Skip to content


       Szűrés lista

Itthon más a helyzet ?

Mindenki szörnyűlködött, amikor a TV 2 Napló és RTL Klub bemutatta, hogy a Blaha Luja téri késelő honnan származik, az erdélyi Gyergyószentmiklós melletti tekerőpataki cigánytelepet. Jöttek a szokásos reagálások, "Ilyen országot hogy vehettek fel az EU-ba" meg a többi hasonló.

Miért, idehaza más a helyzet ? Csakhogy azt nem mutatja be a TV 2 Napló vagy az RTL ?
Nézzétek meg ezt a videót , és a kérdésem csak ennyi:

Hogy lehet ilyen hely egy megyeszékhelyen (főleg!), a lakótelep mellett ?
Nem tesz senki semmit ? MIt lehetne tenni egyáltalán ?

Romatelep Szolnokon (A Hirszerzo.hu videója)




Címkék: közélet társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr93313047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

valaki§ 2008.01.27. 13:44:38

El fog jönni az idő amikor át kell menni önbíráskodásba!Nem lesz más út!!...
A hatalom csődje ami itt folyik!
KÁOSZ!!Ez élteti őket és ez ellen nem fognak tenni semmit!!!!!!Az ügyeletes rendőrfőnök vigyorogva a szája sarkában mondja:az ő is félti a gyerekét !!!
Emberek ébresztő!!!!!!!Ez Budapest FŐRENDŐRE!!!
SZÉGYEN!!!!!!!

feherember 2008.01.27. 13:46:10

talan nem veletlenul vannak ezek a szelsoseges indulatok, mindig azt mondjak, hogy segiteni kell oket. persze rendben van segitsunk, DE MEDDIG MEG?
ok leszarjak hogy nekik is vannak kotelezettsegeik, nem nekik CSAK jogaik vannak.
ha ok nem akarnak - marpedig nem akarnak - sosem valtoznak meg.

es egy elotem szolonak en is ismerek "normalis, jo" ciganyokat, mind egy helyen van, 2 meter melyen es 3 kobmeter fold van felettuk...

Oregon (TM) 2008.01.27. 13:47:14

viktor134: ha izraelben (vezer tolerans orszag) lehet 8 meteres falat epiteni, akkor azt hiszem nekunk sem lehet tilos. Talan ettol meg nem leszunk Nacik! :)
Mert ugye, akkor izrael is az. :)

Töppedt Medve 2008.01.27. 13:50:29

senkise: Mostmár egészen biztos, hogy te valami teljesen más bolygón élsz. Az amiről írsz köszönőviszonyban sincs a valósággal. A tisztaság, rend és kultúra nem pénzkérdés. A bűnözés bár valóban nagyobb mértékben van jelen a szegényebb rétegekben, de ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy a szegényebb rétegekben az erőszakos bűncselekmények 90 százalékát cigányok követik el. Ez nem vitatható kérdés, ez tény, amit statisztikákkal lehet bizonyítani. Persze biztosan a statisztikák, meg a matematika is rasszista...mellesleg azt tudtad, hogy a fővárosban a felnőttek által elkövetett életelellenes (vagyis gyilkosság) bűncselekményeknél 17 elkövetőből 14 cigány? Ez is rasszista statisztika tudom. Ez vidéken valószínűleg még durvább. Ja és ez a "vannak normális cigányok is blablabla" szöveg amit minden liberális pöcs ismételget, ez röhej. Persze, hogy vannak normális cigányok. Nem erről van szó. Arról van szó, hogy a normális cigányok a cigányságon belül a 2 százalékot sem teszik ki. Tehát amikor cigánybűnözésről beszélünk akkor a többségről beszélünk és ezért nem említjük a kisebbségen belül lévő elenyésző számú normális embert. Mellesleg az is érdekes vitakultúráról tanúskodik, hogy nem a témáról kezdesz el vitatkozni, hanem egyből azzal jössz, hogy: "de a fehérek" stb. Tereled a témát, miközben elsiklasz a problémák felett. Az a baj a hozzád hasonló félművelt marhákkal, hogy az ostobaságotok mellé határozottság társul.

Többet nem akarok a szövegelésedhez fűzni, így is többet írtam, mint kellett volna.

Megtöpörödött Leves · http://leveskocka.blogspot.com 2008.01.27. 13:52:27

Én csak annyit tennék ehhez hozzá, hogy vannak tények, amiből az jön ki, hogy semmi értelme az egésznek. A cigányok ilyenek és kész. Finnországban több, mint 50 éve rengeteg pénzt és energiát, időt áldoznak az ottani cigányság helyzetének javítására, társadalmi beilleszkedésük megkönnyebbítésére. Olyan ötlet is volt, hogy a segélyeket (aminek összege megfelel egy átlagos finn polgár jövedelmének) taníttatásokhoz kössék, sőt, ha ezt megteszik, ingyen (!) lakásokat kapnak, ellátást, bármit, szóval etették-itatták, jóltartották őket, mint a szállodákban. Egyetlenegy dolgot kértek csak cserébe: a felnőttek dolgozzanak (nem kell 8 órában, csak csináljanak valamit), a gyerekek meg járjanak iskolába. Ma ugyanitt tartanak. Semmi értelme nem volt az egésznek.
A magyar kommunizmus alatt is csináltak egy hatalmas kísérletet a cigányokkal. Az ártatlan embereket, polgári és egyházi reakciósokat (ilyen volt a mi családunk is) kirakták kényelmes, nagy küzdelem árán felépített otthonaikból, és kitelepítették őket. A megüresedett lakásokba cigánycsaládokat raktak, szintén jól tartották őket, kiváncsiak voltak a kommunisták, ezzel, hogy áthelyezik őket egyik napról a másikra egy sokkal magasabb szintű jólétbe, milyen hatást érhetnek el náluk. Semmilyet. Ugyanott tartanak ők is.
Bátyám azt szokta mondani, a cigányság azért nem tud felemelkedni, jobb körülmények között élni, mert a 20. század óta megszigorított és ellenőrzött országhatárokkal nem tudnak mit kezdeni, nem tudják teljesíteni azt, amit a vérük követel: a vándorlást. Ha a korabeli irodalmat megtekintjük, amikor a vándorlások még divatban voltak, a cigányság semmiben nem ütött el a magyarokhoz képest, csak annyiban, hogy nem volt állandó lakhelyük. Tőlük lehetett a legjobb csecsebecséket, tárgyakat, dolgokat beszerezni, sokszor tisztelték is őket és mivel állatok segítségével vándoroltak, ők voltak a legjobb kuncsaftjai az állatorvosoknak, az ő lovuk szőre csillogott a legszebben.

bob 2008.01.27. 13:53:45

hiszem és remélem,hogy 2010-re lesz olyan politikai alternatíva,akik bemerik vállalni,hogy a cigányokkal másképen kell bánni! ezeket az ösztönlényeket meg kell fékezni,ha az elkövetkező 50 évben biztonságot akarunk ebben az országban! ébresztő,mert a 24. órában vagyunk!

Izé, én vagyok a rasszista? 2008.01.27. 13:53:51

Erröl a motor útról van szó?

www.securifocus.com/portal.php?pagename=hir_obs_reszlet&&i=4625

"Kőzápor a tűzoltókra Szolnokon

Nádas és avartűzhöz riasztották a szolnoki tűzoltóknak pénteken kora este, a lánglovagokra a környéken élők kőzáport zúdítottak – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség Erdélyi Tibor sajtóügyeletestől.

Szolnokon, a Motor út és a Gyökér út között határolt területen foltokban égett az avar illetve a nádas. A tűzoltók három tűzoltó-gépkocsival érkeztek a helyszínre, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal hozzáláttak a tűz oltásához. A munkálatok közben azonban a közelben lévő épületekből az ott élő - nemzetiségi kisebbséghez tartozó emberek - a rendőri jelenlét ellenére valóságos kőzáport zúdítottak az oltást végző tűzoltókra, illetve a tűzoltójárművekre. Két tűzoltót menekülés közben a hátán talált el 1-1 kődarab, csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt sérülés. Az egyik tűzoltójárművet is több találat érte, festékleverődést okozva. A helyszínen lévő, nemrég átadott új Mercedes tűzoltóautót a lánglovagok saját testükkel védelmezték a kőzápor ellen. A tűz oltását - miután a támadás alábbhagyott sikerült befejezni.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség"

Szóval nekik nem tetszik valami?

szegedi 2008.01.27. 13:55:28

Szegeden ismerek olyan kocsmát, ahol hypóval mossák sűrűn a pultot, mert a "c" kategóriások nem bírják a szagát és nem jönnek be :)

xyz 2008.01.27. 13:59:43

Az a legnagyobb baj (és nyugodtan nevezhet bárki ezért rasszistának), hogy bizony vannak öröklött különbségek is "fehér" és cigány között.
Gondolok itt például arra, hogy egy meglehetősen rendezett körülmények között élő és DOLGOZÓ cigány anya lazán összeverte fia tanárnőjét (természetesen a gyerekek szeme láttára), amiért az meghúzta a fia fülét. (Azt már csak megemlítem, hogy a fiai a viszonylag korrekt nevelés ellenére is inkább az alvilágban dolgoznak becsületes munkahely helyett...)
Szóval ennyit erről.

Prophet 2008.01.27. 13:59:56

A népszabi (vagy népszava) egyik onlájn cikkében erről ír egy elfogultságtól mentes, korántsem kormányközeli szerző. Azt írja, hogy miután Olaszországban egyre inkább növekedett a cigánybűnözés, és egy olasz nőt brutálisan meggyilkolatak (esernyővel lyuggatták ki a fejét) a biztos nemcigányok, megelégelték ezt a hatóságok, az ottani romaképviseletek is (!!!), és úgy döntöttek, ebből elég. Szögesdróttal vették körbe a putrikat, a vándortábborokat vagy fegyújtották, vagy ledózerolták. Nem kaptak letelepedési engedélyt a "román bevándorlók", és így sikerült a helyzeten változtatni. Biztos valami Mussolini növendék találta ki! Az persze érdekes, hogy ezt még egy baloldali ormány (Prodi vezetésével) is képes volt véghezvinni. Ha van rá hajlandóság, bármi lehet. Itt basznak rá, az a jó, ha a gádzsó fél a nemcigánytól. Tudatos megfélelmítés ez, tulajdonképpen cigányterror folyik. És ezt egy fél ország tapasztalja. Szerencsére a nyugati országrészben ez még nem gyűrözött be, itt viszonylag normálisak a körülmények.

fehérasszony 2008.01.27. 14:05:39

mennyivel jobb is lenne olyan boldog tudatlanságban élni, mint "senkise" :) vagy mégsem????

movhu 2008.01.27. 14:07:19

Nem kellene más, csupán megkülönböztetés nélküli eljárás. Ne kapjon se minuszt, de PLUSSZT se azért valaki, mert cigány.
Ráadásul olyan ne kapjon az életben többet gyest mag családi pótlékot, akinek a gyekre éhen hal :(

Dr.White(man) 2008.01.27. 14:07:25

Kedves senkise! Veled ellentétben rasszista vagyok, és utálom a cigányokat.
Az adómat eleve levonják a fizetésemből, és nem csalok adót. Szarás után megmosom a kezem és nem terjesztek járványokat. Veled ellentétben én metrón/buszon/villamoson járok Pesten, a Blahán és az Örsön gyakran megfordulok, sőt Újpesten is. Javaslom, párszor Te is keresd fel ezeket a helyeket, és kiváncsi leszek a véleményedre, ha Téged is mellbeszúrnak, mert nem adtál cigit egy halmozottan hátrányos helyzetű polgártársadnak.
Bizonyára megnézted a videót, de ugye nem tűnt fel, hogy az ajtó nélküli házban vígan megy a szinestévé? A műholdvevő parabolája már nem fért bele a kamera látószögébe... De nekik nem segít senki. Miért is kéne segíteni? Menjek oda és hajoljak le a csokipapírért, amin a "gyermek" tapos tiszta ciőjével?
Különben nagy ívben leszarom, ha valaki rasszistának nevez. Az vagyok. És akkor mi van?...

nyekk 2008.01.27. 14:12:33

Azért ott a filmen ahhoz, hogy azudvaron a bejáratig ne álljon a fos, a szemét, esetleg az ottlakók is hozzájárulhatnának (takarítás módszerével) Még pénz sem kell hozzá. De hát ezek cigányok.Nagyon az utolsó pillanatban vagyunk ahhoz, hogy rendet teremtsen a hatalom. Aki hajlandó beilleszkedni a társadalomba, annak segítség, aki nem, annak kutyakorbács, rendőrterror meg hasonlók.

helixP 2008.01.27. 14:20:53

Nyilván nem normális, ahogy élnek, szerintem sem a segélyekből kellene fenntartania őket az államnak, meg KELL fékezni a bűnözésüket, munkát kell nekik adni, de könyörgöm, ne a magyar gárda tegye ezt...

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 14:21:20

Inkább azt kellene megnézni ebből a szolnoki cigánytelepből mennyi cigány politikus, helyi cigányvezér gazdagodott már meg ... , és itt van a probléma valódi gyökere.
Az állami milliárdok nem jutnak el ezen leszakadt rétegek felzárkóztatására, mert közben átalakulnak luxusautókká, palotákká ... -

nyekk 2008.01.27. 14:24:37

Egyet már említett is a ritka fogú kolléga. Farkas Flóriánnak hívták.

WhitePower 2008.01.27. 14:28:37

Szerintem erre a problémára az lenne a legjobb megoldás, ha elkerítnének "nekik" egy pár négyzetkilométeres részt (persze nem Mo.-n), felhúzni a terület köré egy 10 m magas, 10 m széles vasbeton falat, a tetejére szöges drótot és a szöges drótba meg 400 V-ot vezetni (én még segítenék is az építésben, meg az oda hordásban:)

nem vagyok rasszista,de az ember színe FEHÉR 2008.01.27. 14:29:40

Azt mondta Bátonyba az egyik cigányasszony az önkörmányzatba amikor nem kapott segélyt,hogy ,,ennek a köcsög országnak fogok én gyereket szülni!!
Ki a faszom kérte,hogy szűljön a mocskos redvás gyereket ennek az országnak?? Elköttetném az összeset!

Megtorló 2008.01.27. 14:30:40

Nah aki itt bárkit rasszistának nevez az nyugodtan kiköltözhet egy hasonlóan berendezett lakónegyedbe és rájön hogy melyik nép itt a rasszita.Én is szolnoki vagyok ugyhogy nekem nem kell sokáig mennem hogy hasonló szinű egyedekkel találkozzak. Az mi hogy megyünk az utcán este a belvárosba haverokkal és a túloldalból egy kb 10-fős cigánybandából átordibálnak hogy büdös magyarok megbaszom a k*rva anyátok?..
Most őszintén ki a rasszista?
Én azt tudom mondani hogy erre a rettentő igyéntelen nagypofájú bünöző tróger tirpák népre két alternativa létezik..

-A kiirtás(én ennek jobban örülnék)
-Az eltartás(ez megy most és ennek nem örülök és szerintem semmelyik magyar sem)

Én még nem dolgozok de látom hogy milyen nehéz ebben az országban tisztességes munkával megélni mind a 2 szülőm fejenként 2 munkahelyen dolgozik azért hogy én és testvérem megfelelő körülmények között tudjunk élni. Szüleim egyik munkából rohannak a másikba hogy minden rendben legyen...
Ezek a mocskok itt sirnak hogy milyen körülmények között élnek hát istenem nem kell eladni tetőröl a cserepet nem kell eltüzelni a gerendákat az ajtókat az ablakokat hanem szépen el kell menni dolgozni.. De az sokmindent elárul hogy a cigány szótárban a munkára nincs megfelelő jelentés szóval ők ezt a tevékenységet nem is ismerik persze a lopásra biztos lenne vagy 2000 találat különböző uninteligens megfogalmazásokkal..
Szerintem azzl hogy iskolába járatnánk őket csak a saját sirunkat készitenénk elő mert ha tudással rendelkezne ez a faj mit meg nem engedne magának, hát most szinte mindegyik olyan buta mint a tök és mégis eszméletlen sokat megengednek magugnak hátmég ha fejükben ész is lenne...

Ami legjobban idegesit ebben a k*rvára liberális országban hogy ezeknek a tetveknek már lényegesen több joguk és előnyük van mint a magyaroknak,én ezt mint magyar nevetségesnek találom hogy én megvédeném magam egy roma származású kissebségi emberrel szemben és én olyan sérülést okoznék neki ami 8 napon túl gyógyulna biztos lesittelnének fajgyűgyölés és kisebbség bántalmazása miatt,még ha ugyanezt egy familiárisan túlpigmentált ember követi el egy magyarral szemben akkor szépen el is sétálhat mert hogy ő itt a kisebbség,én ugyvok vele szerintem a kisebbségnek kéne meghúzni magát ebben az országban és nem a magyarnak félni ezeknek a retkektől örüljenek hogy itt élhetnek ezek a pudvák,ki kéne őket toloncolni ugy mint ahogy a svédek tették.

Rendőrség se mer lassan semmit se tenni ellenük mert nagyon sokan vannak és ezek bandába veszélyesek csak, nem félnek semmitől nem érdekli őket semmi féle jogszabály.

Lényeg a lényeg hogy valamit tennünk kell addig amég nem éri el a népességük száma a magyarokét mert onnantól kezdve már nagyon késő lesz ott végünk lesz és ezt nem hagyhatjuk mi vagyunk a legősibb ország egész európába ezt nem lehet csak ugy szó nélkül hagyni....

Flea 2008.01.27. 14:30:56

Addig jó, amíg nem állnak rá a heroinra. Akkor majd lesz nemulass.

g 2008.01.27. 14:32:53

Szerintem a problémát csak erővel nem lehet megoldani. Ha elkezdünk falakat építeni, több rendőrt rájukküldeni, önbíráskodni stb. azzal legjobb esetben is csak átmeneti javulást lehet elérni, mert aki véletlenül kijön a falon kívülre / megússza a verést csak még frusztráltabb+agresszívabb lesz. Az elkülönítési politikák szerintem soha nem a liberálisok nyafogása, hanem a folyamatosan növekvő belső feszültségek miatt buktak meg.

Szóval szerintem törvények alap betartatásán túl hosszabb távon egy normális segélyezési+segítési rendszerre van szükség, mert nincs más alternatíva. Ebben persze kevesebb pénzt kapjanak ha dzsuvában élnek, többet ha tesznek valamit, stb, nyilván jól ki kell dolgozni. Pozitív motivációval nagyon sokmindent el lehet érni és társadalomnak is érdeke, hogy valahogy kirántsa a tagjait a mocsokból, nemcsak a cigányokat.

Persze ehhez annyi pénz -nemcsak segély, hanem pl. szoc.munkás fizetésre, munkahelyteremtésre- és értelmesen gondolkodni képes politikus kéne, amennyi Mo.-n még biztos sokáig nem lesz...

máfa 2008.01.27. 14:40:03

"ez az igazság, nem segítenek semmiben" Segíts magadon az Isten is megsegít.Arra miért nem gondol egyik sem, hogy munkát kellene keresni?Ha szegény vagy akkor is lehet tisztasságot és rendet tartani.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 14:40:49

WhitePower 2008.01.27. 14:28:37

Igen ez nagyon racionális, kivitelezhető megoldásnak látszik. Még egy két ilyen ötlet?

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 14:44:29

A lényeg a valódi felzárkóztatás lenne nem a segélyek osztogatása viszont v.mennyi politikai elit, úgy tekint a cigánykérdésre, mint egy nagy tömegre, akiket négyévente meglehet venni. Letudnak minden segélyekkel különböző díszcigányok megvásárlásával.

Alapvetően ez inkább szociális probléma egy időzített bomba az csak egy vetülete a kérdésnek, hogy a cigányság jelentős hányadánál ez a probléma súlyosabb kérdés.

Nem a cigány politikusokat kell megvenni, akik a kisújjukat sem mozdítják a cigányságért csak elvannak a luxus autóikkal, és kihasználják a többieket.
A cigány gyerekeket kötelezni kellene mindjárt az oviba való részvételre ahol is nem szabadna egy csoportnak több gyermeknek lennie 10-12 főnél, hogy kezelhető, és haszna is legyen a csoportnak az idő eltöltésén túl. Az iskola előtt sok esetben szükséges lenne egy év felkészítő tagozatra.

A cigány gyerekeket mindemellett segély helyett közvetlenül kellene céltudatosan támogatni 18 éves korukig pl. a gyerek hozzájusson olyan alapvető dolgokhoz, mint megfelelő étkeztetés, taneszközök, ruházat.

Az iskolában szintén képtelenség a gyerekeket 25-30-35 fős soztályban felzárkóztatni, szinten tartani, integrálni, aki tanított v.ha ezzel tisztában van.

Egy 10-15 fős osztályban megfelelő pedagógusgárdával, támogatással a cigány gyerekeket gond nélkül lehetne integrálni mindamellett szükséges lenne pl. ilyen programok központi vagy helyi szintű támogatása is: romalap.extra.hu/page.php?90 iskolai mentor program.

A másik fontos kérdés a számítástechnika, mint a jövő záloga:
romalap.extra.hu/page.php?96

Persze a gyerekek gondolkozásának megváltoztatásához szükséges a szülők életmódjának megváltoztatása. Érdekes azok a roma családok, ahol a szülők dolgoznak semmiben nem különböznek egy magyarszki családtól ...

A szülőket kell visszavezetni a munka világába ne csak a gyerekgyártás legyen az egyetlen alternatíva. Viszont a pár általános végzettségekkel nem találnak munkát, vagy csak minimálbéres rabszolgaság marad nekik. A szociális juttatásokat továbbképzésekhez kellene kötni , és az általános iskola + szakma v. érettségi megszerzéséhez.

skas 2008.01.27. 14:49:16

Ha csak annyi joguk lenne mint nekem magyar állampolgárnak rég eltakarodtak volna ahova valók az igénytelen állat fajtájukkal együtt. Ezek 10, 20, 50 meg több száz éve is ilyenek voltak akkor se dolgoztak és nem az elfogadott társadalmi normák szerint éltek. Ezért is utálják őket az egész világon. De a hülye bezzegmagyar majd ő felemeli őket meg minden. Csak azt nem vágom, hogy aki annyira ajnározza őket az egy sem a közelükben él és enm is tesz ebbe az irányba lépéseket, hogy egy interaktív valóságos közösségben rájöjjön mi a helyzet. Amíg ilyen emberek hozzák meg a velük kapcsolatos törvényeket addig nem is fog változni semmi. Egyébként tudja valaki hány kisebbség él az országban? Az átlag valszeg nem mert a többivel semmi gond nincs soha csak a cigókkal, ez hogy van?

Prophet 2008.01.27. 14:50:44

Amúgy érdekes belehallgatni, miről beszél a "szóvivő". Az az Orbán jöjjön le ide, meg a Farkas Flórián, nem csinálnak itt semmit! Meg a pógármester se, az nézze meg mi van itt (patakmeder tele szeméttel). vajon tudják, kik vannak kormányon? Ehh

BLovi 2008.01.27. 14:53:43

"Nyilván nem normális, ahogy élnek, szerintem sem a segélyekből kellene fenntartania őket az államnak, meg KELL fékezni a bűnözésüket, munkát kell nekik adni, de könyörgöm, ne a magyar gárda tegye ezt..."

Ők csak felhívják a problémára a figyelmet, nyílván ők sem tudnak sokmindent tenni és nem is ez a céljuk. De mivel legalább felkavarták az állóvizet, már megérte! Azóta mégiscsak többet beszélnek a köztudatban a témáról és talán több embernek nyílik fel a csipája, elsősorban budapestiek közül. Normálisan működő társadalomban nem lenne szükség Magyar Gárdára és akkor nem is támogatnám. Ilyen politikai és társadalmi viszonyok között ellenben én támogatom.

Garfield 2008.01.27. 14:56:32

Mikor a sajto nyilatkozik szegenysegben elokrol, SOHA de SOHA nem hangzik el, hogy tulajdonkeppen egy 3-4-5-tobb gyerekes csalad
mennyi segely kap eves szinten. Nem csak a szocialis segelyrol beszelek.
Csaladi potlek, futestamogatas, villany, ingyenetkezes gyerekeknek, es szamtalan mas jogcimen OSSZESEN.
Ez tenyleg erdekelne! Ha valaki tud ilyen adatot kerem tegye kozze.
Azt gondolom, az atlag ember ledobbenne ezen, talan ezert nem teszik.

A masik dolog, ami aggaszt, az az hogy a hozzaszolok nagy tobbsege azt irja, az adoforintok (szja) mennek erre a celra.
En azt gondolom mar az regota nem igaz. Mig volt privatizacio, addig az onnan befolyt penzek egy resze ment erre a celra.
A masik jelentos forras pedig a hitelek. milliardok. Ki fizeti vissza? Aki megkapta, elcigarettazta, bedobalta a jatekgepbe?
Hat igen ugy tunik ez is a kovetkezo dolgozni tudo, akaro generacio feladata lesz.
A legrosszabb talan a jelenlegi 40 - 50 eves korosztalynak.
20-30 ev munkaviszony mogottuk, 10 - 20 elottuk. Ok termelik ki a jelenlegi nyugdijakat, tartjak el a fiatalabb generaciot, a szegenysegben elo kissebbseget, es mire nyugdijba mennek (mikor??? addig 5-szor toljak ki a ny.korhatart).
Addigra a nyugdijrendszer reformja lezajlik, ami azt jelenti, hogy kb. a minimumnyugdijat kapjak atlagosan, 40 ledolgozott evvel mogottuk. De ez egy masik sztori.
Hozzateszem en nem vagyok tagja ennek a generacionak.

A problema alapja:
- sokan vannak, es egyre tobben lesznek, igy e problema gorgetodik elottunk, 20 ev, a gyerekek (18 ev alatt) 50%-a lesz roma.
50ev es a lakossag 50%-a. Oreg magyarok + fiatal romak. Milyen lesz ez??? Mar most sem tanacsos ejjel kimenni az utcara sok helyen...

Sehol a vilagban nincsenek sikeres megoldasok az ilyen tipusu eletvitelt elo "emberek" nagy tomegben torteno "felemelesere".
Legalabb a szaporodasukat kellene csokkenteni, csaladpolitikaval, kemeny, hatarozott lepesekkel.
Lasd USA! milliok elnek kukazva, csoveskent. Az az orszag (pedig a GDP kisse magasabb mint Mo-on) nem engedheti, engedhette meg maganak ezen emberek felemeleset. (Ok mashogy gondolkoznak! Ha dolgozol, van penzed, ha nem nincsen!)
Hat mi majd megmutatjuk a vilagnak, megha belerokkanunk is. Nekunk biztosan sikerul a felemeles. Igaz 300 ev nem volt eleg...
A baj, csak az, nem a politikus fog belerokkanni a rozsadombon, hanem, a kozhivatalnok, a melos, a becsuletes dolgozo ember, akinek ott a lakashitel a nyakan 25 evig, mert neki nem jar ingyenlakas, segely...

Mi a velemenyetek?
A segelyrol az adat pedig tenyleg erdekelne.
Garfield

Prophet 2008.01.27. 15:00:13

A megoldás, ha már oktatásról beszélünk ténylegesen a szegregáció lenne. Szegregálás az integrálásért. Ha deviáns magatartás tapasztalnak otthon, azt hozzák magukkal. Viszont ha az ilyen gyerekekkel képzett szakemberek foglalkoznának, megfelelő eszközökkel, és megfelelő körülmények között, néhány év nevelés után beilleszthetnék őket a rendes tanmenetbe. Például a felsőbb osztályokba, 5-től már járhatnának együtt a viselkedni tudó gyerekekkel. Persze erre nem sok esély van, hisz a legtöbb esetben krétára sincs pénz, meg zárják be sorra az iskolákat, egybevonják az osztályokat (30-40 fős osztály??). Nem hogy külön iskola és szakembergárda! De majd ha lesz digitális tábla, meg minden gyereknek palmtopja, akkor rendbe jön minden. Megígérték végül is.

doktor.dikhed 2008.01.27. 15:01:33

Anyai ágon a nagyanyám annak idején cselédként dolgozott fiatalon...mégis tisztességesen felnevelte, iskoláztatta a gyerekeit, nem koszban és szemétben éltek.

Attól, hogy valaki szegény, nem kell maga alá szarnia. A szemetet lehet egy helyre gyűjteni, nem szétdobálni a portán stb...

A kezemet összetenném, ha ingyen kapnék egy kertes házat, az tuti, ezek meg széttúrják az egészet. Komolyan felháborító, hogy az állam olyanokat támogat, akik nem, hogy nem fognak termelni (pedig megtehetnék), hanem még további pénzbe kerülnek.

Elég gáz, hogy fiatal diplomásként semmilyen esélyt nem látok rá, hogy 40 éves korom előtt saját lakásom lesz, ezeknek meg az ölükbe hullik...

Hiába, aki dolgozik, nem ér rá pénzt keresni.

WhitePower 2008.01.27. 15:03:55

Carnivora 2008.01.27. 14:40:49
Van több ötletem is, de közülük csak a sterilizálás a leghumánusabb (de ez is többe kerülne, mint amennyit megérdemelnének) ATOMOT NEKIK

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 15:08:57

WhitePower 2008.01.27. 15:03:55

Esetleg v.mi olyasmi ami összeegyeztehtető a humanisztikus elvekkel az Uniós, Nato-s elvárásokkal :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:11:30

A Magyar Gárda semmit sem tesz és nem is fog. Egész egy PR-fogás hogy felhívják a problémára a figyelmet.(amúgy meg mit tennének? és kik ? a 20 éves vézna suhancok a Gárdában?)

Viszont előbb vagy utóbb 100%, hogy lesz egy nagy Gárda-roma verekedés, nem lesz majd mindegy hogy ki kezdte ...persze , előre sejthetjük milyen eredményt fognak "kihozni" ...

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 15:15:04

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:11:30

A Gárda a Jobbik marketingeszköze. Ennyi. Se több sem kevesebb.

Nem lesz semmiféle gárda-cigány verekedés ez megint csak a médiában a hangulatkeltés a szenzáció kreálás része ... Olaszliszka után is hetekig ment a sóder, hogy skin csapatok meg ilyen olyan szélsőjobb özönli el a falut cigányt írtani ... -

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:15:27

WhitePower

Sajnos "ATOM" csak Pakson van, de ilyen célra nem felhasználható ....

De miért nekünk kellene kitalálni a megoldást?
Nem MI kapjuk ezért a fizetésünket ...
Persze az egész levét mi isszuk meg :-(

Amúgy ami igazán értdekelne, álljon ki a 4 párt, és mondják el ŐK hogyan oldanák meg a problémát ?
Mi a programjuk ? Mit tettek eddig ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:17:17

Carnivora

Biztos vagyok benne hogy lesz, lésd Kende felbukkanást a 8.ker-i gyűlésen.
Tudod, elég egy provokáció, egy pofon, egy betört orr, és máris rá lehet majd hóni az geész Gárdára és feloszlatni ...

Szar lehet a ballib oldalnak, hogy idáig nem volt ilyen "eset" , lehet is érezni a tehetelen erőlködésüket ....

foggy day 2008.01.27. 15:23:47

foggy, mint ügyeletes rasszistázó...
az a baj, hogy te cigányt csak armani öltönyben és clk merciben láttál eddig...
indítsd el a gyerekedet minden reggel olyan buszon, ami hemzseg a gethes, taknyát-nyálát egyszerre nyelő cigánypurdéktól...
költözz le egy ilyen településre...
légy a barátjuk...K. Pisti után...

Nincs gyerekem
Borsodban nőttem fel egy kistelepülésen
Voltak cigány osztálytársaim
Bp-en a 7es busszal járok, szal tudom miről beszélsz
bocs

Joey85 2008.01.27. 15:24:11

Valóban így van, a rend és a tisztaság, nem pénz kérdése, hanem az igényességé.

Valóban kevés cuccuk van, de még azt sem rakják rendbe, a ház körül is összetakaríthatnának.

Ott az a konténer, még félig sincs, de körbe van terítve szeméttel.

Ugyanakkor ha nincs senki sem a házban, akkor minek megy a tv?

foggy day 2008.01.27. 15:27:01

StatariusOrator 2008.01.27. 12:08:58
foggy day, nem tartom magam rasszistának, de a törvény MINDENKIRE vonatkozik, és ha valaki ezt bőrszíne miatt nem vonatkoztatja magára ("biztos azért mert cigány vagyok"), nem én vagyok az aki megkülönböztet, hanem saját maga, és ha nem képes beilleszkedni, tényleg tekerje el a vázast (csak ne az enyémet) Amíg nem vonatkozik mindenkire a törvény, senki ne várja, hogy a tisztességes dolgozó ember felállva tapsol, hogy brávó a következő milliárd ment el egy mocskos, tróger, agresszív, beilleszkedni nem tudó népség támogatására. Ne legyen már illúziónk: 300 év alatt nem sikerült beilleszkedniük, akkor most pár év alatt sikerülne?


Az, hogy rasszista vagy-e vagy sem, nem azon múlik, hogy annak tartod-e magad...Ezt ékesen bizonyítja a hozzászólásod is.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 15:28:22

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:17:17

Kende egyszerű provokáció, ahogyan Tomcat kimegy bohóckodni ilyen gyűlésekre ... Az ilyen szélsőjobbos, szélsőbalos gyűlésekre meg láthatjuk nem éppen az társadalom esze jár ... a reakciók is várhatóak voltak. Alpári fröcsögés ...

Elég megnézni a netet megjelent a kuruc.info a nevetséges stílusával jó alacsonyra téve a mércét a balosok persze ezt nem hagyhatták, így még az alá is becsúsztak a partizános oldalukkal ...

Kis magyar abszurdum ... miközben a problémákkal senki nem foglalkozik megy a vihar a biliben. -

Töppedt Medve 2008.01.27. 15:29:42

Egyébként érdekes a videóban, hogy a házba belépve minden csupa mocsok. Azt például mibe kerülne kitakarítani? Csinálja meg azt is a szar magyar ember aki a házat adta? Mik vagyunk mi nektek ti retkek, hogy segítség után így viselkedtek velünk szemben?

Töppedt Medve költői kérdéseit hallották.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 15:32:22

Joey85 2008.01.27. 15:24:11

Figyelj a probléma gyökere ott van, hogy soha nem mutatta meg ezeknek az embereknek senki, hogy lehet máshogy is élni nem kaptak semmiféle nevelést.
Tudod ilyen maihoz hasonló szövegek már előfordulatk a történelemben a kunok betelepülésekor ... csak a kunokat bizony integrálták akkortájt. A cigányok mióta idejöttek mindig elkülönültek a társadalomtól persze pl. Mária Terézia idején voltak próbálkozások viszont az annyiból állt , hogy beakarták törni a cigányokat rabszolgának. A Kádár rendszerben pedig az tény kaptak lehetőséget lakás stb. viszont senki sem foglalkozott lényegében az oktatás-nevelés problémakörével így sejtelmük sem volt mit kezdjenek az új életkörülményekkel. -

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 15:34:20

Töppedt Medve

Most takarítottam ki az albérletet ...
Lehet, legközelebb videóra veszem hogy kell ezt csinálni és felteszem a Youtube-re , mint oktatófilmet xDDD

order 2008.01.27. 15:34:40

Carnivora 2008.01.27. 14:44:29

"Viszont a pár általános végzettségekkel nem találnak munkát, vagy csak minimálbéres rabszolgaság marad nekik."

ez szerinted ezeknek a mocskoknak jut csak?
elég sokan becsülettel élik a minimálbéres rabszolga életüket és nem úgy mint ezek az ocsmány férgek.

ezek nem emberek. ezek humaniod testfelépítésű állatok.
annyi a hasonlóság velük, hogy két láb, két kéz, szembefordítható hüvelykujj.

és elnézést kérek a majmoktól ha ezt kikérik maguknak.
az állatkertben a majmok kulturáltabbak. tényleg.

ravaluf 2008.01.27. 15:38:40

Jópáran itten azért zsidóztok (TelAviv2 stb.), mert néhány pasaréti liberális díszfasz, köztük pár zsidó, ahogyan itt valaki nagyon helyesen megfogalmazta,, kokerót még csak Merciben is Armani öltönyben látott.

Külön nekik szeretném jelezni, hogy lakunk egy páran a körút és a Dózsa György út között is, Bethlen tér, Keleti Pu, stb, Nagyfuvaros utca, Teleki tér, stb. vonalon, és asszem akárki kérdeznél, mindenki a minél gyorsabb és radikálisabb megoldást preferálná, mint a keresztény magyarok többsége. Ne az SZDSZ-t vegyétek alapul, hamiránk gondoltok.

Törvények, szigorú törvényeket, és azok kőkemény betartatását kívánom. De ebben az országban? Lófaszt fognak ezekkel betartatni, de nem az egyébként is nevetséges törvényeinket.

Köszi,

realista zsidó

drc 2008.01.27. 15:39:02

Micsoda alszent hozzaszolasok... az senkinek nem jut eszebe hogy talan azon egyszeru okbol csinal a 4. gyerek utan meg 4-et mert SZERET DUGNI? Mindenki nezzen jo melyen magaba es mondja azt hogy nincs legalabb egy olyan feher arja magyar ferfi ismerose akinek nem hasonlo okokbol szuletett csak gyermeke. Ugye, ugye? Mindannyian ismerunk ilyeneket.

Ra kene mar jonni hogy a melyszegeny retegnel 0 fogamzasgatlasi kultura van.

order 2008.01.27. 15:40:55

Joey85 2008.01.27. 15:24:11

"Ugyanakkor ha nincs senki sem a házban, akkor minek megy a tv?"

mert nem kell villanyszámlát fizetnie.
arra KÜLÖN kap pénzt, a mocsok a mindenféle juttatásokon kívül.

nálam meg 18 fok van kb májusig...

hogy dögölne meg az összes mocskos féreg

Hellisfitar 2008.01.27. 15:42:38

Bizony, az ott egy mozgássérült igazolvány a bal sarokban. A sofőr-autótulajdonos pedig 0:55-nél látszik is a háttérben a szép fehér Tipo mellett (EHF-821), ő az, aki karba tett kézzel nézelődik. Hát igen, egy újabb rászoruló...

Dzsok 2008.01.27. 15:43:32

Magyarországon sok nem fehér bőrszínű ember él nem csak a cigányok.

Sok afrikai tanult itt és él itt, vannak kínaiak is páran, érdekes hogy mindenki szuperül el van ebben az országban, csak a szegény cigányokkal van probléma.
Lehet mondani, hogy a magyarok rasszisták csak én éppen nem ezt hallom viszont azoktól a nem fehérbőrűektől akik itt élnek. Sőt szeretnek itt élni és kiemelik a vendégszeretetet és a segítőkészséget.

Nem lehet, hogy a magyarok nem rasszisták csak a következő dolgokat nem szeretik:
-azokat akik lopnak
-azokat akik ingyen élősködnek
-azoknak akik a saját gyerekeiket húzzák le a mocsokba és belőlük élnek
-azokat akik agyon akarják verni a polgármestert ha egy napot is késik a segélyük mert az jár nekik
-azokat akik még véletlenül sem akarnak dolgozni, ezért nincs közmunkaprogram sem magyarországon, mert túl nagy felháborodást váltana ki

Sokan az EU-ra hivatkoznak amikor nem tesznek semmit a cigányokkal kapcsolatban, de ugyan nézzetek már körül európában:
-Románia EU tag
-Szlovákia EU tag
-Olaszország ahol a románokat tömegesen utasították ki, és nyilvánosságra hozták hogy az erőszakos bűncselekmények 75%-át ők követik el, EU tag

Kulimunkás 2008.01.27. 15:44:41

2 Panzer VI Tiger meg 2 lángszóró elintézne ott mindent problémát, az bisztos.

Nagy Zoltánné 2008.01.27. 15:55:20

Engem sem vet fel a pénz, bizony nagyon-nagyon sok mindenről le kell mondanom. De nem dobálom el a szemetet sehol(!), takarítok és tisztán tartom a környezetemet. Ugyan anyagilag nehéz, de minden évben tiszta mésszel kimeszelem az otthonomat, hogy ne egyen meg a piszok. NEKEM SE SEGÍT SENKI! Én is várhatnám, hogy majd az önkormányzat, vagy valaki segít, de akkor megesz a mocsok. Elsősorban ők a felelősek azért, ahova jutottak. Tapasztalatból tudom, ha valamilyen segítséget kapnak, akkor azzal visszaélnek. Volt, hogy a germekem kinőtt ruháit kimosva, kivasalva vittem nekik oda. Hát ami kaptam érte .... Volt olyan is, hogy játékokat adtam a gyerekeknek, másnap az apa a kocsmában abból ivott. Hát így segítsen az ember? Oldják meg.

TFec 2008.01.27. 15:56:12

Igen, zero. A jobboldal annyit csinált, hogy összeszűrte a levet a cigókkal,mert kellett nekik a szavazat. Ugye. Ez nem volt olyan régen. Azt meg tudod mondani, hogy ezen kívül a jobboldal mit tett a cigánysággal kapcsolatban?
a) semmit
b) még annyit se
c) lófaszt se csináltak

Egész egyszerűen senki nem meri fölvállalni azt, hogy márpedig valamit csinálni kell. A szélsőjobból meg ahogy elnézem (helyesen) senki nem kér.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 16:06:11

Mégi mit vártok egy olyan családban, ahol generációkra visszamenőleg nem csinált senki semmit? hol látna a gyerek mintát, hogy lehet másképpen is ...

moriarty 2008.01.27. 16:07:25

Szóval itt tartunk. Ez a normális hang, ez a megoldás keresése. Szégyeljétek magatokat mind, ahányan vagytok. A társasházunkban egy gizda fehér gyerek, rányomta a taknyát a postaládákra.
Egy másik, folyamatosan zaklatja a fiatal lányokat, a harmadik olyan kurva koszos, hogy a szolnoki romatelep lakói elszégyelnék magukat... Nálunk nincs cigány a lakóparkban. Most mi a faszt csináljunk? Kezdjünk el magyarozni, vagy sápadtarcúzni? Mind azok vagyunk. Istenem, adj nekünk egy cigányt, akit utálhatunk!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 16:07:29

TFec

"Azt meg tudod mondani, hogy ezen kívül a jobboldal mit tett a cigánysággal kapcsolatban? "

Pontosan ezért írtam, hogy mind a 4 párttól várnám a programjukat, attól a 2-től, akik meg kormányon vannak, nemcsak a prgramot, hanem a megvalósítást is.

Sajnos nem emlékszem mi történt 10-6 évvel ezelőtt az Orbán-kormány idején, de ezzel az erővel a Teleki kormányig is visszamehetnénk ...

Vic_ · http://vicinholland.blog.hu 2008.01.27. 16:08:53

20 év múlva a Parlamentben;

Na tásvírek, meg keéne beszééni ezt a magyar problémát...

Oregon (TM) 2008.01.27. 16:09:02

TFec: A cigok a baloldalra szavaznak. Ne kerdezd miert. Ez teny.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 16:15:31

Oregon (TM) 2008.01.27. 16:09:02

Ez attól függ, hogy kitől kapták a több pénzt ...

Oregon (TM) 2008.01.27. 16:21:08

Carnivora: voltam tobb balos es jobbos rendezvenyen. Baloson mindig nagyon sok cigany volt. Jobboson nem igazan lattam a fajtabol. A jobb oldalt kizarolag a baloldal mossa ossze a ciganysaggal a kommunikaciojaban. Az eletben a baloldal es a ciganysag egymasba vannak szerelmesedve. Jeleneleg ezt mar retorikaban is tettenerheto lasd szovivo.

moriarty 2008.01.27. 16:25:31

Ja, és a megoldás.. Van egy rossz hírem. Pozitív diszkrimináció nélkül nem fog menni, igaz, akkor néhányotok biztos és tényleg agyvérzést kap. De inkább hulljanak el a gyengék. Nehogy már a gyerekeinknek kelljen barikádra vonulni amiatt, mert a szüleik szűklátókörűek voltak. Persze a pozitív diszkrimináció nem elvtelen segélyezést jelent, hanem a valódi esélyegyenlőség megteremtéséhez vezető első lépésként, az eddigieknél nagyobb lehetőséget adna a cigányoknak a tanulásra és a munkavállalásra.

átlátó 2008.01.27. 16:28:44

Örömmel látom,hogy a lényeget tekintve nagy itt e témában az egyetértés. Most csak úgy ötletelek a humánus és a nem humánus megoldások erdejében,tudatmódosító szerek nélkül. Mint pl. az űrbekilövés. De valami már tényleg nagyon időszerű lenne. Mert érik a helyzet az égő keresztekre, pedig ateista vagyok.

Oregon (TM) 2008.01.27. 16:31:18

moriarty: Rossz hirem van! A pozitiv diszkriminacio nem elegseges motivalo ero. Sot! Noveli a szakadekot. Ha egy cigot velem szemben pozitivan diszkriminalnak, akkor igazabol engem diszkriminalnak negativan. Ezert helytelen a pozitiv diszkriminacio, mert negativ diszkriminaciot szul.

Beszólok 2008.01.27. 16:43:26

Se maguktól,se segítséggel nem integrálódtak,nincs kompromisszum készségük,pedig nem kevés idejük volt rá. Nekem pedig a tolerancia készségem fogyott el. Egálban vagyunk. Az itt élő több nemzetiségű társadalom által kialakított szokásokat semmibe veszik.Szöges kerítés mögé velük, vívják ki onnét a szabadságukat,egyenlőségüket. Talán akkor összeszedik magukat.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 16:43:51

moriarty 2008.01.27. 16:25:31

A XIX. században nagy gondolkodóink megmondták a segélyezés nem jó lehetőséget kell biztosítani nem segélyeket. A pozitív diszkrimináció nem old meg semmit. -

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 16:50:12

Carnivora

Persze, ez a legkézenfekvőbb: adjunk nekik munkát!
De vajon alkalmas-e rá (szellemileg).
Hajlandó lenne dolgozni, annyi pénzért, mint amennyit most megkap segély formájában ?
És hogy még adóznia is kellene ? Meg TB-t fizetni ?

Már páran beírták: Hogy rend és tisztaság legyen a házban/udvaron, ahhoz nem kell munka !

Rob 2008.01.27. 16:59:06

WhitePower:

Mit szólnál ahhoz, ha besoroznánk őket, és elküldenénk mindet Iraq-ba aknát keresni? Persze csak a szemükkel kereshetnek. Aki túléli, ott is maradhat.

kaczor 2008.01.27. 17:04:47

az a helyzet, hogy a felső százezer ingyenélő, aljas bűnöző réteg az alsó néhány százezer ingyenelő bűnöző réteggel tartja sakkban és félelemben a közéjük szorult társadalmat. lásd az szdsz tevékenységét...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
előbb a felső százezertől kell megszabadulni. most már szinte mindegy, hogy milyen eszközzel.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


enélkül nem lesz megoldás a cigánysággal kapcsolatos problémákra sem. amúgy meg a cigány sem hülye, sőt ha kell dolgozni is tud. lásd az építőipaban dolgozó cigányokat. van belőlük bőven. aki jár hétvégén vonattal az láthat melós cigányt bőven. de ha nem muszáj nem fog dolgozni. legyen muszáj.

ne a végéről, fordítva álljunk a megoldáshoz, ne a cigányokra borítsunk mindent.

mégegyszer: az ingyenélés lehetőségét (direkt) fenntartó, a rendőrséget (oktatást, eü-t, közlekedést, gyakorlatilag mindent) lezüllesztő parazitáktól kell előbb megszabadulni. ők a felső százezerben vannak. utána pedig szépen leülni a cigókkal, hogy srácok, ez nem fog menni...

Ideges 2008.01.27. 17:04:49

Lassan elérkezünk oda, hogy a magyar adófizetők nem lesznek képesek eltartani a tanulatlan, képzelten, és kulturálisan munkanélküli roma lakosságot.
Pozitív diszkriminációval együtt egyre hangsúlyosabban megjelenő magyarellenes agresszió pedig egyre jobban elmélyíti a problémát. Magyarországon gyakorlatilag a gyermekek után járó, valamint a szociálisan kapható támogatások a munkanélküli cigányság megélhetési forrásává lettek.A rózsaszín sztereotípiával ellentétben a cigányok nem azért nemzenek annyi gyermeket, mert hogy annyira szeretik őket. Azért szaporábbak az átlagnál, mert tanulatlanok, felelőtlenek, és mert szegények.

Ideges 2008.01.27. 17:06:15

Elegendő számú utód esetén pedig olyan mennyiségű pénzben kifejezett állami juttatásra számíthatnak, amiből képesek fenntartani magukat munka nélkül. Olyan szörnyűség is akad, hogy a cigány anyák szándékosan szednek olyan gyógyszert, ami degeneratív változást okoz a magzatban, mert azért dupla családi pótlék jár. Semmivel sem szeretik tehát jobban a cigányok a gyerekeiket, mint bármely más nemzetség. Sőt, szomorú, de a köreikhez hasonlítva csak a fekete Afrikában magasabb a gyermek- és fiatalkorúakon elkövetett, erőszakos vérfertőző esetek száma. A beltenyészet pedig igencsak riasztó.

Átlagember 2008.01.27. 17:14:15

Régen mekkora szegénység volt falun de kimeszelték a kisházukat fehérre és nem bástyázták körül magukat szeméttel.Szegénység nem lehet egyenlő a retkességgel.Minden második szava az volt hogy ki segít rajtuk???Gyerekeket azt ész nélkül tudnak csinálni.De láttam egy felvillanás erejéig hogy az egyik nőnek ki volt lakkozva körme!!??Az agyam eldobom.Ide jutott az a politikai hozzáállás hogy soha senki érdembe nem mert hozzányúlni a cigánykérdéshez.Odalökték a segélyt nekik és ezzel le volt rendezve.A cigányvezetőikre meg szót se érdemes vesztegetni.Egyszer láttam Farkas Flóriánt, kiszállt egy ilyen cigánysoron egy hatalmas fekete autó HÁTSÓ üléséről drága öltönyében és jópofizott.Neki indulnak ha a cigány szavazata is kell amúgy lesz..ják őket.Kiváncsi lennék arra vajon a felemelkedett (zenészek stb.) cigányoknak mi a véleményük ezekről a cigányokról meg a többi erőszakosokról.

Ideges 2008.01.27. 17:19:00

(Nibirutól idézet)fenn

De segíteni kellene őket még takarítónővel is, ne legyen már olyan mocsok náluk.
Követelem az olaszországi kemény fellépését nálunk is!!!

Dezsőke 2008.01.27. 17:32:33

TFEC
a jobb oldali kormány pl iskolalátógatásihoz kötötte a csp-t. de olvass, és talán rájössz mit tett még.
a baloldalnak meg célja, hogy rájuk szavazzon a kisebbségi, mert őket könnyen megveheti segéllyel, kis csomagokkal.
nem tudom miért jó az, hogy addig feszítik itt a húrt, míg a jóérzésű emberek is "cselekedni" fognak...

tippelnék 2008.01.27. 17:38:40

Átlagember: régen féltek a savas márványkádtól. szted?

rembrant · http://www.zavodjenje.com/ 2008.01.27. 18:12:48

Inkább erre a témára kellene kiplakátozni az országot a "csukott szem" plakátokkal...

ztuztz 2008.01.27. 20:08:11

Ugye az SZDSZ a cigányokat legjobban képviselő párt (16 évet voltak kormányon), akik a legjobban üvöltik hogy a magyarok rasszisták.

Az SZDSZ-nek a következőket köszönhetjük cigánykérdésben:
-Segélyekkel sikeresen szegregálták a cigányságot, és távoltartották őket a munkaerőpiactól.
-Semmilyen eredményt nem tudnak felmutatni a cigányok oktatásában, tabutéma magyarországon a gyermekbűnözés, a gyermekek kihasználása tolvajként való tartása. Tabutéma mikor alkalmatlan egy család a gyermek felnevelésére.
-Pénzt fizetünk a gyermekekért, semmilyen egyéb feltétel nincs a segélyre, ezért egyre többen a gyermekeik kihasználásából élnek.
-A fentiekkel párhuzamosan gyengítették a jogrendszert, hogy lehessen lopni és ölni minimális büntetések mellett.
-Megfélemlítették a rendőrséget, rasszizmust odítanak mindenre, így elérték hogy számos esetben főleg vidéken cigányokkal szemben egyszerűen már nem mer fellépni a rendőrség. Büntetlenül lophatnak, verekedhetnek, erőszakoskodhatnak.

Alapvető emberi jogai talán minden magyar állampolgárnak kellene hogy legyenek pl. jog az élethez, a magántulajdon védelméhez.

A fenti "eredmények" nyomán nem fog csökkenni az előítélet az emberekben hanem pont ellenkező hatást fog kiváltani.

-Mindent meg kellene tenni, hogy a cigányokat bevonják az oktatásba, mindent meg kellene tenni, hogy ne nevelhessenek gyermeket olyanok akik alkalmatlanok és csak kihasználják a gyermekeiket.
-Nem szabadna egyetlen munkaképes embernek sem ingyen segélyeket osztani. Mindenütt közmunkaprogramot kellene bevezetni.
-Felül kellene vizsgálni minden rokkantnyugdíjas besorolást.
-El kellene ismerni, hogy van cigánybűnözés, olyan rendőri csoportokat kellene kialakítani akik tudják kezelni ezeket a problémákat. (vérbosszú, lincselés, fenyegetés, falvak rettegésben tartása)

Bezuhov. 2008.01.27. 20:12:08

"a jobb oldali kormány pl iskolalátógatásihoz kötötte a csp-t. de olvass, és talán rájössz mit tett még."

mecsoda aranyidők voltak azok ::DDD ..bezám, még a kerítés is kolbászbúl vót

"nem tudom miért jó az, hogy addig feszítik itt a húrt, míg a jóérzésű emberek is "cselekedni" fognak..."

és mit? Netán még több blogban, postban fognak rinyálni? régi magnószalag ez már..ha jól tudom

Perillustris 2008.01.27. 21:48:00

A Blaha L. téri gyerek volt az utolsó (utáni?) csepp a pohárban.

Látható, hogy a problémára, ami ugye nem létezik, ráugrott a sajtó és több blog is.

Ami egyértelmű, s tisztán látszik, az az, hogy a különböző politikai oldalak támogatói e kérdésben egymáséhoz roppant közeli álláspontot képviselnek, tehát régóta nem tapasztalt egyetértés körvonalazódik ki.

Ugyanis mind a bal-, mind a jobboldali szülő gyereke ugyanakkora kockázattal megy végig bizonyos útszakaszokon.

Talán ez a felismerés rákényszeríti a döntéshozókat a megoldás kiagyalására.

Talán.

Nem akarok jóslatokba bocsátkozni, de ha ez a folyamat nem indul el, akkor...

S akkor már késő lesz.

Így vagy úgy, a PROBLÉMA meg fog oldódni.

Ma még van esély egy jogállami megoldásra.

Ma még.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 22:01:32

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.01.27. 16:50:12

Viszont nevelés igen ... , ha nem lát mást az életében, hogy viselkedne rendesen? :O

viktor134 2008.01.27. 22:16:05

whitepower:
nem megoldás, ha saját országuk van ,mert összehordtuk őket szabolcsba , és nekik adtuk. az még mindig szomszédos lenne. :)

carnivore:
lehet, hogy nem jut el oda az állami pénz, de azt hiszem nem azon múlik, hogy magad alá szarsz-e vagy sem.

ez egyéni igény kérdése, hogy tisztán tartod-e a környezeted, nem hiszem, hogy az államnak kellene ezt intézni.

Carnivora (törölt) 2008.01.27. 22:35:02

viktor134 2008.01.27. 22:16:05

Pedig bizony azon múlik minden nevelés kérdése, ha v.kit nem nevelnek meg, hogy ne szarjon maga alá azt veszi természetesnek, ha maga alá szarik. Ilyen egyszerű.
A 17. században pl. Versailles-ben külön személyzet volt a kastélyba, akik a szart kapdosták összefelé, mert akkoriban az volt a szokás, hogy oda trogyintottak nemesék, haova akartak ... aztán más lett a szokás bejött az angol wc, és arra nevelték a nemeséket.

Jósolok 2008.01.27. 23:02:13

Csúnya világ lesz ebből a kis problémából. A SZDSZ. húzzon haza,amíg megteheti. Tetű népek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.01.28. 00:27:27

No, lehet hogy én itt most nem leszek túl népszerű, de, mit lehessen csinálni, a sz*ros tények, attól még szaros tények maradnak. Hát kimomdjuk. Abban a csúnya Kádár-rendszerben (ami valóban egy aberrált, gyilkos, horror világ volt, elég sokat éltem benne, személyes tapasztalatból mondom), szóval, abban a kádári világban a cigány polgártársak dolgoztak. Téglagyár, cementgyár, ipari segédmunkák, mezőgazdasági segédmunkák Tsz-ekben, a szakképzetlen munkaerőt is fölszívták az efféle munkahelyek. A baj akkor kezdődött, amikor leépült a magyar ipar és hatalmas tömegek maradtak munka nélkül. Szóval, lehet itt cigányozni, meg jogvédőzni is, de amíg nem adunk munkát a munkanélkülinek (tök nyolc, hogy cigány vagy nem), addig csak pofázás az egész. Ha föl tudunk ajánlani valakinek egy szakképzettségének, egészségi állapotának megfelelő és a megélhetést alapvetően biztosító jövedelmű állást és az nem fogadja el, akkor azt lehet trógerezni, ingyenélőzni, mismásolni, addig csak a levegőbe hőbörög mindenki. A bűnözés pedig bűnözés, akárki is teszi. Mindenkire egyformán érvényesek a törvények.
Ja, és szerintem szigorítani kéne törvényeket és sokkal határozottabban kellene érvényesíteni a jelenlegieket is.
Szóval, sz'tem kussolhatnak a cigányozók is és a "jogvédők" is nyugodtan, tessék munkát, megélhetést adni annak a sok szerencsétlen szakadéknak.
üdvözlettel
bbjnick

Átlagember 2008.01.28. 06:04:01

Csatlakozom bbjnick-hez.Teljes mértékben igaza van!!!!!

owlaha 2008.01.28. 09:09:02

Mennyi a jövedelme egy ötgyermekes cigánycsaládnak? Akkor most kapaszkodjatok meg:
Esetleírás:
5 kiskorú gyermek, apuci munkanélküli, rendszeres szociális segélyt kap, anyucika GYET-en van.
Családi pótlék: 80000.-/hó (16000/gyerek)
GYET: 25793.-/hó
Rendszeres szoc. segély: 37847.-/hó
A fentieken kívül kaphatnak még átmeneti segélyt, tegyük fel, 5000.- Ft/hó,
lakásfenntartási támogatást: legalább 5000.- Ft/hó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt (ingyen, ill. féláron zabál a purdé), ez legalább 10000.- Ft/hó/ gyerek, összesen 50000.-/hó. Ez mindösszesen: 203640.- Ft/hó. És akkor még nem vettem figyelembe az esetleges közgyógyellátást, vagy az adósságkezelést.

Berrick 2008.01.28. 10:13:35

Hummer terepjáró + állványra szerelt M30 + sofőr + benzin + egy ember aki cseréli a tárat +30 ezer 7.62 -es lőszer én meg ingyen lövöldözök . Kijön pár havi segélyből szerintem.

Prophet 2008.01.28. 10:45:22

Mondjuk ha ezt a segílykét elosztjuk, mondjuk 7-tel (5 gyerek, 2 szülő), az fejenként 30 ezer körül lehet. Persze ezt okosan beosztják, 30 ezerből él a famílija nagyjából, a többi elmegy piára, meg belemegy a gípbe.

Amúgy bbjnick, mégis, hogyan oldjuk meg mi a problémáikat? Akik itt írogatnak, meszeljék be a házuk? Vagy mégis milyen munkát biztosítsanak? Mert tény, ez lenne a kezdete a kiugrásnak, a munka, de ha nem mutat hajlandóságot, nemhogy a munkára, hanem a kultúrált életre sem? Egyébként is, nagy a munkanélküliség, diplomásoknak nincs rendes állása, akkor a tanulatlan cigányokkal mihez kezdjenek? Útépítésnél már gépek, meg külföldiek dolgoznak, akik meg románokat vesznek fel. Legfeljebb az építőiparban helyezkedhetnének el, ezzel a szakképesítéssel. Maltert talán tud keverni, meg culágernek jó 4 osztállyal is. De a munkahelyteremtés nem a vállalkozók dolga lenne leginkább, hanem a kormányé. Bár, ha megnézzük, ápolónőkből, meg orvosokból hiány van...

Thrall 2008.01.28. 11:45:37

Ööööö...szegény sofőr, ilyen fiatalon már mozgássérült…
még szerencse, hogy van némi kis támogatás a parkolásban

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2008.01.29. 11:53:09

hát sajnos ez is nagyon EU, semmivel sem jobb mint az idézett szurkálós gyerek faluja

fara-muci 2008.01.29. 14:43:48

Zero!
Erről írhatnál egy rövid bejegyzést!
Magáért beszél:

forum.index.hu/EditArticle/setArticle?t=9174114

r92i12 2008.01.29. 23:11:52

azért a video elején a sofőrnél ott figyel az ablakban a mozgássérült kártya...
szóval a második lakás amit mutattak már egész rendes volt. ha mindegyik hozná azt a színvonalat már sokkal jobb lenne a helyzet. a baj az, h kitakarítni a putrit nem pénzkérdés. és ez leírja a benne lakókat is..

nagyM · http://nagym.blog.hu 2008.01.29. 23:15:34

hm. durva a videó és biztos sokan fel vannak háborodva ezen. Nekem volt szerencsém 2 hetet digitévét szerelni pontosan ilyen helyeken. Komolyan, nehogy azt higyjétek, hogy ide nem kell az olcsó tv. kell. sok helyen villanyóra sem volt, de "valahonnan" jött egy hosszabító és onnan volt áram.

lehet kicsit off, de érdekes:
Sárkeresztúr, vagy keresztes - vagy mi a halál - nevű faluban éppen egy készüléket szereltünk be, amikor a azt láttuk, hogy a háziak mezitláb rohannak ki a házból. mire felfogtuk volna, hogy mi van, már be is rúgta az ajtót a rendörség speciális csoportja és három fegyvert szegeztek az orrunk alá. szerencsére a jaruk minket nem basztattak, de a háziakat 1 perc alatt összeszedték, meg a szomszédokat is, meg még pár arcot az utcában. Vajon miért?

megjegyzem 1 perc alatt összepakoltunk és olyan gyorsan húztuk a belünket, ahogy csak lehetett. nem a rendőröktől tartottunk, hanem a feldühödött rokonságtól, akik egyből ellepték az utcákat és nagyon csúnyán néztek ránk.

ilyenkor egy a fontos (a tapasztaltabb kollega mondta és nem úgy, mint aki viccel): CSAK NE NÉZZ A SZEMÜKBE!!!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2008.01.30. 03:15:32

prophet nick!

a reszvetelidemokracia.blog.hu-n éppen most olvastam egy szekéralja okosságot arról, hogyan is gondolkodnak azokban az országokban (ott, nyugaton!), amiket mi úgy utól akarunk érni, vagy mi a ...
úgy persze nem fogunk senkinek munkát adni, ha kinyírjuk a saját iparunkat és mezőgazdaságunkat, felperzseljük a vidéket és nem marad másunk, mint bazi nagy városaink bazi nagy nyomorral.
én magam is ismerek több olyan "kollégát", akik vidékfelzárkóztató programokban vettek-vesznek részt és ők mesélik, hogy ott buktatják, gáncsolják őket (a helyi politika, a nagypolitika), ahol birják.
pedig még mindig jobb, ha a vidéki cigányok pld. a tormaföldön, a krumpliföldön stb. güriznek, mintha a szomszéd falut fosztogatják, szerintem...
kellő támogatással, kellő elszámolási szigorral és protekcionista magyar mezőgazdasági politikával a vidéki munknélküliséget legalább 30-40 %-kal lehetne csökkenteni (mit gondolsz, az eu miért nyomja a mezőgazdaságba azt a sok támogatást?)
sz'val valami ilyesmi...
üdvözlettel
bbjnick

Europai 2008.01.30. 13:53:14

Egy furcsa megoldás: a cigányok elmehetnek más, gazdagabb EU országokba. Szabad a határ, hát kalandra fel! Gazdagabb országban koldulni, guberálni,... is többet lehet.

anti 2008.01.30. 21:05:21

minek lakjátok le??tartsátok rendbe!máshol ahol fehér emberek élnek érdekes módon mindenki ügyel arra hogy legalább a saját portáján rend legyen!ennyit erről.....lopnak csalnak gyilkolnak az elmúlt években már megszámolni se lehet mennyi gyilkosságot követtek el.....és még ők siránkoznak....eu...köszönjük...

Kula bácsi 2008.02.02. 14:03:11

Szeretem a napalm illatát kora reggel...

sanya64 2008.02.03. 03:37:35

Ha már annyira divatba jött mostanában a rasszizmusról írni, hadd kérdezzem meg, a magyar zsidóság talán nem rasszista, szegregáló és kirekesztő a cigánysággal szemben,
csak a többi magyar ember, mi, szerencsétlen megbélyegzettek?....

Tessen már megmutatni nekünk, hogy hány zsidó család kiskorú csemetéje jár olyan osztályba, ahová cigány gyerekek járnak?..
Ja, értem, hogy olyan közösködést ők nem szoktak...

Akkor talán a rasszizmusról is ővelük tessenek beszélgetni inkább, a tisztelt zsidó liberálisokkal, hogy mi a hozállásuk ahhoz, hogy létrejöjjön akkor végre sok-sok közös zsidó-cigány alapítványi iskola, ahová ők majd kéz a kézben járhatnak, ezáltal is fontos lépést téve afelé, hogy megszünhessen a cigányság tudatos elkülönítése más társadalmi csoportoktól...

Prophet 2008.02.04. 00:28:05

@bbjnick

Valóban, a mezőgazdaság elérhető lenne. De ma má az sem életképes. Ha a támogatás megvonásáról van szó, persze szó esik róla, egyébként csak akkor, ha egy megkeseredett Hajdúbétes öngyilkos lesz, mert nem fizetik ki a pénzét. Ilyen körülmények mellett, nem lehet munkát biztosítani tömegeknek. Tény, hogy a szegénységhez a munkanélküliségen át vezet az út, és ez a bűnözés alapja. Egyszerűen nincs mit felajánlani, el lettek lehetetlenítve ezek a források, talán nem is véletlen: újabb ellenségeskedére, és megosztásra ad lehetőséget.

Szóval munkahely híján.. új politika kell a cigányság hmmm talán felzárkóztatására. De erre sincs hajlandóság, az zavarná a birodalmi köröket: nem lenne kitől félni, nem beszélnink Mauglikról. Kolompár Orbán nem járna X5-össel. A titok a nevelés, és a beilleszkedésre való hajlam.

Kurva sok minden hiányzik ebből az országbó, és egy csomó minden a cigányokból: együttműködés, stb. A kettő párosul, ez a korcs helyzet áll elő. És bocs, hogy csak most válaszoltam.

petrocselli 2008.12.25. 10:49:30

Tavaly Nyíregyházán kínáltak egy ak-47-est,ha ezektől elveszik a segélyt akkor meg fogom bánni hogy nem vettem meg..de ha minden marad az eddigi akkor legközelebb én nem tudom majd megvenni.

süti beállítások módosítása