Skip to content


       Szűrés lista

Közel a koalíció vége: Vajon hány SZDSZ-es marad állás nélkül?

Gőzerővel zajlik az "állásvadászat" az SZDSZ-es minisztériumokban. Persze nem a hagyományos, "beküldöm az önéletrajzomat és várom hogy behívjanak interjúra" módszerrel. Valószínűleg ezért nem léptek ki egyből a koalícióból, 1 hónapot adtak saját maguknak, hogy lezsírozzák egymásnak a leendő állásukat. Ügyes és magyaros ...

Nézzük, hogy csinálja egy magyar liberális szakpolitikus, Kincses Gyula, az egészségügyi minisztérium államtitkára.
Kincses, mielőtt államtitkárrá nevezték ki (2007.október 1-én), az Egészségügyi Minisztérium háttérintézményének, az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetnek (ESKI) a főigazgatója volt. Mikor kinevezték államtitkárnak, akkor az fizetés nélküli szabadságot vett ki, mint ESKI főigazgatója, így államtitkári állása mellet szépen megvolt a főigazgatói pozíciója is, tartalékban. Most pedig "visszafoglalja" ezt a pozíciót, május 4-én reggel faarccal újra bemegy dolgozni, mint ESKI főigazgató ...

Horvát Ágnes azt nyilatkozta ezzel kapcsolatban, hogy "
Kincses Gyula közalkalmazottként látta el az ESKI vezető beosztását, kinevezése után valóban fizetés nélküli szabadságot vett ki, azaz nem kapott bért. A jogszabályok szerint erre lehetősége volt, ezt egyeztette velem, sőt ezzel a feltétellel vállalta az államtitkári megbízatást". Ja, amúgy átmeneti időben megbízott főigazgató látta el az ESKI vezetői feladatait, emiatt nem kellett aggódni.
Érdekes, az ESKI honlapján nem szerepel, hogy "Kincses Gyula, fizetés nélküli szabadságon lévő főigazgató" ... Amúgy kellemes, nyugis munkehelynek tűnik, lehet utazni állami pénzből külföldre konferenciázni, telefonálni, céges autóval vezetgetni vagy akár 173 milliót elkölteni különböző "szolgáltatásokra". És még hány ilyen háttérintézmény lehet ...
És akkor miért csodálkozunk, hogy 2000 milliárddal költ többet az állam, mint amennyit megengedhetne? Sok kicsi ugye sokra megy ...

Kincses amúgy okos, előrelátó ember, valószínűleg sejtette, hogy rövid életű lesz a karrierje a minisztériumban, így "okosan" megtartotta az állását. Mindezt teljesen törvényesen  ... de hogy erkölcsileg és morálisan megállja-e a helyét az ilyen lépés? Kit érdekel ez ebben az országban?

Amikor emberek százezreinek nincs rendes munkája, akkor ilyen példával áll elénk Kincses Gyula?
Sarkítva: ha én kapok egy másik állást, akkor nem mondok fel, hanem elmegyek fizetésnélküli szabadságra, és ha az új munkahelyről kirúgnak fél év múlva, vasatgbőrrel a pofámon visszaszivárgok a régi munkahelyemre? Hát milyen országban élünk? Ilyenben?
És minden teljesen törvényes ... persze, törvényes! Ez a legszomorúbb az egészben. De ki hozza a törvényeket??? Nem az "átlagemberek" ...

A javaslatom most már elérte a "radikális" szintet: Ideje helyre hozni azt a hibát, amit a "vértelen rendszerváltáskor" 1989-ben pont azok követtek el, akik miatt ott tartunk, ahol.



Címkék: politika

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr13441360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.04.25. 11:15:23

Sokszor álmodozom azon, hogy isteni hatalmam van, és az ilyen embereket egy intéssel el tudom tűntetni. Na nem úgy, mint mondjuk úri gerrel, hanem kitörölni még az emlékét is. Vagy a másik álmom az, hogy amikor a parlamentben arról szavaznak "atyáink", hogy vajon kérnek-e fizetésemelést (és ugye ilyenkor nincs hiányzó képviselő), na akkor rájuk zárom az ajtót, és bedobok egy kis ideggázt.
Sajnos mindig arra ébredek, hogy bilibe lóg a kezem.
Sosem lesz itt rendszerváltás.

Bisztő Gyalla · http://gyulszi.blog.hu 2008.04.25. 11:25:22

Nem csoda, hogy nekünk nem jut álás, ha valakinek kető is vanmer irigy. Asse csoda, hogy a Jocónak mirigye let és kórházba keletet feküdnie, eccer például megalászták eggy épitész álásajálattal, pedik tudhattyák, hogy nem bírja a magas levegőt, mer alergiája lessz tölle neki.

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2008.04.25. 11:31:01

Istenem, de buták vagytok már ti is... Nem gondoljátok, h pl. azért is választhatta ezt az utat, hogy ne kelljen annyira ragaszkodnia a szakállamtitkári pozíciójához (pl. könnyebben lemondhasson, ha vmit elkúrt...)? Ha fizetés nélküli szabadságon volt, akkor nem került semmi pénzbe sem annak a munkahelyének.

Orcsány_Virenc 2008.04.25. 11:32:53

"És akkor miért csodálkozunk, hogy 2000 milliárddal költ többet az állam, mint amennyit megengedhetne? Sok kicsi ugye sokra megy ... " Így van, csak sajnos az a kicsi nem is olyan kicsi. Nálunk a cégnél a nyugdíjasok szivárognak vissza. A többszázezres nyugdíjuk mellett van pofájuk visszajönni dolgozni, a fiatalok meg munkanélküliek.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.04.25. 11:38:14

Szánalmas ami itt van.
Van vastag bőr a pofájukon.
Kíváncsi vagyok Menegelica hová szivárog vissza???
Hogy nem lefelé bukik az tutti.

rajen 2008.04.25. 11:38:33

A komment címére a válaszom: 0 szdsz-es marad állás nélkül.

Kruger Papa · kruger.blog.hu 2008.04.25. 11:39:28

a megoldás a javaslatom megfogadása, hogy asszongya:

Mivel ekkora sz@rban vagyunk, új szabályokra van szükség.
A következő országgyűlési választáson csak az igazoltan SZJA BEFIZETŐ állampolgároknak szabadna választani.
Állami és közalkalmazottaknak nem ér, mivel ők a költségvetésbe gyakorlatilag nem befizetők.

Akkor vége lenne a tolvaj csapatok hancúrjának, indulhatnának a reformok.
Sőt a kampány is olcsóbb lenne, az a 2 millió ember elfér a Kossuth téren :-)

támogassa minden épeszű:
kruger.blog.hu/2008/04/04/reform_no_8

szvsz 2008.04.25. 11:41:28

'Ideje helyre hozni azt a hibát, amit a "vértelen rendszerváltáskor" [...] követtek el'
ÓóóóJeeeee! Eeeez überkirály gondolat. Be kellene fűteni velük :)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 11:45:10

Micsoda egy fos post már ez is.
Értelmes, normális magyarázatot keresni szarul esne, mi?

Mondjuk te vezetsz egy _kutató_intézményt, mert tudós vagy, ezt szereted csinálni, ehhez értesz, ez az életed. Erre felkérnek, hogy szopassad már halálra magad egy minisztériumban (mert aki azt hiszi, hogy az valami annyira kurvajó dolog, az nagyon téved), te úgy gondolod, hogy tehetsz valamit, de alapvetően meg szeretnél maradni kutatónak. Na, mit teszel?

A történet egyetlen szereplőjét sem ismerem, nem is érdekelnek, de szánalmasnak tartom azt a gondolkozásmódot, ami itt folyik manapság.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.04.25. 11:47:13

Before!
Szerinted igazgatóként mennyi köze van a kutatásokhoz??
Semmi!
Csak a lóvé elveréséhez konferenciák stb... segítségével. A tényleges kutatók meg rohadnak a laborban.

szvsz 2008.04.25. 11:51:17

Before: ha nekem a kutatás az életem és ahhoz értek és azt szeretem csinálni, akkor nyilván elutasítok egy zsíros minisztériumi állást, főleg ha ahhoz nem értek (az elözőek alapján) és ráadásul még szopatnak is.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 11:52:33

Cowboy: hát persze, a kutatóintézet élére rögtön az óvoda elvégézése után nevezte ki egyenesen maga Kádár János. Olvasni nehezen tud, írni csak a nevét.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.25. 11:58:52

Before

Nem köteleő államtitkárnak lenni, vissza is lehet utasítani, ha annyira nagy "tudós" és szereti igazgató lenni ...

Ne legyál naiv. Okoson bebiztosította magát, hogy ha ugrik az államtitkári állás, legyen hol dolgozni.
És a szomorú, hogy ezt így törvényesen megtehette ...

globocnick 2008.04.25. 12:03:17

Before:

www.eski.hu/new3/bemutat/bemutat.php

Nem látom, hogy miféle kutatói munkát végezne ennek az intézménynek az igazgatója...

Scaramella va alla guerra · http://www.youtube.com/watch?v=q1TIv7Rd3kk 2008.04.25. 12:04:21

Before :

szabad kerdeznem, hanyszor ideztek a Kincses doktor ( vagy kifene ) tudomanyos kozlemenyeit ?
szabad kerdeznem, miota adnak egy kutatonak szolgalati autot ? Mert egyetemen ( meg NyEuban ) SEM..

Biztos a tudos urnak CV frissitesre volt szuksege, hogy beirhassa, hogy allamtitkar volt. Vagy az unokainak akarja majd meselgetni ?

Tobbiek : nem gondoljatok, hogy " radikalisok" vagytok ? Hiszen a szocialliberalisok a " demokracia es a haladas" letetemenyesei. Hat ennyit er nektek a haladas, mi ? Ejnye-bejnye .. tessek halat adni ...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 12:08:58

globocnick: átfutottam az oldalt, rengeteg kutatási munkát láttam.

Diff: szabadna kérdeznem, te milyen konkrétumokat tudsz az illetőről? (Kutatóintézetek _vezetőinek_ egyébként bizony gyakran és sok helyen kijár a szolgálati autó.)

Nem akarok és nem is fogok többet a témával foglalkozni, mint említettem nem ismerem az illetőt, nem tudok semmit a munkásságáról, nem is érdekel, és a hozzászólásomban egyáltalán nem az ő személye volt konkrétan lényeges, hanem maga a tények ismerete nélküli azonnali szélsőséges "hörr-hörr" hozzáállás.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.04.25. 12:10:52

Before!

Nem állítottam, hogy csak beesett abba a pozícióba.
De maradhatott volna KUTATÓ!
De akkor nincs igazgatóság meg mindenféle jóság.
Meg államtitkári állás.

kössabetonba 2008.04.25. 12:15:51

akasztani kell, nincs mese

másként soha nem lesz változás...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 12:16:53

Ne szabjuk már meg (főleg ne ismeretlenül) hogy egy ember milyen karriert fusson be. Oké, maradt volna kutató. És mindenki maradt volna az. Akkor ki lenne az intézet igazgatója? Valami hozzá nem értő bürökrata. Akkor meg azért menne a kurvanyázás, hogy rohadt politikai ejtőernyőst tettek a KI élére, aki még sose kutatott, fujj-fujj-fujj.
Egy egyetemi tanár miért akar magasabb pozíciókat betölteni? Mire jó, hogy docens, régens, professzor...? Ha egyszer tanár? (a régenst viccből írtam)
Olyan dolgokat vártok el emberektől, ami az alapvető társadalmi berendezkedésünknek ellentmond. Persze aki meg mégis kilóg az szánalmas szakbarbár, kockafejű tudós-zombi...
Ez a faszi sem hiszem, hogy könyörgött volna az államtitkári pozícióért, hanem _elvállalta_ valamiért. Feltételekkel. Ez van, erre mindenkinek megvan a joga.

kössabetonba 2008.04.25. 12:23:26

"Ez van, erre mindenkinek megvan a joga."

Figyi, hívd már fel a főnökömet, hogy adjon nekem fél év szabit (szeretném kipróbálni magam a konkurenciánál is) aztán ha olyan kedvem van akkor vegyen vissza ugyanoda, ugyannyi fizuért. Nekem nem akarja elhinni, hogy jogom van ehhez, de te talán meg tudodnád győzni.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 12:29:37

Most csapjam le a labdát és mondjam, hogy te nyilván nem érsz annyit? Jogod a feltételek állításához van, nem ahhoz, hogy meg is kapj bármit.
Egyébként, ahogy látom ez szigorúan véve áthelyezés volt, nem másik "cég", főleg nem konkurens. Gondolom a kutatóintézet minisztériumi intézmény, innen került be a minisztériumba államtitkárnak. Persze, lehet, hogy nem így volt, nem tudom, de ezek általában ilyen szervezeti felépítéssel működnek.

Petike82 2008.04.25. 12:31:31

Before.

Tök egyszerű a válasz: Felmondok az ESKI-nél és elmegyek államtitkárnak. Az ESKI megpályáztatja az állásomat, és betölti egy ugyanolyan kvalistású szakemberrel mint én. Mert ha hiszed ha nem, van nem egy és nem kettő ugyanolyan megfelelő ember arra a posztra mint ő.
Kincses Gyula meg a tipikus így jártam helyzetbe kerül.
El kell dönteni, hogy államtitkár vagy igazgató. A kettő együtt nem megy. Tudod: egy ember így miatta munkanélkül maradt arra a kis időre.
De sebaj, a mi Gyulánk itt sem lesz már sokáig vezető, mert a szocik ki fognak gyomlálni mindenkit, mindenhonnan aki az szdsz-nek köszönhetően van ott ahol. Igen, a vadásztársaságok, horgászegyesületek éléről is.
mert tudjátok: "milyen bátor lett most az elnök úr..!"
és ez így helyes.

Petike82 2008.04.25. 12:34:25

Ja, és az is elgondolkoztató, hogy a EÜ minisztérium álláspályázatai érdekes módon mostanában 20 napos beadási határidejűek. Eddig, ha nem tévedek kicsit hosszabb volt...
Ágika tényleg azt hiszi, hogy azok, akik most nagy sebbel-lobbal az ő hattyúdalában álláshoz jutnak, ott is maradnak utána?! Hát hülyének néz ez mindenkit?

globocnick 2008.04.25. 12:34:35

Before:

Azt gondolom, hogy azok, amik esetleg kutatási munkának néznek ki az intézet honlapján leírtakból, azok inkább a közpénz elköltésének sajátos, XXI. századi változatai. Viszont az SZMSZ-ben a főigazgató címszónál leírtakban tényleg nem lelem a kutatásm iránti elkötelezettséget. Konkrétan egy menedzser tipusú vezető keret feltételei vannak leírva...

www.eski.hu/new3/bemutat/zip_doc/ESKI_SZMSZ.pdf (2.1-es pont, 12. oldal)

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 12:40:27

XXI. századhoz XXI. századi kutatási témák (is) illenek. Én informatikus vagyok, számomra releváns és kifejezetten előremutató témáknak tűntek. Persze lehet, hogy kamu, és csak mások szarát pakolgatják színes celofánba, nem tudom. Megvan rá az esély.
A vezetői izét - ha nem haragszol - nem nézem meg, mert nem érdekel, de elhiszem neked, hogy az áll benne.
Viszont abban is biztos vagyok, hogy a post megírása előtt ezt még senki nem nézte meg, és senki nem járt utána, hogy mi is van valóban a háttérben. Én pedig ezt kifogásolom (az "akasztani kell", meg "ideggázt nekik" jellegű magasröptű kommentekről meg már nem is beszélek...)

globocnick 2008.04.25. 12:49:16

Before:

A vezetői izét csak azért tartom érdemesnek átfutni, mert majdnem minden minisztérimi háttér intézetnek ehhez hasonló a vezetői beosztás leírása, ami szép és jó, csak a gyakorlat az, hogy a tök mindegy milyen pártállású miniszter saját hitbizományaként osztogatja, természetesn a pályázati utat betarva, a bizalmasainak. Ezért történhet meg, hogy kockázat mentesen kipróbálhatja magát a politikában az illető, majd visszamehet a háttérintézmény élére... Valahol itt van a kutya elvermelve...

Kanda 2008.04.25. 12:53:50

Mondjuk ezt így kívülről nehéz megitélni. Állást nagyon nem foglalt, mert volt helyette megbízott főigazgató. Egy kutatóintézet működtetéséhez meg szerintem szükséges a konferenciázgatás, meg talán a telefon és a céges kocsi is. A 173 milliót, meg nem egy ember költötte el, hanem az intézet egésze. Kicsit össze van mosva a kettő.

Ezek alapján kicsit korai még valakire ideggázt dobni...

fifuszfc · fifuszfc.blog.hu 2008.04.25. 13:02:14

Kanada, Before: egyetértek veletek

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 13:15:47

globonick: egy vezetői pozícióba vezetői képességek szükségesek. Ez gondolom érthető. De ez nem zárja ki egyáltalán a kutatási múltat, a tudást, vagy bármi egyéb pozitív tulajdonságot. Egy (szak)államtitkár alapvetően nem politikai pozíció (legalább is az eredeti szándékot tekintve), szerintem sok naív ember gondolja, hogy ha ő kerülne megfelelő helyre, ő bizony nagyon becsületesen és szépen dolgozna a hazáért. Az, hogy ez a mai helyzetben gyakorlatilag lehetetlen, nem feltétlenül (és nem elsősorban) az illetők hibája.
Egy blog kommentjéből könnyű bevállalni, hogy márpedig én nem basznám el, sőt, de még el se vállalnám, mert jellemes vagyok, de ha egy fél élet karrierjének a betetőzését ígérnék az embernek, bizony kevesen tudnának nemet mondani.

., (törölt) 2008.04.25. 13:16:02

Imádom az ilyen korlátolt fityesz fanokat.
Mit gondolsz, ovi hatalomátvétele után, mi volt? Olyan nagytakarítást végeztek minden poszton, hogy ihaj!
Senki, egyik párt sem fogja hagyni, hogy a másiké legyen , valami zsíros poszt. Ettől függ a támogatásuk, hogy mennyi pénzt tudnak majd eltüntetni.
S mondjuk értehető is, hogy a maszop nem fityesz közeli embert fog nyomni, és fordítva.
Csak nehéz átlátni , mi?

globocnick 2008.04.25. 13:37:20

Before:

Abban egyetértünk, hogy a vezetői pozicíóban vezetői képességek szükségesek. Abban is, hogy ez nem zárja ki a kutatási múltat, sőt egy estleges jővőt sem. Viszont úgy tűnik nekem, hogy kezdünk két különböző dologról írni. Nekem az a véleményem, hogy nem túl szép és fair megoldás, hogy valaki kipróbálja magát úgy a politikában, hogy semmit sem kockáztat, mert a farzsebében még ott van egy kényelmes, vezetői állása. Tök mindegy melyik futball csapat mezében játszik. A másik dolog, amit felvetettél: a szakállamtitkár és ki, hogyan csinálja. Nyilván rengetegen lecsapnak egy ilyen jónak tűnő pozicióra, csak azért, hogy otthon legyen egy államtitkáros névjegy kártya a komódfiókban. Biztosan vannak, akik komoly feladatnak gondolják. Az, hogy ki hogyan él ezzel, szintén érdekes kérdéskör. Ez a post szerintem magát az eljárást kérdőjelezi meg, amely szerint így meg lehet oldani egy volt államtitkár új elhelyezkedését...
Egyébként emlékeim szerint 1990 és 2004 között a minisztériumokban volt egy politikai és volt egy közigazgatási államtitkár, meglehetősen elkülönítette jogkörrel. Ezt mosták össze a szakállamtitkári pozicióval, így igen nehéz megmondani ki a politikai, ki a szakmai kinevezett, még a naiv embereknek is...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.04.25. 13:47:42

Hát, szerintem nem mindenkinek áll attól a fasza, hogy pár hónapig "államtitkárt" írhat a névjegykártyájára, miközben az ellenzék(nek csúfolt valami) még a az alsógatyájában hagyott szarcsík formájából is politikai ügyet csinál. Hogy a saját (politikai) pereputtyán belüli fúrás-faragásról és egyéb finomságokról ne is beszéljünk. Az államtitkárok korán halnak (főleg ki a pozíciókból), elmebeteg, aki csapot-papot otthagy.
Nem látok benne kivetnivalót, hogy ha _felkérték_ akkor csak bizonyos feltételekkel vállalta.

Levai Jutka 2008.04.25. 14:01:12

Talán nézzétek meg az alábbi oldalt, ahol az önéletrajza van (figyelem, 9 oldalas!), aztán utána mondjatok véleményt, hogy ti kiszállnátok-e a szakmátokból egy tudhatóan max. kétéves államtitkári szivatás kedvéért...

www.kincsesgyula.hu/dokumentumok/szakmai_oneletrajz.pdf

Tassadar 2008.04.25. 14:22:52

elég sokat költöttek tanácsadásra(mármint hogy nekik adjanak) elméletileg nem az Egészségügyi Stratégiai Kutatóintézetnek kellet volna tanácsot adni, hogy merre és hogy tovább?
Még mindig nem tökéletes az egészség ügy müködése, szóval nem tudtak egy használható stratégiát felmutatni tehát akkor még semi olyan profik...
amúgy benne lenni a projektekben ugyanúgy nem jelenti azt hogy tevékenyen ill jól tette ott a dolgát erre én is példa vok bizonyos esetekben

globocnick 2008.04.25. 14:27:58

Before:

Ez nem ellenzék meg kormány kérdés. Ez egész egyszerűen nevetséges ügy. Ennyi az egész.

Levai Jutka:

Szép önéletrajz, amiből az derül ki, hogy 1990 óta minden kormány mellett dolgozott az egészségügyi politikában, így vagy remek szakember, vagy pont az ellenkezője, bár a hazai egészségügy helyzetét elnézve remek szakemberként soha nem vették figyelembe az ő véleményét...

bazs1 2008.04.25. 14:30:06

A jövő statáris kivégzésekkel kezdődik.

Tassadar 2008.04.25. 14:31:10

amúgy ha olyan jó mint egyesek állítják, akkor nyugodtan leadthatta volna az állást amíg államtitkároskodott, mert úgy is vissza kapná a széket, ha szakmai alapon menne az ilyen döntés(ha meg jobbat találnak akkor megis érdemli:)) de én már rég nem hiszek a mesékben, hogy állami cég felsővezetését szakmai szempontok alapján választják

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.04.25. 16:52:27

Épp azt néztem valamelyik nap, hogy ez meg miféle intézmény lehet.Már, ami hasznos.
Bezzeg az Országos Addiktológiai Intézetet megszüntették (mert ott nem folyik érdemi munka...).

Horizont 2008.04.26. 08:14:39

Ezeket a politikusokat ki(fel)robbantani se lehet.
Csak felfelé tudnak bukni.
Mindegy hogy jól vagy rosszul végezte a munkáját!
Ez PÁRTÁLLÁSTÓL FÜGGETLEN!!!!
Ezügyben semmi nem változott a szocializmus óta!!!
Ráadásul olyan zsenik vannak köztük akik "vándorlásuk" közben mindenhez értenek! Kiábrándítóak.

Platschu · http://platschu.blogspot.com/ 2008.04.26. 09:11:36

"A javaslatom most már elérte a "radikális" szintet: Ideje helyre hozni azt a hibát, amit a "vértelen rendszerváltáskor" 1989-ben pont azok követtek el, akik miatt ott tartunk, ahol."

Ilyen baromságot, hogy lehet leírni? Hiszen ilyen erővel majdnem mindenkit le lehetne puffantani egy indokkal. Ráadásul roppant civilizált megoldás lenne az EU-ban a nem kívánatos személyek eltüntetése.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.04.26. 09:40:55

Platschu

A "hiba helyrehozása" számomra nem azt jelenti hogy valakit le kell lőni ...

De valamit tenni kell , az biztos ...


süti beállítások módosítása