Skip to content


       Szűrés lista

Beindul a nagy széf-biznisz.Kellenek-e a kórházakba?Szavazz!

   Minden kórházi ágyhoz kell egy széfnek tartoznia február 15-től , írta elő az Egészségügyi Minisztérium jogszabálya. Rendben. A Bács-Kiskun Megyei Kórházban, Kecskeméten egy próba-páncélszekrényen gyakorolhatják a használatát a betegek és a nőverek.  Mondjuk lehet hogy interaktívabb, mint a tévézés, kézügyesség is kell ám hozzá. Egészségügyi-próbabábu után próba-széf.

   Kecskeméten úgy vélik, hogy a betegek harminc százaléka képtelen lesz önállóan használni az értékmegőrző szekrényt, vagy megjegyezni annak négyjegyű titkos kódját – hiszen ezt nem mindenkinek engedi meg ezt az egészségi állapota, a nővérek pedig – személyiségi okból – nem ismerhetik meg azokat. Akkor mi lesz ha Erzsi néninek nem jut eszébe a kód és menne haza ? Előkeresik az 1100 széf vésznyító kulcsa közül az övét? Tényleg erre van idő egy kórházban?

De a legjobb: Csak a kecskeméti kórházba 1100 széfre lenne szükség, ami mintegy 10 millóba kerül. Horváth Ágnes számításai szerint ez megoldható 4-5 millió forintból, mivel már 9000 forintért is lehet széfet kapni.     

És tényleg! A Széfdiszkontban már meg is lehet vásárolni (
Korházi széf OE-P1, digitális zárszerkezet, 100 millió féle variációs kód lehetőséggel, ceruzaelemmel működik, 2 darab vésznyitó kulccsal. Nettó 7200 Huf)
Viszont ha csak 1 kórházba ennyi széf kell, akkor az ország összes (140) kórházába mennyi kell ?

Körbe kellene nézni, melyik SZDSZ-es havernak van széfgyártó vállalkozása, vagy most ez egy tisztességes és korrekt vállalkozás lesz ? Vagy "valakik" megint jól járnak ?
És nem biztos hogy a betegek lesznek azok ...

És most, teljesítve "illye" kérését, szavazzatok:

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr73305893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.21. 15:12:27

Micsoda ceruzaelem tender lesz xD

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.21. 15:19:31

lehet ezen poénkodni,de kívánom nektek h, sose kerüljetek olyan helyzetbe,amikor a műtét előtt az egyébként is stresszes helyzetben a kisnyugdíjas a gyerekeitől kapott mobiltelefonjáért izgul...

Island der 2008.01.21. 16:26:34

Moks normalis ember nem a mobiltelefonjaert izgul mutet elott, foleg nem a mostani tonk szelere baszott egeszsegugy mellett. Nem vagy te valami SZDSZ szimpatizans?
Oszinten szolva lehetne szef, minden folyoson egy vagy ketto ha a korhaz igenyli es szeretne kaphatna ra tamogatast. Ennek lenne max. ertelme. Ez tuti mutyi, valoszinuleg a 7200-as szef-eket 5x aron adja valami haver cege marha nagy biznisz - lasd meg a postabicajok tortenete. Baromira felhaborito hogy erre van penz, lampara a mutoben meg nincs meg papirra a WC-ben. Szanalmas.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.21. 16:32:03

Hát, a kórházban ezernyi más ok miatt fogok izgulni, leszarom a moboltelefont .... pl : csak éljem túl ...

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.21. 16:33:58

nem,tudod én vöröscsillagos komcsi bérenc vagyok:D és hidd el valakinek számít a nokia3210ese, és hidd el a közös széfből csontnélkül lopnának...

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.01.21. 16:41:57

az egészségügy mindig a tönk szélére volt baszva...ezt belátni nem kell nagy tudomány,nem a széfek miatt nem lesz papír a wcben...soha nem is volt,se 4éve se 10éve...demagóg dolog visszaosztani ezt a pénzt más költségekre.

DrSzolon 2008.01.21. 18:55:37

hát én már lassan félek megbetegedni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.21. 18:58:12

Oké Moks, leülsz , és írsz egy szép hosszú listát , a címe ::

Miket kell rendbe tenni az egészségügyben ?

Hányadik helyre teszed a széfeket ?

Engem csak az érdekel, hogy most ilyen felfokozott helyzetben, ami most az egészségügyet körülveszi (kb. ha már nem találja el a vénát a nővér , máris Híradós ügy lesz belőle) , szóval miért MOST kell ezt a széfes ügyet nyomatni ? Nem volt rá lehetőség korábban, vagy nem kellene várni egy nyugisabb időre, amikor már 5-10-20 pontot kipipáltunk azon a listán ?

Csak irritálja az embereket ....

Valaki 2008.01.21. 22:21:31

Csak halkan mondom nehogy én is komcsi bérenc legyek, hogy ismerve a mai magyar közerkölcsöket valószínű kell a széf,a közös pedig ugyanúgy nem jó.A beteg lehet hogy a hálapénzt rakná bele.Alaphelyzetben az a szörnyű hogy KELL!Jó lenne ha nem kéne ilyen.Azért élből minden mögött a bizniszt látjátok.Szigorúan csak szoc-lib bizniszt.Biztos van még ezer fontos dolog valóban.De pont ez működjön jól ebben az országban?

Grege 2008.01.22. 09:24:04

Zero: szerintem sosem lesz itt a megfelelő idő a széfeknek, ahogy kinéz most (és korábban is) az eü :)
Sokkal inkább tartok attól, hogy jó szokás szerint bevásárolunk széfekből, aztán 3 év múlva már a 70% -a tönkre lesz bszva, nem lesz benne elem stb.

Illye 2008.01.22. 10:59:03

Valaki jól írta: az a lényeg, hogy a hálapénz nehogy eltűnjön:):):):)
Amúgy tényleg bosszantó, hogy széfet kell venni ennyi pénzért és még be is jelentik, hogy hú, életmentő intézkedés, mikor majd összeomlanak a korházak (pl. érdemes elolvasni az origón az aidses cikket, vannak illusztrációk az egyetlen aids specialista rendelőről Mo.-n.... én spec. be se mernék menni, mert egy putri szebb nála) vagy a gyerekeknek nem jut sosem pénz (folyamatos adakozásokra felhívó műsorok a tv-ben) és még sorolhatnánk... ki a faszt érdekelnek a széfek? Én voltam már sokszor korházban, sosem tűnt el semmim hála istennek. Szavazást kérek! Kell-e széf vagy nem?

simonmondja... 2008.01.22. 11:27:16

A kórházi széf szemléleti kérdés.

Ha a beteget nem trancsírozandó húsnak tekintjük, hanem szolgáltatást igénybevevő polgárnak, akkor

az egészségügyben gondoskodni kell arról, hogy benntartózkodás alatt ne lehessen megfosztani a jogaitól, a tulajdonától.

Kiszolgáltatott jogfosztott helyett maradhasson csak egy kuncsaft, akit kiszolgál az egészségügy.

Ez lenne a szemlélet, amit javasolok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 11:27:36

illye

kérésed teljesítve :)

Illye 2008.01.22. 12:01:28

Zero: köszi!:)

Simonmondja: a szemlélet helyes, én is szolgáltatási szektorban dolgozom (szálloda) és mindig próbáljuk a legjobbat adni a vendégnek, amit kaphat. Viszont ha rohadna a szálloda, nem biztos, hogy szobaszéfet vásárolnánk nagyon drágán...

Egy story: nem rég volt mandulaműtétem és még agyon nyugtatózva is felháborított, hogy az orvos a nővérkéknek azt mesélte, hogy volt a "nagy műtőbe" és ott milyen fasza szike van meg milyen műszerek, hogy azzal milyen jó volt műteni.... na ja, ez tényleg jó, csak engem nem a nagy műtőbe vittek, hanem a folyosó végi szobába és a forrasztópákával sütötték el a vérző ereket:)

Storynak jó, de átélni korán sem volt vicces.

simonmondja... 2008.01.22. 12:11:05

Illye.
Pedig a szállodaszektorban is a biztonság az első.
Nem lenne vendég, ha zárhatatlan, ajtó nélküli szobát ajánlanátok neki.
Pláne, ha minden kófic besétálhatna a szállodába is, mint a kórházakba.
Csak az nem megy be, aki nem akar.
Csak azon csodálkozom, hogy nem történt még ebből nagyobb baj.
Bár az is lehet, hogy történt, csak a kórházak nem dicsekednek el vele.


A műtő egy másik kérdés. Azért nem lehet lesöpörni egy fontos kérdést az asztalról, mert van egy másik fontos kérdés is.

simonmondja... 2008.01.22. 12:15:42

Mégegyszer plasztikusabban.

Feltrancsírozva, elkábítva kell megvédeni magunkat és tulajdonunkat az utcáról besétáló akárki bűnözők ellen.
Mintha az utcán feküdnénk kiütve.
Nem csak az egészségünk, az összes iratunk és lakáskulcsunk, minden tulajdonunk veszélyben van.

moRtiZ 2008.01.22. 14:26:28

A széfek kellenek, mese nincs. Az hogy prioritásba kb. 125 fontosabb dolog van ami kellene, az már más kérdés.

Illye 2008.01.22. 15:34:52

A szállodáknál szerintem nem az első a biztonság (persze fontos), de biztos te is jártál már olyan szállodában ahol nem volt széf. Ellenben az ajtó zárható volt és mivel a vendégek számon vannak tartva, ezért a lopás esélye gyakorlatilag minimálisra van redukálva (gyakorlatilag a szobalány tudna lopni, de ez rögtön ki is derülne). Én csak a mostani helyzetben azt nem értem, hogy miért nem lehet máshogy, több odafigyeléssel, szigorúbb felügyelettel megspórolni magunknak egy kis pénzt?
Én nagyon szívesen spórolok és a megszorításoknak se vagyok ellene ABBAN AZ ESETBEN, ha a megtakarított pénzt láthatóan NEMESEBB és ÉGETŐBB célokra és problémák megoldására fordítják a politikusok. Ameddig ez nem látszik, addig meg amilyen az adjon isten, olyan a fogadj isten.

simonmondja... 2008.01.22. 17:30:23

Illye
Az utcától a kórházi ágyadig semmi nem zárható a legtöbb helyen.
Az ápolók pedig százával mászkálhatnak egy nagyobb kórházban. Ha ők lopnak, sosem derül ki, hogy ki volt - így kirúgni sem lehet a tolvajt.

A biztonság a legfontosabb a szállodában is. Ha szuper a szoba, de nyitott, mint egy kórterem, és idegenek is alhatnak benne, nem sokkal különb, mint a parkban aludni. Egy fillért sem adna érte senki.

A cél nemessége és égetősége relatív. Kinek, mi nemes és mi égető.
A biztonság viszont nem hülyeség.

Illye 2008.01.22. 18:14:17

Úgy. Relatív, nekem annyira nem fontos a széf, neked igen. Nincs ezzel semmi baj. Sőt, tudunk ellene tenni bármit is? Ez van, kész. Amúgy meg mi van, ha magát a széfet lopják el? Vagy hogy oldják ezt meg?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.22. 19:14:17

"Amúgy meg mi van, ha magát a széfet lopják el?"

LOL, ez mekkora :))

Ja, amúgy meg a szálloda szobárt vagy 20 000-et fizetsz egy éjszakára, így elvárható a széf +minibár + ingyenpornó :)

A 8 ágyas korterem kicsit más árfekvés ...

simonmondja... 2008.01.22. 22:20:24

Az uszodában is van páncélkazetta és zárható szekrény, vagy kabin.
Az is luxus egy keleteurópainak?

Illye 2008.01.24. 19:22:57

Nem luxus, de ne akarjunk már európai színvonalat, ha még a balkáni színvonal alpjai sincsenek meg.

sültcsirke 2008.01.24. 20:41:03

Sztem sem égető a széfek vásárlása, ha mondjuk egy életet meg lehet menteni egy széf árából. Sarkítok egy csöppet, de ez a tény. Az egészségügyben rengeteg dologra lehetne költeni és a széf nem tartozik ezek közé, mert pont nem ment életet. A lopásos dologra is tudnék megoldást. Nővérpultban egy zárható széf, naponta egy nővér kinevezve a kulcscigölésre. Mindig más, és Ő felelne. Műtét után, meg ha már észnél van a beteg akkor úgyis ott van mellette a teló és nem a széfben tartja pölö. A hálapénzt meg már odaadhatja a dokinak ( ez kicsit morbid poén ). Tehát az egy széfes megoldás nem rossz, csak nem többkulcsos. Kicsit olcsóbb lenne? !
Hozzáteszem egyes kórházaknak gőzük nincs hova teszik fel a széfet mert nincs hely a kórteremben. alig van két ágy között hely, ahova a tálalót teszik, és minden mozgatható, hiszen a kis helyet csak gurulós izékkel lehet megoldani. Majd egy éppen nem tud felkelni beteg három hétig, mondjuk a szemközti falon lévő széfet nézegeti, és így csá a telónak, meg úgy mindennek. Persze ha valakinek van családja, akkor ez is megoldható, az értékek otthon műtét után vissza. Ha nincs családja, akkor bizony nézegetheti a széfet messziről. Szóval nagyon nincs értelme az egy ágy / egy széf megoldásnak és pénzkidobás. Álláspontom az, hogy ez eléggé látványos, tök fölös attrakció, van aki be is veszi, és valaki nagyon sokat szakít vele.

süti beállítások módosítása