Skip to content


       Szűrés lista

Kezdődik ...

Az amerikai egészésgügyi (nem) ellátás felé közelítünk rohamosan.
Még törvényjavaslat sincs, de a biztosítók már most megkezdték az undorító profitorientált munkájukat ...

Most őszintén!
Melyik biztosító fog versenyezni az Ózdi, munkanélküli, dohányos, magasvérnyomásos, 55 éves férfiért ?!

"Telefonos felmérés keretében gyűjtenek előzetes adatokat a betegek állapotáról a nyereségorientált biztosítórendszer iránt érdeklődő magánbefektetők több megyében.

A válaszadók és családtagjaik krónikus betegségeire is rákérdeznek, valamint arra is, hogy milyen munkát végeznek és vannak-e káros szenvedélyeik – írja a Napi Gazdaság. Bár a magáncégek a tagtoborzáskor nem válogathatnak a biztosítottak között és nem kérhetnek adatokat a betegek egészségi állapotáról az OEP-től sem.

A telefonos adatgyűjtésnek nincs jogi akadálya. Márpedig ezek az adatok meghatározóak lehetnek az egyes területek tavaszi árverésén."

Most komolyan, hogy van ehhez joguk? Ombudsman ? Pártok? Civil szervezetek? Valaki ?

Címkék: közélet egészségügy morbid pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr41196755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki 2007.10.15. 15:38:08

Senki sem kötelez arra, hogy telefonon válaszolj a feltett kérdésekre. Nem az oep adatbázisát piszkálják (na még csak az kéne), hanem simán megkérdeznek - bárki elhajthatja őket. Tehát jogilag a dolog rendben van...
Az ügy etikai része már megint más kérdés - az, hogy felmérik, mely régiók érik meg nekik, ill. adott régióban mekkora/milyen minőségű egészségügyi ellátás finanszírozása éri még meg, nnnna, itt bukik a dolog. Eleve ez a régiókra osztás durva, hisz maga az ország egységes, mindenki egységesen fizeti(nem fizeti) a TB járulékot, tehát ergo mindenkinek ugyanaz/ugyanolyan minőségű ellátás járna. De itt megint visszakanyarodik az ügy az eredeti koncepcióhoz, miszerint az egész törvény/javaslat egy nagy trutyi.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2007.10.15. 23:39:33

Én a mai napig nem értem XYZ biztosítónak mi a jóisfen érdeke van abban, hogy mondjuk egy 300 000 forintos műtétet elvégezzen .. neki az MÍNUSZ 300 000 (veszteség) . Tehát nem profit !
És mivel minden biztosítótársaság profitorientált ....
Áh, ez ördögi kör ...

Tiszta USA :(

süti beállítások módosítása