Skip to content


       Szűrés lista

Szellemi kútmérgezés

Oldalakat lehetne írni, hogy miért veszítette el a baloldal a választást, majd újabb hosszabb oldalakat, hogy mit tanultak ebből a második vereségből.
De minek?
Elég egy kép is.
Egy erős kép.


szabadság_tér2.jpg

szabadság_tér1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr486004337

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Transylvanianmixedgrill 2014.04.10. 09:28:16

Karácsony Gergely itt már mint civil szólalt fel? Mert a PM volt az egyetlen európai párt, ahol már tegnap mindenki lemondott a vereség okán.

ésmi nem foglalt 2014.04.10. 09:38:36

„Az efféléknek az az alapállásuk, hogy mivel mi választottuk őket, a nevünkben cselekszenek- ellenünk. Bármit tesznek, mindig azzal bújnak ki a felelősségre vonás alól, hogy ők azok, akik bennünket képviselnek. Tehát az állatok mészárlása, a város vagyonának herdálása, és a többi gazság igazából a mi akaratunkból történik! Vannak, akik ezt be is veszik. „
Az idézet Vavyan Fable: Mogorva nyár című regényéből való, ami 1992-ben jelent meg. Ez a részlet egy erdő felgyújtásáról szól, amit a helyi hatalmasságok utasítására történt.
Már sokszor olvastam ezt a könyvet, sőt, sok Fable könyvet sokszor olvasok.
Úgy érzem, annyira jellemzi a mai politikát, hogy meg kellett osztanom a blog olvasóival.
Témától függetlenül, mindenhová beírom, ahová fel tudok jutni. Remélem, Fable nem fog feljelenteni. )

Vidéki 2014.04.10. 09:43:09

A képeken ábrázolt feltűnési viszketegségben szenvedő alakok nem veszik észre azt, amit Schiffer jól érzékelt, hogy a túlzásba vitt hisztéria a szobor körül mennyire kontraproduktív.

Erőszakos agitációjuk az igazi szellemi kútmérgezés, amivel sokkal több embert taszítanak el maguktól, mint amennyit megnyernek.

Prekoncepciójukat, miszerint az emlékmű a német megszállást dicsőitené, és az azt követő tragikus eseményekben résztvevő magyarok bűneit bagatellizálná, megdönthetetlen axiómának képzelik és erre építik gondolatmenetüket/propagandájukat.

Lényegében a Mazsihisz szélsőségeseinek egyszerűsítő, felsőbbrendűségi érzéstől átitatott felfogását jelenítik meg, miszerint

1. A magyar nép bűnös nép.

Zoltai Gusztáv 2000-ben jelentette ki New Yorkban, hogy a holokausztra nincs bocsánat.

E sommás kijelentés azonban egyáltalán nem akadályozza meg a legkülönbözőbb zsidó szervezeteket abban, hogy állandóan bocsánatkérést követeljenek a zsidóüldözésekben részt vevő országoktól, népektől, egyházaktól, a világtól.

2. A magyar nép nemcsak, hogy bűnös nép, hanem hülye nép is:

"ha felsorolnánk azoknak a zsidóknak az értékeit a magyar kultúrában, amit ha kivonnánk Magyarországról,

akkor nem maradna más, csak a bőgatya és a fütyülős barack.” (Landeszman főrabbi, Mazsihisz)

MasterMason 2014.04.10. 09:50:49

Nem kéne ezt a felnőtt embereket lenéző központosított a gonosz és jó bibliai küzdelmeként beállított hamis politikát folytatni, amelyben a politikus a gonosz elleni küzdelemre hivatkozva várt tőled nem csak feltétlen bizalmat és kritikátlan szabad kezet. Hanem olyan isteni hatalmat, amelyben egy személyben képviselheti a vádat és a bírót, és az ő mások gonoszságát megítélő bírálata szent megkérdőjelezhetetlen ítéletté változik a kikiáltás pillanatában. Fellebbezésnek helye nincs. Megvan az ítélet, az ellenség gonosz és emberek millióinak halálát kívánja, ezért neked kutya kötelességed rá szavazni, kötelességed minden szavát igaznak szentnek elfogadni, kötelességed támogatni őt mindenben, mert különben átkerülsz a gonoszok oldalára, és a nem is olyan régen meghozott ítélet rád vetül. Összejátszottál a gyilkosokkal, akiknek emberek millióinak halála szárad a lelkén.

Hát így kedves választó, nem rám szavazol, gyilkos lettél!

Kb ennyi a baloldal nagyon olcsó útszéli ideológiája, és ezzel nagyon messzire nem lehet majd menni, ez a választási eredményből már tisztán látszik.

Egyébként pedig tényleg szellemi kútmérgezés és történelemhamisítás az, hogy a magyar nagyszülők a tenyerüket dörzsölve fenték volna a fogukat a zsidók értékeire, mert már tudták, hogy azokat ki fogják irtani. Hova tovább, azért vettek részt benne. És persze ettől a történelemszemlélettől nem őrjöngő nácikat, hanem megbékélést várnának.

Ezek az emberek valójában buták, okos ember nem nézheti a tömegeket hülyének, mert az okos ember tudja, hogy ha mégsem hülye a társadalom, akkor neki örökre annyi.

Transylvanianmixedgrill 2014.04.10. 10:06:24

@Vidéki:

Óóóó, de nagy hiteles megmondóember lett itt a jobboldalon rögtön Schiffer, hogy Kálmán Olgánál voltképp jelezte, hogy vannak fontosabb dolgok is ennél az emlékműnél. És persze mennyire fontos lett a jobboldalon a baloldal személyi konzekvenciákra mutogatni, BEZZEG amikor a fidesz ugyanígy kétszer egymás után elhasalt, akkor személyi konzekvencia egy szál se volt, sőt, a választás eredményét, tényét se fogadta el a Fidesz, illegitim a kormány, csak a hülyék nem emlékeznek, meg a Fideszesek!
Én zero-tól, és mindazoktól, akik nem a jobboldal agymosottjai közt állnak, elfogadom és megértem a személyi konzekvenciák igényét, no de tőled, tőletek? Milyen alapon?

Algopirin 2014.04.10. 10:08:42

@Vidéki: mit jelent az, hogy kontraproduktív?

Achmed, a hitetlen 2014.04.10. 10:17:25

@Free-Press: Szerintem az emberek túlnyomó többsége - vagyis a társadalom nagy része - nem csak buta, de ostoba is, ebből eredően a társadalom is úgy hülye ahogy van. Ha ez nem így lenne, akkor ezen a választáson egyetlen párt sem érte volna el az 5 %-ot, mivel egyik párt sem alkalmas arra, hogy az országot vezesse. EGYIK SEM!

@Transylvanianmixedgrill: én Orbánnal visszafizettettem volna azt a másfél évi fizetését, amíg a vereség után be sem ment a Parlamentbe. Az lenne a munkahelye, bassza meg! Ha én egy napig nem megyek be, arra a napra nem kapok fizetést! És az is igaz, hogy két vereség után a teljes Fidesz vezérkar a helyén maradt (ők aztán nem tehetnek semmiről), és egy Gyurcsány, meg egy világválság kellett ahhoz, hogy újra nyerjenek.

SohaMike 2014.04.10. 10:24:38

@Transylvanianmixedgrill: Lehet, h nem jól láttam, de sztem csak az EP választás után mondanak le. Viszont Bajnai nem megy a parlamentbe, amiért becsülendő sztem.

Algopirin 2014.04.10. 10:29:11

@SohaMike: akkor lett volna becsülendő, ha tartja azt amit évekkel ezelőtt mondott, hogyaszongya kicsit miniszterelnökösködik és elhúz a retekbe a politikától. ígymeg csak egy pojáca.

SohaMike 2014.04.10. 10:31:44

@Algopirin: Na ja, nem az egész emberre, csak a tettére értettem. Mindazonáltal ez még mindig kirívó, a legtöbben beülnek a zsíros állásba.

SohaMike 2014.04.10. 10:32:38

@Achmed, a hitetlen: Ugyanmár! Ne lágy pitiáner! Elég, ha elhúz, nem? :)

Algopirin 2014.04.10. 10:32:44

@SohaMike: az is igaz, miközben nemigen van szükségük arra a párszázezerre.

Vidéki 2014.04.10. 10:55:31

@somewhat damaged:

"mint amikor a jobboldali csürhe felháborodott "

Nemcsak a jobboldali csürhe háborodott fel Gyurcsányon.

Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkárként dolgozott a Gyurcsány kormány Miniszterelnöki Hivatalában (MeH).

Ő közelről láthatta nap mint nap Gyurcsányt, kiismerte dagályos szövegeit, amelyekkel kész volt mindent és mindennek az ellenkezőjét kimagyarázni!

Amikor még Gyurcsány kormányzott, a TV-ben látható és hallható volt, hogyan értelmezi a népszavazás üzenetét Gyurcsány és hogyan Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár ( az SZDSZ- ből).

Kóka János és Horn Gábor az SZDSZ kampánysátrában nézte együtt beszélgetve Gyurcsány Ferenc beszédét, annak az embernek a beszédét, akinek kormányában fontos vezető szerepet vállaltak!

(Kóka János magyar üzletember, informatikai vállalkozó, politikus, 2004–2008 között gazdasági és közlekedési miniszter, 2007–2008-ban az SZDSZ elnöke, 2010-ig frakcióvezetője)

Gyurcsány éppen annál a résznél járt a magyarázkodásban, amikor nagyon szenvedélyesen a választók motivációit elemezte.

Horn Gábor, a koalíciós egyeztetésért felelős SZDSZ-es államtitkár erre megjegyezte Kóka Jánoshoz fordulva:

„Nem azt mondták Feri, hanem azt, hogy menj a p'csába, valljuk be!”

De Gyurcsány nem akar odamenni, pedig Horn Gábor szerint is már régen ott lenne a helye!

Ő milliárdossá vált a rendszerváltás zűrzavarában, "az eredeti tőkefelhalmozás" korszakában.

Most már annyi sok pénze van, hogy már nem boldogítja a pénz illata.

Az öszödi beszéd is egy öntelt macchiavellista alak őszinteségi rohama volt, aki már annyira bűzlött az önhittségtől, hogy azt képzelte, hogy ő akkora nagy és pótolhatatlan ember, hogy ö akármit megengedhet magának.

Önhittségében azt képzelte, hogy szónoklata egy politikai csúcsteljesítmény volt, amivel lepipálta a híres római szónokot, Cicerót is.

Ezért ércnél maradandóbb emléket akart állítani magának, ezért hozta nyilvánosságra, "blogjára felkerült az eredeti, teljes szöveg is."

2014.04.10. 11:01:12

@Transylvanianmixedgrill: Május 26-val mondott le, az EP kampány végén. Tehát a PM-t is képviseli.

@poszt: nagyon velős akartál lenni, de valójában érthetetlen vagy. Mi a problémád egy elfogadhatatlan emlékmű elleni tiltakozással? Ennek semmi köze nincs a választási kampánnyal. Az ugyanis hamis, hogy a kampányban az ellenzék hasonló szimbolikus dolgokkal foglalkozott volna. Egyetlen ilyet sem tudsz felmutatni. Még a Jobbikkal se foglalkozott, a Schiffer által említett fasisztázás nem igaz.

2014.04.10. 11:04:44

@Vidéki: Miért kell

minden mondatot

külön bekezdésbe

írni? :->

A Gyurcsány meg rendkívül unalmas már, ha annyira utálod, miért azon lovagolsz állandóan? Vajon mi lehet az oka?

kerekes pereces 2014.04.10. 11:32:20

@Transylvanianmixedgrill: Majd május 25 után mondanak le valójában. Ő még nem civil.

CsakMintTe 2014.04.10. 11:47:50

@ésmi nem foglalt: Nem, szerintem nem fog, sőt. Fable néni a korai, 90-es évekbeli könyveiben valami rémisztő jövőbelátással írt meg olyan helyzeteket, jeleneteket, párbeszédeket, amelyek aztán az elmúlt 10-15 évben akár a híradókból köszöntek vissza, de mindenképp a közéletből.

Valahonnan nagyon ismeri ezt az állatfajtát (is), ami a Politicus Hungaricus.

fvipera 2014.04.10. 13:25:22

a téren sok tízezer embernek kellett volna a kordont lerombolni. sajnos helytálló a Telegraph minapi cikke

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2014.04.10. 13:39:55

@ésmi nem foglalt:
Kedvenc könyvem tőle, ez volt az első Fable-kötetem. :)
(kb 10 éve már nem olvastam tőle újakat, mert ez az ezo-s vonal nekem nemgyerebe)

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.10. 14:12:48

Totálisan kiüresedett szellemileg a baloldal. Nincs mondanivalójuk, nincs elképzelésük, nem képesek válaszokat találni a társadalom valós problémáira. A sokadik kudarc után is ugyanazt akarják, ugyanott folytatni, amibe korábban belebuktak. Ez az emlékmű körüli hiszti, csak egy újabb öngól a sorban. A társadalom döntő része helyesli, vagy nem tartja problémának ezt az emlékművet. Láthatóan csak néhány embert képes megmozgatni ez az ügy.
Elképesztően sok munka várna még a baloldalra, amit megpróbáltak az utóbbi években elkerülni. Úgy néz ki, hogy most sem akarják elvégezni ezt a munkát, mert még mindig azt hiszik, hogy ez megspórolható.
Hamarosan átlép rajtuk a történelem!

Bee-zony 2014.04.10. 14:17:37

Miért jó ez a (fő) zsidóknak? Mert jó alibi.
„Az átvilágítás miatt távozhat a Mazsihisz igazgatója”
index.hu/belfold/2014/04/10/az_atvilagitas_miatt_tavozhat_a_mazishisz_igazgatoja/

Hamajd 2014.04.10. 15:00:21

A holokausztnak mindíg kell táptalaj, másképp elmúlna.

Bee-zony 2014.04.10. 15:06:25

Már Schiffer is náczi… előre a tízmillió nácziért, és Isten hozott a klubban. :)

„Szabó Zoltán (DK) simán lenácizott. Egy nyugalmazott legfelsőbb bírósági bíró (volt bírósági szóvivő) görénynek, "aljas sunyi kis mocsoknak" nevezett, egy már korábban elhíresült nyelvész leköpéssel, mások utcai lincseléssel fenyegetnek. Az idézetek nem a kuruc.info, hanem magukat demokratának tartó polgártársak facebook-oldaláról valók. Az okos a saját, a buta a más kárán tanul, a gyűlöletcsoportok -úgy látszik- semmiből sem.”

(A mondást ugyan elszúrta, tényleg ideges lehet kicsinyt.)

„Schiffer András: Lenáciznak, lincseléssel fenyegetnek”
www.origo.hu/itthon/20140410-schiffer-andras-lenaciznak-lincselessel-fenyegetnek.html

Hamajd 2014.04.10. 15:45:45

@Transylvanianmixedgrill:" Karácsony Gergely itt már mint civil szólalt fel"

Akkor ez egy Civil Összefogás Fórum?:)))

BadSimpson 2014.04.10. 16:06:53

Schiffer részben elérte a célját: Szavazókat szerzett a széljobbról. "Büszke" lehet magára!

tudi 2014.04.10. 16:59:09

És még csodálkoznak, hogy veszítettek, most komolyan például vidéken ki a fenét érdekel ez az emlékmű, mikor, mert szerintem senkit, sőt egy random faluban, kisvárosban bárkit megkérdeznénk róla lehet nem is tudná miről van szó. De szerintem BP-n sem törődnek vele sokan. Vannak sokkal fontosabb dolgok is ebben az országban, mint ez.

Horizont 2014.04.10. 17:16:58

@tudi: Soha nem mondd, hogy vannak fontosabb dolgok is. Mi a fontos? Neked? És másnak? Megsúgom nem ezért veszítették el a választást! Balfékek voltak és kész!
Vidéken az sem érdekelte az embereket, hogy mutyi mutyi hátán volt, meg az a sok minden más se. Tudjuk semmi sem.
Én is vidéki vagyok. De @vidékitől elhatárolódom :)

Orbán a választás előtt az írta a Mazsihisznek, hogy elhalasztja az emlékműépítést és húsvét után párbeszéd lesz! Se húsvét, se párbeszéd! Csak egy szava hihetetlen újraválasztott Miniszterelnök(ünk).Választás után 2 napot bírtak csak várni, aztán uccu neki! De akkor mi a francnak ígérget??

SlyZero 2014.04.10. 17:42:36

De, levonták a következtetéseket:
Schiffer "egybüdösfasisztanáci!". Nem is értem miért kaptak hatan fele annyi szavazatot, mint a története legrosszabb szavazatszámát produkáló FIDESZ.

BPO654 2014.04.10. 18:25:15

@Vidéki: "(Kóka János magyar üzletember, informatikai vállalkozó, politikus, 2004–2008 között gazdasági és közlekedési miniszter, 2007–2008-ban az SZDSZ elnöke, 2010-ig frakcióvezetője)"

Hogyan is lett üzletember, meg informatikai válllkozó,.................apósa révén. Meg cégetalapítani Eu-s pénzből előtte meg orbaszájba offsórozni libással meg fletóval. Opel szalon Eu-s pénzből az csak bakfitty de az is volt, és még sok más.:D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.04.10. 19:45:49

@ZERO!

Ennek a kép(ek)nek semmi köze a választáshoz, ellenben a hiányos történelemismeretedhez annál több, sajnos.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.04.10. 21:31:23

@iii:
Miért?
Küzd a hejjessírással, oszt átküldi előtte a vérparasztja a mocsokmulti word hejjessírássellenőrzőjjén!
:))
Az a mocsok vágólap meg széjjelbacca az egészet.
Essetunni...

2014.04.11. 09:37:39

@novecento: Ez teljesen hamis. A baloldal ma nem egyetlen párt, számos részből áll és például az Együtt-PM-nek kidolgozott, részletes programja volt a társadalom problémáira. Más kérdés, hogy ezt nem tudta eljuttatni a választóknak és/vagy azok nem hitték el, hogy ezt képes megvalósítani. Semmivel nem üresebb ma a baloldal, mint korábban volt, sőt számos új gondolat merült fel, például az alapjövedelem.

Az emlékmű körül nem hiszti van, hanem tiltakozás. Egy ilyen szobor nem pusztán szimbolikus, és nem egy hétvégére szól, hanem évtizedekig fogjuk bámulni. És ha így van, akkor olyan kell, amely a társadalom lehet legszélesebb rétegét képviseli, nem pusztán az uralkodó pártét. És különösen megegyezés kellene az érintettekkel, akiket az építkezés elindításával becsaptak.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.11. 09:54:52

@iii: Juttassátok el a programotokat a választóknak, és aztán nyerjetek választást.
Az emlékműnél 20 ember tiltakozik.
A kormány ne tegyen semmit, ami ellen akár csak egy ember is tiltakozik?

2014.04.11. 10:58:34

@novecento: "Juttassátok el a programotokat a választóknak"

Ühüm, hát ennél mi sem egyszerűbb. Miután a köz- és egyéb médiából folyik a kormánypropaganda...

Nem 20 ember. A többiben csak ismételni tudnám magam.

Novecento · http://novecento.blog.hu/ 2014.04.11. 11:07:13

@iii: Nem vagytok a Jobbiknál nagyobb média ellenszélben, nekik pedig sikerült.

A konszenzuskeresésnek vajon meddig kell elmennie?
Csak azt szabad meglépni, amiben mindenki egyetért?

2014.04.11. 11:09:51

@somewhat damaged:

A "jobboldali csürhe" élén kb. azok a már előre jól felkészített provók álltak, akiket a beszédét jól időzítetten az ország összes fontos médiájában egyszerre közzététető gyurmány titkos szolgái béreltek fel. A zavargások sorozata egyfelől közös, az orbáni oldallal is előre egyeztetett megkoreografáltságot mutat, pl. az a cél is egyértelmű, hogy a kocsmai felbéreltek őrjöngései több mint egy hónap múltán éppen 1956 50 éves évfordulójára csúcsosodjanak ki, és pontosan ott és akkor, ahol és amikor a családokkal teli, ünnepi fityesz nagygyűlés véget ér. Mégpedig azzal jogosulttá téve, hogy a szélballib sajtó összemosta az agyakban akkor is, és később is ezt a szintén jól szervezett, szánalmas bohócműsor "tévéostrommal".

Másrészt pedig 2006 okt. 23.-án (is) készültek olyan fotók, melyek egyes délelőtt randalírozókat este már a megfáradt zsernyákok izzadmánytörölgető fegyverhordozóiként mutatnak. A fityeszesek páncélautóbani időben helyszíről-elporzása is jelzi, hogy a tömegek felhergelése nem az ő érdekükben történt.

A politikai célokra durván felhasznált rendőrség fellépése mutatja, hogy a cél kettős volt: egyfelől a valódi jobboldal megfélemlítése, másfelől a szélballib oldal felhergelése, amely a látványos rendőri agresszió hatása nélkül nem is esett volna át abba a lelkes agresszív-radikális, cselekvő antifa szerepkörbe, amelyet a gyurmány és pénzelői neki szántak, hanem a békésen méltatlankodó fűevő és falfirkáló, de a klasszikus "értelmiségi" mintákat még valóban követő, álanarchista műhippik maradt volna.

Viszont az egész megrendezett bulinak az igazi célja el lett érve, amikor az elmebeteg gyurmányt kibuktatták a pártja éléről, majd pedig a "választásokon" a hatalmat az első cigány miniszterelnök kezébe adták, a kétharmadával együtt, minden más csak parasztvakítás, azóta is, hiszen a mai, újraválasztatott főnök a kintről jövő parancsokat úgy teljesíti, hogy legalább nem játssza még az eszmeileg elkötelezett, ám degenerált pénzembert is hozzá ... :)

Egyszóval aki még mindig csürhézik, az nem jutott el odáig, hogy az általa rühellt oldal tagjainak látszó kocsmai béközép-egyének és lumpenprolik köszönő viszonyban sincsenek azokkal, akikről beszél, mert ha a jobberek szavazói valóban azonosak volnának azokkal, akik 2006-2007-ben őrjöngtek, hát az antifa "életmenetekkel" és a hitgyülis hőbörgőkkel, a magyargyalázó "művészekkel", meg a ratyivonulókkal, s a mai kordonbontókkal is már régen feltörölték volna az aszfaltot, s a gyurmánynak se a ráfogott vízipisztoly lett volna a fő veszély ... Mit csinálnak majd ezek, ha jönnek a ténylegesen szobrot állító munkások pl? Mert ha azokat fizikai erőszaknak teszik ki, akkor kiíratkoznak azok közül, akikhez még mindig számítani akarják magukat.

Az evolúció megfordítója... vissza a fára! (törölt 2014.04.20. 04:46:30

Schiffernek igaza volt, kurvagáz ez, amit ezek a ballibek művelnek. És észre sem veszik.
Az is kurvagáz, amit a Fidesz művel.
El kellene már engedni ezt a kérdést. Gyászolja az, aki akarja, de bikacsökkel noszogatni az embereket, orruk alá dörgölni, az gusztustalan.
És persze minden ki féregnyúlvány párt most reflektorfénybe akart kerülni a holoizé kapcsán.
Érvényes, aktuális mondanivaló hiányában a múlttal verik a faszukat. Pont mint a Fidesz, csak pepitában.

Hamajd 2014.04.20. 11:58:29

A holokauszt olyan, mint a rock, örök és elpusztíthatatlan, csak az utóbbi fontosabb.

süti beállítások módosítása