Skip to content


       Szűrés lista

Hugh Grant után a Financial Times is megkapta

Alig egy hónapja nevezték ki Kumin Ferencet nemzetközi kommunikációért felelős helyettes államtitkárrá, így most viszi még őt a lendület, szorgalmasan körmöli a leveleket, pörög a Google, ki hol írja le, mondja ki a Földön azt, hogy "Hungary" és milyen szövegkörnyezetben.

Hugh Grant kiejtette a száján Magyarország nevét? Nosza, Kumin Ferenc máris tollat ragadott, ment is a válaszlevél, de előtte még gondoskodott a szórakoztatásunkról is, a bohózat a "Nyomozás Hugh Grant lakcíme után" címet kapta.

Nemrég pedig a Financial Times londoni lap vont párhuzamot egyik cikkében Orbán Viktor és Victor Ponta román miniszterelnök között: "először Magyarország kormánya írta át az alkotmányos rendet, most pedig a román kormány kezdett olyan hatalmi küzdelembe, amely az alkotmány eltiprásának veszélyét idézi fel. Victor Ponta román miniszterelnök nem Orbán Viktorhoz hasonló, gyújtó hatású jobboldali, azonban nyugtalanító hasonlóságok mutatkoznak azokban a módszerekben, amelyeket az általa vezetett balközép koalíció alkalmaz hatalma bebetonozására." (A hasonlóságokat és a különbségeket remekül összeszedte a Ténytár blog.)

Kumin Ferenc a FT cikkét sem hagyta szó nélkül és olvasói levélben (FT link, a levél angolul) magyarázza a kormánya álláspontját. A Népszava volt olyan kedves, és lefordította nekünk:


A magyarországi reformok megfelelnek az alkotmánynak

A Financial Times párhuzamot von a román kormányfőnek a jelenlegi alkotmányos válság körülményei közötti tettei, illetve az Orbán Viktor magyar miniszterelnök által 2010-es hivatalba lépése óta végrehajtott, hosszú távú intézményes átalakítások között. A két folyamat minden tekintetben különbözik. A kettő közötti összehasonlításból a két vezető megközelítése közötti különbözőség tűnik ki, sokkal inkább, mint a hasonlóságok.

Kétségtelenül igaz, hogy Orbán Viktor hivatalba lépése óta széleskörű reformokkal alakította át Magyarország közintézményeit. Ezek a reformok elengedhetetlenek voltak Magyarország megújításához, felélénkítéséhez az előző évek sodródása után, ami az országot intézményesen és gazdaságilag elszegényítette.

Magyarországon majdnem teljes konszenzus volt arról, hogy átfogó reformokra van szükség. Ezt mutatja, hogy a középjobb kétharmados parlamenti többséget szerzett a legutóbbi parlamenti választásokon, amely tényről a külföldi kommentátorok hajlamosak elfeledkezni.

A kormány valamennyi reformját az alkotmány előírásainak megfelelően hajtotta végre. A parlament megfelelő vita és vizsgálat után szavazta meg a törvényeket. Az ország valamennyi jelentős intézménye kivette a részét az új törvények módosításából, ahol szükségesnek látta. A köztársasági elnök néhány alkalommal visszaküldte a törvényeket a képviselőknek, hogy javítsák ki az eljárási hibákat. Az alkotmánybíróság is közbelépett annak érdekében, hogy a reformok és intézményes változtatások megfeleljenek az alaptörvény előírásainak.

Meglehet, a Financial Times nem ért egyet a magyar kormány által végrehajtott valamennyi változtatással. Mindig szívesen fogadjuk az építő bírálatot barátainktól, akik jól értik Magyarország és Közép-Európa politikai és társadalmi dinamikáját. De nem segít, ha tekintélyes lapok arra használják véleményoldalukat, hogy hibás párhuzamokat vonjanak.

Ferenc Kumin, Deputy State Secretary for International Communication, Government of Hungary


A kiemelt bekezdés maga a fideszes kommunikáció csodája, nem hiszem, hogy ezt túl lehet még szárnyalni. Képes volt Schmitt Pál szolgalelkű, mindent, ismétlem mindent aláíró elnöki időszaka helyett az alig 2 hónapja hivatalban lévő Áderre hivatkozni, aki technikai (és nem tartalmi!) okokból valóban visszaküldött pár törvényt az Országgyűlésnek. Vajon Kumin tagadja és/vagy szégyelli az elmúltkétévet?
Az egynapos törvényhozásra, az egyéni képviselői indítványokkal keresztülvitt súlyos, kétharmados törvényekre képes volt azt írni, hogy megfelelő vita és vizsgálat után lettek megszavazva?

Az utolsó bekezdésben pedig fideszes gőggel teszi helyre az eltévedt és nyilván a pénzvilág és a balliberális tengely által mozgatott tekintélyes londoni lapot. Különösen szép, hogy egy magyar államtitkár oktatja ki újságírásból és újságírói etikából a FT-t. Remélem már szégyelli magát egy-két újságíró a FT-ben!

kumin2.jpgTényleg nem értem, miért égetik magukat ilyen levelekkel? Mely más európai országok kormányai írogatnak még olvasói leveleket külföldi újságokba? Hol, melyik kommunikációs vagy pr tankönyvben tanítják ezt? Vagy az unortodoxia bekebelezte a Miniszterelnökséget is? Persze ha komolyan elhiszik, hogy a kormány tevékenységével nincs probléma, csak a kommunikációval, akkor lehet még meg is dicsérik Kumint, hogy milyen jó munkát végez, hogy megmondta neki.
Viszont mintha már maga a Devil, Gyurcsány Ferenc is azt mondta folyamatosan 2006 után, hogy az ő kormányzati munkájuk is szuper, csak a kommunikáció elégtelen. Aztán előbb Feri, majd az MSZP is csúnyán megbukott. Nyilván a kommunikáció miatt.

Pedig Kumin Ferencet nehezen lehetett elvakult, NER-ező fideszesnek nevezni. 4 évig dolgozott a KEH-ben, mint Sólyom László szóvivője, majd utána a blogolni kezdett, nem volt vele semmi gond, persze az átjött, hogy mérsékelt jobboldali, de az nem, hogy hülye lenne.

Tényleg nem értem, hogy miért visz egy amúgy normális embert arra, hogy kormánytag legyen, és elkezdje gyúrni a szargalacsint, hogy aztán ő maga is nyakig szaros legyen? Nem hiszem hogy az a bruttó 900 ezres fizetésért. 

Persze ha bukta van, még mindig vissza lehet ejtőernyőzni a Századvégbe, de azzal már nem tud mit tenni, hogy a Kumin név összeforrt az ilyen arcpirító hazudozásokkal.

Címkék: pr kommunikáció fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr654663752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laci0011 2012.07.18. 12:57:55

Kumin mester inkább irogasson viktorbánnak leveleket,arról mit igért és mit csinált,vagy arról hogy kell a 2/3-addal élni nem a csodára várni,közben kilopni maguk alól a rendszert.Jelenleg magyar a magyarnak hóhéra,pedig igazán kevesen vagyunk!Tiszta bolsevik morál szerint cselekszenek,amikor azt hiszik, a cél szentesíti a dolgaikat!

zrobasé 2012.07.18. 12:58:12

@J.László: "ha törvénytelenségről tud, tegyen feljelentést"

Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány) 2012.07.18. 12:59:07

@lecsó kolbász:

Igen. Én szagról felismerem a galíciáner hígmagyarokat. Áporodott savanyú káposzta szaguk van.

M_R 2012.07.18. 12:59:41

Minél több pofonba szaladnak bele, annál szórakoztatóbbak :)

J.László 2012.07.18. 13:00:13

@zrobasé:
A szomszéd (vincent) blogban orrba-szájba tiltanak le mindenkit, aki leír egy "zs" betűt. Hol van kérem az "internet szabadsága", amire a libernyák köcsögök a faszukat verik?

Ironfist 2012.07.18. 13:01:17

@zrobasé:
"Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány) 0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2012.07.16. óta tag.

ő maga neeel armstrong...úgyhogy megint jön 100-150 zsidozó komment..."

De lehet, hogy ezzel a névvel fészbúkra írt, nem? Orbán videója alá írt valamit, hogy mennyire mélyen meghatotta a drágalátos miniszterelnöke, meg ilyen faszságokat...

Lucky Larry Silverstein 2012.07.18. 13:01:39

@zrobasé: Lehet hogy azért mert ellopta más nickjét.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.18. 13:01:44

@kifordított nagyanyó: Hát nem ennyit...mondjuk Hugh-val és az FT-vel sem levelezek...

Lucky Larry Silverstein 2012.07.18. 13:03:01

@J.László: Indexen nem lehet zsidózni. Tilcsa a szabályzat. És a tulajdonos.

Ironfist 2012.07.18. 13:03:59

@J.László:
"A szomszéd (vincent) blogban orrba szája tiltanak le mindenkit, aki leír egy "zs" betűt. Hol van kérem az "internet szabadsága", emire a libernyák köcsögök a faszukat verik?"

Lehet, hogy csak elegük van az olyan műveletlen tahó gyökerekből, akik más szót le se bírnak írni. :P

Mellesleg a sok fideszes patkánynak, akik itt zsidóznak, szeretném felrobbantani az agyát ezzel, tessék:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=35055

J.László 2012.07.18. 13:06:23

@Ironfist:
Az a baj, kedves Ironfist, hogy másoknak pedig esetleg azokból a tahó gyökerekből van már elegük, akik nem tudnak más szót, mint "holokauszt" leírni. A sok liberális patkány ezt nem érti, ez tiszta sor.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.07.18. 13:06:32

@kifordított nagyanyó: Versenyszférában dolgozom, meg is köszönöm utána a lehetőséget...

lecsó kolbász (törölt) 2012.07.18. 13:06:47

@Ironfist: She is the original Stefánia littlelady.

Lasombra 2012.07.18. 13:07:36

@J.László: idejössz sírni, hogy egy másik blogon kidobtak a cúnya libsi bácsik? jaj szegénykém. majd ír Zero bácsi egy levelet Kettes bácsinak, hogy vegyenek vissza, hogy zsidózhass még egy kicsit, jó?
noooooooormális???

fogalmatok sincs hogy mit jelent és meddig terjed az "internet szabadsága", de mindig ezzel takaróztok. az internet szabadsága nem azt jelenti, hogy mindenhol mindent lehet. vannak privát szegletek, ahol az van, amit a tulajdonos akar és enged. te is csinálhatsz egy saját blogot, ahol annyit zsidózhatsz, amennyi jól esik, hisz az internet szabad. de ha más udvarába mész át szarni, akkor repülsz.
ennyi.

és a cenzúra sem ugyanaz, mint a moderáció, de ez már házi feladat lesz.

zrobasé 2012.07.18. 13:08:24

@J.László: mondom, azt tanácsolom, amit O.Viktor is, ha tudsz bűncselekményről ,akkor tegyél feljelentést...
egyébként mi történt ? zsidóztál egy olyan igazit, jól megmondtad a zsidóknak, aztán kitiltottak ? nohát...

Ironfist 2012.07.18. 13:08:54

@J.László:
"Az a baj, kedves Ironfist, hogy másoknak pedig esetleg azokból a tahó gyökerekből van már elegük, akik nem tudnak más szót, mint "holokauszt" leírni. A sok liberális patkány ezt nem érti, ez tiszta sor."

Pssszt, csak neked megsúgom, hogy
1.-Ezzel itt, és nálam is kurvamódon mellélőttél :P
2.-Olvastad egyáltalán a cikket? Vagy csak bejöttél zsidózni egyet? Ugyanis ez a téma nagyon nem erről szól ám...

Lucky Larry Silverstein 2012.07.18. 13:10:42

@Lasombra: Nem baj, a zsidókat a múltban sem mentette meg maguktól a cenzúra.

Reckl_Amál · http://recklamal.blog.hu 2012.07.18. 13:11:09

A blogján lehetett látni, alig várja, hogy felfedezzék. Megtörtént.

Azért nem rossz karrier ez az ATV betelefonálós műsorából a MEH-on át a Sóhivatal államtitkári címéig jutni. Ott pedig ilyen hasznosnak lenni. Ilyenkor öröm, hogy adózhatok. Ez megéri.

@Ironfist:

"@twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX:
"Lassan szegyelem, hogy magyar vagyok."

Én nem. Én inkább azt szégyellem, hogy ezek is magyarok."

Ez telitalálat.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.18. 13:15:08

Nem lehet kommentezni a levelét.

Pedig mit kapna :)))

Ironfist 2012.07.18. 13:20:38

@No_Fidesz_No_Problem:
"Nem lehet kommentezni a levelét.

Pedig mit kapna :)))"

Valószínűleg pont azért nem lehet, mert tudja, mit kapna. Stefániakisasszony/neeelarmstrong/Vidéki féle csúszómászóktól tömény seggnyalást/éljenzést, normális magyaroktól meg jogos, ám hatástalan anyázást.

kifordított nagyanyó 2012.07.18. 13:21:23

Tényleg a kurva anyját vincentnek.Eltűntek a kommentjeim.Pedig nem szoktak.

szanalmas 2012.07.18. 13:37:12

@kifordított nagyanyó:

Mi a fasznak olvassátok azt a provokatív szemetet?! Az igazi férfi csak kigondoltamot és vastagbőrt olvas, meg pornót néz!

szgy 2012.07.18. 13:47:49

"Mely más európai országok kormányai írogatnak még olvasói leveleket külföldi újságokba?"

hát igen, az ellenzék két éve külföldi újságokba írogat leveleket, biztos tőlük vették az ötletet.

Patreides · patreides.blog.hu 2012.07.18. 13:55:36

"...nem értem, miért égetik magukat..."

Magukat? Minket.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 13:56:36

@Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány):
Aha, de nem ismered fel a (mszmp-sekkel telitömött) likud testvérpártot. Mi ez a liberális kettős mérce turbómagyarka? A fityiszes mszmp-s és fityiszes zsidó az jó, a többi hazaáruló?
Mit gondolsz baromarcú, miért csúfolják zsidesznek a törpecsúti pártját? X-DD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 13:58:15

@Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány):
"Áporodott savanyú káposzta szaguk van. "

Ezt a krautokra mondták. Minden divatnáci ilyen sötét mint te? X-DD

zrobasé 2012.07.18. 13:59:43

"Mindig szívesen fogadjuk az építő bírálatot barátainktól"
akik kik is név szerint ? és ezek milyen épitő birálot tettek ?

egyszer valaki összeszedhetné azt is, hogy ki és mit mondott imf ügyben 2010 óta...
mert elég nagy az iv a "kipateroltuk az imfet,aki az imf-hez fordul az gyenge" és az "imf a mi bankunk,ő a mi jóbarátunk" között...

"mi mindig eurázsiával álltunk hadban"

nu pagagyí 2012.07.18. 14:01:45

Most, hogy Kumin eloszlatta a külföldi aggályokat dőlni fognak a befektetések. Főleg a magyar bankszektor és a nonprofit közüzemi beruházások iránt élénk a nyugati érdeklődés. Az újboli kapcsolatfelvételt óvatosan készítik elő, egyelőre csak egy amerikai pingpong csapatot küldenek.

belekotty 2012.07.18. 14:08:34

@Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány): Friss nick, 5 teljes röfivel. Gondolod megkajáljuk? Még az utánzás is nagyon gyenge. :-((

leonito77 2012.07.18. 14:10:11

A lényeg a védekezésben van. Mint a Hjúgrentnél is. Hogyis mondjam csak.. kognitív disszonancia.

Valahogyan fel kell oldania szegénynek.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.18. 14:12:05

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Kiafaszomtomival keverte össze a Les Échos:

http://www.barikad.hu/orbán_zsidó_származású_magyarnak_vallja_magát-20120124

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.18. 14:16:09

@lecsó kolbász: "Esetleg rendelkezel valami különleges szenzorral, hogy
egyből érzékeled a fitymátlanított fütyi jelenlétét? "

Ha te is annyi metélt farkat "láttál" volna, mint Stefike, vagy Morvai naccsasszony, neked is már rég az lenne a tobozmirigyed helyén. :)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.07.18. 14:16:36

@J.László:
Miért nem mész a kurutty infóra.
Oszt feszt lehet zsidózni, holokamuzni meg minden.
Sőt nem hogy kitiltanak még meg is tapsolnak.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.18. 14:19:50

@kifordított nagyanyó:

Biztos véletlenül szórtak ki ki. Collateral damage.

nu pagagyí 2012.07.18. 14:20:31

Kumin FT-nek írt olvasói levele közvetlenül a türkmén kommunikációs miniszter tiltakozó hozzászólása és a szír hadsereg sajtófőnökének, a törvényes rend helyreállítását bemutató levele között kapott helyett a lapban.

collateral damages 2012.07.18. 14:32:46

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

Az én becsületes nevemet ne merészeld a szádra venni...!

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 14:40:08

@Ellenpontok: "Hogy mit latnak benne a munkaadoi (föleg Solyom), azota sem ertem."

Pont azt, amit te is láttál, illetve látsz benne. A hatalomban ülők csak út tudják a hatalmukat hosszabb ideig megtartani, ha maguktól butábbakkal veszik küröl magukat. Ezek ugyan is nem kérdeznek vissza, ész nélkül, vakon teljesítik az utasításokat. Igaz, hogy előbb-utóbb, sajnos általában utóbb, de mindig elbuknak az ilyan hatalom birtoklók a kiszolgálóikkal együtt. A mi rendszerváltásukkor sajnos csak a birtoklók egy része bukott el, a maradék része meg előbb-utóbb kihalással fog eltűnni. Azonban ez a jelenség örök, hiszen már a kígyó is a butábbikat környékezte meg a paradicsomban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.18. 14:40:41

@collateral damages:

Akkó te háborús bűnös vagy! Miattad dobták a bunkertörőt a vakok intézetére!

Legalábbis ezt írták az újságok.

Trejo 2012.07.18. 15:01:53

Kötve hiszem, hogy "Cum in" elvtárs havi bruttó 900 ezret visz haza.

Trejo 2012.07.18. 15:04:59

Kumin előszeretettel lóg az orbáni cumin.

Hehe, ez rímelt!

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 15:07:09

@egyjózsi: "Éljen Viktor, Minden Világok Vezére! Nos ezt látta meg jó szemmel Kumin Ferike... "

Mit látunk mi?
Mit is írt a Feri:

"Magyarországon majdnem teljes konszenzus volt arról, hogy átfogó reformokra van szükség." Ezt mutatja, hogy a középjobb kétharmados parlamenti többséget szerzett a legutóbbi parlamenti választásokon, amely tényről a külföldi kommentátorok hajlamosak elfeledkezni."

- Mi is hajlamosak vagyunk elfeledkezni, főleg a kormányzó oldal, meg a Kumin, mert milyen kétharmad is az a kétharmad?

"A kormány valamennyi reformját az alkotmány előírásainak megfelelően hajtotta végre."
- Valaki fent már kifejtette, hogy nincs alkotmányunk, de erről a Kumin szintén megfeledkezett.

"A parlament megfelelő vita és vizsgálat után szavazta meg a törvényeket."
- Ja! este tízkor valaki benyomott egy módosítót, reggel már arra ébredt az ország, hogy itt az újabb adó, megszorítás stb. Mikor is volt erről vita, vizsgálat? Erről is megfeledkezett Kumin.

" Az ország valamennyi jelentős intézménye kivette a részét az új törvények módosításából, ahol szükségesnek látta."
- Merte valaki nem szükségesnek látni?

"A köztársasági elnök néhány alkalommal visszaküldte a törvényeket a képviselőknek, hogy javítsák ki az eljárási hibákat. "
- Elég baj, hogy az ügyvédekkel teli parlament eljárási hibákat vét. Az állampolgárnak súlyos bírság terhe melett be kell tartani az eljárási rendeket is az egyéb előírások mellett, ők még ezt a keveset, ami a munkájuk alapja, azt sem képesek betartani. Kumin erről is elfeledkezett.

"Mindig szívesen fogadjuk az építő bírálatot barátainktól,..."
- Van nekünk olyan barátunk, aki építő bírálatot tud mondani ennek a kormánynak?

"...akik jól értik Magyarország és Közép-Európa politikai és társadalmi dinamikáját."
- Aki nem úgy érti a dinamikát, az nem barát? Különösen akkor, ha meg is meri mondani, hogy nem értem, nem értem.

"De nem segít, ha tekintélyes lapok arra használják véleményoldalukat, hogy hibás párhuzamokat vonjanak."
- Azta, na majd adunk a pofátoknak hibás párhuzamokat, kaptok ti is egy jó kis törvényt, ami befogja a szátokat! Mit képzeltek?

Előbb-utóbb majd meglátjuk szemeinkkel, hogy ki is lát jobban, Kumin-é, vagy mi-é?

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 15:10:06

@blaubner:"... önmagában az, hogy reagálunk egy-egy írásra szvsz nem rossz technika."

Igazad van, de ha reagálunk, illene igazat írni, és nem mellé beszélni, meg lódítani akkorákat, hogy tisztességes embernek felakad tőle a szeme.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 15:10:25

@No_Fidesz_No_Problem:
Olvastam a cikket, de ez most mellékes. A lényeg ahogy Iron is rámutatott:
Az itt zsidózó kis fideszbuzi divatnáciknak, megmutatni a valóságot.

épészmérnök 2012.07.18. 15:15:09

@Anti Anyag: "Megírta a levelet, kipipálta, ennyi. Mi a lófaszt írt volna, hogy hülyeség? Nyilván nem fogja leírni a hazai balliberális álláspontot. "

Aj, de jó kis terelgetés. Angyalom, a probléma nem ez. A probléma (legalábbis az ő számára), hogy egyáltalán levelezget. A kormányát, és önmagát is égeti vele.

épészmérnök 2012.07.18. 15:21:52

@Jani haverja: "Fideszisztánban jelenleg az a rend, hogy vagy beállsz a sorba, vagy soha, semmire nem fogod vinni"
A kérdés az, hogy egyáltalán mire lehet vinni? Kilencszázezer forintért hülyét csinál magából, a szakmájában már soha-soha többet nem fogják komolyan venni, okos emberek elfordulnak, ha meglátják, mond egy, a főnöknek nem tetsző szót, és repül, a fideszen kívüli világban viszont pária - hát.... nem tűnik igazán bölcs karriertervnek.

Dr.Zemberevő 2012.07.18. 15:24:37

@Stefánia kisasszony (evangélikus sváb parasztlány): Anyukád ezért kényezteti a török kamionosokat a 4-es út mellet, hogy be tudja fizetni a csekket, hogy legyen net nálatok, te meg ilyen hülyeségeket írogatsz oda, a helyett hogy okosodnál?!

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 15:24:44

@épészmérnök:" Mi a lófaszt írt volna..."

Mondjuk azt, hogy a mindenki által óhajtott reformok eredményeként, 2/3-os felhatalmazás alapján "Tömegével hullanak a cégek, Kétszer annyi fizetésképtelen cég van, mint tavaly." ( ezt az előbb egy cikkben olvastam ).

Dr.Zemberevő 2012.07.18. 15:26:56

@épészmérnök: kilenc kiló / hóért van egy-két jó éve, azután el blogolgat a Százalék Zrt apanázsából.
Az ország memóriája egy aranyhaléval vetekszik.
Pár hét - hónap múlva tiszta lappal indulhat majd .

Itt az IMF, Orbán takarodsz végleg, azt igérted? 2012.07.18. 15:28:13

A bóvli kormány látja, hogy EU ellenes a rokkant nyugdíjak elvétele és terelése a nemlétező munka világába ezért le is állítja a felülvizsgálatokat. nem lehet elvenni visszamenőleg a rokinyugdíjat!

Csak ettől még nem oldódott meg minden, mert maradtak rokkantak, akiket munkaképesnek minősítettek, nem nézve, hogy van-e egyáltalán munkahely, ahol majd alkalmazzák őket.

Kinek kell egy süketnéma munkás? Egy asztmás, egy féllábú? Biztos kapkodni fognak értük, amikor beállítanak. Mert be fognak. Mert nem tudnak majd megélni a 28 ezer forintból, amit a felülvizsgálat után kapnak.

Én is ismerek olyat, aki csak az egyik szemével lát, azzal is alig. Akit fellöknek az utcán, akire undorral néznek, akit mindenki megpróbál átverni, miután rájött, hogy nem lát. Akinek egy csekk befizetése, egy egyszerű bevásárlás, egy buszozás erőn felüli teljesítmény. De azért „munkaképes”. Nyilván.

Bár igaz, azok is fogyatékkal élnek, akik az ilyen döntéseket meghozzák.

Csak nekik valamelyik másik testrészükben van a hiányosság.

épészmérnök 2012.07.18. 15:28:59

Jó lenne példákat olvasni arról, hogy pontosan mely kormányok kénytelenek olvasói levélben helyreigazítani cikkeket....
Az országimázs-reklámcikkek jól el vannak különítve az újságírói tartalomtól, nem politikáról szólnak, hanem az ország nagyszerű teljesítményéről, van bennük sok hosszú hajú, fehér köpenyes szép kislány, aki kémcsövet nézeget, meg remek fiúk, amint kisbabát pelenkáznak, gerelyt hajítanak, vagy akármi, amiből kiderülhet, hogy az illető, nagyonfejlett országban mindenki fiatal, okos, de minimum boldog. Kumin levele nem ez a kategória.

harangöntő 2012.07.18. 15:39:28

@látjátok feleim szümtükkel: ez így van. "Orbán Viktor hivatalba lépése óta széleskörű reformokkal alakította át Magyarország közintézményeit" - fideszről magyarra fordítva ez azt jelentette, hogy mindenkit kirúgtak, lecseréltek aki nem kellően szervilis; először a vezetőket, a vezetők meg tovább takarítottak, takarítanak buzgón azóta is.

Kandeláber 2012.07.18. 15:41:53

Bruttó 900 E Ft-os fizetésért én egész nap bárkinek képes vagyok hülye leveleket írni.
Sajnos, még nem kértek fel erre.
Különben a nyálas pöcs Hugh Grant a bomba Liz Hurley ex-pasija, más pozitívum nem jön le róla.
Pontát meg egy másik angol lap leplezte le, mint plagizátort, nálunk Kovács Laci bácsi úgy védte Kálmán Olga műsorában, mint a tulajdon édes gyermekét.

Pampák Bikája 2012.07.18. 15:56:04

Kumin patkánytermészete már "független" blogger korában is megmutatkozott Felteszem, a magyar szólásszabadság és demokrácia diadalaként értékelné, a kényszer-nyugdíjazásokkal végre öntudatra pofozott bíróság mai döntését is:
Mégis érvényes a Klubrádió pályázata - 13:34
Mégis érvényes a Klubrádió pályázata, miután hatályon kívül helyezte a Fővárosi Ítélőtábla a médiatanács azon határozatát, melyben alaki hibára hivatkozva kizárta a Klubrádiót a 95,3-as frekvenciapályázatból. Ezzel a Klubrádió visszakerül a 95,3-as pályázatba. A végzés ellen fellebbezésnek helye nincs.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.07.18. 16:00:31

A kormány így szeretné javítani a zország imázsát (milyen szép, magyar szó is ez!). Sokkal óccsóbb, mintha a teljes EU-nak levelet küldözgetnének, hogy mennyi legyen szerintük nálunk a minimálbér.

NextGeneration 2012.07.18. 16:12:32

Baszki, rájöttem a nagy Tervre!
Orbán kiadta ukászba, hogy külföldön Magyarországot be kell állítani a tízmillió retardált országának. Így, ha külföldön keres valaki állást egyből el fogják zavarni.
Így akarja itthon tartani a fiatalokat ez a zseni!

Én is azt szégyellem, hogy ezek is magyarok! Köpök rájuk...

ceezare 2012.07.18. 16:24:29

jo lenne ha mindenki megállna egy pillanatra és elgondolkozna h mit is kritizál és miért,és evvel kit támogat és kit nem.
én nem kérek senkit h szeresse a fideszt,én magam sem vagyok rá képes,de azért lássuk már tisztán h az ilyen hugh grant féle nyilatkozatok, FT féle cikkek nem segítenek...
tetszik vagy nem, ezek a számotokra apróságnak tűnő nyilatkozatok,cikkek befolyásolják Mo. megitélését.angliai magyarként nap mint nap szembesülök avval,h egy egy cikk,interview milyen hatással van az emberek véleményére.ha pl egy Hugh Grant ilyet nyilatkozik,akkor másnap mindenki avval jön h hallották mekkora kommunizmus van otthon...
egyrészt Hugh Grant ne nyilatkozzon országokról,mert Ő egy kibaszott színész,akinek fogalma sincs h mi van otthon meg mi nincs,maximum olvasott vmi angol lapban vm idétlen cikket ,és eszébe jutott h az ügynöke már régóta rágja a fülét h álljon ki vmi ügyért,mert holywoodban mindenki ezt teszi.
Az angolszász sajtóról meg gazdasági "szakemberekről" meg politikai "szakértőkről" meg annyit h 100 éven belül kétszer okoztak gazdasági világválságot,ezenkívűl egy szemmel láthatóan hanyatló társadalomban élnek,szóval talán nem számít etalonnak amit ők mondanak.

lényeg ami lényeg,nem kell beszarni mindentől és mindenkitől,szokjon már le mindenki erről h amit nyugaton mondanak az ugy van,azoknak az embereknek a nagyrésze azt sem tudja h a fővárusunk Bukarest vagy Budapest,akkor mit véleményeznek ők bármit is,arről nem is beszélve h amikor a magyar nép elsőként állt fel a kommunizmus ellen,akkor ezek az országok tisztes távolból figyelték h h basznak meg minket tankokkal,ugyh ők csak ne oktassanak senkit demokráciából.
a levél tartalma persze kritizálható,meg Orbán két harmados rendszere is, de 1, ti adtatok neki ekkora hatalmat,2, a világban nem egyedülálló az ilyen jellegű hatlomgyakorlás kétharmaddal.
a demokrácia tiprásról meg egy szót se ha kérhetem, ha jol látom akkor egy nyilvános blogon véleményeket osztunk meg és egyikünk sem került munkatáborba....

Kumin meg irja csak a leveleit nyugodtan, végre vki helyére teszi az ilyen H.Grant féle álszent hülyéket meg a Nyugati "nagymegmondó" médiát...

Atisz 2012.07.18. 16:30:55

Tök jó, hogy Kumin írt ezeknek a magukat újságíróknak nevező másod- és harmadkézből kapott információból konzekvenciákat levonó gyakornokoknak. Hugh Grant-nek szerintem sem kellett volna, hanem inkább mondjuk egy földrajzatlaszt, hogy legközelebb legalább Magyarországot be tudja határolni Európán belül.

(egyébként nagyon érdekelne "hazai" liberálisok Hugh Granthez írt levele, amiben könyörögnek neki, hogy tegye szóvá a magyar szólásszabadság ügyét, az nincs meg valakinek? :))

szanalmas 2012.07.18. 16:45:40

@ceezare:

Szerintem meg a jó kurva anyádat oktasd ki és ne minket. Köszi!

tomwar 2012.07.18. 16:49:35

@ceezare: Irod mindezt kulfoldrol. Nos, akkor a velemenyed kb. egyenlo Hugh Grant-evel, akirol mar leirtad a velemenyed. Tekintsd onkritikanak.
En nem adtam semmifele felhatalmazast egyik tolvaj bandanak se.

Kandeláber 2012.07.18. 17:18:25

Meg kéne kérdezni Bruce Willist arról, hogy neki mi a véleménye a magyarországi, különösen a budapesti viszonyokról. Ő már hónapok óta pufogtat itt, talán még azt is tudja, hogy valójában nem Bukarestben van, míg a kis Hugh Grantnak nyilván fogalma sincs arról, merre van Magyarország.

2012.07.18. 17:25:59

Mint látható, van az a pénz, amiért Kumin is nyalja a fidesz seggét.
Ő is beállt oda, ahová való.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 17:31:23

@ceezare:
"azért lássuk már tisztán h az ilyen hugh grant féle nyilatkozatok, FT féle cikkek nem segítenek..."
Te viszont nem látod tisztán, hogy a nyilatkozatoknak és cikkeknek van alapjuk. Mégpedig a dilettáns mélynövésű, dilettáns kormányzása.
Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

"másnap mindenki avval jön h hallották mekkora kommunizmus van otthon..."
Államosítás, pártarisztokrácia kiépítése, hazugságok sulykolása nap mint nap mind-mind a kommunistákra jellemző. De újból van Tervhivatal is. X-DD
index.hu/gazdasag/magyar/2012/03/20/itt_a_matolcsy-fele_tervhivatal/

"ezenkívűl egy szemmel láthatóan hanyatló társadalomban élnek,szóval talán nem számít etalonnak amit ők mondanak."
De azért előtte még leírod, hogy: "angliai magyarként nap mint nap..."
What the fuck! Mégis mi olyan jó a "szemmel láthatóan hanyatló társadalomban" hogy onnan magyarkodsz?

"szokjon már le mindenki erről h amit nyugaton mondanak az ugy van,azoknak az embereknek a nagyrésze azt sem tudja h a fővárusunk Bukarest vagy Budapest,akkor mit véleményeznek ők bármit is,arről nem is beszélve h amikor a magyar nép elsőként állt fel a kommunizmus ellen"
Baszkikám, te papolsz, hogy ki milyen hülye és itt vered a melled, hogy a "magyar nép elsőként állt fel a kommunizmus ellen".
Csak szólok, hogy először az ruszkik szálltak szembe a komcsikkal, mégpedig 1917 és 1922 közt. (Orosz polgárháború) Ugyanis nem tetszett nekik, hogy a mindössze a szavazatok negyedét megszerző bolsevikok puccs révén diktatúrát vezetnek be.
De az 1953-as kelet német felkelés is 3 évvel korábban történt, mint az '56-os budapesti... you dumbass!

"a demokrácia tiprásról meg egy szót se ha kérhetem, ha jol látom akkor egy nyilvános blogon véleményeket osztunk meg"
És amely blogokat regisztráció kötelessé akarták tenni...

Lényeg ami a lényeg, angliai magyarként ne akard már te ideszarni a spanyolviaszt, mert kurvára még fingod sincs mi folyik itthon. Got it?

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.18. 17:38:55

@ceezare:

"én nem kérek senkit h szeresse a fideszt,én magam sem vagyok rá képes,de azért lássuk már tisztán h az ilyen hugh grant féle nyilatkozatok, FT féle cikkek nem segítenek.."

Szólásszabadság.

Vélemény kinyilvánításának a szabadsága.

Mond valamit?

Nézz utána.

Kumin blogger azért kapar, mint a mérgezett egér, mert fogalma sincs, hogyan kezelje azt a helyzetet, amikor NEM LEHET a nem kívánt vélemény megfogalmazójába hatalmi erővel belefojtani a szót.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.18. 17:44:45

@tomwar:

"@ceezare: Irod mindezt kulfoldrol. "

*

Külföldről írja, na persze :)

Nem inkább valamelyik önkormányzat légkondis irodájának bőrfotőjjéből?

Azok nagyon szeretnek ám álnéven kommentezni XD

ceezare 2012.07.18. 17:51:33

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:
pontosan tudom mi folyik otthon.Te.
az ilyen embereknek mint te,teljesen mind1 h ki kormányoz meg hogy, simán egy frusztrált fasz vagy aki minden bánatáért mást hibáztat,orbánt gyurcsányt kumint a sarki boltos a sarki hentest,mind1,csak ne te legyél az.
tudod mit, meggondoltam magam, jol teszi az angol média amit tesz,te is jol teszed h az angol médiát véded az országod helyett, szurkolok neked h tartsd meg a mentalitásodat,sőt, őrökitsd át a következő generációra is, evvel is biztosítva a soha haza nem térésemet.
értesítés kikapcsolva,szalne fáradj a válasszal.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 18:24:36

@ceezare:
"pontosan tudom mi folyik otthon.Te."
Ha ezzel tisztában vagy nem nyalnád a törpecsúti csimbókos valagát fideszbuzzancska.

"te is jol teszed h az angol médiát véded az országod helyett"
Hol a kurva anyádba "védem" az angol médiát?

"evvel is biztosítva a soha haza nem térésemet."
Ja igen én vagyok az oka, kivándorlásodnak még véletlenül sem az elmúlt 22 év komcsi ex-mszmp-s pártkádereinek ámokfutása.
És még én vagyok a frusztrált fasz... X-DD

"értesítés kikapcsolva,szalne fáradj a válasszal."
Savanyú a narancs, fideszribanc?

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 21:33:13

@ceezare: "Az angolszász sajtóról meg gazdasági "szakemberekről" meg politikai "szakértőkről" meg annyit h 100 éven belül kétszer okoztak gazdasági világválságot,ezenkívűl egy szemmel láthatóan hanyatló társadalomban élnek,szóval talán nem számít etalonnak amit ők mondanak."

"...angliai magyarként..." nem szakad le a bőr a képedről ilyeneket mondani? Én az angolok helyébe akkorát rúgnék a hátsódba, hogy hazáig repülj.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.18. 21:55:37

@látjátok feleim szümtükkel:
Biztos csak a Snittpali píécsdíjéhez gyűjti az anyagot odakint, amit a szemmel látható hanyatló társadalmakról ír a vén puhatestű. X-DD

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.18. 22:20:20

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "...vén puhatestű..."

Tudod én is ballagok a vénülés felé, de ez a kifejezés nagyon tettszik, ütős.

utópista 2012.07.19. 00:32:07

Azt mondja meg nekem Kumin, hogyan hozzam vissza három fiamat külföldről, akik barátnőikkel végleg letelepedtek új hazájukban, és kinevetnek amikor azt mondom nekik, itt is van élet! Egy éven belül mentek el, mert mérnökként, fizikusként és képzett szakácsként itt nincs jövőjük! Hatan mentek el, és nem is akarnak visszajönni ebbe az országba! Dirrekt nem írtam hazát! Ők sem tekintik, és én sem már hazának ezt az országot!

Dr.Korász 2012.07.19. 03:55:36

Rohadtul elegem van abbol, hogy egyes otthoniak szerint nekunk, akik nem otthon elunk, kussolnunk kellene.

Megis, milyen alapon mondjatok, hogy fogjuk be??! Az egesz vilagnak korbeanyazzatok az orszagunkat, de ha valaki olyan velemenyez, aki maga is magyar, vagyis nagyon is illetekes/erintett, az Oranzsdzsuz-okostojasok egybol lehurrogjak, megprobaljak kizarni a vitabol.

Vazze, felejtsd el ezt a dumat, hogy "ha nem itt elsz, ne szolj bele". Ilyet magyaroknak NE mondj oregem! Erdekes, ugyanezt nem mondod az IMF-nek, a Velencei Bizottsagnak stb. Pedig nekik tenyleg nincs kozuk ahhoz, hogy a kormany hogyan vagy hogyan nem kormanyoz.

Muflonka 2012.07.19. 09:11:05

Csalódás ez a Kumin. Csakúgy mint a Giró-Szász is, mióta kormányhivatalnoknak állt.

Agyalap 2012.07.19. 10:27:43

@ceezare: Annyira ismered az angol médiát, hogy arra sem vetted a fáradtságot hogy megnézd a fent említett Hugh Grant nyilatkozatot.
A színész nem a magyar média helyzetéről beszél, hanem általában a média helyzetéről. Szerintem neked sem túl magas eszmefuttatás, miszerint nem az államnak kell ellenőrizni a médiát, hanem fordítva. Az okai egyszerűek, és pontosan ült a magyar ellenpélda, amely kb 3 szó hosszúságot tett ki.
Az, hogy ezen a magyar kormány fennakadt (hiszen Kumin az egyik képviselője, és levelét sem magánemberként írta alá) - egyrészt szánalmas, másrészt pedig a felvetés nyílt elismerése.
Ha annyira tisztában vagy a magyar helyzettel, elmondanád mi a véleményed Lomniczi kiretusálásáról? Vagy a bloggerek rendőrség általi kereséséről? Gondolom ez a rohadt diktatórikus Angliában mindennapos...
Klubrádió... Stb.
Persze csiszolt faszozó stílusod sok mindent megmagyaráz, ilyet itthon is látok eleget. A narancssárga érvelés: igazam van mert igazam van.

Agyalap 2012.07.19. 10:33:11

@Doomhammer: Lassan azt kell mondanunk: sajnos. (Na jó, itt még azért nem tartunk.)
A balkáni Romániában viszont van fizetési fegyelem, ha egy számlát állítok ki 07.30. fizetési határidővel, 31-én már jöhetnek a retorziók a nem fizető ember/cég ellen. Szerinted esélyes ez itthon? Majd pont a 4 órás pénzátutalástól indul be a gazdaság. Ha valaki nem akar fizetni, az sem 4 óra alatt, sem 4 év alatt nem fog.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.19. 11:31:58

@Dr.Korász: "Erdekes, ugyanezt nem mondod az IMF-nek, a Velencei Bizottsagnak stb. Pedig nekik tenyleg nincs kozuk ahhoz, hogy a kormany hogyan vagy hogyan nem kormanyoz. "

Mielőtt teljesen felforr az agyad, tegyél a fejedre vizes ruhát.

Utána gondoltd át:
1. Az IMF egy pénzkölcsönző cég, Magyarország meg egy kölcsönt kérő cég. A kölcsönt adó csak akkor ad, ha biztosítottnak látja, hogy a magyar gazdaság képes lesz kitermelni a visszatörlesztést. Vagy szerinted kötelező nekik kölcsönt adni? Azért mert a mi dicső kormányunk kérte őket, hogy adjatok már? Nekünk illetve a kormánynak kötelező kérni?
A bank is kiköt különböző feltételeket, amikor neked, nekem és másoknak hitelt ad. Ott szabad, csak az IMF nem köthet ki semmit, csak ide már azt a zsozsót, hogy legyen mit elkölteni?
2. A Velencei Bizottság egy olyan nemzetközi társulás fóruma, amelynek Magyarország is tagja. Nem volt kötelező bele lépni, nem kötelező benne maradni ( ki is lehetne lépni ), de amíg benne vagyunk, be kellene tartani azokat az előírásokat, amelyek betartását vállalta az állam a belépési nyilatkozat aláírásával. Kapisgálod?

Walter Hartwell White 2012.07.19. 12:12:47

Kumin az a kategória, mint Giró-Szász volt: ugyanazt a kormánymentegető sódert löki mint előtte, csak most már a kormány fizet mindezért.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.19. 12:38:50

@Dr.Korász:
"Vazze, felejtsd el ezt a dumat, hogy "ha nem itt elsz, ne szolj bele". Ilyet magyaroknak NE mondj oregem!"

1. Egy szóval SEM mondtam neki, hogy "ha nem itt elsz, ne szolj bele", öregem!
2. Egy, a XX. századi egyetemes történelemből segghülye ember leoltása miért zavar téged?

Dr.Korász 2012.07.19. 12:58:35

latjatok feleim,

IMF nem olyan sima nemet, mint ahogy azt leirod. Eloszor az IMF nem bank, egy szervezet, egy penzugyi alap, amit az orszagok adofizetoinek a penzebol toltenek fel, tobbek kozott a te penzedbol es az enyembol is. Csak a tisztanlatas kedveert. Az IMF-nek segitenie kell, ez az egyeduli feladata. Abba nem szeretnek belemenni, hogy ki akart es ki nem akart IMF penzeket, az Orban-kormany IMF-hez valo hozzaallasa eleg egyertelmu (es meglehetosen nyers) volt, mindaddig, amig a spekulativ toke ra nem ugrott a forintunkra. Ezt a temat mar nagyon szokszor at- es korberagtak az itteni forumok. Szamomra egyertelmu, hogy az IMF raeroszakolja magat az orszagunkra, ezaltal befolyast szerezve a gazdasagpolitikara. Abba se mennek bele megint, hogy ezt a nemzetkozi szervezetek valoban demokracia-feltesbol teszik, vagy egyszeruen csak megregulazzak a kormanyt a sokszor alpari beszolasaiert, no meg azokert a szazmilliardokert, amiket egyes multik es penzugyi erdekeltsegek eveken keresztul besoportek, az utobbi ket evben viszont egy teljes ujraelosztas zajlik, meglehetos amatorizmussal.

"Nem volt kotelezo belepni a velencei bizottsagba" hahaha. szerinted Magyarorszag kimaradhatott volna ebbol a "bulibol"?

Nagyon naiv es johiszemu vagy, ha te a ket pontodat tenyleg komolyan gondolod

Dr.Korász 2012.07.19. 13:11:44

Oranzszsuz, az zavar, hogy sz@rral probalsz "oltani"...

A poszttal kapcs: a fidesz iranti ellenszenv meg olyan, amugy ertelmes emberekbol is kihozza a butasagot, mint a posztolo. Ennek a posztnak sok ertelmet nem latom. Talan a tajekozatlansag, es a zsigeri utalat az ami miatt kepes a posztolo olyanba belekotni, hogy Kumin irogat FT-nak, szineszeknek. Ez a dolga, ember.

masfel evig csak ultek a propagandistaink es pislogtak, amikor ilyen-olyan hazug ragalmakkal kostoltak be minket. Itt az ideje reagalni.

zrobasé 2012.07.19. 13:14:47

@Dr.Korász:
"az orszagok adofizetoinek a penzebol toltenek fel, tobbek kozott a te penzedbol es az enyembol is."
csak egy csöppet többet kérünk, mint amit befizettünk...de ez nem gond, ugyanmár
" Az IMF-nek segitenie kell, ez az egyeduli feladata"
bizony, két kézzel kell osztogatnia a pénzt, semmi feltétel, semmi ok-okozat, semmi garancia...igy megy ez, nekünk pénz kell, mert az jár, de aki adja, annak kuss, és örüljön hogy egyáltalán kokit és sallert adunk neki...
"az Orban-kormany IMF-hez valo hozzaallasa eleg egyertelmu "
aha egyértelmű...kipateroltuk,elkergettük,ellenük harcolunk,pénzt kérünk tőle,tárgyalunk,várjuk őket,beszólógatunk nekik,pénzt kérünk,mi követelünk,az imf rossz, az imf a mi bankunk, az imf jó,nem kell a pénzük,najó kell,de nem nyúlunk hozzá, najó, hozzányúlunk,de akkor is nekik kuss
"amig a spekulativ toke ra nem ugrott a forintunkra"
ja,meg a részeg, másnapos brókerek...itt az egész világ a hibás, csak mi nem, mi szuperek vagyunk, mindenki minket másol...aki nem, az hülye
"az IMF raeroszakolja magat az orszagunkra"
bizony, matolcsy,orbán,szijjártó feje a hurokban, az imf már csak ilyen...de ugye az imf a mi bankunk...akkor magunkat erőszakoljuk meg magunk által ?
"amiket egyes multik es penzugyi erdekeltsegek eveken keresztul besoportek"
mint pl a mol,otp,cba...ugye ?

zrobasé 2012.07.19. 13:16:13

@Dr.Korász: "Itt az ideje reagalni"
igen...hazugságra,ferditésre hazugsággal,ferditéssel...gyönyörű...

Ironfist 2012.07.19. 14:34:11

@Dr.Korász:
A fidesz elleni utálat nem zsigeri, hanem nagyon is tapasztalati.

Agyalap 2012.07.19. 15:24:02

@Dr.Korász: "Hazug rágalmakkal". Virtuóz.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.19. 15:55:07

@Dr.Korász:
Na még egy nagy tudású külföldről ugató faszparaszt. Figyu fideszbuzikám, rólad már Hofinak is volt véleménye:
- What is this kerek?
- Zsömle, te barom!

"amig a spekulativ toke ra nem ugrott a forintunkra"
Neked is csak annyit mondok: Nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.
A szél pedig szájjárató és a mr. 20% nyilatkozatai voltak.
Mi a fasz van?! Már a két éves memória is tilos a fideszdroidoknak?!

"Csak a tisztanlatas kedveert. Az IMF-nek segitenie kell, ez az egyeduli feladata. "
Csak a tisztánlátás kedvéért. Mint írtad az imf nem bank, ezért ha tetszik ha nem neked és törpecsútidnak sajnos megszabhatják milyen feltételek mellett adják a magyar kormánynak pl. a japó állampolgárok pénzét.

"Szamomra egyertelmu, hogy az IMF raeroszakolja magat az orszagunkra"
Tényleg! Én sehol se láttam, olvastam, miszerint hónapok óta orbánc irodája előtt tapossák le egymás sarkát az imf tárgyaló emberei. Te igen?

"egyszeruen csak megregulazzak a kormanyt a sokszor alpari beszolasaiert"
Na ez az írásod is bizonyítja, hogy fingod sincs. Nem beszólások végett, hanem a opni szökevények dilettáns gazdságpolitikája végett vannak a feltételek. Vagy szerinted az jobb lenne ami Argentínában zajlott le?
Ott az imf-et nagy pofával a elzavaró kormányfőt helikopterrel kellett kimenekíteni a tömegek előtt. Mert az ország pénzrendszere kártyavárként omlott össze. Pedig ugyanez a tömeg még egy héttel előtte éljenezte mert "elzavarta" az imf-et. 8-o

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.07.19. 16:17:54

@Dr.Korász:
"Oranzszsuz, az zavar, hogy sz@rral probalsz "oltani"..."
1. Hö? Talán a keletnémet felkelés nem 1953-ban volt?
2. A szarral oltást a kuminhoz hasonló seggszájúak végzik, amikor mentik a menthetetlent.

"Talan a tajekozatlansag, es a zsigeri utalat"
Apád fasza a tájékozatlan te húgyagyú narancsmaki.
Ha két év történéseinél többet lenne képes eltárolni az agyad, akkor emlékeznél, hogy a fityiszed első kormányzása is hangos volt korrupciós botrányoktól.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.19. 19:32:53

@Dr.Korász:
Ha ennyire jól tudod, akkor tudod, mi a fenéért osztod itt az eszed? Az IMF nem az amerikai nagybácsi, a tagjai nem azért adják be a pénzüket, hogy mi elszórakozzuk. Mi sem úgy adjuk be, hogy másoknak kiszórják, mi is ragaszkodiunk ahhoz, hogy ha más ország kér és kap, annak is szabjanak feltételeket.

streszi 2012.07.24. 11:36:36

full off: Közép-Európa helyett Közgép-Európát olvastam (természetesen véletlenül)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.25. 20:10:50

@Dr.Korász: Hát ha Kumint azért fizetik - nem olcsón -, hogy olvasói leveleket irogasson, akkor ez is csak egy őjabb havermelengető. Az olvasói levél nem a kormányok nemzetközi kommunikációjának eszköze.

süti beállítások módosítása