Skip to content


       Szűrés lista

Al-Kaida: gyerekterroristák kiképzése?!

Nem hiszem el! Ez volt az első gondolatom a tegnap felröppent hírrel kapcsolatban. Lehet ez már csak egy berögzült reakció, hiszen G.W.Bush külpolitikájáról már lehullt egy-két lepel eddig is. Nem lepődnék meg, ha ez is egy újabb "marketing fogás" lenne. Az emberek elborzadnak,hogy "nahát ez az al-Kaida, még a gyerekeket sem kíméli". Nem nagy mutatvány egy ilyen felvételt össszehozni. Bizonyítéknak kevés, de a hatását el fogja érni. Kiváncsi vagyok mikor indítanak nehézbombázókat a Közel-Keletre, hogy a gonoszokat lebombázva kimentsék az ártatlan lurkókat. Tényleg én lennék ennyire rosszindulatú?





Címkék: usa bush al kaida terrorizmus

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr29328401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.02.07. 08:59:06

Ha jól látom, két kötelező eleme van az egyenruhának: Adidas-pulcsi és fekete símaszk.

co2 · http://anyulontul.blog.hu 2008.02.07. 09:07:22

Bushnak nem kell semmi hasonló hogy támadjon, egyszerűen csak azt mondja, hogy atom- vagy biológiai fegyver gyártás folyik.
Idén még háborúnak kell lennie, mert nem kaszálnak a fegyverkereskedők. És az a piac nem dőlhet be...
Már nem kell sokát várni.

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.07. 10:39:05

Nem lehet, hogy csak a pakisztáni U14es focicsapat hülyéskedik? xD

beavereater 2008.02.07. 11:39:03

Aki kételkedik a videó eredetiségében, az keresgéljen kicsit a neten a gyerekkatonák témájában...
Egyébként a lépés logikus, hiszen a hazai közvélemény miatt az amerikai katonák nehezen tudnak majd fellépni az ilyen kis gecik ellen. Ráadásul médiacélra is kiválóak: ráeresztik őket a katonákra, azok agyonlövik a támadókat, utána a csak egy kézikamera kell, halott kis köcsögökről álarc le, fegyvert felszedni mellőlük és máris kész a "lemászárolt szegény ártatlan kisgyerek"...

kényszerjogász 2008.02.07. 11:52:07

szerintem csak hittanostábor

SchA · http://katpol.blog.hu 2008.02.07. 11:57:39

Egy tucat hasonló videót láttam már a liveleak-en, ebben sok újdonság nincsen.
Pár megjegyzés - az al-Kaidának nem szokása gyerekeket alkalmazni, ha rászorulnak, akkor baromi nagy gondjaik lehetnek az emberanyag utánpótlásával. (A felvételek minden valószínűség szerint Irakban készültek, ott most nem állnak túl jól.) Másrészről furcsa, hogy nincsen rajta a felvételen a szervezet logója - vagy belső célokra készült, vagy valóban hamisítvány.
Ha igazi is, akkor is inkább afféle promóvideó a harci morál emelésére, mert a gyakorlatokat amit a kölykök bemutatnak (civilek elfogása, ház elfoglalása) soha nem gyerekkatonákra bízzák.

Ha ráeresztik ezeket az amerikaiakra -hááát, lehet, hogy egy-kettőt leszedenk belőlük, mert hezitálnak meghúzni a ravaszt (én erre azért nem fogadnék), de halott gyereket egyszerűbb úgy "előállítani", hogy te magad lövöd le, így nem vesztesz fegyvereket, aztán a közvélemény meg derítse ki, hogy valójában ki is lőtte le a szerencsétlent.

beavereater 2008.02.07. 12:04:46

SchA

Nekünk a kiképzésen (nem sorkatona voltam, majd egy évtizedes hivatásos katonai szolgálat áll mögöttem) mindig is azt tanították (akár csak a biztonsági szakembereknek): profi, gyerek és őrült ellen nincs védelem, legalábbis baromira nehéz. Egyébként Afrikában a gyerekkatonák kíválóan végrehajtják az emberrablást, népirtást, házfoglalást, nemi erőszakot, tömeges kivégzéseket stb. Volt légiósok, akik arrafelé szolgáltak, tudnánek neked erről hajmeresztő dolgokat mesélni. Csak az egyik: pár tízéves "gyerek"katona elkapott egy családanyát, a kis gyerekeinek széttaposták a fejét, őt egy bottal megerőszakolták, majd levágták mindkét mellét, hogy úgy vérezzen el. Mindezt a légiósoknak egy vöröskeresztes doki mondta el, neki végig kellett néznie, és ő lett volna a következő, amikor megérkezett a légiós szakasz. Aztán csodálkoztak a kis gecik, hogy akkor most miért is lövik őket tarkón a katonák.

Retexis 2008.02.07. 12:09:35

Szellemi fogyatékos nőkre bombát rakni öngyilkos merénylethez sem túl szép dolog.
index.hu/politika/kulfold/bagd9355/

szabadharcos 2008.02.07. 12:26:29

Hja kérem csoda, hogy Bin LAdennek annyi pénze van? Az ADIDAS szponzorálja
A filmről egyébként a gyerekkorom jut eszembe, amikor dugóspuskákkal felszerelkezve le oldshaterhandoztuk a szomszéd bácsit a biciklijéről

Flea 2008.02.07. 13:02:52

Az nagyon kemény, ahogy a fickó a bicajjal néz, majd szépen letámasztja a drótszamarat...:-)

Amúgy meg sima önvédelmi tábor iszlám környezetben. Ott ahol minden házban van legalább egy kalasnyikov ez ugye nem is annyira meglepő. De hogy ennek köze van az Al-Kaidához. Hát...

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.07. 13:43:08

"mindig is azt tanították (akár csak a biztonsági szakembereknek):profi, gyerek és őrült ellen nincs védelem"


Akkor mégis, ki ellen van?

SchA · http://katpol.blog.hu 2008.02.07. 13:58:55

"Egyébként Afrikában a gyerekkatonák kíválóan végrehajtják az emberrablást, népirtást, házfoglalást, nemi erőszakot, tömeges kivégzéseket stb. Volt légiósok, akik arrafelé szolgáltak, tudnánek neked erről hajmeresztő dolgokat mesélni."

Na igen, hasonlókról én is olvastam, de Afrikához képest van pár különbség. A gyerekkatonák előnye pl a könnyebb indoktrináció, illetve a félelemérzet hiánya, de ezzel az al-Kaidának sosem volt gondja, mert sokkal jobb/erősebb az ideológiai hátterük, mint az afrikai milíciáknak. Az al-Kaida által alkalmazott taktikába a gyerekkatonák inkább mint öngyilkos merénylők illenek bele, ebben a szerepben elég hatékonyak is lehetnek, ezért szerintem a video, ha valóban az al-Kaidától származik, porhintés. (tehát még ha valódi is, a szerencsétlen kölyköt csak hülyítik, h fegyveres akció így meg úgy, aztán végül kap egy robbanóanyaggal töltött mellényt, aztán irány a piactér)

beavereater 2008.02.07. 15:00:18

SchA:

A mellényes dologban akár igazad is lehet, ennek ellenére szerintem nem kamu a felvétel.

eric:

A "normál" ellenfél ellen. A profiról annyi pontosítás: profi a profi ellen is elég necces, ott van az, amikor nagyon bejátsztik a szerencse, illetve a tizedmásodpercek.

2008.02.08. 01:19:09

Idevaló olvasnivaló:
Magyar Narancs - Gyerekkatonák Csádban - Cukorka és kalasnyikov
mancs.hu/index.php?gcPage=/public/hirek/hir.php&id=15554

Amúgy a közel-keleti iszlámistákat (Hamasz, Hezbollah) nem kell félteni. Számukra az életnek nincs értéke: a tiednek se, a saját gyerekének se. Mit gondolsz, miért telepítik előszeretettel a fegyvereiket, raktáraikat érzékeny civil épületek mellé/alá/tetejére? Mert 1) így az ellenség nem lő olyan bátran, ha meg igen és egy kicsit is mellétrafál, 2) az áldozatok jól mutatnak a tévéban.
Tessék csak Napi Dzsihádot olvasni! dzsihad.blog.hu

süti beállítások módosítása