Skip to content


       Szűrés lista

Éljen az általános és egyenlő választójog!

Képzeljük csak el, hogy mi lenne, ha a tavasszal megrendezendő magyar-román világbajnoki selejtezőn az MLSZ döntené el, hogy kik legyenek a bírók, hogy mekkora legyen a pálya mérete, hogy mekkora legyen a kapu, hogy hány csere lehet, hogy hány percig melegíthetnek a meccs előtt a vendégjátékosok, valamint csak azok a magyar és román szurkolók mehetnek ki a meccsre, akik előtte egy hónappal az MLSZ székházában munkaidőben személyesen regisztrálták magukat Csányi Sándornál ...

A kérdés: vajon ezt labdarúgómeccsnek lehet tekinteni? Minden bizonnyal igen, hiszen 11-11 játékos a focilabdával gólra játszaná a mérkőzést, de nem lennék meglepve, ha a meccs után lángolna az MLSZ székház.

Valahogy így vagyunk ezzel az új választójogi törvénnyel is ... vajon mi a megfelelő reakció, ha a másfél év múlva megtartandó választás egyik résztvevője diktálja az összes szabályt, ők nevezik ki a Országos Nemzeti Választási Bizottság tagjait? Kilenc évre, 2022-ig, természetesen.

Vegyünk részt a kutyakomédiában, mert azzal biztatnak minket, hogy így is megverhető a Fidesz?
Vagy szarjunk bele az egészbe?
Vagy "csakazértis" menjünk el szavazni, tudva, hogy az összes sunyi változtatás azért született meg, hogy minket távol tartson a szavazástól? (Kivéve persze a kormánypárti szavazók vagyunk.)
A véleményem szerint a Fidesz nem azért tette meg a választások után az legnagyobb prioritású feladatnak az új alkotmány elkészítését, mert nem bírta tovább nézni, ahogy a 10 millió derék magyar ember "szenved" a "sztálini alkotmány" alatt, hanem mert az új alaptörvény kötelezi a Fideszt arra, hogy a sarkalatos törvények megalkotásával mindent megváltoztathasson. És amikor megkérdezik, hogy miért is kell újraírni mindent, 265 kéz mutat egyszerre az Alaptörvényre, hogy "minket kötelez erre az alaptörvény". Na igen, amit ti írtatok ...

"(1) Az országgyűlési képviselőket a választópolgárok általános és egyenlő választójog alapján, közvetlen és titkos szavazással, a választók akaratának szabad kifejezését biztosító választáson, sarkalatos törvényben meghatározott módon választják." - írja az Alaptörvény

Tegnap megszavazták az új választójogi törvényt. Azt ígérték, hogy előzetes normakontrollt kérnek, hazudtak, nem kérnek.Sőt, belegyömöszölték az alkotmányba a regisztrációt. Most már a szemünket a Sándor-palotára szegezzük, vajon Áder János mennyire lett tökös az elmúlt fél év alatt, mit fog tenni a törvénnyel? Ha elküldi az Alkotmánybíróságra, akkor mennyire lesz tökös az AB? És mit fog mindehhez szólni az EU? Mert egy dolog mondjuk 250 bírát kirúgni törvénymódosítással, de egy másik dolog könyékig belenyúlni a választási rendszerbe.

És a 2014-es választás mellett ennek egyéb tétje is van: mit fog tenni az EU, ha ez egyik tagállamban egy "kicsikét" megbütykölik a a rendszert, nem egészen korrekt módon?

Hogy maga  Fidesz-KDNP is tudja, hogy a saját maga által kavart szart neki kell befalatozni, azt jól mutatja, hogy a hosszú hónapok alatt egyetlen egy épkézláb érvet sem tudtak felhozni a regisztráció bevezetése mellett, ami olyan epik eseményeket is tartalmazott, mint a máris legendává vált Kósa-Karácsony vita. És talán az sem véletlen, hogy éppen tegnap érezte úgy egy kretén, hogy egy nagyot kell zsidóznia a Parlamentben, és lám-lám, mindenki ezzel foglakozik, nem a megszavazott törvényekkel. Klasszik elterelés.

A kommunikációban máskor könyörtelen Habony-csapat a következő 3 gyengécske érvet volt képes a bábjaik szájába adni:
1. "Arányosabb, a választójog egyenlőségét biztosító rendszer alakul ki a javaslattal." Sőt, nőni fog a részvétel a regisztráció miatt.
2. Az Amerikai Egyesült államokban is regisztráció van.
3. Nem lehet különbség választó és választó között, márpedig a külhoni magyarok csak regisztráció útján kerülhetnek be a választói névjegyzékbe.

Nézzük akkor sorban:
1. El sem tudom képzelni, hogyan lehet "arányosabb" és "egyenlőbb" annál, hogy az állam belerakja az összes választópolgárát a választói névjegyzékbe, és megkér mindenkit, hogy aki esetleg kimaradt, az legyen olyan kedves és jelezze ezt.
Nyilván jó móka a jegyzőnél feliratkozni, például a dolgozó embereknek hatalmas kedvük és még több szabadidejük van elfáradni a Polgármesteri Hivatalba a jegyzőhöz - munkaidőben. Azt ugye ki sem kell fejtenem, hogy 106 választókerület van és 3200 önkormányzat, de van olyan választókerület (Budapesten, megyeszékhelyeken), ahol egy választókerülethez 1 jegyző tartozik. Kíváncsian és érdeklődve várom, hogy a közel 70 000 zugló választópolgár megindul az zuglói Polgármesteri Hivatalba regisztrálni. A jegyzőnek pedig ugye alig van munkája, alig várja már, hogy beregisztráljon pár tízezer választót...
A részvétel pedig a közvéleménykutató cégek szerint csökkenni fog, már csak az a kérdés, hogy mennyivel. Az aktuális felmérések szerint legalább 10 százalékkal. Ez nyilván erősíti a magyar demokráciát, és erős felhatalmazást ad majd az új kormánynak.

2. Az USA-ban nincs központi nyilvántartás, nincs központi választói névjegyzék, ilyen nálunk van. Ezt a részt persze sosem fejtik ki.

3. Nos, tényleg nem lesz különbség választó és választó között, ismét egy bombaerős érv:

  Magyar választópolgár Külhoni választópolgár
Regisztráció:   Személyesen vagy Ügyfélkapun Levélben
Szavazás:  Személyesen a választókörben Levélben,
vagy a külképviseleten,
vagy Magyarországon bármely egyéni    választókerületi választási irodában   
Szavazatok száma:  Kettő (egyéni és pártlista) Egy (csak pártlista)


Címkék: választás fidesz regisztráció sarkalatos

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr414927838

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 120 ok, ami miatt nem szavaznék a Fideszre 2012.11.27. 20:12:10

Fülkeforradalom, gyorsnaszád, alaptörvény, manyup, békemenet, választási regisztráció, pávatánc, félázsia, romkocsmázás, oligarchák, csekkadó… Bűnlajstrom 2010 áprilisától 2012 augusztus elejéig. Ha kihagytam valamit, írd meg kommentben! * 1. A K...

Trackback: Orbán miért is nem szavazott 2012.11.27. 16:41:46

Orbán Viktor nem volt jelen a Parlamentben, amikor a képviselőház a választási regisztrációról szavazott, vagyis arról, hogy minden szavazóképes állampolgárnak mostantól kérnie kell, hogy felvegyék a választói névjegyzékbe. Ha valaki nem szerepel ebben...

Trackback: Nézegess elvakult vásárhelyi fideszes hívőket! 2012.11.27. 16:19:10

Nincsenek rá szavak: Matolcsy zagyvaságainál csak a közönség odaadása volt elképesztőbb. A nőknek Gyurkára nedvesedett a bugyija, a hímek a szavaiból merítettek férfierőt.Fanatizált arcok Vásárhelyen 2012 novemberében 10+1 képen. A Mester, akinek szava...

Trackback: Milyen Viki? Aki az országot tönkreteszi! 2012.11.27. 16:12:38

A Népszava címlapon vágott vissza a békemenetes óriásplakátok és buszmatricák miatt. Nem volt nagy kihívás, hiszen a közpénzekkel tömött kormányzati kommunikációs stáb által feladott labda nem szállt túl magasra. Az első képen a Népszava címlapja, a má...

Trackback: Hány lista egy élet? 2012.11.27. 14:11:43

A listák korszakát éljük - kormányunk mindent elkövet, hogy polgárait különféle szempontok alapján nyilvántartásba vegye. Ott van ugyebár a nemzeti konzultáció adatbázisa - ők azok, akik látszólag (írásbelileg dokumentálva) egyetértenek a kormány és O...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rockjano 2012.11.28. 02:09:36

@salamander: "mint az Egyesült Államokban az elektori rendszer, " tudod te egyáltalán miről beszélsz????

grani 2012.11.28. 05:22:01

@Secnir: Nem választok én sehol. Anarchista vagyok. A legszebb élményem, mikor azt olvastam az internten, hogy magyarországon töröltek a választók névjegyzékéből. Azt hiszem éppen belgiumban röhögtem rajta:) Oroszország pont mint bárhol. Egy rakás párt, zászlók, mocskolódás a tv-ben, bekamerázott választófülkék, a választások után tüntetések, bunyó és utána nyugi. Demokrácia van, kérem.

grani 2012.11.28. 05:26:51

@Kuviklacz: Választói névjegyzék itt is volt mindig. Abba vagy bekerültél, vagy nem. Viszont a regisztráció, az önkéntes dolog és felelőségteljes állampolgárt feltételez. Ha jól emlékszem, van pár ország, ahol a nem szavazást is büntetik. Belgium talán. Szóval ballibcsi művihar és annyira átlátszó, hogy na. Ezért is röhög rajtatok minden normális ember. Meg hát utál is rendesen, mint ez az utóbbi véleménykutatásnál (érts választás) kiderült. Nem gondoljátok, hogy taktikát kellene változtatni? Vagy még nem kaptatok utasítást a központtól? Fárasztóak és rettentően buták vagytok.

2llkedő 2012.11.28. 05:43:39

@grani: "Választói névjegyzék itt is volt mindig. Abba vagy bekerültél, vagy nem. Viszont a regisztráció, az önkéntes dolog "

Ha van választói névjegyzék, akkor miért kell a regisztráció?

Melee 2012.11.28. 07:12:40

@grani: Töretlenül optimista vagy, ha azt hiszed, hogy a válogatott marhaságaid után van még ember a fórumon, aki elhiszi, hogy nem Fidesz-bérenc vagy.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.11.28. 07:41:59

azt szeretném kérdezni, hogy a békemenetben felvonuló lengyel emberkék miként szavazhatnak??? Ja, erre még nem találtak ki semmit??? na jó, még van idő.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:31:39

@más vélemény:
"Nem azt érezte, hanem azt, hogy meg kell említenie, hogy egy adott ország vezetésébe, legfontosabb döntéseibe beengedni egy idegen ország lakóját, meglehetősen veszélyes dolog, hiszen nem lehet tudni hogy az illető mennyire hű a gazdaországhoz, és mennyire származási helyéhez."

Aha...
És azt nem érezte, hogy az ország vezetésébe, legfontosabb döntéseibe beleszóló bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán mennyire hű a gazdaországhoz és mennyire a származási helyéhez?
Vagy a 30 ezüstért szájából segget csináló pártnak ilyen messzire már nem terjed ki a hatodik érzéke?

"De ugye a náci kártyát mindig elő lehet venni, és azzal ki lehet térni az értelmes vita elől, ami elég szomorú."

De ugye a nemzetbiztonsági kártyát mindig elő lehet venni, és azzal ki lehet térni az értelmes vita elől, ami elég szomorú. (Lásd. fletó)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:40:31

@épészmérnök:
"A lámpavas az elkeseredettek fegyvere."

A lámpavas nem kér enni. A halmazatist élete végéig kell etetni. >:-)))

más vélemény 2012.11.28. 08:43:02

@Komjaga: "Abban az esetben, ha a múltban nincsenek hasonlóan lelkes fasisztoid elemek, akik vezérlik a gázkamrákat, a zsidók nem vándorolnak ki végül Palesztinába."

Ezt bizony teljesen rosszul látod. Először is, mindenki a saját tetteiért felelős, és ha egy ilyen nép, mint izrael népe ezt a szemétséget megcsinálja a palesztinokkal, akkor megcsinálta volna bárhol máshol is... Nehogy már megint pártolni kelljen őket.
Második dolog. A jobbiknak semmi köze a fasizmushoz. A média szereti ezt rájuk húzni, mert a "náci kártya" még ma is hatásos. Nem véletlenül akarják megszüntetni őket, túlzottan nő a népszerűségük, jobban mint ahogy a bajnai-orbán kettős ezt várta volna. Nem engedhetik, hogy az embernek legyen más választása is, mint ők.
Harmadszor. A zsidók mindig is akarták izraelt. Nézz utána. Az első világháborúban is megboltolták maguknak, és ennek lett aztán számtalan következménye. Tudod a fasizmus nem csak úgy a semmiből bukkant elő, csak épen nekünk az iskolában nem tanítják a valódi okait. Az egész német nép, egységesen változást akart, mégpedig olyan változást, amik a sérelmeikért végre elégtételt jelenthetnek, és visszavehetik Németországot maguknak. Ezt a változást tudta nekik adni Hitler, és a pártja. A zsidókkal kapcsolatban amúgy is kétséges az egész történet. A deportálás része nem is, de azért a hihetetlen nagy számú túlélő, és az abszolút ellentmondásos történelmi dokumentumok kissé furcsák. Azt se felejtsd el, hogy Hitler rendbe rakta azt az országot, ami ma is egy erős gazdaság, nekünk meg csak a leépítés marad.
Azt magyarázza nekem el valaki, hogy miért ennyire érinthetetlenek a zsidók? Bármelyik népre azt mondok amit akarok, kutathatom a múltját ha akarom, akár még nemzetbiztonsági kérdésnek is tarthatom, és nem történik semmi. Ha viszont ezekről csak egyetlen szó is esik, akkor azonnal jönnek bohóckodni a sárga csillagokkal, nekem ugrana a sajtó, és mindenki elhatárolódik, meg nyafog. Miért? Miért nézi a világ ennyire tétlenül hogy gyakorlatilag faji alapon Izrael elkülönítheti, karanténba zárhatja, bombázhatja a Palesztinokat? Ha rasszisták, márpedig azok, akkor miért kérik számon bárki máson még akkor is ha a "bárki más" jogosan említ meg, létező problémákat? A képmutatás magas iskolája. Nekünk ezek szerint az a sorsunk, hogy mindent megengedünk mindenkinek, meghunyászkodunk, elfogadjuk az egyre rosszabb körülményeket, a sz@r életet, és közben marha büszkék vagyunk hogy nem vagyunk "antiszemiták", meg "fasiszták"???? Tényleg ez a helyes? Tényleg nem szabad látni az igazat, és nem szabad elgondolkodni azon?
Belétek van nevelve, hogy a zsidóság ártatlan bárányok gyülekezete, a németek meg a sátán hordái voltak, és ebből a képből nem is engedtek semmit. Ez pedig hiba. Gondolkodni kellene. Az igazán szomorú az, hogy nálunk csak egyetlen párt mondta ki azt, hogy szemétség amit művel az a nép.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:44:59

@más vélemény:
Izraelnek joga van képviselőket delegálni a magyar parlamentbe?
Ezt melyik hatályos magyar jogszabályban olvastad?

Osuu 2012.11.28. 08:53:56

zero zero, mi tortent veled? Régen olyan normális voltál. Manapság meg saját gondolatod alig van viszont a balliberális propagandát gondolkozás nélkül böfögöd vissza.

Ennyire fontos lett az index címlap, követni kell az 'elvárt' irányt? No de ennyire, hogy már összeesküvés elméleteket is ide kell hánynod, hogy a sok hülye megegye?

"klasszik elterelés"...

Csak abba nem gondolsz bele te, hogy ebben az összeesküvésben a balliberálisok viszik a prímek. hisz kik próbálják felfújni egy országosan névtelen, ismeretlen képviselő kijelentését? Kik próbálnak belőle égtelen nagy lufit fújni nemzetközi szinten is??? Kik terelik akkor a figyelmet gyöngyösire? Kik terelik el a választási regisztrációról a figyelmet? Hát nem épp a balliberálisok?

Jól benne vannak ebben az összeesküvésben, együtt a Gyöngyösivel...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 08:55:49

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Nem 2010-ben indult az adóbevallás. Én már a 2007-es évről is elektronikusan adtam be, de az már a kezdeti káosz évei után volt. Szerintem 2005-ben vagy 2006-ban indulhatott a rendszer és jóval az adóhatáridő előtt összeomlott...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 08:58:38

@danesdzsu2:
"Igazad lehet, nekem ez a Zázrivec is gyanús. Ne engedjük a hatalom közelébe."

K.O.
X-DDDD

belekotty 2012.11.28. 09:01:08

@Osuu: "Csak abba nem gondolsz bele te, hogy ebben az összeesküvésben a balliberálisok viszik a prímek. hisz kik próbálják felfújni egy országosan névtelen, ismeretlen képviselő kijelentését?" - Igaz is, nem probléma hogy egy parlamenti képviselő a képviselő társai zsidóságát firtatja. Gondolom neked az sem lesz probléma, hogy esetleg lesz egy sajátságos magyar zsidó törvény, hogy zsidó nem lehet parlamenti képviselő. Aztán nem lehet egyetemi tanár, kormány tisztviselő. Esetleg a gázkamráig is eljutna gondolatban. Nincs ebben semmi probléma.
Neked.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 09:01:33

@salamander: Ennek semmi köze az USA elektori rendszeréhez, mivel ott bárki szavazhat, aki regisztrál, még a fényképes igazolvány előírása is óriási vitákat vált ki. Az elektorok úgy választanak elnököt, mint nálunk a parlamenti képviselők miniszterelnököt.

A gond csak az, hogy a kádárista analfabéta nyugdíjasok többségének van 8 általánosa, így ezzel nem zárod ki őket...

Sportolóknak nem adnék plusz szavazatot, az biztos! Ők semmit sem tesznek a nemzetért, viszont a nemzetből élnek. Nem elég, hogy automatikusan felveszik az olimpiai és világbajnokokat egyetemre???

belekotty 2012.11.28. 09:03:50

Mellesleg akkor az Erdélyből áttelepült politikusok és kormánytisztviselők is nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek, ugye?

istvankah 2012.11.28. 09:04:44

@Balibgeczyk: Szeretném hínni,hogy nem a vittner mári a mamád!Viszont a szocializációs kézséged alapján a wc kefe lehetett apukád!Nem írigylem a körűlőtted élőket!Ritka nagy szar dróid vagy!

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 09:05:48

@batgirl: A vicc az, hogy a békemenetes lengyel emberek ideológiailag inkább Jobbik, mint Fidesz szavazók :)

Melchi Zadok 2012.11.28. 09:19:28

@Osuu: te is mennél már megint békemenetelni igaz?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:21:14

@más vélemény:
"Belétek van nevelve, hogy a zsidóság ártatlan bárányok gyülekezete, a németek meg a sátán hordái voltak, és ebből a képből nem is engedtek semmit. Ez pedig hiba. Gondolkodni kellene."

Az a hiba, hogy te és a jobbik is egyenlőség jelet tesz a zsidóság és az izraeli politika közé. Ezen kellene elgondolkodnod.

Sokan azt hiszik, hogy az izraeliek egy nagy homogén massza. Pedig nem.
Nem kevés ellentét van a vallásos zsidók és világi zsidók közt.
A vallásosok utálják a világiakat amiért nem tartják be az utolsó betűig a vallásuk minden előírását. Például mert szombaton is gyújtanak tüzet, főznek, mosnak, írnak, kertet művelnek vagy elektromos eszközöket működtetnek.
A világiak pedig utálják a vallásosokat, amiért az állam ellátórendszerén élősködnek és a kötelező katonai szolgálatot is elutasítják lelkiismereti okból.
A '80-as években az egykori Szovjetunióból kivándoroltakat se komálják. Mert elkülönülnek (Kis-Moszkvák és Kis-Kijevek alakultak ki), a nyelvet kevéssé vagy egyáltalán nem beszélik, a vallási előírásokat kevésbé vagy egyáltalán nem tartják be, ráadásul az addig ismeretlen szervezet bűnözést is magukkal hozták.
A falasszákat meg szimplán a bőrszínük miatt utálják ott sokan (rasszizmus).

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:28:09

@más vélemény:
Ha a kettős állampolgárság rendszerével van bajod, akkor nem zsidózni kell, hanem a parlamenti képviselődet felkeresni, hogy adjon be egy módosítót, ami ezt eltörölné.

ati27 2012.11.28. 09:39:45

@makacs szennyeződés:

Figyuka.. Kubatov lista... Hogyan lehet rá felkerülni? Ezt kell megoldani.. Onnan kezdve neg van oldva a regisztráció.. Azaz nem kell pöcsölni a jegyzőnél, munkaidőben, hanem majd választások elött kijön a FIDESZES kampánystáb, és elintézik neked "okosban"... Azután csak be kell fáradni a szavazáskor a fülkébe, oszt egy jó nagy fasszal szavazni.. Vagy Bajnaira, vagy gyurcsánzra, vagy a lömpöre.. Roszabb esetben a FIDESZRE :D Legroszabb esetben, pedig valami jobbik szerűségre.. ENNYI! :)

ati27 2012.11.28. 09:42:50

Röviden, csak fideszes szimpatizánsnak kell látszani, és máris nem lesz gond a reg, de talán még házhoz is visznek/mennek, csak hogy savazhass! :D

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 09:44:01

@más vélemény:
"Éppen ennek megvizsgálására szólt a javaslat."

Én meg azt kérdezem, miért csak a magyar-izraeli kettős állampolgárokról akarsz listát? Más felállásról miért nem?
A rákosi és kádár rendszer ügynöklistái iránt miért nincs ekkora nyálverés?
Ja, hogy a jobbikot (is) felszalámizta az mszmp narancsos utódpártja... 8-o

más vélemény 2012.11.28. 09:48:00

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Sokan azt hiszik, hogy az izraeliek egy nagy homogén massza. Pedig nem.
Nem kevés ellentét van a vallásos zsidók és világi zsidók közt."

De a gond nem velem van, hanem azokkal, akik pont ennek okán csillagoznak most. Ugyanis éppen ők azok, akik izrael minden cselekedetére bólogatnak, még akkor is, ha az gyakorlatilag éppen népirtást jelent. Miért teszik ezt? Miért nem merik elítélni az Izraeli politikát, ha egyszer szerinted sem kellene egyenlőség jelet tenni a zsidó nép, és Izrael cionista vezetése között? Na erre válaszolj. Mert a nagy nemzetközi benyalás megvolt, holott a tények magukért beszélnek. Önvédelemből nem bombázok gyerekeket. Ráadásul önvédelem esetén nem hiszem hogy a halottak számának ilyen magasnak kellene lennie azon az oldalon, ami ellen állítólag védekezek... Ez olyan, mint ha adnál nekem egy pofont, én meg felrobbantanám a falut ahol élsz...... érted? Szó nincs itt önvédelemről. Izrael népe a választások előtt azt lesi, ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint, a Palesztinok irtása pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük. Értem én, hogy vannak ott is pusztán csak vallásos emberek, akik lengetik is sokat a cionista ellenes táblákat, de ők a kisebbség.
Tehát még egyszer kérdezem. A fidesz miért nem meri elítélni ezt, és miért nyal be tövig Izraelnek? Amerikát értem miért, azon nincs mit magyarázni... de mi miért? Miért nem ajvékolnak az emberjogi szervezetek? Miért nem ad ki a TASZ valami nyilatkozatot erről? A drogos "fiatalokat" be tudják védeni ha kell, még a rendőrök ellenében is, de egy ilyen helyzetben lapulnak. Nevetséges....

más vélemény 2012.11.28. 09:49:33

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Én meg azt kérdezem, miért csak a magyar-izraeli kettős állampolgárokról akarsz listát? Más felállásról miért nem?"

Először is nem én akarok... Másodszor pedig, ha bárki mással kapcsolatban akarnának vizsgálatot, akkor nem lenne felháborodás. Akkor ezzel kapcsolatban miért van? Kubatov listáz minket az miért nem baj?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 10:12:32

@Komjaga:
Már jóval Hitler előtt létezett az arab-zsidó ellentét Palesztinában.
hu.wikipedia.org/wiki/Arab%E2%80%93izraeli_konfliktus

más vélemény 2012.11.28. 10:22:00

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Még egy kis adalék. Idézek:

"Gyöngyösi Márton sajtótájékoztatót is tartott az ügy kapcsán, melyen újfent hangsúlyozta a közleményben leírtakat. Elmondta: bár sajnos félreérthetően fogalmazott - ami miatt elnézést is kért -, de azonnali kérdésének szövegkörnyezetét megvizsgálva egyértelműen kiderül, nem zsidó honfitársainkra célzott, hanem a Parlamentben ülő izraeli-magyar kettős állampolgárokra. A képviselő is hivatkozott Joóri András adatvédelmi biztos állásfoglalására, melyben közölte: a közszolgálati tisztviselők állampolgárságát nyilvános adattá kell tenni."

Tehát még egyszer. Közszolgálati tisztviselőkről van itt is szó, akik befolyásolhatják az ország sorsát, ilyen formán nagyon is fontos tudni róla, hogy hogyan teszik ezt. És ha valaki Izraeli-Magyar kettős állampolgár, akkor - mindamellett hogy nyugodtan élhet itt, mert azt nem mondhatod hogy nem - igenis van értelme ellenőrizni azt, hogy köztisztviselőként milyen megfontolásból hoz meg bizonyos döntéseket. Ha egy kicsit tovább látsz az orrodnál, akkor ezt nem mondod egyszerűen "zsidózásnak", hanem végiggondolod hogy miért is van rá szükség, és hogy a te sorsod is függ ettől. Izraeli érdekeket kiszolgáló cionista köztisztviselőre pedig pont nincs szüksége a magyar államnak, bár olyan majmokra sem lenne, mint amilyen kedvenc Matolcsynk, de az megint egy másik téma...

más vélemény 2012.11.28. 10:25:48

@más vélemény: Francba... az idézet vége lemaradt:

"A politikus szerint azért különösen fontos a vizsgálat az izraeli-magyar kettős állampolgárságú képviselők esetében, mert Izrael az az ország, melynek államfője évekkel ezelőtt kijelentette, hogy felvásárolják Magyarországot, emellett pedig folyamatosan sérti a nemzetközi normákat."

És íme:

www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M

Vajon mi is lesz velünk ha ez megtörténik? Palesztinával mi is van jelenleg?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.11.28. 10:32:05

@Távmunkás: Az meglehet, de akkor sem fogják szembeköpni azt a nagyszerű pártot, aki fizet azért , hogy kiruccanjanak magyarországra egy hétvégén.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 10:41:06

@más vélemény:

"Önvédelemből nem bombázok gyerekeket."
És önvédelemből nem lövök ki sorozatvető rakétákat se.

"Ráadásul önvédelem esetén nem hiszem hogy a halottak számának ilyen magasnak kellene lennie azon az oldalon, ami ellen állítólag védekezek..."
Ez ősrégi taktika. A katonai objektumaikat a civilek tőszomszédságába rakják, mert a járulékos károkat nagyszerűen lehet tálalni a nyugati sajtóban.

"Izrael népe a választások előtt azt lesi, ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint, a Palesztinok irtása pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük."
Palesztina népe csak azt lesi ki az erős vezető. És az ottani értékrend szerint a zsidó települések rakétákkal való lövetése pozitív cselekedet. Ezzel a nézettel azonosulsz te is, amikor hajbókolsz nekik... Egy ilyen népet, se nem sajnálni nem tudok, se nem közösséget vállalni velük.
Ugye érzed milyen szar érvet hoztál fel?

"Tehát még egyszer kérdezem."
Én is még egyszer kérdezem. A jobbik miért nyal be tövig a fityisznek? Miért kettős állampolgárokat akar listázni, és miért nem a rendszerváltás előtti ügynöklisták iránt érdeklődik? Ebben a helyzetben lapulnak. Nevetséges....

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:05:15

@más vélemény:
"Kubatov listáz minket az miért nem baj?"

Dehogynem baj ez! És ezzel kapcsolatban is lapul a jobbikod. Nevetséges....

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:12:09

@más vélemény:

"Ha egy kicsit tovább látsz az orrodnál"

Akkor látnád, hogy ez egy gumicsont, amit a fityisz megrendelésére a jobbik dobott be.
Érdekes módon a külföld is ennek a szerencsétlen büfögésén csámcsog és nem a szintén aznap megszavazott félrekúrt magyar választási törvényről.

"Izraeli érdekeket kiszolgáló cionista köztisztviselőre pedig pont nincs szüksége a magyar államnak"

De a fityisz gulyáskommunista utódait kiszolgáló jobbikos köztisztviselők jöhetnek ugye?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.28. 11:55:00

@más vélemény:
"Vajon mi is lesz velünk ha ez megtörténik? Palesztinával mi is van jelenleg? "

Idézem a videó egyik hozzászólását:
"Hölgyeim és uraim! Amit nem adnak el , azt nem veszik! Aki kurvának áll, azt megfizetik. Ennyi"

grani 2012.11.28. 11:59:57

@félázsiai 2llkedő: Azért, mert a névjegyzékbe nem önként kerülsz bele, hanem a hatóság tesz be. Vagyis rabszolga vagy, akit listáznak. Ha tetszik, ha nem. A regisztráció pedig azt jelenti, hogy önként, öntudatos állampolgárként eldöntöd, részt veszel a demokráciának nevezett bohózatban.
@Melee: A te véleményed meg kit érdekel? Csak olyan buták ne lennétek, mert egyszerűen uncsi a hazugságaitokkal és a siralmaitokkal foglalkozni. Aki nem úgy ugat, mint a ti falkátok, az fasiszta, náci, rasszista,fideszbérenc stb, Unalmasak vagytok és rettentően buták. Nem hisz már nektek senki. Csak ti saját magatoknak. Lassan szóba se áll veletek senki. Nekem is csak szórakozás. Mondjuk polgárpukkasztás.Habár a polgár jelző rátok erőss túlzás. Mentalitásban a lumpenrpolik szintjén álltok.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.28. 12:13:23

@más vélemény:
Elolvastam amit írtál, most csak két mondatodat hadd emeljem ki: "A jobbiknak semmi köze a fasizmushoz. A média szereti ezt rájuk húzni, mert a "náci kártya" még ma is hatásos.
Azt se felejtsd el, hogy Hitler rendbe rakta azt az országot, ami ma is egy erős gazdaság, nekünk meg csak a leépítés marad. " Nos ez így nem náci kártyának tűnik, hanem simán nácizmusnak. Valamiért azt sugallják a soraid, hogy ha valamit kezdeni szeretnénk az országunkkal, akkor a zsidóknak kell nekimenni. Ez a nagy zsidó összeeskövés skizoid világa. Szerintem is áldatlan állapotok vannak az országban, tenni kell valamit, csak ennek semmi teendője nincs a zsidókkal. Vélhetően az európai országok zöme azért nem üt meg éles hangot a konfliktussal szemben, mert tisztában vannak a saját maguk, vagy a kollaboránsaik felelősségével.

Komjaga · http://szabotazs.blog.hu 2012.11.28. 12:19:13

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ez okés de Izrael ma majd 8 millió állampolgárral rendelkezik, "1914-re Palesztinában 90 000 zsidó élt, ebből 75 000 bevándorló volt." ergo talán nem túlzás azt mondani, hogy a kivándorlásban a nácik, majd persze a szovjetek játszottak kulcsszerepet. Szóval a totalitárius üldöztetés.

2llkedő 2012.11.28. 12:29:19

@grani: Ez a szokásos mellébeszélés.

grani 2012.11.28. 12:33:24

@félázsiai 2llkedő: Ahogy mondod. Ez a szokásos mellébeszélés a ballib oldalon. Érved semmi, mert vitázni nem tanítottak meg a ballibcsi propaganda tanfolyamon. Csak lózungokat szajkózni. Mikor a tifélétekkel beszélgetek néha, hála az égnek egyre ritkábban, mindig olyan érzésem van, mikor még régen a pártpropagandistával kellett beszélnem. Sehol egy saját gondolta, sehol egy érv, semmi logika. Mondom, uncsik és buták vagytok. Szóval, nem ütöd meg a vitaszintet. Fuss neki mégegyszer!

2llkedő 2012.11.28. 12:39:43

@grani: "Csak lózungokat szajkózni. Mikor a tifélétekkel beszélgetek néha, hála az égnek egyre ritkábban, mindig olyan érzésem van, mikor még régen a pártpropagandistával kellett beszélnem."

Ezt én is mondhattam volna.

"A regisztráció pedig azt jelenti, hogy önként, öntudatos állampolgárként eldöntöd, részt veszel a demokráciának nevezett bohózatban."

Ehhez nem szükséges a regisztráció. Öntudatos állampolgárként a választáson vagy részt veszek, vagy nem, oszt jó napot.

VT Man 2012.11.28. 13:55:33

Azért egy dolog elgondolkoztat.

Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? Semmi, én nem háborogtam volna, hanem regisztráltam volna (pláne hogy ügyfélkapun 10 másodperc), és elküldtem volna Gyurcsányt a francba a választásokon.

Ennyi.

Nem értem, hogy most a másik oldal miért hőbörög!? Tudtok regisztrálni? Tudtok. El akarjátok küldeni Orbánt? Igen. Akkor küldjétek. (Csak ne az MSZP/DK/LMP jöjjön helyette.. de ne is a Jobbik)

más vélemény 2012.11.28. 13:58:14

@Komjaga: "Valamiért azt sugallják a soraid, hogy ha valamit kezdeni szeretnénk az országunkkal, akkor a zsidóknak kell nekimenni."

Hát figyelj... most komolyan. Nem fogom még egyszer leírni. Olvasd el vissza, hogy miről is volt itt szó, és ne add már az értetlent, mint azok a birkák akik kint csillagoztak meg parádéztak az utcán.... A videó felvétel alapján a fele azt sem tudta miért van ott, gondolom meg lett hívva... Ott volt két olyan liba is, akik még a képviselő nevét sem tudták, meg azt sem hogy a mondat hogyan hangzott el, de azért a csillagos bohóckodásban benne voltak. Hát ennyire volt az hiteles.
Hol írtam én, hogy a zsidóknak kell nekimenni? Idézd a mondatomat. .... Uram isten... ennyi értetlen ember van, nem csoda hogy széthullóban az ország. Se olvasni, sem értelmezni nem tudnak. A mantrát azért nyomjátok amit a ballib média a szátokba ad.....

www.youtube.com/watch?v=5-kavgCyGuw&feature=player_embedded

Itt van. Ez volt a lényeg. Itt elmondja szépen azt, amit én is magyaráztam. Az a hülye újságírónő megpróbált terelni, illetve indulatokat kihozni belőle, - gondolom azt várta hogy valami olyat mondjon, amin megint lehet majd csámcsogni - de nem sikerült neki. Szépen el van mondva, hogy miről van szó...
És hopp.... kiderült hogy még az adatvédelmi biztos szerint is nyilvános adatnak kell lennie annak, hogy milyen állampolgárságú egy köztisztviselő... ennyit erről.
Ha nem akarod érteni hogy ez nem arról szól hogy ki zsidó és ki nem, akkor nem muszáj. De kérlek ne játszd meg a hülyét.

más vélemény 2012.11.28. 14:01:26

@VT Man: "Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? "

Akkor a fidesz toborozta tömegek őrjöngtek volna az utcán, meg lett volna népszavazás. "mondjunk nemet a demokrácia eltipróinak"... vagy hasonló. Meg lettek volna komcsi időket idéző szlogenek, meg hivatásos félelemkeltők....

Ironfist 2012.11.28. 15:34:37

@VT Man:

"Azért egy dolog elgondolkoztat."

Átolvasva a kommentedet, gondolkodhattál volna egy kicsivel többet is, mielőtt elkezded osztani az észt, ami neked sincs sok...

"Mi lett volna, ha Gyurcsány vezette volna be a regisztrációt? Semmi, én nem háborogtam volna, hanem regisztráltam volna, és elküldtem volna Gyurcsányt a francba a választásokon."

Aha, nem. Akkor már a fidesz forradalmat uszított volna, hogy itt kérem diktatúra épül.

" (pláne hogy ügyfélkapun 10 másodperc)"

Ja, akinek van. Akinek viszont nincs, az - kapaszkodj meg! - SZEMÉLYESEN BE KELL MENJEN ÜGYFÉLKAPU HOZZÁFÉRÉST REGISZTRÁLNI! Döbbenet, nem?

"Tudtok regisztrálni? Tudtok."

Ó tényleg? Elengedsz, te személyesen a munkahelyemről? És utána meggyőzöd a főnökömet, hogy nekem feltétlen regisztrálni kellett, és, hogy emiatt nem rúghat ki?

" El akarjátok küldeni Orbánt? Igen. Akkor küldjétek."

Orbán ennek a megakadályozására minden erkölcstelen/törvénytelen dolgot bevet, csak épp előtte saját magának törvényessé teszi.

"(Csak ne az MSZP/DK/LMP jöjjön helyette.. de ne is a Jobbik)"

Jaj, de okos vagy bazmeg'... Akkor mégis ki a franc?

@grani:
" Érved semmi, mert vitázni nem tanítottak meg a ballibcsi propaganda tanfolyamon."

Ezt mindig röhejes egy fideszzombi szájából hallani, akik még csak hírből sem ismerik az érv szónak még a fogalmát sem. :D

salamander 2012.11.28. 15:42:44

@rockjano:
Na mesélj, mit kell tudni az egyszerű szakjogásznak?

***

salamander 2012.11.28. 15:53:58

@Távmunkás:
Rendben ez is egy vélemény, azonban én alapvetően nem "kizárni szeretném a nyugdíjasokat", mert ez így egy merev és leegyszerűsítő szövegnek tűnik. Arról van szó, hogy legalább 8 általános kelljen egy szavazat leadásának lehetőségéhez - legalább. (Ha már jogosítványhoz is kell a 8 általános...)
A többi pedig csak részletkérdés, a legfontosabb az, hogy akit nem érdekel és semmit nem tud valamiről az arról a dologról ne mondjon véleményt.

***

VT Man 2012.11.28. 16:22:06

@Ironfist:
"Ó tényleg? Elengedsz, te személyesen a munkahelyemről? És utána meggyőzöd a főnökömet, hogy nekem feltétlen regisztrálni kellett, és, hogy emiatt nem rúghat ki?"

Te vagy az a balfasz, aki évente képes a postára járni az SZJA bevallásával, és várakozni a postán sorban, plusz fizetni a feladásért, ahelyett, hogy az ügyfélkaput használnád.

Gondolom te vagy az is, aki le se szarja, ah nincs rendben a TB jogviszonya. Ugyanis a TB bejelentést is az ügyfélkapun lehet ellenőrizni. Ha gyerek születik, te szívesen rohangálsz hivatalokba kérni a családi pótlékot, vagy postára, ahelyett, hogy percek alatt beküldenéd elektronikusan.

Egy valamire azért van időd: munkaidőben, délután fél 4-kor fórumozni, blogolni, gondolom erre "elenged a főnököd".

2llkedő 2012.11.28. 16:22:27

@salamander: "a legfontosabb az, hogy akit nem érdekel és semmit nem tud valamiről az arról a dologról ne mondjon véleményt."

CVéleményt tud mondani a dologról, ha van 8 általánosa, ha nincs. Mert pölö az is egy vélemény, hogy Viktornak milyen szép kerek a lába, ezért szavazok rá. Ferke olyan jól táncol, ezért szavazok rá. Bajnainak olyan aranyos a mosolya, ezért szavazok rá. Ez is egy vélemény, ezt is tiszteletben kell tartani. De nem ezek a vélemények döntenek a szavazásokon. Ez egy törpe kisebbség, de joguk ugyanőgy meg van a szavazáshoz, mint Neked.

VT Man 2012.11.28. 16:23:01

@más vélemény:
"Akkor a fidesz toborozta tömegek őrjöngtek volna az utcán, meg lett volna népszavazás. "mondjunk nemet a demokrácia eltipróinak"... vagy hasonló. Meg lettek volna komcsi időket idéző szlogenek, meg hivatásos félelemkeltők.... "

Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció.

Visszanyal a fagyi, ugye?

2llkedő 2012.11.28. 16:25:20

@VT Man: "Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció."

Én mint "baloldali" ugyanúgy nem tapsikoltam volna neki, mert nem az a lényeg, hogy ki vezeti be, hanem az, hogy van-e értelme. Ha valamit nem lehet ész érvekkel megvédeni, akkor az rossz.

Ironfist 2012.11.28. 16:42:56

@VT Man:
Hát te nem vagy normális, komolyan.
"Te vagy az a balfasz, aki évente képes a postára járni az SZJA bevallásával, és várakozni a postán sorban, plusz fizetni a feladásért, ahelyett, hogy az ügyfélkaput használnád."

Tudtommal nem kötelező, így semmi közöd hozzá, hogy oldom meg. De ettől függetlenül - kapaszkodj - MÉG MINDIG KURVÁRA SZEMÉLYESEN BE KELL MENNI EMIATT, HA SZAVAZNI AKAROK! Nem akarod, vagy nem tudod felfogni ezt?

"Gondolom te vagy az is, aki le se szarja, ah nincs rendben a TB jogviszonya. Ugyanis a TB bejelentést is az ügyfélkapun lehet ellenőrizni. Ha gyerek születik, te szívesen rohangálsz hivatalokba kérni a családi pótlékot, vagy postára, ahelyett, hogy percek alatt beküldenéd elektronikusan."

Ehez sincsen semmi közöd. És még mindig nem változtat azon, hogy - kapaszkodj - MÉG MINDIG KURVÁRA SZEMÉLYESEN BE KELL MENNI EMIATT, HA SZAVAZNI AKAROK!

"Egy valamire azért van időd: munkaidőben, délután fél 4-kor fórumozni, blogolni, gondolom erre "elenged a főnököd"."

Na ehez meg aztán pláne nincs közöd, de azért csak megsúgom, délután fél négykor már nem mindenkinek van munkaideje... képzeld, például a hivatalokban sincs már ilyenkor ügyfélfogadás, és ha nekem történetesen háromkor van vége a munkaidőmnek, hogy a búbánatban megyek be? Arrogáns fasz.

más vélemény 2012.11.28. 16:56:19

@VT Man: "Te pedig, mint baloldali, tapsoltál volna hozzá, hogy milyen jó a regisztráció.

Visszanyal a fagyi, ugye?"

Én mint baloldali? Ezt meg honnan szedted. Napnál világosabb hogy messze nem vagyok baloldali. Még csak az kéne. Áruld már el hogy ezt honnan szedted.
Amúgy meg, itt van sokkal jobban, részletesebben elmondva a lényege a beszélgetésünknek. Előd sokkal jobban fogalmaz minden esetben mint Márton, ennek köszönhető az a hiba is, aminek kapcsán kirobbant a csillagos marháskodás a sok félkegyelmű idiótával az utcán....

www.youtube.com/watch?v=CkWrP0ul7LM&feature=player_embedded

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.28. 17:05:17

@salamander: Hány olyan ember lehet szerinted, aki megfelelően tájékozott, hogy véleményt mondjon például a telekom adó és az EU-s szabályozás kapcsolatáról, a sport támogatásáról, a közúti vagy vasúti fejlesztésekről, stb? Ha már itt járunk, a politikusainknak is cenzus kellene, rögtön kiesne 99%...

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.11.28. 19:34:58

Ami az USA-t illeti: tagállami szinten sincs az ittenihez hasonló központi rendszer? Mert szerintem az országos helyzet inkább az ottani tagállamok helyzetével állítható párhuzamba, tekintve, hogy a tagállamok nagy szabadsággal rendelkeznek a saját belső életük szabályozását illetően (és akkor persze a választójog szabályozása a tagállami vezetők választására vonatkozna). Hozzáteszem: fogalmam sincs, létezik-e a miénkhez hasonló rendszer bárhol az USA-ban, de az biztos, hogy a tagállami szabályozásokból kellene kiindulni.

"És talán az sem véletlen, hogy éppen tegnap érezte úgy egy kretén, hogy egy nagyot kell zsidóznia a Parlamentben, és lám-lám, mindenki ezzel foglakozik, nem a megszavazott törvényekkel. Klasszik elterelés." Az egy jobbikos képviselő volt, nem? Azért ez a kijelentés szerintem egy kicsit túlzás, épp olyan, mint amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot. Oké, nincsenek illúzióim a regnáló bagázst illetően, de azért egy ilyen pártok közötti összeesküvést vizionálni szerintem eléggé hallucinációszerű túlzás, még akkor is, ha kétségkívül nehéz időket élünk. :-)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 20:55:26

@Thasaidon: 1., Nincs.
2., Vona Orbán polgári köréből indult. A Vincenten (orulunkvincent.blog.hu) megtalálod Orbán nyilatkozatát a Jobbik megalakulásakor.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 20:57:41

@grani: El vagy tévedve, és ezt fröcsögéssel pótolod. A brosúrát Te nem olvastad el elég gondosan.

picur3ka 2012.11.28. 21:11:35

@Komjaga:

Turot, tobb kivandorlo volt, aki beszart 56-ban, mint a haboru vegen.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2012.11.28. 21:33:38

@Kuviklacz: Amit az USA-val kapcsolatban mondasz, munkahipotézisként elfogadom, mert jobbat én sem tudok, és most nem fogok utánaásni. Viszont ez a 2003-as nyilatkozat, meg az, hogy Vona polgári körös volt, számomra kicsit soványka alapja a kokettálás-vádnak. Okozati összefüggést látni aközött, hogy 2003-ban Orbán üdvözölte a Jobbik párttá alakulását, illetve hogy most úgymond összejátszik a szélsőjobbal, szerintem elég elrugaszkodott dolog. Azt az implikációt meg, ami az előző kommentemben idézett mondat mögött húzódik, nevezetesen, hogy a Fidesz lezsírozta a Jobbikkal, hogy dobjanak be egy szaftos zsidózást, elterelendő a figyelmet a választási törvény elfogadásáról, pláne nem alapozza meg.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.11.28. 22:15:32

@Thasaidon: Ezt az előre lezsírozást én is túlzásnak tartom, leszámítva azt az apróságot, hogy a múltkori vérvádazás is valami stikliről terelte el a figyelmet. Mind a ketten tudják, hogy 2014-ben nagy esély van arra, hogy csak együtt tudnak kormányt alakítani. A Jobbik ugyan kiabál a regisztráció ellen, de meg kell azt is gondolni, hogy talán a legelkötelezettebb szavazóbázissal rendelkezik (legalábbis saját maga szerint). De annyi stikli történt már az utóbbi majd két évben, hogy az ember gyanakszik. Kedvenc mondatom: "az, hogy paranioás vagyok, még nem bizonyítja, hogy nem üldöznek."

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2012.11.28. 22:59:43

@Távmunkás: "Hány olyan ember lehet szerinted, aki megfelelően tájékozott, hogy véleményt mondjon például a telekom adó és az EU-s szabályozás kapcsolatáról, a sport támogatásáról, a közúti vagy vasúti fejlesztésekről, stb?"

ezek lennenek a szuperszavazok, es a marinenik szavazata ha egyet er, akkor az oveke erne 100at
mi lenne a legrosszabb ami ezzel tortenne? pl. a GDP adossag az nem 80 PLUSZ lenne hanem MINUSZ 80 :) felteve hogy legalabb 20 even keresztul nem az idiotak dontenek

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.11.29. 00:13:48

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: Én úgy látom, hogy az országban nagyjából 10-20 ezer ember lehet, aki felelősen tud dönteni minden kérdésben. Az ő szavazataikat hiába szorzod százzal, még mindig kisebbségben lesznek...

picur3ka 2012.11.29. 03:11:20

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Keves. Ennyire keves szavazonak kellene lennie az igazi demokraciahoz.

Ironfist 2012.11.29. 06:24:33

@Thasaidon:
"Az egy jobbikos képviselő volt, nem? Azért ez a kijelentés szerintem egy kicsit túlzás, épp olyan, mint amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot. "

A jobbik a fidesz kutyája. Sajnos. Eddig nem volt olyan törvény szinte, ahol máshogy szavaztak volna, mint a fidesz, nem volt olyan felszólalás, amiben a fideszt akarták számonkérni valamiről... Valamint a HVG-ben (két hete asszem) megjelent egy felmérés a politikáról ma Magyarországon, és a Fidesz szavazói messze szélsőségesebb jobboldalinak vallották magukat, mint a Jobbikéi. Tehát ez azért nem áll olyan messze a valóságtól, amit a Lendvai mondott, pláne, ha emlékszel rá, hogy az árpádsávozás, meg nagymagyarozás nem a Jobbiktól, hanem a Fidesztől indult.

debreceni.blog 2012.11.29. 11:52:51

"Amennyiben ez a 22 ezer szavazóköri delegált nem lesz ott minden egyes urna mellett, akkor a választást el fogják csalni."
www.vagy.hu/tartalom/cikk/3400_a_sotetseg_listaja

ColT · http://kilatas.great-site.net 2012.11.29. 12:34:30

Azért új alkotmány már nem ártott volna, mert a régi tényleg nagyon tákolt volt.
Csak éppen nem így kellett volna megalkotni, mert ez meg elég összecsapott.
De 2/3 nélkül különben esély nincs ebben az országban alkotmányozni. Sajnos.

Ironfist 2012.11.29. 15:46:08

@ColT:
"Azért új alkotmány már nem ártott volna, mert a régi tényleg nagyon tákolt volt."

És konkrétan mi is volt a probléma vele, azon kívül, hogy "tákolt", meg "sztálini"?

"De 2/3 nélkül különben esély nincs ebben az országban alkotmányozni. Sajnos."

Amíg az ellenzék nem azon van, hogy építő javaslataival az ország fejlődését segítse elő, és kritikáival a kormány túlkapásait fékezze meg, hanem azon, hogy minden, amit a kormány tesz meg legyen torpedózva, tartalomtól függetlenül, addig biztosan így is marad.

Meridian74 2012.11.30. 00:48:55

Ezerszer elmondtam már, ha tényleges változást akartok, csak egy választás van: a Jobbik.
Az hogy mennyire felel meg a közízlésnek a Jobbik, az már más téma, de ha Fideszre szavaztok ugyanaz lesz mint eddig, azaz a szart a seggedetek dugják fel, ha meg az mszp/LMP/ludmillára, akkor a szart a torkodon keresztül nyomják le. Melyik a jobb? Sztem egyik se.
A jobbik is lehet hogy szart se ér, de legalább annyi változás lesz, hogy nem etetnek meg vele.

Ugyanakkor még az is kiderülhet, hogy komolyan gondolják, és rendet vágnak végre ebben a nyomoronc országban.

Csak éppen ezt végre fel kellene fogni és átlátni.

Velük aztán végképp nem veszíthetünk semmit se. A fidesszel nem nyertünk semmit se, csak veszítettünk, mintahogyan eddig az mszp/szdsz-el is. Ha a jobbik kerül a hatalomra és nem tartják magukat az ígéreteteikhez, akkor se történt semmi különös, legfeljebb a korábbi trend szünetmentesen folytatódik - csak nem a fidesz vagy mszp által, hanem a jobbik által -, ha meg tartják magukat, akkor meg csak nyerhetünk velük.

picur3ka 2012.11.30. 03:59:49

@Thasaidon:

"amikor Lendvai Ildikó egyszer csak úgy bedobta, hogy a Fidesz kokettál a szélsőjobbal, és kb. azóta úgy harsogja ezt mindenki baloldalon, mint valami evangéliumot"

s lass csodat, most dobta be a Jobbik, hogy a Fidesz kokettal a baloldallal

Ironfist 2012.11.30. 04:57:35

@Meridian74:
Te hol voltál az elmúlt pár évben? Miétr lenne változás egy párt, ami a Fidesz kiszolgálására lett létrehozva, és azóta is hűségesen csahol nekik?

Meridian74 2012.11.30. 07:51:33

@Ironfist: addig amíg hozzád hasonlóan sokan csak idáig jutnak el, mint te, addig NEM lesz változás. Ez tény.

Meridian74 2012.11.30. 07:56:57

@Ironfist: ...ráadásul akkor el kellene dönteni, akkor Orbán félig cigány ("Orsós Orbán"), vagy félig zsidó, apja révén, stb. Mert ha ezeket a médiahülyeségeket is beveszed ellentmondásba kerülsz a kommenteddel.

Ha a Jobbik valóban a Fidesz kiszolgálásra lenne létrehozva, azt a zsidók, vagyis inkább az izraeliek pontosan tudnák, és megszorongatnák Orbán tökeit, mire fel ez a sok zsidózás a Jobbik részről? meg cigányozás? (a cigánykérdést az izraeli érdekkörök az oszd meg és uralkodj-ra használják fel, lásd kikből áll pl a TASZ; echte zsidókból, ráadásul javarészük izraeli állampolgár is.)
Azt követelnék kommunistázzanak meg ügynöklistázzanak, de nem zsidózzanak és cigányozzanak.

Ironfist 2012.11.30. 15:01:37

@Meridian74:
Gondolkozni nem tanított meg anyád, mi?

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.30. 17:09:40

@Meridian74:
"Ezerszer elmondtam már, ha tényleges változást akartok, csak egy választás van: a Jobbik."
A Jobbikot már rég felszalámizta a törpecsúti.

"mire fel ez a sok zsidózás a Jobbik részről?"
Gumicsont, amivel elterelik a figyelmedet.
Például az elbaszott választási törvény megszavazásáról.
Vagy, hogy amikor ellenzékben még azt mondta a vidibuzi, hogy nem leszünk a Gazprom legvidámabb barakkja. Most meg:
www.origo.hu/nagyvilag/20121111-a-gazprom-deli-aramlat-gazvezetekenek-elokeszitese-es-feketetengeri-kozpontja.html

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.11.30. 17:12:53

@Meridian74:
"Ugyanakkor még az is kiderülhet, hogy komolyan gondolják, és rendet vágnak végre ebben a nyomoronc országban."

Ha rendvágásba kezdenek, akkor a külföld elzárja a csapokat.
Akkor pedig itt Argentína lesz. Egy hónap múlva a rendvágóidat csapják tarkón.

Meridian74 2012.11.30. 21:20:33

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: mi az a "külföld"? Az csak egy fogalom. A külföld nem csak az EU-t jelenti csupán, az ami nem jó az EU-nak jó lehet másnak. Ázsiát, Dél Amerikát meg Japánt meg kurvára nem érdekli a belügyeink, de az már igen, ha innen kivonul egy kereskedő cég, akkor felszabadul egy piac, amit könnyedén el lehet foglalni. Ez olyan mint az ökológia, ahol ha megüresedik egy élettér, oda rögtön beköltözik egy másik egyed, vagy faj.

Meridian74 2012.11.30. 21:23:06

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: ja és annyit sírnak a kuirva bankok, hát tessék, szabad elhúzni a oda ahol jobb nekik. Mégse mennek, mert a többségüknek még mindig nagyobb a haszna, mint más országokban. Csak azért sírnak, mert ezzel még nagyobb hasznot akarnak kicsikarni. Tudják jól, a régi rablást már nem folytathatják, de ha van mód rá annyi bőrt húznak le amennyit csak tudnak. Ha emiatt sírni kell akkor sírnak. Ha szart kell enni, akkor esznek szart, mindent a profitért.

picur3ka 2012.11.30. 23:47:46

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!:

Nincs mivel fenyegetni, szoval ne probalkozzek fenyegetni: evek ota 3.5 millio szegeny van az orszagban. Ez tobbek kozt, a bankok kiszolgalasanak koszonheto. Nem tud fenyegetni mar.

A bankok, a cigok, a zsidok, az osszes visitozo nyugodtan elmehet, adna az ur!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 03:32:37

"Ázsiát, Dél Amerikát meg Japánt meg kurvára nem érdekli a belügyeink, de az már igen, ha innen kivonul egy kereskedő cég, akkor felszabadul egy piac, amit könnyedén el lehet foglalni."

2001-ben se érdekelte Ázsiát, Dél-Amerikát meg a japókat a argentínok. Mégse mentek piacot foglalni.
Ja, és ha a japók jönnek ide piacot foglalni, akkor a gyökér fajtád akkor majd a mocskos japó karvalytőkét fogja szidni.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 03:37:50

@Meridian74:
"ja és annyit sírnak a kuirva bankok, hát tessék, szabad elhúzni a oda ahol jobb nekik."

Argentínából elhúztak a hasonló "unortodox" gazdaságpolitika miatt.
Egy hétre rá az "unortodox" politikusaikat kellett helikopterrel kimenteni, mert kicsipkézték volna a seggüket az addig "unortodoxia" hívő argentinok.

Szúrófény 2012.12.01. 04:55:09

@salamander: Diplomás hülyét nem ismersz? Nem nézel országgyűlési közvetítést?

Szúrófény 2012.12.01. 04:59:03

Szabadon választhatsz! Éhen halsz, ki hűlsz, Vagy öngyilkosság módozatai között! Mi kell több? Elmész mankóval kertet, szenet behordani, szezonja van!

Ironfist 2012.12.01. 08:42:22

@Meridian74:
Tényleg nem érted, igaz? Na jó, lefordítom a te példázatodra. Való igaz, hogy a területről mondjuk elmennek az állatok. De nem jön ide más állat, tudod, miért? Mert lávamező van a terület helyén, ezért b+. A japánok sem fognak idejönni, mert
1.-Nem hülyék, hogy oda menjenek, ahol rosszak a feltételek
2.-Látják, hogy azok, akik innen eljöttek, miért jöttek el, és ha idejönnének, az nekik csak veszteség volna.

Úgyhogy az ökológiás hasonlatod, kurva nagy fail, az ökológia össze sem hasonlítható a közgazdaságtannal.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.01. 16:20:07

@Ironfist:
Szerintem ez azt hiszi, hogy az ökológia és az ökonómia szavak jelentése ugyanaz. X-DDD

Meridian74 2012.12.01. 18:16:54

Mitől lenne itt lávamező? És egyébként a lávamezőhöz vulkáni hamuréteg is tartozik, a világ legjobb termőtalaját képezve. Hülye vagy, egyes, leülhetsz.

Mint már említettem, változást akartok? Akkor azt már mindenki tudhatná már (de persze te és a többség mégsem tudja, mert kellene egynél tovább is lépni) hogy változást se a fidesz se az mszp nem hozott. Háényzsor voltak már kormányon? Jobb lett? Nem? Na akkor mit is veszíthetünk, ha nem ők kerülnek hatalomra? Smmit? Nyerhetünk? Igen, van rá esély, persze semmi sem biztos, de ezt soha nem is állítottam.

Meridian74 2012.12.01. 18:44:55

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: azt kellene elkerülni, hogy itt argentínba legyen. De az MSZP és FIDESZ alatt fokozatosan oda jutunk. Az argentínok sem vették ezt észre időben, meg is lett az eredménye. Ha ti sem veszitek időben észre, akkor majd sírhattok. Mert itt birka nép van, csődhelyzet után sem lesz itt senki sem elzavarva vagy agyonütve.

Szúrófény 2012.12.03. 04:24:48

@conv: Választás, Marhábbak vagyunk a marhánál!
Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket?
Szabó Dezső! Olvasni kéne!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.03. 17:48:29

@Meridian74:
"Ha ti sem veszitek időben észre, akkor majd sírhattok. Mert itt birka nép van,"

Birka a jobbikod. Ha valamit is akarna tenni, akkor törvényjavaslatokat, módosítókat nyújtanának be a például a szar választási törvényről vagy gazdaság kiskapuinak megszüntetéséről.
De nem teszik, hanem papírról(muhaha!!!) felolvas valamelyik félkegyelműjük zsidófikázó szöveget.
Ez egy klasszikus figyelemelterelés volt. PONT

picur3ka 2012.12.04. 03:34:00

@Szúrófény:

Es mit akar csinalni? Kiirtani a leigazo zsidokat? Nem vagyunk eppen jol pozicionalva. Sose leszunk, mindenki korben - okosan - kiirtotta oket, mikor alkalom volt.

Semmit nem tudunk tenni. Csak irtanak bennunket, mint a palesztinokat.

más vélemény 2012.12.04. 10:05:58

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: "Ha valamit is akarna tenni, akkor törvényjavaslatokat, módosítókat nyújtanának be a például a szar választási törvényről vagy gazdaság kiskapuinak megszüntetéséről.
De nem teszik"

Hogyne tennék? Most látszik csak igazán hogy nem is tudod miről beszélsz, és nem figyeled az eseményeket. Rengeteg törvényjavaslatot adnak be, ami a drága kétharmadod leszavaz, bármi is legyen a tartalma. Számtalan olyan van pedig ezek között, amikhez készült hatástanulmány, szépen le van vezetve hogy milyen várható hatásaik lehetnek, nem úgy mint a Matolcsy féle kaszabolós törvényalkotás.
Láss tovább az orrodnál, és vedd észre, hogy azon az egy mondaton lovagolva akarnak most győztes pozícióba lendülni a komcsik, és eszük ágában sincs megérteni azt, hogy valójában miről is van szó. Kivitték most is a sok birkát, akik azt sem tudják miért mentek ki oda, csak mutogatták a csillagjaikat.
Megjegyzem egyébként, hogy kettős állampolgársággal kapcsolatban sokkal keményebb a szabályozás izraelben, és mégsem mennek utcára nyafogva az emberek, mint itt. Nálunk meg valaki megkérdezi az egyébként is közérdekű, a képviselők állampolgárságával kapcsolatos adatokat, erre egyből jön a holokausztozó idióták tömege.
Aztán majd nézd meg hogy hol állunk mi, és mennyi gazdasági hatalma van azoknak az országoknak, akik nem adják idegen kézbe mindenüket.
Ha meg akkora hülyeségeket írsz, hogy a jobbik nem ad be törvényjavaslatokat, akkor valószínűleg csak a tv híradóból tájékozódsz, és elhiszed a sok maszlagot, amikkel telebeszélik a fejedet a szabadságharcról, meg a növekvő számú munkahelyekről, amit mantrázik neked a drága fideszed. Aztán majd vedd észre, hogy közben sokkal szarabbul élsz, mint 2 éve, most még sincs kint a plakát a szívgyógyszeres öregasszonyról...

picur3ka 2012.12.05. 01:13:02

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Ezt nekem nem kell mondani, allando kozmetikusom van, maga viszont igen rosszul nez ki azon a kepen, meg kepben sincs, amint latom.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.05. 09:05:16

@más vélemény:
"Számtalan olyan van"
De egyet se linkelt be soha egyik jobbikos se...

"elhiszed a sok maszlagot, amikkel telebeszélik a fejedet a szabadságharcról, meg a növekvő számú munkahelyekről, amit mantrázik neked a drága fideszed."
Max. a te drága fityiszed. Te sztárolod a törpecsúti által felszalámizott, jobbik nevű droidpártot.

más vélemény 2012.12.05. 14:34:51

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Ja hogy te balos vagy... És akkor most mi lesz? Gyurcsány demokrata úr aki még a demokráciát is felfüggesztené csak azért hogy megszüntessenek egy ellenfelet. Meg a "nem beszélünk veletek" óvodás szintű megoldásai. Ugye marhára védjük a demokráciát, amíg valaki egyetért velünk, aki meg nem, azt eltiporjuk.
Vagy a Mesterházit akarod? Miért is? Esetleg a Bajnait a minden ellen tiltakozó koncepció mentes millával a háta mögött? Kíváncsi vagyok.
Vagy maradjon az O/M páros? Aki sportot űz abból hogy naponta segget csinál a szájából? Nem tudom... A jobbiknak meg egyenlőre annyi a bűne, hogy a csillagos bohócoknak nem tetszett egy mondatuk. De ettől még a legszilárdabb elképzelései, a legjobban alátámasztva érvekkel, még mindig a jobbiknak van. A többiek mind a történelem hagyatékai, akiket köt a múlt, és kötnek a régi kapcsolatrendszerek, és a mélyen a pártokba ivódott korrupció. Ha megint a kettő nagy közül kerül ki valamelyik győztesen, vagy ez az össze nem tartozó "összefogás 2014", akkor végünk.... Gondolkodj már néha.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.05. 17:08:29

@más vélemény:
Te vagy a balos.
Te vagy aki a paternalista államot kívánó, fityisz által felszalámizott jobbik droidpártot sztárolod.
Gondolkodj már néha.

más vélemény 2012.12.06. 08:04:21

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Tudod te mit írsz? Mióta balos neked a jobbik? Magyarázd el. Kíváncsi vagyok a magyarázatra. És egyébként mi az hogy "fidesz által felszalámizott"?
Írnál legalább egyetlen érvet ellenük, illetve valamilyen érvet a te kedvenced mellett? Melyik is az? Mert eddig azt hittem hogy balos vagy, az előbbiek miatt amit írtál...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2012.12.06. 10:38:44

"Tudod te mit írsz? Mióta balos neked a jobbik? Magyarázd el."
Amióta a paternalista államot preferálja. Ez pedig a szocialista pártok sajátja. 8-o

"És egyébként mi az hogy "fidesz által felszalámizott"?"
A fityiszes zázrivec 2006-os regnálása óta keményen együttműködik a fityisszel. A felszínen megy a mese, hogy ők nem satöbbi, a háttérben meg a közgyűlésekben rendre együtt nyomják a gombot.
Volt valami, említésre méltó tőlük a papírból felolvasott (MUHAHA) parlamenti zsidózáson és a 38-felé szakadt magyar gárdán kívül?
Hol az egyetemisták és főiskolások alapította közösség? Felszámolták!
Levitézlett miép-es, és mdf-es ejtőernyősök gyűjtőhelye lett. A koronát meg a fityiszes zázrivecz elnökké választása tette fel.
Ráadásul ugyanolyan a kicsinyes és undorító módon fúrják egymást ahogy fityiszben és a maszopban. Lásd pl. a Szegedi Csanád ügy
Ilyenekre adjam a szavazatom? Kösz, de inkább kihagyom.

süti beállítások módosítása