Skip to content


       Szűrés lista

Maffiacsaládok, oligarchák, zöldbárók

ángyán.jpgÁngyán József 59 éves, agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA doktora, országgyűlési képviselő, 2010–2012 között a második Orbán-kormányban a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára. Mondhatjuk, hogy Ángyán József szakember.
2012. január 19-én benyújtotta a lemondását az államtitkári tisztségéről.

Az Agárkamara, a Magosz és 100 civil egyesület sikertelenül kérte Orbántól hogy ne fogadja el az államtitkár lemondását.

Ángyán József ma a mellette kiálló zöld szervezeteknek írt levelében indokolta meg a lemondását:

"Ami a lemondásom felajánlását és annak elfogadását illeti, azt kell mondanom, hogy jó lelkiismerettel nem tehettem mást, Miniszterelnök Úr pedig sajnos nem adott lehetőséget a számomra egyre növekvő lelki válságot okozó problémák és a hónapok óta érlelődő végső döntésem okainak személyes megbeszélésére. Ez utóbbit - nem kis szomorúsággal bár, de természetesen - tudomásul vettem, ám ettől világlátásom, a magyarság és a magyar vidék, a helyi gazdaság, a helyi közösségek és családok iránti elkötelezettségem mit sem változott.

Anélkül, hogy lemondásom felajánlását itt részletesen indokolnám, kérem engedjétek meg, hogy az alapvető okokról és körülményekről az alábbiakban tájékoztassalak Benneteket.

Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megfogalmaztunk, amelyet a társadalom túlnyomó többsége - a fórumainkon, az elmúlt nyolc hónap széleskörű társadalmi vitái során megtapasztaltak szerint - teljes mértékben támogat, és amelynek végrehajtására szegődtem, nos ezzel a programmal szemben mohó, zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok, hogy ne mondjam "maffiacsaládok", spekuláns nagytőkés "oligarchák" és a volt TSz-eket, állami gazdaságokat a többiek elől elprivatizáló nagybirtokos "zöldbárók" koalíciója jött létre.

Ez az évtizedek alatt kialakult, ellenérdekelt "maffiahálózat" mindent vinni akar a földtől, az erőforrásoktól a támogatásokon át a piacokig. Mindent vinni akar a vidéki, helyi közösségek, családok elől, és magam, munkatársaim valamint az emberekkel közösen kidolgozott Nemzeti Vidékstratégiánk e zsákmányszerzés útjában álltunk.
Elérte hát ezen érdekcsoport, hogy - amint mondani szokták - elfogyott körülöttem a levegő, ellehetetlenült a közös vidékstratégiánk megvalósítása, elkezdődött annak gyökeres átalakítása, adott gazdasági érdekcsoportok üzleti tervévé züllesztése, és megindult az állami földterületeknek a meghirdetett birtokpolitikai irányelvekkel gyakorta össze nem egyeztethető bérbe adása .

Ezzel a körrel és az általa kikényszerített irányváltással - amely meggyőződésem szerint Dél-Amerikába vezet - jó lelkiismerettel közösséget vállalni nem tudok és nem is akarok! Maradásommal a bennem bízó emberekben nem tarthattam fenn tovább azt a tévképzetet, hogy a közösen meghatározott irányba rendben mennek a vidékfejlesztés ügyei. Én nem csaphatom be az embereket! Soha sem tettem, és ezután sem fogom senki kedvéért sem megtenni! Jeleznem kellett hát a fenti helyzetet és irányváltást, és erre nem maradt más eszközöm, mint lemondásom felajánlása.

A fent leírtak után úgy gondolom, nem kell külön indokolnom, hogy mélységesen egyetértek Miniszterelnök Úrnak az utóbbi hetekben több fórumon elmondott azon tételmondatával, hogy "a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól!" Örömmel és bizakodással ám egyúttal türelmetlen várakozással is tölt el, hogy e mondat tanusága szerint Miniszterelnök Úr is látja a problémát. Éppen ezért ehhez a megítélésem szerint igen fontos tételmondathoz magam csupán két kisebb, szerény megjegyzést tennék.

Egyrészt a nevezett kör egy részét én nem számítom a szó igazi értelmében vett "elithez" tartozók közé, sokkal inkább az elmúlt zavaros évtizedeink gátlástalan, mohó, másokon átgázoló, zsákmányszerző haszonélvezőinek tartom őket.

Másrészt ahhoz, hogy távol tudjuk e kört tartani a döntéshozataltól, ahhoz előbb el kell őket onnan távolítani, hogy a közpénzek és a nemzet közös vagyona valóban a közjót szolgálhassa. Arról nekem sajnos nincsenek információim, hogy mikor és milyen eszközökkel kezdődik el e körök eltávolítása a hatalomból, de türelmetlenül várom ennek bekövetkeztét. Meggyőződésem ugyanis, hogy erkölcsi megújulás nélkül nincs felemelkedés a magyarság számára!"



Mindezt nem a balliberális értelmiség vagy média állítja, hanem a lemondásra kényszerült államtitkár, fideszes országgyűlési képviselő. Ángyán ezzel az ország igaz rákfenéjére mutatott, csakhogy ilyen magas szintről még senki nem jelezte eddig ilyen nyíltan, hogy ekkora a baj.

Vajon a földművelésügyi minisztert (akinek a nevét sem tudom hirtelen) miért nem erről faggatják keményen az újságírók? Miért nem mennek ez ügyben az interpellációk?

Mert persze, lopnak a közösből máshol is, csak külföldön 10 millió euróból eltesznek 1 milliót és mellesleg megcsinálják a beruházást/projektet pöpecül, míg nálunk 10 millió euróból ellopnak 9 milliót, és a végén kiderül, hogy a projekt csak egy alibiprojket, aminek egy célja volt, hogy ellophassák a pénzt.

Mai kisszínes: Magyar dohánycéget hozna helyzetbe Lázár trafiktörvénye ....

Maffiacsaládok?!
Oligarchák?!
Zöldbárók?!
Magyarországon?

Mikor a kétharmad és a NER a Zemberek érdekében dübörög?!

Vajon Ángyán levével mit fog kezdeni a jobbos sajtó?
Vajon lesz róla dühös Bayer-pubi a Magyar Hírlapban?
Bencsik szervezi az újabb békemenetet, ezúttal az oligarchák ellen?
Behívják a képviselő urat az MTV-be, a Ma Reggelbe interjúra?
A Jobbik rendkívüli sajtótájékoztatón jelenti be, hogy nem az EU mételyezi az országot, hanem a maffiacsaládok?

Tisztelt Ángyán József!

Vagy fel kell rúgni a szaros bilit, vagy le kell mondani a képviselő mandátumról is.
Aranyközép út nincs.

Friss:
Budai Gyula kormánybiztos lesz Ángyán utódja. Az a Budai, aki egy 1000 milliárdos tételnél összekeverte a Malévot a Budapest Airporttal. A hülyék mindig felfelé buknak.

Címkék: fidesz oligarcha

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr214214032

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: KacsaLeaks: A háború csirkéi 2012.02.28. 10:07:36

A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen kirobbant botrány továbbgyűrűzni látszik. A szociológiai tanulmányért nyolcmilliót kimentő, majd az összeget az egyetem kancellárjának átadó grillcsirkés vállalkozó, a saját üzletét is sütögette a patinás múlttal...

Trackback: Retteghetnek az oligarchák, zöldbárók és a maffia 2012.02.27. 20:03:01

A mai hírek után már kezdtem elkámpicsorodni. Na, itt a vidék vége, gondoltam azok után, amit Ángyán József nyilatkozott a lemondása indoklásaként. Súlyos dolgok kerültek kimondásra. Azzal a programmal szemben, amelyet a Nemzeti Vidékstratégiában megf...

Trackback: Vigyázó szemetek Párizsra vessétek! 2012.02.27. 19:37:55

Attól tartok, hogy ez a vezetők megtiszteltetése iránti makacs és leküzdhetetlen inger, amely a honlapokra szórja a magyar polgármestereket, és olyan félnótás, semmitmondó szövegeket biggyeszt a polgármesteri köszöntőnek mondott szerencsétlenségekbe, m...

Trackback: Ezzel szemben 2012.02.27. 19:24:12

Az utóbbi időben megszaporodtak a támadások a kormány és az ország ellen, ezek egy része jogosnak mondható, másik része nem. Ez utóbbiakra reflektálni kell itt, a Gépnarancson is, már csak az objektivitás kedvéért is....

Trackback: Ezzel szemben 2012.02.27. 19:20:00

Az utóbbi időben megszaporodtak a támadások a kormány és az ország ellen, ezek egy része jogosnak mondható, másik része nem. Ez utóbbiakra reflektálni kell itt, a Gépnarancson is, már csak az objektivitás kedvéért is....

Trackback: Cipőt a cipőboltból, dohányt a dohányboltból 2012.02.27. 17:56:22

   Kevés olyan hánytatott sorsú törvény-tervezet van, mint a a fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló javaslat, amely már többször bekerült a parlament elé, már módosítás is született hozzá, azonban...

Trackback: Meg lehet élni egy falusi konyhakertből? 2012.02.27. 16:55:47

A falusi emberek ma nagyáruházakban vásárolják meg azt az élelmiszert, amelyet egyébként a saját kertjükben is megtermelhetnek - mondta a miniszterelnök január 16-án, a Darányi Ignác Terv, a nemzeti vidékstratégia végrehajtási keretprogramjának bemutat...

Trackback: Tyúkokkal fekszenek a Fiatal Gazdák 2012.02.27. 16:54:25

Az animal sex offline promója is bekerült az Agrya egyesület vidéki gazdálkodást népszerűsítő projektjének marketing eszköztárába. Állítólag több ilyen képeslapjuk is van, sajnos csak ez az egy került fel a netre, ami lentebb látható. Kíváncsian várom ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

salamander 2012.02.27. 22:28:56

@sárkányfő:
1. Tetszik vagy sem, a FIDESZ az SZDSZ fiatal szervezeteként indult. Tehát nem dugja őket senki, azaz hogy mégis de másképp...

2. Hát Te sem a lényeget hámoztad ki az írásomból: Már megbocsáss de elsősorban a felső szintű, nagy kaliberű bűnözőket - pl.: mint Pető Iván és Bauer Tamás apukája - kellene kiemelni. Remélem így talán egyértelmű, mit szerettem volna közölni.

***

murunga 2012.02.27. 22:31:38

@ökörpöröly: akkor Lászlóné lesz az állatorvosi ló esete

ökörpöröly 2012.02.27. 22:32:36

@sárkányfő: Orbán tettestárs. Simicska kezeli Orbán-Orsós-Olstein vagyonának tekintélyes részét. Elsősorban azt a részt, amit a korrupciós 10-20%-okból lecsorog a legfelső vezérkar részére. A cigány apja bányái, illetve a felesége szőlői azok csak gumicsontok, amin lehet rágódni.
Az igazi nagy pénzét egyrészt rokona, Vitézy kezeli, aki elsősorban ingatlanbefektetésben utazik, másrészt Simicska, aki Nyergessel offshore-ozik. Persze esnek le innen-onnan pénzek még, Simicska és Nyerges eddig kapott 200 milliárdért megrendelést -+még amit a strómanjaik kaptak-, ami eddig hivatalosan kideríthető volt. Utolsó egy mocskos bűnbanda.

ökörpöröly 2012.02.27. 22:33:41

@murunga: Már az Eu-ban tiltott az állatszex, bár a Fidesz szereti megszegni a szabályokat! :P

sárkányfő 2012.02.27. 22:34:54

@salamander: mit értesz "kiemelés" alatt? és miért alacsonyítod le egy nemzet múltjának tisztázását egy-egy általad kiszemelt személy vadászatára, miközben nyilvánvalóan sok ezer (sőt...) ember érintett az ügynök-kérdésben? És más pártok komcsijaival miért nincs bajod? Már a múltat is sikerült a mai pártviszonyok alapján megosztani? Te is csak aktuálpolitikai fegyvert látsz a dologban, nem pedig nemzeti kérdést?

murunga 2012.02.27. 22:35:16

@sárkányfő: vele már csak báboznak - néha felhúzza őt a kezére simlis vagy nyerges és usgyi!

ökörpöröly 2012.02.27. 22:35:31

Egyébként kíváncsi vagyok, hogy a nyugati titkosszolgálatok milyen mértékben derítették fel a Fidesz-maffia külföldre menekített vagyonát, illetve arra, hogy mikor húzzák elő a pakliból.

murunga 2012.02.27. 22:38:53

@ökörpöröly: na majd az a perverz Cohn Bendit odabaß! :)

murunga 2012.02.27. 22:39:26

@murunga: twitter tom meg lekommunikálja!

salamander 2012.02.27. 22:39:37

@sárkányfő:
Ma eleve nem lehet politikai párt parlamenti tényező, ha nincs megfelelő "maffia" támogatottsága.
(itt maffia szó alatt: szervezetten működő, profitszerzésre szakosodott illegális csoportot értek, melynek fedőszerve a politikai párt.).
Álláspontom szerint tehát maffiáknak van pártjuk.

***

ökörpöröly 2012.02.27. 22:40:47

@murunga: Szerintem Németh Lászlónét nem vállalná be, még akkor sem, ha az nyanya 12 évessé lenne! Ilyen csúnya nő még zsidóban is ritka! :P

Viktus 2012.02.27. 22:41:03

@murunga:

A jobbikból gyakorlatilag felénk már kilépett v. kizártak minden cselekvőképes egyént pestről a maffia központból. Ennyit róluk.

sárkányfő 2012.02.27. 22:41:15

@ökörpöröly: A kommentjeid 95%-ával általában egyet tudok érteni, és hasonló tisztánlátás ráférnek az ország többségére is. De a folyamatos "Orsós-Olstein"-ezéseddel nem tudok mit kezdeni. Orbán se nem zsidó sem nem cigány származású, simán magyar, de ha zsidó vagy cigány lenne, az se jelentene semmit, sem a szidókat, sem a cigányokat, sem a magyarokat nem minősíti Orbán, ő csak saját magát és bandáját minősíti. Ez az egész faj-szál belekeverése teljesen felesleges és értelmetlen. Amúgy biztos vagyok benne hogy a fidesz oligarchák többsége simán magyar, bár mint mondtam nem sokat számít.
A többiben igazad van. én azt is tudom ki a fideszes oligarchák off-shore specialistája, aki kimenekítette az országból a vagyonukat: Gál András Levente. Ebből élt a 8 év alatt, nyilván szakértője a kérdésnek.

murunga 2012.02.27. 22:43:14

@ökörpöröly: amíg szíriában ilyen simán elnézik a népirtást, addig mi csak egy kis fikagolyó vagyunk...nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani honi politikusainknak és gazd köreiknek - persze akta minden paranoiásról készülhet :)

murunga 2012.02.27. 22:45:26

@Viktus: a "felénk" az mit jelent a szövegben?

ökörpöröly 2012.02.27. 22:46:40

@murunga: Én azon röhögtem, hogy a bizottsági meghallgatáson védte a jobbikos tag, miközben egyrészt kommunista volt, másrészt zsidó, harmadrészt zsidó Bank Leuminál dolgozott. Ezek is szelektíven antiszemiták, bankellenesek és antikommunisták! :D Az egész Jobbik egy nagy kalap szar, akiket egyrészt az olajmaffia katona, rendőr, határőr és vám- és pénzügyőr tagjai pénzelnek -Osváth alezredes, Tián ezredes, Varga ezredes-, másrészt meg Putyinék. 2006-os MIÉP-pel közösen szerzett 1%-ból nem hiába lett 12%. Meg kellett támogatni Vonát pénzzel, médiafelülettel, illetve "valakikkel" -mármint olyan emberekkel, akiknek volt valami szakmai és/vagy politikusi múltjuk.

sárkányfő 2012.02.27. 22:47:56

ez volt már? :)

index.hu/video/2012/02/27/nem_a_fidesz_es_az_mszp_impotens_hanem_a_tarsadalom/

Egy fideszes szerint mi, a magyar társadalom, impotensek vagyunk :) mivel a társadalomnak tagjai a fideszesek is, íyg a képviselő úr a saját választóit is le-impotensezte :) nekik ezzel persze semmi bajuk nem lesz, sőt.

Ilyenkor mindig felmerül bennem, hogy ha ezt egy szoci mondta volna (vagy a zöldbárókat, stb., ami lényegében felért egy fideszes "öszödi levél"-el), akkor már lángolna pár épület...

ökörpöröly 2012.02.27. 22:50:14

@murunga: Az USA és Nyugat-Európa nem hiába vonogatja a szemöldökét. A régió biztonságát veszélyezteti Orbán-Orsós-Olstein. nekik nyugodt régióra van szükség, nem putyinizálódó, nacionalista banánköztársaságokra. Ha Orbán-Orsós-Olstein-rezsimje nem jelentene komoly problémát nekik, akkor nem lenne ekkora cécó. Nem jönne ide az amerikai külügyminiszter lebaszni, nem basztatna az Európai Bizottság az országot, stb.. A felcsúti kancigány kihúzta a gyufát.

murunga 2012.02.27. 22:53:29

@sárkányfő:
jelenleg a Jó Állam fejlesztési koncepció összehangolásáért felelős kormánybiztos

BigBoldyBrother :)))

murunga 2012.02.27. 22:55:18

@sárkányfő: pokorninak is volt egy érdekes kiszólása vmelyik index vid riportban nemrég

ökörpöröly 2012.02.27. 22:57:06

Az a vicc az egészben, hogy a faszszopó, tolvaj, legalja maffiózó fideszgeci képviselők nem mernek válaszolni a sajtó kérdéseire. :P Komolyan mondom, Rákosi idejében nyíltabban mertek beszélni a politikusok a médiában, mint most! :D

salamander 2012.02.27. 22:58:52

@Viktus:
Felénk is csak egy két dadogó bomberdzsekis kopasz kisfiú maradt a jobbikban.
Véletlenül nem "polgárikörös" volt Vona Gábor?

***

Viktus 2012.02.27. 23:01:15

@murunga:

Magyar vidék a Dunától keletre ...

murunga 2012.02.27. 23:01:27

@ökörpöröly: ehh, ha egy berlusconit kilőnek, akkor egy orbánt bármikor. ne becsüld túl a felcsúti jogászt...a sándor palota előkészítve, egy technokrata vezetés simán felállítható - nem megkerülhetetlen figura.

a retorika meg egészen más kint/kifele, mint itthon a fanoknak.

Viktus 2012.02.27. 23:02:44

@salamander:

Az a szégyen 2010. tavaszán erős alapszervezetünk volt erős második hely ... mára meg nagy semmi. Jelek már voltak akkor is , de már őszre elkezdték keményen keverni a kakit a pénzért anno ... morzsákért.

murunga 2012.02.27. 23:04:37

@Viktus: hehe, a píz szépen megfertőzte ott is a nagy nyers lendületet... :)))

sárkányfő 2012.02.27. 23:16:18

@murunga:
"ehh, ha egy berlusconit kilőnek, akkor egy orbánt bármikor. "

ez igaz, csak éppen annyira se érdekeljük őket, hogy megmozdítsák a kisujjuk. Ha az euró-zóna tagjai lennénk, akkor idegesek lennének, gyengítenénk az ő pénzüket is, de nem vagyunk, és nem is számítunk.
Szerintem az EU örülne is neki, ha kilépnénk, vagy kirúgatnánk magunkat. Csak nyűg vagyunk a hátukon. Már ezerszer megbánták, hogy felvettek minket. Valszeg elveszett pénznek, időnek és energiának tekintik amit belénk feccöltek. Kár volt minket komolyan venni. Még a görögöket és olaszokat is megbánták, hát még a betörhetetlen szilaj vadkeleti barbárokat. A németek épp úgy nem tudnak integrálni minket, mint a náluk élő törököket. Az integrációhoz ugyanis az kéne, ha maga az alany akarja ezt, törekedjen rá, együttműködjön. Ha nem akar, minden hiába. Ahogy nálunk a cigányok se akarnak beilleszkedni közénk, úgy mi magyarok sem akarunk európaiak lenni. Ez van. Európa cigányai vagyunk. Van egy pár százeres kisebbség, nagy jóindulattal max másfél millió európai magyar, oszt ennyi. Egy részük már ki is ment nyugatra, és európaivá vált. Vissza se néznek. Az észak-európai országoknak meg épp elég bajuk van a gazdaságilag is meghatározó méretű, és eurót használó déliekkel, az pattogó-üvöltöző keleti bolha már végképp nem hiányzik nekik.

salamander 2012.02.27. 23:19:19

@sárkányfő:
Kiemelés alatt az "igazságszolgáltatás" által kiemelt állapotot értem.
Nem szeretnék - tudomásom szerint nem is írtam le - egyetlen kommunista ügynököt sem
kímélni.
Gyenge jogi ismereteim szerint azonban a jogi környezet még mindig alkalmatlan, hogy tisztességesen kikotorjuk ezt a társadalomban bűzlő gennyedő fekélyt. Ezért legalább azt szeretném megérni, - mielőtt újra elillan 20 év -, hogy egy Biszku Béla ügyében alkotmánybírósági jogértelmezés helyett a hatályos nemzetközi egyezmények és a hatályos Btk. különös részének X. fejezetében 144szakasz egy bek. és a 155 szakasz alapján legalább nézzük át mit követett el... De nem! Alkotmányossági problémát érez a "Tisztelt Bíróság"... itt, most., hirtelen és ez húzódik lassan egy éve... szinte várják, hogy Biszku is meghaljon szabadon ágyban párnák között...
(Bezzeg egy Képírót Sándort 90 évesen lehetett baszogatni szinte teljesen nevetséges vádak alapján - mellesleg az ügyészt kirúgta Polt Péter legfőbb ügyész.)

***

ökörpöröly 2012.02.27. 23:20:25

Jót röhögtem a Corvin-köz Főkurvája Mariskán is. Érdemes lenne mindenkinek elolvasni életrajzát, interjúit, illetve azt, hogy mit mondtak róla.
Apja neve ismeretlen, szerinte egy iráni szőnyegkereskedő, aki felcsinálta anyját. Ide-oda dobálták, a karmeliták vették gondozásukba. A kommunista rendszer gimnáziumba küldte, amit elunt 2. osztályos korában. Ekkor járási tanácson lett gépírónő. Utána 16 évesen felcsináltatta magát. Gyerekét családi szokás szerint eldobta, intézetbe adta. Ezután nem dolgozott hivatalosan sehol, leigazolták, mint háztartásbelit. Minden bizonnyal a szokásos lumpenproli módon, azaz prostitúcióból élt. A 90-es évek elején azt nyilatkozta, hogy eszmeiség nem hajtotta, fegyverrel nem harcolt. A Corvin-köziek tagadják, hogy velük harcolt volna. Ezt többek közt nyílt levélben is közzétették. Pongrácz Gergely, aki az 56-os forradalomban a Corvin köziek főparancsnoka volt “szadista fröccsöskurva” jelzővel emlékezett vissza Wittner Máriára.
Asperján György, aki szintén a Corvin-közben harcolt végig, tagadja, hogy Wittner Mária a harcok alatt velük lett volna. Azt is tagadja, hogy Wittner a rádió ostrománál ott volt, mert nem úgy emlékszik, ahogy történtek a dolgok. Más területen is megy a szépítés, életrajzi interjújában azt mondta, hogy Ausztriából való hazatérése után a Szépművészetin dolgozott, mint aktmodell. A legújabb életrajzi könyve szerint viszont nem aktmodell, hanem varrónő volt.
A pere is ugyanilyen érdekes. Elsőrendű vádlottként megkegyelmeztek neki úgy, hogy többek közt többrendbeli gyilkosságban találták bűnösnek, illetve 2 társát halálra ítélték. Egyetlen egyszer se fordult elő, hogy többrendbeli gyilkosságért elítéltnek megkegyelmezzenek, főleg nem úgy, hogy vádlott társai közül kettőt is felakasztanak. Vagy megint a testét használta fel, vagy pedig spiclivé vált. Valamiért nagyon nem akarja azt, hogy az ügynökök előkerüljenek!

murunga 2012.02.27. 23:29:58

@sárkányfő:
'púp a háton' is már egy dicsérő jelző a brüsszeli betyáros performanszokért

ezért írtam vhol fent, kb. ennyire vagyunk mi fontosak...

www.youtube.com/watch?v=L2mHPjUuksE

ökörpöröly 2012.02.27. 23:30:11

@ökörpöröly: És ez a primitív, senkiházi, utolsó lumpenkurva akar a magyarok nagyasszonya lenni. Szép világ! :) Hozzá kell tenni, ameddig élt Pongrácz Gergely, meg ameddig nem hallgattatták el a valódi Corvin-közieket, addig nem nagyon ugrabugrált! :)

Viktus 2012.02.27. 23:48:38

@ökörpöröly:

Nézd meg index videót nem a "kényszerítettekre" kíváncsi, hanem a tartótisztekre.

prof. DR. Igaz Magyar doctor professor 2012.02.27. 23:49:57

van egy tippem:
Szíjgyártó holnap meg fogja találni a "vakondot".

salamander 2012.02.27. 23:52:46

@ökörpöröly:
Hát én nagyon jól emlékszem ezekre az időkre, - hiszen nem vagyok mai gyerek -, sok helyen ott voltam személyesen is.
Nem éltem akkor még Magyarországon de amint lehetett hazajöttem.
Én soha nem tartottam az SZDSZ tisztességesnek, sokukat ismertem régebbről, mind elit MSZMP-s családból származott vagy azokhoz tartozott.
Az MDF-ben bíztam, de amikor láttam ilyen zavarodottak és milyen bátortalanok, megjelent Antall József, Boros - vendéglátóipari - Péter (kizárták Csurkát a híres cikke miatt amiben a sajtófoglalásról írt illetve a Zétényi-Takács féle törvényjavaslatot elmeszelték Sólyomék és Göncz) már sejtettem, hogy valami nincs rendben.
Nem azt mondom láttam előre az eseményeket, csak kezdett gyomorrontásom lenni a dolgoktól...
1994-ben "vaskoronás Gyula" megnyerte a választásokat és legnagyobb megdöbbenésünkre keblére ölelte az SZDSZ-es fiúkat. (azok meg örömmel mentek)
Vége.
Azóta Magyarország csak ténfereg.

***

Viktus 2012.02.27. 23:57:04

@salamander:

Nem a vége ott kezdődött rögtön, amikor az un. rendszerváltás után a volt elvtársak szépen az un. nép vagyonból magánvagyont csináltak az utolsó szaros kis falusi mocsok is kapott szép földeket a téeszből gépekkel ma meg pl. ők a zöld bárók ...
Nem is beszélve a nagyokról akik megkapták az üzemeket, és a legalja mocsok, mint Széles jó pénzért inkább szétverte a magyar buszgyártást ma meg ő az egyik nagy nemzeti mogul ...

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.28. 00:00:12

@murunga: diploma nélküli miniszter, akinek politikai főtanácsadója egy állatorvos... na ez tényleg a fidesz kormány állatorvosi lova.

@salamander: mivel ezeket a pártokat kivétel nélkül az mszmp hozta létre álellenzéknek. Ki választotta meg őket? Mikor? Honnan jöttek? Az akkori politikai és gazdasági elitből verbuválták őket, és HÚSZ ÉVIG nem is volt más választható párt. Most már van, de minek?

salamander 2012.02.28. 00:03:25

@Viktus:
Sajnos így van.
De ott van pl.: Kapolyi elvtárs és a "többiek" (az Apró család, és a sok névtelenségbe burkolódzó szélhámos) is akik meg nem voltak és nem is lettek nemzeti mogulok. Ők mindig háborítatlanul loptak lopnak mind a mai napig.

"a szar mindig a víz tetején úszik" ...

***

salamander 2012.02.28. 00:08:13

@Sandman (KaraKum):
Természetesen így van.
A rendszerváltást már 1980-sa évektől tervezték az elvtársak. Ez abból is látszik, hogy rengeteg jogszabály "észrevétlenül" - az első társasági törvény a most megváltoztatott sajtótörvény 1987-es -, akkor készült el... no csak még az "Alkotmány" is amit most úgy védenek egyesek.

Szűrös Mátyás kiáltotta ki a köztársaságot... hát ez már tényleg még egy hülyének is világos kellene hogy legyen... DE NEM, nekünk még mindig nem az.

***

Viktus 2012.02.28. 00:33:27

@salamander:

Ők még a fáradságot sem vették a színjátékra. Így is ment-megy-menni fog nekik a bolt ...

turcsány karcsi elvtárs 2012.02.28. 01:11:08

valaki emlékszik még a sepsiker nevű dohánykereskedő cégre? sepsi úr meglehetősen jó kapcsolatot épített ki viktorral annak idején, ami talán mind a mai napig tart. sánta valószínűsíthetően az ő embere és spesinek vélelmezhetően van köze a continental zrt-hez.
már az első trafiktörvényes híreknél sejteni lehetett, hogy helyzetbehozás lesz a vége.

Vincenzo90 2012.02.28. 01:20:51

Nahát, rájövünk, hogy a politikai hatalom mögött mindig maffia áll? Még abból sem volt gyanús, hogy a civakodás, elszámoltatás ígérete, stb. ellenére ugyan azok az emberek békésen egymás mellett élnek továbbra is? Nem volt gyanús, hogy Hunvald, akinek a lopott pénzekből Jaguároktól a magánrepülőig mindenre futotta másfél évet kap, aminél az őrizete hosszabb volt, ergo két évig a bíróságra járt, hogy még ő kapjon kártérítést? Senkinek nem gyanús, hogy a belügyminiszter maga is maffiózó? Hogy Gyurcsánytól Draskovicsig a fél banda olajszőkítésből szedte meg magát. Öcsém, bazdmeg, mikor rácsodálkozunk arra, ami nyilvánaló, az mindig elkeserít.

Dr. No 2012.02.28. 01:23:50

Ez az Ángyán bácsi ugye az, aki egész vidék-Magyarországból en bloc önellátó kézműves-bio-rezervátumot álmodott szláv faluközösségi földtulajdonnal? És még csodálkozunk, hogy a hiénák ellen harcba küldött fantaszta nem nyert?

"a gazdasági elitet távol kell tartani a politikai döntéshozataltól!" Olyanra szabad itt gondolni, hogy Simicska meg Nyerges?

Bee-zony 2012.02.28. 04:47:50

Maffiacsaládok, Cosa Nostra: (...) Az Olaszországban 1860-tól megkezdődött egyesülési folyamata azzal járt, hogy Szicíliában nem létezett elég erős állami szervezet ahhoz, hogy a latifundiumok (nagybirtokok) számára megfelelő biztonságot nyújthasson. A nagy földbirtokos családok így létrehoztak egy védelmi erőt, amely gyorsan kiterjeszkedett Szicília összes gazdasági területére (húspiacok, szállítmányozási vállalatok, kikötői raktárak, malmok). Az egyre növekedő befolyással bíró szervezet beszivárgott a helyi majd a regionális politikai életbe is. (...)
Maffia
hu.wikipedia.org/wiki/Maffia

Van, akinek nem bírja a gyomra a „Családot”, és a „Nemzeti Együttműködés Rendszerét”,
Esik szét a polip, és egyre több embernek nyílik fel a szeme, ez jó.
Ami rossz, hogy a megmaradtak sorai összezárnak, és következik a még maffiább világ, ahol egy jolly joker hűbéres megkapta a vidékfejlesztést.
A folyamat: a hatalom megtartása és a pénz átszivattyúzása a többiektől a megválasztott „Család” zsebeibe a végsőkig.
A történet a régi, csak a címke és a csomagolás új: a hatalmi és vagyoni egyenlőtlenségek, az urak és szolgák, a kizsákmányolók és kizsákmányoltak világa.

A Fideszes Szűcs Lajosnak igaza van, a magyar társadalom impotens. Ha nem az lenne, akkor nem ennék nagykanállal a néphülyítést, és nem szavaznának többségileg olyan aljas társaságokra mint a Fidesz, az MSZP... valamint ezek helyett normális emberekből álló normális pártok lennének. Ehelyett aljasok a Parlamentben, ostobák az utcán felállás van, a többségi hülyeség és szolgalelkűség alapján; és amíg a többség nem változik, addig ez is marad, és hogy aki nem ilyen, annak nem érdemes Magyarországon maradnia.
A megoldás az, hogy:
1. Tudni kell, hogy mit nem,
2. és tudni kell, hogy mit igen.

molaris 2012.02.28. 06:08:51

@herut:
""herut 2012.02.27. 17:37:40
Dr.Ángyán József úr !Miért nem tesz feljelentést ? Naiv kérdés?""
Szeretne még élni egy keveset!!!!!!

kormányzó 2012.02.28. 07:25:52

"Jó lelkiismeret"? A "piszkos" tizenkettő után erre hivatkozni??!!Ne röhögtessen!
Teccet vóna a kinevezés előtt a jó lelkiismeretre hallgatni!
Fényképek? Jól sikerültek?

Professor Chaos 2012.02.28. 09:11:01

Ne essünk abba a tévedésbe, hogy Ángyán egy fantaszta aki hippi kommunát akar építeni a vidékből. Nem véletlenül álltak ki mellette a gazdaszervezetek és a zöld szervezetek is (ez utóbbiaknak általában nem célja minden virág védelme, hanem a hagyományoknak és a tájnak megfelelő mezőgazdaság folytatása, ami hasznot is termel, pl. a nemzeti parkok is szépen keresnek állattartással, mert a rétek karbantartását szépen elvégzik a gulyák, nyájak amik prémium húst termelnek, aminek növekvő piaca van), hanem tervet rakott le ami a kis és középgazdaságoknak kedvez. Persze lehet mondani, hogy csak a nyagyüzem tud nyereséges lenni stb., de ez nem igaz. Nézzétek meg a borászatokat, a nagyüzemi egervin vagy a kicsi, jó minőséget termelő borászatok a nyerőek? Az élelmiszeripar és emiatt a mezőgazdaság változik, a minőségi termelés kerül előtérbe, ennek megfelelően a földek ára folyamatosan nő. Ez a terv egy olyan lehetőség volt, ami 10-30 év távlatában egy virágzó, gazdag, kicsit a gyökereihez visszatérő vidéki Magyaroszágot teremthetett volna és szégyen a mindenkori magyar kormányokra, hogy sem itt, sem más területen nem voltak eddig képesek hosszú távú célokat kitűzni és ennek megfelelő szakmai terveket létrehozni és megvalósítani, mindíg csak sodródunk valami felé, amiből a tűzhöz közel állók jól jártak.

Mad Mind 2012.02.28. 09:24:38

@Professor Chaos:
Csak a bor más értékű, mint pl. a búza termelés. Kis mennyiségben nem lesz hatékony a termelésed búzánál, míg bornál könnyen lehetsz.
Nem tudott volna visszatérni, mert a drágábbra nem lett volna vevő. Ha a kínai tömegtermeléssel próbálsz versenyezni, akkor a kis gazdaság(támogatás nélkül) teljesen versenyképtelen.
Amit Ángyán akar, az teljességgel fenntarthatatlan rendszer lett volna.

A szerelő 2012.02.28. 09:46:58

Na, csak bejött, hogy már megint nem az állításaival kelnek vitára a droidok, hanem Józsi bá személyisége a hibás. De ez már sokadszorra sem jön be, inkább alátámasztja, hogy mégiscsak az öregnek van igaza :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.02.28. 09:49:37

@Professor Chaos:

Pont az a baj, hogy 1989 óta elég sok ilyen nemzetgazdasági stratégia alapjait nem fektették le. Ez az állapot az oligarcháknak jó, mert rövid távon is jó profit jön be. A politikusoknak is, hiszen az előbbiek támogatását végzik. 4 éves ciklusokban folyik ez a szenvedés és közben nincs egy mindenki által általánosan elfogadott terv, mert az épp sértené valamelyik "nagykutya" érdekeit.

Az ország már egy ideje túl van azon a bizonyos 24. órán. Tényleg csak sodródunk valami felé és a tűzhöz közelieket baromira nem is érdekli, hogy mi lehet az.

Ez az ország annyit érdemel, hogy minden értelmesebb ember hagyja itt a fenébe és akkor jöhet a helyünkbe az a bizonyos 23 millió román vendégmunkás. Aztán Kb.: 1 hónapot jósolok és a Kossuth térről végleg eltűnik a nemzeti lobogó. De legalább Alföldi Róbertnek nem lesz gondja azzal, hogy hol ünnepelje a románokkal Erdély elcsatolását. :P

Professor Chaos 2012.02.28. 10:04:56

@Mad Mind: Kinában mindent olcsóbban lehet megtermelni, akkor ne is csináljunk semmit, hanem feküdjünk le és várjuk a halált. Amit csak nagyüzemben lehet gazdaságosan termelni azt nem kis-középgazdaságoknak kell megtermelni, termeljenek mást. Az a kérdés, hogy termőfölden lévő haszon egy szűk réteghez kerüljön, akik nem teremtenek vele munkahelyet és nem érdeke a fenntarthatóság, vagy helyileg legyen elosztva egy szélesebb rétegben. Amit most csinálunk az csak profitot termel, de semmilyen hosszú távú pozitív hatása nincs az országra. Ennél még a bankok is hasznosabbak az országnak.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 11:07:03

OFF!

Bocsánat, hogy ideírom, de nagyon kiakasztott amit az ún. Véleményvezérnél láttam. Újabban ott csak nagy emberek kommentálhatnak. Gondolom nem cél, hogy blogok egymással háborúzzanak, de szerintem ezt valahol szóvá kell tenni és saját blogot ezért nem fogok indítani. Szóval ideírom amit erről gondolok, hátha az itteni közönséget érdekli és hátha Vastagbőr megbocsát:

Hihetetlen sznobság. Mit képzel az a koszos átlag magyar, hogy mer neki gondolata lenni? Még arra is venné a bátorságot a csürhéje, hogy hozzászóljon ahhoz ami az ő ügye? Harmóniában a húsz éves magyar „demokrácia” lényegével. Majd az élcsapat. Ennél gyűlöletesebb magatartást mint ezé az önjelölt conducatoré, nehéz a blog világban elképzelni. Amennyire tudom, egyedülálló is, világszerte. Hogy a hozzászólás lehetősége rangtól függjön, az botrány. Az milyen alapon dől el, hogy ki a „szakértő”?

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.28. 11:10:39

@Bee-zony: kedvelem a hozzászólásaid, de ezzel van két problémám:
1. a jelenlegi pártokat SENKI nem választotta meg - Jobbik és LMP kivételével -, azokat az mszmp hozta létre, vagyis semmiféle választási lehetőség nem volt az elmúlt húsz évben. Az ország az mszmp által kijelölt úton haladt, az általa létrehozott pártokkal. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy melyik párt nyerte a választást, megvoltak/megvannak a háttéralkuk, melyeknek eredményeképp az ügynöklisták nem kerülnek nyilvánosságra, a volt mszmp vezetők is konchoz jutnak, és senkit nem csuknak le hazaárulásért.
Ha új párt jelentkezik, az vagy egy réginek az utódja - LMP -, vagy megpróbálják szétverni - Jobbik. Ha ez nem megy, megvásárolják. Ez már menni szokott.

2. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Nincs és nem is lehet hiteles politikai erő, mert mire eljut odáig, hogy kormányképes legyen, addigra ezer csáppal átszövi a régi politikai maffia, ugyanolyanná válik, mint elődei. Pénz kell, hatalom kell, és ezért el kell adniuk magukat pénzembereknek... és onnantól már csak az ő érdekeiket képviselhetik, a népét nem. És pontosan ez megy itt húsz éve. Soha nem volt demokrácia, és nem is lesz mostanában.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.02.28. 11:18:03

@Mad Mind: Akkor megint mondom: a Nemzeti Vidékstratégiát, amire Árgyán hivatkozik, csak a felsővezetés mosdatása miatt nem kéne úgy beállítani, mintha csak egy tévképzetektől terhelt, naiv elme életképtelen, realitásoktól mentes partizánakciója lenne! Volt az ő feje felett legalább egy miniszter és legalább egy miniszterelnök, akik mindezt beleírták a NER-be! Árgyán csak annyit szeretett volna, hogy a tervet, amit közösen megalkottak és megfelelő szinten elfogadtak, végre tudja hajtani, és ehhez kapjon támogatást, amikor érdeksérelmet okoz. Ő EZT nem kapta meg!

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 11:20:39

@Sandman (KaraKum):

Erre gondolsz: www.kibulizottorszag.net ?

Tökéletesen egyetértenék veled, ha nem lennének egy ponton illúzióid. A jobbik ugyanúgy utúd, mint az LMP, a MIÉP utóda. És enyhén szólva ábrándozás azt képzelni, hogy őket más vezeti mint anyagi érdek. Még senkik voltak amikor a az elvi társ MIÉP-pel a koncon – elég kis koncon – összevesztek. Nagyon szomorú, hogy a legjobb szándékú emberek nagy számban dőlnek be nekik, holott ordít róluk a kalandorság.

murunga 2012.02.28. 11:21:38

@Sandman (KaraKum): nem kell a jobbikot (sem) szétverni - meg kellett csak venni. szépen kioperálták az agyarukat nekik is. pénzzel nagyjából mindenkit a dunaparti nagycirkuszban...

murunga 2012.02.28. 11:27:19

@ByA: kalandorság - ez jó :)))

vona vs. pintér csörte is szép volt a közgázon - kis (feltörekvő) kalandor vs. nagy kalandor.

a gyurcsány féle DK (vagymiaszösz) avasi kirándulása a pincsi csabival és a gatyát letologató balfasz csemete (youth section) még egy szép kis színes a kalandparkban...komolyan élvezném torgyán bubu visszatérését - itt lenne az ideje! :)))

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.02.28. 11:28:01

@Silverstein: Hupsz vidéki elvtárs elfelejtett niket váltani :) Ejnye ejnye le lesz vonva a fizuból ez a tévedés...

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2012.02.28. 11:32:30

@Silverstein: Igen 1,5 év. Nem baj éld csak a tündérmesés álmodat. Nincs szoci meg fidesz, csak a maffia van. Mind kettő ugyan az, csak játsszák itt a fesztivált a hülyéknek.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.02.28. 11:49:30

Nocsak a vidéki-enrico tengely erősítést kapott? vagy ez már az 1 millió új munkahely előszele?

kemények a kommentelők, mint a tavalyi bejgli :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.02.28. 11:58:54

tudom, hogy OFF, másrészt az egyik szemétbolsilibsikomcsi médiaszenny, de én percekig röhögtem :DDDD

hvg.hu/itthon/20120227_sikerpartok_nyomaban

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.02.28. 13:13:59

:)))))))))))

"A Békemeneten majdnem egymillióan voltak...."

Itt felröhögtem, az elképesztően ostoba politikusnak még itt sem esik le, hogy istentelenül hülyére veszi a riporter.

vomit 2012.02.28. 13:16:46

@ByA: nem rohadt mindegy? amikor csak a faszbukon keresztul lehetett hozzaszolni, akkor se tolongtak az olvasoik, vissza is alltak a rendes kommentekre. az onjelolt vezerlo velemenyektol meg mentsen meg minket a zuristen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 13:41:15

nagyot hibázott a primkó orbán, mikor egy jó embert nevezett ki a kormányba.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 14:28:13

@vomit:

Nem mindegy, mert a gyakorlattól függetlenül nagyon mélyen fölháborító a szemlélet, hogy valaki meg akarja szabni, milyen végzettségű/hírességű/hatalmú, vagy önkényesen szakértőnek deklarált emberek szólhatnak csak hozzá. Ez a blog comment műfaj szellmének a megcsúfolása.

Más megközelítésben meg hadd mondjam azt, hogy éppen a dolgok lényegére nem figyelő, a gazságokat időben föl nem ismerő, azokat szó nélkül lenyelő hozzállás az egyik oka, hogy ott tart az ország ahol. Múlt/múlik azon, aki elfogadhatatlan dolgot művel, de azon is aki ezt eltűri. Én ezt egy nagyon fontos valaminek tartom, ha tetszik, példa értelemben. Ne menjen normális számba nálunk az, ami a velejéig antidemokratikus.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 14:31:58

"Másrészt ahhoz, hogy távol tudjuk e kört tartani a döntéshozataltól, ahhoz előbb el kell őket onnan távolítani, hogy a közpénzek és a nemzet közös vagyona valóban a közjót szolgálhassa. Arról nekem sajnos nincsenek információim, hogy mikor és milyen eszközökkel kezdődik el e körök eltávolítása a hatalomból, de türelmetlenül várom ennek bekövetkeztét. Meggyőződésem ugyanis, hogy erkölcsi megújulás nélkül nincs felemelkedés a magyarság számára!"

jó, hát akkor meg van a forradalom utáni mezőgazdasági miniszter

h4z4rd 2012.02.28. 14:49:51

Aranyközép út tényleg nincs. Arany középút viszont létezik. Talán jelen helyzetben is.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 15:15:21

@tesz-vesz:

Na na! Abba még a választók is beleszólnak. Ha én vagyok az, akkor megvan.

vomit 2012.02.28. 15:23:40

@ByA: ahova nem megy olvaso, annak a blognak, de meg a velemenyenek is annyi.

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 15:25:56

@vomit:

A neved, most jövök rá, remekül illik a témához. De honnan veszed/lehet tudni, hogy oda nem megy olvasó? Az biztos, hogy az Index nagyon nyomja és már régen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.28. 15:49:51

@Mad Mind: akkor miért kap támogatást a multi? megkapja még a kisbirtok támogatását is! hogy lehetsz ilyen ostoba?

Viktus 2012.02.28. 16:08:01

Milliárdokkal tömi ki a Századvéget Némethné
A kormányszóvivő volt cége 2,2 milliárdos megrendelést kapott.

www.napi.hu/magyar_gazdasag/milliardokkal_tomi_ki_a_szazadveget_nemethne.511979.html

Micsoda véletlen :D:P

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2012.02.28. 16:30:24

@Viktus: Tavaly Decemberben korrupció ellenes bizottság összesen 12 milliárd, februárban kormányzati kommunikációra 1,2 milliárd, CBA-nak 2 milliárd, Századvégnek 2,2 milliárd közben visszadobják az ügynöklisták megismerhetőségét feltáró kezdeményezést és újabb adók jönnek. Szabadságharc és a híradóban arról beszélni, hogy az eu segítségét kérik az orvosok fizetésének emeléséhez.

Problem?

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 17:48:07

@ByA: miert az jobb hogy csak ugy kitiltjak az embert figyelmeztetes nelkulk? nekem a faszszopogato tenytar tette velem
ami nem gond!!! megbekulok vele csak akkor ha a brozerben bent van az elerhetosegem akkro tegyen oda egy piros pottyot a fololdalra hogy el se olvassam a gecijuket...

a velemenyvezerrel kapcsolatban meg irjal reszletesebb hjozzasozalst ne csak pampogast hidd el ha osszefuggesbenirsz valoszinu kiteszik....
en azert nem irok mert valoszinu az ekezetleneket alapbol kukaba vagjak, annyit meg nem er meg :)

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 17:51:04

@Professor Chaos: aha... hulyesegeket te is beszopod mi?

jott kis hazankba egy kulfoldi MULTI aki tudna teriteni, megkerdezte mennyibe kerul... mondta ok, nem sok ezert, majd megkerdezte mennyi vagon... mert hat egyenletes minoseg kellene vagonszamra....
tehat akkor errol ennyit :)))

nagy gazdalkodo kombinat kellene esetleg kulfoldi, kriminalis a ciganyok helyzete is, hogy 2-3 honapot dolgoztatjak ugy ~ 5e -t oszt meg be se jelentik, persze lehetne beszelni a kihasznalatlansagrol is....

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.02.28. 18:11:42

@SvenH.:

Úg tűnik, félreértsz. Nem az a bajom, hogy nem tesz ki valamit az a hülye, amit mondani akarok. Az a bajom, hogy leszögezi:

"blogunkat ezentúl újságírók, bloggerek, közgazdászok és más, közélettel
foglalkozó szakértők kommentelik".

Vagyis másnak, a csak gondolkodó átlagembernek, kuss. Én személy szerint egész kényelmesen beleférnék a kikötött kategóriákba, de mélységesen zavar a megközelítésének a sznobsága, önkényessége és mindenekelőtt antidemokratikussága.

Külföldről írsz, azért nincs ékezeted? Engem nem zavar, de könnyen megoldható. Mondjuk csak Macintosh esetében tudom, hogyan.

Viktus 2012.02.28. 19:10:42

Tavaly Zugló a Magyar Nemzetre és a Magyar Hírlapra fizetett elő 11 millió forintért, most a Magyar Demokrata lap kap Papcsákéktól bő 10 milliós támogatást - olvasható a magyarnarancs.hu-n.

hvg.hu/itthon/20120228_zuglo_demokrata_tamogatas

kifizetődő menetelés ...

Viktus 2012.02.28. 19:12:44

@SvenH.:

Szervezés kérdése nem multi kérdése ...

Norris74 2012.02.28. 19:39:02

"Bencsik szervezi az újabb békemenetet, ezúttal az oligarchák ellen?"

Már hogy szervezné? Hiszen a legzsírosabb oligarchák ott meneteltek mindjárt az első sorban...

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 23:44:13

@ByA: strapas az ekezet :)

hat ja erdekes a velemenyvezer...
de nem gond akkor mashol lesz tobb ember :)

SvenH. (törölt) 2012.02.28. 23:45:40

@Viktus: persze hogy szervezes... csak ha pl. kulfodlinek akarjak eladni akkor valoszinu nem az osztrak falugazdaszokon keeresztul akarja leboltolni hanem nagyban... es akkor a nagyban arusito az szamonkeri hogy mennyi az a mennyiseg amit el tud adni es bizonyos mennyiseg alatt elhajtja az embert....

Bee-zony 2012.02.29. 01:59:02

@Sandman (KaraKum): „1. a jelenlegi pártokat SENKI nem választotta meg - Jobbik és LMP kivételével -, azokat az mszmp hozta létre, vagyis semmiféle választási lehetőség nem volt az elmúlt húsz évben. Az ország az mszmp által kijelölt úton haladt, az általa létrehozott pártokkal. Ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy melyik párt nyerte a választást,”

Egy kis kapcsolódó történelem:
Országgyűlési választások a Magyar Népköztársaságban
hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si_v%C3%A1laszt%C3%A1sok_a_Magyar_N%C3%A9pk%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1gban

Választás az volt a másik átkosban is, meg most is, csak választék nem nagyon volt-van, mert mindegyik ugyanannak a kutyának a kölyke volt – és de még mennyire meg lettek választva az elvtársak annó, közel 100%-os szavazói részvételi aránnyal, ahogy ez a diktatúrákban szokásos. (Nem voltál szavazni, te szemét?!) Azon sem lehet csodálkozni, hogy az 1990-től még mindig annak a kádári választásnak a tuningolt változata ment, hogy X. Y., vagy Y. Z. jóelvtársat akarja-e ön? (Miközben a szavazók jellemzően egyikről sem tudtak semmit, és pofára meg ígéretekre szavaztak.)
Mo.-tól nyugatra, ha egy politikus-társaság egyszer leszerepel, akkor nem szokott még egy esélyt kapni. Itt meg a leszerepeltek váltó-rablógazdálkodása folyik. Kis ország, egy csürhénk van, és egy politikusgarnitúránk, ahol a leszerepeltek nagyon lassan tűnnek el a süllyesztőben – és ez baj, mert ebből lesz a hosszú idejű vergődés és lezüllés.

„Ha új párt jelentkezik, az vagy egy réginek az utódja - LMP -, vagy megpróbálják szétverni - Jobbik. Ha ez nem megy, megvásárolják. Ez már menni szokott.”

Látszik a folytonosság, már csak azért is, mert az érdekcsoportok nem változnak. Ha az LMP az SZDSZ 2, akkor a Jobbik a MIÉP 2. Pártként nem teljesen ugyanaz módszerben és stílusban, mint az előd, viszont a mögöttes érdekek ugyanazok. Másrészt megy a „bedarálás” is a nagy disznóóllá züllesztett Országházban a csoportnyomás révén, és ettől lesz szinte ugyanaz a kerékvágás, és ugyanaz a népi csalódás. Bemegy szűzlányként, kijön kurvaként… és mindezt önként. A Jobbik is addig volt jó, vagy legalábbis ért valamit, amíg Parlamenten kívül volt. Most meg már fizetett aktakukacok lettek, és mással nem is nagyon törődnek, áttértek a népképviselet helyett az önmagáért való kis világra. Mennyivel lett jobb nekem azzal, hogy a Jobbik ott van a Parlamentben? Nekem nem lett jobb, csak nekik lett jobb, ennyi. Úgyhogy át lehet adni a helyet egy normálisabb és hasznosabb társaságnak, akiknek több fogalma van úgy általában a közjóról, és eszerint cselekszenek.
Ha a Jobbik megvásárolható, akkor jobb, ha nincsenek. Ha szétverhető, akkor pedig baj van az életképességével.
Valamint, van egy olyan határozott és rossz érzésem, hogy ugyanannyira katasztrofális politikát folytatnának, mint Szálasi, ha hatalomra kerülnének.
Hogy ez ne így legyen, ebből a választékból a legjobb a hatalmi kiegyensúlyozottság, hogy egyik pártnak se legyen túl nagy hatalma, mert különben őrült dolgokat csinál; így viszont a többiek visszafogják. Ez a legkisebb kár elve.

„2. Mit lehet tenni ebben a helyzetben? Nincs és nem is lehet hiteles politikai erő, mert mire eljut odáig, hogy kormányképes legyen, addigra ezer csáppal átszövi a régi politikai maffia, ugyanolyanná válik, mint elődei.”

Tehát nincs megoldás, feküdjünk le, és várjuk a halált. Ez a kihalás útja-módja. Valamint van a passzivitás is, a birka nép, amelyik csak áll és néz. Az meg a rabszolgává válás módja. Az élet útja pedig a megoldáskeresés és –találás, és a politikai aktivitás, értve ez alatt nem csak a kritizálást, hanem az építést is. Mit építsünk? Pártot. Nem lenne baj, ha gombamód szaporodnának a megoldáskereső pártok; aztán a legéletképesebbek megmaradnak, és növekednek. Persze az sem mindegy, hogy milyen az ideológiai alap, és hogy milyenek az érdekek. Miért olyan az egyik párt, mint a szélfútta felleg, összejön és feloszlik, és miért marad meg a másik párt? Azért marad meg, mert van benne valamilyen állandóság, motiváltság és kitartás, ami által megvan a szavazótábor is.
Mindez sajnos a kártevőkben, pszichopatákban is megvan, úgyhogy a versenytárs adott, és ha alacsonyabb az aktivitási szint az övékénél, akkor nincs győzelem.
Ha van egy jó ember, aki nem csinál semmit, akkor az van, amit a rosszak csinálnak.
Ami a korrupciót és a bedaráltságot illeti, egyénként és társaságként is csak akkor válik ilyenné valaki-valami, ha hagyja, ha nem áll ellent. Mert van a megvesztegetési próbálkozások özöne (úm. képviselővásárlás), és aki nem áll ellen, az csak beállt a sorba, hogy most már őt is vesztegessék meg, mert a többiek már eleget loptak, csaltak, sikkasztottak, hűtlenkezeltek, hazaárultak, és most már jöhet a többi sorban álló.
Az erkölcsi és szellemi szint és a szakértelem nem pótolható mással, csak önmagával, és ha ezek nincsenek meg, akkor nincs meg a szükséges alap – és akkor az van, ami most van a politikában, hogy dőlnek az erkölcsi alap nélküli építmények, még ha netán a szellemi színvonal és szakértelem meglenne is.
A javulásnak a nép soraiban kell kezdődnie, mert máshonnan nem fog kezdődni, és hogy a nagy nyomor nagy lehetőség is a dolgok rendbe tételére, mert megvan rá az igény – és már csak a szükséges képességeknek kell meglennie.
Egy valóban jó pártot összehozni és működésben tartani nagy meló, úgyhogy ezt életcélnak kell felvenni, és mindez nem annyira pénzkérdés, mint észkérdés. Volt egy kis ember, aki nem volt gazdag, mégis világhírnévre tett szert a politikában, és elérte a kitűzött nagy célját (M. G.). Volt egy másik ember, aki szintén nem volt gazdag, világhírnévre tett szert, és akkorát bukott, mint az ólajtó (A. H.).
Motiváltság és értelem kell a sikerhez elsősorban.
Szerintem van megoldás a problémára, az egyik a kivándorlás, a másik a valóban jó párt összehozása, megfelelő, elkötelezetten nem korrupt emberek által, akik megteszik a kellő szintű lemondást és önfeláldozást az ügyért. Belőlük nem kell nagyon sok, a legfelső szinten legyenek ilyenek; és persze ők választódjanak ki oda. Ez pedig nem az a természetes kiválasztódás, ahol a pöcegödörben a legnagyobb darabok úszkálnak legfelül… Ehhez kell egy szembeszegülő rendszer, mint ahogyan az élet szembeszül az entrópiával. Ebből is látszik, hogy ilyen rendszer erőfeszítés nélkül nem fog összejönni.
Vagy befektetjük, ami ehhez szükséges, vagy hagyjuk az entrópiát érvényesülni. Az utóbbi könnyebb, de rosszabb. Összességében a legkényelmesebb pont a gödör alján van, nem a csúcson…
Na de, most élünk; majd a sírban lehet pihenni eleget.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.02.29. 09:19:32

@Bee-zony: De A. H. is hogy lett vezér? Meghirdette a szocialista forradalmat a szavazatokért, közben a gazdasági elitnek vigyorogva odasúgta: "ne arra figyeljenek, amit a megválasztásomért mondok..." ugyanis ők pénzelték a pártot.

Egyébként figyelem az alakuló civil szervezeteket, pártokat, hátha valamelyik olyan, amihez én is csatlakoznék, csak még nem találtam igazán hiteles csapatot.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.02.29. 10:09:59

A bejegyzésből annyit tudtunk meg, hogy semmi sem változott, csak egy kis nemzeti mázzal lett bevonva... papíron.
Hamarosan emútnyócév helyett emúttizenkétévezhetünk!

antari 2012.02.29. 13:28:22

Hát sajnos menthetetlen az ország,20 éve az a bajunk,hogy nálunk alakult ki a leggaládabb un.elit a politikában,a gazdaságban és a médiában talán Ukrajnával lehetünk egy szinten.A másik probléma a nép,az istenverte nép, aki hagyta magát behülyíteni a süket balos és jobbos dumával.Ezt ők találták ki maguknak,hogy ne az erkölcsöt és a szakértelmet kérjük rajtuk számon,most mondhatják mindenre,hogy politikai támadás.Rend és fegyelem kellene 5000 tonnával ebbe az országba,ami a szakértelemmel és az erkölccsel párosul.Adjuk hitbizományba ezt az országot Dániának vagy a Norvégoknak,akkor lenne remény túlélésre,így ezzel az un.elittel örökre elbukunk. és főleg az EU-val a nyakunkba,semmi jót ne várjon senki az Eu-tól,az a németeknek és a franciáknak lett kitalálva piacszerzésre és a selejt továbbadására.

antari 2012.02.29. 13:43:03

@Bee-zony: jó velősen erről van szó,a nagyobb baj,hogy az ország un.lakósságával semmit nem lehet kezdeni,ezek az emberek kezelhetetlenek kb.700.000-900.000 un.polgár élhet itt,akiknek valamilyen nehezen megteremtett életük van és azt féltik.Pedig itt és most csak radikális,de egyben békés, de nagyon nehéz és kihívós munkára lenne szükség.

Bee-zony 2012.02.29. 16:04:55

@Sandman (KaraKum): „De A. H. is hogy lett vezér? Meghirdette a szocialista forradalmat a szavazatokért, közben a gazdasági elitnek vigyorogva odasúgta: "ne arra figyeljenek, amit a megválasztásomért mondok..." ugyanis ők pénzelték a pártot.”
Amikor egy párt már megkerülhetetlen, megjelennek a nagytőkések, és megteszik a képviselővásárlási ajánlataikat… Nem kell elfogadni, ha nem illeszkedik a kitűzött célokhoz. Hitlernél viszont illeszkedett, és valójában már egészen korai stádiumban elkúrta; akkor, amikor ráállt a militáns és hadiipari vonalra – ami a katona voltából következett, ami pedig a személyiségéből következett, tehát egészen korán kirajzolódik a pályaív, csak félistennek kell lenni hozzá, hogy ezt valaki ennyire előre lássa.

„Egyébként figyelem az alakuló civil szervezeteket, pártokat, hátha valamelyik olyan, amihez én is csatlakoznék, csak még nem találtam igazán hiteles csapatot.”
Már meglevő hiteles csapat? Azt eléggé nehéz lesz találni, mert pl. vannak a maffia-jellegű nagy társaságok, a megosztottság pedig leginkább a zsidó-cigány – nemzeti oldal szerint történik, ahol a zsidó szélsőség (úm. talmudi tanok) miatt létrejön a másik oldali szélsőség is, és ebből a felállásból normális ember inkább egyiket sem választja.
Persze lehet más felállás is, bűnpártolók kontra rendpártiak, és nekem ez így már szimpatikusabb.
Választéknak Magyarországon százszámra vannak pártok, csak nem hallani róluk. A hibájuk leginkább a gyenge ideológiai megalapozottság, és a politikai aktivitás hiánya, és ennyi elég is ahhoz, hogy az ismeretlenségben maradjanak. Pedig ehhez képest, ha két egymás után következő választáson nem állít kellő számú jelöltet a párt, akkor megszűnik a párt bíróságilag bejegyzett státusza. A Humanista Párt is ezzel szenvedett annó… aztán jött az LMP, mint befutó.
Ebből a választékból nekem az „egyszemélyes” pártok, és a Kétfarkú Kutya a szimpatikusabb.
Egyszemélyes pl. Lévai György ex-jobbikos:
nep-part.hu
Valójában nehéz kenyér ez, és ezért is vannak előnyben a teljesen gátlástalanok ezen a pályán. Aztán következik az, hogy aki eléri azt a szintet, hogy megválasszák, arra nem szabad rábízni semmit… lásd Viktátor, Sittpál, és társai, és a többi ilyen társaság.
Ráadásul van egy olyan rossz tapasztalatom, hogy a cigányok, a zsidók, és a magyarok is leginkább bűnszövetkezetre állnak össze, és aminek nem kellene működni, az működik, aminek működnie kellene, az nem működik.
Normális emberek nem akarják embertársaikat irányítani; tehát ez megmarad az abnormálisoknak – ez a dolgok nagy fonákja, amiből vissza kell térni a színére, ami viszont politikailag aktív normális emberek nélkül nem fog menni. A megoldás a népben van: ha néhány 50-en túli, akik nem kompromittálódtak (annyira) osztják az észt, és a fiatalabbak hallgatnak rájuk, aztán túlszárnyalják a mestereiket… Eszmélés és fejlődés, ha lassan is, ez a járható út.
Aktivizáljuk magunkat; pl. én is összehozok egy pártot és rendszert, lépésről-lépésre.
Azzal már nagyjából-egészéből mindenki tisztában van, hogy mi a hiba, hogy mi miért rossz; a diagnosztizálás megvolt, most már tenni kell a lépéseket, hogy mi és hogyan legyen jó.

Bee-zony 2012.02.29. 16:08:36

@antari: „Pedig itt és most csak radikális, de egyben békés, de nagyon nehéz és kihívós munkára lenne szükség.”
Erre van szükség, mert ez az egy kijárata van az útvesztőnek; a többi zsákutca.

szegAlia 2012.02.29. 16:36:25

Azt az Ángyán féle vidékfejlesztési elképzelést bővebben nem ismerem, de amit olvastam róla aszerint nem a nagyüzemi mezőgazdaság híve. (Amennyiben helyesen értelmeztem az írást.) Elvi elképzelése holmi magyar "tündérkert" illuziója, magyarán az egyéni parcella (családi) gazdálkodás híve.
Márpedig a növekvő társadalmi szükségletek kielégítése követeli a sokszorosan nagyobb teljesítményű nagyüzemi gazdálkodás ismételt megteremtését (miután a TSz-eket szétverték, szétlopták).
Az igazi bajt nem ebben a vitában látom, mert ez egyértelmű, hanem amivel Ángyán a lemondását indokolja és ebben biztos vagyok, hogy igaza van. A termőföld tulajdonjogának megszerzése (akár csak nagy területű állami tartalékföld tartós(20 évi) bérlete) hatalmas üzeleti lehetőség. Márpedig ezt a FIDESz-kft nem hagyhatja ki.
Hogy ez a vidék lakosságának mit hoz? Tőkés termelési viszonyok között semmi jót , bérmunkás lesz a vidék lakója épp úgy mint az ipari munkás és a profit érdekében fokozott kizsákmányolásban, a vidék elnyomorodásában lesz részük. A vidék és a város között tovább nő az ellentét, ami biztosítja az olcsó munkaerőt, az új földeúraknak pedig a növekvő hasznot..
(Számukra az ember a vagyonosodás eszköze.)

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.01. 11:45:29

@Bee-zony: Hétvégén megkereslek privátban - legközelebb akkor fogok ráérni -, és összebeszélünk.

Sandman (Karakum) (törölt) 2012.03.01. 11:49:05

@szegAlia: vagyis vissza a középkorba: lesz egy arisztokrácia földesurakból, iparmágnásokból és politikusokból - akik alkotják a nemzetet -, és lesznek a többiek, úgymint nincstelenek, koldusok, rabszolgák, zsellérek... Egyébként évek óta meggyőződésem, hogy a politika ezt akarja elérni.

Bee-zony 2012.03.01. 16:49:17

@Sandman (KaraKum): Rendben. Tegyük ami értelmes, jó, és halad.

szegAlia 2012.03.01. 17:54:19

@Sandman (KaraKum): A "kísértet" már nem gyömöszölhető vissza a palackba. A nemzetet sem fogja (ahogy soha nem is alkotta) egyedül a nemzeti burzsoázia. Ők tulajdonuk révén "csupán" uralják a nemzeti javakat.
A nemzeti burzsoázia egyúttal harcban áll a nemzetközi burzsoáziával, mert a termőföld-tulajdon megszerzése hatalmas biznisz. Épp ezért vezették be, majd hosszabbították meg a földvásárlás moratóriumát. A hírekből úgy vélem, most aktualizálják a hazai burzsoázia újabb helyzetbe hozását a nemzetközivel szemben azáltal, hogy 2014-re befejeződjön a termőföld tulajdonlásának ténye. Ezáltal kiteljesedik a kapitalizmus az ország minden szegmensére.
A politikai állam - mint a tőkés rend védelmezője - mi mást akarhat mint : még további és nagyobb profitot biztosítani a hazai burzsoáziának.

Viktus 2012.03.01. 20:37:55

@SvenH.:

Megoldják pl. felénk a paprika termő vidékre jönnek a német kamionok, és sorban felpakolnak a falvakban.

2012.03.27. 14:44:28

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

süti beállítások módosítása