Skip to content


       Szűrés lista

A vadonatúj pénzügyi biztos első vizsgálata

Az októberi második Matolcsy-csomag első két pontja volt a bankokkal kapcsolatos:

1, a bankadó marad, azaz 2013 után mégsem feleződik meg, a kormány nem tudja tartani a bankokkal kötött megállapodást - ezt 72 milliárddal több bankadót jelent a korábbi tervhez képest 2013-ban
2, a pénzügyi tranzakciós adó 2 ezrelék lesz 1 ezrelék helyett, ebből 90 milliárd forint lehet a többletbevétel

Gyuri persze szent meggyőződéssel mondta, hogy "Nem fogják áthárítani, gondoljunk csak a pénzügyi tranzakciós illetékre. Két ezreléknél például nagy verseny lesz: hogy ki hárítja át és ki nem, a bankok versenyeznek majd"

Nos, tényleg hatalmas verseny lett......az a neve, hogy "Ki mennyivel drágít?". Ugyanis szinte minden bank emelte a díjait, ráadásul mivel a bankoknak a jogszabályok szerint 60 nappal a hatályba lépés előtt kell közölniük a tranzakciós listáikat, és az Országgyűlés végül a tavalyi év végén az eredetileg tervezettnél magasabb közterheket szavazott meg, februártól a piaci szereplők egy része még tovább emeli a díjakat. Van, ahol a kártyás fizetés nem lesz többé ingyenes, máshol a számlavezetési vagy bankkártyadíj nőtt - írja a Világgazdaság.

Mi történik most? Természetesen nem kérnek bocsánatot, hogy már megint elkúrták és/vagy hazudtak egy ordasat, hanem jól kivizsgálják a rohadék bankokat, akik nem nyelik le az elvonásokat, hanem továbbterhelik az ügyfelekre.

Matolcsy december 22-i hatállyal nevezte ki a pénzügyi jogok biztosát, Doubravszky Györgyöt.


"A pénzügyi jogok biztosának a klasszikus biztosi feladatokon – mint például a jogi segítségnyújtáson, tanácsadáson - túl, fontos küldetése lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében, a fogyasztókat segítő pénzügyi ismeretek terjesztésében.

A pénzügyi jogok biztosának a konkrét ügyekkel kapcsolatos vizsgálati, jogszabályalkotási és jelentési feladatain túl fontos szerepe lesz a pénzügyi kultúra fejlesztésében; abban, hogy közérthetően ismertesse a fogyasztók által gyakran tapasztalt problémákat és azok lehetséges kezelését. Ennek érdekében együttműködik majd pl. az oktatási intézményekkel, hogy a felnövő generációk jobban ismerjék és értsék a pénzügyi rendszer és pénzügyi termékek működését. Feladata lesz az is, hogy együttműködjön a pénzügyi kultúra fejlesztésében szerepet vállaló intézményekkel, szervezetekkel és a pénzügyi szolgáltatókkal a pénzügyi ismereteket megalapozó ismeretek terjesztésében.

A sikeres együttműködés érdekében Doubravszky György pénzügyi jogok biztosa folyamatosan várja a javaslatokat a www.penzbiztos.hu oldalon."

A honlapon pörög is az Ötletkosár, már most 337 üzenet van benne.

Doubravszky György neve egyébként sokaknak ismerős lehet, ő volt az elnöke a devizahiteleseken segíteni kívánó Hiteltársulásnak, amely szervezet Webbankot akart létrehozni az NGM-mel közösen.

Mindez letölthető életrajzában is szerepel:

"- 1964-ben született Budapesten, 1989-ben szerzett diplomát a BME Gépészmérnöki Karán

- 1990 óta vezeti családi vállalkozását, amely üzleti könyvek kiadásával foglalkozik, emellett kiadta a világ legismertebb pénzügyi oktatójátékának magyar változatát is

- 2011-ben egyik alapítója volt a Hiteltársulás elnevezésű civil kezdeményezésnek, ötletgazdája a Webbank.hu civil-állami bank létrehozásának.

- Kinevezésével egy időben lemond minden tisztségével összeférhetetlen üzletrészéről és megbízatásáról.

- 25 éve él házasságban, három felnőtt gyermeke van."

Az említett családi vállalkozás nem más, mint az üzleti könyvek kiadásával foglalkozó Bagolyvár Kiadó, amely az Index szerint sikeres, tavaly 14 millió forintos adózott eredményt mutatott ki. Bestseller-listáján olyan könyveket találhatók, mint a Gondolkozz és gazdagodj!, a Gazdag papa-Üzleti iskola, és A milliomos elme titkai. Ez utóbbihoz 3 dokumentumot is le lehet tölteni a kiadó oldaláról, olyan népbutító önszuggesztív típusúakat, hogy például "ezennel elkötelezem magam, hogy milliomos leszek, vagy annál is gazdagabb a következő időpontra:...." A Bagolyvár sikeres, mert veszik a könyveket, mert sokan (még mindig!) elhiszik, hogy könyvek és mantrák segítségével meggazdagodhatnak. Pedig pénz és kapcsolatok nélkül senki sem képes erre, kivéve Pintér Sándort, de erről majd egy másik írásban.

Érdekesség, hogy Doubravszky két honlapja mondhatni egyforma, így biztos könnyebb megjegyeznie neki és az ügyfeleknek is, és talán olcsóbb. Csak furcsa.

dgy.jpg

Van a Bagolyvár oldalán még egy érdekes dokumentum, ami véleményem szerint nagyon fontos Doubravszky György megismeréséhez:

dgym.jpg

 

"RÍTUSOK
Pénz: céges pénz (Kút) / magán pénz (Hógolyó) / kontroll"

Azt hiszem, méltó párja lesz Matolcsynak....., a fentiek mellett ezt a tegnapi hírek is megerősítik.

"A pénzügyi jogok biztosa szerint valódi versenyhelyzetben nem fordulhatna elő, hogy a pénzintézetek a társadalmi közteherviselésből eredő plusz költségeiket ügyfeleikkel fizettetik meg. Doubravszky György vizsgálatot indít a bankolási költségek ügyében.

A biztos arra az újságírói kérdésre reagált, hogy tervezi-e vizsgálni a tranzakciós illeték alkalmazásának, továbbhárításának gyakorlatát. Válaszában jelezte: "üdvözli a Magyar Bankszövetség főtitkárának őszinteségét", aki egy hétfő reggeli rádióműsorban kimondta, a bankok teljes egészében az ügyfelekre hárítják a tranzakciós illetéket. Doubravszky György egyúttal közölte: vizsgálatot indít annak kiderítésére, hogy a magyarországi bankolási költségek hogyan viszonyulnak az európai országokban az ügyfelek által fizetendő költségekhez."

A kormánypárt, akinek a minisztere kinevezte őt, persze örül ennek:


"a Fidesz üdvözli a pénzügyi ombudsman bejelentését, miszerint vizsgálatot indít a bankok által közzétett díjszabások miatt. Minden magyar ember kölcsönös tehervállalást és etikus magatartást vár el a bankoktól, akik extra bevétellel rendelkezve a Gyurcsány-Bajnai-kormányzás éveinek legnagyobb haszonélvezői között voltak. A rájuk kivetett tranzakciós adót nekik kell megfizetniük, nem háríthatják át az emberekre, ahogy a bankadó esetében sem tehették meg azt.

A Fidesz továbbra is elkötelezett amellett, hogy az ország pénzügyi stabilitása érdekében azoknak a szektoroknak a hozzájárulását kérje a közös teherviseléshez, amelyek azt a legkisebb áldozat árán megtehetik tetemes profitjuknak köszönhetően. Ellentétben a balliberális kormányokkal, amelyek folyamatosan az embereket fejték meg terheiket növelve - zárul a közlemény."

Mit is mondhatnék....csodálatos! Az egész. Úgy, ahogy van.

Címkék: gazdaság fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr275004431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.09. 12:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.09. 20:45:08

@Secnir: Főleg, hogy én itt a kecskesajtot átszámítva 1.200 Ft-ért veszem kilóját. Magyarországon mennyi is most? :)

Egyébként meg már egyszer elmagyaráztam Vidékinek, hogy az utóbbi években az albán Lek Európa harmadik legstabilabb valutája, jelenleg stabilabb, mint az Euro. De ezt ő nem érti meg...

Nem baj, viszont a kommentfolyam elejefelé feltett kérdéseimre sem kaptam választ tőle :)

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.01.09. 20:50:52

@Távmunkás: Én ezt értem, de nekem ehhez mi közöm ügyfélként?
((És most ne gyere azzal, hogy a 497 oldalas ászf többi részével együtt elfogadtam, mert most nem ez a lényeg.))

Doubravszky György 2013.01.09. 20:59:17

Egy dolgot tényleg nem értek.
Névtelenül és arctalanul osztani az észt: ennek mi értelme?
Lehet, hogy régimódi vagyok, de egy beszélgetésben "ott kell lenni".
Ahogy egy vitában, egy csókban, de akár még egy sértésben is.
Minden tiszteletem azoké, akik névvel és arccal vállalják a véleményüket. Még akkor is, ha nem értünk egyet.

A vastag bőrt pedig hagyjuk meg a vízilovaknak.

Secnir 2013.01.09. 21:06:50

@Jani haverja:
"én itt a kecskesajtot átszámítva 1.200 Ft-ért veszem kilóját. Magyarországon mennyi is most? :)"
/legyint
ezt most ne feszegessük kérem szépen, nem akarunk nemzetközi háborút kirobbantani...

Lutius Lemmingus · http://szabotazs.blog.hu/ 2013.01.09. 21:08:40

A mellékelt linkek alapján sajnos képtelen vagyok elhinni, hogy az országom profitálna ebből a közéleti szereplőből, sőt, remélhetőleg inkább nem lesz belőle kára...

Túl a mókás részeken azért az csodálatos, hogy akármilyen ország, bank és nagycég crackerei és hackerei tudhatják, hogy MAGYARORSZÁG PÉNZÜGYI BIZTOSA a kizárólagosan használt home-office-ában:

- pontosan milyen hardware-t használ
- milyen operációs rendszert futtat a vason
- milyen irodai programcsomagot használ - olyat, aminek lejárt az életciklusa 2009-ben, ergo sebezhetőbb, mert nincsenek rá patchek, hibajavítások, biztonsági frissítések (support.microsoft.com/lifecycle/?p1=2484)
- milyen vírusirtót futtat (és feltételezhető mindebből, hogy nincsen 3rd party tűzfala sem...)
- remélem a biztonsági mentések (céginfók, minisztériumi és banki levelezések stb.) is a vinyón vannak, az osztatlan "C" meghajtón. Ha nem, sejthető, hogy a kezében lóbált táskájában és az "all-weather" övtáskájában... :S

Én nem vagyok informatikus, de azért nem tudom, ez engem eléggé aggaszt. Mármint, hogy épp hogy azt nem írja ki a weboldalára (egy üzletember és pénzügyi biztos!!), hogy mi az irodájának a riasztókódja. :S
Szerintem vagy
1. alapvetően jó szándékú és érdeklődő ember, aki mutatni akarja, hogy mennyire modern és innovatív a szemlélete, de sajnos emellett naiv, hiperaktív, minden lében kanál, túlmozgásos balek, akinek még gőze sincs sem az informatikáról, sem a titoktartási és adatbiztonsági elvekről vagy
2. bolond per definitionem, vagy
3. annyira dörzsölt, hogy csak kamu adatokat adott meg, hogy eljátssza a nyílt, modern és innovatív, 21. századi üzletembert és közszolgát.
Szívből remélem, hogy a 3., mert ismétlem, nemcsak egy üzletember, hanem az országom pénzügyi biztosa.

Bár az utóbbi 10 évben az ember alapvetően egyre inkább megérti, hogy mi is az a "féltudású magyar elit", meg miért nem tudnak ezek a srácok kieszelni bármit, ami hazai és nemzetközi szinten is sikeressé, élhetővé tenné a hazánkat, ami túlmutatna a 80-as éveken és a mordori középszerűségen. Ami kamu ötletbörzét összedobnak, még abból sem tudnak szinte semmit sem végigvinni és lekommunikálni az ilyen arcok. Amit tudnak, az nem több hűbéri maffiánál, és nemzetközi szinten értékelhetetlen lopásnál, csalásnál, és kisstílű seftelésnél.

És Drágajóistenem, övtáska télen-nyáron, azok a jó 80-as évek... :S Ott a féltudású elit gyökere. :(:(:(

prukker 2013.01.09. 21:11:21

@Doubravszky György:
Nem tudtam nem észrevenni, hogy kibújt a válaszok alól:)
De hát Önnek az a fontos, hogy ki mondja, nem az, amit mond?
Miben lenne más a válasza, ha megtudná, hogy az én nevem pl Hadházi Balázs?
Önnek ott, egy másik képernyő mögött nem mindegy, hogy Balázsnak címzi a levelet vagy prukkernek?
Akkor mivel ütné el az érdemi válaszokat, ha személyneveket használnánk?

Amúgy ez a válasz pont ugyanolyan kategóriába esik, mint amikor valaki -- nem tudva a választ egy vitában, vagy amikor kifogyott az érvekből-- a másik ember helyesírását, elütéseit kezdené el felhánytorgatni.
Ez a vég, higyje el nekem, így majd' 20 év internetezés után:)

nincs1itt 2013.01.09. 21:13:56

@Borenbukk: Bocsánat, de a ninja is a Bushido szerint él és viselkedik. Igaz cseppet más a "munkaköri leírása" mint a szamurájnak, de gyakorlatilag ugyanazon eszmerendszer mentén nevelik mindkét harcost...

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.09. 21:15:26

@Doubravszky György: Hát a kommentelés az bizony már csak ilyen műfaj. Nem itt a Vastagbőrön találták ki ezt, elég régi története van ennek.

Ennyi erővel lehetne kérni név szerinti szavazást is a következő választásokon ugye?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.09. 21:31:58

@Doubravszky György: @Jani haverja:
Az előzőleg Önnek írtakat kiegészítve: Ugyan már, miért is nem lehetne név szerint szavazni a következő választásokon? Biztosan jól jönne a Fidesznek, hogy nem arctalan senkik szavaznak ellene, hanem pontosan, név szerint tudná, hogy kiknek nem tetszik a politikája. Kubatov meg mehetne egyből munkanélküli segélyre, vagy közmunkára a beosztottaival együtt. Mindjárt meg is lehetne spórolni egy csomó pénzt.

Borenbukk 2013.01.09. 21:40:33

@nincs_itt: Ez biztos? Az orgyilkossag nem hiszem, hogy egybevagna a bushido szellemevel.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.01.09. 21:47:11

@perna:

Szerintem pont a megfelelő tisztelettel írtam. Matolcsy által jogkörök nélküli posztra kinevezett biztos, talán nyalnom kellene neki, vagy mi?

Borenbukk 2013.01.09. 21:47:30

@Doubravszky György: Az "esz osztashoz", nem szukseges se nev, se arc, csak esz. Az viszont nelkulozhetetlen, mert amugy az ember nagy kozonseg elott csinal magabol hulyet, es azon mar a nev es az arc se segit.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.01.09. 21:49:56

@Doubravszky György:

Tényleg durva, hogy BE LEHET ÍRNI a Zinternetre álnéven!
Szerintem ezt meg kellene szüntetni, kétharmados törvénnyel, indapass-t az okmányirodában lehessen csak igényelni ...

labrabbit 2013.01.09. 22:02:39

@Doubravszky György:
"Névtelenül és arctalanul osztani az észt: ennek mi értelme?"

Például az, hogy semmi nem befolyásolja az eszmecserét. Egy blogon nincs pénzügyi biztos meg minisztériumi kommentelő, legalábbis nem süvegeljük meg. Ettől függetlenül a (n)etikus viselkedés fontos.

Részemről hajlamos vagyok elhinni a jószándékot és a lelkes hozzáállást. 20+éve jónéhány ezoterikus, new age, misztikus, ufós, paranormális stb. könyvet olvastam úgyhogy érteni vélem ezt a szemléletet. Most nem akarok itt elemezni, de a világmegváltó ambíciókat elsősorban a civil szférában lehet hatékonyan és tisztességesen kamatoztatni. A fidesz az idealista civileket, polgári köröktől önjelölt gurukig, becsatornázta és ezek az emberek tetszésük szerint játszótérnek vagy kísérleti labornak használhatják az országot.
A pénzügyi ismeretek oktatása és népszerűsítése jó dolog, de ahhoz több kéne mint konteók megosztása. Azok terjednek úgyis.

Végezetül: sose értettem az emberközpontú, értékelvű, kozmikus-univerzális egységes fényuras stb. tanításokban, hogy miért a pénz az első? Mi a fenéért meditáljak a meggazdagodásért? Azért ilyen népszerűek a keleti tanok mert a bölcsességet elfelejtették importálni?

Kdo Je Ugasnil Luč 2013.01.09. 22:05:50

@kisordas: érdekes a magyarod, vudusámán!

Kdo Je Ugasnil Luč 2013.01.09. 22:11:47

@zero: és valószínűleg senkinek nem lenne szüksége itt nicknévre, ha ilyen magas állami hivatallal lenne kistafírungozva, mint ez a Másik "jótétlélek" György...

harcsapaprikás 2013.01.09. 22:22:56

@Doubravszky György: Szerintem egy-két nick tett fel értelmes kérdést. Arra miért nem lehet válaszolni?

Vidéki 2013.01.09. 22:26:49

@Jani haverja:

"Várd meg az estét,

Jönnek a kecskék!"

Bee-zony 2013.01.09. 22:31:00

@zero: Hű, nagyon be vagy pöccenve. Nem tudom mi az oka, de... a „második legnagyobb magyar város”-ban vagy-e már?

Bár én is megírtam már néhány éve, még a Sólyom idején a Sándor palotába, hogy Magyarországon már nincsenek méltóságok, csak méltó seggek. Iktatták is.
Az ember szövegel, aztán rájön hogy hiába, és a tettek mezejére lép. Ott kell nagyon észnél lenni, hogy mi az a tett. Kivándorlás, bojkott, ez oké.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.09. 22:33:10

@Vidéki: Azt hittem már a TEK-et akarod ide utánam küldeni :) Az stílusosabb lenne.

Mindenesetre én inkább eszem átszámolva 1.200 Ft-ért kilóját annak a finom kisüzemi kecskesajtnak, mint hogy ennél drágábban egyem Magyarországon a műtrappistát. Valószínűleg ez is az egyik oka annak, hogy jóval több itt a várható élettartama az embereknek, mint Magyarországon.

Viszont a kérdéseimre még mindig nem válaszoltál.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.09. 22:33:13

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: Amikor lehúzzák a kártyádat, akkor te még nem fizetsz, csak egy előzetes engedélykérés történik. Ha neten belépsz és megnézed, akkor azt látod, hogy az összeg foglalásban van. A fizetés akkor történik meg, amikor a kereskedő meegcsinálja a napi zárást és a folyamat végén elér a te bankodhoz a végleges összeg. Ha ez nem történik meg egy meghatározott határidőig, akkor felszabadul a zárolt összeg a számládon és elköltheted.

Miért így működik? Ennek történelmi okai vannak. Korábban a kártyás fizetések túlnyomó többsége szállodákban történt, ahol érkezéskor egy éjszaka árára kértek engedélyt, ezt zárolta a bankod, majd távozáskor a leemelték a teljes összeget, vagyis az engedélyezett és a végleges összeg eltérhet. Hasonlóan működnek az automata benzinkutak is mondjuk Ausztriában vagy Romániában: engedélyt kérnek egy összegre, ha a bankod engedélyezi, akkor tankolhatsz, majd elküldik a tankolás végén a végleges összeget.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.09. 22:38:02

@böla: A Facebook mellett megbízható újságokban is lehetett erről olvasni 2011-ben és 2012-ben.

Zedder 2013.01.09. 22:41:49

@kisordas: "Ha jó emberek tudunk, vagy akarunk lenni, akkor egy nap szembe kell néznünk azzal, hogy nem a Fidesz, vagy MSZP, vagy a kommunisták, netán az UFO-k felelősek azért, hogy boldogtalanok vagyunk és sikertelenek, hanem mi magunk. "

Örülök, hogy ezt írod. Akkor némileg más dimenzióban nézve, megegyezhetünk abban, hogy az ország és a társadalom jelenlegi helyzetéért nem az IMF, nem az EU, nem a pirézek, de még csak a zsidók sem felelősek, hanem csak és kizárólag a mindenkori aktuális magyar kormány?

Bee-zony 2013.01.09. 23:26:45

@saravad: "Végezetül: sose értettem az emberközpontú, értékelvű, kozmikus-univerzális egységes fényuras stb. tanításokban, hogy miért a pénz az első? Mi a fenéért meditáljak a meggazdagodásért? Azért ilyen népszerűek a keleti tanok mert a bölcsességet elfelejtették importálni?"
Erre „véletlenül” tudom a választ. A keleti tanok nem pénz-orientáltak, nincs hangsúly a vagyonszerzésen. A Nyugat, főleg Észak-Amerika viszont pénz- és vagyon-orientált, és erre a célra használják fel a keleti tanokat is. Ez sem véletlen. Igazi kapitalizmusban akinek nincs pénze, az „lúzer”, és nem csak szavakban, hanem az egész életminőségében és az élettartamában. Akinek nem számít, hogy van-e pénz, és elél az utcán is, az összeszed néhány betegséget, amik kezeletlenül maradnak, és a hosszú, boldog életnek annyi. A párja is legfeljebb hasonlóan leromlott személy lehet – még egy adag másfajta betegség, hogy legyen mit megosztani. Ha gyermek is van, akkor végképp kemény az egész. Ez a rövid élet titka.
Vannak helyek a világban, ahol történelmileg úgy alakult ki, hogy létérdek az, hogy legyen pénz.
Észak-Amerikában akinek van pénze, annak is nagyságrendekkel nagyobb esélye van pl. a rákra, mint Európában. Hát még akkor, ha nincs pénze... Eheti azt a szemétételt, amire én pár hónap alatt allergiás lettem. Aztán eljutottam oda, hogy ezt sem, ezt sem, ezt sem... akor mit egyek? Nem akarom részletezni, a lényeg hogy a kanadai tejtermékektől iszonyat beteg leszek – teljes laktóz-érzékenység – a magyartól viszont nem. Hoppá... Nem tudom hogy mi a lényegi különbség a kettő között, de a kanadainál valami nagyon nem stimmel, az biztos.
A másik, hogy az észak-amerikai fehér nők a világ legrosszabb mentalitású női, úgy összességében. Van ott néhány szép és jó nő, ők már tízen-huszonéves korukban elkelnek, mert kb. tízszeres túlkereslet van rájuk. Vannak a szép de nem jó nők, ők is elkelnek, aztán belőlük lesznek az elváltak (pl. Gábor Zsazsa). A jó de nem szép nőknek már meg kell küzdeni azért hogy legyen párjuk, ők abban a környezetben találhatják meg a párjukat, amelyikkel kapcsolatban állnak, mert a többiek honnan tudnák, hogy ők jók? És vannak a csúnyák és rosszak, ők a kihaló ág.
Ilyen világban a párkeresés terén igen nehéz versenyképesnek lenni pénz nélkül.
Ezeket a kelet-nyugat-mix könyveket nem a magyaroknak írták, csak le lettek fordítva. Aztán persze hogy itt nem igazán érthető, hogy miért pont így és ez van. Akiknek írva lett, azok viszont tudják, naná, amikor naponta azzal szembesülnek, hogy kell a pénz, nagyon, és sok, máskülönben csak a lúzerség marad. Egyszer tapasztalj meg egy igazi kapitalista helyet, pl. Észak-Amerikát, és megérted, a hely szelleme, a többségi mentalitás és a rendszer megérteti veled. Ha elmész pl. Indiába, ahonnan ezek a tanok jöttek, az megint egy másik eset, pedig az is kapitalizmus, és mégis tök' más. Melegebb éghajlat, más fizikai környezet, más mentalitás és ott a gazdagság csak jó ha van, de nem életbevágóan fontos. Ez abból is látszik, hogy ott egy átlag-magyar átlagon felülien gazdagnak számít. Aztán persze ott is vannak olyan milliárdosok, hogy ihaj... csak ők feltűnés nélkül élnek.

egy teljesen europai 2013.01.09. 23:29:38

jah es aki szerint ez a "suger" DGY fuggetlen, ajanlom a faszbuk kedvenceit nezegesse meg.
a vszinu kedves batyja orokervenyu okossaga a hiteltarsulas FB oldalarol aztan vegkepp telitalat:
"Éljen soká Matolcsy György Nemzetgazdasági Miniszter Úr, én iszom az egészségére!"

egy teljesen europai 2013.01.09. 23:33:19

@Bee-zony: "a kanadai tejtermékektől iszonyat beteg leszek – teljes laktóz-érzékenység – a magyartól viszont nem. Hoppá... Nem tudom hogy mi a lényegi különbség a kettő között"

a kanadait gondolom nem vizeztek annyira mint itthon, viszont igy nagyobb a koncentracioja a sok antibiotikumnak es hormonkeszitmenynek is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.09. 23:38:32

@egy teljesen europai: Látod, nem is hiába ivott az Eltolcsy egészségére, kapott is mindjárt egy jól fizető állást :)

Bee-zony 2013.01.10. 00:10:51

@egy teljesen europai: Rajtam az utólagos vizezés sem segít, az biztos. Antibiotikum, hormon... valami eltérő kémiai összetevő lehet a ludas, ami ott nagyon általános, mert tej, joghurt, sajt, tejcsokoládé mindegy; amihez a kanadai tehénnek köze van.

harcsapaprikás 2013.01.10. 00:21:27

@Bee-zony: Egy kanadai sztéket is kifosol?

Bee-zony 2013.01.10. 00:26:20

@Jani haverja: … a „családban”.
Valamelyik másik meg Orbánnak irkált leveket, és így lett „főmufti”.
A Fidesz így működik: az élet nem habostorta, hanem fagyi, csak tudni kell nyalni!
Van itt perspektíva... Elvileg akár meg is fordíthatjuk a kontraszelekciós folyamatot. Na?

Bee-zony 2013.01.10. 00:35:06

@harcsapaprikás: Ehetnék húst, ha nem lennék vega.
Van helyette pl. rizs, bab, lasagne...
(Tudom, a vegetáriánus indián szó, a jelentése: béna vadász. :)
A lényeg az, hogy Kanada Európához képest tele van allergiás emberrel. Mióta megismertem Kanadát, azóta megtanultam megbecsülni Európát.

Bee-zony 2013.01.10. 00:44:20

@harcsapaprikás: A pontos válasz az, hogy nem tudom. Valószínűleg nem, és akkor a tejben van az allergén, úgyhogy „ami a kanadai tehén tőgyén kijön”.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 00:58:37

@Bee-zony: Hát fene tudja, én inkább a habostortát szeretem :)
Itt november 28-án sütöttek is egy 550 m2-eset :)
Akkor volt ugyanis a 100 éves függetlenségi évforduló.
És még nekem is jutott belőle, tetejében úgy, hogy nem kellett érte nyomorognom a tömegben, meg még az egész eldurvulása előtt kimentették az adagomat :)
Ja, és nem kellett nyalnom érte :)

BPO654 2013.01.10. 01:17:47

@Doubravszky György:
Én egy dolgot nem értek. Hogy a politikai elit abban a pillanatban kilóra megveszi a szavazókat amint megengedi a helyzet.
13.havi nyugdíjat akarnak, amikor még senki sem mondta h kikerülünk a túlzott deficit eljárás alól, de már költekeznek, ráadásul erre sosem volt fedezet. Most épp nem hitelből hanem megsz......akarom mondani adóemelésekből jön össze a fedezet meg felemelték a tandíjat a nyugati egyetemek szintjére.
Persze értem, újrázni akarnak 2014-ben. Hát hajrá... . Csak nehogy az EU azt mondja h mégsem kerülhet ki Mo a túlzott def elj alól mert nemcsak 2012-re kellett a 3% latti szint, hanem még 2 évre. s közben nyögjük a hiteleket kötük az IMF I hitelt is..... .
(Mellesleg Önök egy stratégiai iparágat sorvasztanak épp el, a buszgyártást. Európában nálunk van a legtöbb szakember erre kiképezve. Ezek elküldése külföldre pazarlás nem gondolja? Prágában az összes régi és új jármű cseh gyártmány- tátra/Skoda. Pedig ott is van tender mégsem a siemens nyer v a bombrdier stb.................30000 ember tudna a busziparban dolgozni A Nabi most zárta be a gyárát Bp.-en, az Ikarus papíron van csak a többi döglődik)
Ezen gondolkozzon el uram!

manigerzson 2013.01.10. 02:49:29

@Én is akarok kommentelni: nagy ötlet! támogatom! (még így is, hogy 2010. januárban fizettük ki az utsó részletet az 5 éves futamidő leteltével)
én még azért annyit hozzátennék, hogy párszor azért érdeklődtünk az 5 év alatt is, hátha érdemes lett volna ki-/átváltani forinthitellel/-re. mindegyik válasz szerint rosszul jártunk volna, és nem a gonosz bank miatt, hanem azért, mert akkor szaladt el a nemzeti bank is az irányadó kamatlábbal.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 08:28:42

@Zedder: Nem szeretnék hibáztatni senkit azért ami a jelenlegi helyzet, egy részről nem értek hozzá másik részről meg nem is érdekel. Harmadrészről, meg semmi köze ahhoz ami a jelenlegi téma, vagy amiért szót emeltem, hogy ismerek egy jó embert, aki most lehetőséghez jutott, meg van benne az akarat és a képesség is, hogy valamit tegyen, de itt már alapból fikázás, meg lehúzás van a sok álnév és álarc mögé bújt idegenek részéről.

Csupán ezért szóltam hozzá. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 08:31:42

@BPO654:
A 13. havi nyugdíj esetében azért nem elfelejtendő az MNB nevű malacpersely feltörése márciusban, ill. a pénznyomtatás, mint hiány-elinflálási csodaszer. Ettől még ugyanúgy fenntarthatatlan, de a magyar politikus nem lát túl a választásokon, az is lesz majd valahogy.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 08:36:36

@Jani haverja: Igazad van, a politikusok dilettánssága sokat számít.
Tegnap addig beszélgettem itt a jó képességűekkel, hogy taxival kellett edzésre mennem, hogy nehogy elkéssek, és egy veterán sofőrrel beszélgettem az élet nagy dolgairól, aki 36 éve taxis Budapesten. Még a Kommunizmusban kezdte Zsigával stb, 12 autóval nyomta stb...
De aztán bemondott egy nagyot, és talán neki van igaza.
Régen az "átkosban" lopott mindenki, a gyárigazgató, a műszakvezető, és a melós is. A gyárigazgató, meg a műszakvezető nagyokat, a melós, meg néha zsebre tett egy marék csavart.
Mindenki tudta, hogy lopnak, de egyik sem szólt a másiknak, hanem engedték egymásnak csinálni a kis okosságokat.
Most annyiban változott meg a rendszer, hogy most a föntiek, a gyárigazgatók meg akarják tiltani a munkásnak, hogy eltegye a csavart, de ők meg ugyan úgy lopnak, és ebből adódik a probléma és a konfliktus amiben jelenleg térdig gázol az ország...

Remélem nem baj, hogy megosztottam ezt a kis történetet, de szerintem az öreg sofőr nagyon a fején találta a szöget...

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 08:39:21

@kela-bá: Na örülök, hogy egy kedves pozitív véleménnyel is találkozok a hozzászólások között a sokféle kutyaugatás között... :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 08:40:06

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Az "álarc" mögé bújás az interneten a kommenteléseknél legalább 20 éve ALAP!

Kivéve olyan "nagy" demokráciákban, mint Kína, vagy Észak-Korea.

Barátodnak is javasoltam, hogy megfontolhatnátok ennyi erővel a 2014-es választásokon a név szerinti szavazást is :) Milyen egyszerű is lenne :) Miért, valaki talán szégyelli a véleményét, és máshogy szavaz a szavazófülke magányában? :)

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 08:46:36

@ColT, @nincs_itt :
Sajnos a blog.hu rendszere elég rettenetes, és nem tudtam megváltoztatni a régebben véletlenül létre hozott accountomat, ezért először @Kisordas néven írta a hozzászólásomat, most meg ezt a fénykép és elérhetőség nélküli "Horváth Ádámosat". Szeretnék képet is feltölteni, meg beírni az összes blogot amivel részt veszek a világ szebbé tételében, de sajnos nem engedi a rendszer...

Így ebben a hozzászólásban linkelem az oldalaimat nektek (a teljesség igénye nélkül.), hogy bemutatkozzam így online személyesen, mert én is abban hiszek amit Gyuri említ pár hozzászólással feljebb, hogy név és arc nélkül ugatni (Persze ő sokkal Úriemberebb nálam és nem ezeket a szavakat használja.) , az csak olyan mint amikor végig mész a sötét utcán, és hallod a csaholást a kerítések mögül. De ha nyitva lennének a kapuk, akkor nem nagyon jönnének ki a kutyák, hogy valóban mondjanak nekünk valamit. :)

Sok szeretettel: :)
harciszerzi.hu/
ninjutsubudapest.com/

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 08:49:30

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
Te írtad:
"Igazad van, a politikusok dilettánssága sokat számít." Én kiegészíteném: CSAK a politikusok dilettánssága számít, semmi más. Mennél jobban beleavatkozik a politika a gazdaságba, annál nagyobb a baj (lásd Magyarország). Sajnos nincs olyan ország, ahol a politika egyáltalán nem avatkozna be a gazdasági folyamatokba, de színtisztán látszik az, hogy azok az országok sikeresebbek, ahol kevésbé avatkozik be a politika. És innentől kezdve a barátod kinevezése csak ront a helyzeten, mint minden más egyéb politikai befolyásolás. Eltolcsy meg azért dilettáns, mert a Viktor főnökével együtt ezt az egyszerű összefüggést nem látja át, éppen ezért fordítva ül a lovon, azaz hátrafelé megy, csak az a baj, hogy Magyarországgal együtt.

Az öreg taxisnak pedig abban igaza van, hogy most Magyarországon tényleg az a helyzet, hogy a melósnak megtiltják a lopást, a nagyvezérek pedig még többet lopnak, abban viszont nincs igaza, hogy régebben,, amikor mindenki lophatott, akkor jobb lett volna. Így is - úgy is kontraszelekció volt Magyarországon, ez meg is látszott akkor is, meg meg is látszik most is.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 08:51:12

@Doubravszky György:
Én meg azt nem értem, hogy ennyi évvel az internetes fórumozás bevezetése után miért kell ennyire meglepődni azon, hogy az relatíve anonim, hogy ezt miért kell szemrehányásként szóvá tenni, és persze ezzel az indokkal rögtön félresöpörni a sértések mellett a komoly kérdéseket, problémafelvetéseket is. Ez csak a tisztelet álarca mögé rejtett sznobéria, amikor Önnek az a fontos, hogy ki mondja, és nem az, hogy mit mond, és ezzel az indokkal feljogosítva érzi magát arra, hogy véleményeket figyelmen kívül hagyjon. A saját nevétől lesz valakinek a véleménye Ön szerint komolyan vehető, vagy attól, hogy az milyen viszonyban áll a tényekkel és a valószínűségekkel?

Ha még azt is kijelentené, hogy "ténye van", kénytelen lennék rokoni kapcsolatot feltételezni Ön és Lencsés István között:).

Borenbukk 2013.01.10. 08:52:40

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Eddigi produkcioja alapjan a kepesseg sajnos hianyozni latszik. Nagyon kevesen probalkoztak eddig vele, hogy kiosszak a csillagaszokat, miutan olvastak par jo konyvet az asztrologiarol, vagy a matematikusnak, kepzeljek magukat, mert talaltak egy szamologepet. A gazdasag viszont olyasmi, amiben mind benne elunk(lasd meg: nyelveszet, tortenelem), igy mindenki feljogositva erzi magat, hogy elosorolja az osszes zoldseget, amit valahonnan hallott. Sot, pechesebb orszagokban meg gazdasagi miniszter is lehet beloluk, vagy penzugyi ombudsman.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 08:52:41

@Doubravszky György: Gyuri bácsi, én neked drukkolok. Csakhogy legyen egy pozitív hozzá szólás is a témában, ha ide kattintasz. :) Persze sokaknak nem fog tetszeni, de hát kit érdekel, hogy mit ugatnak a kutyák a kerítés mögül a sötét udvarról. Szerintem te se foglalkozz vele. 7 éve írom a harciszerzi.hu blogot, és túl vagyok már minden beszóláson, támadáson amit csak lehet kapni interneten azt hiszem. Egy biztos, hogy ezek az emberek akik abban élik ki magukat, hogy fikáznak és beszólogatnak, nem érdemesek arra, hogy túl sok energiát pazaroljon rájuk az ember, mert ha tudnál nekik segíteni, akkor sem lennének képesek jobb, boldogabb életet élni, mert egészen egyszerűen az utván is a kutyaszart keresik, nehogy belelépjenek. A Virágok és a homlokzatok nem érdeklik őket, pláne a többi ember, akikre csak kerülgetendő akadályként tekintenek.
Természetesen tisztelet a kivételnek, annak a kevés hozzászólónak, akik úriember módjára, tisztelettel képesek kommunikálni. :)
Szóval hajrá, és kitartást kívánok neked. :)

egy teljesen europai 2013.01.10. 09:02:33

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: egyetlen hozzaszolasodban cafolod sajat magad!
eloszor lekutyazod a kritikusokat, majd vmi sznob felsobbrendusegi tudatban tiszteletet akarsz adni a tisztessegesen kommunikaloknak. egy kepmutato idiota vagy!

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.01.10. 09:03:23

@Bee-zony: "Észak-Amerikában akinek van pénze, annak is nagyságrendekkel nagyobb esélye van pl. a rákra, mint Európában."

Ez nem igaz! Az egyik 50 országra kiterjedő kutatás eredménye alapján 6 európai ország előzi meg az Egyesült Államokat a rák elterjedtsége területén és Kanada előtt is 7 európai ország van. Dánia a világelső, a kimagasló eredményt annak köszönheti, hogy csak 2011-ben kezdték el a dohányzást korlátozni.
www.wcrf-uk.org/research/cancer_statistics/world_cancer_statistics_overall.php

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:04:35

@Jani haverja: Teljes mértékben egyet értek veled, a probléma a lopásban és annak elfogadásában, van, hogy nemzetünk odáig sűlyedt az évek alatt, hogy erről kell beszélni, hogy ezzel a problémával kell foglalkozni. De azt hiszem, hogy ehhez egy békés forradalomra van szükség, méghozzá mindenkinek a saját életében. Vagysi nem tudsz mit csinálni a tolvajokkal, mert nem lehet a Fél nemzetnek levágni a kezét. Csak példát lehet mutatni, hogy na akkor én nem lopok, szólok be, húzok le és köcsögösködök, hanem megpróbálok, kedves, tisztességes, becsületes életet élni.

Mi már ebbe a helyzetbe születtünk bele, és apáinkat, a nálunk idősebbeket biztos, hogy nem tudjuk megváltoztatni. Ezért csak a fiataklok megfelelő tanításával és nevelésével tudunk bármiféle hatást elérni, ha szeretnénk, hogy a jövőben, ha csak egy kicsit is de másképp legyen.

Ez pedig komoly feladat, amit csak komoly emberek tudnak véghez vinni, mert nem hinném, hogy bármin is változtatni lehetne a névtelen fröcskölődésekkel és beszólogatásokkal ami itt folyik.
(Meg úgy általában mindenhol a neten ahol szóba kerülnek nemzetünk jelenlegi vezetői.)

Szóval azokban az emberekben hiszek, akik képesek például az interneten is felvállalni személyiségüket és arcukat, és ugyan úgy kommunikálnak, mintha ott állnék velük szemben. és az arcomba mondanák. Jó pár éve írok blogot a neten és már beleszaladtam mindenbe és mindenkibe amibe eddig csak lehetett, de azt elmondhatom, hogy soha, egyetlen egyszer sem volt olyan bátor, vagy akkora nagy arc egy személyes találkozó alkalmával a nagy szályú, mint amit egyesek megengednek maguknak itt a hozzászólásokban.

Valaki egy kicsit feljebb említette, gondolom viccnek szánva, hogy ne is lehessen névtelenül hozzászólni, és indapasst lehessen csak valamelyik hivatalban szerezni. de ha nem is kell ennyire eldurvítani a helyzetet, legalább annyit engedhetne például a blog.hu, hogy beírjak a profilomba néhány honlap címet, meg feltöltsek egy képet. :)

S.O.A. 2013.01.10. 09:10:44

@Doubravszky György: azért remélem érzed, hogy ez egy 10-es erősségű, tipikusan fideszes mellébeszélés, terelés, bullshit (ez egy idegen szó, lehet, hogy még nem hallottad, keress rá pl a Google keresőprogram segítségével!).

A poszt írója felvetett néhány kérdést, témát egy kommentben. Gazdasági jellegűek és nem a blogok és kommentek működésével kapcsolatosak.

Válaszok???

Vidéki 2013.01.10. 09:13:00

@Jani haverja:

Korábban írtad egy hozzászólásodban, hogy Albániában valami marketinghez hasonló tevékenységgel szerzed meg a „betevő falatot”, aminek a lényege az, hogy fényezed Albániát minden áron.

Hozzászólásaidból megtudjuk, hogy az albán Lek milyen kemény valuta, még az eurónál is keményebb.

Reklámozod az albán kecskesajtot is kiváltva az albán kecskesajtra éhes magyarokból a pavlovi reflexeket.

Megtudhatjuk azt is hozzászólásaidból, hogy milyen Paradicsomi állapotok uralkodnak Albániában az ottani bölcs politikai vezetés jóvoltából, és hogy ez nagyrészt azon múlik, hogy az ottani bölcs politikai vezetés dédelgeti, tenyerén hordozza az ottani betelepült külföldi tulajdonlású bankokat, ezért aztán ezek ott sokkal nagyobb számban hemzsegnek, mint a szerinted szerencsétlen sorsú Magyarországon.

Hogy jobban kiemeljed Albánia tökéletességét, kontrasztként sötét színekkel muszáj lefestened a magyarországi helyzetet.

Egy kaptafára készült hozzászólásaidból következtetve , munkaköri leírásodnak lehet olyan passzusa, miszerint muszáj rendszeresen bő nyállal ócsárolnod és született hülyékként feltüntetned a blogoszférában a szabadon választott magyar kormányt, hogy ezzel hozzájárulhass ahhoz, hogy "albán pénzen" támogatott kormánya lehessen Magyarországnak a 2014-es választásokat követően.

Bármit mozdul a magyar kormány, te azonnal elkezdesz kétségbeesést színlelve hápogni.

A marketing szakma egyik vadhajtása a lejárató politikai propaganda.
A veled egyívású propagandisták Ron Werber tanításait felhasználják:

"Állíts ellenfeledről egy hazugságot, csak hadd védekezzen!"

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:13:36

@Borenbukk: A gazdaságunk majd akkor lesz a helyén, ha a népünk nagyobbik része nem az interneten lóg (például itt a vastagbőrön), multikban vásárolja a kaját, meg a plázákban ruházkodik, hanem kivonulunk a városokból, és kihasználjuk Jó Árpád atyánk előrelátását amikor letelepített minket ide a kárpát medencébe, ahol másfél méter vastagságú termő talaj a föld felső rétege átlagban állítólag, és megtermeljük magunknak amit megeszünk...
Akkor nem fog senki annyira aggódni, hogy jaj mi lesz holnap, mert a háza melletti földön ott kis veteményes, nem messze az erdő, hogy a tüzelőt csak be kelljen gyűjteni, és ha majd képesek leszünk cakom-pakk ilyen életet élni, akkor nem azért fogunk imádkozni, hogy a "Gyurcsány, vagyaz Orbán, vagya Matolcsy monnnnnyon le", hanem azt fogjuk kérni istentől, hogy küldjön idelyében esőt, meg ne jöjjön korán, vagy későn a fagy.

2020-tól amúgy is az Unióban, csak minimum passzív házakat lehet majd építeni. (Olyan házak, amiknek a rezsije nulla.) Éppen dolgozom egy ilyen projekten néhány barátommal. Olyan házat tervezünk, ami nagyon olcsón felépíthető, és nem hogy passzív, hanem saját magának termeli az energiát, sőt még marad is plusszba, ezenkívül egy olyan életvitelt tesz lehetővé, ami teljesen harmóniában van a környezettel és a természettel. Na majd akkor lesz rendben a gazdaságunk, amikor az ország legalább fele így fog élni...

szerintem...

Borenbukk 2013.01.10. 09:17:15

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Tevedsz. Reszben. Ezeknek a forumoknak epp az az elonyuk, hogy nem latszik, ki vagy, mi vagy, csak az latszik, amit irsz, igy csak az szamit.

Tenyleg ez a hatranya is, mert rengeteg ember van, akit csak az ilyen olyan retorziok(nem feltetlenul pofon, csak az, hogy esetleg a masik szemebe kell nezni) tartanak belul a hatarokon ilyen helyeken meg szabadon tombolhatnak.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 09:18:29

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
Már bocs, de ennyire nem fájhat, hogy az interneten, a véleményed, főleg a pénzügyi biztosról vagy a nemzetünk jelenlegi vezetőiről szóló véleményed megítélése során nincs jelentősége annak, hogy ninjutsu oktató vagy.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:22:06

@egy teljesen europai: Köszönöm szépen a rendkívüli intelligenciáról árulkodó, elemző hozzászólásodat, valamint a megtisztelő "kepmutato idiota" címet. Látszik a szavaidból, hogy te "egy teljesen európai" vagy.

Én azért jártam Európában, és találkoztam igazi európiaiakkal, akik másként álltak a dolgokhoz, másként szóltak hozzá, valamint másképp kommunikáltak. Meg kell mondanom neked őszintén, hogy attól, hogy ezt a Nicket használod, meg annak képzeled magad, ez a hozzászólásod alapján, csak egy szerencsétlen okostojás benyomását kelted.

Javaslom neked, hogy kicsit gondold át az életed, olvass el néhány könyvet, majd kutass utána, hogy Európában az igazi európiai úriemberek, vagy úrihölgyek miként kommunikálnak beszélnek egymással, és utána tegyél javaslatokat esetleg egy probléma megoldására.

De attól, hogy valamit szarnak gondolsz, és szarnak is nevezel, attól még nem biztos, hogy igazad van, sőt lehet érdemesebb ezt a véleményedet megtartani magadnak. Hátha kiskorúak is olvassák ezt a blogot és akkor nekik milyen példát mutatol? :D

zrobasé 2013.01.10. 09:25:36

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: "Éppen dolgozom egy ilyen projekten néhány barátommal."

ez tök szuper...szóval épitész,statikus,gépész,vill.mérnök,gázos,energetikus,kéményes,talajmechanikus és persze pénzügyes barátaid is vannak...szuper, sok sikert...csak egy jó tanács : ha már annyira elvárod másoktól az úriember viselkedést, meg te akarsz példát mutatni, ajánlom szentelj nagyobb figyelmet a helyesírásodra, mert így ez egy kicsit visszatetsző, kedves polihisztor :)

Borenbukk 2013.01.10. 09:25:57

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: "Akkor nem fog senki annyira aggódni, hogy jaj mi lesz holnap, mert a háza melletti földön ott kis veteményes, nem messze az erdő, hogy a tüzelőt csak be kelljen gyűjteni, és ha majd képesek leszünk cakom-pakk ilyen életet élni..."

Nehany ezer even keresztul gyakoroltuk ezt, es nem igazan jott be, hogy inszakaszto munkaval a napi tulelesert dolgozzunk, aztan egy kesoi fagy, vagy egy szarazsag nyoman - a termeszettel teljes osszhangban - elegansan ehen vesszunk.

Masreszt az 1900-as evek elejen ertuk el eloszor az 1 milliardos nepesseget, azota meg a 7-et karcolgatjuk.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:27:49

@Borenbukk: Hát igen, ebben igazad van. De azt hiszem rajtunk egyéni felhasználókon múlik csak az, hogy miként használjuk az internetet. Lehet tombolótrollkodni, ahogy említed, hogy kompenzáljuk, hogy nem vagyunk elégedettek az életünkkel, vagy különböző testrészeink méretével, meg lehet arra is, hogy alternatív megoldásokat találjunk tisztelettudó értelmes kommunikációval. Mindenki saját maga dönti el, hogy melyik oldalra áll.
És amit adsz másoknak, azt fogod visszakapni. Én speciel nem szólok vissza, csak kedvesen aranyosan "viccelődve" ha valaki parasztrollka, mert tudom, hogy az élet vissza adja majd neki, méghozzá kamatostól. :)

zrobasé 2013.01.10. 09:29:55

@Vidéki: Egy kaptafára készült hozzászólásaidból következtetve , munkaköri leírásodnak lehet olyan passzusa, miszerint muszáj rendszeresen bő nyállal dicsérned és született hülyékként feltüntetned a blogoszférában nem a kormányéval egyező véleményeket.

Ron Werber legjobb tanitványa vagy.

A veled egyívású propagandisták Ron Werber tanításait felhasználják:

"Állíts ellenfeledről egy hazugságot, csak hadd védekezzen!"

nem is olyr ég, egy blogtársunk halálát kivántad itt, de szadista, beteg, gyilkoshajlamú, senkiházi, fizetett propagandista és megrögzött hazudozó.

Családod büszke lehet rád, ingyenélő !

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:33:02

@Rufus78: Nekem nem számít, hogy tisztel-e valaki vagy nem. A tiszteletet nem lehet megkövetelni, csak kiérdemelni a tetteinkkel, és a szavainkkal, amik a gondolatainkból lesznek, amik pedig legbelül vannak.
Az, hogy ninjutsu oktató vagyok itt a hozzászólásoknál, az egy blog.hu-s bug. Mert megpróbáltam a facebookos felhasználómmal bejelentkezni, de valamiért kavar össze vissza anevekkel és a régi felhasználómmal, így ezt írtam be, hátha ez alapján megtalálja, de végül le tettem róla, hogy hekkerkedjem, mert nem vagyok számítógépész.

És amúgy bár lehet, hogy nem számít, hogy Ninjutsu oktató vagyok, de tény, hogy azóta amióta ezzel a névvel szólok hozzá, valahogy megváltozott a hozzászólások stílusa.

(Persze lehet, hogy csak szentimentális vagyok és beképzelem, vagy az is lehet, hogy a parasztrollok még alszanak, mert túl sokáig néztek netpornót az este... ;P )

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 09:36:22

@Vidéki: Ezt írod:
"Korábban írtad egy hozzászólásodban, hogy Albániában valami marketinghez hasonló tevékenységgel szerzed meg a „betevő falatot”, aminek a lényege az, hogy fényezed Albániát minden áron."

Én ilyent SOHA nem írtam.

"Megtudhatjuk azt is hozzászólásaidból, hogy milyen Paradicsomi állapotok uralkodnak Albániában az ottani bölcs politikai vezetés jóvoltából, és hogy ez nagyrészt azon múlik, hogy az ottani bölcs politikai vezetés dédelgeti, tenyerén hordozza az ottani betelepült külföldi tulajdonlású bankokat, ezért aztán ezek ott sokkal nagyobb számban hemzsegnek, mint a szerinted szerencsétlen sorsú Magyarországon."

Ez is tele van csúsztatással, olvasgasd figyelmesebben a hozzászólásaimat. Vagy ha eddig is figyelmesen olvastad, akkor NE CSÚSZTASS!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 09:40:39

@Vidéki:
"Egy kaptafára készült hozzászólásaidból következtetve , munkaköri leírásodnak lehet olyan passzusa, miszerint muszáj rendszeresen bő nyállal ócsárolnod és született hülyékként feltüntetned a blogoszférában a szabadon választott magyar kormányt, hogy ezzel hozzájárulhass ahhoz, hogy "albán pénzen" támogatott kormánya lehessen Magyarországnak a 2014-es választásokat követően."

Tudod én nem bármifajta állam csecsén élő emberke vagyok, mint te, nekem 20 éve a munkaköri leírásom az, amit én meghatározok saját magamnak. Tetejébe az ide való kommentelés még ebbe a munkaköri leírásba sem tartozik.

Az utolsó mondatodon meg qrva jót röhögtem:
"Állíts ellenfeledről egy hazugságot, csak hadd védekezzen!"

Ezt nem Ron Werber csinálja, meg nem is én, hanemÉPPEN TE!!! :)

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:44:05

@zrobasé: Őrülök, hogy tetszik a projekt. remélem neked is tudunk majd egy ilyen fantasztikus házat készíteni a jövőben.
És el kell mondjam, hogy természetesen sok barátom van, némelyikük éppen ebben a szakmában dolgozik is amit említesz. De ahhoz, hogy józan paraszti ésszel megépíts egy efféle önfenntartó házat, szerintem bőven elegek az általános iskolai fizika, kémia, matek, és technika órán tanultak, na meg némi élettapasztalat, hogy esetleg építettél már néhány házat, és láttad a földet, keverted a betont, és fröccsent malter a szemedbe.

Nem olyan kínai dolog egy házat felhúzni, hogy Atyaúristen diploma kelljen hozzá. (Földhöz jutni, ahol felépítheted, az sokkal nehezebb...

Persze sajnos manapság azt próbálja meg az oktatási rendszer belénk nevelni, hogy minél több diplomád van, annál értékesebb vagy, meg ha minél jobban akarsz csinálni valamit, annál magasabb iskolai végzettség szükséges hozzá. De az életre sajnos nem tanítanak meg.

Pár éve például részt vettem egy programba, aminek az volt a lényege, hogy a bloggerek csoportokba szerveződtek (Olyan emberek, akik a neten blogokat írnak) és Budapest különböző területein virágokat fákat ültettünk. Sosem felejtem el, egy nagyon kedves, édes aranyos fiú arcát, aki tök jókat írt, és gondolt, meg nagyon egyetemista volt, de a fa ültetés alatt végig arról próbált meggyőzni, hogy a kapa ásó, az ásó meg kapa.

Természetesen a kezében még soha nem volt egyik sem, így a használatuknak a mikéntjét könnyebb volt elfogadtatni vele, de a nevük már nehezebben ment át... Szóval ha ilyen emberek lesznek a jövő nemzedéke, és ennyire életszerű az oktatási rendszerünk, akkor valóban könnyen elképzelhető, hogy a jövőben csak mindenféle diploma, meg technikusi oklevelekkel rendelkező emberek fognak csak tudni házat építeni.

De ma még szerencsére találunk néhány okos, sokat látott jó munkás embert, akik tudják, hogy ahhoz, hogy menjenek a dolgok a szerszámok melyik végét kell megfogni.... :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.10. 09:47:52

@Vidéki:
"Egy kaptafára készült hozzászólásaidból következtetve..."

Ez a te szádból igazán abszurd:).

Zedder 2013.01.10. 09:48:22

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: szerintem pedig gyomorforgatóan álságos a stílusod, minden mondatodból az süt, hogy te most "leereszkedtél" a névtelen-arctalan bloggolókhoz, és majdnemhogy elvárod, essen mindenki hanyatt az ezoterikus-keleti-ősmagyar maszlagtól, amit itt eddig bemutattál. Arról nem is beszélve, hogy a tényekre, konkrét kérdésekre való reagálás helyett erőteljes személyeskedésbe kezdtél. Nem elegáns, Mester!

Nyugi, ismerem, ismerjük a fajtádat, sok mindent láttam az interneten az elmúlt 17-18 évben, nem lepődök meg ezen. Élőben face-to-face is inkább csak köpök egyet, ha ilyen emberrel kerülök össze, bár szerencsére eddig jól sikerült megválogatnom az ismerőseimet. Mindenesetre mi biztosan nem fogunk élőben találkozni, mivel a remek kilátások miatt inkább elhagytam az országot. Tudom, nem baj az, menjek csak - az az évi 10 millió forintnyi adó és járulék sem fog hiányozni, amit eddig tejeltem.

Arra pedig nem lennék büszke a helyedben, hogy a honlapod címét nem tudtad felvenni a neved mellé. Mint láthatod, a többi hozzászólónak valahogy sikerült.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 09:49:24

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Az általad leírt "országjobbítás" sajnos a világtörténelemben még soha, semikor nem sikerült, úgyhogy Magyarországon sem fog.

Magyarországon is, meg mindenhol, "a fejétől büdösödik a hal". És ez nagyon nagy baj, mert sajnos a történelem azt mutatja, hogy az ilyen eseteknek a vége totális diktatúra, vagy éppen anarchia, esetleg polgárháború, meg egyebek szoktak lenni. Én örülnék a legjobban, ha ezt megcáfolandó, hozna valaki a történelemből egy példát bárhonnan.

Az Indapassra nyugodtan feltölthetsz honlapcímet, meg képet is mellékelhetsz. Hogy az én indapassomon miért éppen egy bogrács van, annak hosszú története van, most ezt nem részletezem.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 09:50:41

@Borenbukk: Én megértem, hogy ez most a kényelmes panelban ülve nem tűnik túl jó ötletnek, hogy a kaja nem a Sparban meg a tecsóban nő. de mint harcművészet oktató, azt tanultam a mestereimtől, hogy készüljek a legrosszabbra, de reméljem a legjobbat.
Ebből kifolyólag pedig, ha mégis csak össze omlik a rendszer és nagyon komoly válság lesz, ami esetleg elfajul egy fegyveres konfliktussá is, akkor ha lehet választani, és inkább vidéken lennék, messze a város zajától, egy tele kamrával, vagy spájzal, mint Budapest Belvárosában álljak sorba a vagy megérkezik kegyelemkenyérért, vagy nem. :)

De ez természetesen az én hozzá állásom.és gondolkodás módom. Viszont meggyőződésem, hogy egyre többen látják be, hogy jobb a természet közeli élet, mint a mű városi környezet.
Mert ha szitu van, akkor a boltok ürülnek ki először, és az élelmiszer ára megy fel a csillagos égig.

(Csak csendben jegyezném meg, hogy Magyarországon a tavaly ilyenkori árakhoz képest kb 30%-al lettek drágábbak az élelmiszerek.)

zrobasé 2013.01.10. 09:51:03

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: "Nem olyan kínai dolog egy házat felhúzni, hogy Atyaúristen diploma kelljen hozzá. "

persze, nem nagy kunszt...mit neked egy kis talajviz,talajpára,statikus-dinamikus teher, tehereloszlás,rétegrend,helyiségkapcsolatok,gépészet,elszivás,kéttámaszú tartó, gerber-csukló,tetőhajlásszög,lépcsőszerkesztés,talajmechanika,inercia számitás, ésatöbbi, a sok barom meg ezt tanulja évekig, meg képzi magát, de igazad van, egy általános iskolát végzett ez mindent tudja...gondolom úrrepülőt is tudsz építeni, ahhoz se kell diploma...muhaha, vissex vagy, irjál még, rég láttam ilyen frusztrált, tanulatlan, sznobnak képzelt trollt, mint te...

és kösz a felajánlást, nem kérek a projektedből, hidd el, szakemberekben jobban hiszek :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 09:51:50

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Ezek mind szép, romantikus álmok, DE:
Ha ezek megvalósulnának Magyarországon, na akkor lenne az igazi csőd!

zrobasé 2013.01.10. 09:52:31

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: és még egy jó tanács :

ne keverd a ház építését meg a ház tervezését, mert még jobban nevetségessé teszed magadat.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 10:00:05

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
"Persze sajnos manapság azt próbálja meg az oktatási rendszer belénk nevelni, hogy minél több diplomád van, annál értékesebb vagy, meg ha minél jobban akarsz csinálni valamit, annál magasabb iskolai végzettség szükséges hozzá. De az életre sajnos nem tanítanak meg."

Ezzel a kijelentéseddel viszont szóról-szóra egyet kell, hogy értsek. És ez a szemlélet nem csak Magyarország baja, hanem a komplett EU-é is. Ezt (is) nyögi a gazdaság Magyarországon is, meg az EU-ban is.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 10:17:46

@zrobasé: Köszönöm szépen a kedves "sznob troll" meghatározást. Még senki sem nevezett így soha, így örülök, hogy ez a nap is el jött... Örülök neki, hogy a szakemberekben hiszel, és örülök annak is, hogy te biztos egy jó szakember leszel, meg mindenki más is, aki ahelyett, hogy dolgozni menne és közelből ismerkedne meg az elmekkel munka közben, inkább csak másokat szólogat le ilyen kedves stílusban. :)

Csak halkan jegyezném meg, hogy isz2013-van, de a jelenlegi oktatási rendszer előtt is építettek házakat, sőt monumentális építmányeket, amik a mai napig állnak, például nem tudom hallottál-e a piramisokról. :P Csak mert ezeket a sok ezer éves építményeket biztos, hogy nem mindenféle mérnők, szaktechnikusok rakták össze a "civilizálatlan" múltban... :D

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 10:17:50

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
"Ebből kifolyólag pedig, ha mégis csak össze omlik a rendszer és nagyon komoly válság lesz, ami esetleg elfajul egy fegyveres konfliktussá is, akkor ha lehet választani, és inkább vidéken lennék, messze a város zajától, egy tele kamrával, vagy spájzal, mint Budapest Belvárosában álljak sorba a vagy megérkezik kegyelemkenyérért, vagy nem. :)"

Én ezt máshogy oldottam meg: Elköltöztem egy olyan országba, ahol mindezek aránylag nem is olyan régen már lezajlottak, úgyhogy ilyenre a közeljövőben itt nem kell számítani. Nekünk és főleg a fiam életét szem előtt tartva ez a legfontosabb, ugyanis egy életünk van, az is rövid.

Roltii 2013.01.10. 10:25:05

off:
@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
elolvastam az összes ökörségedet, amit ide leírtál, és most arra kérlek, hogy gondolkozz el ezen a pár kérdésen:
- Szerinted Magyarországon az erdők mennyi ideig bírnák, ha 10 millió ember járna rá, hogy fűtsön?
- Szerinted ha az étel nem nagyüzemben készülne, akkor jutna mindenkinek? 10 millió embern tartana csirkét, veteményest meg télikertet?
Vagy éppenséggel mi lenne a közszolgáltatásokkal, szerinted azok nem kellenek? Ne legyen iskola, posta, kórház stb? Ugyanis ezek mellett a munkák mellett nem nagyon jut idő vadászatra földművelésre, de megmerem kockáztatni, hogy Ninjutsu oktatásra sem.
stb.
- ha nem vagy nagy "számítógépész", akkor mégis miért akarod megreformálni a blogoszférát?
- ha egy diplomás nem tudja hogy mi a kapa és mi az ásó, az miért baj? Te sem tudod kiszámolni a távvezetékek ellenállássát, vagy nem tudsz transzformátort méretezni, de nem emiatt hülyézünk le:)
Szólj légy oly kedves, hogy hol építesz házat, mert a közelébe nem szeretnék menni, nehogy rám omoljon, vagy fölrobbanjon, mert az általános iskolai tudásoddal kötöd be az áramot meg a gázt!
Jó lenne, hogy Te is kinőnéd az ilyen Zeitgeist féle baromságokat, amik hatalmas leleplezéseket mutatnak be (ami közgáz első féléves tananyag), és picit gondolkodnál is!
Még egy gondolat: ha beteljesülne ez az önellátós, picit mindenki egyenlős dolog, akkor vajon mennyi jutna mindenkinek, és miért is lenne jó eldobni sok száz éves fejlődést. Én úgy vélem, hogy a lét egy fejlettebb fokán vagyunk azzal, hogy nem csak abból áll az életünk, hogy gürizünk túlélésért...

Roltii 2013.01.10. 10:29:32

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
"Csak mert ezeket a sok ezer éves építményeket biztos, hogy nem mindenféle mérnők, szaktechnikusok rakták össze a "civilizálatlan" múltban... :D "
De, azok rakták össze, azok vezették az építkezést. A sok rabszolga meg rakta a köveket, de hidd el, hogy nem ők találták ki, hogy hogyan is vigyék oda a köveket, vagy éppenséggel mi az a forma/szerkezet/anyag, amitől nem fog összeomlani az egész. De nézd csak meg a tájolásukat, eszméletlen precíz munka az egész, nem akarlak elszomorítani, de ezeket nem tanítják az általános iskolában.
(Vicces, hogy pont egy olyan csodát hozol fel, aminek a részleteit máig vitatkoznak, hogy hogyan is voltak képesek megépíteni...)

kela-bá 2013.01.10. 11:04:58

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
Köszönöm a válaszát ! Sajnos ez van ebben az országban, hogy a negtív a "pozitív" . Persze szerencsére egyre több a jó dolog is. A minap Sopronba menet örömmel tapasztaltam a sokasodó szélgenerátorok "szorgalmas" működését. Sokféle megújuló energia lehetőségről hallani. Vagy, amit Ön is említést tett a korszerű házakról , földrengésbiztos épületekről. Egyre több olyan önellátó faluközösség működik ahol mindenki dolgozik, és nem segélyért kuncsorognak. Ezek közül különös figyelmet érdemel Rozsály, ahol cigány honfitársaink a falu vezetői, lehet a példájukat követni ! Vagy itt van pld. a menza étkeztetés megreformálása , hazánk igen is értékes élelmiszer termelő ország a vidéki emberek
munkája eredményeként, egyenek hazait a magyar gyerekek !

Vagy itt van Rátkai Dániel fiatalember szenzációs világtalálmánya a Leonard3D : youtube Boltokban a magyar fiatal találmánya. Aki még nem hallott róla nézze meg ! Fantasztikus, legyünk büszkék a fiúra is !
Lehetne még sorolni a sok - sok pozitívumot de unalmas lenne , mert sajnos nem a jó a "menő" . Még a mostani rezsi költségek csökkentését, a továbbiak mérséklésének hírét "erodálják " ... Pedig a lakosság igen is örül neki !

Vissza az eredeti blogtémához : a bankom már döntött, levélben értesített az egyoldalú szerződés módosításról, duplájára emelte a havi zárlati díjat. Én is döntöttem : köszönöm, nem veszem igénybe a szolgáltatását, és meg szüntetek minden felesleges " kényelmi" ügyletet.

További szép napot ! ( Autósok, gyalogosok óvatosan, veszélyes síkosság van és lesz egy-két napig)

zrobasé 2013.01.10. 11:05:08

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: "Örülök neki, hogy a szakemberekben hiszel, és örülök annak is, hogy te biztos egy jó szakember leszel, meg mindenki más is, aki ahelyett, hogy dolgozni menne és közelből ismerkedne meg az elmekkel munka közben, inkább csak másokat szólogat le ilyen kedves stílusban. :)"

juhuj, te kis úriember, megint személyeskedsz ? muhaha, egyre nevetségesebbé teszed magad...másokat szólagot le ? aha, a te kutyaugatásos degradálásod az mi volt, te oktató ? wehehe

az hogy szerinted csak az a jó szakember, aki összekeni megát oltott mésszel, az meg nem, aki megtervez egy hidat pl., na ez meg téged minősit, okoska

"Csak halkan jegyezném meg, hogy isz2013-van, de a jelenlegi oktatási rendszer előtt is építettek házakat, sőt monumentális építmányeket, amik a mai napig állnak, például nem tudom hallottál-e a piramisokról. :P Csak mert ezeket a sok ezer éves építményeket biztos, hogy nem mindenféle mérnők, szaktechnikusok rakták össze a "civilizálatlan" múltban... :D "

jó halkan jegyezd csak meg, mert olyanok mint te, akik azt hiszik, hogy a kivitelezés és a tervezés ugyanaz, azok bizony csak halkuljanak el, mert közröhej tárgyává válnak
( nem , nem hallottam, tanits mester, te tudorok tudora, de magasan ülsz a lovon, huszárka)

nem tudom, de gondolom te meg arról nem hallottál, hogy aki pl. összeszerel egy autót, nem biztos, hogy tud autót tervezni...bár a te világodban gondolom ez így van :D

irjál még kérlek,félelmetes a frusztráltságod, tudatlanságod, merőben újszerűen közelited meg a világot, biztos valami gyerekkori trauma az oka, de mindegy is, neked kell vele élned, oldd meg magad, polihisztor :D

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 11:20:46

@Roltii: Köszönöm a kérdéseket, megpróbálom megválaszolni őket neked, ha már ilyen kedvesen megkérdezted őket:

1. Szerinted Magyarországon az erdők mennyi ideig bírnák, ha 10 millió ember járna rá, hogy fűtsön?

Létezik egy tömegkályha nevő dolog, ami egy tökjó kis találmány, rendkívül takarékos a fával például. A Lényege annyi, hogy tulajdon képpen egy duplafaú cserépkályha, amit viszonylag sok helyen használnak ma már. Az a tulajdonsága, hogy egy nap egyszer elég megrakni, hogy egész nap meleget adjon. Ennek egy továbbfejlesztett változata lesz ezeknek a házaknak a központja. Így viszonylag kevés fával lehet fűteni majd, de a fán kívül más anyagokkal is működik, amik nem zsákmányolják ki természet anyát úgy mint a jelenlegi fűtés technológiák pl... (De nem szeretnék eltérni a bejegyzés témájától, csak azért ilyen röviden neked. Ha jobban is érdekel a téma, keress rá a Youtube on. :)
Na meg természetesen ez magában hordozná, hogy amennyit elhasználsz, ugyan annyit ültesség is, hogy ne csak a pusztításról szóljon a téma...

2. Szerinted ha az étel nem nagyüzemben készülne, akkor jutna mindenkinek? 10 millió ember tartana csirkét, veteményest meg télikertet?

Jogos a kérdés, hiszen az állat tartás egyáltalán nem gazdaságos, hiszen ahhoz, hogy 1kg húsod legyen majdnem akkora földet kell az állatoknak fenntartanod, amekkorán egy 5 tagú család meg tudja termselni magának a zöldségeket, gyümölcsöket stb...
A magam részéről vega vagyok (9éve), így ez a probléma is megoldva. Persze ehhez az egész népességnek csökkenteni kell a húsigényét, ami amúgy rengeteg betegség melegágya is azon felül, hogy egyáltalán nem gazdaságos. Ráadásul egy sokkal békésebb, környezet barátabb táplálkozási szokás. Temrészetesen ez nem egyik napról fog menni a másikra, de már az is nagy előre lépés, ha mondjuk mindenki felezi a hús adagját és inkább a kertjében termő paradicsomot almát eszi meg, mint a génkezelt külföldi vackokat.
---------------------------------------------------
3. Vagy éppenséggel mi lenne a közszolgáltatásokkal, szerinted azok nem kellenek? Ne legyen iskola, posta, kórház stb? Ugyanis ezek mellett a munkák mellett nem nagyon jut idő vadászatra földművelésre, de megmerem kockáztatni, hogy Ninjutsu oktatásra sem.
stb.
---------------------------------------------------
A vadászat valóban idő igényes dolog ezen kívül nem is való mindenkinek, ugyan úgy, mint ahogy a az oktatásban tevékenykedő sok ember sem való tanárnak. Tehát az oktatásra szükség van, de a vadászokra, meg a vágóhidakra, ha csökken a húsevés iránti igény, nem lesz akkora.
Viszont a jó tanárokat el kell/lehet tartani, de a jó tanároknak, akik valóban tanítanak a saját életük példájával és bölcsességével, nem csak "leadják a tanmenetben kijelölt anyagot, szerintem szívesen fogja eltartani a társadalom. Pláne, hogy mivel ilyenekből kevesebb lenne, ráadásul jó embereket képeznének akik nem önzőek és azon agyalnának, hogy miként lehet lehúzni másokat. (De erről már beszélgettünk egy feljebb lévő hozzászólásban.)

Ezenkívül az iskolákban is lenne tankert, ahol mondjuk a diákok megtanulhatnák miként kell összerakni okosan gazdaságosan a veteményest, mit mi mellé kell ültetni, és így meg tudnák esetlegesen maguknak termelni oktatási céllal az ennivalójukat. (Mint ahogyan a régi időkben volt, és egy két iskolában már ma is van ilyen.)

Nem beszélve arról, hogy ez olyan tudás aminek mindenkori életszerű hasznát veszi minden ember. Míg a sok "kényszer diplomás, akik csak azért járnak a felső oktatási intézménybe, hogy ne kelljen dolgozniuk, vagy arra számítanak, hogy ha lesz diplomájuk, akkor majd olyan munkájuk lesz, ahol minél kevesebb munkával tudnak minél több pénzt szerezni maguknak. (Csak mert a végzettek 70%-a soha nem is helyezkedik el azokon a szakterületeken amit tanult...)

Ninjutsut pedig lehet kapálás, öntözés, ültetés, vagy favágás közben is gyakorolni, technikai edzésre pedig elég napi egy két óra konkrétan. Mert egy harcművészet nem arról szól, hogy miként verjük egymást halomra, hanem épp ellenkezőleg, hogyan váljunk jobb emberekké...

---------------------------------------------------
4. ha nem vagy nagy "számítógépész", akkor mégis miért akarod megreformálni a blogoszférát?
---------------------------------------------------
Nem tudom miért gondolod, hogy meg szeretném reformálni a blogszférát. A Blogszféra megreformálja saját magát. Azok maradnak, akiknek őszinte és valódi tudásuk van, valamint igazi értéket adnak át. Én még csak 7 éve írok blogot, most épp költözés miatt szünetel, amíg a számítógépész segítőim átviszik a dolgokat, de ennyi idő is épp elég volt arra, hogy lássam, hirtelen érkező népszerű, ám de rosszindulatú okostojás vélemény vezérek, vagy bölcsebbé válnak, vagy eltűnnek a süllyesztőbe...

---------------------------------------------------
5. Ha egy diplomás nem tudja hogy mi a kapa és mi az ásó, az miért baj? Te sem tudod kiszámolni a távvezetékek ellenállássát, vagy nem tudsz transzformátort méretezni, de nem emiatt hülyézünk le:)
---------------------------------------------------
Teljesen igazad van, fogalmam sincs arról, hogy ezeket miként kell kiszámolni, de elmondom neked, hogy sokkal nagyobb hasznát veszem annak a tudásnak, hogy próbálok tisztelettudó, tanulékony lenni, ezenkívül kedves is próbálok lenni, meg jól bánni a barátaimmal, sőt barátokat gyűjteni.
Mit ér a diplomás, ha ki tudja számolni a távvezeték ellenállását, meg képes transzformátort méretezni, ha a magánéletében meg kudarcot vall, mert nem képes egy harmónikus párkapcsolatot kialakítani egy nővel, vagy férfival, ha nem tudja, hogy kell jó férjnek, jó apának lenni?
A társadalom legkisebb egysége a család, de ha ezt nem tanulja meg az iskolában, akkor hol fogja megtanulni? az elvált szüleitől? Vagy a szintén furcsa családi háttérrel rendelkező nagyokos tanáraitól, akik ki tudják számolni ezeket a dolgokat, de nincsenek barátaik, mert mindenkit elüldöznek maguk mellől a fene nagy tudásukkal. (De az élelmüket meg nem képesek előállítani...)

---------------------------------------------------
6. Szólj légy oly kedves, hogy hol építesz házat, mert a közelébe nem szeretnék menni, nehogy rám omoljon, vagy fölrobbanjon, mert az általános iskolai tudásoddal kötöd be az áramot meg a gázt!
Jó lenne, hogy Te is kinőnéd az ilyen Zeitgeist féle baromságokat, amik hatalmas leleplezéseket mutatnak be (ami közgáz első féléves tananyag), és picit gondolkodnál is!
---------------------------------------------------
Ismerem a Zeitgeistet, de a sok csúsztatás miatt nem gondolom hitelesnek, viszont azt kell mondanom, hogy attól még, hogy vannak benne oltári nagy hazugságok és baromságok, van benne igazság is amit érdemes fontolóra venni...
Az őko bio falukra pedig sok helyen van kísérlet, az, hogy én merre leszek, azt semmi képpen nem mondom el neked, mert szeretnék azoktól az emberektől minél messzebb élni, akik azt gondolják, hogy ők szarták a spanyolviaszt, mert ki tudják számolni az ellenállást, meg kondenzátorokat tudnak méretezni. :)

---------------------------------------------------
7. Még egy gondolat: ha beteljesülne ez az önellátós, picit mindenki egyenlős dolog, akkor vajon mennyi jutna mindenkinek, és miért is lenne jó eldobni sok száz éves fejlődést.
---------------------------------------------------
Ha ez megvalósulna, akkor csak is olyan emberek lennének képesek megvalósítani, akik nem azt nézik, hogy mi jut nekik, hanem úgy állnak a világhoz és más emberekhez, hogy mit tudnak adni. Ez pedig nagy különbség. csak azok érthetik, akik nem azt nézik, hogy a szomszédnak milyen zöld a fűje, hanem azt, hogy mondjuk segítek neki fát ültetni, hogy nyáron ne égjen ki az a szép zöld pázsit a tűző naptól, mert akkor a gyerekeink majd tudnak közösen játszani ott az árnyékben. stb...
Na meg persze ez az élet olyan embereknek való csak akik nem ilyednek meg egy kis munkától, sőt, hogy bátrabbat merjek mondani, egy kis önzetlen munkától. Mert ilyen emberből nagyon kevés van akik így gondolkodnak.

ui: Nem szeretnék elkanyarodni és olyan vitákba bocsátkozni, hogy márpedig valaki hurka, kolbász függő, és rohadjak meg a zöldségeimmel, csupán arra szerettem volna felhívni a figyelmet ezzel a hozzászólásommal is, hogy sokan nem attól félnek, hogy rossz lesz valami, mert most például a Doubravszky György kapott egy lehetőséget arra, hogy másképp oldja meg a dolgokat, mert meg akarja oldani, hiszen valszeg ezért fogadta el ezt a lehetőséget, hanem attól, hogy mi van ha neki másképp kell majd valamit csinálni amint ahogyan azt elképzelte...
És ez az ami rettenetesen szomorú, de nem reménytelen. :)

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 11:27:35

@zrobasé: Elolvastam a hozzászólásod, megnéztem a profilod, de mivel nincs semmi érdemleges amivel hozzá járultál volna a világ jobbá tételéhez, sőt a saját rossz tulajdonságaidat, amik miatt boldogtalan vagy, megpróbálod rám ültetni pl :

---------------------------------
" juhuj, te kis úriember, megint személyeskedsz ? muhaha, egyre nevetségesebbé teszed magad...másokat szólagot le ? aha, a te kutyaugatásos degradálásod az mi volt, te oktató ? wehehe
az hogy szerinted csak az a jó szakember, aki összekeni megát oltott mésszel, az meg nem, aki megtervez egy hidat pl., na ez meg téged minősit, okoska, mert olyanok mint te, akik azt hiszik, hogy a kivitelezés és a tervezés ugyanaz, azok bizony csak halkuljanak el, mert közröhej tárgyává válnak
( nem , nem hallottam, tanits mester, te tudorok tudora, de magasan ülsz a lovon, huszárka)
irjál még kérlek,félelmetes a frusztráltságod, tudatlanságod, merőben újszerűen közelited meg a világot, biztos valami gyerekkori trauma az oka, de mindegy is, neked kell vele élned, oldd meg magad, polihisztor :D
---------------------------------
Szóval arc, meg név nélkül azt tehetsz amit akarsz. Csak így tovább, gratulálok, és sok szerencsét kívánok az élethez. :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 11:45:57

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Ezen hosszú írásod egy az USA-ban élő magyar barátom rövid mondatát juttatja eszembe: Ő szó szerint azt mondta: Jegyezd meg, a kommunisták utódait manapság zöldeknek hívják.

Az általad megvalósult eszmékkel ugyanis csak egy baj van: Ezek az eszmék arra épülnek, hogy FELÜLRŐL, ÉS KÖTELEZŐEN szerveződő rendszert hozzanak létre. Amit a történelemből meg le lehet szűrni, az az, hogy mindig csak AZ ALULRÓL SZERVEZŐDŐ, ÖNKÉNTES közösségeken alapuló társadalom volt a sikeres, és az is lesz.

Én többek között ezért ágálok egy újabb sóhivatal (most éppen pénzügyi biztos) létrehozása ellen, és meggyőződésem, hogy Magyarország ezzel megint csak hátrafelé megy.

Ha nincs szabad választás, akkor nincs fejlődés sem, és ez nem csak anyagilag igaz, hanem erkölcsileg is. Ha az állam beleavatkozik az emberek mindennapjaiba, akkor az katasztrófához fog vezetni, és nagyobb katasztrófához, mintha nem tenne semmit.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 11:51:49

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: Az előző írásomhoz egy apró kis kiegészítés: Vesztesek meg mindig is lesznek egy társadalomban, ezt az állami beavatkozás sem tudja megakadályozni, sőt, bármifajta állami beavatkozásnál csak több igazi vesztes lesz. Lásd Kádár rendszer. Én azt elhiszem, hogy anno az NSZK-ban, meg az USA-ban is voltak szegény emberek, de akkoriban Magyarországon MINDENKI szegény volt ezen országok átlagához képest, tetejében a személyes szabadságát is korlátozták az embereknek. Miért is kellett a "Vasfüggönyt" létrehozni? Hát azért, mert anélkül minden épeszű ember elhúzott volna nyugatra.

kela-bá 2013.01.10. 12:00:29

@Jani haverja: " Ezt ( is ) nyögi a gazdaság Magyarországon is meg az EU-ban is "
Igaza van ! Lehetne folytatni, hogy az egész világon is . Nem illik más tollával... de , többek között egy érdekes adatot ismertet egy hídépítő mérnök - író : A világ javait a népesség 30 %-a állítja elő, 40 % a gyerekek és az idősek, a maradék 30 % pedig ügyeskedéssel boldogul .
Elgondolkodtató . www.baloghbela.hu

Megnéztem a blogját, nekem tetszik. Milyen az idő most arra? További szép napot !

Roltii 2013.01.10. 12:02:57

@Jani haverja: de Horváth Ádámnál a szegénység nem téma, mert a lelkünk lehet gazdag:)
Amiről ő beszél, ott kb ez van, mindenki szegény, de együtt melegszik egy nagy kályhánál, mert ugye ez is tök elképzelhető, hogy pl egy 10 lépcsőházas 10 emeletes panel lakói szépen összebújnak a kályha mellett:)

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 12:16:00

@Jani haverja:

Ismét egyet kell, hogy értsek veled.

De a váltás nem egyszerű. az általam felvázolt elképzelés is alulról szerveződő dolog, de nem lehetne azt mondani, hogy na akkor holnaptól mindenki így. Vannak jelenlegi problémák, amit apáink hagytak ránk, vagy amivel a bankok húztak be minket a csőbe. Ezekkel igen is kell kezdeni valamit, vagy legalább tompítani kell a csattanásukat. Erre van talán lehetősége Gyurinak ebben a pozícióban, ha elég elszánt és ügyes. (És én annak ismerem)

Közben pedig ezzel párhuzamosan elkezdődhet az alulról szerveződés, vagyis az emberek elkezdenek gondolkodni, tevékenykedni. Például szintén az elmúlt egy évben, ha jól tudom elég jelentős mértékben csökkent a Budapesten élők száma is.

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 12:18:54

@Roltii:
Ha a szegény azt jelenti, hogy van egy saját háza, meg földje, ahol megtermeli az ennivalót magának és a családjának, nem függ semmilyen rendszeren, mert nem kell gázt, villanyt fizetni, mert előállít mindent magának (Max a netet kötetheti be. :), akkor igen ez szegénység.

Viszont a panelban élést nem nevezném életnek, és ezt mindenki tudja legbelül, aki valaha lakott ilyen magasfalukban. :)

zrobasé 2013.01.10. 12:19:30

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató: hu, de mellé lőttél, oktató :D
se boldogtalan nem vagyok, se rossz kedvem nincs, az élethez már nem kell nekem sok szerencse, mert már rendelkezek vele, és nincs szükségem a te házépítési és jövőbelátói utopiádra, de látom ez nem hagy téged nyugodni, de hajrá, és kivánok neked sok boldogságot az életben, talán egyszer leszállsz a magas lóról, nem leszel frusztrált, lesz családod, barátaid, és talán kevesebb gyülölet lesz benned :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.01.10. 12:27:21

@kela-bá: Most éppen szemerkél az eső, kb 10 fok van, de hajnalra sem fog már lemenni 6 fok alá, és a hosszútávú előrejelzések szerint 10 nap múlva 18 fok lesz napközben :)

Itt a nyár ünnepe (nem a tavaszé!!!) március 14-én van :)

Horváth Ádám Ninjutsu oktató · http://ninjutsubudapest.com/ 2013.01.10. 12:27:30

@zrobasé: Kedves tőled ismét, hogy a téma helyett rólam beszélgetünk. Örülök neki, hogy végre boldogságot kívánsz nekem, és nem a vesztemet akarod. Ez nagyon kedves tőled, és így legalább láthatom, hogy nem volt időpocsékolás ennyit gépelni. :)
Gyűlölet pedig bár van bennem, mint mindenkiben, most kicsit sem érzem, hiszen nincs miért gyűlölködnöm. Eddig szántalak, de most bearanyoztad a napomat, hogy sikerült egy jókívánságot is kapnom tőled. Köszönöm. :)

zrobasé 2013.01.10. 12:35:10

@Horváth Ádám Ninjutsu oktató:
kérlek mutas rá, hogy hol akartam én a vesztedet ? Ha nem megy, akkor egy ócska hazug vagy.
ó, eddig szántál engem ? jaj ne, hu, és most már nem ? szuper, de jó, megnyugodtam :D

Bee-zony 2013.01.10. 15:46:00

- Hogy nevezzük azt, aki nem mond igazat?
- Hazug.
- És azt hogy nevezzük, aki megmondja az igazat?
- Goromba fráter.

Bee-zony 2013.01.10. 15:51:50

@Étteremkritikus: Egyrészt van a személyes tapasztalatom, ami alapján ítélek, és amire mondhatod, hogy ez szubjektív, csak ettől még nekem sokkal valósabb, mint bármilyen statisztika.
A kanadai rákos halálozási arány kerekítve 4-ből 1, minden negyedik ember rákban hal meg, és erre mondtam annó azt, hogy ez sok. A személyes kapcsolataim alapján is ilyenek az arányok. A magyarországi kapcsolataimban viszont az arányok korántsem ilyen rosszak.
Egyébként elismerten a rák a vezető halálok Kanadában.
Itt is van egy stat pl., konkrétan a rákos halálozásról.
Mortality Due to Cancer
www.conferenceboard.ca/hcp/details/health/mortality-cancer.aspx

Azt nem tudom, hogy a legrosszabbnak kikiáltott Dániában mi van; nyilatkozzanak erről azok, akiknek ott vannak kapcsolatai.

Ha valamiről mondások születnek, az nem véletlen...

Háromféleképpen lehet hazudni: igennel, nemmel és statisztikával.
(Napóleon)

Csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam.
(Churchillnek tulajdonított mondás)

Étteremkritikus · http://legjobbetterem.blog.hu 2013.01.10. 16:29:17

@Bee-zony: A statisztika szerint is kisebb a rákos beteg aránya Magyarországon (14. a listámon), mint Kanadában (9. a listámon), szóval nem tudom, mi ellen érvelsz.
Magyarország nincs a rákos megbetegedések élvonalában, de ebben komoly szerepet játszik az is, hogy az emberek hamarabb meghalnak szív- és érrendszeri betegségekben, mint hogy a rákot diagnosztizálnák náluk. Mivel a rák többnyire az idősebbeket érinti (persze van kivétel), ezért ott elterjedtebb, ahol tovább élnek az emberek. A magyarországi 73 évvel szemben Kanadában 81 év a várható élettartam, az EU-ban pedig 79 év.

Egyébként a Churchillnek tulajdonított mondás ismeretlen Angliában, valamelyik ellenfele találta ki, vélhetően Németországban. Annyi valóságalapja van, hogy ő egyesítette a több különböző helyen készülő statisztikával foglalkozó szervezetet az angol állami statisztikai hivatalban, ennek kapcsán terjesztették.

Szúrófény 2013.01.16. 05:30:07

Matolcsynak ismeretlen!
Berzevicynek iskolái vannak, De mit is mondott? A politikailag függőségben lévő nemzetek erőteljes kivitele nem fejlett gazdaságukból, hanem kizsákmányolásukból fakad. Roppant tömege megy a pénznek keresztül Magyarországon, de nem marad itt, hanem az osztrák tartományok felé folyik el, és különösen Bécsben halmozódik fel… Ennél fogva kettős baj sújtja Magyarországot: a látszólagos gazdagság tünete, s a kimerült szegénység nyomasztja, mivel az ország elveszti pénzeit és a hevesebb keringésű átmeneti forgalom hatása azt még jobban szegényítvén, a politikai halál válsága felé siet. Amennyire gazdagítják a nemzeteket az ipar és kereskedelem, úgy viszont az ipar és a kereskedelem sem virágozhat ott, ahol a nép a legalsóbb és legnagyobb részét, a nemzet alapját a nyomor sanyargatja. Ennek a legnépesebb osztálynak fogyasztása által ingereltetik a belföldi termékek előállítása. Ez ad életet a belföldi iparnak és forgalomnak, ami azután a külkereskedelem bővebb folyásában is érvényesül. Ahol a szűkös állapotok által lenyomva úgyszólván nem létezik a gazdaság, ott a fogyasztás és a forgalom alapjának ingadozása folytán az arra fektetett ipar, kereskedelem és a közjólét is csak tengődik. A jövedelmi felesleg sem fordítható egészen az adózás céljaira, mert sorsának javítására mindenki törekszik, s öregsége, betegsége és baleset beálltának esetére, továbbá, hogy gyerekeinek valamit hagyhasson, valamely takarítmányt meg akarna takarítani. Másként magán vagy közgyarapodás nem is lehetséges, különösen nem akkor, ha az iparosodásnak ez az egyetlen ingere elvétetik tőle. Az adózó, ezen helyzetének nyomása alatt az állam minden működése bizonytalanná, nehézzé és akadályozottá válik. A köz és magán gyarapodás lehetetlen lesz, az adófizetés pang, hátralékok keletkeznek, lanyhul a szorgalom és felszaporodik a nyomor. (Berzeviczy Gergely: Magyarország kereskedeleméről és iparáról. Első megjelenés: 1796. 212 év, nem elég megtanulni, vagy elég elfelejteni? Megjelent a Magyar Fórumban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.17. 15:04:41

Matolcsy jobbagyféltekés játéka... felfedezte magának a játékelmélet alapjait:

www.portfolio.hu/gazdasag/matolcsy_uj_jatekot_jatszana_vege_a_devizahiteleknek.178379.html

"Igazi nyer-nyer játék lenne, ha tartósan dinamikus gazdasági növekedéssel visszaszereznénk a pénzpiac bizalmát."
Sajnos még mindig dunsztja nincs róla, hogy a pénzpiacok bizalmát nem (csak) a tartósan dinamikus akármivel lehetne visszaszerezni, hanem mondjuk azzal, ha mondjuk miniszterek vagy a miniszterelnök szava, vagy akár a szerződései, megállapodásai többet érnének egy ázott, használt WC-papírnál. Vagy hogy mondjuk az adótörvények ne glettként funkcionáljanak az amúgy is képtelen tételeket tartalmazó költségvetés lukaihoz.

Ez a mondat meg külön csemege:
"Senki sem veszítene azon, ha az állam visszaszerezné a hibásan eladott belföldi monopóliumokat: a befektetőknek már sokszor megtérült és megelőznék későbbi veszteségeiket."
Na most, ha ezek a veszteségek a működésben vagy a piaci viszonyokban keresendők, akkor felmerül a kérdés, hogy minek vesz meg az állam veszteséges állami monopóliumokat, ha nem a piaci viszonyokban, hanem mondjuk az állami beavatkozásokban, akkor sima zsarolás.

Igen, az egy nyer-nyer játék, ha visszaszerezzük a bizalmat... De így hogy?!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.01.24. 22:55:47

@Rufus78:
Régen volt Matolcsy-s poszt, úgy tűnik, érik a következő:
hetivalasz.hu/jegyzet/szakitsunk-a-mely-magyar-pesszimizmussal-59759/

A játékelmélet után a Titok és a vonzás törvénye van soron. A NGM feje, a magyar gazdaságpolitika főbasszájbája szerint bízni kell a szerencsében, ez a megoldás...

süti beállítások módosítása