Skip to content


       Szűrés lista

A politikus nyáron is politikus

Július 12-től szeptember 12-ig szünetel a parlamenti ....hopp, majdnem munkát írtam, de ez azért erősen túlzás lenne, szóval maradjunk annyiban, hogy ülésezés. Bár ez sem fedi teljesen a valóságot, mert nem mindenki ül, valaki kivonul, vagy egyszerűen be sem megy. De jobb nem jut eszembe, marad az ülésezés.

Emiatt a szünet miatt "sajnos" kevesebb a téma, de mára "szerencsére" jutott valami: a Blikk megírta, hogy a képviselők a nyár 2 hónapja alatt is megkapják a megszokott juttatásaikat, vagyis a tiszteletdíj  + választókerületi pótlék + lakhatási támogatás hármast.

A lap megkérdezte a két nagy pártot, hogy mivel nem kell bejárni a Parlamentbe és Budapestre, nem gondolkodtak-e azon, hogy az elvileg erre kapott pótlékot és támogatást (ami a költségtérítésből lett emlékezetes módon) ne vegyék fel, legalább részben.

Természetesen nem okoztak csalódást, nemmel válaszoltak.

"– A szocialista politikusok nyáron járták az országot, kampányoltak, lakossági fórumokat tartottak – mondta a Blikknek Török Zsolt, az MSZP szóvivője, aki szerint képviselőik nyáron is megszolgálták fizetésüket."

Szerintem nem is értette a kérdést. Másodszor meg ha egy szocialista politikus kampányolni akar, akkor arra ott van a szocialista párt pénze.

"- A képviselői munka nyáron sem szűnik meg, a választók képviselete egy teljes embert kíván egész évben - tájékoztatta a Blikket a Fidesz frakció sajtóosztálya."

Hm, ez egy elég szép válasz a sok polgármester-képviselővel kapcsolatos kérdésekre, köszönjük.

A Jobbik és az LMP válaszát még kíváncsian várjuk, és persze Lecsófőző Ferencét is szívesen elolvasnánk.

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr504737282

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Terrorházas Schmidt Mária olcsó, kisigényű, szorgalmas magyar munkásokat akar 2012.08.28. 17:33:48

Milliárdos Mariskánk szerint a magyar dolgozó “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró”, szemben az olcsó, kisigényű, jól képzett, és szorgalmas ázsiai bérmunkásokkal. Hát ide figyelj, nyuszifül! Éle...

Trackback: Nagyon átvernek minket Orbán manipulált fotóival 2012.08.28. 17:25:23

Sokkal öregebb, sokkal kövérebb és sokkal bunkóbb az életben, mint amilyennek a kormánypromókhoz használt, retusált fotókon láttatják. Ha nem röhögted magad halálra Orbán fizimiskáján a kérdőívéhez csatolt levélben, és a munkahelyvédelmi levelét kinyit...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vidéki 2012.08.29. 07:50:09

A politikusi munka is tehetséget, rátermettséget, feladatra alkalmasságot követel és színvonala nagy hatást képes gyakorolni a társadalom sorsára.

Az ókorban a nagy római költő, Vergilius, sokkal reálisabban érzékelte a politikai elit szerepét,

(mint a mérhetetlenül cinikus Vastagbőr).

Vergilius egykor így fohászkodott a kétarcú Janus istenhez:

„Jóakaratúan állj a vezérek (vezetők) mellé, akiknek gondos munkája által békét élvez a vad Föld és a Tenger.”

Valóban a jó politikusi munka nagy tehetséget, feladatra alkalmasságot igényel, ennek a teljesítménynek ki kell fejeződnie az elért jövedelemben is.

Egy régi sláger szövegében ezt énekelték: „Nem tudok hinni magának!"

Ha Vastagbőr már nem tud hinni senkinek sem, akkor legalább a szívének mostanában olyan kedves MSZP szóvivőjének, Török Zsótinak muszáj lenne hinnie.

"– A szocialista politikusok nyáron járták az országot, kampányoltak, lakossági fórumokat tartottak – mondta a Blikknek Török Zsolt, az MSZP szóvivője, aki szerint képviselőik nyáron is megszolgálták fizetésüket."

zrobasé 2012.08.29. 08:02:54

@Vidéki: visszatértél a hivatalba a nyaralásról, te kis gerinctelen ingyenélő piócahal ?!

félázsiai származék vagy, csak az erőből értessz, úgyhogy jelentkezz be egy pofonra, mert megint hazudsz !!!

DoktorNapalm 2012.08.29. 08:26:12

@sárkányfő: @Imre Laci:

Már bocs, de a cikk nem a fizetésük jogosságát kérdőjelezi, hanem a pótlékokét és támogatásokét, amiket csak és kizárólag azért kapnak, hogy a közlekedésüket és lakhatásukat megoldják a fővárosban. Mivel most nem kell ide jönni, talán ezekről le lehetne mondani.
Nem feltétlen az írás rossz, talán inkább az olvasás...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 08:57:52

Jé, vidéki elvtárs még él? Bár lehet, hogy azért nem látom egy ideje magvas gondolatait, mert méltó helyére került a trolltartóba? :D

Amúgy én is úgy érzem, hogy ez a poszt most kicsit mellément, egyrészt azért, mert mondhatja azt bármelyik prolitikus, hogy ugyanúgy dolgozik az országért (sic!), mint a parlamenti ülésszakban, másrészt joggal feltételezem, hogy pl az albérletét nem mondja fel erre a 2 hónapra. Ami jelen esetben sz'tem nem is 2 hónap, mert nem zárt be 07.12-n a kupolás kupleráj, úgy rémlik, hogy rendkívüli ülésszak volt. De lehet, hogy ez rosszul rémlik.

Persze ettől még a jó édes nehéz altesti munkás édesanyját az összesnek! :))

Horizont 2012.08.29. 09:20:19

@Légifarkas: @Marcellusca:
Köszönöm! Védjük meg magunkat a külhonból jött támadásoktól ha már a politikusoktól nem tudjuk!:)

@Vidéki: Most már tuti, hogy neked ott nyaktól felfelé nincs rendben valami! Mit jössz itt baromságokkal Vergilius meg ilyenek, inkább józanul érvelnél ha már védened kell őket!
"A politikusi munka is tehetséget, rátermettséget, feladatra alkalmasságot követel és színvonala nagy hatást képes gyakorolni a társadalom sorsára."
:DDDDDDDDDDDDDDDD Ezen röhögnöm kellett! Sorolj fel neveket kiket tartasz tehetségesnek rátermettnek és kinek a színvonala emeli a sorsunkat! Mert én csak süllyedés érzek olyan gyorsasággal, hogy bele is szédültem! Ha utálod a Vastagbőrt minek jössz ide? Vagy neked kötelező????

@Seduxen (már NEM dr.): A politikus mindent meg tud magyarázni pláne ha a pénzéről van szó! Szerintem nagyon kevesen vannak (ha vannak) akik albérletet fizetnek van lakásuk több is több helyen. Vagy hazautazik mindennap miután az sem kerül saját pénzébe. Különben meg ha érdekelné őket a véleményünk és szeretnének jó pontot szerezni akkor látványosan lemondtak volna a pótlékukról erre a másfél hónapra. Nem roggyantak volna meg tőle, na de a gesztus!!!!
Nem szeretnének jó pontot, a pénz fontosabb! A teljesítményüket meg nem is boncolgatnám!
Meg azt sem kit is képviselnek egyáltalán?Nem az embereket. Mert ha igen már ki kellett volna rúgniuk a parlament oldalát!:)

Le_Penseur 2012.08.29. 09:20:41

@Vidéki:
A fizetés és egyéb juttatások természetesen járnak a politikusnak, elvileg a politikusi munka távol áll a kishivatalnoki 08-16 munkarendtől!

"Valóban a jó politikusi munka nagy tehetséget, feladatra alkalmasságot igényel, ennek a teljesítménynek ki kell fejeződnie az elért jövedelemben is."

A politikusok szerte a világban olyan kiváltságosak, mint hajdan a királyok, hercegek és egyéb felső osztályú emberek voltak. Udvaroncok, szolgák és lakájok veszik körbe őket lesve minden kívánságukat. Ingyenes utazás, sofőr, ingyen telefon, költségtérítés, ruhapénz, emelt szintű orvosi ellátás és még hosszan lehetne sorolni.

Természetesen ehhez a nemesi kiváltságos élethez

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 09:29:51

@Horizont: Én nem erre gondoltam. Én arra gondoltam, hogy jelenleg a magyar politikai palettán CSAK kollektivista pártok szerepelnek. Tényleg! A legutóbbi választások előtt egyetlenegy párt próbálkozott meg egy valamivel normálisabb programmal, ez pedig az MDF volt. Mondjuk az már más kérdés, hogy a rendszerváltástól az elmúlt választásokig mit csinált az MDF, úgyhogy mondjuk én sem vettem komolyan őket. De mindenesetre megpróbáltak valami normálisabb programot összehozni. Kaptak is a magyar néptől asszem kemény 1% szavazatot...
Más nem kollektivista párt nem indult a legutóbbi választásokon. Valószínűleg azért, mert nem volt rá igény.
A magyar nép (legalábbis azoknak a többsége, akik a szavazófülkében behúzzák az x-et) pedig sajnos nem tanul, nem nézi még a saját történelmét sem kritikus szemmel (hát még más országok történelmét), és nem látja, hogy kollektivizmusból még a világtörténelem során SOHA nem volt fejlődés, csak visszafejlődés. Ez Magyarország jelenlegi baja. Normálisabb országokban egy Orbán, vagy egy Gyurcsány, vagy egy Vona egy falusi polgármesterségig nem jutna el, mert nem lenne igény a populizmusára, kollektivista tanaira, stb.
Nekem ez a meglátásom. Lehet érzelmi alapon politizálni, csak nem kifizetődő az ország számára.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 09:39:14

@Horizont: "Ha utálod a Vastagbőrt minek jössz ide? " - (ál)naiv kérdés: PÉNZÉRT, természetesen :) Neki ez a "munkája" (sic!), erre tartja őt a gazdája. Én már nem neheztelek rá, ezt is el kell végeznie valakinek. Kinek mi jut tehetsége, és rátermettsége szerint. Neki ez jutott. (Én mondjuk előbb pucolnám a ganyét a disznók után valami vidéki tanyán, mintsem prolitikusokat seggét nyaljam, de hát nem vagyunk egyformák, vidéki elvtárs akkor érzi jól magát, ha (narancs)szaros a nyelve. Más hozzá hasonló véglények arra buknak, ha (piros)szarus a nyelvük, egy alom a fajtája, csak más a gazdája :)

Le_Penseur 2012.08.29. 09:39:35

@Vidéki:

folyt.:

Természetesen ehhez a nemesi kiváltságos élethez minden áron ragaszkodnak. A magyar Országgyűlésben is ülnek olyan képviselők, akik már a rendszerváltás előtt is ott ültek és ha egy kis szerencséjük van, akkor halálukig ott is maradnak.

Mint említettem ez nem speciális magyar jelenség, az egész világon kiváltságosak a politikusok.

Horizont 2012.08.29. 09:45:40

@Seduxen (már NEM dr.):
Most komolyan kérdeznék. Hogy van ez szerinted? Kevés a fantáziám ezek szerint:)) A Fidesz székházban akikhez a sajtó és Orbán facebookja tartozik, szólnak Vidékinek, hogy öreg neked az a dolgod, hogy menj a VB-re mert ott nagyon pattognak ellenünk, meg a sok hülye kommentelő is pofázik és csapjál szét köztük! Ezért ennyit meg ennyit fizetünk neked! Tényleg így lehet? Mert akkor a pofám leszakad! Egy újabb adalék lenne ahhoz, hogy megérett lassan a (magyar)világ a pusztuláshoz:(

Horizont 2012.08.29. 09:51:54

@Jani haverja: Nem jó érzelmi alapon politizálni ebben tökéletesen igazad van. De nem lehet másképp politizálni sajnos egy átlagembernek! Ha nem érzelem akkor elvek kellenének azt pedig kiölte az emberekből a rendszerváltás ez a mi kis sajátos kapitalizmusunk és ez a fene nagy demokrácia.A bizalom odaveszett és akiknek vissza kéne szerezni egy lépést nem tesznek érte. Magától meg nem áll vissza! Érzelem több lett csak sajnos nem a "jó" növekedett hanem a gyűlölködés fröcsögés.Meg a mások bántása ÁLTALÁNOSÍTVA!

IdomitottFoka 2012.08.29. 09:58:17

Engem ez nem zavar, sőt 12 havi szabadságot adnék nekik egy évre, 2 hónap alatt megtérülne csak a forintárfolyamon. Most miért, börtönre is költünk sokat....

kifordított nagyanyó 2012.08.29. 10:09:34

@Seduxen (már NEM dr.): Most képzeld el az asszonyt,hogy veled kell élnie.
Micsoda gyomor és gusztus kelhet hozzá....! :))
@Horizont: A jobbikos részt leszámítva tetszik nénike!
Ööö izé kislány.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 10:12:33

@Horizont: nézd: én hosszú ideig azt gondoltam vidéki elvtársról, hogy ő szimplán meggyőződéses narancstálib, de egész egyszerűen ennyi aggyal az alapvető életfunkciók fenntartása is képtelenség lenne, szóval ezt elvetettem. Akkor pedig nem marad más, mint hogy megfizetik. Biztos van papíron valami lótifuti munkaköre, hogy neve legyen a gyereknek a bérjegyzékben, de azon kívül őt erre tartják. Más logikus magyarázat nincs. Ebben szerintem erősebb a fidesz, mint a maszop, szóval ők pontosan tudják, hogy milyen veszélyeket rejt magában a blog-szféra, hát nincs mit tenni, mint a megfelelő embert a megfelelő helyre. Na ez lenne vidéki elvtárs :D

Horizont 2012.08.29. 10:19:45

@Seduxen (már NEM dr.): Egy újabb nem megfelelő ember a nem megfelelő helyen:) Tragédia.

@kifordított nagyanyó: Ne légy elfogult mert az nem vezet jóra:) Lásd a hibákat is. A programjuk jó volt anno... Én többet vártam tőlük. Szerintem te is.)

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.08.29. 10:28:13

@Seduxen (már NEM dr.): "Én mondjuk előbb pucolnám a ganyét a disznók után valami vidéki tanyán..."

Ez helyesen így hangzana:

" Én mondjuk előbb pucolnám a ganyét a disznók után VIDÉKI tanyáján...."

Leszel te még a beosztottja Narancsisztánba, ha a dolgok ilyen ütemben aljasodnak tovább :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 10:32:44

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): ahogy Pelikán elvtárs mondta anno:

"Akkor inkább akasszanak!"

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 10:35:47

@Horizont: Én hónapokkal ezelőtt pont Vidékivel vitatkoztam össze ezen. Én akkor azt mondtam, hogy a magyar átlaggondolkodás jelenleg a Kádár-rendszer "gulyáskommunizmusának" és Antall József "bársonyos forradalmának" az egyenes következménye. Merthogy nem volt megtisztulás, ahogy az más volt szocialista országokban bekövetkezett.

Erre Vidéki bérkommentelő azt írta, hogy én polgárháborút akarok kirobbantani Magyarországon...

De, hogy rávilágítsak egy abszolút politikamentes, jelentéktelennek tűnő példával arra, hogy mit akarok mondani: Kb. 1,5 hónapja, asszem a totalbike.hu-n valaki egy olvasói levélben felvetette, hogy Európa számos országában lehet egy 50 cm3-es robogón ketten utazni, legyen egy kezdeményezés, hogy lehessen Magyarországon is. Erre, meglepődésemre maga a totalbike.hu újságírója is azt válaszolta, hogy ezt nem szabad megengedni. Azzal indokolta, hogy egy 50-es robogó úgyis kikészülne 2 személy alatt. Ez egyrészt egy ordas nagy hazugság, mert a világ túlnyomó részén vígan motoroznak 50-esekkel két személlyel, másrészt meg ha kikészül az a robogó, akkor nem az államnak, nem az adófizetőknek kell a javítását-cseréjét megfizetni, hanem a motor tulajdonosának! Mi köze van az államnak ahhoz, hogy én a motoromat hogyan használom, egészen addig, amíg másokat nem veszélyeztetek vele?

De a legmegdöbbentőbb az volt, hogy az oldalon lehetett szavazni. Amikor megnéztem a szavazás eredményét, háromszor annyian szavaztak arra, hogy ne engedjék meg, mint arra, hogy engedjék meg. Pedig a szavazáson nem az öreg nyugdíjasok vettek részt, akik nem tudnak könnyen tájékozódni a világban, és esetleg csak cenzúrázott információkat kapnak a közmédiából, hanem azok, akiknek internetes hozzáférésük volt, és tetejében megnyitottak egy olyan honlapot, aminek a neve totalbike.hu, tehát motorozással, motorokkal foglalkozik!

Ez egy nagyon kis, és jelentéktelen példa, de az ilyen apró dolgok erősítenek meg engem nap, mint nap abban, hogy nagyon jól tettem, hogy eljöttem Magyarországról. Amíg az általad is leírt gyűlölködés és irigység ("dögöljön meg a szomszéd tehene" mentalitás) az uralkodó, meg a "tiltassunk be minden az állammal" nézet, addig nekem semmi keresnivalóm nincsen ott, és főleg nem a fiamnak, akit SZABAD ÉS TISZTESSÉGES EMBERNEK szeretnék nevelni, aki felfogja a tettei következményeit, és azokat vállalja is. Nem keres bűnbakot a saját hibáiért, hanem a hibáiból TANUL.

Horizont 2012.08.29. 10:42:50

@Jani haverja: Na ha ezt a végén nem írod ide a fiad nevelésével kapcsolatban jobban elfogadnám a kommentedet. De így nem. Ugyan miért is nem nevelhetnéd (és mások miért is nem nevelhetik) a gyereküket "SZABAD ÉS TISZTESSÉGES EMBERNEK" aki felfogja tettei következményeit és vállalja is?? Azért , mert barmok jellemtelen a politikusok vagy mert akadnak szar emberek akik kevesebben vannak de nagyon nagy a hangjuk? Ugye csak viccelsz? Albániában másképp neveled a gyereked mint itthon tennéd? Hát az nagy baj.....

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 11:01:10

@Horizont: Hát pl. a Hoffman Rózsika által kidolgozott "köznevelési" és nem közoktatási törvény hatálya alá nagyon nem szeretném, hogy tartozzon a gyerekem...

Annak a törvénynek a szelleme az, hogy gondolkodni képtelen rabszolgákat neveljen a következő nemzedékből.

Ha szétnézel a világban az USA-tól kezdve Anglián, Svájcon át akár Albániáig az oktatás nem a lexikális tudásra törekszik, hanem megpróbálja a gyerekeket megtanítani GONDOLKODNI, következtetni, stb. És ez a nagyon lényeges. Hiába tanul meg egy magyar gyerek 100 Petőfi és 50 Ady verset, attól még logikus gondolkodásra képtelen marad.

Én itt nagyon sok olyannal találkozom, aki Albániából elment külföldre dolgozni, aztán vagy pénzzel együtt hazajött, és itt csinált egy vállalkozást, vagy még mindig kint dolgozik, csak hazajött a nyári szabadságára. Egyszerűen megdöbbentő az, hogy lótúró iskolai végzettségekkel ezek az emberek mikre tudják vinni nyugaton. Azért, mert ÉLETREVALÓNAK nevelték őket! Meg mellesleg szorgalmasak is, de ez mondjuk azért sok magyar emberben is megvan. Az Albániában szerzett kőműves képesítésű, jelenleg Olaszországban dolgozó gépgyárigazgatótól elkezdve rengeteg példát tudok rá. Az átlag magyar ember miért nem ilyen életrevaló? Ez a magyar oktatás egyenes következménye. Hoffmann Rózsa már csak a koronát tette fel a műre.

Vidéki 2012.08.29. 11:02:28

@Horizont:

„Ki mint él, úgy ítél.”

Te előítéleteid rabságában, saját perverz élettapaszatalataidra támaszkodva határozottan állítod, hogy

„szólnak Vidékinek, hogy öreg neked az a dolgod, hogy menj a VB-re mert ott nagyon pattognak ellenünk, meg a sok hülye kommentelő is pofázik és csapjál szét köztük! Ezért ennyit meg ennyit fizetünk neked! „

El sem tudod képzeln,i hogy lehetnek emberek akik nem olyan pénzéhesek, mint te.

Segíthetne rajtad, ha többet olvasnál a Nobel-békedíjas Muhammad Yunustól.

Nagyon érdekes az origo interjú a Nobel-békedíjas Muhammad Yunusszal, amire felhívom a figyelmedet:.

„A kapitalizmus pedig egy tévedésen alapul, nem vesz tudomást ugyanis arról, hogy mindenkiben ott van az önzetlenségre való hajlam.”

Muhammad Yunus jól látja:

„Egyszerre vagyunk önzőek és önzetlenek is.”

Emlékeztetlek továbbá arra a közmondásra, miszerint: „A pénz nem boldogít”.

Másrészt egy operettben ezt éneklik:

„És mégis, mégis furcsa egy dolog,
Szegény királynők mégsem boldogok.
Egy kis cseléd, higgyétek nékem el,
Nem cserélne Őfelségivel!”

„Muhammad Yunus és az általa alapított Grameen Bank kapta 2006-ban a Nobel-békedíjat az alulról építkező szociális és gazdasági fejlődésért végzett munkájukért.

Muhammad Yunus harminc éve 27 dollárt adott kölcsön egy parasztasszonynak bambuszbútor-gyártásra.

Üzleti modelljét már a fejlett világban is követik,

A Grameen Bank sikere világszerte példát mutatott, a fejlődő világban, de még a fejlett ipari országokban is hasonló elven működő pénzintézetek jöttek létre.

A Grameen Bank ráadásul a szegények támogatása mellett sokat tett a bangladesi társadalomban elnyomott nők felemelkedéséért is, hiteleik 96 százalékát asszonyok kapták.” (Írta az Index 2006-ban)

Horizont, neked jót tenne, ha elmehetnél inasnak Muhammad Yunus mellé.

Bár kétlem, hogy hozzád hasonló pénzimádókból a Nobel-békedíjas Muhammad Yunus tudna-e embert faragni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 11:11:24

@Horizont: Visszatérve még egy gondolatra:
Szerintem az iskola elsősorban oktatásra való. A nevelés a szülő feladata, és kötelessége. Ez itt Albániában így is van, meg Európában szinte mindenhol. Magyarországon meg "köznevelési" törvényt alkotnak...

Persze, tudom, vannak olyan szülők, akik képtelenek a gyerekük felnevelésére, ez sok okból lehet. De miért kell azon szülők gyerekeit is nevelni, akik viszont képesek a saját gyerekük nevelésére? Miért kell falanszterbe kényszeríteni Magyarországon minden gyereket? Már a tankönyveket is egységesítették. Minden nap tornaóra, stb. El tudom képzelni, hogy majd lesznek komoly tornafelmérők, és egyebek, amik eddig is voltak, de ezután még keményebb lesz, a gyerekek emiatt is stresszben lesznek, nem csak amiatt, hogy az egyik Petőfi vers felénél megakadnak. Itt pl. egy tornaóra úgy néz ki, hogy aki akar focizik az iskolaudvaron, aki akar az meg mást csinál, mindegy, hogy mit, csak mozogjon. Felmérő tornából pedig egyáltalán nincs, mert minek. Aki aktívan akar sportolni, az járjon olyan iskolába, vagy külön edzésekre. Érdekes módon itt a gyerekek nagyon szeretik a tornaórákat, de a többi órát is, egyszerűen az itteni gyerekek többsége szeret iskolába járni, és nem stresszként éli meg az iskolás éveket.

Horizont 2012.08.29. 11:14:42

@Vidéki: Te szerencsétlen, gondolkodásra képtelen miből vetted le, hogy pénzéhes vagyok?!Drágaságom szedd már össze magad meg a gondolataidat, mert ha csak ennyit nyújtasz nem térítesz meg egy embert se a Fidesznek. És akkor hogy hozod a tervet? Mondjuk első lépésben megtanulhatnál olvasni és ha már az megy (kétlem) akkor ARRA válaszolj amire rácuppantál!! És akkor nem lesz zavaros amit írsz!! Muhammad Yunus!!??? Ne haragudj de jót röhörésztem. Nem Yunuson hanem rajtad kicsikém:) Sürgősen beszélje meg orvosával vagy gyógyszerészével! Futás:)

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 11:17:34

@Jani haverja: Külföldön i(s) dolgozom anyácskánk világban betöltött igen jó pozíciója miatt és a magyar ember nem életrevaló gyöngyszemeden egy hónapig fogok röhögni, már bocsi. Tudod olyan helyen találsz magyarokat olyan csengős lófaszt nem érő végzettséggel hogy azt hinni nem akarod. És nem kettőt, nem ötöt, tele van velük, velünk minden, csak körbe kell kamillázni alaposan...

Vidéki 2012.08.29. 11:32:29

@Horizont:

E gy munkásmozgalmi induló így jellemezte a hozzád hasonlók pénzimádatát, a pénz mindenhatóságába vetett hitét:

„Még, még, még és még,

A burzsujnak sohasem elég!”

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2012.08.29. 11:39:24

Én idióta, anno leszűrtem Vidékit és most csak a legfrissebb között látom hogy munkásmozgalmi indulót idéz be (ha jól látom)...hiába, a Fideszben az ilyen munkásmozgalmi dolgokat igen ismerik elég sokan :)))))))

Horizont 2012.08.29. 11:46:08

@Vidéki:
Te elmeroggyant most akkor én burzsuj vagyok? Vagy mi van? Lapozd fel az értelmező kézi szótárt és pótold súlyos hiányosságod. És ha kicsit (nagyon picit ) is értelmesebb leszel akkor gyere ide belepofázni a felnőtt normális emberek beszélgetésébe! Addig viszont kuss van:)

zrobasé 2012.08.29. 11:50:58

@Vidéki:
na, mi van, te félázsiai származék ?! már ingyen nyalsz segget ? a kölkeidnek meg nem veszel semmit mi ? hazug, gerinctelen féreg vagy, egy kalauzhal, egy pióca...mint az ávós meg nyilas őseid...ők is ingyért árulták el a barátaikat...

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 12:01:19

Hát bazze, komolyan kiszedem ezt a trollt a trolltartóból, kezd érdekelni a barma. Tudom, hogy kb annyira lesz élvezetes, mint sajtreszelővel rejszolni, de megéri :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 12:04:41

Irgalmas Isten... Ez a szerencsétlen narancstálib opni-szökevény troll sokkal hülyébb, mint mikor méltó helyére raktam a trolltartóba... Komolyan nem hittem, hogy lehet fokozni. Eszem megáll...

Horizont 2012.08.29. 12:08:17

@Jani haverja: Pont a napi egy torna órát rovod fel? Ez az egy ami jó ötlet! Már ahol van ugye tornaterem! Sajnálatos, hogy nagy mértékben belefolyik a politika a tanítás gyakorlatába. De ez így volt amióta világ a világ. Azért nem eszik olyan forrón azt a kását. A szülőnek kell(ene) dominánsabbnak lenni. A stressz és gyerek szavakat nem is szabadna egy oldalon se emlegetni. A nagy teljesítmény kényszer. Amit a szülők csinálnak a gyereküknek. Bevallom nagyon nem tudok ehhez hozzászólni mert nincs már iskolás gyerekem!De azt tudom, hogy hogy csak azért nem mennék ki külföldre mert milyen tanítás van az iskolákban.
Az jutott eszembe, hogy nekem anno azt tanították az iskolában ( '61-ben lettem elsős:D) hogy '56 az ellenforradalom. Aztán megtudtam, hogy forradalom volt. Sokáig az ellen szóra állt rá szám. De ettől én nem érzem, hogy kevesebb lettem vagy rosszabb.
Én inkább azt látom, hogy a hibás szülői nevelés sokkal de sokkal nagyobb kárt tud okozni mint bármilyen iskolában történő tanítás!
Eszembe jutott valami. A múltkor a postán magam elé engedtem egy anyukát az 5 éves forma kislányával. Kaparós sorsjegyet akartak venni, állatosat. A gyerek választhatott. Hosszú vacillálás után rábök egy cicára. Anyuka: biztos, hogy ezt akarod édesem, kutyát akartál.....nem ecsetelem, isten bizony 10 percig tökörésztek melyiket válassza a kislány. Anyuka nem szólt rá, hogy kislányom igyekezz, mert mások is sorba állnak és a néni előre is engedett minket. A postás kisasszonynak és nekem egyszerre akadt fel a szemünk:) Ez egy kis eset, de nekem bizonyítja, hogy első az otthon és második az iskola!
Tudod mi a baj a látásmódoddal a hozzáállásoddal? Nem azt mondod, hogy az emberek nagy része normális és bizony vannak hülyék is, hanem azt, hogy mindenki hülye és ha valaki rád pirít ezért akkor azt mondod akinek nem inge ne vegye magára!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 13:06:54

@csizsikpizsik - pique takarodj!: Tudom, hogy van jópár ilyen magyar. Én mégis inkább az átlagot nézem. A magyarok közül számarányukhoz képest még most is jóval kevesebben dolgoznak külföldön, mint a környező országok lakói. És akik külföldön dolgoznak, azok a képesítésükhöz képest kevesebbre viszik ÁTLAGBAN, mint a környező országok lakói. Kivételek mindig vannak, én is tudok példákat rá. Tudom, hogy van nagyon sok életrevaló magyar, csak sajnos nem ez az általános. Máshol meg az.
Anno régebben én is lenéztem a buta, de nagyképű amerikaiakat, akik azt hiszik, hogy ők sz@rták a világot. Aztán rájöttem, hogy jelenleg tényleg ők sz@rják a világot... Minden butaságuk, műveletlenségük, minimális lexikális tudásuk ellenére is. Merthogy amit éppen csinálnak, ahhoz viszont tényleg értenek, igaz a többi dologról meg lövésük nincs. Ez gyakorlatilag szakbarbárság, de sok esetben termelékeny. És egy amerikai is minden műveletlensége ellenére A MAGÁNTULAJDON SZENTSÉGÉBEN nagyon hisz! Meg a szabadság eszméjében is! És van önbizalma, mert az iskolában nem elvették az önbizalmát, hanem még fejlesztették is!
Én nem akartam az USA-ba menni, sok okból kifolyólag, ezt most nem részletezem. Van a sok ok között olyan is, hogy van néhány dolog, ami miatt nem is szimpatikus az USA. Viszont Albániát többek között azért választottuk a feleségemmel, mert itt Európában jelenleg ez a leglibertáriusabb ország. Ez meglátszik az emberek gondolkodásán, meg az itteni törvényeken is.

geekthink 2012.08.29. 13:07:36

@Horizont: Hú de felhúztál ezzel a szöveggel....

Teljesen egyetértek @Jani haverja véleményével, pedig én (még) itt élek. A magyarok többsége birka. Nem gondolkodik és nem veszi kezébe a sorsát - ez tény.

A saját szavaiddal támasztottad ezt alá:
"Aki beikszelte a Fideszt, mert úgy gondolta elege volt a szocikból arra most tüzet okádnak, hogy mi a francnak adtatok 2/3 -ot nekik, most egyétek amit főztetek. De szerencsétlen honnan tudta volna a fülke magányában, hogy hányan szavaznak ugyanúgy mint ő?Ráadásul ő lett igazán becsapva, mert neki (sem) ezt ígérte a Fidesz! "

A többség olyan pártra szavazott aminek nem volt programja. Szeretném még egyszer kiemelni ennek a jelentőségét: biankó felhatalmazást adtak egy olyan pártnak, aki semmilyen konkrétumot nem mondott arról, hogy mit fog csinálni. Arra sem vették a fáradtságot, hogy beleolvassanak a pártok programjaiba. Az elvárható abszolút minimumot sem tették meg azért, hogy a saját jövőjükről tájékozottan döntsenek.

(Ide tartozik még: én elgondolkoztam azon, hogy a szavazást egy rövid tesztnek kéne megelőznie a pártok programjából összeállított kérdésekből. Aki azt sem tudja mire ad felhatalmazást az ne adhasson. Persze ehhez nem ártana, ha lenne a pártoknak programja...)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 13:12:48

@geekthink: bocs, hogy belevau-vau, mert egyrészt nem tisztem megvédeni Horizontot (nem is ez a szándékom), de egy apró - ám annál lényegesebb - momentum miatt vitába kell szállnom Veled:

Ez nem más, mint a pártok választási programja. Mutass nekem egy jogszabályi helyet, vagy bármilyen írásos forrást, ami azt lenne hivatott kifejezni, hogy BÁRMI is KÖTELEZI arra a pártokat, hogy a választási programjukból akár csak egy BETŰT is betartsanak kormányra kerülésük után.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelen választási rendszerben gyakorlatilag BÁRMELYIK formációra is szavazol, egy biankó csekket adsz a kezükbe. Mert SEMMI sem kötelezi arra őket, hogy betartsák (sic!), amit ígértek (sic!). Egyrészt az a legszegényebb, aki ígérni sem tud, másrészt más a kampány, és más a kormányzás. Igaz, hogy a fidesz javarészt még csak ígérni sem ígért semmit, de ez a mondanivalómon nem változtat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 13:21:12

@Horizont: Nem a napi tornaórát rovom fel, hanem a felmérőket, a teljesítménykényszert, a stresszt. És azt, hogy a gyereknevelésben pont nem hagyják azt, hogy a szülő legyen a domináns(abb). És igen, pont az a bajom, hogy Magyarországon nem figyel senki sem a másikra (tisztelet a kivételnek). Például az az anyuka sem, akit előreengedtél a postán.

Én nem azt állítom, hogy mindenki hülye Magyarországon. Sőt azt sem állítom, hogy a többség hülye. Én csak azt állítom, hogy a többségnek Magyarországon beteg a gondolkodásmódja. Ez pedig jórészt Kádár Jánosnak és Antall Józsefnek köszönhető, akik leszoktatták az önállóságról az embereket. A mai (és a korábbi évek) oktatási struktúrája is önállótlanságra nevel. Ez volt már az én gyerekkoromban is (40+ éves vagyok), Hoffmann Rózsika csak a koronát tette fel erre az elhibázott oktatási rendszerre. Én a szüleimet (meghaltak már mindketten) nagyon tiszteltem és tisztelem, rengeteget adtak nekem, nem elsősorban pénzt, hanem gondolkodásmódot. Egy dolog miatt viszont úgy kb. 22 éves korom óta bennem van egy pici tüske: Akkor tudtam meg, hogy amikor 8 éves voltam, lehetőségük lett volna elmenni nekik velem együtt Magyarországról, és ezt nem tették meg, mert azt gondolták, hogy hátha megnormálisodik Magyarország. Nem ez lett, hanem sokkal rosszabb, úgyhogy ebben szegények nagyon tévedtek. Aztán másodsorban magamat hibáztatom, hogy én miért nem tettem meg ezt a lépést előbb, miért 40 fölött jöttem rá arra, hogy menni kell.

Horizont 2012.08.29. 13:22:23

@geekthink: Örülök ha megspóroltam a kávédat:) Programot csak a Jobbik mutatott fel. 80 oldalt. Ha nem a program alapján választanak az emberek az nem az ő hibájuk. Amivel viszont én húzom fel magam az az általánosítás amivel egy kalap alá véve kijelentik külföldről, hogy aki itthon maradt az mind hülye. Ne legyenek illúzióid te is közéjük tartozol szerintük!Ez ellen próbáltam felszólalni:)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 13:23:01

@geekthink: Én meg ezzel értek egyet, mármint a szavazásra jogosultak tesztelésének ötletével :)

Vidéki 2012.08.29. 13:27:15

@Horizont:

Lehet, hogy nem vagy burzsuj, de ugyanúgy hasra esel előtte és imádod, mint a burzsujok.

Horizont 2012.08.29. 13:27:49

@Jani haverja:
Azért aranyos vagy:)
"azt sem állítom, hogy a többség hülye. Én csak azt állítom, hogy a többségnek Magyarországon beteg a gondolkodásmódja." Hahahahahaha ez jó volt:)
Isten bizony néha irigyellek Albánia miatt is, de én nem hagynám itt a hazámat, persze most már ennyi idősen könnyen pofázok, de én soha nem is szerettem volna elmenni!

@Seduxen (már NEM dr.):
Köszi, ilyesmire gondoltam de nem önnyű mindig jól fogalmazni:)

Horizont 2012.08.29. 13:31:49

@Vidéki:
Ki előtt esek hasra?Kit imádok? Vagy mit? Nem fejtetted ki!!!! Mert ha még fiatal lennék esetleg térdre esnék mondjuk egy jó pasi előtt, na jó esetleg hasra is:) Ezt csak poénnak szántam mielőtt megint beírsz itt nekem erre is valami munkásmozgalmi vagy operettes idézetet:)))))
Nem vagy képes egy értelmes érhető mondatot összehozni?

Vidéki 2012.08.29. 13:34:44

@Horizont:

Ezzel a vad gyűlölet tőkéddel ami sötét agyadban felhalmozódott és agyadat feszegeti, inkább.

"Döntsd a tőkét, ne siránkozz!"

geekthink 2012.08.29. 13:35:24

@Seduxen (már NEM dr.): Valóban nincs olyan jogszabály ami a program betartására kötelezné a pártokat.
Sőt sajnos a program megléte sem kötelező. Ha a pártoknak kötelező lenne programot írni, a választóknak pedig elolvasni azt szavazás előtt, az már önmagában kimozdíthatná a választók egy részét a tespedtségből. Ettől még lehetne egy oldalas "minden jobb lesz, ha ránk szavazol" típusú programot írni, de a többivel való összehasonlítás után kilógna a lóláb.

Visszatérve a valósághoz:
Minimális tájékozódásra elegendő lett volna már az a pár oldal ami a választások alatt elérhető volt. Számon kérni nem lehet, de következtetéseket levonni belőle, és picit tájékozottabban dönteni igen.

Horizont 2012.08.29. 13:38:50

@Vidéki: Már megint nem sikerült a kérdésre válaszolnod. Szegény te! Ha pasi vagy (férfit nem akartam írni, mert az neked dicséret lenne) akkor szerintem neked is egy jó döntögetés hiányzik ha meg nő vagy ne adj isten akkor meg döntsön már meg valaki :))) Mindegy csak valamit kezdjél már magaddal!!Kommentelés helyett:)

Vidéki 2012.08.29. 13:40:36

@Horizont:

Olvasd el 2012.08.29. 11:02:28 hozzászólásomat, ha nem lehetetlen számodra mások véleményének meghallgatása és megértése annak, ami látomásaidon, előítéleteiden, balhiteiden, kényszerképzeteiden kívül esik.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 13:43:10

@geekthink: "Ettől még lehetne egy oldalas "minden jobb lesz, ha ránk szavazol" típusú programot írni, de a többivel való összehasonlítás után kilógna a lóláb." - ugyan, csak megfelelő kommunikáció kérdése az egész :)

Szerintem az alapvető probléma onnan indul, hogy a választópolgárok ZÖME (szerintem a 70-80%-os arány sem túlzás) honnan is tájékozódik? TV, esetleg rádió, + a helyi - esetenként ingyenes újságok, mint a Helyi Téma - tájékozódik. Tehát internetet sem használ. És bizony ők döntik el egy-egy választás eredményét, nem a tájékozott többség.

Tudom, hogy ez is csak sirámoknak tűnik, de hidd el, ha tudnám a jó megoldást, már szóltam volna :)

Megjegyzem a jelenlegi felhozatalból szerintem majdnem mindegy, hogy melyik szemét tróger bandára húzzuk az X-t. Nüansznyi különbségek döntenek, hogy melyik a szar, és melyik a fos.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 13:46:48

@Horizont: Tisztelt Horizont Úrhölgy! Mikor tetszik már rájönni arra, hogy a barlangi troll táplálékkal történő ellátása azt a nem kívánt hatást éri el, hogy az említett élőlény NEM takarodik vissza az odvába, ahonnan előbújt, hanem továbbra is ott rontja a levegőt, ahova a táplálékkal odaszoktatták. Ezért kérem a troll etetésének MELLŐZÉSÉT!

Köszönettel: Dr. Seduxen unortodox troll-szakértő, és autodidakta paleontológus

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 13:50:22

@Horizont: Tényleg nem állítom azt, hogy a többség hülye Magyarországon. Akkor nem tudna a magyar átlagember elvégezni rengeteg iskolát, hatalmas lexikális tudás követelménnyel, ha hülyék lennének.

A baj ott kezdődik, hogy önállótlannak nevelték őket. Mindenben az államtól várják a megoldást. Pl. munkahelyteremtés. Én állítom, hogy mennél több pénzt fog Magyarország munkahelyteremtésre költeni, annál kevesebb munkahely lesz (most persze nem a 47.000 Ft-os közmunkásokra gondolok). Ha nem várnának az államtól az emberek a rendfenntartáson kívül plusz feladatokat, vagy csak kevés plusz feladatot várnának el, akkor az államapparátus a töredéke lenne a jelenleginek. Ha pedig a töredéke lenne, akkor kevesebbe is kerülne, tehát kevesebb adót kellene fizetni annak, aki beruház, és annak is, aki alkalmazottként dolgozik. Innentől kezdve ellepnék a befektetések Magyarországot, lenne munkahely dögivel. A másik, amiről az állam tehet az a BIZALOM és a KISZÁMÍTHATÓSÁG teljes hiánya. Magyarországon a rendszerváltás után minden évben változtak az adótörvények, nem is kicsit, a jelenlegi Fidesz kormány csak a koronát tette fel a műre ebben is az ad hoc jellegű és visszamenőleges hatályú törvénykezésével. Ilyen feltételek között épeszű cég nem ruház be Magyarországon, sem magyar tulajdonú, sem külföldi. Csak az ruház be, aki külön megállapodást köt az állammal (lásd: Audi, Mercedes, magyarok között meg a CBA pl.). Viszont ha ezek a cégek külön megállapodást kötnek az állammal (adókedvezmény, plusz néhányszor vissza nem térítendő állami juttatás!!!), akkor tulajdonképpen pont ezek nem fognak ténylegesen adót fizetni, illetve csak nagyon keveset! A kisebb vállalkozóknak meg marad a szívás, agyon vannak terhelve adókkal. Persze tudom, egy nagy gyár nyitása, vagy bezárása sokkal nagyobb hírértékkel rendelkezik, mint az, hogy a Kovács23 BT. felvett, vagy elbocsájtott egy embert. Csakhogy a Kovács23 Bt-hez hasonló kisvállalkozásokból nagyon sok ezer van, és tetejében ők foglalkoztatják a magyar lakosság túlnyomó részét. És ha a Kovács23 BT. felvesz egy embert, az azért van, mert nő a piaca, ergo valószínűleg más kisvállalkozásoknak is jobban megy, és azok is elgondolkodnak, hogy fel kellene venni még munkaerőt. Ha meg leépít a Kovács23 BT, akkor nagy valószínűséggel más kisvállalkozások is leépítenek.

Ha Magyarországon nem mindenki az államtól várna mindent, akkor mind a multiknak, mind a kisvállalkozásoknak jobban menne, mert kevesebb lenne jóval az adóteher, és tetejében nem kellene mindig ad hoc jelleggel a gazdasági környezetet nagymértékben befolyásoló törvényeket állandóan változtatni, tehát kiszámíthatóság is lenne. De ilyen világ nem egyhamar lesz Magyarországon.

kifordított nagyanyó 2012.08.29. 13:51:06

@Seduxen (már NEM dr.): De jobb,.mint a tied,nem?:))
@Horizont: Persze van egypár hülyeségük,de ilyenkor a média és a bloggerek is rájuk szállnak rendesen.

kifordított nagyanyó 2012.08.29. 13:51:55

@Jani haverja: Én nem várom el hogy a hónom alá nyúljanak de legalább ne szopassanak meg!

Horizont 2012.08.29. 13:53:27

@Seduxen (már NEM dr.):
Tisztelt troll -szakértő Dr. úr! Tudom, hogy igaza van, de olyan nehéz magamon erőt venni, hogy ne tartsam embernek! Pedig az agyam tudja, hogy nem az. Na de a szívem:)))) Megszeretném téríteni, hátha ember lesz belőle.Megpróbálok az Ön tanácsaira hallgatni ha már egyszer szakértő az úr akkor már csak tudja mi az igazság. :DDDDD
Akkor felbosszantani se tudom?? Pedig olyan jó lenne:)

Horizont 2012.08.29. 13:58:30

@kifordított nagyanyó:
Semmi sincs véletlenül és mindennek mindig oka van. A lejáratásnak meg pláne!

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 14:07:04

@Jani haverja: sorry, hogy csak egy gondolatot emelek ki a mondandódból, DE!

"Ha nem várnának az államtól az emberek a rendfenntartáson kívül plusz feladatokat, vagy csak kevés plusz feladatot várnának el, akkor az államapparátus a töredéke lenne a jelenleginek." - na ez alapvetően téves nézet. Ennek a nyomorúságos országnak a politikai "elitje" erre van berendezkedve: a minél NAGYOBB vízfej! Jöhetnek reformokkal, programok garmadájával, ami majd a közigazgatást lenne hivatott racionalizálni, és a bürokráciát csökkenteni, ez EGYIK politikai erőnek sem érdeke. A sok haver, meg rokon, + ezek kölkeit kell betolni a jól fizető - és persze semmit sem csináló - munkakörökbe, semmi érdekük nem fűződik ahhoz, hogy ez változzon.

Geza 2012.08.29. 14:33:40

@Jani haverja:
Én már most se várok el semmit az államtól, mert amúgy se kapnék lóf@$zt se (ill. azt pont igen, nav-os szalaggal átkötve), én azzal is ellennék, ha csak szimplán lepattannának rólam, nem kérnének és nem adnának semmit, de legalább nem szívnák a véremet azért a semmiért (ill. a csesztetésér), amit kapok tőlük.

Tele van az ország jó lehetőségekkel, számtalan helyen lehetne kiváltani import termékeket 1/2-e, 3/4-e olyan drága hazai megoldással, de képtelenség egy kis 1-3 fős céget, 'családi' vállalkozást pozitívban tartani, mert a könyvelészetre, az adminisztrációra, a folyton változó szabályozás folyamatos követése plusz egy teljes ember-időt igényelne, amit kis volumenű

Egy példa: Lévén programozó, tudnék pár jó ötletet okostelefonokra, amiket úgy kb. egy doboz bagó áráért talán még meg is vennének páran. Egy ilyenből megélni nem lehet, de 6-7 ilyen már talán kitermelné a villanyszámlát, ami nem sok, de ennyivel is bentebb lennék. Feltételes módban, mert ha ezt megcsinálom, akkor:
a., ha rendesen könyvelni akarom, az havi legalább két nap papírmunka
b., ha nem könyvelem, ellenben egyszer ráfutok egy nav ellenőrzésre, akkor kb. ötéves bevételt visz el csak a bírság

Mivel a nav-val való szopakodás nem hobbim, ezeket se fogom soha megcsinálni. Mint ahogy semmi olyasmi ötletet sem, amit a hongkongi dzsunkaboltok két dollárért gyártanak és kettőhúszért adnak per darab. Mint ahogyan nem fogok iskolai fizikai kísérletekhez eszközöket sem készíteni (se szériában, se rendelésre), pedig nem egy nagy dolog az sem. Mint ahogy nem fogom kipofozni szakkönyvnek olyan tanfolyamok anyagát, amiket sikerrel leadtam, pedig tudok 'önköltség+pár %-os' könyvkiadót is a világon. Mint ahogy nem csinálunk meg pár olyan jármű-elektronikai ötletet sem, amit mostanság mindenki az anyagár ötszöröséért hoz be az ún. 'Szlovákiából', és még lehetne sorolni.

Nem panaszkodásképp, csak hogy értsd, hogy mik azok a szempontok, ami miatt mégsem vág itt bele senki szívesen olyasmibe, amit el tud kerülni.

És hogy birka a nép, hát igen, az. De a másik oldalról: szerinted mit kellene, lehetne tenni? Maguktól nem tűnnek el a népviselők, sem akkor, ha csak az egyikre szavaz mindenki, sem akkor, ha egyikre sem, ugyanis a verseny nem a szavazáskor, hanem a jelöléskor dől el.
Persze, ha a szabályrendszer úgy van alakítva, hogy csak a vereség módját választhatjuk meg, akkor neki lehet menni a szabályrendszernek és meg lehet próbálni felrúgni és csinálni valami mást a helyére. Nos, próbáltuk, és akkor jött mindenki huhogni, hogy 'csőcselék' meg ilyesmik.

Szóval kösz' szép', elvagyunk, túlélünk, és majd ha a birkábbja/hülyébbje kihalt, a korruptabbja/mohóbbja elment másik, jobban lehúzható prédát keresni, akkor majd lehet itt valami. Addig nem. Ergo akinek esze van, de valami mégis itthon tartja, az igyekszik beerődíteni a tartalékait és várni, hogy a közelgő összeomláskor a mocskok elhúzzanak, mint szúnyog a tél elől.

Kezd lassan felszínre kerülni a dolgok valódi természete, miszerint a lakosság 80%-a agyatlan proli birka (régebben: jobbágy), a politikusok 99%-a meg önérdekű felelőtlen pióca (régebben: dzsentri), de hát a világ már úgy látszik, hogy ilyen, és ilyen is marad, a látszat-próbálkozások ellenére. A birka az farkasbőrben is birka marad, és a segget is bárhogy kozmetikázzuk, akkor se lesz belőle arc.

Egy szó mint száz, érdekes lesz ezt végigjátszani, de legalábbis tanulságos :).

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 14:40:06

@Seduxen (már NEM dr.): Ebben igazad van, de csak azért van ez így, mert a választók hagyják azt, hogy ez megtörténhessen.
Nem egy tökéletes világ Albánia sem, meg más ország sem, sőt... DE sem itt, sem más normálisabb helyeken egyszerűen a politikai elit tizedannyi szemétséget nem engedhet meg magának, mint Magyarországon. Néhány országban a következő választások után soha többet labdába nem rúghatna, itt meg lelőnék őket, mint a kutyát. Mindegy, a végeredmény ugyanaz, nem sokáig lennének hatalmon.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 14:55:26

@Geza: Jórészt én is ugyanezt írtam, mint Te. Csak az a baj, hogy hiába nem kérnél már Te semmit sem az államtól, csak azt, hogy hagyjanak békén dolgozni, a többség Magyarországon nem így gondolkodik. És ez azért van, mert végzetesen felborult az eltartók és az eltartottak aránya az utóbbiak javára. Azaz jelenleg jóval több szavazópolgár van Magyarországon, aki az állam nélkül nem tudna megélni, mint azok száma, akik dolgoznak. Sőt: Megkockáztatom, hogy szinte minden ember Magyarországon kap az államtól valami juttatást, amiről nem igazán szívesen mondana le. Innentől nem érdemes csodára várni, bármilyen ötleteddel le leszel szavazva. A politikusokról meg sok minden rosszat lehet mondani, de azt nem, hogy hülyék. Nagyon is okos emberek, és kihasználják ezt a helyzetet, ami ma Magyarországon van a saját javukra. Most hogy sokunknak ezt a dolgot nem venné be a gyomra, meg megakadályozná a gerince, az már egy másik kérdés. Ezért nem vagyunk mi politikusok.
Azért olvasd el légyszi azt a kommentemet is, ami a Te kommented alatt van Seduxennek címezve.

És még egy dolog: Én egyáltalán nem vetem meg azt, aki nem hagyja ott Magyarországot, nagyon sok oka lehet annak, hogy miért nem. Én is kihúztam ott a rendszervátás után még 20 évig, pedig a rendszerváltáskor is már felnőtt voltam, nem gyerek.

De csak egy kérdés: Miért nem helyezed a cégedet külföldre. Nem ide, mert Albánia messze van, de pl. Szlovákiába? Ahogy olvastam a Te szakmádban szinte tök mindegy, lehet távolról is végezni a munka jó részét, de lehet, hogy tévedek, és félreértettelek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 15:11:40

@Geza:
"és majd ha a birkábbja/hülyébbje kihalt, a korruptabbja/mohóbbja elment másik, jobban lehúzható prédát keresni, akkor majd lehet itt valami. Addig nem. Ergo akinek esze van, de valami mégis itthon tartja, az igyekszik beerődíteni a tartalékait és várni, hogy a közelgő összeomláskor a mocskok elhúzzanak, mint szúnyog a tél elől."

Erre a mondatodra két meglátásom van:
1./ A korruptabbja nem fog elmenni, mert nem sok helyen díjazzák ezt a tevékenységet, legalábbis a normálisabb országok között. És akkor még finomabban fogalmaztam.
Itt is van korrupció, de azért teljesen más. Itt nem kell Demokrata pártinak lenni ahhoz, hogy valaki egy takarítónői állást elnyerjen egy általános iskolában. Egy példa: A Tirana megyei adórendőrség főnöke egy nagyon ismert ellenzéki, mégsem rúgják ki.
2./ Sajnos én is azt hiszem, hogy összeomlás lesz Magyarországon, de nem csak ott Európában, hanem pl. Görögországban is. Tetejében a következmények minimum egész Európát fogják érinteni, ha nem az egész világot. Főleg a görögországi következmények, mivel ők euróövezeti tagok. Erre írta még régebben a tökéletlen Vidéki, hogy én polgárháborút akarok szítani, pedig nem, csak látom a dolgok alakulását. Mindenesetre ha bekövetkezik az a bizonyos összeomlás, akkor sajnos nagyon rossz lesz mindenkinek, Neked is :(
Szóval azért annyira ne várd ezt, bár tulajdonképpen teljesen mindegy, hogy várod, vagy nem várod, inkább készüljél fel egy ilyen forgatókönyvre is. Ez csak egy jó tanács.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.29. 15:28:03

@Jani haverja: ezt anno már egy kollégának is feltettem, aki előszeretettel endlösungolná meg ezt a brancsot IS (meg a többi prolitikust is, szóval abszolút nem részrehajló az ember).

Egy kérdésem lenne csak: ok, az összes férget (mindegy milyen színű) lesétáltattuk a Duna-partra, és módszeresen belegéppuskáztuk a vízbe.

... és mi lenne ez után?

Nem sajnálnám egyiket sem, félre ne érts, csak kérdezem, hogy mi lenne a következő lépés? Katonai junta? Ami nem lenne rossz adott esetben, csak ehhez hadseregünk sincs...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.08.29. 15:58:36

@Seduxen (már NEM dr.): Nem tudom, hogy mi fog jönni Magyarországon. Magyarország kis ország, tetejében Európa közepén. Meg komplett Európában is gondok vannak, ez is komoly befolyásoló tényező. Én szerintem logikusan egy kőkemény diktatúra lesz, hogy mikor és kinek a diktatúrája, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs, és csak lassan lesz megújulás. De mint írtam már, rengeteg külső tényező van. Nem lehet egyértelműen a történelemből tanulni, hgy mi volt hasonló helyzetekben máshol, mert a technikai fejlettség gyakorlatilag teljesen lerombolta a határokat, és ilyen a világtörténelem során még soha nem volt. Soha nem volt pl. olyan helyzet, hogy ha én a közember akarom, akkor gyakorlatilag 100 Eurot körbeutaztathatok egy nap alatt a földgolyón úgy, hogy 4-5 helyen megjelenik különböző bankszámlákon, mindez egy nap alatt. Szóval nem tudom. Én itt is attól félek, hogy hiába ez az ország stabil, és rendületlenül fejlődik, de olyan kicsi, hogy egy tollvonással el lehet söpörni a föld színéről. Ezt az itteni politikusok is tudják, azért taktikáznak, de nagyon. Kérdés, hogy milyen eredménye lesz, főleg úgy, hogy itt van a szomszédban Görögország. Eddig úgy volt, hogy ha Görögországban nőttek a bajok, akkor ide ömlött a pénz, a Lek erősödött, stb. Kérdés, hogy igazán nagy baj esetén mi lenne.

Vidéki 2012.08.30. 07:46:19

@Seduxen (már NEM dr.):

De miért nem doktor már Seduxen?

Valószínűleg azért mert túl fukar volt és túl olcsón jutott hozzá a doktori címhez az Ecseri ócskapiacon.

Könnyen le lehetett leplezni @Seduxen (már NEM dr.) elvtársat.

@Seduxen (már NEM dr.) elvtárs nem kerül ilyen megalázó helyzetbe, ha elszegődik inasnak Gyurcsány elvtárs mellé.

Tőle megtanulhatta volna, hogyan kell „megvédeni a mundér becsületét”.

Vidéki 2012.08.30. 07:53:05

@Jani haverja:

Írja: „ Én szerintem logikusan egy kőkemény diktatúra lesz, hogy mikor és kinek a diktatúrája, azt ne kérdezd, mert fogalmam sincs”.

Így beszél (ilyen nagy általánosságban) egy szószátyár nagybeteg agybeteg, aki tajtékzó balhiteit és vad kényszerképzeteit megpróbálja másokkal is elhitetni.

Vidéki 2012.08.30. 08:13:39

Horizontnak írt 2012.08.29. 11:02:28 hozzászólásomban többek között hivatkoztam a Nobel-békedíjas Muhammad Yunusra.

Így reagált: „Muhammad Yunus!!??? Ne haragudj de jót röhörésztem.”

Ilyen Horizont féle szószátyár gyűlöletfröcsögöknél a Nobel –békedíj fogalma is,

amit jóakaratú emberek hoztak létre,

olyan, mintha kínaiul mondanák, számukra teljesen érthetetlen, avagy egy zenedarab meghallgatása tökéletesen süketek részéről.

Ilyen gyűlöletfröcsögők olyan szerepben tetszelegnek, mintha ők tökéletesen tudnák, mi a teendő, és akik téveszméikkel szemben észérveket merészelnek felhozni, azokra a „Sátán-fajzat” szerepét osztják ki.

zrobasé 2012.08.30. 09:05:22

@Vidéki: soha egy észérvet nem hoztál fel... úgyhogy ezen még gyúrj, te kis fizetett nyalonc, kalauzhal, pióca, és inkább a gyerekeiddel foglalkozz, mint hogy itt hazudozzál nap mint nap...

fizetett propagandista vagy, abból is a butább fajta...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 09:05:28

@Vidéki:
@Jani haverja:

Tisztelt Vidéki!

Talán ideje lenne kivenni a fejét abból a csőből (ami esetleg a végbele), amiben az jelenleg benne leledzik, és tudomásul venni, hogy Jani haverja az általánosítással pont azt fejezte ki, hogy ennek az eljövendő diktatúrának köze nem lesz nemhogy Orbánhoz, hanem még Magyarországhoz sem. Nem kell összerándulnia a záróizmainak attól, hogy itt valaki Orbán leendő diktatúráját vízionálja (még a végén beszorul a feje), mert ez már régóta, de legalábbis pár éven/évtizeden belül túl fog mutatni a jelenlegi miniszterelnökön. Amennyiben Magyarország rendelkezni fog olyan erőforrással, amire a környező országoknak szüksége lesz (és sokak szerint a víz és a termőföld pont ilyen), és mi nem szívesen adnánk oda, de legyenek illúziói arról, hogy nem fog előtörni belőlük az ösztönlény, és nem fogják erővel elvenni. Ugyanez a helyzet országon belül is előállhat, mert most még az adókon, az állami rendszeren szivattyúzzák el a jövedelmet a szegényebb néprétegektől (a tavaly kikényszerített minimálbéremelés, és az adójóváírás eltörlése együttesen erre a legnyilvánvalóbb példa), de a szegények sem lesznek mindig ilyen "engedékenyek". A magyar politika nagy hibája éppen az, hogy SEMMIT nem tesznek, ami legfeljebb négy évnél távolabbra mutat, rövidtávú, átmeneti, önző célocskáik rohasztják leginkább a rendszert.

Talán a Heti Válaszban sem csak Matolcsy tündérmeséit kéne olvasgatnia, hanem pár cikket a növekvő energiaköltségekről, a globális aszályokról (400 milliárdos kár a magyar mezőgazdaságban, a várt kukoricatermés fele elveszett, ami tippelje meg, milyen hatással lesz a takarmány- és húsárakra) és emelkedő népességről, amelyekről nem nehéz elképzelni az erőszakos cselekmények számának és durvaságának növekedését, szélsőséges esetben éhséglázadások kialakulásának lehetőségét. A világ folyamatai abba az irányba hatnak, amelyben az erőforrásokért újra kiélesedő konfliktusok, esetleg háborúk vannak, akár itt Európában is, ez pedig hadiállapot nélkül, a mostani eltunyult nyugati-városias társadalom birtokában, ilyen hatalmas létszámával képtelenség.

Az emberiség, legalábbis a nyugati társadalom, és annak is a városiasodott része az elmúlt évtizedekben bebizonyította, hogy a rászakadt szabadsággal és kényelemmel nem tud élni, csak visszaélni, egyre távolabb kerül attól, hogy az ellátási láncon túl is meg tudja őrizni az életképességét, egyre jobban elveszíti ezt a tudását. Meg lehet nézni, hogy Somogyban mekkora pánikközeli állapotot idézett elő az ellátási láncban szereplő gáz két napos kiiktatása, amit csak úgy tudtak elviselni, hogy előre felkészültek (például a pékek előre lesütötték a kenyereket), meg úgy, hogy ez csak átmeneti, rövid ideig ható kiesés volt. Van tippje, hogy milyen hatása lenne/lesz az ellátási lánc más tagjainak (vezetékes víz, elektromos áram, élelmiszer, stb.) kiesésével, akadozásával télen egy tömbházban?

Inkább Tarlós úr is Budapest ellátási láncainak karbantartását, fejlesztését tartaná elsődlegesnek, mint azt, hogy az ötös metró totál értelmetlen álomképén törné a fejét. És szerintem Ön is jobban jár, ha Orbán seggének ilyen felesleges és céltalan védése helyett elültetne és gondozna egy gyümölcsfát.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 09:23:37

@Vidéki:
Ugye egy pillanatig sem gondolja, hogy annak, amit Ön itt a Fidesz szerencsenmosdatásának keretében próbál csinálni, annak bármi köze van Muhammad Yunus jóakaratúságához, tetteihez, mondataihoz vagy Nobel-békedíjához?! Nem tartja pofátlanságnak, hogy egy ilyen kiváló ember mögé bújik, az ő tetteivel kívánja igazolni a saját kommentjeinek létjogosultságát és megkérdőjelezhetetlenségét, csak mert az Ön "észérvei" szart sem érnek? Nem "Sátán-fajzat" maga, csak szeretne az lenni, szeretné a saját nagyságát és fontosságát ezzel igazolni... igazából csak egy parazita, aki most éppen Muhammad Yunus nevén és munkásságán élősködik.

Vidéki 2012.08.30. 09:40:47

@Rufus78:

Írásából érzékelhető, hogy gondolatai állandóan az altest környékén járnak és stílusának is ez a meghatározó eleme.

Úgy gondolja, hogy ettől lesz Ön „Haladó Értelmiségi”?

Ezeket Ön racionális érvként próbálja elsütni:

„Talán ideje lenne kivenni a fejét abból a csőből (ami esetleg a végbele), amiben az jelenleg benne leledzik,”

„Ön is jobban jár, ha Orbán seggének ilyen felesleges és céltalan védése helyett elültetne és gondozna egy gyümölcsfát.”

Amikor egy pillanatra megfeledkezik az altest tájáról ilyeneket ír:

„ Amennyiben Magyarország rendelkezni fog olyan erőforrással, amire a környező országoknak szüksége lesz (és sokak szerint a víz és a termőföld pont ilyen), és mi nem szívesen adnánk oda, de legyenek illúziói arról, hogy

nem fog előtörni belőlük az ösztönlény, és nem fogják erővel elvenni. „

"Egy elefánt, hogyha téved, ha téved,

Hű de nagyot téved egy elefánt"

Mondja egy gyerekversike.

Hallott valamit iskoláskorában a népvándorlásról?

Ma is vannak túlnépesedett területei a világnak, ahol óriási nagy a népesedési nyomás.

Másrészt vannak Európában olyan országok, ahol népesedési vákuum van.

Az egy nőre eső szülések száma 1,3 körül van jelenleg ma Magyarországon, míg a népesség stabilitásának fenntartásához 2,1 átlag lenne szükséges. Hol vagyunk ettől?

Az élet tovább adásában a nők sokkal nagyobb szerepet vállalnak és vállaltak.
Életüknek ebben a szakaszában szolidaritásra, támaszra van szükségük, hogy teljesíteni tudják az élet továbbadásának feladatát, amiben a természet rájuk nagyobb terheket rakott.

Dekadens társadalmakban a férfiak nem képesek vállalni a szolidaritást.
Erre a nők válasza, hogy ők nem vállalják az élet továbbadásának terheit.

Dekadens társadalmakban a „Dolce Vita”, (Édes élet) iránti igény legyőzi a józan észt és a természet parancsait.

Nem kell jövő, adjunk az erotikának, énekelte Janicsák, jól kifejezve a „szinglik” életérzését.
Nem véletlen az egykéző, és demográfiai katasztrófa felé sodródó társadalom kialakulása.

Ezt a demográfiai katasztrófát igyekszik Magyarországon a közvélemény deformáló értelmiség is előidézni demagóg sugallataival, amikor igyekszik meggyőzni a magyar nőket arról, hogy nekik felesleges gyermeket szülni.

Az egy nőre eső szülések száma 1,3 körül van jelenleg ma Magyarországon, míg a népesség stabilitásának fenntartásához 2,1 átlag lenne szükséges. Hol vagyunk ettől?

Érdekes módon Izraelben az egy izraeli nőre eső szülések száma 2,7, több, mint duplája a magyarországinak.

Ott úgy látszik a magyar közvélemény deformáló értelmiség mentalitásával megáldott alakok, kevésbé hatásosan agitálnak a demográfiai katasztrófa helyzet elérése érdekében.

Teljesen alaptalanul képzeli, hogy a túlnépesedett területek demográfiai túlnyomása és az európai területek demográfiai vákuuma nem fog népvándorlást előidézni és,

„hogy nem fog előtörni belőlük az ösztönlény, és nem fogják erővel elvenni.”

Volt már sok történelmi példa arra, hogy „erővel elvették”azt, amit csak el lehetett erővel venni.

Szálljon le a fellegekből a Földre, ha képes erre..

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 10:10:48

@Vidéki: Istenem, te szerencsétlen troll, olyan egyszerű vagy, mint a faék.

Anno egyszer ezt a Dr. - nem Dr. folyamatábrát levezette már neked valaki, láthatóan hiába.

Mindegy, mész vissza a helyedre a trolltartóba, te péniszarcú faszkalap narancstálib.

zrobasé 2012.08.30. 10:24:21

@Vidéki: "Nem kell jövő, adjunk az erotikának, énekelte Janicsák, jól kifejezve a „szinglik” életérzését."
érdekes, Németh Juci meg azt énekelte, hogy csinálj sok-sok gyermeket...nohát...akkor és ezt igy hogy ?

"Ezt a demográfiai katasztrófát igyekszik Magyarországon a közvélemény deformáló értelmiség is előidézni demagóg sugallataival, amikor igyekszik meggyőzni a magyar nőket arról, hogy nekik felesleges gyermeket szülni."

példákat, kis kalauzhal, példákat !!!

"Szálljon le a fellegekből a Földre, ha képes erre.. "

először neked kellene...

"Az élet tovább adásában a nők sokkal nagyobb szerepet vállalnak és vállaltak. "

na igen...nálatok ki szült ? te vagy a feleséged ? vagy ti is olyan dekadensek vagytok, hogy nálatok is asszony szült meg szoptatott ?

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 10:40:16

@zrobasé: "na igen...nálatok ki szült ? te vagy a feleséged ?" - remélem, hogy vidékiéknél senki, az ő értékesnek éppen nem nevezhető génjeit kurvára nem kéne továbbörökíteni :)

zrobasé 2012.08.30. 10:47:19

@Seduxen (már NEM dr.): két gyereke van...és remélhetőleg felnőve meglátják, milyen egy ingyenélő, buta,primitiv,pióca az apjuk, fellázadnak ellene, és kánonban röhögik majd körbe...a vén trottyos vidéki meg majd felcsúton kap egy kis kalauz állást, érdemei elismerésképpen, de mivel nem lesz senki aki bepelenkázza, beszélni meg nem tud majd, mert annyira el fog kopni a nyelve, magára marad, mint schmittpál a törzsanyagával :)

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 10:52:53

@zrobasé: óóó szent szalmazsák... akkor már mindegy. valaki hívja fel Ahmedinezsádot! :D

zrobasé 2012.08.30. 11:03:33

@Seduxen (már NEM dr.): hivjad te...én záros határidőn belül csak a visszapillantó tükrömben fogom látni tündérországot...vidéki meg ittmarad a többi félázsiai származékaival...

különben is, ha tárcsázod irán mellékhivóját, már jön is érted a tik-tek ! :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.30. 11:08:27

@zrobasé: ha sikerül beszélnem addig Mahmud barátommal, mielőtt a tökkelütöttek bejönnek (jelzem abban is kételkedek, hogy a VÁROST sikerülne eltalálniuk, amennyi eszük van :DDD), akkor már mindegy :) Jön a Big Bomb, és minden megoldva :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 11:32:46

@Vidéki:

Nos, először is el kéne döntenie, hogy altesti fixációim vannak, vagy le kéne szállnom a fellegekből a Földre, mert a kettő sajnos üti egymást. Ugyanígy szembesülnie kéne azzal, hogy amennyiben az én esetemben nem tartja racionális érvnek az idézett mondataimat (miközben én sem, pusztán javaslatok voltak), akkor mennyiben racionális érv az a mondata, hogy "Szálljon le a fellegekből a Földre, ha képes erre..."? Csak nem hogy szeretne a kettős mérce "bűnébe" esni?

Köszönöm, hogy demográfiai adatokkal és idézetekkel is alátámasztotta, amiket leírtam, csak nem tudom, hogy akkor mennyiben tévedek "elefántnyit". Hogy Ön ezeket a folyamatokat dekadenciának látja, míg én az olcsó erőforrások és a más területeken meglevő kizsákmányolás ellustító, elkényelmesítő hatását látom benne, az pusztán megközelítés kérdése. Azért kiváncsiságból csak elolvasnám az Ön által említett cikket (esetleg linkelhetné), ami " igyekszik meggyőzni a magyar nőket arról, hogy nekik felesleges gyermeket szülni", mert nekem egyhez sem volt szerencsé(tlensége)m.

De, pontosan úgy gondolom, hogy a túlnépesedett területek demográfiai túlnyomása és az európai területek demográfiai vákuuma népvándorlást fog előidézni, ez már most is zajlik, menekültek, illegális és legális bevándorlók, külföldi munkavállalás képében, viszont bájos, ahogy egyszerűen "népvándorlás"-nak minősíti ezt a folyamatot. Komolyan tudja gondolni akár egy pillanatra is, hogy ez a folyamat nem idézi elő az általam is említett konfliktusokat, forradalmakat, lázadásokat, háborúkat? Hogy a népvándorlás nem jelent egyben hódítást, leigázást és népirtásokat, kijelölt határok mellett nem lesznek határvillongások, határon belüli nemzeti ellentétek, politikai, szociális és gazdasági megosztottság mellett polgárháborúk? Hogy azok, akik be akarnak vándorolni valahova, nem ütköznek ellenállásba azok részéről, akik már eleve ott vannak, legkésőbb akkor, amikor elkezdenek a "fejükre nőni"? Ilyenekről esetleg nem olvasott, amikor nézegette iskoláskorában a történelemkönyveket? És az akkoriak babazsúrok voltak a leendőkhöz képest, hiszen a Föld népessége még a XVII. században is alig érte el a félmilliárd főt, most meg úgy uszkve 7-7,5 milliárd emberről beszélünk, mínusz azok a területek, amiket az emberi tevékenység művelhetetlenné, lakhatatlanná tett, vagy eleve azok voltak, mint a gyéren lakható sivatagos vagy sarkvidéki területek.

És még az országhatárt sem kell elhagyni ehhez, hiszen az Ön által is idézett adat Magyarországon a magyar nemzetiségűek születésszáma, az az 1,3, a magyarországi cigányság gyarapodása ennek többszöröse. Ugye Ön sem hiszi, hogy a többségi magyar társadalom szó nélkül veszi tudomásul majd a társadalmi "pólusváltást", amikor a cigány népesség létszámban meghaladja majd a magyart?

Lehet, hogy nekem le kéne szállnom a fellegekből a Földre, de nekem "csak" a Földre kell leszállnom, és ezt a sztratoszférából Önnek elég nehéz lehet megítélnie...

Vidéki 2012.08.30. 11:59:30

@Rufus78:

Ne gondolja hogy az a trágár altesti szöveg, amit előszeretettel használ, emeli az Ön nimbuszát mindenki szemében és ettől Ön lesz a „Haladó Értelmiség” díszpéldánya.

A Seduxen (már NEM dr.), zrobasé , Jani haverja, Horizont
és hozzájuk hasonlóan érző (nem mondanám, hogy gondolkodó) alakok bizonyára kéjes, perverz örömmel olvasgatják az Ön altesti szövegeit és annak is örülnek, ha Ön észérvek helyett személyeskedve mocskolódik.

De ne gondolja, hogy mindenki olyan, mint az említettek és azt pláne ne gondolja hogy ilyen alakok, mint Seduxen (már NEM dr.), zrobasé , Jani haverja, Horizont visznek majd el bennünket a tejjel-mézzel folyó Kánaánba.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 12:15:16

@Vidéki:

A hivatkozott komment egyetlen darab trágár, altesti szöveget nem tartalmaz. Az előtte levők is összesen tartalmaztak három darabot. Főleg nem jeleztem, hogy azt gondolnám, hogy ez emeli bárki szemében a nimbuszomat, vagy hogy bárminek a díszpéldánya lennék ettől.

Hogy Önnek ezek alapján mégis az a tévképzete támadt, hogy én ezeket a szavakat előszeretettel használom, és hogy bármit el szeretnék érni ezekkel, a gondolataim közlésén túl, nos, az Ön baja. Egyszerűen csak a szarról meg-, és kimondom, hogy szar, a seggfejről meg azt, hogy seggfej, és nem választok olyan bársonyosan kényelmes eufémizmusokat a gondolataim leírására, mint ahogy Ön tette a "népvándorlás" esetében. Alapszinten megkérdőjelezve az iskolában megszerzett tudásomat pedig azt hiszem, hogy semmi alapja személyeskedéssel vádolni, amíg el nem ismeri, hogy a fellengzős mondataival Ön ugyanezt teszi.

Köszönöm építő jellegű észrevételét az általam leírtakról, kívánok további kellemes napot!

zrobasé 2012.08.30. 12:47:49

@Vidéki: "Ne gondolja hogy az a trágár altesti szöveg, amit előszeretettel használ, emeli az Ön nimbuszát mindenki szemében és ettől Ön lesz a „Haladó Értelmiség” díszpéldánya."

nem, a diszpéldány te vagy...arrogáns,mellébeszélő,hazudozó,semmirekellő kis kalauzhal vagy...

"A Seduxen (már NEM dr.), zrobasé , Jani haverja, Horizont
és hozzájuk hasonlóan érző (nem mondanám, hogy gondolkodó)"

ne sértegess te senkiházi, az én adómból fizetnek téged, te pióca ! a fönököd én vagyok, te félázsiai származék, és azt parancsolom neked csicska, hogy ne hazudj tovább !!!

"ne gondolja hogy ilyen alakok, mint Seduxen (már NEM dr.), zrobasé , Jani haverja, Horizont visznek majd el bennünket a tejjel-mézzel folyó Kánaánba. "

ad 1. téged akkor se vinnélek sehova, ha a cipőmre csimpaszkodnál, pióca !
ad 2. mi ez a többes szám ? ez maradt meg a nyilas-ávós rokonaid hagyatékából, mi ? te kis besúgó !
ad 3. ne hazudj tovább, mert tényleg az lesz a vége, hogy mindkét gyereked napi rutinként szembeköp, te kis félázsiai származék !!! na huss, menj, dolgozz meg a pénzedért, hasznavehetetlen !!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 13:19:24

@zrobasé:
Tiszteletet a kalauzhalaknak:)! A kalauzhal hasznos tevékenységet végez!

hu.wikipedia.org/wiki/Kalauzhal

"A kalauzhalak a cápák, ráják és tengeri teknősök köré gyülnek. A gazda állatok élősködőit és táplálékának maradékait fogyasztják el. [...] E társulásból mindkét állatfaj hasznot húz: a kalauzhal védelmet kap a ragadozóktól szemben, míg a cápa megszabadul az élősködőktől.".

Vagy ebben a leosztásban mi vagyunk az "élősködők":)?

zrobasé 2012.08.30. 13:25:01

@Rufus78: "Vagy ebben a leosztásban mi vagyunk az "élősködők":)? "

cápa :
kalauzhal :
táplálék :

ugye nem kell odairnom, hogy ki kinek felel meg :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 13:42:40

@zrobasé:
Nos, logikailag abban a leosztásban, amiben Vidéki a kalauzhal, ott Orbán Viktor és sleppje a cáparaj, és a táplálék szerepe adottá válik:)... de akkor vágjon agyon az Istennyila, amikor hagyom, hogy engem az ilyen Vidéki-félék felfaljanak!

Szerintem ne bonyolítsuk túl, inkább csak hagyjuk meg a kalauzhalat egy hasznos kis halfajnak, ami szimbiózisban él a cápákkal, a paraziták azonosítására meg használjuk olyan organizmusok neveit, amik tényleg azok, mint például a tetű, a gyom, a peronoszpóra és a lisztharmat:).

Vidéki 2012.08.30. 14:12:24

@Rufus78:

Írja az altesti szövegeivel kapcsolatban:

„A hivatkozott komment egyetlen darab trágár, altesti szöveget nem tartalmaz. Az előtte levők is összesen tartalmaztak három darabot. „

Emlékeztetném a francia közmondásra:

„Egy hajszál, egy fejen lehet kevés, de egy levesbe sok!”

zrobasé 2012.08.30. 14:40:30

@Vidéki: én pedig ezekre emlékeztetnélek :

ne nyalj segget, mert szaros lesz a nyelved !
sok beszédnek sok az alja !
ki mint vet, úgy arat !
Vidéki elvtárs jó elvtárs, ha kell kommunista, ha kell nyilas, szop,nyal, gombot varr, csak dolgoznia ne kelljen, csak hazudoznia !
Félázsiai származékkal csak az erő nyelvén lehet beszélni !!!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 15:03:02

@Seduxen (már NEM dr.):

Csak igény szerint:). Én maradok annál, hogy aki parazita, az parazita.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 15:10:49

@Vidéki:

Na, ma is tanultam egy francia közmondást. Már megérte.
Cserébe adok én is egyet, ez magyar:

"Megesett dolognak felejtés az orvossága."

Jobbulást!

zrobasé 2012.08.30. 16:12:49

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: a blog házi hülyéje, aki mindig álló fasszal, szembeszélbe pisál...olyan kis aranyosan hazudodik a kis fogyatékos :)
meg tudod, ha már egyszer az én pénzemből éldegél, dolgozzon is meg érte :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.30. 16:19:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Szereti a rosebb, csak most ráértem, jobb híján eljátszottam vele, mint macska a pamutgombolyaggal:).

A végső lökést egyébként, hogy erre áldozzam az időmet, az adta, hogy Jani haverját "egy szószátyár nagybeteg agybeteg"-nek titulálta, akinél egyébként szerintem kevés józanabb és higgadtabb ember van ezen a fórumon. Meg nekem sem árt, ha néha rendezem a gondolataimat a világ dolgairól, a benne levő emberekről, és kiírom azokat magamból:).

Vidéki 2012.08.30. 17:33:13

@Rufus78:

Jani haverja Albániában éldegél (mint Marci Hevesen), mégsem az albánokat homályosítja fel, hanem itten hinti a kétely mételyét.

zrobasé 2012.08.30. 18:08:55

@Vidéki: és ha ott él, akkor mi van ? leakarod zárni a határokat, mi vidéki elvtárs ?! mint a régi szép időkben, ugye ? nemhiába, jó volt nektek a kádár-korszak,ugye ?
és képzeld, kapaszkodj meg, te tálentum, még szavazni is szavazhat ! ugye, ugye ! akkor meg ?
te akarod megszabni, ki mit honnan mondhat, ugye ? az tetszene mi ? csak a ti értelmiségi, propagandista, deformálodott hangotok legyen az egyetlen, ami szólhat az éterbe, ugye ? juj, gondolom egy gondolatrendőrség is tetszene, mi ? ehh, ne ábrándozz a 60-as évekről, soha nem lesz olyan jó már neked, mint akkor volt...

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.08.30. 18:09:56

@zrobasé: @Rufus78: Igen.A többi fideszbirka már rég kikopott innen,egyedül ő tartja a frontot.

Horizont 2012.08.30. 22:23:56

@Vidéki: No mekkora megtiszteltetés kétszer is megemlítettél színvonalas kommentedben! Drágaságom azt hiszed ti csináljátok a tejjel-mézzel folyó Kánaánt? Csak vigyázz bele ne fulladj! Remélem az ilyen fajták, mint te is meg az összes fajtádbeli akiket annyira védel a pokol kénköves bugyrába juttok! Na azt kéjes perverz örömmel nézném végig!Hiába fényezed magad a lábam kisujjáig nem érsz fel, te kis köcsög!!

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Néha nem lehet kihagyni a választ ilyen kis pöcsnek:)
Ezen meg behaltam:) Ezt írta: "itten hinti a kétely mételyét"

Seduxen (már NEM dr.) 2012.08.31. 09:16:04

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: mi az hogy, legalább annyira, mint a tífuszt, vagy vírusos agyvelőgyulladást.

Vidéki 2012.08.31. 10:21:40

@zrobasé:

Írod: ": és ha ott él (Jani haverja Albániában ), akkor mi van ?

Nem gondolod, hogy ildomosabb lenne, ha Jani haverja Albániában, választott új hazájában hirdetné az igét?

Miért pazarolja ránk misszionáriusi szenvedélyét és elhivatottság érzetét.

Ha felmenne az albán hegyekbe a kecskepásztorok közé, ezzel a lánggal, ami benne lobog sok kecskepásztort téríthetne meg.

Az albán hegyi kecskepásztorok is értékes emberek.

Ők jobban megérdemelnék azt a kitüntetett figyelmet és hittérítői hevületet, amelyet Jani haverja Albániából teljesen érthetetlenül (és érdemtelenül) reánk pazarol.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 10:36:14

@Vidéki:
Szerintem Jani haverja mondatai Albániából éppen annyira meghallgathatók, megszívlelendők és tanulságosak lehetnek, mintha itt mondaná mellettem ülve egy széken. Számomra mindig fontosabb volt egy mondat tartalma, mint az, hogy ki és honnan mondja (ezért tekintem például az öszödi beszédet is sokkal inkább egy fontos gondolatokat tartalmazó csapatépítő és józanodási tréningnek, mint akár "igazságbeszédnek", akár "hazugságbeszédnek"), de persze ez Önt nem kell befolyásolja.

Viszont meglep az a "kitüntetett figyelem és hittérítői hevület", amivel Ön az "albán hegyi kecskepásztorok" sorsa iránt viseltet, és hogy ilyen jól meg tudja ítélni a szükségleteiket innen Magyarországról, meg azt, hogy mit érdemelnek meg. Már ha ugye az a téma, hogy ki és honnan mit hogyan ítél meg...

zrobasé 2012.08.31. 11:24:18

@Vidéki:
ad1. fejezd már be ezt a többes számozást, mert szánalmas
ad2. te nem szabod meg senkinek, hogy honnan és kinek mit mondjon ! te az én adómból élsz, úgyhogy pofád lapos, és ne hazudj !
ad3. kapaszkodj meg, szavazhat is...vagy azzal se értessz egyet ? vagy úgy gondolod, hogy szavazhat, de csak a fönökeidre, egyébként meg kussoljon ?
ad4. félázsiai származék vagy, te csak az erőből értessz, úgyhogy megy neked a koki meg a saller !
ad5. te miért pazarolod rám misszionáriusi szenvedélyedet és elhivatottságodat ? hirdesd máshol a hazugságokon alapuló, fizetett, propagandista igédet.

Vidéki 2012.08.31. 11:50:53

Ön pozitív dolognak tartja az öszödi beszédet, ezért írja:

„Számomra mindig fontosabb volt egy mondat tartalma, mint az, hogy ki és honnan mondja (ezért tekintem például az öszödi beszédet is sokkal inkább egy fontos gondolatokat tartalmazó csapatépítő és józanodási tréningnek,”

Ezért világosnak látszik, hogy miért tartja pozitívnak „Jani haverja” Albániából postázott, de Magyarországra címzett hittérítő szövegeit is, és megértést tanúsít azzal a ténnyel szemben, hogy „Jani haverja” bennünket favorizálva háttérbe szorítja az albán hegyi kecskepásztorok jogos érdekeit, miszerint aki Albániában eszi a kenyerét annak kutya kötelessége lenne foglalkozni az albánokkal is.

Sokak számára rejtély lehetett, hogy ki lehet jani haverja, maga a nagy Jani.

Hozzászólásai alapján arra következtetek, hogy talán, valószínű, hogy lehetséges, hogy Rufus78 és jani haverja, maga a nagy Jani ugyanaz a személy lehet.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.08.31. 12:24:37

@Vidéki:
"Ezért világosnak látszik..." - zseniális az az éleslátás, amivel mondataim értelmét dekódolni tudja a saját szintjére, hiszen a fent idézett mondatokat éppen azért írtam le, hogy ön ezeket világosan lássa. Ezek szerint sikerrel.

Megértést tanúsítok "azzal ténnyel szemben, hogy Jani haverja bennünket favorizálva háttérbe szorítja az albán hegyi kecskepásztorok jogos érdekeit", köszönettel fogadom azt az energiát, amit választott hazájában lakók (gy.k.: az albánok) boldogulására, jogos érdekeire fordított energiák mellett a korábbi hazájában lakók érdekeire fordít. Én ugyanis inkább rábíznám Jani haverjára annak a megítélését, hogy milyen preferenciák szerint éli az életét.

Továbbra is meglep azonban, hogy Ön innen Magyarországról milyen jól meg tudja ítélni azt a tevékenységet, amit Jani haverja az albánok érdekében végez, ahogy azt is, hogy ez milyen viszonyban áll a kutya kötelességével ill. az albán hegyi kecskepásztorok jogos érdekeivel. Hozzászólásai alapján arra következtetek, hogy Ön sokkal szorosabb viszonyt ápol Albániával és Jani haverjával mint amit nekem van szerencsém, úgyhogy kettőnk közül nem én vagyok nagyobb valószínűséggel a Jani.

Hozzászólásai alapján továbbá arra következtetnék, hogy "talán, valószínű, hogy lehetséges", hogy Vidéki és Orbán Viktor ugyanaz a személy lehet... de akár maga Gyurcsány Ferenc vagy Mesterházy Attila, esetleg Barack Obama vagy Xenu... szóval következtetnék, ha Önhöz hasonlóan én sem használnék semmifajta előszűrést a fejembe toluló, az önigazolás és a másik fél elhiteltelenítésének legapróbb esélyét hordozó marhaságok, és azok mondatokká formálása, begépelése között... de a lehetőségét minden dolognak kénytelen vagyok megadni, aminek a cáfolata nem áll módomban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2012.09.01. 11:43:30

@zrobasé: @Rufus78:
@Horizont: @Seduxen (már NEM dr.):
Én már el sem olvasom amit vidéki ír,mert nem akarom megfejteni,hogy a miniszterelnöki kommunikációtól hogy jutunk el a lepkék nemi életéig.
Inkább csak azt nézem,ahogy mindenki elzavarja a francba.

Horizont 2012.09.01. 12:19:25

@Magna cum laudeTigeri másztesz digrii:
Jól van te férfi vagy én meg nő! Tehát engem megenne a fene a kíváncsiságtól ha csak az elzavarást látnám és nem tudnám, hogy miért:))) Amúgy meg olyan izgi, hogy ki adhatja a szájába ezeket az idétlenségeket, tényleg fizetik-e ezért vagy önszorgalomból ilyen:)
Egy kis szín itt...a fekete is az:)

süti beállítások módosítása