Skip to content


       Szűrés lista

Joguk van

Komment nélkül:


"Az elmúlt évben több magyar és nemzetközi szervezet - többek között az Európai Néppárt -  emelte fel a szavát az ellen, hogy Magyarországon egyes ügyekben nem érvényesülnek megfelelően az emberi jogok. A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ezekkel a konkrét ügyekkel kapcsolatosan, az emberi jogok érvényesülése érdekében, többször szót emelt a Magyar Országgyűlésben.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség szerint a magyar állampolgároknak joguk van gyülekezni, demonstrálni, szórólapot sokszorosítani, transzparenseket készíteni, tudni mi történik Pakson, esetleg rossz véleménnyel lenni a mindenkori miniszterelnökről. Sérti az emberek jogait, ha lemásoljak és adózási adataikat, ha körlevélben üzenik meg az állami cégeknek, hogy ne üzleti, hanem politikai alapon döntsenek arról, mely napilapokban  hirdethetnek, ha támadást indítanak a különböző, alkotmányosan független intézményekkel, szemben. 

Mindannyiunknak az az érdeke, hogy ezek a jelenségek megszűnjenek Magyarországon. Ezért foglalkozott a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség az emberi jogok helyzetével legutóbbi kongresszusán is. Európában az emberi jogok érvényesülése nem tekinthető egyetlen ország belügyének sem, és ez mar évtizedek óta így van. Érthető tehát, ha az emberi jogi kérdésekre nemzetközi figyelem irányul.

Meggyőződésünk szerint a mindenkori magyar kormánynak kötelessége mindent megtennie az emberi jogok maradéktalan érvényesülése érdekében. Remélem, hogy a közöttünk meglévő elvi, eszmei, értékrendbeli különbségek ellenére ebben egyetértünk. Ezért Önt, mint a Magyar Szocialista Párt elnökét, arra kérem, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy az emberi jogokat érintő jogsértések megszűnjenek, továbbá azért, hogy a kormány maradéktalanul tartsa tiszteletben az emberi jogokat.


Együttműködésében bízva:

Orbán Viktor
elnök
Fidesz - Magyar Polgári Szövetség


Orbán Viktor levele Kovács László MSZP elnöknek, 2003. június 14-én.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán Paksnál ... jelenleg itt tartunk, külön felhívnám a figyelmet Wittner Mária érvelési rendszerére. Körkörös védelem, gyenge pont nélkül.


(Vajon ezekből a videókból melyik pártnak jut összevágni egy ütős kampányfilmet? Csak költői kérdés volt ...)

Címkék: fidesz paks

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr345802275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

7esbusz 2014.02.07. 09:14:17

És ki küldte oda ezt a söpredéket? Van még kérdés?

Conchobar 2014.02.07. 09:16:19

"Vajon ezekből a videókból melyik pártnak jut összevágni egy ütős kampányfilmet?" - Gondolom, ez a mondat úgy hangzana helyesen, hogy 'Vajon ezekből a videókból melyik pártnak jut eszébe összevágni egy ütős kampányfilmet?'. Már csak az a kérdés, hogy mit lehet elérni kampányfilmekkel meg propagandával

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.07. 09:19:34

Azért amikor egy fideszes arra hivatkozik, hogy a Ferike meg a Gordonka is ezt akarta, az azért üt :D

A videó címe lehetne "Gyökereink" - csak más jelentéssel :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.07. 09:26:25

A Putyin atomja mellett kampányoló Wittner azért eléggé 'epic fail'-szagú :)!

Az ellenzéknek most is mindenhez joga van, amik ott fel lettek sorolva. Cserébe a kormánynak is joga van játszani a hisztis, értetlen picsát, hazaárulózni és EU-bérencezni, ostobázni, kerékkörőzni, szabotőrözni és szocikomcsilibsizni mindazokat, akik kormányzásuk rózsaszín felhőálmait mepiszkolják a valóság és a kétségek porával.
Ez a demokrácia... ma.

Conchobar 2014.02.07. 09:29:35

Vajon mindannyian egyformán gondolkodunk? Vajon a csatolt videóból azt fogja látni a választók többsége, hogy a kormánypártiak keresztbe-kasul sértik a tájékozódáshoz való jogot, mikor nem hajlandók nyilatkozni egy-egy rámenős riporternek? Az nem lehetséges, hogy a piaci légy tevékenységéhez hasonlatos riportkészítési technika éppenséggel a kormánypárti képviselők mellé állítja a választókat?

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 09:47:41

Ez annyira kemény így reggel, hogy nehéz szavakat találni. Ezért rövid leszek:
Wittner Máriát majd megkérjük, hogy tartson előadást a különbőző atomerőművek működéséről és azok összehasonlításáról. Mondjuk legalább a vén picsa leállt beszélni, habár orbitális faszságokat hadovált össze. Végül már ő is feladta, mert rájöhetett, hogy mekkora faszságokat beszél.
Rubovszky, te vén buzeráns! Nem a riporter a pióca, hanem te (ti) vagy(tok) a paraziták, akik az embereken élősködtök. A kötelet te is kiérdemelted.
Daher, Révész, Simicskó: rohadt, büdös férgek vagytok. A levegőt sem érdemlitek meg, amelyet szívtok.

Fiona_kedvence 2014.02.07. 09:51:45

ezektől a videóktól kinyílik a bicska a zsebemben...

rolika 2014.02.07. 09:52:05

Hááát, végülis, amíg nem kell kötelezően oroszt tanulni, és nem zárják le a határokat, nincs olyan nagy gáz... Meg aztán kalandvágyból itthon is lehet maradni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.07. 09:55:38

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az már csak a hab a tortán, hogy pont ő :D
De mondjuk ilyesmihez, hogy nem válaszol, azért nincs joguk, mert mi fizetjük őket.

www.facebook.com/photo.php?fbid=792422964105397&set=a.774313329249694.1073741828.774304119250615&type=1&theater

@rolika: Nem szoktam vészmadárkodni, de ne vegyünk mérget :D

@Gonosz Repülőmókus: Abban igaza van, hogy kell nekünk ide a bővítés, ez szerintem is így van. De a ruszkiktól? Neeeeem.

tééényleg? 2014.02.07. 10:03:18

Az a baj, hogy mindkét oldal két-három kampányt végig tudna nyomni azokkal a videókkal amiket egymás korábbi hazudozásaiból összevágnak. Az tény, hogy az előny inkább a baloldalon van, hiszen ott legalább nem szokták tévedhetetlennek és mindig igazat mondónak beállítani magukat. Nem úgy persze mint bölcs vezérünk, aki nem hazudik, mindig igaza van és soha nincs ott egy fontos ügyet érintő végszavazáson (lásd Paks)...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.07. 10:05:19

@tééényleg?: Következésképpen mind a két oldal hiteltelen. Jó lenne ezt felismerni.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:06:04

@Conchobar: Nem. A riporter dolga az, hogy kérdezzen, a "politikusé" pedig az, hogy válaszoljon, tájékoztasson, hogy végül is mit csinál azért a nem kevés pénzért, amelyet a ténylegesen dolgozó emberektől "kapnak" (konkrétan lopnak, de ez mindegy).
Ráadásul ezeket a sumák, hazug, tolvaj fideszgeciket (+kdnp) csak ilyen technikával lehet némiképp szóra bírni, vagy leginkább megmutatni, hogy mi is a véleményük a nép(ük)ről (konkrétan undorodnak tőlü(n)k, de legalábbis a száju(n)kba szarnak).
Ha ezt nem csinálnák (a riporterek), akkor a nép (mi) legfeljebb valamilyen "kérdezni nem lehet" sajtájból kapnánk a szokásos lenéző, semmitmondó információnak nem nevezhető bullshitet.
És az ilyenek mint te még annak is örülnek. Ez a szomorú.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.07. 10:09:55

@Gonosz Repülőmókus: Ne nagyon etesd...

Amúgy a rámenős riporterek miért is alakultak ki politikai fronton? A sumák politikusoknak volt-e ebben szerepük? :D

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.07. 10:11:00

@ColT:
Én is úgy gondoltam, hogy az ex-KGB-s Putyinon van a hangsúly, és nem az erőművön :).

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:11:49

Ez egyébként milyen nyelven volt: "Sérti az emberek jogait, ha lemásoljak és adózási adataikat..."? A folytatással még értelmetlenebb. Látszik, hogy ovi már akkor leszarta, hogy valamelyik irástudója mit irkál a nevében.

Virág et. 2014.02.07. 10:14:41

Azt nem értem, hogy miért nem tudják azt mondani, hogy "Ne haragudjon, nem szeretnék ez ügyben nyilatkozni. A frakció megtárgyalta a kérdést, engem meggyőztek, de kérem, hogy a konkrét szakmai részletekkel keresse a ... szakpolitikust / a ... pártszóvivőt. Ő pontosan, szakmailag megalapozottan meg fogja Önnek indokolni a frakció álláspontját. Mást nem szeretnék mondani, köszönöm szépen."

Ez nem jobb szánalmas menekülés meg piócázás helyett? Amikor 8 évig a jobbos riporterek csinálták ugyanezt, illetve csinálják még ma is, pl. pont tegnap az MSZP elnökségi ülésen, az nem piócázás? Vagy nekik szabad?

Conchobar 2014.02.07. 10:15:12

@ColT: "Következésképpen mind a két oldal hiteltelen. Jó lenne ezt felismerni." - Nem rossz meglátás. Már csak az a kérdés, hogy kit is értünk a "két oldal" alatt. A kormánypártot és ellenzékét (ideértve pártokat, médiát, kormány által legázoltakat, mutyik veszteseit stb.) vagy pusztán a Fidesz-KDNP és az MSZP-DK-E14 pártszövetségeket

vontod75 2014.02.07. 10:17:22

@ColT: Nincs egyetlen rámenős oknyomozó riporterünk sem. Csaxólok...

Conchobar 2014.02.07. 10:22:01

@Gonosz Repülőmókus: "Ráadásul ezeket a sumák, hazug, tolvaj fideszgeciket" - Természetesen, egy elfogult személy, aki szűrőre tette a valóságot, és a valóságból csak egy keskeny szeletet hajlandó meglátni, az nem fogja tudomásul venni azt, hogy vannak akciók, amelyekkel az ellenkező hatást lehet csak elérni (vö: 2014.02.07. 09:29:35-i komment)

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:22:25

@ColT: "Abban igaza van, hogy kell nekünk ide a bővítés, ez szerintem is így van. De a ruszkiktól? Neeeeem."
A jelenlegi legjobb tudásom szerint is egyelőre nincs más lehetőség, csak az atomerőmű. Az ezzel kapcsolatos népszavazást pedig én sem támogatnám. Egyrészt felesleges (kiadás), másrészt elképzelem, hogy az a hiszti, amely most megy ezzel kapcsolatban milyen méreteket öltene akkor: örökre eladósodunk, eladjuk a gyerekeinket, tönkretesszük a bolygót, hihetetlen veszélynek tesszük ki magunkat stb...
Az azonban, ahogy ezt az ügyet kezelik (a fidesz), az viszont vérlázító. nincs semmiféle (publikus) tanulmány, terv, mindent titokban, mutyiban intéztek. A 10 év titkosítás is sok mindent elárul.
Ezért azt, hogy az oroszokkal vagy másokkal kéne ezt kivitelezni, illetve, hogy hogyan, milyen pénzügyik konstrukcióban, na ezt halandó (de még hozzáértő sem igazán, mármint aki nincs benne a buliban) ember nem tudja megítélni.

vontod75 2014.02.07. 10:26:07

@Conchobar: Na mi van komcsi, megjött a pártutasítás?

Vidéki legalább vicces volt...

Conchobar 2014.02.07. 10:27:09

@Gonosz Repülőmókus: "A riporter dolga az, hogy kérdezzen" - ...és ajtóstól rontson a házba, vagy piaci legyet játszon? Vagy esetleg van technika, metódus arra, hogyan bírja szóra a riportalanyt?

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:27:23

@Conchobar: "Természetesen, egy elfogult személy, aki szűrőre tette a valóságot, és a valóságból csak egy keskeny szeletet hajlandó meglátni,"
Értem én, hogy itt most magadról beszélsz, de mit is akartál ezzel mondani?

Conchobar 2014.02.07. 10:27:46

@vontod75: "Na mi van komcsi, megjött a pártutasítás?" - Ja

Conchobar 2014.02.07. 10:30:25

@Gonosz Repülőmókus: "Értem én, hogy itt most magadról beszélsz, de mit is akartál ezzel mondani?" - Azt, hogy nézzél magadba. És fogd föl végre, semmi értelme a semlegeseket áttolni a kormánypárt táborába

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:31:26

@ColT: Ne nagyon etesd...
Engem szórakoztat (még).
Egyébként Conchobar eddigi itteni tevékenységével már bebizonyította, hogy ha egy egész fidesz hadosztály ovi vezetésével torkon szarná, azt is isteni mannának tartaná, viszont pl. gyurcsány szellentését már az ország népe elleni vegyitámadásként értelmezné.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:32:47

@Conchobar: Egyelőre nem találtam olyat, akinek ebből az jött volna le, amit itt te az alternatív valóságodban érzékelsz. Ez van.

Hamajd 2014.02.07. 10:34:44

@ColT: "Amúgy a rámenős riporterek miért is alakultak ki politikai fronton? A sumák politikusoknak volt-e ebben szerepük? :D"

A riporter hamarabb meglátja a lehetőséget, mint a politikus, ezt kétlem.

titan 2014.02.07. 10:35:02

@rolika: csak aztán ne így változzon a mondat: "végülis, amíg nem kell kötelezően oroszt tanulni, és nem zárják le a határokat, nincs" ... "gáz"
:) <- Trolloknak jelzem, ez inkább csak egy keserű kis vicc volt.

tééényleg? 2014.02.07. 10:35:14

@Conchobar: Elég egyértelmű amikor két oldalról beszélünk. A kormány és az ellenzék + a rajtuk csüngő média és gazdasági holdudvar. Mindenki akinek egy kicsi kis köze is van ennek az országnak a menedzseléséhez...
A kérdés, hogy annak a belátása, hogy mindkét oldalon csak önérdekű tetvek tanyáznak, vezet-e bárhova?

Conchobar 2014.02.07. 10:35:43

@Gonosz Repülőmókus: "Egyelőre nem találtam olyat, akinek ebből az jött volna le, amit itt te az alternatív valóságodban érzékelsz" - A "a sumák, hazug, tolvaj fideszgecik" kitételből nem lehet arra következtetni, hogy te nagyon kerested volna

vontod75 2014.02.07. 10:36:10

@Gonosz Repülőmókus: Azt hiszem a sötétzöldek vágyálmain kívül senki nem hiszi, hogy az ország ellátásának biztonságát kockára kellene tenni.
Az egész történetben tényleg az az eszméletlen, hogy a komcsik ugyanazt eljátszák, mint a korábbi kormányok (veszik fel a pénzt külföldről) de egy szót se hallunk a szerződés részleteiről, a törlesztési feltételekről, a teljesítés mikéntjéről.
Kedves fideszkomcsik, mielőtt bedobnátok, hogy azért kell titkosítani hogy nehogy a gaz imperialisták/tenoristák/románok stb megtudják az irányítóközpont pontos helyét, közlöm hogy senki nem erre kíváncsi.
Itt a titkosítás indoka egyértelműen a mutyi elfedése. Transzparencia az minek is...

toportyánzsóti 2014.02.07. 10:37:36

Magyar történelem legnagyobb seggszájai ezek a hazaáruló mutyipincsik,észre sem veszik,hogy a Katyni NKVD gyilkosok utódainak adták el Mária országát!"Nemzeti keresztény hazafiak,"akik tetteiről mindig kiderül csak a pénz és a hatalom ami mozgatja tetteik!

vontod75 2014.02.07. 10:39:24

@Conchobar: Ha te semleges vagy akkor kb én vagyok Ferenc pápa. Egyetlen kritikát sem fogalmaztál még meg a fidesz tevékenysége irányába. Pedig mindannyian tudjuk, hogy tökéletesség nem létezik. A törzsgárda azért rendesen ostorozta már itt a paletta minden részét. Szóval lehet tőlük tanulni...

Conchobar 2014.02.07. 10:41:09

@tééényleg?: "A kormány és az ellenzék + a rajtuk csüngő média és gazdasági holdudvar" - Mi a helyzet a többiekkel (én úgy fogalmaztam, hogy a 'pártokat, médiát, kormány által legázoltakat, mutyik veszteseit'). Például a média azon részével, amely nem csüng az ellenzéki pártokon, viszont valamely oknál fogva erősen érdekelt a mostani kormánypárt megbuktatásában. És mi a helyzet pédául a föld- és trafiktender veszteseivel?

Conchobar 2014.02.07. 10:46:18

@vontod75: "Egyetlen kritikát sem fogalmaztál még meg a fidesz tevékenysége irányába" - Ha már ez feltűnt neked, akkor az miért nem tűnt már fel neked, hogy a többi párt irányába se fogalmaztam meg kritikát. Miért nem tűnt föl neked az, hogy hiányzik a kommentjeimből a ballibsizés, a libajnaizás és elmúltnyolcévezés, meg a baloldal 8 éves ámokfutása stb.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:53:55

@Conchobar: Nem tudom, hogy te az alternatív univerzumodban milyen témával kapcsolatos milyen videót láttál, de én az itt linkeltben egy kdnp-s balfaszon kívül csak fideszeseket. Ráadásul a tökéletes mutyiban megalkotott (egyébként az ország szempontjából egy teljesen érdektelen, ugye?) atomerőmű építéssel kapcsolatban, amelyet szintén a fidesz hajtott végre.
Ezek után nem beszélhetek a hottentotta néppártól vagy ufókról. De nyugi, ha pl. az mszp csinálta volna, akkor róluk is ugyanaz lenne (az is egyébként) a véleményem.
Az a fidesz technika pedig, hogyha szembesítik őket a mocskosságukkal, akkor azonnal terelnek és más dolgait kezdik mantrázni (elmúltnyócév stb...) az már tényleg csak a leghülyébbeknek jön be.

Hamajd 2014.02.07. 10:54:37

@vontod75:" Itt a titkosítás indoka egyértelműen a mutyi elfedése."

Azt én sem értettem, minek ez a nagy titkosítás, hiszen a nyílvános mutyi is műkszik ebben az országban. Jó-jó tudom a mértéke nem mindegy, de a sok kicsi is sokra fog menni.
Amúgy érdekelne, az Unió akkor is ilyen hisztit csinált volna, ha franciákkal építtetjük Paksot netán?

titan 2014.02.07. 10:54:38

@Conchobar: kiegészítem neked vontod75 szavait, és megfogalmazom abban az implikációt: "egyetlen kritikát sem fogalmaztál még meg a 'baloldal' ostorozásával kapcsolatban"

vontod75 2014.02.07. 10:55:53

@Conchobar: Nos, ha ezt így letisztáztuk, akkor mi a véleménye arról aki x évvel korábban azt mondja, hogy fekete és csakis a fekete, mindenki más aki kéket, zöldet, sárgát, sőőt fehéret mond az áruló, majd X idő eltelte után hirtelen kiderül, hogy csakis a fehér és csak az, mindenki más hazaáruló?
Vagy mindig is Eurázsiával álltunk harcban?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.07. 10:56:21

@vontod75: Mondjuk ez igaz...
De azért néha a HVG durrant. Néha kamut :D

@Gonosz Repülőmókus: +1
Azt nem értem, hogy ha ennyire undortó a közeg számára (ahogy mondja) akkor miért van még itt? Hát normális ember nem a pöcegödörben dagonyázik, és nem hallgatja számára elvtelen hülyék süketelését meg feltételezéseit...

tééényleg? 2014.02.07. 10:57:02

@Conchobar: Az államot ilyen vagy olyan eszközökkel irányítókról volt szó. Trafik meg földmutyi vesztesek nincsenek ezek között, különben nem lennének vesztesek. A média pedig mindig csüng valakin, nem létezik pártatlan média. Sehol, soha. Nem is fog.

Gonosz Repülőmókus 2014.02.07. 10:58:46

@vontod75: Azt hiszem a sötétzöldek vágyálmain kívül senki nem hiszi, hogy az ország ellátásának biztonságát kockára kellene tenni.
Sajnos ez nem teljesen igaz. Egyáltalán nem sötétzöldektől hallottam ezeket a hisztiket. Hozzáértés ohne, de a libek/szocik hülyeségét kivállóan tudták mantrázni.

vontod75 2014.02.07. 11:02:15

@Hamajd: Azt nem tudom, hogy mi lett volna az EU reakciója. Mindenesetre én úgy gondolom, hogy a magyar adófizetőknek joga van tudni, hogy mire költik el az adóforintokat. Igen, sokkal könnyebben lenyeli az ember a békát, ha XY mérnök paksi dolgozó, ZK mérnök MAVIR dolgozó véleménye ütközik mondjuk a Greenpeaceével.
Itt van egy egész jó kis vita, ami szerintem pont megfelelő lenne, ha mondjuk a köztévében leadnák . Sokkal reálisabb képet kapnánk...
youtu.be/NWJy_D7-y9E

Conchobar 2014.02.07. 11:03:37

@titan: "egyetlen kritikát sem fogalmaztál még meg a 'baloldal' ostorozásával kapcsolatban" - Mert én kritizáltam a 'jobboldal' ostorozását?

Hamajd 2014.02.07. 11:12:24

A HVG hiteles, oldalsemleges hírforrás-e? De azért érdekes csak ők vették a fáradtságot, hogy megpróbálják nyilatkoztatni ezt a sok demokratikusan megválasztott faszt.
A rendszerváltás óta keresem a választás értelmét, de ugyanoda lyukadok ki - ÉRTELMETLEN.

Conchobar 2014.02.07. 11:12:40

@vontod75: "Nos, ha ezt így letisztáztuk, akkor mi a véleménye arról aki x évvel korábban azt mondja..." - Erről az esetről semmilyen véleményem nincs

Conchobar 2014.02.07. 11:15:25

@tééényleg?: "Az államot ilyen vagy olyan eszközökkel irányítókról volt szó" - Ha a médiát és az ellenzéki pártokat belevesszük, akkor másokat is bele kell venni. Mindenesetre az alaptétel úgy hangzott: "Következésképpen mind a két oldal hiteltelen. Jó lenne ezt felismerni."

Hamajd 2014.02.07. 11:19:10

@vontod75: Attól, hogy reálisabb képet kapnánk, még a "politikus" dönt és le se szarja a reális képet.:(((((

vizsla_barat 2014.02.07. 11:21:18

Csak az a veg, azt tudnam feledni.
Dragaim. Lesz itt meg par gat es vizieromu is a toklapos alfoldon. Kilato mar van. Volgyhid. Sumakolas megy ezerrel. Nyilvan arra blaziroznak hogy ebbol nekik sokkal konnyebb lopni mint az EUs penzbol. Mekkorat fognak szopni. A camorra sokkal jobb konyvelo mint brusszel.

Conchobar 2014.02.07. 11:21:43

@vontod75: "a magyar adófizetőknek joga van tudni, hogy mire költik el az adóforintokat" - Dehát, jogot követelünk a szemlélődésre, miért nem a döntésbe történő beleszólásra, vétóra való jogot követeljük?

tééényleg? 2014.02.07. 11:38:26

@Conchobar: "Következésképpen mind a két oldal hiteltelen. Jó lenne ezt felismerni." - felismertük. És akkor most mi lesz? Mi fog történni?

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.07. 12:24:34

@vontod75: Jó, hogy belinkelted. Eddig sem volt a szívem csücske a Greenpeace, most csak megerősödött a véleményem :)

A mondanivalóddal egyébként tökéletesen egyetértek.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.07. 12:25:47

@Hamajd: NORMÁLISABB országokban ez nem így van szerintem.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.07. 12:31:51

@Hamajd: Az első lépcsőfok a reálisabb kép (nem csak Paksról, hanem az egyéb állami dolgokról is). A második lépcső, hogy a reálisabb kép birtokában esetleg nem ilyen politikusokat választ az adott ország népe, mint amilyenek ma Magyarországon szóbajöhetők, hanem valaki másokat, akikre viszont jelenleg Magyarországon nincsen igény, mert a választóknak nincsen reális képe az állam dolgairól, helyette propagandaszövegek alapján megy a választás.

Egészen érdekes módon ez a dolog, amit itt felvázoltam, sok országban működik. Persze nem tökéletesen, de azért mégis.

Hamajd 2014.02.07. 12:39:21

@Jani haverja: Az legnagyobb probléma, hogy korlátozva van a választójogom, mert nem kapok az igényemnek megfelelő alternatívát, a jelen kínálatra pedig nem vagyok hajlandó szavazni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.07. 12:50:55

@Hamajd: Azért nem kapsz az igényedre alternatívát, mert Magyarországon arra nincsen tömegigény. Az, hogy itt a Vastagbőrön, meg néhány más blogon néhányan (néhány százan, vagy ezren) tépik a szájukat (többek között Te is, meg én is), az nem számottevő a 8 millió magyar választópolgárhoz képest.

dobzse.laci 2014.02.07. 13:14:04

azakkóvóót
azóta fokozódott a nemzetközi heJzett
imprilista disznók támaggyák a bokrétát
mosmá másvan

és addig örüjjetek, amig a teket külgyük és nem a szpecnazt.

Hókuszpóka 2014.02.07. 17:31:34

@Conchobar: ezek szerint a levelet nem olvastad... Vagy nem értetted...

a kormány embere 2014.02.07. 18:32:58

@Hamajd:
" Azt én sem értettem, minek ez a nagy titkosítás,..."
Az elévülés okán.Gondolom.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.07. 18:54:59

Basszátok meg Paks bövitését 2009-ben már az EGÉSZ Parlament megszavazta, és az MSZP kezdeményezte!!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.07. 19:02:28

Ja, az IMF hitelt is a nép szavazta meg, nem?? :DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.02.07. 19:19:36

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Egész biztos vagy ebben. Mondjuk a Te alternatív valóságodban lehet, hogy így volt...

Secnir 2014.02.07. 22:22:09

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
" Paks bövitését 2009-ben már az EGÉSZ Parlament megszavazta, "

ööö...
...csak szólok, most szavazták meg a paksi bővítést. 2009-ben csak arról volt szavazás, hogy foglalkozzanak-e vele érdemben. de megpróbálom neked levezetni egyszerűbben is:
2009: mi a véleményetek? a közeljövőben megbaszhatja-é egy ló 'Buta belpesti balliberális biboldó barmok!' édesanyját? szavazás eredménye: persze, beszéljünk róla, ha megtudjuk, milyen ló az? és hol? és nem fog-e fájni 'Buta belpesti balliberális biboldó barmok!' édesanyjának?
2014: nahát, megbaszta kettő ló 'Buta belpesti balliberális biboldó barmok!' édesanyját, négyszer, de majd szavazunk róla, hogy megbaszhatja-e még egyszer. biztos, hogy nem fog neki fájni.

látod a diffit? nem? akkor mehet a ló még egyszer....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.08. 09:53:58

@Conchobar: Ugye tudod ki az?
A sarkon áll és szeret téged.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.08. 09:58:44

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Menj vissza a halálbüntetéses poszthoz te paraszt!
Ott legalább egész jókat mondtál.

Achmed, a hitetlen 2014.02.09. 09:13:05

Találtam egy aktuális idézetet:
John Emerich Edward Dalberg-Acton (1834-1902) angol történész, író és politikus leghíresebb idézete így szól: "A hatalom megront, a korlátlan hatalom pedig korlátlanul megront." Majd állítólag hozzátette: "a nagy emberek mindig rossz emberek."
( mult-kor.hu/20140204_tiz_tortenelmi_idezet_amit_rosszul_tudunk?pIdx=3 )
Ajánlom a fideszesek és Orbán-seggnyalók figyelmébe.

@a kormány embere: @Secnir: @Magna cum laudeTigeri másztesz digrii: Miért bántjátok mindig szegény értelmi fogyatékosokat? :(

Achmed, a hitetlen 2014.02.09. 09:30:56

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: mit akartál ezzel bizonyítani, hülyegyerek? Kiemelem a kulcsszavakat, mert látom, hogy a szövegértelmezés nem megy:
"...330-an szavaztak arra, hogy megszülessen az ELVI engedély, hogy el lehessen kezdeni TERVEZNI a Paksi Atomerőmű bővítését."

"...a lényegi kérdésekről még nem döntött a kormány."

"Egy új atomerőmű - két 1600 megawatt teljesítményű blokkot számítva - legalább nyolc milliárd euróba kerülne, de ezt csak akkor szabad Magyarországon vállalni, ha a különböző tüzelésű erőművek "versenyeztetése" után a nukleáris energia kerülne ki győztesen"
Ez megtörtént? Lófaszt mama!

"A magyar állam azt vállalta az Európai Unióban, hogy 2020-ra 13 százalékra emeli a megújuló energiaforrások arányát a teljes energiaelőállításban, Molnár Csaba bejelentette, hogy ezzel kapcsolatban jelenleg is zajlik egy kerettörvény kidolgozása, amivel gyorsítani szeretnék a zöldenergia terjedését."
Ez megtörtént? Ezzel a 3000 milliárd hitellel teljesen ki is nyírták a zöldenergiára fordítható keretet, az EU meg majd kezdi a kötelezettségszegési eljárást. Gratulálok!

"A szakember szerint az atomerőművek létesítése a legtöbb helyen magántőkéből valósul meg, mivel megéri a befektetőknek."
Nálunk az oroszok adják rá a pénzt, kölcsönbe. Gratula hozzá!

"Választott képviselőink tisztességes tájékoztatás és döntés-előkészítő anyagok hiányában a javaslat megszavazásával egy biankó csekket adnak a kormányzat kezébe, szolgaian asszisztálva egy megalapozatlan giga beruházáshoz."
Vagyis anyázták már az MSZP-t is, mivel megalapozatlanul, tájékoztatás nélkül, hatástanulmányok nélkül szavaztak. Ezt Orbán tovább vitte: megpuccsolta a Parlamentet azzal, hogy előzetes tárgyalások és szavazás nélkül aláírt egy olyan szerződést, ami az ország sorsát cirka 70 évre megváltoztatja.
Ráadásként annyit tennék hozzá, hogy Orbán az országot kiszolgáltatja pénzügyileg és energetikailag az oroszoknak a következő évtizedekre. Ezt én hazaárulásnak hívom.
Te attól még nyugodtan nyalhatod a valagát, baromállat.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2014.02.09. 15:42:24

@Conchobar: Egy hozzád hasonló, közpénzből jól megfizetett,viszonylag értelmesnek mondható bérkommentelőnek kb. mennyi időre van szüksége átlagosan, hogy felfogja pontosan tudjuk mi normális emberek, hogy ugyan olyan szarházi mint a többi fidesznyik. Csupán a politbüró rá osztotta az emberarcú bélféreg szerepét egy kis bónuszért?

Secnir 2014.02.09. 18:27:01

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
ejnye no! tessék tisztességesen beszélni ezzel a vérgecivel!

süti beállítások módosítása