Skip to content


       Szűrés lista

Krisztus felcsúti csapata

Baboss Botond, a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom világi lelkipásztora május elején írt egy cikket, amely Felcsút honlapján jelent meg, és amelynek címe "Felcsút-Foci-Krisztus". Idézek belőle:


"
Mi, felcsútiak sokszor találkozunk a jelenséggel, hogy munkatársaink, ismerősök összekötnek bennünket a focival. Érdekes érzés ez, főleg annak, akinek korábban semmi köze sem volt a futballhoz. Rajtunk áll, hogy ilyenkor mi örömmel, és büszkén vállaljuk ezt a közösséget az asszociációval, vagy szemlesütve, kívülállóként vallunk színt e kérdésben. Na de, hogy jön a focihoz Jézus Krisztus?

Jézus Krisztus, vezető edzőként már több mint kétezer éve dolgozik azon, hogy egy nemzetközi csapatot hozzon össze belőlünk. A cél az volna, hogy együtt nyerjünk vele az univerzumkupán. Az ellenfél kemény, úgyhogy nem mindegy hogy hogyan játszunk!

Na igen ám, de ahhoz hogy nyerjünk, mindenkire szükség van!
(...)
Gondoltál- e már arra, hogy Krisztus felcsúti csapatában, velünk focizz?"

A helyi önkormányzat ingyenes havi újsága, a a Felcsúti Hírlap júniusi számában jelent meg a hír, hogy a május 26-ra meghirdetett jótékonysági Mága Zoltán-koncert a hegedűművész és Felcsút elöljáróinak közös döntése értelmében az eredeti időpont helyett az augusztusi 17-i falunapon lesz. Tegnap a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia honlapjára ki is került a bejelentés, miszerint a hegedűművész nevével fémjelzett jótékonysági koncert lesz a felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom felújításáért zajló közadakozás részeként, a Puskás Akadémia kollégiuma melletti füves területen augusztus 17-én, szombaton 18 órától. A tájékoztatás szerint a katolikus templom részben közadakozásból zajló felújítása június elején kezdődött, és a tervek szerint augusztus végére fejeződik be; a Mága-koncertre az augusztus 15-i katolikus búcsú (Nagyboldogasszony ünnepe), és az ahhoz kapcsolódó, 16-i és 17-i falunapi rendezvénysorozat keretében kerül sor; és a koncertre ingyenes buszjárat is indul, amely Tabajd-Alcsútdoboz-Felcsút-Bicske-Felcsút útvonalon szállítja az érdeklődőket.

mága_mészáros.jpg
fotó: pfla.hu

Mága nem először látogat Felcsútra: 2011 decemberében már adott ott egy koncertet, amikor is 100 jegyet ajándékozott a helyieknek híres újévi koncertjére, és ígéretet tett a felcsúti óvoda és iskola 500 ezer forintos támogatására, amelyet 2012. február elején át is nyújtott Mészáros Lőrincnek. Mága ekkor kijelentette, hogy szívesen adna egyszer koncertet a kollégium aulájában, de ez sajnos nem jött össze, csak a Puskás Akadémia kollégiuma melletti füves területre engedik be hétvégén.

Ám ennek ellenére is egyértelmű a nagy barátság, melynek megismerése érdekében érdemes elolvasni a Blikk cikkét a 2010-es választási győzelmet ünneplő Fidesz-buliról.

"A Fidesz vezetői a Vörösmarty téren ünnepeltek kora este a szavazókkal, aztán egy budapesti bár felé vették az irányt. A Sinatra Piano bárban este 10-től hajnalig folyt a buli, Pataky Attila énekelt, Mága Zoltán hegedült, a politikusok pedig táncoltak."

mágaorbánnal.jpg
fotó: magazoltan.hu

"Mága Zoltán (36) sem készült aznap este koncerttel, de a hegedűje mégis előkerült.

– Fantasztikus társaság jött össze, évek óta nem látott barátok is felbukkantak – emlékezett vissza Mága. – Addig-addig rimánkodtak az ismerősök, hogy csak elővettem a hegedűm. Az igazság az, hogy ilyen alkalmakra nem igazán merem otthon hagyni a hangszeremet; arra még nem volt példa, hogy a tokban maradt volna. Fantasztikus vacsorával, rengeteg pezsgővel leptek meg bennünket, őrületes táncos buli volt. Én kizárólag klasszikusokat játszottam, utána pedig Edda-dalokra csápoltam a Fidesz vezérkarával."

Szóval Mága Zoltán már réges-rég eldöntötte, hogy Krisztus felcsúti csapatában, velük focizik.
Ez persze nem baj, csak már borzasztó unalmas, hogy minden napra jut egy Felcsúttal kapcsolatos hír, mindenki őket támogatja, és még a miniszterelnöki kerti budiból is a stadion látszik.

Címkék: fidesz felcsút

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr795459802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kifordított nagyanyó 2013.08.14. 09:08:37

Hát nem örülök a "Mága ellenes" írásoknak.
Akkoriban a varánuszon sem tetszett.
Mondjuk egy rossz pont viki barátsága miatt.
De amúgy jó gyerek.

Gábor Pápay 2013.08.14. 09:43:44

Valahogy egyikük mosolya sem tűnik őszintének...

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.08.14. 09:47:43

1. Jézus mint szövetségi kapitány... van benne valami. Legalábbis a katolikus egyház és a magyar labdarúgó válogatott (illetve általában a magyar labdarúgás) teljesítménye között lehet nem kevés párhuzamot vonni.

2. Mága Zoltánnál nem érdekel sem a származása, sem pedig a politikai irányultsága. Alapvetően valószínűleg tényleg jó ember, de ez a görcsösen magamutogató jótékonykodása néha már irritáló a vigyorával együtt.

3. Az egész történetben azt nem értem, hogy miért Mága Zoltánnak kell kalapoznia a templom felújításához. Vallástól függetlenül van egy olyan dolog, hogy az épített kulturális örökség védelme, amibe a templom, a zsinagóga és a mecset is beletartozik. Arra nincs elég közpénz?! Vagy kevés az erre szakosodott sógor-koma cég? Stadionnál működik csak ez?!

4. Tessék külön figyelmet fordítani az első képben a háttérre, aztán elgondolkozni a "helyi kiskirályok" szófordulaton, hogy az nem is akkora frázis...

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.14. 09:57:26

@Gábor Pápay:

"Valahogy egyikük mosolya sem tűnik őszintének..."

Nekem is pont ez a véleményem. De tartok töle, hogy ez csak a magyaros skepticizmus... Hiába, fejlödnünk kell :)))

S.O.A. 2013.08.14. 10:19:08

Ez a fénykép segíti a mai napi diétámat... minimum vacsoráig nem bírok majd enni.

Algopirin 2013.08.14. 10:20:36

Jó látni, hogy van Magyarországon egy település, mely a válság ellenére is szépen fejlődik.
Nehogy régiós főváros legyen, mert a turisták tönkreteszik.
Bár lehet kéne egy vállalkozás, ami zarándokutakat tervez a Tisztelt Miniszterelnök Úr hétvégi házához, tuti lenne a bevétel, tán még állami támogatást is lehetne hozzá szerezni/pályázni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.14. 10:38:48

"Jézus Krisztus, vezető edzőként már több mint kétezer éve dolgozik azon, "
Magában megér egy fejlövést

Hogy Felcsút nagy támogatást kap? Meglepődik valaki?
Celebekkel meg nem foglalkozunk jobb helyeken - kár, hogy már a Mága is az...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.14. 10:39:53

@no-night: 3. Ilyenkor hol a kádéenpé? Vagy a Semjén csak a lovakkal és a vadászattal foglalkozik? :D

2013.08.14. 10:48:35

Hát én lehet hogy rosszul emlékezem, de a biblia olvasása közben, valahogyan nem rémlik hogy Jézus valamit is mondott volna arról hogy a felcsúti erőszak az Ő focicsapata lenne.

Igaz, azt olvastam a Bibliában, hogy boldogok a lelki szegények, mert ővék a mennyeknek országa.
Ez vonatkozik az atyára is, aki vagy rémeket lát és megszállta az ördög, vagy berúgott a misebortól és összekeverte a misét a kocsmával.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.08.14. 10:52:33

@Algopirin: Csak az a bajom ezzel, hogy nem látom végét az adófizetők pénzének felesleges költésében. A másik amit nem értek, hogy miért nem a Bonsai Duce teszi bele a "magánvagyonát" Felcsútba. Már éppen eleget összelopott. Mert Gyurcsánnyal és Bajnaival ellentétben, ő még egy percg nem dolgozott a versenyszférában. Csak politikus volt eddigi életében. És ha megnézzük a kereseti lehetőségeket a politikai szférában, a vagyona és az elérhető fizetések köszönő viszonyban sincsenek egymással.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.08.14. 10:55:05

@no-night:
"Tessék külön figyelmet fordítani az első képben a háttérre"

Cigány barokk. :-O#

Algopirin 2013.08.14. 11:03:42

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: ez így van ahogy mondod.
a magam részéről azt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy sem bajnai sem gyurcsány ún. versenyszférás melójától nem esek hanyatt. kapcsolatok nélkül sehol sem lennének. azt pedig nem a csavargyárban 3 műszakban, vagy mellettem az építkezésen talicskát tolva szerezték.
ebből a szempontból számomra semmi különbség nincs az említettek között.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.08.14. 11:12:52

@Algopirin:
"Nehogy régiós főváros legyen"

Ne adj nekik ötletet. Tudjuk, hogy Bonnból is miért lett az NSZK "de facto" fővárosa. :-)

titan 2013.08.14. 11:13:51

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: tényleg, ez azért érdekelne, az újonnan, állami pénzből épülő stadionoknak lesz majd elméletileg némi bevétele és kiadása, ezáltal nyeresége vagy vesztesége, az kié lesz? (bár sejtem kb., azért érdekel)

Kandeláber 2013.08.14. 11:14:09

Tényleg ritka nagy barom a plébi.
De gondolom, ha egy rabbi azt írná, hogy Bajnait meg mondjuk Szabó Rebekát Jahve küldte, az rendben lenne egyeseknél. :D

Link elek 2013.08.14. 11:19:13

Na most mar ertem miert csinalnak ennyi orultseget, mert eddig csak megjatszottak, hogy normalisak.

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.08.14. 11:22:25

Lelkipászto úr azért gondolkozzon csak el, biztos, hogy Krisztus nem a vízilabda csapatban játszott? Logikusabb lenne.

Algopirin 2013.08.14. 11:29:42

@Dr. Sün: hogy játszott volna? úszni sem tudott.
da ha vízben is játszott akkor sem vízilabdát, hanem vízifocit.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.08.14. 11:53:14

@OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty!: Ugyan már, Mága (vagy Győzike) házához képest sehol sincs!

Nemcsak Zugló és Esztergom kapcsán kell elgondolkozni, hogy miből fussa a hivatalnak efféle belsőkre (miközben nemcsak az ügyfelek, de a mezei csinovnyikok életkörülményei is békaközeli tartományban vannak)...

toportyánzsóti 2013.08.14. 11:54:42

@Kandeláber: Csubakka védelem az erősséged.

Transylvanianmixedgrill 2013.08.14. 12:01:32

Egyre inkább hiszem, hogy Móricz Zsigmond rossz időben élt. Neki most kellene élnie, ilyen kiváló írói téma alapanyag, ami az elmúlt három évben volt, kivételes korszak egy ország történelmében.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.08.14. 12:07:37

@no-night:
Mértékétől függetlenül hányok a cigány barokktól. :-)

InversioN 2013.08.14. 12:08:45

"Vallástól függetlenül van egy olyan dolog, hogy az épített kulturális örökség védelme, amibe a templom, a zsinagóga és a mecset is beletartozik. "

Normálisabb országokban ez az egyetlen dolog, amire az államtól pénzt kap az egyház. Műemlékvédelem. A többit oldják meg a hívek.

Ez nem egy egyházellenes kirohanás akar lenni egyébként. A vallás is egy sajátos piac, kereslettel és kínálattal. Tartsák fenn azok a saját egyházukat, akiknek szüksége van rá. De ne az én adómból más egyházát.

Kis ember 2013.08.14. 12:22:20

@Kandeláber:
Mutass ilyen írást, aztán írhatsz ilyeneket, jó?

Attila Horánszky 2013.08.14. 12:47:16

Jó lenne, ha egyes hozzászólok (és a cikk írója is) először tájékozódnának a www.100templomikoncert.com oldalról, akkor láthatnák, hogy Mága Zoltán az előző kormány idején már kétszer is játszott Felcsúton a katolikus templomban, ahol akkor baloldali volt a polgármester! Engedjük meg neki, hogy Ő döntse el, hol játszik, és örüljünk neki, a MUZSIKA MINDENKIÉ!
www.100templomikoncert.com/

jpmjpm 2013.08.14. 12:53:53

"...Pataky Attila énekelt, Mága Zoltán hegedült, a politikusok pedig táncoltak.".

ennél gyomorforgatóbb esemény ritkán van.

Géza Lukács 2013.08.14. 13:02:57

Mága Zoltánról annyit, hogy ő első sorban művész, semmi köze a politikához és azt hiszem, példát lehetne róla venni, hiszen nincs még egy ember ebben az országban, aki ennyit jótékonykodna mint ő. Nemcsak templomok felújításáért játszott már rengeteg helyen, hanem nagyon sokan: nagycsaládosok, beteg gyerekek, hátrányos helyzetű családok, tehetséges fiatalok mondhatnak köszönetet neki, mert ha ő nem lett volna, akkor mikor ez a sok ember szorult helyzetbe került, bizony ki tudja, ma hol lennének.
Nem kell messzire menni, a legutóbbi árvíznél is több ezer adag meleg élelmet, több kamionnyi vizet, tisztítószert, élelmet, ruhákat, cipőket és játékokat vitt a nehéz helyzetbe került települések lakóinak.
Nem is értem, hogy jön ide a politika? Származástól, politikai hovatartozástól függetlenül rengeteg emberen segített már.
Hölgyeim, Uraim! Ha valakinek ez nem tetszik lehet utánozni őt!
Hihetetlen, hogy rossz májúság az mindig van ebben az országban!

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.08.14. 13:08:58

@InversioN: Van azért még egy fontos dolog: a szociális szerep, amit nem baj, ha végeznek az egyházak és ezt támogatja az állam. A betegekről, szegényekről gondoskodás úgyis nagyrészt világnézetileg semleges dolog, a bűnözés és a szenvedélybetegségek ellen viszont a vallás sokszor jól is jön. Az oktatás viszont már nem az ő feladatuk, azt meghaladta a modern közoktatási rendszer.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.08.14. 13:18:29

@Géza Lukács: Mint mondtam feljebb, a politikai hovartartozás az egy dolog. Az pedig valóban tisztelendő, becsülendő, hogy egy nehéz sorból származó, de magasra tört ember nem feledkezik meg arról, hogy honnan jött, és sokat adakozik. De az már nem feltétlenül jó, hogy ezt folyton az emberek orra alá dörgöli. Még akkor is, ha ő nem egy háttérben lévő üzletember, hanem egy előadóművész. (Bőven elég lenne kiírni a fellépési plakátjain, hogy "jelen koncerttel ezt és ezt támogatjuk".)

jpmjpm 2013.08.14. 13:19:47

@kifordított nagyanyó: szerintem szó nincs mága-ellenességről. az írás felcsútról szól.

2013.08.14. 13:37:17

Mága kicsoda?
Én?

dr. trafik nomac 2013.08.14. 13:50:29

Kar, hogy a lelkipasztor igaz kereszteny modjara hazudik. Csak egy rovid idezet az "edzotol" aki nemzetkozi csapatot epit.:
Jézus így válaszolt: „Bizony mondom nektek, egy kutya is jobb a
körülmetéletleneknél.” Erre a tanítványok elszomorodtak, mondván: „Kemény szavak ezek,
és ki az, aki be tudná őket fogadni?”

Jenyei 2013.08.14. 13:55:49

Nyilvánvaló, hogy aki ellenük győzni mer, az csak az Ördög lehet - azt meg ugye kapával-kaszával...
Hajrá Felcsút! - a biztonság kedvéért.

fvipera 2013.08.14. 14:02:12

@Algopirin: kb. 500 MDFt különbség van az említettek között. orbán off shore számlájának javára

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.08.14. 14:04:36

"...felcsúti Nagyboldogasszony-plébániatemplom..."
PLÉBÁNIATEMPLOM?
Úgy értitek egy sima templom van csak Felcsúton? Egy mezei plébániatemplomba kell járnia a mi imádott és igen tisztelt miniszterelnökünknek? Miért, már egy kibaszott katedrálist sem érdemel az a szerencsétlen nélkülöző falu és a szent embere? Hát mire költik az adókat? Felelősöket akarok, most!!!

Netuddki. 2013.08.14. 14:05:30

@Géza Lukács: Hát, ha ennyire dörgölőzik a fideszhez és az orbánhoz, akkor jó ember már nem lehet. Az meg, hogy megteheti az adakozást csak egy állapot. Ha én is megtehetném akkor megtenném. Mindenesetre nem ilyen nagy nyilvánosság mellett...

Algopirin 2013.08.14. 14:06:37

@fvipera: az én szintemen sajnos egymilliárd is felfoghatatlan összeg :/

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.08.14. 14:12:47

@kovi1970: Azért egy katedrális csak beleférne a költségvetésbe, nem is rendes település az amelyik közepén nem áll stadion mellette meg egy katedrális (oszt versenyezhetnének melyik megy kisebb házzal fellépőnapon).

fvipera 2013.08.14. 14:14:09

@Algopirin: nézd a jó oldalát. pl. nem simicska az ikertestvéred. nem közvetlen munkatársad rogán, szijjártó, habony, stb. na?

Algopirin 2013.08.14. 14:18:07

@fvipera: jaja. ehelyett gályázok éhbérért. de nézem pozitívan: nem kell agyalnom mibe fektetem a pénzem :D

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.08.14. 14:23:58

A dolog erről szól. Láthattuk a trafikügynél, föld pályázatoknál és mindenhol máshol. Smúzolni kell, lehetőleg magával a Vezérrel. Akkor megy a szekér. Tehetség nem számít. Mága smúzol, mert szeretné ha menne a szekér. Hogy ilyen a rendszer, arról Mága tehet? Nem hinném.

InversioN 2013.08.14. 14:33:20

@no-night: Nem mentem részletekbe, de egyetértek és az említett államokban is kapnak célzott(!!) támogatást ezekhez a tevékenységekhez, aminek a felhasználását természetesen ellenőrzik.

Az ukmukkfuk megindokolatlan pénztámogatás az adófizetők pénzéből az, amivel nem értek egyet és károsnak is találom.

flamer 2013.08.14. 14:39:09

Egyébként ki ez a Mága? Mert nekem úgy rémlik, hogy egyszer csak megjelent a semmiből, mint világhírű hegedűművész, ehhez képest a Google nem-magyar találatot nem igazán ad a nevére meg igazán nem tudok semmit a karrierjéről.

flamer 2013.08.14. 14:41:46

@Géza Lukács: Ezért érdemes volt regisztrálni :)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.14. 14:42:39

"Érdekes érzés ez, főleg annak, akinek korábban semmi köze sem volt a futballhoz. "

És hány magyar van még ezzel így 2010 óta???

flamer 2013.08.14. 14:45:46

@Attila Horánszky: @Géza Lukács: Szerintem regisztrálj még vagy tíz nicket és mindről fényezd Mágát, ez így nagyon hiteles.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.08.14. 14:48:02

Ha fejetek tetejere alltok, akkor sincs egyenloseg! Van, aki kozel van a felsobbrendu emberekhez es van, aki orokre ganajturo marad! Valaszthattok!!!!
tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/08/a-ganajturok-helye-szakralis.html

micsoda? 2013.08.14. 14:49:19

@Attila Horánszky: Ugyan már, ezerszer több a híresebb templom, ahol játszhatott volna. Mága Zoltán már akkor tudta, hogy ki fog győzni:) Sajnálom az én szememben csökkent az emberi tartása. Ugyanis ha én, a művészetemet nagyra tartom, nem állok semmilyen politikus mellé.

bulista 2013.08.14. 14:53:32

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: Én mondjuk megrögzött ateista vagyok, de mélységesen tisztelem a hívő embereket, akik úgy is élnek, ahogy ítélnek...No, ebbe a körbe nem tartoznak bele azok, akik 1989. után világosodtak meg, és keresztelkedtek ki - mivel hogy az elnyomó bolsevik rezsim KISZ/MSZMP-titkár létükre megakadályozta azt, hogy ezt korábban megtegyék...
Az meg már csak hab a tortán, hogy az 1993. után megtért Vezényló Tábornokunknak katedrálist követel az ő szeretett népe, ami nem semmi óhaj egy református számára. Persze erre sokan feltehetnék a kérdést, hogy akkor mit keres 15 éve a Szent István-napi katolikus körmenetek élén?
Gondolom ugyanazt, mit volt KISZ-titkárként a FIDESZ élén, az Európai Liberális Unió volt alelnökeként a jobboldali konzervatívok között - és különben is: "Csuhások, térdre, imához!"

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.14. 14:55:39

No, most már a cigányozásban is betagozódott a vastagbőr, ez az egykoron szépreményű magyar blog a ballib gyűlölködők táborába. Szép, de süllyedő ív a tiétek ... reméljük, legalább jól fizet.

bulista 2013.08.14. 14:59:28

@... zöld levelecske, ...: Á, nálunk havi 47 ezernél több senkinek sem jön össze, minket nem a Lendvay utcai szent emberek szponzorálnak.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.08.14. 15:12:04

@dr. trafik nomac: Ezt hol is mondta Jézus? Az én Bibliámban egyelőre nem lelem... :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2013.08.14. 15:13:04

Jézus a Templomban

Nem lévén a kapun plomba
Jézus bemén a Templomba.
Falon plakát: „Adok-veszek!”
S hallatszanak biznisz neszek.

Elszabadul néhány gerle
S kegytárgyakat zajjal ver le.
Kecskekufár s birkabankár
Miatt lelki létben van kár.

Jézus fájón körbe tekint,
Látvány kelti benne e kínt.
Lendül korbács, borul asztal,
Hősünk senkit nem marasztal.

„Nem a Jeruzsálem Pláza
Ez, hanem az Atyám háza!”
Péter így szól: „Újabb fétis
Dőlt meg. Jó lesz ez a hét is!”

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2011/12/jezus-templomban.html
:)

Veetee 2013.08.14. 15:35:32

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: "Úgy értitek egy sima templom van csak Felcsúton? Egy mezei plébániatemplomba kell járnia a mi imádott és igen tisztelt miniszterelnökünknek?"

Na oda biztos nem jár. Ez egy katolikus templom, ő meg református(nak mondja magát).

Attila Horánszky 2013.08.14. 15:38:06

Tisztelt "Flamer"! Én csak annyit üzennék magának, hogy ha valamihez hozzászól legalább tájékozódjon egy kicsit. Az, hogy maga keveset tud Mága Zoltán pályájáról csak annyit jelent, hogy nem érdeklődött iránta, vagyis fogalma sincs valójában az életútjáról, tevékenységeiről. Véleményem szerint értelmetlen művészeket a politikába keverni, mert egy igazi művész önmagától nagy tehetség, és amit elér azt önerőből éri el, akárcsak Mága Zoltán. Ennyi! Azt meg már külön sajnálom, hogy egyes emberek tényleg ennyire összemossák Felcsútot a jobb oldallal és a miniszterelnökkel, mit szóljanak szegény helyi lakosok, egy ország ismeri őket e miatt. Szerintem csak a másokért tett jó cselekedet számít, semmi más.

csikarcsi 2013.08.14. 15:48:18

Mága Zoltán hegedű művész. Oda megy fellépni, ahová meghívják. Gyöngyösön is volt, pedig ott MSZP rendezvény volt.

dr. leo&fred 2013.08.14. 16:25:54

Jézus mint edző? És akkor a plébános kicsoda? A gyúró? És ki szedi a jegyet az "univerzumkupára"?

bioLarzen 2013.08.14. 16:31:40

"Jézus Krisztus, vezető edzőként már több mint kétezer éve dolgozik azon, hogy egy nemzetközi csapatot hozzon össze belőlünk."

Ja, így könnyű... melyik másik csapatnál kapna 2000 év türelmi időt egy edző?

bio

bioLarzen 2013.08.14. 16:42:21

Kelemen 123:12

"És mondá az Úr: Káposztás húzódjék ki a bal oldalra, és onnan pontosan érkezzék Beretvás pozitív kiflijére az ötös tájékára!

És Káposztás kihúzódék bal oldalra, és próbála pontosan érkezni Beretvás beadására. És látá az Úr, hogy ez így nem jó. Fejét rázá, majd így szóla akkor az Úr: Benedek tolódjék eggyel hátrébb balhalfba, és Kolecsnik lépjen elébb a helyére. Neki Keglevics adja a passzot röviden és laposan, amit Kolecsnik íveljék jobbkötőbe.

És a bárányok ezt megcselekedék, és látá az Úr, hogy ez így jó. Melegség önté el Urunk szívét, midőn a pettyes a kolecsnik forintos felívelésére érkező Hutás homlokáról az ellenfél bal vinklijébe hullék.

A bíra azonban fejét rázá, karját a magasba emelé, sípjába fújinta, és les miatt a dugót érvényteleníté.

Éktelen haragra gerjedt az Úr, látván a bíra együgyűségét. A kispadról felugra, és az partvonal mentén a bíra felé futa. "Ej, hogy engem tégy magadévá te hitetlen, hogy ez? Les?" Majd a játéktérre szalada, kezét fenyegetően a bíra felé emelé, aki ijedtében iszkolásnak erede

Így esett, hogy az Úr piros lap miatt a következő, farizeusok elleni Ligakupa-találkozót ki kell, hogy hagyja.

A fellebbezés az Úr 2013. esztendejének október havában esedékes."

bio

kiwirágós kivirradtig 2013.08.14. 16:48:30

Cigányok egymás közt.
Mit lehetett várni?

Mága meg egy Puka Karcsihoz vagy egy Járóka Sándorhoz képest NB-II-es hegedűs.

lobster thermidor 2013.08.14. 16:50:48

@Attila Horánszky:

Orbánnak akkoriban nyilván köze nem volt Felcsúthoz.
Viszont azt megmagyarázhatná valaki, hogy egy a tehetségével sokat elért zenészt mi visz rá a szervilis seggnyalásra.

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.08.14. 17:03:44

"Azt meg már
külön sajnálom, hogy egyes
emberek tényleg ennyire
összemossák Felcsútot a
jobb oldallal és a
miniszterelnökkel..."
Te micsoda egy viccmester vagy, b+!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.08.14. 17:16:08

@bioLarzen:

Majd a meccs végén Krisztus Csapatának szurkolói részéről még felharsantak a jól ismert "LUCI-FERKÓ A LEGNAGYOBB CIGÁNY, A LEGNAGYOBB CIGÁNY, A LEGNAGYOBB CIGÁNY!!!" és az "INDUL A VONAT, FARIZEUSOK, INDUL A VONAT!!!" rigmusok. Összességében szép este volt, a program zárásaként Pataky Attila hegedült, Mága Zoltán táncolt, a politikusok énekeltek.

Egészségünkre!

bgp 2013.08.14. 17:31:59

@Kandeláber: nagyanyádnak meg áramszedője lenne mi?

funfun 2013.08.14. 17:32:47

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: A felelősök? Gyúrcsótány, Libajnai és az emút nyócév. Tessék.
A svejciek meg inkább erre adnának pénzt, ne szaros vízvezetékre Ózdra. Meg a nyomorult EJU is. Már rég készen is lenne, a Kedves Vezető személyesen szentelte volna fel a Szent Orbán, a Magyarok védőszentje tiszteletére.

bgp 2013.08.14. 17:33:00

@Algopirin: a ráúszásnál hatalmas előnye lett volna :D

Algopirin 2013.08.14. 17:33:48

@bgp: de csak ha jól fut :D

Horizont 2013.08.14. 17:50:56

@Attila Horánszky:
"értelmetlen művészeket a politikába keverni"
Ez így igaz! De mi van akkor ha a művész keveri magát a politikába??? Na erre válaszolj ha tudsz!
"egyes emberek tényleg ennyire összemossák Felcsútot a jobb oldallal és a miniszterelnökkel, mit szóljanak szegény helyi lakosok, egy ország ismeri őket e miatt. "
Te szerencsétlen nem az emberek mossák össze, hanem Obán mosta bele magát Felcsútba! Sajnálom is az ott élőket, mert rossz érzés lehet egy felfújt faluban élni és azt hallgatni, hogy állandóan úgy emlegetik szegény miniszterelnöküket, hogy felcsúti törpe! Hahahahahaha
Próbálj már meg egy kicsit értő olvasást gyakorolni. Itt és most nem Mága művészete a központi kérdés, hanem az, hogy egy ismert ember ne nyilvánítson véleményt azzal, hogy nyíltan odaáll egy politikai oldal vagy párt mellé. Ne tegye senki egyik oldal mellé sem!

Azt meg nem is értem, hogy abból a nagy valag pénzből ami a stadionra jutott, egy szeletkét miért nem adtak át a a templom felújításra? Egy kicsit kevesebb beton meg egy kicsit kevesebb fa a stadionba, kicsit kevesebb a Közgépnek és már meg is van....Orbán így el fog kárhozni :) Jajjajj

Marcellusca 2013.08.14. 17:57:31

@Horizont: Helló, Kislyány!
Én azon vigyorogtam, hogy mekkora hír, hogy Mága adott 500ezret (OK, nem kis pénz, de ....)
De kíváncsi vagyok, hogy Mészáros Lőrinc polgi-nagybirtokos mekkora összeget ajánl fel a felvett 800+-os osztalékából. (Van egy tippem:0, borítékolom.)

Marcellusca 2013.08.14. 17:58:29

@Marcellusca: Máminthogy 800+ milliós osztalékából.

stefiapo 2013.08.14. 18:19:26

Nekem az tünt fel, hogy mindenki focit meg futballt emleget. Pedig ez már régóta csak labdakergetés.

Horizont 2013.08.14. 18:26:34

@Marcellusca: Szia te férfi :DDDDDD Ritkán "találkozunk" :D
Miért van az, hogy ahányszor ezt a Mészáros Lőrincet meghallom, meglátom mindig Győzike jut eszembe? :) És csodálkozom, hogy ilyen barátja van Orbánnak. Bocsánat, nem is csodálkozom :)

Kandeláber 2013.08.14. 18:27:37

@bgp: Az enyém még él, legalábbis az egyik.
Irigykedsz, lelenc?

beedoc 2013.08.14. 19:24:47

Azért Jézus kapitánnyal sincs minden rendben. 12-en voltak a tanítványok a pályán. Ráadásul az Júdás meg még el is adta meccset! A nézők meg keresztrefeszítették érte. Persze az akkor híradások szerint Péter mindent tagadott. Aztán leigazolt Rómába!

tibike3 2013.08.14. 19:33:05

Na én megyek rókázok egy jót ! Esküszöm most nagyon megy !!!

czjanos 2013.08.14. 20:09:52

A Jézus Krisztus szupersztár egyszer már világsiker volt. A felcsúti változata inkább tragikomikus bohózat, köszönet a vezér hóbortjának. Ja, és Júdás árulja majd a szotyolát, hogy legyen mit köpködni.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.08.14. 20:16:48

A Facérbookon halásztam. Nesztek!

Kivonat Putyin beszédéből, mely elhangzott a Dumában, 2013 május 19-én.
"Oroszországban oroszok élnek. Ha bármely, de főleg zsidó,vagy cigány kisebbség, bárhonnan, Oroszországban akar élni, itt dolgozni és Oroszországban lenni, beszélnie kell oroszul, és tiszteletben kell tartaniuk az orosz törvényeket. Ha inkább más törvényeket, tisztelnek, akkor azt tanácsoljuk, nekik, hogy menjen azokra a helyekre, ahol ez az állami jog.
Oroszországnak nem kellenek ezek a zsidó, vagy ingyenélő cigány kisebbségek. Ezeknek a kisebbségeknek kell Oroszország, és nem adunk nekik kiváltságokat, ne próbálják megváltoztatni a törvényeinket, hogy illeszkedjen az ő vágyakhoz, nem számít, mennyire hangosan kiabálnak "hátrányos megkülönböztetést".
Jobb ha tanulunk az öngyilkossági statisztikákból Amerikában, Angliában, Hollandiában és Franciaországban, ha túl akarjunk élni, mint nemzet. Az orosz szokások és hagyományok nem kompatibilisek sok kisebbség primitív kultúrájával. Ez a tiszteletreméltó törvényhozó testület, az új törvények megalkotásánál, az Orosz nemzeti értékeket kell szem előtt tartania, megjegyezve, hogy a kisebbségek, akik ide jönnek nem oroszok! "

Jobb híján szúrtam be ide, hadd legyen egy szúrka-piszka mára is.
Nem tudom minek az apropóján mondta ezt Putyin.
Én mindenesetre nem írom ezt alá, nem azért tettem be ide, mert támogatom az ilyen radikális kijelentéseket.
FYI.

Bee-zony 2013.08.14. 20:51:29

„...hogy jön a focihoz Jézus Krisztus?
Jézus Krisztus, vezető edzőként már több mint kétezer éve dolgozik azon, hogy egy nemzetközi csapatot hozzon össze belőlünk.”

Nem szólt még neki senki, hogy Jézus Krisztus már kb. kétezer éve meghalt? Keresztre feszítés, megváltás, ilyenek… Vagy odáig még nem jutott el a Bibliaolvasásban a lelkipásztor?
Viszont ezek szerint a bérjegyzéken még mindig szerepel náluk. Egy elhunyt személy, aki több mint kétezer éve vezetőedző… Így van ez Narancsföldén, a sógor-koma-haveroknál.
Na meg így:
„Az MSZP-ből szerkesztik az Egyenlítő blogot
index.hu/belfold/2013/08/14/az_mszp-bol_szerkesztik_az_egyenlito_blogot
(…) „Balogh és Novák, amikor nem független újságírók, az orbanviktor.hu-t üzemeltették, öt hónapig, 4 millió forintért.”

Bee-zony 2013.08.14. 20:53:09

@Géza Lukács: „Hölgyeim, Uraim! Ha valakinek ez nem tetszik lehet utánozni őt!”

Paradoxon. Amúgy normálisan azt utánozzák, aki tetszik.

Bee-zony 2013.08.14. 21:01:04

@Kara kán: Ha Putyin tényleg ennyire rászistá, kirekesztő és toleránciahiányos… akkor nem fogok összeveszni vele; és Snowden is jó helyen van ott, ahol van.
Ezért kellett, hogy kimenjenek a szovjetek? Hogy visszajöjjenek az oroszok? :)

regress 2013.08.14. 21:20:27

viktor elmehet a kurva anyjába.stadionokra van pénz,,most meg koldulnak.mondjuk ha rajtam múlna templomra se adnék.@Kara kán: egy faszszopó kgb.ügynöktől ez elég durva.pont a primitív oroszok ültek más népek nyakán.ő meg szorgalmasan részt vett benne

szabadság elvtársak! 2013.08.14. 21:31:25

@Bee-zony:
Attól hogy te nem érted mit akart a tisztelendő közölni Jézus tevékenységével, helyesebben útmutatásával, arról nem tehetsz mert nem vagy hívő.
A többi fikázó meg nem tud mit kezdeni tudatlanságával és rosszindulatúságával, így itt éli ki magát kinyilatkoztatva megdönthetetlen igazságait.
Az oroszokkal meg jobban jártunk volna, ha annak idején tisztességesen viselkedünk velük szemben, mert lehet hogy akkor nem fizettek dollárral, igaz később az MSZP által delegált Dunai féle brigád, szépen úgy behajtotta tőlük a tartozásukat, hogy máig sem tudjuk hová lett akkor a lóvé.

Bee-zony 2013.08.14. 21:44:35

Felcsút Narancsfölde közepe:

„Felcsútról tudósít a Guardian
index.hu/kulfold/2013/08/13/felcsutrol_tudosit_a_guardian/
(...)
A cikk a felcsúti futballstadionnal nyit: azt taglalják, hogy az alig 1800 lelkes városban az óriásberuházás úgy épül magáncégek által nyújtott támogatásból, hogy az állam adóból leírható hozzájárulásként tekint a pénzre, és a sportot élénkítő program keretében az egész országból beérkező pénz több mint 50%-át Felcsúton költik el. A lap szerint ez jól illusztrálja Orbán hiúságát, és azt is, hogy Magyarországon a cégeknek a jelek szerint valamiért nagyon megéri a miniszterelnök kedvében járni.”
(...)

szabadság elvtársak! 2013.08.14. 21:45:38

@regress: Nagy ország basszus megteheti. Az már el van felejtve. Itt is elfelejt mindenki mindent. amikor a helyzet úgy kívánja. Tartsd tudatlanságban a néped, és örök uralmad lesz.

Bee-zony 2013.08.14. 22:15:59

@szabadság elvtársak!: Igen, vannak a hívők, és vannak a gondolkodók. Jelenleg még mindig a hívők vannak többen, a gondolkodóknak pedig igazuk van, vö. Giordano Bruno, Galilei…
Az értelem magasabb szintje a Biblián túl található… de hát minek az egy megrögzött hívőnek, aki nem a logikára és józan észre, hanem a tekintélyekre hivatkozik és hagyatkozik?

A lapos Földnek is egészen sokáig voltak hívei:
„Flat Earth Society
hu.wikipedia.org/wiki/Flat_Earth_Society
A Flat Earth Society (Lapos Föld Társaság) egy kezdetben Angliában, később a kaliforniai Lancasterben működő szervezet, amely a Biblia szó szerinti értelmezése alapján azt a nézetet hirdette, hogy a Föld lapos.” (…)

Mindenesetre, további lépések:

„A szórakoztató Biblia”
hu.wikipedia.org/wiki/A_sz%C3%B3rakoztat%C3%B3_Biblia

„IGe blogja, Biblia”
vilagnezet.blog.hu/tags/biblia

felcsutisuttyo 2013.08.15. 08:24:25

a "Tesdvírek a képen?":))))

schlumbergerna 2013.08.15. 10:07:58

@csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj!: egy katedrális csak beleférne a költségvetésbe, nem is rendes település az amelyik közepén nem áll stadion mellette meg egy katedrális

No, rendes faluban a templom mellett egy jó kocsmának is lenni kell, így teljes a szentháromság!
:-)

süti beállítások módosítása