Skip to content


       Szűrés lista

Megint találtak egy bűnbakot

A MÁV-START Zrt. munkáltatói jogokat gyakorló vezetője a lefolytatott eljárás alapján kezdeményezte egy forgalomirányítási dolgozó munkaviszonyának megszüntetését. További három munkatárs esetében a fegyelmi eljárás van folyamatban van, közülük kettő a személyszállítás operatív koordinációban, egy pedig az utastájékoztatási rendszer kezeléséért felelős.

A MÁV Zrt.-nél pedig megszüntették a vezető ügyeletes munkaviszonyát. További hat munkavállaló felelősségre vonása - hátrányos jogkövetkezmény kiszabására irányuló munkáltatói eljárás keretében - folyamatban van.

/Január 2-án, az év első munkanapján kishíján összeomlott az elővárosi közlekedés,mivel rövidtávú úgynevezett elővárosi vonatok nem indultak el, pedig nem is havazott, de erre hivatkozva nem indították a vonatokat,majd össze vissza kommunikáltak./

Tehát a 2 cég (a MÁV és a MÁV START) beáldozott 1-1 embert. Egy beosztott munkatársat. Hogy ténylegesen ők voltak-e felelősök, azt szerintem nem tudjuk meg, de az egész eljárás kísértetiesen emlékeztet az augusztus 20.-i halálos tűzijáték utáni "vizsgálatokhoz", amikor is nagy és hosszú nyomozás után végül is egy katasztrófavédelmis és egy mentős alkalmazotatt tettek meg felelősnek. Nálunk miért nincs meg az igazi felelőse semminek ? Miért nincsenek következményei a dolgoknak ? A morál és a közerkölcsök miatt ? Mikor lesz ebben változás ? Lesz-e valaha ?

A MÁV vezetőinek pedig ezzel a kis videóval üzenem, hogy vannak olyan országok ahol többször és nagyobb hó le is esik ténylegesen, és nem fagynak be a váltók, nem fújják le a vonatokat :




Címkék: máv

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr18300679

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Betting Tips 2018.11.04. 19:41:53

Kifejezetten nem tilos a járdán kerékpározni - Kerékagy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

is 2008.01.17. 12:50:44

biztos hogy tények, adatok nélkül, pusztán a jó kis magyar "úgy BIZTOS nem történt, ahogy leírták" szellemében akart ez a poszt foganni? csak az elmélet kedvéért: mi lett volna az a döntés, amivel ez a blog elégedett lett volna? hány ember, milyen büntetés? csak azért, hogy világosan lássuk: ez nem az a blog, ahol MINDENÁRON fikázni akarnak, és reális is az igény, amit a blog megfogalmaz.

is 2008.01.17. 12:53:13

csak a tisztánlátás kedvéért: a VEZETŐ ÜGYELETES az beosztott? nem vezető?

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.17. 12:58:18

én egyet értek veled is:) sztem a beszélgetés kezdeményezés lenne a cél és nem az vélt igazságaink leírása, de mindenkinek más a munkamódszere itt:D

RogerNyul 2008.01.17. 13:06:16

MÁV-START: MÁV-S(ohasem)T(udunk)A(lkalmazkodni)RT.

W Joe 2008.01.17. 13:10:54

Nem mindig az a jó megoldás, ha a fejeseket váltják le. De elképzelhető, hogy ebben az esetben nem csak az a két ember volt felelős.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.17. 13:12:54

azért nincs felelőse semminek,mert már a bukás előtt sincs felelőse semminek...és ezért is bukik meg

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.17. 13:17:53

is

Én nem fikázni akartam, de a vizsgálatok után ennyit sikerült megállítani ? Szerinted a vezető ügyeletes ÉS a forgalomirányító hozott meg ilyen horderejű /országos!/ döntést ? ha igen akkkor azt jóvá kellezt hagynia a felettesének és így tovább ...

Ha így történt miért a vezető láncolat VÉGÉN lévő embere húzta a rövidebbet ?

Miért nem lehet átszervezni, oktatni ,továbbképezni, tanulságokat levonni ?

Minden "normális cégnél" készül egy ilyen, hogy ha el lehet kerülni akkor ne ismétlődhessen meg.

Nem kívánom senkinek sem hohgy elveszítse az állását ha "kisember". De miven az ilyen-olyan igazgatókkal akik már megszedték magukat ? Kirúgják innen, átülnek oda.

Lásd Aba Botond bukott BKV vezetőt aki lehet hogy a MÁV Start vezetője lesz ? Nincs nála alkalmasabb?

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.17. 13:17:55

én nem vagyok otthon a MÁV strukturájában, hát Ti?

Dr Kangörény 2008.01.17. 13:19:00

Én pl szeretném tudni, hogy miért nem szólt oda valaki, aki elég nagy vezetőnek képzelte magát, hogy "baszki, nem is esik a hó!?" Mert elég korán kiderült, hogy valami nem stimmel a közlekedésben aznap. Bár lehet, hogy ezek a vezetők hajnali tízkor kelnek csak fel és nincs is rádiójuk, hogy hallgassák a híreket.

Korábban egyik állásomban én szerveztem a munkahelyi buszjáratokat és volt egy nap, amikor reggel 5-kor hívott fel az éjszakás műszak vezetője, miszerint kurva nagy a hó, mi lesz a buszokkal? Én rögtön hívtam a buszos cég illetékes vezetőjét, aki (milyen meglepő) már úton volt a munkahelyére, hogy végezze a dolgát. És reggel hatkor, amikor a főnököm az ablakon kinézve látta a leesett hó mennyiségét, amikor felhívott, hogy mi lesz buszokkal, már tudtam neki infót adni. (Ami végülis az volt, hogy nem járnak a buszok. :-)) Milyen érdekes, hogy nálunk mindenki tudta és tette a dolgát? Bár lehetséges, hogy ez nálunk azért volt megoldható, mert a cégnél egyikunk sem volt olyan istenkirály, mint a mávos vezetők?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.17. 13:22:46

is

Szerinted ez a 2 ember mondta fel a Országos Meteorológia Szolgálattal az hivatalos előrejelzésekről a szerződést ?

Őket miért nem nevezik meg ? Kész vicc, hogy egy országos közelekdési cég "vakon" dolgozik hivatalos időjárási adatok nélkül.Mert "drága". Amikor a MÁV több szár milliárd adóforintba kerül évente ....
Ja illetve amit hallanak a rádióban meg fent van a neten ....

W Joe 2008.01.17. 13:25:35

Ha a rendszer rossz, vagy rosszul működtetik, akkor viszont már a vezetők tartoznak felelőséggel.

Karma · http://karma.blog.hu 2008.01.17. 13:25:35

ha szabad nem a lényeghez is hozzászólni: állat a videó :)))

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.17. 13:34:09

Amit Kangörény ír azt nálunk(a cégnél ahol dolgozom) már proaktivitásnak hívják. Valamiért kurva ritka és így meg is becsülik.
Sajnos túl kevés az olyan ember aki nem motorisztikusan teszi a dolgát hanem kicsit megpróbál előre is gondolkozni és használja a fejét.
Vagy simán nem lusta!

Amuigy a videó tényleg fasza xD imádhatja a masiniszta a látványt

is 2008.01.17. 13:35:55

zero: Te már a sokadik vagy, aki ír egy posztot, indulatból, aztán a kommentekben kezd érvelni, tisztázni, kicsit visszalépni, más témát behozva védekezni. mikor a posztot írod, aközben fusd le ezeket a köröket.
senki nem mondta, hogy nem lehet igazad, csak írd le PONTOSAN, hogy mi bántja a csőröd. elsőre, pontosan. én már kérdeztem: mi legyen az a megállapítás, amivel Te elégedett lennél. továbbra is nyitva a kapu, el fogom olvasni, ha leírod.

egy konkrét dolog: nem szerintem, meg szerinted kérdése, hogy a vezető ügyeletes hozott-e (hozhat-e) meg egy ilyen döntést. ez ténykérdés. nekem nincs róla infom, nem ismerem sem a MÁV szerkezetét, sem nem olvastam el a teljes vizsgálati jelentést. ha Te ismered őket, írd le, és akkor majd látni fogjuk, hogy nem, nem a vezető ügyeletes hoz ilyen döntést (de akkor mi a lóf..ért hívják VEZETŐ ügyeletesnek? poénból?), és a jelentésben nem is ez van, hanem az, hogy.

ha te sem tudod, hogy mi a vezető ügyeletes munkaköre, akkor pedig írd le, hogy enélkül ekézed a jelentést.

és akkor kreálunk egy elnök-vezérigazgató-király-császár-diktátor-führer-atyaúristen nevű pozíciót, hogy legyen kit kirúgni, amivel elégedettek leszünk a pozíció neve alapján mindannyian.

Manyizga (törölt) 2008.01.17. 13:36:22

Azt én se értettem, hogy miért kell visszatérni már levitézlett vezetőkhöz? (Aba Botond). Vagy más már el se vállalja? :))

Pinokkió 2008.01.17. 13:40:40

Én egyetértek a bejegyzéssel. Jó példa a tüzijáték, de van más is.

Amikor pár éve a szegedi kórházban összecseréltek 2 beteget és rosszat műtöttek meg, akkor ki lett a főbűnös? Hát persze, hogy egy BETEGHORDÓ! No comment....

Muad'Dib 2008.01.17. 13:42:10

is 2008.01.17. 13:35:55
Nézd, azért azt látni kell, hogy az előző 16 évben, itt állami cégnél vezetőség még nem bukott bele semmibe. Én egy magáncégnél vagyok. Ha itt egy vezető beosztott marhaságot csinál, akkor azt is kérdőre szokás vonni aki kinevezte. Ezért volt vicces, amikor a miniszter lemondatott mindenkit, mintha ő lenne a jófiú, miközben részben az ő jóvoltával kerülnek folyamatosan alkalmatlan emberek vezető beosztásba...
Már máshol leírtam kéne végre egy olyan kormány (majd a mesében) aki hozzá mer nyúlni az állami szférában bevett kádári gyakorlathoz, hogy senki nem felelős azért, hogy alkalmatlan emberek kerülnek poziciókba, és mindig csak lefelé kell rugdosni és kenni a mocskot... Sajnos nem tudom mikor lesz ilyen kormányunk, mert ez azzal járna, hogy elöbb-utóbb fennt is borulna valaki alatt a szék

Kiss Géza 2008.01.17. 13:55:48

Speciel az a helyzet, hogy a két kirúgott ember nagyon is felelős volt. Különösen az egyik, a Farkas nevű. Nem is gondoltam volna, hogy egyáltalán lesz kirúgás, így egy kissé meglepi volt a lépés. Sajnos náluk feljebb nem mentek, pedig kellene. A miniszter elmulasztotta hogy keményebben rendet csináljon.
A Botond meg egy vicc.

steelhand 2008.01.17. 14:09:32

Na szoval kerem szepen, ilyen tololapatos mozdonyokkal ken politikusok es kozeleti kommenista vezetok koze berohanni, aztan hatra tolatni a sort beigazitani majd ujra felgyorsitani es igy tovabb.. Mekkora jutubis video lenne....
Ja es nem kis megelegedesre talan nem lennenek ekkora mellelepesek...

lápi lidérc 2008.01.17. 14:25:23

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.01.17. 13:17:53
"Lásd Aba Botond bukott BKV vezetőt aki lehet hogy a MÁV Start vezetője lesz ? Nincs nála alkalmasabb?"

Alkalmasabb van. De olyan, aki nála jobban szopna, nincs. Még a Thököly úton sem (ahová a Rákóczi tér + kocsisor kiköltözött).

Meg annak is a mocskos kurva anyját, aki a BKV vezetőjének (Antal Attila) megszavazta a havi másfél millát + az éves 27 millás jutalmat az utóbbi 1 év baromságaiért.
És akkor a tahó Regőczi olyanokkal jön, hogy egy banki középvezető többet keres. Igen, baszd meg, ha nyereséges a bank. Veszteséges bankban meg kirúgják a picsába.
Meg különben sem érdekel, mert az a bank pénze, magántőke. A BKV-ra költött lóvé meg állami, azaz az enyém is. És én ezeknek az utasok ellen harcoló büdös bunkóknak nem akarok adni. Egy fillért sem.
Nem kötelező a BKV-nál dolgozni, ha valaki úgy érzi, máshol jobban keresne.

Bocs a mellékvágányért.

patsi 2008.01.17. 14:43:06

emberek!
csak én emlékszem úgy, hogy kirugták a vezérkart is?
nem akarom én védeni ezeket, da azért a tények azok tények, nem?

Virág elvtárs 2008.01.17. 14:48:57

"A jegyszedőt internáltuk. Kiderült, hogy az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt. Bevallotta."

Valaki 2008.01.17. 18:35:49

Tudom nem ez a téma de a 2 videó szuper!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.18. 16:37:37

patsi

"emberek!
csak én emlékszem úgy, hogy kirugták a vezérkart is?"

nem rúgták ki senkit, felmentetteék az igazgatótanácsot! Ők továbbra is MÁV vezetők maradtak, csak most már nem járnak össze mint igazgató-tanács !Amúgy meg le is jért voln az igazgatótanács megbizatása, tehát ígyis-úgyis mentek volna ...

Nem ugyanaz !

Tehát:Nem rúgtak ki egyetlen egy fejest sem...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.18. 16:41:03

is 2008.01.17. 13:35:55

zero: Te már a sokadik vagy, aki ír egy posztot, indulatból, aztán a kommentekben kezd érvelni, tisztázni, kicsit visszalépni, más témát behozva védekezni.


ha most az hiszed magyarázkodni kezdek, akkot tévedsz !
Igazad van! Felb@szom magam a sok hülyeségeken , aztán lehiggadok ... sajnos a munkahelyen is így va, nem válaszolhatok egyből az emailkre ,csak ha lenyugodtam :))
Amúgy meg az a jó , hogy mindenkinak van véleménye, és olyan nézőontból is megírjátok, amire lehet más (pl.én) nem is gondolt.

Úgyhohy ks9zönök minden bejeygzést, csak így tovább !!!

ui:
Lehet jót tenne nekem egy düh-terápia ? xDD

süti beállítások módosítása