Skip to content


       Szűrés lista

Egy hétig az RTL Híradón éltem

A Mérték Médiaelemző Műhely és a Medián 2012 végzett egy kutatást a magyarok közéleti tájékozódási és médiafogyasztási szokásairól, melyről a Kreatív Online készített egy összefoglalót. Az egyik kérdés arra kereste a választ, hogy a  felsorolt sajtótermékek közül az elmúlt egy hétben melyiken nézett, olvasott vagy hallgatott politikai, aktuális, közéleti híreket, cikkeket, illetve műsorszámokat. A legtöbbet a két kereskedelmi televíziót jelölték meg (RTL Klub: 78,2%, TV2: 73,5%).
A felmérés szerint a válaszadók a fogyasztási szokások alapján négy csoportba sorolhatók, melyek közül a legnagyobb csoportba (65,2%) azok tartoznak, akik főleg az RTL Klub és a Tv2 híradásaiból, a Kossuth Rádió műsoraiból és a megyei lapokból tájékozódnak.

Mivel a két kereskedelmi televízió khmm nem éppen a Közéleti Tájékoztatás Világítótornya, ezért a múlt héten igyekeztem a médiafogyasztásomat az RTL Klub esti Híradójára leszűkíteni. Pár nap után már úgy éreztem magam, mint Morgan Spurlock, aki egy hónapig Meki-kaján élt a dokumentumfilmje kedvéért.  Az emberkísérlet veszélyes vizére eveztem ....

A 7 nap alatt a 7 Híradóban 141 tudósítást néztem végig, íme a lista.

rtl_w37.jpg


Hétfőn egyből belehúztak és egy könnyed 10 híres híres bűnügyi-baleseti blokkal indítottak, volt benne halálos gázolás vezető hírnek, súlyos közlekedési balesetek, gyilkosság, garázdaság, haláleset, mindenből egy kicsi.

Kedden már erős agyzsibbadást éreztem, az agyam apu ökölbe szorított kezére kezdett hasonlítani, szerdán pedig erősen megfordult a fejemben, hogy akár egyedül is játszok "kereskedelmihíradós ivójátékot". Ez egy remek játék, mindig inni kell egy felest, ha feltűnik a képernyőn egy rendőrségi szóvivő, Győrfi Pál vagy Zacher Gábor. Este 7-re garantált a kellemes, katatón állapot.

Nem is értem, hogy miért költenek bemondókra, stúdióra, díszletre, elég lenne kapcsolni a Teve utca rendőrpalotát ahol Kiss Margit zászlós, rendőrségi szóvivő beolvassa a bűnügyi, baleseti híreket, egy-két belpolitikai hírt, pár állatkertes kisszínest, és ennyi.

Minden este a híradót egy remekül kiválasztott, igazi "breaking news"-al indítottak: kedden megtudtuk, hogy égett a tarló Baja mellett, szerdán jött a TEK-es Luke Skywalkeres ügy, csütörtökön javították a szerdai kisiklást, és fő hírnek betették, hogy két vonat gázolt el egy birkanyájat, a gyengébb képzelőerővel rendelkező nézők megkapták a szokásos Pentium 1-es animációt, mivel valóban elég nehéz elképzelni, hogy mehetett keresztül nem egy, hanem kettő (!) vonat egy csapat birkán. Pénteken a fő hír Magyar Róbert hazahozatala volt, a hétvége mindig könnyedebb, "10 méteres szakadékba zuhantak a fiatalok" és "telefonált a férfi, hogy ölni megy" volt a két vezető hír.

A kereskedelmi televíziók hírműsorok elkurvulását a TV2 kezdte el, az RTL csak felzárkózott melléjük, mivel nézettség szempontjából ez a húzás bejött a TV2-nek. Igaz, a váltás előtt még azt nyilatkozta Kotroczó Róbert, hogy "az RTL Híradó sosem fogja azt a stratégiát választani, amit a tv2, hogy a Tényekből Bűn-Tényeket csináltak: kocsmai verekedésekkel és egyéb brutális bűncselekményekkel, sok gyerekhalállal." Azóta a Tv2 60 percesre, az RTL 40 percesre növelte az esti fő hírműsorát, és mindenféle bűncselekménnyel, halálesettel és tragédiával van tele.

"A médiatörvény értelmében a jelentős befolyásoló erővel rendelkező lineáris audiovizuális médiaszolgáltatóknak - 18 és 21 óra között - legalább 20 perces hírműsornak kell helyet biztosítaniuk. A híradók szerepe kiemelten fontos a nézettség szempontjából. Másképpen fogalmazva, a két országos kereskedelmi televíziónak a törvény által előírt közérdekű kötelezettségeit úgy kell betartania, hogy a piaci viszonyokat figyelembe véve, a nézettségi versenyben se maradjon el a konkurens csatornáktól." - írja a Médiatanács tanulmánya.

A médiatörvény pontosan meghatározza, hogy mi számít bulvárhírnek: "bulvárhírnek számít minden olyan hír, amely nem szolgálja a demokratikus közvélemény tájékoztatását." Ilyen pl. összes hírességgel kapcsolatos hír, minden olyan beszámoló, amelyben valamilyen állat a főszereplő, a botrányokkal, rekordokkal, szenzációkkal, extrém szituációkkal foglalkozó és a magánszemélyek betegségéről szóló tudósítások.

A bűncselekmények bemutatását illetően a Médiatörvény úgy rendelkezik, hogy éves szinten és időtartamban kell a 20%-on belül maradni. Vagyis örülhetünk, hogy nem kapunk napi 10-20 bűnügyi rövidhírt, hiszen csak a műsorperc számít, nem a bűnügyi hírek száma ...
Nem számít bele ebbe a kategóriába
- a hivatalos személy, a közfeladatot ellátó személy és a külföldi hivatalos személy által vagy ellen elkövetett bűntettek bemutatása,
- a külföldi vagy hazai vonatkozású terrorcselekmények, merényletek, etnikai alapú bűncselekmények
- a szociális indíttatású bűncselekmények egyes fajtáji, pl. uzsora, lakásmaffia, "mivel ezek a társadalmon belül meglévő feszültségekre hívják fel a figyelmet".

Ezt a kereskedelmi híradók szerkesztői úgy használják ki, hogy több olyan hír kerül adásba, ahol az áldozatok közfeladat ellátó személyek (postás, tanár, taxis), mivel ezek a hírek nem számítanak bele a 20%-ba. Az első féléves statisztikai adatok elérhetőek a Médiatanács honlapján, a tv2 19,4%-on, az RTL 16,5%-on áll.

A belpolitikai hírek nagy részét a családon belüli erőszak vitája, a TEK műegyetemi akciója és Gyurcsány éhségsztrájkja tette ki. Gazdasági hírekkel nem találkoztam, EU-s hírek nem voltak, EU-ról szó sem esett a héten, ahogy kimaradt például Barroso beszéde a föderációs tervekkel. Szintén egy szó sem esett az IMF-tárgyalásokról, a gazdasági válságról. A külföldről annyi derült ki, hogy a muzulmánok nagyon tiltakoznak, Obamát meg felemelte egy pizzériás. Oknyomozó riportról nem is álmodtam, így nem is kellett csalódnom.

Viszont a a műsoridők felében olyan veretes "hírekhez" jutottam hozzá, amik annyira semmitmondó, nulla, szarok, hogy még a Blikkbe sem férnek be: "Muki a pávián a pécsi állatkertben", "egyre népszerűbb a mellbimbótapasz", "rácsba szorult be egy gyerek feje Kínában", "egy kutya 6 éve nem tágít a gazdája írja mellől Argentínában".

Számomra az a legfurcsább, hogy a Médiatanács, ami reklámok hangerejétől kezdve a kivillanó mellbimbón át addig, hogy milyen bazdmeg hangozhat el főműsoridőben, mindent szabályoz, a híradók eme "tájékoztatási" módszerével nem foglalkozik. Nem büntet, nem szabályoz. Egy olyan országban, ahol a lakosság nagy része gazdasági témákban analfabéta, elképesztő mértékben alultájékozott bel és külpolitikai ügyekben, sem a Médiatanács nem érzi úgy, hogy közbe kell lépnie, sem kereskedelmi televíziók szerkesztői nem gondolják úgy, hogy megérné egy normális híradót készíteni. Miért is kockáztassák azt az 1-1,5 millió nézőt? Elvégre nézettségi verseny van, a médiatörvény által megkövetelt hírműsor letudva ...

Ilyen témában általában hamar előjön, hogy nem kell nézni, ott a távkapcsoló, meg hogy lehet más hírműsort is nézni. Nos igen, ez így is van.
Csak hogy a nézők nagy része ezt nézi, a nézők n agy része innen tájékozódik, nem fizet elő napilapra, nem internetezik, leül este a híradó elé, és amilyen hírt kap, az a napi hírfogyasztása. A MTVA/HírTV/ATV hírműsokról most hadd ne beszéljek, mert a párthíradók még ennél a bulvárhíradóknál is rosszabbak.

Kotroczó Róbert, az RTL hírigazgatója megkeresésünkre közölte, hogy a késő esti 11 órás híradót ajánlja, "amelyben kifejezetten közéleti, politikai, és gazdasági híreket válogatunk." Nehezményezte, hogy nem tekintem gazdasági témának "nézőket és így a családok pénzügyeit érintő témákat (használt autók, kiskertekkel a drágaság ellen, árak). A szerkesztési elveink szerint mi közéleti, gazdasági tematikának azt tekintjük, ami összefüggésben van az emberek mindennapi életével, pénztárcájával, közérzetével – amiről az utcán, a villamoson, a munkahelyén a kollégáival, barátaival, ismerőseivel beszélnek."
A 18-49-es korosztályban az RTL híradó nézettebb, Kotroczó szerint "ennek pedig valószínűleg az is az oka, hogy a különböző idősávokban adott összefoglalókkal elégedettek a nézőink. Szerkesztő kollégáimmal viszont mi sosem vagyunk elégedettek, és próbálunk minél nagyobb arányban szolgálni szociális, mindennapi életvitelt segítő, gazdasági, és kulturális hírekkel."   

Nm tudom, hogy Kotroczó Róbert és professzionális szerkesztő kollégai nézik-e Aaron Sorkin új sorozatát, a Newsroom-ot (Híradósok) az amerikai hírtelevíziózásról, jó lenne ha néznék, figyelnének és tanulnának. Mondjuk ebből a részletből. Bár ilyet úgysem fogunk Szellő Istvántól vagy Azurák Csabától látni ...

Címkék: média rtl médiatanács

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr944781304

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Melyik Híradót érdemes nézni? 1. 2012.09.18. 20:54:21

A Hír TV, ATV, M1 elfogult, az Rtl Klub és a tv2 bulvár. Röviden így lehetne összefoglalni a kínálatot. Elsőként az M1 március 16-i Híradóját elemzem ki részletesen, hát mit mondjak, tanulságos. Nézzük sorjában: 1. A főhír, a Honvédelmi Minisztérium...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tankaranka 2012.09.18. 18:46:17

ja azt elfelejtettem, nemsokára lesz benne kisoroszlán, akinek tigris az apja

most Drozdy Győzőnét mutatják a háziorvosnál, aki megfázott az időjárás miatt

vladimir964 2012.09.18. 19:04:28

Van 3 TV-nk is, de gyakorlatilag soha sincs egyik sem bekapcsolva. A gyereknek sincs igénye rá, pedig nincs eltiltva tőle. Van okosabb dolgunk is. Bízvást mondhatom, ragyogóan el lehet lenni a zajláda nélkül is.

jack o'neill 2012.09.18. 19:16:03

Egyetértek! Mélységesen egyetértek!
Magyar televíziózás és a híradózás kurvára ég és föld. Pedig a posztíró az RTL-ét nézte, ami talán - hacsak egy hangyaf@sznyival - de jobb pl a TV2 fosesőjénél...
Igaz elég csak meglátnom a Várkonyit és a hideg ráz ki a holt képétől...
A RémHírTV-t meg a ATV-t inkább nem is kommentálom, arra sem méltók.
Sajnos a Newsroom féle televíziózástól fényévekre vagyunk. Az egy fantasztikus sorozat (Sorkin nah!), egy érdekes világról, ami nagyon-nagyon messze van tőlünk.
Amit a sorozatbeli Will McAvoy megenged (vagy amit Mac mond és Charlie megenged neki) azért itt nagyon megb@sznák a stábot.
Ezért itt csak maradnak a bűnügyi hírek, balesetek, kismajmok születése, esetleg Megafrász, vagy X-Traktor reklám.

A linkelt, birkás RTL videóban az animáció valami siralom!!! 2003-4 körül PC játék (Ezt vedd meg!) szint. Sebaj, ez a szöszi riporter csaj mindig leköt, mindegy mit mond:DDDDDDDDDDDDDDD

Dr. GGG77 2012.09.18. 19:18:39

@enpera: Te sem néztél túl sok tévét. Az RTL Híradója minden volt, csak bulvár nem.

Dr. GGG77 2012.09.18. 19:19:41

@tommybravo: A kereskedelmi tévéknek a híradógyártás csak nyűg. Baromi drága műfaj. Viszont, ha már csinálni kell, szívesebben csinálnának jót.

Scala 2012.09.18. 19:20:47

Sorkin hetero, úgyhogy nem irányadó az Rtlnél.
Bár drogfüggő, az nyomhatna a latba...

Nagyon jó bejegyzés Zero, könnyesre röhögtem magam. Alapból nincs tévénk, de múlt héten szabadság alatt volt a szobában, az étteremben végigkövettünk egy Rtl Híradót, borzalmas. Arról nem is beszélve, hogy a férjem szerint hogy néz ki Erős Antónia (mint egy kiszolgált prosti).

Magam részéről a Rai 1. adásánál kötöttem ki, minden egyéb nézhetetlen volt, pedig olaszul még alapfokon sem beszélünk. Inkább nézem a nápolyi Camorra leszámolásokat, és a pórul járt bevándorlókat Lampedusan. Mondjuk életem legkínosabb szépségkirálynő-választását is ott láttam, ennyi vastagcombú nőt ömlesztve elképzelni se tudtam volna, az első feladat valami olyan volt, hogy fel kellett hívni egy telefonszámot (papírlapról), sikerül-e, rémesen kínos volt és érthetetlen... Elkapcsoltam.

soulclipse · http://soulclipse.blog.hu/ 2012.09.18. 20:05:02

Én az F1-en kívül gyakorlatilag tévét sem nézek. Hírek meg már régóta kizárólag online. Régen sokat olvastam MNO-t is, de ma már annak sincs értelme. Marad a "libsikomcsi" index, origo, portfolio, hvg, időnként a nol, és "mazohizmusból" a kuruc, persze módjával :).

Kirienko 2012.09.18. 20:06:09

RTL Híradó ESTE
Szellő István
Jó estét Kívánok!

Mindenki meghalt.

A halálos áldozatok száma folyamatosan növekszik abban a földrengésben, amelyben mindenki életét vesztette.
A fej nélküli holttesteket egy idős érdi házaspár találta meg a lakásukban, túlélőkről nem érkezett jelentés.
Az áldozatok száma egyelőre nem ismert, a Reuters hírügynökség szerint túlélők megtalálásának esélye nulla.

Valaki ma délelőtt megtámadta az RTL Klub székházát és Molotov-koktélokat dobált riportereinkre, néhányuknak azonban sikerült elmenekülnie, így ők meghaltak.
A késő esti sajtótájékoztatón filozófusokat korbácsoltak meg, és közben a frakció hangosan röhögött; ők is meghaltak. Kilátásba helyezték a „Médiatörvény” kifejezés használatának büntetőjogi tényállásba foglalását; ennek alapján aki más előtt, vagy Strassburgban kiejti a „Médiatörvény” kifejezést, az meghal.

Az Energetikai Minisztérium tájékoztatása szerint hétfőtől 70.000.-Ft-tal drágul az áram, nyugdíjasok esetében ez az összeg 2.000.000.-Ft-ot jelent. Önök biztos nem fogják tudni kifizetni, ezért meghalnak.

Mint tapasztalták, ma délelőtti adásunk elmaradt kollégáink hirtelen megfázása miatt. Az épület karbantartói körbejárták az épületet, és este 6-ra sikerült megtalálniuk, hogy honnan fúj a szellő.

Ma hajnalban beszakadt a négyes metró, és az öt kilométeres szakadékba zuhantak a munkások, tudósítóink keresték a művezetőt, de nem érték el.

Szindbád fagyöngy lett.

Külföldi híreink:

A Srí Lankai állatkertben elefántbébi született, de meghalt.

Késő este is várom Önöket, viszontlátásra.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2012.09.18. 20:06:54

pedig nem kellene mást tenniük, mint klikk bíbíszínyúz és ott vannak hírek.
hallott az egyszeri ertélklub-néző valamit az alábbiakról a híradóban?
- a nato járőrözés felfüggesztése afganisztánban csak elővigyázatosság (hol van afganisztán??? miért függesztettek fel mit???
- romney szerint a palesztinok nem akarják a békét (kijafax aza romníj? palesztinok? ja, azok a zsidók!!!)
- az arab világ forrong egy hülye film miatt
- japán és kína most nagyon rühelli egymást
- indiában kormányválság van
- 11 EU-vezető lényegében a tényleges unióról egyeztet varsóban

ehh.

igi1 2012.09.18. 20:12:19

@Link Elek: szerintem a Dallas, mg a Dáridó óta hülyül a nép.

a távoli rokon 2012.09.18. 20:19:00

már nem is emlékszem mikor volt bekapcsolva a tv-m utoljára. igaz régebbi modell, nincsenek színei, szóval fekete fehér. meg amúgy sem való ez a sok tudományos csatorna nekem, hisz úgyis csak azokat nézném. meg persze a bbc-t. dehát...
az internetet sem használom már,megcsömörlöttem a sok fölösleges információtól, a világ rettenetes valósága amúgy is megnyomorítaná lelkem.

van egy kisrádióm, éjszakánként azt hallgatom békésen, verseket írok és imádkozom.
vagy koalákat kúrok bedrogozva.

SlyZero 2012.09.18. 20:21:52

Sok szerencsét! De az első dolog amit megtanultam a reálgazdaságban, hogy azt add az embereknek, amit szeretnének, és ez, a nézettségi adatok alapján, bizony a hulladék. Lehet, hogy vannak páran, akik minőségi tájékoztatást akarnak kapni, de ők vagy nincsenek elegen ahhoz, hogy eltartsanak egy újságírói stábot, vagy már amúgy is előfizettek a Világgazdaságra (heti nélkül).
Üdv a Földön emberek!

Bluesrider 2012.09.18. 20:27:17

- Jó napot! Van rasszizmus a faluban?
- Nincs, de igény volna rá...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.18. 20:36:29

@Fedor:

"Amúgy viszont tényleg a legjobb hagyni a francba a tévés híradókat, és netről tájékozódni. Ha a 70 éves apósomnak megy, akkor bárkinek megy."

Nem értek egyet. Miért nem lehet este, mikor hazaérek a munkából, egy jó sör mellett a fotelből megnézni az aznapi híreket: Belpolitika-Külpolitika-Gazdaság-Kultúra-Közlekedési hírek-Bulvár/Bűnügy fontossági sorrendben?? A végén sporttal és időjárással.

Mégiscsak jobb, mint a neten böngészni. Ha belegondolsz, valahol az is félrevihet, mert csak azokra a hírekre kattintasz, amelyik valamiért felkelti az érdeklődésedet. A neten is kattintásvadász újságírók dolgoznak. Egy jó hírszerkesztőt csak nehéz munkával tudsz önállóan helyettesíteni.

bonifac · http://vezetek.blog.hu 2012.09.18. 20:37:32

@parttalan: Tökéletesen egyetértek, hasonlót akartam kommentálni, de olyan jól összeszedted, hogy felesleges.

A médiatörvény előtt pedig tényleg jobb volt az rtl híradó, a "tények" már akkor is vicc volt (bár az is jobb volt, el kell ismerni. És rövidebb.).

Nem nagy a választék, párthíradót (a négy fideszcsatorna) én sem nézek, minek?
ATV-t néha, hogy meglegyen a másik oldal, kicsit kritikusabb szemszögből.

Amúgy meg neten olvasgatok, ez még van. (Ki tudja meddig, majd lesz itt is nagy nemzeti tűzfal.)

seahawks 2012.09.18. 20:41:49

most már az m1 hiradó is átvette a bünűgyi hírömlenyt...

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.18. 20:41:55

Egyébként egyszer mi is próbálkoztunk ilyen Híradó értékeléssel, mi az M1 híradóját húztuk le annó nagyon:

nivo.blog.hu/2011/03/17/melyik_hiradot_erdemes_nezni_1

Érdekes most visszaolvasni, hogy milyen témák voltak másfél évvel ezelőtt.

brazileiro 2012.09.18. 20:43:55

"Nem tudom, hogy Kotroczó Róbert és professzionális szerkesztő kollégai nézik-e Aaron Sorkin új sorozatát, a Newsroom-ot (Híradósok) az amerikai hírtelevíziózásról, jó lenne ha néznék, figyelnének és tanulnának. Mondjuk ebből a részletből. Bár ilyet úgysem fogunk Szellő Istvántól vagy Azurák Csabától látni ..."

A posztban rengeteg igazság van, de ez az utolsó bekezdés tényleg kínos. Félve kérdezem: megvan, hogy Will McAvoy nem létezik, csak egy fiktív karakter? Miről szól a következő poszt: a buta magyar politikusokról, miközben az Egyesült Államokban 1998-ban egy Nobel-díjas közgazdászt, Joshiah Bartletet választották elnökké? Vagy az ostoba magyar rendőrökről, akiknek napokba tellett azonosítani a pécsi pszichológusnő DNS-ét, miközben Grissomnak két perc alatt megvan?

Aki valóban nézi a Newsroomot, az tudja, hogy pont arról szól, hogy az amerikai híradózás NEM ilyen, mint McAvoy és Skinner fiktív ACN-je. A Fox News, a CNN, az MSNBC gyakorlatilag csak negatív példákban jelenik meg (például ellenőrzés nélkül bemondják Giffords képviselőnő halálhírét - tévesen - miközben úgy kéne eljárniuk, ahogy a nem létező ACN teszi). Holnap este tessék megnézni a 8. részt az HBO2-n (már akinek van tévéje, persze). Nem lesz spoiler (mert az első öt percből kiderül): arról szól, hogy a komoly híradóval elvesztették nézőik felét, és kénytelenek kidobni a government shutdownról szóló blokkot, helyette pedig egy gyerekét (valószínűleg) megölő anya perét adják. Nem az ítélethirdetést, a per egy átlagos napját.

Ha már Newsroom-idézet, az amerikai televíziózás ilyen:

www.youtube.com/watch?v=HOlPsUbAHJo

És Nancy Grace - Will McAvoy-jal ellentétben, tényleg létezik. És mielőtt valaki azzal érvelne, hogy neki bűnügyi show-ja van, nem híradója, itt van a CNN ÉLŐ közvetítése az ítélethirdetésről.

www.youtube.com/watch?v=UTnCwE8xyj4

átlátó 2012.09.18. 20:49:52

Az első orrhangon elmondott hír óta valóban nem nézek tévét... és ez már régen volt... orrhang nélkül sem érdekel, csak szólok és előre, mert utólag nem érvényes.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.18. 21:01:21

Én amikor elmegyek bevásárolni, mindig végigpásztázom szemmel, hogy mik vannak a különféle magazinok címlapjain és még ezelőtt próbálok a rémületből feleszmélni, hogy én következem a kasszánál. Híradót nagyon ritkán nézek, havonta egyszer, a poén kedvéért, legalább megtudom, milyen állatkák hol születtek és jól vannak-e.

soproni1 2012.09.18. 21:27:22

Nincs olyan hírcsatorna, ahol Mágikus Erzsike mond ezotérikás híreket 500ft/ percért ? És közben gyógyíthatna is. Szeretem a Nóta tv-t is Bunyós Tibivel és gépi zenekarával.

2012.09.18. 21:32:28

akkor 2 hét folyamatos Hír TV nézést kapsz büntiből, mert bántottad az azurák csabikát
fellebbezésnek helye nincs
(ezután zero várható többéves grazi gyógykezelésére adományokat várunk a számlaszámomra, melyet később teszek közzé)

lost hope 2012.09.18. 21:32:49

Tanuljatok nyelveket, nézzetek külföldi műsorokat. Akkor kiderül, hogy

- létezik színvonalas kereskedelmi televíziózás
- történnek dolgok a világban a megkéselte-fideszmszp-pandamaciszületett háromszögön túl is

Netszamuráj 2012.09.18. 21:40:19

Lehet, hogy szar, lehet, hogy bulvár, de egyedül az RTL Klub híradójában lehet hallani a kormány kínos dolgairól, a többi csak heves nyelvcsapásokkal szolgálja a Pártot!

flippant 2012.09.18. 22:03:18

Meg a csaj is gáz benne (BA) a nagy orrával és az erőltetett hangemelkedéseivel. Hűha. Mintha olyan egetrázóan fontos lenne, hogy az ork apuka megerőszakolta a 8 éves kislányát vagy hogy az ÁNTSZ beoltotta higannyal a fél falut. Húúú. Meg mikor beajánlják a NCi-t vagy hasonló sorozatot a híradó végén. Maradjanak velünk. A k.anyátokat, azt.

Horizont 2012.09.18. 22:11:25

Zero te is inkább kenyéren meg vízen éltél volna 1 hétig jobban jársz mint a ker. tv híradóival:) Jó a poszt, valós a probléma. Nem osztom azt a nézetet, hogy nem kell tévét nézni. De igenis kéne. De nem lehet. Ebben az országban annyi minden nem működik és mégis hisztek ebben a nézettségi adathalmazban? Mert én nem! Jönnek ezzel az "erre van igénye mindenkinek" dumával. Van igény de nem mindenkinek. Inkább azért csinálnak ilyen híradót ,mert ők loholnának a nézettség után és azt hiszik, hogy tényleg erre van igény. Ez a könnyebbik megoldás nekik és mennyivel kockázatmentesebb mint a TÉNYLEGES híreket leadni. Abban nagy lenne a rizikó.Hány percig volt a kormánypárt, mennyi ideig az ellenzék? Hangolják -e a jó népet? Esetleg pont tőlük tudnak meg az emberek valamit amit nem is kéne? Sorolhatnám vég nélkül. Még a végén a hatalom megharagszik. Kereskedelmi ide vagy oda, nem mindegy nekik. Ők is magyarok, dörgölőzni muszáj.
Egyszerűbb lesüllyedni egy mélyrepüléssel szint alá. Abból baj nem lehet. Aki igényesebb (szeretne lenni) az elkapcsol a többség meg beletörődik, hogy ezt kapja!
Nem mindenki internetezik, ráadásul én szeretnék mindennap egy jó híradót nézni. Régen hajdanán a moziban is imádtam a film előtti híradókat -pedig azok egyoldalúan tájékoztattak anno, de mégis jobb volt mint ez a mai borzalom.

Horizont 2012.09.18. 22:51:13

@KopaszMercis:
Nem, ő hülye szegény!!:) Lehet, hogy buzi is, de az bizonytalan! Az előbbi az tuti:)))

Walter Hartwell White 2012.09.18. 22:55:59

"Iszonyúan dühös vagyok, és egy percig sem tűröm ezt tovább!"

www.youtube.com/watch?v=0lIdfNbMmMA

( www.imdb.com/title/tt0074958/ )

Vitez Belizar · http://agoraanomalia.blog.hu/ 2012.09.18. 23:20:09

Nem hiszem, hogy a szabályozás jelentené a megoldást, és azt sem, hogy meg kellene változtatni a kertévéket. Amióta világ a világ, békeidőben az emberek többségét nem érdekli a nagypolitika, inkább az elborzasztó vagy nagyoncuki pletykálnivaló. A kertévék ezt az igényt (igénytelenséget) szolgálják ki, másodpercre pontosan kimérve, a nézettségi adatokra támaszkodva. Ez a dolguk... A bajt inkább abban látom, hogy nincs alternatíva, ha valaki minőségi, független(!) hírszolgáltatásra vágyik. A közszolgálatinak kellene ezt nyújtania, de nem teszi.
(állítólag az állatos híreknél a legkisebb az átkapcsolási arány, ezért fejezik be mindig olyannal híradókat. Amit lehetne magasabb színvonalon, nem bulvárosan is tálalni, de... erre van igény)

brazileiro 2012.09.18. 23:38:31

@Vitez Belizar:

Szerintem is az a legnagyobb baj, hogy nincs alternatíva.

Nem az a baj, hogy a közszolgálati tévé kormánypárti, ezt a közszolgálatnál nehéz megakadályozni (Franciaországban és Németországban is), a probléma a mérték (a pofátlanság mértéke). Az sem baj, hogy a hírtévék (Hír TV, ATV) politikailag elkötelezettek, a Fox News és a CNN is elkötelezett (előbbi konzervatív, utóbbi liberális). A probléma a mérték (avagy mértéktelenség): a kritikátlan párthűség. A Fox egy amerikai konzervatív számára elvi mérték - a Hír TV nálunk pártmérce.

Ha Romney az abortusz legalizálásáért kezdene küzdeni, a Fox véleményműsorai nem lennének a hívei. elküldenék az anyjába. Nálunk a Hír TV azonnal beállna mögé. Ugyanez fordítva is igaz, ha Gyurcsány - de ezt nem is érdemes végigmondani: nincs olyan dolog, amiről Gyurcsány ne gondolt volna már két ellentéteset, és az ATV mindig egyetértett vele.

És ez bizony a nézők miatt van így. Ha lennének konzervatívok Magyarországon, akkor a Hír TV konzervatív lenne. Ha lennének liberálisok, az ATV liberális lenne. De nincsenek. Rajongók vannak. Gyurcsányistának lenni olyan, mint Neoton Família rajongónak, orbánistának, mint Jimmy-hívőnek lenni. Így az ATV gyurcsányista, a Hír TV orbánista. Ha Orbán és Gyurcsány holnap poénból helyet cserélne, híveik 99 százaléka menne velük.

A tévék mindig a közönségigényeket szolgálják ki. Lehet azt gondolni, hogy az RTL (amelynek 15 éve egy belga a vezérigazgatója, mert nem merik a magyarokra bízni) direkt olyan híradót csinál, ami senkit nem érdekel, de ez nevetséges. Pontosan dekára tudják ott is, meg a TV2-nél is, hogy mit néznek sokan és miről kapcsolnak el. Nagy tehetség egyébként nem kell ahhoz, hogy megjósoljuk. Mit ad Isten, egy olyan országban, ahol 50 százaléknál magasabb azok aránya, akik most nem mennének el választani, az emberek elkapcsolnak a politikáról.

Jééééééééé....

dekol84 2012.09.18. 23:43:51

A sok mocskos buzi köcsög zorbán seggnyaló fityesz szavazó ezt szopja magába naphosszat, megspékelve némi rémhírtv-lánchídrádió-amagyarnemzett hazugsággyár médiával oszt csodálkozunk, hogy agymosott mind az összes idióta, de olyannyira hogy a vezír csöcsén csüngve képtelen az önálló gondolkodásra! Hogy a keze rohadna le mindnek, aki ennek a csürhének 2/3-ot szavazott!

dekol84 2012.09.18. 23:45:14

@a távoli rokon: Gratulálok! Te aztán tudsz élni! Csókoltatom a seggbekúrt koaláidat!

dekol84 2012.09.18. 23:46:30

@Netszamuráj: Ez így igaz! A TV2 is egy mocskos zorbán seggnyaló fostalicska adó!

dekol84 2012.09.18. 23:50:26

@Vitez Belizar: "Nem hiszem, hogy a szabályozás jelentené a megoldást, és azt sem, hogy meg kellene változtatni a kertévéket. "

Nem hát! Regisztráció kell aranyapám, regisztráció! Hogy rohadna meg az összes fityeszes fasz kósától kezdve a kövéren és áderen át a zorbánig és a ző idióta szavazóik is egytől egyig!

arabiata · http://qtqt.blog.hu 2012.09.19. 00:00:23

Én már 4 éve nem nézek tv-t, igaz lassan néhány magyar (i)nformációs oldal is a kertv-k szintjére süllyedt. Pici nyelvtudással a neten csodálatos világok tárulnak fel. Párommal meg tudjuk beszélni, hogy milyen érdekességeket találtunk a neten, ez sokkal jobb, mint agy nélkül bámulni a dobozban az intimbetét reklámokat. Sajnos a kertv-k csak a pénzre hajtanak a nézőszámon keresztül, a közszolgálati adók pedig hiteltelenek. Maradnának a tematikus csatornák, de ott meg vagy silány bulvár minőséggel próbálnak 40 percbe beszorítani egy témát, vagy állandó ismétlések vannak.

redriot77 2012.09.19. 00:55:17

Évek óta nem nézek híradót. A neten megkeresem és elolvasom azokat amik érdekelnek. Faszt érdekli hogy hol milyen balesetben hányan haltak meg, hogy melyik benzinkutat / bankot rabolták ki, hogy melyik lakótelepen nincs melegvíz két hete, stb.

A legszánalmasabb mikor bemutatják a hírt, hogy mittomén: 52 éves májbeteg férfi kiugrott 8. emeleti lakása ablakán. És akkor ofkorsz végig kell kérdezni három szomszédot (otthonkás/melegítős IQ70 öregasszonyok általában), egy mentőorvost, meg a kerületi kapitányság szóvivőjét. Elmegy vagy 3 perc egy ilyen "hírre". Ezek tényleg olyan közérdekű infok hogy híradóba valók? Az hogy Békásmegyeren kiraboltak egy éjjelnappalit az befolyással van az emberek életére?

Ahogy az index címlapra kirakják a mell/pina/segg/villantás címeket, a híradóba baleset és bűncselekmény kell. Lehet hogy ebben az országban csupa látens Crash rajongó él? (a Cronenberg muvira gondolok :)

Gáborom 2012.09.19. 01:00:22

@Thasaidon: nem a fizikai hanem a szellemi képessége hiányzik az embereknek,hogy befogadjanak mást is mint a bulvárhíreket.

A tv2 tényekje az überalja a híradóknak, de tény,hogy az ertéel-é sem kutya.

De mit várunk egy olyan országban, ahol a két országos kercsatorna két új adóján prémium tartalomnak nevezik a big brothert meg a való világot,vagy épp két éve dobozban pihenő,újravágott asszony kereső "valóság" "show"-t.
Se nem valóság, se nem só.
Csak szar, sótlanul.

brazileiro 2012.09.19. 01:25:46

@redriot77:

"Évek óta nem nézek híradót. A neten megkeresem és elolvasom azokat amik érdekelnek."

Bocs, de onnan lehet tudni, hogy valaki csak divatkommentelő, hogy ilyen faxságokat ír. A kettő (a híradó és a net) ugyanis nem kompatibilis egymással. Híradót nem azért néz az ember, amiért netet olvas. Még az Egyesült Államokban sem.

Leegyszerűsítve: a netet (ha jól működik), azért nézed, hogy értesülj dolgokról, híradót (ha jól működik), azért, hogy lásd a dolgokat. Magyarországon egyik sem működik jól. De a tévémég mindig könnyebben veszi át a net feladatát, mint fordítva.

Vajon akad épelméjű ember az Egyesült Államokban, aki egy elnökjelölti vitát a Huffington Poston, a gawkeren vagy a politicon követne? Egy lófaxt! Ott legfeljebb kommentálja.

15 éve hallgatom, hogy most már csak két-három év és az internet lenyeli a tévét. Most már tiszttán látszik, hogy ez - az anyagi erőforrások koncentrációja miatt - fordítva fog megtörténni. Vagy szerintetek mekkora gondot jelentene az RTL-nek (ha valamiért muszáj) felvásárolni az Indexet? Még a tv2-nek sem jelentene gondot. De lehet, hogy a Viasatnak sem...

H3rold 2012.09.19. 03:11:43

Én már évek óta nem nézem ezt a fos rtl híradót. Másnak se javaslom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.09.19. 04:49:26

@Quarker: "Vajon akad épelméjű ember az Egyesült Államokban, aki egy elnökjelölti vitát a Huffington Poston, a gawkeren vagy a politicon követne?"

De nem is az esti híradóban látja, remélem, hanem van róla valami hosszabb műsor is. @redriot77: arról írt, hogy híradót nem néz. Ha pedig az amerikaiak csak a híradóból tudják meg a választási licitálás lózungjait, akkor azok sem jobbak nálunk, mert ők sem tudnak többet azokról, akiket maguk fölé ültetnek, mint a mi hazánkfiai.

Ez esetben, anélkül, hogy én ezzel kérkedni próbálnék, én sem nézek híradót, és én is a neten keresgélem meg a hírek használhatóbbjait. Az m1 híradója egyébként akkor is sokkal jobb, ha sok benne a pártos üzenet is. Ha politikáról és effélékről beszélnek, akkor legalább annyi kiderül, hogy miről is hazudnak. (Ez nem igaz, mert nemigen hazudnak a híradók, csak "szerkesztik" a mondandót, amint azt amerikai elnökválasztási licitről odaát tudósító hírek is tehetik. Mindig a legjobb hazugság az, aminek az elmondott része tényleg igaz.) Ha csak gyilkosságokról és büfizőversenyekről hallok, akkor nem tudtam meg ennyit sem. Szóval m1, többet ér, mint a kereskedelmiek együttvéve, és sokkal idő takarékosabb.

A neten olvashatók sem igazak csak azért, mert a neten sok dolog megtalálható. Ha egy hírportált olvasol, akkor azt olvasol, amit az a szerkesztő neked el akar mondani, azt pedig nem, amit ő esetleg még tud, vagy amit ő is elfelejtett megtudni. Ha meg blogokból és facebookos posztokból próbálna az ember kézimunkával összeszedni az igazságot, akkor nem tudom, hogyan tudja szétválogatni a futóbolondokat az elmeháborodottaktól.

Az igazi hülye duma egyáltalán nem ez, hanem az, amikor kijelenti valaki, hogy neki nincs tévéje. A hülye ezek szerint még nem hallott arról, hogy a tévén filmcsatornák és DVD-k is nézhetők, de van, aki szereti a főző- és belsőépítészeti műsorokat, 2. világháborús történeteket, óriási masinákat nézegetni, bár ezek sem mindig találhatók meg könnyen a börtönlakók és gyilkos cápák tömege között.

A poszt jó volt, elteszem magamnak, érdekes lesz két-három év múlva újra belebotlani, és elgondolkodni, hogy milyen jó is volt a helyzet ma.

Tryst 2012.09.19. 07:05:23

Tegnap, pont a poszton felbuzdulva, összehasonlítgattam pár hírportált.

Kezdtem rögtön a köztévék hír oldala vs. index, origo. Hát tragédia az is. Sehol egy, a jelenlegi kormányra negatív felhangú hír, míg a másik két oldalon a címlapban volt legalább két ilyen.

Mondjuk a "nemzet" tudatállapotát tökéletesen mutatja a múlt heti Varga-féle felszólalás. Egy fáradt ember (gombnyomó droid) este 10kor belekezdett pár önálló mondatba, amit csak nagy nehezen tudott befejezni, kissé kaotikus volt. Ezt a facebook és egyéb segítségével sikerült nő-apokalipszisként eladni, és több millió emberrel úgy bekajáltatni az 5 perces felszólalásból két mondatot, hogy az csoda! Persze, a kutya se nézett utána, hogy mit is mondott pontosan narancsdroidunk, hogy mik voltak a fidesz aggályai a tervezettel (visszaélések tömkelege), csak a like-ot nyomták habzószájjal, észnélkül olyan nő ismerőseim is, akikből azért többet néztem ki...

Aztán 10 korosztályom környékén lévő embernél próbálkoztam némi politikával (21-40 év) és 10ből 10szer le lettem hurrogva, hogy "nepolitizáljámááááá".

Szóval ezért tart itt az ország, ahol, mert azok, akik megtermelik az adót, leszarják, hogy rángatják őket összevissza, sírnak rínak, hogy magasak az adót, meg a büdös nyugdíjas, és a szemét kormány (fideszmszp egyremegy), de az még véletlenül se fordul meg a fejükben, hogy erről ők tehetnek, amiért átengedték a hatalmat az eltartottak kezébe.

A Spanyol Inkvizíció 2012.09.19. 08:10:59

1. Mióta kötelező nézni a Zertéelt?
2. Szenny jön belőle az már szent igaz, csak az a baj, hogy erre van igény. A benzinkútnál látom a kirakott újságok címlapját, hát elég elszomorító, hogy ez kell a népnek.
3. Viszont a Zertéel az egyetlen, aki be meri vágni egy Orbán nyilatkozat alá, hogy mit mondott egy héttel korábban és hogy mekkorát hazudott megint.

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.09.19. 08:19:59

@Kirienko: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Te mekkora idióta vagy, könnyezek a röhögéstől. :D

Dr. Shit Pál (törölt) 2012.09.19. 08:20:57

Különben ATV világhíradó... Az nem politikai megrendelésre készül és korrekt.

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2012.09.19. 08:31:59

14 éve hajnali 3-kor kelek , pék vagyok . Nagyon "szeretem a munkám", 150 ezret keresek havonta. Sok embernek okozok örömet, boldogságot, jóérzést, naponta kell a csúcson lennem.
Ki ad nekem ezért plusz milliókat, kormánykitüntetést, médiaszerepléseket?

Örülök és büszke vagyok a magyar olimpiai sikerekre, de hány bőrt húz még le az átmeneti kormány az ünneplésekkel, öntömjénezéssel?

A bajnok vagy helyezett megnyert egy versenyt, hogy ezt olimpiának hívják az egy dolog.
Neki az a munkája, azért fizetik. Miért kell ekkora plusz jövedelmet juttatni nekik és plusz kitüntetéseket adni.

Csak a munkáját végezte, jól!
Sunyi módon utólag határozták meg a jutalmakat.

Miért nem év közben támogatják őket normálisan, illetve nagy részét a tömegsportra, az egészségesebb nemzetre kellene fordítani!

A politika saját fényezésére használja őket, én 1 verseny megnyeréséért nem adnék ennyit.

Profitálhat az erkölcsi sikereiből, de azért abnormálisak az összegek és a péknek is jól jönne.

Ez a komcsi stílus tipikus sportpolitikája.

Szép volt fiúk, lányok, de sok a lóvé érte!

Jurganov 2012.09.19. 08:35:37

@Bluesrider: kihagytad az elejét, de sebaj. valakinek így is tetszik.

zírónájn 2012.09.19. 08:46:18

@tandora:

"Nem tudok betelni annak elemzésével, hogy a kommentelők hány százaléka nem néz/soha nem nézett/nem is fog nézni tévét. Nincs tévé előfizetése. Van tévé előfizetése de csak Spectrumot, sportcsatornát, natgeo-t, zene tévét néz.

Ettől függetlenül kiforrott/kialakult véleménye van az összes kereskedelmi tévéről, párttévéről, ismeri a bulvárhíreket (teljesen véletlenül azokba futott bele a neten a napokban, amikből hír lett a kertévékben), a sorozatok szereplőit, a híradósokat, műsorvezetőket, celebeket, stb.

--Következtetés: vagy az van, hogy Magyarországon nem fedik egymást az internet és a tévé előfizetők maximum csak egy keskeny sávban, és ez a keskeny sáv nem kommentel.-- "

Talált, süllyedt. Kb. az indulása óta olvasom ezt a blogot,de most kommenteltem egyet, a kedvedért. :)

Shopping 2012.09.19. 08:57:27

Mit csodálkoztok?

Abban az országban, ahol a MÓNIKA SHOW visszatér, minden megtörténhet...

Erre van igény.

A multik is azért árulnak szart, a boltban, mert erre van igény.
( nézz meg egy Tesco-t vagy Auchan-t Angliában illetve Franciaországban.)

szenthy 2012.09.19. 09:09:29

Én ezt már évek óta mondom ,...persze sajnos csak a saját társaságomban,ahol szintén azonos véleménnyel van mindenki,....hogy ezek a kereskedelmi adók a HÍRADÓ tekintetében egy nagy ragyás NULLA..!!! Ezért magam s sokan mások is nem szoktunk rá, mert beteges emberek MAGAMUTOGATÁSAIVAL és hűlyeségeivel nem fogom magam fertőzni. Ez persze csakúgy a
Monika és Győzike műsorokra is vonatkozik. Amit a kereskedelmmi csatornákon megnézek az kizárólag SPORT és FILM müsorok, bár ezek között is ritkaság ami nézhető, mert vagy nincs sport műsor, vagy a filmek is ősrégiek!! ERGÓ....nem nézzük már régóta ezeket az adókat!!!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.09.19. 09:09:31

@ccactus: A neten több helyről tudsz tájékozódni, és hamarabb. Még időt se kell többet szánnod rá, mint amennyi idő alatt megnézel egy Híradót. Ha néha véletlenül belepislogok valamelyik esti híradóba, akkor kétféle hírrel találkozok: vagy érdektelen bulvárral, vagy olyannal, amiről már tudok, van, hogy már két napja.

Kalor 2012.09.19. 09:24:50

nemcsak a hirmusorok ocskak, de minden mas egyeb musor is zommel. az allatos csatornakon is. idetlen bulvaros stilusban adnak elo mindent, es rengeteg a reklam - lehet, hgoy "csak" onreklam, de meg ugy sem lehetne vegignezni egy musort nyugisan. a tv mint mufaj tragikus. nekunk valoban nincs itthon tvnk mar sok eve, de ha valakinel ott vaguynk, akkor bele-belenezunk, foleg, mert a haziak nezik, illetve a gyerekek nincsenek eltiltva attol, hogy megnezzenek eztazt a gyerekcsatornakon, amik meg aztan foleg gazok, de ennyit kibirnak a gyerekeim, heti max 1-2 ora. azert, ami a tvben lathato, teljesen felesleges otthon tartani egy keszuleket meg elofizetest.
a hogyisirjamkorul netes portalok is csusznak kifele az erdeklodesi korombol, olyan szinten elbulvarosodnak. tobb rovatnal megfigyelheto, hgoy az evek soran melyrepulest vett a szinvonala. a magyarorszagi mediara ez az igenytelenedes mindenhol megfigyelheto. lehet, hgoy ez vilagtrend, es akkor nagyon szomoru, de annyi tapasztalatom nincs kulfoldi forrasokkal egyelore, hogy ezt biztosan kijelenthessem.
es egyebkent az nem igaz, hgoy erre van igeny, csak kiszolgaljak a kozizlest. a media fontos szuroje az informacionak, ezzel befolyasol is. van felelossege.

Egyéves Önkéntes 2012.09.19. 09:27:31

Mink nem nézünk tévétet! Vagy klasszikus orosz költők műveit olvasgatjuk vagy pedig eljárunk hangversenyre.

Szatticsek 2012.09.19. 09:38:53

Manipulatív idiotizmus... aki híradót néz, annak külön úgy kell!
Valóban vannak, akik olyan értelmi szinten állnak, hogy szükségük van az esténkénti elborzasztásra, mert nincs életük, és más nem történik az ócska életükben...
Kedves Egyéves Önkéntes! Sajnos nagyon sokan nem tudják már mit takar a "klasszikus orosz költők művei" kifejezés... és ez nagyon szomorú...
Talán örülnünk kellene, hogy mi még megtehetjük, hogy elzárkózunk a szenny elől - amit a tévé ont magából.
Engem már a sport sem érdekel, mert az is csak egy cirkusz... és nem látunk mögé.... ki kit veszteget meg, vagy ki kit doppingol és miért...
Ezeknek a híreknek pedig nincs értékük, mert az állampolgárok életét abszolút nem befolyásolja...
Rengeteg információ-áradattal szembesülünk, és van, aki nem képes szűrni. Őket be lehet csapni, a többiek pedig - köztük én is - előbb-utóbb belefáradunk az állandó "kizárásos hadműveletbe" ... de talán ez a cél, akárhogyis, de kicsinálni a népet...

Szatticsek 2012.09.19. 09:41:27

...jah, még annyit, hogy a klasszikus orosz költők műveinek olvasása egyenes arányban csökkenti a környezetünkben fellelhető beszélgetőpartnerek és/vagy beszédtémák számát. :))

monyon le 2012.09.19. 09:46:39

Mosolyra, sőt röhögésre késztet, ki fennhangon ide leírja, hogy nekem nincs TVm, vagy én nem nézek TVt! Ja, persze..... de sír a szája a CHF szabadfelhasználású hitel miatt, melyből megvette a csilli/villi, superHD 16:9 3D LED SMART eszközét. Ugyan má, ne legyünk álszentek.

Más szemszögből a ker.csatornák hírszerkesztési stílusa valóban egy agyporszívóra hasonlít, de erről valószínűleg az überhypster hírszerkesztők és az ezért felelős vezetők tehetnek. Úgy érzik, ma ezzel növelhetem nézettségem, mely pénzt jelent a hírdetési versenyben. Azt, hogy milyen mocskot tollnak le a képernyőn, nem érdekli őket. Lényeg az, hogy a szép grafikonok magasan ívelve mennyeken felfelé, mert a hirdetőim erre a grafikonra kíváncsiak!
Miért van az, hogy a marketinges cégek csak is a TV hirdetésekben hisznek, semmi másban! Mert kevés munkával, rengeteg pénzel szerintük így lehet elérni a legtöbb "fogyasztót" Ergó, a hirdetési piac befolyásolja saját TV nézési szokásainkat. Addig míg a nagy cégek több milliárd költenek buta kis TV reklámokra addig a kerTVk széttárt ánusz rózsával várják az újabbnál újabb bugyuta TV spotokat, a köztes időt, melyben nem mennek a hirdetések használják ki arra, hogy töltelékkel megtöltsék. Az az agymosással .

Seduxen (már NEM dr.) 2012.09.19. 09:48:18

Én jó ideje nem tudok esti híradókat nézni (vagy Jim-Jam/Minimax megy éppen, vagy játszok a gyerekkel...), de személyes kedvencem Párt1 TV esti híradója volt, főleg a tojásfejű Gulyás Istvánnal (és asszem Szőllősi Györgyi volt a műsorvezetőtárs, na ő mondjuk erősen suna+). Azt a meggyőződéses narancstálib lakájt... Beszarás. Minden este hangosan megjegyeztem, hogy ezt is elsőként fogja falhoz állítani a forradalom....

Szóval az M1 híradó - gondolom azóta sem változott sokat - nagyon jó kis cucc, én szakadtra röhögtem magam rajta. Közszolgálati. Azbaszdmeg...

Épelméjű 2012.09.19. 10:11:45

Hangosan visítottam a poszt egyes részein:)
Stand Up produkciónak is jó lenne :))
Grat hozzá!

Amúgy nem kell csodálkozni, ez Mao, erre van igény, az ilyen tájékoztatás a vezetők érdeke. Miből hiszi bárki is, hogy ez megváltozhat az elkövetkező 2-3-4-5-6 évben? Fidesszel, MSZP-vel?
ugyan....
Amíg lesznek milliók, kik erre a két pártra szavaznak, addig lesznek milliók kik a TV2 és RTL-en nevelkednek.

Úgy kell nekik:)

2012.09.19. 10:32:27

Hát inkább nézzen aki akar Rtl-t mint M1 hiradót vagy hirműsort, mert hányingerkeltő amit ezek művelnek.Ma reggel, nem szándékosan--mert útálom az M1-et--egy beszélgetést hallgattam az Örmény Országos Elnökségének vezetőjével.( ha rosszul irtam a titulust, elnézést érte).
A barom M1 -es müsorvezető közölte hogy nekünk is területi vitáink vannak a románokkal, mint az örményeknek az azeriekkel!
Azt hittem rosszul hallok, de nem mert megismételte az agyhalott fideszdroid.
Basszus! Ezt a sok idióta, barom seggnyalót honnan szalasztották ide?
Vajon kinek a seggét nyalják ezek a pojácák?
Vagy netán ezek csókolgatták Viktor kezét-lábát-seggét, mint tették a hollandok elleni vereség után bekövetkezett "kormányfői katarzisban"?
Nem csókolgatni kellett volna, csak az elgurult gyógyszert kellett volna megkeresni és beadni a hős, félázsiai nomádszármazék vajdának!
Ezeket az idióta agyhalott M1-eseket pedig elküldeni kapálni, talán ott a növények nem kapnak hányingert a sok hülye hazugságaiktól. Bár sosem lehet tudni, hogy a növények elviselnék e ezt a sok ökörséget, vagy inkább a föld belseje felé nyomulnának..

Kalor 2012.09.19. 10:41:38

@monyon le: pedig egyre tobben vannak, akik inkabb ugy elnek, hgoy szerenyebben talan, de hitelmentesen (vagy nagoyn minimalis szazalek a hitel a fizeteshez kepest), tudatosan visszafogjak a fogyasztasukat, vagyis inkabb ugy mondanam, egy realis szinten tartjak, ez ugye egy atlagosan elvart szinthez kepest visszafogas, es nem halmozzak a technika vivmanyait, nem cserelik mindig a legujabbra stb, szoval osszessegeben az ertekrendjuk nem egyezik a fogyasztoi tarsadalom ertekrendjevel teljes mertekben. ugyhogy ha valaki azt irja, nincs tv-je, mondjuk legyen benned egy egeszseges szkeptikussag, de ne gondold azert azt, hgoy tvje marpedig mindenkinek van.

a tvreklam iszonyu hatekony, a medium jellegebol adodoan is. es gyanitom, ha nem a reklamokbol elne az ado, hanem elofizetesekbol, az valamennyi minosegjavulast eredmenyezhetne. de meg mindig nem tul sokat.... mindenesetre igy, hgoy "ingyen" van szinte nezi boldog-boldogtalan. jo lenne a gyerekeket felkesziteni hgoy a reklamokat tudjak megfeleloen helyukon kezelni, de ez mar vegkepp nem fer a tantervbe, meg aztan ugy lennenek ugy felpumpalva mindenfele fogyasztas irant vaggyal ahhoz, hgoy az elso fizujukat, aztan a kovetkezo husz evit elore egy osszegben el ne koltsek amint megtehetik, es ezzel nagyjabol a jovojuket is. node ez mar messzire vinne hagyjuk....

Egyéves Önkéntes 2012.09.19. 10:46:12

Mink vettünk fel CHF hitelt, de nem éltük fel lapostévére mint a sok agymosott, hanem befizettük az államadósság elleni alapba!

kifordított nagyanyó 2012.09.19. 11:20:14

@Seduxen (már NEM dr.): Azbazz! Én láttam valamelyik nap a másnapi műsorajánlót!
Azt a benyalást a kormánynak!Enyhén szoci és lmp szidás volt benne!
És ez csak egy kibaszott ajánló volt!

Geza 2012.09.19. 12:58:47

@Kalor:
Anthony Pratkanis és Elliot Aronson: A rábeszélőgép (avagy élni és visszaélni a meggyőzés mindennapi mesterségével)

Kis zsebnapló-méretű könyvecske, olvasmányos (nem begolyós pszichomókusság), és a második kiadása még kapható is:
www.libri.hu/konyv/a-rabeszelogep.html
www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?TabSheet=book&BookID=160521&GotoBook=True

Amint a gyerek meg tudja érteni azt, hogy vannak, akik olyasmit akarnak neki eladni, amire nincs is szüksége, és ezek úgy próbálnak neki hazudni, hogy ő ezt ne vegye észre, onnantól a kezébe lehet adni ezt a könyvet (már persze miután a szülő átolvasta).

ravezed 2012.09.19. 13:06:33

"Én nem nézek televíziót, mert abban az ördög jön démoni formában"
csodálkozom, hogy ezt még nem idézte be senki :D
Én egyébként legutóbb tudatosan olimpiai közvetítést néztem, nem tudatosan meg valami szar ajánlót, mielőtt múlt vasárnap beraktam az USB-s külső vinyóról a Bosszúállók 3D-t. Nekem nincs saját tv-m, de ha saját lakásom lenne, abban lenne - feltéve, ha van rajta HDMI meg USB bemenet :D
Az ilyen Spektrum, Discovery meg stb. meg nem túl gazdaságos, mivel fizetsz ezen kívül még 50 csatornáért, havi többezer forintot, és oda se kapcsolsz. Akkor inkább a netért fizess és torrentezz!

Csigataposó 2012.09.19. 13:34:57

He mi az ma nincs poszt? Nekunk fogyatekos, berretegoknek is jar a napi rettegni valo. Zero kovetelem az uj posztot. Vagy semmi sem bancsa szemeteket ma?

Csigataposó 2012.09.19. 13:46:49

Pedig erdekesek a hirek tegnap ota, ugye en azt tudom jo reg ota, hogy a maganynyugdij rendszert ertelmetlenul lebonto partra nem szavazok. De most elertek evvel a regisztracios rendszerrel amivel abszolute ertelmetlenul, de legalabb dragan vegzalnak es baszogatnak, hogy elmegyek regisztralok es jol az MSZPre vagy a DKra fogok szavazni (majd megnezem valasztas korul melyiket utalja jobban a Fidesz), hogy ok is legyenek bosszusak es frusztraltak kapjanak jol agyergorcsot a szavazobazisukkal egyutt, mint en toluk.*
*Amenyiben nem lesz egy part se aki realisan legalabb egy embert parlamentbe tud juttatni es azonosulni tudok a programjaval.

Dr.Zemberevő 2012.09.19. 14:02:35

@kotov: pontosan ez az oka.
Valamint a probléma kerülés. Az ilyen langymeleg szar hírekbe biztos nem köt bele senki.

hummertime 2012.09.19. 18:22:01

Visszatérő gondolat, hogy azért adják ezt a bűnügyi-bulvár vonalat a híradóban, mert erre van igény. Komolyan kérdezem, hogy ha valakik előállnának mondjuk pár százezer aláírással (petícióval), hogy mégsem ez az igény, akkor történne valami változás? Mert a kommentekből úgy tűnik, hogy nem ez a mostani fos szint az igény.

Jurganov 2012.09.19. 19:03:58

@hummertime: nem azért adják mert erre van igény. egyszerűen azért adnak ilyet mert 1, ezzel tudják hülyíteni az embereket (mármint szó szerint butítani); 2, ezzel sikerül az emberek ingerküszöbét annyira felvinni, hogy az igazság/nagyobb problémák sem mennek át rajta.
az usaban anno kötelezően volt egy iroda minden tv-társaságnál, hogy ellenőrizzék, hogy a híreket a valóságnak megfelelően adják le. az első dolog volt, hogy megszabadultak ettől.

ccactus · http://nivo.blog.hu/ 2012.09.19. 20:04:56

@Fedor:

Ez így van sajnos. Ennek ellenére egy félórás esti tv-híradó kiváló eszköze lehetne az információszerzésnek.

Ép ezért szerintem nem szabad belenyugodni abba, hogy a mai híradók olyanok amilyenek. Igenis kritizálni kell az olyan tv csatornát, amelyik nem tud egy normális félórás híradót összeeszkábálni. Szerintem az nem megoldás, hogy belenyugszunk, hogy márpedig a TV-híradó egy hülyeség, nem szabad nézni, keresünk más hírforrásokat.

brazileiro 2012.09.19. 23:32:13

@hummertime:

"ha valakik előállnának mondjuk pár százezer aláírással (petícióval), hogy mégsem ez az igény, akkor történne valami változás?"

Próbáld ki! Ha többszázezren aláírják, akkor történni fog. Függetlenül attól, hogy a televíziókat önmagában ez nem érdekelné, ha más eredményt mutatna, mint az AGB nevű cég által végzett nézettségmérés. Mert a reklámozók az alapján fizetnek. Vagyis elvben kitörölheted akár egymillió ember aláírásával is, ha az AGB mást mutat ki, a tévék ugyanis az alapján kapják a pénzt. Vagyis meg kéne győznöd a reklámozókat, hogy ne az AGB-nek higyjenek, hanem a petíciódnak.

Ami azért nehéz, mert az AGB műszerekkel méri a nézettséget egy reprezentatív mintán (vagyis, ha a minta jó, akkor az eredmény is, a műszernek nem lehet hazudni, a tévé vagy az RTL-re van állítva, vagy máshova), míg egy petíció önbevalláson alapul.

DE. Ha többszázezren aláírják a petíciódat, az elrettentő lenne. De a családon belüli erőszak elleni törvényre is csak százezer aláírást sikerült összeszedni, így ne táplálj illúziókat.

De azért: hajrá!

brazileiro 2012.09.19. 23:36:18

@hummertime:

Arról nem is beszélve, hogy nagyon becsapod magad, ha azt gondolod, hogy a Vastagbőr blog kommentelőinek véleménye mérvadó..

Ez a 187. komment, szerintem kevesebb, mint száz embertől. És ez a kevesebb, mint száz ember sem ért egyet mind a bloggerrel. Egy olyan blogon, ahol jobbára közéleti kérdésekről van szó, tehát eleve olyanok jönnek ide, akik erre kiváncsiak.

Ironfist 2012.09.20. 02:03:07

Erre a témára azt tudom mondani, hogy a Vektor című film alapmű. Erről a kérdésről például:
"Mit lehet ez ellen tenni? Ha nem tetszik a tévéműsor, mindössze annyit kell tenned, hogy fogod a távirányítót... és kiveszed belőle (elem felemel) ... ezt."
-by Morfológus

Ironfist 2012.09.20. 02:07:44

konkrétan ezt a jelenetet nézze meg mindenki, aki nem ismerné:
www.youtube.com/watch?v=F9rRF3h6KyU

Ironfist 2012.09.20. 02:10:28

Na, a lényeg kb 3:25-ig van :)

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.09.20. 09:18:12

@Kirienko: " A Srí Lankai állatkertben elefántbébi született, de meghalt."

Ez hatalmas XD XD :D :D

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.09.20. 09:23:59

Amúgy az RTL, de főként a TV2 híradóiban a következő a koreográfia:
- halál
- halál
- halál
- tűz
- balesetek
- súlyos sérültek
- verekedés
- politika
- külföldi halál
- külföldi baleset
- külföldi tűz
- valahol született valami állatkölyök

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.09.20. 09:32:10

A Fókusz c. műsor is megérne egy misét.
Anno amikor elindult még tele volt érdekes témákkal.
Manapság pedig kb.: ez megy benne:
- Hogyan fogyózik Geszti Péter?!
- Ki vetkőzött le a rágcsálós - magazinnak?!
- Hány hörcsög lakik Gesztesi Károly nappalijában?

A múltkor röhögve kapcsoltam el hasonló stílusú "Aktív" c. műsorról, mondván: "ennél még a reklám is érdekesebb"

lecsó kolbász (törölt) 2012.09.20. 09:36:29

@csabapayne:
-
-
- valahol született valami állatkölyök
- suna+(nak titulált) hölgy elmondja a
várható tornádót, hurrikánt, szibériai fagyhalált, szaharai aszályhalált, stb...

lecsó kolbász (törölt) 2012.09.20. 09:53:47

@csabapayne: Az lehet, de folyton
megpróbálják átkonvertálni belföldire :)

Szenthomárság 2012.09.20. 11:46:33

@csabapayne: miért nem tudod elfogadni, hogy van akit ez érdekel??
nekem a kolléganőim csak erről tudnak beszélni.
ergo, nem a tévé a hülye, hanem mi
a tévében azt adják, amire igény van.
hidd el, ha a galapagosi fenyőpintyek násztáncával lehetne eladni valamit és a nép azt szomjazná, akkor az lenne a kertévéken és a blikkben.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.09.20. 12:39:53

@Szenthomárság:
Miért ne fogadnám el?!
Itt igazából csak egy olyan folyamatot látok, hogy egyre erősebb érzelmeket akarnak kiváltani a nézőkből, mivel ennek hatására lehet jól nevelt fogyasztókká formálni őket. Pl.: másnap lesz miért megvenni a "piros betűs magazint".

Melchi Zadok 2012.09.20. 12:41:22

@Tickitucku: A jobbik irant erzett merhetetlen undor es megvetes teljesen termeszetes emberi reakcio.

Melchi Zadok 2012.09.20. 12:46:01

@Link Elek: Csak a hulyek keptelenek szelektalni csatornak es musorok kozott, ezert buszken hirdetik, ok nem neznek tv-t.
A mai vilagban azt es akkor nezel, amit es amikor akarsz, meg tv-n is.

Kodomo 2012.09.20. 13:01:00

Az összes hírműsor tehát: az embereknek halál, halál, pusztulás, de a végén ott a remény, mert az állatok szaporodnak?!
Ez valami rejtett üzenet!

Kodomo 2012.09.20. 13:04:35

@Geza: "Anthony Pratkanis és Elliot Aronson: A rábeszélőgép (avagy élni és visszaélni a meggyőzés mindennapi mesterségével)
Kis zsebnapló-méretű könyvecske, olvasmányos (nem begolyós pszichomókusság), és a második kiadása még kapható is:
www.libri.hu/konyv/a-rabeszelogep.html
www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?TabSheet=book&BookID=160521&GotoBook=True

Amint a gyerek meg tudja érteni azt, hogy vannak, akik olyasmit akarnak neki eladni, amire nincs is szüksége, és ezek úgy próbálnak neki hazudni, hogy ő ezt ne vegye észre, onnantól a kezébe lehet adni ezt a könyvet (már persze miután a szülő átolvasta)."

Elég drága ez a kis könyvecske ahhoz képest, hogy nincs szükségem rá. ;)

Kodomo 2012.09.20. 13:13:22

@mahet: "Gondold el, hogy mi mehet a Fidesz nem publikus stratégiája? Megcélozzuk a 70-es IQ-jú választópolgárt és mehet a papagájkommandó. Ha sokat ismételik akkor még akár a 90-es IQ-val is beveszik a szöveg egy részét - simán megvan a 2/3-ad."

Az IQ mérésénél a 100-as a mindenkori átlag. Tehát a 100-as IQ-ig kb. az emberek 50 %-a.
Az lehet, hogy a tegnapelőtti 100-as a ma esti tévéhíradó után már csak 80-as.
Feltéve, hogy a többiek nem néztek tévét.
De néztek. Úgyhogy ...

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2012.09.20. 18:23:57

Páran említették, hogy nincs min csodálkozni, erre van igény.
Pedig azt hogy mit "kapunk" sokkal inkább az határozza meg, hogy mit adnak.
Az objektív, hiteles tájékoztatás pedig nincs közte. Elvárni viszont csak olyasmit lehet, ami már létezik...
Sarkítva, ez kicsit olyan mintha azt mondanánk "Az ősembernek nem volt igénye a mikrohullámú sütőre, hiszen nem használta..."

Pedig ahogyan a butítani is lehet az embereket (elég körbepillantani a kínálaton), semmiből sem tartana legalább megpróbálni informálni az egyszerű -Barátok Köztön és Tényeken edződött- tömegeket... már ha ez lenne a cél... -.-

Geza 2012.09.21. 10:17:32

@Kodomo:
"Elég drága ez a kis könyvecske ahhoz képest, hogy nincs szükségem rá. ;)"
Ha rád tudnám sózni, akkor biztosan lenne rá szükséged, de ha nem tudom, az amiatt is lehet, hogy én nem agitálok elég hatékonyan. Ezt eldönteni max. úgy tudnánk, ha elolvasnád és utána mondanál róla egy véleményt, hogy hasznos volt-e. De ha ezzel most mégis rábeszéllek arra, hogy megvedd, akkor tutira szükséged van tukmálás-elhárítási tippekre, azaz visszakanyarodtunk az elejére...
Gödel szelleme meg ül láblógatva a felhőjén és szakad a röhögéstől :).

Naomi_K 2012.09.25. 21:42:35

egy tavalyi híradó jutott az eszembe,a lajhár,akinek EGY ÉJSZAKÁS KALANDJA VOLT!!!mikor ide hozták az állatkertbe pár napra,felcsinálta a lajhár-lányt,és ahova vitték ott is felcsinálta a lányt.,két gyereket csinált és magukra hagyta őket...a lajhár képes erre...durva állat!!!......
ugyan ebben a híradóban,egy idős asszonyra rádőlt a háza xyfalván...miután felrobbant.
biztos a lajhár tehet az egészről...:)

nemecsek ernő áruló 2012.09.29. 08:29:43

"a híradók eme "tájékoztatási" módszerével nem foglalkozik. Nem büntet, nem szabályoz."
Mert nem szólnak Orbán Viktor, és Simicska Lajos svindlijeiről a híradók, ezért nincs miért büntetnie.

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2012.10.02. 14:53:50

Huhh Zero nem semmi ember vagy hogy agyvérzés, vagy súlyos szellemi leépülés nélkül kibírtad. De javaslok egy újabb próbát ami sokkal, de sokkal veszélyesebb.

A kereskedelmi TV-k jós és energiaadó műsorainak a nézését. Azt nem hiszem hogy élő ember 2 napnál tovább bírná...

annipanni89 2012.10.04. 12:39:54

Semmi baj nincs a tartalmával csak a műsor nevét kéne megváltoztatni... Napi baleset/tragédia/katasztrófa vagy valami hasonlóra és jó késő este leadni. Ha ilyen formában találkozhatna a TV-néző vele, nem lepődne meg, hogy a műsor után nem lett érdemi információval gazdagabb. :)

süti beállítások módosítása