Skip to content


       Szűrés lista

Bezár a down kóros gyerekeket befogadó óvoda, mellette egy casino nyílik

Mindíg is tudtuk, hogy a pénz beszél, de azért a pofátlanságnak is van határa: December elsejével az ANTSZ "kilakoltatja" a szegedi down kórosok és autisták ovodájából a gyerekeket, mondván, hogy életveszélyes a kémény és nincs udvar. Utóbbi 50 éve nem része az ingatlannak, de eddig nem zavart senkit. Egy életveszélyes kémyén mellett pedig, hogy maradhatnak akár elsejéig is???
Tudvalevő, hogy a közelben felhuztak egy játékbarlangot, mely máig nem kapta meg a működési engedélyt, hiszen a törvény szerint, ovoda 200 méteres körzetében ilyen nem müködhet.
Mi lehet hát a megoldás? Lefizetni pár illetékest és a "zavaró tényezőt" elpucolni az útból. Nehogy már pár speciális nevelést igénylő gyerek és pattogó szüleik akadályozzák meg, hogy egy "vállalkozó" megszedje magát.
Persze ez csak spekuláció és mi is hálásak vagyunk a helyi ANTSZ-nek, hogy ilyen jól, felelősségteljesen végzi a dolgát.
(kép csak illusztráció)
"

Átmenetileg bezár Szeged egyetlen olyan óvodája, ahol a Down-kóros gyerekeket is befogadják. Azt mondják azért, mert rossz a kémény. A szülőkkel most közölték, hogy egy hónap alatt másik intézményt kell találniuk. Ők azonban úgy vélik, el akarják adni az épületet.

Rendkívül feszült hangulatú volt az a rendkívüli szülői értekezlet egy belvárosi szegedi óvodában, ahol a szülőknek bejelentették: egy hónap múlva bezárják az óvodát, a gyerekeket máshová kell vinni.
Az egyik szülő egyben önkormányzati képviselő is, véleménye szerint az a döntés teljesen jogellenes és indokolatlan. Sokan úgy gondolják, hogy az óvodát el akarják adni, vagy pedig a közeli játéktermeknek akarnak kedvezni.
„A közelben van egy már négy hónapja kész és a mai napig megnyitni nem tudó játékterem, illetve kaszinó, valamint egy másik játékbarlang is készült kétszáz méteren belül, ez valós oknak látszik arra, hogy el kell takarítani innen azt a két óvodát, amely törvényileg ezt akadályozza.” - nyilatkozta a hírTV-nek Szeged fideszes önkormányzati képviselője, Szabó László.
Az óvoda egyébként az egyetlen olyan intézmény Szegeden, ahol a Down-kóros gyerekeket befogadják és integrálják. A beteg gyerekek szülei kétségbeesettek.
Bár további egyeztetésekre még van lehetőség az önkormányzat és a szülők között, a hivatal már arról is tájékoztatta a családokat, hova irányítják a gyerekeket. Felháborodást váltott ki, hogy az egyik testvérpárt például az önkormányzati javaslat két különböző intézményben helyezett el. by hirtv"

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr56218943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.


süti beállítások módosítása