Skip to content


       Szűrés lista

Csodálatos emberek mutatták be a Politika fertőjét

Debreczeni József, Gyurcsány Ferenc és Kuncze Gábor bemutatták Debreczeni új könyvét, ami a magyar politikai korrupcióról szól.


(Fotó: Index)

Köszönjük szépen, hogy új megfejtéssel gazdagították a "vastagbőr" kifejezést!
(Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció alelnöke.)

Debreczeni a Mozgó Világban írt egy hosszabb cikket az új könyvéről, nem nagy meglepetés, hogy a cikk háromnegyede az Orbán-család meggazdagodásáról szól, Orbán-bányákkal együtt:


"Ami Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont illeti, az ő esetükben soha nem merült föl a leghalványabb gyanú sem, hogy kormányfői pozíciójukat bármily vonatkozásban össze lehetne kapcsolni a privát vagyonszerzésükkel. (Még a Gyurcsány elleni nyilvánvaló politikai bosszúperben se kreáltak ilyen motívumot.)
Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg. Gyurcsány vagyonosodásában minden valószínűség szerint szerepet játszottak a politikai kapcsolatok, ám ő maga akkor még (illetve már) nem töltött be semmiféle pozíciót, így az ő esetében szóba se jöhet, hogy visszaélt volna a rá ruházott közhatalommal. Gyurcsány sajátos szerepére még visszatérünk, most azonban lássuk végre a medvét: azt a miniszterelnököt, aki merőben új korszakot nyitott a magyar politikában."


A cikk végén még jut egy kis hely a pártpénztárnokokról, persze semmi konkrétum, hiszen Debreczeni a könyv előszavában be is vallja, hogy "nem vesztem el a részletekben. nem bogozom vég nélkül a szövevényes ügyek szálait, nem válik követhetetlenné az olvasó számára a sok cég- és személynév.


"Gyurcsány hamar fölismerte a pénztárnoki rendszer súlyos következményeit. Hogy a politika intézményesült feketegazdasága nemcsak anyagi értelemben kriminalizálja a párt (idővel minden párt) tevékenységét, de politikailag is vészesen deformálja: megbénítja és a maga uralma alá vonja a párton belüli demokrácia intézményeit. Fölismerte, hogy az informális gazdasági hatalom a formális politikai hatalom fölébe kerekedett az MSZP-ben. Részben erre a fölismerésre vezethetők vissza azok a kormányfői erőfeszítések, amelyekkel többször is nekirugaszkodott a pártfinanszírozás törvényessé és átláthatóvá tételének – ám ezek a törekvések (ha a saját frakcióján nagy nehezen át is tudta verni őket) végül mindig megbuktak a Fidesz ellenállásán (erre még visszatérünk).

Gyurcsánynak pártelnökként és miniszterelnökként 2008 májusában sikerült keresztülvinnie, hogy az általa államtitkárrá kinevezett Puch helyére a párt választmánya titkos szavazással Brecskáné Nagy Máriát, az addigi főkönyvelőt válassza meg, ám a pártfinanszírozást továbbra is Puch tartotta a kezében. Tudniillik egyedül ő ismerte azt a sűrű szövésű, mégis láthatatlan, informális kapcsolati hálót, amely a bizalmas személyes kontaktusok révén összegyűjtötte, és a megfelelő pontokra irányította a párt működésének anyagi forrásait. (Egy MSZP közeli vállalkozó mondta nekem akkoriban: csak nem gondolja a Gyurcsány, hogy ez a nő tényleg átveheti a párt anyagi ügyeit? Föl se veszik a telefonját. Azt se tudja, kiket kellene felhívni…) Ezek után aligha csodálkozhatunk azon, hogy Gyurcsány lemondását követően formálisan is újra Puch lett a pénztárnok (továbbá képviselő, immár ötödszörre, és – most először – elnökségi tag is)."


Csodálatos, precíz, igazi oknyomozó-leleplező könyv lehet, szintén ott a helye a karácsonyfa alatt Matolcsy György könyvével együtt.

 

 

Címkék: könyv pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr373431166

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Fidesz kormány Magyarországa a korrupcióba is belesüllyed 2011.12.03. 22:27:38

Nos, ha az azelőtt elmúlt 8 évben soha nem látott mértékű volt a korrupció, akkor a Fidesz alatt most megláthatjuk a soha nem látott mértéket is meghaladó mértéket. A megláthatatlant láthatjuk, megcsinálták a lehetetlent! Nem csak az államadóssá...

Trackback: Fiatal Anarchisták Szövetsége 2011.12.02. 18:54:14

Régi, féltve őrzött vágyam, hogy megalapítsam a Független Anarchisták SZövetsége nevű politikai pártot, a FASZ-t. A szlogen a következő lenne: mindenki bekaphatja....

Trackback: Mentsük meg a József Attila szobrot! 2011.12.02. 14:15:49

Gyújtsunk mécsest együtt a Kossuth téren József Attila szobránál a költő halálának 74. évfordulóján, december 3-án 17 órakor.Ennek a szobornak itt kell maradnia. Nem azért, mert József Attilának ne lenne máshol szobra. Nem is azért, mert ha nincs ...

Trackback: Koki és saller? Kiderült! Orbán Viktor Az amerikai fiútól nyúlja a szövegeit! 2011.12.02. 11:23:33

Hazánk miniszterelnöke kétségtelenül igazi retro arc. Nem póz, esetleg a néhány évvel ezelőtti divat csábításának való engedelmeskedés ez, Orbán Viktor komolyan gondolja. Sejthető volt ez már akkor is, amikor - az idősebbek szeme biztosan könnybe lábad...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scagnetti 2011.12.02. 16:08:05

@is: Ha a végösszeget nézzük, Gyurcsány a nagy erőlködés ellenére sem ért el semmit, szóval nem jobb semmivel. Egy kormányfő csinálja is a dolgát, ne csak akarja, mert azzal semmire sem megyünk!

Scagnetti 2011.12.02. 16:09:30

@Beru: Ugye milyen vicces? És még viccesebb az, hogy egy a politikai korrupcióról szóló könyveben nincs benne a szadesz, csak az Mszp és a Fidesz.

farcsika67 2011.12.02. 16:11:11

a helyzet az, hogy gyurcsányék legalább munka közben gazdagodtak meg, vállalkoztak, kockáztattak, itt lehet nyerni, meg veszteni. de az orbán és bűnbandája mit csinált, hogy milliárdosok lettek? poitikából nehéz ennyire meggazdagodni. a gazdasághoz meg fingjuk sincs. nem ismerik a befektetés, meg a kockázat szót. ezért nem értik a gazdaság világát. gazdasági hatalmukat a politikai befolyásukkal nyerték. egy forintot még saját kockázattal nem kerestek.

Vidéki 2011.12.02. 16:18:33

„(Debreczeni amúgy a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíció alelnöke.)”
Üléspontja határozza meg álláspontját. Üléspontjával gondolkodik.

A valóság égi mását Debreczeni az utolérhetetlenül nagy demokrata így festi le:

Gyurcsány „Fölismerte, hogy az informális gazdasági hatalom a formális politikai hatalom fölébe kerekedett az MSZP-ben.”

A mesében a fő gonosz szerepét Debreczeni Puch László pártpénztárnokra ösztja.

Debreczeni meséjében az MSZP-ben is munkamegosztás volt: Minden jót Gyurcsány elvtárs körének kellett köszönni, viszont a hibákat mindig mások követték el. Olyanok, mint Puch László, aki alulról jövő bírálatot is meg mert fogalmazni az utóbbi időben Gyurcsány elvtárssal szemben, pedig Debreczeni szerint Gyurcsány elvtársat csak „Hódolat illet meg, nem bírálat”.

„Az ellenség keze betette a lábát.”

Debreczeni meséjében az MSZP-n belül az ellenség keze szerepe Puch Lászlóra van kiosztva.

Szittyós Feri 2011.12.02. 16:19:24

@DarthVader: ahogy a legtöbbeknek az, mivel erről ritkán ír az állítólag Fideszes magyar média. A legnagyobb állami cégeknél volt igazgatósági és FB tag (reptér, Magyar Hitelbank, Postabank, stb).

Szittyós Feri 2011.12.02. 16:22:28

@is: ha valóban ilyen eredményeket lehet elérni ellenzékből (hiszem Gyurcsány zseniális reformpolitikája csakéskizárólag a patásördög és a fidesz miatt bukott meg!), akkor hogy lehet hogy a mostani ellenzék egy szalmaszálat sem tud keresztberakni amikor lényegi kérdésekről van szó? Ennyire tehetségtelenek, vagy valami más a magyarázat?

Beru 2011.12.02. 16:28:17

@Scagnetti: igen, erre írtam, hogy az újságíró szerint van jó korrupció és van rossz.

tojas99 2011.12.02. 16:28:43

Minden tiszteletem a fenti képen látható 3 úriembernek, de mostmár takarodjanak a jó kurva anyjukba!

Scagnetti 2011.12.02. 16:29:24

@farcsika67: Feri mit kockáztatott? Mert a saját pénzét biztos nem. Fillérekért szerzett meg állami tulajdont, mert a pozícióban levő haverjai elintézték neki. Ezen nem lehetett bukni.

Lehet építeni vállalkozást a semmiből, kockáztatva a pénzed, házad, stb. De ezt a Feri ugyanúgy nem ismeri, mint Viktor, mert sosem kellett kockázatot vállalnia.

zladko 2011.12.02. 16:51:53

@farcsika67: álmodj királylány....

Ironfist 2011.12.02. 16:52:18

@Vidéki:
A te Orbán Viktortól átvett mesédben meg nincs más, csak fideszelés=hazugság.

zladko 2011.12.02. 16:56:52

@is: nézzük tehát: igazságos tisztességes fletó terveit csak a patásorbán gátolta meg. Sőt még jött az a fránya válság aminek nagy áldozata lett ferkó, csak és kizárólag azért nem ugrott az egekbe a pannon puna. Ejha. Ezt te tényleg így gondolod?

toronado 2011.12.02. 17:06:53

A Debreczeni Kódexből:
"... A beszélőkéjét az apjától örökölte - mondja fiáról az édesanya. S tán még valamit. Valami nyilvánvaló könnyedséget, természetességet és lazaságot. Ahogy leül, ahogy hátradől a széken és keresztbe teszi a lábát. Nincs benne semmi görcsösség, semmi rejtett kisebbségi érzésből fakadó kompenzálási kényszer. Nincs benne az alulról jött ember darabossága és erőszakossága. Torz közvetítéssel, különös áttétellel, de valahogy talán mégiscsak eljutott hozzá valami: az egykori dzsentri ősöktől - a felvidéki Gyurcsányoktól. Valami, ami - találkozva az anyai munkásvilág egyszerűségével, szorgalmával és becsületességével - szárba szökkent és termőre fordult."

A Kulcsár Kódexből:
"Szóljatok Gyurcsányinak"

regress 2011.12.02. 17:18:42

sajnos debreceninek igaza van.a cigánygyerek nem tiszta.de sok milliárdos van az országban,érdekes módon ők mindig jól érzik magukat,bárki van kormányon.

tudi 2011.12.02. 17:23:04

Nu drága barátaim én nem is tudom, hogy melyik művet vegyem meg karácsonyra, lehet mindkettőt megveszem, hátha tudom majd mutogatni az unkáimnak. Ez a Debreceni is minden volt már, csak akasztott ember nem, most ahogy látom a Fletó nagy talpnyalója, de lehet, hogy x év múlva meg róla ír egy "leleplező" könyvet.
"Ami Gyurcsány Ferencet és Bajnai Gordont illeti, az ő esetükben soha nem merült föl a leghalványabb gyanú sem, hogy kormányfői pozíciójukat bármily vonatkozásban össze lehetne kapcsolni a privát vagyonszerzésükkel. (Még a Gyurcsány elleni nyilvánvaló politikai bosszúperben se kreáltak ilyen motívumot.) "
"Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg."
Ezen a két mondaton gyakorlatilag a föld alá röhögtem magam.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:09:51

@szakállasbácsi: jobb ötletem van annál, mint ahogy avataroddal, nickneveddel és beírásaiddal is a származásodat csacsenolod -
Rövidítsd inkább így:
1: moslékzabáló
2: disznó
3: genetikailag szolgalélek
4: mucsai
5: náci
6: troll.

Martian (törölt) 2011.12.02. 18:10:49

"Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg."

Barátoméknál vizesedik a mennyezet, le kell verni... majd megveszem nekik ezt a könyvet, utána le fog az jönni magától is!
:)

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:12:30

@Martian: természetese Apró Piros és Dobrev elvtárs vejeként viszonylag könnyű volt üzletemberként meggazdagodni...

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:15:42

@bürger: szólj oda az elvtársaidnak, hogy ne cigányozzák Orbánt.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:19:35

Ez az egész újabb Debreczeni-cirkusz olyan szánalmasan átlátszó... Fletó otthagyta az anyósokat, gyorsan bele kell bikázni Puchba, aki kétségtelenül a rendszerváltás piócája, de szemernyivel sem különb Fletónál. Ír egy teljességgel összeszedetlen, pocsék könyvet nagy kapkodásában (a nyelvével írta, fenékbőrre). Így jó időre kitolta Puch leleplezésének lehetőségét.

Scagnetti 2011.12.02. 18:21:45

@toronado:

Ez a Debreczeni is tud segget nyalni. Vajon a Feri képét is kitette otthon a falra, hogy minden nap láthassa?

DarthVader 2011.12.02. 18:21:54

Látom, micsoda öröm bódottá' , végre meg lehet szólalni :) Amíg az orbáni gazdaságpolitika (bocs. ilyen nincs, szóval ami gazdaságpolitika helyett van) volt teritéken, addig valahogy nagyobb csend volt jobboldalról, csak a nagyon elszántak nyitották szóra a keyboardjukat. Ezek szerint azért olvastak, csak nem volt mondanivaló. Végre van :)

Még mindig Gyurcsányhoz pozicionáltok mindent. Ha annyira lúzer, akkor úgyis megy a levesbe a pártjával együtt. Ha ennyit foglalkoztok vele, akkor még úgy talál kinézni, hogy még mindig tényező.

jani888 2011.12.02. 18:24:41

Debrecenivel nem érdemes vitatkozni. Azt mondják :Aki szarral birkózik,ha győz is szaros lesz.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:25:54

@DarthVader: "orbáni"...? Fóbiás vagy, nyuszifül? Se éjjeled, se nappalod Orbán nélkül? Állandóan körötte forogsz, mint vvalami rozsdás ringlispil? Mire ez a beszäry rettegés? Te is látod, hogy ha ma lennének a választások, akkor 4/5-del nyerne???

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:28:31

@is: " megpróbálta rendbe tenni az országot" - nem zsibbad bele a nyelved a permanens nyalásba???

regress 2011.12.02. 18:32:08

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: én nagyon nem szeretem a keresztényeket.ezekről a kínzás,kivégzés, háború jut eszembe.elmehetsz te a picsába viktoroddal,20-éve még ő is így gondolta,de bennem van gerinc azóta nem szavazok rájuk

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 18:33:58

@regress: kit érdekel, hogy szereted-e a keresztényeket? Az is teljesen érdektelen, hogy számosan meg titeket utálnak.

Rántott máj (törölt) 2011.12.02. 19:14:40

@toronado: "Valami nyilvánvaló könnyedséget, természetességet és lazaságot."
:)))))))))))))))))))))))))))))))
Ez kész... nyilvánvaló lazaság :) Tíz év alatt nem láttam tőle egyetlen könnyed vagy laza vagy pláne természetes mozdulatot. Bár így belegondolva a botsáska is természetes :)

2011.12.02. 19:37:01

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: orsós egy cigány származású kisztitkár, akit a legnagyobb tolvaj zsidó spekuláns soros gyuri vett atyai pártfogásba a gengszterváltás hajnalán. hiába végzett egyetemet, munkahelye soha az életében nem volt, mégis 89-től 2005-ig saját bevallása szerint 97 millió forintos vagyont harácsolt össze, baszod, ez nekem 95 évi netto munkabérem, de neki csak úgy jött, és senki sem firtatja, hogy honnan, meg hogy fizetett-e utána adót, na szóval az orsós kultusszal lehet bedugulni, petárdát a seggibe, aztán begyújtani a kanócot! ez egy utolsó mocsodék szemétláda, aki a mi nyomorunkon élősködik 23 éve, abzug!!!

Scagnetti 2011.12.02. 20:27:06

Jó amúgy a könyv címlapja. A harmincas-negyvenes években csináltak ilyeneket. Úgy látszik Fletóéknál a cél minden eszközt szentesít.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.02. 20:59:14

@Seduxen: A bátyám egyszer vett egy jó fajta bort a haverjának.Az meg elkezdte fölönteni kólával.Bátyámnak nem tetszett.Amúgy meg nálam az édes bor a menő kis köcsög.És a legjobb autó amiben ültem a S8-as audi.:))
A poszthoz.A zeemúút húsz év politikusait kéne megfingatni.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.12.02. 21:00:08

Mert az utóbbi 20 évben adtak el mindent és még élnek,megvannak a bűnösök.

DarthVader 2011.12.02. 21:26:53

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Te eddig hol voltál, hogy hál'isten nem láttunk? (És miért nem maradtál ott? :)

Hogy a p.csába lehet 18 vagy hány kommentben semmit se mondani?

toronado 2011.12.02. 22:04:56

@Rántott máj: Ez kész... nyilvánvaló lazaság :) Tíz év alatt nem láttam tőle egyetlen könnyed vagy laza vagy pláne természetes mozdulatot. Bár így belegondolva a botsáska is természetes :)

Moldova György:
"Mindkettőt elkerülöm. Orbánnak nem tesz jót, ha megöregszik, Gyurcsány pedig egy tücsökúrfi."
www.fn.hu/belfold/20110928/moldova_meg_egy_zarojelben_sem/

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:12:41

@toronado: elvti, tudod, én megkérdezném Moldovádtól, hány Ft-ot kapott a hatvanas években azért, hogy "Elbocsátott légió" című alantas szerecsenmosdatásában azt hazudta, Péter Gábort (cionizmus vádjával) kivégezték.

DarthVader 2011.12.02. 22:13:37

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:

Ingyen, a szemed közé, anusból :) Félig darabos, szemed csukd be :)

Andráska8 2011.12.02. 22:16:23

Éppen azért nyírta ki az Puch vezérelte MSZP Gyurcsányt, mert nem volt hajlandó mutyizni velük.
S 2007-ben a tisztasági csomagját meg akarta velük szavaztatni.
Addigra azonban már mindent a Puch-Simicska paktum uralt a pártban.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:20:39

@Andráska8: megőrültél? Gyurcsány 7 évig ellenáll Puch erőszakjának? De a végén bedarálják? Érik az új ideológia? :DDDD

Andráska8 2011.12.02. 22:21:51

Szerintem az Arcmás című könyvéből már mindent megtudtunk:

'A napokban elolvastam Debreczeni József új könyvét. Magyarország elmúlt húsz évének és várható jövőjének megismeréséhez, megértéséhez nélkülözhetetlen alapmű. Aki komolyan érdeklődik a belpolitika iránt, annak kötelező olvasmány.

Aki meg véletlenül nem érdeklődik a jelen és az igencsak közeljövő dolgai iránt, az majd rájön, hogy érdeklődni lesz kénytelen.

Orbán Viktor útját írja le alaposan és tárgyszerűen megközelítve. Persze az illető hívei szerint nyilván elfogultan...de hát a hipnotizáltakon nem lehet segíteni, ők saját vakhitük foglyai.

Populizmus és fundamentalizmus a két alapvető politológiai tartalom, amivel jellemezhető a várhatóan hegemón pozíciót szerző Vezér politikája.

Két idézet: "Minden nagy népvezér művészete abban áll, hogy egy nép figyelmét ne szétszórja, hanem mindig egyetlen ellenségre összpontosítsa. Ha ésszerű érveléssel állok a tömeg elé, nem ért meg. De ha olyan érzelmeket keltek benne, amelyek a szájíze szerint valók, akkor nyomban követi a parancsot, amit adok neki. Amit akkor mondok a népnek, amikor tömeget alkot, amikor a fanatikusan odaadó befogadás állapotában van, az mélyen beléje vésődik, és megmarad benne, mint hipnotizáltban a sugalmazás. olyan kitörölhetetlenül belé ivódik, hogy ellenáll minden ésszerű érvelésnek." (A. Hitler)

2008. május 29-én Pannonhalmán "elképesztő magabiztossággal kifejtette, hogy most jönnek ők, hogy végre összerántsák ezt a szétesett társadalmat, és senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy itt az ideje újrateremteni a keresztény Magyarországot, a maga erkölcsi rendjével. A civilek pedig ne ugráljanak, mert fölöttük eljárt az idő, most a nagyegyházakon a sor, hogy végre rendet teremtsenek a káoszban, s ezt meg is fogják tenni - a jobboldallal együttműködve." (Erdő Péter bíboros, érsek)

A jelenlevők (Várszegi Asztrik, Kenedi János, Gombár Csaba, Rainer M. János) dermedten hallgatták. Főként az érsek határozottsága és magabiztossága volt ijesztő.

A jelenség nem magyar specifikum. A globális válság miatt világjelenség - főként a perifériákon egyelőre - a populizmus (hatalmi célú üres ígérgetés) és a vallási fanatizmus, fundamentalizmus előretörése.

Antall József, mint a könyvből is kiderül - Orbánnal ellentétben, de például Tisza Istvánhoz hasonlóan - az állam és egyház szétválasztásának a híve volt. A halálos ágyán állítólag elsuttogott mondatot "Keresztény Magyarországot akartam, mert csak ennek van jövője", csak Bolberitz Pál címzetes apát hallotta (?), a mellette álló másik személy már nem.

Életében Antall felhívta a figyelmet az Európában is jelentkező keresztény fundamentalizmussal kapcsolatban:

"Nekünk minden ellen, ami a fundamentalizmuson alapul, küzdeni kell, mert az életveszélyes a világra:" '
djnaploja.blogter.hu/380956/debreczeni_jozsef_arcmas

Kuncze Gábor, az SZDSZ volt elnöke szerint az Arcmás arról szól, hogyan lett egy "tehetséges, akarattal, vezetői képességekkel rendelkező szépreményű politikusból populista népvezér". A kötet - mondta - annak története, miként jutott el az ország a rendszerváltás eufóriájától az eszement szembenállásig. Kuncze azt mondta: az Arcmással Debreczeni megjósolja a parlamenti demokrácia végét. "Higgyenek neki! De most ne legyen igaza!", tette hozzá.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:22:32

@DarthVader: ne tévessz össze anyád szájával.
(Én vagyok a szebb.)

Andráska8 2011.12.02. 22:25:26

Gyurcsányhoz hiába ment bárki az MSZP-ből, nem lehetett semmibe belerángatni.
Ha belerángatták volna, már ott lenne Orbán asztalán minden, s nem sukorókkal jönnének.
Persze próbálkozás volt, nemrég a facebookon egy posztban leírta.

toronado 2011.12.02. 22:30:15

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:12:41
@toronado: elvti, tudod, én megkérdezném Moldovádtól, hány Ft-ot kapott a hatvanas években azért, hogy "Elbocsátott légió" című alantas szerecsenmosdatásában azt hazudta, Péter Gábort (cionizmus vádjával) kivégezték.

Mi akadálya a kérdezésnek?

DarthVader 2011.12.02. 22:30:45

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!:
E' gyenge vót.... izzadságszagú... fogy a puskapor,mi?

Andráska8 2011.12.02. 22:31:10

2009-es cikk, az ÉS-ben jelent meg eredetikeg:

"Meggyőződésem, hogy az őszödi beszéd is egy sápvita miatt került a nyilvánosság elé. Amikor Gyurcsány Ferenc és Kóka János bejelentette a Fidesznek, hogy nincs több autópályapénz, föltűnő módon szinte a felére csökkent az autópályaépítés kilométerára. Ez szigorúan érintette a Fidesz költségvetését, és egyes szocialista párpénztárnoki körök hatalmát is. Ettől kezdve közös érdek volt Gyurcsány buktatása. Megkezdődött a Kossuth-téri komédia.
Természetesen nem akkoriban kezdődött a nyilvánvaló összejátszás a két nagyvállalat pénztárnokai között, ami a felszínen mostanában, a frekvenciázásban bukkant ki. Most szólok: ha nem lesz parlamenti vizsgáló bizottság ebben az ügyben, akkor is kiderül az igazság. Az elpofátlanodott hatalmak túl messzire mentek. "

'Nem csak beszivárogni sikerült: a Fidesz hatékony pénztárnoki munkával térdre is kényszerítette az MSZP-t. Abban biztosak lehetünk, hogy igen konstruktív ellenzék lesz. Elsősorban a korrupcióban, másodsorban abban, hogy Orbán minél ügyesebben tudja legyűrni a Jobbikot. "
andrassew.blogspot.com/2009/12/ezeknek.html

(Ezután jelent meg Mong Attiláék könyve is erről)

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:31:51

@Andráska8: "Orbán asztalán "? Fóbiás vagy, nyuszifül? Se éjjeled, se nappalod Orbán nélkül? Állandóan körötte forogsz, mint valami rozsdás ringlispil? Mire ez a beszäry rettegés? Te is látod, hogy ha ma lennének a választások, akkor 4/5-del nyerne???

Hagrid 2011.12.02. 22:31:52

@is: Na és mi lenne ha egyiket sem tartanánk meg?

toronado 2011.12.02. 22:32:14

regress 2011.12.02. 18:32:08
@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: én nagyon nem szeretem a keresztényeket.ezekről a kínzás,kivégzés, háború jut eszembe.elmehetsz te a picsába viktoroddal,20-éve még ő is így gondolta,de bennem van gerinc azóta nem szavazok rájuk

Gondolom az ateisták közelebb állnak a szívéhez, Andrássy út 60, Recsk, Gulág, Katyn stb. stb.

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:32:37

@DarthVader: itt te mondod meg, mi a verejtékszag, Mi ez itt, disznóól?

Andráska8 2011.12.02. 22:37:11

Azért van itt elég név és kft- tételes felsorolás - , hogyan lopta össze az állami forrásokból Orbán, Kövér stb a vagyonát:
mozgovilag.com/?p=5012

De, még pontosabb Ferenczi Krisztina Szüret című könyve, ahol Orbán 'uralkodása' alatti vagyongyarapodásról ír oknyomozó történetet.

Karácsonyi ajándéknak azt is!

Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény! 2011.12.02. 22:41:37

@Andráska8: "állami forrásokból Orbán..." Fóbiás vagy, nyuszifül? Se éjjeled, se nappalod Orbán nélkül? Állandóan körötte forogsz, mint valami rozsdás ringlispil? Mire ez a beszäry rettegés? Te is látod, hogy ha ma lennének a választások, akkor 4/5-del nyerne???

yotta 2011.12.02. 22:54:16

@Virág et.:

Nézd, nem megy ez a szerecsenmosdatás neked: én elolvastam Debreczeni Új Miniszterelnök című könyvét Gyurcsányról, amelyben töviről hegyire levezette, hogy Gyurcsány előremenetelét csak a politikának köszönheti.
Megismétlem - hátha nem fogtad - korábbi vagyonnyilatkozatából az derül ki, hogy semmije sincs egy pápai lakótelepi ingatlanon kívül, mostanában évi százmilliós jövedelmeket vall be.
És akkor még egy szót sem szóltam Nomentana, Fittelina, Szalai utca és egyéb ügyletekről.

Tehát, Debreczeni azt hazudja, hogy: "Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg."- ami azért nem igaz, mert Gyurcsány politikai szerepvállalása az oka a meggazdagodásának! (Bajnait még nem vizsgáltam)

Orbánról pedig azért hazudik, mert Orbán nem gazdagodott meg! Orbán legfeljebb annyira "gazdagodott" meg, mint amennyire bárki "meggazdagodna" szinte beavatkozás nélkül, ha biztos állása, havi közel félmilliója és országosan ismert lenne!

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.12.02. 23:13:51

@yotta: plusz jól kell nősülni. Pl. az Apró-klán egy tagját kell elvenni feleségül...

yotta 2011.12.02. 23:18:19

@Kara Kum: Igen, de ezt szándékosan hagytam ki, ugyanis ez a tény is Debreczeni hazugságát igazolja, tudniillik Gyurcsány második nősülése éppen politikusi mivoltának köszönhető, ergo amennyiben ez is része a gazdagodásának, akkor ez is a politikai szál eredménye.

glinolid 2011.12.03. 08:21:53

Pfuu, tegnap én is majd leestem a székról, amikor megláttam ezt a hírt. Azt hittem, félreklikkeltem és a HCS-n vagyok.

toronado 2011.12.03. 09:02:44

A kép a legszebb, akár Eörsi is festhette volna.
Ötvöződik benne az MSZP szerethetősége, az SZDSZ igazsága és az MDF nemessége.

Bryan élete 2011.12.03. 11:51:26

@Gyerekek! Én vagyok Zimömen, a híres keresztény!: nem vagyunk fóbiásak orbántól, mert a fóbia az félni valamitől. Ettől a mindenre alkalmatlan, hataloméhes, agresszív kis seggdugasztól nem félünk, egyszerűen csak utáljuk, mint a szart! Rettegni pedig nem tőle, hanem az általa másfél év alatt lepusztított jövőmtől rettegek.

Scagnetti 2011.12.03. 12:27:02

@toronado: Ez mekkora szöveg volt. Mikor először hallottam, majdnem leestem a székről. :)

Horizont 2011.12.03. 15:14:15

@Beru: Tökéletesen igazad van! Ha az ember mélyen belegondol akkor hányingere lesz!

A politika egy tragédia.Eleinte egy tragikomédia, kár, hogy hagytuk és lám ez lett belőle. Mindig minden oldalon akadnak ilyen hazug, köpönyegforgató seggnyaló emberek, akik meg vannak győződve a maguk és a gazdájuk nagyságában és nagy küldetéstudatukban a józan eszük teljesen elvész. Néha hallom Kunczét is a Klubrádióban ahol olyan mérhetetlenül fölényesen bírálja a mostani kormányt, mintha ő az előző alatt nem az első sorban pöffeszkedett volna egy SZDSZ-ben. Az önkritika a politikusokból valamilyen genetikai okból kitörlődik ahogy felkapaszkodnak. Az Orbán kormány is kiborít nap mint nap a tömény baromságaival, de amikor az MSZP, DK vagy mi az isten megszólal,meg 1-2 lepusztult volt SZDSZ-es, na akkor kivernek minden biztosítékomat.
Olvasom, hogy ment itt a vita O. V. + Gy. F. meggazdagodásán. Érdekes mind a kettő a maga nemében. Ahonnan elindultak és amit csináltak eddigi életükben, hát a végeredmény köszönő viszonyban sincs azzal. Egy pápai panelproli, és egy alcsútdobozi később székesfehérvári egyszerű családból származó diplomás emberek. Egyikük se a saját erejéből lett milliomos. Jókor, jó helyen voltak, jól használták ki a kapcsolataikat, és előnyt faragtak a mindenkori helyzetükből (meg amiről még nem is tudunk). És elfelejtenek visszanézni honnan is indultak. És esküjük ellenére se azon fáradoztak, hogy szolgálják hazájukat.......
Én csak itt csendesen csodálkozom azon, hogyan tud bárki is egyik vagy a másik mellé állni!?

Scagnetti 2011.12.03. 18:12:00

@Horizont: Kuncze fölényeskedéséhez annyit mondanék, amit egy haveromtól hallottam, és szerintem nagyon találó.

A magyar politika három alaptörvénye:

1. Politikustól önkritikát ne várj!

2. Főleg ne várj politikustól önkritikát Magyarországon!

3. És soha, semmilyen körülmények között ne várj önkritikát szdsz-es politikustól!

Egyébként a haver régebben szoci szimpatizáns volt, ma szerintem már nem szavaz senkire. De hogy a saját pártjának koalíciós partneréről is ez a véleménye, az azért már elég durva. Kuncze csapatára mindig is jellemző volt a nagyképű, lenéző stílus, a "mi úgyis jobban tudjuk, mint ti" mentalitás. Azóta sem változtak. Most szépen odagyűlnek a DK köré, ahol már várják őket, hisz ahol Molnár Csabák elférnek, oda az öntelt szadeszesek is. Nincs köztük szinte semmi különbség. És majd osztják az észt tovább, miközben ők maguk már leégtek az ország előtt többször is.

A meggazdagodással kapcsolatban is igazad van. Ezeknek olyan lehetőségeket biztosítottak az ismerőseik, amelyekről más csak álmodhat. Nem vitatom, hogy a meggazdagodásuk törvényes volt (ez minősíti a rendszerváltást), de azért ne avassuk szentté őket! Simlis kis szemétláda mind.

Horizont 2011.12.03. 18:48:06

@Scagnetti: Nem vagyok már mai csirke, de néha csak nézek ki a fejemből némelyik politikuson. Ilyen pl.Molnár Csaba, Szijjártó kicsit csendesebb ma már, amióta Giró-Szász szárnyal! De ott van Lázár! Szerintem ma és most ő vezet toronymagasan minden alsó szinten:((( Bicskanyitogató egy ember. Említhetném még Rogánt is. Tehát ha valaki azt hitte, várta, hogy majd kihalnak a régi "vágású" politikusok és majd a következő generáció.... Sajnos be kell látni, hogy ugyan itt van a következő politikus nemzedék, de sajnos rosszabbak mint elődeik. De mit is várhattunk. Ezt látták, hallották ezt tanulták, az anyatejjel együtt szívták magukba. Semmi reményünk semmire....
Kunczénak csak annyi a pozitívuma, hogy régen nagyon jó humora volt. Ennyi. Mára kiveszett belőle még ez is!

pjotr_75 2011.12.03. 21:27:58

Végülis ez egy jó könyv lehet, igazi bennfentes információkra támaszkodva :)

H I T E L E S források.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.03. 22:33:01

@yotta: "én azt a kijelentést vitattam, melyszerint kétség nem fér ahhoz, hogy Gyurcsány nem használta fel gazdagodásához a politikusi karriert, mert ez a hazugság ALAPESETE!"

Debreczeni azt mondja, hogy az aktuális politikai pozícióját nem használta fel. A kapcsolatait felhasználta, ezt elismeri. Namost az, hogy diszlexiás vagy, nem ok arra, hogy az Interneten okoskodj.

Horizont 2011.12.04. 08:23:27

@Brendel Mátyás:
Én azért ez ügyben vitába szállnék Debreczenivel és veled is. Szerintem mindig felhasználta az aktuális POLITIKAI kapcsolatait!! Ez egy picinyke ország ami annyira átitatódott politikával, hogy itt lépni (és milliókat, milliárdokat szerezni) a "kapcsolatok" kihagyásával lehetetlen. Lehet ez a KISZ felső köre, beházasodás egy olyan családba, ami egyet jelentett a beköltözéssel a rózsadombi villába, és ezáltal is újabb kapcsolatok megszerzésével, stb.stb. Hidd el egész nyugodtan, hogy milliomos, milliárdos nem lehet Magyarországon valaki csak "úgy" !! Nem hinném, hogy védelemre szorulna Gyurcsány (se Orbán) és meg sem érdemlik!
Debreczeni pedig a legkevésbé....

yotta 2011.12.04. 09:34:37

@Brendel Mátyás:

Ember! Az Isten haragját, hát itt a mondat idézem: "Mindketten politikai szerepvállalásuk előtt, üzletemberként gazdagodtak meg."

Mondd, te annyira agymosott vagy, hogy a saját szemednek nem hiszel? Itt áll, hogy: "politikai szerepvállalásuk előtt"!!!!!!!!!!!!!!! Gyurcsány nem politikai szerepvállalása előtt gazdagodott, hanem politikai szerepvállalása MIATT! Ez indult a KISZ KB titkárasággal, és az MSZMP tagsággal, majd folytatódott előbbi politikai szerepvállalás folyományaként lenyúlt vagyon működtetésével, mialatt persze nyíltan jelentetett meg politikai tanulmányokat, csak te olyan részeghülye vagy, hogy nem emlékszel arra, hogy nevezett még Medgyessy előtt volt riportalanya az akkor még INFO-rádiós Kálmánnak...

De nem is ez a lényeg, hanem a leírt szavak bameg: "politikai szerepvállalásuk előtt" Érted? Azt hazudja, hogy "ELŐTT" pedig a valóság az, hogy "alatt", "okán", "maitt" !!! Most akkor ki a diszlexiás? A hajam az égnek áll az ilyen agymosottaktól!

toronado 2011.12.04. 09:47:00

@Brendel Mátyás: Debreczeni is manipulál, meg maga is. Debreczeni a közhatalommal való visszaélést leegyszerűsíti a hatalom alatti vagyonszerzésre, majd rögtön ki is menti szerelmét azzal, hogy csak előtte, meg utána, meg alatta, meg fölötte szerzett vagyont, de kedden 6.30-kor éppen nem, pedig akkor miniszterelnök volt. A közhatalommal való visszaélés ennél sokkal tágabb fogalom.
Maga Brendel pedig a szokott demagógiájával, amit ha jól emlékszem az ateista.hu lapon gyakorol, gyorsan odaáll Debreczeni mellé. Ettől eltekintve is egy sunyi figura, ugyanis olvastam pár fércművét a blogján és megdöbbenve vettem észre, hogy az ellenvéleményeket szépen kicenzúrázza.

toronado 2011.12.04. 09:50:32

@Scagnetti: Ez igaz, de nem csak a magyar politikára. SZDSZ mindenhol van, és a jelmondatuk miszerint "A kampányunkat sokan, sok pénzzel támogatták, mondta. (Magyar Bálint) Ezek az emberek azért adták a pénzt, hogy kormányozzunk. Ha most azt látják, hogy itt a lehetőség, mégsem vállaljuk a kormányzást, soha többet nem fognak pénzt adni." nos ez a gyakorlat szerte a világban érvényes.

toronado 2011.12.04. 09:51:37

Scagnetti 2011.12.03. 12:27:02
"Ez mekkora szöveg volt. Mikor először hallottam, majdnem leestem a székről."

Nem szégyellnek semmit.

Scagnetti 2011.12.04. 17:46:03

@toronado: Ez a Brendel már csak ilyen. Néha kibújik Gyurcsány seggéből, mond valami okosat, aztán ha ellenvélemény érkezik, azt kicenzúrázza.

És az ilyenek féltik a szólásszabadságot. :)

Scagnetti 2011.12.04. 17:48:57

@Horizont: Rogán szerintem régen sokkal irritálóbb volt, mint most. Lázár viszont tipikusan az a figura, akit nem szabad hagyni megszólalni, mert egy állat.

Odaát meg ott van Molnár Csabi, aki ha nem lenne politikus, akkor a gátlástalan MLM-ügynök mintapéldánya lehetne.

Scagnetti 2011.12.04. 17:51:00

@toronado: Nem is gondoltam, hogy szégyellnének bármit is. Ezért is másoltam be ide tegnap a három alaptörvényt.

A szomorú az, hogy némelyikük tényleg meg van győződve róla, hogy őket a nép szeretni fogja és visszavárja.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.04. 20:29:27

@Horizont:

"Én azért ez ügyben vitába szállnék Debreczenivel és veled is. Szerintem mindig felhasználta az aktuális POLITIKAI kapcsolatait!!"

nem vitatkozol te senkivel, hülyegyerek, hanem diszlexiás vagy. SENKI NEM ÁLLÍTOTTA, HOGY NEM HASZNÁLTA FEL.

a diszlexiáddal fordulj orvoshoz, ne itt rontsd a levegőt!

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.04. 20:33:25

@yotta: figyusz, a hülye még mindig te vagy. most találtál egy mondatot, ahol Debreczeni pontatlanul fogalmazott. de ez nem menti azt, hogy amibe először belekötöttél, az sima diszlexia volt részedről.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.04. 20:36:48

@toronado: 1) nem álltam Debreczeni mellé, csak rámutattam, hogy kurva felszínesen olvasol, és szalmabábokkal vitatkozol.

2) a felszínességedet mutatja az is, hogy az ateista.hu oldal még csak nem is létezik, írásaim, a math.freeblog.hu oldalon találhatóak meg. De te hülye vagy ahhoz, hogy bármit is pontosan vissza tudj adni.

yotta 2011.12.05. 09:33:57

@Brendel Mátyás:
Ááááá, szóval most már találtam egy mondatot, ahol Debreczeni pontatlanul fogalmazott... tehát akkor mégiscsak megértetted vadbarom, hogy mit mondok, észleled a lényeget, megértetted, hogy a mondat totálisan ellentmond annak, amit kijelentések sorával óhajt Debreczeni igazolni, csak aztán jó balos módjára úgy hátrálsz meg, hogy a másikat dislexiásozod. No, ezért vagytok mocskos komcsi bunkók!

Horizont 2011.12.05. 10:05:37

@Brendel Mátyás:
Kedves Brendel Mátyás te egy hithű bunkó paraszt vagy!
Ezzel a diszlexia mániáddal sürgősen keresd fel orvosod!

Logan Grimnar 2011.12.05. 10:23:29

Nagyon szép könyv. Teljesen hiteles, hogy a gyurcsótány udvari seggnyalója, a debreceni könyvet ír a politikai korrupcióról. :-))))))

Ironfist 2011.12.05. 11:01:56

@Logan Grimnar:
Gyurcsótány? Egy ilyen névvel azért elvárná az ember, hogy nem gúnyolódik neveken...

Ironfist 2011.12.05. 11:02:29

@Ironfist:
Mármint egy ilynen névvel (mint a Logan Grimnar)

toronado 2011.12.05. 11:44:05

Mit nem mondd Brendel Mátyás?
Íme a korabeli kommentem:
"ateist.blog.hu/2011/07/23/a_norvegiai_amokfuto_es_a_hit_ereje#comment-form
toronado 2011.07.25. 12:00:32
Brendel bemutatja az ateizmust!!!
Sematikus, erőszakos "érvelése", gátlástalan manipulációi, (töröl, kizár stb.) és alpári nyelvezete bizonyára sok hívet szerez az ateizmusnak.
Ocsmány cikke, amit Breivik ürügyén felvezetett annyira primitív volt, hogy félperc alatt leégett vele. Aztán mikor látta, hogy már füstöl, akkor kizárt!"

Maga szerint ez a math@freeblog-on jelent meg?
Szerintem nem, AMÚGY KURVA FELSZÍNESEN SEM..

Ha velem akar kezdeni hibbant Brendel, akkor kösse fel a szaros gatyáját.
Maga jön Brendel Mátyás!

""Brendel Mátyás · szelviktor.blog.hu 2011.12.04. 20:36:48
@toronado: 1) nem álltam Debreczeni mellé, csak rámutattam, hogy kurva felszínesen olvasol, és szalmabábokkal vitatkozol.
2) a felszínességedet mutatja az is, hogy az ateista.hu oldal még csak nem is létezik, írásaim, a math.freeblog.hu oldalon találhatóak meg. De te hülye vagy ahhoz, hogy bármit is pontosan vissza tudj adni. ""

toronado 2011.12.05. 18:57:16

Mi van Brendel Mátyás miért hallgat, tele a gatya?
Nem számított rá, hogy ilyen hamar lebukik?
És még maga hülyézik!
Pofátlan barom!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.12.05. 20:14:51

ez kétszínű szemű patkány azért jó. de független ez a jóska

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2011.12.05. 21:41:54

@yotta: diszelxiás vagy, és komcsi a kurva anyád.

yotta 2011.12.05. 22:37:45

@Brendel Mátyás: Te buta feketeöves vérkomcsi kisebbségi komplexusos paraszt, te... ezerszer megállapították rólad e kórt, oszt ezután azzal kompenzálsz, hogy mindenkit megvádolsz evvel, holott már 40IQ is elég lenne felfognod, hogy hazudtatok te is, meg jó Debreczeni is!

toronado 2011.12.06. 14:03:49

@yotta:
egyébként most kezd derengeni, hogy Brendel azonos lehet a legendásan alpári Math-al. Korábban gyakran feszegette magát ilyen nicknéven egy hótt buta, nagypofájú barom, akit aztán rendre lekezeltek a többiek. Na akkor aztán jött az anyázás. Most meg Brendel azt írja, hogy a "math.freeblog.hu" az ő terepe. Mindenesetre a stílusa, gyenge képességei és nagy pofája egybevág Math ismérveivell.

yotta 2011.12.06. 18:26:22

@toronado:
Elképzelhető, de mondjuk én sem holmi finom úri modorral reagáltam, mentségemre csak annyit mondok, hogy nehéz higgadtan elviselni azt a pofátlanságot (és akkor most nem szaporítom a további jelzőket) amellyel nap, nap után, óráról, órára megkínálnak ezek a Brendel félék. Egyszerűen nincs igaz állítás, nincs ordító ellentmondás a kijelentések között, amellyel szembesülve elbizonytalanodnának alattomos szándékaiktól.

toronado 2011.12.06. 21:41:22

@yotta: Igazi "jellemóriások"

süti beállítások módosítása