunk a miértekre, csak szózatot.
Példa: A munkanélküliség nem probléma, hanem ellenség.

És a gyermekvállalás még kimaradt: Több gyereket nem(csak) a felső tízezer(nek kellene) vállal(nia) optimális esetben, hanem mindenki(nek). Ha a gyermekek eltartása még inkább veszélybe kerül (közmunkából mégis hogyan?), az „alsóbb” rétegből ki mer majd egynél több gyereket nevelni?

bandika gazdája 2011.06.24. 14:37:26

@golyóstroll: Ha figyelnél, nemcsak az észt osztanád, tudnád, hogy hányszor vitatkozunk Zeroval vagy Laspalmassal, mégsem sértődnek meg soha. Bár többet tudnánk vitatkozni velük, de ha ezt itt pld. elolvasod, légyszi ecseteld már külön nekem, hogy ebben a törvénytervezetben mi a fasza? (Ja és írjál egy listát is, hogy 38500 forintot hogy kell beosztani, hogy a gátépítés közben a családod - de tudod mit, ne is legyen családod - csak te egyedül hogy osztasz be úgy, hogy ne dögöljél éhen, és ne fagyjál meg!) Előre is köszönöm!

bandika gazdája 2011.06.24. 14:42:39

@golyóstroll: Ja és ... "Nem jó így, de nem tudjuk hogy lenne jó!" Nem mi akartunk kormányra kerülni bazzeg! Aki akart, annak kutyakötelessége tudni hogy jó! Mert ha mégsem jó, tehát ha mégsem tudja, akkor nincs ott semmi keresnivalója az a nagy büdös helyzet!

bandika gazdája 2011.06.24. 14:48:22

@zero: Te meg Zero ne humorizáljál a 2020-as olimpiával! Ezek egyszer már akartak olimpiát csinálni, csak juttasd eszükbe ...!

valójábannemberci 2011.06.24. 14:52:26

@Catilina: Milyen egynél több? Mínusz egynél több, talán...

Marcellusca 2011.06.24. 14:57:26

@bandika gazdája: Annyiban módosítanám, hogy amennyiben észre veszik vagy felhívják a figyelmüket, hogy az úgy rossz, akkor nem durcás kisgyerek módjára hisztiznek és erőből csapkodnak a homokozólapáttal, hanem megpróbálnak módosítani, jó irányba menni!

Egyéves Önkéntes 2011.06.24. 14:57:46

@Viktus: nem lopja vagy csak nem tudod, hogy lopja?

valójábannemberci 2011.06.24. 15:03:52

"Megjegyezzük, hogy a szocialista kormány az elmúlt három évben még soha nem tartotta időszerűnek a megszólalást Tibet ügyében. Szomorú, hogy az emberi jogok ügyében tanúsított kormányzati közömbösség nemcsak Magyarországra, hanem Tibetre is kiterjed. (...) Álláspontunk szerint a tibeti eseményekért nem csupán a helyi végrehajtó hatalom a felelős, azok egyenes következményei a Kínai Népköztársaság Tibet-politikájának" - Balog Zoltán (Fidesz), 2008

mruniverzum 2011.06.24. 15:06:46

@golyóstroll: Posztkényszer? LOL! Te nem látod, hogy mekkora szarban vagyunk ember?
Zero is megmondta, hogy annak örülne a legjobban, ha nem lenne miről írni. mint mi mindannyian.

Viktus 2011.06.24. 15:09:08

@EÖ:

A meghatározott normámat teljesíti, időben is beér , ha meg nem hűti meg fűti magát, és ezzel spórol gázolajat tőlem az övé lehet ... nem vagyok annyira zsidó :P

valójábannemberci 2011.06.24. 15:09:47

@valójábannemberci: www.fidesz.hu/index.php?Cikk=136202

Kíváncsi leszek, hogy mit hoz majd a kétnapos kínai látogatás. Előkerül a tibetiek és az ujgurok ügye, megemlítik majd a bebörtönzött Nobel-békedíjas Liu Hsziao-po nevét? Vajon? Vajon?
Vagy azzal elkaszálnák a közmunkásokban rejlő nagy bizniszt?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 15:12:31

@golyóstroll:

"ez így igaz, de ez a posztkényszer elsivárosítja őket, pont mint a Hónaljmirigyet"

MU-HA-HA, te vagy a nap legviccesebb embere, 3 blogot meg lehet tölteni a sok faszsággal, ha nem munka után foglalkoznánk ezzel és lenne több időnk, vagy egy 20 tagú brigád lenne a hátam mögött ....

"Posztkényszer" , eszem-faszom megáll :)))

golyóstroll 2011.06.24. 15:15:48

@Nikosi: szerintem te beteg vagy! még senki nem tudja, hogy hogyan fog ez működni (sajnos az sem, aki kitalálta) de te már tudod, hogy agyonvernek a teszkós verőemberek és beépítenek a gátba
pont erről beszélek, hogy sokan beszéltek össze-vissza, nem baj, hogy ész nélkül, a lényeg, hogy rúgjunk egyet a fideszbe
ez a kormányzás egy nagy rakás szar, de legalább ami jó ötletnek néz ki, annak várjuk már ki a végét!
megnézheted a csipsz-kólás posztban is mindenki azon agyal, hogy majd akkor ausztriából hoz redbullt
az meg se fordul a fejében, hogy a redbull egyrészt egy egészségtelen szar, másrészt baszott drága

Virág et. 2011.06.24. 15:20:01

@valójábannemberci: Szerinted? :) Az a 2008-as Fidesz volt. Annak annyi köze van a mai Fideszhez, mint a 89-es Orbán Viktornak a 2011-eshez.

golyóstroll 2011.06.24. 15:20:15

@zero: ha leszállsz majd a magas lóról, akkor megmagyaráznád, hogyan kell ezt érteni:

"Az is elég szembetűnő, hogy mivel az adó kilóra, literre vonatkozik, az olcsóbb termékek nagyobb mértékben fognak drágulni. 100 forinthoz képest a 25 már komoly tétel, míg 300 Ft-nál szinte elenyésző. Vagyis elvileg ezzel is a kispénzűek szívják meg."

Mert, hogy a matek magas nektek arról nem tehettek nyilván, de ilyen szánalmas populista következtetést levonni véletlenül nem lehet. Hangzatosabb, hogy a kisemberrel megint kibasznak, holott szó sincs erről. Mindenkivel kibasznak.

Artech 2011.06.24. 15:23:36

@csizsikpizsik: De először rúgja ki a minimálbérest, s utána vegye vissza. Így olcsóbban alkalmazhatja...
Köszönjük Viktor!!!!
Még kevesebbet viszek haza!!!

Virág et. 2011.06.24. 15:24:05

@golyóstroll: Úgy érti, hogy a termék árához viszonyított arányban érezhetően nagyobb érvágás, fájóbb az a 25 forint.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 15:26:13

@golyóstroll:

Mit nem értesz azon, hogy nem a termék árának fix %-a lesz adó, mint pl. az áfa, hanem kilóra lesz?
A 100 ft-os csokin is 25 ft lesz az adó, meg a 600 ft-os csokin is 25 ft lesz adó.
Az 100 ft-os csoki ára 25%-al fog drágulni, a 600 forintosé meg 4%-al.

A csóró magyar jellemzően a 100 ft-os csokit vette, a gazdag meg a 600 ft-os.
Mi olyan érthetetlen ebben?

Viktus 2011.06.24. 15:27:23

@golyóstroll:

Szerinted mi a francnak kell a visszavezényelt nyugdíjas rendőr? állományba nem veszik létszámstop van ... mérnöki képesítése nem soknak van sem építőipari tapasztalata munkavezetőnek ...

golyóstroll 2011.06.24. 15:31:04

@bandika gazdája: én nem akarom senki pénzét beosztani, de az akkor sem fasza, hogy iszonyatosan sokan kapják a szociális és a munkanélküli segélyt és közben senki, de szó szerint senki nem akarja felásni öreganyám kertjét a faluban, hiába fizetnél nekik
az összes árok el van hanyagolva
a Bükkben lépten-nyomon kidobott mosógépbe, gumiabroncsba botlasz
ilyen a világon nincs máshol, hogy a kocsmában ülő cigány megkapja a segélyt, az óvónőnek meg nem jut fizetés (itt olvastam a vastagbőrön)
teljesen mindegy hányan estek nekem, ez így akkor sem fasza
akinek lóvé kell, tegye magát hasznossá (a maga szintjén!)
ne kaphasson ingyen senki segélyt
nem arról van szó, hogy a borsodi cigánynak agyműtétnél kell asszisztálni, meg arról, hogy a zalaegerszegi virágkötőt debrencenbe osztják be falat rakni

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.24. 15:36:47

@golyóstroll:

"ne kaphasson ingyen senki segélyt"

Látom, nem nagyon érted ....ugyanezt mondjuk mi is, már vagy kb. 2 éve, vissza lehet olvasni.
De annak semmi értelme, hogy elvigyenek több ezer ember stadiont építeni.

Ha lehet, adjanak hasznos munkát HELYBEN, csak ugye most a csóró önkormányzatoknak még szerszámokra sincs pénzük, meg hogy ELLENŐRIZZÉK hogy mit dolgoznak ezek az emberek.

Amúgy meg ha egy önkormányzatnál van 10 közmunkás, aki egész évben füvet vág meg szemetet szed, akkor miért nem lehet felvenni rendes munkaviszonyra, miért kell közmunkában dolgoztatni őket?

golyóstroll 2011.06.24. 15:37:11

@zero: ja, vagy a gazdag vesz 6 tábla 100 forintost és ugyanúgy beszopja
@Viktus: el se kellett volna engedni, ott áll a sok fiatal rendőr, és akinek rutinja van, az már rég nem e cégnél van, hanem nyugdíj mellett biztonsági őr, nincs kitől tanuljon a fiatal.
na ez sem fasza,
Sőt, horribile dictu, annak is tapsolnék, ha az ittas vezetőknek kiszámláznák az általuk okozott kárt, mint ahogy azt valaki javasolta.
Annyi minden el lett baszva a fejekben a szocializmusban, hogy ideje rendet tenni. Pár ember fáj? Na bumm.
Csakhát a rendtevédből sem lesz semmi.

Viktus 2011.06.24. 15:39:58

@golyóstroll:

Jah csak a probléma az, hogy a nagyon okosok akiktől elájulgatsz nem nagyon számolnak semmit ... a belügyminisztérium költségvetéséből is csak elvonogatnak így eleve nem tudnák azt a több ezer nyomozót fizetni. El van baszva itt minden.

Viktus 2011.06.24. 15:42:48

@golyóstroll:

"ne kaphasson ingyen senki segélyt"

Ne is, hanem legyen oktatás-képzés, hogy képes legyen a munkaerőpiacon elhelyezkedni ... így effektíve ez nem old meg semmit ugyanúgy az adófizetők pénze megy rá, és esély sem lesz rá, hogy változás legyen.

jágör68 2011.06.24. 15:42:48

"Every monkey should know- stay up in your f*ckin' tree!"
Kb ez jut eszembe ezekről az ötletekről.
A Narancs- Likud banda feltalálta az éhbérnél is kevesebbet fizető rabszolgamunkát.
Be csodás is lesz ez a fehér- gazdaság!
A feketék meg továbbra is otthon habzsi- dőzsiznek a kisebbségi unijós pízből csurgatott morzsákból, no meg a többség adójából.
Szép lesz, amikor a politikusokon kívül mindenki 30 ezerért/ hó fog közmunkázni!
A mostani 75 ezres minimálbér még álomszépnek is fog tűnni

golyóstroll 2011.06.24. 15:43:21

@zero: tévedsz, értem.
nem tudom, hogy miért így van, de előre nem mondom, hogy szar
majd akkor mondom, hogy szar az egész, ha tényleg nem fog működni.
de szerintem rajtad kívül senki nem hiszi, hogy állástalan plasztikai sebészeket marhavagonban visznek Debrecenbe stadiont építeni.
az utolsóra nem tudok mit mondani, fogalmam sincs hogy lesz megoldva
helyben pedig akad munka, csak meg kell látni. ismerek olyan kisvárost, ahol bármikor megyek, 10-15 ember szorgoskodik, havat lapátol az iskola elől, szemetet szed, árkot tisztít, rózsát metsz
és ez nagyon is jól van így, mert egyrészt szebb a város, másrészt látja otthon a gyerek, hogy apa felkel és elmegy dolgozni, harmadrészt addig sem a kocsmában ül.

golyóstroll 2011.06.24. 15:46:40

@Viktus: egyrészt nem ájulok el tőlük, mert dilettáns barmok, bár van egy-két dolog, ami tetszik
másrészt pedig aki tanul, annak legyen annyi esze, hogy nem büfé-ruhatár szakra megy, hanem olyanra, amiből esélye van (nem meg tud élni, csak legalább esélye van) megélni
de ezt már megkaptad mástól is láttam
ergo: Egy cseppet sem tudom sajnálni azt sok istenverte barmot, aki csak azért ment el tibetológia-orientalisztika-kulturális antropógia szakra, mert diploma márpedig kell.
Azok most szépen megeszik, amit megfőztek.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 15:46:46

@zero: egyetértek, helyben kell munkát adni, minden fontos szempont szerint ez a legjobb megoldás. Azt ne mondja nekem senki, hogy van olyan utca Magyarországon, ahol a világon semmi teendő nincs. Teendő vót mindig is, meg lesz is, legfeljebb pénz nincs rá. De most arról van szó, hogy pénz is van. Akkor mi a faszért stadiont építeni viszik a közmunkást?

Én eleve megkérdezném a munkanélkülieket, hogy mivel tudnák magukat hasznossá tenni. Ha jó az ötlet, akkor csinálják azt, ha nem jó, még mindig lehet adni nekik szellemi vagy fizikai niggermunkát. Eleve azt sem értem, hogy a közmunka miért törvényszerű, hogy fizikai legyen. Nem mondom, van, akire ráfér, meg olyan is, aki szellemi munkára alkalmatlan, de egy munkanélküli tanár mifaszért nem dolgozatot javít az ország másik végében való stadionépítés helyett?

valójábannemberci 2011.06.24. 15:48:43

@Kicsit Karcos: A munkát helyben adják. Ott helyben, ahová elvisznek. ;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 15:49:44

@zero: Ugye-ugye? Hova lett a lóvé...? Csak nem elmutyizták? Vagy olyan nálunk nincs is?

Viktus 2011.06.24. 15:50:13

@golyóstroll:

Igen, és sikerült a válaszomnak is eljutnia az agyacskádig miért alakult ki az országban egyáltalán egy a "büfészakos" rendszer, vagy levezessem újra? mire ment volna?
szobafestő/mázoló, bolti eladó, kőműves szarka sok ezrediknek végképpen esélytelenül elhelyezkedni? :D

golyóstroll 2011.06.24. 15:51:29

@Kicsit Karcos: nem érted! a fidesz mindenkit elvisz debrecenbe stadiont építeni, és harmincassával egy cipősdobozban fogunk lakni és vacsorára egy marék hideg szurok lesz

golyóstroll 2011.06.24. 15:52:24

@Viktus: egy JÓ szoba festő mázoló többet keres, mint egy diplomás szociológus
csak szólok.
jóval többet!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 15:52:29

@golyóstroll: "Egy cseppet sem tudom sajnálni azt sok istenverte barmot, aki csak azért ment el tibetológia-orientalisztika-kulturális antropógia szakra, mert diploma márpedig kell.
Azok most szépen megeszik, amit megfőztek. "

Na igen. Akad pár ilyen ismerősöm, mondjuk ők megélhetésiek, de FB-n kicsit csúnyákat mondtak, amikor ezt vázoltam nekik, hogy miért nincs rendes munkájuk, aheyett, hogy diákként esnének-kelnének a diákmunkák között, csak azért, mert így olcsóbb a bérlet.

Ellenben akad sok hely, pl. nálunk, ahol kéne még jópár informatikus, csak a mangement rajtunk spórol, és hárman szakadunk meg, meg tudnék sorolni olyan cégeket, akik kínosan nem foglalkoztatnak állandóra senkit, mert az pénz.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 15:56:01

@golyóstroll: látom, neked nagyon tetszik a tervezet, javaslom is, hogy ülj fel az első fekete vonatra, és a végállomáson jelentkezz szolgálatra a legközelebbi jóarcú rendőrexnyuggernél. Ha nem találod, kérj segítséget Sztojkáéktól. Ne aggódj, fullos ellátást fogsz kapni a befizetett járulékaidért.

Viktus 2011.06.24. 15:56:29

@golyóstroll:

Csak szólok, hogy lehet akármilyen jó munkát sem talál annyi van belőlük idénymunkában pár elzsiványkodik ... a magyar valóság meg ez.

Viktus 2011.06.24. 15:59:20

@ColT:

Na meg ezt megint olyan puffogtatja akinek lövése sincsen hozzá ... eleve idénymunka az is miközben a munkanélküli hónapokban is csengetni kell az adót meg a rezsit.
Ott is az a vállalkozó jár jól aki feketén, ha meló van elvisz pár festő gyereket azok megcsinálják a melót ő meg kaszál ...

golyóstroll 2011.06.24. 16:01:11

@Kicsit Karcos: látom, te meg hiányoztál a bölcsészkarról, amikor a Monty Python volt a tananyag. :)
www.youtube.com/watch?v=VqyLZfZHbgU

@Viktus: oké! igazad van! akkor hisztizz tovább! hisz mindenki hibás abban, hogy neked nem jól megy a sorod, csak egyedül te nem.

Marcellusca 2011.06.24. 16:02:06

@zero: Na, most majd ezen változtatnak.
Eddig - ha jól tévedek - minimálbéren dolgoztatták a közmunkásokat, azaz, ahogy írod, gyakorlatilag mindegy lett volna.
Ezután majd csak sz@rért-h.gyért fogják alkalmazni őket. :(((

Viktus 2011.06.24. 16:03:46

@golyóstroll:

Tévedésben vagy csak belém szorult némi szolidaritás meg empátia na meg annyi önzőség, hogy a mai világban bármikor egyik pillanatról a másikra szopóágra kerülhet az ember.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 16:06:51

@golyóstroll: kétszer jártam a bölcsészkaron, egyszer amikor felvettem egy órát, másodszor meg amikor menni kellett beíratni az ötöst.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.24. 16:12:44

@golyóstroll: Nem baj, csak a tisztánlátás végett.

@Viktus: Azért ennyire nem szar a helyzetük. Ismerek festőt, nem éppen Krőzus egyik sem, de szokott lenni pénzük. Okos festő meg maszekban dolgozik, vagy haverokkal, nem meg el vállalkozóhoz robotra.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:15:00

@Viktus: "44 milliárdos bukás eddig az M6-os"

Orban gyulolokem....
ez pont a cocik bune!!!

lehetne azt is mondani, hogy a kozmunkasoknak lehetne adni +5e -t :)
na de tenyleg mennyit?

reKorrekt 2011.06.24. 16:15:38

@zero: "munka után" - de szar duma :P

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:17:03

@ColT: ha az ismerosod rendesen melozik es 12e / napert vallalja akkor priviben :)

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:21:34

@golyóstroll: "még senki nem tudja, hogy hogyan fog ez működni (sajnos az sem, aki kitalálta) de te már tudod, hogy agyonvernek a teszkós verőemberek és beépítenek a gátba"

kb ez volt a hajlekonyak helyzetevel is...
2 eve meg hencegtek, hogy hat joguk van a kozteruleten pl. az Astoria alagutban aludni
mert nincsen torveny!!!
most a FideSS meghozta azt a torvenyt is lett belole nagy ajvekolas, hogy hat akkor agyon is lovik a hajlekonyakat?

Viktus 2011.06.24. 16:28:13

@SvenH.:

Orbán gyűlölő a nénikéd, úgy vártam tavaly, mint a messiást elég hülye is voltam így utólag belátom ... én a hülyeséget utálom, és éppen ez a magyar nemzet nagy tragédiája, hogy a nagy házban hülyék ülnek ...

Viktus 2011.06.24. 16:29:52

Két gyerek eltartásához havi 228 ezer kell
napi.hu
Egy kétkeresős, kétgyermekes családnak havonta 228,3 ezer forint kellett tavaly az elfogadható színvonalú megélhetéshez. A létminimumhoz egy felnőttnek 78,7 ezer forint kellett a 2009-as 75 ezer után.

Kicsit Karcos 2011.06.24. 16:32:12

"Azt sem tudják, ki dolgozott Fukusimában

A zsebbe fizetett alkalmazottak sportcipőben gázolnak a radioaktív vízben, aminek sugárzásáról fogalmuk sincs. Ez jellemzi a fukusimai erőműben dolgozó munkást."

index.hu/kulfold/2011/06/24/azt_sem_tudjak_ki_dolgozott_fukusimaban/

No ennyit arról, hogy a magyarok így, debezzegajapánokésanyugatiakdemégatótokis.

Ahol a munkát sújtják a terhek, ott mindig lesznek adócsalók, -elkerülők, meg az ebből fakadó problémák.

Még egyszer a recept:

- munkát terhelő adók, járulékok eltörlése
- áfa 15%-ra csökkentése
- pályázatok beszántása
- ingatlanadó
- deficites költségvetés tilalma békeidőben

Addig nem is érdemes közmunkaprojekteket se indítani, hiszen ha a munkát nem terhelnék adók, sokkal többen tudnának _értelmes_ munkát végezni piaci alapon.

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:35:27

@Viktus: latod latod? ez a kulonbseg koztunk, hogy kozulunk te vagy aki jobban orban gyulolo!
en csak utalom mint a sz@rt... fokent amikor jatszotta az agyat az elmult 8 evben mind magasabbra srofolva az elvarasokat
de a te gyuloleted az friss, es nagyon aktiv!!!

szoval maradnek a megszolitasnal :)))

SvenH. (törölt) 2011.06.24. 16:39:55

@Kicsit Karcos: "- ingatlanadó"

ahhh
mintha nem tudnad hogy egy osfideszes ezert lett kirugva!!!

ilyet az elkovetkezo 20 evben meg csak meg sem emlithetnek!!!

amugy van olyan budapesti kerulet ahol van telekado, kommunalis ado(ottlakoknak!!!) es epitmenyado(udulo es garazs), de ingatlanado nincsen... es most fogjak elvennni tole az iparuzesi adot :) es a nemzet Tanara ott a pogimester, ott a turulnal na...

talan be kellene vallani hogy hazudtak ejjel nappal, es hogy ez nem az amire a felhatalmazast adtak, de telibefossak es hogy a tunteto csocseleket ugyis szet fogjak erovel veretni :)

2011.06.24. 16:44:05

Azt hiszem a fidesz vezérkara még mindig ott tart hogy merjünk nagyot álmodni. Ám jó volna minnél hamarabb felébredni, mert a blöffölésnek és a hülye agyatlan ötletelésnek nem lesz jó vége.Mert most az megy-- és dől a baromság kormányzati szinten, mint tehénből a trágya
.
A közmunka fogja megnövelni a GDP-t? Ha nem akkor valami értelmes beruházást kell azokra a vidékekre vinni, ahol van szakember és szakképzett munkaerő.Mert a sok okos aki azt gondolja hogy a "zemberek", szarér-hugyér elmennek majd az ország másik végére, közmunkát végezni az téved. Akkor inkább kimegy külföldre koldulni, vagy feketén dolgozni. Közben imádkozik, hogy minnél hamarabb jöjjön el a választás ideje, mert akkor kérdőre vonhatja az o.gy. képviselőjét, aki ezt a sok-sok baromságot megszavazta. Ha addig kibirják a "tisztelt választópolgárok", a "honfitársak", a "zemberek".

2011.06.24. 16:49:45

Überpofátlanság az egész! Proletárok! FEGYVERBE!

Kicsit Karcos 2011.06.24. 16:51:44

@SvenH.: hogyne tudnám, Mádi volt az, az egyetlen fideszes, aki értelmeset szólt a kampányban Orbánon kívül, aki szeret szépeket hazudni.

A(z ingatlan)vagyont kell adóztatni, nem a jövedelmet, elég csak elolvasni az adócsalással foglalkozó fórumokat, mit mond a "nép" (terepjárósvállalkozóadócsaló, kisember nagy adóval és társai). A zemberek is ezt akarják, csak még nem tudnak róla. A jó adó a kikerülhetetlen adó, az ingatlanadó ilyen, és igazságos is. A munkateher se nem igazságos, se nem kikerülhetetlen, se nem tesz jót semminek.

valójábannemberci 2011.06.24. 16:54:46

@SvenH.: "szet fogjak erovel veretni"

Már ha lesz kit mozgósítani. Persze biztosan lesz. Szép is lesz majd, ha egymásnak mennek.

2011.06.24. 17:01:07

Vajon az közhaszú egyesület által magánkölcsönzőnek kölcsönzött rabszolgákhoz mellékölcsönzik majd a kápósokat is?

dr. Aullah 2011.06.24. 17:05:25

@Hajszás Láncos: Persze... minden negyedik rabszo... vagyis közmunkás mellé jár egy ingyen :D

Viktus 2011.06.24. 17:08:10

@Kicsit Karcos:

Szerintem meg a radikális járulékcsökkentést radikális minimálbér emeléssel egybekötve kellene megjátszani mondjuk egy 30-35%-os áfa kulcs mellett ...

dr. Aullah 2011.06.24. 17:14:08

OFF:

Olvastátok mostanában a TASZ os oldalt? Egyre nagyon hazugságokat találnak ki... regényt kellene írniuk, mert nagyon jó fantáziájuk van. Ugyanakkor szomorú és bosszantó. Persze jogegyenlőség van, de kommentelni sem lehet.

makacshalacska 2011.06.24. 17:15:26

Ööö minimálból is művészet kijönni, sőt 85-ből is, mijafaszom lesz itt negyvennakaárhányezerből?Buzik ezek?Egy csomó olyan családról tudok akik eddig élték a kispolgári életüket, a válság utáni munkahelyelvesztés miatt egyre jobban csúsznak a lejtőn, a gáz kikapcsolva most jön a villany...ezek normál átlagos családok voltak még pár éve...

Lesz egy-két bankbetörés... a pógik meg a jegyzők is kezdhetnek gyűjteni autófényezésre...

valójábannemberci 2011.06.24. 17:15:33

@Aullah: "Mindenki hozzon magával még egy közmunkást!"

makacshalacska 2011.06.24. 17:17:53

@Aullah: Elég sci-fi jah, aszongya sukár csávó, hogy ő úgy szólítja a rendőrt: "Uraim" aha, igen -.- .

regress 2011.06.24. 17:21:16

emlékeztek milyen hisztit reendeztek pár éve,hogy meggyesi kubában nyaralt?le akarták mondatni.most ez a gyáva,gerinctelen cigány eladja az országot kínának.most már jó a kommunista diktatúra?ez a felcsuti cigánygyerek álma.9-mllió közmunkás országa.már varrják kínában az egyenruhákat

bandika gazdája 2011.06.24. 17:22:57

@golyóstroll: Egyetértúnk. Senki ne kapjon ingyen segélyt! (Ha tud dolgozni!) De szerinted az tisztességes, hogy nehéz fizikai munkáért annyi fizetés jár amennyi egy 30 m2-es lakás rezsijére nem elég?! Szerinted a cigányok ezért majd megszakadnak a munkában? Nem! Azt a 38 ezer forintot megszerzik majd úgy, hogy kétszerannyi öregasszonyt vernek agyon mint most! Vagy fellázadnak, és nem a rózsadombi házakat fogják felgyújtani! És tudod mit? Még meg is értem őket. És akkor még nem beszéltem arról, hogy hány embert fognak a derék vállalkozók kirugdosni, ha feleannyiért kapnak közmunkást?! És a piaci áron megnyert közb. milliárdos, sokszáz milliós munkákon dolgozó közmunkásokat ki fizeti?! Mi! És a haszon kié? Erre mondaná a keresztfiam: haggyámá!

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 17:25:06

Vastagbőr nagyon utál dolgozni /persze ki ne utálna ilyen agitprop melót...:)/, szeretne viszont inkább segélyt kapni. Remélem kormányra kerül!

2011.06.24. 17:26:42

"Fülkeforradalmárok!" Köszönjük a szép új világot!

Viktus 2011.06.24. 17:28:25

@bandika gazdája:

Nem is , mert a belügyminiszter úr megmondta rend van, ha pediglen netán Borsodban elszabadulna a pokol, majd leutazna, és jól körbeszidna mindenki, mint Gyöngyöspatán :D

Viktus 2011.06.24. 17:28:54

@Bathory:

Még mindig a szlovák "adóparadicsomból" osztod a tudományt? :D

Marcellusca 2011.06.24. 17:30:13

@regress:
"...a szervezők megkérték a mintegy 150 fős, többségében diákokból álló közönséget, hogy felállva, tapssal fogadja a kínai kormányfőt."

hirszerzo.hu/belfold/20110624_kinai_miniszterelnok_elte

Viktus 2011.06.24. 17:32:47

@Marcellusca:

Ez alap :D itt a koreai gyárban láttam, hogy a biztonságiaknak hajlongani kellett meg koreai buzdító szavakat kiáltani, ha jött v.mi koreai nagyfőnök :D:P

Viktus 2011.06.24. 17:33:25

@Marcellusca:

Egy szaftos kínai befektetésért ez a legkevesebb ... Ázsiában meg ez a szokás.

2011.06.24. 17:35:24

Sztem meg a Collosseum mását húzzuk fel legelőbb, aztán a munkanélkülieket gladiátorokká képezzük, a hónap csúcspontja pedig a "roma vs állástalan" összecsapás zúzó-vágó-aprító szerkezetekkel. Az utánpótlás jó időre biztosított, a fidesznyik szavazógépek szórakozása biztosított, továbbá a colosseum rengeteg közmunkát biztosít (kiszolgálószemélyzet, szotyiárus, "lábonjáró" hirdetőtáblák, épület javítás stb), az ideérkező turisták is rengeteg pénzt hagynak itt. Természetesen minden évben megszervezésre kerül a magyar-görög balfaszok összecsapás.

kvadrillio 2011.06.24. 17:36:02

@csabapayne: ...:))) 2014-ig A VERSENYSZFÉRA IS MEGSZŰNIK ! :D

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.06.24. 17:37:30

@golyóstroll: ingyensegély nem, ingyenmunka igen! :D

baszod, a munkáért nem segély jár, hanem fizetés.

regress 2011.06.24. 17:39:15

hazaáruló cigánygyerek,lógni fogsz!

tudi 2011.06.24. 17:47:52

Szerintem ennyi közmunkással már elég jó kis zombiapokalipszis filmet lehetne csinálni.

bebe tv 2011.06.24. 17:52:59

@mruniverzum: Ha így haladunk akkor nem az lesz, hogy nem lehet miről írni hanem az hogy, nem mersz majd miről írni. Nyugi a Lázár meg a Balsai már álmukban formálgatják, hogy hogyan lehet majd téged és engem is kicsinálni. Mondjuk a nyakunkba varrnak egy pert, amit az újonnan
előléptetett ifjú titán bíráik megítélnek. Mondjuk akinek van ingatlana arra pénzbüntetést szabnak ki de akkorát, hogy vihessék a kéglit. Ezt pedig nem államosításnak hívják majd, hanem büntetésügyi behajtásnak. Oszt maradhatsz a volt saját házadban bérlőnek, mondjuk havi 60.000 Ft-ért. Ezektől a sunyi fazonoktól minden kitelik.

bandika gazdája 2011.06.24. 17:58:04

@Bathory: Aszittem te máma orvosnál vagy!

tkgabor 2011.06.24. 18:01:51

Hát bmeg nem az a baj, hogy nincs munka, mert munka van, ha az ember ért valamihez. Az a baj, hogy a hülye liberális oktatáspolitika eredményeként tele van az ország dilettánsokkal, hülyére meg jóhogy nem bíz senki semmilyen munkát! És azért nem lehet a munkanélküliséget egyik napról a másikra megoldani, mert szakképzett emberek kellenek, és rájuk a piac is vevő, mert értenek valami értelmeshez! Szakképezni meg nem megy egyik napról a másikra. Vajon a közmunka is miért árokásás színvonalú, miért nem pl CNC-seket keresnek tonnaszámra?? Mert aki értelmes szakember, az boldogul!

bandika gazdája 2011.06.24. 18:02:17

@kolbászoszsömle: Háttemeg? Honnan tanultad az ilyen mondásokat? "MUNKÁÉRT NEM SEGÉLY JÁR, HANEM FIZETÉS." Mégilyet!

Megfigyelo 2011.06.24. 18:04:17

Ezt ugy hivjak, hogy GULAG.

jágör68 2011.06.24. 18:10:05

Orbánvajda érdekesen reagált a május 1- jei német és osztrák munkaerőpiaci korlátozásra.
Kitalálta ezt a "közmunkás" c. baromságot, amivel a jelenlegi 5-6x- os- ról kb 20x- osra növelte a bérkülönbséget az említett országokkal szemben.
Akinek bármilyen képzettsége van és most munkanélküli:
GO WEST!
Mert a végén stadionépítésen találja magát a TAK géppisztolyosai által felügyelve.
Nem fontos ezeknek a Narancs- Likudosoknak semmi, csak a MOL, OTP és a többi maffiaszervezet vezetőinek milliárdos profitja.
Ami eddig se volt kicsi, de most a közmunkásokkal kb meg 5-10x- ődik.
Pl: az egészségügy meg közben megdöglött.
De mint most is, akárcsak kb Trianon óta:
AZ A HÜLYE, AKI HAGYJA!

lüke 2011.06.24. 18:12:15

@Bathory: :))))))))))))
ezért nincs munkaterv, mert VB sem lóg ki a libák sorából

Micocicó 2011.06.24. 18:12:20

Beteg ország ez gyerekek. Én minden fiatalnak azt mondom el innen!! Mert a faszság megy mindig. Ha holnap a legjobb döntéseket hoznának, és meg is csinálnák akkor is 15 év kellene mire rend lenne. De ennek nyoma NINCS. Közmunka. Az király. Mitől lesz csili-vili az a falu ahol nem lakik senki?? Ha bekötik a szemed és átvisznek Ausztriába az első faluba rögtön kitalálod nem itthon vagy mert élet van a legkisebb porfészekben is. Nálunk meg a nyomor. Azt vegyétek már tudomásul mi a gyarmaton élünk! Lehet 70E a gépsoron ülni. Aztán ez a multi megtermeli a GDP-t majd el is takarodik vele haza. A hazai KKV szektor a bedőlés szélén van.Dilettáns banda!

jágör68 2011.06.24. 18:17:45

@Micocicó:
Azért én nem sajnálnám agyon a "szegény hazai kkv- szektort".
Ahogy már kb 1000x leírtam, a magyar állami szféránál, csak a magyar versenyszféra nagyobb maffia:
-a fekete foglalkoztatással
-kamu minimálbérrel
-maximális veszteségkimutatással
-számlagyártással/ nem adással
-maximális dolgozó- kizsákmányolással
-maximális vevő, partner átvágással

A vezetők ott is szépen megszedték magukat, azokon, AKIK a fentieket HAGYTÁK!

Micocicó 2011.06.24. 18:22:30

@jágör68:
Ebben igazad van csak sok embernek adnak-adtak munkát. Relatíve normális bérért. És a vezetőik itt költötték el az "extraprofitot". Nem elvitték! Hacsak az okos kormányok bele nem kényszerítették a Szlovák storyba.

gyilkos fűegér 2011.06.24. 18:30:02

"Vagyis a helyi vagy kisebbségi önkormányzat kölcsönöz az államtól közmunkásokat. Őket "közcélú" feladatokra használják, majd ha végeztek, akkor a polgármester vagy kisebbségi vezető a haveri cégnek továbbkölcsönzi a közmunkásokat. A közfoglalkoztatottsági minimálbér jóval a normál minimálbér alatt lesz, így egy mozdulattal csináltak több százezer jóárasított munkaerőt."
(Vastagbőr)
"Dániában munkabértámogatási rendszer van, a munkáltatók támogatott módon alkalmazhatnak munkakeresőket, azaz olcsóbb munkaerőhöz jutnak. A min. fizetés hetente 3114 dán korona, vagyis 113 ezer forint. Hetente."
(Vastagbőr)
"Szeretnénk úgy élni, mint a norvégok!"
(Orbán Viktor)
"Meneküljön, ki merre lát!"
(Gy. Fűegér)

AntiChrist™ 2011.06.24. 18:31:56

@kolbászoszsömle:
"a munkáért nem segély jár, hanem fizetés"

Ennyi. A nap kommentje.

trojka 2011.06.24. 18:38:47

Hallottátok? Ezek a kétlábon járo valamik most meg azt találták ki, hogy nyáron két honapra nem adnak a pedagogusoknak fizetést, mivel nem dolgoznak. (!?) Legjobb tudomásom szerint, az igaz, hogy junius 15-én vége a tanításnak, de a pegogusoknak be kell járni az iskolába, 8.00-tol du 14.00-ig. Írásos munka, takarítás, továbbképzés (hogyan alakítsunk a totál hulye gyerekböl zsenit), vagy hallgatni a saját hangjátol elájult diktatorikus igazgato öndicsérö ömlengéseit. augusztus 21-töl ujra a taposomalom. Ja, akkor még nem is említettem a nyári táborozásokat, mert van olyan iskola, ahol a "segíny, hálmozottán hátrányos" roma gyerekek egész nyáron táborrol-táborra mennek, (némelyik hat esetben is), és tessék csak kszámolni, hogy ez hány hetet vesz el a nyárbol? Na, ezek az állatkirályok merjék megtenni, hogy nem fizetnek a jogos szabadság idejére egy fillért sem, szerintem meg lesznek napjaik számlálva. Vagy ugy gondolják, hogy a jogos szabadság idejére senkinek nem jár majd fizetés? Munkakedv, életszínvonal, gyerekvállalás, stb. "Köszönet és hála Rá...akarom mondani, I. Orbán Viktor királyunknak, császárunknak, diktátorunknak, hadvezérunknek, apánknak, a Kárpátok III. géniuszának!

gyilkos fűegér 2011.06.24. 18:45:18

@Hajszás Láncos: "Überpofátlanság az egész! Proletárok! FEGYVERBE! "

A kaszát még a kezünkbe is adja a hülye Gumicsizmás.
Már csak karddá kell egyenesíteni.

somogg (törölt) 2011.06.24. 18:45:38

a family guyban volt egy jelenet amikor bill gates meg egy masik arc a grand kanyon felett repultek. az arc azt mondja billnek, nezd ott lent az emberek, olyan kicsik mint a hangyak. mire bill, igen mert ok csak hangyak. viki is ezt gondolja, jo tanulsag lesz ez a par ev a 2/3adnak, hogy nem huzgalunk be Xeket esz nelkul, az ellenseg ellensegenek a neve melle, mert az nem biztos, hogy a barat.

finalNmbr 2011.06.24. 18:52:35

@golyóstroll: sőt ha még sokat pofázol, valami "gázos" szobába is beterelnek.. lol

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.06.24. 18:54:31

Azért megnézem majd a fejeket, amikor a negyvenezret sem kereső rabszolga bekapcsolja a rádiót, ahol bemondják, hogy amúgy a politikusok 365 igen szavazattal, 0 tartózkodás és 0 nem szavazat ellenében emelték saját juttatásaikat X százalékkal. Vagy amikor Lézerjankó megdönti 18 milliós számla nélküli költségtérítési rekordját. Ezekért a pillanatokért lesz majd szép élni.

finalNmbr 2011.06.24. 19:01:16

Amúgy kemény mennyi impotens ember van ebben az országban. Szörnyű belegondolni, hogy mostantól a SZOCIÁLIS SEGÉLYÉRT dolgozni kell! Félelmetes.. mintha bármelyikőtöket is érintene amúgy ez. Mindenki tudja nagyon jól, hogy a szociális segélyeket kik kapják.. akkor meg mi a faszért hőzöngtök meg gulágoztok. Igenis, akiket érint a szociális segély (kőkemény 20valahány ezer forint alatti/fő jövedelemnél) azoknál kurva sokat fog számítani az a plusz pénz amit kapnak majd.. olyanról pofáztok amihez közötök nincs. Legalább olvasnátok utánna.. (ez szól a blogírónak mert ez így egy rakatt szar)

commontalk 2011.06.24. 19:05:51

Munkáltatói rendes felmondás, a dolgozó magatartása miatt...végkielégítés nélkül - szép új világ. Mi a faxot csináljak a HR-es diplomámmal, háborogjak erkölcsileg, vagy használjam ki, és alapítsak gyorsan munkaerő-kölcsönző céget? Élhetetlen vagyok, nincs hozzá gyomrom....

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 19:06:28

@Valahol Máshol: A menők ebben az országban havonta, nem évente csinálnak 18 misit. Lézer Jani meg egy proli pronyó....:)

jágör68 2011.06.24. 19:09:33

Hát persze.....
Milyen jó lesz, amikor napi 4 órás láblógatásért kapják a havi 30 ezret.
Ki fogja ellenőrizni, hogy a derék poszt- segílyesek csinálnak- e valamit?
A TAK géppisztolyosai?
Ha már "ócsó munkaerő" kell:
tele vannak a börtönök életerős, napi 3-4 órát gyúró 120- 150 kilós jómadarakkal.
Szépen kivezényelni őket rabláncon húszasával/ csoport, 2 fegyveres őr csoportonként, osztán, indulhat a Magyarország megújul- prodzsekt. Dolgozzanak meg a koszt- kvártélyért.

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.24. 19:09:34

a szellem kikerült a palackból, az hogy kivel, mi fog történni, csak néhány ember jószándékától függ, lehet azt mondani, hogy velem ez nem történhet meg, én nem közéjük tartozom, erre a gondolkodásra sokan ráfaragtak már a történelemben, minden vészkórszak elkezdődött valahogyan.....

en.wikipedia.org/wiki/First_they_came%E2%80%A6

2011.06.24. 19:13:30

@trojka: A pedagógusokat 1993 óta törvényes pótszabadság illeti meg ez időre.

kirsten 2011.06.24. 19:16:13

Akínai látogatás alkalmából orbán tájékozódni fog a Tianon-téri tüntetés elleni tapasztalotokról, és a kínai vezetés tanácsát kéri a megoldáshoz.

hulyeinformatikus 2011.06.24. 19:17:14

Baszki, hétfőn megyek gründolni egy közhasznú egyházat, bűn lenne ebből a bizniccből kimaradni.
Majd nyomjátok az 1%-ot, kérlek, a Szent Orbán Szeret-közösségre.

orvlat 2011.06.24. 19:19:02

És aztán, mikor a Felcsúti Cigánykirályt&co.-t elzavartuk....akkor mi is lesz?
Fel kéne ébredni! Ha az egyetlen valóban hasznos programot (MINDEN erőforrást az oktatásba-igen, no ingyen eü, korkedvezményes nyugdíj, MÁV, BKV, szoc segély, CsP stb) megvalósítanák, akkor is legalább 20 év, míg érezhető változás lenne. Úgyhogy el kéne fogadni, hogy aki nem tud/akar elmenni, annak bizony nem lesz jobb...

wlakos 2011.06.24. 19:19:15

Mi van golyósnak lejárt a munkaideje? Aztán nehogy ő is valami építkezésen találja magát, lapáttal a kezében, a félbe hagyott munkája jutalmaként. Szegény.

gyilkos fűegér 2011.06.24. 19:21:03

@Steve_Jobs: "Szörnyű belegondolni, hogy mostantól a SZOCIÁLIS SEGÉLYÉRT dolgozni kell! Félelmetes.. "

Tényleg félelmetes, mármint a zűrzavar a fejedben. Segélyért nem kell dolgozni, azért SEGÉLY. DOLGOZNI A MUNKABÉRÉRT KELL. Munkabérért, nem alamizsnáért. Tudod, mint Dániában...

"Mindenki tudja nagyon jól, hogy a szociális segélyeket kik kapják.."

Igen tudjuk. Szerinted őket fogják tömegével stadionépítésre vinni... ők meg majd mennek...
Nem barátom, ezt az önhibáján kívül épp elesett, de törvénytisztelő, és az államtól rettegő kispolgárral lehet csak megcsinálni.
Egy darabig.

hulyeinformatikus 2011.06.24. 19:22:05

@orvlat: Most egy kicsit megszorítunk, de 'bizz isten mindjárt itt a Kánaán.
Hány éve megy ez?

orvlat 2011.06.24. 19:32:39

@hulyeinformatikus: Hát pont ezt mondom, hogy
a; Bizony olyan az "elit", mint az ország, ennyit tudtunk "kitermelni"
b; Ha vmi csoda folytán megvilágosodnának, és létrehoznák a legtökéletesebb országfelemelő programot, holnaptól akkor sem lenne Kánaán, ahhoz bizony évtizedek kellenek.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.24. 19:33:48

@orvlat: Csakhogy az oktatásból kiveszik a pénzt.

Phátyol Ferenc 2011.06.24. 19:33:57

hogy lehetnek felnőtt emberek annyira idióták, h azt vizionálják, h bárki is elmegy éhbérért rabszolgának? az éhbérrel túloztam persze, mert a közmunkából gyakorlatilag lehetetlen lesz megélni. nem tudok más megoldást:
www.youtube.com/watch?v=OzGJL53v05Y

finalNmbr 2011.06.24. 19:33:57

@gyilkos fűegér: Najó, mégis csak megkérdezem, akkor TE mit kezdenél a sok cigánnyal? A másik: értelemszerüen nem rabszolga munka lesz ez, ezért a pénzért nem egy hónapot kell végigmelózni.. Nem 26ezerért fognak havi 160 órában dolgozni..
Ja hogy ezt ugyanúgy elfelejtitek mint azt, hogy ez a társadalom azon részét érinti csak akiknek nemhogy internetük nincs, kaját is csak alig tudnak venni.. azaz titeket kurvára nem.

mrZ (törölt) 2011.06.24. 19:34:17

Én a magam részéről egyetértek a programmal.
Majd kialakul, járatlan út.
Jobb mint semmit sem csinálni, azt már megtapasztaltuk.

finalNmbr 2011.06.24. 19:36:22

@Phátyol Ferenc: nem rabszolga munka lesz ez.. amit kapnak pénzt azt kell ledolgozni csak. amellett ahogy írtam már többször, akiket ez érint ott ez lesz a legkisebb akadály, hogy dolgozni kell érte havi 15 órát

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2011.06.24. 19:38:18

már az haszon lesz, ha a fekete tömegek nem érnek rá minden este kamatyolni és rászoktatják őket, hogy meg kell jelenni és rendelkezésre kell állni.

ez már munka nélkül haszon.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.06.24. 19:52:14

OFF

Na, kitalálja valaki kattintás nélkül, hogy a két üzletlánc közül melyik az egyik, segítek, Fidesz, Lázár....naaaa? :)

www.origo.hu/uzletinegyed/20110624-ket-uzletlanc-arulhatja-a-ketezer-tonna-allami-keszletbol-szarmazo-cukrot.html

finalNmbr 2011.06.24. 19:56:41

@vero: a legzseniálisabb cigány integrációs törvény ez, így van.. nem a pesti zsidógyerekek ellen, és még csak nem is a 2 éve munkanélküli pista bácsi ellen hozták ezt (aki szó nélkül elmegy dolgozni mert neki nem fog problémát okozni a munka) hanem a cigányok ellen. csak hőzöngeni, meg fideszt fikázni könyebb mint a sorok között látni és észrevenni, hogy ez kb csak a cigányokat fogja érinteni.. na nembaj, többieknek további jó fröcsögést meg fidesz fikázást

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.24. 19:58:20

@Steve_Jobs: Szerintem nem a munkanélkülivel kéne összekötni, hanem a szoc segéllyel. Ha a cigány közmunkázik, ehetnek a gyermekei a suliban, ő pedig a munkahelyen. Két gyereknél ehhez 2 nap kell 12 órát dolgoznia, a többi napon kereshet melót, 3 gyereknél 3at, 4nél négyet így tovább 6ig.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.24. 20:00:18

@bandika gazdája: "Senki ne kapjon ingyen segélyt!" Egyet értek veled. Úgy gondolom, te nem egy nyeretlem kétéves vagy, és talán még arra is emlékezhetsz, hogy az 50-es, és a 60-as években nem adtak senkinek segélyt, családi pótlékot stb. Mégis élt a nép. Igaz, hogy a kevés jövedelműek igényei nem szálltak a csillagos égig ( csak az álmai ), és a kevés pénzüket be tudták osztani, különben nem lennénk itt sokan.
Talán a segélyért lehetne háztartás vezetésre oktatni a segélyezett szülőket és gyermekeiket is.

puzzola007 2011.06.24. 20:04:07

A legnagyobb gáz akkor is az, hogy nincs kiút. (FT) (Fluor Tomi & Financial Times) Itt van ez a 2/3 és mintha lufasz lenne az élvezőjének a seggében, ha komoly, tényleg-csinálni-kéne-valamit kérdésekről van szó. Legjobb pillanataikban is csak a szocializmust tudják emberfaszmerevítő csodaként felhozni. Ezt természetesen a legutolsó kocsmában is azonnal átlátja az ember.

Én már tényleg nem tudom hova szurkoljak nekik, mert már rég túlmentek az ölégön....
Annyira világos, hogy ez nem munkahelyteremtés, pedig tényleg ez a legfontosabb probléma.

Ja, hogy majd PR-nak jó lesz a statban? Oszt erre van a felhatalmazás, mi? Én pl. arra adtam, hogy egy szóvivő ne keresse majd a 100x-át a tervezett holmi rabszolga kulinak, csak azért, hogy havi szinten bemondja ez a megoldás/átbaszás...

Támogatni 300k fizu fölött? Összekacsintani és menjen az oszd meg és uralkodj elv? Némi kommunizmussal nyakonöntve? Faja egy demokrácia így 2011-ben... Ennyire fussaja?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.24. 20:05:32

@Steve_Jobs: Mutasd meg a törvényben, hogy hol van benne, hogy ez nem vonatkozik a leépített 40éves tesitanárra!
A másik totálisan elqrt része: 4 óra pont arra elég, hogy elvegye a cigány napját, ha esetleg mégis munkát keresne, vagy feketén dolgozna. (Ami ugyan a statisztikát nem teszi szebbé, viszont tényleges, értékteremtő munkát jelent.) Érdemi munkát ez alatt nem lehet végeztetni, és azt sem tudom, hogy mit csinálnak majd a többi 20 órában. (Ha tippelnem kell: bűnözéssel ütik majd el az időt.) Ráadásul 30ezerért tényleg nem éri meg.
A harmadik a kölcsönzés: Mi értelme közmunka keretében kölcsönöztetni? Miért nem lehet sima munka keretében? Nem ér meg a cigány munkája egy minimálbért? Hát tessék eltörölni, fizessenek annyit amennyit tudnak.

zotya-DUB · http://bookmrk.wordpress.com/ 2011.06.24. 20:06:05

mar megint megy a felhajtas....dobaljak a csontokat.

finalNmbr 2011.06.24. 20:07:41

@TaTa86.: azzal van összekötve. ez nem az álláskeresési támogatás hanem a szociális segély. vagyis szociális segélyért kell majd dolgozni.. :) ezt ma három ok miatt kaphatsz, nem akarom leírni, neten fentvan de a lényeg az, hogy a rokkant részt leszámítva (valószínüleg rokkant, pl vak embert nem fognak stadion építésre vinni) bizonyos jövedelem alatt kapod (öregségi nyugdíj 90%-a per kopf) azaz a mélyszegény kategóriába eső magyarokat fogja érinteni aminek a nagyon nagy részét ugye a cigányság teszi ki.. (amennyi magyar belecsúszik azoknál pedig nemhinném, hogy bármilyen problémát fog okozni a munka.. lehet még örülni is fognak neki (esetleg utánna eltud helyezkedni a munkatapasztalat miatt) amúgy az korrekt amit írsz. szerintem ennél jobban nem is lehetne "integrálni" a cigányságok

finalNmbr 2011.06.24. 20:10:45

@TaTa86.: Vonatkozni fog a 40éves tesi tanárra mivel kifejezetten cigányokra vonatkozó törvényt nem lehet hozni.. ellenben a 40 éves tesi tanárt is csak akkor fogja érinteni ha olyan jövedelemmel rendelkezik a családja ami kb a mélyszegény kategória. A cigány résszel nem értek egyet, szerintem a cigányságra nem az álláskeresés a jellemző (tudom, van kivétel, bár szerintem aki kivétel nem fog ebből morális kérdést csinálni)
A kölcsönzést nem vágom én sem.. nekem nincs bajom vele mivel nem ismerem a pontos "menetét" meglátjuk majd..

hulyeinformatikus 2011.06.24. 20:15:30

@orvlat: Ettől nem kell félni, lévén, hogy ODA is csak olyan kerülhet, aki lopcsalhazudik.
Másnak nem osztanak lapot.

lanyi 2011.06.24. 20:16:19

@Valahol Máshol:

Kattintás nélkül: CBA

Eltaláltam?:)

lanyi 2011.06.24. 20:19:24

@Steve_Jobs:

Nem akarlak megbántani.
De te egy idióta vagy.
Bocsánat, de olvasd vissza miket írtál.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.24. 20:22:12

Magyar Munka Terv?
Smittpalkó-e írta?

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.06.24. 20:23:10

Szargyártó Péter és Lázár közútált János /narancsködösök/ sétálgatnak, jön velük szemben a szőke hüpi nő, igen Selmeczi Gabika.
- Gabika most elmegyünk hármasban szexelni, mondják a fiúk.
- De hogy képzelitek veletek szexelni, főleg hármasban?
- Kuss, a kétharmad az kétharmad!

regress 2011.06.24. 20:24:23

@kolbászoszsömle: beletaláltál a 100-as körbe

vitézlajszló 2011.06.24. 20:35:01

Arbeit macht frei.
Tiéd az ország, magadnak építed!
Továbbisvanmondjammég?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.24. 20:35:31

@Steve_Jobs: "Vonatkozni fog a 40éves tesi tanárra mivel kifejezetten cigányokra vonatkozó törvényt nem lehet hozni.."

Nem kell kifejezetten a cigányokra. 10 éve állástalan, érettségivel, szakmával nem rendelkező, szociális bérlakásban élőkre elég ha vonatkozik.
Viszont tényleg megalázó egy olyan embernek, aki egyébként rendesen dolgozik, de a válságban elvesztette a munkáját. Már csak azért is mert itt a cél ugye az lenne, hogy munkára szoktassák a hordát.

flippant 2011.06.24. 20:41:19

A felcsúti kékszájú náci módszerekhez folyamodik, nocsak. Utoljára ugyanis Adolf Hitler csinálta ezt a programot. Mi van a visszaállamosításokkal? Mi van a felelősségrevonásokkal? Beijedtél Vitya? Vagy megint fentről leszóltak Kohn bácsiék, hogy a hiányzó casht közmunkaprogramokkal kompenzáld?

samer 2011.06.24. 20:45:36

A gazdasági világválság idején 1929-ben az amerikaiak is ebben látták a kiutat, a New Deal.

Számolj Templár 2011.06.24. 20:50:35

Néhány adalék!
A munkanélküliek többsége nem nem akar dolgozni, hanem nem tud, mivel nincs munka!
Hiába van 70%-os munkabér támogatás fél évre, meg adó,- és járulék fizetési kedvezmény, nincs munka! Nem csak a képzetlenek, hanem a diplomásoknak sem, főleg ha 50 felettiek!
De nincs közmunka sem, csak ígérik!
A közmédiában arról rendeznek közönség szavazást, hogy a bűnözőket inkább közmunkával büntessék! Ugyanakkor emberek százezrei (kb. 270000-en) arra várnak, hogy legalább néhány hónap közmunkát kapjanak. Ugyanis a jövő évi pérpótló juttatásuk feltétele, hogy ebben az évben legalább egy hónapot teljes, vagy két hónapot fél munkaidőben dolgozzanak.
A munkáltatókat diszkrimináltan támogatja az állam! Míg a multik (GM, AUDI, Mercedes) átlagban 7-8 milliós támogatást kapnak egy munkahelyre, a hazai kisvállalkozások még zizit sem! A három gk. gyártó állami támogatása kb. a fele a teljes évben közmunkára fordítható pénznek, és kb. 3500 munkahely létrehozására vonatkozik, amelyből mintegy 15-20%-ot külföldi betanítók, menedzserek fognak betölteni.
A rendőröket és a többi rendvédelmieket azért vezénylik vissza a korkedvezményes nyugdíjból, hogy a közeljövőben közmunkára kitelepítettekre felügyeljenek.

egy maréknyi dollár 2011.06.24. 20:55:39

Ki a franc fog 250 forintos órabérért árkot ásni(ez a mániájuk),töltést magasítani, bármit is csinálni?
Ezeknek gőzük nincsen semmiről;újabb és újabb határidőket,létszámokat röppentenek el a levegőbe,öt perc múlva már el is felejtik.
A Kedves Vezető az imént említette a tévében, hogy vállalásaik 98%-át teljesítették.Nem tudom, ezt a soros elnökségre vagy úgy an bloc értette.

ökörpöröly 2011.06.24. 20:58:13

Cigány Rákosi jog- és szellemi elődje, Zs. Rákosi etalonja, Sztálin módszereit követi. Azaz, olcsó, éhen dögleszthető emberekkel hajt végre sokszor gazdaságilag haszontalan munkákat. A sztálini rezsim nem azért hozta létre a gulágokat, mert annyi ellensége volt, hanem azért, hogy olcsó, éhen dögleszthető munkaerővel pótolja a szellemi és a tőkehiányt. Cigány Rákosi ugyanezt teszi. Ahelyett, hogy a GDP-t majdan jelentősen növelő (lásd finn-modell) oktatást preferálná, előállítja a segéd- és kényszermunkások országát, akiket szabadon lehet majd adni és venni, mint a rabszolgákat.
Itt egyes balfaszok náciznak. Szeretném közölni, hogy 1934-től egészen 1943-ig nőtt a német lakosság életszínvonala. A kifosztott, legyengített Németország 1938-ra a világgazdaság 2. legnagyobb szereplője lett (az USA után, a milliárdnyi "rabszolgával", kimeríthetetlen nyersanyagtartalékokkal, I. Vh. győztes franciákkal és angolokkal szemben). És mielőtt elkezdenék hajtogatni egyesek, hogy a zsidók vagyonából, közölném, hogy a zsidó lakosság aránya 1% alatt volt Németországban. Ezek közül 150-200.000 vagyona jelentős részével kivándorolt, a zsidó lakosság jelentős része nem esett a 35-ös fajvédelmi törvények hatálya alá (például német fajúak házastársai, egyes szakmák képviselői, háborús kitüntetett veteránok stb.), azok közül, akik beleestek, azok közül rengeteget árjásítottak (kb. 150.000 zsidó és félzsidó származású katona harcolt a Heerben, közülük 15 tábornoki rangban) .
Szóval a Cigány Rákosi Sztálint, szellemi és jellembeli ősét idézte meg. A véleményem nem változott, Cigány Rákosi a XX. századi történelmünk legborzalmasabb vezetője. Ezerszer rosszabb, mint Kun Béla, Kádár vagy Rákosi. Nekünk az a szerencsénk, hogy aránylag konszolidált viszonyok közt jutott hatalomra. Ha 18-ban, 45-ben vagy 56-ban jut hatalomra, akkor messze lepipálta volna a régiónk legnagyobb mészárosát, Titót. Ennek az egynek örülhetünk. legalábbis egyelőre. Amilyen elmebeteg állat ez a felcsúti kancigány, még képes fegyveres konfliktust kirobbantani szomszédainkkal.

vitézlajszló 2011.06.24. 21:03:57

@vitézlajszló: TOVÁBB A LENINI (SZTÁLINI, RÁKOSI) ÚTON!!!

ökörpöröly 2011.06.24. 21:13:42

@vitézlajszló: A hülye nem képes felfogni, hogy a betanított munkát töredék bérért, legalább ilyen színvonalon elvégzik a törökök, kínaiak, vietnamiak és fejlődő országok munkásai. A GDP-t a hozzáadott érték növeli igazán, magas hozzáadott értéket pedig nem a betanított munkás, hanem a szakember állít elő. Mi azért tartunk itt, mert alacsony a hozzáadott értékünk a termeléshez. Bejön exportként a nyersanyag, pár százalék "betanított" élőmunkát hozzáadunk, aztán ennyi.
Az oktatás szétverésével csak ront a helyzeten. Őt nem érdeklik azok a közgazdaságtani tények, hogy az oktatás hosszútávon mekkora GDP-növekedést okoz. Igazi sötét elmebeteg, aki csak a hatalom megszerzéséhez ért. Olyan ez a törpe Cigány Rákosi, mint a Plankton. Ha nem tud jó lenni, akkor ő akar a legrosszabb lenni. Agyhelyen kellene lőni az összes tetves tolvajtársával és családjaikkal együtt.

rókafogta 2011.06.24. 21:18:53

@Steve_Jobs: Azért én erre kíváncsi vagyok. És mi lesz a nem cigányokkal?

vitézlajszló 2011.06.24. 21:18:59

@vitézlajszló: Jegyezz BÉKEKÖLCSÖNT! Építsd a szocializmust, népünk boldog, gazdag jövőjét!
Vezetőnk bölcs útmutatásai szerint cselekedj, s tiéd lesz a mennyeknek országa. A földi élet pokol, ha nem éreznéd, majd mi (a fidesznyik csürhe) azzá tesszük számodra!

ökörpöröly 2011.06.24. 21:23:03

@vitézlajszló: A végén majd közmunkát is csak az kaphat, aki odatartja saját és gyerekei seggét a pedohomoklérus helyi tagjának, mert ugye szűzmáriaországában mindent a papocskáknak. Szép új világ! :)

rókafogta 2011.06.24. 21:25:09

@Számolj Templár: Egyet értek. Nincs más megoldás sürgősen megbuktatni !

lanyi 2011.06.24. 21:25:33

@ökörpöröly:

Fenntartom a véleményem a módszerek igenis náci mintára kerültek kidolgozásra.

Az viszont tény hogy a náci és a kommunita módszerek nem állnak távol egymástól.
És az is tény hogy Matolcsy nem egy Hjalmar bácsi.A mi Hitlerünk ezért esélytelen arra, hogy a példaképéhez hasonló gazdasági sikereket érjen el.

rókafogta 2011.06.24. 21:28:38

@valójábannemberci: Hát lehet! Én azt hallottam Amerikában most volt az első olyan év ,hogy több fekete született mint fehér. Nálunk?

vitézlajszló 2011.06.24. 21:32:36

@ökörpöröly: Tévedés! A közmunka kényszer lesz vagy megdöglesz!
Egyébként kíváncsi lennék azokra a "szakképzett" Népstadiont nem XXI. századi módon bontó kényszermunkások munkabaleseti halálozási rátájára, amit a sajtószabadság jegyében majd jól nem hoznak nyilvánosságra. A munkavédelmi, meg minden más felügyelet nyilván távoltartandó lesz a kényszermunkában megvalósuló projectektől. Össznemzeti kussban leszünk, ha nem teszünk valamit.

ökörpöröly 2011.06.24. 21:41:11

@lanyi: Ebben nagyon tévedsz, mármint a módszerekben. A nemzetiszocialista rendszer a különböző osztályokat úgy fogta fel, mint egy élő szervezet különböző funkciójú részeit.
A nemzetiszocializmus legnagyobb vívmánya az volt, hogy a különböző társadalmi osztályok érdekeit egyesíteni tudta. A munkásosztály és a parasztság ezért támogatta a rendszert. A nemzetiszocializmus a fejlesztésre helyezte a hangsúlyt. A munkásoknak tisztességes bért, tisztességes elbánást és felemelkedési lehetőséget adott. Nagyon komoly szociális hálót épített ki a nemzetiszocialista rendszer. Az általános egészségügyi és szociális ellátást, komoly oktatást tett elérhetővé a nemzet minden tagja számára. Ebben volt a legfőbb ereje. Ennek következménye volt többek közt az ütőképes német hadsereg. A társadalom tagjai -a munkásság és a parasztság is- jól képzettek voltak, illetve a szociális vívmányok miatt egészségesek. Nem hiába írják azt, hogy a németek milyen nagytermetűek voltak. nem genetikai alapon, hanem azért, mert egy német átlaggyerek megfelelő élelmezéshez és orvosi ellátáshoz jutott. Közben az angol hadsereg bajban volt, mert a férfilakosság jelentős része nem érte el a minimális sorozási magasságot (155 vagy 160 centimétert). Nem másért, hanem mert a fejlett és boldog angol demokrácia szart a társadalom többségére, gyerekkoruktól fogva alultápláltak voltak, nem kaptak megfelelő egészségügyi ellátást.

rókafogta 2011.06.24. 21:45:56

@vitézlajszló: Megmondta a nagy vezér nem 21.századi módszerekkel kel GDP növelni. Majd bevezeti(csoda hogy nem jutott eszébe) minden középiskolás iskolás két hét stadion építés nyár végén ősz elején.Ilyen az én iskolás éveimben is volt(gyümölcs szedés 20Ft. ért) Igaz akkor voltak tsz meg állami gazdaságok(de most is van Orbán-Tokaj)

ökörpöröly 2011.06.24. 21:48:03

@vitézlajszló: A Cigány Rákosi visszanyúlt elődeihez, "szép új gulág". :) Mondjuk kíváncsi vagyok én is a 250 forintos órabérért nehéz fizikai munkát végzők teljesítményére. Épültek így már dolgok a SZU-ban is, nem sok köszönet volt bennük.
A probléma az, hogy tényleg sokan dolgoznak feketén a segély mellett, viszont sokan nem. Cigány Rákosi ezzel azt akarja elérni, hogy egyetlen egy feketemunkás se tudjon "segélyt" felvenni.
Viszont a rendszerrel az a baj, hogy ténylegesen munkahelyet nem találókat teljesen tönkreteszi és ezek nem kevesen vannak. Egy 55 éves, 37-38 évet lerobotoló szaki nem tudom, hogy mennyire képes nehéz fizikai munka elvégzésére. Tény és való, hogy valamit tenni kellett a túlzott újraelosztás, a fekete munka mellett segélyt felvevők, a semmit tenni nem akaró segélyesek ellen, de nem ilyen bolondul.

ökörpöröly 2011.06.24. 21:52:33

@rókafogta: Ha a cezaromán Cigány Rákosi a síremlékét építené, isten bizony, hogy besegítenék.:) Nincs más lehetőség, utcára kell menni, ha az se segít, akkor meg likvidálni kell Cigány Rákosi csürhéjét, mint az ávós tiszteket kellett volna. :)
Persze az is hozzátartozik a dolgokhoz, hogy szoclib csürhe jellemtelensége, tolvajlásai és országrombolása nélkül a felcsúti cigány törpe nem jutott volna tejhatalomhoz. Azok is megérettek a kötélre!:)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.06.24. 21:56:45

Asszem rájöttem a megoldásra!

A fidesz cigányfrakciójának is kell valamit virítani, és a konténerszállásokon a nem megfizetett emberek ideális terepet jelentenek az uzsorásoknak.

ökörpöröly 2011.06.24. 21:59:46

@kolbászoszsömle: :D Cigány Rákosi is beszállna a jövedelmező üzletbe, nem veti meg ő az aprópénzt se, a 15 éves cipőjét is talpaltatja, miközben a cigányklánja több tízmilliárdos vagyonnal rendelkezik. Egyes hírek szerint strómanokon keresztül jó pár milliárdot tolt be horvát ingatlanokba is. Csak "nehogy" őt is leleplezzék a horvátok, mint a MOL vezérét, Hernádi Zsoltot. :)

rókafogta 2011.06.24. 22:00:02

@ökörpöröly: "Egy 55 éves, 37-38 évet lerobotoló szaki nem tudom, hogy mennyire képes nehéz fizikai munka elvégzésére. Tény és való, hogy valamit tenni kellett a túlzott újraelosztás, a fekete munka mellett segélyt felvevők, a semmit tenni nem akaró segélyesek ellen, de nem ilyen bolondul." - Sehogy nem fog.Én is (57) ezt mondom akkor inkább megyek a lányomhoz mosogatni(UK) vagy dobozt pakolni(sajnos a nyelvtudásom csekély-ha nem az lenne már rég nem itt lennék) de még mindig jobb 800 fontért segédmunka mint 34 ezerért rabszolgának lenni egy tál bablevesért , arról nem is beszélve ha kihúzok 6 évet még egy kis nyugdíj is ki néz onnan is , ha csak Orbán nem lesz az Egyesűt Királyság minisztere.

Pajtás 2011.06.24. 22:01:30

kíváncsi vok, az első munka szabaddá tesz táblát ki rakja fel...

ökörpöröly 2011.06.24. 22:05:49

@rókafogta: Hát igen, ez egy ilyen ország. De elsősorban magunknak köszönhetjük. A régió legostobább, legsilányabb nemzete a magyar. Ennek következtében az "elit" is az. Sorra elhúznak mellettünk versenytársaink.
Hát, nem nagyon van más lehetőség, ha tisztességesen akarsz élni egy kultúrállamban, ki kell vándorolni. Én se "nyaralok" évek óta Magyarországon, minden évben kimegyek egyszer-kétszer friss levegőt szippantani külföldre. :) Ez az ország mérgezőbb, mint Csernobil. Az a szörnyű, hogy erre a szemétdombra születtem.

ökörpöröly 2011.06.24. 22:07:03

@Pajtás: Vicces lenne, ha a zsidrák Hatvany-Deutch vagy Fónagy rakná ki! :P

rókafogta 2011.06.24. 22:08:06

@ökörpöröly: Hát igen ez itt a legnagyobb baj. Nem Orbán győzött 2/3 dal hanem az emberek szavazták le a szocikat (okkal). De sajnos voltak előjelek , hogy az egyik idióta után a másik idióta jön,csak az emberek nem akarták elhinni,ill. annyira le akarták szavazni a szocikat, holott bőven elég lett volna egy kisebb Fidesz győzelem és akkor kurva módon jól alakult volna minden.Így viszont nagyon súlyos tragédia lesz a vége.Lesz itt még nem gumilövedék annál sokkal keményebb . Ez az "ember "minden szívfájdalom nélkül bele fog lövetni a tömegbe.

vitézlajszló 2011.06.24. 22:09:14

@ökörpöröly: Tisztelt kommentelők!
Mára egy dologgal tisztában kell lennünk. Anno Csurka Istvánnak sok mindenben igaza volt. Sajnálom, hogy én erre csak egy-két éve jöttem rá, akkor (mint a többi megvezetett hülye) röhögtem rajta.
Magyarországot, hazánk gazdaságát külföldi érdekkörök számára korrupt, tolvaj, hazaáruló politikusaink adták el.
Ez a mai napig megy. Léteznek azok a politikai és üzleti körök (nem feltétlenül izraeliták, kedves náci nembarátaim) amelyeknek kifejezett érdeke a magyar nép rabszolgasorba-taszítása. (Egyébként nem csak a magyar népé.) A horvátok szerintem tiszta hülyék, hogy belépnek ebbe a rakás szarba!

Ezt egy másik bloghoz írtam, de ideillik.
Egyébként: a lámpavasak rengeteg szart elbírnak, hát rajta! FEGYVERBE!

ökörpöröly 2011.06.24. 22:18:16

@rókafogta: Tulajdonképpen eddig szinte minden választást protestszavazatokkal nyerték meg. De erre senki nem gondolt. Én nem mentem el szavazni, de én is FIDESZ-győzelmet vártam, az általam feltételezett kisebbik rossz gyanánt. Azt hittem, hogy a sok maszlag mögött végre érdemi munka fog folyni, életem tévedése volt ez a feltételezés. Azt hittem, jön Chikán és egy-két értelmes közgazdász, aztán a maszlagot meghagyva Cigány Rákosinak elkezdik helyrehozni a gazdaságot - mint pl. az észteknél-. Ami történt, az még legrosszabb rémálmaimban se fordult elő. Konstatálom, hogy Cigány Rákosi torz elméje még tovább bomlott, egyetlen lehetőség van, likvidálni. Lehetőleg a fajgyalázó k.....jával és purdéival együtt.
Olyan brutális módon, hogy soha többet egy szemét, tetves elmebeteg politikusnak jusson eszébe ilyet csinálni.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 22:33:50

@11235813: Nekem úgy tünik el is taposta...

Nem hiszem hogy Kádárt vki is választotta volna..

vitézlajszló 2011.06.24. 22:35:13

@11235813: A narancskomcsik pofátlanabb, cinikusabb változata ugynannak a rakás szarnak, ami az ún. magyar politikai elit (maffia).
Nem lesz könnyű megszabadulni ezektől, de meg sem próbálni bűn!

Kicsit Karcos 2011.06.24. 22:38:27

@Viktus: a 35% áfa pont arra lenne jó, hogy véletlenül se vegyen senki Magyarországon semmit a gyorsan romló élelmiszeren kívül. Mint ahogy most van kb. a 25%-unkkal és a mindenféle kisadóval, különadóval, minden drágább már nálunk, mint bármelyik szomszédunkban, szép élénk is a kishatárforgalom, csak nem a jó irányba. Egyharmados árelőnyért már én is az USA-ból, Luxemburgból és hasonlókból vásárolok, pedig kimondottan igyekszem magyar termékeket vásárolni, csak míg élelmiszernél nekem megér +50%-ot is a magyar termék, mert az vagyok, amit megeszek, telefonálásra meg hasonlókra már sajnálom a felárat, ott egyszerűen nem éri meg nekem 30 forintos percdíjakért telefonálgatnom a "magyar" társaságok percdíjaival, ha tudok 9-ért is luxemburgival. Az USA is elég jól elvan az átlag talán 5%-os VAT-tal, nálunk sem kellene több, de az idióta EU minimálja az áfakulcsokat, így a nagyobbik minimum 15%, ami egész Ejrópát versenyképtelenné teszi.

@vitézlajszló: a szélsőjobb azért ver mérföldeket igazság terén a többiekre, mert nem tabusítottak olyan szavakat, kifejezéseket (sőt), amik nélkül a főbb problémákat meg sem lehet nevezni. Még egy félhülye Csurkának is nagyobb az igazsága az ebből fakadó nyelvi előny miatt, mint bármelyik kommunista vagy fideszes jólfésült, szépen borotvált seggfejnek, hát még annak, amelyiknek esze is van, pl. Volnernek vagy Hegedűsnének. Persze az igazság erő nélkül nem sokat ér, de többet, mint az erőszakos ökörség.

vitézlajszló 2011.06.24. 22:42:25

@Bathory: Dehogynem! A dicsőséges Vörös Hadsereg.
Milyen biztonságban is érezhetnétek magatokat narancsbolsik, ha mögöttetek is a VH állna! Sajnos nektek csak a nemzeti ÁVH van, meg a terrorelhárítók, akik folyamatosan a vezír külföldre menekítésén gyakorlatoznak. Nopersze erre rövidesen szükség lesz, ha nem akar lámpavasnehezék lenni.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.24. 22:46:11

@vitézlajszló: Ja,majd az épp bomlófélben levő maszop elkergeti..:) Mi vagy te, az új KohnBéla?

vitézlajszló 2011.06.24. 22:49:16

@Kicsit Karcos: Nem vagyok széljobbos. Csurka nem félhülye, nem is egész. Ezekre tapasztalatok alapján jöttem rá, mint már írtam, sajnos későn. Szerintem ahhoz nem kell szélsőségesnek lenni, hogy belássuk: szabad választásokon a narancskomcsikat szinte lehetetlen legyőzni, mivel minden jogi lépésükkel ezt lehetetlenítik, erről fog szólni mind a négy évük, semmi másról.

ökörpöröly 2011.06.24. 22:51:05

@11235813: Komcsifóbia a FIDESZ-nél? Vicces, már az Orbán-Torgyán-kormányban több kommunista pártkáder volt, mint Horn-Kuncze-kormányban.:)

Pozsgay, aki akkor lépett be a MSZMP-be (1956-ban), amikor a felkelők vére fel se száradt, majd kommunista miniszer és MSZMP KB-tag volt, Szűrös keményvonalas moszkovita volt, ott végezte tanulmányait, 1956-ban belépett a kádárista hóhérok közé, Kun Miklós, Kun Béla unokája, keményvonalas kommunista volt, még a 80-as években is egyenesen Kádárnál jelentett fel a nagyapjáról árnyaltabban fogalmazó történészeket. A szellemi hátterük ez.

De nézhetjük a pártvezetőket is. Kövér László apja rákosista hóhér volt. Analfabéta asztalosinasként kezdte, aztán a SZDP szétverésében végzett kitűnő munkája miatt kiemelt rákosista káder lett. Kövér Lacika első munkahelye az MSZMP KB egyik politológiai intézeténél volt. Stumpf István is kommunista ifjú titánként kezdte, a kommunista belügyminiszter apósa egyen a Hazafias Népfront alelnöki tisztségébe repítette. Mikola István, vérkommunista káder, szintén a Hazafias Népfront alelnöke volt. Orbán Viktor apja és anyja is függetlenített párttitkár volt, az ifjú félcigány a KISZ-ben kezdte politikai pályafutását. Lehetne még sorolni.
Azt se felejtse el senki, hogy a "rendszerváltás" utáni parlamenti pártok vezetői közül először Cigány Rákosi "rehabilitálta" az MSZP-t, mikor azt nyilvános gyűlésükön "igazi európai szociáldemokrata pártnak" nevezte.

Az újságíró holdudvaruk se jobb. Seszták Ágnes több mint 10 évig volt a Kommunista Ifjúsági Szövetség lapjának munkatársa, Bayer Zsolt még a "rendszerváltás" után is hosszú cikkeket írt a Népszabadságban "a primitív és fasiszta jobboldal médiabeli előretöréséről". Bencsik András a "rendszerváltás" előtt a Népszabadság újságírója volt, emellett ő volt a főszerkesztője a "Munkásőr" nevet viselő újságnak. Kerényi Imre rendezte a hivatalos budapesti pártfelvonulásokat, majd pedig kinyalta, hogy a "Győzelem Napján" Moszkvában ő rendezhesse a magyarok felvonultatását. Csintalan Sándor, pártkáder, a Ho Si Minh Tanárképző Főiskola KISZ-titkára, majd MSZMP pártkáder, aki egészen az MSZP alelnöki titulusáig verekdete fel magát. Soroljam még? Sajnos lehetne.

mfbill 2011.06.24. 22:52:21

@Viktus: Jó, hogy itt vagy, örömmel olvastam a hozzászólásaidat! Sajnos kevesekbe szorult némi szolidaritás, vagy egyáltalán megértés a kevésbé sikeresek iránt. Talán, ha az elfuserált Széll Kálmán Terv nyomán hamarosan kiderül, hogy a munkanélküliség korántsem etnikai probléma, sokan felébrednek. Igazad van, valóban el kellene tolni az adózást a jövedelem irányából a fogyasztás felé. Abban nem értek egyet, hogy egységes áfával. Miért ne lehetne akár árucikkenként, árufajtánként differenciálni az áfát, természetesen azzal a céllal, hogy a tehetősebbek, a jövedelemadót kikerülők (politikailag korrekten: optimalizálók) és a feketén dolgozók fogyasztásuk minőségének arányában kivegyék részüket a közös terhekből? Miért ne lehetne a hülye státuszszimbólumokra, a felesleges luxusra ennek megfelelő áfát alkalmazni? A húsz éves demokrácia másról sem szól, mint arról, hogy az elit és a felső középosztály különböző eszközökkel gyarmatosítja a kispolgárokat és szegényeket. És ebben az eszköztárban nemcsak a lenyúlások vannak benne, hanem az egész elkúrt adórendszer is, amely a munkát, a takarékoskodást bünteti, és ösztönzi az adókerülést, a felesleges fogyasztást. Ebbe rokkant bele az ország. Én is bíztam ebben a kormányban, abban, hogy végre felismerik, hogy ez az elit nem fogja kihúzni a csávából az országot, ha eddig is csak mind mélyebbre taszította. Erre jött ez a - szintén a jobbmódúaknak kedvező, a szegényebb dolgozókat büntető - egykulcsos adórendszer, az örökös háborúzás az ellenvéleményekkel, a kétharmados nagyképűség, amely mögött semmi civilizált elképzelés nem rejtőzik, és kiderült, kaptunk a nyakunkba egy MSZP-SZDSZ-másolatot. Innentől fogva csak arra a politikai pártra vagyok hajlandó szavazni (ha még lehetséges lesz), amelyik a lehető legigazságosabb, fogyasztási alapú adórendszert ígéri. Amelyik felismeri, hogy a jövedelmeket nem a megszerzésük pillanatában lehet legolcsóbban, és a társadalom számára leghasznosabb módon megadóztatni, hanem akkor, amikor az emberek elköltik. Ez a mostani közmunkaprogram az elit öngyarmatosításának utolsó dobása lesz. Nagyon remélem, hogy megbukik az egész, azzal a jelenleg nagy többségű politikai erővel együtt, amelyik kitalálta. Olyan lesz, mint a Gyurcsány-kormány: minél később bukik meg, annál többe fog kerülni nekünk... Rabszolgákkal esetleg kici, occó gagyikat lehet gyártani, nem nagy beruházásokat megvalósítani. Azt is csak mérhetetlen emberanyag-pazarlással és környezetszennyezéssel, amit Kína talán megengedhet magának, de Magyarország nem bírja el. Igazságos, teljesíthető adórendszer kéne, a belső fogyasztás élénkítése, természetesen ezzel karöltve valódi, legális termelő és szolgáltató munka.

rókafogta 2011.06.24. 22:52:41

@ökörpöröly: Nem tudom kitől de mintha azt olvastam volna valahol, még csak épp hatalomra kerülő Orbán : Most következik Magyarország végleges kifosztása megszüntetése,vagyis az elmúlt 20 évben eladtunk elprivatizáltunk mindent kicsit később még loptunk is(mármint a politikai és a hozzácsapódott elit)
amelyik természetesen most is oda dörzsölődik - mivel már nincs semmink(mármint az országnak most jön a nép (emberek teljes körű kifosztása) ennek eszközei a következők lesznek ,bankok ,NAV (majd figyeljétek meg hány ügy lesz-persze nem a politikai és holdudvarának elitjei közt), önkományzatok állam aparátusok (természetesen az "zemberek" nemzeti együttműködés keretében- mármint aki lefekvés előtt nem az olvassa fel esti
mesének Orbán fohász után)- erős közép osztályt kell létrehozni mondta a vezér ,de ebbe nem fér bele nem hogy kilenc millió harmada csak kb. ötszázezer (ez sajnos csak ők és hozzájuk lojális pénzemberek stb) a maradék kilenc milliónak kuss aki pofázik előbb utóbb ott találja magát a stadion építésen(senki ne gondolja egy percig se ,hogy ez az eddig segélyen élőkre fog vonatkozni a kkv. tömeges csődje ill elbocsájtásai után a szám csak nőni fog- a multik egy része sem fog kimaradni (az óriási vásárló erő csökkenés - aki nyitva tartja a szemét már most látja főleg vidéken mondhat a statisztika bármit az hazugság) szóval sötét jövő kép van .És mindez óriási demagóg szövegbe burkolva az emberek érdekében történik.Még vannak akik beszopják ill. mámorosan isszák az államadósság csökkentő és egyéb demagóg dumákat.

egy maréknyi dollár 2011.06.24. 22:59:16

@ökörpöröly: Még dühből se írj holmi családirtásokról.Én is erősen radikalizálódok(elméletben),de az nyilvánvaló, hogy a gyerekek nem tehetnek az apák bűneiről, így nem is érdemelnek büntetést.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:04:13

@mfbill: Az ÁFA emelése nem túl jó megoldás. Egyrészt nálunk már így is túlságosan magas, másrészt pedig akkor az ember külföldről vásárol. Egy-két nap alatt itt van Londonból, Párizsból az áru. Akinek van annyi esze, hogy megkeresse a pénzt a "luxustermékre", annak arra is van esze, hogy a lehető legjobb forrásból vásárolja meg. :) Az árak emelése se túl jó ötlet, főleg akkor, ha nincs "teljesítmény" mögötte. Én például elégedetlen vagyok a "magyar turizmussal és gasztronómiai lehetőségekkel", évek óta nem nyaraltam itthon -még hosszú hétvégét se-. Évente elmegyek egyszer-kétszer külföldre, aztán ott költöm el a pénzt, amit erre szánok.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:06:58

@rókafogta: Cigány Rákosi beteg elméjének a foglya. A szellemileg is a középosztályhoz tartozóknak nem csak az kell, hogy primer ösztöneiket bizonyos fokon kielégítsék, hanem annál több. Normális, kulturált, értékrenddel rendelkező középosztálybelinek hányingere van ettől az országtól. Ez maximum a fehérzoknis-öltönyös bunkó újgazdagoknak, illetve a jellemtelen, erkölcs és értékrend nélküli politikai csőcseléknek tetszik.

Viktus 2011.06.24. 23:09:27

@trojka:

Nem ők találták ki ... sajnos évek óta magyar szokás, hogy szerződéssel vesznek fel embereket.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:11:15

@egy maréknyi dollár: Nekem viszont az a véleményem, hogy ezt a fattyúfajtát gyökerestől kell likvidálni. Az állatoknak és az embereknek elsődleges "küldetése" a fajtájának fenntartása, nincs annál nagyobb büntetés számára, mint amikor eltüntetik a "reprodukálási" képességét. Ez a fajta pedig a legnagyobb büntetést érdemli. Ez az egyetlen módszer, ami tisztességesebb viselkedésre tudná "nevelni" az elitet. Más módszerrel esély sincs rá.

vitézlajszló 2011.06.24. 23:11:29

@ökörpöröly: HÁNYINGEREM VAN ETTŐL AZ ORSZÁGTÓL!
Már kurvarégóta, sajnos.

Viktus 2011.06.24. 23:14:47

Szociálisan érzékeny kormányunk a luxus autók regisztrációs adóját csökkenti jövőre :D míg a használt behozott 3-4 éves autókét növeli yeah.

rókafogta 2011.06.24. 23:15:53

@ökörpöröly: Mégis hányan telefonálgatnak Sanyikájuknak a Hir tv-be.Az ECHO tv be telefonálókat
hallgatva már nem egyszer megfordult a fejembe a legvéresebb szájú komcsizók valójában igazi kommunisták (voltak vannak), hiszen rájuk volt jellemző ,hogy saját pártársukat is eladták, és mindig a hatalomhoz dörgölőztek.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.06.24. 23:16:25

Azért jó lenne ha a délutáni pótlék maradna.Na jóéjt.

Flava Mo 2011.06.24. 23:18:49

Én igazán a kommentek között egy valami nem láttam igazán.
Úgy kell tenni mint az orvosoknak, el kell menni külföldre. Nem nem úgy mondom és azzal a célzattal mint ahogy annak idején Gyurcsány is tette....
Ezt én úgy mondom, hogy az itteni, itthoni magyar valóság arra kényszeríti az embert, hogy menni kell innét. Komolyan ez az ország tökéletesen élhetetlen!
Én fél éve élek Hollandiában és én halálosan boldog vagyok hogy havi 600-700 eurót félre tudok rakni tisztán! Az élet pedig néhány (és nem kevés) területen olcsóbb mint odahaza volt. Az összes barátom szerte Európában, tengerentúlon dolgozik és néhol még jobban is járnak mint én itt.
Nekem az szúr szemet a legjobban, hogy szőrnyű rossz Gyurcsány szférában nem volt olyan mértékű a fiatalok kivándorlása az országból mint most szeretet vezér Orbán uralkodása alatt. Félre ne értsetek, nem vagyok semmilyen párti csak azt az álszentséget nem bírom mikor a PR a szemedbe hazudja, hogy minden jó és az ország csodálatosan jó úton halad. Akaratlanul is egyre jobban egy könyv jut eszembe a mostani helyzetről (ami nagyon közelít már hozzá): George Orwell: 1984
(lesznek a párttagok és lesznek a munkás emberek. Ők keresnek 600 ezret a semmiért, te majd meg keresel 36 ezret és majd szépen elmondják neked, hogy ez neked miért jó!)
Örülök, hogy ebből már kimaradok. Terveztem visszamenni, de ilyen körülmények közé csak akkor mennék vissza ha kellő mennyiségű pénzt összespóroltam. Tanácsolom mindenkinek ezt az eshetőséget!

Flava Mo 2011.06.24. 23:20:13

@Flava Mo:
Itten= ottani, csak mihez tartást végett. Stilisztikailag félreértelmezéshez vezethet!:))

vitézlajszló 2011.06.24. 23:20:24

@Viktus: Fogjuk már fel!
Kizárólag a saját mégjobblétükkel foglalkoznak.
Föltett szándékuk a tömegek teljes kilátástalan nyomorba taszítása. Ezáltal vélik elérni azt, hogy a nyomorgók a felajánlott morzsáért is hálásak lesznek és kussolnak mindhalálig. Aljas, cinikus terv, de a sok idióta hívő miatt még mindig működhet. Kérdés: meddig hagyjuk?

vitézlajszló 2011.06.24. 23:25:13

@Flava Mo: Nehogy visszagyere, inkább megyünk mi is! Így mindannyian jobban járunk.

gramercy 2011.06.24. 23:25:30

300 forint vizitdíj

megérte

rókafogta 2011.06.24. 23:31:26

@Flava Mo: Igen ! Már pár órával ezelőtt leírtam én is csak egy a baj (57) éves vagyok kicsit már megkoptam( az én egyik lányom Skóciában él egyetlen kifogása az időjárás, már a harmadik iskolába jár munka mellett) ,hogy inkább megyek a hátralévő időmbe mosogatni vagy csomagolni segédmunkába 7-800 fontér mint itt talicskázó rabszolga legyek egy babgulyásért meg 34 ezer Ft. ha tönkre megyek (esély egyre nagyobb)

ökörpöröly 2011.06.24. 23:31:53

@Flava Mo: Igazad van. Cigány Rákosi megint útra indít egy csomó fiatal, képzett, nyelveket beszélő diplomást. Mert azt letojják, hogy -gyerek nélkül- többet keresnek 40-50.000-rel, amikor kint 500.000 nettóval több megy a zsebükbe, ráadásul kultúrállamban élhetnek.
Már régóta hiány van nyelveket beszélő, képzett, gyakorlattal rendelkező szakemberekből. Ha elkezdenek kivándorolni, akkor a multi cégek sorra fogják áthelyezni a komoly tudást igénylő területeiket régiós versenytársainkhoz -már egyre több példa van rá-, aztán itt csak a fizikai munkát végeztetik el, azaz megint jelentősen fog csökkenni a hozzáadott érték.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:34:39

@rókafogta: Skócia az egy isteni ország! Drága a sör a kocsmában, de hihetetlenül hangulatos és gyönyörű. Az emberek pedig roppant segítőkészek, rendesek és bulizósak. :) Néha az idő kicsit szar, de ott azt is el lehet viselni!:)

Viktus 2011.06.24. 23:35:48

@ökörpöröly:

Itt jórészt a multik összeszerelő üzemeket tartanak ... azoknál meg ez a közmunkás rabszolgaság maga lesz a kánaán :P

ökörpöröly 2011.06.24. 23:35:56

@rókafogta: A lányod nem keres férjet?:D Jelentkeznék! :D

mfbill 2011.06.24. 23:36:17

@ökörpöröly: Az áfa differenciálásáról írtam, nem az emeléséről. A szocializmus ártámogatásos rendszerének ugyanez volt a lényege, és jobban működött. Utáltam a régi rendszert, de el kell ismerni, hogy ügyesen húzott hasznot a növekvő fogyasztásból az alapvető élelmiszerektől az építkezésig. A behozott áruknál simán fel lehetne számítani a forgalmi adó különbözetét, ahogy azt most is megteszik a tengerentúli importnál. Hidd el, nincs más út normális, civilizált társadalmat építeni. Ma már sokkal inkább a fogyasztás az életünk, mint a munkánk, és minél jobban öregszik a társadalom, minél modernebb technológiákat használunk, annál inkább így lesz. Ha valami csoda folytán létesítenének egymillió munkahelyet, még akkor sem dolgozna népességünk fele. Ha ebből levonod az államnak közfeladatot ellátó dolgozókat, kiderül, hogy igazából jó, ha lakosságunk harmada tartja el az országot. Viszont tízmillió ember fogyaszt más és más színvonalon... Gondolj csak arra, hogy mekkora baromság volt kivenni a benzin árából a kötelező biztosítást, amely nagyjából igazságosan lefedte a kockázati tényezőket. Elég volt néhány kisebb réteget utólag kompenzálni. Most meg hatalmas biztosítótársaságokat tartasz el a köteleződből, hatalmas bürokráciával.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:39:49

@Viktus: A multik központjaiban az országos jövedelmekhez képest egészen jól fizetnek. Viszont nincs elég megfelelő képességű -szakértelem, gyakorlat, nyelvtudás- szakember, emellett a kormánynak is így-úgy visszavágnak. Egész elemzés, beszerzési, marketing és egyéb részlegeket visznek ki a lengyelekhez, csehekhez, szlovákokhoz, de van, amelyik Indiába telepíti ki ezeket.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:43:01

@mfbill: Hallottál az EU olyan fontos alapszabályairól a tőke, a munkaerő és a termékek szabad áramlása? Protekcionista gazdaságpolitikához túlságosan is tőke-, nyersanyag- és szellemi szegények vagyunk! :D

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2011.06.24. 23:48:49

@Marcellusca: először az volt a munkacím (Nemzeti Munka Terv), csak aztán rájöttek, hogy olyan már volt, egy Gömbös Gyula nevű úriember hirdette meg 32-ben :)

(Amiben vannak érdekes hasonlóságok, pl. 45-ös:
holhome.netfirms.com/kiscikk2/gombosmunkat.htm)

ökörpöröly 2011.06.24. 23:52:05

@11235813: Cigány Rákosi nyugodtan bevezetheti a diktatúrát, a fülkeforradalomra hivatkozva, akkor nem lesz szavazási probléma! :) Itt pedig Cigány Rákosi Király és Bölcs Vezér arra készül. Hogy éhen döglik az ország fele? Körülbelül annyira érdekli, mint Kadhafit vagy Mobutut.
Ide "zsarnokgyilkosok" kellenek, akik eltakarítják innen a szemetet.

ökörpöröly 2011.06.24. 23:53:57

@Lastres: De legalább Gömbösben meg volt az akarat, hogy valami szociális biztonságot adjon a leszakadt tömegeknek -sikertelenül-. Ezt később Imrédy, aki kiváló közgazdász volt tovább gondolta. Ezért is buktatták meg, nem az egyik zsidó nagyszülője volt a probléma.
Cigány Rákosinál én nem látom a leszakadt néprétegek felemelését célzó intézkedéseket.

mfbill 2011.06.25. 00:00:37

@ökörpöröly: Kösz, de ezt a hazugságot már hallottam elégszer húsz év alatt. Ebben az országban olyan emberek élnek, akik a szocializmusban szarból építettek várat. Nem tudom, hány éves vagy, és láttál-e Trabant- és Pannónia-motoros traktorokat, amelyeket a szakik maguk gyártottak, szinte fillérekből, és dolgoztak, pénzt kerestek velük. Természetesen nem ez volt a jövő útja, de kiválóan megmutatta, hogy csak lehetőséget kell adni, és a semmiből is képesek vagyunk teremteni valamit. Ha egy nép nem hisz magában, akkor annyi... A nyersanyagról pedig ne az olaj és a szén jusson eszedbe, hanem a víz, ugyanis belátható időn belül az lesz az első számú természeti kincs. Vagy a termőtalaj, amely nálunk sokkal jobb állapotban van, mint nyugaton. A mezőgazdasági szakértelemről nem is beszélve. Nézz szét vidéken, kis falvakban, ahol még a házak előtt, az utcán is gyümölcsfák vannak ültetve. Épp a mostani helyzetben kéne protekcionista gazdaságpolitikát folytatni, amikor az EU olyan nagy bajban van, mint tán még soha. Ha most betojunk, akkor tényleg meg fogjuk érezni, hogy gyarmatai vagyunk Európának, nem úgy, mint eddig. Egyébként egy-két éve olvastam egy cikket arról, hogy nagyon sok fejlett országban is egyre inkább előtérbe kerül a fogyasztási alapú adóztatás. Meggyőződésem, hogy az Uniót is csak ez mentheti meg, és ez az egy dolog jelent némi bizakodást a jövőre nézve. Igaz, ehhez nyugatnak jókora áldozatot kéne hozni, de hátha felsimerik, hogy ez a kisebb baj, nem pedig az, ha a gyarmatok szétrohasztják egész civilizációjukat. Hogy ők nem fognak visszafelé masírozni a történelemben, ahogy mi most próbáljuk, arra mérget mernék venni.

ökörpöröly 2011.06.25. 00:21:14

@mfbill: A magyar az egyik legelmaradottabb nép Közép-Európában. A magyar "okos" az csak egy mítosz. Egy átlagos magyar állampolgár nem olvas el egy könyvet se évente, a Corvinus Egyetem, a legjobb magyar felsőoktatási intézmény kb. a 100 helyen van Európában. Nem, nem vagyunk okosak, nem vagyunk műveltek. Ez tény. Elmaradottak, alulképzettek vagyunk, nem beszélünk nyelveket, tehát, nem vagyunk különösebben versenyképesek.
Balkánon, Anatóliában vagy Szibériában is találékonyak ennyire az emberek, ott is képesek összebréhelni torzszülötteket.
A népnek nem hinni kell, hanem tenni. Ez a "hit" katolikus baromság. A skandináv protestáns azt mondja: "segíts Istenem, hogy meg tudjam csinálni", a katolikus magyar meg: "add meg nekem Istenem". :) Van egy Nobel-díjas közgazdász, aki kitűnően kimutatta a várható fejlődést a kulturális, szellemi, vallási hátterek alapján Európában. A magyarok kilátásai siralmasak, egyértelműen a Balkán legaljához tartozunk.
Nos, visszatérve. Nem hinni kellene, hanem tenni. Mi mindig álmodozunk, elélvezünk az öndicsőítéstől és a hamis történelmünktől. A magyar álmodozik, mesékben él, aztán a valóságba ütközve csalódik.
OK, van vizünk, de semmi más. A magyar mezőgazdasági termékek kiválósága meg mese. A magyar élelmiszeripari termékek silányak, a földünk szar, tönkre van menve. Szeretek utazni, jártam pár helyen. A zöldség, gyümölcs max. gyenge közepes minőségű, a húsunk meg szar.
Ha teheted, utazgass, aztán majd rájössz, hogy a "hazai milyen jó" nagy hazugság.
Ne az EU-t hibáztasd csak. Nézd meg a 1990-ig Szovjet gyarmatként "üzemelő" Baltikumot, Szlovéniát, Csehországot és a többieket, hova fejlődtek! A nem EU-tag Szerbia meg nyomorban tengődik, majd ötödannyi a GDP-je, mint szintén volt Jugoszláv tagállam Szlovéniának! Ott nincs bent az EU, annyira is jutottak! :)

Viktus 2011.06.25. 00:40:00

@ökörpöröly:

Ez volt az cél a rendszerváltás óta a nép elhülyítése ... jól sikerült.

_Molly 2011.06.25. 01:20:26

@Steve_Jobs: "akiket ez érint ott ez lesz a legkisebb akadály, hogy dolgozni kell érte havi 15 órát "

Egy nagy túróst. NAPI 4 órát kell dolgozni HAVI 28.500 Ft-ért. Méghozzá fizikai munkát (takarítás, utcaseprés, kubikolás), akár diplomás vagy, akár középfokú végzettségű, akár 50-60 éves nagypapa-nagymama.

Ez EMBERTELEN.

És melletted ott fog állni a rendőr, mint munkafelügyelő. Szép kis jövő. Szép kis ország.

Ki fog elköltözni egy másik megyébe azért, hogy napi 4 órát kubikozzon, a többi időben meg, napi 20 órában a családjától távol vakarja a tudodmilyét? Arról nem beszélve, hogy a fizikai munkához ENNI KELL, méghozzá jó pár kalóriát. A melós és a takarítónő nem bírja a melót vajaskenyérrel, teával és levesporral. És akkor a havi 28.500-ból mennyi marad?

Lucky Larry Silverstein 2011.06.25. 01:52:12

@ökörpöröly: A nem EU-tag Szerbia meg nyomorban tengődik, majd ötödannyi a GDP-je, mint szintén volt Jugoszláv tagállam Szlovéniának! Ott nincs bent az EU, annyira is jutottak! :)

Szerintem is jobb alternatíva az EUban lenni, mint kívüle.

De: Szerbiában háború volt, Szlovéniában nem+ Szlovénia Monarchiás és Olasz infrastruktúrát is örökölt, Szerbia meg semmit. Azt most csendben, hogy a szlovének kultúremberek, a szerbek meg vademberek, elég merész dolog őket összehasonlítani.

Case · http://streetartbp.hu/ 2011.06.25. 01:53:58

De miért nem hívják ezt az egészet simán kényszermunkának, ami valójában, akkor nem lenne felháborodás, egyértelmű lenne minden.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.06.25. 01:57:44

Annak idején (2010 tavasza) még a balos érzelműel is hülyének néztek, miket vizionálok össze. Tessék, itt van. :-(. A fene vigye el, hogy igazam lett.

Azért arra vagyok, hogy Viktor meddig mer elmenni, illetve, hogy meddig hagyjuk ezt. Persze leginkább nem szeretném megtudni egyiket sem. Pffff.....

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 01:58:11

@Steve_Jobs: "A másik: értelemszerüen nem rabszolga munka lesz ez, ezért a pénzért nem egy hónapot kell végigmelózni.. Nem 26ezerért fognak havi 160 órában dolgozni.."

NEM
a kolyke is fog kapni iskolai tamogatast

nem olyan keves ez amugy, csak hat a rendszeres feketezest ez szepen kiuti :)

amugy sokszor elpofaztam de megint: a segiilyes az ha felvallalna munkat akkor mar a kolyke nem lenne raszorulo oszt az a 80e amit megkeresne a delikvens, na az leolvad kb. 30e -re...
tehat a jelenlegi rendszerben nem eri meg elmenni meloznia... nem o a hibas egyedul hanem a rendszer...

SvenH. (törölt) 2011.06.25. 02:00:47

@_Molly: honnan tudod hogy a NAPI 4 ora az minden munkanapon levo 4 orat jelent?
elegge idiotak lennenek pl. a kozmunkast utaztatni 3 orat hogy 4et dolgozik

a napi 4 oras az inkabb azt jelenti hogy heti 3 nap 7 ora vagy heti 2 nap 10 ora...

Kicsit Karcos 2011.06.25. 02:07:46

@Flava Mo: a Böszme akkora fasz volt, hogy mindenki tudta, hogy el lesz takarítva a francba (kivéve, ha bevezet egy rendőri diktatúrát, amit sokan ki is néztek belőle is, meg a "rendőrségből" is), és akkor jöhet a felvirágzás, amihez már annyi is elégnek tűnt, ha egy fele akkora tolvaj, fele akkora idióta váltja. Az Orbán-kúrmány viszont letargiába taszította a többséget, messiásként várta szinte mindenki őket, aztán most nézhetik, ahogy elgyurcsányosodik-eszdéeszesedik ő is, meg a spanjai is, csak sokkal profibb és aljasabb színvonalon. Lelohadt a remény, ezért a nagy exodus, már ha tényleg van ilyen jelenség, de nem lepne meg.

Amúgy ha Budapestről egy holland kisvárosba költöztél, akkor sok okod nem lehet panaszra, a kutyaszar és a lerohadás fővárosa után szinte paradicsomi körülményekre válthattál.

Sterkte!

Kicsit Karcos 2011.06.25. 02:21:01

@mfbill:

"nagyon sok fejlett országban is egyre inkább előtérbe kerül a fogyasztási alapú adóztatás"

Nagyon helyes, melyiknek a szintjét vesszük át?

Ausztrália 10%
Dél-Korea 10%
Japán 5%
Liechtenstein 7,6%
Svájc 8%
Szingapúr 7%
USA 0%

Annyit súgok, hogy az EU-ban 15% a minimum az általános kulcsra. Versenyképes. Főleg a gyakorlat, a 20-25%-os.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.25. 02:32:32

@Kicsit Karcos: Mielőtt felrobbannál a dühtől, az USA-ban is van VAT=ÁFA, minden szöv. államban más a kulcs.

Kicsit Karcos 2011.06.25. 03:08:58

@Bathory: ja, az egyikben 0, a másikban 4%. Amúgy hol láttad a dühöt? Én örülök neki, hogy tudok olcsón kenyeret rendelni a zusából, ha már nálunk ilyen drága.

Lucky Larry Silverstein 2011.06.25. 03:24:12

State sales taxes range from 0%-13% and municipalities often add an additional tax in the form of a local sales tax.[11] In most stores, the price tags and/or advertised prices do not include the taxes, and the taxes are added at the cash register before the customer pays.@Kicsit Karcos:

_Molly 2011.06.25. 04:07:45

@Case: "De miért nem hívják ezt az egészet simán kényszermunkának, ami valójában, akkor nem lenne felháborodás, egyértelmű lenne minden."

Ez már nekem is eszembe jutott. Valóban így lenne korrekt.

Főleg, hogy - ahogyan a cikkből is kiderül - Svédországban Franciaországban, sőt, az Egyesült Államokban is "közérdekű munkára csak a bíróság által bűncselekmény miatt elítélt személyeket kötelezhetnek kisebb súlyú bűncselekmények elkövetése miatt".

A fidesz új törvényével sikerült Mo.-n a munkát a büntetés szinonimájaként bevinni a köztudatba.:(((

röhögő 2011.06.25. 06:39:12

@Bathory: Szlovénia meg úszik az adósságban.

röhögő 2011.06.25. 06:41:43

@ökörpöröly: "Nézd meg a 1990-ig Szovjet gyarmatként "üzemelő" Baltikumot, Szlovéniát, Csehországot és a többieket, hova fejlődtek! " - Jó, ezt hagyjuk. A balti államok az államcsőd szélén tántorognak, Szlovénia úszik az államadósságban, Csehország deficitje az egekben.

röhögő 2011.06.25. 06:43:29

Én a helyetekben örvendeznék. Orbán Viktor több mint 20 éve a rákfenéje ennek az országnak. A négy év nem drága azért hogy végleg leírja magát. Ezt is túléljük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.25. 06:57:54

@Kicsit Karcos: Mi ezzel a baj? Nem arr száll rá az állam, hogy mid van, hanem amikor vásárolsz. Csak hát itthon ez max. az amúgy is frankó SZJA-val szemben került előtérbe.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.25. 06:58:54

@röhögő: Szlovákia azért elég jól megy, meg Lengyelország is. Horvátok szintén.

Cateran 2011.06.25. 08:23:29

@ökörpöröly:
Annyiban ellenkeznek, hogy -bar mara mar igaz amit irtal- 1-2 generacioval ezelott bizony kategoriakkal volt az atlag muveltebb es intelligensebb, mint ma...sajna ez rettenetesen megvaltozott.

global001 2011.06.25. 08:33:50

Csak azt mondja már meg valamelyik fideszes fasz, ha a vállalkozók most minimálbéren dolgoztatnak, miért ne csökkentenék úgy a költségeket, hogy felveszik a kömunkást 38- ért ????? És most a "már betanították a minimálbéres melós" szöveget eltekintve.
Vagy erre is lesz egy Rogán kommandó ????

global001 2011.06.25. 08:36:16

Végül is a Vezííííír megmondta, hogy kelet felé kell nyitni. Távol-kelet felé .......
Fizetésileg ott leszünk

2011.06.25. 08:42:30

én csak azt nem értem, hogy az árokásós, szociálmanager, szemétbegyűjtésért felelős manager milyen NAGY hozzáadott értéket fog előállítani a GDP emeléséhez?
egyértelmű: gyárak, üzemek alapításának az elősegítését Ez a banda SE tudja megoldani. Az se tudja/tudják mi az, hogy iparpolitika, iparpolitikai koncepció. Csak az ügyvédbojárság meg a dumamarketing....ezt tudják: máshoz pedig sose értettek
amúgy meg: birkák

Marcellusca 2011.06.25. 08:46:23

@Lastres: Köszi, de ez annyira faszista, hogy mán nem is található az oldal. :)))

Egyébként sejtettem, hogy valami bibi lehet azzal a nemzeti megnevezéssel. :)
Ha jól, látom, az alapján, amit írtok, volt szándék a leszakadók felemelésére.
Na, az most qrvára nem köll! :(

P1sty 2011.06.25. 09:10:54

A sírás kerülget.

golaz 2011.06.25. 09:13:32

@bulvármédiás =>: Magyarországon lehet, hogy fizet több száz eurót a házbérletért, mondjuk 800 - at, de bármikor kirakhatják az utcára.

golaz 2011.06.25. 09:17:17

@röhögő: Én megnéztem a lett államkötvényeket, amikor még tényleg a csőd szélén táncoltak. Gondoltam biztos nagy kamatot fizetnek és jó ország Lettország, úgysem mennek csődbe. Össz - vissz 4% volt az államkötvényeik hozama, amikor a bankbetéteké 2%.

Cateran 2011.06.25. 09:18:08

@bandika gazdája:
De igen..a segely -mint a neve is mutatja- szukseghelyzetbol fakado megsegites, ezert ellenszolgaltatast kerni elegge meglepo dolog....Azt hogy ki, miert es mennyi segelyt kapjon es persze meddig, mar mas kerdes:)

dr. trafik nomac 2011.06.25. 09:21:29

@ökörpöröly: Az teny, hogy ez az orszag egy szarnak tunik, ha bejartad a vilagot (barmelyik elmaradott resze utan), de azert a Magyarok nem olyan hulyek mint irod, Europa szamos orszagaban is sokkal keevsebben beszelnek nyelveket, es sok helyen ott vannak a Magyaraok, ahhoz keppest, hogy kicsi orszag vagyunk, egyszoval nincs okunk az onsajnalatra, meginr mas, hogy azok erositiuk az orszag hirnevet kulfoldon, aki mar nem birtjak elviselni azt ami itt van,me s inkabb lelepnek.
Es sajna abban is igazad van, hogy itt hitalapu a tarsadalom, lehet ez a katolicizmus hibaja, de sajna az elmult 100 ev pilotikai kulturaja is benne van ebben.

golaz 2011.06.25. 09:23:28

@Bathory: Szerbiában semmivel sem élnek rosszabbul az emberek, mint Magyarországon. Amikor a törökkanizsai csempegyárat megvette egy osztrák és elbocsájtott embereket, akkor mondták, hogy csak 1200 € - t kaptak. Mondom nekik, az jobb, mint ami Magyarországon volt, hogy holnap nem már nem kell bejönniük. Egy tanári fizetés állítólag 400 € (ezt én se nagyon akarom elhinni) és olyan építkezések vannak Belgrádban, hogy ihaj.

golaz 2011.06.25. 09:27:06

@ökörpöröly: Imrédynek nem voltak zsidó ősei, csak a hülye Bethlen találta ki, hogy meg tudjon tőle szabadulni.

golaz 2011.06.25. 09:28:57

@nomac: Magyarországon sok értelmes ember van, akik viszont nem tudnak elindulni. Max. külföldre. Ott sokan meg is állják a helyüket.

Behajtó70 2011.06.25. 09:34:06

Tényleg azt hitted, hogy aki elmegy dolgozni, az az ingyenélőket szeretné az adójából eltartani?

Van akinek ez lenne a vágya?

Vagy hogy?

Néha tényleg nem értem ezeket a véleményeket...illetve értem az indíttatást, hogy megrendelésre megy, de azért ez tényleg a mélységek mélysége...

Bambulka 2011.06.25. 09:38:39

Majd 3 év múlva bérelek néhány munkanélkülit, hogy nyirják otthon a füvet, stb. Az Orbánra és a Szijjártóra gondoltam, hogyha név szerint is lehet választani :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.25. 09:40:28

@Cateran: Az nincs rendben, hogy a segélyen éldegélés alternatívája a melónak. Így aztán ki az a hülye, aki elmegy dolgozni?

lyken 2011.06.25. 09:42:12

OFF:
index.hu/gazdasag/magyar/2011/06/25/chipsado/

A MÁV elidegeníti az utasokat akik így -ha tehetik- inkább átállnak autóra. A tehetősebb, tőkésebb utasokat tehát elveszti a vasút.
A kormány az adózókat elidegeníti a folyamatos gazdasági hullámvasútjával, így amelyik teheti, elkezd külföld felé tájékozódni és ha lehet, akkor gyorsan lelép. Bárhova. Ilyet csak a stabil tőkével rendelkezők tudnak megtenni, akik egyébként jó adófizetők és sok embert tudnak foglalkoztatni.
Tessék mondani, ezek komolyan gondolják ezt? Olyan nincs, hogy valaki ennyire átgondolatlanul intélzkedjen. Teljesen olyan, mint mikor egy multinál egyetlen hülye főnök, tanácsadók nélkül hozza a döntéseket.
Aztán meg lehet nézni a végét:
flood.blog.hu/2010/12/03/azon_kivul_mindenkit
flood.blog.hu/2010/08/17/vezetoi_oneletrajz

MetálFater (törölt) 2011.06.25. 09:55:03

"...Dániában munkabértámogatási rendszer van, a munkáltatók támogatott módon alkalmazhatnak munkakeresőket, azaz olcsóbb munkaerőhöz jutnak. A min. fizetés hetente 3114 dán korona, vagyis 113 ezer forint. Hetente.

Írország: Heti előírt munkaidő 19,5 óra, az állami támogatás havi 832 euró, 1 eltartott gyermeknél havi 951 euró..."

Értitek, hogy mi a helyzet?
Ebben a qurva országban 281 Euró a minimálbér, és 520 Euró az átlagfizetés!
A csőd szélén álló görögöknél 850 Euró felett van a havi bér vazze!

És több helyen írtam már: Ha nem változik a bérrendszer pozitív irányban, akkor itt lázadás lesz!
Hosszú távon nem tartható, hogy az árszínvonal már Uniós, de bérszínvonal balkáni.

És ez a közmunkaprogram még jobban lefelé szorítja majd a béreket, ugyanis a munkáltató ahelyett, hogy megemelné a béreket, inkább elküldi a picsbe a munkavállalót, oszt mehet közmunkásnak, a 40 évesen nyugdíjazott és most visszahívott rendőrfelügyelő alá, kemény 4óra hosszára, 40 ezer forintért, azaz 148 Euróért!
Ez ám a szép jövő!

Bakker...

dr. trafik nomac 2011.06.25. 10:13:37

@ColT: "Az nincs rendben, hogy a segélyen éldegélés alternatívája a melónak. Így aztán ki az a hülye, aki elmegy dolgozni? "
Megis milyen eletnek, en tok meg tudom erteni, hogy valaki 50eFt-ert nem dolgozik, ennel mar a kinai minimalber is magasabb. Azert melozzal, hogy aztan meg a rezsit se tudd kifizetni ?! Akkor inkabb raallnak valami vegataalsra, de ezt eletnek nem neveznem.
En soha nem vettem fel segelyt, meg egyaltalan semmilyen allami tamogatast, de eleg szomoru latni az fizetes/arszinvonalat, ebben hazank az utolso kozott van,

T-101 2011.06.25. 10:24:46

Most olvasom, hogy a chips-adó miatt csak az idén 2000 munkahely szűnhet meg.

Nem baj, irány barakkba, stadiont építeni. Télleg ez a jövő elvtársak? Valamelyik főfideszes ébredjen már fel!

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.25. 10:30:15

Kíváncsi vagyok hány polgár fogja átolvasni a magyar munkaterv tervezetet..

szivsuvit 2011.06.25. 10:35:03

A legegyszerűbb ember is ha elolvassa ezt a tervezetet rájön, hogy itt valami nincsen rendben.

Mikor mondjuk ki azt több millióan, hogy:
- Kedves Fidesz! Rájöttünk arra, hogy nem a magyar nép érdekeit szolgálod hanem másokét?
- Kedves Fidesz! Rájöttünk arra, hogy átakartok verni minket, ezért mennetek kell?

Miért hagyjuk, hogy apáink-anyáink és a mi földünket, az életünket tönkre tegyék?
Mondjátok meg, hogy miért? Mi az oka? Féltek szólni a tömegnek? Féltek attól, hogy elvesztitek a munkahelyeteket, nem lesz fizetés, és meghaltok?

lyken 2011.06.25. 10:44:01

@T-101: "Nem baj, irány barakkba, stadiont építeni. Télleg ez a jövő elvtársak? Valamelyik főfideszes ébredjen már fel! "
Nem fog felébredni egyik sem. A vállalatok majd szépen elköltöznek stabil gazdaságú országokba(IT vonalon már évek óta mennek el a komoly adóbevételeket termelő, de kevés embert foglalkoztató cégek Magyarországról), aztán majd marad Vona örömére a bocskor meg a csikóbőr kulacs. A választók állnak majd mint a harcifasz, mert nem tudják, hogy kire szavazzanak. A szocik látványosan hülyék voltak és loptak, a fidesz lopott, hazudott és törvényesítette, hogy neki legyen igaza, MDF, FKGP, KDNP gyakorlatilag nem létezik már, de ez jobb is így. LMP meg a Jobbik létezik, de bizonnyítottak az elmúlt évben ők is, hogy nyilvánvalóan ők sem lennének képesek csinálni semmit. LMP-ben hagyják szabadon bóklászni a lunatikus idiótákat(éljünk atomerőmű nélkül, támogassuk a romák mértéktelen szociális segélyezését és hasonló okosságok), Jobbik meg ordas gazdaságellenességeket nyomat a salamonozás meg a nagy arab popsipolírozás mellett. Ráadásul ha Jobbik meg a Fidesz retorikájét összehasonlítjuk, akkor látszik, hogy egy 2/3-ad esetén a Jobbik még a Viktornál is radikálisabb lenne.
Szóval nagyjából nem lehet kire szavazni a jelen kínálatból. Előző választáson megvolt még a lehetőség illuziója, mert a fidesz nem árulta el, hogy tényleg semmit nem tud felmutatni 8 év tervezés ellenére sem, azon kívül, hoigy nagyon akarja a hatalmat.

lyken 2011.06.25. 10:51:38

@Gyani: Napi 20 óra szabadidőben? Vagy csak úgy? Pont annyian, ahányan el szokták olvasni a bankban a hitelszerződésüket.

@szivsuvit: "Mikor mondjuk ki azt több millióan, hogy: "
Semmikor. Az előző két ciklusban a Fidesz szervezte a tüntetéseket, meg az általa finanszírozott jobbos szervezetek(pl. jobbik). Most nincs olyan erő ami összefogná az elégedetleneket. Ha veszed a káoszelméletet, akkor valószínűsíthető, hogy még 1-2 év ilyen cumicunami után fel fog állni egy önszerveződő csoport online és ki fig vonulni az utcára. Kérdéses ezek sikeressége.
Mindenesetre Viktor látványosan nem tanult semmit 2002-ből. Akkor az emberek nem a szocikra szavaztak, hanem bárkire aki nem Fidesz és nem Orbán Viktor. Ugye akkoriban lépte meg Viktorunk azt az általa bölcsnek gondolt dolgot, hogy megosztotta az országot. Beindította a suttógó propagandát, hogy aki nem fideszes az nemzetellenes és mocskos áruló. A hívei meg itták ezt, mint a mennyei mannát, mert ebben a rendszerben ők voltak a nemzet aranyszőrű báránykái, akik lenézhetik a mocskos másnézetűeket. Annyi, hogy most más szinten megy a megosztás. De nem kell félni, szépen sorra kerül majd mindenki.

ökörpöröly 2011.06.25. 10:56:23

@Bathory: Viszont 1919-től Szerbia volt a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság, majd Jugoszlávia központi hatalma. Azt se felejtsük el, hogy messze fejlettebbek voltak gazdaságilag nálunk is.
Nem is olyan durva az összehasonlítás, ha belegondolsz. :)

szivsuvit 2011.06.25. 10:59:05

---------------------------------------------------------------------------------

"Amíg a népemet pártokra osztják
Nem fog lábra állni az ország
Amíg az életed fekete és fehér
Nem is értheted, hogy mi mennyit ér"

Nekem nem tetszik ez a rendszer, hogy 7,3 millió ember NEM szavazott a fideszre, viszont 2,7 millió igen --> a magyar lakosság 2/3-a NEM szavazott rá --> mégis ők irányítanak mindent. --> társadalmi felhatalmazás illúziójában élsz

Hozzunk létre egy másik választási rendszer, de olyan, ahol nincsenek pártok!

Nem tudom észrevettétek -e, de ma jelenleg 1 millió bérrabszolga van az országba. Azt jelenti, pont annyit keresnek, amennyi a fizikai megélhetésükért egy hónapba elég. Se többet, se kevesebbet.
Ha valami gebasz van, nincs tartalékuk, és ennyi volt, függés.

Feltűnt -e, hogy most 1 millió közmunkájú munkahelyet akarnak havi 30 e forintos fizetésért?

>>>>>> LESZ 2 MILLIÓ BÉRRABSZOLGA ! <<<<<

---------------------------------------------------------------------------------

$pi$ 2011.06.25. 11:01:48

@szivsuvit: Egyszerűbb dologról van szó: a nagy többség véleménye nem egyezik a tieddel. Furcsa érzés, elismerem, az ember meg van győződve, hogy neki van igaza, hogy brilliáns és kikezdhetetlen a logikája, hogy mindenkinél szélesebb körűek az ismeretei, hogy a napnál is világosabban fejti ki az érveit és az emberek egy része ennek ellenére nem azt gondolja, amit az ember mond nekik.

Most akkor három eset lehetséges: (1) az emberek százezreinek nincs igaza (2) neked nincs igazad (3) az emberek százezreinek és neked sincs igazad. Válassz! ;)

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.06.25. 11:03:24

Várjuk ki a végét, hátha valami jól sül el.

T-101 2011.06.25. 11:12:25

@lyken: Elég siralmas képet festettél, de asszem igazad van. Mindegy, van kb 3 év, hogy létrejöjjön valami vállalható formáció.

Mindenesetre annál, ami most van (azoknál, akik most vannak) minden más elfogadhatóbb... Legalábbis számomra.

szivsuvit 2011.06.25. 11:13:02

@$pi$: Kedves Barátom! Félreértesz engem.Tényeket írtam..... nem véleményeket....
A tényekkel nem lehet vitatkozni, azok csak vannak. Olvasd el még egyszer. Ellenőrizd a számokat az interneten, járj utána.

ökörpöröly 2011.06.25. 11:13:39

@röhögő: Kb. itt áll meg a tudományod. :) Szlovénia, Csehország és Szlovákia is mérföldekkel előttünk jár. 25-40%-kal magasabb az átlagos vásárlóerejük. A problémák ellenére magasabb a növekedésük, a GDP-jük is messze előttünk jár. A CDS árazásokat böngészve láthatod, hogy mennyivel magasabb Mo. országcsőd kockázata.

T-101 2011.06.25. 11:14:11

@HalivudEstevez: Ő isten ments, hogy felébredjen! Inkább aludjon el!

banana republic 2011.06.25. 11:19:51

Kétségtelen hogy OV fősámán el lesz zavarva idő előtt. még 1-2 alkalommal elveti a sulykot, lebohócozza a tanárokat, lehülyézi az ápólókat, vagy leköpi a rendvédelmiseket stb. Ősszel itten kéremszépen mindenki tüntetni fog. Takarodjon, én is azt mondom! És még gyurcsányra mondtuk hogy tapló amikor felajánlotta a vállalkozóknak hogy el lehet menni. Ez a kis zsebhitler meg más megoldást nem is hagyna nekünk, mert itthon már szart se ér a munka.

Indriq 2011.06.25. 11:19:55

Az ai igazi szégyen, hogy még mindig vannak olyanok, akik tapsolnak ennek a közmunkaprogramnak, csak mert semmi szolidarítás, szociális érzékenység nincs bennük, és mert most nem rajtuk csattan az ostor. Remélem ezeknek a fiai/lányai közmunkások lesznek.
Amúgy erről a bérmunkakölcsönöztetésről mindig az jut eszembe, hogy a II. VH-ban, a német gyárak "kölcsönözhettek" munkásokat a koncentrációs táborokból..... na így kezeljétek ezt is.

orbán viktor pedig egyenesen elárulta a saját nemzetét, gyakorlatilag visszaküldi a középkorba az országot.

ökörpöröly 2011.06.25. 11:20:35

@nomac: Van egy aránylag szűk, jól képzett, mobil réteg, ahogy más országok esetében is. Ettől függetlenül a tömeg elbutult, lehülyült. Ilyen maszlagot egyetlen egy régiós kultúrállamban se vennének be. A politikai demagógia azért tart itt, mert a magyar alsóbbrendű emberekből áll főleg, akiknek a szellemi szintjéhez ez illik. Ez sajnos tény. A magyarok többsége mentalitása, kulturáltsága, műveltsége alapján jobban illik Alsó-Kazahsztánhoz, mint Európához. El is lovagolhatnának, a turulmadár vezesse a keleti fattyakat Ázsiába!:)
Az ország tényleg szar. Ráadásul drágán szar. Mintha ez a "népség" összeszedte volna az európai nemzetek legrosszabb tulajdonságait.:)

ökörpöröly 2011.06.25. 11:27:50

@nomac: Emellett van egy fontos dolog. Aki tisztességgel, értékteremtéssel beilleszkedik a befogadó országba, az általában el is veszíti az identitását. Furcsa, de én is valahogy sokkal otthonosabban érzem magam külföldön, mint itt. Mintha kompatibilisebbek lennének az én értékrendjeim a külföldiekkel, mint az itteniekkel. Érdekes módon, még nagyon eltérő habitusú népeknél is. Mert vannak alapnormák, amit betartanak.

banana republic 2011.06.25. 11:28:13

apropó chipsadó: köszi viktátor, lézerjani és a többi sutyerák, aki "vigyázni akar az egészségünkre!

Miért nem a viszitek lejjebb az egészségesebb élelmiszerek áfáját inkább? Zölség-gyümölcs-tej stb? Ha már annyira fontos, ugye?
Nem más ez, csak pénzbehajtás!

A pálinkát meg mindenki vedelje otthon ugye?

Cateran 2011.06.25. 11:30:05

@ColT:

Ismetlem: A ki, mennyit, miert es meddig a lenyeg:) Onnantol, hogy ellenszolgaltataskent munkavegzes van elvarva, az nem segely hanem ber, berpotlas berakarmi...de nem segely (mar legalabbis szerintem)
Mondjuk itt angliaban a munkanelkuli segely (jobseeker`s allowance)ott kezdodik, hogyha te mondtal fel, akkor kapasbol nem vagy jogosult igenyelni, de ezenkivul meg 1000 dolognak meg kell felelned, ahhoz hogy jarjon a max 60 font/ het koruli osszeg..(mondjuk akkor is igenyelheto, ha dolgozol..meglepo volt szamomra, de ha heti 16 oranal nem dolgozol tobbet, akkor szinten igenyelheto...."Who can get Jobseeker's Allowance?
To get Jobseeker's Allowance you must be:
available for, capable of and actively seeking work
aged 18 or over but below State Pension age
working less than 16 hours per week on average
in Great Britain"

Netuddki. 2011.06.25. 11:31:37

"Erre kellette 13 hónapot várni."

Nem. Arra kellett várni és még most is, hogy nem volt és nincs még most sem programjuk.
A választások előtt ugye minek csináljanak, csak felesleges munka ha mégsem a fidesz nyer. A választások után meg minek, hiszen megvan a 2/3 és azt csinálnak amit akarnak.
Na ezmeg is látszik a sok ostoba, ad-hoc ötletelésen...

lyken 2011.06.25. 11:34:27

@T-101: Gazdasági realitás, hogy ahol neked nem jó, onnan elmész. Kb 6-7 éve indult meg komolyan a cégek kiáramlása. Aztán kb 4 éve elkezdtek egyes emberek kimenni. Napjainkban már komplett családok mennek el az országból szép csendben. Elárulom, hogy nem a szocsegélyesek, hanem azok, akik egy stabil élet reményében hajlandóak dolgozni egy stabilabb, kiszámíthatóbb gazdaságban.
Otthon meg még mindig a szart pofozgatják és életpályamodellről regélnek, miközben még mindig látványosan megy a nagybani polmutyi. Hiába prédikálnak vizet, ha közben látványosan nyakalják a bort. A potens adófizetők nem hülyék, elegük lesz, összepakolnak és elmennek. És mostmár nem arról van szó, hogy család nélkül kimegy valaki 2 évre és visszajön miután megszedte magát. Mostmár viszi a céget, családot, mindent. Mert már nem gondolkozik rajta, hogy visszajöjjön-e.

ökörpöröly 2011.06.25. 11:37:50

@banana republic: Mert az ÁFA-csökkentést lenyelnék a kereskedők, ahogy lenyelték a libbolsiknál is. Szabadáras termékeknél nem olyan egyszerű ezt betartatni.:)

T-101 2011.06.25. 11:39:08

@lyken: "Mert már nem gondolkozik rajta, hogy visszajöjjön-e."

Ide? Minek?

lyken 2011.06.25. 11:39:45

@szivsuvit: "Félreértesz engem.Tényeket írtam..... nem véleményeket....
A tényekkel nem lehet vitatkozni, azok csak vannak. Olvasd el még egyszer. Ellenőrizd a számokat az interneten, járj utána. "
A tények ismerete nem zavarja a narancsosokat mostanában sem. Nézd meg Viktort, aki nem volt képes eddig soha, konkrét számokban nyilatkozni. Nézd meg Matolcsy-t, aki azzal hárít el kérdéseket, hogy a "számok ismertek". Igen, a számok ismertek és azt támasztják alá, hogy
- rosszul poliitizálnak
- a saját bázisuk többsége sem ért velük egyet
- ha ma lenne választás, lehet, hogy többségük se lenne, nemhogy 2/3
- mindenki elégedetlen velük, a saját szavazóik is

Netuddki. 2011.06.25. 11:39:46

@Cateran: Ha te mondasz fel akkor itt sem jár álláskeresési támogatás. A segály már az amikor ez lejár és utána jelentkezel az önkormányzatnál.

Amúgy meg ez a közmunka szintén magyar módra lesz megoldva. A lényege az lesz, hogy ennek keretében egy csomó pénzt ki tudjanak lopni a közösből. Nem csodálkoznék ha ennek az egésznek a költsége összemérhető lenne a kifizetett segélyekével. Ami persze most még nincsen, de ennyivel több kiadása lesz majd az államnak ha bevezetik.
A probléma csak az, hogy ezt az egész pénzt akár ellenőrzésre és az adók beszedésére is költhetnék. Annak lenne talán még értelme is. Csak egy ilyen országban ahol a mindenkori kormány az állampolgárok moráljának a rontásán ügyködik elképzelhetetlen...

banana republic 2011.06.25. 11:40:39

Ha lesz itt valamilyen tiltakozás, az a fészbúkon kezdődik majd. Sajnos a média többi szegmensét már bekebelezte a nemzetszocialista érdektábor. Hihetetlen elfogltságot vélek felfedezni minden tv híradóban is. Pl: tegnap állítólag mindenki ajnározta OV-t amikor az eu elnökként beszédet tartott /önfényezést/ közben egy mondatban köszönte meg neki Barroso a "munkát" valahogy így:

Köszi viktor, nagy voltál.

ökörpöröly 2011.06.25. 11:41:34

@lyken: Ez a helyzet. Nem azért mennek ki, mert itthon éhen halnának, hanem azért, mert kint jobb élni, mint ezen a rákosista szemétdombon. Az ország bele fog dögleni, ha a jól képzett, nyelveket beszélő, komoly szakmai gyakorlattal rendelkező értelmiség kivándorlása nem áll meg. Egyre többen vándorolnak ki, és tényleg nem fognak visszajönni.

Netuddki. 2011.06.25. 11:45:27

@ökörpöröly: Fideszkomcsi porhintés. Akkiriban egy nagy kereskedelmi cégnél dolgoztam és bizony MINDEN EGYES cikknél vissza lett számolva az ÁFAcsökkentés. De mondani mindenki azt mond amit akar anélkül, hogy gondolkodna. Kőkemény verseny van a pénzzel nem éppen túlzottan eleresztett fogyasztókért. Persze a monopolhelyzetben lévő pár szolgáltatót kivéve...

banana republic 2011.06.25. 11:45:34

@ökörpöröly: nem vagyok valami képzett közgazdász, de biztos nem oly egyszerű ahogy azt leírtam. de az élét érzed ugye? Hogy az egészségünket akarják védeni a chipsadóval. És az ebből befolyó pénzt ki fogja lenyelni?

banana republic 2011.06.25. 11:49:26

már csak azért kérdezem mert így is nálunk a legdrágább lassan az élelmiszer egész ejrópában. Tényleg Ausztriából kell hogy hozzuk a kaját?

Netuddki. 2011.06.25. 11:50:07

"A Fidesz szerint nem elég rugalmas a munkaerőpiac és nem elég versenyképes a munkaerő,"

Ha mogyoróval fizetsz, majmokat kapsz. Nagy igazság...

lyken 2011.06.25. 11:51:41

@ökörpöröly: Jó, de érted. Minek jöjjön vissza? Azért mert életpályamodellt ígérnek neki? Ha kint nem ígérnek semmit, de tizenegyszeres a kezdő fizu akkor vajon mit fog csinálni? Ha cége van és kint sok éve stabil a gazdaság, kiszámítható a járulékrendszer, vajon mit fog csinálni?
Magyarországnak szar lesz, de az a helyzet, hogy emberek alulról nem tudják megváltoztatni a rendszert. Idealizmusból meg nem fogják éheztetni a gyerekeiket.

$pi$ 2011.06.25. 11:51:51

@szivsuvit: Nekem inkább úgy tűnt, hogy forradalmi kiáltványt intéztél a néphez, a Fidesz ellen. Persze azt mondod, hogy a napnál is világosabb, mindenki számára érthető tényeket írtál, amiből a *népnek* tudnia kell hogyan cselekedjen. De a nép nem így cselekedett...

Nos, ebből következik, hogy vagy te tévedsz, vagy a nép téved (vagy mindketten). Döntsd el, én nem szólok bele. ;)

ökörpöröly 2011.06.25. 11:53:33

@kovi1970: Ó, te nagyon okos vagy akkor! Csak a sok hülye közgazdász és elemző van véletlenül más véleményen -oldaltól függetlenül-! :)

szivsuvit 2011.06.25. 11:54:32

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"a földön 7 NEMZET van, amely 1500-2000 év távlatában megmaradt
-ugyan azon a területen,
-ugyan olyan nyelvet beszélve,
-ugyan azt az identitást vallva,
-a környezetükbe lévő népek és nemzetek is ugyan úgy határozzák meg, fogadják be őket.

ezen nemzetek közül egyik a Magyar."

oktatásért, információkért, a jelenlegi világ mélyebb ismeretéért, ma is aktuális.
Neked ajánlom Kedves Olvasó!
vimeo.com/18523338

---> Már értitek miért van népesség és életszínvonal csökkentő terv a magyarok ellen?
A terv miért ilyen nagy prioritású?
---> Már értitek, hogy ennek az egyik ESZKÖZE a "Magyar" Munka Terv a sok közül?

SZERETET
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ökörpöröly 2011.06.25. 11:57:14

@lyken: Nem fognak visszajönni, mert nincs értelme. Amíg a szülők és a rokonság él, ameddig vannak szoros hazai baráti kapcsolatok, addig hazautazgatnak. Viszont a többség gyerekei már elvesztik a magyar identitásukat. Senki nem köteles a gyerekekét ezen a mérgező szemétdombon felnevelni. Ez pedig újabb súlyos csapás lesz az ország számára. Itt maradnak majd a cigányok, az idősebbek, a képzetlenek, meg pár élősködő bűnöző. Ez az ország már halott.

Netuddki. 2011.06.25. 11:57:34

@banana republic: A lófszt akarják az egészségünket védeni!
Ha azt akarnák akkor az "egészséges" (de ki tudja mi az egészséges?) élelmiszerek adóját csökkentették volna. Ugyanis a zembereknek több pénzük nem lesz. Vagy ugyanannyi egészségtelen dolgot vesznek és kevesebb marad egészségesre. Vagy kevesebbet egészségtelent vesznek ugyanannyiért, akkor meg nem lesz adóbevétel.

Ez ilyen egyszerű, csak pár politikusnak esik nehezére felfogni. Még mindig azt hiszik ha valaminek emelik az adóját akkor annyival több pénzt tudnak ők elkölteni. Hogy ez mennyire így van az is mutatja, hogy a pöcsfejek már el is költötték. Ebből akarják fizetni az orvosokat. Boldog együgyűség, csak nekünk a pénztárcánkra megy ez a sok halva született ötlet...

szivsuvit 2011.06.25. 11:57:53

Szóval nem akarok nagy szavakat írni, csak annyira súlyos az a videó, hogy muszáj volt kitennem. Sajnálom, ha zavaró lenne.

banana republic 2011.06.25. 11:59:43

@$pi$: szivsuvit nem téved. A probléma az hogy nincs radikalizáció sajnos. /még/
De mivel vitya igen csak a határokat feszegeti, nem tartom kizártnak hogy nem lesz itt 4 év fidesz.
Ha az orvosok januárba tényleg beváltják az igéretüket és lelépnek külföldre, nem lesz smmilyen eü.ellátás. az pedig nagyon gáz lesz. És akkor például nálam is el fog szakadni a cérna.

ökörpöröly 2011.06.25. 12:01:06

@szivsuvit: Csak közben teljesen kicserélődött a népesség. :) A magyar elsősorban germán-szláv keveréknemzet, a honfoglaláskori (elsősorban eredetileg is közép-európai típusú) népesség már csak nyomokban mutatható ki a jelenlegi magyar társadalomban. Közben a sok bunkó, primitív, sötét tuskó még szittyahunsumír lófaszozik. :) Csőcselék! Kitelepíteném őket a sztyeppére, dögöljenek éhen! :)

wanekus 2011.06.25. 12:01:20

@lyken: Teljes mértékben egyetértek, mind a múltbeli, mind a jövőbeni gondolatokat illetően.

Netuddki. 2011.06.25. 12:01:53

@kovi1970: U.i.: Még annyit, mennyire gennyládák. Természetesen év közben vezetik be, ami azt jelenti, hogy a kereskedők már nemigen tudják visszamondani a megrendeléseiket. Ami meg ott rohad a raktárban természetesen az után rögtön pengetni kell ahogy életbe lép a törvény. Függetlenül attól utána el tudják-e adni vagy nem.
Persze nem védeni akarom a kereskedőket, csak tessék látni azt is milyen "tisztán" játszanak a fideszesek. Rögtön söpörjünk be minél több pénzt, aztán utánunk az özönvíz...

szivsuvit 2011.06.25. 12:06:18

@ökörpöröly: ez összetettebb annál mint amit gondolsz. az iskolában nem az igazságot tanítják. most sajna nem tudok bővebben írni neked erről. annyi igaz, a meghatározás sok minden kérdése, nyelv, az agy működése ezáltal a gondolatok és a lélek működési a használt nyelvből adódóan, vér szerinti rokonság... stb.. szóval nagyon összetett! köszi hogy írtál nekem!

lyken 2011.06.25. 12:08:45

@ökörpöröly: "Ez az ország már halott."
Nem, még nem az. De jó úton halad. A Görög csőd az majd igen komoly pofon lesz, mert rá fognak jönni igen sokan, hogy mostantól az EU tékozló országai nem lesznek minden áron megmentve. Magyarország mögül is kihátrálhat az EU meg az IMF. Lehet bármekkora Vona Gábor meg Orbán Viktor szája, a nagy függetlenségkívánásban, de ha jegyrendszer lesz akkor tényleg csak az aljanép marad az országban.
A Görög államcsődnél azok a gazdasági szereplők akik eddig reménykedhettek az EU&IMF bármi áron megment teóriában, egyszerűen ki fognak vonulni. Egy instabil gazdaságban csak addig éri meg neki üzletelni, amíg van valamelyes gazdasági biztosítéka. Ha nincs, akkor feláll az asztaltól és kivonul máshova.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2011.06.25. 12:21:42

@Flava Mo: A bibi az, hogy nem mindenki tud kimenni. Hiába vagyok mérnök, nem érzem úgy, hogy elég tapasztalatom lenne, sem kellően folyékony angol nyelv tudásom. Mindneki azt hajtogatja, hogy az ember felszívja magát, de ezzel saját tapasztalataim miatt nem étek egyet.

Azt sem tudom megítélni, hogy a nyelvtudásom elégséges vagy sem. Túl sok területen teljesen hiányos az angolom, nem csevegésre használom...

Netuddki. 2011.06.25. 12:24:34

@molnibalage: Majd a szükség rá fog vinni. De ne legyen igazam...

ökörpöröly 2011.06.25. 12:24:46

@lyken: Igen, ide a spekulációs tőke jön, nem az értékteremtő. Ilyen jogbizonytalanságba nagyon nehezen és drágán fektetnek be. A Balkán legalja vagyunk, a sok tetves fideszbirka meg béget Cigány Rákosit éltetve. Keleti csőcselék. Annektálhatna már minket Németország vagy Ausztria! :)
Legalább lenne egy kis kultúra és értékrend verve a tuskó keleti fejekbe!:)

valójábannemberci 2011.06.25. 12:26:39

@lyken: Na, chipsadó. Annyira akarják védeni az egészségünket, hogy erre rámegy 4500-5000 ember munkahelye. Gratulálok.

Én már kacsintgatok Anglia felé, mert erre az országra lassan az Abszurdisztán se megfelelő szó. És ne jöjjön nekem senki a hazafias dumával.

ökörpöröly 2011.06.25. 12:30:51

@valójábannemberci: Hazafias dumát pont a legalja, legjellemtelenebb csőcselék nyomatja. :) Primitív lumpen prolik, analfabéta, műveletlen kisemberek, meg pár hatalom és pénzéhes bohóc, akik semmivel se jobbak, mint a szcientológusok. De ilyen alja országban erre van igény. :)

Viktus 2011.06.25. 12:31:00

@ColT:

Ja nincs is rendben , de nem is változik majd lényegében nagyon semmi képzés nélkül ... példának okáért itt hantázhatnak talicskásdival meg stb. az építkezésekhez igen komoly gépek kellenek a több milliós technikát meg nem fogják mindenféle oda téved közmunkálkodónak átadni.

ökörpöröly 2011.06.25. 12:34:05

@valójábannemberci: Plusz a keresletcsökkenés miatt akár még csökkenhet is az adóbevétel. Matolcsy egyik szemével a másikba nézett, majd kibökte a Bölcs vezérnek a megváltó gondolatot. :) Egyébként szerintem népegészségügyi szempontból se lesz pozitív hatása. De megszoktuk, hogy csak hülyeséget csinál(tat) az elmebeteg Cigány Rákosi. Mintha "mit lehet még elrontani" játékot játszana.

Viktus 2011.06.25. 12:37:48

www.magyarhirlap.hu/belfold/falukutatok.html

Még néhány konok öreg húzza, s néhány középkorú, akinek végképp nincs hová mennie. Ők jönnek haza az esti busszal Kazincbarcika vagy Ózd rettenetes gyáraiból, s a kocsma előtt összegyűlt horda gúnyosan üvölti feléjük: „Mi van, parasztok! Dolgozni voltatok!?” És röhögnek, ahogy a hiéna röhög a kilátástalan éjszakába
-

Ők mennek majd közmunkázni? vagy csak a járulékfizető magyar, ha elveszti az állását?

ökörpöröly 2011.06.25. 12:39:55

@Viktus: Nyugodj meg, Cigány Rákosiék holdudvara százmilliárdokat fog keresni mások nyomorával. Az egész játék erre megy ki. Már azon se lepődnék meg, ha a kolontári tragédiát is a Cigány Rákosi új ÁVH-ja, a TEK okozta volna. Jól jött az erős miniszterelnök fellépés, na meg pár tízmilliárdos üzlet a haveroknak. Erre számíthatunk továbbra is. Aki teheti, vándoroljon ki, vagy legalább a pénzét mentse külföldre! Egyébként meg lehetne ezt fékezni. Például Cigáyn Rákosi diktatúráját ellenzőknek ki kellene venni az OTP-ből és a Takarékpénztárból az összes megtakarításukat. Majd a tolvaj Csányi és Demján, Cigány Rákosi rablótársai és pénzelői elgondolkoznának a dolgokon. :) Én még mindig reménykedek, hogy terem még ebben az országban zsarnokölő.:)

ökörpöröly 2011.06.25. 12:41:18

@Viktus: Kivándorlás, nincs más lehetőség, ha valaki kultúrállamban akar élni és gyereket nevelni. Ennyi maradt.

Jofiu 2011.06.25. 12:54:11

Jol ertem?
Megkonnyitik a munkaero elbocsatasat - ha nem elvart modon viselkedik az egyen az mar eleg, hogy mi az elvart, az pedig eleg tag fogalom -, a munkanelkulieket pedig olcsobban lehet majd kiberelni gyakorlatilag barkinek.
Nem mintha eddig nem lettek volna kiszolgaltatva a munkavallalok a munkadoknak, mar csak a miatt, hogy nincs eleg munkahely.
(es meg jonnek itt a munkaeropiacra visszakerules osztonzesevel, mintha mar csak es kizarolag ezen mulna, mintha duskalnanak a poziciokban az emberek)
Na most majd meg kevesebb munkalehetoseg lesz, mert ki az aki ne akarna ugyanazt a munkaerot olcsobban? Ismertek olyan munkaadot, aki ket lehetoseg kozul direkt a dragabbat valasztja? Csak ugy onrontasbol, mert o erre gerjed? A kozmunkakozvetitoknek is jo kis mellekes lesz, hogy hagyjak magukat meggyozni az olcso munkaerot keresok altal.
A konnyen lecserelheto egyszeru munkakat vegzok mostantol meg jobban szopnak.
Ennyi lesz a lenyegi valtozas.
Nem hogy nem lesz 70e uj, hanem meg csokkenni fog az allasok szama, a piaci hatasoknak koszonhetoen. Hisz Orban bedob a piacra parszazezer gazdasagi rabszolgat, nem lesz szukseg a normal munkaerore, ott lesz a rengeteg rabszolga.

Ez aztan a megujulo Magyarorszag. Ez bizony meg ujabb lesz mint barmi eddig. Buszke lesz rad a tortenelem Orban! Izombol szetbaszni a maradekot is, ez peldaerteku lesz.

HalivudEstevez · http://www.halivud.hu 2011.06.25. 12:54:19

Kivándorlás? Hmm. Nyelvórákat adok/veszek.

Szeretnék Görögországba kivándorolni.

Viktus 2011.06.25. 13:05:55

@HalivudEstevez:

A vendéglátóipar jól elvan ott :P

ökörpöröly 2011.06.25. 13:06:44

@HalivudEstevez: Te inkább Kazahsztánba menj, mert ott is Bölcs Vezér uralkodik, a szellemi, kulturális szinted is odavaló. Lehetőleg lóval tedd meg az utat -nyereg nélkül-, emlékezve sose volt őseidre!:D

ökörpöröly 2011.06.25. 13:07:21

@HalivudEstevez: Te inkább Kazahsztánba menj, mert ott is Bölcs Vezér uralkodik, a szellemi, kulturális szinted is odavaló. Lehetőleg lóval tedd meg az utat -nyereg nélkül-, emlékezve sose volt őseidre!:D

Tábornok 2011.06.25. 13:43:34

Attól miért lesz jobb, hogy a munkaerő, a bérek alacsonyabbak lesznek, az árszínvonal meg marad vagy emelkedik?
Hány évnek kell még eltelnie, amig ezek a senkiháziak felismerik, hogy egy ország akkor prosperál igazán, ha a dolgozókat megfizetik, azok meg elköltik a pénzük legnagyobb részét, javakra, szolgáltatásokra, s esetleg van megtakarításuk is?

A jelenlegi minimábér vagy a fenn említett 500 eurós átlagbérből nem igazán lehet normális módon megélni, mennyire motiváló az olyan fizetés, amiből nem jut semmire, elárulom semennyire, tehát a havi 30/40e ft fizetéskért csupa "motivált" munkaerő lesz majd, aminek tényleges értéke kb. nulla.

Több mint 20 év telt el, az un. rendszerszerváltozás óta, azóta hülyitik az embereket, hol ez, hol az, mostanra kiderül európa mesze van, főleg úgy, hogy ugyanazért a munkáért ott 2000 eurót kap a melós, itt meg 500 t.

Horizont 2011.06.25. 13:45:40

Elégedetlen népség! Hát semmi nem jó? Bölcs vezérünk Orbán apánk annyi jót tett már velünk, nekünk! Tényleg semmi nem elég? Megmentette a magánnyugdíj pénztárakban lévő pénzeket a tőzsdézéstől, csökkentette az adót 16%-ra, és kiadta parancsba a béremelést és kijött a nullszaldó (már akinek), megmentette a devizahiteleseket, elszámoltatást végzett, lógnak a bűnösök, na nem a bitófán hanem a büntetés elől, bevezeti a chips adót, mert aggódik, hogy megbetegszünk,piacra dob kétezer tonna olcsó cukrot, bevezette a bankoknak és multiknak a válságadót, fizessenek a rohadt kapitalisták (vagy más), csökkentette az államadósságot kerek 5 %-kal, keblére ölelte a kínai ME-t, mert eljött hozzánk 24 év után, hiper-szuper EU elnökséget adott Európának, nincs korai nyugdíj, irány vissza a munkába, csinál 1 millió munkahelyet, elnevezi közmunkának, ad érte bért, szállást, utazást, ebédet, felügyeletet,rendet rakott Gyöngyöspatán, adott nekünk egy sziporkázó szóvivőt,(Szijjártó ha valaki nem tudná) aki bearanyozza a mindennapjainkat....... na így hirtelen innen alulnézetből csak ennyi jósága jutott az eszembe! Tessék örömködni, ódákat zengeni hozzá, érte, mert megérdemli, mert megérdemeljük:(

Horizont 2011.06.25. 13:48:46

@Viktus: Hihetetlen! Bayer Zsoltnak igaza van!!

Kicsit Karcos 2011.06.25. 13:49:10

@molnibalage:

"Azt sem tudom megítélni, hogy a nyelvtudásom elégséges vagy sem. Túl sok területen teljesen hiányos az angolom, nem csevegésre használom... "

Gyorsan belejönnél, értelmes ember vagy, ha mérnök vagy, én legalábbis nem ismerek hülye mérnököt. A szókincsed java nyilván passzív, az szépen aktiválódik 1-2 hónap használat után, a többit meg megtanulod, csak arra figyelj, hogy kerüld a magyarokat az első időszakban, és próbálj meg előbb négyszemközt gyakorolni valami új ismerőssel / szomszéddal / kocsmában, aztán fokozatosan egyre nagyobb társaságban, iratkozz be kint valami nyelvtanfolyamra, meg élj társasági életet, oszt ennyi, menni fog, ne ijedj meg tőle, amennyi pluszterhet ez kíván, az bőven visszajön azon, hogy minden sokkal egyszerűbben működik, mint nálunk, nem baszogat senki, meg lesz zsetonod, és nem kell faszságokon agyalnod, meg a szart rágnod, mint itt. Meg ha ki akarsz menni, akkor ne hagyatkozz az Angliába mentem mosogatni c. topikokra és a spúrolási tippekre, hiszen nyilván mérnöknek mennél ki, nem csövesnek.

agyamputáltak 2011.06.25. 13:50:34

haha .. ezért már felgyujtatta volna a rohadék fidesz bagázs fél pestet a zelmúltnyolcévben :)))

Viktus 2011.06.25. 14:14:34

index.hu/belfold/2011/06/25/kina_bevasarolta_magat_magyarorszagba/

Az egy milliárdos hitelkeret meg állampapírok eladása nem az államadósságot növeli szent harcunk közepette? :O

Kabbe (törölt) 2011.06.25. 14:36:55

Vityka a kínaiaktól vesz kölcsönt....magyar munkaerőt meg kölcsönöz:) beszoptátok.

Kicsit Karcos 2011.06.25. 14:43:47

@Viktus: attól függ, milyen módszertannal számolunk, ha úgy, hogy a kínaiaktól kapott hitel nem növeli, hanem egyenesen csökkenti az államadósságot, abból még újabb világrekord is lehet. De a legszebb az egészben, hogy a kínaiak mögött is részben a Soros-féle biboldók állnak, így legalább nyelvi gondok nem lesznek, hiszen a fejlesztési miniszter is bibsi. Kicsi a világ.

Kicsit Karcos 2011.06.25. 15:02:47

"Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."

Istenem, könnybe lábadt a szemem. Bár még szebb lett volna, ha a zelmúltnyolcévre építjük a kapcsolatokat (bevonva Veres János Pénzügyminiszter Urat is a Nemzeti Együttműködés Rendszeréba), de nem vagyok telhetetlen, a zelmúlthatvan év is pompás volt, nem csak a zelmúltnyolcéves kiteljesedése az 1951 magasságában már jól láthatóan elindult folyamatoknak.

Számolj Templár 2011.06.25. 15:04:22

Ha a Fidesz szerint ennyi segélyen élősködő van az országban (egy bizonyos, jól behatárolható körön kívül) akkor tessék, mutassanak már be egyet a köztévében!
Viszont ezek a "jól behatárolható körök" nem esnek bele a kb. 270000 bérpótló juttatásból (korábban RÁT-os) élő, aktívan és a munkaügyi központ által is kontrolláltan állástkeresői körbe.
Nagyon szívesen megnézném, hogy lehet "élősködni" a havi 28500 Ft-ból!
Nagyon szívesen bemutatom, hogy mekkora erőfeszítések árán sem lehet munkát találni egy 55 éves, többdiplomásnak, még a szakmai körök szerint keresettnek mondott mérnöki diplomával sem!
Mivel a jövő évi bérpótló juttatáshoz fel kell mutatni legalább egy hónap ezévi munkavégzést, (idén beszámít a közhasznú munka is) jelentkeztem több alapítványnál is ingyenes munkára, cserébe azért, hogy leigazolják a munkavégzést!
Viszont az illetékes kormányzati szerv és hivatal nem határozta meg, hogy mely alapítványok, civil szervezetek milyen formában alkalmazhatnak ingyenmunkára álláskeresőket, és azt milyen elfogadható módon igazolhatják ezt, hogy az érintett jövőre kapjon juttatást. Így, eddig minden megkeresett alapítvány elutasított!
Megnyertem egy munkabér támogatási pályázaton előbb 1,2 millió Ft-os, 12 hónap alatt folyósítandó bértámogatást, amit egy jogszabály egyoldalúan módosított!!! 70%-os (max. a minimálbér erejéig, tehát kb. 50000 Ft/hó) bértámogatásra. Ráadásul van Start Extrám, ami további adó és járulékfizetési kedvezményeket jelentene a munkaadómnak. Mindezek ellenére még a legalantasabb (nem mérnöki) munkára sem alkalmaznak. Általában még interjúra sem hívnak be. Pedig a CV-m és a motivációs leveleim (ha kérnek) szakmailag kontrolláltak.

Occam beretvája 2011.06.25. 15:17:15

A sárga testvérek és a Soros félék nem azonos ligában fociznak.
Max egy darabig használják a kiválasztott nép üdvöskéit.
A helytartói szerepkör kiosztásánál labdába sem fognak rúgni.

látjátok feleim szümtükkel 2011.06.25. 15:25:06

"Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyaroszág szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket."
Na, a fene nem ette meg! Az elmúlt hatvan év? Nem az elmúlt 21 év? Csak akkor nincs hatvan év, ha rólunk, a 60 évben is itt élt állampolgárokról van szó? Kínai kapcsolat volt az elmúlt 60 évben, az állampolgárok szerzett joga nem volt?
Mondja már meg valaki, akkor most van vagy nincs elmúlt 60 év?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.25. 15:31:04

@látjátok feleim szümtükkel:

ezek szerint a fityisz is úgy látja, hogy nem igen történt érdemi változás az elmúlt 60 éveben, és az elmúlt 20 év az előző 40 folytatása érdemileg, csak máshogy nevezik.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.25. 15:42:47

@Kicsit Karcos:

volt nagypapámnak egy ilyenje:
a zegérke és a zelefánt gyalogolnak a zuccán és
ekkor szóla a zegérke:
elefánt, hallod hogy dübörgünk ?!?!

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.25. 15:44:34

ny-tel aviv tengely überelve by budapest-peking tengely.....

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.25. 15:53:39

@látjátok feleim szümtükkel: szóhoz sem jutok, lesz még nálunk is fénykép tank elött, szatyoros emberkével :S

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.25. 16:00:28

Mit nekünk emberi jogok, a vezérünk szrik rá úgy is, a nagy vörös tanító jó diákhoz jött látogatóba.....

Virág et. 2011.06.25. 16:02:06

@guma: A legszebb 1950-es éveket idéző tempó. Van ennél lejjebb?

Occam beretvája 2011.06.25. 16:06:40

@látjátok feleim szümtükkel: Mondja már meg valaki, akkor most van vagy nincs elmúlt 60 év?
Ne törd rajata a kis buksidat.
Inkább itt egy Teng Hsziao-ping idézet:
Nem számít, hogy fehér a macska, vagy fekete a macska – amíg megfogja az egeret, addig jó macska. :-))

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.06.25. 16:08:02

Már csak a csók hiányzik, meg a katonai dísz szemle, a többi már meg van, éljen a párt, éljen a testvéri elvtársi szeretet....
Csak félve jegyzem meg, kina is nagy szarban lesz néhány év múlva gazdaságilag is és társadalmilag is.
- elöregedő társadalom, kimerülő nyersanyag készletek, szinte teljesen sivatagos kiszáradó ország, és a nőhöz alig jutó egyke hímekről nem is beszélek :S

Viktus 2011.06.25. 16:08:53

@szorokin:

csak mondjuk majd mi is adhatnánk el nekik v.mit pl. mezőgazdasági termékek ...

Kicsit Karcos 2011.06.25. 16:09:28

@Conv: persze, hogy úgy látják, ha egyszer ők maguk folytatják.

@szorokin: valóban elég hangosan kezdenek dübörögni a kínaiak. Szerencse, hogy nincsenek még mértékadó kínai származású újságírók meg antirászista szakjogvédők, akik tolnák őket, de majd lesznek azok is, ha elkezdődik az ipari szintű kiárusítás.

@guma: ötletes, bár kicsit rákosista megoldás, de az elmúlt hatvan év kötelez. Le is tépték a heréjüket az AVH-sok, vagy csak figyelmeztették őket, hogy okosan viselkedjenek?

www.youtube.com/watch?v=h64nQhNDkzg

Viktus 2011.06.25. 16:11:17

@Cirbi:

Mit gondolsz miért kezdett el terjeszkedni :P ezt tudja a fő elvtárs is, azért vásárolgatnak fel mindent a nagyvilágban amit csak tudnak.

valójábannemberci 2011.06.25. 16:20:15

@látjátok feleim szümtükkel: Nagy Imre, Mindszenty, Rajk László és minden mártír ott forog a sírjában szégyenében és elkeseredettségében, ha azt hallja, hogy az elmúlt 60 évet mennyire fényezi. Ha tehetnék, visszajönnének és egyenként kevernének le egy-egy akkora atyai nyaklevest a Vityának, hogy egyből összemenne még jó pár centit...
Rákosi és Kádár? Ó, ők meg örömükben viháncolnak a sírjukban - kádár még koponya nélkül is. Ha ők tehetnék, hogy visszajöhetnének, akkor jól vállon veregetnék a Vityát.

guma 2011.06.25. 16:23:17

@Virág et.: @Kicsit Karcos:
a gondolkodás nem erősségük.
marad az egyszer már bevált forgatókönyv kopizás...

Viktus 2011.06.25. 16:33:06

Ven Csia-pao ezután konkrétabb dolgokra terelte a szót, és bejelentette: a Kínai Fejlesztési Bank egymilliárd eurós hitelkeretet nyit a Kínában befektetni akaró magyar cégeknek
-

Ahm magyarán még azt a pár itt termelő magyar céget is kicsalogatják :P na mondjuk itt lesz jó kis közmunka.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.25. 17:35:06

@Viktus:

nekünk az a speciál szkillünk, h nagy a zorrunk /vhogy így hínak ott minket/ (azaz ezt tudjuk nyújtani a kínaiaknak).

trojka 2011.06.25. 18:51:27

@ökörpöröly: Ne vándorolj ki! Keresztelkedj át Kolompárra (vagy Sztojkára), vegyél a Danko uton egy putrit, s nyilvánitsd magad cigánynak. Hagyd ott a munkahelyedet (ha van), jelentkezz be a Pogárjenö hivatalba, kérj segélyt (megkapod), gyorsan csináljj legalább nyolc gyereket, s jövöd biztosítva lesz Romalandon. Ja, felejts el emberi modon élni, lopj, rabolj, gyilkolj, káromkodj, köpködj, hogy beintegrálodhass Orsosék népe közé. Nézd el, hogy lányod 14 évesen gyereket szul, -vagy 11 évesen már többet tud a szexröl, mint te annak idején 17 éves korodban. Lökd le a járdárol a 80 éves magyar öregasszonyt, kurvázd le, a férjét vágd sanzén pofán, ha felelösségre mer vonni. Síránkozz Trianonon, unnepeld meg Nándorfehérvárt, utána menj könyörögni az onkormányzathoz tuzelöre és kenyérre valoért, és hallgasd meg, mit kapsz a pofádba. Ha még ezután is ki akarsz vándorolni, tedd meg, de szerintem odakint is csak egy koszos "cigány magyar" maradsz, akinek tudását örömmel veszik ugyan, de nemzetedröl, népedröl titokban akkor is meglesz a vélemény:: tsiikos, gulas, Hortobadzs, ROMALAND!

ökörpöröly 2011.06.25. 18:52:20

Cigány Rákosi és fideszbirkái eddig is kelethez tartoztak. Most összeforrt, aminek össze kellett forrnia. Majd dolgozhatnak 28.500 forintért a kínai kulik helyett, mert azok már ennyiért nem hajlandóak. Kíváncsi vagyok, hogy Cigány Rákosi mikor teszi be a Kossuth-címerbe a vörös csillagot, nála ez simán összefér. :) Haladunk, lehetünk kínai gyarmat!:) Készülhetünk a napi 15 dkg rizs fejadagra. :) Cigány-Kínai Megmentési Front, a rothadó Nyugat le van tojva! :P

Kabbe (törölt) 2011.06.25. 18:56:51

legközelebb majd nem izomból szavaztok, hanem gondolkodtok(vagy nem). ha lesz még legközelebb.

trojka 2011.06.25. 19:06:24

@ökörpöröly: Nem, nem a vörös csillag lesz betéve, hanem a "cigánykerék", amit valamelyik marha álmodott meg a cigány zászloba. Hallottad már a "Himnuszukat"? Sajnos, én már muszjabol többször is. Azt az ajvékolást, nyekergést! Az illem tartott vissza, hogy el nem kezdtem vonyítani, mint az "Éneklö kutya"!

ökörpöröly 2011.06.25. 19:07:45

@Kabbe: Erősen kétséges Cigány Rákosinál, a múltkori veresége után 3 évig tartott, amíg az elmebeteg felcsúti kancigányt összerakták az ideggyógyászok és pszichológusok, nem akar még egy vereséget. Egyetlen lehetőség maradt, kiirtani őt, családját és hazaáruló társait.

lyken 2011.06.25. 19:09:21

Marha tanulságos: index.hu/belfold/2011/06/25/berendeltek_a_tibetieket_a_bevandorlasi_hivatalba/

Gondolom a kétharmad arra is felhatalmazza őket, hogy komcsi módon elnyomják a demokráciát. A videó a végén igen ütős.

ökörpöröly 2011.06.25. 19:09:27

@trojka: Dickenst ne piszkáljuk!:) Cigány Rákosinál minden megfér egymással, mert olyan zűrzavar van bomlott elméjében. Reménykedem, hogy egyszer ez az ostoba nép észhez tér, aztán felhúzzuk Cigány Rákosit egy lámpavasra, ahogy egykor ÁVH-s kollégáit is.

trojka 2011.06.25. 19:16:55

@ökörpöröly: Bocsáss meg, de az Éneklö kutyát nem Dickens írta, (nagyon szeretem, föleg mostanában), hanem Jack London, mint a Beszélö Kutyát is. (Mihály, Jeramos, testvérek voltak). A többiben totálisan igazad van.

Horizont 2011.06.25. 19:18:12

@ökörpöröly: Te egy ritka nagy barom vagy, már ne is haragudj! Kímélj már meg minket a z ökör kommentjeidtől és szedd össze magad és próbálj emberként írni!!!

Horizont 2011.06.25. 19:19:15

@trojka: Miben adsz igazat neki???? Ugyanazt olvassuk?? Ne csalódjak már benned!

trojka 2011.06.25. 19:31:38

@Horizont: OKÉ! Lehet, hogy nem igazán akartam a hozzásolásának "erösségén" vitatkozni, bár valoban tulzás kissé. Abban adtam neki igazat, hogy vikiék, ha egy csepp eszuk is van (pedig nincs) visszavesznek a baromságaikbol, mert szerintem csak öngyilkosjelölt csinálja azt, amiit ök, vagy tényleg meg akarnak halni. (egyszer) Én nem akarom öket lámpavasra huzni (bár néha mondok magamban ilyeneket), Nekem mindig Fidel Castro egy régi mondása jut eszembe: " A történelem majd itélkezni fog felettunk,,," Ö legalább ki merte ezt mondani, ezek erre képtelenek. Lehet, hogy benne lesznek a magyar történelemben, de nem tudom, pozitívan-e, vagy csak szegény érettségizö diákok kínjait fogják gyarapítani. Ennyi. Amugy, megtiszteltetésnek tartom, hogy eddig pozitivan értékelted hozzászolásaimat, hidd el, jol esett, hiszen ma az emberek ritkán barátságosak egymással. szerintem, itt eszmecserét folytatunk, nem ellenségeket keresunk, van belöluk elég. Mégegyszer, köszönöm.

Horizont 2011.06.25. 19:45:38

@trojka: Na így mindjárt más:) Tudod én sem szeretem Orbánt. De még jobban utálom az esztelen színvonal alatti gyűlölködést. Emberileg se, és még én régi neveltetésű vagyok, lehet kritizálni de mégis a hazám Miniszterelnöke, még ha méltatlan is e posztra! Oké szoktunk lámpavasazni, de ezt a tömény szemétséget amit leírt többször is ez a ökörpöröly, na ettől hányingerem lett!Egy pöröly nélküli ökör:)
Nekem mindig vannak olyan "kommentelőim" akiknek érdekel a véleménye, el is olvasom és ha nem is értek egyet mindig vele, elgondolkozom rajta. Igen te is közéjük tartozol:D Csak ne szállj alá ilyen pörölyökhöz:)

bandika gazdája 2011.06.25. 21:13:46

@Horizont: És akkor a stílusról még nem is beszéltünk! Én már több órája csak nézek itt mint a moziban, és azon gondolkodom, hogy érdemes megszólalni, vagy hagyjam a francba? Már szinte veszélyes ha nem valami intézetből kommentel.

Thália 2011.06.25. 21:50:57

@Virág et.: A multiknak az agyonajnározott KKV-kal szemben pontos előírásaik, protokolljuk, vállalati kultúrájuk és ún. "policy"-jük van a munkavállalóik számára, amiket akkor is rendre betartanak, ha az adott országban az nem kötelező.
Úgyhogy ebből épphogy a rideg állattartásra berendezkedett KKV-s magyar vállalkozó, de esetleg az újonnan barátunkká kinevezett Kína majdan betelpülő üzemei fognak hasznot húzni.

Virág et. 2011.06.25. 22:13:35

@Thália: A multik a munkaviszony-megszüntetéseknél legalább akkor szemetek, mint a magyar kkv-k. Hidd el, magam is képviseltem bíróságon ilyen cégeket.
A policykat pedig vidáman fogják igazítani a helyi enyhébb szabályozáshoz. Egyébként az ilyen "rugalmas" felmondási szabályok más országokban, pl. az Egyesült Államokban is léteznek. Az persze más kérdés, hogy ott azért a körülmények egy cseppet különböznek a magyartól.

Thália 2011.06.25. 22:18:42

@Virág et.: Nekem egész más tapasztalataim vannak. Amikor a multitól elküldtek leépítés címén, végkielégítést kaptam referenciákkal, és vissza is hívtak később konzultánsnak, amikor megbízás adódott, de a költségtérítést is kaptam a felmondási időm idejére is. Amikor KKV-tól jöttem el, nekem utalták az utolsó fizetésemet a szerződésben kikötött legeslegutolsó napon, amikor a többieknek már egy hete megvolt.

Virág et. 2011.06.25. 22:21:15

@Thália: Nyilván multija válogatja. Nekem konkrétan a Tesco és a Suzuki jutott eszembe. Ha jól emlékszem mindkettőnél igen komoly munkaügyi problémákat talált az OMMF az elmúlt évek során.

Thália 2011.06.25. 22:32:58

""Hogy végre tudjuk hajtani a teljes gazdasági fordulatot Magyarországon, úgy zártuk ma le a tárgyalásokat, hogy a Kínai Népköztársaság és Magyarország szövetségesei lettek egymásnak. Ehhez erős alapokra van szükség, de ezek az alapok már léteznek a két ország közt. Az elmúlt hatvan év és az, hogy hasonlóan gondolkodunk a jövőről, csak megerősítette ezeket..."

" Ezzel a magam részéről az ország finanszírozásának középtávú módját megoldva látom, és azt mondom: történelmi segítséget kaptunk Kínától, mert ez a biztonság kell ahhoz, hogy bátran végig tudjunk menni a gazdaság újjászervezésének útján, amin elindultunk" -"

Így már világosan láthatók az összefüggések az elmúlt napokban napvilágot látott Munka Törvénykönyv módosítás és az elrémísztő közmunkaprogram elemei, és a fent részletezett együttműködési megállapodás között.

Kínának nyilvánvalóan nem lesznek kifogásai az olyan európai kultúrállamoktól idegen rabszolgatartást idéző munkakörülmények ellen, amit a Fidesz létrehoz. Ideális terep az adott
vállalkozásoknak valóban.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.25. 22:58:03

Csak itt így a végefelé szólok hozzá, mert csak egy halovány sejtésem van, de azt gondolom, hogy ha elkezdeném összehasonlítani azokat, akik két évvel ezelőtt hangosan követelték, hogy segélyt csak közmunka ellenében adjanak, azokkal, akik ma tajtékozva kritizálják ezt az új törvényt - akkor azt hiszem, sok azonos nevet találnék.
Ugyanez a helyzet a médiatörvénnyel is, meg a tescotörvénnyel. Pár évvel ezelőtt az emberek hangosan követelték a bulvármédia és a gonoszmultik megfékezését, most meg azon megy a sirám, hogy a sokat követelt lépéseket meghozták.
Persze azzal egyetértek, hogy a törvényjavaslat - a Fidesz eddigi összesével egyetemben - elég gyengén kidolgozott, átgondolatlan, koncepció nélküli fércmunka, és úgy az egész politikájuk eléggé sovin és fasisztoid.

Baldrick68 2011.06.25. 23:01:58

Valaki igazán megkérdezhetné Wittner Marcsit , aki ugye tudvalevő hogy gyűlöli a komcsikat és ha tehetné mindegyiket lelőné mint a kutyát az oldalfegyverével.
Szóval milyen érzés a nagy ember mögött / mellett állni aki épp most nyalt be a meleg szarig egy olyan rendszernek ami ellen annak idején fegyverrel harcolt?????

Rádásul pont annak a főelvtársnak a kezét szorongatja a nagy ember aki benne volt abban a brancsban akiknek nevéhez fűződik a tienammen téri mészárlás.
Még csak azt se lehet mondani hogy ez valami 3. vonalbeli reformkomcsi ....

Hát bizony ez annak a főelvtársnak a munkája akinek a véres kezét szorongatja a mi bölcs vezérünk.
Bizony Pao elvtársék nem szaroztak holmi gumilövedékkel mint a népnyúzó ávéhás gyurcsányék, szépen odabasztak ahogy kell.

chicagoboyz.net/archives/7254.html

Bizony ők nem szarral gurigáznak.
Komcsi ököl vasököl oda üt ahova köll.
leroyspinkfist.blogspot.com/2011/01/blog-post_29.html

Thália 2011.06.25. 23:09:53

@Réka ‎: Valószínűleg az lehet az oka, hogy mostanra hozzájuk is elért az úthenger, vagy a környezetükben valakihez. Sokan csak akkor értik meg az ilyen vélemények embertelenségét, tarthatatlanságát, ha hozzájuk is eljut. Szeretik a kemény kezet, amíg másokat rendszabályoz meg, és ütlegel. De amikor az a kemény kéz őket is pofáncsapja, akkor néznek, mint Misi a moziban.

Márpedig a kemény kéz már csak ilyen. Amikor valaki "rend"-ért kiált, ami alatt persze mások jogainak megtiprását érti többnyire, akkor azzal ámítja magát, hogy ő mindig a bot másik végén lesz. Hát nem lesz. A "rend" telhetetlen.

Viktus 2011.06.25. 23:16:18

@Thália:

Ahm ilyen multi kultúra, hogy pl. nem fizetnek túlórát, de ha megrendelés van visszatartják még műszak után a munkaerőt ... berendelnek piros betűs ünnepeken is dolgozni max. azt a milkás bírságot kisújjból kirázzák ... és így tovább. Sok fogalmad nincsen a hazai multik működéséről.

Viktus 2011.06.25. 23:18:20

@Thália:

Na az sem mostanság volt eleve ott kezdődik a bibi már nem is a multi alkalmaz, hanem munkaerő kölcsönző cégen keresztül vesz fel ... akármikor elbocsáthat ... akármennyi pénzt adhat, ha nem tetszik pá ...

Viktus 2011.06.25. 23:20:03

@Réka ‎:

Én a közmunkával most is egyetértek azon néprétegek számára, akik képtelenek már mást végezni, mert egy 40-es,50-es analfabétát már nehézkes képezni ... de akit lehet elsődlegesen fejleszteni kell a közmunka meg a társadalom leszakadt rétegeinek megmentésére kell.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.25. 23:20:14

@Thália: ezzel teljesen egyetértek, jó válasz, jó gondolat!

Horizont 2011.06.25. 23:20:49

@Réka ‎: Teljesen azonos neveket találnál! Nézzük csak sorban.Minden józan gondolkozású ember felháborodott folyamatosan azon, hogy életerős fiatalemberek nyugdíjba vannak, vártuk a lépéseket, de nem így. Minden józan gondolkozású ember felháborodott azon, hogy hosszú évek óta segélyt osztanak több százezer embernek minden ellenszolgáltatás nélkül, vártuk a lépéseket, de nem így. Minden józan gondolkodású ember örült annak, hogy válságadót fizetetteknek a multikkal, bankokkal, hiszen szép nyereségre tesznek szert. Lépést megtette a kormány, holott már akkor tudta, hogy áthárítják ránk és végül mi fogjuk kifizetni. A "sírám" nem azért megy mert meghozták a sokat követelt lépéseket. Hanem azért, mert a módszer és a stílus felháborító, méltatlan hozzánk, a meghozott intézkedések inkább szelet vetettek és vihart arattak. De az utolsó mondataiddal te is magyarázatot adsz mindenre:) Természetesen mindig akadnak olyanok is akiknek semmi nem jó, szeretnek utálkozni a maguk örömére, és gerinctelenül hajladoznak a legkisebb szellőcskére is.

Most láttam egy jó kis listát. 2011. januárjában a minimálbér besorolás országok szerint.
1. Luxemburg: 1757 euro
2. Írország: 1461 euro
3. Hollandia: 1424 euro
4. Belgium: 1415 euro
5. Franciao.: 1365 euro
6. Egyesült Királyság: 1138 euro
7. Görögo.: 863 euro
8. Spanyolo.: 748 euro
9. Szlovénia: 748 euro
10. Málta: 664 euro
11. Portugália: 565 euro
12. Lengyelo.: 348 euro
13. Csehország: 319 euro
14. Szlovákia: 317 euro
15. Lettország: 282 euro
16. Magyaro.: 280 euro
17. Észtország: 278 euro
18. Litvánia: 239 euro
19. Románia: 157 euro
20. Bulgária: 123 euro
Négy országot beelőztünk, szavunk se lehet:((

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.25. 23:21:44

@Viktus: ez teljesen rendben van, annyit azért hozzátennék, hogy nem csak 'fejleszteni' létezik. Van olyan, hogy 'fejlődni' is. Az egyén felelősségét ne hagyjuk ki az egyenletből, még akkor sem, ha a lehetőségek egyénenként nagyon eltérőek.

Thália 2011.06.25. 23:29:20

@Viktus: Túlórázni, éjszakázni KKV-nál is lehet,. sőt kell, sőt ott még az a helyzet is fennáll, hogy nem kapod meg időben a fizetésedet, illetve, hogy hó végére megváltozik az összeg - mert ugye teljes bejelentett összeget KKV-nál már sehol nem kapsz.
Hogy miről van fogalmam, arról neked nincs sok fogalmad.

Virág et. 2011.06.25. 23:33:31

@Réka ‎: A többség a "segély helyett munka" alatt arra gondolt, hogy a képzetlen és egyértelműen dolgozni sem akaró, a szociális rendszeren élősködő rétegeket fogják ilyen helyzetben hozni, nem pedig mindenkit az első 3 hónap után. Ami azért is meglepő, mert az átlagos álláskeresési idő másfél év. Három hónap alatt csak nagyon kevesen (azok is általában a képzettebbek) találnak új munkahelyet.

Thália 2011.06.25. 23:36:10

@Viktus: És félreértések elkerülése végett eszem ágában sincs glóriát vonni a hazai multik feje köré, pontosan tudom, hogy mint minden balkáni elágazás, ez sem úgy fénylik itt, mint a Lajtán túl. És nem Assissi Szent Ferencek ülnek a Boardban, ezzel is tisztában vagyok.

De ha össze kell hasonlítani, hogy hol van az ember úgy jogilag, mint egyéb szempontból biztonságban, hogy hol lesz a fizetése minden hó végén annyi, amennyiről szó volt, akkor még mindig ezerszer inkább egy multinál.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2011.06.25. 23:38:20

@Virág et.: Törvényileg elég nehéz meghatározni a kategóriát, amelyről beszélsz. Valahogy pedig meg kell húzni a határt. Ha hat hónapnál húznák meg, akkor azon menne a kritika, hogy 'azok az elemek' kihasználják a kiskapukat és félévig élősködnének az állam pénzén.

Thália 2011.06.25. 23:41:00

@Virág et.: Na láthatóan te is az vagy, akinek maga az embertelenség tetszik, csak az nem, hogy ő is bekerülhet a szórásba. Gratulálok.
Nem véletlenül iléyen ez az ország, és van ilyen vezetése. Tényleg megérdemeljük.

Thália 2011.06.25. 23:48:02

@Réka ‎: Azt mondhatnám, hogy még annyi haszon is kisülhet ebből, hogy egyes embereknek talán kinő a lelkiismeretük valahol, kifejlődik bennük valami szolidaritás érzés, de félek, hogy máris túl optimista voltam, hacsak egy percre is.

Viktus 2011.06.26. 00:07:08

@Thália:

Már ahol ... nagy választási lehetősége a KKV-nak sincsen, ha a multi nem hajlandó éveken át emelni ráadásul az utalások is heteket csúszhatnak 30 napon túl. Nem tetszik annyit mond örülj, hogy van megrendelésed ... kettőn áll a vásár.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.06.26. 00:31:55

@Horizont:

igen.

de nem győzöm ismételni magamat, vesszőparipámat:
hála a Vezírünk közmunkás-rabszolga-éhbéres-tömegeinknek

ÍGY ez a minimálbér maximum csak kvázi/fél/idézőjeles létben leledzhet.

aki teheti nyílván a zéhbéres közmunkásokat akarja maj foglalkoztatni

ez az éhbér-rabszolgasereg teszi magyarországot nemzetközi értelemben/világszinten versenyképessé,
azaz, MAGYARUL, a MAGYAR ÉHBÉRES-RABSZOLGA-KÖZMUNKÁS a KÍNAI KULIKKAL IS FELVEHETI A VERSENYT....

mindenfelől kína....
kína, kína, kína.

Kicsit Karcos 2011.06.26. 00:54:34

@Réka ‎:

"Csak itt így a végefelé szólok hozzá, mert csak egy halovány sejtésem van, de azt gondolom, hogy ha elkezdeném összehasonlítani azokat, akik két évvel ezelőtt hangosan követelték, hogy segélyt csak közmunka ellenében adjanak, azokkal, akik ma tajtékozva kritizálják ezt az új törvényt - akkor azt hiszem, sok azonos nevet találnék.
Ugyanez a helyzet a médiatörvénnyel is, meg a tescotörvénnyel."

Jó meglátás, és magamra is veszem az inget.

A médiatörvény helyett nagyjából elég lett volna a lex Répássy (válaszadás joga), az szépen a helyére tette volna az elharapódzott hazudozást. Abból nem lett semmi, lett helyette erkölcsrendőrség, a hazudozás pedig folytatódik tovább.

A másik két felvetésre is lenne egyszerű, hatékony megoldás (pl. munkát terhelő adók eltörlése, cserébe a pályázatok beszántása; a teszkóknál az alapvető élemiszerek adott sugarú körből való beszerzési kötelezettsége).

De mondhatnám példának a szlovák rendszámos autókat is, ami nyilván nem frankó, de erre SEM a rendőri gecizés a megoldás. Nem nyomozni kell meg bírságolni, hanem megszüntetni a regadót, és kész, probléma megoldva, sírjanak csak a tótok a magyar rendszámos autók miatt, és könyörögjenek nálunk, hogy adjuk ki az adataikat.

Ilyen magasra persze már nem ér fel a rendőrész, csak odáig, hogy durregypofonaköcsögszlovákrencámosnak. No ez az, ami nem tetszik nekem, nem az, hogy felismerték a probémát, és megpróbálnak tenni ellene.

Kicsit Karcos 2011.06.26. 01:01:56

@Virág et.:

"A többség a "segély helyett munka" alatt arra gondolt, hogy a képzetlen és egyértelműen dolgozni sem akaró, a szociális rendszeren élősködő rétegeket fogják ilyen helyzetben hozni, nem pedig mindenkit az első 3 hónap után"

Így van, a járulékfizetőknek ez megalázó. Én nem arra fizetem a járulékot, hogy a gulagra küldjenek reaktivált rendőrnyuggerek és kigyúrt kancigányok társaságában, ha elveszítem a munkámat. Erről szó sem volt, és jobb helyeken ilyenről azért nem esik szó, mert eszébe sem jutna senkinek. Jellemző a FideSZDSZ-re, hogy összemosták a járulékfizetőket a sittszökevényekkel.

Viktus 2011.06.26. 01:33:43

@Kicsit Karcos:

Na igen ... főleg azután, hogy nyugdíj nem lesz most már támogatás sincsen ... mire még az adó?

2011.06.26. 03:15:33

@szorokin: Megmondta a Szeretett Vezér is: Kína is irigykedni fog ránk. Ti persze csak röhögtetek... pedig ha így megy tovább, még Észak-Kórea is!

2011.06.26. 03:21:02

@Viktus: eltartják belőle a mostani nyuggereket. A kádári szuperprolikat, akiknek a fenntarthatatlan jóléte miatt a szocialista, majd a kapitalista államok folymaatosan eladósodnak, és akik e közben olyan wellness szállókban verik a pöcsüket, amit bérből és fizetésből élőnek kívülről megnézni sincs pénze.

sada67 2011.06.26. 08:53:13

A szomszédomban lakóknak nem hiszem, hogy kedvez ez a törvény. A feleség szült két gyermeket, de amikor az elsővel terhes volt, már akkor mondták neki, hogy meg ne is menjen vissza a céghez, mert megszűnik, és meg is szűnt. Azóta vissza akart menni dolgozni, de a közelben nincs munka. A falunkban közel 50 fő a munkanélküli, akik fehérek. Van nagy város közel, de ahhoz hogy bemenjél közel 40 percet kell utaznod. Az óvoda reggel 7-től délután 5-ig van nyitva. Ha 8 előtt viszed a gyereket csúnyán néznek rád, ha 4 után viszed haza megint csúnyán néznek rád és pénteken vidd el ebéd után a gyereket. A férj reggel korán megy és későn ér haza, hogy ki tudjanak fizetni mindent. Na velük mi lesz, ha be jön a törvény. Valószínű elveszik a segélyt tőle, mert nem tud menni dolgozni sehova :(((((((((((((

sada67 2011.06.26. 08:59:56

A törvény ezért jó, mert nem fog többet segélyt kapni és nem lesz többé munkanélküli sem. Ha nem talál melót, akkor nem lesz se kereső, se "ellenség". Nagyszerű a fityesz kitalálta a megoldást. Hazánk lakosa 10 millió, ebből nyugdíjas 300 ezer, kereső 2 millió, segélyes 300 ezer, a többi meg csak úgy van!!!!! Ja és politikus és vonzatai 1 millió. :))))))))))))))

Virág et. 2011.06.26. 09:00:23

@Thália: Azt írtam a "többség", nem azt hogy én is osztom. Egyébként én soha nem voltam a segély helyett munka vélemény pártján, viszont sokan pl itt is igen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 09:03:33

@nomac: Ez nem érv. OK, hogy kevés az 50e amit kapsz a munkáért. De akkor meg ne legyen az sem, hogy csak azért kap segélyt, mert büdös 50 ropiért dolgozni! Főleg a 8 általánosos tezsvírek!

Meg a munkanélküli segély melletti feketemeló...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 09:04:54

@Viktus: Nyilván ez azért van, mert aki kitalálta, meg kommunikálja, még sosem dolgozott életáében :D Mekkora egy szar, komolyan mondom.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 09:08:54

@Cateran: OK, akkor ne hívják segélynek, leszarom, minek hívják. Mondom, nekem csak azal van bajom, hogy nagyon sokan egyszerűen lusták dolgozni, és inkább ülnek otthon, mert akkor is ugyanannyit kapnak, mintha dolgoznának.
OK, akkor hívják közmunka-bérnek... de így kiderül, hogy tulajdonképp ki az, aki nem talált munkát, és dolgozna, meg ki az, aki csak ingyenélő, lusta disznó. Szerintem ennyi a baja a többségnek a segíjesekkel.

A másik; ezért mondom, hogy nem kell kötelezővé tenni. Munkanélküli segély/álláskeresési támogatás 3 hónapig, utána lehet jelentkezni közmunkára.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 09:09:35

@Hajszás Láncos: Hát én nem sok nyugdíjast tudok, aki wellness-szállóra be tudna fizetni.

2011.06.26. 09:36:22

@sada67: Egy gyerekes anyának amúgy sem könnyű. Nekem is van ilyen ismerősöm, informatikus a csaj, szóval elég trendi szakmája van, de már azt sem tudja, beleírja-e az életrajzába a gyereket vagy sem, mert ha beleírja, azért nem veszik föl, mert "biztos mindig lelép majd ha a gyerek kicsit megfázik" ha meg nem írja bele akkor "biztos egy év múlva elmegy szülni". Javasoltam neki, hogy ha interjún rákérdeznek, hazudja azt, hogy meddő, de még eddig ez sem jött be.

@ColT: Én meg jópárat. Ez csak attól függ, hogy ki mikor, milyen szabályok szerint ment el. Mert azok folyamatosan változtak. Példul a munkahelyemen a nyugdíjas lakatos bácsi 150-et kap (mellette még azért bejár dolgozni is!), a nyugdíjas villanyszerelő bácsi 180-at (ő már nem jár be, maszekban villanyszerel). Volt egy időszak, amikor nem a teljes 89-től számított időszak alapján számolták a nyugdíjat, hanem az utolsó év volt a döntő, aki ekkoriban ügyesen trükközött (túlórát, telefonügyeletet vállalt, beesett neki egy kis jubileumi pénz, prémium, vagy éppen egy vállalkozó ismerőse bejelentette kamú-mellékállásra) annak könnyedén több lett a nyugdíja, mint amennyi a nettó fizetése valaha volt. És utána még évekig teljesen adómentesen vállalhattak munkát. Vén kecskék mellényzsebből vettek luxuskocsit, kétévente szétverették a fürdőszobájukat, és elsőnek vettek plazmatévét. Nem mindenkinek volt ilyen szerencséje, igaz, de azért jópár ilyen van. Az én családomban is akad.
Ami meg a másik gondolatodat illet: ameddig nincs akkudt munkaerőhiány (mint ahogy nincs), addig tulajképpen az sem baj, ha valaki nem töri össze magát a minimálbéres állásokért, inkább elvan a havi 28500 Ft-on. Annyival is nő a többi, rendes, dolgos ember esélye munkát szerezni. Segélyre meg szükség van, mert nem lehet 650.000+++ embert egyszerűen éhendögleni hagyni egy európai országban. És egyébként sem garantálja senki, hogy ezek az emberek szépen csendben, békés otthonukban engedelmesen éhen döglenének, meglehet, hogy előbb kapára-kaszára kapnának, azt pedig egy kúrmány sem akarja, inkább fizet valami alamizsnát a társadalmi béke érdekében.
Egyébként a legfrisebb létminimum (egy embernek) 79e Ft. Vagyis az összes 79e nettó alatti fizetésajánlat ÉHBÉR, a munkaerővel való rablógazdálkodás. Ezt a vasfüggöny mögött elő lehetett adni, de most már nem nagyon, mert ki fognak vándorolni a prolik, aztán nem lesz, aki kipucolja a wc-ket meg vezesse a villamosokat meg kiszállítsa az ikea bútorodat.

voroner tamas 2011.06.26. 10:34:36

@Hajszás Láncos: "Egyébként a legfrisebb létminimum (egy embernek) 79e Ft".
Kolléganőim odáig lennének az örömtől, ha ennyit kaphatnának. Az egyik múlt
hónapban 3 hét táppénzen volt (tüdőgyuszi). 45800 Ft nettót kapott. A többiek
se sokkal többet, 52 - 58 között. És nem tudnak mit ez ellen tenni, mert a
környéken semmi más lehetőség nincsen. Nem mindegyikük betanított v.
segédmunkás, vannak közöttük szakmunkások is, csak a technológiai
fejlődés miatt a szakterületük megszűnt és választhattak: vagy mennek a
sorra - szalagra pakolni, vagy viszlát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 10:35:56

@Hajszás Láncos: Az OK, hogy ki mikor ment nyugdíjba, de azért lehetne azt rendezni, ha lenne rá akarat.

Amúgya segéllyel meg annyit, hogy igen, kell, de azért ha láthatóan nem akar érte tenni semmit a delikvens, akkor az állam se akarjon érte tenni. Ennyire nem vagyunk gazdagok (és 380 képviselőhöz sem, ha már itt tartunk).
A nyugdíj melleti munkára is azt lehetne kitalálni, hogy OK, akkor vagy dolgozik tovább, vagy nyugdíjat kap.
Mondjuk persze, ez is kibaszás sok emberrel, de igazán olyan megoldás, ami mindenkinek jó, nincs.

Egyébként meg átkos, nem te szoktál azzal jönni, hogy akkor milyen jó volt? Igen, és azért rossz most (azaz onnan indult a mostani rossz), hogy akkor jó volt, hitelből volt jó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 10:37:37

@voroner tamas: Ahol é dolgozom, akadt tanár is a sorokon, meg kutató biológus.
Na figyu. Innen látszik, hogy aki dolgozni AKAR, hogy megéljen, az elvállal bármit. annak nem lesz büdös a közmunka.
Amúgy ha már gyártósor, ki dolgozik innen gyárban? Műszakpótlék megvan?
Minimálbér + műszakpótlék = 60-80 ropi kézbe.

Dendrobatidae 2011.06.26. 10:40:09

Azért találó a "program" neve: Magyar Munka Terv

Ugyanis a cigány továbbra is a gyerekei után kapott pótlékból fog vígan élni. Ő továbbra is a faszával keresi majd a pénz.
A magyar meg... ha húsz év munka után elveszti az állását, mehet talicskával gátat építeni az ország másik felébe.

Számolj Templár 2011.06.26. 12:36:06

Azt se feledjük, hogy csak az tartozik a törvény hatálya alá, aki regisztrált munkanélküli, vagy álláskereső! Akik nem járták végig a regisztrációs gecizést a havi 28500-ért, nem járnak kontrollra a munkaügyibe, azokra a kényszermunka se vonatkozik. Azok kitűnően megélnek majd az uzsorából, lopásból, striciségből, a piacok előtti "cigicigi"zésből, a "kettőtegyszázasé"ből!

Számolj Templár 2011.06.26. 12:41:39

A napokban hallgattam a békávén két kancigány beszélgetését. A vénebbik oktatta a süldőt, hogy ő most közmunkán van, mert jó helyre adta le a kopogtató cédulát! Reggel lejattol egy ronggyal a vezetőnek, utána elspriccel a piac elé őrködni, amíg az asszonyok árulnak. Ha gáz van, ellenőrzés jön, akkor a vezető megereszt egy telefont, és odamegy, ahol utat kapirgálnak! Az asszony büntetés megváltás címén az esztékában takarítana, de ő is megcsinálja okosba. Ott árulja a lopott holmit piac előtt a többi szukával.

Kartal (rezervált) 2011.06.26. 13:00:34

@ColT: én dógozok gyárba.
Mondjuk nem minimálbéren vagyok, de sokkal többet nem keresek így sem. A húgom is gyárban van, nem keresi meg a hatvanat sem minimálbéren.

Ami viszont tényleg durva: "növekszik" a gazdaság. Tavaly év végén indult egy új gyár a környéken, kolléga felesége oda ment dolgozni. Komolyan mondom, egy hónap munkával, heti negyven órában nem kerestek 30.000 forintot. Leírom betűvel is: harmincezer forint alatt volt a dolgozók fizetése. Amúgy a feleségem is dolgozott pár hónapig egy ilyen helyen két éve, a bérpapírok megvannak még mindig, ő is 25.000 körül keresett napi 8-9 óra munkával.

És igen, aki dolgozni akar, az elmegy, és dolgozik, és keresi a lehetőséget, hogy elcsípjen valami jobb munkahelyet. És depressziós lesz, és beleroppan, és tönkremegy ötven éves korára. Én tudom mit tud művelni az öntudatos, tanult emberrel egy olyan munkahely, ahol rabszolgaként kezelik, belerúgnak, épp csak le nem köpik, és neki ezt tűrni kell. Hallottam már magyar főnököt röhögni a gyártósor mellett, amint a dolgozóira azt mondja: "fehér rabszolgák". Aztán csodálkozunk, hogy az egymillió rokkant országa vagyunk.

@Számolj Templár: ettől tartok én is.

Viktus 2011.06.26. 13:11:18

@Dendrobatidae:

Na igen fején ütötted a szöget.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 17:45:14

@Kartal (rezervált): Nemtom. Asszony minimálbéren, több műszakos pótlékkal általában nem 70-et kapott, hanem többet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.06.26. 17:46:54

@Kartal (rezervált): OK, de most tudsz jobbat amúgy, annál, hogy feleslegesen nyomjuk a pénzt a segélyre?
Sajnos nem nagyon lehet azokat kiszűrni, akik önhibájukon kívül nem találnak munkát.
Erre lenne megoldás, ha nem lenne kötelező a közmunkaprogram.

Az a 30 ezres fzetés meg vaze, hogyan? Milyen törvényeket játszottak ki, és hogyan?
Meg ne tudják nálunk a főnökök... :S

2011.06.26. 20:16:43

@voroner tamas: Nem mondtál újat, a KSH szerint Mo lakosságának 1/3 része a létminimum alatt él.

@ColT: Szerintem belefér az a 28500 Ft. Úgy kell ezt felfogni, mint védelmi pénzt. Ha fizetjük, nyugton vannak az orkok, ha nem fizetjük, minden eddiginél intenzívebben fognak bűnözni. Magyarország eladósodása csak az Olajválság begyűrűzésekor kezdődött. A hatvanas évek frizsiderszocializmusa teljesen finanszírozható volt, az ötvenes évek sztálinizmusa pedig egyenesen nyereséget termelt (amit elvittek háborús jóvátételbe az elvtársak.) Egyébként igazad van: a végén csakugyan hitelből finanszírozták már a gulyáskommunizmust. De ez azóta is így van. Ma Németh Miklós adósságállományának az 5x-ösét görgetjük magunk előtt, úgy, hogy közben szinte a teljes állami vagyon elúszott és mindemellett még a hangulat is szar. Most akkor mi változott?
Itt nem arról van szó, hogy büdös-e a közmunka, hanem hogy hogyan lehet megélni havi 36e (vagy akármennyi) Ft-ból a mai árszínvonalon?

@Dendrobatidae: Én igazándiból arra lennék kíváncsi, hogy a nők mit fognak csinálni? Mert jó, ha egy 35 éves férfit elvisznek kubikolni, kibírja. De milyen közmunkát akarnak adni mondjuk egy 45 kilós varrónőnek, aki ne adj isten még két gyereket is nevel?

@Kartal (rezervált): Hehe, amikor a körzetihez mentem beutalóért a pipiátriára, az ajtón keresztül hallottam, hogy az előttem lévő két betegnek is ugyanolyan depivel ment hozzá, mint én. Bizony-bizony, ez ma már igazi népbetegség!

vitézlajszló 2011.06.26. 21:08:29

Ez deszépislenne! Leamunkakerülőkkel! Tisztára a hetvenesévek!
Józanodjunk már ki és lássuk be, nincs kereslet munkaerőre, mivel annak ára van, azt meg nemigen akarják megfizetni. Talán lehetne ez a kiindulási pont.
Közmunka versus kényszermunka. Ezen gondolkozzatok el nagyokosok! Jó lenne, ha csak olyan szólna hozzá, aki már legalább öt évet dolgozott életében (én magam már a 23. évnél tartok).

vitézlajszló 2011.06.26. 21:25:25

@vitézlajszló: Még egy adalék: az igazán versenyképes munkaerő egyre növekvő arányban áramlik ki Hülyeországból. Nem tudni miért. Talán elfeledték mennyi jót köszönhetnek Hülyeország mindenkori korrupt, tolvaj, hazaáruló kormányainak? (A mostaninak különösen sokat köszönhetnek, hogy motiváltak a távozásra.)

Bee-zony 2011.06.26. 23:05:04

Nézzük a dolgok jó oldalát is: Viktátorék így vagy úgy kipaterolják a nép nagy részét az addigi komfortzónájából; és a kényelem az, ami gyáva emberré tesz. Tehát valaki vagy lelép-kilép végre Abszurdisztánból, vagy ha marad, akkor megedződik a munkatáborban, és elég bátor lesz a szabadságharcra (forradalomra, parasztlázadásra); bár mellékhatás, hogy a bűnözésre is…
Az axióma pedig az, hogy a szarból épült vár összedől; és addig is nagyon büdös.

2002. augusztus
sza-rszag!
www.kecskefeszek.hu/poenkepek/vicceskep.php/politika/szarszag.html

2004. szeptember 10.
Árad a szarszag.
www.es.hu/megyesi_gusztav;vasarnapi_seta;2004-09-13.html

2006. február 13.
Bréking News: bűz terjeng a parlamentben
Az Index tudósítói kifordultak a parlament sajtópáholyából. Kisállatszag, szarszag, lábszag, emelték a tétet a szag miatt munkaképtelenné vált kollégák.
index.hu/belfold/hurra060213/breking_news_buz_terjeng_a_parlamentben/

Most már tényleg mindenki mindent tud; és akit a bűz nem űz el, az megérdemli.

Egyéves Önkéntes 2011.06.27. 08:42:22

@.Pierre Bezuhov.: na, megelőztél, pont ezt akartam linkelni.

dr. Aullah 2011.06.27. 08:48:57

OFF:

index.hu/belfold/2011/06/27/elkuldik_kecelrol_a_nem_katolikus_gyerekeket/

Hogy is volt az, amikor nemrég pár nagyképű ideböfögte, hogy NINCS OLYAN, hogy valakit nem vesznek fel ilyen suliba, de adj isten elküldenek, mert nem vallásosak...
BARMOK!

Nzoltan 2011.06.28. 07:55:22

Van még olyan, hogy délutáni pótlék? Már kilencvenkettőben nem láttam olyat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.06.28. 11:16:24

@Nzoltan:

Vam. 14-22-ig.
22-06-ig meg az éjszakás pótlék.

Nzoltan 2011.06.28. 12:26:43

@zero: Na, akkor ábasztak. Megyek reklamálni. :-)

látjátok feleim szümtükkel 2011.07.23. 18:52:56

@vitézlajszló: "Még egy adalék: az igazán versenyképes munkaerő egyre növekvő arányban áramlik ki Hülyeországból. Nem tudni miért."

A múlt század harmincas éveiben az apám ( és sok hasonló korú ismerős ) Németországban szerzett annyi jöövedelmet, hogy házat tudjon itthon építeni ( vályogház, komfort nélkül), és családot tudjon alapítani. Biztos az akkori magyar gazdasági szabályozás eredményeként, olyan jó volt az itthoni gazdasági helyzet, hogy azt érdemes újra éleszteni, és alkalmazni.

A jövőt illetően pedig ajánlom elolvasni, hogy mit is mondott a miniszterelnök a : .index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2011%2F07%2F23%2Forban%2F

Remélem jó hozzászóló vagyok, már dolgoztam munkaviszonyban annyit mint, te, sőt többet is, és egyet értek veled..

vitézlajszló 2011.07.23. 19:56:23

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm az értést, a megértést! Mi ne versenyezzünk, tudod az öt évet azért írtam, mert emlékeim szerint kb. akkorra esett le a tojáshéj utolsó darabja :)
Amiért kissé mogorván fogalmaztam:
Kisköcsög (kispicsa) kijön ruhatár szakról zselés hajjal (miniszoknya, szandika), anyuka mossa a szaros gatyáját (bugyiját), főzi neki a tejbegrízt (tejbegrízt) oszt osztja az észt végnélkül (EMESE).
Van egy bicska a zsebemben, ilyenkor mindig beleszúr a combomba. Hát csoda, hogy dühös vagyok?

süti beállítások módosítása