Skip to content


       Szűrés lista

A Király és a Lenyomata!

  Őszintén szólva sosem rajongtam Jimmyért. Egy ronda ember volt aki a zenéjével meg tudta táncoltatni a fateromat(és a korosztályát). De rajta kívül még sokan mások képesek voltak erre, elég ha csak Lagzi Lajcsira, Pataki Attilára(Jimmy védelmére: ők sem szépek) vagy a régi szép Dáridó című műsorra gondolok. Tudom, hogy a rajongói most azt mondják, hogy "Király" egyedülálló tehetség volt, sosem lesz még egy ilyen és össze sem hasonlítható a fenti kettővel. El kell azonban ismerni, hogy a Jimmy körül nem volt nagyobb felhajtás mint Lajcsiék körül... egészen a haláláig. Akkor ugyanis felbojdult minden. Írtak az ujságok a titkos szeretőről, a féltékeny feleségről, a nagy örökségről, a tyúkok depressziójáról, Jimmy holtából visszaküldött jeleiről stb stb.
        
Előkertül Zámbó Árpi is. Az öccs akiről azelőtt szinte semmit nem lehetett hallani. Valószínüleg addig egy pincében dugdosták, mert bátyjánál is rondább volt és neki aztán tényleg nem volt semmihez tehetsége.
Árpit ez nem zavarta, úgy gondolta betölti a Jimmy halálával keletkezett űrt, így olcsó lenyomatként kiállt a szinpadra a "nagyközönség" elé és bátyja számáit kezdte énekelni. Azóta is ezt teszi, több-kevesebb sikerrel.

2008 második felében Nagy Gergely rendezésében már láthatjuk a mozikban Zámbó Jimmy életéről szóló filmet, amely minden szerepére válogatást tartanak. Árpy már fel is háborodott, hogy sem a forgatókönyv írásban nem kérték segítségét, sem a bátyja szerepét nem ajánlották fel neki. Pedig ő már énekel is és nála jobban senki nem ismerte Jimmyt.
Nos, szerintem van abban valami bizar, ha valaki mindenáron el akarja játszani halott testvére szerepét, legyen szó az életről vagy csak a mozivászonról. Árpi vagy mindig is irigyelte Jimmy sikereit -és most kicsit lubickolhat bennük-, vagy csak a pénzre hajt. Vagy -és ez a legvalószínűbb- tényleg van valami zűr a fejében!

Címkék: közélet jimmy bizar

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr76183360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása