Skip to content


       Szűrés lista

Navracsics és az előrejutás

Néha már magam is összezavarodok, hogy az aktuális kampányhaknikról a beszámolókat a fidesz.hu-n vagy a kormany.hu-n olvasom. Navracsics Budakeszin tartott kampánygyűléséről például a kormany.hu közölt részletes beszámolót, nyilván ennek ott a helye. A kormány a helyén van és dolgozik.

Navracsics Tibor miniszter úr ezt méltóztatta megosztani a hallgatósággal:
"A kormányzó erők, illetve a Fidesz-KDNP tagjai, támogatói olyan Magyarországban hisznek, amely a jobb- és a baloldalt egyaránt szolgálja, ahol az érdem alapján lehet előrejutni, ezzel szemben a baloldalnak nincs ilyen "álma"".

Ha hirtelen meg kellene neveznem, hogy melyik területen teljesített a Fidesz a leggyengébben, akkor a káderpolitikát mondanám. Nincs egyetlen olyan pozíció sem, ahol más szempont számított volna azon kívül, hogy elvhű fideszes legyen a kinevezett illető.

Csak pár név, akik az elmúlt években az érdem alapján jutottak előbbre. A listát még egész hosszan lehet bővíteni, de már csak legyint az ember az egészre.

Dorkota Lajos: Fidesz képviselő -> Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke.
Dancsó József: Fidesz képviselő -> Magyar Államkincstár elnöke
Spaller Endre: KDNP képviselő -> Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke
Domokos László: Fidesz képviselő -> Állami Számvevőszék elnöke
Mikola István: Fidesz képviselő -> OECD nagykövet
Balsai István: Fidesz képviselő -> alkotmánybíró
Salamon László: KDNP képviselő -> alkotmánybíró

 

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr445880799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.03.27. 10:09:37

Érdem=Hosszú nyelv vagy régi barátság.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.27. 10:33:27

Egyedül az érdem számít, hogyne. De hát azért kaptak 2/3-ot, hogy egyedül ők mondják meg, mi számítson annak.

nevetőharmadik 2014.03.27. 10:42:29

Az "érdemes" fideszes olyasmi lehet, mint a "tehetséges" nő.

dimitrij 2014.03.27. 11:00:53

"Közmuki vagyok. Természetesen van hosszabb nevem is: szociális közmunkaprogramban résztvevő dolgozó. De ezt lusták végigmondani az adminisztrátorok az irodán, így lettem közmuki. Az előző életemben biológiát tanítottam egy bel-budai gimnáziumban. A mostani életemben növényeket gondozok a parkban. Mert a munkanélküli központban az irodista kislány szerint ezek a dolgok közel állnak egymáshoz. Amúgy nagyon kedves volt, leültetett, kikérdezett és valódi lelkesedés látszott rajta, hogy végre valakit megfelelő helyre tud berakni. Hiszen a biológia a növényekkel is foglalkozik, vagyis én jól fogom érezni magam parkgereblyézés meg sövénymetszés közben. Kedvesen buzdított, hogy figyeljek oda a csoporttársaimra, mert a többiek biztosan nem konyítanak a növénygondozáshoz. Csak bárgyún mosolyogtam rá és bólogattam. Olyan érzés volt hallgatni a szavait, mint amikor az egyik tanítványom leírta a dolgozatában, hogy a nem ivarérett állatok ivartalanul szaporodnak. Ugyanezzel a bárgyú mosollyal húztam be neki a karót. Lehet, hogy ez a karó dolog is eszébe jutott a kis adminisztrátornak. A tanár karókat oszt, a kertész karókat dugdos, akkor van közös metszete a két munkának. Máskülönben, jól érzem magam a parkban. Az orvosom egyébként is tanácsolta, hogy mozogjak többet a levegőn, az rendbe hozza a vérnyomásomat és a cukromat, amire nem tudok gyógyszert szedni, mert nem tudom kifizetni. Mindketten tudjuk, hogy maximum a kedélyállapotomon javíthat a levegő, de a hasnyálmirigyem ettől még nem fog inzulint termelni. De legalább ezek között a gyönyörű virágok között fogok kómába esni.
Szóval, dugdossuk a palántákat a földbe és hallgatom ahogy a két lány beszélget velem szemben palántázás közben. Mondja az egyik, hogy van egy remek új sampon, ami belülről tölti fel élettel és vitaminnal a hajszálakat és ő már most érzi, hogy a haja mennyivel erősebb. A másik egyből izgalomba jött és arról mesélt, hogy olvasta a neten, hogy ha gyakran vágja a haját attól gyorsabban nő. Nem tudtam megállni, hogy ne szóljak bele. Elmondtam, hogy a hajból csak a fejbőrben levő rész, a hajhagyma ami élő szövet, maga a haj szaru és nincs az az isten ami élettel töltené fel és felesleges bele a vitamin, mert nincs amit táplálhatna. A kis barna nő nagyon csúnyán nézett rám és látszott rajta, hogy egy szavam se hiszi. A másik már nem is hagyta, hogy elmeséljem, hogy a haj hossza genetikailag meghatározott és legfeljebb az változik, hogy a hajhagymák a test fizikai állapota szerint éppen milyen terhelést bírnak, de a hajvágás ezt nem befolyásolja. Rövidebb haj kevésbé húzza a hajhagymákat, ez igaz, de a hajvágástól nem nő gyorsabban.
Hátat fordítottak nekem és pusmogva a másik ágyást kezdték palántázni. Szóltam, hogy nem a színterv szerint haladnak, de a magasabb, lófejű lány csak morgott egyet, hogy „hallgasson tata, mert megbánja”.
Másnap meglepetés ért, mert behívattak az irodába és a kis adminisztrátor lány, aki korábban olyan kedves volt, borús szemmel fogadott. Hellyel se kínált és vörösre festett, hosszú körmeivel idegesen piszkálgatta az asztalra kiteregetett papírokat.
Azt mondta, hogy a munkatársaim feljelentettek, hogy zaklatom őket és, hogy összeférhetetlen vagyok. Ráadásul, akik zaklatással vádoltak azok nők, vagyis mindenképpen kínos a dolog. Érti ő, hogy magányos vagyok, de ez nem az a hely ahol az ilyesmit kiélhetem, és nem kell mindjárt azt gondolni, hogy egy nálam iskolázatlanabb fiatal nőnek nincs meg a magához való esze és majd pont egy ilyen öreg közmuki ölébe hull. Szóval, áthelyeztek.
Most utcát seprek. Ketten vagyunk a Bélával. Béla virológus és korábban ő is a parkban dolgozott, de amikor elmesélte, hogy nem virágokhoz hanem a vírusokhoz ért akkor a többiek félrehúzódtak és nem mertek a közelében lenni, mert ki tudja miféle nyavalyákat szedett össze élete során.
Úgy dolgozunk, hogy az út két oldalán seperjük a járdát, aztán a villamosmegállóban középen találkozunk. Olyankor beszélgetünk kicsit, aztán a következő megállóig átgondoljuk a felvetett problémát. Most éppen a molekuláris genetikáról tart előadást, aztán én beszélek Mendel örökléstanának cáfolatáról. Béla bevállalta, hogy holnapra megírja a tematikát a Nagykörútra."

:(

Faus to 2014.03.27. 11:01:28

"Spaller Endre: KDNP képviselő -> Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke"

Ezt nem is tudtam. Ezzel a Spaller gyerekkel egy cégnél dolgoztam vagy 10 éve. Egy kis ....pó .....ög volt akkor is, de hogy így befutott?
Legfőképpen egy jellemzővel tudnám összefoglalni a róla alkotott, de nem csak általam hangoztatott véleményt, de nem merem leírni, mert még a végé mehetek bíróságra.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.03.27. 11:12:32

@dimitrij: " Most éppen a molekuláris genetikáról tart előadást, aztán én beszélek Mendel örökléstanának cáfolatáról. "

Szép levél, kár, hogy kamu.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.03.27. 11:15:32

@dimitrij:

Bocs, egyébként persze tényleg ez a helyzet sajnos, és jó az írás is, kicsit korán ugrottam. :)

sisszi 2014.03.27. 11:35:57

Tibor előkészíti az ezo tv-s előrejutását álomfejtés témában

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.27. 12:29:35

A biológia már bebizonyította, hogy a belterjesség az bizony zsákutca.

És amíg a NER-família perverz atyuskái a saját "leszármazottaival" baszank, addig párhuzamosan egy normális életforma óhatatlanul kialakul. Ámen.

Secnir 2014.03.27. 14:02:30

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
kamu, persze, a fácsén az írója is azt írja - viszont el tudom képzelni, hogy ez lehet akár valós élethelyzet is. és ezért szomorú.

Editor_ 2014.03.27. 14:55:27

Pont a Fidesz beszél ilyesmiről? Bort iszik, vizet prédikál és pálinkát főz! koznaplo.blog.hu/2014/03/27/nem_vagyunk_sokra_csak_tisztessegre_es_megelhetesre

Szelid sunmalac 2014.03.27. 15:02:11

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kamu-kamu. Ki nem szarja le? Szerintem rohadt jo. Es persze eletszeru is. Akar minden szava stimmelhetne. Kit erdekel, hogy kamu-e? Nem ugy fogok neki egy Odusszesznak sem, hogy "ez kamu!".

2014.03.27. 15:12:55

és Lászlóné? semmi csicska -> miniszter?

Hamajd 2014.03.27. 15:34:57

Káderpolitikában gyenge, Kádárpolitikában igen erős.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.27. 15:36:56

Nem érted, zero? A kulcsszavak: "hisznek", "álma".
Ezek tényleg elhiszik, hogy ők és az embereik érdem alapján jutottak előre. Álmodnak.

házelnök 2014.03.27. 16:08:47

Te viktor nevű csuti, szeresédre még nem találkoztunk, bazd meg anyád.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.27. 16:18:47

@Holger Hartland: Szőcs Géza fogalmazott néhány hónapja igen őszintén, amikor a kulturális támogatások ítélgetéséről nyilatkozott.

Kifejtette, hogy őket arra választották meg, hogy eldöntsék, ki érdemes.

Hát, ennyi. Azért Domokos az ÁSZ elnöke, mert az ÁSZ elnökét érdem alapján kell kiválasztani, az érdem felismerését és értékelését pedig diszkrecionálisan megkapta a 2/3. Nem kell álmokat és hitet képzelni oda, amit logikával is le tudunk vezetni.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2014.03.27. 16:36:53

@Counter: Tipikus baloldali gondolkodásmód. ;P Elrendezni az embereiket, mi?
index.hu/belfold/2014/03/27/velez/
A jobboldal hittel és álmokkal működik. Ez a Szőcs kriptobalos áruló lehet.

Uomo Perfetto 2014.03.27. 16:36:55

Tisztelt Hölgyek és Urak!

Engedjétek meg, hogy ajánljam magamat: T.E. vagyok, 32 éves, 199 cm magas, 115 kiló szín izom. Gyermekkorom óta aktívan sportolok, aminek köszönhetően – nyilván már levágtad – kiemelkedő a fizikumom (elég, ha csak megemlítem, hogy hidegen 58-as a felkarom és 270-et nyomok fekve). Ehhez társul több évtizednyi, többféle küzdősportos múlt, mindegyikben igen magas fokozatokkal és kiemelkedő eredményekkel.

13 diplomám van, köztük a ma legmenőbb jogi, IT és mérnöki területekről, de ha kell, bárkinél jobb vagyok érvelés tekintetében vagy akár gyógyítok is. Mindez pusztán tőlem függ. Láthatod, hogy lényegében mindent tudok és mindenhez értek, szóval…

Nincs tehát mit csodálkozni azon, hogy az egykulcsos adó bevezetésével havi 895 ezer forinttal több marad a zsebemben (ebből nyilván rájöttél, hogy messze átlagon felüli a munkám (is)).

Teljesen kiegyensúlyozott és boldog vagyok, semmiben nem szenvedek hiányt. A jelenlegi barátnőm 23 éves és már az összes létező szépségkirálynő, valamint fitnesz versenyt megnyerte szerte a világban, ahová én is elkísértem (Dubai, Ausztrália, Izland, Kuba stb. – láthatod, hogy nem a levegőbe beszélek, eléggé világlátott ember vagyok). Jelenleg szupermodellként dolgozik és a kilencedik diplomáját szerzi majd meg hamarosan.

És akkor a lényeg, hogy miért is döntöttem úgy, hogy regisztrálok: ha izmozol, beszólsz vagy nem tetszik a stílusod, felkereslek (ne legyenek kétségeid, meg foglak találni, az informatikusi képzettségemnek köszönhetően pár kattintás csupán) és a szart is kiverem belőled, hogy az anyád sem ismer meg (ne legyenek kétségeid, nem a semmire ment el a fent említett jó pár küzdősporttal teli év), aztán ha esetleg megengedem, hogy túléld, akkor beperelhetsz (ne legyenek kétségeid, láthatod, hogy a legmenőbb ügyvédeket is farzsebből kifizetem, már ha egyáltalán – és számodra ez lenne a kellemetlenebb – úgy döntök, hogy nem magamat képviselem).

Egyszóval – amint látod – semmilyen szinten sem tudsz belém kötni, mindenben feletted állok. A miheztartás végett az előbbiek figyelembe vételével viszonyulj hozzám és akkor nem lesz gond.

További kellemes időtöltést itt a blogszférában!

Üdvözlettel: Tökéletes Ember

Szelid sunmalac 2014.03.27. 16:43:05

@Uomo Perfetto: Kedves tokeletes ember! Szeretettel varlak!

Szelid sunmalac 2014.03.27. 16:44:34

@Uomo Perfetto: Bekepzeltseged es tokeltessegedbe vetett hited az elso es legszembetunobb gyengeseged, amit kimeletlenul ki fogok hasznalni. Amikor azt hiszed, hogy fizikai erofolennyel es jogi tudassal barmit megoldhatsz elkovetted a legnagyobb tevedesed. A baratnodre meg magas ivben szarok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.03.27. 16:47:58

@Holger Hartland: Még szerencse, hogy a trafikpályázatoknál a regnáló hatalomnak eszébe se jutott kifizetni a sajátjaikat.

Talán Gomperz írta egy rövid véleménycikkében, hogy a Fidesz semmit se csinál, amit a szocik ne tettek volna meg, ellenben mindent sokkal profibban és szervezettebben.

lmpvs?

@Uomo Perfetto: Mindjárt sejtettem, hogy a tökéletes ember – férfi.

Sexual Harassment Panda 2014.03.27. 16:52:49

Tiszta szerencse, hogy az mszp-ben csak feddhetetlen, tokeletesen megbizhato, erkolcsos mintapolgarok ulnek, es kizarolag kemeny munkaval lehet elorejutni!

Szelid sunmalac 2014.03.27. 16:56:05

@Uomo Perfetto: Tudod mit? Megse szarom le a baratnod! Szinte biztos vagyok benne, hogy torkig van a tokeletessegeddel es szivesen megismerkedne vegre valaki normalissal. Szepen lecsapom a kezedrol, jol megdugom, aztan az orrod ala dorogolom. Sot! Felteszem a netre az errol keszult kepeket, hogy mindenki tudja, a tokeletes embert felszarvaztak!

Szelid sunmalac 2014.03.27. 16:56:45

@Sexual Harassment Panda: Mar ezerszer elmondtam neked, hogy az ujjal masra valo mutogatas nem ment fel semmi alol!

fvipera 2014.03.27. 17:00:14

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: ez egy 2 perces novella volt, senki nem igaz történetként olvasta, hanem korrajzként. egyedül te szoptad be majdnem, pedig az írója nem akart átverni

Horizont 2014.03.27. 17:04:15

Meg van Mikola???!! Már rég hallottam felőle ! Nem mintha hiányzott volna!
OECD nagykövet ????? Na ne bacca már meg!:DDDDD
Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Ott a helye! Egy Mikolának!

Navracsics egy jó ideig a normális kategóriában szerepelt a sok agyalágyult között. Sajnos mára leamortizálódott, Orbán sikeresen zombit faragott belőle!

Sexual Harassment Panda 2014.03.27. 17:07:25

@Szelid sunmalac: mar ezerszer elmondtam neked hogy igazad van.
De.Duhos vagyok.Haraxom.
Mikor veszik eszre az mszp-ben hogy valamit kurva xarul csinalnak?
mindenki mindig hulye, csak ok nem.
ennek a struccpolitikanak tenyleg az lesz a vege hogy a parlamentbol is kiesnek, a jobbik beelozi oket.
valamit ki kellene mostmar talalni, mert a fidesz szetzrollkodta gyakorlatilag az mszp-t.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.03.27. 17:11:29

Bizony, a történelem már megint ismétli önmagát!

1967-ben Bolgárországban történt, hogy egy Navracsov nevű, liberális szemléletű politikus pár év áldásos „megélhetési munkavégzést” követően a jobboldali, konzervatív frakcióban találta magát. Szépen lépdelt elő annak rendje és módja szerint, az 1968-as választásokat már mint a Fidov párt frakcióvezető-helyetteseként abszolválta.

Szövevényes kapcsolatainak köszönhetően tetemes vagyonra tett szert, hogy mást ne mondjak, hamarosan a Szófiai Nemzeti Bank egyik leggazdagabb ügyfelének számított (ezt csak azért tudom, mert akkoriban (1959 és 1961 között) ott dolgoztam pénztárosként. A pár évvel későbbi bukásakor a nevezett bank egyik titkos számláján 240 millió új leva és 75 millió román lejt talált a nyomozó hatóság. Ráadásul ezt a titkos számlát hamis, passau-kubai útlevéllel nyitotta. Sajnos az elszámoltatásra már nem kerülhetett sor, mert letartóztatását követően a tárgyalásra előállítása során kificamította a bokáját egy rejtélyes ajtó kitámasztóval, az ebből adódó szövődmények következményeként pedig még aznap délután (1946. augusztus 10-én) hirtelen halál következtében elhunyt.

Egyébként itt úgy van, hogy 5000 leva/hó a képviselői fizetés, bizottsági tagként lehet plusz 550 leva/hó fizetésre szert tenni. Számla nélküli költségtérítéses rendszer van (123 650 leve/év), amelyet az alábbi árukra és szolgáltatásokra lehet felhasználni (számlákkal kell igazolni):
- ruhanemű (kivéve zokni, alsónadrág, sapka, cipő stb.)
- albérlet saját lakásban
- gépjármű használat (taxit kivéve)

Tehát a politikusi jövedelem: alapbér + jutalék + költségtérítés – 123 leva * (naptári napok száma-tényleges napok száma) * jelenléti íven igazolt ledolgozott órák száma – alapbér + bizottsági tagsági honorárium

Akit bővebben érdekel: http:\maxell\politika\jovedelmek.xls

Szelid sunmalac 2014.03.27. 17:12:09

@Sexual Harassment Panda: Na es? Oszinten? Megerdemeltek. Nem azzal van bajom, hogy az mszp szetesik. Az egvilagon semmi nincs amiert rajuk kellene szavazni. A baj azzal van, hogy az emberek 90% ketbites. Egyik bit az mszp, a masik meg a fidesz.
Miert kene eszrevenniuk, hogy szarul csinaljak? Most oszinten! Nem lenne jobb nekunk, ha a mstani mszp szepen szethullana atomjaira, a fidesznel is talan egyszer raeszmelnek, mekkora rablobanda, aztan par emberolto alatt megtisztulna a politikai szinter?

Sexual Harassment Panda 2014.03.27. 17:16:45

@Szelid sunmalac: igazad van!mert vegul is mi az a par emberolto egy ember eleteben?
féllábbal is kivárjuk.
Remélem kapnak akkora pofont 6.-án hogy abbol tobbet nem állnak fel, és a kovetkezo 4evben kialakul egy olyan párt, aki 2018ban a picsába hajtja a fideszt

zobod 2014.03.27. 17:21:28

@Szelid sunmalac: az örökös nyafogás viszont értelmetlen. A fidesz közigazgatás káderpolitikája semmivel nem rosszabb, mint a szociké volt. Ausztriában sincsen másképp, állammal közigazgatással kapcsolatos vezetői posztot, bármilyen alacsony szintű legyen is - akár egy iskolaigazgató is már ide értendő - politikai alapon osztanak le.

A megoldás egyszerű, el kell jönni a piacgazdaságba boldogulni, nem az átpolitizált közszféra és a közbeszerzések területén nyomulni. Vagy ha mégis, akkor csönd legyen, a szabályok ismertek, és évtizedek óta változatlanok.

ob.szerver 2014.03.27. 17:22:46

@Ferenczhalmy Ferdinánd:

"de nem merem leírni, mert még a végé mehetek bíróságra."

Írd meg nyugodtan, közszereplő, tűrnie kell a kritikát. 2010-ben nálunk indult a XIII-ban, de mi nem kértünk belőle. Errefelé mi már akkor sem csipáztuk a szervezett bűnözés politikai fedőszervének jelöltjeit. Aggódtam, hogy mi lett vele, hogy ugrott a parlamenti szék, de akkor most megnyugodtam. Senkit sem hagynak az út szélén.

Szelid sunmalac 2014.03.27. 17:29:54

@Sexual Harassment Panda: Na ez a beszed! Mindig a jovobe kell tekinteni!
@zobod: Kedves zobod! Bar elobb beszeltuk meg Pandaval, neked kulon leirom: attol, hogy egyik szar, a masik nem lesz jobb. Ha pedig mindketto szar, akkor nem a masikra kell mutogatni, hogy de hat az is szar, hanem el kell ismerni, hogy mindketto szar. Peldanak meg kizarolag a nalunk jobbakat erdemes felhozni, kulonben nincs fejlodes. Ausztriaban is van politikai vonatkozasa a kinevezeseknek, de ott ugy mukodik, ohgy megnezik kik a szakemberek, aztan abbol valasztanak olyat, aki politikialag is kozelebb all. Nalunk eleg a politikai elkotelezettseg, a szakmai tudas se nki nem erdekel. Remelem ertheto a kulonbseg.

Uomo Perfetto 2014.03.27. 17:39:16

@Szelid sunmalac:
Na ide figyelj, kisfiam!

Én szóltam előre. Már nyomoznak utánad a haverjaim (ja, hogy külföldön vagy?). És hidd el, egyik sem az a sikertelen, hanem inkább az amolyan előkerítős fajta.

Most csak azért nem nyújtom, mert megyek, kicsit igazítanom kell a vállaimon (sajnos így hat felé már az ilyen hozzád hasonló genetikai hulladékok miatt elférni sem lehet a teremben).
A további netes szájtépést meg az ilyen kis csírákra hagyom, mint te meg a sikertelen haverjaid.

Jó éjt, pubikám (azért ezentúl néha nézz a hátad mögé, ezt csak így barátilag…)

kacsa232 2014.03.27. 17:52:10

@dimitrij: egy vénasszony nem rinyál ennyit, már bocsánat....miért kell telesírni a netet? Sokan vannak, még szarabb helyzetben, mégsem rinyálnak ennyit!
Bezzeg az elmútnyócévben, mennyivel jobb volt...

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.03.27. 17:54:37

kétféle ember létezik a libsi-mszp seggnyalók szerint
független SZAKember
és fideszes bérenc, fideszes pártkatona, aki természetesen nem ért semmihez, kókler és alkalmatlan.

zobod 2014.03.27. 17:57:49

@Szelid sunmalac: a zivataros történelmű, feudalizmusból nem túl régen kikeveredett, átjáróház jellegű országokban az aktuálisan uralmon lévők számára a legfontosabb szempont az alárendeltek lojalitása. Ez adja a stabilitást, ettől lesz a bizonytalanból biztos, a semmiből valami, a nullából egy. Hosszú évtizedek, ha nem évszázadok stabilitása kell ahhoz, hogy vegyék a bátorságot azon gondolkozni a hatalmon lévők, hogy lehet jobb minőségű az alapvetően szilárd és beállt struktúra. Hogy lehet egyről tovább lépni háromra, négyre. Ausztria ide már eljutott, a fejlődésben ez az előnye megvan hozzánk képest, de annyira még nem fejlett hogy politikai térfél választás nélkül valaki el tudjon foglalni az állami hierarchiában egy akár egész alacsony vezetői posztot.

Az egésznek az a lényege, hogy az irányunk nem rossz, de ha nincsen meg a türelem a göröngyökhöz, vargabetűkhöz, akkor az úgy ahogy de fejlődő állapot helyett nagyon hamar "rend" lehet... igény lenne rá...

Szelid sunmalac 2014.03.27. 17:59:40

@Uomo Perfetto: Feltetlen draga baratom! Feltetlen! :)
De csak ugy kivancsisagbol, megis mit es miert csinalnanak velem? Tan az izgatna fel? Arra indulsz be, hogy masokkal intezteted a piszkos munkat? Vagy hogy nalad gyengebbeket "inteztetsz" el? Mit szol ehhez a baratnod? Eleg ferfinak tart? Vagy tudja, hogy csak a szad nagy es elbujsz a haverjaid moge? Ez lenne a siker a te definiciod szerint? Mondd csak, a haverjaid nem rohognek a hatad mogott?

Szelid sunmalac 2014.03.27. 18:03:44

@zobod: Ne vedd szemelyeskedesnek, de ez faszsag. Ezt csak a hatalmon levok hiszik, de igazabol meg ok maguk sem. Ez a maszlag csak arra jo, hogy a sajat elonyeiket megmagyarazzak es valami legbolkapott alapot teremtsenek neki. Nagyon szepen hangzik, de az orszagot nem ok mozditjak elore. A javakat nem ok termelik meg. A kulturalis, tudomanyos, gazdasagi erteket nem ok adjak. Az o feladatuk mindossze a koordinalas lenne. A kialakult szokasok es az elerendo cel keretekbe valo foglalasa. Sajat magukat probaljak legitimalni azzal, hogy csak ok tudjak a tutit, a birkakat vezetni kell.
Na ebbol szoktak lenni az igazi forradalmak.

Marcellusca 2014.03.27. 18:05:33

@Szelid sunmalac: @Sexual Harassment Panda: Basszus, megvaaaan, ez a Berki Krisztián. :)
De nem ám az olimpiai bajnok, neeeem, egyáltalán nem az! :D

zobod 2014.03.27. 18:10:00

@Szelid sunmalac: nyilván nem a vezetők állítják elő az anyagi és szellemi értékeket, nem is erről szól az ő történetük, hanem arról hogy a hatalom az ő kezükben van. Nagyon biztos kell legyen helyük a hierarchiában, ha képesek visszahúzódni egyfajta koordinátori szerepbe. Forradalmak meg nem akkor szoktak lenni mikor a népnek nagyon rossz, hanem mikor az uralmon levők már meggyengülnek és van a színen elég erős trónkövetelő.

Szelid sunmalac 2014.03.27. 18:15:49

@zobod: Nem egeszen. A forradalmak akkor szoktak kitorni, amikor a vezetok nagyon is elhiszik, hogy ok erosek es mindneki folott allnak, plusz a nepet magasrol leszarjak. Az mas kerdes, hogy a forradalmaknak vannak vezetoik, akik aztan tobbnyire pozicioba kerulnek, de nem forditva szokott tortenni. Azt puccsnak hivjuk.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.03.27. 18:18:13

@Szelid sunmalac: egy nyomi választást sem tudtok nyerni...forradalom LOL

Szelid sunmalac 2014.03.27. 18:25:01

@FILTOL: Tudtok? Marmint kik? Te melyik egyszeru bithez tartozol?
Nagoyn melle lottel! Egyreszt en az osszeset felegetnem, ahogy van, aztan behintenem soval. Masreszt nem fogok szavazni, de ez nalam elvi kerdes.
Harmadreszt meg szanalmas vagy.

zobod 2014.03.27. 18:55:05

@Szelid sunmalac: a puccsnál nem változik semmi, csak másik fejre kerül a csörgősipka. A forradalom viszont rendszerszintű változást jelent, összefogottan, céltudatosan, ezért kell hogy legyenek vezetőik. Ha az nincsen meg, ha csak annyi hogy kirobban az elégedetlenség, akkor legfeljebb zavargásokról lehet szó, amit általában le is vernek.

Visszatérve az általánostól a hazai viszonyokra, szerintem attól mi még évtizedekre vagyunk hogy annyira bejáratottak legyenek a viszonyok, stabilak és kiforrottak a folyamatok, - meg a közgondolkodás is egyensúlyt keressen ne hol ide hol oda csapódva várjon csodát - mint Ausztriában, de határozottan abban az irányban haladunk. Valószínűleg a fidesz elviszi a közép és felső-középosztály zömét, a baloldalnak (mszp vagy ami a helyébe lép) pedig az alacsonyabb társadalmi státuszú rétegek jutnak inkább. Alighanem ők fogják egymás közt, erőviszonyok függvényében patikamérlegen leosztani posztokat, a legalsó vezetői szintekig. A többieknek meg nem fog sok jutni.

dimitrij 2014.03.27. 20:01:39

@kacsa232: ez egy idézet volt, te pöcs...

Szelid sunmalac 2014.03.27. 20:13:24

@zobod: Lehet. Csak epp ezzel nem jutunk sehova. Ezt kene az embereknek felismerni! Azt, hogy mindenki egyarant fizet, mindenki ugyanazokat az utakat, kozszolgaltatasokat hasznalja, mindenki ugyanabban az orszagban el. Teljesen mindegy hogy mi a partszimpatiaja. Amig ezt nem ismerik fel, hanem a vagy veluk, vagy ellenunk elvet valljak, addig azt csinalnak veluk, amit akarnak.

Netuddki. 2014.03.27. 20:21:14

@zobod: "Alighanem ők fogják egymás közt, erőviszonyok függvényében patikamérlegen leosztani posztokat, a legalsó vezetői szintekig. A többieknek meg nem fog sok jutni."

Ök? Azaz ti?
Oszt mit csináltok ha majd lesznek akiknek nem fog tetszeni ez a fajta osztozkodás? He? Ha majd a zemberek azt mondják ennyi volt, továbbra nem biztosítják nektek az átlagon felüli életszínvonalat? Most még csak elmennek külföldre boldogulni, de nem mindenki tud és fog innen elmenni. Akkor majd lesz sírás-rívás, sebtében csomagolás, ruszkikhoz, Azerbajdzsánba futás...

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2014.03.27. 22:03:50

Vásároljatok be előre cigit, mert a "Békemenet" alatt nem lesz nyitva egy trafik sem ! Én szóltam!

zobod 2014.03.27. 22:14:37

@Szelid sunmalac: erről beszélek, az attitűdről, ami nálunk nincsen meg, hogy is lehetne meg. A polgári közeg kialakulásához nem 25 év kell, hanem sokkal több. 2 generáció, lehetőleg fejlődésben, gyarapodásban, hogy a társadalom nagyobb részének bejöjjön ez a rendszer, a folyamatok, struktúrák, intézmények megszilárduljanak és magukénak érezzék a polgárok mint jólétük és értékrendjük alapjait. Akkor ne félj, senki nem fog hozzányúlni.

@kovi1970: nekem nem az "emberek" biztosítják az átlagon felüli jövedelmem. A munkám jellegének és talán minőségének köszönhetem, amiért mindent meg is teszek. Légy erős, ez így volt az elmúltnyolcévben is. A politikától nagyon távol érvényesülve. Ez az én dolgom, nem közügy, pláne nem a te dolgod.

Ami viszont közügy, hogy a közszférához kötődő pozíciók leosztásában a politikai hovatartozás igen erős szerepet fog a jövőben is játszani. A fidesz hatalma nyilván nem tart örökké, ahogy a baloldalt sem mindig ilyen inkompetens balf@szok fogják képviselni, és akkor a szavazóik is visszatérnek. Ennek következményeként, amire én számítok, hogy a jövőben nem lesznek a 2/3-hoz hasonló hatalmi aránytalanságok jobb és baloldal közt, és a közszférához kapcsolódó vezetői posztokat a két nagy párt egymás közti alkui fogják elosztani. Ennyit írtam, úgy látom, nem értetted meg.

Faus to 2014.03.28. 07:14:03

@ob.szerver: Én is 2010-ben döbbentem meg, hogy láttam kiplakátolva. Egyből ráismertem, hogy ez az a figura. Nem hittem el. De biztos gondolt egyet, ha a versenyszférában nem tud érvényesülni, elmegy politikusnak. Be is jött neki.
A faszikám szociológus végzettségű, de biztos nagyon ért a "Nemzeti Innovációhoz" is.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.03.28. 08:52:07

@Ferenczhalmy Ferdinánd:
@ob.szerver:
Asszem ő még ide is kommentelgetett,válaszolva egy pár embernek.
Nem volt ő valami képviselő a 13. kerületben?
Már leírom a kérdést de látom,hogy jelölt volt.

@Uomo Perfetto: Baszod!XD

Bee-zony 2014.03.28. 10:14:16

Van még, aki nem tudja, hogy a legfőbb érdem a maffidesz-tagság és a hűség a bűnszervezethez?
Hűség a párthoz, a szakértelem hiánya nem számít és a hülyeség nem akadály.

Érdem 1944 - 2014

„Oly korban éltem én e földön,
mikor besúgni érdem volt s a gyilkos,
az áruló, a rabló volt a hős, -
s ki néma volt netán s csak lelkesedni rest,
már azt is gyűlölték, akár a pestisest.”

/R. M./

Bee-zony 2014.04.04. 15:07:57

„Zsigó szerint nincs Rogán ügy.
Rogán szerint nincs Varga ügy.
Varga szerint nincs Zsigó ügy
Selmeczi szerint van pogácsa.”
/ by zala /

süti beállítások módosítása