Skip to content


       Szűrés lista

Görbe Tükör

Magyarország - Ciprussal "holtversenyben" - a 39-40. helyen áll a Transparency International (TI) szerdán Berlinben közzétett éves korrupciós listáján. A legkevésbé korrupt ország Dánia és Finnország, a világ két legkorruptabb országa pedig Mianmar(volt Burma) és Szomália. A korrupció ellen küzdő, nemzetközi társadalmi szervezet idei listája 180 ország nevét tartalmazza. Az úgynevezett korrupciós index számos nemzetközi tekintélyű szakértő és független intézet véleményén alapul.

De ezt, hogy mérik a szakértő? Beküldi a 9 éves unokáját a vegyesbe egy cigiért és egy kevertért, azzal az utasitással, hogy ha nem akarják kiszolgálni dobjon rá egy kilót?
 Egyébbként mondhatnánk, hogy a 180-ból, 40. hely nem is olyan rossz(a 180. a legkorruptabb), dehát minden magyar tudja a honfitársairól, hogy mutyizik, lop, csal, hazudik és keresi a kiskapukat(mindenki karikázza be a rá jellemzőt).És ha még hozzávesszük, hogy egy millió alkoholista, másfél milló cigány és a Gyurcsán kormány országa vagyunk, be kell látnunk, hogy akkor sem szólhatnánk egy büdös szót sem ha a 100. helyen kullognánk.

Címkék: felmérés abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr54178321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása