Skip to content


       Szűrés lista

A Kultiplex bezáratása - jogállam, kultúra , politika (Jakab Zoli levele)

A Bridge To Solace énekeseként is ismert Kultiplex-es koncertszervező Jakab Zoli kurva jól megírta az egész Kultiplex sztorit:


"Jakab Zoltán vagyok, zenész és programszervező. Páran ismernek, páran nem. Ezt a levelet részben magánemberként írom. Munkahelyem a Kultiplex, amelyet a IX. kerületi önkormányzat, a tegnapi napon, 2008. február 28-án, a XXI. Századhoz és az Európai Unióhoz méltatlan módon, értelmetlen erődemonstrációval bezáratott. Az elmúlt 9 évben, többszáz koncertet adtam itthon és külföldön egyaránt, tehát minden nagyképűség és túlzás nélkül állíthatom, hogy bőven van rálátásom az underground élet struktúrális rendszerére, nem egy, tökéletesen működő organizmust láttam ezen idő alatt. Ennek fényében felettébb elkeseredett és dühös vagyok. Elkeseredett és dühös, mert egy élő darabot vágtak ki ezen döntéssel a magyar underground élet testéből, míg a közvélemény, a közízlés továbbra is rákos daganatként marja szét azt a megmaradt csonkot, amely működőképes lehetne. Lehetne, és itt a baj, hogy minderről feltételes módban beszélhetünk. Elmondták, elmondják ezt mások is szerencsére, de úgy látszik még mindig nem vagyunk elegen ahhoz, hogy bármilyen változást tudjunk elérni egy közel kétmilliós, liberálisnak csúfolt világváros kultúrális életében. Aki azt hiszi, hogy pusztán üzleti érdekek vezérlik a hely fennmaradását, tévednek, hiszen itt többről van szó, mint üzleti érdekekről, többről van szó, mint egy aktuális hely bezárásól. Ebben a városban módszeres pusztítást végeznek azok, akiket igyekeztünk abban a hiszemben megválasztani, hogy érdekeinket képviseljék. Itt nem a Kultiplexről van szó, vagy West-Balkánról, vagy Almássy térről. Itt egy nagyobb egészről van szó, az underground létjogosultságáról és életteréről, ami jelen esetben nem túl tágas.

Mielőtt továbbmennék levelemben, nézzük nagy vonalakban a tényeket:
- A IX. kerületi önkormányzat 1,3 milliárd forintért értékesítette a Kultiplex mögött található foghíjtelket, ahol egy szálloda fog épülni
- A IX. kerületi önkormányzat 170 millió forintért megvásárolta a Kultiplex épületét a tulajdonos Budapest Filmtől. A Kultiplex épületére azért van szükség, mert le kell bontani, hogy a milliárdos befektető által, a kerülettől elvett zöldterület hányada ne csökkenjen. A Kultiplexet a Kultiplex Kft. üzemeltette, majd az üzemeltetés joga a Centrifuga Kft.-é lett, amely cég a Kultiplex Kft.-vel kötött szerződés értelmében (5 évre szólt a szerződés) még két és fél évig üzemeltetheti a Kultiplexet, tehát jogilag birtokon belül van
- A IX. kerületi önkormányzat oligarcha jegyzője kb. 15-20, mindenféle igazolványt mellőző, kétes kinézetű verőemberrel a birtokviszony jogait megsértve 2008. Február 28-án reggel az épületet elfoglalta. Tehát elfoglalta a bentlévő értékeket, külsős cégek hang és fénytechnikáját, stb.
A Centrifuga kft. ezek után birtokvédelmi kérelmet nyújtott be a Közép-Magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatalhoz, válasz nem érkezett

A Centrifuga KFT. február 28-án három alkalommal kért rendőri segítséget, ezek eredményei 5 pontban:
1. Rendőrautó megérkezik, a szolgálatban lévő járőrök kézfogással, puszival és öleléssel üdvözlik a Kultiplexet jogellenesen elfoglaló, a IX. kerületi önkormányzat által felbérelt, továbbra is mindenféle igazolványt mellőző biztonsági cég embereit. Ezek után kocsiba vissza, elhajtanak.
2. Rendőrautó megérkezik, betessékeljük a két járőrt a klubba, majd miután nem elég képzettek, hogy jogi kérdésben eljárjanak, eltávoznak és közlik, egy képzett, jogilag jártas tisztekből álló háromtagú csoport érkezik a klubba, hogy segítséget nyújtsanak. Azóta is jönnek!
3. Bakács Tibor Settenkedőt, a Kultiplex szóvívőjét és a Tilos Rádió munkatársát nem engedik be a klubba, ezért kénytelen a parkban, az utcáról félrevonulva egy 7-8 perces rögtönzött sajtótájékoztatót adni. Ezzel párhuzamban két Kultiplex szimpatizáns tiltakozik egy transzparenssel. A fakabátok ezúttal gyorsan megérkeznek, Bakácsot és a két szimpatizánst igazoltatják, jogellenesen nem közlik milyen okból veszik fel az adataikat. Az egyik járőrt megközelítem, európai módon kéznyújtás és bemutatkozás után meghátrál és keményen néz, majd miután szembesítem a tényekkel, hogy ugyan már, minek itt verni a faszukat, amikor már kétszer kihívtuk, mert birtokháborítás van folyamatban, elmotyog egy nehezen bemagolt szlogent (Teve utca, panasz, ésatöbbi – ugyan már basszameg, most rohangáljak a Halálcsillagba feljelentést tenni), majd jobbnak látja, hogy meghátráljon.
4. Este fél hat van már, továbbra sem érkezik meg a jogilag kvalifikált tisztek csoportja (feltehetőleg ilyen nincs is), ezért 112, what’s the emergency? Átkapcsolnak a IX. kerületi kapitányságra, ahol a hölgy számonkéri, hogy miért nem álltunk kint az utcán és várjuk a rendőröket, akik eközben szolgálatban is bensőséges, intim viszonyt ápoltak a biztonságiakkal, majd elhajtottak. A hölgy ezután közli, hogy hát volt intézkedés és nem érti, hogy mi ez a jogilag kvalifikált nyomozók csoportja, végül közli, hogy ez polgári peres eljárás, tegyünk bejelentést a bíróságon, akik ha jónak látják, majd küldenek rendőrt, ők nem. Hogy ezt a sztorit magyarra lefordítsam: van egy lakás, amit bérelsz, érvényes szerződésed van, benne minden értékeddel. Majd a főbérlő beküld valakit, hogy neki kell a lakás, bár a szerződést nem mondja fel. A főbérlő által beküldött valaki elállja az utat a hifidtől, a DVD és lemezgyűjteményedtől, az étkészletedtől és amúgyis zavar, mert mi a faszt keres ott. Hát ebben az esetben NEM HÍVHATSZ RENDŐRT!
5. Nem sokkal ezután megjelenik három járőr, akik először rákérdeznek a klub mellett álldogáló 5-6 fős csoportra, hogy minek álldogálnak ott (éljen a gyülekezési törvény, ezentúl mondjuk egy amatőr futballcsapat kerete, egy színházi társulat, esetleg egy 10-12 tagú ska zenekar nem sétálgathat csak úgy össze-vissza a városban, kóborolnak, meg satöbbi, hogy rohadjon ki a szemük), majd ezután beszélgetést kezdeményezünk velük, és itt meg kell valljam, a három úr legalább segítőkésznek bizonyult, tenni ők sem tudtak sokat, de legalább bemutatkozás, a helyre befáradás, papírok átnézése és egy rövid beszélgetés megvolt.

És akkor (tudom, és-sel nem kezdünk mondatot) evezzünk vissza a száraz tényekről a felhevült, szenvedéllyel megírt levelemre, amelyben ezennel kérdéseket szeretnék feltenni, az úgyis sokkal menőbb, mint válaszokat adni, nem vagyok prédikátor.
2008-ban miért kell még kommunista, megfélemlítő módszerrel dolgoznia egy tanácsn… őőőő, önkormányzatnak?

Miért nem lehet meghallgatni a Kultiplex ajánlatát, illetve miért kell ezen ajánlat (a hely megvásárlása, park más helyen való kijelölése, a hely integrálása a környezetbe, a lakókkal való jobb kapcsolat kialakítása, szociális ebéd, park önkéntesek által való fenntartása) tárgyalása közben erőt demonstrálni?

Jogállamban élünk, ki védi meg a birtokunkat? Jogállamban élünk, mikor lesz tiszta, nem korrupt rendőrségünk, ahol a járőr nem csókolózik köztörvényes bűnözőkkel az utcán? Jogállamban élünk, miért nem takarodik ki a politikai élet jobb és baloldalából a sok, előző rendszerben begyepesedett politikus, hogy végre (már a politikai viszonyokhoz mérten) tiszta, jogvédő politikai élet legyen ebben az országban?

A jobboldal mikor fejezi be a Kultiplex folyamatos megbélyegzését? Az ellenzéki, parlamentben ülő pártok szintén ex-kommunista, az előző rendszerben mélyen kussoló tagjai mikor fejezik be antiszemita, kirekesztő szennyweblapok olvasását, szerkesztését, az abból való tájékozódást? Mikor lesz egészséges, nem demagóg jobboldal? A baloldal mikor fejezi be az ország kiárusítását? Mikor lesz ebben az országban egészséges, nem rablóbanda baloldal? Akikre esetleg lehet majd egyszer szavazni, mert tudni fogod, hogy nem fognak ANNYIRA lehúzni…

Demszkynek mikor nő vissza a heréje és lesz újra férfi? Ő is ilyen helyeken táncolt, neki is az ilyen helyeken dolgozó/szórakozó emberek nyomtatták a szamizdatot! És egyáltalán, ez nem Demszkyről szól, ez arról szól, hogy a kormánypártot Budapest juttatta hatalomra. Mikor fog ez a liberális (liberális létemre hányok ettől a liberalizmustól) város végre nem beleszarni a budapesti kultúra szájába? Mikor jön el az ideje, hogy lesz egy Kreuzbergünk, ami nem Óbuda felsőn, Csepel alsón, vagy egyéb halál faszán (bocsánat óbudaiak és csepeliek!) lesz, hanem a belvárosban? Ahova eljöhet külföldi zenekar, ahol leparkolhat, ahol körbenézhet a városban, majd adhat egy koncertet teltháznak, mert a fiataloknak nem kell átutazniuk a fél várost 30 átszállással, a zenekarnak meg nem kell kint dekkolni egy lerobbant gyártelepen?

Mikor fogja ez az ország elismerni, hogy a modern kultúra részesei azon zenekarok százai, amik ilyen helyeken játszanak, mint pl. a Kultiplex? Mikor fogja az állam támogatni a kultúrát? Mikor? Mikor jön el az ideje, hogy nem az aktuális, berohadt „sztárok“ kapják az elismerést a felfelé kerekített szar eladásaik után? Mikor jön el az, hogy büszkék leszünk egy alternatív, egy hip-hop, egy rock/metal bandára, mert évi 60 koncertet játszanak Európában és minden este van lehetőségük elmondani, hogy igen, Magyarországról jöttünk, jó ez a hely, látod mennyi különböző zenekar van, egészséges underground élettel?

A levélnek most az a része jön, ami miatt a legrosszabul érzem magam a bezárás kapcsán. Tegnap spontán tiltakozást hívtunk össze, hogy igenis, próbáljunk meg bemenni az épületbe. Hol voltak azok a zenészek és programszervezők (illetve menedzserek, ahogy még itthon, röhejesen nevezik őket), akik itt az elmúlt hónapokban, években élősködtek a helyen és felvették a párszázezres gázsijukat?
Hol? Kábé 40 zenész lehetett itt tegnap, amíg január 10. óta közel 50 rendezvény volt, közel 100 fellépővel, közel legalább 4-500 zenésszel? Hol voltatok? Mi a missziótok? Mit akartok elérni a zenéléssel? Azt, hogy legyen ki ajnározzon titeket, vagy azt, hogy elérjetek valamit, hogy különbözzetek, hogy alkossatok? Hol voltatok kedves zenész és szervező kollégák? Sehol! Mert szarok vagytok mind! Természetesen ha a hely fennmarad, jönnek a gratuláló telefonok, meg kikéritek magatoknak a dátumokat, hogy hú de jó, hogy maradt a hely, két kilóért jönnénk, ha lehet szombaton! Hát kedves zenész és szervező kollégák, a tegnapi nap igazi vesztesei TI vagytok, mert egyrészt azt sohasem fogják megbecsülni, akinek nincs semmilyen meggyőződése és csak sodródik az árral, jobbra nyal, balra nyal, felfele nyal, lefelé meg szarik! Másrészt vesztesek vagytok, mert rajtatok keresztül hagytatok egy helyet, egy mozgalmat, egy élő szervezetet elrohadni, és ezt átadni az államnak. És nem barikádot akartunk vonni feltétlenül, nem házat foglalni, hanem elmondani ezeknek a fasszopóknak, hogy elég volt! Hogy ott legyünk, ott álljunk, kézen fogva, láncban és nézzünk velük szemben némán, csendben, csak lássák, hogy kik vagyunk, mik vagyunk és hogy mi nem fogjuk hagyni. De a pénzeteket megkapjátok majd más helyen is, de egyszer a más helyek el fognak fogyni, és egyszer olyan helyek jönnek azok helyébe, akik nem felejtenek és akik nem kérnek olyan „művészekből“, aki megélhetési művész, a legrosszabb fajta zeneipari kurva, csak test, mindenféle tartalmi rész nélkül. Szégyelljétek magatokat!

„Röviden“ ennyi jött ki belőlem első blikkre, hogy ezek után mi lesz, az rajtatok is múlik! Felléptetek több százan, eljöttetek több százan megnézni a fellépéseket, hogy ez mennyire számít, az csak ti tudhatjátok, de elszomorítana, ha ezek után is otthon interneteztnétek és sajnálkoznátok a passzivitás sötét vermében. Maradok tisztelettel azok iránt, akik megpróbáltak különbséget tenni, mindenki más mehet a picsába!
Jakab Zoltán"

Címkék: közélet

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr43360831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2008.03.01. 17:47:07

Szar az élet. Én is szerettem a Kultit.
R.I.P.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 17:47:43

Ez egy állatorvosi ló, ilyen az ország 2008-ban, le a kalappal Zoli előtt, A-tól Z-ig minden benne van ....

ficcs-a-ficcs · http://huncigizzek.blog.hu 2008.03.01. 17:50:28

részemről,
a fentiekért,
egy szó:
respect........

uff

ficcs-a-ficcs 2008.03.01. 18:01:02

bővebben meg:
Nem tudom, hogy akkor most igazából mennyire is veszett a bizonyos fejsze meg a nyele?
Mert az írásból azt értettem, hogy (mintha) azért még lenne esély?
Tájékozatlanságom abból ered, hogy azért annyi minden hangzott már el pro és kontra, hogy egy ideje nem értem a szitut...
De mivel én is jártam a Kinizsi moziba, meg a Blue Boxba, sőt a Kultiba is, ezért továbbra is erőmből mi kitellllllik........... mellette!!!

uff

Rock a Billy 2008.03.01. 18:04:13

Jakab Zoltán! Jól megmondtad. Nem tudok mit hozzátenni. Sajnálom,hogy a nevezett ingatlantól többszáz kilóméterre vagyok üzemszerűen tartózkodva. Mert bár személyem jelenléte az alap problémát meg nem oldotta volna,de rebellis együttérzésem a tiéd.

Kálmán 2008.03.01. 18:05:31

Ezen a helyen volt korábban látható részlet egy decemberi kultis buliról:
www.youtube.com/watch?v=tguBq5fHGOk
Mostanra már leszedték a videót.

A következő jelenet volt látható benne:
Vmi együttes zenélt, az énekes télapó jelmezben volt, majd a végén egy széken guggolt és beleszart egy vödörbe.

Ez lenne a "kultúra", amit ez a hely képviselt????!!!!

Inkább hangosan ordítozó ostoba exhibicionisták gyülekezete.

Aki a trágyából jön, örökre szaros marad.
Pusztuljon.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.03.01. 18:08:09

azért a többi zenészt elküldeni a faszba nagy herékre vall.

brlv24 2008.03.01. 18:14:07

Alapvetoen elegge rossz post volt, inkabb csak panaszkodas, elore semmikepp nem mozdit.

A Centrifuga Kft.-nek erdemes jogi utra terelni mert, ilyen esetben, amig a peres eljaras tart nem lehet oket kilakoltatni.
Szoval eleg huje huzas volt ez az onkormanyzattol, persze nem csodalkozok, nalunk csak dilettansok ulnek ott. Ebben egyutt tudok erteni Zoltannal:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 18:14:45

Kálmán

Sok száz olyan koncert volt a Kultiba, ami máshol nem jöhetett volna létre ...

Rá Dios 2008.03.01. 18:36:11

Ha jól értem, a baj akkor kezdődött, amikor a Főváros tulajdonában álló Budapest film eladta - el kellett adja? - a Kultiplexet?

V10R1C4 2008.03.01. 18:43:52

Kálmán hsz.-ára: attól, hogy egy előadást láttál, ahol történetesen exhibicionista művészkedés folyt, még nem tudod, hogy miről dörögsz. Valószínű, hogy a "komoly" "kőszínházakban" is volt már szar, hatásvadász ,vérrel-verítékkel-váladékokkal operáló, áltyernatívnak szánt darab. Nem mindegyikben, de az újabbakban mindenképp. És nem okvetlenül azért, mert az egész hely en bloc gagyi, itt sajnos nem áll meg a "légy az olajban" elmélet. Még az underground kultúra sem csak ebből áll, sőt ugyanúgy rengeteg, válogatható, megtartható-kidobható eleme van, mint bármelyik más rétegnek.

Kálmán Édesanyja Vagyok 2008.03.01. 18:45:29

Drága KÁLMÁN,

Kicsi Hülye Fiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Édesem!!!!!!!!!!!! Szedd be a gyógyszered!!!!!!!!!!!
Nem emlékszel Kálmánkám!!!!!!!!!!!? Az aki beleszart a vödörbe Drága Idesapád Vót!!!!!!!!!!!!!!!!! No hát Kálmánykám (engedd meg hogy így híjjalak Drága Kis Retardátam) Nos hát Kálmánykám!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyere haza oszt majd megyünk népnemzetmagyaragyartot néznyi a határbu!!!!!!!!!!!!!!!!!


ÖLEL TÉGEDET AZ ANYÁD KÁLMÁNYKÁMMMMM!!!!!!!!!!!!!

Condy 2008.03.01. 19:00:23

Senki sem szereti, ha megszűnik a kedvenc szórakozóhelye, de hát ez van. Felesleges rinyálni, szervezzétek máshová a koncerteket!

Bekere 2008.03.01. 19:10:08

Kálmán!

Én láttam egy holland művészt Budapesten kb. 1 hete, akinek ki van állítva egy gépe, aminek a végén egy nagy darab szar jön ki. Lehet benne gyönyörködni hogy a gép tud alkotni egy nagy darab szart. Akkor most miről is beszélünk? Ez mennyivel kultúráltabb?

Respect az írásért, én sajnos nem vagyok pesti, de minden tiszteletem azoknak akik küzdenek a Kultiért. Peace.

User1 2008.03.01. 19:13:25

Úgy járt mint a kórházak. Értékes volt a telek és a háttérben SZDSZ-esek voltak. Ennyi.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.01. 19:14:01

A Kulti bezárása ügyében igazából semleges vagyok, nem odavalósiként. Megértő vagyok a sajnálkozó törzstagokkal vagy alkalmi látogatókkal szemben, sőt a tájékozott- vagy pusztán híre miatt kárörvendőkkel szemben is.

Viszont roppantul visszatetsző, amit Bakáts összehisztizett, szerintem ellenkező hatást ért el a gitártöréssel és megátkozással, mint amit egy magasabb ingerszintű, helyi ügyekben nem járatos tévénéző magában szó nélkül hagyna.
Negatív reklám.

Bocsi, de inkább a linket másolom be a friss B.T.S. kritikához. Negyedik cikk, hogy ne törjön szét a kommentablak a hosszú hivatkozástól:
kommersz.hu

BLovi 2008.03.01. 19:18:03

A cikkírótól szívesen megkérdezném mi a véleménye a Fuck the X-Mass partyról, melyet gondolom teljesen véletlenül éppen Karácsony előtt néhány napra időzítettek. Zárójelben megemlítem, hogy legalább lett volna annyira gerinces aki a címet adta, hogy kiírja Christmas...
Ez beletartozik szerinted liberalizmusba?
Ha igen, akkor azt kérdezném, hogy egyetértel-e azzal, hogy ilyen alapon egy Fuck the Hannukah partyt is ugyanúgy lehetne tartani Hunnukah előtt néhány nappal. Nem?
Mert gondolom nincs kettős mérce....vagy esetleg mégis?

Szerintem egyik se lenne illdomos, de az meg pláne kiveri a biztosítékot nálam, hogy ami egyik oldalon felháborító szerintetek, az a másik oldalon a kultúra része...

Youtube-on volt fent egy videó arról, hogy mi ment azon a sátánista partyn... Néhány szélsőjobbos honlap kirakta a youtube-os videó linkjét érdkes mód egyből eltűnt youtube-ról...

Amúgy nekem semmi bajom nem lenne azzal a hellyel, sőt voltam is már ott barátaimmal párszor. De van egy szint ami alá nem kellene menni. Jobban járnátok ti mint szervezők ha egy minimális erkölcsi szintet tartanátok. Liberálisnak lenni nem azt jelenti, hogy bármit lehet amire éppen kedved szottyan. Ha azon felháborodtok, hogy a Kárpátia együttes fel akar lépni a PECSA-ban (Demszky még külön fel is szóllalt tavaly ezügyben) akkor legalább lennétek következetesek...Mert így csak nevetségessé teszitek magatokat a szánalmas kettősmércétekkel együtt.

Üdv,
Lovi

user2 2008.03.01. 19:35:07

milyen radio az ,ahol reszegen a mikrofonhoz engednek embereket musort vezetni?
milyen hely az, ahol a szinpadon az eloado a vodorbe szarik?
es meg valaki is csodalkozik,hogy meg az alja liberalis banda is kihatral moguletek?
es meg ti beszeltek kulturarol?

aluvázas 2008.03.01. 19:50:49


uaer2

maradj is meg szépen a kis szűk csővű világodban, legalább lehet tőled különbözni!

azért az viccces, hogy egy vödör szar ennyire kiveri a biztit nálatok! pedig ez nem valami új műfaj.

éljenek a dadaisták, éljenek a betegek!!!!!!!!!!!!

Dezsoke 2008.03.01. 19:53:43

Nem ismertem a helyet, de Bakács jellemezte....
ami manapság kultúra címén megy néha, az förtelem.
akik teremtették most azok adják el, mert csak a profit számít

Professor Pizka 2008.03.01. 20:01:27

raerunk.blog.hu/2008/03/01/kultiplex_3

Onreklam. :-)

Amugy pont a Bakats... nem tudom mennyire lehet meg ezt az egeszet negyvenvalahany evesen, a Napkelte-riporteri szereplesek utan hitelesen kepviselni...

igor.h 2008.03.01. 20:03:35

Én azoknak a szúk látókörű népeknek a sorait erősítem, akik szerint annak ami ott volt, semmi köze a kultúrához, mint ahogy a szarógépes "művésznek" sincs. Jól tették hogy bezárták. Tessék, liberális fiatalok, lehet hörögni.

user2 2008.03.01. 20:09:30

"maradj is meg szépen a kis szűk csővű világodban"

aluvazas,
kikerem magamnak, sok minden megfer az en vilagomban, nem szuk az, csak egy bizonyos szint ala nem megy. most kerlek nezz le ezert,mert nem vagyok olyan primitiv..

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2008.03.01. 20:12:57

Milyen szépen pofozgata egymást az "ezígy" és az "amúgy" ...

A Kulti kapcsán és a kommentekben egyaránt. Nézni is öröm! :/

(ha nem tiszta: google it!)

desk 2008.03.01. 20:16:08

A francba a kultival. Nekem nem hiányzik. Régen nem volt rossz, de mióta ez a mocskos kidobó társaság volt ott, azóta nem ért semmit az egész. Picsába vele.

lófaszkiráj 2008.03.01. 20:20:27

Lovi. Fakkdakriszmasz...neked nincs eleged a karácsonyi pénzelbaszásos, nyálcsorgatós, műfenyős tolulásból? He? Nem fogod az adást mi?
Rögtön jön a "keresztyén vs zsidó"- fesztivál.:)
Butaember.

toka szalonna 2008.03.01. 20:22:05

fasza kis emberek kommentelnek itt azert.mar csak azert is meg kellene tartani a kultit hogy meg tobb reszeg musorvezeto beszeljen a mikrofonban ,meg meg tobb Fuck
X-mas buli legyen.Miota kulfoldon lakom ,mindenkinek ajanlottam a kultit,vagy masok kerdeztek hogy hogy talalnanak oda.meg hogy hallotak vidam sracok szorakoznak ott.szamomra a Kultiplex resze a "Magyarorszag Szeretem" imidzsnek.A hortobagyos, pirospaprikas,szittya nyilas, dolgokat csak nyugdijasok nezik.Melyik kulfoldi fiataltol hallotak mar a kormanyfiak azt hogy wow dude the puszta with those man with moustache was totally awsome.Ah, mindegy.Majd megyek inkabb bulizni Kreuzberg-be(de) meg a Ravalba(es) ,megnezem a legujabb eggyutest a Paradisoban(nl),osszekacsintok a legdogosebb csajokkal a sohoban (gb) meg megveszem a legfaszab polot a Via Montenapoleonen Milanoban(it),megnezek egy erdekes kiallitast a louvreban (fr),meg lepacsizok mindekivel pragaban.Majd ellatogatok magyarorszagra is 20 evben egyszer ha majd idoutazos filingre lessz szuksegem,ha majd vissza akarok menni 1000 evet es szittyakkal meg taltosokkal akarok talalkozni,valamint az inkvizicioval akarok egy jot dumalni,vagy netan utopia filingem van es hatalmas godroket akarok nezni meg bologato nyakkendos androidokat hallgatni.

Kymmer 2008.03.01. 20:23:00

Azért meglepő hogy az underground helyeket főleg értelmiségi fiatalok látogatják. Kíváncsi lennék arra akik most fejesek és az ilyen helyek bezáratásáról döntenek. Annak idején hova jártak szórakozni csak nem az akkori rendszer ellenségeinek tartott rock zenekarok koncetjeire nagyvalószínűséggel igen...................

Csaszi 2008.03.01. 20:24:49

Condy,
A levél (a Kulti pláne) nem erről szól, talán olvasd e újra....

Jómagam talán ha 3x voltam a Kultiban, időnként belehallgatam a Tilosba,kb, ennyi, nem sok, de mégis jó volt tudni, hogy van ebben a városban (még) egy (a kevés kivétel) hely, ahová menekülni lehet a kommersz felületes s.ar elől.

pistibacsi · http://henkajpan.blog.hu 2008.03.01. 20:26:42

Hát, úgy látom, hogy az eddigi kommentelők többségének legalább annyira nincs köze az ügyhöz mint nekem. Ezért merek beszónyi. Vidéki vagyok, sosem jártam a Kultiplexben. Szar helyzeteket viszont éltem már át. És ez az.

Zoltán beszámolójáért a legmesszebbmenőkig le a kalappal. Még én is megértettem miről van szó, aki sosem jártam a helyszínen. Persze azt is tudom, hogy marha idegesítő tud lenni ilyen helyzetekben a szánakozva megértő vállveregetés a tényleges tettek helyett. Szóval a magam részéről totál önkéntesen be is kapom menten.

Csak akartam jelezni, hogy ebből a fajtából való köcsög szarházi, csőlátó, agyamputált, feleslegesen kommentelő seggfejek is vannak még a világon, mint amilyen én vagyok.

Ja, még valami: Zoltán! Most, hogy végre megrostált titeket a sá(n)tán, és kihullott a férgesse, a maradék negyven zenésznek pont tudnék javasolni egy kis megnyilatkozási lehetőséget. Ha gondolod, vegyük fel a kapcsolatot.

Bekere 2008.03.01. 20:43:58

A baj az hogy azok az emberek akik anno ilyen helyekre jártak, (west balkan, gödör, stb.) azok ezután hová menjenek kikapcsolódni? Ezek az emberek nem fognak beülni olyan helyekre ahol a rádióból ismert playback szarok mennek, műmellű plasztikcicákkal és BMW-s aranyozott menő srácokkal megspékelve. Az a legnagyobb baj hogy a főváros mintha tudatosan ki akarná írtani az ilyen helyeket.
A baj csak az, hogy a sarokba szorított vad a legveszélyesebb.

HerrK 2008.03.01. 20:44:06

Kedves Zoli!

Remek, minden részletre kiterjedő történetfolyamban írtad le a véleményed, de ez itt nem a fényezés helye.

Függetlenül attól, hogy egyetétek e mindennel, felháborító a magyar jog és igazságszolgáltatási rendszer politikának és tőkének alárendelt szerepe.

Ha tényleg élő bérleti szerződésetek van, kérlek írd meg mikor lesz a következő demonstráció és hozd magaddal az iratokat is. Ott a helyünk.

ui: Én szégyellem magam a "kultúráért" szavakban tettrekész otthon ülő trottyok miatt.

grupi 2008.03.01. 21:02:45

Mi aszar köze van ehhez a tanyához a jobboldalnak? Megmondom, semmi. akkor meg mia szart kevered bele, hozod fela nevét, mikor le sem szarja, és különben sem tudná, mert még a levesetekbe sem tud beleköpni. Ugyanis a IX. kerület liberális vezetésű, és mszp támogatással többségben szoc-libek uralják a hatalmat. A főváros szintén zenész. A saját fajtádat keverd bele, azokkal koketálj, s ne a msáikat pocskondiázd. Egyébként kultiplexes, kultúrátlan kollegák sora lassan, de biztosan ásta a sírotokat.
Jézus ócsárlás, kerestény gyűlölet, after partik, drogos örületek, utcai pankrációk, stb. Olyan slep telepedett körétek, amit asaját fajotok is kiutált, Ehhez semmi köze másnak, mind önmagatoknak, a magatok fajtájának. hiszen azoknál, vagyis nálatok a hatalom. Gusztosostúl, jancsóstúl bakácsostúl egészen hiozzátokig bezárólag. bakács is olyan görény volt, hogy a nagy pofájából épkézláb mondat nem esett ki, csak gyűlölködés, és átok.
Vámpír, élősködő faj a liberálisnak tartott ivadékok sora. Ezek ölték meg a sajátjaikat a kulturálaplanságuk és becstelenségük folytán. ti kezdtétek el, magatok provokáltátok ki, és a önmagatok által, a liberális hatalomgyakorlás eszközével végeztetitek be.
Amit most siránkozól a zsernyákokról, azt nap mint nap üzik másokkal és az általad szapult jobb emberekkel szemben. tehát nincs semmi meglepő ebben, csak nekd és a fajtádnak furcsa ez, mert titeket mindigf csak védtek meg dédelgettek a korrupt faxok. Most ugyanennek a faxnak az süvegét kaptátok, csak most a hátsótokba, amit eddig előlről lefetyelve élveztétek.
Belétek csak annyi kultúra szorult, mint a trágár settengedő liberalizált átkaiba. semmivel nem vagytok jobbak, vagy különbek Demszky, Geggessy és az összes lszadeszes, maszopos haveraitoknál. Siránkozol, siránkoztoik állítólagos kultúrátokért, miközbe azt előadhatnűátok máshol is, ha annyira jó, és szarhatnátok bele, ahogy rátok is, de nem, mert az már ugye nem megy. ezért a rinya. Telavivban nem kelletek, senki nem vevő rátok. Nyugat európában szintén fosnak a szátokba. Az orosz egyenesen a seggetegbe dugnák vissza a fejeteket ekkora ego hallatán. Etzért rinyáltok itt.
Erre a hülye kis országra vajadzik a lelketek, mert ennek van olya idióta politikája, ahol eltűrik az olyan szélsőségeseket, és liberalizált barmokat, mint a kultiplexes szörnyszülötteket.
Nem nagy dolog, csupán kiöklendezett benneteket a liberális kerület.
de nem kell annyit sopánkodni, hioszen lesz még lehetőség és hely, bakáts meg bandája számára. Igy ti sem maradtok koksz nélkül. Nem kell drámát játszani. csupán tiszta levegő jzan kilátás és némi megtisztulás kell. Erre a fajtátok jött rá, ezért teszik fajtársaitok veletek mindezt. Nyugodjatok békében, a csillagotok még nem áldozott le. csak arréb toljátok a szekeret. Ennyi. Ezért kár a patkány vinnyogás, a szirén hang és a sikoly.

Dezsőke 2008.03.01. 21:05:05

lófaszkiráj

ha eleged van a pénzes karácsonyból, akkor ne a karácsony ellen kellj ki. menj a plazákba, verj szét néhány boltot. ilyesmi. nem az ünnep tette magát ilyenné. nem a karácsony a szar. hanem a liberális pénzmágia...

toka szalonna 2008.03.01. 21:20:13

grupi

MEGA LOL:))))))
elcsattant az ostor

latom azert mindenki a karacsonnyal ragadt le:) bazis,bazis, bazis elhagytuk a legteret!

Flea 2008.03.01. 21:24:35

Mindenesetre mocskos dolog ez és nem kis pénz van az ügy mögött, ami gyaníthatólag a zsebeket és pártkasszát gyarapítja. Az, hogy éppen a Kulti volt útban, az csak véletlen. Nem a kultúra ellen van ez, csak éppen a kultúra tudja magát a legkevésbáé megvédeni. Egy lakhatatlan bérházt is le lehetetett volna rombolni, tsak abban választók laknak, ugye.

Bakáts meg Jakab pedig fogja a törölközőjét...

grupi 2008.03.01. 21:27:37

Négy éve történt, szenteste: „Kiirtanám az összes keresztényt!"

Kiirtana bennünket.
Négy éve, szenteste rendezett keresztényellenes gyűlöletorgiát a Tilos Rádió három, magát zsidónak valló megmondóembere, Bencsik Gyula, Vranik Krisztián, és a magát „Barangónak" nevező HVG-munkatárs, Bajtai Zoltán.

Bajtai a műsor betetőzésenként beleröfögte az államilag, tehát főként keresztény adóból szponzorált Tilos Rádió éterébe: „Kiirtanám az összes keresztényt!".

Egy másik gyűlölködő műsorvezető, Bencsik Gyula jelenleg a Klubrádió minisztériumi pénzből támogatott „Felnövünk" c. műsorát vezeti, illetve részt vesz a Klubrádió Basszus c. műsorának készítésében is.


Bencsik Gyula
Vranik Krisztián természetesen a drogos-liberális szutyokkultúra ünnepelt sztárja, itt van például egy vele készült interjú.

Bajtai pedig blogot vezet itt:

barango.freeblog.hu/


Aztán Csintalan Nóra, aki egy internetes oldalon dicsekszik, hogy a kereszténygyűlölő Tilos rádióban csinálhatott zenét DJ-ként. (Ez is kultiplexes képződmény.)
A drogos szubkultúrában meglehetősen könnyűvérűnek ismert Csintalan-lány egyébként frappánsan csak Nora Naughty-ként fut ebben a közegben. (A keresztényirtást adófizetői pénzen propagáló zsidó rádió feloszlatását természetesen nem kezdeményezi az ügyészség, az csak a Magyar Gárdának jár ki. Miután keresztények elleni gyilkosságra büntetlenül lehet felszólítani, javasoljuk a Gárdának, hogy rendezvényeiken hangoztassák a "Kiirtanám az összes cigányt és zsidót" mondatot, mondván, a véleményszabadságukkal élnek amit a hatóságok is helyeselnek). Aki szeretné tudni, Bukfenc Sanyi lányának befordulós, drogos zenéjét is a Kultiplex szülte, illetve termelte ki.

Ez a liberális város, s vezetés torzszülötjeinek való hely. Ezért a liberális kötődés, majd most a szakítás.

Jakab Zoli ezeket elfelejtette felvázolni sirálmaiban.

Majgo 2008.03.01. 21:34:24

grupi

Légy olyan kedves és húzz el a népnemzeti kurva anyádba.

Köszönöm.

jezus krisztus 2008.03.01. 21:35:12

grupi
"buszke vagyok rad fiam.csak igy tovabb .emelt fovel es teljes hangerovel hirdesd a nevem.ne feletjtsd el hogy te szuz maria orszagaban laksz ,es a liberalisokat tuzes vassal kel irtani ugy mint par szaz evvel ezelott.Csak igy tovabb fiam!!!"

a hatterben halkan felhangzik a hallelujah

Bekere 2008.03.01. 21:35:13

Te Grupi. Azért szét ne durranj itt mert csupa szar lesz minden. Nekem csak annyi lenne a kérdésem hogyha majd ezt egy olyan szórakozóhellyel játsszák el, ahová mondjuk te is jársz rendszeresen és kedveled, akkor is ekkora lesz a pofád? Vagy jobboldalikurucinfós szokás szerint másra fogsz mutogatni?

Biga 2008.03.01. 21:37:49

Grupi, azért ne általánosíts. Voltak azért ott jó zenék is, nem csak szarás meg drog. Volt ott hely próbálkozásoknak, újaknak. Egyszer én is játszottam ott szintetizátoron pár haverral, jó kis este volt. Szerintem kár érte, aki meg sok évet ott dolgozott, érthető az elkeseredettsége, számítsd be azt is.

Bekere 2008.03.01. 21:39:02

A másik kérdésem pedig az lenne hogy azt hogy hoztad össze hogy te kereszténynek mondod magad ilyen stílussal, szóval hogy jön ide a zsidó buzi banda? Az még nem tünt fel hogy Jézus zsidó volt? Tényleg ennyire sötét vagy?
Ja és osztom Majgo véleményét, ha kérhetem takarodj vissza a népnemzeti kurva anyádba.

Bekere 2008.03.01. 21:41:05

"Az összes ilyen szar be lesz zárva, nem lesz keresztény pénzen zsidódiszkó, csak legyen meg a hatalomátvétel."
Jaja templomot meg jobboldali sámánképzőt mindenhová. Azt hiszem itt az ideje odébb állnom, olyan 5-6000 kilométerrel.

Staropramen 2008.03.01. 21:41:19

Mily érdekes, hogy az összes nagyonkeresztény kommentje csak úgy fröcsög a gyűlölettől. Nincs itt egy icipici ellentmondás?

jezus krisztus 2008.03.01. 21:42:26

meg mindig szol a hangalafesto hallelujah grupinak

Grupi -amugy meg fiam csereld mar le a nick-et .mert ha azt irom GrupPINAk az olyan mokasan hangzik.meg ha azt eneklitek hogy halleluJAH az olyan rasztafaris nem?

mangorlo 2008.03.01. 21:46:56

grupi ne kuruc infós faszságokkal gyere, ezek ott jelentek meg:

a barangó azért mondta amit mondott mert tele lett a fasza a jobbikos keresztekkel. jó hát nem volt szép amit mondott, de akkor lett volna hiteles ez a nagy hőzöngés ami aztán volt a kinizsi utcában, ha a folyamatosan zsidózó pannon rádió előtt is lett volna polgári körös tüntetés, meg cukorkaosztás

bencsik gyula nem volt gyűlölködő ő épp hogy csitította barangót abban az ominózus adásban

a tilos nem kereszténygyűlölö sőt nem is zsidó rádió, pl a bakács éppen hogy hívő keresztény

a kurucinfó viszont zsidógyűlölő és ezt nem is tagadja. épp ezért van ez a hiszti a tilos meg kulti ellen mert a tilosban elhangzott egy olyan mondat amit a kurucosok ellenkező előjellel nagyon szeretnének rádióba mondani állandóan de nekik csak egy weblap jutott. de nem is értem, ha szerintük kiírtanám az összes zsidót az megengedhető mi a baj a keresztények ezirányu emlegetésével?

Bekere 2008.03.01. 21:49:18

"Az összes ilyen szar be lesz zárva, nem lesz keresztény pénzen zsidódiszkó, csak legyen meg a hatalomátvétel."

Milyen hatalomátvételről beszélsz te agymosott szerencsétlen? A 4 évenkénti választás 2010-ben lesz legközelebb, addig meg szépen halkuljál el. Mellesleg a fröcsögésednek mi köze ehhez a bloghoz?

jezus krisztus 2008.03.01. 21:50:17

sracok ne csinaljatok mar ezt grupival.o az eggyetlen itt aki kiall melletem.H ao nem lenne akkor csak fikcio lennek ezen a forumon.skacok ha nem haggyatok abba gupi cseszteteset akkor lelocsollak benneteket szentelt vizzel valamint csodaszarvas aggancsal verlek szana-szejjel

jezus krisztus 2008.03.01. 21:55:02

budosok

fiam latom nem erted ha ki irtanad a keresztenyeket akkor ki imadna,ki hinne bennem.en vagyok a 21-ik szazadi magyarorszag legfaszabb varazsolja.taltosokkal ,csodaszarvasokkal meg meg szittyakkal pacsizok minden nap.ugyhogy kerlek ne irtsd mar kia keresztenyeket.hiszen akkor mar senki sem hinne egy olyan konyvben ami valotlant allit.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.01. 21:55:07

Csak áttételesen tartozik ide, de megemlítem, hogy a Joomla! motornál nem jön be az üresező (ősi ***** szokás ) hülyegyerekek játszadozása.
Ez is a nagy tolerancia, igaz? Valaki nem babusgatja kedvencünket, de még állást sem foglal, akkor már rombolni kell. +1 ellenség, köszi, bulldozeres munkát vállalok.

Bekere 2008.03.01. 21:58:53

Áhh hülyékkel nem érdemes vitatkozni, lesüllyedsz az ő szntjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.
Úgyhogy kéretik törölni az összes hozzászólást, aminek semmi köze ehhez a bloghoz, grupival az élen. Köszönöm.

mangorlo 2008.03.01. 21:58:58

na faszom jön a népszavazás és ki leszünk írtva. csak akkor azt nem tudom ki fog maradni?

Miratura 2008.03.01. 21:59:40

drstein, te mi a fenéről beszélsz, milyen üresezés?

pixelatedBear 2008.03.01. 22:02:30

Ennyi parasztot mint amennyien itt -is- vagytok, basszus...

Grupi, Igor, Lovi, user2... tényleg jobban tennétek, ha ki sem nyitnátok a szátokat -akarom mondani, meg se mozdítanátok ujjaitokat a klaviatúrán. Annyira, DE ANNYIRA szégyellem ilyenkor, hogy ugyanazon ország állampolgára vagyok én is, mint amelynek ti.

Begyöpösödött, szűklátókörű, bigott, maradi faszfejek. Fröcsögtök ha kell ha nem, egybőlbazmeg politika meg a mocskosliberálisok meg a zsidózás... HÁNYINGER.

jezus krisztus 2008.03.01. 22:03:10

and all together now


We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine,
We all live in a yellow submarine,
yellow submarine, yellow submarine.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.01. 22:03:12

Linkeltem egy Bakács visszatetsző dolgait tartalmazó cikkre, aztán már jött is a csőcselék teleszórni a blogot mindenféle szeméttel. Ennyi, bocs.

Mercus 2008.03.01. 22:04:24

pixelatedBear

A Dr. Stein nevű "zsidajindexező" köcsög kimaradt a felsorolásból

immoral 2008.03.01. 22:08:13

grupi, te pont olyan vagy, mint egy rakosista besugo hazmester az otvenes evekbol, kivaloan vissza tudod bofogni, amit megirt a szabad nep. (neked ma delutan kurucinfo.) irigyellek, eletrevalo csavo vagy, neked valszeg minden rendszerben terem baber, mert minden rendszerben vannak kinyalni valo seggek, melyek te, es hozzad hasonlo nyelvekre varnak.

oh baszki, es ha netan eltel a nyolcvanas evekben es felnott voltal, akkor mit pampogtal: hogy minek kell itten egyeseknek bomlasztani a szocializmust?

magyarorszag pedig nem kereszteny orszag, hanem szekularizalt, jo reggelt kivanok. el tetszett logni a tortelnelem orat.

Dr. Stein (törölt) 2008.03.01. 22:09:25

Roppant aktuális vagy, kispajtás, épp ma költöztem teljesen el onnan, mert nemigen értek egyet az Index jelenlegi állapotával, de azt te biztos jobban tudod.
Írhattad volna, hogy a Bombagyáron is ottlévő Stein, de gondolom onnan el vagy tiltva.

bakfitty · http://ismerosvalahonnan.blog.hu 2008.03.01. 22:11:22

ja hogy igazából arra fogunk szavazni, hogy ki legyünk-e irtva?

desk 2008.03.01. 22:11:44

grupi

Áljjá' már le. A kulti egy sz@r volt, ez igaz, de erre nincs szükség amiket te ide írkálsz.

A többieknek:

nehogy nektek meg az jöjjön le, hogy csak a grupi féle arcok örülnek a kulti megszűnésének. Én is örülök neki, és szerencsére vannak underground partyk a nyomorult kulti nélkül is. Bárcsak lenne sokkal több és színvonalasabb, olyan, aminek a világon semmi köze a kultihoz és ahhoz amit képvisel. Van ilyen, csak nem elég. Én azért valahogy találok jó partykat a kultin kívül. Keverek ide egy kis politikát is mert anélkül úgy látszik nem lehet errefelé kommentelni: amikor először szavazhattam még az szdsz-re szavaztam, de már legutóbb sem mentem el szavazni. A következőre pláne nem fogok, mert az mszp nem baloldal, az szdsz pedig mafia.

jezus krisztus 2008.03.01. 22:12:09

a tankcsapda nem az enekelte hogy:

fogd ela torkat es ne reeszed el?

Bekere 2008.03.01. 22:13:26

De tényleg milyen érdekes hogy az összes ilyen jellegű és stílusú fórumon MINDIG a magukat kereszténynek és igaznak mondott emberek azok, akik csak fröcsögnek, mocskolódnak, utálkoznak, mindig ugyanazt, mindig ugyanúgy. Ez lenne a magyar polgárság!? A hányinger kerülget az ilyenektől !!!

pixelatedBear 2008.03.01. 22:18:00

Mercus:

jaja, köszi. figyelmetlen vagyok, özzeh.

komolyan mondom, Zoli levele elgondolkodtatott. ez a békés tüntetés eszméje... a Kultinál is lehetne nagyobb sikere, ha többen lennénk, de...

...de mi a faszért nem lehetne egy ...hm, jobb szó híján ökomenikus tüntetést szervezni a geci hatalom ellen? párt-hovatartozástól függetlenül bárki eljöhetne, lehetne stílszerűen két helyről: a Kossuth- meg a Felvonulási (faszomtudja most mi a neve) térről indítani, szépen lassan sétálna a két tömeg, majd valahol az Oktogon környékén mindenki megölelne legalább egy darab szembejövőt, és együtt mennénk tovább? Lennénk mondjuk egymillióan (de tényleg), nem kellene semmiféle lófasz kameraálllvány meg kihangosító-berendezés, csak JÓZAN résztvevők. Az egésznek nem lenne több az üzenete, mint hogy "srácok, a VALÓDI TÖBBSÉGNEK KI VAN A FASZA TŐLETEK, ezt kurvagyorsan fejezzétek be"

nyilván nem lenne forradalom, csak valahogy talán elgondolkodna egy picit a sok navracsicsdemszkyorbánlendvai féreg.

...tudom-tudom, reménytelenül romantikus vagyok.

z 2008.03.01. 22:20:38

Asokhülye.
Nagyban megy az ősmagyarozás meg a bigottaktól való félelem (akiknek a pampogáson kívül semmi köze nincs a bezáráshoz), de hol vannak ilyenkor a liberálisok, akik tényleg bezáratják (holott támogatniuk kéne)?
Mert azt mindenki elmondja ilyenkor, hogy már hányik tőlük és miféle liberalizmus ez, de valahogy mégis mindig megválasztódnak.
Ezt magyarázza már el nekem valaki, hogy miért. Mi a faszért kell pl. 20 éve Demszky meg a haverjai mögé is állni, akik úgy züllesztenek, hogy közben liberálisnak vallják magukat, és azzal minden el van intézve. Így aztán tényleg elbaszott egy város marad ez a Budapest, lehet még hasonlókra számítani nyugodtan.

jezus krisztus 2008.03.01. 22:21:07

pixelatedBear

es ki cipeli majd a fa kereszteket?

pixelatedBear 2008.03.01. 22:22:50

Z:

gecimód igazad van. de pl gondolj vissza a legutóbbi demszky-tarlós deathmatch-re.

megvan?

na, akkormár érted, hogy miért voltuk kénytelenek ösmételten ezt a foskupac hulladék gábrielt megválasztani.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 22:23:09

grupi

Szörnyű sötét egy alak vagy, igazából vitatkozni sem életkedve az embernek Veled.
Legyen egy jó estét, örülj hogy bezárt a Kulti.

Perzse ne zavarjon hogy a többi szórakozóhelyen sokkal több drog fogy (Bank, Studió stb) és a tinilányok extasy-ért szopnak ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 22:28:10

pixelatedBear

ezen mindig dobunk egy hátast ...
"kénytelen voltunk Demszkyre szavazni, mert hát ő a kisebbik rossz stb ...." Mi a faszért? Kényszerítettek?
Maradtál volna otthon inkább ...

Ha rászavaztál, egyétek-igyátok a levét !
Amúgy az utolsó munkásember Csepelről is jobb lett volna polgármesternek mint Demszky .... idióta budapestiek.

Én nem szavazhatok itt, de itt élek, úgyhogy én is szopok veletek ...kösz

Liberté_73 2008.03.01. 22:31:59

Te zero, hidd el, komoly belső tusa volt ez nekem is, de hát durván szíven ütütt volna egy tarlóspista a főpolg székben.
Az otthonmaradás is őt segítette volna.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 22:39:24

Liberté_73

Ez egy külön posztot érne, hogy 16 év Demszky-éra után hogy volt valaki képes még rá szavazni ?
Folytassa tovább Demszky? Ne hagyja abba ?

Lehet hogy Tarlós egy tapló, de inkább egy ismeretlen tapló, mint az ismert tolvaj-városromboló Demszky!

Mindenki aki teheti menjen ki 2 napra Prágába, után az életbe nem fog többet szavazni Demszkyre.

Na mindegy, ez nem tartozik a Kulti bezárásához ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 22:41:11

grupi

Olvasd el mégegyszer a levelet , és vegyél vissza , kérlek !

jezus krisztus 2008.03.01. 22:41:43

grupi

pragaban is zsidok laknak fiam

Bekere 2008.03.01. 22:51:04

Nick, az egy ismeretlenek által elkövetett gaztett, de hogy jön ez ide?
Amúgymeg ja, én pl. nem megyek többet szavazni. Hogy miért? Mert az egyik szélsőjobboldali populista, a másik meg szélsőbaloldali populista. Nekem meg egyik sem tetszik, hát ezért.
Grupi, neked már rég ágyban lenne a helyed, és fejezd be a kurucinfós CTRL+C, CTRL+V -t.

pixelatedBear 2008.03.01. 22:51:08

nah, kimenék ciggenteni 'szt mire visszajövök, látom, hogy Liberté_73 kimondta, amit én szerettem volna :)

tényleg ne vicceljünk már ezzel a választással.. nyilván szopjuk a következményeit, nyilván tehetek-ünk arról, hogy demszky még ott van, ahol... de baszki ha lehetett volna, inkább szavaztam volna a kétfarkú kutyapártra... nem elmenni tényleg azt jelentette volna, hogy egy bugris tenyerestalpas suttyó lenne most a mayor, aki a Sziget ellen meg már nemistommilyen hirdetőoszlopok ellen röfögött.

komolyan, ezt hagyjuk.

DeadBodiesEverywhere 2008.03.01. 22:51:20

Nem tudom mit sirtok?! A Kultiban tobbszor jartam, soha semmi gond nem volt BENT. Az igaz h sokan kint az utcan nem tudtak viselkedni, de ez mindenkinek a sajat szegenysegi bizonyitvanya es mindegy hogy metalos vagy discos. De errol igazan a hely, ami nem csak egy koncerthely, hanem MOZI, KAJALDA, RADIO, --SEMMIT-- nem tehet.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:04:06

grupi


a valasz :FERTO,POKOL,GYEHENNA

Próféta 2008.03.01. 23:05:12

Rendszeresen, kb. havonta egyszer járok a Kultiplex mellé, közvetlenül a Knézits utca elejére haverokhoz péntek vagy szombat este.
Eddigi tapasztalataim:
-folyamatos csürheeffektus a parkban (ordibálás, szemét széjjeldobálás, 'randalírozás');
-végig állnak a tilosban, nem férnek el rendesn az autók;
-még ősszel egy részeg a haver autója tetején ugrált;
-speciel a zsíroskenyerük jó.

A kilakoltatás módszerével nem értek egyet.

Ez a hely nem a 'kultúrált' szórakozást adta, standard IHB hely.

speirs 2008.03.01. 23:05:59

Ha tényleg akkora igény van erre a "kultúrára", akkor gondolom nem fog gondot okozni egy új helymegnyitása hiszen egyből tömve lesz, nemde? Nem hiszem, hogy állami/önkormányzati pénzből, ezek ingatlanainak használatba adásával kéne ezeket a helyeket életben tartani. Egyébként meg fogadj ügyvédet.

Liberté_73 2008.03.01. 23:07:12

Prágában leéltem 4 hónapot, igaz annak már 2 éve, tény, hogy sok területen lehet irigykedni de zért az sem a nirvána.
És akkor nem jövök rögtön azzal, hogy milyen bezzegváros az, ahol a pesti oldalon van a vár, meg a hegy és a budain meg a laposság és a háztömbök? Nóórmááális??? :) Eleinte csak azt hittem,hogy csak simán felfelé folyik a Moldva(Vltava), de rá kellett jönnöm, hogy ezek a srácok lehet, hoyg kurva okosak és szép szálak meg minden, de nagggyon csúnyán elb@ßták, fordítva tették a városban dolgaikat és kész, most már nem lehet nekik olyna rendes városuk sosenem, mint Budimpesta.
:)

Sáfrány 2008.03.01. 23:07:17

Kedves Jakab Z., 4. pontodra reagálva annyit mondhatok hogy ha a cuccaid bárhol bent vannak (amiket te birtokolsz), és nem engednek hogy azzal te bármiképpen rendelkezz (nézzed, használd, elvidd stb.) akkor azzal az akadályozó személy konkrétan birtokháborítást követ el, és igenis reflexből fel kell jelenteni. Ez teljesen független attól hogy kié a hely vagy mire használja és mikor.

Ha a tényhányadék felvétele után még mindig ugyanazt csinálja (továbbra is birtokháborít), akkor még mielőtt elmegy a rendőr ismételten fel kell jelenteni.

Puszilkodó rendőrökről fényképezőgéppel felvételt készíteni, ügyészségre beadni. Amennyiben járőrök a nyilvánvaló bűnelkövetés tényének elismerését megtagadják, onnantól jogos az önbíráskodás (mert Alkotmányos jogod hogy megvédd magad és a tulajdonod).

Bekere 2008.03.01. 23:07:29

Milyen oldal az ahol nyíltan bizonyos embercsoportok kiirtására buzdítanak? Milyen hely az ahol az ilyen szélsőjobbos nácik nyíltan menetelhetnek a Hősök terén? Még valaki csodálkozik hogy a normális magyar emberek többsége kihátrál mögülük? Te beszélsz itt normális légkörröl?

Bekere 2008.03.01. 23:10:56

Grupinak ment amúgy.

A másik meg hogy az ami KINT történik az utcán, annak mi a franc köze van ahhoz hogy mi van BENT a Kultiban? Nem értem. Mintha máshol nem ugyanez menne.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:11:01

Próféta

Arról a "hely" tehet hogy ki mit csinál az utcán?
A város többi kocsmája/sörözője/szórakozóhelye/diszkója előtt olyan kurva nagy rend van , nem ? Csend és feszes , fegyelmezett sorok? Zöld Pardon? Buddha Beach? Rio? Bank?

Kicsit igazságtalan hogy újjal mutogatnak 1 helyre, amikor a többi 99 is ilyen vagy még rosszabb


grupi

Kattánjál már le erről a vödörbe szarásról ... volt a Kultiban tavlaly vagy 300 rendezvény, ezzel az 1-gyel tudsz példálózni? Ha meg ott sem voltál hogy akkor meg mit zavar hogy a fiezetővendégek milyen produkcióért fizettek ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:12:42

Liberté_73

LOL, Prága, a fordított Budapest ....xDDDDDD

jezus krisztus 2008.03.01. 23:19:03

Jesus Quintana: You ready to be fucked, man? I see you rolled your way into the semis. Dios mio, man. Liam and me, we're gonna fuck you up.
The Dude: Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
Jesus Quintana: Let me tell you something, pendejo. You pull any of your crazy shit with us, you flash a piece out on the lanes, I'll take it away from you, stick it up your ass and pull the fucking trigger 'til it goes "click."
The Dude: Jesus.
Jesus Quintana: You said it, man. Nobody fucks with the Jesus.

pixelatedBear 2008.03.01. 23:21:23

tokaszalonna: you crossed the line, mark it ZERO!!!

ehhe :)

jezus krisztus 2008.03.01. 23:22:56

pixelatedBear

ehehe mindig felvidit ez a film

jezus krisztus 2008.03.01. 23:24:55

neha elgondolkozok azon hogy talan boldogabbak az emberek diktatura alatt

Bekere 2008.03.01. 23:25:58

Kész nem bírom tovább, Grupi bazmeg te olyan sötét egy segg vagy, hogy a negro világít a szádban baszod. Értelmesen nem tudsz válaszolni mert buta vagy. Értelmeset nem tudsz mondani mert iszonyatosan buta vagy. Csak fröcsögsz itt mint egy rosszul szigetelt szarszippantó. Húzzál vissza a kis kavicsod alá és maradj is ott. Tudod mi a különbség közted meg egy kupac szar között? Hát nem sok!

pixelatedBear 2008.03.01. 23:26:12

igyunk hát egy jóféle white russiant, 'szt próbáljuk meg elfeledni ezt a foskupac közéletet. a helyzet gecire reménytelen, ugyanis. nem feltétlenül csak a kultira értem.


demszkynek meg küldjünk egy A4-es méretű tükröt, a Time magazin 'man of the year' dizájnjával.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:31:19

bekere
hagyd mar nincs ertelme a szolgammal vitatkozni

Liberté_73 2008.03.01. 23:32:33

Röhögsz zero, de ne tudd meg milyen skizo élmény minden reggel betájolni, hogy akkor most merre van a fel meg merre a le... :)

Bekere 2008.03.01. 23:33:46

Szállj le a jézus névről, izléstelen humortalan és ostoba dolog.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:34:39

grupi

ha esetleg hatalomra kerulsz fiam ne felejtsd el megadni az istennek ami az istene.

apropo: mekkora taskat hozzak majd a monejhoz?

Liberté_73 2008.03.01. 23:34:54

Grupi te nem fogsz sosem hatalomra kerülni és tudod miért? Mert az alkotmányellenes lenne. Itt ugyanis minden hatalom a _N_épé nem pedig a _gy_épé.

pixelatedBear 2008.03.01. 23:36:23

grupi, ésakkor milesz? viktor visszaül a trónra, és?

megmondom: lófasz se lesz. ugyanolyan dilettáns, számító, korrupt, féleszű banda az is baszki. amit a parlamenti közvetítések meg a sajtó lehoz, az csak a magadfajta faszjankók szórakoztatására-hergelésére szolgál. az igazi magyar phálitiksz az a parlamenti büfében folyik.

épp hogy meg nem kérdezik a fideszesek gyurcsány felszólalása előtt a többiektől, hogy 'na akkor ti hány cukorral is kéritek a kávét?'

fejezzük már ezt be tényleg bazdmeg.

Bekere 2008.03.01. 23:38:25

Igen igazábol nem kell figyelni rá, mert teljesen érdektelen amit ír.
Térjünk vissza az eredeti témához, szóval Kulti. Sajnálom hogy le akarják bontani, már csak azért is mert tényleg nem lesz lassan semmi olyan hely, ahol az ilyen szubkultúrát kedvelők szórakozhatnak. Szomorú. Persze biztos jobb lesz majd amikor a fiatalok az utcán élik ki mindenfajta vágyukat, érzéseiket, mert nem lesz egy hely ahol ezt megtehetik. Ez biztos jobb lesz, ja.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:38:33

bekere

fejtsd mar ki miert?

Bekere 2008.03.01. 23:39:36

jezus - légyszives ne talpnyalj itt nekem.

Bekere 2008.03.01. 23:40:02

ja és grUpi, A SZÁJBABASZOTT KURVAANYÁDAT HOGY A NICKEMMEL MÁSOKNAK IRÓGATSZ TE ROHADT KIS GERINCTELEN FASSZIPÓ FÉREG!!!!!

Liberté_73 2008.03.01. 23:40:05

Emlékeztet engem valakire ez grupi. Csak a terminológia alakult át kissé, de mindenkinek egyértelmű lesz, kire gondolok, ha minden beböfögésében végrehajtjátok az alábbi Find_and_Replace-t: "A népszavazás után" --> "ha eljön a kommunizmus"
Próbáljátok ki, igen tanulságos!

pixelatedBear 2008.03.01. 23:40:14

ámenbazmeg. ámen.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:43:20

remelem a parizer jobban hangzik

Bekere 2008.03.01. 23:43:52

Na ez az utolsó kommentem ide, minden ami ezután esetleg az én nickemmel íródna, az ennek a kis faszcibáló gerinctelen csicska takonyköcsögnek a gyerekes megnyilvánulása. Jóéjt.

Bekere 2008.03.01. 23:44:35

Szép liberális nyelven elmondom még egyszer:
A SZÁJBABASZOTT KURVAANYÁDAT JEZUS HOGY A SAJÁT NICKEMMEL MÁSOKNAK IRÓGATSZ TE ROHADT KIS GERINCTELEN FASSZIPÓ FÉREG!!!!!

SAJÁT NEVEM VAN, BEKERE.

jezus krisztus 2008.03.01. 23:45:51

a paranoia shosem jo dolog

Bekere 2008.03.01. 23:46:06

Légyszives ne írd a nevemben, hogy ez volt az utolsó komment, mert éjjeliőr vagyok, és még biztosan írok valamit.

Az igazi Bekere.

Liberté_73 2008.03.01. 23:48:39

Mondjuk én is bezártam volna, szerintem nagyon gyenge volt a konyha, és nem voltak igazi magyaros ételek.

Liberté_73 2008.03.01. 23:50:44

tirpák vagy grupi.
csinálj narancssárgát, ha tudsz, kisfiju
:)
ja és nehogy egy házkutatás ébresszen a jövő héten...

szikiritikivikimikitibi 2008.03.01. 23:54:27

Mint mondtam Grupi te szarfaszú kis fosláda a jóédes anyukádnak irógassál a nickjével tudod? Gerinctelen egy féreg vagy.
Na Mostmár tényleg jóéjt.

Bekere 2008.03.01. 23:54:30

A házkutatás jót tenne neki, de sajnos változó az IP-je, ám mennyire jó is lenne, mert illene a szocialista habitushoz. Igaz Liberté, csak nem rendőr vagy?

jezus krisztus 2008.03.01. 23:56:36

paranoia hits the highest levels

God 2008.03.01. 23:57:08

"Kiirtanám az összes keresztényt."
God.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:57:12

Még sose moderáltam , de lassan kihúzzátok a gyufát ......

Liberté_73 2008.03.01. 23:57:22

Annyira te nem vagy okos, hogy teljesen anonim maradj. A változó IP is lekereshető és asszem le is lesz keresve. Nem vagyok rendőr, csak picit értek ehhez ahhoz meg ismerek azt meg azt. Nehogy fenyegetésnek vedd, csak mesélek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:58:45

Én szégyellem magam ezért sok szennyért amit begépeltek ..... nem lehet normális hangnemben normális mondanivalót beirni ?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.02. 00:00:55

Bekere

Csinálj egy rohadt Indapass-t, 10 másodperc és nem "élnek" vissza a nick-eddel ...ne légy már amatőr !

Olyan jó lesz 2008.03.02. 00:02:16

Liberté_73 - nevetséges vagy, égeted magad, kb. ennyi.
Ez egy post. Írd a hülyeségeidet, amíg szabad.

szikiritikivikimikitibi 2008.03.02. 00:02:37

Zero az most normális hogy ez a kis faszzopó köcsög Grupi az én nickemmel írogat!? Innentől a Bekere név ezt a kis geci csicskát takarja nem engem !!!

szikiritikivikimikitibi 2008.03.02. 00:05:08

Nincs kedvem ilyen aljas és primitív módszereket alkalmazó férgekkel vitáznom, úgyhogy innentől az én személyem nem ír ide többet, minden más ennek a kis szarládának a faszoskodása. Végeztem.

jezus krisztus 2008.03.02. 00:10:55

"Magyarorszag szeretem!!!!"

Kutsa 2008.03.02. 00:13:09

Hát ez igazán szégyenletes. Ennyit tudunk. Balkán.

Bekerek 2008.03.02. 00:17:08

Jó éjszakát.

V10R1C4 2008.03.02. 01:03:58

God: látom még nem maradtam le erről a topikról: valaki azt mondta, hogy Barangónak volt egy olyan beköpése is, hogy a keresztrímeket irtaná ki. Tehát
a) a mindenhol felállított, igen erősen önigazolásgyanús kereszteket reklamálta elég brutális módon, ahogy már írták. Senkire nem mondjuk, hogy ki kellene irtani. Valaki már próbálkozott ilyesmivel (ld. még különféle genocídiumok), nem kell a falra festeni. Részegen se. Adásban meg aztán pláne nem! De, hogy ezért utólag az egész Tilosra ráhúzzák, hogy szar...? Nem hallgatnám a nap 24 órájában, ilyen jellegztes Hajtipajti stílus, de valahogy mégis utálom, ha oda se nézve köpkölik meg kommunistázzák...
b) keresztrímek, részegen, mikorofon mellé. Nem hallottam kontextusában a kiemelt részt, lehetett akár ez is. Bár elég hülyén hangzik, mint magyarázkodás, meg kéne egyszer hallgatni az egész részletet.
"Ennyit tudunk. Balkán. " Második mondatra: nem, ez Magyarország, kár is a Balkánt belekeverni. Lejárt lemez, nem kell mutogatni, úgyis mindenki idenéz.

user2 2008.03.02. 01:13:14

pixelatedBear 2008.03.01. 22:02:30
"Grupi, Igor, Lovi, user2... tényleg jobban tennétek, ha ki sem nyitnátok a szátokat -akarom mondani, meg se mozdítanátok ujjaitokat a klaviatúrán. Annyira, DE ANNYIRA szégyellem ilyenkor, hogy ugyanazon ország állampolgára vagyok én is, mint amelynek ti.
Begyöpösödött, szűklátókörű, bigott, maradi faszfejek. Fröcsögtök ha kell ha nem, egybőlbazmeg politika meg a mocskosliberálisok meg a zsidózás... HÁNYINGER."

mindezt visszautasitom. ha olyan feluletes vagy, vagy talan lusta,hogy egyenkent valaszolj mindenkinek, akkor jobb lenne ha nem is irnal semmit. az altalanositasoddal es a primitiv stilussal igy kb pont olyan szalonkeptelen hulyenek tunsz , mint grupi. (aki csak a 8 altalanost vegzetteknek tunik ugyanazon az oldalon allonak,mint pl. en...)

Bardem 2008.03.02. 01:21:24

Így belekeveredvén a politikába, megemlítve a népszavazást, meg ki jobbos balos közepes kommunista náci liberális, kicsit erősebbenek érzem a kommentekben azt hogy ki az igazi kurvakemény magyar és ki nem, most ez kit érdekel?! Ezen osztjátok egymást? Volt egy olyan megszólalása az egyik formának a tívíben h az magyar aki keresztény. Nah erre no komment, rég lejárt lemez az országot és népet egybe fogó egyház fogalma. Rég lejárt ez az ország sokak szemében akik már nem is szólnak semmit csak próbálnak innen elmenni a halál véreres faszára csak ne itt legyenek, és szívják ezt a szart amit itt oda vissza dobáltok egymásnak.

Kulti: jóhelyvolt, vagy lesz vagy nemtudom milesz vele, volt ott pár bulis estém. Piac van ennyi, ha megvette övé, ha van bérleti szerződés? Fel lehet mondani a szerződésben rögzített határidőn belül. Ennyi.

Aztán hogy ki mit ír le az az ő dolga, természetesen mindenki a maga igazát akarja de abban egyetértek, hogy akik ott felléptek és majd ha netán marad a hely írnak h hudejó éljen a Kulti azok a zenészek, hát inkább nem jellemzem. Mert a magyar underground sem egy tündöklő gyöngyszem, ugyanúgy ontja a fost mint a média, csak kevesebből és % osan több benne a tudás meg az aki nem csak megélhetésért csinálja. Ki kíváncsi egy 20. Kispál koppintásra? Ki kíváncsi egy 13. metal tribute ra vagy 40 szer elcsépelt slayer átiratra vagy netalán egy 15. ször átremixelt elektronikus számra? Már bocs ha valakit kifelejtettem. És akkor ez az underground?! Még az sem hall egy rakat "atomjó" előadót aki ilyen körökben mozog, akkor ezek minek mentek volna el, húzzák az igát egy irodában este meg zenélnek hátha odabasznak nekik 4 sört h jóvolt srácok bye.

-=KispÖtyi88= · http://www.obuda.hu/galeria/parameterkonyv2008-3ker.pdf 2008.03.02. 01:22:01

Emberek!! Ti képesek vagytok egy ekkora oldalt ezért megtölteni csupa faszsággal, mikor más éhezik, az utcán lakik, stb. Grupi egy köcsög ezt mindenki látja, de kit érdekel?? Megy itt a zsidózás azt is leszarom, bár itt szeretném megjegyezni, hogy a "drága" Dávid-állam megmondta: Európában két ország már a miénk(már az övék:D) : Lengyelo. és Hazánk!!! Az egész ország(és nem csak kollektívan) EL VAN ADÓSODVA (beleértve titeket is) akkor meg miafasznak foglalkoztok ilyenekkkel?? Sok az időtök?? Amugy meg nem ez volt az első,amit befognak zárni!!!! NA Ennyi (nagyjából) Üdv Jézusom, bízom benned!! Fogadj be szívedbe!!!

Bardem 2008.03.02. 01:26:35

Na mingyá ittvan a hajléktalan téma is remek! Vicces vagy -=KispÖtyi88=, nemérdekel a zsidózás de azért végig arról beszélsz, nomeg 88 csak azt ne mondd h akkor születtél.

kispötyi · http://www.szopdleafaszom.bardem.hu 2008.03.02. 01:34:05

Bardem te is benyalhatsz tövig mert egyrészt nem zsidóztam, hanem leírtam a frankót, másrészről meg 88-as vagyok, bármennyire is furán hangzik!! Na cső, de ne feledd: Jézus szeret Téged (mégha ilyen fasszopó vagy akkor is)

kispötyi88banszülettett · http://www.iwiw.hu 2008.03.02. 01:37:39

Ja és rossz az, aki rosszra gondol, vagy csak véletlenül tudod mit jelent a 88??? Na joccakát, többre nem érdemes számomra ez a topik!! Na szevasztok toplákok(=topik)!!!

V 2008.03.02. 01:38:01

"Mert a magyar underground sem egy tündöklő gyöngyszem, ugyanúgy ontja a fost mint a média, csak kevesebből és % osan több benne a tudás meg az aki nem csak megélhetésért csinálja. Ki kíváncsi egy 20. Kispál koppintásra? Ki kíváncsi egy 13. metal tribute ra vagy 40 szer elcsépelt slayer átiratra vagy netalán egy 15. ször átremixelt elektronikus számra? Már bocs ha valakit kifelejtettem. És akkor ez az underground?! Még az sem hall egy rakat "atomjó" előadót aki ilyen körökben mozog, akkor ezek minek mentek volna el, húzzák az igát egy irodában este meg zenélnek hátha odabasznak nekik 4 sört h jóvolt srácok bye."

Önmegvalósításról még nem hallottál, mi? Persze, 24-48ban a szalag mellett...! A 15ször átremixelt elektronikus számba is TE tettél bele valamit... amitől más lesz..., és ha ezt meg is mutathatod, elő is adhatod, akkor pláne megérte. Ezt sokan soha az életben nem fogják megérteni.
... és tényleg... húzzák az igát a melóban, a suliban, mittoménhol, és hátha odabasznak 4 sört nekik. Őket ez kapcsolja ki, ez ad nekik lendületet, másnak meg a Balázs meg a Mónika show...

Bardem 2008.03.02. 01:39:02

De most komolyan hogy jönnek ide a hajléktalanok, ok 88 as vagy ennyi. Amugymeg semilyen vallásban nem hiszek, a vallás az ember legnagyobb gyengesége. Ez csak az én véleményem.

Bardem 2008.03.02. 01:41:55

Nem nem véletlenül tudom mi az a 88, mivel minden hülyegyerek dobálózik ezzel mostanában, meg egy kicsit ha figyeltél volna törióraán, ennyi...

Önmegvalósítás, de hallottam róla, csak sok helyen nem elég az hogy egy picit te is benne vagy, az asztalra le kell tenni valamit az önmegvalósítás.

lega 2008.03.02. 01:44:26

Hogy bent mi volt, azt tudja mindenki, aki beléje járt. Hogy az utcán mi van előtte, mellette? Hát ezért sokkal inkább be lehetne zárni más helyeket. például a nemzetbiztonsági mellett a FalkMiksa u. Markó sarkán van egy bögrecsárda, ahol az összes homless összeszarikhugyozik mindent, és az éjjelnappalboltocska címen nyitva tartó "bolt" hykomat emblémával ellátott dzsippel és cabrióval rendelkező tulajai uralják a környéket. Valszeg a nemzetbiztonsági besugói, különben nem lehetne még felfestett nyomiparkolójuk sem. Azt bezzeg senki nem nézi, nem bírálja felül, de a Kulti mindenkinek - mármint a fenti pénzeszsákok - a szemét szúrja. Agyonpénzesített májertársadalom ez, és nyugat meg rajtunk röhög. Kibaszott szomorú ez az egész. "éljen" a népbutító story-hot-blikk-győzike-stb. kultúra. A többiek le vannak szarva. Miként a belváros utcái is a sok kutyától és homlessztől, akik ilyen bögrecsárdákból isznak és ürítenek szanaszét mindenhova. Grrrrrr. Dühös vagyok!

V 2008.03.02. 01:45:21

ők is le fognak... hidd el... vagy legalább rájönnek, hogy tudnak-e vagy sem letenni...
Ez otthon nem derül ki, meg a próbateremben. Ehhez kellenek az ilyen helyek! Elvégre nem láttunk még olyan zenekart, aki helyből a Pecsában kezdte volna a karrierjét...

lega 2008.03.02. 01:58:12

annyi jó előadáson meg mindenféle akármin voltam én már a kultiban, arról nem beszélve, hogy anyám még kinizsi mozi korszakában is ide hordott. most akkor miért kell ennek is a mammon áldozatául esni? Talán mert valaki a maga normái szerint volt "jókor" és "jó helyen". kilobbizta magának és a teamjének, hogy egy ötlettel még tömöttebb buxája legyen. Sajnos ennyi. itt ebben az országban nem kommunisták és zsidók uralkodnak, hanem a külföldi tőke diktál. lehet itt bárki államfő, miniszter és fasztudja micsoda. Bár egytől egyig fabatkát sem érnek, mindkét oldal lefekszik a tőkének és termszetesen az ilyesmi a polgárokon, a plebsen és a feltörekvő értelmiségieken csattan. Moldova elég jól megírja-írta már többféle képpen is.
zenakrok itt? Igen, volt itt sok jó dolog, jönnek, jöttek ide külföldi jók is, nemcsak a hazai underek. volt már itt táncszínház, mozi, workshopok, kiállítások, meg mindeféle más. Most ezt is elveszik, miként az almássy tér is ugrott - megvette szarért hugyért a scientológia egyház, hogy essen a fejükre a vécédeszka....... Fog még itt sokakat sokféle meglepetés érni. Vagy el kell húzni innen a büdös francba!

Kolos 2008.03.02. 01:59:36

Talán OFF, de mégis leírom:
Egy kérdés már régóta bennem van:
Miért hívják kultúrának azt, ha valaki egy buliban leissza magát, üvöltő zenét hallgat, és ritmusra ugrál?
Vagy nem kultúrának, hanem kikapcsolódásnak, "gőz kieresztésnek" kéne hívni?
Esetleg lehet, hogy nem ez szokott lenni a koncerteken?
Ne értsetek félre, nem a bulizás ellen beszélek, csak azt nem értem, hogy ez mitől kultúra.

V 2008.03.02. 02:09:16

Az, hogy valaki kocsmába jár, és leissza magát, az még nem feltétlenül kultúra. "Kultúra" azért, mert ma így indul egy szórakozás (vagy éppen ez az) ... 50 éve is másképp indult, és 50 év múlva is másképp fog... ez a mai fiatalok/idősek szokása, kultúrája... aminek megvan a saját értékrendje, hangulata, van benne megvetnivaló, kinevetnivaló, stb...
... aztán mész a koncertre... mondjuk a kedvenc előadód, stb miatt... és mivel ez a két kultúra megfér egymással, sokan egybe is mossák..., holott van, aki nem iszik a bulikban, mégis jól elvan... és a kocsmából sem megy mindenki bulizni... marad ott, és iszik...! Jó ez így, ahogy van, tényleg nem kell ellene beszélni... de mindenkinek saját szíve joga, hogy eldöntse, mi hogy tetszik neki

Próféta 2008.03.02. 02:12:39

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 23:11:01:
De, igenis mutatja a hely színvonalát, ahogy a vendégeik az utcán viselkednek.

Ha a többi hely is ilyen, vagy még rosszabb, amiket ismersz...

Érdekes, voltam jó pár jazzkoncerten meg színházban, abszolúte hasonló korosztály, és semmi ilyesmi nem volt.

Van az a jó kis közmondás a madarakról meg tollakról, úgy látom, ide is passzol.


Amit jelenleg látok, volt egy teljesen kommersz szórakozóhely, amit a mostani következmények nélküli világban aggresszívan ledózerolnak. Ez meglepő azok számára, akik még nem tapasztaltak ilyesmit, pedig ez mintha már pár éve így lenne nálunk.

Ezek után egyesek belekeverik a politikát, s picit igazuk is van - ez a hely állítólag 'liberális' volt, s mint ilyen, eddig nem kellett ilyesmitól tartania. Most jöttek rá, hogy a szabad verseny és a vadkapitalizmus között van különbség. Jókor...

piq 2008.03.02. 02:14:26

kár erőlködni. nincsenek már közösségek. tilos-közösség meg végképp nincsen. bambaarcú, betépett, motyogós, szégyellős béna kis kretének vannak már csak. a birkák sorsa ez. akiben nincs gerinc, az csak seggtörlésre jó.
ne sírjatok, kis csicskák! majd bakács bácsi jól beszól helyettetek a magyar narancsban. vegyétek meg. jó lesz.
ha nincs rasztátok, ne felejtsetek el divatos sapkát venni! köcsögök, titeket szopatásra tenyésztettek ki!
jó köcsög, jól szop!

V 2008.03.02. 02:22:32

Próféta:
jah... télleg... végülis ahogy az emberek az utcán viselkednek... vérlázító...
Az nem, hogy hazafelé az utcán évente min 1x tuti meg akarnak késelni a cigók, pedig nem egy lepukkant kerületben lakom... + letörik az autók tükreit, berúgják az ajtaján a lemezt, mert az jo
Lehet, hogy csak én jártam mindig szerencsés időpontban a kultiban, de az épület előtt azon kívül, hogy időnként 10-20 fiatal ácsorgott, eldobálták a csikket (ilyet ugye csak ők tesznek az egész városban... sohasenkimás szerencsére), netán hangosak voltak, semmi mást nem tettek... nem vertek szét semmit, nem vertek meg senkit... pedig nem egyszer jártam a kultiban... de vhogy sosem futottam bele ilyenekbe.
Viszont rengeteg külföldit megismertem akár a kultiban, akár egyéb under helyeken, akiknek KÁNAÁN kis hazánk, ami az ilyen helyeket illeti. Náluk ilyen nincs, nincs Sziget, meg ilyenek... nyilván követjük a nyugat példáját is vmennyire... "ha ott sincs, nálunk minek". Persze az más lapra tartozik, hogy ezen emberek milyen pozitív véleménnyel mennek haza, és rajtuk keresztül hány 10-100 ember jön pénzt költeni kisvárosunkba...

legújabb polgár 2008.03.02. 02:31:32

-Miért nem lehet meghallgatni a Kultiplex ajánlatát, illetve miért kell ezen ajánlat (a hely megvásárlása, park más helyen való kijelölése, a hely integrálása a környezetbe, a lakókkal való jobb kapcsolat kialakítása, szociális ebéd, park önkéntesek által való fenntartása) tárgyalása közben erőt demonstrálni?

Mert köcsögéknél kizárólag a pénz beszél.

-Jogállamban élünk, ki védi meg a birtokunkat?

NEM élünk abban.

-A jobboldal mikor fejezi be a Kultiplex folyamatos megbélyegzését?

El se kezdte.

-Mikor fog ez a liberális (liberális létemre hányok ettől a liberalizmustól) város végre nem beleszarni a budapesti kultúra szájába?

Majd ha megismerkedik azzal a szóval,hogy kultúra.

-Mikor fogja ez az ország elismerni, hogy a modern kultúra részesei azon zenekarok százai, amik ilyen helyeken játszanak, mint pl. a Kultiplex?

Majd ha azok a modern zenekarok le is tesznek valami Európa-szagút az asztalra/illetve lesz egy olyan masszív média,ami ezt be is tudja mutatni.

-Mikor jön el az ideje, hogy nem az aktuális, berohadt „sztárok“ kapják az elismerést a felfelé kerekített szar eladásaik után?

Majd ha véget ér Magyarország mutyi és hazugságpolitikája,az egymásramutogatás és a demagógia,kialakul egyfajta jobb igény,ezáltal sikerül majd felfogni,hogy az igény egy közös érdek,akkor majd talán.

- Hol voltak azok a zenészek és programszervezők (illetve menedzserek, ahogy még itthon, röhejesen nevezik őket), akik itt az elmúlt hónapokban, években élősködtek a helyen és felvették a párszázezres gázsijukat?

Eltűntek,böcsületes magyarhoz híven.

Abban az országban,ahol az ország "első" embere egy köztudottan hazug és szélhámos gyökér,ott senki mástól nem kell többet várni.

köszönöm a figyelmet.

legújabb polgár 2008.03.02. 02:41:21

+1 bónuszkérdés:

-z 2008.03.01. 22:20:38
Mi a faszért kell pl. 20 éve Demszky meg a haverjai mögé is állni, akik úgy züllesztenek, hogy közben liberálisnak vallják magukat, és azzal minden el van intézve.

Azért barátom,mert az előző rendszerből itt maradt eszméket csak a liberalizmus tudja pótolni.Márpedig azt pótolni kell,mert ha eltűnne,akkor nagyon sok emberről derülne ki,hogy egy nagyon-nagyon nagy senki.EZ az igazi liberalizmus.

V10R1C4 2008.03.02. 02:57:21

"Talán OFF, de mégis leírom:
Egy kérdés már régóta bennem van:
Miért hívják kultúrának azt, ha valaki egy buliban leissza magát, üvöltő zenét hallgat, és ritmusra ugrál?
Vagy nem kultúrának, hanem kikapcsolódásnak, "gőz kieresztésnek" kéne hívni?
Esetleg lehet, hogy nem ez szokott lenni a koncerteken?
Ne értsetek félre, nem a bulizás ellen beszélek, csak azt nem értem, hogy ez mitől kultúra."
Nem az a része kultúra, hogy buliznak meg piálnak-e rá a népek. Hanem pl. hogyha valami kiállítás is van hozzá, szövegközpontú a zene és nem gagyi a szöveg (nyilván lesz, aki pogózik arra is, nem tilos). Az viszont akkor is kultúra, ha nem érvényesül a "minél nagyobb unalom, annál nagyobb művészet" elve... Mert kultúrának én nem csak a múzeumszagú okosságokat tudom elképzelni.
legújabb polgár: elég baj. Mi van akkor, ha valaki ezt nehezen emészti? Ha azt gondolja, hogy nem is kell tudni megemészteni? Akkor álljon a másik nagy bohócpárt mögé Gyurcsánytakarodjozni? Az is kell a fenének, nem attól vacak ez a kormány, hogy szoci. Az ellenzék se volt sokkal különb anno, csak ott még benne volt az is, hogy nem "bankárok" voltak - a parlamentbe mentek megszedni magukat, mert még nem volt vagyonuk. Aztán most jönnek ezzel a hülye bankárzsidózással...
"...valami Európa-szagút az asztalra/illetve lesz egy olyan masszív média,ami ezt be is tudja mutatni." -inkább a média. Nem hiszem, hogy nem tud senki Európai szintűt alkotni. Csak valahogy ráálltunk erre a "sztárkultuszra". Ami hosszú távon többet árt, mint használ, mert felhigítja a mezőnyt kiforratlan előadókkal és sztárnak kikiáltott műsorvezetőkkel (lehet őket szeretni, de nem sztárok, basszus!) Aztán csak lesek, amikor egy ismeretlen névre (mert mondjuk versenytáncos az illető, csak felkérték betanítani a Megatáncba, vagy máshova) már mindenki horkan, hogy az meg ki a fax. Így. Mert biztos valami kis gyorsérlelésű celeb, hiszen nem hallottam még a nevét!

Mediawarrior 2008.03.02. 03:02:41

Igazad van teljesen ami a levél második felét illetti.
Részemről továbbra is mellettetek vagyok és segítek amiben tudok, amiben hagyjátok hogy segítsek. Nekem is elegem van abból, hogy mindenki csak kihasznál és aztán veri a tamtamot, hogy ő mennyit tett értem meg az undergroundért meg minden másért.Aztán mikor segítenék lefogják a kezemet ?
ÉLJENEK AZ IRÍGY FELSŐBBRENDŰ ZENÉSZEK !
kenyéren és vízen...HAJRÁ KULTI !

snifffer 2008.03.02. 04:40:42

Bezárják a Kultit? RIP

Van olyan város ahol nem is volt hasonló szórakozóhely.
Pedig ez a város megyeszékhely és régebben az volt a
szlogenje a "lehetőségek városa'. Muahaha
Meg lehet nézni most hány db és milyen minőségű szórakozóhely található ott.

téveccköcsög 2008.03.02. 07:24:49

Szóval téveccköcsög. Ez egy jogállam (bizony ahogy említetted volt), ahol a tulajdonos kiteheti a szabályosan felmondott bérlőjének az albérlőjét. Az "állami támogatásért" meg ne sírjál, mert tudod aműgy meg KAPITALIZMUS is van, és ott aza szokás, hogy ilyen kis underbuzik a PIACBÓL élnek, vagy döglenek éhen ha szart csinálnak. Ennyi.

Liberté_73 2008.03.02. 07:53:52

V10R1C4
A változó IP címed is lekereshető és asszem le is lesz keresve. Nem vagyok rendőr, csak picit értek ehhez ahhoz meg ismerek azt meg azt. Nehogy fenyegetésnek vedd, csak mesélek.

tanár úr 2008.03.02. 07:55:57

Bridge To Solace? mi a fasz ez,? Le az " alja népével", Csörömpölj máshol kisöreg!
Underbulis lófaszokkal tele a tököm, Pusztuljon a férgese!!!

grupi 2008.03.02. 07:56:43

Tisztelt blog, és blogolok !

Látom, olvasom, valaki jó kis visszaélést és hangulatot keltett.
Nickenmet felhasználva, álcaként mondhatnio nevemben nyilatkozva olyan értelmetlen hangulatot keltett, ami a váalszok tekintetében már deviáns.
Ezért kérem az illetékest, az üzemeltetőt, és a többieket, hogy vegyék vfigyelembe az alábbiakat:
grupi 2008.03.01. 21:32:33 Ettől kezdődően nem én voltam, egészen mostanáig. Nevemben azt hiszem az utolsó bejegyzés grupi 2008.03.01. 23:36:49 ez volt. A most említett kettő között nem voltam az oldalon.
Nekem indás regem, van, az jól nyomonkövethető. Aki a nickemet felhasználta, nem tudom miként tehette, de az üzemeltető által látható, hogy nem tőlem, vagy erről az állomásról származik.
Kérem ezek figyelembevételét, és a továbbiakban a nevemben történő visszaélések elkerülését, kiküszöbölését. Ezt megköszönném.
Számomra elég a magam súlyos véleméyne, nincs szükségem fogadatlan prókátorokra és provokátorokra. különben sem értem a dolgot, hoszen ezt bármiolyen más és önálló, kitalált név alatt is megtehette volna az illeteő, akkor meg minek a másikra rádolgozni?
Szóval, szar ügy az egész.

Végezetűl csak annyit, hogy a nickem felhasználójaként a grupinak küldött kurva anyázást nem veszem magamra, de azért egy kicsit a bánt, s zavar. Viszont jól tükrözi a két tőlem független bejegyzést tevő erkölcsi és kultúráltságbeli szinvonalát, hogy ilyen meg- és bejegyzésekre, személyes sértésekre, családi kurvázásokra, egymás leszopására búzdítva formálnak véleményt - elsősorban talán önmagukról.

Voltam, s vagyok aki vagyok; - grupi.

Kérem az e néven nem regisztrált bejelentkező kontrolálását.
Zéro is korrigálhatja e szerint véleményét :
1. zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.03.01. 22:41:11
2. zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.03.02. 00:00:55

Köszönöm: grupi

tanár úr 2008.03.02. 07:57:25

Buga Jakab Zoli menj má valahová máshová koldulni, vagy pl dolgozni!!! Vagont kirakni, meg ilyesmi:, ez való neked, nem a csörömpölés!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.02. 08:09:01

Nem baj, hogy bezár a Kulti, mert amennyiben van rá piaci igény előbb-éutóbb úgyis megjelennek majd alternatív szórakozóhelyek.
A Sziget is állami támogatás nélkül nyomja már, aztán akinek drága nem megy ki és panaszkodik. Pedig nem sok nyílt levelet láttam még a a "kurvaokos" honfitársainktól a Ferrarinak címezve, hogy adják olcsóbban az autóikat, mert drága és nem tudjuk megfizetni. Ez egy kapitlista ország, ahol farkastörvények vannak. Ez vonatkozik a zenére és koncertek szervezésére is.
A levélben vázolt probléma legalább három nagyon élesen elválló dologgal foglalkozik:
1. A kultiplex megszüntetésére irányuló politikai döntést lehet vitatkozni, csinálhatták volna egy kórház, egy iskola, vagy ovoda terhére is. Melyik a jobb?
2.A jogi problémák és a rendőrök-lefoglalók közötti viszony tipikusan magyar dolog, Gusztustalan és létező. Sajnos azonban nem egyedi és nem kizárólag a Kultiplex esetében történik így.
3.A zenészek távolmaradása a tiltakozásról egy igazán érdekes dolog. A mai magyar audiovizuális termékeket alkotó réteg igazán alacsony színvonalon áll, ami valószínűleg az ízléstelen fogyasztói rétegnek köszönhető. Vitatkozni lehet, de ha Balázs Pali kell a tömegnek, akkor nem fognak Radioheadet nyomatni a csatornák, ugyanakkor a magyar Radiohead megalakulása szinte teljesen kizárt, ugyanis attól, hogy a megasztárjaink tudnak énekelni, nem fognak egy Karma Police-t írni. A lényeg mindössze annyi, hogy az egész bagázsból meglepő módon a Tankcsapda és Kispál tagjai próbálnak alternatív amatőr zenekar érdeket képviselni. Pedig nekik mindegy lenne, hogy van-e Pankk (vagy mi a fene volt) vagy nincs.
Szóval elolvastuk a levelet, sajnáljuk a jogi hercehurcát, ha a kulti jó terméket közvetített, akkor valahol úgyis lesz létjogosultsága, ha nem, akkor meg jogos a bezárás.

Melton 2008.03.02. 08:10:24

grupi, ezekért a sorokért még szégyelhetnéd is magad:

Jézus ócsárlás, kerestény gyűlölet, after partik, drogos örületek, utcai pankrációk, stb. Olyan slep telepedett körétek, amit asaját fajotok is kiutált, Ehhez semmi köze másnak, mind önmagatoknak, a magatok fajtájának. hiszen azoknál, vagyis nálatok a hatalom. Gusztosostúl, jancsóstúl bakácsostúl egészen hiozzátokig bezárólag. bakács is olyan görény volt, hogy a nagy pofájából épkézláb mondat nem esett ki, csak gyűlölködés, és átok.
Vámpír, élősködő faj a liberálisnak tartott ivadékok sora. Ezek ölték meg a sajátjaikat a kulturálaplanságuk és becstelenségük folytán. ti kezdtétek el, magatok provokáltátok ki, és a önmagatok által, a liberális hatalomgyakorlás eszközével végeztetitek be.
Amit most siránkozól a zsernyákokról, azt nap mint nap üzik másokkal és az általad szapult jobb emberekkel szemben. tehát nincs semmi meglepő ebben, csak nekd és a fajtádnak furcsa ez, mert titeket mindigf csak védtek meg dédelgettek a korrupt faxok. Most ugyanennek a faxnak az süvegét kaptátok, csak most a hátsótokba, amit eddig előlről lefetyelve élveztétek.
Belétek csak annyi kultúra szorult, mint a trágár settengedő liberalizált átkaiba. semmivel nem vagytok jobbak, vagy különbek Demszky, Geggessy és az összes lszadeszes, maszopos haveraitoknál. Siránkozol, siránkoztoik állítólagos kultúrátokért, miközbe azt előadhatnűátok máshol is, ha annyira jó, és szarhatnátok bele, ahogy rátok is, de nem, mert az már ugye nem megy. ezért a rinya. Telavivban nem kelletek, senki nem vevő rátok. Nyugat európában szintén fosnak a szátokba. Az orosz egyenesen a seggetegbe dugnák vissza a fejeteket ekkora ego hallatán. Etzért rinyáltok itt.
Erre a hülye kis országra vajadzik a lelketek, mert ennek van olya idióta politikája, ahol eltűrik az olyan szélsőségeseket, és liberalizált barmokat, mint a kultiplexes szörnyszülötteket.
Nem nagy dolog, csupán kiöklendezett benneteket a liberális kerület.
de nem kell annyit sopánkodni, hioszen lesz még lehetőség és hely, bakáts meg bandája számára. Igy ti sem maradtok koksz nélkül. Nem kell drámát játszani. csupán tiszta levegő jzan kilátás és némi megtisztulás kell. Erre a fajtátok jött rá, ezért teszik fajtársaitok veletek mindezt. Nyugodjatok békében, a csillagotok még nem áldozott le. csak arréb toljátok a szekeret. Ennyi. Ezért kár a patkány vinnyogás, a szirén hang és a sikoly.

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2008.03.02. 08:12:33

tanár úr:

Te ugye nem voltál még Szigeten?

grupi 2008.03.02. 08:16:11

Még egy, dolog, illetve kérdés.

Ha én írtam, az nekem narancs színnű névvel jelenik meg.
Amikor a bitorló írt a nevemben, az meg kék szinben látható.
Talán a regisztráció hoánya?
E szerint nem ellenőrizhető?
Miként tud felhasználó nevemben bejönni és írni?

A Kultiplex bezárása nem egy tragédia. Elég ócsmány külalakú hely volt, az esetleges, vagy vélt értékeit elnyomta az a sok mocsok és provokáció, gyalázat ami körülvette és mint pióca rajta lógott.
Ez talán Hollandiában még elmenne, de már ott sem nagyon tolerálják ezt.
Lám a liberális városveztésnél is betelt a pohár.
Pedig erre egy szadeszos vezetésű fővárosban, azon belűl pedig egy hasonlóan libsi kerületben került sor.
nem véletlen, hogy itt jöhetet létre ez a mondhatni bűntanya. Igen, bűn, mert sajnos bűnös tevékenységek, drog, erkölcstelenség, homofóbia, pedofilia, és még ki tudja mi minden bélygző nem lengte körül áldott, s áldatlan tevékenységét.
Settenkedő utólső megnyílvánulása sem egy áldásos tevékenység volt. Ami belőle előjött, egy sátánista szájából jól hangzott volna, egy állítólagos kultúrlénytől viszont távol áll.
ha magatok közt ilyen és a fenetbb sorolt féregnyúlványok elférnek élősködőként, akkor meg nincs miről vitázni, hiszen ezekkel együtt élni, egy közösséget vállani önmagában is (sátániságot) féregséget szül. (B. Tibor az ügyben tett sátáni gondolatai, átokszórása, és a gyerekek kírtására, elpusztítására elszórt, megfogalmazódott gondolatai kapcsán.)

tanár úr 2008.03.02. 08:24:41

Szigeten kistáska! Hülye vagy?..én kultúr ember vagyok, nem "nomád"....(meg koszos, berugós,fa alatt baszós, és zajra övöltős, sznob). Régen a kocsmákban volt ilyen csepelen a piac téren, ma meg Szgetre öösszegyűjtik a sok állatot..:) 8 napra---elég az nekik..ha nem akkor Klutuiplex......:)

Melton 2008.03.02. 08:27:17

Hazudós ember vagy grupi. Letagadod amiket írtál?
Íme egy idézet dátummal ÉS NARANCSSZÍNŰ NÉVVEL (később váltottál kékre, de ez nem számít már:


grupi 2008.03.01. 21:02:45
Mi aszar köze van ehhez a tanyához a jobboldalnak? Megmondom, semmi. akkor meg mia szart kevered bele, hozod fela nevét, mikor le sem szarja, és különben sem tudná, mert még a levesetekbe sem tud beleköpni. Ugyanis a IX. kerület liberális vezetésű, és mszp támogatással többségben szoc-libek uralják a hatalmat. A főváros szintén zenész. A saját fajtádat keverd bele, azokkal koketálj, s ne a msáikat pocskondiázd. Egyébként kultiplexes, kultúrátlan kollegák sora lassan, de biztosan ásta a sírotokat.
Jézus ócsárlás, kerestény gyűlölet, after partik, drogos örületek, utcai pankrációk, stb. Olyan slep telepedett körétek, amit asaját fajotok is kiutált, Ehhez semmi köze másnak, mind önmagatoknak, a magatok fajtájának. hiszen azoknál, vagyis nálatok a hatalom. Gusztosostúl, jancsóstúl bakácsostúl egészen hiozzátokig bezárólag. bakács is olyan görény volt, hogy a nagy pofájából épkézláb mondat nem esett ki, csak gyűlölködés, és átok.
Vámpír, élősködő faj a liberálisnak tartott ivadékok sora. Ezek ölték meg a sajátjaikat a kulturálaplanságuk és becstelenségük folytán. ti kezdtétek el, magatok provokáltátok ki, és a önmagatok által, a liberális hatalomgyakorlás eszközével végeztetitek be.
Amit most siránkozól a zsernyákokról, azt nap mint nap üzik másokkal és az általad szapult jobb emberekkel szemben. tehát nincs semmi meglepő ebben, csak nekd és a fajtádnak furcsa ez, mert titeket mindigf csak védtek meg dédelgettek a korrupt faxok. Most ugyanennek a faxnak az süvegét kaptátok, csak most a hátsótokba, amit eddig előlről lefetyelve élveztétek.
Belétek csak annyi kultúra szorult, mint a trágár settengedő liberalizált átkaiba. semmivel nem vagytok jobbak, vagy különbek Demszky, Geggessy és az összes lszadeszes, maszopos haveraitoknál. Siránkozol, siránkoztoik állítólagos kultúrátokért, miközbe azt előadhatnűátok máshol is, ha annyira jó, és szarhatnátok bele, ahogy rátok is, de nem, mert az már ugye nem megy. ezért a rinya. Telavivban nem kelletek, senki nem vevő rátok. Nyugat európában szintén fosnak a szátokba. Az orosz egyenesen a seggetegbe dugnák vissza a fejeteket ekkora ego hallatán. Etzért rinyáltok itt.
Erre a hülye kis országra vajadzik a lelketek, mert ennek van olya idióta politikája, ahol eltűrik az olyan szélsőségeseket, és liberalizált barmokat, mint a kultiplexes szörnyszülötteket.
Nem nagy dolog, csupán kiöklendezett benneteket a liberális kerület.
de nem kell annyit sopánkodni, hioszen lesz még lehetőség és hely, bakáts meg bandája számára. Igy ti sem maradtok koksz nélkül. Nem kell drámát játszani. csupán tiszta levegő jzan kilátás és némi megtisztulás kell. Erre a fajtátok jött rá, ezért teszik fajtársaitok veletek mindezt. Nyugodjatok békében, a csillagotok még nem áldozott le. csak arréb toljátok a szekeret. Ennyi. Ezért kár a patkány vinnyogás, a szirén hang és a sikoly.

grupi 2008.03.02. 08:30:29

Talán B. Tibornak, alias Settenkedőnek, valamint Bencsik Gyula, Vranik Krisztián, és a magát „Barangónak" nevező HVG-munkatárs, Bajtai Zoltán nevű fickóknak volna mit széggyelni ténykedésükün. Mert ha nekik nem, akkor másnak minek?

A drogos szubkultúrában meglehetősen könnyűvérűnek ismert Csintalan-lány egyébként frappánsan csak Nora Naughty-ként fut ebben a közegben. (A keresztényirtást adófizetői pénzen propagáló zsidó rádió feloszlatását természetesen nem kezdeményezte az ügyészség.)
Helyette most megtette akilakoltatást a liberalizált városvezetés. vagyis a fajta beli.
Talán pont azért, mert már ettől is elrugaszkodottá, terhessé és elviselhetetlenné vált a dolog számukra.
A többi, meg már üzleti éredk, mint ahogy a kultiplex megtartási is az volt. A liberális szemlélet meg piac központú, pénz orientált.
Összegzésül ezért az egész beszüntetés, bezárás, mint következmény.

Különben nem kell félni, már alakul az új hely. Egy darabig ott is el lesz ez a képződmény. Hogy meddig, csak rajtuk, rajtatok múlik.
nem szabad oly mélyen szélsőségesnek lenni, mint eddig, mert ezt a vandalizmust, mint elvadult szélsőséges megnyílvánulásokat a liberélis társadlom és az uralkodó politikai elit (szoc-libek) sem viselik el.

grupi 2008.03.02. 08:35:27

Melton!
Te hülye vagy. Ott van, hogy mikortól publikáltak a nevemben. Az is kiolvasható, hogy mit írtam én.
Ne kavarj.
Írj értelmes véleményt, fogalmazz meg gondolatokat, indíts vitaanyagot, vagy cáfolj véleményt, ne pedig gyalázkodj.
Amit írtam azt alátámasztottam. Settenkedő és az összes leírt történet a neten fellehető, utánanézhető. a nevek, szerplők létező személyek, az elhangzott gyűlölet tőlük való.
Most ellenem, vagy ellenük tiltakozol?
Nem engem, hanem magukat vagy magadat hazudtolod meg.
Konrétumokra konkrétumokkal és érvekkel kéne válaszolni, nem pedig csapodárkodni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.03.02. 09:04:37

grupi

Sárgi színű grupi = indapassos regisztrált user
Kék színű grupi = vmi köcsög ezt a nevet írta be magának -> ezeket a kommenteket kitöröltem

Sorry, ilyen a blog.hu. hogy lehet ilyet csinálni ...

Yeto 2008.03.02. 09:32:50

Zero!

Rühellem Demszkyt, de elhiszed hogy ha Darth Tarlós lett volna a lordmajor 2006ban, akkor még abban az évben karácsony előtt bezár a Kulti? Nem baj ha nem...

tanár úr 2008.03.02. 09:38:31

Dakota lónak Tarlós a háta! A függetlennek hazudó kúrva anyját! A Tarlóst ne is említsétek az maga a Kultiplex..azaz a legalja !

olli pekka 2008.03.02. 09:43:08

tököm tele van ezzel a kibaszott országgal,szánalmas buzik mindkét oldalon................itt mindent csak elcsesznek,semmi nem működik úgy ahogy kellene

gyújtsuk fel a puszilkodó ajtónállókat :) az liberális nem?!

puszi

Condy 2008.03.02. 10:38:09

Érdekes, hogy a kommentelők többsége csak annyit tud hozzászóllni a dologhoz, hogy mocskos komcsi, zsidó, szélsőjobbos stb. Bár a post szerzője is politikagyalázkodásban tudja csak levezetni mérgét. talán a valós problémáról kellene beszélgetni, hogyan tovább?

grupi 2008.03.02. 10:48:25

Tanár vagyok, népszerűsítem a füvet

Az esetek egy része abból adódik, hogy hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy a közösségi szájtok a közösségre épülnek, így sokan látják ugyanazt. Marihuánafüggés, problémák az alábbi történetben:

"Az első magyarországi Million Marijuana Marchnak annyira megörültem, hogy elkezdtem az iwiw üzenőfalán hirdetni, meg röviden vitatkoztam pár ismerősömmel, hogy van-e ennek létjogosultsága, vagy sem - szintén az üzenőfalon. Pár nappal később az iskolában, osztályfőnöki órán felmerült a téma. Mint kiderült mindenki olvasta, amit irtam. A ciki csak az volt, hogy én abban az osztályban nem diák vagyok."


Most meg (itt) az a kérdés, a Kultiplexnek, (mert hívhatjuk másként is,) mint jelenségnek, van e létjogosultsága?
A liberális szemlélet és életfelfogás, a Kultiplexes példán át hova terjed,(-het,) meddig nyújtózkodik,(-hat,) s mennyire életképes, avagy mennyire van létjogosultsága?
Mennyire és meddig viseli el a társadlom a vel járó, (járulékos) jelenségeket a liberárizmuson belül, s azon kívűl?
Miért a liberális város és kerületvezetés elégelte meg, a Kultiplexes történeteket, miért sokaltak be "házon belűl", s miért nem más területet áldoztak be a Kultiplex helyett?
Csak gondoljunk arra, hogy aTrafó meht, él virul és köszöni jól van. ráadásul ott nem messze, a Páva utcában, - ami szintén a IX. kerület, akár a kultiplex, - ott a zsinagóga is békében és boldogságban. Tehát nem csupán a hely, sokkal inkább az ott kialakult légkör folytán levegő-re volt szüksége az iráynadó politikai elitnek, Levegő, érts mind légtér, friss szellő, megtisztulás, átöblítés. - liberális mód.

Maestro 2008.03.02. 11:01:56

jójó, hogy kulti, meg minden, de pl Benczúr-klubot is bezárják. pedig az aztán tényleg egy jó hely... szélsőséges (újatmutató, avantárd, megdöbbentő, stbstb) megnyilvánulások nélkül.

Mr. Spock 2008.03.02. 11:40:16

ez nem a helyről szól, hanem arról, hogy az erősebb kutya jogán kirakták a srácokat. az, hogy elvileg ha a bérbeadó eladja a fejed felől a bérleményt, és neked bérleti szerződésed van (határozott idejű, mert a határozatlan felmondható x napos felmondással), akkor a jog úgyis neked fog igazat adni. a rendőrség nem fog megvédeni, ezt nem is tudom miért feltételezted, ők arra vannak, hogy ha nem vagy bekötve, vagy 55-el mész, akkor máris adjanak egy csekket, oszt viszlát. tökéletesen impotens, felkészületlen bábszervezet.
plusz úgyis találnak új helyet, nem kell dramatizálni.
voltam ott, voltak néha jól elkapott bulik, de nem voltam oda érte, talán a kulti2 (vagy bármi is legyen) jobb lesz, átgondoltabb, de ha nem, az se baj, ilyennek is kell lenni.
ezt a sok barmot meg, aki töltés nélkül lövöldözik, meg el kéne küldeni tanulni/ dolgozni....

z 2008.03.02. 12:03:39

Ja, fentebb említettem Demszkyt, volt is belőle egy kis vita, hogy Tarlós jobb lett volna-e meg hasonlók.
De azért ne felejtsük el, hogy az említett kerület is liberális vezetésű, ha jól tudom, osztmégis.
Ezért mondom, hogy kedves kőbelvárosi liberálisok, biciklisfutárok, alkalmi és rendszeres szmókerek, máslyukrajátszók, legyetek szívesek hátráljatok ki emögül a mai magyar mainstream, a munkásőrmódszereket mai napig kultiváló szocikkal lepaktált "liberalizmus" mögül, hadd tűnjenek már el a francba végre és legyen meg az esélye, hogy kialakuljon valami normális mozgalom a helyükön.
Liberálisként ugyanis régi vágyam, hogy végre szavazhassak valakire. Köszönöm

i 2008.03.02. 12:17:50

Tipikus magyarok vagytok, fikázó emberek! Semmi nem jó nektek, leszarjátok, ha másnak pl a munkahelye, szórakozási lehetőségei szűnnek meg, elítélitek, ha valaki nem olyan, mint ti...
Ez a baj az országgal... nem az, hogy kik ülnek fönt...

duba 2008.03.02. 12:54:37

i: Aki tipikus magyarozik, az általában zsidó.

i 2008.03.02. 12:56:17

duba:
aki pedig így itél, az szimplán ostoba

duba 2008.03.02. 13:00:32

i: tapasztalatból mondom

i 2008.03.02. 13:03:34

d: ha te mondod, tuti úgy van

duba 2008.03.02. 13:07:39

Az ítél pedig hosszú í.

i 2008.03.02. 13:12:05

lassú a google, vagy nemtod hol kell utánanézni? ostoba :D

jezus krisztus 2008.03.02. 13:21:00

fiaim ne veszekedjetek,inkabb terdeljetek le es imadkozzatok

duba 2008.03.02. 13:28:20

i: Ezt most mire írtad? Arra hogy az ítél hosszú í, vagy mire?

duba 2008.03.02. 13:52:36

Na mars vissza az általános isibe és tanulj meg szépen helyesen írni. Ciki vagy, közben biztos rájöttél. Én most elmegyek egy kicsit ebédet főzni.

palackos 2008.03.02. 14:48:26

te hivtal meg olyan zeneszeket akiknek nincs ver a pucajukban :)
sajnalom, hogy bezar, de ugy is pikk-pakk nyilik helyette masik.
en is kicsi ebed fozni.. :) lehet kulfoldi is, es hogy nincs hosszu i a kalaviaturan, esetleg elgepelte.
mindegy, annyi barom van itt nem tudom miert pont teged talaltalak meg.

Grege 2008.03.02. 14:59:02

inkább térdeljetek, és szeressetek, hamár egyáltalán...

i 2008.03.02. 15:36:00

duba: főzés közben gondolkozz... hátha rájössz a végén, mit is írtam... pár óra után :))

Perillustris 2008.03.02. 16:52:16

"A cikkírótól szívesen megkérdezném mi a véleménye a Fuck the X-Mass partyról, melyet gondolom teljesen véletlenül éppen Karácsony előtt néhány napra időzítettek. "

SZVSZ ez roppant meglepő, ahogyan általában a farsangi bulik februárban, a húsvéti bulik áprilisban vannak. Teljesen véletlenül.

Muhahaha.

grupi 2008.03.02. 18:24:06

Az úgy volt, hogy Jakab Zoli kultis programszervező és zenész a kollégák Kultit övező közömbösségén kiakadt jól, ezért nyílt levelet írt, amelyre egy fain viszontkiakadós válasz érkezett a Panonia Allstars Ska Orchestra egy tagjától.

"Lipi Brown vagyok a Panonia Allstars Ska Orchestra zenekarból. Évek óta dolgozom a Tilos Rádióban és sokszor játszottunk már a Kultiplex-ben a zenekarommal is. Jakab Zolit jó barátomnak tartom, de azért itt van egy pár dolog, amiben nem értek vele egyet. Itt elsősorban arra reagálok, amit a távol maradt zenészekről írt.
Én ugyan ott voltam, amikor elfoglalták a helyet, mert műsorom volt, de utána el kellett mennem. Szégyenszemre odamentem, ahol koncertünk volt.

Észrevételeim Zoli írására.
Szerintem a zenekarok nem élősködni, hanem koncertet adni mennek a koncert termekbe. Nem értem, hogy miért lenne élősködés az, ha a munkámért pénzt kapok. Nagyon sok mindenről le kell mondanunk azért, hogy alkossunk, fejlődhessünk és a munkánk az minőségi legyen. Rengeteg erőt igényel egy-egy turné, vagy egy lemezfelvétel, vagy akármi más. Ez is ugyanolyan munka, mint bármi más. Másodállásról (pl. polgári állás) szó sem lehet, mert akkor nem tudunk turnézni, alkotni, gyakorolni (hogy jó legyen, amit csinálunk és ezt sokan szeressék)

Gázsi kérdés ez tényleg? Na ne már! Én 25 éve ezzel foglalkozom és rájöttem ara, hogy, ha jót csinálsz, és ezt elismerik ( bejön a koncertre a közönség), akkor azt meg is fizetik. Azt, hogy Mennyi a gázsid? Senkinek semmi köze hozzá. Azt viszont tudni kell, hogy ha túl sokat kérsz a koncertért, akkor azt nem fizetik ki. Ha keveset kérsz, akkor azt nem fogod tudni. De, ha régóta foglalkozol ezzel a kérdéssel, akkor tudod, hogy mennyit ér, amit csinálsz, és nehezen vágnak át. Nekünk egy évben kb 80-100 koncertünk van.
Előfordul olyan, hogy a vidéki klub szervezője nem is tudja (nem mondjuk el neki), hogy azzal, hogy elmentünk játszani buktunk, akár több tízezer forintot, mert kifizettük a hangmérnökünket, buszt béreltünk és benzint is vettünk a kocsiba. Egyéb költségekről nem is beszélve. Nem tudja, mert nem akarjuk, hogy szarul érezze magát.

Előfordul olyan is, hogy több százezer forintot keresünk egy koncertel. Több külföldi és hazai klubban és fesztiválokon ezt évek óta kifizetik nekünk. Nyílván nem a szép szemünkért, hanem azért, mert ezt az összeget kitermeljük. Ezek csúnya szavak sajnos, de ez van. Nagyon értékes művészeti alkotásokat lehet létrehozni éhesen és hajléktalanként, de ezt ne várja el szerintem senki sem. Dobverőt is lehet szerezni az erdőben egy fáról, de az nem szól olyan jól, mint a bolti.

Hiába mondom a sarki közértbe, hogy nagyszerű zenész vagyok, ezért nem kapok parízert a Marika nénitől. Éhes maradok, majd eladom a gitárt, hogy egyek és elmegyek a rigómezei csavargyárba dolgozni. Elmegyünk, és akkor jó kis koncertek lesznek. Megélhetési művész/zenész? Röhej amit itt írtál. Megélheti kovács? Megélhetési zeneipari kurva? Drága barátom azért ez kemény volt!

A zenészeknek szerintem a zenélés az elsődleges feladata, én szégyenszemre ezt tettem, amikor a műsorom után azonnal indulnunk kellett. Kedves zenész kollegáim! Szégyelljétek magatokat, hogy próbálni voltatok, zenéltetek, vagy, hogy stúdióba voltatok, hogy azt fel vegyétek. Külföldön koncertezel, miközben itthon probléma van?

Te is szégyelld magad amatőr zenész kollegám, hogy a rigómezei csavargyárba mentél dolgozni, hogy legyen gitárhúrod, és nem ott voltál, ahol kellett volna! Te is szégyeld magad Zolikám, hogy ilyen faszságokat írsz rólunk. Értem én, hogy ki vagy akadva, én is ki vagyok akadva teljesen, hogy elloptak tőlem egy igen fontos helyet. Rengeteg szép emlékem van a Kuliból, és pl. ott lettem szerelmes a csajomba. Sajnos onnan többet nem fogok műsort adni, ott már nem lesz semmi.

Megértelek Zolikám, de nem ártott volna elszámolni 10-ig, mielőtt ilyesmiket írsz a barátaidról."

Melton Vikárió Blogveretz 2008.03.02. 21:08:07

.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
..
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
..
.

z 2008.03.02. 23:32:25

Ja, jó, hogy Lipiék éhen nem halnak, már nem azér.
Világsztárok is el tudnak menni egyszer-egyszer jótákonyságikoncertezni, Keith Richards is el tudott menni (feltehetően épp a világ másik végéből) tiltakozni a szülővárosa kórházának bezárása ellen, de minálunk ehhez is túl elfoglaltak a művészek.Pedig akkor lett volna foganatja is a dolognak, ha kiáll a dolog mellett a komolytalan Bakátson kívül egy-két zenész is, talán.
Lipi pont azt erősíti meg az írásával, amit J.Z. leírt - talán ha fizettek volna neki rendes gázsit, akkor még tiltakozni is elment volna. Eszemfaszom megáll.

the dawg 2008.03.03. 03:36:48

köszönöm az élményt kedves kommentelők, rég szórakoztam ilyen jót a levelem hatására, már ezért megérte megírni. gondolkoztam, hogy most írjak-e én is valami eszmefuttatást, megfejtést, de inkább passzolnék. aki érti a lényeget, annak minek okoskodni bármit is, aki meg hülye, azzal nem lehet mit kezdeni :)
ölel: jz

grupi 2008.03.03. 09:27:35

Akkor ez most visszakoz?

Lipi Brown · http://www.paso.hu 2008.03.03. 13:43:13

Ezek a friss gondolodású, célravezető, megfontolt vitapartnerek fogják megmenteni ami megmaradt. Már tudom, hogy az a megérzés, ami eddig visszatartott, hogy vitába szálljak, jelentett valamit.
Egyesek abszolút nem értik, hogy Jakab és köztem egy teljesen egyenes baráti vita zajlott és, hogy ennek mi volt a célja.
Sajnos rengeteg tipikusan alulinformált, irigy, rosszindulatú és arrogáns alakokat sikerült kitermelni az elmúlt években is. Túl sokan vagytok habzó szájúak és emiatt tehetetlenek ebben az országban ahoz, hogy legyen végre valami. Sajnos egyre kevesebben, akik itt maradnak és tudnak is tenni. Nem kell nekem itt bizonyítanom, hogy mennyi segély koncerten játszottunk és hány ilyen jellegű bulit szerveztem le, mert minek? Minek hirdessem itt, hogy a szolnoki kollegáim leégett próbatermeinek a felújításáért megyünk koncertezni, és hogy megyünk, de lehet, hogy már csak mennénk szerdán is játszani a kultiba. Minek írjam le, hogy ingyen játszunk csütörtökön is a Tilos-ban, mint tesszük ezt már 4. éve. Azért hogy azt kapjuk, hogy nézd má jóténykodnak/jótékonykodtak hogy jó fejnek tűnjenek a gazdag nagyképű dagadtak. Szerettünk volna csütörtökön a Tilos műsorunkban egy vitaműsort, de nem tesszük, mert attól tartunk, hogy ott is ez lesz. Értelme meg nem lenne.Nem lehet itt semmit csinálni, semmi keresni valóm nincs itt. Sajnálom, hogy ez van ebben az országban. Szeretek hozzátok hazajönni. Megyek inkább a színpadra, ott kevésbé pofáznak baromságokat és van értelme, üzenete, eredménye annak, amit csinálunk. Nos ez lett volna a lényege a Zoli-ra való reagálásomnak. Kedves JZ barátom! Lehet, hogy nem magyarul írtunk? Sajnálom. Részemről offoltam.

the dawg 2008.03.03. 14:09:09

grupi: akkor ez most nem visszakoz. akkor ez most röhög, jót, például rajtad!

z 2008.03.03. 14:22:18

Nem is a jótékonykodásról meg a pénzről van szó, hanem arról, hogy Bakátson kívül (aki inkább csak lejáratta magát), egy zenész, vagy szervező, vagy más, az undergroundból ismert figura se ment oda aszondani, hogy ne.
Persze nekem nem szívem ügye a dolog, de ha már ennyire rohadtul fontos a hely megmaradása, akkor nem is tudom miért nem tört ott ki spontán népfelkelés, médiának nyilatkozó zenészekkel, házvisszafoglaló fiatalokkal.
Pár éve Dániában foglaltak vissza valami illegálisan megszállt ifjúsági házat, az még a mi híradónkban is benne volt, akkora volt a balhé.

grupi 2008.03.03. 14:37:05

És a válasz ?.

"Lipikém! Abszolút megértem a leveled/kommented, és bizonyos dolgokban abszolút igazad van, igen! És itt nem arról van szó, hogy a zenész nem érdemli meg a pénzét, mert tudom én is, tudod te is, hogy mibe kerül ma zenélni, főleg úgy, hogy ezt elég komolyan csinálod, mint ti vagy mi.

De, de, de! És itt tényleg egy nagy, szőrös "de" kell, hogy itt legyen: nem arról van szó, hogy minden zenekar minden tagja jöjjön ide és láncolja magát oda a helyhez, itt arról van szó, hogy az arányok rendkívül fájóak voltak ahhoz képest, hogy mennyien ugrottak rá a Kultiplex vonatra az elmúlt hónapokban. Itt nem az a probléma, hogy xy mennyiért lép fel, mert mindenki itt annyit kapott, amennyit ért, itt arról van a probléma, hogy sokakkal sokszor elszalad a ló, sokan sokszor sokat követelnek és mindezt akkor teszik/tették, amikor látták, hogy ebből pénzt lehet kiszedni. Itt nem az a probléma, hogy x zenekar y tagja nem tudott odaérni, vagy nem egyszerre voltak ott, itt az a hatalmas, nagyon nagyon hatalmas probléma, hogy a művészet (bármennyire is költségigényes) azért művészet (legyen az festés, legyen az zene, legyen az teljesen mindegy, hogy mi), mert a művész megpróbál valamit kifejezni, megpróbál valamit elmondani alkotásán keresztül.

A művészet önkifejezés, a művészet te vagy Lipi, meg én vagyok, meg xy többszáz zenekar. Ha kifejezzük önmagunkat, ha beleölünk ebbe nem kevés pénzt, energiát, ésatöbbi, kell legyen egy hely mindenki művészetében arra, hogy uraim, ebből elég volt! Nyílván nem hivatott ez a levél személyekre bontani, hogy ki volt ott és ki nem, hiszen mindenki annyira veszi ezt magára, amennyire azt szükséges (és én úgy érzem, te talán túlságosan is magadra vetted), viszont én úgy látom, hogy ha nincs ez a levél, hogy ha továbbra is politikailag korrekten beszélgetünk magunk között, hallgatunk és nézzük, hogy kárba vesszen egy hely, hogy utána majd újabb helyek vesszenek kárba és újabb olyan projektek lépjenek helyükbe, hogy az ember a fejét veszti a dühtől, hogy mi van ma itthon a kultúrán belül, ha nincs ez a levél, még ma is mindenki ül magában, esetleg némán, esetleg dühösen és továbbra sem történik semmi. Nyílván nem a világot akarjuk/fogjuk megváltani, bármi is legyen ennek az ügynek a vége, de ott már nyertünk egy kicsit, ha kimegyünk, stílusfüggetlenül és odarakjuk az arcunkat és elmondjuk azt, hogy elég ebből!

Megértelek, hogy úgy látod túl személyeskedős lett esetleg ez a levél és ezáltal tényleg jogosnak tartom és érthetőnek amit írtál, viszont az elmúlt hónapokban sajnos többször is számoltam el 10-ig, mint azt igazán kellett volna. Nem a barátaimnak szólt ez, mert nem lehetek mindenkinek barátja és nekem sem lehet mindenki a barátom, ez a levél neked is szólt, ugyanúgy mint saját magamnak, ugyanúgy mint többszáz zenésznek, akiket nem ismerek, nem ismerhetek mind személyesen."

Lehet alapvetően az gond, hogy olyanok irn/tak a kultiplexről negatívan, akik csak a hírekből ismerik, onnan is csak a barangó-ügyet, és a fuck the x-mass partys hírt.
Lehet az baj, hogy a hírekben és az egymás közti viszonyokban szintén negatívan cseng ki és össze a kultiplex neve?
Lehet, hogy ha eddig nem, de talán már végre csak el kéne határolódni B. Tibor, alias Settenkedő sátáni átokszórásától, valamint Bencsik Gyula, Vranik Krisztián, és a magát „Barangónak" nevező Bajtai Zoltán gyalázkodásaitól, stalán volna mit széggyelni Nora Naughty-val együttes ténykedésükün.
Talán nem kell és nem kellett volna annyit a tilosban settenkedve barangolni. Talán ezért téveklyedett el a dolog, ezért a becsődölt liberális szemlélet és aliberálosok általi kiüzetés. Talán ott a liberalizmuson belűl, tehát házon belűl és önmagatok körein belül kellenne a baj okát, mint végkifejletet keresni. Önmagtok, hozzállásotok és talán a belső körötökön belüli, felbátorodásotok hozta rátok a bajt, mert nem vettétek észre, hogy a sátáni mitosz, az átkos gyűlölet és a terjedő, túlbúrjánzón elszabaduló "szabad szllemiség" kábulata ott settenkedett már bent, s a bezárással vált már szabad szemmel és füllel igazán hallahatóan az utcára kerüléssel és kiteljesedése által, egy gonosz settenkedőszájából előtörve.
Ő sem külön mint egy ócska barngoló lélek a megvilágosodott utca porába veszve.

egri Fehér 2008.03.05. 11:12:31

Vasárnap volt két pillanat, amikor nem lehetett kommentelni, akkor ezt a levelet küldtem el zeronak:

Nagyon sajnálom azt, ami a Kultiplexszel történt, annak ellenére, hogy keresztényként rendkívül bántó volt hallani az "irtsuk ki a keresztényeket" mondatot (bár ha jól emlékszem a rádió vezetősége bocsánatot kért ezért, és meg is büntette az érintett riportert), és a Fuck the X-mass party elnevezése sem lopta be magát a szívembe.
Szóval sajnálom, ami a Kultival történt, annak ellenére is, hogy életemben csak egyszer jártam ott, és akkor is csak filmet néztem. Undorítónak tartom az eljárást, amit a levél szerzője leírt, undorítónak, de egyben sajnos a mai Magyarországra nézve abszolút bevettnek (lsd. pl. Almási tér). Erről nem is akarok többet beszélni, mert a dolgok puszta végiggondolásától is felmegy a vérnyomásom, és az nem jó... :)
Ami miatt írom ezt a levelet, az a kommentek stílusa. Nagy sajnálattal tölt el az, hogy egy ilyen, mentális térképünkön könnyen elhelyezhető, rendkívül szimplán értelmezhető ügyben is rögtön elkezdik az emberek a pártpolitikai acsarkodást.
Egyszerűen hihetetlen, hogy az "osztd meg, és uralkodj!" elve mennyire jól működik, és az emberek ezt mennyire nem veszik észre.
Én úgy gondolom, hogy a Kultiba az átlagnál értelmesebb emberek járnak szórakozni, akik az átlagos emberek gondolatainál értelmesebb gondolatokat képesek kiötleni magukban, ennél fogva pedig az átlagnál értelmesebb kommenteket írnak.
Arra szerintem bármely Kulti-fannak fel kell készülnie, hogy ha szeretett helyéről van valahol szó, akkor szinte rögötn felmerül (leginkább negatív kontextusban) az ominózus karácsonyi adás, plusz néhány, az underground kulturális események underground-jellegéből adódó, nem egyértelműen értékelhető mozzanata (lsd. szarás a színpadon).
Erre nem az a válasz, hogy elkezdünk TarlósIstvánnemfüggetlenezni, meg magyargárdázni, mert az nem vezet sehova, illetve vezet: további értelmetlen vitákhoz. Az meg, hogy egy nyilvánvalóan jobboldali, és a Kultival szemben erősen elfogult kommentelőt (akinek szerintem sokmindenben igaza van, de nagyon sok mindenben nem) a véleménye miatt elkezdünk anyázni, hát minden, csak nem európai, meg liberális dolog.
A poszt pontosan arról szólt, hogy nem szabad így cselekedni. Mert ha így cselekszünk, akkor a hatalom, mely természeténél fogva hajlamos a túlkapásokra, ezt teszi velünk. A liberális demokrácia, és vívmányai, mint pl. a jogbiztonság nagy értékek, épp ezért nagyon kell rájuk vigyáznunk. Nekünk, embereknek, mert ezen értékek és elvek érvényre jutása a mi érdekünk, nem pedig a hatalomé. A hatalom nem fog vigyázni ezekre a dolgokra, mert a hatalomnak ez nem érdeke (hatalom alatt most nem pártokat, hanem egy absztrakt fogalmat értek).
Épp ezért nagyon fontos lenne, hogy elgondolkodjon mindenki, és egy ilyen ügy kapcsán ne ezerszer lejátszott és parttalan viták alakuljanak ki újra, ráadásul undorító stílusban, hanem jöjjenek rá az emberek, hogy ha hagyják magukat egymás ellen kijátszani, akkor annak bizony ez lesz a vége.
Az ország megosztottságának oldását, és az új aranykor eljövetelét (LOL) nem attól kell várni, hogy majd Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc kiegyeznek. Olyan egyrészt úgyse lesz, mert ez a szitu nekik a tutit jelenti, másrészt meg a politikai piacon most erre van kereslet, és a népnek pedig meg kell kapnia, amit akar, különben "rosszul" szavaz.
Ha azt akarjuk, hogy ebből az országból legyen valami (ez ebben az esetben élni hagyott underground-kultúrát jelent), akkor nekünk, embereknek kell összefognunk, és cselekednünk.
Senki ne gondoljon nagy dolgokra, itt tényleg elég lenne csak annyit megtenni, hogy gondolkudunk egy kicsit, mielőtt a másik (esetleg halmazati esetként általunk lenézett) ember, minket rendkívül sértő véleményére reagálva jól elkezdünk anyázni. Plusz az sem ártana, ha az élet dolgait nem a politikai pártok által számunkra nagylelkűen leszállitott koordináta-rendszerben értelmeznénk.
Mert annak az lesz a vége, hogy egy "liberális" vezetésű város "liberális" vezetésű kerületének nagytőkét kiszolgáló emberei a rendőrséggel kéz a kézben semmibe veszik a jogainkat. És ezt senki sem akarja.

ceginfo 2008.03.07. 23:40:47

Ne felejtsétek el, hogy a kulti üzemeltetőjének főtulajdonosa egy ingatlanforgalmazó cég. Ne higyjük azt, hogy jótékonyságból üzemeltették a kultit, hanem a tulajdonjogot akarták megszerezni, hogy utána a telket extraprofittal eladhassák.

süti beállítások módosítása