Skip to content


       Szűrés lista

L. Simon válaszolt

L. Simon válaszolt a Heti Válasznak, mivel a "rabokkal dolgoztató fideszes gazdáról szóló hír a nyilvánosság több szegmensében is kiverte a biztosítékot". Például nálunk.

A válasz:

"A BV-sek több környékbeli mezőgazdasági vállalkozónál végeznek kihelyezett munkát. A mi cégünknél végzett munka természetesen teljesen független a képviselőségemtől, és országosan megszokott gyakorlat. A mi környékünkön a leggyakrabban a gyümölcsbetakarításban tevékenykednek. Mindez hivatalos vállalkozói szerződéssel történik, a foglalkoztató egy sor biztonsági előírást is vállal, a fizetendő vállalkozói díj az elítélteket őrző fegyőrök díját is tartalmazza. Kizárólag munkanapokon, napi hat órát dolgozhatnak az elítéltek, akik ezt nagyon szeretik a kinti munka lehetősége miatt is.

Hogy a foglalkoztatók által kifizetett díjból mennyit kap meg a rabtartási költségek levonása után egy-egy elítélt, nem tudom, de nem is tartozik rám.

A mi részünkről, és a többi hasonló foglalkoztató részéről három előny fogalmazható meg:

1. Nehéz mezőgazdasági idénymunkásokat találni, így pótolható a munkaerőhiány.

2. Úgy foglalkoztatunk hivatalosan alkalmi munkavállalót, hogy nem kell őket naponta lejelenteni, mivel vállalkozói szerződés alapján, elszámolási időszakonként fizetünk a rabgazdságnak. Nálunk tehát nincs fekete munka.

3. Tapasztalatunk alapján a munka hatékonysága nagyobb, mint más alkalmi munkavállalók esetében.

Politikusként egyébként helyesnek tartom az elítéltek rabgazdaságon belüli és kívüli foglalkoztatását is.

Miniszterelnök úr nálunk tett látogatáskor az éppen a szőlőben dolgozó elítélteket is megnézte, röviden elbeszélgetett velük a helyzetükről és a munkájukról."

Magyarul: a napszámost nehéz megtalálni, macerás legálisan foglalkoztatni és még nem is jól dolgozik, ezért minden szempontból jobb az elítéltmunka.
Főleg a képviselő-államtitkár úr birtokán.

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr884610284

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.06.26. 08:48:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: 10+1 intő jel: a NER olyan, mint egy átverős MLM-vállalkozás 2012.06.25. 20:40:55

Tíz plusz egy hasonlóság miatt kell azt gondolnunk, hogy az Orbán-kormány Nemzeti Együttműködés Rendszere olyan, mint egy rosszhírű, lehúzós multilevel marketing vállalkozás. * Íme a tíz hasonlóság: * 1. Az MLM cégek vezetői azzal toborozzák a belépőke...

Trackback: A Terrorházas Schmidt Mária olcsó, kisigényű, szorgalmas magyar munkásokat akar 2012.06.25. 20:38:14

  Milliárdos Mariskánk szerint a magyar dolgozó “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró”, szemben az olcsó, kisigényű, jól képzett, és szorgalmas ázsiai bérmunkásokkal. Hát ide figyelj, nyuszif...

Trackback: L. Simon László, a fideszköltő 2012.06.25. 17:10:35

Kortárs költő, aki neves Mind-mind-mind eszdéeszes Kortárs író, aki híres Minket pártol, ebbe míves. - A kontraszelektált ochlokráciában.   A Biszku Bélát feljelentő jobbikos Szilágyi György abszurdnak tartja, hogy egy nyilatkozata, nem pedig t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blogger Géza 2012.06.25. 20:55:41

@Virág et.: Ez egy olyan országban, ahol a mezőgazdaság szinte elképzelhetetlen állami támogatás nélkül, elég bajos lenne. Ezzel az agrár kötődésű embereket kizárnád egy csomó pozícióból. És elég komoly versenyhátrányba kerülhetsz, ha nem használod ki a költséghatékony munkaerőt. Ez legalább legális, nem úgy, mint a Kóka építkezésén dolgozó feketemunkások.

Mr.Gupta - Európai származék (törölt) 2012.06.25. 20:56:23

@Virág et.: Elfogadom, hogy jogilag rendben van, de ha egy magáncéggel kötsz ilyen szerződést, akkor 90% az esélye, hogy az első ellenőrzéskor a NAV átminősíti munkaerőbérletre, ami után már más az adótarifa.

Virág et. 2012.06.25. 20:58:36

@Lucky Larry Silverstein: "Az államtitkár a foglalkoztató? Nem"

De igen. A cége, vállalkozási szerződésen keresztül, mivel ez nem az Mt. szerinti klasszikus munkaviszony. Az érvelésed egyébként Orbán-kompatibilis, hogy ti. azért jó, hogy tömjük százmilliárdokkal a Közgépet, mert legalább magyarok kapják a pénzt. Ja, csak ott hibázik a dolog, hogy amikor egy csókos kapja a pénzt/paripát/olcsómunkást, akkor egy talán érdemesebb piaci versenyző meg nem kapja, mert pont lemarad róla.

"Ha még mindig szar neked, akkor az is marad. "

Nekem nem szar, csak aztán arcod majd alapsúlyba, amikor a szocik viszik két kézzel a pénzt meg az erőforrásokat, mert gondolom neked az is rendben lesz. (Lesz a fenét, itt sem leszel, vagy más néven osztod az észt, mert a 10 forintos trollfajtádat kb. ennyire nehéz kiismerni.)

Blogger Géza 2012.06.25. 20:58:55

@Virág et.: Ugye nem vagy annyira paranoiás, hogy azt hidd, évekkel ezelőtt egy bíró azért ítélt el valakit, hogy aztán majd meggyet szedjenek egy Kft-nél, ahol épp egy (nemrég kinevezett) kulturális államtitkár is tulajdonos? Ha mégis - kezelés szükséges. 10%-ra valami forrás?

Orvenyhivo 2012.06.25. 20:59:00

>Az ugye megvan, hogy a rabok kinti munkavégzését nem a Fidesz vezette be, hanem kb. 40-60 >éve létezik ilyen?

Sokkal régebben, jogtanácsos úr, ha a szempcei dologházat nem is említjük, az 1800-as évek végén hozott bv (akkoriban: börtönügyi) törvények meg rendeletek elég sokat foglalkoztak a rabmunkával. Lesz az 140 év is.

Mindazonáltal a rabmunka sosem volt hatékony (bármit is állít a drága jó államtitkár úr), sem nem fedezi még a rab (fogoly, fegyenc, whatever) saját tartási költségeit sem. Viszont a vállalkozónak (mint például egy államtitkárnak, de csak szigorúan a példa kedvéért) bejöhet, merthogy a megkérdőjelezhető hatékonyság számára roppant vonzó fizetési feltételekkel párosul.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.25. 20:59:52

@kvadrillio: "VIKTOR ! TÉGED IS AZ AZ OKTATÁSI RENDSZER TERMELT KI, PECHÜNKRE ! MEG AZ ÖSSZES TÖBBI KÉPVISELŐT IS !!! :o)"
Így van! Ez sokak figyelmét elkerülte....
Orbán meg ne foglalkozik ilyen apróságokkal...pláne, hogy jön az EB döntő...

Virág et. 2012.06.25. 21:01:54

@Blogger Géza: Minden országban elképzelhetetlen a mezőgazdaság állami támogatás nélkül. Egyébként talán azt a 2-4 évet, amíg államtitkár a drága, azt talán kibírnák állami pénzek nélkül is. Csak egy gondolat.

Egyébként az éppen Fideszes felvetés volt, hogy bővítették az összeférhetetlenséget. Pl. nem lehet valaki egyszerre ügyvéd és képviselő is (Balsai pedig ennek köszönhetően lehetett alkotmánybíró, akkor még nem volt nemzetellenes ez a gondolat). Ha az összeférhetetlen, akkor a nagybirtokos vállalkozó miért nem az az államtitkársággal? Költői kérdés, nem kell rá válaszolni (azért mégis: mert itt nem kormányzás, hanem pénzkihordás zajlik, csak tettek rá egy pirosfehérzöld masnit, hogy a hülyék szeressék. Működik.)

Lucky Larry Silverstein 2012.06.25. 21:02:14

@Virág et.: Természetesen az az érvelés már önmagában is igaz, hogy magyar kapja a támogatásokat lehetőleg. Olyan hogy édemesebb piaci versenyző nincs, csak ha magyar cég nem tudja elvégezni a munkát. Az hogy szocialista és liberális nem kap belőle, miért meglepő, ha kiszorultak az önkorm és közp-i hatalomból?

kvadrillio 2012.06.25. 21:02:47

NU, EGYBKÉNT...kinek éri meg a legjobban az ilyen rab(szolga)munka foglalkoztatás ?????????

Nem. Nem mondom el.Tudja azt mindenki.

Blogger Géza 2012.06.25. 21:03:17

@Mr.Gupta: Mitől lenne már más az "adótarifa"? Marhaság. Te egy céggel kötsz szerződést, az emberek adózása már nem a te dolgod.

rostást · http://rostigastro.blogspot.hu/ 2012.06.25. 21:04:05

Indítványozom, hogy a jövőben az itt marhaságokat kommentelők fizessék a jelzett fogvatartottak napi ellátmányát.

Kövér László akinek ömlik a fos a szájából. 2012.06.25. 21:04:29

@Blogger Géza: " Ez legalább legális, nem úgy, mint a Kóka építkezésén dolgozó feketemunkások. "
Agyas! Mutass egy olyan építkezést, ahol nem dolgozik fekete munkás...
Ha egyáltalán van építkezés...

Virág et. 2012.06.25. 21:05:51

@Blogger Géza: Szaladj neki még egyszer. A kulcsszó a második nekifutásnál a "látszat" és az arra való ügyelés legyen. A politika egy ilyen pálya. Mármint igényes országban, ahol nem elég, hogy valamit nemzetinek mondunk és a hülyék már szaladnak is x-elni.

"10%-ra valami forrás"

Szaladok neked forrásokat kutatni este kilenckor, ha ennyire szereted a számokat, akkor böngészt a bv. op honlapját. Vagy gondold azt, hogy még többe is kerülnek, mint a rendes munkavállalók, mit érdekel engem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2012.06.25. 21:07:22

@Lucky Larry Silverstein: Tudod, ez úgy néz ki fidesznyikül, hogy Béla az én emberem, Sanyi az ellenségé, kell és kell egy viadukt.

Béla informatikus, Sanyi hidász, tehát Béla kapja a melót.

Virág et. 2012.06.25. 21:09:59

@Lucky Larry Silverstein: "Természetesen az az érvelés már önmagában is igaz, hogy magyar kapja a támogatásokat lehetőleg."

És csak a Közgép meg az államtitkár a magyar, mi?

"Olyan hogy édemesebb piaci versenyző nincs, csak ha magyar cég nem tudja elvégezni a munkát"

Magyar cég nem lehet érdemesebb piaci versenyző, mint a Nyerges-Simicska tengely? Vagy egy államtitkár ültetvénye?

"Az hogy szocialista és liberális nem kap belőle, miért meglepő, ha kiszorultak az önkorm és közp-i hatalomból? "

Mert itt ugye minden cég, minden vállalkozó vagy fideszes vagy balos, ez köztudomású. Mert csak a politikának szabad eldöntetni, hogy egy pályázaton ki nyerjen.
Komolyan ennyire bejött a balkán már az emberek fejébe, hogy ez egy érv? Vagy evidencia?

Blogger Géza 2012.06.25. 21:10:07

@Virág et.: Az aktív ügyvédkedés meg a képviselőség valóban necces. Ugyanis egy ügyvéd aktívan csatázik pl bíróságokkal és ez aktív politikusként kicsit necces. Itt a különböző hatalmi ágak közötti kényes viszony is felmerül. No meg az időráfordítás,

De azt elvárni, hogy valaki az összes cégét vigye csődbe, ha elvállal egy olyan posztot, aminek semmi köze a cégéhez (mi köze a kultusztárcának a cigánymeggyhez?) szerintem nem reális. A Bush család vagy Gyurcsány sem követte ezt az utat.

Blogger Géza 2012.06.25. 21:11:28

@Virág et.: Szóval nincs forrás. :) Sejtettem :)

Lucky Larry Silverstein 2012.06.25. 21:15:45

@Virág et.: A világon mindenhol így megy állami megrendeléseknél, a júeszéjben is.

TARTYOM 2012.06.25. 21:16:13

Vicces ország ez a hungária

Virág et. 2012.06.25. 21:18:03

@Blogger Géza: Nem emlékszem, hogy Gyurcsánynál közmunkások dolgoztak volna, arra viszont igen, hogy amikor katonákkal fusiztatott a főtiszt, akkor abból büntetőeljárás lett. Ez ugyanaz pepitában.
Nem kell a cégeit csődbe vinni (??? ez honnan jött) csak nem kell elvállalni az államtitkárságot, ha úgy érezzük, hogy állami csecs nélkül egy évet sem bírunk ki. Hogy jön ide Bush??? Te eszednél vagy?

"Szóval nincs forrás. :) Sejtettem :) "

Nincs forrás, mert nem kell forrás ahhoz, hogy tudjam, hogy egy fő elítélt után a mindenkori minimálbér egyharmadát kell fizetni 8 órás foglalkoztatás esetében. Ezt persze nem kapja meg egészben, mert ebből lejön a fogvatartás költsége is. Erre az összegre megy rá az őrzés költsége, amit L. Simon is említett, de ha hozzátesszük, hogy ezek biztosan nem lopnak meg, nem rúgnak be munka helyett és nem linkeskednek, hanem dolgoznak (fegyveres őrrel a hátuk mögött), akkor még mindig töredéke a tényleges munkásoknak.

Vagy mindenki ilyen hülye és szándékosan fizet többet, csakhogy támogassa az államkasszát. Te hidd ezt nyugodtan.

percival 2012.06.25. 21:18:27

Nekem volt szerencsém nála dolgozni egy rövid ideig, de akkor még csak napszámosokat alkalmazott, meg román vendégmunkásokat, akiket néha bejelentett, néha nem. Leginkább az időben fizetés jelentett számára gondot, soha nem kaptuk meg időben és egyszerre a fizetést, csak akkor adott valamit, ha éppen volt. No persze a másik fő probléma az a kis adócsalás, ami a pincébe történik. Egy nagyobb mennyiségű bor lett értékesítve számla nélkül, ami hiányzik a pincéből, ezt a hiányt úgy próbálja helyrehozni, hogy továbbra sem fizeti be az értük járó adókat, hanem az éppen aktuális szüreti mennyiség felét írja csak be a pincekönyvbe. Persze hozzá soha nem megy ki ellenőrzi ilyesmit a NAV, mert kéz kezet mos.

Virág et. 2012.06.25. 21:19:26

@Lucky Larry Silverstein: Értem. Máshol van korrupció, legyen nálunk is! Akkor már csak azt nem értem, mi a fene baj van a Hagyóval, a Hunvalddal meg Sukoróval (kimaradt valami?)? Ha ennyire megbocsátóak vagyunk, akkor itt mi a probléma?

SvenH. (törölt) 2012.06.25. 21:22:03

egyszer az angyan gyermek allitja hogy oligarchiavilag van kialakuloban, ahol 1 melos van 174 hektar foldre most meg ez, hogy kell a mezogazdasagba a ketkezi melos
sose tudok eligazodni az ilyen kerdesekben :)))

amugy a kozmunkasnal is olcsobb lenne az elitelt munka? vagy csak megint a vastagbor effekt? hogy barmi tortenik fikazzuk?

Virág et. 2012.06.25. 21:25:30

@Lucky Larry Silverstein: Gyurcsány az ország miniszerelnöke volt és jobboldalon elismert tény, hogy közeli rokonságban áll Luciferrel. Ő is kis hal? Ki a nagy hal? Az ivóvíz-vadász zsidó illuminátusok?

Blogger Géza 2012.06.25. 21:26:06

@Virág et.: Csakhogy a mezőgazdaság az más, ott tipikus a betakarítási időszakban az idénymunka. Értem, hogy te kizárnád az agárszektor szereplőit mondjuk abból, hogy képviselő vagy kulturális államtitkár legyen, de ez a magánvéleményed. Ha meg nem érted (vagy nem akarod érteni) a párhuzamokat, az meg a te bajod.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.25. 21:28:15

"Miniszterelnök úr nálunk tett látogatáskor az éppen a szőlőben dolgozó elítélteket is megnézte, röviden elbeszélgetett velük a helyzetükről és a munkájukról."
Rákosi a kalászokkal ez meg a sittesekkel beszélget kedélyesen, milyen bájos, mennyivel emberbarátibb a NER rendszer hölgyeim és uraim...

dany82 2012.06.25. 21:29:47

hát ez gáz. az elítélteknek munkát adnak. ez az összes elképzelhetö szempontból (állami-, egyéni-, közösségi-, büntetésvégrehajtási-, rehabilitációs-, egyéni anyagi-, közösségi anyagi-, vállalkozás anyagi-, morális-, költséghatékonysági-, mikorgazdasági-, makrogazdasági-) pozitív.

Egyetlen egy szempont sincs, ami alapján az elítéltek számára hasznos munkalehetöség nyújtása negatív lenne. Egyszerüen nincs. 0. Semmi.

Vastagbör, egyre több dologra már csak azért repültök rá, mert úgy érzitek muszáj. és ez szomorú...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.06.25. 21:30:52

Egyébként csak nekem ugrik be a King klasszikus, a Remény Rabjai erről a témáról?

Virág et. 2012.06.25. 21:31:03

@Blogger Géza: Akkor talán vegyen fel idénymunkást? Ezzel is téve egy lépést az egymillió munkahely irányába és hagyja meg a bv-seket azoknak a kollégáknak, akiknél nem lesz egy picit félreérthető.

Mondom, jogilag nincs baj vele, csak a látszat, ami picit felemás lett. Téged meg csak azért nem zavar, mert téged semmi nem zavar, amit a fidesz csinál. Ha szocik lennének, első lennél, aki itt verné az asztalt.

Virág et. 2012.06.25. 21:33:37

@dany82: Tényleg ilyen nehéz felfogni, hogy nem az elítéltek foglalkoztatásával van baj, hanem azzal, hogy a dolog haszonélvezője egy államtitkár? Tényleg nem visszás egy picit sem a dolog? Ennyire nem maradt semmi erkölcsi érzék az emberekben vagy ez párthűség?

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Nem csak neked. Egyébként ott is a korrupciót akarta ezzel ábrázolni, kicsit a könyvelési trükkökkel túloztak, de a lényeg azért átment. Az idekommentelő narancsosztag a börtönigazgatónak szurkolt volna a film alatt - feltéve, ha a fidesz színeiben indul.

Blogger Géza 2012.06.25. 21:35:01

@Virág et.: Én egy percig nem vertem az asztalt amiatt, mert szocialista érdekeltségű embereknek földjük van/volt és azon bárkit is (törvényesen) dolgoztattak. Ez ostoba hangulatkeltés.

dany82 2012.06.25. 21:37:05

@Virág et.: hogy kimaradt-e valamit? hát igen.

villamosbeszerzés, kakaobiztos számítógép, 4es metró, m6-os autópálya, völgyhíd, m7es autópálya, m0-ás körgyürü, metro-szerelvények, fökefe, parkolási cégek, motogp pálya a balaton mellett, ekf 2010 pécsen, Nemzetvédelmi Egyetem, bkv, máv, hajógyári sziget, kínai világkiálltás, wieszt, vizitdíj-automaták, malév eladás, mol-eladás, a motimnak az állam által biztosított olcsóbb áram, "kormányzati-negyed"....

és még mindig kimaradt sok... nagyon sok... mondhatni rengeteg. ha nem jut több eszedbe, szívesen folytatom a felsorolást, csak szólj.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.25. 21:37:25

Jaj de jóóóó
Lesz építőtábor is?

Virág et. 2012.06.25. 21:37:56

@Blogger Géza: Persze, hogy nem, mert most nem szoci kormány van. Ne játszd a hülyét, ehhez már túl fáradt vagyok. Mondanám, hogy szívesen emlékeztetlek erre 2014 után, amikor az egész bohócbrigád megy vissza a balettba, de addigra te már úgysem leszel itt, vagy legalábbis nem ezen a néven.

SvenH. (törölt) 2012.06.25. 21:39:22

@Virág et.: "Tényleg nem visszás egy picit sem a dolog? Ennyire nem maradt semmi erkölcsi érzék az emberekben vagy ez párthűség?"

szerintem csak praktikus szemleletu...
semmi gond nincsen ezzel, mindenki jol jar, senki nem veszit

Virág et. 2012.06.25. 21:39:51

@dany82: Az ugye megvan, hogy most nem vitatkozol velem? Szaladj már neki még egyszer az egész beszélgetésnek, mert ennek így semmi értelme nem volt.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.25. 21:41:43

@dany82:

"völgyhíd"

Ezen mindig jót nevetek. Felemlegetése tökéletes példája az agymosott fidesznyik droidnak.

Csak szólok, vezéred jelölte ki a helyét. Nála lehet reklamálni, már ha mersz.

Virág et. 2012.06.25. 21:43:18

@SvenH.: "senki nem veszit"

Egyrészt, ezt nem tudhatjuk. Nem minden földön elítéltek dolgoznak, ami azért van mert véges számú a dolgozó elítéltek száma. Ha egy államtitkár cége pályáz meg a bv-nél elítélt munkást, akkor óhatatlanul felmerül a szokásos kérdés, hogy vajon azonos elbírálás alá esik-e, mint egy egyszerű ember pályázata. Lehet, hogy igen, lehet hogy nem. A látszat mindenesetre az, hogy a nagybirtokos államtitkár úrnak az államhatalom kivezényel egy-két munkást, hogy dolgozzanak már a földjén egy picit.

dany82 2012.06.25. 21:44:34

@Virág et.: nem virág elvtárs.

ez példaértékü.

bárcsak az lenne a gond, hogy nincs elég elítélt arra a sok munkára, amit nekik ajánlanak.

de az bizony a helyzet, hogy senki nem akar/mer elítélteket foglalkoztatni.

Szóval az, hogy az államtitkár ezt teszi, az példaértékü. remélem ragadós.

Virág et. 2012.06.25. 21:44:49

@Don Quixote de la Ferko: Azzal a hozzászólással nem ez a baj, hanem hogy azt se tudta, mihez szól hozzá. Szándékosan soroltam fel szoci mutyikat, aminél ezek két kézzel verték az asztalt, hogy botrányos. Ugyanazok, akik a fidesznél nem győzik keresni a kifogásokat, hogy ez miért is van teljesen rendben. Azzal, hogy ad egy pár újabb mutyit a listához csak az érvelésem erősíti.

Blogger Géza 2012.06.25. 21:44:55

@Virág et.: Ne jttszd a hülyét, szoci kormány alatt sem hőbörögtem emiatt. Ilyen baromságokból nem is csinált senki ügyet 2002 és 2010 között. Csak most jött ez divatba, miután kipukkadtak a lufik, és nincs mi miatt hőbörögni. 2014 ügyében meg ne igyál előre a medve bőrére...

dany82 2012.06.25. 21:46:24

@Don Quixote de la Ferko: aha, és ö is építette meg 41 milliárd forintért a strabaggal, igaz?

Virág et. 2012.06.25. 21:47:06

@dany82: Hidd ezt, ha ettől jobban alszol. Ha Blogger Géza lennék, akkor most forrást kérnék a "senki sem akar elítéltet foglalkoztatni"-ra, de nem vagyok. Hál' Istennek. Segíti a tükörbe nézést.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.25. 21:48:21

@dany82:

Mennyi lett volna a fél világ áthidalása? Te megcsináltad volna nyóc forintból?

Virág et. 2012.06.25. 21:50:22

@Blogger Géza: Azért nem hőbörögtél, mert nem volt ilyen.

@dany82: Arra a strabagra gondolsz, amelyik a Magyar Nemzetben hirdet és sorra nyeri a Közgéppel közösen a pályázatokat 2010 óta? Hans-Peter Haselsteiner mikor volt az MSZP tagja. Apeh-elnök vagy pártpénztárnok?

Blogger Géza 2012.06.25. 21:52:17

@Don Quixote de la Ferko: Hehe. Ki az a "Vezér", aki ezt kijelölte? Erre van valami hiteles (!!!) forrásod? Csak mert az igazság amúgy ez:

"Nagyjából tíz év alatt összesen 47 tervváltozat készült, ezek közül azonban – az önkormányzati törvényben biztosított jogával élve – az 1800 lakosú kőröshegyi és a 2300 lakosú balatonföldvári önkormányzat mindössze egyet, a most megvalósuló völgyhidas megoldást támogatta."

hu.wikipedia.org/wiki/K%C5%91r%C3%B6shegyi_v%C3%B6lgyh%C3%ADd

Blogger Géza 2012.06.25. 21:54:15

@Virág et.: Nyilván. Szocialista kötődésű embereknek ebben az országban nincs földjük, nincs vagyonuk, és kizárólag angyalok dolgoznak a nem létező földjeiken. :)))

Virág et. 2012.06.25. 21:57:20

@Blogger Géza: Kérhetek forrást? Szocialista földbirtokos elítélteket foglalkoztatására. Ja, és ne feledjük el, hogy ÁLLAMTITKÁR is legyen már akkor. Tudod, csúsztatások mestere, van némi különbség a "kötödésű" meg az államtitkár között. Egy bolhányi.

Egyébként, ha találnál is ilyet, az mit bizonyítana? Hogy mert a szocik csinálták, nekik is szabad? Ez az érv? Ha a szocik loptak a BKV-ből, akkor szabad a fidesznek is? Te tényleg ennyire elvtelen vagy?

Blogger Géza 2012.06.25. 22:00:54

@Virág et.: De fogd már fel, hogy itt nincs lopás. A ti agyatokban bármilyen pénzmozgás lopás, aminek egyik végpontján egy fideszes kötődésű ember van. Ezért komolytalan ez az egész. De ha látsz lopást, tessék, jelentsd fel a tolvajt.

SvenH. (törölt) 2012.06.25. 22:02:22

@Virág et.: tehat te azt allitod hogy lehet vesztes pl. egy politikailag semleges gazdalkodo, aki eliteltekkel akarta volna leszedetni a gyumolcsoket es akkor hoppon maradt?
ez elegge meredek erveles, tudod ezt bizonyitani?
tudod a foldberletnel egyertelmuen voltak karvallottak es azok enekeltek is, ennel semmi hangicsalas nem volt, SEMMI

Virág et. 2012.06.25. 22:03:08

@Blogger Géza: Mondtam én, hogy itt lopás van? Olvasási problémák vagy szövegértési nehézségek? Hányszor írtam le, hogy jogilag rendben, csak erkölcsileg nincs? Négyszer?

Ha nem olvasod, amiket írok, akkor minek válaszolsz rá?

ásványi répacukor 2012.06.25. 22:03:29

@dany82: Örömmel olvasom, hogy tetszik eme példaértékű dolog! Javallanám vonulj be 1-2 hónapra Baracskára pl.a ki nem fizetett birság miatt amit legutóbb a lejárt szavatosságú EÜ dobozodért kaptál az útonálló sünöktől. Kérd magad a bv. parancsnok úrtól az elsimon birtokra, s utána gyere ide kommentelni, élménybeszámolni. Eme kivánságom ugye nem ütközik a jó erkölcs fogalmába, mint a tanároknak kifizetett pofátlan végkielégitések.
( Te biztosan tudod, hogy mennyi vállalkozási dijat fizet az állattitkár úr 1 munkaórára! Érdekes lenne ez a szám!)

Virág et. 2012.06.25. 22:05:01

@SvenH.: Nem magyarul írok, vagy mi a baj? Van valami szemüveg, amit fidesz-gyűléseken osztogatnak és nem lehet tőle olvasni a magyart?

"ez elegge meredek erveles, tudod ezt bizonyitani?"

"Egyrészt, ezt nem tudhatjuk." "Lehet, hogy igen, lehet hogy nem. A látszat mindenesetre az (...)"

Hihetetlen.

SvenH. (törölt) 2012.06.25. 22:05:17

@Blogger Géza: ez a volgyhidas tema bizonyitja hogy egy kis recski munkatabor ujranyitas es rendes kijeloles akar 40 Mrd -t megsporolhatott volna az orszagnak...
elvegre a koroshegyi szakaszt meg lehetett volna csinalni mint itt az M3 -as budapesti szakaszat, de hat egy kis falunak ugy latszik tobb joga van mint tobb tizzer budapestinek...

Secnir 2012.06.25. 22:08:38

@Virág et.: @zero:
"Mit szólsz Hódmezővásárhelyhez?"
hát kérlek szépen, az gáz. egyrészt, hogy nincs gáz, másrészt a kommunikáció és a ködösítés.
sorrend:
e-star: felmondja a hőszolgáltatási szerződést
'vásárhelyi önk.: szerződést felmondtuk egy éve, lecseréltük egy sajátra. büntetőfeljelentést(?) tettünk
e-star: WTF büntetőfeljelentés? WTF szerződésfelmondás? azóta is mi adjuk a gázt.
'vásárhelyi önk.: nem szerelték le a gépeket, mert felmondtuk a szerződést, mert anomália volt a számlázásban, és nem is földgázbeszerző.
e-star: WTF? mi adjuk a gázt, mi szerezzük be!
'vásárhelyi önk.: a gázt már nem ők adják, hanem más
e-star: milyen rendszeren? mi az a HVSZ szolgáltató?

olyan, mintha az önkormányzatnál három vagy több ember nyilatkozott volna, de nem beszélték meg előtte, hogy mit hazudjanak.

Virág et. 2012.06.25. 22:10:24

@Secnir: Mert nem kell. A közönség nem igényli, a hülyék előtt meglengetnek egy zászlót és minden megy tovább, ahogy eddig.

dany82 2012.06.25. 22:11:42

@ásványi répacukor: figyu, soha nem ültem börtönbe. én is csak azt tudom mondani, amit hallottam. egy elítélt szíves dolgozik, mert jobb, mint a semmittevés.

ha bármelyik börtönnek volt valamilyen munka-programja, soha nem azon bukott el, hogy nem volt elég önként jelentkezö.

Bocs, de azt hittem, hogy ez azért nem annyira új info senkinek. úgy látszik mégis. Biztos vagyok benne, hogy az az elítélt, amelyik végre dolgozhat, pont leszarja, hogy ki ad neki munkát.

Kár, hogy téged meg csak ez érdekel.

SvenH. (törölt) 2012.06.25. 22:12:17

@Secnir: majd jol megterrorizaljak azt a ceget is mint az erstet :))) egy kis parlamenti inditvannyal

biohouse 2012.06.25. 22:27:49

Csak ismételni tudom magam: nem éri meg rabokkal dolgoztatni. A lejelentett alakmi dolgozó óradíja 600 Ft körül van, ennél nem sokkal kevesebb a rabgazdaságnak fizetett összeg.
Az őrzés miatt lehetetlen hatékonyan dolgoztatni őket. Pl szüretkor normélisan beáll 2 dolgozó egy sorba, a rabok meg negyvenen egy sorban vonulnak, sok gyümölcsöt ezért elhagynak, ha speciális szedés lenne (pl érettség, méret) alkalmatlanok, leszarják. Mennyiségi motiváció nincs, nem érdekeltek a jobb munkában.
Diákokat, idősebbeket, asszonyokat is jobban megéri alaklamzni teljesítménybérezéssel.
Nekem csak az jön le, hogy L.Simon nem elég jó gazda, inkább lusta.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.06.25. 22:27:49

A völgyhíd tökéletes példája a magyar találékonyságnak, képzelőerőnek és akaratnak, dombvidékre is tudunk völgyhidat álmodni és építeni. :-D

dany82 2012.06.25. 22:30:49

@SvenH.: @Don Quixote de la Ferko:

Fidesznyikként meghajolok tudásotok elött.

hirszerzo.hu/profit/2008/7/7/71898_aszvizsgalat_penzkidobas_volt_a_koroshegyi_

2000-ben egy szakértői csoport olyan nyomvonalat javasolt, amely elkerülte volna a lakott településeket, tájvédelmi szempontból kedvező volt, és a jelenlegi völgyhíd hosszának felével azonos méretű alagút és híd építésével megoldotta volna a nyomvonalvezetést.

Persze ez csak a 2008as ASZ véleménye. Mindenki tudja, hogy az egy Fideszes szervezet volt, amelyet Orbán Viktor személyese kézivezérelt.

Picurigor 2012.06.25. 22:33:01

Dolgoztassák az elítélteket,de szigorúan csak közmunkában!
Politikus urak magánbirtokain ne végezzenek olcsó rabszolgamunkát!Így is épp eléggé megszedik magukat,ne nyerészkedjenek még ezen is!

KenSentMe 2012.06.25. 22:41:28

Nézzük a jó oldalát, a lúzerebb rabok dolgozhatnak, a menőbb rabok meg könnyebben megszökhetnek.

dunaparti 2012.06.25. 22:43:15

Inkább írjon verset és szavalja el az országgyűlésben!!!

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.06.25. 22:50:25

Ezek a büdöslábú műveletlen disznófejű parasztok, ezek sosem fogják megérteni, hogy mi a különbség a "nem szabad" és a "nem illik" közt.

ps.: azoktól az olvasóktól, akik a "büdöslábú műveletlen disznófejű paraszt" jelzős szerkezetet olvasván esetleg L. Simon Főméltóságú Államtitkárra és Koszorús Költőre asszociálnának, azonnal és határozottan elhatárolódom, valamint megkérem, sőt, felszólítom a Belügyminisztérium illetékes fő-és alosztályait hogy indítsanak eljárást ellenük, hogy ne maradjon megtorlatlanul egy gondolatbűn sem a Nemzeti Együttműködés tökéletes Rendszerében.

dzsenerésön 2012.06.25. 22:55:48

@hagyma: ez mekkora igazság
vidéken, ahol élek elég kevés a meló és bizony a fiatalok is elmennek dolgozni, de az öregeket - értsd: 70 éves mamik és papik - nem tudja senki sem lehagyni semmilyen szedésben vagy gazolásban! :) Respect nekik, nem mintha nem dolgozna jól bármelyik 70-nél fiatalabb, csak nem tudom annyi idősen lesz-e annyi erőnk, hogy paradicsomot vagy akármilyen zöldséget szedjünk ill kapáljunk. VAgy akarunk-e egyáltalán?
És igen: nincsen arányban az elvégzett meló és a lé, dehát akikhez a napszámos elmén' dógozni' az nem mán ' nagybirtokos kft-s gazda, mint a le sem merem írni kik :)

ásványi répacukor 2012.06.25. 23:15:34

@dany82: Nem értettél ifjú ! Engem a jó erkölcs érdekel. A fogvatartottak foglalkoztatását oldja meg a börtön vállalat! Politikusként "állami gondozottakat" foglalkoztatni nem publikus vállalkozói dijért kb. ugyanolyan görénység mint volt régen kiskatonákkal épitkeztetni, felújítatni stb. , vagy a
tanitónéninek a hobbyn termet cseresznyét szemenként árúlni az osztályában. A fenti hozzászólások sem a minőségi és hatékony oldalát erősitették meg a rabmunkának. Ismerve a politikusok fukar potyázását a fizetett dij még a szállitásukra sem elég, örzésük és rabkeresetük meg az ablakban. Van "B" verzió is ( volt rá példa erre is), a kedves elitélt ismerősöknek némi szabadlevegő biztositása exkluzív körülmények között.
Az ilyen felvetések elkerülése érdekében inkább ne foglalkoztasson a magán szféra rab munkaerőt. S nektek se kell tépni a szátokat az elitéltek kellemesebb időtöltése éredekében, már azért sem, mert pont lesajnáljátok öket , akár csak az állástalan szükösködő embereket is.

Bélabáttya (törölt) 2012.06.25. 23:41:39

És a legcikibb az egészben, hogy még igaza is van...

feketehun 2012.06.25. 23:51:31

@dat: Nekem is pontosan ez jutott eszembe.

SvenH. (törölt) 2012.06.26. 00:14:53

@ásványi répacukor: szerintem is nullara kellene kihozni az eliteltek ellatasat hogy ne keruljenek penzbe, marcsak a jo erkolcs miatt is...
igaz akkor a mortalitasi arany picivel nagyobb lenne, de a jo erkolcs mindenek felett...

ugyan mar a negyed millas havonkenti rabtartasi dij az nem bancsa a jo erkolcsodet? hogy egy 2 gyerekes kismamanak a gyerekekek csaladi potlekaval egyutt adnak 50e -t havonta mig egy elitelt negyed millat kap?

ásványi répacukor 2012.06.26. 00:59:38

@SvenH.: Az általad vázolt problem nem a jó erköcsbe ütközik, nem görénység. Lázár allomtitkár
Úrhoz fordulj a felvetéseddel. Biztos kielégitő magyarázatot kapsz!
Nem értem én sem miért kell a rabokkal kaviárt és bélszint zabáltatni! Negyed milkából egy hónapig simán el wellneszel bárki 3 csillagos hotelben akciósan, persze nem nyitják csukják utánna az ajtót a lakájok. Ebbe még belefér az egyágyas felár is!
Elsimon is ennyit fizetett havonta/fő? Miért nem a kétgyermekes kismamát fogadta meg napszámba ennyiért? Ilyen gonosz ez ez elsimon? Szivtelen egy pasas!

molaris 2012.06.26. 03:48:17

@zero:
Sajnos azt a réteget sikerült régen tönkretenni.
Bizony, anno voltak komplett és specializálódott brigádok. Mondjuk már gimis koromban tudták a tanáraim, hogy a kukoricatörés idején én "beteg"' leszek. Két hét alatt többet kerestem mint szegény Apám 2 hónap alatt. Nagyon ment ez a meló. Volt is biztos helyem mindig.
Anno így ment:
Reggel kiállt a gazda és sorban megkérdezte:
- Mennyit kérsz?
A bemondott összeg alapján döntött:
- Előttem dolgozol/velem dolgozol/mögöttem dolgozol.
Egyikük mindig velem a kölyökkel kezdett. Amikor a tagbaszakadt rutinos napszámosok meghallották, hogy Jóska Bá' zokszó nélkül csak annyit mond, hogy "előttem dolgozol", ők is beálltak. No akkor lett az új kategória: "a kölyökkel dolgozol".
Délben már sírtak, hogy elég nekik kevesebb is, de az Öreg nem engedett:
- Nem, fene a vized, ha kimondtad- csináld végig.

Szóval én megtapasztaltam azt a világot.

molaris 2012.06.26. 03:54:15

@Orvenyhivo:
Orvenyhivo 2012.06.25. 20:59:00- re:
Azért ez így ebben a formában nem igaz!
Igenis, ha az érdekeltségi viszonyokat normálisan alakították ki, nagyon is megérte.
Pl.: Nagyfa, kontra Szegedi Bútorgyár.

Blogger Géza 2012.06.26. 05:45:29

@Virág et.: Egészen konkrétan ezt írtad: "Ha a szocik loptak a BKV-ből, akkor szabad a fidesznek is" Talán ha legalább arra emlékeznél, amit írtál...

Virág et. 2012.06.26. 07:17:09

@Blogger Géza: Te tényleg nem érted, amit olvasol vagy szándékosan csúsztatsz? A beszélgetés arról folyik, hogy mi zajlik L. Simon földjén, amiről én sokszor leírtam, hogy jogilag rendben van (gyengébbek kedvéért: NINCS LOPÁS). Amit beidézel, azt úgy hívják, hogy szemléltető példa az általad és a többi narancsdroid által gyakorolt pofátlan kettős mércére. Mert nektek csak az a baj, amit a szocik csinálnak, ha ugyanazt a disznóságot a fidesz csinálja, akkor minden OK, sőt, az a haza érdeke. Amikor Zuschlag borult elsők között mondtam, hogy ennek vége és NEM kerestem mentséget arra, amit csinált. Mert nem volt. Belőled ugyanez hiányzik és még büszke is vagy rá.

De legyen. Akkor magyarázd meg nekem, hogy a "Ha a szocik loptak a BKV-ből, akkor szabad a fidesznek is?" (ez egyébként kérdés volt, nem állítás, de kicsire nem adunk, a mondatokat sem érted, az írásjelek értelmezését nem is várom el tőled) az hol jelenti azt, hogy L. Simon földjén lopás van? Milyen nyelven?

Nem vagy te ennyire hülye csak hazudsz meg csúsztatsz. Ezért nem jó veled érvelni, mert az az egy taktikád, hogy - mivel érved meg ismereteid nincsenek, soha nem is voltak és nem is lesznek - eltereled a beszélgetést mellékvágányokra, példákba kötsz bele és tetted a hülyét. Ez csak egy nagyon rövid ideig szórakoztató.

Virág et. 2012.06.26. 07:25:03

@Virág et.: Egy ekkora szöveg megértése gondolom nehézséget fok okozni, ezért lemegyek alsótagozatos szintre.

L. Simon földjéről szólt a vita. Azt írtad, hogy mert a biztos a szocik is csináltak ilyet, náluk is volt földbirtokos államtitkár, aki állami juttatásban vagy munkásokban részesült (amire forrást kértem és persze nem kaptam, ha most te lennék, akkor írnám, hogy 'természetesen nincs forrás :)))))))', de ilyen mélyre azért még nem merülünk). Erre én válaszoltam, hogy az mégis mit bizonyítana, ha találnánk ilyet? Ha szocik is csinálták, akkor szabad L. Simonnak is? Ha a szocik lophattak a BKV-ből, akkor szabad a fidesznek is? Ez egy analógia, a gondolkodásmódod bemutatására.

Nem gondoltam, hogy ezt így el kell magyarázni, de az ember minden nap tanul valami újat.

2012.06.26. 07:29:01

Hát ez nem hiszem el, hogy ennyire elhülyült itt mindneki: mi a f@asz baj van azzal, hogy elitéltettek doglogztat.

Ez a meccset már az Elfújta a szélben is lejátszották és ott sem volt igazuk. ezek be vannak jelentve, tb-t adót fizetenek utánuk. Tuti jobb a szabadban 6 órát dolgozni, mint a celléban rohadni.

És igen: napszámost nem érdemes foglalkoztatni, mert nincs, annyiért amennyiért eljönne már nem éri meg. De még ha eljönne, de megígéri és nem jön, a rabokat ellenben tuti kivezénylik.

Virág et. 2012.06.26. 07:44:25

@Frengi: Csak két posztot és kb összesen 200 kommentet kéne átolvasnod, hogy megértsd. Ha lusta vagy, akkor meg ne várd el, hogy a későn érkezők kedvéért valaki mjad elmagyarázza neked.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.26. 08:08:00

@dat: csináljatok vmi montázst L simonnal, orbánnal :)
@zero: ! neked vannak kapcsolataid :)

NA YA! 2012.06.26. 08:47:21

Tiéd a zország, magadnak építed!;)

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.06.26. 09:54:38

@ColT:

"A sok munkanélküli meg csak a mesében van?Szerintem azért lehetne, ha keresnének - csak ugye azoknak fizetni is kell..."

Itt van a válasz. Nincsen olyan barom már az országban, aki "minimálbérért" (éhbérért) elmenne dolgozni. Ez a szomszédos Burgenlandban is így megy nagyjából húsz éve...nem véletlenül MAGYAR felmenőkkel büszkélkedhetnek.

Történt ugyanis:
-az osztrák melós 1990-ben a hagymaföldekre már drága volt (nem volt drágább mint korábban, csak a 300%-os haszon már nem volt elég a vállakozó-gazdának).
-az osztrák melós helyett jött a magyar melós a hagymaföldekre, lassan már ők is drágák voltak, amellett hogy az osztrák állam kurva nagy pénzekkel támogatta a gazdákat. ÖRÖKKÈ.
-a magyar melóst váltotta a román és a bolgár melós.
-ma már ott tartanak, hogy moldáviából importálják az állatokat.

Ja, és a gazda (vállaalkozó) csak hízik, hízik, embertelen vagyonra tett szert.

Don Quixote de la Ferko 2012.06.26. 09:56:13

@dany82:

"Fidesznyikként meghajolok tudásotok elött."

Mint látható, van mi előtt.

"2000-ben.... "

És pont ezzel a dátummal sikerült eszes fidesznyik létedet bebizonyítani.
Szeretem, mikor egy buta fideszes saját magát égeti be.
Csak így tovább.

"Mindenki tudja, hogy az egy Fideszes szervezet volt, amelyet Orbán Viktor személyese kézivezérelt. "

Ezzel aztán végképp nem tudok vitába szállni. Bennfentesként ezt jobban tudod.

SvenH. (törölt) 2012.06.26. 10:45:11

@ásványi répacukor: "Nem értem én sem miért kell a rabokkal kaviárt és bélszint zabáltatni"
most ennyire idiota lennel, hogy ugy ugatsz egy temaba bele, hogy nem tudod eleve mibe is kerul egy elitelt tartasa?
de azt mar tuttira tudod milyen penzekrol van szo ha kiviszik szabadteri munkara ugye?

nagy az Isten allatkertje es alacsony a kerites

Emilke mesél 2012.06.26. 12:01:57

Láttátok ti ezt az "embert?"
Láttátok.
Akkor?
Egy mangalicát jobban sajnálok.

Mad Mind 2012.06.26. 12:23:33

@dany82:
Ha tele van az ország munkanélküliekkel, akkor miért a fegyencekkel kell dolgoztatni? Itt lóg ki a lóláb. A fegyencek szintén nem számítanak szakképzett munkaerőnek, szóval a közmunkásokkal is dolgoztathatna.

Mad Mind 2012.06.26. 12:27:00

@Frengi:
Leszarom az elítélteket, ha az embereknek nincs munkájuk. Ők a közmunkaprogram(rabszolga) kiagyalói, de nem alkalmaznak a közmunkaprogramból embereket? Nem a raboknak kéne az elsőnek lenni, hanem a munkanélkülieknek.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.06.26. 12:57:38

@dany82: Ne az újságot olvasd, hanem az ÁSZ jelentést. Én megnéztem. Nem kifogásolta
- a völgyhíd árát
- műszaki indokoltságát azon a helyen (erre még visszatérek).
Viszont részletezte, hogy milyen egyeztetések voltak, és csak azt kifogásolta, hogy más nyomvonalat nem vizsgáltak meg (de elismerte, hogy az önkormányzatok nem fogadták volna el).
Ami a nyomvonalat illeti, kb. a híressé vált Gabcikovo-Nagymaros-cikkel egyidőben jelent meg egy cikk a balatoni autópályáról is, amelyet akkor a teleülésekhez közel akartak vezetni, és levezette, hogy miért nem jó. Ebből nem lett se akkora balhé, se Duna-kör, de egy jó érvelés volt. Messzebb vezetni se jó, mert akkor hosszabb és több bekötő kell, és kevesebben fogják használni, mert olyan távolságon sem éri meg, amikor már kellene (környezetvédelmi okból).
Amúgy meg Németországban mentem egy autópályaszakaszon (tehát megvolt a völgybe bemenő és onnan kijövő autópálya már), amely mellett, hasonló terepen épült már a völgyhíd. Amit ugyanis mindenki elfelejt, hogy nem csak az számít, hogy milyen magasságban megy a híd, hanem az is, hogy mekkora földmunkával lehet megfelelő lejtésse (autópályán erősen korlátozva vvan) kiépíteni a lemenő és felmenő szakaszt.
Vagyis a kőröshegyi völgyhíd egy szakmailag teljesen zokni népek által kitalált mém, amit az ÁSz jelentésének finoman szólva is szelektív értelmezésével próbálnak alátámasztani
Végül, de nem utolsósorban Domokos kinevezéséig a számvevőszék minimum független volt (Kovács Árpád enyhén és kulturáltan jobboldali kötődésű, de nem fideszes droid,

Kabbe (törölt) 2012.06.26. 14:25:14

Innen minden munkahelyteremtö befektetès elhùz. Mèg a kínaiaknak is,pedig 1 éve még öket sztàrolta a rezsim.

szekertabor · provo.blog.hu 2012.06.26. 16:03:43

1. Az elítéltek foglalkoztatása nem kényszermunka.
2. Az elítélteknek a BV intézmény keres munkalehetőségeket.
3. Kevesen hajlandóak leszerződni BV intézményekkel, ezért kevés a munkalehetőség az elítéltek számára.

Akkor most miért fáj az, hogy egy fideszes hajlandó volt leszerződni a BV-sekkel? Tessék követni a példát.

nápolyi maszti 2012.06.26. 21:42:53

@szekertabor:
"...Tessék követni a példát."
Elébb kérek én is birtokot, áll. titkárságot, néhány egyéb stallumot (lásd lex L.Simon). Szar verseim már vannak.

Disznó Úr 2012.06.27. 00:22:51

@Transylvanianmixedgrill: Ebben az ötletben nagy távlatok vannak.
"Nézd államtitkár úr, olyan sok jót hallottam Kovács főorvosról az ORFI-ban. Milyen jó is lenne, ha naponta ő kezelné az isiászomat, miközben a teraszon üldögélve szemlét tartok a cselédség felett"

"Semmi gond Lacikám, küldök egy járőrkocsit, már hozzák is befelé, kap gondolatbűnért 3 évet és lehet is kikölcsönözni a BV-től 500 Ft/nap áron"

Kabbe (törölt) 2012.06.27. 09:19:07

örüljetek, hogy egyáltalán válaszra méltatott a naccságos úr benneteket

Ádámka Auditore 2012.06.27. 10:17:31

Vogon...:D:D:D:D:D:D:D:D

Ti még a pokolban sem vesztitek el a humorérzéketeket?

Ádámka Auditore 2012.06.27. 16:14:53

http://www.youtube.com/watch?v=VscbKa2euEA&feature=player_embedded#!

chilis csokoládé 2012.06.28. 07:21:08

Kádár elvtárs szemlét tart a téeszben.
- Hogy vagyunk, hogy vagyunk? - viccelődött Kádár elvtárs.
- Jól vagyunk, jól vagyunk. - viccelődtek a parasztok.

Morcos Kartal (törölt) 2012.06.28. 07:29:41

@nápolyi maszti: és szar haverjaid? (orbán, deutsch, pintér, martonyi, stb?...) Mert anélkül nem megy.

süti beállítások módosítása