Skip to content


       Szűrés lista

Hoffmann hazudott, a helyettese pironkodott

Elég hamar, mindössze egy nap alatt kipukkadt a lufi a közoktatási törvénytervezet 40 oldalas mellékletével kapcsolatban.

Emlékszünk: A meglehetősen negatív hangulatú, kirúgásokról, iskolabezárásokról író titkos (=eltitkolt) melléklet az fn24-hez került, Hoffmann Rózsa meg letagadta, később pedig azt mondta, hogy "olyannyira titkos, hogy én sem tudok róla".

Nos, a mellékleten Réthelyién kívül rajta van az ő aláírása is.

Két eset lehetséges.

Az egyik, hogy szegény államtitkár asszony Cavintonján kezdte a kormány a gyógyszerkassza kiadásainak csökkentését.

A másik, hogy szimplán hazudott.

Ez utóbbit tartom valószínűbbnek, ugyanis az oktatási bizottság csütörtöki ülésére nem ment el, helyettesét, Gloviczki Zoltánt küldte el magyarázkodni.

Az fn24 bizottsági ülésen részt vevő forrása szerint a helyettes államtitkár „elvörösödve próbálta menteni a menthetőt”. Elmondta, hogy az anyagot az Ecostat készítette a törvény alapján. Hoffmann Rózsa, amikor erről nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki. Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. - kijelentette: "ezek nem célok, hanem következmények". A bizottságban – forrásunk szerint – erre nagy és kínos nevetés tört ki, még a kormánypárti bizottsági tagok sem állták meg nevetés nélkül.



Arra kérdésre, hogy akkor ezek szerint úgy terjesztették a kormány elé a törvényt, hogy tisztában voltak annak következményeivel, a helyettes államtitkár úgy reagált, hogy ezek a számok "csak a lehetséges szélső értékeket írják le".

A bizottságban arra is rákérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy miért nem történt valós, érdemi egyeztetés a törvényről. Gloviczki erre azt kezdte fejtegetni, hogy az egyeztetés egy filozófiai kérdés, mindenkit meghallgattak, legfeljebb nem fogadtak meg minden javaslatot, továbbá az egyeztetési folyamathoz tartozott a sok kiszivárogtatás és ötletelés is.

Sajnálom, hogy nem lehettem ott a bizottsági ülésen, csodás műsor lehetett! 1-2 hét múlva, ha nyilvánosságra hozzák az ott készült jegyzőkönyvet, feltétlenül kitesszük. Addig meg várjuk a magyarázatokat arról, hogy miért hazudott Hoffmann, hogy gondolhatta, hogy nem fog lebukni, és miért is nem mond le/rúgják ki páros lábbal egy ilyen csúnya beégés után.

Ja, és hogy kap-e prémiumot Gloviczki "bűvész" Zoltán, az "idősödő tanárember" a védhetetlen védéséért, vagy ez a minisztériumokban benne van a munkaköri leírásban. 

Címkék: oktatás fidesz idióta hoffmann

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr963355971

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hoffmann Rózsa védelmében 2011.11.14. 19:47:55

Eldőlt, hogy mi lesz a magyar oktatás közeljövője. Hosszabb távot azért nem lehet jósolni, mert már elég reform-hátraarcot láttunk két évtized alatt. A rendelkezésekről készített és komoly iskolabezárásokkal, pedagóguselbocsátással számoló hatástanulmá...

Trackback: Kulturális köztársaság 2011.11.13. 10:30:08

p { margin-bottom: 0.21cm; }Evidenciák hiányoznak. Olyasmik, amiket gyermekkorban kellett volna elsajátítania a közösség minél nagyobb részének.   Abban a pillanatban, amikor Hoffmann Rózsa Államtitkár Asszony túlbontotta az igazság bizonyos részl...

Trackback: Hülye ez a magyar? 2011.11.06. 21:22:53

Hirtelen felindulásból írok most. Ebből kifolyólag nem fogom előre átgondolni mondandóm felépítését, fogalmazásom helyességét. Lehet, hogy megsértek egy pár embert, lehet, hogy csak én látom rosszul és éretlen fejjel a dolgokat, de az is lehet, hogy cs...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jerome de la Essex 2011.11.05. 15:47:18

hogy ezek már tényleg nem tudnak eltakarodni a büdös... az egy dolog, hogy anyám tanárként - 31 év után, kiemelt pedagógusként - havi 147.500-ft-ot visz haza, de hogy még a régi, bevált oktatási rendszernek a maradványait is teljesen szétb@asszák ezek az ingyenélő senkik, élen a Bűvésszel, azért az már a világ legalja...most meg még aggódjak, hát ha az ilyen trógerek miatt még nyugdíj előtt el is köszönnek tőle...

Tila. 2011.11.05. 15:48:22

következmények nélküli ország?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.05. 15:49:46

Nagy művészet kell ahhoz, hogy csúnyábban lebukjunk egy ordas hazugsággal, mint a teljes Gyurcsány-kormány, Veressel és Drazséval súlyosbítva :-)

Gratulálunk Rózsa, igen, te tényleg megcsináltad!!!

Komolyan ilyen hülye, hogy ha aláír egy 40 oldalas übersúlyos anyagot, ami napvilágra kerül, és ő letagadja, akkor nem vágják az orra alá?

Az ilyen nemhogy politikusnak, de embernek is hülye.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.05. 15:52:26

@zero:

Gondolj bele, mit tankolna a kocsidba xD

2011.11.05. 16:00:20

@zero: és ezen dolgozott vagy másfél évet, visszadobták X-szer... ugyancsak csókos lehet, vagy azért ül a nyakunkon, mert egy hülyét kidobni annyit jelentene, hogy foszlik a Vezér tévedhetetlenségi nimbusza.

Az is megérne egy misét, hogy rendes tervezés meg egyeztetés helyett kiszivárogtatnak, és megnézik, melyikre mekkora a felhördülés. Aztán a belengetett tízlázáros aljasság helyett végül egy hatlázárost vernek keresztül, és mindenki örül, hogy nem a legrosszabb történt, csak nagyon rossz...

(az EVA-ról kéne egy ütős poszt, linkekkel arról, hogy hogyan legegyszerűbb külföldi céggel adóoptimalizálni :))

Pampák Bikája 2011.11.05. 16:09:41

Keresztény erkölcsiségű pártok keresztény erkölcsiségű politikusai keresztény erkölcsiségű helyeken keresztényien, de főként azonnal lemondanak...

Viktus 2011.11.05. 16:11:01

Mi a probléma? egy évszázadot visszalépünk max. , akkor sem tanult mindenki ... volt a cseléd világ meg a Mária Valéria telep. Ráadásul még van remény, hogy nem lesz határzár , és lehet a rothadó nyugatra menekülni.

Viktus 2011.11.05. 16:11:38

@zero:

Szóval te vagy az a csúnya gonosz Balázs? :D

Kis ember 2011.11.05. 16:14:30

@somewhat damaged:

"Az is megérne egy misét, hogy rendes tervezés meg egyeztetés helyett kiszivárogtatnak, és megnézik, melyikre mekkora a felhördülés"

Fiatal vagy még. Itt 40 évig pont ez ment.

2011.11.05. 16:15:55

Nos, tudok olyanról, aki ott volt és mesélte, a levegő megállt picit, amikor ezt tálalták a ÁHnak...
Egyébként mértéktartó és hiteles szakszervezetek ezt már a koncepció tárgyalásánál is kiszámlálták, és a törvénytervezettel kapcsolatosan meg nagyon pontosan, holott az Ekostat számait nem ismerték:

www.pedagogusok.hu/

www.pedagogusok.hu/index.php?cikk=030322_a_psz_eszrevetelei_es_javaslatai_a_koznevelesi_torvenytervezethez

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.05. 16:22:56

@somewhat damaged:

Mi nem eva-zunk, így ebben annyira nem vagyunk otthon ...

2011.11.05. 16:34:34

@zero: kár, mert az egyik legjobb...és szemetek, hogy ezt akarják elvonni!!!!

Horizont 2011.11.05. 17:32:47

Gloviczki "bűvész" Zoltán mondta:
„a költségvetés megalkotása is igazi bűvésztrükk, csak ahhoz nem kell cilinder és varázspálca”.
Nem is az kell hozzá b+ !!! Hanem valami más amiben hiányt szenvedtek mindnyájan!
"az egyeztetés egy filozófiai kérdés" - na ez sem semmi!
Ja neki is 5 gyereke van a legnagyobb Ráhel pont mint a nagyfőnökének:))

Thresher 2011.11.05. 18:03:14

A, hogy ő hazudott, max. nekünk új, viszont mindenki a kormányban tudja mi a Zigasság...már mint oktatásügyileg. Na már most, ha korábban sem baszta a csőrüket hogy az egyik alkalmazotjuk keveri a kaksát, akkor most se fogja. Másik opció, hogy nem tudtak arról hogy mit nyilatkozik ez a tyúk, viszont akkor meg az alulinformáltság miatt jár a saller.

Ironfist 2011.11.05. 18:07:37

"Hoffmann Rózsa, amikor erről nyilatkozott talán rossz választ adott – mondta Gloviczki."

Aha, te meg talán fel leszel akasztva a gazdáiddal együtt, te féreg.

@laspalmas:
"Gondolj bele, mit tankolna a kocsidba "

Hát nem a drágábbik benzint XDD

@zero:
Ja, erre gondoltam pont :D

@Pampák Bikája:
"Keresztény erkölcsiségű pártok keresztény erkölcsiségű politikusai keresztény erkölcsiségű helyeken keresztényien, de főként azonnal lemondanak..."

Miután pont ez a párt (nekem senki nem jön azzal, hogy a KDNP az nem a fidesz vallási tagozata!) nyüstölte Gyurcsányt jó sokáig, hogy a "eddig hazudtunk, ezután ne tegyük" típusú lebukásért mondjon le, akkor, ahogy az előző posztban is kifejtettem, ha ezért ez a büdös ribanc nem mond le, és nem is rúgják ki, akkor mindenki, aki innentől védi a fideszt, az mindenféle érvelés, és akármi nélkül nevetségessé lesz, pusztán azzal az indokkal, hogy a fideszt védi.

@Letícia:
"Nos, tudok olyanról, aki ott volt és mesélte, a levegő megállt picit, amikor ezt tálalták a ÁHnak..."

Hiba volt nevetni. Azonnal ki kellett volna törjön egy felháborodott tiltakozás.

bucbuc 2011.11.05. 18:12:38

@zero: Sajnos egyet kell értenem, ez a legsúlyosabb balkán szindróma. És ezek irányítják az országot.
Ez basszameg kétségbeejtő.

SztupY · http://sztupy.hu 2011.11.05. 18:27:45

eváról: Ja. Mi év végén akartunk belépni EVAba, mert már szinte semmilyen költséget nem tudunk elszámolni, így ez lenne az egyetlen értelmes módja annak, hogy hétköznapi életre fordítható pénzt lássunk abból amit csinálunk.

(gyors és korántsem pontos összehasonlítás: EVA: bejövő bruttó pénz 30%-át befizeted, fizetsz még tb járulékot, a többi nagy részét kiveheted saját célra (azért persze vannak buktatók), hátránya, hogy csak max 25milláig, és nem tudsz költségeket elszámolni. Ideális olyan cégeknek, ahol kvázi nincs költség, mert szellemi terméket állítanak elő (ami igaz a legtöbb olyan vállalkozásra akik azért vállalkoznak, mert nem voltak hajlandóak őket munkavállalóént alkalmazni).

Nem EVA: bejövő bruttóból lejön az ÁFA (25/27%), társasági adó (10/16%), maradékból ha osztelékot akarsz kifizetni, akkor osztelékadó/szja/tb, ha munkabérként fizeted ki magadnak akkor tb/szja/stb, ha tagi jövedelemként akkor is rámegy tb/szja meg még nem tudom mi minden más. Persze ha valamit el tudsz számolni, akkor jó, de annak is van egy határa, főleg ha olyan tevékenységet végzel, ahol nincs számottevő költség, vagy az egyszeri költségeket már rég elszámoltad.

Maga az EVA megszüntetése nem is annyira vastagbőr (bár persze biztosan _nagyon_ rosszul érinti azokat akik ezt választották), hanem az, hogy 1,5 hónappal a következő évi EVA bejelnetési határidő előtt (dec20) még SEMMIT nem lehet tudni, hogy mi lesz vele, az ember csak kapkod az ellentmondó nyilatkozatok után. A vége tényleg az lesz, ogy az összes volt EVÁs cég alapít angliában valami közvetítőn keresztül céget, aztán "rossz" esetben még ki is költözik oda...

2011.11.05. 22:11:15

@Ironfist: majd a akik megszavazzák, tiltakoznak? Te hol élsz? Kéz szenvedés az egész és akkora bukta lesz belőle...majd a k. szülők is felébrednek, az a 2/3-ad, akik ezeket az ökröket megszavazták, ha a gyerekeknek nem lesz se suli, se közlekedési eszköz, amivel a 20-35 kmre kell majd bevinni.

2011.11.05. 22:12:20

Ja, most hallom a hírekben, be is nyújtották a köznevelési törvényt a parlamentbe...Hát ennyit erről.

2011.11.05. 22:24:24

@Algopirin: figyi itt a lényeg: @SztupY: köszönöm, a lényeget leírtad!:)

Megdobbent 2011.11.06. 03:45:31

Filozofiai kerdes a falhozallitas kerdese, eppugy hipotetikus mondjuk a lampvasra huzas, vagy pusztan elmeleti, ha teszemazt elgazositasrol esik szo az orban rezsimmel kapcsolatban. Es mint ilyen, ugyebar nem letezik gyakorlatilag.

Argumentum ad hominem 2011.11.06. 09:58:42

"Gyerekként imádkoztam istenhez, hogy hozzon nekem egy biciklit, aztán rájöttem, hogy isten nem így működik. Loptam egyet és kértem isten, hogy bocsássa meg." - valahogy így hisz HR-rozi is abban, amiben...

Argumentum ad hominem 2011.11.06. 10:04:39

Mondjuk az sem semmi, hogy egy bűvészre van szükség, amikor a szalonkavadászoknak már derogál a kammogás...

Argumentum ad hominem 2011.11.06. 10:09:28

Kereszténydemokraták....mi? Alkoholista, védettállat-kilövő, pedofilpap-kitüntető okádmányok. Bocsánat, ha túl finom voltam.

2011.11.06. 10:15:51

@Argumentum ad hominem: :D:D:D Ez jó, majd meggyónja, és annyi..:))) Képmutató farizeusok...:(

SvenH. (törölt) 2011.11.06. 21:58:56

most mi a gond, hogy az alapszintu oktatast megprobaljak rendbe rakni vagy hogy hazudtak rola?

Ringlósztár 2011.11.06. 22:06:35

"Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. - kijelentette: "ezek nem célok, hanem következmények"."
Szemét, hazaáruló banda.
Az összes magyar alkalmazottat bérrabszolgává akarják tenni. Mondjuk, közülük egyetlen percig nem dolgozott egyik sem, Orbán seggének nyalásán és Rapcsák seggének törlésén kívül.
Kinevezték Fürjes Balázst, hogy leszedje a 20%-ot a budapesti nagyberuházásokról Orbánnak, a hvg szerint Fürjes édesanyjának neve Hoffmann Rózsa.

Ringlósztár 2011.11.06. 22:07:17

@SvenH.:
"Majd a dokumentumban szereplő negatív következményekről – óriási lemorzsolódás, nagyarányú képzetlen munkaerő megjelenése stb. - kijelentette: "ezek nem célok, hanem következmények"

Talán ez.

SvenH. (törölt) 2011.11.07. 01:03:02

@Ringlósztár: szemely szerint kurvara ruhelltem mar azt is amikor az őszödi beszedbol idezgettek...
de mint apa a hulye gyerekenek elmagyarazom...

"a dokumentum lehetséges veszélyként leírja, hogy megemelkedhet a képzettség nélküli fiatalok aránya. Az már-már parodisztikus elem, hogy a „versenyképességi hatásnál” mit várnak a terv alkotói saját művük hatásaként: „…képzettség nélkül, szakmai tudás hiányában és az eddigieknél fiatalabb korban (16 évesen) az oktatási rendszerből kikerülő fiatalokat.”"

ezt magyarazni kell? van ismerosod aki pl. 16 eves cigo csajokat tanit, ugy hogy mar fel eves a baba? hogy az mennyire ra van szorulva a szakkepesitesre? vagy amikor a 4et jarja meg a 16 eves nehezen tanulo az a TOBBIEKRE milyen hatassal van?
jo persze elofordulhat hogy az altalanos 5 osztalyaban es 17 evesen lesz determinalva a szivsebeszi palyara de ez azert nem valoszinu...

SvenH. (törölt) 2011.11.07. 01:07:12

"Felső tagozat működését ott engedélyezi a törvény, ahol legalább két párhuzamos osztály van, azaz a kisiskolák nagy részét be kell zárni, össze kell vonni. A tervezet szerint 633 feladatellátási hely szűnik meg, több mint 50 ezer gyerek kerül át más intézménybe, és közel 3 ezer pedagógus kerül az utcára. A megtakarítás 2015-ig közel 28 milliárd forint. Ráadásul – s ezt is leírják Hoffmannék – azokról a településekről, ahol megszűnik a felső tagozat, amelyik szülő teheti, már alsóból is kiveszi a gyereket és inkább egy nagyobb iskolába viszi."

ezzel mi a gond?
az hogy Hoffman idiota volt es alairta?
inkabb ott nem kellett volna tudomast se vennie rola? es amikor szembesitik akkor racsodalkozni?

en budapestikent mar regota csipte a szemem, hogy KIVETELEZNEK egyes helyszinen levo gyerekekkel... most legalabb bevezetik, es akkor sirjak en is hogy jujj de hat nem ezt igertek?

öreg rája · http://ezsemaz.blog.hu/ 2011.11.07. 06:51:19

És új tantárgyként bevezetik a Fideszizmus politikai magyarázat tanát.

Ringlósztár 2011.11.07. 09:14:45

@SvenH.:
Jók a cigányok (ha másra nem, intő példának), mert szélsőséges példákkal bármilyen idióta elképzelést alá lehet támasztani.
Szerintem rá van szorulva szakképesítésre, különben csak áll a segélyért sorba.

Van saját apám, még ha halott is, de azért köszönöm a jószándékodat.

Ringlósztár 2011.11.07. 09:20:52

@SvenH.:
Tetszik ez a gondolkodás, hogy 28 mrdHUF meg lesz az oktatáson takarítva kormányzati szinten, csak arra szarnak, hogy nemzetgazdasági szinten erősen ráfizetéses lesz, mert gyerekek fognak kikerülni az oktatásból képzetlenül, a másik településre való áthordás során minden évben meghal majd néhány család közlekedési balesetben, a kiesett munkaidő, az elfüstölt üzemanyag, a környezeti terhelés növekedése, a képzésből kiesett tanulók és pedagógusok segélye több lesz, mint a megtakarítás. Legalább egy nagyságrenddel.
Az a lényeg, hogy fontos dolgokra maradjon pénz, a nem használt vasúti szárnyvonalak üzemeltetése, MOL részvények vásárlása és a stadionépítések a kapcsolódó lenyúlásokkal ne szenvedjen halasztást!

SvenH. (törölt) 2011.11.07. 13:58:12

@Ringlósztár: total rosszul fogod fel...
miert nem azt nezed hogy egy 700 fos faluban minek azt a plusz egy epuletet fenntartani cakli pakli? az mennyi futesi koltseggel is jar?
miert nem azt nezed hogy a gyerek nagy kozossegben sokkal inkabb meg tudja talalni a sajat erdeklodesenek megfelelo matek faktot, vagy a ketkezi SZAKMAT?

en altalanosba itt pöstön sok sok dizelt elfustolve jartam iskolaba sokkal tobbet utazva mint amit most a nagy atlag kisfalusinak fel kellene vallalnia, hadd ne sajnaljam mar oket ok?

amugy meg ha olyan modon neznenk a jarulekfzetest es a segiiilyt ahogy te irod, akkor nyissunk mar ki egy-ket szenbanyat

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.07. 15:38:23

@Argumentum ad hominem: @Letícia: Erről a vicc jut eszembe amikor sok nő érkezik a menyország kapujához és csak azokat engedik be,akik megcsalták a férjüket.Az az egy nő aki nem csalta meg a férjét és mehet a pokolba,hőzöng hogy most mi van ? Erre Szent Péter:
Tudod,Isten a bűnösöknek megbocsát,de a hülyéknek nem! ( Ez van sajnos.)

Jurganov 2011.11.07. 19:28:24

@Tigeri: sok nő érkezik a menyország kapujához és csak azokat engedik be,akik nem csalták meg a férjüket. akik megcsalták mehetnek a pokolba, sokan elindulnak búsan a pokol felé, egy ott marad. szt. péter utánuk szól: hé asszonyok, a süketet se hagyják itt :)

allegretto23 2011.11.07. 20:13:35

@SvenH.: Csak mert pösti vagy, elmagyarázom... ha te iskolából kijövet lekésed 14.30-as 173-as buszt, amivel hazamennél Újpalotára, akkor 14.40-kor jön a következő... ha az alsómocsoládi 14.30-astt késed le Felsőmocsoládon, akkor majd 18.30-kor mégy haza, addig meg kódorogsz a buszmegálló körül az utcán- akkor is, ha -15 fok van. Ha este bármilyen iskolai program van és lekésed a 7 órást, akkor, ha nagy a falu (1000-2000fő) van esetleg 22.30-as, ha kicsi, akkor így jártál. Reggel nem alucika 6.30-ig, mert akkor indul a busz...tizenkét évig csináltam, tudom miről beszélek. Cseszd meg a 28 milliárdodat- költsétek stadionra, meg svájcifrankoshitelesmentésre.

SvenH. (törölt) 2011.11.08. 00:51:09

@allegretto23: nekem nem jo a 173as busz, az tul lassu, en mindig a 173E -vel szoktam menni

amugy nem eppen az van hogy egesznapos oskolat is bevezetik?
akkor milyen delutani kulonorarol hablatyolsz? amugy nagyobb helyen pl. nem csak "nezzuk meg hogyan etetik a gyesznyot" delutani szabadfoglalkozas lehet hanem valami kozmopolitabb is pl. matek :)

allegretto23 2011.11.08. 08:56:57

@SvenH.: Nem járok Újpalotára, nem vagyok tisztában a 173-as és a 173E gyorsaságának különbségével- az Astoriánál szoktam látni és tudom, hogy nem négy óránként jár... Hablatyolni nem szoktam, mert én végiggondolom, hogy mit mond a másik fél és úgy reflektálok. Ezen kívül olyan dolgokról nyilvánítok véleményt, amit ismerek- amiről fogalmam nincs, arról kussolok. 50-100 felsőtagozatos nem egy iskolába fog járni a városban, hanem különböző iskolákba szórják szét őket, ergo sem az iskolai elfoglaltság, sem az iskola utáni esetleges elfoglaltság nem lesz azonos. Ameddig egy városban könnyen megoldható, hogy Józsika fociedzésre szaladjon suli után, Mancika meg énekkarra, addig egy falusinak ez megoldhatatlan logisztikai probléma- vagyis, ki fog belőle maradni. A külön matekból is. Nem vagyok ellensége a kisiskolák racionális bezárásának, de most pont megint sikerül a ló túloldalán landolni: eddig mindig a valóban kislétszámúak megszüntetéséről volt szó, most viszont arról, hogy minden olyan felsőtagozatot megszüntetnek, ahol nem tudnak párhuzamos osztályt indítani egy évfolyamon belül. Ez esetenként 80-120 gyerek utaztatását jelenti, ami legalább két busznyi oda-vissza/nap. Nem a gázolaj a sok, hanem a kölykök fölöslegesen elpocsékolt ideje. A disznóetetés, vagy más házkörüli, mezőgazdasági munkák pedig egy faluban a gyerek hétköznapjához hozzá kell, hogy tartozzanak. Aki nem szokja meg gyerekkorában, az pár éven belül elmenekül a faluból. Eddig mindig azért nyítt a népnemzeti jobb, hogy megölik a falut. Na, most tessék figyelni, most rúgják bele az utolsót- és a legnagyobbat.

SvenH. (törölt) 2011.11.08. 21:14:32

@allegretto23: "Ameddig egy városban könnyen megoldható, hogy Józsika fociedzésre szaladjon suli után, Mancika meg énekkarra, addig egy falusinak ez megoldhatatlan logisztikai probléma- vagyis, ki fog belőle maradni. A külön matekból is. Nem vagyok ellensége a kisiskolák racionális bezárásának, de most pont megint sikerül a ló túloldalán landolni: eddig mindig a valóban kislétszámúak megszüntetéséről volt szó, most viszont arról, hogy minden olyan felsőtagozatot megszüntetnek, ahol nem tudnak párhuzamos osztályt indítani egy évfolyamon belül."

oszinten...
Orbant is e miatt utaltam hogy onmagat megcafolta egy bekezdesen belul
te nem latsz itt semmi ellentmondast?

persze felsotagozatot megszuntetik ahol nem tudnak inditani parhuzamosan, azaz ahol csak egy osztaly lehet
nem vagyok most benne de nem specializalodik mar az ottani oktatas is? most akkor jo hogy tud specko matekot tanulni vagy nem?

"Eddig mindig azért nyítt a népnemzeti jobb, hogy megölik a falut."
en sose mondtam hogy ki kell nyirni pedig celzottan egyszerubb lenne... csak hat azert ne legyen mar az hogy egy falusi gyerekre szarabb oktatasi szinvonallal tobb penz megy el mint egy pöstire
csak mert a pösti kepes olyan helyen lakni ahol sok masik ember lakik

Ironfist 2011.11.09. 00:23:16

@SvenH.:
" csak mert a pösti kepes olyan helyen lakni ahol sok masik ember lakik"

Ja, a sok vidéki bunkó, hogy képzeli, hogy nem Pesten lakik? Fujj! :D

allegretto23 2011.11.09. 07:14:34

@SvenH.: Az, hogy te a disznóetetés helyett űzött délutáni szabadfoglalkozáson a speckó matek párhuzamos osztályt értetted nem okoz ellentmondást abban amit én írtam. Nem, nem jó, hogy azért, hogy 100-ból 10 gyerek tudjon speckó matekot tanulni, az összesnek utazni kelljen. A felsős gyerekek nagy részének nem speckó matekra van szüksége, hanem az általános alapismeretek biztos elsajátítására, a lassúbbaknak felzárkóztatással, a jóeszűeknek matekszakkörrel, biztonságos környezetben, megfelelő mennyiségű szabadidővel, amit a családdal tölt. Másképp: általános iskolában nem az a lényeg, hogy mit tanítanak, hanem az, hogy hogyan. Mindegy, zárjuk le a vitát, te pösti vagy, én meg csak igeiglenesen Budapesten tartozkodó falusi - nem egyformán látjuk a világot.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.11.10. 12:18:52

Hát, ha hagyják, miért ne csinálnák?

RobÚr 2011.11.14. 13:41:18

@SvenH.:
Nagy penge vagy.
Látszik, hogy pesti vagy.
Szerinted milyen a közlekedés egy 700 fős faluban?
Hová tud bejárni a gyerek tanulni?
Kinek van saját autója?
Kicsit nézz körbe az országban.

süti beállítások módosítása