Skip to content


       Szűrés lista

A fellobogózott Erzsébet-híd

Az állami ünnepek alkalmával szemet gyönyörködtetően öltözik piros-fehér-zöldbe a város. Kikerülnek a nemzeti színű zászlók a közintézményekre, iskolákra, hidakra. Szép is lenne, ha egész évben így lenne ...
Illetve magas rangú külföldi állami delegációk érkezésekor is szépen feldíszítik az vendég ország zászlóival és a magyar zászlókkal a hidakat. Valamikor onnan tudom meg, hogy melyik országból érkezett a vendég, amikor reggel munkába menet megnézem, milyen zászló van kirakva a hidakra.

Tegnap reggel viszont hiába is próbáltam beazonosítani az "országot" ....:




























Hamar kiderült miről is van szó:



















































A "Vágta G.T. Kft." rendezvénye, a Nemzeti Vágta reklámja az egész ...
Egy magáncég magánrendezvényére csak úgy odaadják az Erzsébet-hidat, fellobogózni? Vagy a
Vágta G.T. Kft. kifizette a "bérleti díjat"?

A főtámogató Raiffeisen Bank mellett még támogató a Budapest Főváros, Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, Készenléti Rendőrség (!), Magyar Fejlesztési Bank Zrt., Magyar Posta Rt., Magyar Turizmus Zrt., Mavir Rt., Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium, Reneszánsz Év, Szerencsejáték Zrt., UNIQA Biztosító Zrt., Zwack Unicum Nyrt. 

Az UNIQA-án és a Zwack-on kívül csupa-csupa állami cég ... Geszti Péternek jó kapcsolati lehetnek, hiszen alig maradt ki nagy állami cég a szponzorok közül. Az állami cégek jobban "adakoznak", mint a magáncégek? A Készenléti Rendőrség milyen üzeletet/előnyt látott ebben a buliban?




























A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr77482938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 09:32:00

És az nem tűnt fel, hogy pl. a Tavaszi Fesztivál idején is fel vannak lobogózva a hídak a rendezvény és és szponzorok zászlóival hosszú-hosszú évek óta? Teljesen ugyanaz a szitu. Hiába Geszti az ötletgazda, attól ez még egy államilag támogatott nagyszabású kulturális rendezvény (legalábbis annak szánják), szóval nincs ezzel gond...

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.05.23. 09:46:21

a Tavaszi Fesztiválnál is születtek blogbejegyzések az esetről. ha egyszer már megcsinálták precedens értékű?

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 09:54:07

Na, és ha állami szervezetek támogatták? Ettől függetlenül Geszti ötlete szerintem jó, és a kezdeményezéssel sincs semmi gond. A Nemzeti Vágta amúgy tipikusan olyan esemény, amiben nyugodtan lehet állami részvétel.Egyébként jómagam láttam már hasonló államilag támogatott eseményt külföldön is...szóval semmi gond nincs ezzel.

Csendben azért megkérdezem, hogy pl. a Hídember c. - egyébként kalapszar - filmben mennyi is volt az állami finanszírozás...?

Manyizga (törölt) 2008.05.23. 09:54:47

Ez is tipikus irigység. Találj ki és valósíts meg te is ilyen kaliberű rendezvényt, és a te lobogóid is ott lesznek. Ennyi. :)

ThufirHawat 2008.05.23. 10:01:36

Nem értem, hol itt a gond. Az állam támogat egy kultúrális rendezvényt. Bummm! Inkább ezt, mint a Szcientológia Drogmentes Maratonját... Vagy az a baj, hogy ezt magánember találta ki? Mit gondolsz, a VIII.20-i tüzijátékot Isten szugerálta belénk?

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.05.23. 10:02:36

a hidakra már nagyon régóta tesznek reklámzászlókat.
szerencsére eddig csak ilyen rendezvényhez kötődőt láttam: Compfair, Tavaszi Fesztivál stb.
biztos megvan a tarifája is, és az is valószínű, ha a Főváros is benne van a rendezvényben, akkor barterben is odaadják a reklámhelyet.

akkor kéne majd háborogni, ha mosóporreklámot lobogóznának ki...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 10:03:11

"a Tavaszi Fesztiválnál is születtek blogbejegyzések az esetről. ha egyszer már megcsinálták precedens értékű?"

Mivel egy több éves gyakorlatról van szó, ezek szerint igen. Szerintem ez egy teljesen elfogadható módja a szponzoráció ellentételezésének (a leglehetetlenebb helyekre kitett oriásplakátoknál mindenképp jobb).

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2008.05.23. 10:03:38

és mi az, hogy "rekláma?"
ön kicsit törni magyar...

DArchAngel 2008.05.23. 10:05:30

A Készenléti Rendőrség lehet szponzor szimplán az által, hogy ingyen lezavarja a biztosítást, ami amúgy több millió forint lenne.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.23. 10:05:58

Nem irigység, csak furcsáltam a lobogókat ...

Esteleg ezzel az erővel a Készenléti Rendőrség lobogóját is kellene tenni, ők is szponzorok ...

Érdekes, hogy most hirtelen mennyien szajkózzák hogy "lovasnemzet vagyunk" , de az ügető helyén egy böhöm nagy bevásárlóközpont éktelenkedik ...

Parasztvakítás, cirkusz a népnek ....

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.05.23. 10:08:46

Én elvileg ugye - mer'libsi lennék:) - Geszti pártját fognám ...de mégse

ez a Nemzeti Vágta pont olyan politikai/kultúrális giccs, mint amilyenekért pl. annyira szerettük anno a Fidesz-kormányt:)

Kotyogó 2008.05.23. 10:10:25

Az ötlet nem Gesztié volt, hanem lopta, méghozzá Olaszországból. Siena-ban 1644 óta megszakítás nélkül rendezik meg évente kétszer a Palio-t, ami nem más, mint egy lovasverseny. A versenyeket a város főterén tartják júliusban és augusztusban. Siena- t és környékét 17 egyházmegyére osztották. Mindegyikük úgy viselkedik, mint egy kis állam, élükön a prior- ral és annak feleségével, a priora- val, valamint egy kapitánnyal. Ezek a kerületek küzdenek egymás ellen mind zászlóhajításban mind lovaglásban.

vicso 2008.05.23. 10:11:19

még hogy Geszti találta ki?! nagyon el van tévedve pár ember ebben az országban...
javaslom, hogy nézzetek utána ennek a rendezvénynek, lássuk csak... mondjuk Olaszországban!
(arról már nem is beszélek, hogy onnan ismételten csak kapott egy másik ötletet Geszti, a dalt valami Oláh énekelte...)
jó szörfölést!

catof21 2008.05.23. 10:12:00

a Készenléti Rendőrség pénzt nem adott, de ingyér' oszlatnak majd :)

--
c

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 10:15:36

"Találj ki és valósíts meg te is ilyen kaliberű rendezvényt, és a te lobogóid is ott lesznek. Ennyi."

Évek óta mindenhol az én lobogóim lennének!
Nekem nincs se pénzem, se milliárdos állami és céges kapcsolataim.
Neki van!
Ha nemzeti szardobálást talál ki, ahoz is meglesz a szponzor, meg a zászló! (de ennél azért körültekintőbb, és kreatívabb)

Nem irigység, hanem tény!
Mutyinak nevezni nem elegáns, kapcsolati tőkének nevezni pedig visszataszító képmutatás!

Minek nevezzelek?

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 10:16:46

Kotyogó, nem lopta a Geszti az ötletet...ha figyeltél volna a hírekre, akkor el is mondta, hogy többek közt a sienai verseny is inspirálta a Vágta megvalósításában. Tehát annak a MINTÁJÁRA képzelte el a versenyt. Remélem érzed a különbséget.

Egyébként meg a lóverseny nem a sienaiak találmánya szerintem...

Lehet, hogy parasztvakítás, meg cirkusz, viszont, hogy rohadjanak meg, több ezren ki fognak menni miatta a ligetbe és jól fogják magukat érezni.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 10:17:09

Hannibál, ez így van, de hát ilyen giccse dolgokra tódul a nép. Mert ugye azt te se gondolod hogy pl. a díszőrségeknek Londontól Vatikánig van bármi értelme is a látványosságon kívül... Ha ez bejön, és menő turistalátványosság lesz, akkor az jó a városnak, jó az országnak, és akkor nem bánom, hogy egy kicsit biztos jó a Gesztinek is :-)

kotyogó, hatalmas titokról rántottad le a leplet :-) Geszti maga se titkolja, hogy mi inspirálta, de hát az is ötlet, ha valaki azt találja ki, hogy mit érdemes adaptálni és hogyan (gondolom nemzeti ünnepi tűzijáték se nálunk volt először, de biztos vagyok benne, hogy a mienk a helyszínválasztás és méret okán teljesen egyedi).

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 10:18:22

vicso: A dalszöveg egy része olasz csak, egyébként a produkció kanadai! Valahogy az utóbbi években nem képes önálló ötletre a manusz, ebben maximálisan egyetértek!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.05.23. 10:19:42

"arról már nem is beszélek, hogy onnan ismételten csak kapott egy másik ötletet Geszti, a dalt valami Oláh énekelte..."

1. Soha nem állította, hogy a zene saját
2. Megvette a jogokat, tehát nem lopta
3. Nem Olaszországból, hanem Franciaországból

Csak a tények kedvéért...

geza1 2008.05.23. 10:20:16

A lovas rendőrség mindig is nagy szerepet vállalt a nemzeti lovas hagyományok őrzésében, ápolásában. A lovas rendőrség pillanatnyilag a Készenléti Rendőrséghez tartozik.Ilyen nagyszabású, nem a lovas versenysport szabályai szerint zajló esemény elképzelhetetlen a rendőrség profi lovasainak tevőleges szakmai segítsége nélkül. A támogatás tehát nem pénzbeni, hanem szakmai-logisztikai.

workoholic · http://www.non-workoholic.blog.hu 2008.05.23. 10:21:57

Mindegy, ki találta ki, örülök neki. Mindegy, ki szponzorálja, örülök neki, hogy melléállnak cégek. Hogy állami cégek is? Hajrá! A kulturális rendezvényeken lázongani majomság. Ha meg nem rendeznek effélét, jön a következő beírás, hogy "bezzeg erre-meg-arra van pénz, a kultúra meg sehol" . Nyugodj meg, foglalkozz olyasmivel, amihez jobban értesz és több közöd van hozzá. A reklámipar és a kulturális rendezvények kapcsolata ezek szerint nem az.

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 10:23:44

maxt, arról csak te tehetsz, hogy nincsenek kapcsolataid, nincsen pénzed, meg jól menő vállalkozásod...

Már, bocs, de mutyizásnak nevezni egy ilyen rendezvényt, nevetséges dolog. Véleményem szerint ezen az egészen a Geszti keres a legkevesebbet.

Egyébként, pedig még mindíg jobb, ha ilyen rendezvények vannak, mint, hogy írástudatlan, és szellemileg visszamaradt, agyilag sorvadt emberek hőbörögnek a Kossuth-téren.

scsaba1 2008.05.23. 10:27:48

Én szerintem jó ötlet, nem bánnám, ha hagyományteremtő lenne, illetve azt sem bánnám, ha Európában mindenhol promóznák.
Kellenek az ehhez hasonló nagy látványosságok.

A gond megint a kis magyar valóságunkal van, meg az ellenőrzhetetlen pénzmozgásokkal.

jorda 2008.05.23. 10:28:12

Geszti cégének 100 milliós adótartozása van !
Ezt nemrégiben tették közre .
Mikor megkérdezték tőle,azt válaszolta: a cégének a pénzügyi dolgaiért nem Ő a felelős !
Ilyen pofátlan,bicskanyitogató választ,de mit várhatunk ettől a reklámbohóctól!
Az egész projekt ezt a lukat hívatott betömni.
A szponzorálókat nézve vannak benne bőven közpénzek is. Az Ő bohóckodására nem vagyok hajlandó pénzt áldozni.
Ez Magyarország !

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 10:31:31

jorda, csak szerényen megkérdezem:

- mi közöd neked ahhoz, hogy a Geszti cégének mennyi az adótartozása?
- mi a bizonyíték, hogy a Vágta ezen tartozás rendezésének érdekében született?

Na, amíg tények nincsenek a birtokodban, addig ne dobálódz a szavakkal...különben elvisz az Ezüsthajó a Hídemberrel a fedélzeten.:))

Kotyogó 2008.05.23. 10:31:40

Én nem hallottam, hogy Geszti beszélt volna arról, hogy mi inspirálta a vágtát, de ti biztosan jobban tudjátok. Egyébként függetlenül attól, hogy lopta vagy nem lopta, kellenek az ilyen népünnepélyek. Ettől csak Magyarországon paráznak. Voltam Siena-ban, ott kifejezetten élvezik az emberek.Lélekben ez a különbség a két nép között. Egyébként Gesztinek kevés önálló jó gondolata volt, igaz egyre emlékszem, a Magyar Narancs korábbi tévéreklámjára.

scsaba1 2008.05.23. 10:34:13

Na igen. Ezt a rendezvényt Geszti másik cége rendezi, nem az Akció Kft. De mindenképpen összeköthető egymással a két cég Geszti személye által.

Nálam kevés hitele lenne egy olyan ember szavának, akinek az egyik cége 100 millerrel lóg, több, mint 180 napja.

scsaba1 2008.05.23. 10:37:15

Blazzo:

Ez igen hülye kérdés volt.

Mégis mi? A 100 milleres adótartozás ugye a cég magánügye? Akkor miért került ki az APEH honlapjára.
Az a 100 miller is hiányzik a nagy közös kalapból.

Most váltsam át lélegeztetőgépre, hogy megértsd? :)))

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 10:38:55

Blazzo:
De legalább a jövőbe látok!
(könyörgöm ezt se vegye szó szerint senki)
Természetesen én tehetek arról, hogy átlagos családba születtem, akik nem állnak évszázados ismerettségben mérhetetlen vagyonnal rendelkező emberekkel.
Jól menő vállalkozást ma csak jó kapcsolatokkal lehet indítani és fenntartani.
A legjobb üzletember sem képes tisztán, minőségi munkával bármire jutni, mert a lehetséges szponzorok a legjobb ötleteikkel is kihajítják, miközben valakinek minden újrahasznosított ötletét állami hátszéllel vásárolják kilóra...

Geszti üzletember, aki nem lesz el annyival, mint egy gyári melós, elvégre kell a drága sportzakó, meg a luxusautó.

Egyáltalán nem ellenzem a rendezvényt, sőt kifejezetten örülök neki.

Azonben tisztában kell lenni azzal, hogy egy ilyen rendezvény (sőt sokkalta kisebbek is) nem építhető fel csak az ötletből, és annak profi kidolgozásából.
(leszámítva ha önerőből képes fedezni a kiadásokat)

siposakos 2008.05.23. 10:45:07

jó lesz ez...

mi a baj azzal, ha valaki ihletet merít a palioból?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.23. 10:47:17

96 induló lesz, 2 millió a nevezési díj, amit nagy kegyesen levittekl a felére, mert eredetileg 4 milliót akartak. Ez összesen 192 millió.

A nyerteseknek összenen 52 milliót fizetnek ki

Ügyes, okos :)

bloodhound v2.0 2008.05.23. 10:50:00

panem et circenses. de hol a kenyér???

manager2008 2008.05.23. 10:52:31

Az ötlet még jó is lehetne, a kivitelezéssel lesz a gond.

Ha valami értelmét is keressük a versenynek akkor el kellene dönteni hogy ló vagy lovas versenyt akarunk csinálni, és hagyományőrzőt, vagy külföldre szakadt hazánkfiai és a nagyprofik magamutogató eseményét..
A lóversenyt már pár éve kitalálták, és ott az angol és arab telivéreké az esély.
Minden más fajtájú ló nagyjából esélytelen.

Ennek a versenynek nem lenne szabad befogadni olyan lovat amelyik angol, és/vagy más galoppversenyre trenírozott lófajta illetve egyed.

A többi más fajtájú lónak felesleges versenyeznie mert úgyis vesztes. Ha hosszú távú verseny lenne akkor az arab telivérek nyernének.

Magyar települéek stb. amatőr versengése jó kis marketing esemény és sörverseny szintű népi megmozdulás lehetne ahol mindenki jól szórakozik az amatőr versenyzők és lovak bénázásán, de ha profi lovak is belekerülnek a versenybe akkor szánalmas hülyeség lesz az egész.
Ha elég sört iszol akkor viszont fel sem fog tünni.
Uff

rockjano 2008.05.23. 10:56:22

Nem lehetne ebben az országban hogy mondjuk örüljünk egy ilyen dolognak. Mégiscsak valami ami lessz, ami egyébként egyszerûen nem volna. Emberek kimennek, örülnek, nemhiszem hogy olyan bôdületes állami pénzszórás volna máshoz képest legalábbis.

És ha majd a jobboldali kormány fog ilyesmit rendezni, (mert fog sokat, ôk az ilyemit végképp nagyon szeretik) akkor majd azt sem kéretik basztatni. A Fidesszel sem a korona usztatgatás volt a gond, az nekem még bôven belefért volna, hanem az egész hangulata.
Egy kis nemzetiesgetés még belefér csak a bornírt butaság nem. Nekem.
jano

bloodhound v2.0 2008.05.23. 10:57:31

shetland póni vs. shire :) de igazad van, teljes mértékben.

bloodhound v2.0 2008.05.23. 11:01:25

azt a mai napig nem hiszem el, hogy az igazi koronát úsztatták, de egyébként meg az egyik legnagyobb baromság volt a rendszerváltás óta, leszámítva koronára tett kossuth téri (vagy hősök tere? már nem emlékszem) esküt, meg, hogy a koronáta parlamentbe tették vissza (nem igaz, hogy nem érzik ennek groteszkségét...). a nemzeti vágta ehhez képest kisebb, de ugyanolyan szánalmas parasztvakítás, a funkciója ugyanaz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.05.23. 11:03:36

A Készenléti Rendőrség ajándék lovasrohammal emeli az esemény fényét. :]

Az is jó kérdés, hogy a Reneszánsz Évhez mi köze a huszárok lóversenyének?

Robin masters kollégának mindenesetre tetszik az ötlet:
reakcio.blog.hu/2008/05/23/geszti_ujra

tosza 2008.05.23. 11:11:48

Annak, hogy a nevezési díj magas, csak az az értelme, hogy ne jelentkezzen minden ágrólszakadt, önjelölt lovas, különben az elődöntő egy hétig eltartana.

Az meg miért baj, hogy Geszti is pénzért dolgozik? Mindenki próbál keresni valamit azon, amit csinál, gondolom nem kevés munkaóra van a Vágta megszervezésében...

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 11:18:22

scsaba1:

baromira nem volt az hülye kérdés. Az, hogy egy cég mennyivel tartozik az APEH-nek ( függetlenül, hogy kint van e a honlapon vagy nincs ) a cég és az APEH belügye. neked, mint magánembernek baromira semmi közöd hozzá. Ennyi erővel akkor írd már ide légy oly kedves, hogy neked vagy a cégednek ( ha van ) mennyi az adótartozása, vagy mennyit adóztál...

A lélegeztetőgépet meg add inkább egy kórháznak. Ők jobban járnak vele.;)

maxt, belőled a sértődöttség beszél. Geszti ugyan olyan átlagos családba született, mint Te vay én ( vagy pl. a Demján, a Csányi és a többiek ). Úgyanúgy a semmiből jött, mint bárki más. Csak jó időben, jó helyen volt és tudott érvényesülni abban a helyzetben, amit "kidobott neki a gép". Ilyen emberből legalább 2-3 tucat van ebben az országban, jobb és bal oldalon egyaránt...Ennyi. Egyébként, ha te ilyen helyzetben lennél, valószínűleg ugyanúgy lenne sportzakód, meg luxusautód, nagymellű szőke csajod...de nincs és alapvetően ez bánt téged. Ez Magyarország 2008-ban.

A világ pedig az olyan emberektől működik, akik jó időben, jó helyen voltak. És ez legalább 3000 éve így működik.

Ha már itt tartunk, a legnagyobb multicégeknek a világ minden részén az ÁLLAMI szervezetek ill. maguk az államok a legfontosabb megrendelőik! Az persze megint egy más kérdés, hogy miként jutnak ezekhez az állami megrendelésekhez ( lásd. pl. Siemens ).

Abban teljesen igazad van, hogy egy ilyen rendezvény nem építhető fel csak ötletből és a kidolgozásából. Ezért kell egy olyan ember, mint a Geszti, aki rendelkezik olyan kapcsolatokkal, hogy megvalósítson egy ilyen bulit. De ha neked van egy jó öteleted, a Gesztihez bármikor bemehetsz és ha lát benne fantáziát, ki tudja...:) Azt pedig erőteljesen kétlem, hogy a művész úr ebből a Vágtából ki tudná csengetni azt a 100 milkás köztartozást.

manager2008 2008.05.23. 11:21:58

A huszár egyenruha angol telivéren meg egyenesen baromság a köbön.
Huszár ilyen lovon nem ült, mert nem is volt olyan állami ménes amelyik ilyen lovat gyártott volna a lovasságnak.

A huszárok a könnyűlovasság funkcióit látták el, ha lehetőséget kaptak rá akkor sh arabokon, ha nem akkor is arab jellegű lovakon. Ez volt benne a poén, hogy gyorsan és nagy távolságokat teljesítve tudtak harcolni.
A spanyol, német, francia, angol ló fajták nem erre voltak.
Már csak az hiányzik hogy fríz lovakon döcögjenek a huszár egyenruhába öltöztetett amatőr úrigyerekek (az nem viszi el őket). Kb ilyen marhaság volt a Nagy Sándor film, ahol a főhős az akkori időben nem létező fríz lovon parádézott, és nagy sikerrel megülte az egyébként birka szelídségű fríz lovat.
Ilyen alapon még hiányt pótolna a huszáregyenruhás elefántverseny vagy teve gyorsasági is.
A hülyeség ma már globális )))

bloodhound v2.0 2008.05.23. 11:30:27

manager2008 2008.05.23. 11:21:58

a huszárrucis kutyaszánhúzó versenyt kihagytad... :D

blazzo, nem magánügy, mert KÖZTARTOZÁS, nem véletlenül tesazi ki az APEH is közszemlére, + más piaci szereplőknek is komoly segítség, hogy érdemes-e ilyen céggal üzletelniük. de a mondandód második észével egytértek, gesztivel személy nekem sincs különösebb bajom, nem adott rá semmi okot.

Kruger Papa · kruger.blog.hu 2008.05.23. 11:32:07

és hogy az MVM mi a retkes tüdőért szórja a pénzt a Zöttusára, meg tudja mondani valaki?
A gyengébbek kedvéért ez a Magyar (még Állami) Villamos Művek!

Gumidomino 2008.05.23. 11:38:29

kiragadom a lényeget :)

ez biztos, hogy tartozik ennyi pénzzel?
mert 2007. január 2-től működik a Cégbíróság szerint; kicsivel több mint egy év alatt halmozott volna fel több mint százmilliós köztartozást?

a közpénzekre való pályázásnak meg elég komoly feltételei vannak (az átlagember/cég/civil szervezet számára), többek között nullás igazolás az APEH-től TB-től VPOP-től. vagy ez nem pályázat, hanem csak sima támogatás, amit ezek ellenőrzése nélkül osztogathatnak a minisztériumok saját hatáskörben? tényleg van ilyen?

Niterider · http://sportpalyafutas.blog.hu/ 2008.05.23. 11:41:46

Az is erdekes, h. a versenyen kulonbozo varosok nevezhetnek, igy ott is az adofizetok penzebol fedezhetik a nevezesi koltsegeket. Sajat magamnak ellentmondva tudok olyan baranyai kisvarosrol, ahol egy ismert pecsi konyvkiado vezetoje fizette be a reszveteli dijat...

bierkamp 2008.05.23. 11:44:32

Gesztinek jó kapcsolatai? nah hallod...Ő is " madár":)))) ----beszállt egy-két " született kereskedő" :)

bloodhound v2.0 2008.05.23. 11:45:22

Gumidomino 2008.05.23. 11:38:29

ja, mondjuk ezt is meg kell nézni, mielőtt ilyesmit írogat az ember

Madzsar_huszar 2008.05.23. 11:47:47

Ti semminek nem tudtok örülni?? Szánalmasak vagytok és irigyek. Ha van saját ötlet állj elő vele, vagy halgass és nézd tovább a rémhírtv-t.

bierkamp 2008.05.23. 11:50:21

Huszárkodunk..huszárkodunk?---az Űrkorszkban?

Önjáró Talajgyalu 2008.05.23. 11:54:38

"A Készenléti Rendőrség lehet szponzor szimplán az által, hogy ingyen lezavarja a biztosítást, ami amúgy több millió forint lenne."

Ahahaha... Ingyen mi? Vagyis a mi penzunkbol a szervezok meg a rajfejzen penze helyett? :) Mer' nyilvan a sok keszenleti rendor kimegy puszta lelkesedesbol vagtat orizni, es nem kell fizetni erte. Argh. A tobbi allami szponzort meg inkabb meg se emlitem...

Madzsar_huszar 2008.05.23. 11:55:39

Jáááj émmá tudom mi kék nektek. Az Orsós, a Viktor, az kéne.
Lóháton, oszt megkoronázni februárban a Duna jegén. Jáááj de szép is lenne.

bloodhound v2.0 2008.05.23. 11:57:15

Madzsar_huszar 2008.05.23. 11:55:39

méghosszá döglött dakota ló hátán... :)

Önjáró Talajgyalu 2008.05.23. 11:57:54

Egyebkent szerintem marhasag az egesz. Es igen, vannak otleteim rendezvenyre es meg is szervezem, evek ota. Az ideire pl. eddig 5 orszagbol jelentkeztek be vendegek. Es hightech a tema, nem a XIX. szazadi romantika. Bar iden jofejek vagyunk, es a kulfoldiek ingyen mehetnek be. Es ha minden jol megy (pl. nem fog esni) meg echte hazias bogracsgulyast is kapnak. Orszagimazs maskent. De majd gondolkodom rajta, hogy a Rakospatak valamelyik hidjat teletuzdelem a logonkkal... :)

DArchAngel 2008.05.23. 12:03:33

Önjáró Talajgyalu 2008.05.23. 11:54:38

OK, én sem igazán örülök, hogy erre kell költeni az adófizetők pénzét, de ez van.
Szerény véleményem szerint ennyi pénzért jobban megérné több, kisebb, vidéki és bp-i rendezvényt támogatni, mint egy nagy, monstre valamit, ami midig több pénzbe kerül és persze megint csak a drága fővárosunkat reklámozza.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.05.23. 12:15:41

Gumodomino és a többi okos adószakértő kicsit alaposabban járjon még utána, mielőtt butaságokat beszél


többet nem segítek

szamarhegy 2008.05.23. 12:20:57

zero
rendezési, szervezési költségeket, személyi költségeket, a versenypálya költségét, stb. nem illene berakni ebbe a képletbe (hasonló számítást Pörzse Sándortól hallottam, aztán meg jött a felhördülés...)

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 12:21:23

Blazzo:
Sértődöttség? Végülis igen!
Nem épp Gesztihez mentem be ötletekkel, de több magyarországi produkció és rendezvény van, melyből egy fillért sem láttam, miközben én és közvetlen környezetem kilincseltünk vele.
Az egy jelenleg futó rendezvényünk szerencsére éppenhogy eltartja magát.
Bármennyire véded őket (nyilván valamelyikük jól fizet) ez egy zárt kör, ahova jó ötlettel sem kerülhetsz be, azt maximum ellopják!

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 12:22:15

Blazzo:
Sértődöttség? Végülis igen!
Nem épp Gesztihez mentem be ötletekkel, de több magyarországi produkció és rendezvény van, melyből egy fillért sem láttam, miközben én és közvetlen környezetem kilincseltünk vele.
Az egy jelenleg futó rendezvényünk szerencsére éppenhogy eltartja magát.
Bármennyire véded őket (nyilván valamelyikük jól fizet) ez egy zárt kör, ahova jó ötlettel sem kerülhetsz be, azt maximum ellopják!

Dr Kangörény 2008.05.23. 12:26:32

Itt egy igazi problémát vetnek fel az ellenzők: a geszti szervezi a rendezvényt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.23. 12:33:00

Én sem igazán értem ezt a nagy felháborodást. Mint a lovassport rajongója, kimondottan örülök ennek a rendezvénynek. Állítólag lesznek kint lovardák, lovasiskolák, táborok képviselői, sokféleképpen fogják majd népszerűsíteni a lovassport különféle ágazatait. A lovaglás egy csodálatos dolog és ha több ember megismeri, netalán elkezd lovagolni, lovakkal foglalkozni, már megérte. És lehet panem et circenses-nek nevezni, de szerintem szükség van ilyesmire is. Ne vegyük már magunkat olyan halálosan komolyan, merjünk kikapcsolódni és szórakozni és ha épp Geszti szervezi a szórakozást, hát istenkém.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.23. 12:33:41

Én sem igazán értem ezt a nagy felháborodást. Mint a lovassport rajongója, kimondottan örülök ennek a rendezvénynek. Állítólag lesznek kint lovardák, lovasiskolák, táborok képviselői, sokféleképpen fogják majd népszerűsíteni a lovassport különféle ágazatait. A lovaglás egy csodálatos dolog és ha több ember megismeri, netalán elkezd lovagolni, lovakkal foglalkozni, már megérte. És lehet panem et circenses-nek nevezni, de szerintem szükség van ilyesmire is. Ne vegyük már magunkat olyan halálosan komolyan, merjünk kikapcsolódni és szórakozni és ha épp Geszti szervezi a szórakozást, hát istenkém.

Gumidomino 2008.05.23. 12:34:03

A Hannibal Lektűr-attitűd,
tudod ki a gumodomino :)

nem vagyok adószakértő, de nem is sejttettem.
én pályázói oldalról közelítve ezt látom. igazolásokat kérnek, mielőtt közpénzt adnának.
ezért volt a kérdés, hogy eme adótartozásról szóló "hírnek" mi az alapja, mert az én figyelmem - eléggé el nem ítélhető módon - elkerülte.

ha kérhetem, legközelebb ennyit se segíts...
utólag is köszönöm, hogy igyekeztél értelmesen cáfolni.

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 12:45:56

maxt: sajnos engem sem fizet egyik sem. Se jól, se rosszul.:)) Abszolút sajnálom, hogy nem jött össze nektek a dolog, de - csak ismételni tudom magam - neked is megvolt és megvan az esélyed, hogy bekerülj egy ilyen körbe. Persze ha az ember egy ismert közszereplő, lényegesen könnyebben át tudja vinni a dolgokat. A "zárt körök" pedig sajnos a világ minden pontján általános jelenségek. Nem magyar specialítás, az, hogy mást nem engedünk a mézesbödönhöz...kurva igazságtalan dolog, de ezzel együtt kell élni. Ez van.

Ha meg a Geszti csinál egy ilyen lovas marhaságot, akkor nem kell egyből hurrogni, meg köpködni. Neki összejött ez, neked majd más fog összejönni.

Rwindx 2008.05.23. 12:52:07

Blazzo: Az APEH azért teszi ki a legnagyobb adósok listáját mert közérdekű adat.

Nem az adó befizetés ténye a közérdekű, hanem az adó nemfizetés ténye. Érted a különbséget?

Másrészről van olyan törvény miszerint állami támogatást nem igényelhet olyan cég/magánszemély akinek 90 napnál régebbi köztartozása van. Az hogy Gesztinek van 2 zsebe amit hívnak Akció Kft-nek, meg Vágta G. T. Kft-nek az csak egy dolog. Ugyan jogilag valószínüleg megáll a dolog, de etikusnak kevéssé nevezhető.

A post is alapvetően arról szól (meglátásom szerint) hogy vannak olyan emberek akik politikai kapcsolataik révén állami finanszírozású cégekből juttatásokat kapnak, függetlenül attól hogy milyen az elszámolásuk az államkincstár felé.

Nem az a fő csapásirány hogy a rendezvény minőégileg jó-e vagy sem. Az egy másik kérdés.

Itt a fő kérdés a mutyi, a visszaélések, és a pártközeli cégeknek juttatott nem éppen versenyre utaló pénzekról szól.

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 12:55:39

Uhhh, de jó, hogy itt valaki leírta a Pörzse Sanyi nevét...az a csávó a kedvenc "média személyiségem". Ha felütitek az értelmező szótárt a 'retardált' szócikk mellett az ő képe van.:)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.05.23. 12:59:06

Rwindx
'Itt a fő kérdés a mutyi, a visszaélések, és a pártközeli cégeknek juttatott nem éppen versenyre utaló pénzekról szól.'

Tudod ezeket bizonyítani a Vágta kapcsán? Számlák, szerződések, stb? Mert ha nem, akkor sajnos nem sok hitele van a mondandódnak, akármennyire is igazad van.
Ha valakinek vannak bizonyítékai, nosza irány a tényfeltáró újságírás és nyilvánosságra az egésszel. A rendes zsurnalisztika úgyis hiánycikk országunkban.

Tengertánc (törölt) 2008.05.23. 13:00:25

Rwindx: na, und? Amíg a világ világ, addig barátom mindíg mindenhol lesznek párt és kormányközeli cégek, akik plusz juttatásokat fognak kapni. Legyen az a cég Fidesz vagy MSZP ... Amit írtál az a legnagyobb közhely, ami a csak létezhet a politikában. Ennyi erővel foghatnánk és bezárhatnánk a fél országot...

Rwindx 2008.05.23. 13:06:23

Rékuc nem vagyok újságíró, sem rendőr, sem hülye.

Blazzo: "na, und?" - Hát igen, ennyi. Tehát neked ez a normális.

Közhely, na und? attól az még nem normális. És nem nem kell általánosítani, nem a fél országot kell lesittelni, csak azokat akik ezt megteszik (pártfüggetlenül), ez néhány ezer ember csak. Akik erre meg bólogatnak és tapsolnak, nem érdemelnek többet megvetésnél.

maxt · http://fregoli.blog.hu/ 2008.05.23. 13:07:09

"Ha meg a Geszti csinál egy ilyen lovas marhaságot, akkor nem kell egyből hurrogni, meg köpködni. "
Nem is volt célom, mert a dolog nem rossz az ötletújrahasznosítás ellenére.

"Neki összejött ez, neked majd más fog összejönni. "
A próféta szóljon belőled

LShelby 2008.05.23. 13:08:15

Sziasztok,

az adótartozást már egy nem működő cégen van, aminek nincs vagyona. Az a pénz soha nem fog befolyni az államkasszába. 1 év múlva felszámolják a céget, bűncselekmény nem történt. Ha valakit megbüntetnek az nem büncselekmény, és az sem hogy nem fizeti ki mert nem tudja.

grupi 2008.05.24. 07:51:24

Kedves Fedor! A Tavaszi Fesztivál egy olyan fővárosi (állami rendezvény-sorozat), aminek házigazdálya és tulajdonosa a főváros. A fővárosi hidak így saját hatáskörben kerülnek hírdetővé és szinfolttá.
A Nemzeti Vágta egy maszek és pénzorientált vállakozási célú kezdeményezés, amihez nem jár automatikus támogatás, meg lobogós hadművelet. A tavaszinak és a nemzetinek más a kiinduló ponja, célja és érdeke. ezért nem lehet egy lapon említeni, vagy hasonlítani őket.
De talán most ne is foglalkozzunk a Tavaszi Fesztívál irányzataival, kétes hasznával, vagy adott dolgaival.
Maradjunk a felhozott városi-gerilla, avagy gesztis-jelenségnél.

Geszti vitathatalanul tehetséges fiúként tünt fel közéletünkben.
Kedveltük a az MTV hétvégi műsorában, szerettük dalszövegeit, szó-kombinációit.
Aztán egyszer csak elszaladt vele a ló.
Péter echte zsidó családból származik, ő maga is egy jóképességű zsidó. Ezt a kapcsolati tőkét és népszerű, közkedvelt tehetségét kihasználva kereste tovább a jólét szálait. Kereskedelmi rádiók, tévék és politikusok jártak hozzá népszerűsítési áldásért. Zsidósága kapcsán az szdsz, majd a szocik is felfedezték. Péter pedig a pénz révén elkötelezetté is vált. A viszonzás nem is maradt el. ( robin masters: "Geszti Pétert ... a magyar nyilvánosságban ott, akkor és azt csinál, amit csak akar." - És ez nagyon igaz, nagyon találó.) Érdekes mód neki és PR cégének, - aki politikai érdekeltségű dolgokban, kampányokban is jó pénzért odateszi magát, - képesek oda adni a Felvonulási teret, a Hősök terét a védett diszburkolatostúl, emlékművi háttérel együtt, vagy akár a fél rakpartot, ha igénye, érdeke úgy kívánja.
Ehhez neki már nem is kell sok pénz. Elég hozzá a kapcsolat és sponzori támogatás. geszti már megelékszik a haszonnal. Őt és kitalációit képes bármelyik veszteséges cég, vagy állami szervezet is támogatni - érdekes mód. Így akár több minisztérium, miközben a településekkel ezt nem teszi meg, vagy az elhíresült és erőszaktól sem mentes készenléti rendőrség, a veszteséges Magyar Posta, a Demszky-féle pénznélküli főváros, és a zsidó tőke szintén.

Geszti nemzeti vágtája nem szól másról, mint a nemzeti szlogenbe és egy más kaftánba burkolt pénzhajhászásról, a pénzhalmozásról. Ha a Fidesz tesz ehhez hasonlót, akkor populista, nacionalista és "korona úsztató pénznyelő", s még akkor is ennek titulálja politika, a zsidó-komcsi bagázs, ha köztudottan ez nem igaz. Olan ez, mint a nácizás. Ha Geszti és a bal-liberalista érdekszövetség teszi ezt, akkor nincs akadály és nincs pénztelenség, vagy pénznyelés. (Á, dehiogy, még csak fel sem merül. Ők hazafiak. Csak kérdés, hogy melyik hon hazafiai?) Nekik csupán egy pénzköpő alakulat áll készen a megvalósítás érdekében. A csödületet a szocialista megyék és városok biztosítják a szinte kötelező nevezésük által. Így már nem is kell annyira okosnak, ügyesnek lenni, hiszen dől a lé, a támogatás, és csak majd zsákmányolni, meg osztozni, hiszen a vezető politikai elit erre ma nagyon fogékonyan készen áll. Geszti pedig jó- és hűszolgája a mecénásainak és a fajának. A megyék és a pénzhiánnyal küzködő városok majd a vágtás belépőt, (nevezést) besarcolják az adók által. A főváros adja hozzá a hidakat, a diszburkolatot, a hátteret, a zsidó bankszövetség a zászlókkal jelzett külcsínt, Izrael állam, pedig a fizető túristákat. Ettől fogják szimpatikusnak érezni itt magukat, és megkedvelni hazánkat. Ők biztos szavazók pénzes befektetők lehetnek, s majd szívesen adnak nekünk először munkát, majd vizet és kenyeret is, ha így-úgy, szükségeltetik számu(n)kra.
Szerintem erről szól ez a történet, miközben egy nemzet sorsa vágtázik el velünk és az orrunk előtt ki, a hazából.

grupi 2008.05.24. 07:52:46

bocsi a hibákért. pl.: helyesen - házigazdája, stb.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.05.24. 11:33:39

Ja, ma reggel ugrott be nekem is hogy a Tavaszi Fesztivál a főváros "tulajdona", a Nemzeti Vágta meg a Vágta G.T. Kft-jé .... nem ugyanaz a kettő!

Amúgy egyetértek Grupival :-)

grupi 2008.05.28. 17:12:55

Nemzeti Vágta, vagy héber szemfényvesztés
2008. május 28. 07:37HunHír.Hu

A liberálisok, hogy finoman fogalmazzunk, régi trükkje, mondhatni tényleg több évezredes, hogy rátelepedjenek a befogadók kultúrájára, tradícióira, s abban a szerepben tetszelegjenek, hogy ezek megőrzői. Ismerjük a kis kajmán gyerek eddigi tevékenységét, a szponzorok, a (bankok) szívesen tolják alá a pénzt. Hogy tradíció-megőrzés lesz e, vagy multikulturális gagyi, vagy valakik totális felvásárlói tevékenységének lovasjelmezes álcázása, hamarosan megtudhatjuk. Két legyet ütnek egy csapásra. Egyrészt dől majd hozzájuk a lé, másrészt jól ellensúlyozzák az igazi hagyományőrzők, lovasíjászok tevékenységét, illetve elsorvasztásukra is kísérletet tehetnek. Vedd el egy nép.......

„A cél, hogy nálunk is legyen egy olyan nagy esemény, mint Pamplonában a bikafuttatás, Velencében a karnevál, Münchenben a sörfesztivál vagy Salzburgban az operafesztivál” – mondta a FigyelőNetnek Geszti Péter kreatív igazgató.. Mint kifejtette, a Nemzeti Vágtát azért hozták létre, hogy Magyarországnak is legyen egy olyan attraktív rendezvénye, amely az országban jelenlévő kulturális értékekre épül. Ez egyrészt a külföldieknek mutat rólunk a jelenleginél kedvezőbb képet, másrészt a hazai résztvevők számára ad sikerélményt, és erősíti az identitásunkat.

Az említett híres rendezvények mind olyan világsikerek, amelyek varázslatos vonzerőt jelentenek a világban. Nálunk a gond javarészt az volt eddig, hogy a hagyományok legtöbbször politikai értelmezést kaptak, most azonban már itt az ideje, hogy kizárólag kulturális tartalmaik alapján kezeljük őket. Geszti szerint további problémát jelent, hogy a hagyományokat és a modern értékeket manapság szembeállítják, pedig ezek egyáltalán nem ellentétes fogalmak. A Nemzeti Vágta tervének kidolgozásakor is azt tartották szem előtt, hogy modern eszközökkel, de az eredetiséget tiszteletben tartva nyúljanak a tradíciókhoz. A hagyományok továbbélését a kor igényeihez igazított marketing- és médiatechnikák nagyban segíthetik.

HunHír.Hu kommentár: a zsidó nem lovas nemzet, most majd azzá varázsolják.

grupi 2008.05.31. 20:38:18

"Alulírottak, valamennyien a magyar katonai hagyományok őrzésének és népszerűsítésének elkötelezettjei elhatárolódunk azon társainktól, akik mammon csábításának engedve, hazánkat életük és vérük áldozásával védelmező elődeink és példaképeink emlékét méltatlan szerepek elvállalásával beszennyezik.

Nem értünk egyet azzal, hogy a Nemzeti Vágtának elnevezett üzleti vállalkozásban huszár hagyományőrzők közreműködjenek, annak népszerűsítéséhez, katonai hagyományainkhoz méltatlan módokon pózoljanak!

Szégyelljük magunkat azon huszár egyenruhát viselők miatt, akik a nemzeti értékeinket rendszeresen kifigurázó és pocskondiázó kereskedelmi televízió műsorban küldönc szerepet vállaltak, vagy akik a 2006. október 23-i gyalázatos és törvénytelen rendőrségi akcióban ártatlan honfitársainkat kardlapozó lovasrendőrökkel közös műsorban felléptek.

Tiltakozunk a katonai hagyományőrzés eszméjével és szellemiségével összeegyeztethetetlen és azt lejárató szerepvállalások ellen!

Kelt 2008. május 30-án.

Balogh Péter lovasnomád hagyományőrző, Nagykörü
Bóta András hagyományőrző huszár, Kiskunmajsa
Csepin Péter hagyományőrző huszárkapitány, Várpalota
Hidán Csaba hagyományőrző harcos, Kerepes
Jánosi Imre hagyományőrző huszárszázados, Boldog
Kovács Bence hagyományőrző lovasíjász, Karcag
Kun Attila hagyományőrző huszár, Kecskemét
Leidinger Dániel honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag
Lóth Attila hagyományőrző huszár, Sümeg
Lucza Gyula hagyományőrző huszár, Tök
Mihócza Zsolt hagyományőrző huszár, Méntelek
Nagy Sándor a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységének tagja, Kiskunfélegyháza
Nagy Zsombor hagyományőrző huszár, Budapest
Németh Gyula hagyományőrző huszárkapitány, Gyulakeszi
Papp Ernő lovasíjász, Komárom
Polgár Péter Szent László Vitéze hagyományőrző, Hollókő
Sárközi Árpád hagyományőrző huszár, Káptalantóti
Simon András hagyományőrző székely lovas-kopjás-íjász hadnagy, Torboszló
Somogyi Győző hagyományőrző huszárőrmester, Salföld
vitéz Somogyi Márton hagyományőrző huszár, Budapest
Sóti Ernő hagyományőrző huszár és gyaloghajdú, Tordas
Szalka Balázs hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szabó Vata szabad hajdú hagyományőrző, Budapest
Szépe Ferenc hagyományőrző huszárhadnagy, Kiskunfélegyháza
Szilágyi Péter hagyományőrző huszárőrmester, Budapest
Szilágyi Szabolcs hagyományőrző huszárkáplár, Budapest
vitéz Tóth Károly hagyományőrző huszárőrmester, Hegymagas
Tóth Krisztián honfoglalás kori hagyományőrző, Karcag"

Végezetűl még két megjegyzés:

Nemzeti trikolorral hergelt rohamrendőrök kergetőzhetneknek a Nemzeti Vágtán. Ők már erre gyakorlatoztak a Fidesz nagygyűlés idején a Deáktértől az Astoriáig, törvénysértő, és gyalázatos mód.

Geszti Péter cége volt az, aki megtervezte a kettős állampolgárság elleni kampányt, most meg ismét ő, az a zsidó szélsőséges, aki nemzeti illetve ismét nemzet ellenes vágtázba kezdett.

süti beállítások módosítása