Skip to content


       Szűrés lista

Semmi sem változik ebben az országban

Adót csalnak, mutyiznak, egy kis Ciprus, egy kis Svájc, fiktív cégek, áfacsalás, számlagyár, leszámlázzák, túlszámlázzák, jattolnak, nokiásdobozoznak, visszaosztanak. Évi minimum 1000 milliárd hiány.

Viszont a "kisembereket" a legkisebb hiba után egyből zaklatják, felszólítják, megbüntetik. A cégeket zaklatják, újraadminisztráltatják, ellenőrzik.

Az egyik legelső poszt volt itt a blogon:

győzike.jpg

És mit olvashattunk 2013. január 29-én a legfrissebb adóslistán, ahol azon magánszemélyek vannak, akik legalább 10 millió forinttal tartoznak a NAV-nak?

tartozás.jpgAkár azt is mondhatnánk, hogy kormányokon átívelő pofátlanság.
Gyurcsány, Bajnai, Orbán. Három miniszterelnök, MSZP, Fidesz, APEH, NAV, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, kétharmad. A helyzet változatlan. A teljes magyar államigazgatás tehetetlen.

Fossák a szót, a programokat, a bizottságokat, a munkacsoportokat, a nagyívű ígéreteket, nyakunkon az újabb kampány, (most éppen Bajnai próbál életet lehelni magába), de ebben az országban semmi nem fog addig változni, amíg egy műveletlen, buta ám de igen pofátlan adócsalót sem tudnak elkapni, immár 5 év 3 hónapja.

20 millió persze csak csepp a tengerben, de a társadalomnak közvetített üzenete súlyos károkat okoz: lopd el adót, csalj, aztán trükköz egy kicsit, úgysem tudunk vele mit csinálni.

Győzike nyugodtan elmehetne Magyarország reklámarcának, minden szempontból tökéletes választás lenne. A kampányt természetesen a trendi és fiatalos KIM csapata készítené, a "Jó állam" program keretén belül.

Címkék: győzike nav

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr545054103

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kövér a Marsra készül 2013.02.03. 17:15:32

A meg nem értett géniusz, Matolcsy György legújabb találmányának köszönhetően a NASA kutatóit is meghazudtolva, magyar ember érhet elsőként földet a Marson. Nem is akárki, hanem az országgyűlés rendíthetetlen hitű elnöke, Kövér László. Helyszíni tudósí...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.02.01. 11:26:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Nano porfúziós bűvésztrükk 2013.02.01. 08:13:35

Már 2 napja észrevettem a videókon, de csak ma egy új videó ( 2:15-től ) erősített meg benne, hogy itt a kohászati vegyi trükkön kívül van egy sima bűvésztrükk is a bemutatókban. Amolyan Uri Gelleres. Illetve több is van, de most csak a legfontosab...

Trackback: Mikro népi vaskohók országa leszünk 2013.02.01. 08:13:14

Nano Porfúziós Reaktor világsiker, világszám. " Itt egy újabb ÖTLET a magyar gazdaság helyrehozására! " - Azaz Egely György megint kábít és átver. Ne dőljetek be neki! első verzió, ahol még nincs álcázva a népi mikro kohó .. amely számos díjat ...

Trackback: Kinek kell itt megdögleni? 2013.01.31. 17:33:08

Hárommillió-háromszázezer magyar van útjában a kormánynak, akiktől bármi áron szabadulna. El nem tüntetheti őket fizikailag, kezdeni velük semmit nem tud, ezért csatateret, sőt katasztrófát vizionáltat, ahol ezeknek az embereknek el kellene pusztulniuk...

Trackback: Golfozni és teniszezni küldené a közmunkásokat a kormány 2013.01.31. 17:31:48

A minimálbér kétszeresénél magasabb közmunkabérért dolgozó közmunkások nem kérhetnek nyaralási támogatást az Üdülési Alapítvány pályázatán. Az alacsony jövedelmű szerencsések viszont teniszpályát bérelhetnek, lovaglóleckéket vehetnek, horgászhatnak, ví...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vakapad 2013.01.31. 18:05:17

Nem egészen értem.

1./ Győzike 2007-ben adóCSALÁS miatt bíróság elé került. Azaz, mint bűnelkövetőt üldözték, és el is kapták. Ez nem valami meggyőző érv a kormányok tehetetlenségére.
2./ A második egy adóslista, amelyből kiderül, hogy adóTARTOZÁSA van. Ami nem bűncselekmény, ha jól tudom.

Szóval milyen érv mire az?

inebhedj - szerintem 2013.01.31. 18:06:22

Csakúgy a partvonalról jutott eszembe, hogy

1. Valójában nincs olyan nagy választék burkolókból, vagy bármilyen szakmunkásból. Ami azt illeti, hihetetlenül szerencsésnek érezheti magát, aki talál szakembert szinte bármire is. Drágán - a teljesítményéhez és a minőséghez képest meg égbekiáltóan drágán - dolgozó szakember az persze van, ráadásul a teherfuvarozó és rakodó nem emelhet, mert fáj háta, örül, hogy a kommersz körtét megbírja húzni, a kőmíves nem kezd neki kéménynek, mert oda állást kell építeni, de amíg ezt megállapítja, rutinosan összehugyozza az udvarodat, a burkoló ott hagyja csikket az alapban, mert jól tömít, a parkettánál nem hagy rést, mert majd beáll, a csempénél viszont annál inkább, mert majd az is beáll, és így tovább. Szóval, ha nem tudod magad megcsinálni, vagy okosba' ismerőssel, és jó minőséget akarsz, akkor szinte lehetetlent kívánsz, vagy akár nagyon drágát.

2. Az okosba' egyébként nem magyar sajátosság, példának okáért a kicsinyes és pofátlan lenyúlás az EU törvényhozás alapja is, tessenek csak rákeresni a német RTL riportjára az EU-s képviselők költségtérítési történetének.

3. Ahogy a HVG-s cikk utalt is erre, ha egy vállalkozó nem csal adót, akkor nem tud vállalkozni. (Mondanám, hogy tisztelet a kivételnek, de én még nem láttam kivételt, leszámítva persze azokat, akik esetleg majd most tiltakoznak ez ellen.) Másrészt, ha az ember dolgozik, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként, azt azért teszi, hogy neki és családjának élete legyen, és nem csak azért, hogy ő és a családja életben maradjon. A kettő között jelentős különbség van. Ráadásul az adócsalók az elcsalt jövedelmük túlnyomó részét a hazai gazdaságba tolják be, közel negyedéből pedig adót fizetnek.

4. Hogy ez így nem jó? Hát talán nem igazán, de van valakinek valami alternatív ötlete?

piszter 2013.01.31. 18:07:41

én ismerek hasonló személyt. elég primitiv, de mergával jár, és szórja a zsebéből a 20 ezreseket. a neve sokáig szerepelt hasonló listában. maszületett bárány azóta is, gondolom...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.01.31. 18:08:08

és ezen tények mellett a csávó rendszeresen körbehaknizza a sajtót azzal hogy milyen szegény. Nah az még nagyobb pofátlanság.

kvadrillio 2013.01.31. 18:08:52

Két részletben jöhet a fizetés

MTI

2013. 01. 31 08:12:00 |
Címkék
mák, államkincstár, bank, fizetés, közszfére, betét, bankbetét

A hó eleji utalások miatt két hétig szinte üresen kong az államkincstár kasszája, ez az oka annak, hogy a kormány lehetővé tenné számára a betétgyűjtést - írja a Magyar Nemzet.

A lap csütörtöki száma szerint a Magyar Államkincstár (MÁK) rövid távú likviditási nehézségein segítene az a kormányhatározat, amely lehetővé tenné a MÁK-nak a betétgyűjtést. A szervezet számára ugyanis komoly kihívásokat jelentenek a hó eleji munkabér-átutalások, amelyek mintegy 200 milliárd forint összegben egyszerre hagyják el a kincstár számláját, miközben az áfa-visszaigényléseket is folyó hó 5. napjáig teljesítenie kell a MÁK-nak. Az önkormányzati kifizetéseket minden hónap 10-12-ig szintén elvégzi a kincstár, majd hó végén kezdődnek a nyugdíjkifizetések. Emiatt a MÁK-nak 13-14 napig - amíg az áfabefizetések beérkeznek - szinte üres a kasszája.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az elképzelés kidolgozói elsősorban a közszolgálati alkalmazottakra gondoltak ügyfélként, de gyakorlatilag bárki tarthatná a pénzét a kincstárnál. Amennyiben a közszolga 15-16 napra lekötné munkabérének egy részét, arra kamatot fizetne az állam. A közalkalmazott ez esetben juttatásának egy részét továbbra is a hó elején kapná, teljes bérét azonban a kamattal növelten csak 20-a után.

Megosztás:
Email
Tweet
Tumblr
Google+

ahhaaa......ÉS MAJD A REZSISZÁMLÁKAT IS APRÁNKÉNT KÜLDIK KI NEM ?????!

SEGGFEJEK !

sárkányfő 2013.01.31. 18:23:43

A világért nem akarom relativizálni Győzike adócsalását, annak is megvan a maga megítélése a maga helyén, remélem behajtják rajta (büntető)kamatostul.

De azért ez elég kicsi ügy pl. ehhez képest, ez meg tök elsikkadt, noha lényegében több mint félmilliárdos tartozást egyszerűen leírtak Simicska javára, azaz a mi terhünkre:

hvg.hu/itthon/20121128_nav_kozgep_kotber

"A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) mentette meg a Közgép Zrt.-t egy több százmilliós fizetési kötelezettségtől " " A halasztással több mint félmilliárd forint kötbér megfizetését úszták meg a lap szerint."

Jah, ha valaki nem tudná... az a NAV főnöke egy bizonyos Vida Ildikó... igen ez az a Vida, aki Simics régi embere, még a Mahirtól...

kvadrillio 2013.01.31. 18:24:38

@apanna: JAHHH....OTTAN ASZTAT NAGYONIS KOMOLYAN VESZIK ! EZÉRT IS SÍBOLJÁK KI ONNAN SOKAN A LÓVÉZ SVÁJCBA !...UGYE.....MERT OLLAN KOMOLYAN VESZIK...UGYE....

nincs_nick 2013.01.31. 18:30:40

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!: Nem kéne ekkorát kamuzni.:) Burkolók max. 2-3eFt-ot kérnek nm-enként még Bp-en is feketén. Persze van hülye, akinek bemondanak 5-6-ot és kifizeti. De ennyiért már általában számlával, takarítással és kutyasétáltatással megy fővállalkozón keresztül. Egy kád körbecsempézése 10-15, ha nem nm-re megy. Bordűr meg folyóméterre 1-2eFt, mérettől függően.

Btw, a maradék 350eFt-ból mit vettél? Sima Zalakerámia közepes minőségű csempe is 3-4eFt/nm. Ez egy normál 8-10nm-es fürdőre vetítve és falig csempézve mondjuk 50fm bordűrrel is már 200k. Csapok már nem is lettek a fürdőbe?:D

Legközelebb próbálj kisebbet kamuzni vagy ne hagyd magad ennyire átverni...650-en még akkor is nagyon-nagyon necces lenne, ha benne lenne a régi csempe leverése, elszállítása, lefolyó csere, aljzat kiegyenlítése, vízcsövek teljes cseréje, teljes folyékony gumizás és minden anyaggal együtt. Btw, 4 nap alatt ez meg nincs meg, mert egy kis fürdőbe nem fér be 2-3 embernél több...

Egyébként egy átlagos családi házas fürdőszobánál így néz ki:
- burkoló fugával, ragasztóval 250k
- csempe 200k
- geberit 40k
- zuhanykabin, ha nincs falazással megoldva: 50-100k
- kád: 30-70k
- csapok: 40-200k (ez már kludi esőztetővel)
- törölközőszárító(k): 30-40k
- kiállások 15-25k/db, kb. 120k anyaggal(!)

Szóval kijön az az egy milla, csak baromi más eloszlásban.:D

kvadrillio 2013.01.31. 18:31:31

Az EU keményen fellép az adóelkerülőkkel szemben - 11/12/2012

Gazdaságpolitika, pénz- és adóügyek > Adózás, vámtarifák
Pénzügyi jelentés, rajta számológép és szemüveg © iStockphoto

Az EU országai évente mintegy 1 billió, azaz ezer milliárd euró bevételtől esnek el adócsalás és adókikerülés miatt. Az új uniós cselekvési terv közös fellépésre ösztönzi a tagországok kormányait azok ellen a cégek és magánszemélyek ellen, akik kibújnak az adóterhek megfizetése alól.

A napokban előterjesztett cselekvési terv felvázolja, milyen intézkedéseket kell rövid, közép- és hosszú távon meghozni az adócsalás és az adókikerülés megakadályozása és az adótartozások behajtása érdekében.

Az EU javaslata értelmében a küzdelmet az adóparadicsomok elleni intézkedésekkel kell indítani, illetve meg kell akadályozni, hogy egyes cégek jogi kibúvók segítségével elkerülhessék, hogy adót fizessenek.

Az uniós tagállamok jelenleg eltérően határozzák meg, mi minősül adóparadicsomnak, ennélfogva az adóparadicsomok elleni fellépést szolgáló tagállami szabályok is eltérnek egymástól. Ez pedig lehetővé teszi, hogy az adóelkerülők pénzügyi tranzakcióikat azokon az országokon keresztül bonyolítsák le, ahol a szabályok a legkevésbé szigorúak.

Ha a tagországok azonos kritériumok alapján azonosítanák az adóparadicsomokat, ezt követően pedig ugyanolyan szigorral lépnének fel velük szemben, sikeresen meg tudnák akadályozni, hogy az adóelkerülők kihasználják a tagállami rendszerek közötti különbségeket.

Az EU azt szorgalmazza, hogy az uniós országok állítsanak össze feketelistát az adóparadicsomként működő helyekről. Ez jelzésértékű lépés lenne, mely a jelenleg hatályos adóegyezmények módosítása előtt is megnyitná az utat, és így az adóparadicsomok vonzerejét is csökkentené.

Annak érdekében, hogy a cégek a jövőben ne bújjanak ki adófizetési kötelezettségük alól, az uniós országoknak első lépésben meg kell erősíteniük a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezményeiket, melyek azt hivatottak megakadályozni, hogy a több országban tevékeny cégek kétszeres adóterhet fizessenek. Sajnos az egyezmények több esetben jogi kiskapukat nyitnak, egyes vállalatok pedig ezeket kihasználva egyáltalán nem fizetnek adót.

Ezt a fajta adókikerülést a jog – szépítőleg – agresszív adótervezésnek hívja. A Bizottság cselekvési terve megoldási javaslatokat vázol fel arra vonatkozóan, hogyan lehet ezt az utóbbi időben egyre jobban elharapódzó gyakorlatot jogi úton felszámolni.

Ha az országok külön-külön próbálják a helyzetet orvosolni, fennáll a veszély, hogy az érintett cégek egyszerűen veszik a sátorfájukat, és másik országba helyezik át a székhelyüket. Éppen ezért uniós szintű közös fellépésre van szükség ahhoz, hogy bezárjuk a jogi kiskapukat, és megakadályozzuk, hogy a küzdelmet vállaló tagállamok rosszul járjanak anyagilag.

Az Európai Bizottság nyomon fogja követni a cselekvési tervben megfogalmazott ajánlások végrehajtását, és nyomást gyakorol majd azokra az országokra, amelyek nem tudnak megfelelő előrehaladást elérni.

A következő lépést az jelenti, hogy a tervet az Európai Parlament és az EU pénzügyminiszterei jóváhagyják.

Ezalatt pedig a Bizottság további javaslatokat dolgoz ki annak érdekében, hogy újabb uniós kezdeményezések induljanak az adókikerülés megakadályozása és felszámolása céljából. Példaként említhetők a következők:

adófizetői kódex kidolgozása,

uniós adóazonosító szám bevezetése,

az uniós jogszabályok visszaélések elleni rendelkezéseinek felülvizsgálata,

iránymutatások összeállítása a pénzmozgás nyomon követésére.

Mit tesz az EU az adócsalás és az adókikerülés ellen? Deutsch (de) English (en) français (fr)
Link ajánlása

Kontrasztos megjelenítés Normál betűméret Legnagyobb betűméret Küldje el az oldalt ismerősének Oldal nyomtatása

Maradj kapcsolatban

FacebookFacebook GoogleGoogle+TwitterTwitter

EUTubeEU TubeBlogokBlogok
Segítsen tökéletesíteni honlapunkat!

Megtalálta-e a keresett információt?

Igen Nem

Milyen információt keresett?

Van-e észrevétele vagy javaslata a honlappal kapcsolatban?

Hasznos linkek

EUROPA
SajtószobaDeutschEnglishfrançais

Utolsó frissítés: 11/12/2012 | Az oldal tetejére

...JÖN ITTEN AZ EU-KORBÁCS...OCCT LECSAP......

Viktus 2013.01.31. 19:06:40

@inebhedj - szerintem:

Valójában ez egy városi legenda bármilyen szakmunkára lazán tudok egy tucatnyi szakembert aki a fent említett összeg töredékéért örül, ha van munka ... Budapesttől 50 km-re keletre ... még a pestre feljáró mesterek is alig találnak munkát, ha találnak is indul a játék a munkájukat kifizetik-e majd a végén.

inebhedj - szerintem 2013.01.31. 19:16:58

@Viktus:

Valójában bő 6 évet töltöttem el az életemből a leírtakat megtapasztalandó, tucatnyi szakembert kipróbálva bármilyen szakmunkára, de falun, valamint további 34 évet jó pár magyar város jó pár ingatlanjában, látva a szakemberek munkáinak eredményeit - ennyit a városi legendáról.

Asszem nyertem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.31. 19:21:46

@apanna: Ha tökös gyerek lett volna, úgy megbassza az egész bagázst...

kifordított nagyanyó 2013.01.31. 19:22:22

@inebhedj - szerintem: Van benne valami.
@Viktus: És a tiedben is.

Valahol a kettő között az igazság.

vallatas 2013.01.31. 19:24:29

meg kell szüntetni a készpénzt, ha valaki fizikailag akar birtokolni értéket, akkor vesz aranyat...
bankkolás esetén nem lehet elbújni... minden igazolni kell, mindennek nyoma marad!

Melchi Zadok 2013.01.31. 19:24:40

At Poszt: nem tudom min vagy felhaborodva, ha gyozikeek megfellebbeztek az adohatosag donteset, eljutott birosagi szakaszba, akkor ot ev siman realis a jelenlegi birosagi allapotok szerint.

Persze ugy is lehet, hogy az adohatralek es a buntetokamatok kirovasa utan ket heten belul vegrehajtok lakoltatjak ki oket es azonnal elitelik, de talan nem tevedek nagyot, ha ebben az esetben is szuletne rgy poszt kicsot mas aspektusbol nezve.
Mielott barmelyik mergezett lelku kisfaszu nekem esne elore szolok: szarok pofatokba, nem a gyozike feleket vedem, ennel egy kicsivel bonyolultabb ennek a hozzaszolasnak a dekodolasa

Viktus 2013.01.31. 19:28:19

@vallatas:

Hu jó ötlet lenne Matolcsynak beköszöntene a jó világ a tranzakciós adó határa a csillagos ég :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.31. 19:29:26

@melchi zadok: Győzikéék évek óta tartoznak, egyre többel. Le se szarták őket.
Mikorra lesz abból ítélet? 5 év múlva?
Meg leszarom, lecsukják-e, a pénz kell, amit elsumákoltak!

@vallatas: Ja, nemrég akartam venni egy ~2000Ft-os dolgot autósboltban. Sajnos csak kártya volt nálam.
3-ból kettőben nem lehetett kártyával fizetni. Lehet, hogy ez nem véletlen? :D Nyilván ezekben azért nem ilyen ötezreket hagynak ott az emberek, hanem kicsit nagyobb összegeket... Ha nincs beütve, nincs gond...

Viktus 2013.01.31. 19:35:12

@ColT:

:) Az autósboltokban a legtöbbször a visszajáró vendégnek eleve bekínálják az áfa mentes vásárlás lehetőségét aztán az így rendszerben maradt készletet még cégeknek eltudják passzolni áfa +5-10% :P

vallatas 2013.01.31. 20:08:17

@Viktus: igy is van, pénzfelvételnél IS, szóval ugyanaz. :)
@ColT: igy van, mocsok csaló mind, persze tudom, hogy a magyar egymásra kényszeríti rá, hogy feketézzen... de hát elejét kell venni a dolgoknak. ha valaki vásárol legyen annak nyoma, ja és igen a lopott autók alkatrészeit is kicsit nehezebb volna értékesíteni számla nélkül :)))
ugye ugye....

kulup 2013.01.31. 20:11:31

Ez kamu szerintem, Az Ember, Aki Soha Nem Hazudott már másfél éve kijelentette, hogy " Vége a visszaélések, a becstelenség, a stikli és a kifosztás korszakának.".

silent76 2013.01.31. 20:17:01

Miért 1000 milliárd? Az 1 billió.
Az 1 milliárdot sem 1000 millónak hívjuk...

Viktus 2013.01.31. 20:22:54

@vallatas:

Ja, de így egyszer kifizeti a balekunk a 650-et aztán már feketén pörög :P

vallatas 2013.01.31. 20:28:10

@Viktus:
Itt inkább arra kell gondolni, hogy hányszor van olyan, hogy xy szakember elkér 10 perc munkáért 7-10ezer forintot számla nélkül... ?:)))) és ha számlát kérsz akkor fizethetsz 15-öt és köpköd utánad.
Tehát amire kiakarok lyukadni, annyi pénzt kérnek el feketén mint amennyit számlásan kéne elkérniük... rengeteg a csótány!

elprotector33 2013.01.31. 20:28:20

Én azt mondom ez direkt van és a cigó csak elrettendő példa , hogy (megtudja a paraszt) ezt büntetik is. Saját maguk ellen sosem fognak törvényeket hozni,vagy statáriumot hirdetni...;)
A 650 ezres burkoláshoz meg csak annyit,hogy ne igyál pajtás.;) Ha meg úgy van,akkor PSSZT!!!!

Viktus 2013.01.31. 20:32:59

@vallatas:

Jó ezt az szokta kifizetni, aki megkapja a minimálbért mellette pedig szintén borítékozik meg fusizik ...

Kerek négyszög 2013.01.31. 20:36:00

Jó írás! A fején találta a szöget!

elprotector33 2013.01.31. 20:36:14

@vallatas: Gondolom képben vagy,mennyibe kerül neki egyáltalán az,hogy megtaláltad a neten,vagy a tudakozóban.Valószínűleg azt is tudod mennyibe kerül havonta egy xaros kft fenntartása .Az üzemanyagot,amortizációt,könyvelést,meg a rengeteg adót is bele számoltad.
Amúgy meg nem kötelező kihívni. Csináld meg te! Ehhe.....;)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.31. 20:36:28

@elprotector33: Nagy fürdő? Nekem egy kis fürdő volt ~300 ezer. Igaz, vízvezetékkel, hegesztéssel, mindennel. De a csempe fölött a festétst már én csináltam.

Kerek négyszög 2013.01.31. 20:37:28

@vallatas:

"Tehát amire kiakarok lyukadni, annyi pénzt kérnek el feketén mint amennyit számlásan kéne elkérniük... "

Ez pontosan így van! A maszekok így növelték meg a jövedelmüket.

elprotector33 2013.01.31. 20:41:31

@elprotector33: Meg próbálj meg betárazni télre mint kőműves szaki,hogy ne dögölj éhen miközben ugyanúgy fizetned kell a rezsit....;)

Viktus 2013.01.31. 20:43:23

@ColT:

Jó, de ő 650-et adott ki csak a munkadíjra minden más cucc nélkül ... sőt állítása szerint többet fizetett rá, mint az egyéb cuccokra ..

"A fürdöszobám közel egymillióba forintba került.

Ebböl 650.000 (hatszázötven-ezer) forint a burkoló munkadíja négy napra!!! "

:D Még a legzsírosabb hatezres négyzetméterrel számolva is egy szép nagy fürdőszobát épített. A maradék 350-ből nem tudom mondjuk mivel burkolták a medencét ...

elprotector33 2013.01.31. 20:49:28

@ColT: Amúgy azt már simán besírhattad volna...Volt vagy 1 óra munka nem? 3 kilóra ingyen megcsináltam volna...De hol van ma már 3 kilós munka?! Ami reálisan annyi,azt 1 kilóért akarják..... Ezért nem csinálok lakosságot...A végén mindig azt akarják,hogy még én fizessek,hogy dolgozhattam...Köszi,de nem.

Viktus 2013.01.31. 20:53:17

@elprotector33:

Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat! - egy ilyet fogj ki, ha te leszel a személyi burkolója hülyére keresed magad.

elprotector33 2013.01.31. 20:54:15

@Viktus: 800 + Áfa volt nem egy Lukoil kút nekünk....Csak nézek mint a bagoly sokszor, mit megengedhetnek maguknak emberek...
De legalább nem sírni jár ide....

vallatas 2013.01.31. 20:59:48

@elprotector33:
felfogtad a lényeget :-) sebaj, a többségnek átment.
egyébként amit tudok azt megcsinálom én magam, végső esetben hívok szerelők pl. kazánnal, tudod utálok 10 ezreket fizetni 5 perces melóért :) ahol a porszívót is nekem kell biztosítanom, meg csavarhúzót mert a szaki elfelejtett hozni.... ennyit a sok kopó szerszámról amit használ :)

vallatas 2013.01.31. 21:01:57

Legutóbb pl. wc-t szereltettem be utoljára szakival, 20 ezer forintért :-) számla nélkül...
szerintetek ez mennyire korrekt ár vidéki nagy városban?
node végig néztem mit csinálnak legközelebb pár száz forintos szilikonpasztát veszek és felrakom én :)

elprotector33 2013.01.31. 21:09:00

@elprotector33: Ja! 90 napra sem nagyon fizették ki...
Sőt! Ezt kapjátok ki!
A sündőrség 14 hónapra fizetett ,már akkor amikor 90 ! nap volt a határidő....!
Csöndesen közlöm:
SEMMIT nem tudsz csinálni.
Átutalásos számla,befizeted az áfát és nincs lé! :D
Amikor már el is felejtetted és lemondtál róla,jön egy utalás egy számmal!
Megjegyzés: semmi,csak egy szám.
Csöndesen közlöm: bűnügyi , kilakoltatási,előállítási ügyek ezek.....

elprotector33 2013.01.31. 21:12:14

@vallatas: Úgy érzem kicsit elbagatellizálod ezt...

Viktus 2013.01.31. 21:36:32

@vallatas:

Ja sajnos kb. te lehettél az adott héten az egyetlen fizetőképes ügyfél ... így van ez manapság.

Viktus 2013.01.31. 21:48:31

A gáznagykereskedő cég megvásárlásáva egyébként nem csökken a gáz ára, mivel azokat továbbra is hosszú távú szerződésen keresztül vesszük az oroszoktól, a tárolók megvásárlása pedig önmagában nem növeli az ellátásbiztonságot, hiszen a tárolással kapcsolatos állami szabályozásnak köszönhetően az eddig is adott volt.

index.hu/gazdasag/2013/01/31/orban_visszavasaroltuk_a_gaztarozokat/

Erről a nagyszerű hírről semmi? feleslegesen akadt megint 800 milló euro kidobni az ablakon ...

kela-bá 2013.01.31. 22:27:17

Ez a blog címe : " Semmi sem változik ebben az országban."
Nem sajnos, mert a fejétől büdös a hal, ahogy a jó magyar közmondás jól mondja. Minél nagyobb a hal annál büdösebb, és minél több van nagyhalakból annál nagyobb a bűz , a kishalak meg fogynak. És talán ha nem cikk-cakkoznának mind elpusztulnánk, főleg a tisztességesen adózó kishalak. Miért ilyen magasak az adók ? Íme egy válasz a sok közül: Yotube AZ ÁLLAMILAG FELTŐKÉSÍTETT BANKOK LENYELTÉK A TŐKÉT. Hmmm, ha igaz szépen vagyunk, megy legyünk tisztességes adózók.
További szép estét !

@Viktus: @elprotector33: @vallatas: @kerek négyszög: @ColT: @silent76: @melchi zadok: @kvadrillio: @sárkányfő: @TrueY:

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.01.31. 22:45:50

@Viktus: Ha mozaikkal lett csinálva, akkor jó drága ám...

@elprotector33: Hát én azért szoptam vele egy ideig, bár a festést az egész lakásban én csináltam (nem volt pénz, na).

"A végén mindig azt akarják,hogy még én fizessek,hogy dolgozhattam..."
Ja, úgy jöhettél volna, mi is a számod? :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.01.31. 23:34:51

@BenFranklin: "Egyetlen multinacionális munkahely több tízmillióba kerül az államnak"
Ez csak arra a néhány presztízsberuházásra igaz, amit gyakorlatilag megvásárol az állam a támogatással.
Egy munkahely teremtése 1-10 millió forint közötti beruházást igényel az ágazattól függően és sok multinak eszébe sem jut állami támogatásért kuncsorogni.
Dolgoztam már olyan multinál, ahol az etikai kódexben benne volt, hogy állami vagy EU-s támogatást elfogadni és állami tendereken indulni tilos...

windex 2013.02.01. 00:28:02

@Balambér: olyannyira nem, hogy a napokban olvastam egy szösszenetet, hogy ki van az adóslistán. és hogy a gáspár duó egyszer már lekerült róla. de most! újra ott mosolyognak... szóval ez már nem ugyanaz a 20 millió, és ez hivatalos :-)

windex 2013.02.01. 00:54:48

@jog-ász: én még jobb vagyok. barterben is jó nekem. burkolásért, vakolásért, festésért hegesztést is elfogadok.

windex 2013.02.01. 00:57:17

ja, áfa nélkül. aki az áfát is nekem akarja adni, attól zenét is elfogadok, leginkább a fúvósokat kedvelem. a fafúvósokat. de a töröksípot nem. na jó,a furulya lehet fémből is, egye fene.

windex 2013.02.01. 01:01:56

úgy értem, a zene az áfa. a barter tehát így nézne ki:

vakolás, festés, burkolás hegesztésért, vagy választható: hegesztés + zenéért

na erre tépjen sorszámot a matolcsy! de neki nem dolgozom. hacsak nincs egy kajak, kedvemrevaló kis hegesztő-zenész lányka a szűkebb családban.

na, ezt kiveséztük

párnalárva 2013.02.01. 02:03:55

Jani haverja
"Hát Magyarország már csak ilyen. meg is mondta anno a Feri egy őszinte pillanatában, hogy akinek nem tetszik, annak el lehet menni. Én is ehhez tartottam magamat. "

El lehet menni. ja. Ez nem ám egy kocsmáros hanem egy miniszterelnök szájából. Végülis csak egy egész ország jövőjét vágta galyra. Ő meg jót röhög a markában az összelopott milliárdjaival.
Érthetetlen számomra hogy Mo.-n még nem lőttek le fényesn nappal az utcán egy politikust sem. Ha túl lassan indulsz a zöldnél a mögötted lévő agresszívan dudál és legszívesebben lelőne. Ha szétbaszod az életét, no problem. Csak néz bambán ki a fejéből.
Micsoda elbaszott nép ez a magyar...

that's it · http://onlymylife.com 2013.02.01. 03:03:07

De változik ebben az országban,egy dolog a korrukcíó a bőrt nem Győzikéről huzzák majd le hanem rólatok,meg amit mostanában lehet hallani Apeh ellenőrők a Zumba oktatókra száltak rá... nevetséges...

A szerelő 2013.02.01. 03:44:03

@párnalárva: "El lehet menni. ja. Ez nem ám egy kocsmáros hanem egy miniszterelnök szájából. "
Nem csak ezt mondta. Nézz utána, mielőtt hülyeséget beszélsz.

waze 2013.02.01. 08:01:30

Barátom felesége könyvvizsgáló...minden évben kötelező nekik a NAV tanfolyam ahol az évek alatt összecimbizett az előadókkal...nos ők néha beszélnek nekik az érinthetetlenekről...nem kell találgatni sokat kik ezek....hát többek között ezért vagyunk ekkora szarban.

drolt 2013.02.01. 08:07:38

Feltűnt valakinek az a fideszes törvénymódosítás, hogy már csak egy millió forint feletti adó összegnél lehet bírósághoz fordulni, ha vitatod a határozatot? (Vagyis, ha kapsz egy 50 ezer forintos bírságot vagy adót megállapító határozatot, ami nem is neked szól vagy nem létezik, akkor se tudod ezt egy ítélkező fórumon vitatni...) Ez a demokrácia és a jogbiztonság teljes megcsúfolása. Hiszen azt jelenti, hogy Sasok, Győzikék, Tocsikok polgári úton is vitathatják tartozásaikat (5-8-10 éven keresztül), de a kisembernek nincs jogi segítsége lehetősége. A NAV kivet, megállapít és behajt, akár jogos, akár jogtalan. És mindezt a drága 2/3-os kormányunk intézte így ...

hot-spot (törölt) 2013.02.01. 08:10:28

@drolt: Egyszerű a megoldás.Szarni kell befizetni és megvárni míg kamatos kamatos bűntetőkamatos kamattól felduzzad 1 millióig.
Aztán lehet perelni,bár nem hiszem hogy érdemes.
Sokkal egyszerűbb a másvilágra magunkkal vinni vagy simán elhúzni külföldre az adósság elől.
Amúgy szerintem baromi sok ember ilyen mondvacsinált tartozások miatt ment el külföldre.

Zka77 2013.02.01. 08:12:24

@inebhedj - szerintem: hát szállítómunkásról tudnék mesélni én is vadat. Úgy 2 éve vettünk egy új, nagy kanapét. Azt be, a régit meg ki kellett volna vinni a lakásból, át 2 háztömbbel odébb. Jött egy kitetovált, nagymagyarországos tökfej pakolni. Nem sokkal előtte volt ajtócsere, ez fontos momentum. Majdnem leüvöltötte a fejem, amikor elmondtam neki, hogy de igenis ki lehet vinni a lakásból a régi kanapét, meg is mondtam, hogy szerintem hogyan. De hogy neki 20+ éves szakmai tapasztalata van, higgyem el, nem lehet kivinni azt a kurva kanapét. Ismeri ezeket az új ajtókat, ezek keskenyebbek és hát befele még nagyobb ajtón hoztuk, ezen már nem megy ki. A maguk módszerét próbálva kicsit erőltették, levertek festéket, mindent, nem ment ki. Na végül el is hittem neki, hogy baj van, de aztán este lemértem jobbról balról az objektumot meg az ajtót is és kiszámoltam, hogy tényleg ki kell férnie megfelelő elforgatással. Másnap reggel kivittem az asszonnyal. Visszahívtuk a csávót, hogy kivittük a kivihetetlen kanapét és most szállítsa el, ahogy eredetileg megbeszéltük. Hát le volt szakadva az arca. Én tökre tartok tőle, hogy szinte az egész ország ennyire szakértő emberekkel működik.

Napsugaras_szép_jónapot! 2013.02.01. 08:26:27

Mitől változna? Volt rendszerváltás? Ugyanazok a patkányok uralkodnak a beszari reszkető csőcseléken.

Szúrófény 2013.02.01. 08:49:31

@csárli hárper: „hol a bűnözők a törvényhozásban ülnek, soha törvény elé nem kerülnek!” Bölcsességek könyve! Ókor Óta tudott!

Amely országban a gonosztevők büntetés nélkül maradnak, gyilkosságok, ragadozások, minden Istentelenségek eláradnak (privatizáció, olajmaffia) , melyekért veszedelemre bocsátja Isten az országot…Mivel sokszor a kis lopót a nagy lopók felakasztják: sokszor aki sokat lop, aranyláncot visel, aki keveset, kenderkötélen függ. Pázmány Péter

bkkzol 2013.02.01. 09:03:16

Adocslok mindenutt vannak. Bulgariatol Brazilian keresztul Daniaig. Az a gond inkabb, , hogy ha nalunk "megbukik" valaki ,meg nyeregben van. Vegen oruljon a hivatal, hogy nem kell fizetnie zakaltasert. Nagyi adott 50M, bodzat szedtunk az SEL mecivel... broker cegek rohognek vissza, hogy bizonyitottsag hianyaban felmentik oket... azutan meg megkovetelik a Lacikonyhastol a szamlaadasi fegyelemet?

bmfan 2013.02.01. 09:51:45

Kíváncsi lennék,miből tengetitek az életeteket,kedves blog társak.
Gyerekkoromtól az építőiparban dolgozom,nem egy luxus vityillóban csináltam ezt-azt.
Amikor felrakod a tulaj többszázezres faszságait,ami soha nem drága,neked kötelességed ingyen megcsinálni,és még jó pofát is vágj hozzá. De! Ha véletlenül elbaszol valamit,te leszel a legutolsó mocskos tróger.Egyébként köszönetet soha,sehol nem kapsz. A NAV-nál és az emberek szemében adócsaló vagy.Egyébként a vállalkozóit ki lehet váltani és ki lehet próbálni.
A létminimum 150%-a után kell járulékot fizetni-kb--80000- könyvelő,bankszámla,kamara-a gombaszedő baromarcúval-és akkor még nincs autó,üzemanyag,szerszám,gép.És írjál, kezdve a jó ég tudja milyen bevallásokat,amiről nem is tudsz,dehanem,akkor...és ezután elmégy a kedves MEGRENDELŐhöz,aki lealudja a meló árát ,elvállalod,megcsinálod,és akkor jön a ez itt nem jó,ez ott nem jó,de ezt tegye már arrébb,azt arrébb,/mert előre nem tudta???/na de ne kérjen már plussz pénzt mester ez BENNE VAN AZ ÁRBAN!!! ????? És a luxuspecó mellé,ha esetleg odahugyozol,akkor egy büdös paraszt vagy.Egy kurva budit nem hoz az építkezésre........
Na ebből lett elegem 20 év után.És akkor még nem beszéltem a cégekről........8nap,30nap,60nap,90nap átutalás,HA KIFIZETNEK.
ELÉG VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lencsés István 2013.02.01. 09:51:59

Minden változik ebben az országban , van ami nem jó irányba ( Például : Anonimok hazudozhatnak büntetlenül ) , és van ami jó irányba ( Például : Mutyizás nincs , Az államadosság csökken ) . Ennyit erről .

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.02.01. 10:26:23

IMF hitelügyben és az EON vétel ügyében is hazudott a nemzeti simlis miniszterelnök! Nincs aláírt szerződés és nem olyan hitelt kértünk...mocskos disznó!

A választókörzetek átrajzolása után nehezebb lesz legyőzni a Fideszt, legalábbis a Political Capital mandátum-generátora ezt jelzi. A trükközés eredményeként ugyanis egy kormánypárti szavazat többet érhet, mint egy ellenzéki.

A tavaly elfogadott új választási törvényben alaposan átrajzolták Magyarország "vokstérképét". A korábbi 176 körzetből csak 106 maradt, ami a szakértők szerint még önmagában nem lenne baj. Az viszont igen, hogy az új rendszer a Fideszt segíti. Az ATV Tabu című műsorában a Political Capital választási szakértője, László Róbert nyilatkozott erről. Ahogy fogalmazott: senki nem tudja, hogy kik tervezték a jelenlegi térképet, az "egyszer csak" ott volt a megszavazandó törvényben. Szerinte vagy az ellenzékkel együtt kellett volna az újrarajzolást elvégezni, vagy rá kellett volna bízni a feladatot egy független, szakmai szervezetre. Nagy-Britanniában ezt tették, s ott nincs is baja senkinek ezzel a dologgal. Magyarországon viszont választási győzelem is múlhat ezen, mondta László Róbert, majd elmondta, hogy kifejlesztettek egy mandátum-generátort, amelyikbe azt a feltevést táplálták bele, hogy a két nagy párt 40-40 százalék szavazatot kap, a maradék 20 százalékon osztoznak a többiek. Normál esetben ezek szerint a Fidesznek, és az MSZP-nek ugyanannyi parlamenti helyet kellene szerezni. De ez nem egy normál eset.

Bud Hill 2013.02.01. 10:30:54

@Jani haverja: Már minden létező blogon, az összes bejegyzéshez leírtad, hogy elmentél az országból Albániába, mert a gyurcsány így, meg a zorbán úgy. Az igazság az, hogy LESZAROM, hogy elmentél, meg azt is miért. Felőlem az uzsorás cigányok elől is menekülhetsz, csak fejezd be, mert unalmas. Ha meg megbántad állj tovább, lehetőleg É.-Koreába, hogy még csak net közelébe se kerülj.

IP gyűjtögető 2013.02.01. 10:47:42

@Lencsés István: nem lehetsz ATV-s, azok ügyesebben provokálnának. :))))

Airgüzü 2013.02.01. 10:53:25

Aki ebben az országban dolgozik, az a magas adóterhelés miatt az állam rabszolgája. Kizsákmányolás, uzsoráztatás (lásd devizahiteleket kínáló bankok), ellehetetlenítés folyik állami szinten. A jelenlegi szabályozók mellett ilyen csökött likviditással trükközések nélkül egyszerűen csak éhenhalni lehet, de prosperálni, vagy normálisan működni nem. Az állam mindent visz! A cégek is emberekből állnak, csak a megtremelt javakat lehet elosztani. Ilyen adóprés mellett csak irreális árakon lehetne túlélni. az meg azonnali halál a versenyképesség elvesztése miatt. Ez van, ez az, amit az okos embereknek át kellene látni. Sajnos az sem biztos hogy elég lenne, ha felére csökkentenék a munkához, a cégek működéséhez rendelt elvonásokat. Két eset van: vagy így hagyni, s eltűrni ezt a fajta magatartást, vagy feélére-harmadára csökkenteni a terheket, de kőkeményen ellenőrizni.

Viktus 2013.02.01. 10:53:29

@Bud Hill:

Te unalmasabb vagy. Ő inkább érdekes ezzel, hogy innen v.ki Albániába menekül ...

deruyter 2013.02.01. 10:56:02

Ez is a fejétől bűzlik. Sosem volt az APEH teljesen tiszta ügy, de azért azt kell mondjam, hogy a Fidesz egy szinttel magasabbra emelte a pofátlanságot ebben az ügyben, amikor a Simicskát kinevezte anno elnöknek. Asszem ez mindent elmond a hozzállásról. Na, de visszaevickélve semleges vizekre úgy gondolom azt mindenképp látni kell, hogy a bonyolultabb és sokszor nagy volumenű ügyekre egyszerűen a NAV-nak nincs kapacitása. És ha lenne, akkor meg a jogszabályok vannak úgy megírva, hogy ne találjon fogást. A Győzike jelenség nyilván nem érdeke a kormánynak, én úgy mondanám, hogy ez egy kellemetlen mellékhatása annak, hogy a szabályozás úgy működik, hogy a nagy csalók kibújhassanak. Ugyanakkor látni kell azt is, hogy az adózás bizony bonyolult műfaj, ahol nem minden szituációra adnak egyértelmű választ a jogszabályok. Az ilyen esetekben megy az ügy bíróságra, és néha még az is lehet, hogy az adózónak van igaza és az állam akart ráverni adókötelezettséget jogtalanul. Azt mindenképp fontosnak tartanám, hogy legyen (persze sosem lesz) NAV-nak olyan szekciója ami a legkomlexebb ügyekkel foglalkozik, nincs időkényszerben és nincs rajta politikai nyomás. Mert bizonyos esetekben nagyon nagyon komoly háttérmunkát kell végezni, hogy az adózó elcsíphető legyen. Ilyen terület lenne pl. a vagyonosodási vizsgálat. Hogy csak egy példát mondjak: hogyan szabályozzukl le, hogy egy ilyen vizsgálatba milyen vagyoni kör kerülhet bele. Feleség vagyona is, gyereké is? Ezeknél mindig elég nehéz a bizonyítás. Viszont biztos, hogy erre érdemes lenne ráfeküdni, mert ilyen alapon iszonyú pénzeket 100-1000 milliárdokat lehetne megfogni. Csak éppen a politikusoknak és a jelentős lobbierővel bíró nagyvállalkozóknak ez nagyon nem érdeke. Marad helyette az Áfa emelés, amit a csóró is megfizet, meg az állami bérből fizetésből élők megadóztatása, mert azok semmit nem tudnak elsumákolni.

Don Quixote de la Ferko 2013.02.01. 10:56:43

@khmm...:

A társadalom kivette magából azt, aki balerina által összetopogott 300 millióból épített magának rózsadombi villát?

A társadalom kivetette magából azt, aki 18 milliót vallott be könybevételként? Egyszer számold ki a hazai viszonylatok figyelembevételével.

Lencsés István 2013.02.01. 11:00:34

@IP gyűjtögető: 1 . Mondatkezdés nagybetű . 2 . Nem provokáltam , tényt közöltem .

lobaszopiatej 2013.02.01. 11:07:30

Itt nem Győzikével van baj hanem a rendszerrel, nem őt kellene szidni.

blah 2013.02.01. 11:50:18

Van most egy jó címlapos írás az állam által bérbe adott ingatlanokról. Ha ezzel nem tudják elkapni a töküket akkor semmivel. Sima hűtlen kezelés.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.02.01. 14:42:08

Nesze neked semmi sem változik.

A húszmilliárdos közbeszerzésből 10,25 milliárd öt cégnek, fideszes offshorehaverral a fedélzeten. A nemzeti elmerokkant azért offshorelovagozzon csak tovább a birkáknak.

varanus.blog.hu/2013/02/01/offshore_lovag_a_kozbeszerzesi_bizottsag_elnoke

toportyánzsóti 2013.02.01. 17:07:30

@Rufus78: Szerintem rosszul értelmezted a komentem.Szó nincs itt összekecsintásról,mondanak 1 számot mennyiért mosnak tisztára,ha megtalálnak...Vagy maga a bennfentes alapít stróman céget.Keresd a legaljasabb verziót,szorozd be 2-vel és még utána is meg fogsz lepődni!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.01. 18:20:07

@toportyánzsóti:
Nem értettem félre:). Az összekacsintósokhoz eleve ki sem mennek, és így megtalálni sincs mit.
Hidd el, elég színes fantáziával rendelkezem, ha aljasságról van szó:).

Viktus 2013.02.01. 18:20:36

Nyakig eladósodtak gazdaságunk irányítói

És imádják a készpénzt, amiről talán nem is tudják, hogy a korrupció melegágya. Állampapírt nem vesznek, részvényeik, befektetéseik jegyeik alig vannak – saját pénzükkel úgy bánnak, mint a pénzügyekhez alig értő átlagmagyar.

index.hu/gazdasag/2013/02/01/ngm-vagyon/

Viktus 2013.02.01. 18:31:31

MINDENKITÉRINT Változni jó
Én csak tisztességes állampolgár akartam lenni, de a NAV mindent elvitt. Akkor minek dolgozzak?

Általános probléma hazánkban a magas adók. Mindenkit zavar, tenni nem tudunk ellene. A következő levél írója nem akart mást, mint normálisan adózni. Megbánta! Érthető miért van annyira kevés adófizető. Ezek az adóterhek megfojtják az átlagembert. Vagy csalunk, és lehet, börtönbe kerülünk, vagy egyszerűen tűrünk tovább.

Sziasztok!

Felháborodásomnak szeretnék hangot adni, és ezért döntöttem úgy, hogy leírom saját pici történetem. Tavaly év közepétől elkezdem egy kis mellékesként pénzt keresni. Mivel jogkövető a magatartásom (na jó inkább csak félek a NAV-tól), úgy döntöttem, hogy bevallom és adózok belőle. Tudom, hogy elcsépelt dolog a magas adókról és a bürokrácia bonyolultságáról írni, de valahol ki kell adnom a dühöm.

Részletekbe nem szeretnék belemenni (nem is ez a lényege), de elkezdtem utána nyomozni (szó szerint nyomoznom kellett), hogy miként vallhatom be mellékes jövedelmem. Én hülye, úgy gondoltam, hogy egyszerűen SZJA-t kell fizetnem és kész. Persze szép álom volt, de a valóságtól távol állt.

Rengeteget olvasva az interneten + a NAV állásfoglalását kérve kiderült, hogy a jövedelmem után úgynevezett ECHO-t kell fizetnem (27%) és SZJA-t (16%). Tetőzi a dühömet, hogy úgy gondoltam az adóbevallást meg tudom csinálni. Mivel annyira „egyszerű” kitölteni szakembert kellett megbíznom, aki röpke 8000 Ft-ért megcsinálta (naná, hogy számla nélkül).

Ezek után jött a sokk! Látom a papíron, hogy a jövedelmem kb. 30%-át adó formájában kell befizetnem. Mi? Hogy? Miért? Én nem akartam mást, csak normálisan bevallani az adómat. Nem nyitottam külföldön számlát, nem csaltam, csak egyszerűen éltem. Adott volt egy lehetőség és én inkább azt választottam, mint sem segélyért kuncsorogjak, és éljek az adófizetők pénzén.

A felháborodás teteje még az is, hogy ugyan leadózok a keresetből (nagyon sokat), és ezek után bármit veszek még 27% ÁFA-t is elvisz az állam. Ez így nem fenntartható. Azért csináljam, hogy majdnem a felét elvigyék? Egyszerűbb csalni. Külföldön számlát nyitni, vagy valami hasonló. Én nem szeretek csalni (eddig nem is tettem), de most úgy érzem felrobbanok.

Fizetek, fizetek, fizetek a semmiért. Röhej… Egyszerűbb lett volna segélyért sorban állni.

Üdv: Adózó állampolgár…

mindenkiterint.postr.hu/segelyert-egyszerubb-sorban-allni

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.02.01. 21:15:22

@Viktus:
"És imádják a készpénzt, amiről talán nem is tudják, hogy a korrupció melegágya. Állampapírt nem vesznek, részvényeik, befektetéseik jegyeik alig vannak – saját pénzükkel úgy bánnak, mint a pénzügyekhez alig értő átlagmagyar."

Csodálatosan gunyoros álnaivitások sorozata nemcsak az egész cikk, hanem önmagában ez a két mondat is:
- Hogy ne tudnák, hogy a készpénz a korrupció melegágya? Sokuk onnan kapta! Vagy tényleg bárki úgy képzeli, hogy nincs jobb dolguk annál, mint hogy a bankból kivett pénz őrizgetik a párnacihában, mint Maris néni, és rettegnek, hogy a készpénz melegágyából mikor csap le rájuk a korrupció? A készpénz és főleg sok készpénz nem a korrupció melegágya, hanem a tünete.
- Azért bánnak úgy a pénzükkel, mint a pénzügyekhez alig értő átlagmagyar, MERT AZOK! Attól, mert valaki felszopja vagy felnyalja magát az uborkafára, és politikus lesz belőle, attól még ugyanúgy gőze nem lesz, hogyan kell rendesen fialtatni a pénzt, és egyébként meg kell-e ékesebb bizonyíték a pénzügyi analfabetizmusokra annál, mint ahogy az ország pénzével bánnak meg amilyen javaslatokat letettek többségében akár csak az elmúlt 22 évben?! Egy rendes konyhapénz-elszámolást nem tudnának megcsinálni, és csak azért nem vitték eddig csődbe a saját háztartásukat, mert a közösből mindig hozzápótolták, amit kellett, és mert az ő fizetésükből könnyű párszázezret elpocsékolni. Ez van akkor, amikor valaki úgy akar vezetni egy országot, egy önkormányzatot, egy hivatalt vagy bármilyen állami szervet gazdaságilag, hogy előtte egy limonádés standot vagy egy lángos sütödét sem üzemeltetett.

Egyébként ez a cinkos összekacsintásos kutyakomédiát a vagyonnyilatkozatokkal igazán be lehetne már fejezni, mert azon kívül, hogy időszakonként elviccelődünk rajta, azért nem érdemes fenntartani a rendszer. A politikus nem veszi komolyan, az állampolgár meg tudja, hogy a leírtaknak a fele sem igaz, de azért csak úgy csinálnak, mintha minden fasza lenne, és elröhigcsélnek saját cinkosságukon.

Bee-zony 2013.02.02. 02:55:08

Itt az újabb lopás, cigányügyileg:
Újabb cigányügyi gittegylet - 120 milliárd forint elköltését fogják "felügyelni"
kuruc.info/r/2/107406/

Az egyik oldalon fosztogatás, de nagyon.
A másik oldalon osztogatás, de nagyon.

Bee-zony 2013.02.03. 00:21:24

„Szép” is az öt éves jubileum; hát még a tíz éves... és van is rá esély, hogy a Fidesz 2014-ben megint nyerni fog, és a bűnözés és a bűnözőtenyésztés folyik tovább.

Ami a változást illeti, úgy érzékelem, hogy növekedett a gyilkosságok száma / nap.

„A Jobbik már többször hangoztatta, hogy Magyarországon az emberek szubjektív biztonságérzete nulla...” /Mirkóczi Ádám/
Igen, mert sok a hulla.

Valamint...
A rendőrök tartanak a retorziótól
jobbik.hu/rovatok/orsz%C3%A1gos_h%C3%ADrek/a_rend%C5%91r%C3%B6k_tartanak_a_retorzi%C3%B3t%C3%B3l
Az nem semmi, hogy a rendőrök tartanak a retorziótól, és nem a bűnözők.
Lehetne ez fordítva?
Lehetne, ha...
Afelől viszont ne legyenek illúzióink, hogy a judeonáci birodalomban ez nem lehet, mert ellentétes a céljaikkal.
Ahogy a dolgok kinéznek, Magyarország államformája a korrupció - olyan, mint az hogy az életformája a rákos daganat... és az azért véges folyamat.
Emiatt is szükséges, hogy az igaz emberek és a gazemberek különváljanak. Az igaz emberek költözzenek a Dunától nyugatra, a gazemberek a Dunától keletre. Az országos statisztikai átlag marad ugyanaz, de legalább mindenki tudhatja, hogy hol mire számíthat. Volt már három részre szakadt ország, most legalábbis kettőre van szükség, mert így a jobb.
Az is lehet, hogy az igaz ember kritériumait csak egy miniállamhoz elegendő ember tudja teljesíteni. Ha így van, akkor legyen így, mert így is jobb, mint ahogy most van.
Lépni kell, mert aki nem lép, az tűr; és tűr, és tűr, amíg csak kizsigerelten, tönkretéve, megölve el nem pusztul. Ölbe tett kézzel nem fog a sorsa jobbra fordulni. Lépni kell, tenni a lépéseket, akár országhatáron kívülre, akár országhatáron belül. (Aki azt olvasta freudilag, hogy lopni kell, tudja hogy hova tartozik.) Állambácsira várni, és másokra várni, hogy ők tegyék meg, ami nekem és szerintem jó, az a csőd, és a katasztrófa, mert nem teszik meg. A passzív mód és a nyavalygás nem oldja meg a problémát, az aktív mód és cselekvés igen - persze tudni kell, hogy mit és hogyan, ahhoz pedig először is gondolkodni kell.
Gondolkodtál már ma?
Akárhogy nézem, a helyes gondolkodás és helyes cselekvés oldja meg a problémát; és persze el kell vonatkoztatni, és teljesen függetlennek kell lenni az abnormális világtól abban, hogy mi a helyes, aztán következik a kettőt összekötő logikai vonal, hogy az abnormális többségben mégis hogyan érhető el a normális.
Hogyan érhető el?
Úgy, hogy elválasztjuk az abnormálist a normálistól, a beteg részt, a daganatot az egészséges résztől, aztán a daganat csináljon magával amit akar, az egészséges rész pedig köszöni jól van a daganat nélkül.
Aztán persze a nagyra nőtt rákos sejtek visítanak, hogy kirekesztés, meg hogy elítélendő, meg hogy toleranciát (= türelem). Elfogyott a türelem, szükséges a kártékonyak kirekesztése az egészséges társadalomból.
Bár emberi társadalomról van szó, mint testről, de itt is vannak a rákos, beteg sejtek, és az egészséges sejtek. Ha a kettő keveredik, elpusztul az egész szervezet.
Milyen lehetőségek vannak, hogy ne pusztuljon el a biológiai szervezet és az egyén és a társadalom a kór- és károkozók miatt?
a) meggyógyítás
b) kirekesztés (kilökődés, vagy inkább kilökés)
c) berekesztés (tokosodás, fallal való körülvevés)
d) megsemmisítés

A társadalom kártékony, beteg sejtjei ezek:
Btk-szintű bűnözők;
élősködők;
szenvedélybetegek;
elmebetegek (a vezérlés betegségei);
Vannak a testi betegek is, de általában ez kevésbé zavarja a többieket, hacsak nem fertőző, és a testi betegségek gyógyító helye az orvosi rendelő és a kórház, a hozzá tartozó módokkal.

Az egészséges biológiai és társadalmi sejt kritériuma a kölcsönösen hasznos funkció betöltése, és ebben a szükséges minimum a szimbiózis.

Ha az egészséges sejtek különválnak a beteg, rákos sejtektől, akkor az egészségesek megmaradnak, a betegek, rákosok elpusztulnak. Mivel ez idő szerint a rákos sejtek gyógyíthatatlanok, meg nem változtathatók, ezért ott csak egy működő megoldás marad társadalmilag, szét kell válni a beteg sejtektől, és össze kell fogni az egészségesekkel és velük szervezetet alkotni (hívhatjuk ezt lobbicsoportnak, pártnak, vagy bárminek, a lényeg az hogy jól működő, élő szervezet legyen).
Nem kell itt már feltalálni újat, a lényeg hogy a természetben már megvalósult dolgokat és módszereket jól kell alkalmazni, beleértve pl. a falósejteket is.
Tudjuk, hogy milyen a jól működő biológiai szervezet logikai felépítése, ami által összeáll a jól működő élő rendszer, és ezt kell alkalmazni a társadalmi szervezetet illetően is. Minden egészséges sejt a barátom és társam, a beteg, és gyógyíthatatlan sejtek pedig nem, ők ellenségek, és kerülendők, vagy legyőzendők. Ez van; és ha valaki úgy gondolja, hogy ő ennél jobbat tud, az ne lepődjön meg, ha nem fog sikerülni, és hogy nem javít a dolgokon, hanem ront.
Akkor vagyunk jók, ha társadalmilag jól le tudunk másolni egy egészséges élőlényt, amelyek sejtjei nem betegek, és nem is atomizáltak, mert az atomizáltak olyanok mint pl. a papucsállatkák halmaza, és nem pedig olyan, mint a többsejtű, pl. ember. Aztán persze hogy a többsejtűek könnyen pusztítják az egysejtűeket. A többsejtűség egy magasabb logikai és biológiai szint. Ehhez képest az iskola (mármint a jelenlegi, a jelenlegi rendszerben) egysejtűsít: a feladatokat egyedül oldd meg, nincs munkamegosztás, nincs csoportmunka. Aztán persze hogy egy kis összetartó csoport (pl. bűnszövetkezet) uralkodni tud az összes atomizálton.
Ha ez így van, miért nem ez a társadalmi elv és rendszer valósul meg?
Pl. azért nem ez valósul meg, mert nem egészséges zsenik, hanem beteg őrültek vannak hatalmon, és őket támogatja a többség; és demokráciában a többség dönt – mindent romba.
Nagy a tébolyda és az önkormányzata, és kevés az ápoló; és ha már így van, akkor legyenek csak az elmebetegek teljesen egymás között, aztán jutnak egymással amire jutnak.

Kapcsolódó:

Az intelligencia egy genetikai baleset
index.hu/tudomany/2012/12/03/az_intelligencia_egy_genetikai_baleset/

Egyre butul az emberiség
index.hu/tudomany/2012/11/13/egyre_butul_az_emberiseg/

Javul a génkészlet?
(Nem, csak az első cikk címét egy buta írta.)

Bee-zony 2013.02.03. 05:28:11

„Elit”: a tolvajok klubja szinonimája.
Ez nem újdonság, csak az hogy lett egy újabb megnyilvánulási formája...

Átverésnek érzi az elit a társkeresőjét
index.hu/gazdasag/2013/02/02/atveres_lehet_a_legujabb_tarskereso/

párnalárva 2013.02.03. 05:31:22

A szerelő

"Nem csak ezt mondta. Nézz utána, mielőtt hülyeséget beszélsz."

A nemcsak ezt mondta annyit jelent hogy ezt mondta meg esetleg még mást is. A más vagy releváns vagy nem. Én viszont erre az egy mondatra reflektáltam. Gondod van vele?
Végülis ki beszél hülyeségeket?

lyken 2013.02.03. 11:57:08

Erről lehetne cikket írni: index.hu/gazdasag/2013/02/01/mennyit_utal_haza_a_felmillio_kituno_magyar/

"A 2011-ben hazautalt érték az akkori magyar GDP 1,7 százalékának megfelelő összeg"

Namármost, ha elvesszük a külföldre ment magyarok hazautalásait, akkor ugye a GDP növekedése nulla, ill negatív lenne, tehát ki lehetne jelenteni, hogy recesszió van.
Ennyit Gyurka meg a kormány marha nagy szakértelméről. Kiderül szépen sorban, hogy MINDENKI akit csesztetnek, vastagon tejel az államkasszába.
Közben az adócsökkentés kurmánya egyetlen látványos dologra volt képes: megemelte a nyugdíjakat. Hát graatulálok, szívből. Medgyesy leutánzása tényleg csodálatosan szép cselekedet.

Meridian74 2013.02.03. 15:30:26

Azt hiszem már készül a következő vastagbőr-poszt... emiatt:
kuruc.info/r/53/107506/

(Zero-nak ajánlva...)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.04. 12:51:44

@Távmunkás: "Egy tavalyi NAv sajtótájékoztató prezentációja szerint 32,4% a minimálbért vagy az alatt keresők száma. [...] Egyébként a gyors minimálbér-emelés miatt is nőtt a minimálbéresek aránya 2010 óta."

Irreális! Nekem az jött le, hogy akik magyar cégeknél dolgoznak, javarészt a fizetésüket zsebbe kapják. Ezért tartom szerencsémnek, hogy eddig csak külföldi cégnél dolgoztam.

@kela-bá: "AZ ÁLLAMILAG FELTŐKÉSÍTETT BANKOK LENYELTÉK A TŐKÉT"

Hány bankot tőkésítettek fel Magyarországon??? Az MFB-n kívül?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.02.04. 14:58:06

@TrueY: Én úgy emlékszem, hogy a minimálbéresek aránya csökkent, amikor bevezették az elvárt bérminimum szerinti járulékfizetést, de utána megint erősen megugrott, amikor 10% felett emelték a minimálbér összegét. Ott tartunk, hogy a közalkalmazotti bértábla első 5 oszlopát felülírta a minimálbér, a 6. kategória pedig már főiskolai diplomát igényel.

Persze sok magyar vállalkozás minimálbérre jelenti be az embereket és trükközik, a mikrovállalkozások mellett a hírek szerint a CBA is.

kela-bá 2013.02.04. 21:15:08

@TrueY: Áááá, régen "beszéltük", kösz, hogy válaszolt. " Hány bankot tőkésítetek fel Magyarországon ??? Az MFB-n kívül ? "
Mintha a Postabank is rémlene... De gondolom végignézte a videót, az előadó nem csak Magyarországról beszél,hanem az EU-ról is ,meg arról, hogy mit titkolnak el a nyilvánosság elől.

Ne feledje, legfontosabb az egészség , nyakunkon az influenza, de nem kell megijedni. Sok C vitamin, meg ezüstkolloid ami természetes antibiotikum. További szép estét !

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.02.05. 14:31:42

@Távmunkás: "Persze sok magyar vállalkozás minimálbérre jelenti be az embereket és trükközik"

Erről beszélek. A CBA meg nyugodtan csinálhatja, mert úgysem fog senki kimenni ellenőrizni. :(

@kela-bá: "Mintha a Postabank is rémlene..."

Ha jól emléxem, akkor az állami bank volt még akkoriban. Így nem lehet csodálkozni, hogy eladás előtt "gatyába rázták".
A kommentelés kis hazánkról szólt. Ezért nem keverném ide a világ minden más tájékát. Ha megbocsát...

Az EU nem titkol semmit. Hozzáférhető, hogy mely bankokat és mennyiből tőkésítettek fel. Szerintem nincs ezzel semmi gond. Nem akartak a 30as évek hibájába esni. Szerintem.

Ironfist 2013.02.05. 18:24:41

@Borosné:
Az még él? Csak mert aki ilyen hülye, az egy idő után természetes darwini módszerrel hal ki...

picur3ka 2013.02.13. 19:04:12

Nagyon talalo a poszt. Teljesen igaz. Viszont, nem csak magyar jelenseg. Khm!

A bunozok jogai korat eljuk.

Szúrófény 2013.02.19. 12:28:00

@vakapad: Nem ő a hibás! Akik futtatták, pénzét lenyúlták, neki csak elszámolták! Palira vették aprópénzért!

süti beállítások módosítása