Skip to content


       Szűrés lista

Az MSZP-Zugló oldalán üzentek a ki nem fizetett honlapszerkesztők

Pengeváltás az MSZP zugló szervezetésnek honlapján, hát hogy ábrándozhat így a kétharmadról az MSZP, milyen váltópárt az ilyen, ahol még a honlapszerkesztésért sem fizetnek? :-)

Mint zugló lakos, fel vagyok zaklatva, hiszen a Papcsák Ferencék újévi ajándék formájában megajándékozták az összes kerületi lakost egy kedves ingatlanadóval (kommunális adó néven), az ellenzék vezetője pedig ilyen roppant nagy problémákkal hadakozik?
 



Az MSZP egy másik url-en üzent:


 

Címkék: mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr123977336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 16:43:53

A szóban megrendelt munkáért.... LOL. Ha birka vagy akkor ne bégess miután megnyírnak!

Sebaj, mindenki a saját kárán tanul. Kézfogásra már lassan rokonnak sem végzünk el olyan munkát amely komolyabb anyagi vonzattal párosul, nemhogy politikusnak.

Persze a maszopos koma gerinctelen volt, megrohadhat a pártjával egyetemben, de pacsira elvégezni munkát egy politikusnak aki mondjuk nem közeli rokon...

OÁFK 2012.01.30. 16:46:26

Mondom én, hogy nem volt itt fülkeforradalom! Ugyanez a gerinctelen, patkány banda volt régen is...
... és igen. Szerződés nélkül pláne nem csinálunk semmit a politikusoknak, de papírral fedezve is csak nagyon óvatosan.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.01.30. 16:48:00

Ez a nyerő: Megrendelni mindent, nem kifizetni, majd elzavarni a munkát elvégzőt.

Ez nagyon jellemző Magyarországra. Meg az is, hogy mindezt egy politikai párt is megcsinálja, aki (elvben legalábbis) a tisztességet tűzi ki a zászlajára (a többi párttal egyetemben).

Koronás Udvari Chinpoko Mester 2012.01.30. 16:48:18

ilyet haverom is csinalt, csak melegpornós üzenettel egy borászat honlapjan. :D

mim 2012.01.30. 16:59:48

"Előfordul ez olyankor, amikor változik a háttérben dolgozók személye, a vezetés elképzelése a követendő irányról"
Ez tényleg vastagbőr. Oké.. tudom a fórumról írtak, de politikai vetülete:
- dolgozók személye változott, mivel ingyen nem vállalták és beszóltak
- a vezetés elképzelése pedig a szóbeli szerződésekre való korlátozás, amit persze beszik betartani

Secnir 2012.01.30. 17:02:01

@Prof. Dr. Valahol Máshol:
"A szóban megrendelt munkáért.... LOL. "

a szóbeli megrendelés is szerződésnek minősül. Olyannak mint az írott. Az MSZP-nek FIZETNIE KELL (ezt értsd ahogy akarod).

Dr. GGG77 2012.01.30. 17:13:53

Vajon neki is mernének nem fizetni? Pedig ő sem sok mindent írt le... :)

images.wikia.com/godfather/images/8/83/Don_Vito_game.jpg

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 17:20:55

@Dr. GGG77: A Don egy úriember volt, megválogatta kivel dolgozik. Az ilyen Tóth Csaba félék nemhinném, hogy megállnának előtte :).

Mindenről Orbán tehet! 2012.01.30. 17:33:03

Tóth Csaba tisztességesen és becsületesen átutalta a fiatalembereknek a munkabérüket.
Csak a fidesz meghekkelte az OTP szervereit és útközben lecsapolta a pénzt, amiből Ordas Viktor miniszterelnök beiratkozott egy mobiltelefon kezelő szaktanfolyamra(kezdetben egy 3310-ssel gyakorolnak, természetesen ennek fedezésére is kellett az weblapszerkesztők bére).

Minden a fityiszhez vezethető vissza!

Kérjük vissza az előző rendszert!

Mindenről Orbán tehet! 2012.01.30. 17:35:04

A két informatikus bérét, maga Mesterházy Attila számolta ki és könyvelte el párttámogatásként, Hagyó Miklós szignójával!

NextGeneration 2012.01.30. 18:17:01

Legalább boldogok! :-P

Mindenesetre a weblap szerkesztők szarkazmusa stílusos! :-)

Steve the Great 2012.01.30. 18:25:25

@dr.dr. Secnir doktor: Ez igaz, de azt azért nehéz lenne bizonyítani, hogy mi is volt a szerződés tartalma, határideje, az ellentételezés stb. Mondjuk úgy, hogy kicsit lúzernek bizonyultak a webfejlesztők (és csak remélni tudom, hogy számlát azért nem csak szóban adtak volna).

v79benno 2012.01.30. 18:27:18

@Prof. Dr. Valahol Máshol: Ez ennyire nem egyszerű. A szóbeli megállapodás is megállapodás, a világon mindenhol, normális jogrendekben, és a gyakorlatban is. Nem egy területen a megrendelés szóban szokásos, szerződést kötni meg csak később. Aztán persze ha valaki notórius nemfizetőnek bizonyul, akkor legközelebb nyilván nem dolgoznak n eki.

CDX 2012.01.30. 18:39:18

Zuglóban lehet valami az ivóvizben, ott még az országos átlagot is alulmulják a politikusok. Weinek Leo Hunvald nagy cimbije, Papcsák, most ez a nimand, a sor folytatható...

Pajtás 2012.01.30. 18:49:03

nem akarom védeni az mszp-t, de kíváncsi lennék mennyit kértek a fiúk a honlap karbantartásért. Szakmabeliként tudom hogy elég szépen meg lehet vezetni a hozzá nem értőket. Egészen addig, amíg egy banneren azt nem látják, hogy saját domain 2 évre 7 rongyé. Még az is sok, me ha beregelnek a blog.hu-ra ingyé...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.01.30. 18:49:16

@v79benno: Pont erre céloztam én is. Én is estem már pofára majd tíz évvel ezelőtt (sokat gondolok az anyjára azóta is!), tudom hogy jogilag szerződésnek minősül, viszont ennek bizonyítása csak idő, idegrendszer és pénz pocsékolása, főleg a magyar bíróságokat ismerve.

A példádból kiindulva más a megrendelés és a tényleges munkafolyamat beindítása. Szóban megrendelhetek tőled dolgokat, de bolond lennél készpénznek venni, majd ha lepapírozzuk akkor az előkészületek után megindulhat a tényleges teljesítés.

Lehet példálózni a jogrenddel, de ebben az országban az valami homályos gumiszabályzat, a valósággal sokszor nem fedik egymást, elég a körbetartozásokra nézni. Sajnos ez egy ilyen vállalkozói környezet, légy óvatos és éber.

Manatwork (törölt) 2012.01.30. 19:12:08

@Pajtás: Nem tudom mennyit kérhettek a lapért, de ha volt szóbeli megállapodás akkor azon az ár is szóba került. Persze a "kedves megrendelők" se kispályások néha. Vicces amikor az előzetes igényfelméréskor kapnak egy szolid árat (merthogy csak ksi egyszerű weblap kell nekik), de menet közben jönnek az új igények és az egyszerű 5-6 oldalas statikus weblap helyett már egy facebook bonyolultságú cucc kellene - persze az eredeti árért..... Amikor meg közli az ember hogy ahogy bonyolódnak az igények, az ár is úgy megy felfelé, na akkor megy a felháborodás :)
Azért azt halkan megjegyzeném, hogy az eredeti honlap készítők se valami kőpofik lehetnek, mert az utóbbi 10 évben már elég gáz ha ilyen van a HTML forrásban :)
<FONT face="Tahoma, Arial, Helvetica, sans-serif"
size=3><center><STRONG>Újévre, Tóth Csabától<br><br></STRONG>
</center>
</FONT>

Mondjuk az új társulat se sokkal jobb :)
<!-- Save for Web Slices (tisztelt_erdeklodo.psd) -->
<img src="images/index.jpg" alt="" width="1200" height="638">
<!-- End Save for Web Slices -->

Krutzifix 2012.01.30. 19:28:29

@mim: Csak ülök és nézek bambán. Kritizálod a politikusokat, miközben Te magad is kiforgatsz egy ártalmatlan mondatot, ami nem is arról szól, amire lefordítod, és amiről tudod, hogy nem arról szól, és tudod azt is, hogy arról sem szól, aminek a "vetületeként" magyarázod! Netán Te is politikus vagy?

Egyébként nem tudjuk, mi volt előbb: a személyi változások, vagy a beszólás!? Ha az előbbi, akkor a beszólás eléggé pitiáner bosszúnak tűnik! Bár nem értem, miért, hiszen ha hónapok óta nem fizettek, akkor csak örülni kellene, hogy végre nem kell tovább dolgozni sem!
Azt sem tudjuk, hogy mit tettek a webesek a követelésük "behajtása" érdekében? Egyet tudunk: visszaéltek a megbízással, mert valószínűsítem, hogy a felületre való belépésre és annak szerkesztésére csak nekik volt lehetőségük! Márpedig ez nyilván olyan szöveg, amit nem a megbízótól kaptak, hogy helyezzék el a honlapon.
Szögezzük le: a szóbeli megállapodás is szerződés, amit illik mindkét félnek betartani. Ugyanakkor nem hiszem, hogy nem teljesítés esetén ez az elintézési mód elegánsabb lenne, mint kifosztani a ránk bízott páncélszekrényt! Szvsz megvannak az ilyen viták rendezésére a megfelelő fórumok, ha pedig nem voltunk elég körültekintőek, és megvezettek minket, akkor azt is illik elismerni.

lyken 2012.01.30. 19:31:53

1. Előleg nélkül nem. Akkorse.
2. Szerződés nélkül nem. Senkinek.
3. Szóbeli megállapodást nem. Politikustól meg? LOL

Szociktól meg pláne nem, mert ha épp nincsenek a bödönnél, akkor ott spórolnak ahol tudnak. Nem mintha rosszabbak lennének a másik oldalnál, hiszen a másik oldal is csak úgy lop, mint ők anno. Ezüsthajós időkben is volt ki nem fizetett tétel, miután eltelt a választás és buktak.

Horizont 2012.01.30. 19:40:01

@Pajtás: Úgy gondolod ha sokat kér valaki és elvégezte a melót akkor nem fizetünk? Erről is megállapodhattak volna előre. Hozzám jön a mester, szóban megegyezünk, kitatarozza fürdőszobám, szép lett, jó lett, már meg is fürödtem az új kádban, de sokallom az árát, és elhajtom a mestert fizetés nélkül..... Aztán másnap visszajön és leveri a csempém, szétveri a kádam:))

MSZP a 2/3 -ra hajaz 2014-ben. Ezen azért jót röhögtem. Szerényebben fiúk, nagyot lehet pofára esni! Ti már csak tudjátok!

2012.01.30. 19:40:23

Gubó legyek, ha értem. Most akkor kié az mszpzuglo.hu domén, az új vagy a régi szerkesztőké? Miért engedik megjelenni a másik szövegét? Vagy nem tudják, hogy kell törölni a fájlt?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.01.30. 19:53:46

@iii: gondolom már valahogy nincs meg a jelszavuk a régi honlapjukhoz, előfordul ez olyankor, amikor valaki elfelejt fizetni :DDD

Pajtás 2012.01.30. 20:17:54

@Horizont: és akkor is kifizetnéd a tízszeres árat, ha jelentkezik egy mester aki a tizedéért megcsinálja? nézd már meg az oldalt. egyszer elkértem volna érte 20 rongyot azt csá. igénytelen gagyi, meg szóbeli megállapodás.

Pajtás 2012.01.30. 20:20:32

@Horizont: ok, megcsinálja mestered 100 rongyé a fürdőszobád, ami elég tré, oszt kér érte havi 200 kilót a karbantartásért, mert usse láttál még sose fürdőszobát, oszt fingod sincs, hogy egy csap micsoda bonyolult egy furmány, ami folyamatos karbantartást igényel. ne csináld má hogy fizetnél bazz.

Pajtás 2012.01.30. 20:22:31

@Manatwork: nah, erő
ről van szó. te egy ilyen színvonalú munkáért mennyit szednél be havonta? 2 kilót? mert állítólag ennyit kértek a skacok.

Horizont 2012.01.30. 20:27:04

@Pajtás: Másról beszélünk és másképp gondolkozunk:) Arra akartam rávilágítani neked, hogyha nem érvényes egy szóbeli megállapodás az egyik félnél akkor a másik se róhatja fel a az esetleges magas árat. Magyarán nem jól egyezkedtek, nem ér az adott szó egy rakás szart se, (semmiféle becsületbeli ügy szóba se jöhet) mind a ketten hibáztak, de ha már a munkát elvégezték ki kéne fizetni. Én egy jó kis szöveget kiírtam volna azért csak úgy ajándék gyanánt az MSZP-nek:)
Ebből egy tanulság van. Ez Magyarország és nagyon szomorú, hogy semmi meglepő sincs benne.

Pajtás 2012.01.30. 20:36:40

@Horizont: ha nem lenne benne egy kis susmus, esetleg a csávók nem tudták volna hogy iszonyatosan megvezetik a looser zuglói mszp-t, me ugye tudták hogy az ár 10 vagy 20 szorosát kérik el, akkor valszeg írásban szerződnek. ennyi. egy ilyen szarnak az elkészítése 20 rongy, karbantartás egy csomag kávé, domain, 2 rongy per év. ennyi. azon se lepődnék meg ha a mandineres ákos lenne a kivitelező.

Manatwork (törölt) 2012.01.30. 20:49:52

@Pajtás: Alapvetően tök mindegy! Megegyeztek valamiben? Igen. Kifizették? Nem. Ennyi. A többi már csak porhintés, hiszen azt senki se tudja, hogy mennyit is kértek havi karbantartásért.
Én találkoztam olyan megrendelővel akivel alapból havi párezerért havi 2-3 frissítésben egyeztünk meg, de pár hónap múlva ugyanezért a pénzért már napi 3-4 frissítést szeretett volna.
Úgyhogy a pontos részletek ismerete nélkül nem érdemes kategórikusan állást foglalni egyik oldal mellett sem.
Az is lehet hogy a havi lóvéból vissza kellett volna csorgatni valakinek... ki tudja ezt?
De az alap gond, akkor is az hogy volt egy meló és nem fizette ki az a párt aki annyira a megtisztulás és becsületesség mellett kardoskodik - mostanában.

Horizont 2012.01.30. 20:54:04

@Pajtás:
Ha nem tudsz konkrét összeget, hogy ítélkezhetsz és hogyan védelmezhetsz?
Látod, látod ez is óriási hiba!
@Manatwork: -nak teljesen igaza van!

Pajtás 2012.01.30. 21:03:21

@Manatwork: szted, ha havi pár rugóról lett volna szó, akkor kerítettek volna mellé ekkora cirkuszt? nem. le nem szarnám. itt komoly lóvéval vezették meg az mszp-t 2012-ben mikor egy facebook oldal létrehozása 0 forint, egy reklám a jobb sávra 15 rongy, minden másra ott a mastercard.

Manatwork (törölt) 2012.01.30. 21:09:57

@Pajtás: Ki tudja mennyi lóvéról van szó? De bármennyiről: ha csak havi pár ezerről, de akkor se korrekt az ha nem fizetik ki a melót! Ennyi! Kis lopás is lopás, kis átverés is átverés. A többi mint mondtam, csak szerecsen mosdatás és porhintés! A régi mondás szerint: adós fizess.
A facebook jelenlét túl van hájpolva. Azért egy magát komolyan vevő politikai párt mégse mosópor aminek ott az akciós facebook oldal és lájkolj, lájkolj és nyerhetsz :) Szükséges, de a saját domain alatt futó saját weblapot nem helyettesítheti. Nem utolsó szempont, hogy egy komolyabb állandó facebook jelenléthez simán kell egy ember aki viszi ott a dolgokat - az is munkabér.

Meridian74 2012.01.30. 21:43:59

Aki még mindig az MSZP-nek dolgozik, megérdemli... szar, mocskos tolvaj banda. Ezt a 8 évükben maximálisan bemutatták, hozták a 40 éves regnálásuk formáját, sűrítve...!

Én nem is vártam tőlük semmi mást. Az ő idejük alatt kezdett a közbeszerzésekkel kapcsolatos építési munkák is rengeteg alvállakozó szint kiépülni, és az első nem fizetések is náluk jelentkeztek... persze a FIDESZ sem tett ez ellen semmit sem, ez más tészta, nyilván azért sem, mert ők is szépen beszálltak a zsíros hazsnot hozó bulikba, nem törődve azzal, hoyg aki a munkát elvégzi, az meg fejbelőheti magát... de ez ugye ismerős nem? Bajnai féle cégcsoport, és a libatenyésztők esete... ugye? Nem ismerős egy kicsit sem? De! Na ugye!

mim 2012.01.30. 22:38:01

@Krutzifix: Odaírtam, hogy a fórumra vonatkozik. Vagy nem? ... De, ott van. És valamire rámutat az eset. A politikus sem jobb munkaadó mint a kisstílű vállalkozó, aki nem fizeti ki a dolgozókat. Ezen őszintén elcsodálkoztam, mert egy politikus az emberekre való ráhatását adja el.

Reklamálni pedig valóban lehet. De milyen módon? Egy szóbeli szerződés piszkosul illékony. Simán állíthat mást mint a kárvallott munkavállaló. Pl ingyen vállalták és most visszaélnek a helyzettel. Pedig ő azt hitte őt és pártját akarták támogatni. blablabla...

Politikus vagyok e? Nyilván sértésnek szántad. Ja amúgy nem vagyok politikus. . Ettől függetlenül egy időben komolyan megfontoltam. Először idealizmusi okokból, majd szimplán mint "szakmát" ill. életformát.
Mivel könnyen felbosszantom magam vagy elnevetem magam más - általam vélt - butaságán, végül elvetettem a gondolatát. Egyszerüen nincs szinészi vénám :-)

Krutzifix 2012.01.30. 23:03:28

@mim: Odaírtad valóban, én is ezt írtam, de szerintem rossz a következtetés. Egyébként túl sok vita nincs köztünk, hogy megsértselek, az pedig végképp nem állt szándékomban!

Krutzifix 2012.01.30. 23:11:57

@iii: Vannak ún. határnapok, határidők, stb. Így előfordulhat, hogy egyik nap még az egyik szerkeszt, majd a következő napon már a másik kér türelmet :) Szerintem.

Meridian74 2012.01.30. 23:59:55

@Pajtás: Mit kell azon néznem?

Ez van benne:
Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával.

Bajnai saját maga jelentette ki, hogy a HAJDÚ-BÉT ügyben azért történtek azok a "sajnálatos" dolgok, mert NEM ÉRTETTEK HOZZÁ... ezt mint már miniszterelnök mondta.
Gyakorlatilag azt a pénzt amit a libatenyésztőknek kellett volna kifizetniük, megforgatták a forex-en, csak éppen nem jöttek ki haszonnal abból, és csőd lett az eredménye. Tehát elvalutázták a pénzt, és ezzel szarban hagytak egy csomó libatenyésztőt, akikkel meg közben élő szerződésük volt... a libákat nem vették át, a tenyésztők nem jutottak a költségeikhez sem, a bank meg mindent vitt. Röviden a sztori. De csináltak konkrét dokumentum filmet is ebből, meg lehet nézni Pesty Imre oldalán...

Egyébként kapcsolódó:
"...A Hajdú-Bét cégcsoport az ország egyik legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozója és -értékesítője volt, miután azonban a Bajnai által vezetett Wallis Rt. átvette a céget, az máig vitatott körülmények között tönkrement, sok száz beszállítót rántva magával az anyagi ellehetetlenülésbe. Több termelő öngyilkosságba menekült. ..."

www.magyarhirlap.hu/belfold/nem_bekult_ki_bajnai_es_pesty.html

Pereskedéssel próbálják mosdatni a szerecsent...

Meridian74 2012.01.31. 00:07:52

@Meridian74: persze a pert időközben elsőfokon elvesztette Pesty, de ez a dolgokon mit sem változtat, mert a személyét illető "jelzők" miatt pereskedett.

"...Pesty még a választások előtt mutatta be a Hajdú-Bét-ügyről szóló, Tolvajok ideje című dokumentumfilmjét, amelyről egy interjúban elmondta: „Szeretném, ha a nézőkben felébredne az a vágy, hogy ideje igazságot szolgáltatni, és ha rájönnének, hogy amikor a miniszterelnökről beszélünk, nem egy naiv, kedves, pislogó emberről van szó, aki mindent megtesz a maga módján Magyarország boldogulásáért, csak hát szegényke balfácán. Nem, ő emberek haláláért felel” – hangsúlyozta. Bajnai visszautasította a személyét ért rágalmat, és beperelte a filmest."

Ezt vesztette el első fokon.
www.magyarhirlap.hu/velemeny/bajnai_becsulete.html

Mike36 2012.01.31. 01:27:14

ebből semmi nem derül ki
az sem, hogy el lett a munka végezve, határidőre-e
volt-e irásbeli megrendelés, szerződés, teljesítési igazolás, átvétel, stb vagy csak simán szóban annyi volt kéne egy honlap, aztán összevesztek mennyi is az annyi, vagy csúsztak fél évet
vagy bármi más is lehet (fiúk csináltak szart, megrendelő nem akart fizetni)
szal ennyiből nem lehet tudni ki volt az igazi hunyó
legalábbis nekem ez a véleményem

nem várt fordulat 2012.01.31. 05:15:29

akár ki is volt a hunyó, ez semmiképp sem etikus hozzáállás szakmailag.
számtalan módszer van, amivel lehet védekezni az ilyen köcsögök ellen, akik nem fizetnek, pl. ezzel, hogy bezárjuk a honlapját, de a szennyest nem teregetjük ki.

én eleve úgy kezdem, hogy feltétele a honlapnak, hogy a szolgáltatónál legyen zend optimizer, ezzel máris ZendGuard (feltörhetetlen, bináris file, nem lehet beleírni), és 4 file van kódolva, egyszer az index.php, illetve a licencelést végző fájlok.

most megégették magukat a srácok, ez a tanulópénz, welcome to real world 2012!
aki profi és ebből él, az sajnos szinte kivétel nélkül belefut egy ilyenbe, nekem is ragadt már be többszázezer forintom, annyi volt kiírva utána, hogy a "weboldal nem üzemel...".

onnantól kezdve határidők megállíapítása folyamatonként, és minden egyes milestone-nál, vagy modulnál részarányosan fizetés. ahogy az első nem jön, munka leáll. ennyi. ha meg csak egy pár óra alatt összedobott wordpress oldal, akkor meg nem történ katasztrófa.

nem várt fordulat 2012.01.31. 05:19:54

@Manatwork: önmagában a font tag-gel nem lenne gond, ha a megfelelő doctype-ot használja, más kérdés, hogy nem használ, és valóban a tabless design 2011 -ben alap, illetve már régóta az.

a ps slice-szal sincs gond, a látogatók nem programozók, akik a forrást fogják turkálni, legyen kompatibilis minden böngészővel, oszt kész. Az más kérdés, hogy ez milyen szakmai igénytelenséget tükröz, de ez inkább a pistike bt. és a hozzá nem értés esete, 20e -ért megcsinálom zsebbe című sztori, amikor megtanult photoshoppal slice-olni, meg elővett egy front page-et, vagy a tököm se tudja milyen szerkesztői vannak az MS -nek, profi sitebuilder ilyet nem használ.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.01.31. 06:06:57

@Pajtás: ne nevettesd már ki magad, szakértőke... Nem mindenki anyján élő egyetemista, akinek egy kis füves cigire kell az apró, ezért összevág valamit "húszrongyé". Havi pár ezer, ja... Meg naponta három ezmegaz, "jajjpistikém ezttegyedfel", meg a sok "meg-e lehet-e oldani" típusú okosság.
Ráadásul KONKRÉTAN fingod nincs róla, mennyi volt, csak belenéztél a kódba, és olyan okos vagy, hogy már nyolcvan kommentben osztod az észt a témában.

Behajtó70 2012.01.31. 06:12:08

@Prof. Dr. Valahol Máshol: Birka? Te jószág! Ha éppen nincs munka, és megbízhatónak tűnik a megrendelő, akkor természetesen elvállaljuk a munkát!

Csakhogy ez a megrendelő olyan, mint a politikája: hazug, csaláson és átejtésen alapuló!

A fejlesztőknek írom: T. Fejlesztők! Az MSZP szóbeli megrendelése természetesen alapot képez a perre, mert az un. Ráutaló Magatartás valósult meg, amit az is bizonyít, hogy hónapokig támogatták a fejlesztést, és Zugló honlapjának tekintették azt, különös tekintettel a domain-használatra, illetve annak átengedésére, tehát magatartásukkal a szóbeli megegyezés élő szerződésként kezelését ismerték el.

A per mindenképpen megnyerhető, s a perköltség is elkérhető!

Sok sikert!

Behajtó70 2012.01.31. 06:16:14

@karacsi_maci: Tévedsz! A piaci csalókkal, (mert ez az!) így kell eljárni!

Ha pl a romlott cuccot árulnak egy közértben, akkor igenis tudni akarjuk, hogy melyik az a közért! Úgy, ahogy pl egy sarlatán orvos nevét is el kell mondani!

A dolog logikája egyszerű: csalókkal így járunk el! Üzenet: aki a webesekkel b@szakodik, megjárja.

UFF

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.01.31. 06:54:44

Csináltam egy társasház kiviteli tervet, szerződéssel, átvételi elismervénnyel, részben ki is fizették. Készitettem nekik egy honlapot a jobb értékesithetőség kedvéért.
Április óta lógnak fél millával, és most már a kivitelezők felé is milliós tartozásaik vannak.

A honlapról nincs semmi papir, grátisz csináltam nekik. Viszont mindenhol ezzel hirdetik eladásra a lakásokat.
Nemrég átirányitottam az URL-t a saját weblapunkra, mindenféle kiirás nélkül.

Ez után viszont elgondolkodok egy "barátságos" kiiráson, amiben tételesen felsorolom a kft tartozását az alvállalkozók felé...

pizzaboy 2012.01.31. 06:54:49

A webfejlesztők rosszul állnak hozzá. Ha most lenyelik az ingyenmunkát, késöbb ha a maszop kerül a királyi trónra, biztos elhozhattak volna néhány milliárdos állami megrendelésű melót.

Mert Magyarországon megéri hosszútávra gondolni!

Protestant 2012.01.31. 07:38:39

Tóth Csaba egy gerinctelen féreg volt mindig is, az az idióta, aki megbízott benne.

röhögő 2012.01.31. 07:44:24

@Prof. Dr. Valahol Máshol: "Ha birka vagy akkor ne bégess miután megnyírnak! " :-))

Komolyan gondolták hogy az emeszpések annyi lopás után szóban megrendelt dologra fizetnek?

én sajnálom 2012.01.31. 07:47:38

20 év alatt sem sikerült megtanulni, hogy a politikus szava mennyit ér? Ennyit. Pont.
Egyéb iránt lehet, hogy szar munkát végeztek? (a fejlécbôl kiindulva....)

röhögő 2012.01.31. 07:49:37

@Meridian74: "Aki még mindig az MSZP-nek dolgozik, megérdemli... szar, mocskos tolvaj banda. Ezt a 8 évükben maximálisan bemutatták, hozták a 40 éves regnálásuk formáját, sűrítve...!"
- Bár utálom a fideszt, élén Orbánnal, de maximálisat 1etértek.

Mercel 2012.01.31. 08:19:54

@Prof. Dr. Valahol Máshol:

Ezt írtad:

"A Don egy úriember volt, megválogatta kivel dolgozik. Az ilyen Tóth Csaba félék nemhinném, hogy megállnának előtte :).

A híresztelésekkel szemben Don Vito nem volt úriember, csak egy nagyra tört maffiózó, abban viszont egyetértünk, hogy az ilyen tóth csaba (nemecsek) félék nem álltak volna meg előtte.
Így igaz. Térdelt volna.
Az életéért.

"Frigyes"

dr. Ringlósztár 2012.01.31. 08:24:00

Embernek lehet írott szerződés nélkül dolgozni, mert a PTK. szerint szerződést jelent a szóbeli megállapodás is, de politikusnak nem.

Mercel 2012.01.31. 08:33:56

@Krutzifix: Valahol igazad van, abban amit leírtál, de most komolyan egy politikussal ha szóbeli megállapodást kötsz (?!) szerinted mennyi esélyed van behajtani rajta a juttatásod amennyiben ő azt nem óhajtja kicsengetni?
Semennyi?
Ebben az országban, többek között a tóth csaba féle mszp-s tetveknek is köszönhetően a lepapírozott, szerződéssel, teljesítési igazolással, kiadott és a megrendelő által befogadott számlával SEM tudod törvényesen időben, és plusz költségek nélkül behajtani a lóvéd.
Külön tetszett annak idején Oszkó Péter nyilatkozata (Aki pedig amúgy még a kevésbé seggfejek közé tartozik) miszerint az nem lehet, hogy soha a büdös életben ki nem fizetett számláid után ne kelljen még pluszban az ÁFA-t és az Adót(!) befizetned.
Neked aki munkát végeztél, pénzt időt energiát fektettél bele nemhogy a pénzed nem kapod meg, de még adózz is a meg nem kapott nyereséged után:)
Igazságos és korrekt:)

A weblap üzemeltetői vagy borzasztóan kezdők, vagy borzasztóan hülyék voltak, hogy nem papírozták le de durván az ügyletet, vélhetően tanultak belőle.

De az mszp viszont szokás szerint megszívta, mert megint akadt egy szennyes amit bárki bármikor előhúzhat, (és elő is húz majd abban biztosak lehetünk - én spec biztos elő fogom húzni az önkormányzati választásoknál:)

Tehát kedves tóth csaba, bárkinek is van igaza ebben az ügyben ezt mocskosul megszívtad.
Mert a politikusnak nem elég korrektnek látszania (te még csak nem is látszol annak) de még a látszatra is figyelnie kell.
Neked ez most nem jött össze, ennek most megvan, és meg is lesz az ára.

Írom ezt annak tudatában, hogy a zuglói fideszes banda úgy való egy bányába kőtörőnek (Vagy kőnek) mint a huzat.
papcsák az elhíresült vegyük el télen még a hajléktalan takaróját is C. húzásával egy életre elvágta magát nálam.
Esetleg sintérnek ezzel a mentalitással még jó lesz.
Talán.

"Frigyes"

Mercel 2012.01.31. 08:37:22

@röhögő

"@Meridian74: "Aki még mindig az MSZP-nek dolgozik, megérdemli... szar, mocskos tolvaj banda. Ezt a 8 évükben maximálisan bemutatták, hozták a 40 éves regnálásuk formáját, sűrítve...!"
- Bár utálom a fideszt, élén Orbánnal, de maximálisat 1etértek. "

Dettó.

"Frigyes"

csárli hárper 2012.01.31. 09:14:30

és akkor csodálkoznak az általam" igen tisztelt politikus urak" hogy kis hazánkban a politikus a legalja szitokszó lett....

Peetee 2012.01.31. 09:28:36

Szarevő politikusok.
Ha itt egyzer balhé lesz, ezeknek verik be először az orrát!!!!! Csak keményen nyomjátok fiúk, kaptok majd olyan verést; hogy ihaj!

conv 2012.01.31. 10:28:55

No, most ugyan egy ps generált html van fenn és a másik fél oldala is valami generátorral készült hoki.

de nem tudom mennyi cikket tettek közzé naponta a szerkesztők, hányan voltak, és mit végeztek, mekkora volt a forgalma az oldalnak, mennyi kommentet kellett moderálni, a fórum mennyire volt pörgős, mennyit kellett moderálni, de igazából nem ez a lényeg.

a lényeg, hogy ha csak havi 100 ropit is kértek azért, hogy foglalkozzanak a cikkek, események feltöltésével, szerkesztésével, az oldal moderálásával, akkor is hónapok alatt szép összeg jön össze. 100 ropi egy ilyen jellegű karbantartás-szerkesztésért nem nagy pénz. netto 45 ropi kézbe havonta miután kifizeted a dolgokat belőle. akár két három emberre leosztva.

a boldog szakemberek pedig akik a két mostani oldalt elemezgetik azt hiszem elgondolkodhatnak azon, hogy szakemberek-e? nem az oldal mostani állapotáról van szó, ha belenéztek a domain google cache-ébe látjátok, hogy( az urlek alapján valószínűleg) egy phpnuke rendszer volt fenn, mindenféle pluginekkel, kiegészítőkkel, képgalériával, különböző jogosultsági szintekre csoportosítva a felhasználókat amennyire látom a kinyerhető sessionokból.

szóval nem védve a lúzereket és az mszp-t vagy az mszp-nek dolgozó pöcsöket, csak annyit mondok, az itt megnyilatkozó "szakmabeli"-ek egy bides szót ne szóljanak inkább, mert nem kevésbé felszínesek és a megnyilvánulásaik szerint nem jobban hozzáértők a témához.

de ajánlok nekik munkát ha gondolják, mondjuk havi 100 ropiért számlával, egy alig 150 fős fórum és portál moderálását, karbantartását, hírezését. én még ki is fizetem nekik ezt a 100 ropit, akár előre egy fél évre, aztán majd mondják, hogy mennyire megéri :)

szóval, amíg nem tud az ember árakat, elmaradásokat, és valódi tevékenységet, addig ne nagyon mondjon ítéletet másokról, főleg szakmai véleményt egy olyan állapotról, tevékenységről amit nem lát.

molaris 2012.01.31. 11:05:26

Van egy javaslatom: mind a Fidesz, mind a Maszop képviselőinek egy- egy AKM a kézébe kétnapi lőszer javadalmazással, és zárt területen döntsék el a vitát.

Egy biztos: utána egy kicsivel jobb lenne a világ.

komplikato 2012.01.31. 21:49:04

@Pajtás:
OFF:
"ért. Szakmabeliként tudom hogy elég szépen meg lehet vezetni a hozzá nem értőket. Egészen addig, amíg egy banneren azt nem látják, hogy saját domain 2 évre 7 rongyé."

Én nem vagyok szakmabeli, egyszer egy megújuló energiával foglalkozó cégtől még is megkértek nézzem meg a honlapjukat. Valami 80K-t fizettek érte. Ez gyanús volt, mert pénztelen tehetséges diákok olcsóbban csinálták volna, profi cégek meg sokkal drágábban. Kaptak egy ingyenes, bárki által letölthető PHP sablon oldalt. Erre emberünk bemásolta a megadott szövegeket, ezek után arra nem volt képes, hogy beillesszen képnézegetőt vagy legalább betegye az oldalra a képeket. A hülye belinkelt valami ingyenes flash alapú képnézegetőt, ahol a profi fotós által készült több mega pixeles képeket lehetett 30x30 pixelben megcsodálni ... kivéve amikor az ingyenes online képnézegető nem ment. Szóval egy tehetséges diák által készült oldal is vagy 50x színvonalasabb lett volna. Egyébként néha megnézek szakmai linkekben jobb és még jobb oldalakt, azok alapján a jól dolgozó magyar Webtervező cégek itthonra nem dolgoznak, a többiek meg 10-15 évvel le vannak maradva :(
Vagy a magyar cégek annyira sóherek, hogy soknak ilyen "Pistike generált World fileból egy sablon oldalt" weboldallal rendelkeznek.

süti beállítások módosítása