Skip to content


       Szűrés lista

Ön elköltözne Ócsára?

Emlékszünk még a Nagy Pénteki Ötletre, mikor néhány óra alatt kitalálták és kiírták a pályázatot az építtetőknek a Szociális Családi Házakra?

Május 30-án, hétfőn  dr. Szaló Péter, a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi helyettes államtitkára megbeszélést hívott össze az építész szakmai szervezetek vezetői (MÉK, MÉSZ, MUT, stb.) részére, az új országos Főépítész, Nagy Ervin részvételével, ahol kiosztották a kiírást.

Majd június 3-án pénteken, a 61. Építők Napján, miután az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének (ÉVOSZ) elnöke, Tolnay Tibor elmondta, hogy siralmas az építőipar helyzete, Szaló  pedig kiosztotta a három minisztérium kitüntetéseit, fel Kárpáti Józsefet, az ÉVOSZ Könnyűszerkezetépítő Szakmai Tagozatának elnökhelyettesét: állítsanak össze egy ajánlatot. A készházépítők néhány nap alatt el is készítették javaslatukat. A tagozat védjegyével rendelkező 14 – szabad gyártó és kivitelezési kapacitással rendelkező – cég 6-8 hét alatt 20-30 kulcsrakész családi ház felépítését vállalta. Az előregyártott panelekből készülő épületek legolcsóbb változata nettó 150-160 ezer forintba kerülne négyzetméterenként, a középkategóriás típusok ára ennek a duplája. A kormány által tervezett 60-80 négyzetméter alapterületű házak építési költsége így egyenként 9-13 millió forintot emésztene fel, amelyben az alapozási munkák, illetve a telek ára, valamint a közművek kiépítése nincs bennemagyarázza Kárpáti József.

Választ az építőipar még se erre az ajánlatra, se a pályázatra nem kapott, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy megfeneklettek volna a dolgok, sőt!

Hisz amit a Miniszterelnök Úr mond, az úgy is lesz. Az emlékezetes Blikk-interjú óta már meg is találták a "Szociális Családiház-építési Program I.ütemének" (bármilyen hihetetlen, 2011 van) helyszínét:


2011.augusztus 6.
:

"A Kormány célkitűzéseivel összhangban a Belügyminisztérium Területrendezési és Építésügyi Helyettes Államtitkársága megvizsgálta azoknak a településeknek a körét, ahol a Szociális Családiház-építési Program megvalósítható. Valamennyi szempont figyelembevételével a Belügyminisztérium Ócsa települést jelölte meg a Kormány számára a Szociális Családiház-építési Program I. üteme megvalósításának helyszíneként. A Belügyminisztérium javaslata lehetővé teszi, hogy az alapvetően 1000 m2 területű telkeken biztosított legyen a házikerti növénytermesztés lehetősége, a kivitelezés során teljes, korszerű és energiatakarékos közműellátás valósuljon meg, alacsony rezsiköltséggel működtethető, energiahatékony technológiákkal történjen, lehetővé tegye közfoglalkoztatás és saját munka igénybevételét, és a devizakárosultakkal kötendő bérleti szerződésben mind a pénzügyi, mind a társadalmi beilleszkedési feltételek (közüzemi díjak fizetése, közfoglalkoztatásban való részvétel, együttélési szabályok betartása) érvényre jussanak.

A Szociális Családiház-építési Program részleteiről további tájékoztatás a Kormány döntését követően adható.

(BM Sajtóosztály, kormany.hu)"

 

Csak a korábbi kérdéseinket tudom ismételni.

Egy bebukott 10 milliós tartozás átvállalása helyett miért jobb a kormánynak 13-15 milliós új házakat építeni? És miért pont Budapest környékén? A vidéki hitelesek költözzenek oda, és így a lakásuk után bukják a munkahelyüket is? Van hely a beköltözők gyerekeinek a helyi óvodában, iskolában? Vagy majd azt is építenek?

A kijelölt helyszínről pár szóban:

- a 9.000 lakosú Ócsa Alsópakony felé elhelyezkedő külterületéről van szó, ami állami tulajdonban van, így legalább a telek nem kerül pénzbe

- a két épületben működő óvoda "240 férőhellyel rendelkezik, melyben 295 - 300 gyermek nevelése történik"

- egy általános iskola, és a Bolyai János Gimnázium és Kereskedelmi Szakközépiskola van a településen

- az ipart egy takarmánygyártó cég képviseli jelenleg, mert a csődbe ment tüzeléstechnikai FÉG helyi gyárában két hónapja állt le a termelés, és felszámolás alatt áll, de a a Napi Gazdaság szerdai cikke szerint néhány napon belül újraindulhat, mert sikerült megállapodnia legnagyobb hitelezőjével, az MPF Holdinggal, így tovább működhet. Vagyis visszaveszi az eddig foglalkoztatott embereket, esetleg nem is mindet, de újakat  valószínűleg nem.

Tehát közmű nincs, infrastruktúra nincs, munkalehetőség nincs. Roppant vonzó.

A jó hír, hogy ilyen és hasonló kérdések kormánypárti politikusoknak, például Kövér László házelnöknek is eszébe jutottak.


"A terv részleteit ismertető június 6-i frakcióülés több résztvevője is azt állította [origo]-nak: Kövér és több más képviselő is felvetette, hogy szerintük nem kellően kidolgozott a koncepció. Főként azt kifogásolták, hogy a házépítési program nem oldja meg az odaköltözők munkahelyi problémáit. Egy résztvevő szerint olyan aggály is felmerült, hogy az esetek többségében a családok azért nem tudják továbbfizetni a hiteleiket, mert a családból valaki elveszíti a munkáját, ha azonban az egész család vidékre költözik a kormány által épített házakba, továbbra sem oldódik meg ez a probléma. Egy képviselő szerint feltehetően ezért választotta a BM a főváros közelében található Ócsát, hogy a Budapesten dolgozók ne veszítsék el álláslehetőségüket.

Egy képviselő szerint az ülésen többen azt is kifogásolták, hogy mi szükség van teljesen új házak felépítésére, miközben több vidéki településen is találhatók üresen álló, elhagyatott házak. Az [origo]-nak több képviselő is azt mondta: végül azzal zárták le a Matolcsyval folytatott vitát, hogy a kérdésre még később visszatérnek, ez azonban egyelőre még történt meg."

 

A rossz hír, hogy a felmerült kételyeket félresöpörték.

"A kormány tervei szerint akár már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program", tudtuk meg Kovács Zoltán, kormányzati kommunikációért felelős államtitkár tegnapi sajtótájékoztatóján.

Plusz néhány információmorzsa:

" Annak fényében, hogy mennyien és milyen formában kerültek nehéz helyzetbe, más helyszínek kijelölésére is szükség lehet az országban - tette hozzá, emlékeztetve, hogy Budapest és Pest megye az egyik leginkább érintett terület, a több százezer bajba jutott ember közül ugyanis arányaiban ott élnek a legtöbben."

"A projekt előkészítése jelenleg is zajlik, a végső döntések még nem születtek meg. A kormány már foglalkozott a kérdéssel, de még augusztusban és az ősz folyamán is tárgyal róla - mondta, hozzáfűzve, hogy több száz házról van szó. Arra a kérdésre, hogy utóbbi nagyságrend csak Ócsára vonatkozik-e, Kovács Zoltán azt válaszolta, pontos számokat annak függvényében lehet mondani, hogy mennyi ingatlanra lesz majd szükség. Kiemelte, a rendszer rugalmas lesz, az igényeknek, a bajba jutottak számának megfelelően alakul majd."

"A programot ért kritikákra az államtitkár úgy reagált: a beruházó közművesíteni fogja az ingatlanokat, és megteremti például az iskolába, munkába járás feltételeit. "Egy kis higgadtságot, illetve visszafogottságot kérek mindenki, főleg a kritikusok részéről" - mondta."

Szegény ócsai polgármestert sajnálom egy picit, mert hiába fideszes, neki se mondtak el még sok mindent, egyszerűen a feje fölött döntenek.


"Ócsa vezetője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy először körülbelül másfél hónapja járt a belügyi tárcánál az alpolgármesterrel és főépítésszel: akkor közölték velük, hogy valószínűleg a településükhöz tartozó területen építik fel a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek befogadására alkalmas lakótelepet.

Alig egy héten belül újabb egyeztetés volt a Belügyminisztériumban az alpolgármesterrel és a főépítésszel Ócsa infrastrukturális helyzetéről és szükségleteiről - tette hozzá Bukodi Károly. Hangsúlyozta: ezek a "puhatolózó" tárgyalások akár igényfelmérésnek is tekinthetők, hiszen egyelőre nem tudni - mint mondta, ő legalábbis nem tudja -, hogy hány ütemben, hány ház és mikorra épül majd fel, hány embert kell majd befogadni Ócsa-Alsópakonyon, és kik lesznek a beköltözők.

Nem mindegy ugyanis, hogy zömmel házaspárok, vagy inkább óvodás, iskolás gyermekeket nevelők gyarapítják majd a lakosságot, hiszen ettől is függ, hogy milyen intézmények fejlesztésére, bővítésére lesz szükség Ócsán - mutatott rá a polgármester. Fontos, hogy "bírjuk-e a jelenlegi kapacitásunkkal, vagy sem" - magyarázta Bukodi Károly, hozzátéve, remélhetőleg a szükséges fejlesztésekre vonatkozó konkrétumokról is szó lesz már a csütörtöki egyeztetésen.

Az MTI-nek arra a felvetésére, hogyan lehet megfelelő körülményeket biztosítani a várostól négy kilométerre eső Alsópakonyon, a szántóföldek helyén kialakítandó lakótelepen a beköltözőknek, Bukodi Károly kifejtette: a közművesítés nem a város, hanem az állam feladata. Hozzátette: ez a városrész kifejezetten jó helyen, autópálya közelében található, s vonat, illetve busz is jár a közelben.

Azt nem tudta megmondani, hogy az esetleges új álláskeresők találhatnak-e munkát, mert - mint megjegyezte - még nem ismertek az igények, mint ahogy azt sem tudni: Ócsa munkaadói milyen állásokat kínálnának. Úgy tűnik, hogy a FÉG konvektorgyár újraindulhatja termelését, ám ez nem oldja meg a munkahelykeresők gondját. A város valószínűleg nem lenne képes önerőből elhelyezkedési lehetőséget kínálni a betelepülőknek, de a "csomag" részeként a házak építése mellett munkahelyteremtésről is szó van - mondta Bukodi Károly."

 

Nos, a Nagy Egyeztetések Kormányára jellemző, hogy amíg Kovács beszélt, és Bukodi reménykedett, addig a tegnapi Magyar Közlönyben már sunyin meg is jelent az ócsai projektet kiemelt beruházássá tevő kormányrendelet, és egy kormányhatározat.

 

A beruházás lebonyolítója, a BMSK Zrt. 100% állami tulajdonban van. A többi pozitívumot még keressük.

Címkék: fidesz válság abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr183136839

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit szól Ócsa a devizahitelesekhez? Ingatlanpiaci helyzet és jövő 2011.08.16. 17:35:17

Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány az ócsai szociális családiház-építési programot, melynek során több száz lakást építenének a bajba jutott jelzáloghiteleseknek. A beruházás a tervek szerint már ebben a hónapban megke...

Trackback: Már az idén épülhet az ócsai lakópark a bedőlt lakáshiteleseknek 2011.08.12. 08:29:46

A kormány tervei szerint akár már az idén elkezdődhet a szociális családiház-építési program, amelynek első üteme helyszíneként a Pest megyei Ócsát javasolja a Belügyminisztérium....

Trackback: Hátsókert-Magyarország felé 2011.08.11. 21:15:52

 „…és ez itt a kert.” – mutat végig Schmitt Pál a frissen gyeptéglázott aranyos kis területen. „A családi kasszán is sokat lehet majd segíteni, ha itt veteményest alakítanak ki” – mondja rutinosan mosolyo...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tölgyes 2011.08.12. 11:16:49

@Gerzsonka: Miért Ön mit várna?? Ingyenes kacsalábon forgót??@CSENDES: Ne vitassa. Tudja voltak az un. káder dűlök. Egyes elvtársak inkább újba költöztek, sem hogy kifestessenek:( Aztán az így lecserélt lakást megkapta a plebs... ez is úgy működött mint a hatósági húsboltok.:)@Viktus: Ön ne akarjon semmit se kezdeni az én üresen álló tartaléklakásaimmal:)Az magántulajdon és a tulajdonnal a tulajdonos szabadon rendelkezhet... ha csak be nem vezeti az ingatlankorlátozást, ami még a szocializmus viszonyai között is alkotmányellenes volt..
Az pedig, hogy a kormány nem csinál semmit az nem igaz. Mint láthatja: van aki szerint túl sokat is csinál.. mások szerint pedig túl keveset. Vannak aki szerint:aki felvette az fizessen, ha meg nem tud fizetni, akkor pusztuljon.. Mások szerint viszont fizesse ki a tartozást az adókból, amire egyrészt tényleg nincsen elég pénz.. de nem is lenne jó, ha megtenné, mégha volna se. Ez az átütemezés, bérlakás stb nem rossz megoldás... Az MSZP-SZDSZ kormánynak kellett volna korlátoznia a hitelfelvételt..,de ezt is elkúrták..

mezga-aladar 2011.08.12. 11:17:08

@elkoltozott.: :)

hüjék is vagytok... kétfélle magyar van:

PARASZT ezek vannak határon belül
POLGÁR, ezek már elmentek rég

(én meg épp csomagolok, nekem se teccik, hogy a hírcsárda és a hírek összefolynak...)

mezga-aladar 2011.08.12. 11:18:05

@tölgyes: na végre itt is bekapcsolhatóm a szűrést, a TAHÓGRÁF jelzett... bocsika

tölgyes 2011.08.12. 11:18:15

@mezga-aladar: Szívesen beköltözne Ön egy Makovecz által tervezett házba, de annyi pénze sohase lesz:)

CSENDES 2011.08.12. 11:18:44

@mezga-aladar: Pedig azt hittem, hogy direkt írtad, úgy jobb volt.

mezga-aladar 2011.08.12. 11:22:43

a radaron láttam tölgyes utolsó rúgásait

mikovec házba... nem, sose lenne annyi pénzem... hogy kifűccsem...

de ha ilyenbe akarsz lakni vegyél kis putrit egy üzem vagy természeti veszélyes helyen, aztán majd megment a ormány mikovec... de siess mert haldoklik az öreg. az utolsókat rúgja a nemzetseggébe...

Viktus 2011.08.12. 11:23:21

@tölgyes:

A francot sem érdekli a te lakásod, de tízezrével vannak eladó lakások, és még több is lesz , amelyet az önhöz hasonló gyűjtőkön kívül nem óhajtanának évtizedekig nézegetni a tulajdonosaik , mert az üres ingatlan lepusztul na meg a költségek is keletkeznek alapban utána ... erre utaltam, hogy bérlakás építés szép elképzelés csak mi lészen , akkor a meglévő állománnyal.

Nem kellene az államnak kifizetnie a tartozást az ténylegesen dőreség viszont az államnak is szerepet kell vállalni hiszen tökre mindegy milyen kormány volt az is magyar kormány volt, amely így hazavágta az országot. A bankrendszer is legalább annyira felelős volt a hitelezési gyakorlatával így szépen el kellene osztani a terheket ... egyenként egyik sem lesz képes elviselni.

mezga-aladar 2011.08.12. 11:23:32

@mezga-aladar: bocs elírtam: ... nemzetségébe ...

CSENDES 2011.08.12. 11:24:07

@elkoltozott.: A probléma csupán az a magas házzal, hogy az nem állami tudlajdon, persze még lehet államosítani:-))) Ja, és egy apró hibája van még, hogy életveszélyes. De ugye aki devizahitelt vett fel, az megérdemli, hisz szeret veszélyesen élni. (jó, ez egy rossz vicc volt.)

elkoltozott. 2011.08.12. 11:24:21

@mezga-aladar:
nem tudom látod e a nickem..
nincsen hitelem.
arra értem azt hogy hülyére vesznek minket, hogy a politikusok és nagytőkések azt hiszik hogy ezzel a teljesen átlátszó "beruházással" a hiteleseknek akarnak jót.
Ez szin tiszta biznisz. Aki ezt nem látja át az nagyon kis naiv.
Minket = sima mezei polgarokat / parasztokat.

CSENDES 2011.08.12. 11:28:29

@tölgyes: Úgy kezdtem, hogy megbocsásson, ezt vitatom. Ön azt modja, ne tegyem. Kinek-kinek a meggyőződése. Lehet, hogy Önnek is igaza van, a korábbi átkosban élt, én viszonylag később születtem szerintem. Így mások a tapasztalataim. A szüleim mindkét alkalommal vadonatúj lakást kaptak. Az elsőt születésemkor, a másodikat a nagy békámegyeri programból. No akkor mi is azt hittük, "Ócsára" költöztünk. És tényleg igazunk lett.:-((

elkoltozott. 2011.08.12. 11:29:51

elirtam.. szoval azt hiszik hogy at tudjak verni az embereket. Es nem az a baj hogy ök ezt hiszik hanem az hogy meg vannak arról győződve hogy ezt meg is kamáljuk. Ez valamiféle betegség...

Csendes: tudom hogy nem állami. De joggal lehetne visszaállamosítani mert a tulaj magasrol leszarja. Sőt súlyosan meg is büntetném.. aztán menjen hágába..
Nem kellene lebontani, helyre lehetne tenni. persze sok pénzért.
És persze van még jó pár ilyen épűlet országszerte.

csoko20 2011.08.12. 11:32:03

@ArgonX: "Kedvencem: "fizesse ki a kormány az adósok tartozását". Nagy ötlet. Köszönjük :) "

Nekem van némi kártyaadósságom. Ha lehetne valami kormányhivatalt létrehozni ennek a kezelésére is..... :D
Sokkal kevesebb mint egy lakáshitel és becsszó, hogy utána csak az aprómból nyerőgépezek!

CSENDES 2011.08.12. 11:32:49

@elkoltozott.: Előtte sem volt állami, mert tudomásom szerint önkormányzati tulajdon volt. Persze olyan mindegy, hogy kinek a tulajdonát veszik el államosítással.

tölgyes 2011.08.12. 11:33:32

@CSENDES: A tényeket nem kell vitatni. Persze még az is előfordult, hogy egyesek ingyenes kaptak új lakást.. Nem akarom megbántani Önt, de rájuk mondta a nóta:"Apám tégla, anyám edzett talpnyaló.." stb. Nyilván ez buta előítélet vagy csak túlzott általánosításon alapuló tapasztalat volt.

A lényeg azonban az, hogy az átkosba nagyon nagy gond volt a lakás. Elég, ha csak a kor humortörténeteiből átnéz egy csokorral.

CSENDES 2011.08.12. 11:33:56

@CSENDES: És aztán kinek adják tovább....

elkoltozott. 2011.08.12. 11:36:30

@CSENDES: Persze ez is csak egy álom, de sokkal ésszerübb lenne ez is mint az ocsai hülyeség....
Ez talán még übereli a velencei kaszinóberuházást is..pedig az sem volt kispályás..

mezga-aladar 2011.08.12. 11:39:51

@elkoltozott.: vicces vagy: "magasrol leszarja"

de hidd el az magyar emberek (akik még határon belül vannak) 99% a NAGYON BUTA ÉS LUSTA...

igen is nekik ezek a dolgok nem viccesek, ők azt hiszik hogy ez érdemi segítség...

CSENDES 2011.08.12. 11:41:43

@tölgyes: Nem bántott meg, hiszen az apám, aki gázszerelő volt a JAVSZER-nél, s lakásokra járt szerelni - merthogy ebből tudott megélni, ehhez értett a kazánkovácsság és patkoló kovács mesterség mellett- nyilván akár tégla is lehetett. Ja és mi volt ilyenkor az anyukám, hát először ládagyárban, s szövőgyárban dolgozott, majd felküzdötte magát egészen a műszerészségig.
Soha nem fizetett egyetlen fillér kenőpénzt, de volt egy kiálhatatlan szokása, roppant kitartóan jár a tanácsi ügyintézők nyakára. Ja és vitt beenünket is, mert ketten voltunk, meglehetősen elviselhetetlenek.

Viktus 2011.08.12. 11:49:59

@tölgyes:

Az átkosban ehhez képest lényegében az egész vidék átalakult lásd. a falvakban a vályog helyébe , mint a gomba nőttek a jellegzetes kocka házak ...

Alternatív 2011.08.12. 11:55:15

Hajnalban a hírekben azt mondták, hogy a Nemzeti Eszközkezelő 30%-on fogja megvásárolni a bedőlt hitelesek házait. A többi 70%-ból jut elég pénz az ócsai házakra...

Rwindx 2011.08.12. 12:01:33

@mezga-aladar: Gondolom magadat az fennmaradó 1%-ba sorolod.

szürke_tag 2011.08.12. 12:03:12

Ha a lakásokat megvenné az állam és bérbe adná a tulajnak fillérekért akkor az azokkal szembe nem lenne igazságos akik ma is albérletbe élnek. Mert én egy 10 nm es patkánylukat béreltem 22 000 Ft ért. Akkor azok a házukért 100 000 ret tudnának fizetni? Valószínű nem. Ha pedig kevesebbért kapnák akkor mi akik az életünket albérletbe vagyunk kénytelenek élni, mi mennénk tüntetni ellenük. Ha pedig más albérletet bérelnének nekik, akkor felvernék az albérlet árakat. Mi sokan semmi esélyt nem kaptunk arra, hogy az albérletből kitörjünk, nekik volt esélyük de kapzsik voltak és belebuktak. Ne az albérletesekkel szúrjon már ki a kormány. Ha nem ad nekünk semmit akkor el se vegyen.

Viktus 2011.08.12. 12:09:41

@szürke_tag:

Sajnos olyan rendszer nincsen ami teljesen igazságos ... ma is bizony az önkormányzati lakásban élő nem fizetők ezrei vígan elvannak míg más fizeti piaci alapon ... sőt sok esetben a közműveket sem fizetik , és még plusz tartozásokat hajtanak fel.

mezga-aladar 2011.08.12. 12:10:23

@Rwindx: hm nem sorolom sehova... csomagolok... nekem erre már nincs időm... 130 ezer euró/év...

tudsz nyelvet? 45-50 alatt vagy? vmi értelmes diploma? akkor nosza rajta...

bandika gazdája 2011.08.12. 12:24:26

Már meg sincs kedvem szólalni, de nem bírom ki. Megint én vagyok a hülye? Mitől kerül "kevesebbe" telkeket venni, közművesíteni, házakat építeni, mint a bedőlt hitelesek 8 millió ft-os lakását 6 milláért megvenni, és benne hagyni őket bérlőnek, ahol esetleg az egyiknek még meglévő munkahelye is megmaradna, mint a gyerekeknek iskolát, óvodát, boltokat meg mit tudom én mit építeni? Nem beszélve a területi elosztásról! Miért vagyok meggyőződve arról, hogy ez megint üzlet valami rohadéknak? Bennem van a hiba?

Jerky_Master 2011.08.12. 12:27:57

@mezga-aladar: szerintem kiáltsunk ki egy miniállamot Mo-on belül (Budapest néhány kerülete, északi régi pár darabkája) ahová nem jöhetnek tahók, parasztok, hungaristák és apple-felhasználók.

nemecsek ernő áruló 2011.08.12. 12:32:37

@tölgyes: Nem, de Öntől nem is várom, hogy akár egy szavamat is megértse. Amit ki akar forgatni, azt ki fogja. Amiről én beszéltem, az a saját ingatlannak tulajdonított túlzó jelentőség. Alapvetően egy rendes bérlakás-rendszer nem lenne, nem lehetne rosszabb, mint a jelenlegi helyzet.

Gondoljuk csak el: egy 60nm-es 2+1fél szobás albérlet mondjuk Kőbányán legyen 65 ezer forint (valós adat) plusz rezsi. Ez minden hónapban ennyi. se több, se kevesebb. Ha az ingatlan fedezetű hitelben elmaradásom van, akkor a bank igényt tart a házamra, igaz? Így technikailag a saját lakásomban vagyok albérlő, és az albérleti díjat a banknak fizetem. Csakhogy míg bérlakásnál, vagy albérletnél előre tudok tervezni, és mindig tudom, hogy jövő hónapban mi az, amivel bérleti díj szempontjából számolni kell, addig a deviza-kölcsönnél nem, hogy két évre, még egy hónapra sem tudok pontosan előre tervezni! Ezért lenne jobb a bérlakásos rendszer. Természetesen el fog tartani egy ideig, míg normalizálódik a rendszer, természetesen a piacgazdaság szabályai szerint lesznek vesztesek, és a gyengék kihullanak, és nem is állítom, hogy ez jó. Viszont azt ne mondja már nekem, hogy az, ha a szüleim még engem, és a gyerekeimet is eladósítanak az jobb..,!

mezga-aladar 2011.08.12. 12:34:23

@Jerky_Master: mi már ezt megtettük 1% vagyunk, fenn lakunk a rózsadombon... ti meg lent fogtok meggebedni... adózzatok, mi meg ellopjuk... mi nem vagyunk buták... a csipak név mond neked valamit?

KGyST · http://repules.tumblr.com 2011.08.12. 13:00:05

@bulvármédiás =>:
Ha csak ez lenne.
Nem a pénzt szimatoló magántőkével van a baj, mert a nálunk jobbak azért tartanak ott, ahol, mert a magántőkének már kifinomultabb a szaglása, régebb óta szimatolják a pénzt. Hanem:
1. Mert épeszű országban, csak a sport kedvéért, nem mondják az egyik földre, h ide lehet építeni, oda meg nem. Az egész spekuláció és korrupció alapja az agyonbürokratizáltság, itt is. (Nézz meg egy osztrák vagy egy német falut, ott mért lehet akárhova építeni?)
2. Természetesen, ami állami, ott azt csinál az állam bécsi, amit akar, rá a saját törvényei nem vonatkoznak.

Rwindx 2011.08.12. 13:15:53

@mezga-aladar:
Ha így kijelented hogy Mo lakosságának 1% lusta és buta, azt biztosan tudod magadról hogy te lusta és buta vagy-e, így egyik vagy másik csoportba tartozol-e.

Kösz az "ajánlatot", de angol nyelvi tudással és 10 évnyi mérnöki tapasztalattal, itthon is elboldogulok valahogy... :) Még ha nem is évi 130K EUR fizetéssel, de el. Mondjuk aki arról álmodik hogy kimegy és automatikusan hozzávágnak egy ilyen fizetést, az vagy nagyon sokat tud, vagy nagyon keveset...

mezga-aladar 2011.08.12. 13:23:38

@Rwindx: két félreértés...

99% (nem 1%!) a LUSTA ÉS BUTA PARASZT

a 130 000 Euró az minimum középvezetői fizetés (így pontos)

két okod lehet ha itthon maracc: vagy multinál vagy vagy fidesiszta hivatalnok vagy... mindkettőhöz gratulálok...

első esetben nézz körül mennyi az átlagéletkor és gondolkozz el hol vannak a 35-40 felettiek... aztán kérdezz rá magadnál hogy hol leszel "olyan idősen"

a másik eset nem érdekes akkor már túl vagy egy gerincműtéten...

spinat 2011.08.12. 13:34:40

az volt már, hogy ha ost itt tartanak a tervezésben, akkor itt egy éven belül még senki nem fog tudni beköltözni. Addig mi lesz velük?

A másik meg hogy hogyan néz már ki eg y40 nm-es "ház" egy 1000 nm-es telken. Röhej!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.12. 13:42:30

@mezga-aladar: A harmadik,hogy szereti ezt a szétkúrt ,szétlopott,kibaszott,elbaszott országot.
Én is kimennék de utána visszajönnék(most még így vagyok) de az a baj,hogy nem nekünk kéne menni.....

mezga-aladar 2011.08.12. 13:43:51

@spinat: miért lenne röhely ? DISZNÓT és KRUMPLIT fognak vetni ;) sajnos tényleg így gondolják...

(mert ha fű, akkor kistraktor kell minden telekre...)

mezga-aladar 2011.08.12. 13:46:49

@Tigeri: szerinted mi a lóf@szért van teli a világ híres magyarokkal ???? mert az értelmese mind elment... míg a vezérünk nagy kedvence Puskás se itt lett nagy...

ez egy szájbabaszott szerencsétlen szar ország (1011 éves feudalizmus)

olvass Bíbót... fides ék is a szerint mennek... ez a forgatókönyv most megy harmadszor (100 éven belül)... vszínű fasizmus+polgárháború stb vége lesz vagy cigányozás vagy zsidózással...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.12. 13:47:21

@mezga-aladar: A füvet a fürdőszobában is lehetne termeszteni.Sőt inkább!Valahogy diszkrétebb....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.12. 13:50:06

@mezga-aladar: Jaja!De most milyen büszkék vagyunk rájuk!:))
Az a polgárháború nem lenne rossz,hogyha szeretett vezetőink lennének a farok/kötél rosszabbik végén.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.08.12. 13:51:13

@mezga-aladar: Papp László viszont nem ment el ezért nem lehetett nagy.:((

spinat 2011.08.12. 13:56:58

@tölgyes: jé tölgyes imseri a Neoprimitívet? mert én ezt a nótát tölük ismerem.

bőrmók 2011.08.12. 13:58:26

@eMM2: zsidózz csak nyugodtan, azt mindig lehet.

bőrmók 2011.08.12. 14:05:36

Basszus... megvilágosodtam.
A közmunkások kiássák az árkot, a devizahitelesek meg krumplit ültetnek bele!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.08.12. 14:06:00

@CSENDES:

"Tud erről a feladatáról az említett cég?"
2-3 napja biztos :)

A fafűtés meg teljesen korszerű, hisz a gáz már most vagyonokba kerül, ha meg a hanyatló nyugat vagy a keleti spanok elzárják a csapot, nem is lesz.

bőrmók 2011.08.12. 14:06:14

Lesz itt krumpli, mit sírtok?

elektromotor 2011.08.12. 14:09:14

@Takony_fősámán: Mi a 76 centis rongybatekert nagy lucskos pacifütykös lesz a büntetésem, ha én nekiállok magyarozni?! Ha már zsidózni.- cigányozni nem lehet?!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2011.08.12. 14:09:20

@laspalmas: jahhh, szántóföldi fa, kb. mint a magyar narancs és gyapot földek a törpe kopasz korában ;)

mezga-aladar 2011.08.12. 14:09:56

@laspalmas: ócsán sok erdő van... erdő gazdálkodás... ó csak erről híres...

@Takony_fősámán: lesz dinnye is... JÓ magyar dinnye...

gettókról meg itt van hogyan lehet élni... kellemesen...

ciganybunozes.blog.hu/2011/08/04/hidegen_hagyja_a_fal_a_roman_bejrut_lakoit

elektromotor 2011.08.12. 14:10:20

@laspalmas: Nagyon gyanús nekem hová tűnik a gáz? Tán csak nem táborokba lesz?

mezga-aladar 2011.08.12. 14:20:44

@laspalmas: viszont sok fa kell majd... ha megint nem raknak hőszigetelést a házakra...

itt a makovec kommandó...

epiteszforum.hu/node/18890#comment-13569

szerintem Las Palmas kérjük együtt a kormányt ha lehet tervezze mikovcec és jószívvel tudnánk ajánlani a Veszprémbert is kivitelezőnek... összeszokott jó csapat... "olajozottan"

Viktus 2011.08.12. 14:21:35

@laspalmas:

Igen a mérhetetlen nagy magyar erdősségekből örök időkre megvan a fűteni való :D

bandika gazdája 2011.08.12. 14:31:28

@Gerzsonka: És a 80 ezer forint magyar átlagnyugdíjból majd hol kell lakni, többnyire egyedül maradva áruld el te okos!

Rwindx 2011.08.12. 14:57:03

@mezga-aladar:
Kezdem sejteni melyik részhez tartozol a saját besorolásod alapján és azt is hogy az én besorolásom alapján, csak épp az arányokat nem vágod de ez igazából nem baj. Ez a faék egyszerűségű világképedből elég gyorsan lejön, ugyanis nem csak hivatalnokok/multi-rabszolgák/nyomorultak léteznek.

Jah, meg nyiván a németek, britek, hollandok, dánok középvezetőket várnak tízezrével, aki kimegy rögtön egy ilyen állással dobják meg. Kisfiam, ha megvannak hozzá a képességeid, a tapasztalatod, te akkor sem ezeket az állásokat fogod megkapni, esetleg ha már ott figyelsz a cégnél 5-10 éve kulizóként, és mellette fel is mutatsz valami átlagonfelülit, egyébként csak egy senki bevándorló vagy. Ha egyedülállóan zseni vagy akkor az 5-10 év lemehet talán kevesebbre is.

Ellenben csak támogatni tudlak az ötletedben, a világban akár tanulhatsz is annyit hogy idővel kevesebb marhaságot hordj össze.

Viktus 2011.08.12. 15:18:32

@bandika gazdája:

A kormány jelenlegi nyugdíjvédő politikáját, és az egészségügy megmentését tekintve ez lesz a nyugdíjasok lakhatási lehetősége, ha a nyolcvanasból összespórolják: archiv.magyarszo.com/arhiva/2007/10/31/images/09_s09emlek.jpg

nemecsek ernő áruló 2011.08.12. 15:34:32

@bandika gazdája: Hát biztos, hogy nem feltétlenül szükséges ahhoz a 60nm-es 2+1 fél szobás lakás.... 20ezer környékén lehet bérelni garzont, egyedül maradt nyugdíjasnak az nem elég? Ha már nincs lakása persze, és családja sem, akihez odaköltözhet, mert most arról beszélünk. De ez nem tudom, most hogy jön ide... 80ezres nyugdíjból 90 éves özvegyként miért akarna bárki is svájcifrank alapon lakáshitelt felvenni, áruld már el, ha te olyan okos vagy?

somogg (törölt) 2011.08.12. 16:29:02

angliaban a vallsag alatt a fizetni nem tudo ados berlo lett a lakasban, egyreszt nem fordult fel az elete fenekestul, masreszt a bank se bukta a kintlevosege jelentos reszet az alacsony ingatlanarak miatt. persze igy nem lehetett a haveroknak lovet passzolni, mondjuk nem is ez volt a fo cel.

bandika gazdája 2011.08.12. 18:12:39

@Gerzsonka: Úgy jön ide, hogy szerinted miért nem bérlakásban laknak az emberek. Azé' mert az a mániájuk, hogy akkor is lakni akarnak valahol, ha elveszítik a munkájukat, vagy megöregszenek. Az működik olyan országokban, ahol a bérek és nyugdjak azt lehetővé teszik, továbbá van elég bérlakás. Befejeztem.

elektromotor 2011.08.12. 18:31:51

Aki elveszti a munkáját, annak mindegy, hogy azért teszik ki a lakásból mert lakbért, vagy törlesztést nem fizet!
Csak most ez a mantra! Hogy "lakástulajdona van nekijje!" Na de "Bezzeg nyugaton" !! Ott
aztán B+! MÉGIS MIT AKARNAK EZZEL ELFEDNI? Kik tukmálták a Frankhitelt a népre?!

nemecsek ernő áruló 2011.08.12. 21:44:50

@bandika gazdája: Funkcionális analfabetizmusra nincs orvosság.

safranek 2011.08.13. 11:09:11

Az ott lévő föld tiszta homok, azon alig terem meg valami. Másrészt, aki nem ért hozzá, az nem fog tudni termelni magának semmit.

venszivar 2011.08.13. 11:51:58

@safranek: De a lurkóknak lesz homokozó,lazar megmondta,ha lúzer vagy.......na azért v. ott a sivatagba! DÖGÖLJÜNK MEG!Ott a lágerbe !

mezga-aladar 2011.08.13. 12:11:30

legyen Ócsa neve: Kánaán.... köszöntjük Kánaánban... itt termesztjük a Paradicsomot

ez a hepiendje a "3gyerek+3szoba+4kerék" programnak... itt ér révbe az ezüsthajónk

mégiscsak volt értelme a kajaibrahimoknak és josziftotoknak...

szürke_tag 2011.08.13. 12:11:58

@mezga-aladar: Tisztára jellemző ahogy beszélsz, csakhogy ti ott a Rózsadombon nem az eszetek miatt laktok, hanem mert kommunisták voltatok, vagy azok leszármazottai. Vagyis ott épeszű tisztességes ember nagyon kevés van. Úgyhogy ha fizetnél se akarnék köztetek élni. De csak végig kell sétálni és annyi magába beszélő, torz embert máshol nem találsz mint ott. Igen ez egy miniállam ami a kommunisták és csőcselékei, talpnyalói csináltak.

szürke_tag 2011.08.13. 12:16:22

@szürke_tag: De ahogy beszélsz az is tipikus önző máson áttaposó embert takar, akit kommunistának hívnak. Bár annyi köpönyegforgató sincs máshol mint ott, Mert a himnuszotok a munka és békéről szólt és dolgozni utáltatok. A kapitalistákat utáltátok, miközben mások elrabolt vagyonából ti is azzá váltatok, csak ti azt az empátiát nem kaptátok mellé csak az önzést. Na az ilyen gazdagokat utálják Magyarországon, nem a tisztességeseket.

mezga-aladar 2011.08.13. 12:20:52

@szürke_tag: nagyon tévecc barátom... zsidók. mi itt mind ZSIDÓK vagyunk... a magyar történelem elmúlt 100 éve a zsidók "nyírják egymást" története...

mond neked vmit Péter Gábor név? 1932 ben !!!még fasizmus sincs már megdumálta a zorosz zsidó kommunistákkal, hogy az ÁVÓ t 1945 után ő fogja vezetni...

aztán az ÁVÓ a vagyonos zsidók "kitessékeléséről" szólt. a komcsi-zsidó párttitkárok kénye kedve szerint...

az vigasztaljon hogy minden erőszakos zsidót a saját "erőszak szervezete" nyírt ki... a kishalak meg ausztráliában vagy akár a rózsadombon élnek mint hal a vízben...

így tapsoljuk el a keservesen megkeresett de könnyen elrabolt pénzeteket:
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

és így vesszük el:
h2o.ingyenweb.hu/keret.cgi?/tema/71.html

Te vagy bandi a ló... a paraszt. a magyar paraszt... csak huzd a zigát csenben!

mezga-aladar 2011.08.13. 12:27:30

@szürke_tag: ja bocs... most itt tengettyük a zéletünket... a zorbán minket is adóztat nehidd hogy könnyű volt tudomásul venni a 16% os adó miatti milliós bevétel növekedéseket... igen is szolidárisak vagyunk... de mindenképpen SAJNÁLUNK, nagyon sajnálunk téged...

hg.hu/cikk/epiteszet/12786-angol-gyep-es-a-golf-diszkret-baja-obudan#

mezga-aladar 2011.08.13. 12:29:15

@szürke_tag: jaa és léccike te is légy szolidáris... mindenhol van gyüjtőhely az én családocskámnak is... bármelyik parkolóórába beledobsz az eljut hozzám, köszike...

venszivar 2011.08.13. 12:44:44

@szürke_tag: te is MAGADBA beszélsz,hisz magadnak írod a "levelet".......még meddig fogtok FOSNI a KOMMUNISTÁKTÓL?!MEDDIG MUTOGATTOK MÉG VISSZAFELÉ?! ja,hogy így könnyebb mindent megmagyarázni. Kádáréknak kb.33-34 éve volt.....a mostani szarjankó tetvek,már 22 éve rabolják az országot s nyomorba döntötték a népet!! NYOMORBA!!!Fossál nem sokára megmúrdelsz a saját félelmed fog "elvinni"....RETTEGJ!

mezga-aladar 2011.08.13. 12:46:06

@venszivar: érted... több pénz több gond. ezeken a szar utakon naponta még bejött plusz két sport... amenyniben a golf (kocsikázás) sport... mégse járhatok mindehova helikopterrel... bár el lehet számolni a kölcségeit... hm még az erdőből vágok ki, csinálok egy itthoni golpályát... de itt a Rózsadombról mindig legurul a labda...

venszivar 2011.08.13. 13:21:08

@mezga-aladar: Ali!a múlt héten láttam a garázsodba,talán a második v.harmadik sorba egy Ferrari 777-est,nem cserélünk?Van egy T-72-esem.......kb.egyformán fogyasztanak.a jövő héten veszek 3-5 Mig-29-est.A törpe most árulja,mert kell neki a pénz,mert "kiköltekezett, vett (a TELJESSÉG igénye nélkül): mit is pl. .....?kőbányát,Tokajt,Köcsét,Q5,Q7,saját testőrséget (TEK)18 milliárdért, stb.-stb. akkor én már csak kérhetem,hogy sarok telket kapjak a GETTÓBA.mert akkor rálátnék a Migjeimre a mellettem lévő föld úton.( eddig a Rózsadombra,én is a lejtés miatt nem vehettem).

mezga-aladar 2011.08.13. 13:27:05

@venszivar: hát... a MIG et lehet hitelre is ugye? ha már ugyis a telepen vagyok.... stílszerű nem?

azon meditálok ezeket a szerencsétlen hanyatló nyugatiakat sose menti meg senki...
milyen szürke unalma életük van...

nem kellene Szuperman Viktort rájuk küldeni?

venszivar 2011.08.13. 14:00:44

@mezga-aladar: A f.szt a nyugat,dögöljön meg!Afrikát segítse,virágoztassa fel ez a degenerált!vigye az összes fattyát.mi itt az ócska gettóba homokozunk majd,ő meg a bandája,meg az összes ivadékaik, pl. Szomáliát rántsák,ki a bajból.........
A Migeket a csányi félék 99évre s kilóra (rozsdás papír áron) kapják,tehát val. , hogy én lemaradtam......erről is ,mint eddig mindenről.Ja születni is tudni kell!a diliseket,már Szupermeneknek hívják?nekik jobban hangzik,mint rohadék,fosadékok....pedig,ami igaz az,az igazság!
vajon hová tűnt@szürke_tag: gyűlésük van?

mezga-aladar 2011.08.13. 14:03:25

@venszivar: én nem tom én tahótlanítottam...

meg a pizzám is megjött... ;) konyakod van még?

venszivar 2011.08.13. 14:21:47

@mezga-aladar: Hogy ne lenne!ebéd után (Millánói makkaróni)+1-2 konyak,mi Kun utódai,így mulatunk........Ócsán a barakba mekkora bulik lesznek a vezír fosból készült szobra előtt,alatt .Majd főzök csalán levest,csalán pörköltet s rántok ki csalánt s parlagfüvet.a többit majd a Budai .....
te a sört preferálod.azért pár Heineken van ,ha a Matyi v. Jani szelleme megjelenik,legyen mivel........
Neked mi a kedvenced?Egészségünkre,itt a Róza dómon.

mezga-aladar 2011.08.13. 14:41:00

hogy köszönnek gettófalván frank-ó n?

Heil Hitel!

mezga-aladar 2011.08.13. 14:52:13

@venszivar: ebéd+édesség után, szex és ernyedt délutáni alvás előtt...

semmi szójáték? segítek? gátépítés ÁRFOLYAM védelemre ! pl ezzel vesszük körbe a Devizafalvát, Ócsón...

venszivar 2011.08.13. 14:56:01

@mezga-aladar: Te süket vagy? Melyik sert szereted?Ne bassz fel,mert be NEM engedlek a GETTÓNKBA!

mezga-aladar 2011.08.13. 14:57:32

@venszivar: :))) mindet, sőt rasszista sem vagyok a BARNA sert is... a maláta illat Glasgowban vagy Kőbányán az nagyon csodálatos

venszivar 2011.08.13. 15:16:39

@mezga-aladar: Én németbe, nem sokáig,de dolgoztam sörgyárba.Eddig háromszor voltam a Müncheni sörfesztiválon,mindig sofőr voltam! Baszki,te no rasszista,én HAJLOK RÁ,viszont mind ketten alkoholisták+kommunisták vagyunk.szar világ ez,még jó,hogy a nyugdíjam 269 000 Ft.

:)))):DDDDD

venszivar 2011.08.13. 17:01:01

@venszivar: haragszol v.elvitt az ááá v óóó.....,netán berendelt vigtohr a törp a debil,ELIGAZÍTÁSRA.
léptem.megyek a szigetre.

venszivar 2011.08.13. 17:03:46

@mezga-aladar:Bocccs a sok konyaktól ........ALADÁR! Fentit NEKED SZÁNTAM!VIGYÁZZ MAGADRA!A csövön kopogj,hallgatom.....

guma 2011.08.14. 15:56:34

a lólábat sem kell keresni!
miért hangoztatták több mint egy éve a kilakoltatási moratóriumot?
érdekes mozgolódás az otp ingatlanbizníszelni fog és képzeljétek :

hvg.hu/gazdasag/20110621_matolcsy_adam_cegalapitas

bandika gazdája 2011.08.14. 17:02:28

@guma: Kattints a Blikkre, és olvasd el mennyit és mire költött idén az Igazságügy Minisztérium! Annyit mondok, ez már nem felháborító, több annál: elkeserítő! Itt már tényleg csak egy forradalom segíthetne rajtunk.

Horizont 2011.08.14. 19:36:01

@guma: Látod mindenben van valami jó! Ebből a málészájú Matolcsyból nem is néztem ki, hogy tudott gyereket csinálni! De milyen gyereket? Micsoda parti ez is?:))

venszivar 2011.08.14. 20:47:13

@Horizont: Aztán mi bizonyítja,hogy ő csinálta?!az lehet,hogy az ő tyúkja tojta,de az "kevés",úgy kell neki!:) :D

Tedat 2011.08.15. 10:12:05

Jó lenne, hogy a Vastagbőt visszavenne egy kicsit az arcozásból!

Tudjátok, hogy mi az az agglomeráció? Azok a Budapest környéki települések, ahonnan az emberek ingázni járnak Budapestre.
Pont azért, mert helyben nincs munkahely (vagy azért, mert korábban is pesten dolgoztak).

Ha a szerző azt írná, hogy az ingázó vasútvonal lassúsága (30 km 60 perc alatt) vagy a költség (20 ezer Forint körüli a havibérlet BKV-val) a gond, akkor az más lenne.

elektromotor 2011.08.15. 17:47:33

@Tedat: "agglomeráció? "
Nem agg = idős, hanem aglomeráció, vonzáskörzet.

Alikam 2011.08.17. 17:57:16

@Könnyen elkaptuk, uram!: nem egészen így képzelem. Vagyis a példám nem erre vonatkozott. 100 milliót vennék fel, hogy ne legyenek likviditási gondjaim, ami annyit jelent, hogy 10 millió lenne a befektetés, a fizetésből törleszteném, de ha bármi gikszer lenne ott lenne tartaléknak a 10 millióm, amit törlesztésre is tudok fordítani.

Szóval ez volt a példám lényege.

abandi 2011.08.17. 19:05:12

Ócsa egy fasza hely: tele van üregi nyulakkal.
Ki van ez találva....

HenteSS88 2011.08.21. 09:28:33

Milyen jó lesz Ócsán lakni... A gyerekek láthatják az út mellett ácsorgó kurvákat, így viselkedésmintát is kapnak. Magyar Bollywood

Szűcs Róbert · http://www.beszerzesi.info 2012.04.20. 09:17:33

A mai napon (2012. április 20.) megjelent a kivitelezésre vonatkozó tenderfelhívás. A házak blokktégla szerkezetűek lesznek, nettó 50 és 70 nm közöttiek. A kivitelezési határidő 180 nap, de a vállalt határidő értékelési szempont.

A nyertesnek vállalnia kell, hogy foglalkoztatja az ajánlatkérő (nem az Önkormányzat, hanem a BM-OKF) által rendelkezésére bocsátott (köz-foglalkoztatott) munkaerőt.

Az alkalmasság keretében igazolni kell többek között:
- 2 milliárd Ft árbevételt az elmúlt három évben,
- legalább egy 500 millió forintos referenciamunkát,
- rendelkezésre álló szakembergárdát.

Az eljárás gyorsított tárgyalásos, emiatt jelentkezni május 02-ig lehet.

Sikeres közbeszerzést kívánok!
Szűcs Róbert

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2012.04.20. 10:43:12

@Szűcs Róbert:

Szia!

Van tipped, ki fog indulni és nyerni?

Szűcs Róbert · http://www.beszerzesi.info 2012.04.20. 10:56:55

Van egy kedves megbízóm, akinek ugyanez volt a véleménye, amikor először találkoztunk. Addig sohasem indult közbeszerzésen. Aztán készítettem neki kb. 1,5 év alatt négy közbeszerzési pályázatot, amiből hármat megnyert...

Szóval a kérdésedre a válasz: az fog nyerni, aki komolyan veszi a pályázatot, és a vállalásai is jók lesznek.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.17. 11:54:12

Katasztrófaszállás a mező közepén, százmilliókból... fasza! Na és a buktát ki nem látta előre?
index.hu/belfold/2014/01/17/megbukott_az_ocsai_kiserlet/

Hamajd 2014.01.17. 12:56:30

Ön elköltözne Ócsára?

Majd, ha kibuc lesz.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.17. 19:31:11

Hogy ezt is megtudtuk: Gyurcsány tehet az ócsai lakóparkról:
index.hu/bloghu/kepviselofunky/2014/01/17/tudt_hogy_meg_az_ocsai_lakoparkert_is_gyurcsany_a_hibas

Naná! Ha Gyurcsány nem bassza el, akkor Orbánékat talán meg sem választják, és akkor nem tudták volna felépíttetni a lakóparkot. Tiszta sor!

Hamajd 2014.01.18. 12:04:57

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): " Ha Gyurcsány nem bassza el"

Hát akkor ne bassza el, se Ő se a többi Ő.

lyken 2014.01.18. 19:26:30

@Tedat: "Jó lenne, hogy a Vastagbőt visszavenne egy kicsit az arcozásból!"
Ja, mert nem lett igazuk, ugye?

@laspalmas: "Van tipped, ki fog indulni és nyerni?"
Nálunk ismeretségi körben az volt a tipp 2011-ben, hogy a kivitelező. Valljuk be, a történelem minket látszik igazolni. ~2,5 milliárdból építettek ~100 millió forint piaci értékű ingatlant. És mint kiderült, Gyurcsányahibás ezért is. LOL?

süti beállítások módosítása