Skip to content


       Szűrés lista

Simon Gábor vs. offshore gázbiznisz

Akkor beszéljünk a lényeges ügyekről.

Az állam által a távhőtermelőknek, illetve a közintézményeknek szánt – ausztriai betáplálású – olcsó gáz havonta is milliárdokban mérhető hasznát egy homályos – offshore (Kajmán- szigetek, Belize, Brit Virgin-szigetek, Ciprus, Svájc) – hátterű társaság, a MET Magyarország Energiakereskedő Zrt., illetve jogelődje (MET) fölöze le.

A MET-nek az adózás előtti eredménye 58 millió dollárról 229 millió dollárra ugrott. A tulajdonosok 245 millió dollár osztalékot (55 milliárd forint) vettek ki a cégből az év végén.

A MET mögött részben a fehérvári labdarúgócsapat tulajdonosa, Garancsi István, Orbán Viktor miniszterelnök családi ismerőse, részben pedig az exwallisos Nagy György áll. A társaság másik két tulajdonosa, a Brit Virgin-szigetekre bejegyzett Small Valley Investments Ltd. és a svájci Deneb Algedi Invest AG mögött álló magánszemélyek neve nem ismert.

A Burnack Ltd. tulajdonosi körében megjelenő közel ötven nevet közelebbről vizsgálva kiderült, hogy a legtöbbjüknek valamilyen módon köze van a Wallishoz vagy Nagy György érdekeltségeihez. 

Az Orbán-kormány által előkészített, 2011 decemberében elfogadott és 2012. január 1-jétől alkalmazandó vagyontörvény értelmében nemzeti vagyon tulajdonjogát (pl.: az MVMP tulajdonában lévő pénzt, földgázt, vagyoni értékű jogot) csak természetes személy vagy átlátható szervezet részére lehet átruházni. Átlátható szervezetnek pedig az olyan gazdálkodó szervezet minősül, amelynek valamennyi, 25%-nál nagyobb részesedéssel rendelkező közvetlen vagy közvetett tulajdonosa esetében is teljesülnek az átláthatósági kritériumok. Ilyen feltétel különösen, hogy olyan államban kell adóilletőséggel rendelkeznie, amely az EU, az EGT vagy az OECD tagállamában van, vagy amellyel Magyarországnak a kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye van.

A MET-ben 2009 óta meglévő 50%-os közvetett részesedésétől 2012. november 23-án vált meg egy karibi offshore cég, a Normeston Trading Ltd. (Belize), és azt ekkortól vette át – a Magyar Energia Hivatal 2012 júliusában meghozott 672/2012. számú határozatában Kajmán-szigeteki illetőségűként feltüntetett – RP Explorer Liquid Fund nevű társaság.

Az MVMP 2012-ben úgy állt szerződéses kapcsolatban a MET-tel, és úgy vállalt 2013-ra és 2014-re kötelezettséget a Magyarország Energiakereskedő Zrt.-vel, hogy azt a törvény kifejezetten tiltotta számára, hiszen sem Belize, sem a Kajmán-szigetek nem EU-, nem EGT- és nem OECD-tagállam, valamint kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezménye sincs Magyarországnak velük.

met.jpg(kép: nol.hu)

A kormány szerint nincs itt semmi látnivaló, minden a legnagyobb rendben:

De valaki(k) mégiscsak örült(ek) annak az 55 milliárdos osztaléknak.

De ez csak gyerekcsíny, bezzeg Simon Gábor 240 millió forintja ... na, az aztán skandallum! Szerencsére az ország legjobb oknyomozó szerkesztőségei (Magyar Nemzet! HírTV! MTV Híradó!!!) álltak rá az ügyre!

Címkék: gáz rezsi offshore

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr375803407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zedder 2014.02.09. 16:58:08

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Ja és senki nem lopta el az a 3000 milliárdot, hanem szimplán beleolvadt az államiba."

Mi is van az egyéni számlákkal, ahogy azt a teljes fidesz vezérkar megígérte? 3 éve még azzal bérbloggoltatok, hogy csak balos hisztériakeltés folyik, és mindenkinek meglesz a pénze az egyéni számlán.

Hol van az egyéni számla? Erre adj választ légyszíves, terelés nélkül.

Vagy esetleg hazudtál már akkor is? Hazudott Viktor? Hazudott a kormánypárt? Az lehetséges lenne...?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 16:58:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Mérnökök? Pánikszerűen lépnek le az ismeretségi körömben, munka lenne nekik, de ember nincs... Az ország másik végéből hoznak rá kivitelezőt és tervezőt is! :(
Az itteni mérnökök meg lelépnek Bécsbe. Van olyan ügyfelem, akik itt laknak, osztrák, és 4 magyar mérnököt foglalkoztat. Persze Bécsben...
Te tényleg nem ebben a világban élsz. Én vállalkozok, napi szinten látom mi zajlik. Amikor persze már masszív fideszfanok is azt mondják, hogy "mi a kurva élet zajlik itt", akkor belátom, neked sem lehet egyszerű ezt a szart védeni...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.09. 16:58:28

@Zedder:

Nem tudom, de ha 30-40%-os jöviadót kell fizetni nekik akkor még többen mennének el inne, ez biztos!! A maszop az inygenélést támogatja, a Fidesz pedig a munkát és a családokat (családi adókedvezmény, alacsony szja, stb...)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 16:59:34

@Zedder:
Nem, dehogy, félreérted te is... :o)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.09. 17:03:04

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

De ebben a világban élek! Az meg van hogy akiknek 3 vagy több 18 évesnél kisebb gyerekük, és a szülők dolgoznak, nekik NEM kell fizetni jövedelemadót? Ök hülyék lennének leszavazni a Kormányt!! Mig a maszop az ingyenélést támogatta a segélyezéssel.
A családi adókedvezményt pedig nem rég kiterjesztették! Akinek ez a reform nem tetszik ez valami szoclib segg lehet, ennyi.
Az szja is csökkent. A minimálbér meg nött. Nem csak a bruttó, hanem a NETTÓ IS TÖBB mint 4 éve, hoppá!

Zedder 2014.02.09. 17:03:23

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Nem tudom, de ha 30-40%-os jöviadót kell fizetni nekik akkor még többen mennének el inne, ez biztos!! "

Biztos? Mitől biztos? Szerinted miért az egykulcsos bevezetése után indultak meg a KÉPZETT emberek is külföldre?

Talán mert nem csak az adózásról szól az élet, hanem ennél kissé komplexebb a világ? Persze nyugi, értem, neked nehéz lehet, egyszerre elég egy dolgot védeni és arra kihegyezni a kommunikációt...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 17:03:31

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
+ újabb adók
+ adóemelések
+ Áfa emelés
+ a hazai környezet instabilitása
+
.
.
.
.
.
Szóval meneküljön ki merre lát.
A középiskolások nagy része MÁR MOST nem itt tervezi az életét.
Remek... a jövőt irtjátok ki!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.09. 17:07:13

@Zedder: @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Hagyjukk ikább, hétvégén nem is szerettem volna veletek foglalkozni, de mindegy már...

" a hazai környezet instabilitása"

ja, az...marhára

"A középiskolások nagy része MÁR MOST nem itt tervezi az életét."

Bizonyitékot.

na hagyjuk szerintem, már rég nincs is címlapon ez a szar poszt

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 17:07:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Ki az a hülye, aki 3 gyereket mer vállalni? Persze a cigányokon kívül?
Azokat a gyerekeket tisztességesen fel is kell nevelni!
Holnap és holnapután is.
Középiskolában az osztály harmadának anyagi gondjai vannak már most, gond a pár ezer forint bevitele... egy sikertörténet...

Zedder 2014.02.09. 17:08:39

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: nyugati jóléti államokban is vannak adókedvezmények a családok számára, tehát ezzel kb. semmivel sem nyújt többet a hazai környezet. Sőt, általában még a szinglik is jobban járnak, hiszen egy csomó költséget magánemberként is le lehet írni az adóból: munkábajárás, banki költségek, önképzés, sport, stb...

Hogy is van otthon? Ha sportolni mersz menni az EP kártyával, akkor az 2012 óta adóköteles "jövedelemnek" számít? WTF?

Zedder 2014.02.09. 17:09:28

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "na hagyjuk szerintem, már rég nincs is címlapon ez a szar poszt"

Ja, akkor kevesebb pénzt kapsz a bérkommentelésért? Így már értem, tényleg nincs értelme számodra ingyen belefutni a kivilágítatlan pofonokba...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 17:11:30

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Ostoba... középiskolás a gyerekem, amúgy meg az Educatio kiállításon külföldi intézmények már képviseltetik magukat, a középiskolásokra specializálódva... na, miért?
Nem a poszt szar koma, hanem a tükörkép, amikor belenézel...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.02.09. 17:14:46

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Oké, de nem csak ilyen ""européer" liberális szellemiségü emberek vannak itthon, sőt ti vagytok kevesebben higyj nekem.

na Szép napot!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 17:14:51

@Zedder:
Munkaideje lejárt... hiába, a pártkurváknak is ezek szerint van munkaideje... :))
Szakszervezetük?
Vagy csak ilyen péló típusú "szakszervük"?
Ez a szerencsétlen mindig bukik a címlapos dolgokra. Remélem a maiért még vasárnapi pótlék is járt neki, evégre "fiatal még, kellett a zsé..."

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2014.02.09. 17:54:27

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: A grafikonon még nincs feltüntetve, hogy mennyibe fog fájni az országnak, hogy Putyin pincsije lehessünk. Kamatos kamattal, ráadásul devizában a 3000Mrd sokszorosába fog kerülni, de a beruházás minden járulékos költséget figyelembe véve kamat nélkül is elérheti a 6-8-1000000 Milliárdot, senki nem számolta ki pl. a sugárzó anyag tárolásának költségét, a hűtésrendszer kiépítését, stb...
Ráadásul nem lehet tudni 10 év múlva menniért lehet eladni a felesleges áramot.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 18:15:48

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
Ugyan... hagyd, HÍVŐ!
Piktor thai ladyboy kurvákkal kézen fogva, rózsaszín tütüben is vonulhatna, ezeknek az is maga a Konzervatív Megtestesülés lenne... KISZ titkári, Liberális Internacionálé alelnöki múlt elfeledve, mindenki más mocskos komcsi és mocskos libsi! :D
ÉRTEM ÉN!
Komolyan!
Bár ennél jobban ki lehet még libsibolsi ebben a kurva országban... azt nem tudom... :(
Soros pénze kevés volt nekik. A saját maffia jobban fiall.

Blogger Géza 2014.02.09. 18:19:34

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Egy egyhavi adatnak nincs túl sok jelentősége. ("A ház az idei év egészében 0,9 százalékos átlagos inflációt vár Magyarországon, ") Hozzáteszem, ennél nagyobb problémánk ne legyen, hogy 0 körüli az infláció, azt bármikor fel lehet pörgetni. Amúgy döntsétek már el a pártközpontban, hogy most a leértékelődés mait elszabadult infláció, vagy épp a nagyon alacsony infláció miatt kell rettegnünk,a végén még összezavarodik az ember. :) Vagy páros napon emez, páratlan amaz? :)

Emlékszem, tavaly még épp a stagfláció miatt kellett rettegni. Lassan kifogy a tankönyv. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 18:27:28

@Blogger Géza:
Neked Gézám, neked... A rettegés a te műfajod! :)
Csak olyan szépen előadtad, hogy "Magyarországon szerencsére se defláció nincs..." amit a tegnapi sajtó pont leírt, hogy de van... mármint a HIVATALOS adatok szerint...
Valahol szánlak, hogy neked napi szinten kell kell segget csinálnod a szádból, mert hát a Párt megköveteli.
Nem baj, gyanítom újabb vidám perceket szerzel még nekünk, ahogy alázod majd MAGAD! :o)
Taníts még bennünket!
ISSZUK SZAVAID ELVTÁRS!
A szervilizmus jelent neked valamit? Nekünk megmosolyogtató... ahogy a sok komcsi elvtársadat is elnézzük, amint bőszen komcsiznak... HITELES EMBEREK!
KOMOLYAN!

Blogger Géza 2014.02.09. 18:54:38

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Semmiféle hivatalos adat szerint nincs defláció, legalább azt próbáld megérteni, amiket beteszel... Tudom, hogy ez számodra komoly kihívás, de legalább próbáld meg! Nehéz ezt röhögés megállni. :) Köszönjük az újabb vidám perceket!

Ez egy egyhavi londoni becslés, amin a rezsicsökkentés - ideiglenes - hatása mutatkozik be. A második hatás a második 2/3 lesz, ezért is retteghetsz. :)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.09. 19:11:32

@Blogger Géza:
"Egyes - jóllehet nem konszenzusos - citybeli vélemények szerint a további közműdíj-csökkentések hosszabb időre negatív tartományba vihetik a magyarországi fogyasztói árindexet.
A ház elemzői elismerik, hogy ez az előrejelzés jóval elmarad a szélesebb londoni konszenzustól, amely 0,2 százalékos éves magyar inflációt valószínűsít januárra. Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy január minden évben tartogat inflációs meglepetéseket a térségben a hatósági árak év eleji változásai miatt, és az idén a konszenzushoz mért legnagyobb potenciális meglepetést a magyar infláció okozhatja."
Most őrlődök Gézám, hogy Matolcsy elvtársadnak higgyek-e, vagy ezeknek a mocsok nyugatiaknak... Tényleg!
Mert ezeknek néha bejön, A kusza szemű szerencsétlennek meg... :((
Nálunk is remekül csökkentették amúgy a rezsidíjakat!
Már majdnem annyit fizetek, mint 2011-ben, de még messze a 2010-es számláimtól.
A szemetet mostanában valahogy ritkábban viszik el, mint a helyi szemétszállító cég "önkéntes" reprivatizációja előtt. Vannak szelektív kukáink is, amik mellé hordja a nép, merthogy állandóan tele... Az a rohadék szél meg fújja... Ilyen ez! Valami NER ellenség lehet ez is...
Géza, szervilizmus... Ott is modellt fogsz állni, a hülyeség mellet ott is... de mi látunk... :D

fehérfarkas 2014.02.09. 21:14:39

@storker:
Speciel Simon ezt a pénzt még 2008-ban, a 2010-es választások előtt tette az osztrák bankba - a Fidesz csupán most hozta elő a témát, az idei választási kampányban, amikor Simon már az MSZP 2. legmagasabb tisztségű embere lett. Amíg kisebb beosztású volt, addig a Fidesz nem hozta elő a témát, addig Simon nem volt célpont nekik (hogy is van a mondás? A sas nem kapkod legyek ugyán.)

Xar dolog, hogy az MSZP sem krisnások makulátlan tisztasáú pártja, de én a politikusoktól nem is ezt város el. Amit elvárok: élhető ország, piacgazdaság, a társadalom egyik csoportja se legyen bűnbaknak vagy ellenségnek beállítva (nyugdíjasok, bankok, a valódi trafikosok, a nem Fidesz szavazók, külföldi cégek, olyan vállalkozások amelyek pont azon a területen működnek, amit a Fidesz maffia le akar nyúlni, stb...).
A szocik alatt 719km aútópálya épült, több mint az előtte levő 4 évtized alatt összesen. És 93 új motorvonattal gyarapodott a MÁV (Siemens DESIRO, Bombardier TALENT, Stadler FLIRT) - és további több mint 100 jó állapotban levő (és a németek által felújított!!!) használt utaskocsikkal. Budapesten Európa legosszabb egylégterű villamosa a Siemens Combino kezdett el közlekedni Európa legforgalmasabb villamosszakaszán: a Nagykörúton (4-6 villamosok). Akkoriban a Volvo buszokat még a BKV szerezte be, és a BKV tulajdonát képezik (most a Mercedes buszok Széles Gábor VT Transmanjának a tulajdonát képezik, és a BKK sokkal drágábban bérli őket, mintha megvásárolta volna azokat). Valamint 190.000 panellakást újítottak fel, és tettek energiahatékonyabbá (ez az igazi rezsicsökkentés).
Ja, és alattuk 30-cal kevesebb adónem volt, alacsonyabb volt az ÁFA, a minimálbár (a legalacsonyabbak keresete) adómentes volt, de az átlagbérig mindenkinek járt az adójóváírás, így az átlag és átlag alattiak keresete nettóban magasabb volt.
Ja, és a szoci kormányok alatt a 2008-as világgazdasági válságig 4% feletti volt a GDP növekedés. És minden évben nagy multik telepedtek le valamelyik városunkban (még az Orbánék által kampányolt Mercedes is a Gyurcsány-kormány alatt jött ide, csak a gyár felépítése és munkások betanítása már a 2010-es választásuk utánra fejeződött be). 300 Ft/l volt a benzin, 250-270 között Ft az Euró, 150-180 Ft között a Svájci Frank, 200 Ft/kg a kenyér (és 2010-ben ezt milyen drágának tartottuk!!!). 3000 milliárd Ft-tal kevesebb volt úgy az államadósság, hogy mellett még ott volt a 3000 milliárd Ft Manyup pénz is. Valamint 1 millióval kevesebb szegény volt.

Nem volt akkor sem egy kánaán, de legaláűbb fejlődtük, modernizálódtünk. És amikor 2010-ben sokan ellenük szavaztak, mert lassúnak találták a fejlődést és nagynak a korrupciót, akkor azt hittük, hogy a következő kormány többet és gyorsabban fog fejleszteni, és kevésbé lesz korrupt. Hát, nagyon nagyot tévedtünk. Azóta a gazdasági növekedés megállt, és a Stadinokon kívül szinte semmi nem épül, és még az építőipar is csődbe ment (persze a Közgép-Vemépszer-Trigrániton kívüli cégekre gondolok). A korrupció megszünt - a szótári értelemben: ugyanis a korrupciót felváltotta az ún. State Capture állapot (az Amnesty International tavalyi korrupciós jelentése szerint). Ez ugye tudod mint jelent, hogy most már nem korrupt kormányunk van, hanem state capture helyzetet előidéző?
(akkor lefordítom neked magyarra: azt jelenti, hogy demokratikus kormányzás helyett a sziciliai vagy orosz maffia alapján működik a kormányuk, és a közpénzeket 100%-ban a saját magánpénzének tekinti - sőt, még a mi magánpénzünket is az ő saját pénzének tekinti: lásd pl. trafikmutyi, pénztárgépmutyi, tankönyvmutyi, szerencsejáték-mutyi, manyup pénzek lenyúlása, stb...)

Tudod, nekem ez is számít, hogy konkrétan melyik párt/kormány mit tett le az asztalra. Ugyanis az életminőségem sok millió más emberével együtt a kormány intézkedéseitől, adótörvényeitől, és vállalkozásbarát vagy vállalkozás ellenes törvényeitől is függ.

fehérfarkas 2014.02.09. 21:34:18

@Vidéki:
A Wallist úgy szidd fideszes létedre, hogy Bajnai előtt, és utána a mai napig a Fidesz volt gazdasági igazgatója a Wallis vezetője: Gansperger Gyula. Inkább Bajnaira nézve nem túl szerencsés, hogy egy ilyen erős szállal a Fideszhez köthető cégben volt pár évig vezető.
De nekem mondjuk Bajnainak ez a múltja nem számít, mert az alapján ítélem meg, hogy 2009-ben 1 év alatt kihúzta az országot a Xarból a villággazdasági válság kellős közepén, és a 2010 tavaszán már 270 Ft alatti Eúróval, és 1,2%-os GDP növekedéssel, és hitelezők bizalmának visszaszerzésével adta át az országot.

És Orbán Viktor is ezt nyilatkozta Bajnairól 2010-ben:
"Ha nem Bajnai Gordon lett volna a miniszterelnök 2009-2010 májusa között, akkor valószínűleg csődbe ment volna az ország... Nem minden ember tudott volna, olyan pozitív gazdaságélénkítő tevékenységet végezni, mint ő..." Orbán Viktor 2010.10.11. Szombathely

"A magyar gazdaság és különösen a magyar pénzügyi mutatók az EU legtöbb államánál sokkal jobb állapotban vannak. (...) az államadósság mértéke (...) is inkább csak európai középmezőny-szám. Az európai gazdaságok körében a magyar gazdaság poziciója jelenleg jó." Orbán Viktor, ATV Egyenes Beszéd, 2010.06.23.

fehérfarkas 2014.02.09. 21:40:03

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Fiacskám a GDP arányost kell nézni nem az hogy mi mennyi milliárd!! A % a lényeg, ami most 77,9%, kormányváltáskor 80 fölötti volt. Ennyit erröl! "

Azt magyarázd el nekem a hagyományos ortodox matematika révén (segítek: Obádovics matematika könyve), és nem pedig a Matelcsy unortodoxiája révén, hogy ha 4 év alatt a gazdasági növekedés összesen 1% (vagyis stagnálás), és közben 19.300 milliárdról 22.800 millirádra nőtt az államadósság, akkor az %-os arányban mégis hogyan csökkenhetett? Ez milyen matematika révén jön ki? Mert ha elmagyarázod nekem, akkor isten bizony a tűzre dobob Obádovics matek könyvét.

fehérfarkas 2014.02.09. 21:57:38

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
könyvelési trükk, lásd: I. Orbán-kormány trükkje az áht hiánnyal, vagy a görög kormányok trükkje az áht hiánnyal és az államadóssággal, vagy a ciprusi kormány trükkje az államadóssággal. Sajnos előbb-utóbb az igazság kiderül, és akkor a papíron levő összeg meg a tényleges összeg közti különbözetet valakinek ki kell fizetnie a hitelezők felé.
Mivel mi nem vagyunk Eurózóna tagok, így az Európai Központi bank nem fog minket megsegíteni. És mivel nem vagyunk Németország nyári lavórja sem (azok a régi idők már 2,5 évtizede elmúltak) így Németország sem fog kihúzni minket a xarból - főleg úgy nem, hogy Orbánék nekimentek Merkellnek és a német energiacégeknek. Majd várhatja Orbán Putyintól, hogy anyagilag megsegítsen.
Amit az oroszoknak nem sikerült katonailag, azt majd Orbán elintézi, hogy gazdaságilag sikerüljön nekik (gyk: a gyarmatosításunkat).
(egyébként Putyinnal semmi bajom, mert a külpolitikát zseniálisan csinálja, és Oroszországot újra erős hatalmi tényezővé tette - nekem Orbánnal van a bajom, aki a saját hazáját 40%-ért eladta Putyinnak, pontosabban a Gazpromnak. Ezzel szó szerint hazát árult, vagyis hazaároló lett. Nemcsak átvitt értelemben, hanem szó szerint is: kb. 1400 milliárd Ft Közgép megrendelésért a Paksi Atomerőmű új blokkjánál: az oroszok építenek kb 1600 milliárdnyi összegért, a Közgép kb 1400 milliárd Ft összegért - mi adófizetők meg fizethetjük vissza a 3000 milliárd Ft hitelt + kamatait + még az új erőmű által termelt áram árát is /ami persze pont a rossz pénzügyi konstrukció miatt magasabb lesz, mint a jelenlegi blokk által előállítotté/;
de kinek mi a rossz pénzügyi konstrukció? Orbénéknak és a Közgépnek az miért lenne rossz, ha ők építenek 1400 miliárd Ft összegért és mi adófizetők meg fizetjük ezt az összeget (+kamatokat) nekik? Nekik ez miért lenne rossz pénzügyi konstrukció? Ez csak nekünk adófizetőnek az.)

NYJetsTD 2014.02.09. 22:43:55

@fehérfarkas: egy másik blogban éppen a költségekkel kapcsolatban jelent meg:

Az egész EU-ban mindössze két atomerőművi blokk van épülőben és mindkettő közel háromszorosára drágult az eredetileg tervezettnek. A finn olkiluotoi erőmű 3-as blokkjának építése a tervezett 3 milliárd helyett 8,5 milliárd euróba fog kerülni az építő Areva szerint. A francia flamanville-i erőmű 3-as blokkjának építése pedig 3,3 milliárd helyett 8,5 milliárd euróba. És mindkettő többéves csúszásban van.

Paks költségei meg 10 évre titkosak. Kurvára rá fogunk erre fizetni.

fehérfarkas 2014.02.09. 22:50:27

@NYJetsTD:
Persze, hogy rá fogun erre fizetni. De én csak nagyon óvatosan a legkisebb összeggel kalkuláltam. 3000 vagy 10.000 milliárd Ft a végösszeg az már mindegy. Az már az a kategória, hogy a halottat 3 vagy 10 késszúrás ölte meg (tők mindegy, mert az első szíven szúrásnál már meghalt, így a többit már nem is érezte, és az már nem is ártott neki). Tudom ez morbid összehasonlítás, de most csak ez jutott az eszembe.

NYJetsTD 2014.02.09. 23:04:31

@fehérfarkas: így valahogy. Jelen esetben mi még a késtől vérzünk, amikor ezek éppen a koktélcserit pöckölgetik le a tengerparton üldögélve. Paks meg vagy hozz vagy visz. Leszarják. Nekik biztosan hoz.

Vidéki 2014.02.09. 23:28:46

@fehérfarkas:

"ATV Egyenes Beszéd, 2010.06.23." erre hivatkozol, mint autentikus forrásra..

Pihent propagandista agyadban ez a látomás valóságként jelenik meg:

1. Szerinted (Bajnai) "2009-ben 1 év alatt kihúzta az országot a Xarból a világgazdasági válság kellős közepén, "

2. Neked a 6,7 %-os 2009-es GDP visszaesés a Xarból kihúzással egyenértékű!

Neked a hatalmas rövid lejáratú EU-IMF hitel lehívása ( amit a mostani kormánynak kellett visszafizetni) a Xarból kihúzással egyenértékű!

A jelenlegi kabinet 2014 közepére már visszafizeti a Gyurcsány–Bajnai-kormányok által felvett nemzetközi óriáskölcsönt.

No, nem jó dolgában, hanem azért, mert Veres János és Simor András pont ilyen irgalmatlanul rövid futamidejű kölcsönszerződést hozott tető alá 2008-ban,

amikor még a volt jegybankár szerint is csak két hétre (!) elegendő pénz volt az államkasszában.

A 2008 szeptember végén befagyott állampapírpiacon 2009 első felében például mindössze 29,5 milliárdnyi 5 éves papírt ment el, abból is 20 milliárd májusban és júniusban.
Tehát 2008 szeptemberétől 2009 májusig mindössze 9,5 milliárd forintnyi 5 éves papírt sikerült

3. Hír24 írta még a kormányváltás előtt:

"Varga: sorra esnek ki a "csontvázak" a szekrényből

Pénz-Üzlet | 2010.05.21.

A Miniszterelnökség leendő államtitkára szerint csak a héten 170 milliárd forintnyi "csontváz" esett ki a szekrényből. Varga Mihály leszögezte: a három tétel összesen 170 milliárd forint, csak ezek miatt a 3,8 százalékos tervezett államháztartási hiány helyett 4,5 százalékos lehet az idei hiány."

4. A VG. írta egy hónappal a kormányváltás után

: "Varga: a gondoltnál is rosszabb az államháztartás helyzete
2010. 6. 3. 16:18|Gazdaság » Gazdaságpolitika
Súlyos megállapításokat tartalmaz a gazdasági tényfeltáró bizottság részjelentése - közölte mai sajtótájékoztatóján Varga Mihály, a testület vezetője, aki a költségvetéssel kapcsolatosan nyílt levelet megfogalmazó 29 közgazdász részvételével tartandó munkaértekezlet előtt nyilatkozott az Országházban.

5. A második Orbán-kormány, 2010. május 29-étől jött létre

MNB középárfolyamok 2010 május 28-án a Bajnai kormány utolsó munkanapján:

EUR Euro 1 273,330
USD USA dollár 1 219,860
CHF Svájci frank 1 191,170

Zedder 2014.02.09. 23:32:09

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: "Remélem a maiért még vasárnapi pótlék is járt neki, evégre "fiatal még, kellett a zsé..." "

Na igen, de nézd a "jó" oldalát: ezek a narancshúgyagyú bérkommentelők nyilván nem lehetnek túl magasan a ranglétrán, ha szó szerint ennyire piszkos munkát kell végezniük. Eldobható senkik, ahogy írtad, kurvák. Ki fognak égni, el lesznek dobva, aztán majd 10-20-x év múlva csak pisloghatnak, hogy a nyugdíj, amit kapnak, az éhenhalni sem lesz elég. Aztán majd mehetnek viktor-rogántóni-lézerjanó akkori utódaihoz az "egyéni számlás" ígéretekkel meg lobogtathatják, hogy évtizedeken keresztül bérkommentelek: az "urak" max. a kutyaszaros cipőik talpát fogják beléjük törölni, miközben röhögnek rajtuk, hogy mennyire beszopták a mézes-mázos ígéreteket.

Addig nekem szépen fial a valódi magánnyugdíj számlám, mellette Európa legerősebb gazdasága jót fog állni az állami nyugdíjpillérért is, a gyermekeim pedig minden nap hálát fognak adni, hogy egy szebb világba születhettek meg. Illetve relatíve stresszmentesebben fogom leélni a hátralévő életemet.

Vajon ki nevet a végén?

Vidéki 2014.02.09. 23:49:39

@Zedder:

Írod: ", a gyermekeim pedig minden nap hálát fognak adni, hogy egy szebb világba születhettek meg."

Akkor te ne akard nekünk megmondani a tutit.

Mint messziről jött nagyokos ember ne osszad itten nekünk az az észt.

Te ugass bele saját hazád dolgaiba, ahol " szépen fial a valódi magánnyugdíj számlád" és ahol gyermekeid pedig minden nap hálásak, hogy egy szebb világba születhettek

Te ugass csak bele a "szebb világ" dolgaiba!

"Kalandorok kíméljenek"!

.

Zedder 2014.02.10. 00:05:40

@Vidéki: Szarházi, te nekem ne pofázzál, éveken át az én adómból voltál fizetve... Inkább köszönd meg és csókold meg a talpam nyomát, hogy biztosíthattam a megélhetésedet!

fehérfarkas 2014.02.10. 00:15:46

@Vidéki: "2. Neked a 6,7 %-os 2009-es GDP visszaesés a Xarból kihúzással egyenértékű!"

Látom mennyire vagy tájékozott azzal kapcsolatban, akit fikázol.
Bajnai 2009 tavaszán vette át a kormányzást, pont azért mert Gyurcsány nem tudta világgazdasági válságot megfelelően kezelni (emlékszel arra, hogy 2008 őszint GyF még azt mondta, hogy hozzánk nem fog begyűrzni a válság? Hát mégis begyűrűzött).

Nézzük meg Magyarország és legfontosabb exportpartnereink 2009-es gazdasági világválság adatait, meg a tavalyi évit:

2009 GDP változás (zárójelben 2012-es adatok - szereint a 2012-es adatok szerint tettem sorrendbe az országokat):
Oroszország: -7,8% (+3,4%)
USA: -3,1% (+2,2%)
Szlovákia: -4,5% (+2,0%)
Lengyelország: +1,6% (+1,9%)
Ausztria: -3,8% (+0,8%)
Németország: -5,1% (+0,7%)
Románia: -6,6% (+0,7%)
Nagy-Britannia: -4,0% (+0,3%)
Franciaország: -3,2% (0,0%)
Csehország: -4,5% (-1,3%)
Magyarország: -6,5% (-1,7%)
Horvátország: -7,0% (-2,0%)
Szlovénia: -8,0% (-2,3%)
Olaszország: -5,5% (-2,4%)

Most a nagy fideszes sikerpropagandát megcáfolva jól látszik, semmilyen éllovasok nem vagyunk. Sőt inkább sereghajtók vagyunk.
Ráadásul jól látszik a 2009-es és a 2012-es gazdasági környezet közti különbség is.
2009-ban a fenti országok közül 1 kivételével mindegyikben csökkent a GDP, 2012-ben pedig rajtunk kívül 4-ben csökkent, egyben stagnált, 8-ban pedig növekedett.
(a tavalyi 2013-as év pedig az előtte levő -1,7%-os csökkenéshez képest javulás, ráadásul ebben nem a kormány munkája van benne, hanem még a Gyurcsány-kormány idején idejövő Mercedes-gyár üzembeállása és a tavalyi évi németországi rekord megrendelése a kecskeméti Mercikre; valamint a győri Audi szintén németországi megrendelésnövekedése - mivel Németországban a növekvő gazdaság miatt nővekedett az Audik és Mercik iránti kereslet;
vagyis pont azok a kapitalista EU tagállambeli németek húzták fel a megrendeléseikkel a gazdaságunkat, akik ellen Orbán szabadságharcol;
én ezt a helyedben nem reklámoznám, mert ez az Orbáni szabadságharc szánalmasságát jelzi, hogy azok ellen szabadságharcol, akikből él a gazdaságunk)
Az országokat a 2012-es. Vagyis a tavaly előtti éves GDP változás alapján tettem sorrendbe. Ebből jól látszik hol is volt Magyarország a sorrendben.
Miért a 2012-es évet választottam a tavalyi helyett? Mert a 2012-es év egy világgazdasági konjunktúra éve volt, amikor Magyarország az Antall-kormány óta legrosszabb teljesítményét nyújtotta a 2009-es világválsági évet leszámítva.
Na ennyit az éllovasságról. A világgazdasági válság mélypontjának számító 2009-cel ellentétben tavaly előtt sokkal jobb volt a gazdasági környezet, de mi mégis a sereghajtók között voltunk.
(ez lenne a siker és éllovasság, vagy erről is a Gyurcsány-Bajnai tehet meg az "elmúlt 8 év"?)

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.10. 07:11:56

@fehérfarkas:
Szórod a gyöngyöket a disznó elé... A kukorica is sok ennek.

Vidéki 2014.02.10. 08:03:58

@fehérfarkas:

Neked mindenre van nagyon egyszerű magyarázatod!

Ha javulás van, azt is Gyurcsány elvtársadnak tulajdonítod!

„ ráadásul ebben nem a kormány munkája van benne, hanem még a Gyurcsány-kormány idején idejövő Mercedes-gyár üzembeállása „

A létező szocializmusban „Pártunk és Kormányunk” azt állította, hogy munkamegosztás van:

Minden jót „Pártunknak és Kormányunknak” köszönhetünk.

Minden rosszat az ellenség aknamunkája okoz.

„Az Ellenség keze betette a lábát”!

Mutatis mutandis a te egyszerűnek alkotott agyadban Gyurcsány elvtárs tette a jót a munkamegosztásban,

a rosszat pedig az Ellenség szerepét eljátszva a fidesznyik kanok tették.

nincs1itt 2014.02.10. 09:20:34

@Blogger Géza: Gézám, szépen levezették, hogy h kiemeled az arcod a Bonsai Duce farpofái közül, akkor mit láthatnál. Nincs mit hozzátennem, hacsak azt nem, hogy tényleg borzasztóan elvakultnak kell lenned(vagy iszonytatóan tájékozalannak), ha azt mered állítani, hogy ott Mo.-on javul a helyzet.

Biztosan olvastad, hogy újabb kivándorlási "hullám" várható. A külföldön dolgozók otthon maradt hozzátartozói, semmiféle adatot nem hajlandóak adni, arról, hol és miként dolgozik a családtag. Biztosan véletlen...
A gyámhivatalnál kell engedélyeztetni, hogy a gyerekedet magaddal vihesd külföldre, ott meg kell adnod MINDEN adatot arról, hogy biztosítva van a gyerek jóléte, ha nem teszed, csak lelépsz, akár börtön is várhat rád.
Szerinted ez nem kafkai? Az nem érdekli a gyámhivatalt, ha otthon, Mo.-on éhezik a gyerek, nincs fűtés stb...
Szerintem a való világtól olyan messze álltok, ti fidióták, hogy a szele sem érint már meg!

nincs1itt 2014.02.10. 09:21:59

@Vidéki: Bakker, egyetlen adattal sem tudsz vitába szállni, csak szajkózod a hülyeségeidet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.02.10. 09:30:39

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Akkurva kibebaszott retkes geciláda hazug anyádat te köcsög!

@Szociknak vége: Tttemeg kijafasz vagy?!

Blogger Géza 2014.02.10. 09:33:37

@nincs_itt: Hát, szerinted nem javul, a tények szerint meg javul.

nincs1itt 2014.02.10. 09:41:54

@Blogger Géza: OK! Javul. A tények, azok nem téged igazolnak...

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Komám, ne hergeld magad! Most találkoztam egy hirdetéssel, amiben a legnagyobb német képző intézmény keres jelentkezőket, a képzésére. Biztos munkát, jövőt ajánlanak, rendes fizetésért.
Akinek van egy csepp esze, az már régen nem bízik abboan, hogy Háccsó Hátasztánban a következő 50 évben bármi javulna.

Amadeus62 2014.02.10. 10:10:12

Jézus Máriám! Ti még leálltok a hazudós Blogger Gézával meg az igen nagyon kretén Buta Belpestivel vitatkozni? Normálisak vagytok?!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.10. 10:18:01

@Amadeus62:
Dehogy!
Miért, valaki azt merte állítani? :)
Eleve, hogy itt élünk...

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.10. 10:18:44

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

"Te okádék áprilisban közvetlenül a gazdáid előtt fogjuk a fajtádat akasztani"

Tökéletes ez a hozzáállás.

Amadeus62 2014.02.10. 10:37:45

Van még remény...küldjétek el a nagyképű fidesznyikeknek is!

kritikusok.blog.hu/2014/02/08/nagy_meglepetes_lesz_aprilis_6_an

lyken 2014.02.10. 11:59:51

Azt hogy mondják rezsicsökkentésül, hogy 75%-al emeltük az áram árát, hogy nullára jöjjünk ki? index.hu/gazdasag/2014/02/10/paks/

2014.02.10. 13:02:19

@fehérfarkas: Tényleg kibaszott buta vagy....Már abból látszik, hogy a második mondatodban a Fideszt támadod, miközben azon kéne gondolkodni, hogy miért nem jelent be valaki ekkora vagyont. Ha esetleg egyszer sikerülne a Fideszt kivonnod a képletből, akkor (talán) sikerülne felfognod, hogy minden ügy, egy 30 ezer forintos mutyi is a Fidesz érdekeit szolgálja. Továbbra sem veszed figyelembe (már nem is fogod, ezt feladom), hogy a lopást és korrupciót 0 mértékben kell tolerálni, ráadásul a mértékét úgysem tudod fölfogni, nem tudod mi megy a háttérben. Tényleg nem érted, hogy az MSZP egy megélhetési párt és pont az ő káderei miatt nem tudjuk idén leváltani a Fideszt. Ha nem fogod fel, hát nem fogod fel, hülyén halsz meg.

Ami a gazdasági növekedést illeti, az erősen hitelből történt, javaslom nézz utána picit az ország akkori eladósodásának (lakosság és állam együtt) és akkor nem beszélsz ekkora baromságokat. A többit nem kommentálom, hasonló színvonal. Tényleg mindegy, hogy melyik barom párt nyer itt, a táboruk erősen azonos szellemileg...

lyken 2014.02.10. 13:53:13

@storker: "Már abból látszik, hogy a második mondatodban a Fideszt támadod, miközben azon kéne gondolkodni, hogy miért nem jelent be valaki ekkora vagyont"

Ez egy láthatóan tehetségtelen bénázó.
Először is én inkább azon gondolkozom, hogy hány tehetségesebb politikus van az elmúlt 20 évből, aki többet kalapozott össze és jobban eldugta? Ilyenekből van mindkét oldalon.
Másodszor azon is elgondolkoznék, hogy az miért nem zavar senkit, hogy offshore kormányközelinek kinéző cégek kivettek 55 milliárd osztalékot?
Harmadszor: Paks-ügy, amihez képest a simon negyedmilliárdja aprópénz miért nem zavaró?

"Továbbra sem veszed figyelembe (már nem is fogod, ezt feladom), hogy a lopást és korrupciót 0 mértékben kell tolerálni"
Ez nem így van. A választók jellemzően jól tolerálják a saját preferált pártjuk korrupcióját, ám elítélik a másik oldalét. Pedig mindkét oldal lopását ők fizetik. Gondolkozni nem erőssége egyik oldal választóinak sem.

2014.02.10. 14:01:39

@lyken: Igen, csak a "mindkét oldal" jelenleg úgy 2 millió Fidesz- és 1 millió MSZP-szavazó. És van még legalább 2 millió, akit (az ellenzéknek) meg kéne győzni. Az ilyen seggfejek, mint fehérfarkas, azt nem értik meg, hogy ezeket a büdös életben nem fogja meggyőzni a pártjuk, ha annyi az üzenet, hogy a fidesz bezzeg többet lopott, meg hogy ott is vannak tolvajok. Egyszerűen nem fogja fel a lényeget. Amúgy ez a Simon ne csak azért takarodjon, mert eltitkolta a pénzét. Takarodjon azért is, mert már első ránézésre egy szürke, unalmas, tehetségtelen, politikából élő, semmihez nem értő idióta barom. Az ilyen engem ne képviseljen, tőlem ne kapjon fizetést, ez semmit nem fog megreformálni, ez minden 4 éves ciklust túl akar élni, az 1. naptól kezdve az érdekli csak, hogy a következő 4 évben is ott legyen a parlamentben. Az ilyen politikus a társadalom legalja.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.10. 14:14:59

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:

"Bizonyitékot"

Veled ellentétben én nem hazudok.

Tehát: elöadásom volt egy müszaki szakközépiskolában, ahol az (aktuális) 3-as osztály 80%-a, érted szarevökém, NYOLCVAN SZÁZALÉKA tervezi a külföldi lelépést. Aki nem tervezi, annak az apja sikeres fuvarozási cégtulaj vagy politikus.

Ez van.

Vidéki 2014.02.10. 14:28:37

@nincs_itt: Rádjött a fasisztázás, elkezdesz a a Bonsai Duce-ről fantáziálni.

A szándékod eléggé átlátszó: Magyarország befeketítése, lejáratása, annak a téveszmének általános elterjesztése, miszerint Magyarország csaknem 70 évvel a a nácizmus totális veresége után is napjainkban egy náci ország, amelytől egész Európának rettegnie kell.

A fasisztázás csodafegyverét, már jó régen alkalmazták a megszállókkal kollaboráló elődeid.

Rákosi és Gerő Ernő mindketten zsidó emberek, a szovjet megszállók által helytartóként a legmagasabb pozíciókban szolgálták a megszállókat.

Sikerült nekik kimutatni, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai

valamennyien Gestapo ügynökök (tehát fasiszták) voltak és

hogy a sok ezer zsidót megmentő Raoul Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők.

Gerő Ernő Rákosihoz írott, 1953. március 1-jén kelt feljegyzésében olvasható:

"A kihallgatások anyagából világos, hogy a két világháború közti

Zsidó Tanács tagjai valamennyien Gestapo ügynökök voltak. (…)

A tárgyaláson majd ki fog derülni, hogy nem antiszemitizmusért tartóztattuk le őket, hanem

mert Gestapo ügynökként a szegény zsidók gyilkosai és amerikai imperialista kémek."

Gerő elgondolásából eredt az a fantazmagória is, hogy (a szovjetek által 1945-ben elhurcolt)

Wallenberg gyilkosai az 1944-es Zsidó Tanács tagjai közt keresendők". (Wikipédia)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.10. 16:13:19

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Igen, közben gyengült 5x annyit a forint. Kint vagyunk a szarból.
Meg ha csökkent is, azzal a csökkenéssel is kitörölhetjük.
Erre képes ez a kormány.
Nagyjából arra, amire az előzőek, csak több hatalma van.
Köszönjük.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.10. 16:14:23

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): Jaj! Persze bocs. Azokban a stadionokban fognak felnőni nemzetünk életerős rejtett erőforrásai. (Mert nyilván majd iskolai foglalkozásokat tartanak bennük.)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.10. 16:15:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ""A középiskolások nagy része MÁR MOST nem itt tervezi az életét."

Bizonyitékot."

Kérdezz meg párat.
Nézelődj fórumokon.
Nézd meg hányan mentek el.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.10. 16:46:07

@ColT:
Ostoba muzsikjának nem ezt mondta a Párt.
A gyerekem meg 10-es, gimiben már téma, erősen...

lyken 2014.02.10. 17:05:39

@storker: "Amúgy ez a Simon ne csak azért takarodjon, mert eltitkolta a pénzét. Takarodjon azért is, mert már első ránézésre egy szürke, unalmas, tehetségtelen, politikából élő, semmihez nem értő idióta barom. Az ilyen engem ne képviseljen, tőlem ne kapjon fizetést, ez semmit nem fog megreformálni, ez minden 4 éves ciklust túl akar élni, az 1. naptól kezdve az érdekli csak, hogy a következő 4 évben is ott legyen a parlamentben. Az ilyen politikus a társadalom legalja. "

Nézz be a parlamentbe. Vannak az ilyenek, meg vannak azok, akik mindent behazudnak. És ők a 90%. Ja, és gondolj bele: ha egy ilyen szerencsétlen bénázó negyedmilliárdot tudott összekalapozni, akkor a tehetségesebbeknek félmilliárd vagy több is összejöhetett. Eddig mennyi politikus fordult meg a parlamentben? Ezer? Ha enyhén becsülök és csak 10%-uk lopkodott, akkor is durva tételről van szó. Mindenesetre nagyon szépen bemutatja, hogyan képzelik honatyáink a nyugdíjat.

lyken 2014.02.10. 17:23:22

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "de a GDP arányos mutatóról mindenki megfeledkezik, pedig ez a lényeg."

A választások óta ha jól amlékszem 35%-ot romlott a CHF. Ha nem romlik, akkor nem kéne a hiteleseket mentegetni. De gondolom ez nem lényeg.
Az se lényeg, hogy az EUR 17%-ot romlott a választások óta.
Az se lényeg, hogy a bizonytalan gazdasági környezet miatt Paks-ra nem adott volna befektetői ajánlatot senki, úgyhogy a ruszkiknak lett eladva a biznisz tegyetek amit akartok felkiáltással.
Az se lényeg, hogy 55 milliárdot osztalékozott ki magának pár bennfentes.

Nem, ez csupa lényegtelen dolog. Az a lényeg, amit a fiúkaklubból kisajtóhíreznek.

fehérfarkas 2014.02.10. 17:29:50

@storker:
Nézd, leírtam, többször is, hogy patyolattisztaságú politikai párt nincsen Magyarországon. Nem is volt.
Választani amagyar törvények szerint csak a magyar pártok közül lehet. Tehát akármennyire is tisztábbak a finn pártok, nekünk akkor is a magyar pártok közül kell.
És ebben viszont sokat számít, hogy melyik mit tett le a kormányon, illetve mi az ideológiája (hsizen széljobb pártok szerencsére még nem voltak kormányon, de az ideológiájuk alapján nem is akarom, hogy legyenek). Leírtam, hogy a Fidesz és a szocik közül miért ez utóbbi szavazok inkább.

Lehet lovagolni Simon 240 millióján, de ő már nem tagja az MSZP-nek. Valóban a párt 2. legamagasabb tisztségű vezetője volt Mesterházy után, de a botrány óta már nem tagja a pártnak. Az MSZP azt csinálta amit ilyenkor kell: kirúgta. Ugyanúgy, ahogyan azt a németeknél is szokták (ugyanis a németeknél is vannak korrupt politikusok). Ezzel szemben a Fideszre tudsz ilyenre példát? Nemcsak a párt felsővezetői közül, hanem akár a legalső pártkatonái közül?

Ezzel a Simon ügyezéssel csak azt éred el, hogy a szocik/összefogás ellen hergeled az embereket, hogy a Fidesz maradhasson továbbra is a hatalomban. Ez neked lehet az érdeked, de én leírtam, hogy ez miért nem érdekem sem nekem, sem pedig azoknak, akik demokráciát, kapitalizmust, növevő gazdaságot, és szabadságharcos légkör helyett békés, normális légkört akarnak.
Simon pedig számoljon el az illetékes hatóságok előtt a pénzével. Elhiheted, hogy a fideszes ügyészség nem fogja kímélni. Ha meg mégis, akkor meg joggal gyanakodj arra, hogy valami Fidesz-közeli umbulda volt a háttérben, ami miatt a fideszes ügyészség békén hagyja.

fehérfarkas 2014.02.10. 17:39:51

@storker: "Az ilyen seggfejek, mint fehérfarkas, azt nem értik meg, hogy ezeket a büdös életben nem fogja meggyőzni a pártjuk, ha annyi az üzenet, hogy a fidesz bezzeg többet lopott, meg hogy ott is vannak tolvajok. "

Ha már leseggfejezel engem, akkor legalább olvasd el rendesen a hozzászólásaimat, amiben konkrétan leírtam a fideszes és szoci kormány közti különbséget, hogy a gazdaság, életszínvonal, szegények száma, infrastruktúra fejlesztés, demokrácia helyzete, vagy a kapitalizmushoz, külföldi tőkéhez és kölföldi befektetőkhöz való hozzáállás, stb területen.

És azt is leírtam, hogy engem ezek érdekelnek, mert ezek határozzák meg az életszínvonalamat.
Lehet álmodozni és a fellegekben járni és olyan patyolattisztaságú kormányt elképzelni, mint a finneknél van - vagy le lehet szállni a földre, és a jelenlegi valós alternatívák közül választani.

Ráadásul a fellegekben való járkálásoddal pont az ellenkezőjét éred el, mint amit akarsz: patyolattisztaságú kormány helyett a világ egyik legkorruptabb és legmaffiaszerűbb kormányát (ami mondjuk Türkménbasi uralmára hasonlít egyre inkább, és az európai demokráciáktól meg egyre távolodik). A szocik valóban nem patyolattisztasgúak, de te inkább kormányon hagynád az 1000x korruptakat (ez már nem is korrupció, hanem State Capture állapot), akik 240 millióért már le sem hajolnak, mert az aprópénz nekik.
Soha nem értettem meg az ilyen mentalitást, hogy akit zavar a járdán a kutyaszar és óbékol miatta, az miért ugrik közben bele a latrínába?

csak egy néző 2014.02.10. 17:43:39

@fehérfarkas:
El kell ismerni, hogy ezek a jogász fiúk ügyesebbek. Lám milyen ügyesen megbulizták Viktorék, hogy nem buktak bele a 2 milliárdos székház buliba. Pedig nem kicsit gazdagodott akkor az Orbán familia.

nincs1itt 2014.02.10. 18:05:06

@Vidéki: Sötét gyökér! Nem tehetek arról, hogy a kenyéradó gazdád, Duce-nak is gyengécske, labdarúgónak közepesnél is gyengébb volt(magyar viszonyok között, nemzetközileg meg nem jegyezték). Nyugodj meg, te nyugodtan nyalhatod seggét, megkapod a pénzed, a nyelved meg majd megmosod, hogy a gyereked szemébe tudj nézni...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.10. 18:09:03

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: Nem HÁT! MERINLYEnNINCsIS!
Ragad shiftem, sry.

Gondolom lejárt a műszakja, mert nem válaszol.

apanna 2014.02.10. 18:15:23

@dr kíváncsivagyok: "Nálam is,...de aztán rájottem , hogy a 100 - 200 MILLIÁRD -os Fidesz-lopások kissé nagyobb osszegek ,..mint szaros 240 millió... "- Azért lophatnak, mert ekkora a sötétség. Az egyik lopását elnézed, mert szerinted az általad gyűlölt fidesz többet lop- Meg is érdemlitek vazze...

apanna 2014.02.10. 18:19:24

@csak egy néző: Na ja, ez a mese egyik fele, amire a mai napig nincs semmiféle bizonyíték. Simonnak viszont ott a zséje, amit csak azért nem vallott be, mert nem tudta melyik rubrikába kell beírni az éves bevallásban. Képtelenek vagytok elvonatkoztatni a fidesztől akkora a gyűlölet. Inkább elnéznéd ennek a szemétládának, mert szerinted a másik többet lopott. Lopnák ki a szemeteket, akkor is elnéznéd az ipsének, mert "bezzeg a fidesz többet lopott".... Ezért tart itt az ország ahol, mert még mindig tele van ilyen idiótákkal mint te is.

csak egy néző 2014.02.10. 18:45:49

@apanna:
Fidióta komám!
Nem kicsi szövegértési gondjaid vannak, lehet, hogy el kellene végezned a napocska rajzoló tanfolyamot.
Hol is írtam én olyant, hogy védem az idióta Simont?
Azt mondtam, hogy a fideszes jogászfiúk sokkal ügyesebbek, nem véletlen nem sikerült bizonyítékot találni. Az Orbán familiának pedig biztos helyről hallottam, hogy a legyek hordták össze a vagyont.
Ezért tart itt az ország, mert még mindig tele van ilyen idiótákkal, mint te is.

lyken 2014.02.10. 19:15:24

@Kovács Terpentin: A pénzért történő érdekképviselet kortalan. Az unokáinak mondjuk nem valószínű, hogy büszkén meséli majd, hogy részt vett a rendszer szolgálatában, miközben a jelenlegi áram dupláját fizetik majd meg éppen.

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2014.02.10. 19:22:01

@csak egy néző: nem jobbak, nincs rájuk szükség. Ha van valami turpisság, akkor az ügyészség egyszerűen ejti a vádat és annyi. Minek ide az a nagy jogászkodás?

csak egy néző 2014.02.10. 19:56:01

@gusthy1:
Polt Peti, már csak hab a tortán.

Vidéki 2014.02.10. 21:08:36

@nincs_itt: Te úgy beszélsz mint egy született demokrata!

2014.02.10. 23:42:03

@fehérfarkas: "vagy le lehet szállni a földre" - figyi, itt voltál, amikor a kormányfőjük azt mondta, hogy elkúrták? Csak mert kb úgy teszel, mintha az a 8 év maga lett volna a kapitalizmus (muhaha). Lehet, hogy te nem itt voltál, hanem Svájcban abban a 8 évben? És ugye ha ötvenszer írom le, akkor sem fogod fel, hogy Simon egy tünet és az emberek nem akarnak leszavazni az mszp-re már soha többé, amíg ilyen arcokból áll? Ugye te nem fogod fel, hogy a baloldalnak sem üzenete, sem politikája és egyáltalán nem kérnek belőle? Miért nem ismered be, hogy mszp-fan vagy, mit riszálod itt magad?

fehérfarkas 2014.02.11. 01:53:00

@storker: "vagy le lehet szállni a földre" - figyi, itt voltál, amikor a kormányfőjük azt mondta, hogy elkúrták?"

Itt voltam. És megmondom őszintén, az öszödi beszéd egy nagyon jó beszéd volt. Egyedül a stílussal volt a bajom (káromkodások), de a mondanivalóban GyF-nek nagyon igaza volt. Nem vagyok gyurcsányista, mert egy baloldali orbánnak tartom (abban az értelemben, hogy csapatjátékos helyett a vezér szeret lenni, és a karakterisztikussága miatt ugyanazt a hatást váltja ki sok baloldaliból, mint a jobboldlon Orbán - és én jobban szeretem az unalmasabb, de csapatjátékos politikusokat a vezérek helyett), de az öszödi beszéd tartalma az teljesen igaz volt. És a rendszerváltás óta az volt az egyetlen egy igazi őszinte beszéd egy vezető politikustól. Az egyetlen egy nagy bajom a beszéddel, hogy nem a nyilvánosság előtt mondta el.
De legalább a saját párttársai előtt beismerte a hibákat, és azt is, hogy min és milyen irányba kellene változtatni. Hát inkább szavazok az összefogásra, amelynek része a saját hibáit is beismerni képes politikus, mintsem arra, amelyiket 2,5 évtized óta "az ember, aki soha nem hazudott" vezet (miközben folyamatosan hazudik, és ugyanarról teljesen mást hazudik a parlamentben, a Hír TV-ben, a külföldi lapoknak, vagy az ATV-ben, vagy valamelyik pártrendezvényen - mindenütt azt hazudja, amit az adott közönség hallani szeretne a valóság helyett).

De minden korrpuciója, és hazugsága megbocsátható lenne Orbánnak, ha nem tenné tönkre az orszgot, a gazdaságot, és az emberek életszínvonalát. Ez már 1999-ben kiderült, amikor Chikánt lecserélte Matolcsyra. Nézd meg, az összes olyan volt fideszes közgazdász, aki a párhűség helyett a szakmai hitelességet tartotta fontosnak, az interjúiban a Fidesz-kormányzás ellen van (és vica versa: őket a fideszes sajtó ugyanúgy köpködi mint a szocikat).
A nagy csalódás, aki a szoci kormányok alatt szakmai alapon bírálta a szocik gazdasági intézkedéseit, és a média folyamatosan címlapokon hozta a nyilatkozatait, és az egyik vezető megmondóemeber volt a médiában (Csaba László), az most csönben van, vagy amikor nagy ritkán megszólal, akkor a matolcsyzmus unortodoxiáját dicsőíti - feladva a korábbi közgazdasági szakmai hitelességét. Persze nem ingyen teszi ezt: havi kb. 1 milliós fizuért Orbán tanácsadói testületben.
(ami miatt annak idején a szocikat bírálta, most annál sokkal rosszabakért a Fideszt dícséri)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.02.11. 06:31:22

@apanna: Ugyanúgy nincs bizonyíték, ahogy a Hagyó ellen sem volt, a fecó ellen sem volt... Nekem valahogy ez is bűzlik...
De tulajdonképpen ezt le is szarnám, ha valami értelmeset csinálnának itt kormányzás címén. De hát nem.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.02.11. 07:17:13

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Erre azt mondja köztörvényes maffiavezér, hogy "minden országból elmennek a fiatalok...tanulni"

titan 2014.02.11. 12:33:01

@fehérfarkas: van egy tippem:
A GDP-arányos államadósság ugye GDP arányos, azaz, ha az államadósság nőtt, az arány csökkent, az azt jelenti, hogy a GDP nagyobb mértékben nőtt. Ez kétféleképpen történhetett
1. A gazdaság bővülése - azaz a fogyasztás növekedése - által (ez előszőr negatív volt, aztán némileg pozitív, most nettó kb. egál)
2. Az árak emelkedése által (ún. infláció - na ebből volt rendesen, mert bár a legutóbbi éves infláció meglepően alacsony volt, ezek nem oltják ki egymást, hanem kumulálódnak)
Azaz a matek az még mindig egzakt tudomány, a gazdaságtan is az, de könnyen félremagyarázható, mint minden statisztikai alapú tudomány.

Avatar 2014.02.11. 18:18:35

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
www.m.index.hu/chart/2014/02/04/uj_csucson_az_allamadossag/
az évvégi adat jól le lett nyomva, hogy lehessen rá propagandát építeni. Évek múlva meg senki se fog emlékezni, hogy mi volt a valós érték, amikor visszamenőleg elemezgetik az egyes kormányok teljesítményét.

www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/telibe_talalta_a_kormany_az_ev_vegi_forintarfolyamot.194990.html

No nem a piaci folyamatok rendkívüli előrelátásáról van szó. Sokkal gyanúsabb, hogy a jegybank a jelek szerint mesterségesen lenyomta az euró árfolyamát annak érdekében, hogy kijöjjön év végén a kormány propagandájához megfelelő árfolyam, amivel az állami devizaadósságokat felszorozva csökkenést lehet kimutatni az államadósság mutatójában.
Az ÁKK és az MNB közreműködtek, hogy Orbán fényezhesse magát az államadósság elleni harc eredményeivel hivatalos év végi adatokra hivatkozva, miközben a valóságban semmi eredmény nincs ezen a fronton. De a választók jelentős részének fogalma se lesz arról, hogy ez átverés, a hivatalos adatok “trükkök százai” segítségével álltak elő.

2014.02.11. 19:36:10

@fehérfarkas: Bocs, de sokadszor kell leírnom, te tényleg egy fárasztó, terjengős seggfej vagy. Előjössz ugyanazokkal a klisékkel, amiket 7614-szer leírtak a szoci fanok, csak hogy mentsd a hülye pártod becsületét. Meg ez a duma a káromokdásról...jujj. A lényeg az, hogy kurva nagyot fognak bukni a szocik megint és ennek egyetlen oka az lesz, hogy szarul kormányoztak és korruptak is, innentől kezdve az embereknek teljesen mindegy, mit csinál a Fidesz, mert nem a Fidesz-szavazókat, hanem a másik 3 milliót nem tudja meggyőzni a maszop, hogy van értelme rá szavazni. Ezt már rád hagyom, tényleg baromira fárasztó vagy.

BPO654 2014.02.11. 21:47:26

@fehérfarkas:
"A szocik alatt 719km aútópálya épült, több mint az előtte levő 4 évtized alatt összesen. És 93 új motorvonattal gyarapodott a MÁV (Siemens DESIRO, Bombardier TALENT, Stadler FLIRT) - és további több mint 100 jó állapotban levő (és a németek által felújított!!!) használt utaskocsikkal. Budapesten Európa legosszabb egylégterű villamosa a Siemens Combino kezdett el közlekedni Európa legforgalmasabb villamosszakaszán: a Nagykörúton (4-6 villamosok). Akkoriban a Volvo buszokat még a BKV szerezte be, és a BKV tulajdonát képezik (most a Mercedes buszok Széles Gábor VT Transmanjának a tulajdonát képezik, és a BKK sokkal drágábban bérli őket, mintha megvásárolta volna azokat). Valamint 190.000 panellakást újítottak fel, és tettek energiahatékonyabbá (ez az igazi rezsicsökkentés).
Ja, és alattuk 30-cal kevesebb adónem volt, alacsonyabb volt az ÁFA, a minimálbár (a legalacsonyabbak keresete) adómentes volt, de az átlagbérig mindenkinek járt az adójóváírás, így az átlag és átlag alattiak keresete nettóban magasabb volt.
Ja, és a szoci kormányok alatt a 2008-as világgazdasági válságig 4% feletti volt a GDP növekedés. És minden évben nagy multik telepedtek le valamelyik városunkban (még az Orbánék által kampányolt Mercedes is a Gyurcsány-kormány alatt jött ide, csak a gyár felépítése és munkások betanítása már a 2010-es választásuk utánra fejeződött be). 300 Ft/l volt a benzin, 250-270 között Ft az Euró, 150-180 Ft között a Svájci Frank, 200 Ft/kg a kenyér (és 2010-ben ezt milyen drágának tartottuk!!!). 3000 milliárd Ft-tal kevesebb volt úgy az államadósság, hogy mellett még ott volt a 3000 milliárd Ft Manyup pénz is. Valamint 1 millióval kevesebb szegény volt. "
Na akkor te nagyon okos;
MI HASZNA VAN A NYOMORGÓ 3 MILLIÓNAK, A DOLGOZÓ 4 MILLIÓNAK MEG A MARADÉK NYUGGERNEK A TE 719 KM AUTÓPÁLYÁDBÓL? MERT MINDENKI TUDJA, HOGY MIRE KELLETTEK EZEK, PÉNZKISZIVATTYÚZÁSRA. AZ M6-OST SENKI SEM HASZNÁLJA, ÜRES MINT A TE FEJED. TÖBBE KERÜL A HAVI KONCESSZIÓS DÍJ,MINT AMI BEJÖN.
A motorvonatok többségét hitelből vették, holott eu-s pénzből kellett volna!
A használt halerstadti wagonokat mindenki utálja, utas, vasutas egyaránt, de jobb híján megvették.
A volvó buszok xarabbak bárminél, és különben is beszerzésüket megelőzte az Ikarus szándékos tönkretétele.
A Combinékkel is gondok voltak, de ez az egy, amivel valóban jól jártunk végül is, viszont asszem ezt is hitelből vették és nem eu-s pénzből, botráány!!!!
Szélest kötelezték arra, h Mercedest vegyen ezt Ő maga lenyilatkozta.

01234567-nek igaza volt egy bíboldó barom sem reagált arra, h ebből az országból az emúúúttt 30-40 évben kivittek 242 Mrd USD.-t. Ezért tartunk itt.:DDD

fehérfarkas 2014.02.11. 21:48:41

@titan:
De a GDP ténylegesen mennyivel nőtt az elmúlt 4 évben?
Ha az államadósság 19.300 milliárd Ft-ról 22.800 milliárdra nőtt, akkor vajon a GDP-nek mennyivel kellett volna növekedni, hogy a GDP arányos államadósság ténylegesen csökkenjen? 2010-ben 27.100 mrd FT volt a GDP (KSH adat).

csak egy néző 2014.02.11. 22:16:54

@BPO654:
Buszsoför komám.
Nem vagyok biboldó barom, de megkérdeznélek, hogy ezt a kis esszédet kinek a védelmében, vagy kinek a vádolására hoztad most fel? Ki az aki megpróbálja rendbetenni ezt az országot?
Kinek a nyakába akarod varrni?
"Szélest kötelezték arra, h Mercedest vegyen ezt Ő maga lenyilatkozta."
Ez a mondatod azért mosolyt csal az arcomra.

Pagnar 2014.02.11. 22:26:09

@_most_: "amíg Szili Katalin a parlamentbe volt, a politikusok legalább láthatták mi vár a tolvajokra :D"

Lol

Vidéki 2014.02.11. 22:32:02

@fehérfarkas:

Balfácán! Gagyogsz s ragyogsz, kérded: " vajon a GDP-nek mennyivel kellett volna növekedni, hogy a GDP arányos államadósság ténylegesen csökkenjen? "

A GDP arányos államadósság más tényezőktől is függ!

A GDP arányos államadósság mértéke függ a Ft/Euro árfolyamától, az infláció mértékétől és a GDP növekedés rátájától.

fehérfarkas 2014.02.11. 22:49:52

@Vidéki:

És a GDP folyó értéke nem függ a Ft/Euro árfolyamától? Ugyanabban az időben pont ugyanannyira befolyásolja a Ft/Euro árfolyama mindkettőt - ha Forintban adjuk meg az értékét Dollár vagy Euró helyett.
Vagy legalábbis nem tudok arról, hogy kétféle árfolyam lenne: egy külön az államadóssághoz, és egy külön a GDP számolásához.

titan 2014.02.11. 23:33:43

@Vidéki: hülyeséget ne írjál, a GDP-t általában forintban mérik, pont ezért van az, hogy rendkívüli mértékben tudja a nem forint-alapon mért egyéb tényező a GDP-arányos bármit befolyásolni az adott deviza forinthoz mért árfolyama. Ennek ellenére természetesen lehet mérni egyéb devizában is, de az arányok akkor is megmaradnak, pont azért, mert a matematika egzakt tudomány.

@fehérfarkas: a GDP adott értékét nem tudom, de utána nézek...Nos, ezt találtam, pont nem forint:
www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=magyarorsz%C3%A1g%20gdp%20grafikon
úgyhogy ezt úgy kell nézni, hogy a számoláshoz az alapnak nem a HUF/EUR árfolyamot kell venni, hanem az USD/EUR árfolyamot. A végeredmény ugyanaz lesz, az, hogy a forintban növekedő államadósságot az infláció fedezi.

fehérfarkas 2014.02.12. 00:14:37

@titan: " a GDP adott értékét nem tudom, de utána nézek...Nos, ezt találtam, pont nem forint:
www.google.hu/publicdata/explore?ds=d5bncppjof8f9_&met_y=ny_gdp_mktp_cd&idim=country:HUN&dl=hu&hl=hu&q=magyarorsz%C3%A1g%20gdp%20grafikon
úgyhogy ezt úgy kell nézni, hogy a számoláshoz az alapnak nem a HUF/EUR árfolyamot kell venni, hanem az USD/EUR árfolyamot. A végeredmény ugyanaz lesz, az, hogy a forintban növekedő államadósságot az infláció fedezi. "

Ez egy bevett trükk. Úgy hívják, hogy az államadósság elinflálása. A gond ezzel az, hogy közben nemcsak az államadósság inflálódik el, hanem a fizetések, nyugdíjak, állami és önkormányzati bevételek, cégek bevételei, stb... Vagyis az életszínvonal csökken.
Átmeneti megoldásként megendegett az államadósság elinflálása, ha közben van érdemi gazdasági növekedés, és vannak beruházások és munkahelyteremtések, ami a fizetések emelésével az infláció szintjén tudja tartani a fizetéseket (vagy akár meg is haladja - de ez ritka, mert ehhez a mesterségesen felpörgetett inflációnál magasabb gazdasági növekedés kell).

Pagnar 2014.02.12. 02:09:16

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): @Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:
Rohadt libsik, ebben az orszagban a budos eletben nem fogtok megegyszer a hatalom kozelebe jutni ! Lol

Nekem a pezsgo mar be van hutve, az egyetlen kerdes, hogy 3/4 vagy 4/5 aranyu fidesz gyozelem szuletik ?

Looooool

Pagnar 2014.02.12. 02:42:27

@Zedder: patkany londoni "cheap labour" vagy a hozzad hasonlo nyomorultakkal egyutt lol.
Na takarodj vissza lapatolni mert lejart a 10 perces cigiszuneted, cunt.

Vidéki 2014.02.12. 08:27:51

@fehérfarkas:

Írod: "Vagy legalábbis nem tudok arról...."

Itt van a kutya elásva!

Sok mindenről nem tudsz, de mégis szeretsz locsogni.

Vidéki 2014.02.12. 08:32:54

@fehérfarkas:

Mindenesetre a KSH-ban tudják, hogyan kell kiszámolni a GDP arányos államadósságot!

Ott nem hozzád hasonló érzelmektől vezérelt kibicek dolgoznak,

hanem tudományos alapossággal kidolgozott módszereket használnak, a fáradságos munkától nem elzárkózva! .

kifordított nagyanyó 2014.02.12. 09:12:39

@Pagnar: Nna,látom téged már régen küldtelek el a retkes riherongy telibebaszott jó édes kurva anyádba.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2014.02.12. 09:33:10

@Pagnar:
Agyhalottkám, 5/4 lesz az, pláne ezzel az impotens ellenzékkel, meg a kommunista választási módszereitekkel.
Amúgy segítségedre leszek, ha libsit akarsz látni... volt a haverod, a Piktor gyerek Kisz buzi is, de volt 8 röpke évig a Liberális Internacionálé alelnöke is, Soros bácsikád közben meg pénzelte... együtt nyomtátok a libsiknél, oszt most kapálózol... értem én...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.02.12. 09:55:45

hvg.hu/itthon/20140211_Simon_felesegenek_is_luxuslakasa_lett_a_s

Azért nem érdekes, hogy Simon feleségénél probléma, hogy "gazdasági vezető"-ként nem tudott annyi pénzt összelapátolni, hogy abból kipótolja a megvett lakás árát, de Zsiga Marcell "bírósági fogalmazó" asszonykájánál a Magyar Nemzet és a mentelmi bizottság is abszolút kielégítőnek tartotta a "feleségem fizette a felét" magyarázatot...

titan 2014.02.12. 10:25:28

@fehérfarkas: köszönöm, pont ezt mondom :) bár egyébként alapvetően nem neked kell megértened, hanem egy bizonyos V monogramú egyénnek, de őt inkább már nem szívesen szólítom meg :)

fehérfarkas 2014.02.12. 19:08:46

@titan: én is ritkán válaszolok csak neki :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.02.12. 23:29:14

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te százalékkal fizetsz a boltban vagy FIDESZ-bónokat kapsz azért, hogy idehányod a hülyeségeidet? Miért is nem számít az összeg?

kifordított nagyanyó 2014.02.13. 09:36:23

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...: komcsiként indult,aztán liberális let aztán keresztény konzervatív,végül most megint komcsi lett.

hangszoros 2014.02.15. 09:49:56

Pedig jvulhatnának a dolgok Ha ilyen irányba mozdulnánk!: www.youtube.com/watch?v=mL4VsA8WIL4
Segithetné az ügyet ez a példa!: !: www.youtube.com/watch?v=oHvnDXiQGXs

skip22 2014.02.16. 20:58:36

Szeretném, ha nem kímélnétek további szaftos részletekkel! Mindent szeretnék tudni erről a gáz üzletről: neveket, időpontokat, utalásokat, honnan-kiknek-mikor-mennyit?! stb... Hajrá! Magyarország veletek van!

Jozsef Andras Kiss 2014.03.18. 17:32:06

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ember te el is hiszed amit leírsz?Hollandiában élek 7 éve ,nem Viktor miatt jöttem el.Fiam már miatta. Hugóm fia nemrég diplomázott és ö az utolsó aki holnap megy el Angliába az évfolyamából ő az utolsó aki kimegy.A többiek már ott vannak..

süti beállítások módosítása